Verslag bijeenkomst 22 november 2016 in De Bunt in Someren-Heide

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag bijeenkomst 22 november 2016 in De Bunt in Someren-Heide"

Transcriptie

1 Verslag bijeenkomst 22 november 2016 in De Bunt in Someren-Heide Op dinsdag 22 november vond een bijeenkomst plaats in De Bunt in Someren-Heide om de inwoners bij te praten over de nasleep van de brand. Burgemeester Veltman opende de avond. De burgemeester vertelde dat na de brand nu het opruimen van het materiaal op het terrein van Van den Hoogen en de nieuwe aangevraagde vergunning centraal staan. Er heeft dinsdagmiddag een gesprek met Van den Hoogen plaatsgevonden. Hij is met zijn verzekering aan de slag om te bekijken hoe hij het materiaal kan opruimen. De gemeente heeft aangegeven dat dit zo snel mogelijk dient te gebeuren. Indien dit niet gebeurt, dan wordt bestuursdwang toegepast. Dat wil zeggen dat de gemeente het gaat opruimen op kosten van Van den Hoogen. Van den Hoogen ontvangt eind deze week of begin volgende week een brief waarin staat wat hij moet doen en wanneer het klaar moet zijn. Belangrijk hierbij is dat de bestuursdwang goed onderbouwd wordt en de op te leggen termijnen en afspraken redelijk zijn. Zodra de brief verstuurd is, zal deze via de bekende What sapp-groepen worden verspreid naar de inwoners van Someren. Vervolgens was het woord aan Henk Jans (Milieu-arts, Gezondheidkundig Adviseur Gevaarlijke Stoffen/GAGS) Het definitieve rapport van de metingen die tijdens de brand zijn gedaan is gereed en te raadplegen via De belangrijkste conclusie van het rapport is dat, ondanks het feit dat mensen klachten hebben gehad over de stank en roetdeeltjes, er geen gevaar voor de gezondheid is geweest, behalve dat mensen wel klachten kunnen hebben gehad van prikkeling van de luchtwegen en van de stank. Mensen met luchtwegproblemen, zoals bijv. COPD en astma, hebben hierbij extra last ervaren. Voor wat betreft de mogelijke gezondheidsrisico s door de aanwezigheid van kankerverwekkende stoffen die tijdens de brand zijn vrijgekomen, kan geconcludeerd worden dat deze risico s verwaarloosbaar zijn; dit geldt ook voor de risico s op langere termijn. Dit geldt ook voor metalen (lood en zink). Neemt niet weg dat omwonenden wel last hebben gehad van prikkeling. Dit is met name als gevolg van het vrijkomen van grote hoeveelheden fijnstof (roetdeeltjes). De huidige stank van het materiaal op het terrein kan omschreven worden als olieachtige, zwavelachtige lucht. De overlast wordt veroorzaakt door de geurstoffen. Metingen geven niets meer aan. Er is hierbij geen direct gevaar voor de gezondheid. De stankoverlast kan wel prikkeling van slijmvliezen, hoofdpijn en misselijkheid geven. Deze zijn van voorbijgaande aard. Alhoewel er geen directe gezondheidsrisico s zijn, zit de overlast voor de inwoners wel in de waarneming en het ondergaan van de stank. Dat kan ook gevolgen hebben voor het fysiek welzijn. Daarom is het belangrijk dat het materiaal zo snel mogelijk opgeruimd wordt, zodat de normale situatie terugkeert.

2 Wethouder Leon van de Moosdijk ging tot slot in op de vergunningaanvraag die door Van den Hoogen is ingediend. Van den Hoogen geeft aan dat de vergunning in verband met zijn verzekering is aangevraagd. Hij moet aangeven dat hij het bedrijf opnieuw wil opbouwen. De vergunning moet getoetst worden aan het bestaande bestemmingsplan. Op de aanvraag is geen bezwaar mogelijk, dat kan pas bij de verlening ervan. Vragen Vervolgens zijn door de aanwezigen enkele vragen gesteld. Deze zijn per onderwerp gebundeld weergegeven. Gezondheid Vraag: We kunnen nu al een tijdje de mechanische ventilatie niet aanzetten. Wat betekent dit voor de gezondheid in huis? Antwoord: De stankoverlast betreft alleen geurstoffen en deze leveren geen gevaar op. Het advies is wel om het huis te luchten als de wind gunstig staat om de stank uit het huis te krijgen. Vraag: Hoe staat het met het grondwater? Antwoord: De hoeveelheden gevaarlijke stoffen die in het dorp terecht zijn gekomen, leiden niet tot verontreiniging van het grondwater. Vraag: Er is overal roet neergeslagen. Wat moet je hiermee doen en hoe gevaarlijk is dit? Antwoord: Alles wat op speelgoed of tuinmeubelen zit, kun je met handschoenen en sop schoonmaken. Het roet op de huizen, kun je er niet zomaar afhalen. Dit kun je met een hogedrukreiniger schoonmaken of door een schoonmaakbedrijf laten doen. Voor wat betreft de gezondheid is er echter geen reden om het weg te halen, ook al zou je er levenslang laten zitten. Vraag: Uit metingen blijkt dat er op 20 meter een acuut gezondheidsrisico is gemeten. De volgende metingen zijn op 500 meter gedaan. Hoe zit het met de afstanden ertussen? Waar is het kantelpunt? Antwoord: De metingen zijn ten tijde van de brand gedaan. Er wordt dan op verschillende afstanden gemeten om de situatie zo goed mogelijk in kaart te brengen. Bij het acute gezondheidsrisico dat tijdens de brand op 20 meter afstand gold, wordt er bij het waargenomen risico vanuit gegaan dat een kind daar elke dag zou spelen en 100 mg zand in de mond steekt. Inmiddels gelden er andere waarden. Als je wilt weten hoe de situatie nu voor omwonenden met een tuin in een straal van 30 à 40 meter is, zouden we daar apart moeten gaan kijken. Mensen die zich zorgen maken, kunnen zich melden bij de gemeente.

