U december 2015 behandeld door doorkiesnummer bijlagen. IBP-PM H Dikken

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "U december 2015 behandeld door doorkiesnummer bijlagen. IBP-PM H Dikken"

Transcriptie

1

2

3

4

5 Aan de bewoner(s) van Kempenaar 22, 23 en 26 uw brief van uw kenmerk ons kenmerk datum U december 2015 behandeld door doorkiesnummer bijlagen IBP-PM dossiernummer H Dikken onderwerp informatie over groot onderhoud Kempenaar pr-nummer Geachte heer/mevrouw, Met deze brief informeren wij u over het definitieve ontwerp van het groot onderhoud in uw wijk en het vervolgproces. Het definitieve ontwerp hebben wij als bijlage meegestuurd. Daarnaast treft u bij deze brief informatie aan over de uitvoering van werkzaamheden en leest u wat u zelf kunt doen ter voorbereiding op het groot onderhoud. Hoe is het ontwerp tot stand gekomen?: Het ontwerp is na een goede en intensieve samenwerking tussen gemeente en bewoners tot stand gekomen. In april hebben wij u gevraagd naar de positieve punten en aandachtspunten van uw wijk. Tijdens de inloopbijeenkomst op 20 mei 2015 hebben bewoners eveneens opmerkingen gemaakt. Deze opmerkingen en suggesties zijn waar mogelijk meegenomen in het schetsontwerp dat begin september tijdens een informatiebijeenkomst is gepresenteerd. Ook op het schetsontwerp hebben bewoners tips en suggesties voor verbetering gegeven. Deze zijn meegenomen en waar mogelijk verwerkt in het definitieve ontwerp. Contact over het definitief ontwerp en uitvoering en werkzaamheden: 1. Definitief ontwerp via website bekijken: Wij hebben het definitief ontwerp meegestuurd, maar u kunt deze ook bekijken op onze website 2. Vragen over het definitieve ontwerp: U kunt deze mailen naar gokempenaar@lelystad.nl of bellen met Lyan Rijkmans op Voorbereiding en aanbesteding: Wij starten in het eerste kwartaal van 2016 met de voorbereidingen (bestek maken met bijbehorende tekeningen) voor de aanbesteding met aannemers. 4. Uitvoering: De eerste werkzaamheden (bestrating) starten naar verwachting starten in mei Het openbaar groen is in oktober 2016 aan de beurt.

6 ons kenmerk datum pagina 2 Over de start van de werkzaamheden wordt u in een later stadium nader geïnformeerd door de aannemer die het werk uitvoert, of door de gemeente. Meer weten? Mocht u naar aanleiding van deze brief nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met mevrouw L. Rijkmans van de gemeente Lelystad. Dit kan telefonisch op nummer of per mail op gokempenaar@lelystad.nl. Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en danken iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan de totstandkoming van het ontwerp. Met vriendelijke groet, namens het college van de gemeente Lelystad Mevrouw L. Dikken Projectmanager Groot Onderhoud

