De raad van Gulpen-Wittem;

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De raad van Gulpen-Wittem;"

Transcriptie

1 De raad van Gulpen-Wittem; Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van ; besluit: vast te stellen de volgende regels en aanwijzingen met betrekking tot het uitoefenen van de bevoegdheid tot het wegslepen van voertuigen. Artikel 1 Begripsbepalingen a. de wet: de Wegenverkeerswet 1994; b. het besluit: het Besluit wegslepen van voertuigen; c. het RVV 1990: het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990; d. de weg: de weg als bedoeld in de wet; e. voertuig: een voertuig als bedoeld in artikel 1, onder al, van het RVV 1990; f. motorvoertuig: een motorvoertuig als bedoeld in artikel 1, onder al, van het RVV 1990; g. het college: het college van burgemeester en wethouders; h. wegsleepbevoegdheid: de bevoegdheid van het college krachtens artikel 125 van de Gemeentewet en artikel 170, eerste lid van de wet, om een voertuig, indien met het voertuig een bij of krachtens de wet vastgesteld voorschrift wordt overtreden, te verwijderen, over te brengen en in bewaring te stellen; 1. de gemandateerde: diegene die in deze verordening door het college is gemandateerd om de wegsleepbevoegdheid namens hen uit te oefenen; J. de bewaarder: diegene die in deze verordening door het college is gemachtigd voor het houden van toezicht op het in bewaring nemen van weggesleepte voertuigen; k. de feitelijk bewaarder: diegene die in deze verordening door het college is gemachtigd voor het feitelijk verwijderen, overbrengen en in bewaring stellen van voertuigen van de wet en vervolgens feitelijk toepassing geeft aan de wegsleepbevoegdheid; 1. de rechthebbende: de rechthebbende als bedoeld in artikel 170, vijfde lid, van de wet.

2 Artikel 2 Aanwijzing van wegen en weggedeelten waar voertuigen kunnen worden verwijderd, overgebracht en in bewaring gesteld in het belang van het vrijhouden van wegen en weggedeelten Als wegen en weggedeelten, bedoeld in artikel 170, eerste lid, onder c, van de wet worden alle wegen en weggedeelten binnen de gemeente aangewezen voor zover ze behoren tot een van de in artikel 2 van het besluit bedoelde soorten van wegen en weggedeelten. Artikel 3 Mandaat I. Het college mandateert de wegsleepbevoegdheid aan: a. de opsporingsambtenaren van de Regiopolitie Limburg-Zuid; b. door het college aan te wijzen personen in dienst van of werkzaam voor de gemeente Gulpen- Wittem. 2. Uitoefening van de in het eerste lid bedoelde bevoegdheid geschiedt met inachtneming van het bepaalde in deze verordening. Artikel 4 Toepassing wegsleepbevoegdheid 1. Van de wegsleepbevoegdheid wordt gebruik gemaakt indien een op een weg staand voertuig; a. gevaar oplevert voor derden in het algemeen en de verkeersveiligheid in het bijzonder, b. ernstige hinder veroorzaakt voor derden, c. zich bevindt op een weg of weggedeelte als bedoeld in lid 5, d. gebruik maakt van meer dan een parkeervak, e. Te boek staat voor het niet betalen van meerdere boetes ter zake het parkeren. 2. De gemandateerde beoordeelt of sprake is van gevaar of ernstige hinder als bedoeld in het vorige lid. 3. In elk geval is sprake van gevaar indien een voertuig onrechtmatig staat op een weg of weggedeelte dat exclusief is bestemd voor hulpdiensten zoals politie, brandweer en ambulance. 4. In elk geval is sprake van ernstige hinder indien: a. de vrije doorgang op of toegang tot een weg volstrekt wordt belemmerd; b. bushaltes, aangeduid met bord L3 van bijlage 1 van het RVV 1990, worden bezet op een tijdstip dat het openbaar vervoer daarvan feitelijk gebruik wenst te maken; c. wegen of weggedeelten, die uitsluitend zijn bestemd voor voetgangers, worden geblokkeerd; d. wegen of weggedeelten, die uitsluitend zijn bestemd voor fietsers en bromfietsers, worden geblokkeerd. 5. De wegsleepbevoegdheid wordt, onverminderd de bevoegdheid in de gevallen van gevaar en ernstige hinder, bovendien uitgeoefend ten behoeve van het vrijhouden van de volgende wegen of weggedeelten: a. parkeerplaatsen voor invaliden, aangeduid met bord E6 van bijlage 1 van het RVV 1990; b. voetgangersgebieden, aangeduid met bord Cl of G7 van bijlage 1 van het RVV 1990;

3 c. wegen of weggedeelten, waar een tijdelijk parkeer- en/of stopverbod van kracht is, aangeduid met bord E 1 en E2 van bijlage 1 van het RVV 1990, in verband met het bijzonder gebruik van de weg of het weggedeelte in verband met evenementen, zoals kermissen, markten of andere activiteiten. d. op een taxistandplaats, nader aangeduid door bord E5 van die bijlage, tenzij het parkeren gebeurt met een taxi; e. op een laad- en losplaats, nader aangeduid door bord E7 van die bijlage (met uitzondering van de aangegeven dagen of uren), tenzij de bestuurder van het voertuig bezig is met onmiddellijk laden en lossen van goederen; f. op een parkeerplaats, nader aangeduid door bord E8 van die bijlage voor zover het voertuig niet behoort tot de toegelaten categorie of groep voertuigen; g. op een parkeerplaats, nader aangeduid door bord E9 van die bijlage en bestemd voor vergunninghouders, tenzij het parkeren gebeurt met het voertuig waarvoor een parkeervergunning is afgegeven. Artikel 5 Taken gemandateerde 1. Indien een gemandateerde toepassing geeft aan de wegsleepbevoegdheid, blijft deze aanwezig bij het betreffende voertuig, totdat de verwijdering is voltooid en het voertuig wordt overgebracht naar de plaats van bewaring, of de toepassing van de wegsleepbevoegdheid wordt gestaakt. Aan het bepaalde in de vorige volzin behoeft geen gevolg te worden gegeven door een gemandateerde als bedoeld in artikel 3, lid 1, letter a, wiens assistentie elders door de meldkamer dringend wordt gewenst. 2. De gemandateerde maakt zo spoedig mogelijk een registratieformulier op met betrekking tot de toepassing van de wegsleepbevoegdheid en stelt dit onverwijld ter beschikking aan de gemeente. 3. De gemandateerde meldt het wegslepen terstond zowel telefonisch als per fax aan de meldkamer van de Regiopolitie Limburg-Zuid en noteert het tijdstip waarop de melding aan de meldkamer is gedaan. Artikel 6 Staken toepassing wegsleepbevoegdheid 1. Zodra een aanvang is gemaakt met de verwijdering van een voertuig in het kader van de toepassing van de wegsleepbevoegdheid, wordt verdere verwijzing, overbrenging en inbewaringstelling slechts gestaakt, indien de rechthebbende daarom verzoekt en ter plaatse de krachtens artikel 172, eerste lid van de wet verschuldigde en met toepassing van artikel 10 lid 3 vastgestelde kosten alsmede indien hiervan toepassing is de boetes voldoet. 2. Het verzoek gericht aan de gemandateerde en de verschuldigde kosten worden voldaan aan de feitelijk bewaarder. Bij afwezigheid van de gemandateerde wordt het verzoek gericht aan de feitelijk bewaarder.