3 Stankoverlast Vraag: Is het inpakken van het materiaal met plastic een optie om de stankoverlast tegen te gaan? Antwoord: De ervaring leert dat de stank overal doorheen komt. Vergelijk het met een chemische wasserij van vroeger. Het opleggen van bestuursdwang is beter. Vraag: Mest wordt ook afgedekt met plastic. Is het niet het proberen waard? Antwoord: Het afdekken is alleen een noodmaatregel als er niets op korte termijn gedaan kan worden. Vraag: Maakt het uit hoe het materiaal wordt opgeruimd? Komt er extra stank vrij als er aan gewerkt wordt? Antwoord: De werkzaamheden zullen waarschijnlijk tijdelijk tot meer stankoverlast en geluidsoverlast leiden. Door het opleggen van bestuursdwang, is de eigenaar verplicht om een plan in te dienen hoe het materiaal afgevoerd gaat worden. Dan kunnen we ook zien wat voor overlast het gaat opleveren. Afvoeren materiaal Vraag: Ik hoor steeds dat het opruimen snel moet gebeuren, maar het had toch al lang weg kunnen zijn? Antwoord: Naast snel moet het ook zorgvuldig gebeuren. Voorop staat dat het materiaal eerst voldoende afgekoeld is. Daarnaast moet de eigenaar zelf in de gelegenheid gesteld worden om het materiaal af te voeren. Als de gemeente het aan de voorkant niet zorgvuldig aanpakt, dan kunnen we straks tegen een groter probleem aanlopen. Vraag: Wat is snel? Maak het concreet! Antwoord: We zijn bezig met het zorgvuldig formuleren van de bestuursdwang. Eind deze week of begin volgende week gaat de brief de deur uit. Vraag: Is de situatie van bestuursdwang vergelijkbaar met die van het waterschap? Het waterschap heeft deze namelijk al opgelegd en uitgevoerd. Antwoord: Het voordeel van het waterschap is dat zij met normen werkt. Als waarden daarboven uitkomen, dan moeten er maatregelen genomen worden. Er zijn geen normen voor stank. Vraag: Als het materiaal straks afgevoerd is, wordt het terrein dan ook onderzocht? Antwoord: De grond moet straks onderzocht worden om te laten zien dat het schoon is. Mocht dit niet het geval zijn, dan volgt een procedure in verband met mogelijke bodem en/of grondwaterverontreiniging. Vraag: Is het materiaal voor Kerstmis opgeruimd? Aan welke termijn moeten we denken?

4 Antwoord: Het uitgangspunt is zorgvuldig en snel. Als de bestuursdwang is opgelegd, is er meer duidelijkheid. Vergunning Vraag: Heeft het zin om een bezwaar in te dienen op de vergunningaanvraag? Antwoord: Pas op het moment dat er verlening zou plaatsvinden, kan er bezwaar ingediend worden. Nu nog niet. Vraag: Provincie heeft destijds de vergunning afgegeven. Kunnen we daar nog op terugvallen? Antwoord: De vergunning van de Provincie is overgegaan naar een activiteitenbesluit. Daarmee is de gemeente nu het bevoegd gezag. Vraag: De inwoners zijn het bedrijf liever kwijt dan rijk. De gemeente is ook voorstander van het verplaatsen. Hoe ver wil de gemeente gaan? Antwoord: We zijn in overleg met bedrijf over de mogelijkheden. We kunnen nu nog niet aangeven hoever we daar in kunnen gaan. Vraag: De eigenaar heeft een nieuwe vergunning aangevraagd, maar wat als hij morgen opnieuw banden gaat plaatsen op zijn terrein? Antwoord: De vergunning die de eigenaar heeft aangevraagd betreft het onderdeel bouw. Er is een verschil tussen bouwen en gebruiken. De vergunning voor het gebruik valt onder het overgangsrecht. De vraag hoe we met het overgangsrecht om moeten gaan, ligt momenteel bij onze huisadvocaat. Overig Vraag: Is de oorzaak van de brand al bekend? Antwoord: Banden vliegen niet spontaan in brand. Dit zou erop kunnen wijzen dat de brand is aangestoken. Er is echter nog niets bewezen. Vraag: Op wie kunnen de kosten als gevolg van de brand verhaald worden? Antwoord: De gemeente stelt de eigenaar aansprakelijk en de kosten zijn in eerste instantie voor het bedrijf. Als dat niet mogelijk is, dan is de gemeente aan zet. Vraag: Heeft de gemeente extra expertise ingehuurd voor de nasleep van de brand? Antwoord: We hebben een heleboel kennis zelf in huis, maar voor de onderdelen waarvoor dit onvoldoende het geval is of de capaciteit ontbreekt, huurt de gemeente momenteel extra in. Vraag: Zijn er juridische mogelijkheden om de eigenaar van het bedrijf af te houden? Antwoord: De eigenaar mag op het terrein komen, het is zijn privéterrein. Zolang de bestuursdwang loopt, kan het bedrijf echter niet in gebruik genomen worden. Mocht de eigenaar

5 nadat het materiaal is afgevoerd weer willen beginnen, dan heeft hij een schone grondverklaring nodig. De vergunning die voor de herbouw is aangevraagd, moet straks eerst getoetst worden aan het bestemmingsplan. Daarnaast bekijken we welke rol het overgangsrecht speelt bij het hervatten van de activiteiten. Het handelen van de gemeente blijft bij alle activiteiten gericht op het verplaatsen van het bedrijf. Vraag: In hoeverre heeft de gemeente al contact gehad met de eigen verzekeraar? Antwoord: Er is al contact geweest. Wij gaan de eigenaar zeker aansprakelijk stellen.

BRAND EN ROOK Veelgestelde vragen en antwoorden

BRAND EN ROOK Veelgestelde vragen en antwoorden BRAND EN ROOK Veelgestelde vragen en antwoorden 1. Tijdens een brand Brand in mijn buurt. Wat moet ik doen? Waait de rook uw kant op? Blijf uit de rook! In rook zitten altijd gevaarlijke stoffen. Sluit

Nadere informatie

Hieronder vindt u enkele veelgestelde vragen

Hieronder vindt u enkele veelgestelde vragen Hieronder vindt u enkele veelgestelde vragen Er is dus asbest verspreid, wat betekent dit voor mij? Het asbestgebied is afgezet. U mag hier wel uit, u wordt ontsmet bij het naar buiten gaan. Mag ik het

Nadere informatie

Toezicht & Handhaving in de Gemeente Meerssen

Toezicht & Handhaving in de Gemeente Meerssen Toezicht & Handhaving in de Gemeente Meerssen INLEIDING De meeste mensen willen graag wonen in een gemeente die veilig is en er netjes en verzorgd uitziet. Maar we willen ook wel eens iets aan de omgeving

Nadere informatie

Aanpak hemelwater Chemie-Pack

Aanpak hemelwater Chemie-Pack Aanpak hemelwater Chemie-Pack Commissie Bestuur en Middelen, 7 juni 2012 Jeroen de Vugt Projectleider Uitvoering Chemie-Pack Onderwerpen Situatie en omstandigheden Algemene aanpak Aanpak (hemel)water Zuiveringsstudie