7 Bijlage 1. Werkzaamheden Kempenaar 24 t/m 31 en 33 De belangrijkste werkzaamheden die wij uitvoeren tijdens het groot onderhoud: 1. Ophogen waar nodig In de Kempenaar zijn (ernstige) verzakkingen geconstateerd. Daar waar nodig wordt daarom de openbare ruimte opgehoogd. 2. Duidelijke parkeerinrichting met nieuwe materialen In de hofjes is sprake van een onlogische verouderde parkeerstructuur, waardoor bewoners (te) veel moeten steken om er in en uit te komen. Dit gaan wij aanpakken. Dit betekent dat het aantal parkeerplekken in ieder geval gelijk blijft en daar waar mogelijk extra parkeerplaatsen gecreëerd worden. Ten behoeve van de nieuwe parkeerinrichting worden een aantal bomen verwijderd. 3. Aanpak bestrating Door de wortelopdruk is de staat van de rijwegen niet goed. De rijweg naar de hofjes toe wordt daarom veranderd van asfalt naar elementenverharding. In de hofjes wordt nieuw materiaal toegepast zowel voor de weg als voor de parkeerplekken. De voetpaden die in het zicht liggen krijgen nieuwe tegels; de achterpaden en de voetpaden bij de wijkontsluitingsweg worden herstraat. De oude tegels die hier vrijkomen, geven wij graag aan bewoners. U kunt via het e- mailadres: gokempenaar@lelystad.nl aangeven hoeveel m2 tegels u nodig heeft op welk adres. Mocht er meer vraag zijn naar tegels dan dat er tegels vrijkomen, dan geldt hierbij de volgorde van binnenkomst van de mail. Wij verstrekken maximaal 9 m2 per adres. Wij geven dit door aan de aannemer. 4. Verlichtingsplan volgens politiekeurmerk veilig wonen De verlichting in uw straat wordt uitgevoerd in de geest van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Daar waar nodig zullen extra lichtmasten worden bijgeplaatst. 5. Aanbiedplekken zijbelading Met HVC is overleg geweest over de plekken waar de afvalcontainers het beste kunnen worden aangeboden. In het ontwerp ziet u dit weergegeven met de rode lijnen. Hier kunt u uw containers na de uitvoering van de werkzaamheden aanbieden. 6. Omzetten van overmaat aan verharding De overmaat aan verharding wordt omgezet naar groen. 7. Groen bij de toegangsweg Bij de entree naar het hofje zal veelal gras worden ingezaaid, dit om goed zicht te houden op de wijkontsluitingsweg. Tegen de schuttingen van de woningen aan de wijkontsluitingsweg wordt hogere beplanting aangebracht. 8. Overig groen Het groen in de hofjes zal voor het grootste deel vervangen worden door een andere soort beplanting.

8 9. Aanpak invalidenopritjes Omdat er sprake is van een onduidelijke plaats van de invalidenopritjes, wordt dit tijdens het groot onderhoud aangepast. Wat u zelf alvast kunt doen als voorbereiding op of tijdens de grootonderhoud werkzaamheden: 1. Het ophogen van uw tuin of toegangspad: De aannemer zorgt ervoor dat de bestrating van het openbaar gebied aangesloten wordt op de bestrating in uw tuin, tot maximaal 1 meter de tuin in. Het resterende deel van het pad naar uw woning dient u zelf op te hogen indien dit nodig is. Voor het ophogen van uw toegangspad stelt de gemeente 1.5 m3 zand ter beschikking voor huiseigenaren en Centrada voor de huurders. U kunt uw verzoek om zand indienen bij de aannemer op het moment dat deze bij u in de straat aan het werk is. Let op: de gemeente Lelystad of aannemer levert echter geen aardegrond voor uw tuin. Bewoners die wegens omstandigheden hun tuin en/of toegangspad van hun woning niet zelf kunnen ophogen, kunnen wellicht hulp vragen aan mensen in hun omgeving, een offerte opvragen bij de aannemer of hulp vragen bij de vrijwilligerspool van Welzijn Lelystad. 2. Verwijderen overhangend groen: Om de onderhoudswerkzaamheden goed uit te kunnen voeren, heeft de aannemer voldoende werkruimte nodig. Wij verzoeken u daarom om het overhangende groen te snoeien, zodat de aannemer goed bij de opsluitband langs de tuin kan komen. Ook vragen wij u vriendelijk om het hekwerk dat over de opsluitband staat, tijdelijk te verwijderen en later terug te plaatsen. 3. Toegankelijkheid en parkeren tijdens de groot onderhoud werkzaamheden: Parkeren & tijdelijke overlast: Wij beseffen dat u overlast ondervindt van de werkzaamheden. Wij zorgen er in ieder geval voor dat uw huis altijd te voet bereikbaar is. Wij doen dit door het aanleggen van bijvoorbeeld rijplaten. Uw auto dient u echter tijdens de uitvoering van de werkzaamheden elders in de wijk te parkeren. Toegankelijkheid hulp- en afvaldiensten: De hulpdiensten worden door de gemeente geïnformeerd over de uitvoering van het werk. Plaats van uw vuilcontainer: Het kan zijn dat de vuilcontainer tijdens de werkzaamheden niet op de reguliere locatie kan worden opgehaald. Wij vragen u dan ook de container aan te bieden op een voor de vuilnisauto bereikbare locatie. De aannemer kan u informeren over exacte opstelplaats van de container. Het melden van bijzondere omstandigheden: Wij vragen u om tijdig aan te geven of u nog verhuis- of verbouwplannen heeft of wanneer er andere bijzondere omstandigheden zijn waar wij tijdens de uitvoering rekening mee moeten houden. Ook in geval van een trouwerij of begrafenis kunt u contact met ons opnemen, zodat wij hier zoveel mogelijk rekening mee kunnen houden.