4 Artikel 7 In bewaring nemen van voertuigen 1. De voertuigen ten aanzien waarvan toepassing wordt gegeven aan de wegsleepbevoegdheid worden na verwijdering onverwijld overgebracht naar een plaats van bewaring. 2. Als plaats van bewaring als bedoeld in het eerste lid wordt aangewezen: het afgesloten terrein in eigendom bij de feitelijk bewaarder, bestemd voor het stallen van voertuigen en gelegen aan het bedrijfsterrein van Logicx, De Valkenberg 8 te Valkenburg a/d Geul. 3. Als bewaarder wordt aangewezen de adjunct-directeur van de afdeling publieksdiensten van de gemeente Gulpen-Wittem alsmede bij diens afwezigheid de directeur va Global Business Center. 4. Als feitelijk bewaarder wordt aangewezen auto sleep- en bergingsbedrijf Logicx te Valkenburg.

5 Artikel 8 Bewaringsregister 1. Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 170, vierde lid, van de wet is er een bewaringsregister, waarin aantekening wordt gehouden van de gevallen waarin de wegsleepbevoegdheid wordt toegepast. Het bewaringsregister is ingericht volgens het model, opgenomen in bijlage A horende bij deze verordening. 2. Het bewaringsregister wordt namens burgemeester en wethouders beheerd door de bewaarder. 3. Het beheer van het bewaringsregister vindt plaats met inachtneming van het bepaalde in de artikel 6 tot en met 10 van het Besluit. 4. De feitelijk bewaarder stelt de bewaarder zo spoedig mogelijk in kennis van wijzigingen ten behoeve van het beheer van het bewaringsregister. Artikel 9 Teruggave bewaarde voertuigen 1. Diegene die verzoekt om teruggave van het voertuig dient aan te tonen rechthebbende te zijn van het voertuig, dan wel anderszins gerechtigd te zijn het voertuig namens deze in ontvangst te nemen. Zonodig pleegt de feitelijk bewaarder overleg met de gemandateerde die in het betrokken geval de wegsleepbevoegdheid heeft toegepast. 2. De teruggave van het voertuig wordt opgeschort totdat de kosten voor het verwijderen, overbrengen en in bewaring stellen van het voertuig alsmede de boete(s) en de nakosten contant zijn voldaan aan de feitelijk bewaarder. 3. De feitelijk bewaarder biedt gelegenheid tot het afhalen van voertuigen gedurende de volgende tijdstippen: a. op werkdagen van maandag tot en met vrijdag van uur tot uur; b. buiten de tijdstippen genoemd onder a. na een telefonische afspraak met de feitelijk bewaarder. Artikel 10 Kosten overbrengen en bewaren voertuigen 1. De kosten van het overbrengen van een voertuig naar de bewaarplaats bedragen: a. basistarief 85,-; b. voor het overbrengen 95,-. 2. De kosten van het bewaren van een voertuig bedragen: a. Voor het eerste etmaal of een gedeelte daarvan 55; b. Voor elk volgend half etmaal of een gedeelte daarvan 8,-. 3. De kosten als bedoeld in artikel 6,lid 1 blijven beperkt tot het basistarief alsmede de nakosten en eventuele openstaande boetes. Alle bedragen zijn exclusief B.T.W.

6 Artikel 11 Verkoop of vernietiging niet teruggegeven voertuigen Zodra de termijn bedoeld in artikel 5:30, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht is verstreken zonder dat het weggesleept voertuig is afgehaald maakt een beëdigd taxateur een rapport op betreffende de waarde van het voertuig. Zo spoedig mogelijk na ontvangst van het rapport wordt het voertuig namens het college ter verkoop aangeboden. Daartoe worden tenminste drie handelaren in tweedehands voertuigen uitgenodigd om op het te verkopen voertuig bij inschrijving een bod uit te brengen, waarna de verkoop aan de meest biedende plaatsvindt. Bij gebrek aan belangstelling bij de handelaren bedoeld in lid 2 om het voertuig te kopen, wordt het voertuig ter vernietiging aangeboden aan een officieel erkende autosloper, aan wie het voertuig in eigendom wordt overgedragen tegen betaling van het bedrag dat overeenkomstig met de geschatte waarde volgens het in het eerste lid bedoelde rapport. 4. Bij gebrek aan belangstelling bij de autosloper als bedoeld in lid 3 om het voertuig te kopen, wordt het voertuig ter vernietiging om niet aangeboden aan een andere officieel erkende autosloper. 5. Van de gang van zaken overeenkomstig de voorgaande leden, leidende tot verkoop of vernietiging van het voertuig, wordt een rapport opgemaakt, dat tenminste bevat: a. naam en adres van de taxateur als bedoeld in het eerste lid, met aanhechting van het door deze opgemaakt rapport; b. namen en adressen van de handelaren als bedoeld in het tweede lid, die werden' uitgenodigd in te schrijven; c. namen en adressen van de handelaren als bedoeld in het tweede lid, die op de inschrijving hebben gereageerd, en een beschrijving van de reactie, waaronder vermelding van de hoogte van het bod; d. naam en adres van diegene aan wie het voertuig ter vernietiging is aangeboden, met vermelding van de eventuele koopprijs. Artikel 12 Mandatering kennisgeving van bewaring Burgemeester en wethouders machtigen de bewaarder tot het namens hen uitoefenen van de bevoegdheid als bedoeld in artikel 171 van de wet inzake voor zover het betreft de aldaar voorgeschreven kennisgeving van inbewaringstelling van een met toepassing van deze regeling verwijderd voertuig. Artikel 13 Citeertitel Dit besluit kan worden aangehaald als de Wegsleepverordening Gulpen-Wittem 2009.