Nadere informatie

AANWIJZING HONDENUITLAATPLAATS MAARTEN VAN LEEUWENSTRAAT NOTA BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN

AANWIJZING HONDENUITLAATPLAATS MAARTEN VAN LEEUWENSTRAAT NOTA BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN AANWIJZING HONDENUITLAATPLAATS MAARTEN VAN LEEUWENSTRAAT NOTA BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN Vastgesteld in de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Loon op Zand van 21

Nadere informatie

(REGULIER) Burgemeester en wethouders besluiten de gevraagde vergunning te verlenen voor de volgende activiteit: Bouwen

(REGULIER) Burgemeester en wethouders besluiten de gevraagde vergunning te verlenen voor de volgende activiteit: Bouwen Project: nr. W 25130 Olo nr: 2720817 TIJDELIJKE OMGEVINGSVERGUNNING (REGULIER) BESLUIT Burgemeester en wethouders van de gemeente Oss hebben op 22 december 2016 van het St. Sebastiaan Gilde, Kromstraat

Nadere informatie

Afgelopen nacht heeft er een brand gewoed. Hierbij is rook en asbest vrijgekomen. Hieronder leest u het antwoord op de meest voorkomende vragen.

Afgelopen nacht heeft er een brand gewoed. Hierbij is rook en asbest vrijgekomen. Hieronder leest u het antwoord op de meest voorkomende vragen. Asbestbrand Vragen en Antwoorden Veelgestelde vragen rook en asbest Afgelopen nacht heeft er een brand gewoed. Hierbij is rook en asbest vrijgekomen. Hieronder leest u het antwoord op de meest voorkomende

Nadere informatie

Mestverwerking MACE in Landhorst. Henk Jans, arts MG, MMK 3 juli 2014

Mestverwerking MACE in Landhorst. Henk Jans, arts MG, MMK 3 juli 2014 Mestverwerking MACE in Landhorst Henk Jans, arts MG, MMK Introductie Rol van de GGD: toelichting op risico s mestverwerkingsbedrijf MACE nav vragen van werkgroep MACE en andere betrokkenen, besproken tijdens

Nadere informatie

Aan de Heer Gouverneur van de provincie Oost-Vlaanderen De geachte leden van de Bestendige Deputatie Oost-Vlaanderen

Aan de Heer Gouverneur van de provincie Oost-Vlaanderen De geachte leden van de Bestendige Deputatie Oost-Vlaanderen Open Brief Actiecomitee Geendrongen2 Aan de Heer Gouverneur van de provincie Oost-Vlaanderen De geachte leden van de Bestendige Deputatie Oost-Vlaanderen Aan de redacties Mijnheer de Gouverneur, geachte

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S20-02 Datum uitspraak: 25 oktober 2012 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: G. van Rijssen te Zwolle verder te noemen: Van Rijssen, tegen: W.

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. B. Canton (PvdD) (d.d. 11 september 2018) Nummer 3441

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. B. Canton (PvdD) (d.d. 11 september 2018) Nummer 3441 van Gedeputeerde Staten op vragen van B. Canton (PvdD) (d.d. 11 september 2018) Nummer 3441 Onderwerp Baggerdepot en weg Westvoorne & Hellevoetsluis Aan de leden van Provinciale Staten Toelichting Hellevoetsluis

Nadere informatie

Datum : 12 december 2016 Agenda nr : 6, cie R&E : Aanleg vlonder en herinrichting Haspel en Genneperhuisweg

Datum : 12 december 2016 Agenda nr : 6, cie R&E : Aanleg vlonder en herinrichting Haspel en Genneperhuisweg G E N N E P VERGADERING GEMEENTERAAD Datum : 12 december 2016 Agenda nr : 6, cie R&E 29-11-2016 Datum : 23 augustus 2016 Zaaknummer : 218294 Onderwerp : Aanleg vlonder en herinrichting Haspel en Genneperhuisweg

Nadere informatie

Samen werken aan morgen.

Samen werken aan morgen. Samen werken aan morgen. Risico s aantreffen bodemverontreiniging Henk Vorsteveld directeur BK Bouw- en Milieuadvies Regionale kennis, landelijke ondersteuning. - 200 medewerkers - acht vestigingen in

Nadere informatie

Voorontwerpbestemmingsplan Bestemmingsplan Buitengebied Deelgebied 1 ter inzage

Voorontwerpbestemmingsplan Bestemmingsplan Buitengebied Deelgebied 1 ter inzage Week 3 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Voorontwerpbestemmingsplan Bestemmingsplan Buitengebied Deelgebied 1 ter inzage Burgemeester en wethouders van Someren maken bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING (UITGEBREID)

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING (UITGEBREID) Project: nr. W 32352 ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING (UITGEBREID) ONTWERPBESLUIT Burgemeester en wethouders van de gemeente Oss hebben op 19 mei 2016 van Gemeente Oss, Postbus 5 5340 BA Oss een aanvraag voor

Nadere informatie

Hieronder leest u het antwoord op de meest voorkomende vragen over rook en asbest.

Hieronder leest u het antwoord op de meest voorkomende vragen over rook en asbest. Asbestbrand Vragen en Antwoorden Rook en asbest Hieronder leest u het antwoord op de meest voorkomende vragen over rook en asbest. 1. Wat moet ik doen als ik rook heb ingeademd? (Ben naar de brand gaan

Nadere informatie

*15.182956* 15.182956

*15.182956* 15.182956 omgevingsvergunning wijzigen van vergunningvoorschriften (ogv art 2.31 WABO) wijzigen van vergunningvoorschriften (ogv art 2.31 WABO) Beschikking 236848 *15.182956* 15.182956 ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor de activiteit milieuneutraal veranderen. Rockwool B.V.

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor de activiteit milieuneutraal veranderen. Rockwool B.V. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning voor de activiteit milieuneutraal veranderen Rockwool B.V. te Roermond Zaaknummer: 2015-1985 Kenmerk: 2016/48004 d.d. 23 juni 2016 Verzonden:

Nadere informatie

De Geurbelasting gaat op ons perceel van 9.1 naar 10.6 ou/m³

De Geurbelasting gaat op ons perceel van 9.1 naar 10.6 ou/m³ Gemeente Sint-Michielsgestel Aan het gemeentebestuur Postbus 10000 5270 GA SINT-MICHIELSGESTEL Tevens per e-mail gemeente@sint-michielsgestel.nl Datum 24 november 2014 Betreft: Zienswijze ontwerp omgevingsvergunning

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het ontwerpbesluit. betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting. Avebe u.a. te Gasselternijveen

VOORSCHRIFTEN. behorende bij het ontwerpbesluit. betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting. Avebe u.a. te Gasselternijveen 1 VOORSCHRIFTEN behorende bij het ontwerpbesluit betreffende de Wet milieubeheer voor de inrichting Avebe u.a. te Gasselternijveen 2 INHOUDSOPGAVE 1 ALGEMEEN 3 1.1. Algemeen 3 2 AFVALSTOFFEN 3 3 BODEM