9 Aan bewoner hofje 26 uw brief van uw kenmerk ons kenmerk datum U behandeld door doorkiesnummer bijlagen IBP-PM dossiernummer H Dikken onderwerp Uw brief d.d. 26 februari a.s. pr-nummer Geachte heer, Naar aanleiding van u brief d.d. 26 februari jl. kunnen wij u het volgende mededelen. 1. U geeft aan dat de tekening die bewoners gekregen hebben 1 op 100 is, waardoor er weinig details zijn te zien. Zoals u weet staat het definitief ontwerp ook op de website U kunt hier inzoomen. Verder geeft u aan dat er fouten en onvolkomenheden zijn ten aanzien van de tekening. Wij zijn nu bezig met het afronden van de bestektekeningen en passen daarin onvolkomenheden aan. Graag horen wij van u welke u heeft gezien om te kunnen beoordelen of deze al reeds zijn aangepast in de bestektekening. Overigens zullen wij de veranderingen ook met alle bewoners in de Kempenaar op een later moment nog communiceren. 2. U geeft aan dat het niet nodig is om de totale asfaltverharding te wijzigen en wij hiermee kosten kunnen besparen. De gemeente hanteert een eenduidig beleid voor het inrichten van woonwijken/woonstraatjes waarbij als uitgangspunt Duurzaam Veilig wordt gehanteerd, wat o.a. inhoudt dat woonstraatjes in elementenverharding worden uitgevoerd. (dit is ook een landelijke richtlijn van het CROW). Een tweede reden is om de doorgaande route van de wijk te benadrukken is een wijkontsluitingsweg uitgevoerd in asfalt en de woonstraatjes in elementverharding. Daarnaast zijn binnen een 30 km zone alle kruisingen gelijkwaardig, inhoudende dat verkeer van rechts voorrang heeft. De landelijke richtlijnen (CROW) maken één uitzondering op deze basisregel, namelijk kruisingen binnen 30-kmzones waarbij sprake is van een hoofdfietsroute. De reeds aanwezige haaientanden (en bebording) op de wijkontsluitingsweg t.h.v. Kempenaar 24 t/m 26 hebben nog betrekking op dit hoofdfietsnetwerk. Dit deel van de wijkontsluitingsweg maakt geen deel meer uit van het hoofdfietsnetwerk en is in die hoedanigheid ook niet meer herkenbaar. De huidige haaientanden en bebording komen