7 Artikel 14 Inwerkingtreding 2. Deze regeling treedt in werking met ingang van de eerste dag na die van bekendmaking. Aldus besloten in de vergadering van de gemeenteraad van Gulpen-Wittem d.d 8 oktober De griffier, De voorzitter, Mw. F.G.J.M. van der Walle. drs. A.R.B. van den Tillaar

8

9 Model A behorend bij Wegsleepregeling Gulpen- Wittem: Bewaringsregister - blad 1,_.~, 1"~~ Mel!NTE.. ~ ' 0' r Gulpen- Wittem volgm. soort voeliuig merk/type eigenaar of houder, inclusief reden van verwijdering, alsmede ovelireding RVV en adres en woonplaats nummer van proces-verbaal.

Gemeenteblad Nijmegen. Jaartal / nummer 2010 / 078. Naam Wegsleepverordening gemeente Nijmegen (2004) Publicatiedatum 21 juli 2010.

Gemeenteblad Nijmegen. Jaartal / nummer 2010 / 078. Naam Wegsleepverordening gemeente Nijmegen (2004) Publicatiedatum 21 juli 2010. Gemeenteblad Nijmegen Jaartal / nummer 2010 / 078 Naam Nijmegen (2004) Publicatiedatum 21 juli 2010 Opmerkingen - Vaststelling van de verordening bij raadsbesluit van 9 juni 2004 (raadsvoorstel nummer

Nadere informatie

besluit van de gemeenteraad

besluit van de gemeenteraad besluit van de gemeenteraad voorstelnummer 63 onderwerp: Wegsleepregeling iz-nummer 480773 de raad van de gemeente gouda Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 22 juni

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 14 juni 2006, bijlage nr. : ;

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 14 juni 2006, bijlage nr. : ; De raad van de gemeente Son en Breugel; gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 14 juni 2006, bijlage nr. : 48-2006; gelet op de Gemeentewet en de Wegenverkeerswet 1994;

Nadere informatie

Besluit. Wegsleepverordening Skarsterlân. Vergadering 19 december 2012 Nummer 117. Wegsleepverordening Skarsterlân

Besluit. Wegsleepverordening Skarsterlân. Vergadering 19 december 2012 Nummer 117. Wegsleepverordening Skarsterlân Besluit Vergadering 19 december 2012 Nummer 117 Wegsleepverordening Skarsterlân De raad van de gemeente Skarsterlân; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 13 november 2012, nummer 117/2012;

Nadere informatie

Gemeenteblad van Zaltbommel 2003 Nr. 7.2

Gemeenteblad van Zaltbommel 2003 Nr. 7.2 Gemeenteblad van Zaltbommel 2003 Nr. 7.2 Wegsleepverordening gemeente Zaltbommel 2003 Status In werking Algemene informatie Deze verordening geeft burgemeester en wethouders de bevoegdheid om voertuigen

Nadere informatie

Wegsleepverordening 2003

Wegsleepverordening 2003 Wegsleepverordening 2003 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Dordrecht Officiële naam regeling Wegsleepverordening 2003 Citeertitel Wegsleepverordening 2003

Nadere informatie

LLHMM Wagemans. Telefoonnummer:

LLHMM Wagemans. Telefoonnummer: Raadsvoorstel Raadsvergadering Volgnummer 80-2016 Onderwerp Wegsleepverordening Maastricht 2016 Programmanummer 2 Integrale Veiligheid Registratienummer 2016-23891 Collegevergadering 19-7-2016 Portefeuillehouder

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr. 77481. Wegsleepverordening De Ronde Venen 2015. Artikel 1 Begripsomschrijvingen In deze verordening wordt verstaan onder:

GEMEENTEBLAD. Nr. 77481. Wegsleepverordening De Ronde Venen 2015. Artikel 1 Begripsomschrijvingen In deze verordening wordt verstaan onder: GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente De Ronde Venen Nr 77481 24 augustus 2015 Wegsleepverordening De Ronde Venen 2015 De raad van de gemeente De Ronde Venen; gelezen het voorstel van het college

Nadere informatie

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 29 november 2006 / 213/2006. Fatale termijn: besluitvorming vóór: N.v.t.

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 29 november 2006 / 213/2006. Fatale termijn: besluitvorming vóór: N.v.t. Voorstel aan de Raad Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 29 november 2006 / 213/2006 Fatale termijn: besluitvorming vóór: N.v.t. Onderwerp Aanpassing tarief wegsleepverordening Programma / Programmanummer

Nadere informatie

Wegsleepverordening Dordrecht

Wegsleepverordening Dordrecht Wegsleepverordening Dordrecht Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot (als de vervaldatum is

Nadere informatie

"Wegsleepverordening voor de gemeente Nieuwegein"

Wegsleepverordening voor de gemeente Nieuwegein Raadsbesluit De raad van de gemeente Nieuwegein; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 17 november 2015; gelet op het bepaalde in artikel 147 van de Gemeentewet, artikel 173, tweede lid,

Nadere informatie

VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN PARKEERBELASTINGEN

VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN PARKEERBELASTINGEN De raad van de gemeente Purmerend; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d 2013; gelet op artikel 225 van de Gemeentewet; vast te stellen de : Artikel 1 Begripsomschrijvingen Besluit: VERORDENING

Nadere informatie

Het vaststellen van de openingstijden kan wel aan het college worden gedelegeerd of gemandateerd.