Nadere informatie

Speech bewonersbijeenkomst IJmond

Speech bewonersbijeenkomst IJmond Speech bewonersbijeenkomst IJmond Welkom Welkom. Luchtkwaliteit is al jaren een belangrijk thema in de IJmond. De provincie is dan ook al jaren bezig met dit onderwerp. Zoals wethouder Baerveldt al heeft

Nadere informatie

ommunicere ver ilieu- Communiceren over milieu-incidenten Tips voor het bevoegd gezag

ommunicere ver ilieu- Communiceren over milieu-incidenten Tips voor het bevoegd gezag ommunicere ver Communiceren over milieu-incidenten ilieu- Tips voor het bevoegd gezag Checklist om altijd op zak te hebben. 1. Leef mee en toon dat. 2. Vermijd clichés en bagatelliseer nooit. Rook en chemische

Nadere informatie

Spelregels voor het voeren van een zorgvuldige dialoog

Spelregels voor het voeren van een zorgvuldige dialoog Spelregels voor het voeren van een zorgvuldige dialoog Inleiding De provincie Brabant heeft met de Verordening Ruimte 2014 een nieuw toetsingselement toegevoegd aan een omgevingsvergunning. Deze regels

Nadere informatie

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de volgende bijlagen deel uitmaken van de vergunning:

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de volgende bijlagen deel uitmaken van de vergunning: .. Zaak: 362494 Dossier: OV17113 Documentnummer: 362494BV Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders hebben op 2 juli 2017 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het (ver)bouwen van

Nadere informatie

INFO AVOND MOLENAKKERS/ GRONDWATERSANERING

INFO AVOND MOLENAKKERS/ GRONDWATERSANERING 1 INFO AVOND MOLENAKKERS/ GRONDWATERSANERING 2 INHOUD VANAVOND Wethouder Mathijs Kuijken: Doel: informeren over effect grondwatersanering Molenakkers (ontbreken) gezondheidsrisico s gebruiksbeperkingen

Nadere informatie

REACTIENOTA ZIENSWIJZEN BESTEMMINGSPLAN ANDEREN DORP, NIJEND 18 (ZAAGWERKZAAMHEDEN)

REACTIENOTA ZIENSWIJZEN BESTEMMINGSPLAN ANDEREN DORP, NIJEND 18 (ZAAGWERKZAAMHEDEN) REACTIENOTA ZIENSWIJZEN BESTEMMINGSPLAN ANDEREN DORP, NIJEND 18 (ZAAGWERKZAAMHEDEN) 1 Algemeen In deze notitie wordt een reactie gegeven op de ingediende zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan Anderen

Nadere informatie

In de volgende figuur is het aandeel in de stikstofdepositie van verkeer en industrie rood omcirkeld.

In de volgende figuur is het aandeel in de stikstofdepositie van verkeer en industrie rood omcirkeld. Achtergrondinformatie voor achterbanberaad milieubeleid regio Eemsdelta Het milieubeleid omvat veel onderwerpen. Teveel om in één keer allemaal te behandelen. Op basis van onze ervaringen in de regio en

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van H.W.H. Groenendijk (PVV) (d.d. 11 februari 2016) Nummer Aan de leden van Provinciale Staten

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van H.W.H. Groenendijk (PVV) (d.d. 11 februari 2016) Nummer Aan de leden van Provinciale Staten van Gedeputeerde Staten op vragen van H.W.H. Groenendijk (PVV) (d.d. 11 februari 2016) Nummer 3133 Onderwerp Snel duidelijkheid over gezondheidssituatie Drechtsteden Aan de leden van Provinciale Staten

Nadere informatie

Stichting Stedelijk Museum Amsterdam Dhr. G.H. Wissink Postbus AB Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning

Stichting Stedelijk Museum Amsterdam Dhr. G.H. Wissink Postbus AB Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Stichting Stedelijk Museum Amsterdam Dhr. G.H. Wissink Postbus 75082 1070 AB Amsterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum

Nadere informatie

Alle eigenaren aangeschreven tot verwijdering. Alle borden zijn verwijderd. Dossier gesloten.

Alle eigenaren aangeschreven tot verwijdering. Alle borden zijn verwijderd. Dossier gesloten. HANDHAVINGSZAKEN PER januari 208 2 3 4 5 6 7 8 9 // Bouwen /Bouw en Reclameborden in strijd met het bestemmingsplan Paardenstallen en mestopslag zonder vergunning gebouwd en in strijd met milieuregels

Nadere informatie

Voornemen verlenen omgevingsvergunning

Voornemen verlenen omgevingsvergunning Fout! Tekstfragment niet gedefinieerd. Aanvrager Onderwerp Voornemen verlenen omgevingsvergunning Geachte aanvrager, Op 11 april 2018 heeft u een omgevingsvergunning aangevraagd voor het bouwen van 19

Nadere informatie

Veel gestelde vragen voormalige vuilstort Woltersum

Veel gestelde vragen voormalige vuilstort Woltersum Veel gestelde vragen voormalige vuilstort Woltersum Wat gebeurt er met de voormalige vuilstort aan de Bouwerschapweg in Woltersum? De besturen van de provincie Groningen, gemeente Ten Boer en gemeente

Nadere informatie

MAATWERKBESLUIT *D * D

MAATWERKBESLUIT *D * D *D170309949* D170309949 MAATWERKBESLUIT Aanvrager : Opfokbedrijf Groesbeek Datum besluit : 18 juli 2017 Onderwerp : Maatwerkvoorschriften opslag pluimveemest Gemeente / locatie : Gemeente Berg en Dal/

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2107629/3370006 op de op 18 januari 2013 bij hen ingekomen aanvraag van MSD Oss BV, om een vergunning krachtens de Wet

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Activiteit milieuneutraal veranderen. Rockwool B.V. te Roermond

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Activiteit milieuneutraal veranderen. Rockwool B.V. te Roermond Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Activiteit milieuneutraal veranderen Rockwool B.V. te Roermond Zaaknummer: 2015-1632 Kenmerk: 2015/95267 d.d. 10 december 2015 Verzonden:

Nadere informatie

Vraag 1 Wat is uw reactie op de incidenten die zaterdag 29 juli en maandag 31 juli 2017 bij Shell-Pernis hebben plaatsgevonden?