10 ons kenmerk datum pagina 2 derhalve te vervangen zodat de basisregel verkeer van rechts heeft voorrang weer opgaat. Bijkomend voordeel is een bordenbesparing. Zodra de wijkontsluitingsweg in aanmerking komt voor groot onderhoud, is dit tevens het moment om te bepalen of er extra snelheidsremmende maatregelen worden toegepast. 3. U geeft aan dat wanneer de bestrating eruit gaat dat er ca. 2 maanden problemen met parkeren zal ontstaan en de woning niet bereikbaar is. Dit is een punt van aandacht die wij in alle groot onderhoudsprojecten hebben en die wij goed met de aannemer zullen doorspreken. Communicatie over waar u uw auto kan parkeren en hoe de woning bereikbaar is volgt middels de informatiebrief die wij of de aannemer aan u zal sturen. 4. U geeft aan geen voetgangersdoorsteek tussen de parkeervakken te willen in verband met schades die ontstaan wanneer kinderen met fietsjes e.d. van de speelplaats afrijden. Kinderen kunnen op meerdere plekken de straat op fietsen, tevens heeft de doorgang een voldoende breedte. Mocht onverhoopt toch schade ontstaan dan zijn de ouders verantwoordelijk voor een verdere goede afhandeling. 5. U geeft aan dat er beter gekeken moet worden naar de hoeveelheden parkeerplekken. Dit hebben wij gedaan, er wordt vooruitlopend op het ontwerp altijd een parkeerbalans opgemaakt. De parkeerplaatsen bij Kempenaar werden niet gebruikt. Er komen in totaal 29 parkeerplaatsen. 6. U geeft aan dat er moet worden gekeken naar de ophaalplaatsen van de containers, dat deze nu te ver weg zijn gesitueerd. Op 8 februari jl. heeft met u, ondergetekende en HVC een gesprek plaatsgevonden waarin is aangegeven dat HVC gedoogd dat de minder mobiele bewoner in uw hofje de container op de hoek bij de parkeerplaatsen mag plaatsen. Het realiseren van minder parkeerplaatsen conform uw voorstel zou betekenen dat de parkeerbalans niet wordt gehaald. Derhalve is deze oplossing bedacht samen met HVC om tegemoet te komen aan het probleem voor de verdere officiële locatie. HVC heeft hiervoor echter wel aangegeven dat wanneer alle mensen daar de afvalcontainers gaan plaatsen, dat zij deze gedoogregel opheffen. Hiervoor hebben wij met u doorgesproken dat u de bewoners in uw hofje hierover zou informeren. 7. U geeft aan dat u invalideopritten mist in het voetpad richting Veste. Dit is reeds telefonisch met u besproken dat dit aangepast gaat worden. U kunt dat in de nieuwe tekening, die naar alle bewoners in de Kempenaar zal worden gestuurd, zien. 8. U vraagt of het niet veel goedkoper is om de bomen die gerooid moeten worden voor de lente uit te voeren. De bomen kunnen pas gerooid worden als de bestektekening volledig gereed is. Dan is pas duidelijk welke bomen weg moeten. Daarna volgt een kapverzoek. Dit alles lukt niet meer voor de lente. Er mogen na 15 maart wel bomen gekapt worden als de bomen gecontroleerd zijn op broedende vogels. Bovenstaande is met wethouder John van den Heuvel doorgesproken en wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Namens het College van Burgemeester en Wethouders, Leny Dikken Projectmanager Kempenaar

11 Aan de bewoner(s) van Kempenaar 23 t/m 31 en 33 onderwerp Wijziging definitief ontwerp Kempenaar 23 t/m 31 en 33 Geachte mevrouw, mijnheer, Met deze brief informeren wij u over een aantal noodzakelijke wijzigingen in het definitieve ontwerp van het groot onderhoud in uw wijk en het vervolgproces. In de bijlage van deze brief vindt u informatie per hofje over wat ten opzichte van het oude definitieve ontwerp is gewijzigd en waarom dat zo is. Het gewijzigde definitieve ontwerp hebben wij eveneens bij deze brief gevoegd, maar kunt u ook op een groter formaat op de website bekijken: Tevens kunt u het gewijzigde ontwerp in groot formaat bekijken op locatie MFA Hanzeborg, Koningsbergenstraat 201A. Dit is mogelijk in de periode van 19 mei tot 19 juni Helaas is het dan niet meer mogelijk om wijzigingen in te dienen. In verband met de veranderingen in het definitief ontwerp zal de uitvoering van de werkzaamheden qua planning vooruit geschoven worden. De start van de uitvoering van de werkzaamheden waren aanvankelijk gepland in mei Dit zal nu worden doorgeschoven naar september In de bijlage van deze brief treft u ook informatie aan over wat u zelf kunt doen ter voorbereiding op het groot onderhoud. Over de exacte startdatum van de werkzaamheden wordt u in een later stadium nader geïnformeerd door de aannemer die het werk uitvoert. Meer weten of vragen? Mocht u naar aanleiding van deze brief nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met mevrouw D.S. Hooi van de gemeente Lelystad. Dit kan telefonisch op nummer of per mail op gokempenaar@lelystad.nl. Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Met vriendelijke groet, namens het college van de gemeente Lelystad Mevrouw L. Dikken Projectmanager Groot Onderhoud