Het vaststellen van de openingstijden kan wel aan het college worden gedelegeerd of gemandateerd. TOELICHTING WEGSLEEPVERORDENING DORDRECHT Artikel 1 In dit artikel worden de begrippen gedefinieerd. Artikel 2 De uitvoering van de wegsleepverordening is een bevoegdheid van het college. Het wegslepen

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 9 mei 2017, kenmerk SO/ ;

gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 9 mei 2017, kenmerk SO/ ; Dordrecht Nr. 1855529 De RAAD van de gemeente Dordrecht; Raadsgriffie Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 9 mei 2017, kenmerk SO/1836133;

Nadere informatie

UITVOERINGSREGELING WEGSLEPEN EN BEWAREN

UITVOERINGSREGELING WEGSLEPEN EN BEWAREN UITVOERINGSREGELING WEGSLEPEN EN BEWAREN GEMEENTE HARDERWIJK 2011 2 UITVOERINGSREGELING WEGSLEPEN EN BEWAREN GEMEENTE HARDERWIJK 2011 Inleiding De gemeenteraad heeft de Wegsleepverordening Harderwijk 2011

Nadere informatie

Wegsleepverordening gemeente Druten 2015

Wegsleepverordening gemeente Druten 2015 Wegsleepverordening gemeente Druten 2015 De gemeenteraad van Druten heeft op 18 december 2014 de Wegsleepverordening gemeente Druten 2015 vastgesteld. De verordening treedt met ingang van 1 januari 2015

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 18 september 2012, nr. 2012i01586;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 18 september 2012, nr. 2012i01586; Pagina 1 van 6 Versie Nr. 1 Registratienr.: 2012101585 Afdeling: Gemeentewinkel Leiderdorp, 18-09-2012 Onderwerp: Wijziging Wegsleepverordening Gemeente Leiderdorp 2007 De raad van de gemeente Leiderdorp;

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 11 oktober en 11 december 2007,

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 11 oktober en 11 december 2007, De raad van de gemeente Moerdijk, in zijn vergadering van 24 januari 2008, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 11 oktober en 11 december 2007, gelet op de artikelen 147 en 149 van

Nadere informatie

GEMEENTE SCHERPENZEEL

GEMEENTE SCHERPENZEEL GEMEENTE SCHERPENZEEL MANDAATBESLUIT WEGSLEEPREGELING SCHERPENZEEL 2002 Burgemeester en wethouders van de gemeente Scherpenzeel; gelet op het bepaalde in de Wegenverkeerswet 1994, het Besluit wegslepen

Nadere informatie

Wegsleepverordening gemeente Leeuwarden 2014

Wegsleepverordening gemeente Leeuwarden 2014 Wegsleepverordening gemeente Leeuwarden 2014 Artikel 1: Begrippen In deze verordening wordt verstaan onder: a. RVV 1990: het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990; b. Wet: de Wegenverkeerswet

Nadere informatie

Gemeenteblad van Woudenberg

Gemeenteblad van Woudenberg Gemeenteblad van Woudenberg Nummer IX Verkeer en Vervoer IX.1 Wegsleepverordening DATUM VASTSTELLING 26 mei 2005 DATUM BEKENDMAKING 26 juli 2005 Pagina geprint op: 28 dec 2005, 14:11 uur Raadsbesluit:

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 22 november 2016;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 22 november 2016; Nummer: 118-57 Portefeuillehouder: drs. L. Bromet Onderwerp: Vaststellen Parkeerverordening Waterland 2017 De raad van de gemeente Waterland, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

UITVOERINGSBESLUIT WEGSLEEPREGELING. 1. Inleiding

UITVOERINGSBESLUIT WEGSLEEPREGELING. 1. Inleiding UITVOERINGSBESLUIT WEGSLEEPREGELING 1. Inleiding Op 29 augustus 2002 heeft de gemeenteraad de Wegsleepverordening Gemeente Schouwen-Duiveland 2002 (hierna: Wegsleepverordening) vastgesteld. Deze verordening

Nadere informatie

VERORDENING op het gebruik van parkeerplaatsen en de verlening van vergunningen voor het parkeren Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling

VERORDENING op het gebruik van parkeerplaatsen en de verlening van vergunningen voor het parkeren Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling VERORDENING op het gebruik van parkeerplaatsen en de verlening van vergunningen voor het parkeren Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Lelystad Officiële naam

Nadere informatie

gelet op artikel 225 van de Gemeentewet en de Parkeerverordening Boxtel 1996; Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2013

gelet op artikel 225 van de Gemeentewet en de Parkeerverordening Boxtel 1996; Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2013 Ag. nr.: 9.1 1210401 Aanhef De raad van de gemeente Boxtel; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 4-9-12; gehoord de commissie Bestuurlijke Zaken; gelet op artikel 225 van de Gemeentewet

Nadere informatie

Raadsbesluit. De gemeenteraad van Valkenburg aan de Geul. Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2015

Raadsbesluit. De gemeenteraad van Valkenburg aan de Geul. Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2015 Raadsbesluit De gemeenteraad van Valkenburg aan de Geul Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2015 gelet op: artikel 149 van de Gemeentewet, artikel 173, lid 2 van de Wegenverkeerswet

Nadere informatie

f)verheid.ni Wegenverkeerswet BWBR wetten.nl - Regeling pagina 1 van 1

f)verheid.ni Wegenverkeerswet BWBR wetten.nl - Regeling pagina 1 van 1 De wegwijzer naar informatie en diensten van alle overheden f)verheid.ni Artikel 170 1 Tot de bevoegdheid van burgemeester en wethouders tot oplegging van een last onder bestuursdwang als bedoeld in artikel

Nadere informatie

Verordening op de heffing e n invordering van parkeerbelastingen

Verordening op de heffing e n invordering van parkeerbelastingen CVDR Officiële uitgave van Roosendaal. Nr. CVDR389153_1 16 december 2016 Verordening op de heffing e n invordering van parkeerbelastingen De raad van de Gemeente Roosendaal; gezien het voorstel van het

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 31 oktober 2006;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 31 oktober 2006; Sector/afdeling: PZ/GB Nr: 125838-g De raad van de gemeente Hengelo; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 31 oktober 2006; gelet op artikel 225 van de Gemeentewet en

Nadere informatie

Verordening op het parkeren 2007

Verordening op het parkeren 2007 Verordening op het parkeren 2007 Afdeling I Definities en begripsomschrijvingen Artikel 1 In deze verordening wordt verstaan onder: a. RVV 1990: het Reglement verkeersregels en verkeerstekens van 26 juli

Nadere informatie

VERORDENING PARKEERBELASTINGEN Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van Bussum van 15 oktober 2013, nummer RV2013.