Vraag 1 Wat is uw reactie op de incidenten die zaterdag 29 juli en maandag 31 juli 2017 bij Shell-Pernis hebben plaatsgevonden? Geachte voorzitter, Hierbij beantwoord ik, mede namens de minister van Veiligheid en Justitie, de vragen van de leden Laçin en Futselaar (beiden SP) over de incidenten bij Shell Pernis (ingezonden op 3

Nadere informatie

Vicks VapoRub, zalf voor inhalatiedamp

Vicks VapoRub, zalf voor inhalatiedamp 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Vicks VapoRub, Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie. Dit geneesmiddel kunt u zonder recept krijgen.

Nadere informatie

Voornemen verlenen omgevingsvergunning

Voornemen verlenen omgevingsvergunning Retouradres: Postbus 9024, 6710 HM Ede De Bunte Vastgoed Oost De heer W. van den Top Amsterdamseweg 42a 6712 GJ EDE Onderwerp Voornemen verlenen omgevingsvergunning Geachte heer van den Top, Op 9 september

Nadere informatie

Afvalstoffenverordening 2017 gemeente Aalten

Afvalstoffenverordening 2017 gemeente Aalten Afvalstoffenverordening 2017 gemeente Aalten Inhoudsopgave 1 ALGEMEEN...3 Artikel 1. Begripsomschrijvingen... 3 Artikel 2. Doelstelling... 3 2 HUISHOUDELIJKE AFVALSTOFFEN...3 Artikel 3. Aanwijzing inzameldienst...

Nadere informatie

*14.040393*14.040393omgevingsvergunningomgevingsvergunning150743543

*14.040393*14.040393omgevingsvergunningomgevingsvergunning150743543 Zaaknummer: 186570 Behoort bij besluit van het college van burgemeester en wethouders van Uden van, 09 01 2015 wnd. hoofd afdeling Bouwen en Milieu. *14.040393*14.040393omgevingsvergunningomgevingsvergunning150743543

Nadere informatie

1. Ik ervaar nooit overlast van Chemelot

1. Ik ervaar nooit overlast van Chemelot Chemelot Chemelot ligt in de gemeente Sittard-Geleen. In hoeverre bent u het (on)eens met de volgende stelling? 35% 30% 25% 20% 1. Ik ervaar nooit overlast van Chemelot 30% 26% 24% (n=185) 15% 10% 8% 11%

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. het in gebruik nemen van een nieuwe voorbreker ter vervanging van de huidige. milieuneutraal veranderen van een inrichting

OMGEVINGSVERGUNNING. het in gebruik nemen van een nieuwe voorbreker ter vervanging van de huidige. milieuneutraal veranderen van een inrichting OMGEVINGSVERGUNNING voor: het in gebruik nemen van een nieuwe voorbreker ter vervanging van de huidige. activiteiten: milieuneutraal veranderen van een inrichting verleend aan: Berger Recycling B.V. locatie:

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Beschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : Waterschap Groot Salland Aangevraagde activiteiten : Aanpassen van de installatie in het kader van de gasveiligheid Locatie

Nadere informatie

voor de deur Mobiele opvangmiddelen voor afvalwater Opslag van afvalwater Clean Water Mobiele waterzuiver

voor de deur Mobiele opvangmiddelen voor afvalwater Opslag van afvalwater Clean Water Mobiele waterzuiver Mobiele waterzuivering voor de deur Mobiele opvangmiddelen voor afvalwater Opslag van afvalwater Clean Water Mobiele waterzuiver ing Afvalwater zuiveren voor de deur Afvalwater zuiveren voor de deur? Niet

Nadere informatie

Advies over gezondheidseffecten door uitstoot van Asfalt Productie Hoogblokland

Advies over gezondheidseffecten door uitstoot van Asfalt Productie Hoogblokland Advies over gezondheidseffecten door uitstoot van Asfalt Productie Hoogblokland Het bedrijf APH, Asfalt Productie (asfaltcentrale) Hoogblokland, bevindt zich in Hoogblokland (gemeente Giessenlanden) op

Nadere informatie

Gemeente Barneveld Raadhuisplein 2 tel: (0342) Postbus 63 fax: (0342) AB BARNEVELD

Gemeente Barneveld Raadhuisplein 2 tel: (0342) Postbus 63 fax: (0342) AB BARNEVELD Gemeente Barneveld Raadhuisplein 2 tel: (0342) 495 402 Postbus 63 fax: (0342) 495 376 3770 AB BARNEVELD e-mail: gembar@barneveld.nl Ontwerpbeschikking Datum aanvraag 20 juli 2009 Nummer 46/2009 Betreft

Nadere informatie

Fuji Vastgoed B.V. de heer J. Mommer Schiphol Boulevard BG Schiphol. Betreft: Omgevingsvergunning

Fuji Vastgoed B.V. de heer J. Mommer Schiphol Boulevard BG Schiphol. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Fuji Vastgoed B.V. de heer J. Mommer Schiphol Boulevard 181 1118 BG Schiphol Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag:

Nadere informatie

Betreft: Beroepsschrift inzake besluit op bezwaar inzake handhavingsverzoek mbt brandveiligheid Hummel Recycling BV

Betreft: Beroepsschrift inzake besluit op bezwaar inzake handhavingsverzoek mbt brandveiligheid Hummel Recycling BV Leek, 16 april 2013 Van: FrisLeek p/a Mulderspark 9-1 9351 NR Leek Aan: Rechtbank Noord Nederland Sector Bestuursrecht Postbus 200 9400 AE Assen Betreft: Beroepsschrift inzake besluit op bezwaar inzake

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Gelet op artikel 4:81, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht;

PROVINCIAAL BLAD. Gelet op artikel 4:81, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht; PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Noord-Holland Nr. 5651 30 juli 2018 Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland van 17 juli 2018 tot vaststelling van de Beleidsregel openbaarmaking

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Ontwerpbeschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : IJsbeer Energie Steenwijk B.V. Aangevraagde activiteiten : Gedeeltelijke intrekking omgevingsvergunning voor wat

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2039301/2811531 op de op 8 juli 2011 bij hen ingekomen aanvraag van Caldic Chemie Produktie BV, om vergunning krachtens

Nadere informatie

REACTIENOTA ZIENSWIJZEN BESTEMMINGSPLAN ANDEREN DORP, NIJEND 18 (ZAAGWERKZAAMHEDEN)

REACTIENOTA ZIENSWIJZEN BESTEMMINGSPLAN ANDEREN DORP, NIJEND 18 (ZAAGWERKZAAMHEDEN) REACTIENOTA ZIENSWIJZEN BESTEMMINGSPLAN ANDEREN DORP, NIJEND 18 (ZAAGWERKZAAMHEDEN) 1 Algemeen In deze notitie wordt een reactie gegeven op de ingediende zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan Anderen

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Vergadering: 2. ADV/G/16/01797 Z/G/15/25151 Secretaris A.M.H. Roolvink Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 30 augustus 2016. De besluitenlijst van de laatst gehouden B&W-vergadering