VERORDENING PARKEERBELASTINGEN Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van Bussum van 15 oktober 2013, nummer RV2013. Raadsbesluit VERORDENING PARKEERBELASTINGEN 2014 Gemeente Bussum De raad van de gemeente Bussum; Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van Bussum van 15 oktober 2013, nummer RV2013.073; gelet

Nadere informatie

Oplegvel Raadsstuk. Onderwerp Wegsleepverordening 2013

Oplegvel Raadsstuk. Onderwerp Wegsleepverordening 2013 Onderwerp Wegsleepverordening 2013 Oplegvel Raadsstuk Portefeuille mr. B. B. Schneiders Auteur Mevr. G Cekic/ E.H. van Diepen Telefoon E-mail: cgulsum@haarlem.nl ehvandiepen@haarlem.nl VVH/HOO/VHR Reg.nr.

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling wegslepen, bewaren en teruggave voertuigen gemeente Gouda

Uitvoeringsregeling wegslepen, bewaren en teruggave voertuigen gemeente Gouda Uitvoeringsregeling wegslepen, bewaren en teruggave voertuigen gemeente Gouda Uitvoeringsregeling wegslepen en bewaren gemeente Gouda INHOUDSOPGAVE 1. Aantreffen foutief geparkeerd voertuig... 3 Noodzaak...

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 3 oktober 2006, Nr. SO/2006/5545;

gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 3 oktober 2006, Nr. SO/2006/5545; Gemeentebestuur Ontwerp besluit De RAAD van de gemeente Dordrecht; gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 3 oktober 2006, Nr. SO/2006/5545; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet

Nadere informatie

Parkeerverordening 2013

Parkeerverordening 2013 RAADSBESLUIT De raad van de gemeente Weert; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 november 2012; gelet op artikel 149 en 225 van de Gemeentewet en artikel 2 van de Wegenverkeerswet

Nadere informatie

Gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 2a van de Wegenverkeerswet 1994;

Gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 2a van de Wegenverkeerswet 1994; besluit van de gemeenteraad voorstelnummer onderwerp Parkeerregulering en parkeertarieven div-nummer 676764 de raad van de gemeente gouda Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 10 mei

Nadere informatie

De raad van de gemeente Valkenswaard in zijn openbare vergadering van 16 december 2009;

De raad van de gemeente Valkenswaard in zijn openbare vergadering van 16 december 2009; De raad van de gemeente Valkenswaard in zijn openbare vergadering van 16 december 2009; gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 10 november 2009; registratienummer: 09b&w00842;

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 november 2018;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 november 2018; Raadsbesluit De raad van de gemeente Nieuwegein; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 november 2018; gelet op de artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 2a van de

Nadere informatie

Gemeenteblad van Zaltbommel 2009 Nr. 4.13

Gemeenteblad van Zaltbommel 2009 Nr. 4.13 Gemeenteblad van Zaltbommel 2009 Nr. 4.13 Verordening op het gebruik van parkeerplaatsen en de verlening van vergunningen 2010 Status In werking Algemene informatie Deze verordening stelt regels ten aanzien

Nadere informatie

Wegsleepregeling. Wetstechnische informatie. Gegevens van de regeling. Opmerkingen m.b.t. de regeling Geen.

Wegsleepregeling. Wetstechnische informatie. Gegevens van de regeling. Opmerkingen m.b.t. de regeling Geen. Wegsleepregeling Verord Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Heerhugowaard Officiële naam regeling Wegsleepregeling Citeertitel Wegsleepregeling Besloten door

Nadere informatie

Toelichting op Wegsleepverordening Rozendaal 2016

Toelichting op Wegsleepverordening Rozendaal 2016 Toelichting op Wegsleepverordening Rozendaal 2016 Artikel 1 Begripsomschrijvingen In deze bepaling is een aantal begrippen omschreven dat diverse malen in deze verordening terugkomt. De omschrijving van

Nadere informatie

Verordening parkeerregulering en parkeerbelastingen 2016

Verordening parkeerregulering en parkeerbelastingen 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Rotterdam. Nr. 113143 27 november 2015 Verordening parkeerregulering en parkeerbelastingen 2016 De raad van de gemeente Rotterdam, gelezen het voorstel van het

Nadere informatie

Verordening op het gebruik van parkeerplaatsen en de verlening van vergunningen voor het parkeren

Verordening op het gebruik van parkeerplaatsen en de verlening van vergunningen voor het parkeren CVDR Officiële uitgave van Harlingen. Nr. CVDR30959_1 16 augustus 2016 Verordening op het gebruik van parkeerplaatsen en de verlening van vergunningen voor het parkeren Raad : 20 augustus 2008 Agendanr.

Nadere informatie

Vaststellen verordening parkeerbelasting 2014 (inclusief tarieven) Registratienummer: GF

Vaststellen verordening parkeerbelasting 2014 (inclusief tarieven) Registratienummer: GF Gemeenteraad Onderwerp: Vaststellen verordening parkeerbelasting 2014 (inclusief tarieven) Registratienummer: GF13.20086 De raad van de gemeente Heerenveen; gelezen het voorstel van het college van burgemeester

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 30 september 2008;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 30 september 2008; Sector/afdeling: PZ/GB Nr.: 241119 De raad van de gemeente Hengelo; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 30 september 2008; gelet op artikel 225 van de Gemeentewet en

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 23 juni 2016;

Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 23 juni 2016; Nummer 12-11.2016 De raad van de gemeente Eemsmond; Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 23 juni 2016; Gelet op het bepaalde in artikel 149 van de Gemeentewet, artikel

Nadere informatie

gelet op artikel 147 van de Gemeentewet en artikel 2a van de Wegenverkeerswet, B E S L U I T:

gelet op artikel 147 van de Gemeentewet en artikel 2a van de Wegenverkeerswet, B E S L U I T: Beleidsterrein: verkeer, vervoer, wegen onderwerp: parkeerverordening citeertitel: Parkeerverordening Almere 2016 wettelijke grondslag: art. 147 Gemeentewet en art. 2a jo 2 Wegenverkeerswet normbepaling:

Nadere informatie

Verordening parkeerbelastingen 2017 gemeente Terneuzen

Verordening parkeerbelastingen 2017 gemeente Terneuzen GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Terneuzen. Nr. 179878 20 december 2016 Verordening parkeerbelastingen 2017 gemeente Terneuzen De raad van de gemeente Terneuzen; gelezen het voorstel van het

Nadere informatie

dat bij Koninklijk Besluit van 12 augustus 1978, Staatsblad 458, is vastgesteld het Besluit wegslepen van voertuigen;

dat bij Koninklijk Besluit van 12 augustus 1978, Staatsblad 458, is vastgesteld het Besluit wegslepen van voertuigen; De burgemeester van Ferwerderadiel, overwegende: dat bij Wet van 30 juni 1976, Staatsblad 412, wijzigingen in de Wegenverkeerswet zijn aangebracht, ertoe strekkende nieuwe voorzieningen te treffen, teneinde

Nadere informatie

Wegsleepprocedure motorrijtuigen gemeente Gouda Bijlage 1, behorende bij het besluit van 31 oktober 2017 (nr. 1474)

Wegsleepprocedure motorrijtuigen gemeente Gouda Bijlage 1, behorende bij het besluit van 31 oktober 2017 (nr. 1474) Wegsleepprocedure motorrijtuigen gemeente Gouda 2017 Bijlage 1, behorende bij het besluit van 31 oktober 2017 (nr. 1474) INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1 Foutgeparkeerde voertuigen 1.1 Noodzaak 1.2 Waarnemingstijd

Nadere informatie

Parkeerverordening. C!! emborg

Parkeerverordening. C!! emborg Parkeerverordening 202 C!! emborg De raad van de gemeente Culemborg gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 12 juni 2012, registratienummer 1207821/4134; gelet op artikel

Nadere informatie

Artikelsgewijze toelichting. Begripsomschrijvingen. In deze verordening wordt verstaan onder:

Artikelsgewijze toelichting. Begripsomschrijvingen. In deze verordening wordt verstaan onder: Artikelsgewijze toelichting Artikel 1 Begripsomschrijvingen In deze verordening wordt verstaan onder: a. RVV 1990 : Het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990; b. wet : de Wegenverkeerswet 1994;

Nadere informatie

Verordening parkeerbelastingen

Verordening parkeerbelastingen Verordening parkeerbelastingen De raad van de gemeente Etten-Leur; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 11 oktober 2011; gelet op artikel 225 van de Gemeentewet en de

Nadere informatie

Verordening parkeerregulering en parkeerbelastingen 2017

Verordening parkeerregulering en parkeerbelastingen 2017 Verordening parkeerregulering en parkeerbelastingen 2017 De raad van de gemeente Rotterdam, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 27 september 2016, registratienummer

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 14 april 2015, nr. RVB ; BESLUIT: PARKEERVERORDENING 2015

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 14 april 2015, nr. RVB ; BESLUIT: PARKEERVERORDENING 2015 BIS- 001351 De raad van de gemeente Bergen op Zoom; gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 14 april 2015, nr. RVB15-0034; gelet op Gemeentewet, artikel 149 en Wegenverkeerswet

Nadere informatie

Verordening wegsleepregeling gemeente Renswoude

Verordening wegsleepregeling gemeente Renswoude Verordening wegsleepregeling gemeente Renswoude Officiële naam regeling Verordening wegsleepregeling gemeente Renswoude Vastgesteld door college van B&W 3 maart 2015 Behandeld in commissie AB 24 maart

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 22 september 2009;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 22 september 2009; De raad van de gemeente Valkenburg aan de Geul; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 22 september 2009; gelet op artikel 225 van de Gemeentewet; besluit vast te stellen

Nadere informatie

VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN PARKEERBELASTINGEN 2018

VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN PARKEERBELASTINGEN 2018 Onderwerp: Besluit tot vaststelling van de verordening Parkeerbelastingen Oss 2018 Volgnummer Dienst/afdeling IBOR/SLWE De raad van de gemeente Oss; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

RIS PARKEERVERORDENING BOXMEER 2015 GEMEENTE BOXMEER. 2 december (Vastgesteld door de gemeenteraad op 29 januari 2015)

RIS PARKEERVERORDENING BOXMEER 2015 GEMEENTE BOXMEER. 2 december (Vastgesteld door de gemeenteraad op 29 januari 2015) RIS 2014-650 PARKEERVERORDENING BOXMEER 2015 GEMEENTE BOXMEER 2 december 2014 (Vastgesteld door de gemeenteraad op 29 januari 2015) Inhoud Colofon... 2 Parkeerverordening Boxmeer 2015... 3 AFDELING I...

Nadere informatie

Wegsleepverordening voor de gemeente Maassluis

Wegsleepverordening voor de gemeente Maassluis GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Maassluis. Nr. 153696 8 november 2016 Wegsleepverordening voor de gemeente Maassluis De raad van de gemeente Maassluis; gelezen het voorstel van het college

Nadere informatie

Verordening op de heffing en invordering van parkeerbelastingen 2014

Verordening op de heffing en invordering van parkeerbelastingen 2014 Verordening op de heffing en invordering van parkeerbelastingen 2014 De raad van de gemeente Haarlem; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders; gelet op artikel 225 van de Gemeentewet

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 30 oktober 2007;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 30 oktober 2007; De raad van de gemeente Zaltbommel; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 30 oktober 2007; gelet op artikel 225 van de Gemeentewet en de Parkeerverordening 2005; b e s

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2016

Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2016 Verordening op de heffing en invordering van parkeerbelastingen 2016 De raad van de gemeente Haarlem; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 17 november 2015; gelet op

Nadere informatie

Portefeuillehouder: Wethouder C. van de Ven Voorstel Te besluiten om: de Wegsleepverordening gemeente Reusel-De Mierden vast te stellen.