Nadere informatie

Deze toelichting op de meldingenprocedure bestaat uit twee delen:

Deze toelichting op de meldingenprocedure bestaat uit twee delen: Toelichting op meldingsprocedure en meldingsformulier Wbb Deze toelichting op de meldingenprocedure bestaat uit twee delen: A B Algemene informatie over de Meldingprocedure bodemsanering; Een toelichting

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. : het wijzigen van de grens van een inrichting bedoeld voor de zuivering van rioolwater

OMGEVINGSVERGUNNING. : het wijzigen van de grens van een inrichting bedoeld voor de zuivering van rioolwater OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan : Waterschap Noorderzijlvest voor : het wijzigen van de grens van een inrichting bedoeld voor de zuivering van rioolwater activiteit : milieuneutraal veranderen van een

Nadere informatie

Hengelo Zuid. Leefmilieu en ruimtelijke ordening

Hengelo Zuid. Leefmilieu en ruimtelijke ordening Hengelo Zuid Leefmilieu en ruimtelijke ordening Hengelo Zuid Inhoud Werkgroep Leefmilieu Situatieschets Milieu en ruimtelijke ordening Milieubelasting De burger (en de overheid?) Hengelo Zuid Werkgroep

Nadere informatie

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de volgende bijlagen deel uitmaken van de vergunning:

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de volgende bijlagen deel uitmaken van de vergunning: .. Zaak: 362335 Dossier: OV17111 Documentnummer: 362335BV Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders hebben op 28 juni 2017 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het (ver)bouwen

Nadere informatie

Veelgestelde vragen huisvesting arbeidsmigranten Wat is een arbeidsmigrant eigenlijk?

Veelgestelde vragen huisvesting arbeidsmigranten Wat is een arbeidsmigrant eigenlijk? Veelgestelde vragen huisvesting arbeidsmigranten Misschien roept de brief rondom de huisvesting van arbeidsmigranten vragen bij u op. Hieronder hebben we vast een selectie gemaakt van de vragen en bijbehorende

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor het maken van een uitweg. Dienst Stadsbeheer te Maastricht

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor het maken van een uitweg. Dienst Stadsbeheer te Maastricht Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning voor het maken van een uitweg Dienst Stadsbeheer te Maastricht Zaaknummer: 2013-0213 Kenmerk: 2013/21381 d.d. 11 april 2013 Verzonden: INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Pleitpresentatie. Bert de Brock 27 oktober 2009. (Zaaknr. 200808723) Overzicht pleitpresentatie

Pleitpresentatie. Bert de Brock 27 oktober 2009. (Zaaknr. 200808723) Overzicht pleitpresentatie Pleitpresentatie Bert de Brock 27 oktober 2009 (Zaaknr. 200808723) Overzicht pleitpresentatie Korte inleiding en situatie-overzicht Foto s overlast (stof, lawaai, stank) Samenvatting inventarisaties overlast

Nadere informatie

Stibbe B.V. Beethovenplein WM Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning

Stibbe B.V. Beethovenplein WM Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Stibbe B.V. Beethovenplein 10 1077 WM Amsterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag: 27 juni 2016 Locatie: Beethovenplein

Nadere informatie

Notitie. Referentienummer Datum Kenmerk ehv.344.N001rev1 24 mei 2011 cab. Betreft Historisch onderzoek perceel S 539 te Someren

Notitie. Referentienummer Datum Kenmerk ehv.344.N001rev1 24 mei 2011 cab. Betreft Historisch onderzoek perceel S 539 te Someren Notitie Referentienummer Datum Kenmerk 24 mei 2011 cab Betreft Historisch onderzoek perceel S 539 te Someren 1 Inleiding Naar aanleiding van de voorgenomen wijziging van de bestemming van perceel S 539

Nadere informatie

Europe Container Terminals BV S. Capelle Europaweg LD Maasvlakte Rotterdam. Betreft: Omgevingsvergunning

Europe Container Terminals BV S. Capelle Europaweg LD Maasvlakte Rotterdam. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Europe Container Terminals BV S. Capelle Europaweg 875 3199 LD Maasvlakte Rotterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum

Nadere informatie

Raadsmemo project KunstWerk Diepenheim

Raadsmemo project KunstWerk Diepenheim Raadsmemo project KunstWerk Diepenheim Datum: : 16 oktober 2012 Aan : Gemeenteraad van Hof van Twente Kopie aan : Van Voor informatie Onderwerp: : Wethouder van Zwanenburg : G.B.J. Overbeek, Ruimtelijke

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de gewaarmerkte stukken en bijlagen deel uitmaken van de vergunning.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de gewaarmerkte stukken en bijlagen deel uitmaken van de vergunning. Dossiernummer: 2011/16386 Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van Zundert zijn voornemens om overeenkomstig de besluitvormingsprocedure als bedoeld in artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen

Nadere informatie

Uw kenmerk: Uw brief van: Ons kenmerk: Behandeld door: tel.nr.: bijlagen: V Bert Jan Bakker

Uw kenmerk: Uw brief van: Ons kenmerk: Behandeld door: tel.nr.: bijlagen: V Bert Jan Bakker De heer L. Hoekstra Mounleane 2 9241 HA WIJNJEWOUDE Uw kenmerk: Uw brief van: Ons kenmerk: Behandeld door: tel.nr.: bijlagen: 20150924V Bert Jan Bakker 0512-386222 Onderwerp: Ontwerp omgevingsvergunning

Nadere informatie

Besluit omgevingsvergunning beperkte milieutoets Rits Scooters T.a.v. mevr. R. Imanse Hugo de Vriesstraat CT Nieuw Vennep

Besluit omgevingsvergunning beperkte milieutoets Rits Scooters T.a.v. mevr. R. Imanse Hugo de Vriesstraat CT Nieuw Vennep Besluit omgevingsvergunning beperkte milieutoets 2457443 Rits Scooters T.a.v. mevr. R. Imanse Hugo de Vriesstraat 50 2152 CT Nieuw Vennep Locatie: Rist Scooters Hugo de Vriesstraat 50, Nieuw Vennep Onderwerp:

Nadere informatie

VMR Actualiteitendag Handhaving - beginselplicht 19 maart 2015

VMR Actualiteitendag Handhaving - beginselplicht 19 maart 2015 VMR Actualiteitendag Handhaving - beginselplicht 19 maart 2015 mr. T.E.P.A. Lam advocaat Hekkelman Advocaten senior docent/onderzoeker Radboud Universiteit Nijmegen Thema s Handhavingsbeleid Concreet zicht