Portefeuillehouder: Wethouder C. van de Ven Voorstel Te besluiten om: de Wegsleepverordening gemeente Reusel-De Mierden vast te stellen. Raadsvoorstel Wegsleepverordening gemeente Reusel-De Mierden Raadsvoorstel Onderwerp: Wegsleepverordening Datum voorstel: 08 november 2016 Vergaderdatum: 20 december 2016 Registratienr.: Opsteller: Chloë

Nadere informatie

Toelichting wegsleepverordening 2009.

Toelichting wegsleepverordening 2009. Toelichting wegsleepverordening 2009. Inleiding. Op grond van artikel 149 van de Gemeentewet, artikel 173 lid 2 van de Wegenverkeerswet 1994 en het Besluit wegslepen van voertuigen, dient de gemeenteraad

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 12 maart 2013;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 12 maart 2013; )110 gemeentestms Gemeente Sluis De raad van de gemeente Sluis gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 12 maart 2013; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel

Nadere informatie

De verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2016.

De verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2016. De verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2016. De raad van de gemeente Valkenburg aan de Geul; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 27 oktober

Nadere informatie

Parkeerverordening 2013

Parkeerverordening 2013 Parkeerverordening 2013 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Lelystad Officiële naam regeling Parkeerverordening 2013 Citeertitel Parkeerverordening Lelystad

Nadere informatie

Verordening op de heffing en invordering van parkeerbelasting gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van ;

Verordening op de heffing en invordering van parkeerbelasting gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van ; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Heerenveen Nr. 230350 27 december 2017 Verordening op de heffing en invordering van parkeerbelasting 2018 De raad van de gemeente Heerenveen; gelezen het

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 22 augustus 2017, nr ,

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 22 augustus 2017, nr , CVDR Officiële uitgave van Meppel. Nr. CVDR76554_8 28 november 2018 Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Meppel houdende regels omtrent de heffing en invordering van parkeerbelastingen Verordening

Nadere informatie

Verordening parkeerregulering en parkeerbelastingen 2015

Verordening parkeerregulering en parkeerbelastingen 2015 Verordening parkeerregulering en parkeerbelastingen 2015 De raad van de gemeente Rotterdam, Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 23 september 2014, met kenmerk AP020;

Nadere informatie

Onderwerp: Besluit kosten overbrengen en bewaren voertuigen

Onderwerp: Besluit kosten overbrengen en bewaren voertuigen Onderwerp: Besluit kosten overbrengen en bewaren voertuigen Het college van burgemeester en wethouders van Druten heeft op 25 november 2014 het vastgesteld. Het besluit treedt met ingang van 1 januari

Nadere informatie

gelet op het bepaalde in artikel 225 van de Gemeentewet en de Parkeerverordening Noordwijk 2014;

gelet op het bepaalde in artikel 225 van de Gemeentewet en de Parkeerverordening Noordwijk 2014; Bloemenbadplaats Besluit van de raad van de gemeente Noordwijk van 19 december 2013 De raad van de gemeente Noordwijk; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van ; gelet op het bepaalde in

Nadere informatie

Verordening op het gebruik van parkeerplaatsen en de verlening van vergunningen en ontheffingen voor het parkeren (Parkeerverordening 2007)

Verordening op het gebruik van parkeerplaatsen en de verlening van vergunningen en ontheffingen voor het parkeren (Parkeerverordening 2007) CVDR Officiële uitgave van Heerhugowaard. Nr. CVDR42259_1 7 november 2017 Verordening op het gebruik van parkeerplaatsen en de verlening van vergunningen en ontheffingen voor het parkeren (Parkeerverordening

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2016

Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2016 CVDR Officiële uitgave van Oldenzaal. Nr. CVDR407423_1 5 december 2017 Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2016 De raad van de gemeente Oldenzaal; gelezen het voorstel van

Nadere informatie

De verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2016.

De verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2016. De verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2016. De raad van de gemeente Valkenburg aan de Geul; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 15 maart

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 15 november 2016;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 15 november 2016; De raad van de gemeente Heerenveen; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 15 november 2016; gelet op artikel 225 van de Gemeentewet en de parkeerverordening 2014; BESLUIT

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen gemeente Veendam

Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen gemeente Veendam Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2010 gemeente Veendam Doel: Het doel van deze verordening is om regels te stellen betreffende de heffing en invordering van rechten ter

Nadere informatie

CONCEPT WEGSLEEPREGELING GEMEENTE LEERDAM

CONCEPT WEGSLEEPREGELING GEMEENTE LEERDAM CONCEPT WEGSLEEPREGELING GEMEENTE LEERDAM 2008 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Aanpak 3 2. Wetgeving 2 2.1 Wegenverkeerswet 1994 2 2.2 Besluit wegslepen van voertuigen 3 3. Wegsleepverordening

Nadere informatie

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 3 november 2015; VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN PARKEERBELASTINGEN 2016

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 3 november 2015; VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN PARKEERBELASTINGEN 2016 Onderwerp: Verordening Parkeerbelastingen Oss 2016 Volgnummer Dienst/afdeling G/ID De raad van de gemeente Oss; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 3 november 2015; gelet op het advies

Nadere informatie

Gelezen het raadsvoorstel van burgemeester en wethouders, nummer van..

Gelezen het raadsvoorstel van burgemeester en wethouders, nummer van.. Raadsbesluit Datum raadsvergadering Datum carrousel Raadsbesluitnummer Registratienummer Onderwerp: Verordening op de heffing en invordering van parkeerbelasting 2017 De raad van de gemeente Velsen, Gelezen

Nadere informatie

Toelichting op de. Wegsleepverordening Gemeente Waalwijk 2012. - Algemeen -

Toelichting op de. Wegsleepverordening Gemeente Waalwijk 2012. - Algemeen - op de Wegsleepverordening Gemeente Waalwijk 2012 - Algemeen - Op 1 januari 2002 is de Wet van 21 februari 1997, houdende de wijziging van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994), ook wel de wijziging van de

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2010:BO4829

ECLI:NL:RVS:2010:BO4829 ECLI:NL:RVS:2010:BO4829 Instantie Raad van State Datum uitspraak 24-11-2010 Datum publicatie 24-11-2010 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 201003576/1/H3 Bestuursrecht Hoger

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering parkeerbelastingen 2018