Nadere informatie

Beleidsregels voor het verbranden van afvalstoffen buiten inrichtingen

Beleidsregels voor het verbranden van afvalstoffen buiten inrichtingen Beleidsregels voor het verbranden van afvalstoffen buiten inrichtingen 1. Aanleiding 1.1 De regelgeving tot medio 2003 Het verbod op het verbranden van afvalstoffen buiten inrichtingen was geregeld in

Nadere informatie

Archiefexemplaar. T i 1 1 r BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN. Omgevingsvergunning op grond van artikel 3.10, derde lid Wabo verlenen

Archiefexemplaar. T i 1 1 r BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN. Omgevingsvergunning op grond van artikel 3.10, derde lid Wabo verlenen Archiefexemplaar I Provincie Zeeland T i 1 1 r BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VOORBLAD Algemeen Aan: Yara Sluiskil B.V. Postbus 10 4540 AA Sluiskil Middelburg, 5 juni 2012 Kenmerk brief: Afdeling:

Nadere informatie

REACTIENOTA ZIENSWIJZEN BESTEMMINGSPLAN ANDEREN DORP, NIJEND 18 (ZAAGWERKZAAMHEDEN)

REACTIENOTA ZIENSWIJZEN BESTEMMINGSPLAN ANDEREN DORP, NIJEND 18 (ZAAGWERKZAAMHEDEN) REACTIENOTA ZIENSWIJZEN BESTEMMINGSPLAN ANDEREN DORP, NIJEND 18 (ZAAGWERKZAAMHEDEN) 1 Algemeen In deze notitie wordt een reactie gegeven op de ingediende zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan Anderen

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING (Ontwerp)

OMGEVINGSVERGUNNING (Ontwerp) OMGEVINGSVERGUNNING (Ontwerp) verleend aan Rabobank Zuid en Oost Groningen voor het bouwen van een Rabobank geldkiosk aan de Hoofdweg 29 in Bellingwolde Veendam Nummer gemeente: 141114 Nummer Liza: 26644

Nadere informatie

Vragen bewonersavond Strijen 12 januari 2011

Vragen bewonersavond Strijen 12 januari 2011 Vragen bewonersavond Strijen 12 januari 2011 A=antwoord Groene tekst is aanvullende informatie 1. Waarom is er niet met een helikopter metingen gedaan? (luchtmeting). A. Geen middelen beschikbaar. Wij

Nadere informatie

Omgaan met Aardgascondensaat. Documentinformatie

Omgaan met Aardgascondensaat. Documentinformatie Omgaan met Aardgascondensaat Toepassingsgebied RWE-GCC NL Geldigheid tot 01-07-2020 Documentinformatie Versie Versiedatum Autorisatie V1.1 01-10-2017 Manager Health, Safety en Security - R. Kamst Wijzigingen

Nadere informatie

Rapport. Datum verzoek De Overijsselse Ombudsman ontving het verzoekschrift op 24 juni 2015. Het betreft de gemeente Almelo.

Rapport. Datum verzoek De Overijsselse Ombudsman ontving het verzoekschrift op 24 juni 2015. Het betreft de gemeente Almelo. Dossiernummer 2015 046 Rapport Verzoekers De heer en mevrouw X hierna genoemd: verzoekers. Datum verzoek De Overijsselse Ombudsman ontving het verzoekschrift op 24 juni 2015. Het betreft de gemeente Almelo.

Nadere informatie

1. INLEIDING Inspraakprocedure Leeswijzer INSPRAAKREACTIES EN ANTWOORDEN Reacties en antwoorden per inspreker 3 3.

1. INLEIDING Inspraakprocedure Leeswijzer INSPRAAKREACTIES EN ANTWOORDEN Reacties en antwoorden per inspreker 3 3. INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 2 1.1 Inspraakprocedure 2 1.2 Leeswijzer 2 2. INSPRAAKREACTIES EN ANTWOORDEN 3 2.1 Reacties en antwoorden per inspreker 3 3. CONCLUSIE 4 Inspraakrapportage herinrichting Van

Nadere informatie

Blaisse D Blaisse Stadhouderskade AD Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning

Blaisse D Blaisse Stadhouderskade AD Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Blaisse D Blaisse Stadhouderskade 66 2 1072 AD Amsterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag: 14 juni 2017 Locatie:

Nadere informatie

Informatieavond Equestrum - 26 maart 2018

Informatieavond Equestrum - 26 maart 2018 Informatieavond Equestrum - 26 maart 2018 (personalia geanonimiseerd i.v.m. privacy) Naam: 1 - De uitbreiding van de begraafplaats naar het huidige dierenweitje naast mijn huis is niet nodig. Het alternatief

Nadere informatie

ADVIES OMGEVINGSVERGUNNING, ONDERDEEL MILIEU

ADVIES OMGEVINGSVERGUNNING, ONDERDEEL MILIEU *D152097259* D152097259 ADVIES OMGEVINGSVERGUNNING, ONDERDEEL MILIEU Aanvrager : P.C. van Tuijl Kesteren b.v. Datum besluit : Onderwerp : uitbreiding bedrijfsgebouw Van Tuijl Marsdijk Lienden Gemeente

Nadere informatie

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING LET OP! Dit is nog geen omgevingsvergunning. Hiermee kunt u nog niet starten met de werkzaamheden.

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING LET OP! Dit is nog geen omgevingsvergunning. Hiermee kunt u nog niet starten met de werkzaamheden. VOORBLAD Besluit Burgemeester en wethouders hebben op 12 september een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van een. De aanvraag gaat over nabij Van Heemstraweg 2 te Weurt

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

OMGEVINGSVERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND OMGEVINGSVERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Yara Sluiskil B.V. Postbus 2 4540 AA Sluiskil Kenmerk: Afdeling: Vergunningverlening Datum: 26 juli 2017 Onderwerp: Omgevingsvergunning op grond

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

OMGEVINGSVERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND OMGEVINGSVERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Eastman Chemical Middelburg B.V. Herculesweg 35 4338 PL Middelburg Kenmerk: Afdeling: W-AOV160355 Vergunningverlening Datum: 19 september 2016

Nadere informatie

Monique Meijerink 30 maart 2009. Relatie luchtkwaliteit - gezondheidsaspecten

Monique Meijerink 30 maart 2009. Relatie luchtkwaliteit - gezondheidsaspecten Monique Meijerink Relatie luchtkwaliteit - gezondheidsaspecten Krantenkoppen liegen er niet om Bewoners eisen recht op schone lucht Niks aan de hand, gewoon deuren en ramen dicht Megastal bedreiging voor

Nadere informatie

Geen schadevergoeding na overlast door rioleringwerkzaamheden Gemeente Almere Stadsbeheer

Geen schadevergoeding na overlast door rioleringwerkzaamheden Gemeente Almere Stadsbeheer Rapport Gemeentelijke Ombudsman Geen schadevergoeding na overlast door rioleringwerkzaamheden Gemeente Almere Stadsbeheer Samenvatting 26 februari 2014 RA140329 Een inwoner van Almere ondervindt in april

Nadere informatie

in Flevoland Heeft u er last van of wilt u het gebruiken?

in Flevoland Heeft u er last van of wilt u het gebruiken? Grondwater in Flevoland Heeft u er last van of wilt u het gebruiken? 1. Wat is grondwater? Grondwater is de naam zegt het al water onder het grondoppervlak. Normaal gesproken is dit water dus niet zichtbaar.