Verordening op de heffing en de invordering parkeerbelastingen 2018 CVDR Officiële uitgave van Doesburg. Nr. CVDR480625_1 31 december 2018 Verordening op de heffing en de invordering parkeerbelastingen 2018 De raad van de gemeente Doesburg; gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Voor de uitvoering van de wegsleepregeling wordt deze bevoegdheid als volgt gemandateerd:

Voor de uitvoering van de wegsleepregeling wordt deze bevoegdheid als volgt gemandateerd: Gemeente Waddinxveen Uitvoeringsregeling wegslepen, bewaren en teruggave van voertuigen 1. Inleiding Op 6 maart 2013 heeft de gemeenteraad de Wegsleepverordening Gemeente Waddinxveen 2013 (hierna: wegsleepverordening)

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2019

Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2019 Parkeerbelastingen Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2019 Gemeenteblad Texel 2018 nr 32 datum 27-dec-18 Verordening parkeerbelastingen 2019 Tevens intrekking van de Verordening

Nadere informatie

raadsvergadering: 13 november 2013 onderwerp: Verordening Parkeerbelastingen 2014

raadsvergadering: 13 november 2013 onderwerp: Verordening Parkeerbelastingen 2014 RAADSVOORSTEL raadsvergadering: 13 november 2013 onderwerp: Verordening Parkeerbelastingen 2014 bijlage: ontwerpbesluit datum: gemeenteblad I nr.: agenda nr.: Aan de gemeenteraad, Voor u ligt het voorstel

Nadere informatie

UITVOERINGSREGELING WEGSLEPEN, BEWAREN EN TERUGGAVE VAN VOERTUIGEN GEMEENTE GELDERMALSEN 2016

UITVOERINGSREGELING WEGSLEPEN, BEWAREN EN TERUGGAVE VAN VOERTUIGEN GEMEENTE GELDERMALSEN 2016 UITVOERINGSREGELING WEGSLEPEN, BEWAREN EN TERUGGAVE VAN VOERTUIGEN GEMEENTE GELDERMALSEN 2016 Geldermalsen, februari 2016 College van burgemeester en wethouders van Geldermalsen INHOUDSOPGAVE 1 Begripsomschrijvingen...

Nadere informatie

Raadsbesluit 2014/.Ö?.5.(

Raadsbesluit 2014/.Ö?.5.( gemeente Haarlemmermeer Raadsbesluit 2014/.Ö?.5.( onderwerp Parkeerbelastingen 2015 De raad van de gemeente Haarlemmermeer; gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 18 november

Nadere informatie

Voor de toepassing van deze verordening wordt verstaan onder: a. RVV 1990: het Reglement verkeersregels en verkeerstekens van 26 juli 1990 Stb.

Voor de toepassing van deze verordening wordt verstaan onder: a. RVV 1990: het Reglement verkeersregels en verkeerstekens van 26 juli 1990 Stb. "Verordening op de heffing en invordering van parkeerbelastingen 2016". Artikel 1 Begripsomschrijvingen Voor de toepassing van deze verordening wordt verstaan onder: a. RVV 1990: het Reglement verkeersregels

Nadere informatie

Weg sleepverordening gemeente Alphen aan den Rijn 2015

Weg sleepverordening gemeente Alphen aan den Rijn 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Alphen aan den Rijn. Nr. 125256 23 december 2015 Wegsleepverordening gemeente Alphen aan den Rijn 2015 Registratienr 2015/38833 en 2015/39220; De raad van de

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders met nummer ; besluit :

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders met nummer ; besluit : De raad van de gemeente Gooise Meren; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders met nummer 513963; gelet op de artikel 225 van de Gemeentewet besluit : vast te stellen de volgende verordening:

Nadere informatie

Artikelsgewijze toelichting Wegsleepverordening Woudrichem

Artikelsgewijze toelichting Wegsleepverordening Woudrichem Artikelsgewijze toelichting Wegsleepverordening Woudrichem Artikel 1 Begripsomschrijvingen In deze verordening wordt verstaan onder: a. RVV 1990: het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990; b.

Nadere informatie

Onderwerp: Tarieven gemeentelijke belastingen en heffingen 2012 (parkeerbelasting) Registratienummer: GF

Onderwerp: Tarieven gemeentelijke belastingen en heffingen 2012 (parkeerbelasting) Registratienummer: GF Gemeenteraad Onderwerp: Tarieven gemeentelijke belastingen en heffingen 2012 (parkeerbelasting) Registratienummer: GF11.20104 De raad der gemeente Heerenveen; gelezen het voorstel van het college van burgemeester

Nadere informatie

HEERHUC30 W A A R D r^, ^ ^ ^ /

HEERHUC30 W A A R D r^, ^ ^ ^ / : '" : 2 2 JAii?ho 1 HEERHUC30 W A A R D r^, ^ ^ ^ / Agendanr. Voorstelnr. Onderwerp Aan de Raad, 13 2008-005 Wegsleepverordening ^ Heerhugowaard, 11 december 2007 Beknopt voorstel Gemeente Heerhugowaard

Nadere informatie

De Raad van de gemeente Harlingen Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d.6 november 2018

De Raad van de gemeente Harlingen Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d.6 november 2018 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Harlingen Nr. 272449 20 december 2018 Verordening Parkeerbelastingen 2019 Gelet op artikel 225 van de gemeentewet De Raad van de gemeente Harlingen Gelezen

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 24 november 2015;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 24 november 2015; Verordening parkeerregulering en parkeerbelasting Delft 2016 Datum inwerkingtreding Terugwerkende kracht Bijzonderheden Ondertekening Bekendmaking Voorstel 1-1-2016 Raad Elektronisch gemeenteblad 1-2-2016

Nadere informatie

2. De kosten van het bewaren van een voertuig bedragen: eerste dag stalling en afgifte voertuig: 42,50 (2007: 39,00);

2. De kosten van het bewaren van een voertuig bedragen: eerste dag stalling en afgifte voertuig: 42,50 (2007: 39,00); CVDR Officiële uitgave van Weert. Nr. CVDR90301_2 24 april 2018 Wegsleepverordening gemeente Weert De Raad van de gemeente Weert; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders; gelet

Nadere informatie