Nadere informatie

Stichting VUmc W.J. Koopmans De Boelelaan HV Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning

Stichting VUmc W.J. Koopmans De Boelelaan HV Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Stichting VUmc W.J. Koopmans De Boelelaan 1117 1081 HV Amsterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag: 16 augustus

Nadere informatie

ONTWERP. OMGEVINGSVERGUNNING Dorpsstraat 20 in Lattrop-Breklenkamp

ONTWERP. OMGEVINGSVERGUNNING Dorpsstraat 20 in Lattrop-Breklenkamp ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING Dorpsstraat 20 in Lattrop-Breklenkamp Zaaknummer : WABO-2017-1420) OLO nummer : 3326517 Documentnummer : Burgemeester en wethouders van Dinkelland beschikken op de aanvraag

Nadere informatie

Zaak: Dossier: OV16158 Documentnummer: BV. Omgevingsvergunning

Zaak: Dossier: OV16158 Documentnummer: BV. Omgevingsvergunning .. Zaak: 339494 Dossier: OV16158 Documentnummer: 339494BV Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders hebben op 11 november 2016 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het (ver)bouwen

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2026458/2827646 op de op 3 mei 2011 bij hen ingekomen aanvraag van Autosloperij W. Broeren, om vergunning krachtens

Nadere informatie

VUURWERKBESLUIT. Beschikking. Ontbrandingstoestemming Vuurwerkbesluit. : Parkeerplaats Tijmweg te Nijverdal

VUURWERKBESLUIT. Beschikking. Ontbrandingstoestemming Vuurwerkbesluit. : Parkeerplaats Tijmweg te Nijverdal VUURWERKBESLUIT Ontbrandingstoestemming Vuurwerkbesluit Beschikking Aanvrager Aangevraagde activiteiten Locatie Datum evenement : 27 december 2011 Datum beschikking : 20 september 2011 Kenmerk beschikking

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN VLISSINGEN

BESCHIKKING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN VLISSINGEN BESCHIKKING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN VLISSINGEN Aan: Kenmerk: Afdeling: C.RO Ports Nederland BV W-AOV140655/00088977 Vergunningverlening Datum: 21 januari 2015 Onderwerp: Omgevingsvergunning

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Chemie-Pack. voor omliggende bedrijven op Industrieterrein Moerdijk 12 januari 2012

Informatiebijeenkomst Chemie-Pack. voor omliggende bedrijven op Industrieterrein Moerdijk 12 januari 2012 Informatiebijeenkomst Chemie-Pack voor omliggende bedrijven op Industrieterrein Moerdijk 12 januari 2012 1 Welkom Vergeet u niet na deze bijeenkomst uw telefoon weer aan te zetten!!! Programma informatiebijeenkomst

Nadere informatie

Binnenluchtmeting. School te Badhoevedorp

Binnenluchtmeting. School te Badhoevedorp R Briefrapport Binnenluchtmeting School te Badhoevedorp Opdrachtgever Auteur Dhr. R van Strien, GGD Amsterdam Martje Mooij Contact Martje Mooij Centrum Inspectieonderzoek, Milieucalamiteiten en Drinkwater

Nadere informatie

Stichting Waternet Dhr. R. Oudhuis Korte Ouderkerkerdijk AC Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning

Stichting Waternet Dhr. R. Oudhuis Korte Ouderkerkerdijk AC Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Stichting Waternet Dhr. R. Oudhuis Korte Ouderkerkerdijk 7 1096 AC Amsterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag:

Nadere informatie

Berichtgeving over rook bij branden

Berichtgeving over rook bij branden Berichtgeving over rook bij branden Crisiscommunicatie op grond van perceptieonderzoek Frans Greven Index Aanleiding Onderzoeksopzet Resultaten & conclusies Media-analyse Vergelijking Expertmodel & Lekenperspectief

Nadere informatie

Verslag informatiebijeenkomst Verbetering Regionale Keringen Bredaseweg Terheijden

Verslag informatiebijeenkomst Verbetering Regionale Keringen Bredaseweg Terheijden Verslag informatiebijeenkomst Verbetering Regionale Keringen Bredaseweg Terheijden Datum: 12 januari 2016 Aanvang: 20.00 uur Locatie: Café Ons Thuis, Bredaseweg 20 Terheijden Welkom door Leon van Rijthoven

Nadere informatie

hebben op 23 juli 2015 een aanvraag voor omgevingsvergunning als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ontvangen van:

hebben op 23 juli 2015 een aanvraag voor omgevingsvergunning als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ontvangen van: Omgevingsvergunning HZ-2015-0098 Activiteit: handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening Burgemeester en Wethouders van de gemeente Landerd; hebben op 23 juli 2015 een aanvraag voor omgevingsvergunning

Nadere informatie

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken.

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken. omgevingsvergunning bouwen van een bedrijfsgebouw en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening bouwen van een bedrijfsgebouw en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening Beschikking 258760

Nadere informatie

Zaaknummer: 1395048 Agendanummer: Datum raadsvergadering: 11-05-2015 De Gemeenteraad Verzenddatum: Voorbereidingskrediet Jeugdspeelpark

Zaaknummer: 1395048 Agendanummer: Datum raadsvergadering: 11-05-2015 De Gemeenteraad Verzenddatum: Voorbereidingskrediet Jeugdspeelpark Zaaknummer: 1395048 Agendanummer: Datum raadsvergadering: 11-05-2015 Aan: De Gemeenteraad Verzenddatum: Betreft: Voorbereidingskrediet Jeugdspeelpark Inleiding In het kader van het coalitieprogramma van

Nadere informatie

tömgevingsdí enst ļfi Midden- co West-Br»b«nt

tömgevingsdí enst ļfi Midden- co West-Br»b«nt tömgevingsdí enst ļfi Midden- co West-Br»b«nt Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Op de op 23 mei 2013 bij hen binnengekomen aanvraag van de Stichting Vergunning Moleneind om vergunning

Nadere informatie