12 Bijlage 1. Wijzingen definitief ontwerp Kempenaar 23 t/m 31 en 33 De wijzigingen die worden doorgevoerd in het definitieve ontwerp zijn als volgt: 1. Kempenaar & Kempenaar 22-21: Voor Kempenaar en Kempenaar wordt een kleine boom geplaatst. 2. Ter hoogte van Kempenaar De parkeerplaatsen worden vervangen door groen. Er wordt 1 boom toegevoegd ter hoogte van de garageboxen van Kempenaar 23. De groenstrook achter de garageboxen is vergroot. 1 parkeerplaats is komen te vervallen. 3. Ter hoogte van Kempenaar Er wordt een groenstrook toegevoegd met extra boom. T.h.v. Kempenaar wordt een kleine boom geplaatst. De opstelplaats voor de afvalcontainers is opgeschoven richting het fietspad. De positionering van de 1 e ondergrondse container wordt t.h.v. kempenaar 2340 geplaatst iets naar het midden toe. 4. Ter hoogte van Kempenaar t/m Kempenaar & Kempenaar t/m Kempenaar : De straat in de parkeerhof was te breed, deze wordt versmald. De groenstrook rondom de parkeerplaatsen wordt daardoor breder. 5. Ter hoogte van Kempenaar & Kempenaar De 2 e ondergrondse container wordt geplaatst t.h.v. Kempenaar 2882 (een parkeerplaats) en deels omkleed met een groenvak. Ter hoogte van wordt een kleine boom geplaatst. 6. Ter hoogte van Kempenaar De nieuwe boom kan niet worden geplant i.v.m. kabels en leidingen. In plaats daarvan worden een aantal grotere Solitarstruiken geplant in combinatie met lage Heesterbeplanting 7. Kempenaar t/m Kempenaar De bomen worden verwijderd in verband met kabels en leidingen. Hiervoor komen in de plaats.2 kleine bomen en een Solitairstruik in het midden tussen de 2 bomen. 8. Kempenaar De opstelplaats voor de afvalcontainers wordt verplaatst naar de overzijde t.h.v. Kempenaar Kempenaar 27 In het hofje wordt de parkeersituatie in combinatie met het groen anders ingericht. De parkeerindeling is evenwichtiger geworden door de parkeerplaatsen t.h.v. Kempenaar t/m Kempenaar naar de overkant te verplaatsen. Er worden 2 nieuwe bomen bijgeplaatst t.h.v. Kempenaar en t.h.v. Kempenaar 27-31

13 10. Kempenaar op hoek Er komt hier een groenvak en er wordt een nieuwe boom geplant. Aan de overzijde t.h.v. Kempenaar wordt een opstelplaats voor de afvalcontainers gesitueerd. 11. Kempenaar De parkeerplaats(en) op de kop wordt verwijderd en anders gesitueerd. Op de kopgevel van komt een groenstrook Kempenaar speelplek Per abuis was de locatie van de schommel vervangen door groen in het vorig ontwerp, maar de speelplek blijft zoals deze nu is. 13. Kempenaar Een boom staat nu op een opsluitband, deze boom wordt verwijderd. 14. Kempenaar De nieuwe boom wordt bij nader inzien niet geplant in verband met kabels en leidingen. Hiervoor in de plaats wordt heesterbeplanting ingeplant met 1 grotere Solitairstruik. Algemene aandachtspunten m.b.t. parkeren: 1) De parkeervakken zijn naar de hedendaagse norm aangepast en groter geworden. 2) Per hofje zijn de veranderingen in aantal als volgt: Wat u zelf alvast kunt doen als voorbereiding op of tijdens de grootonderhoud werkzaamheden: 1. Het ophogen van uw tuin of toegangspad: De aannemer zorgt ervoor dat de bestrating van het openbaar gebied aangesloten wordt op de bestrating in uw tuin, tot maximaal 1 meter de tuin in. Het resterende deel van het pad naar uw woning dient u zelf op te hogen indien dit nodig is. Voor het ophogen van uw toegangspad stelt de gemeente 1.5 m3 zand ter beschikking voor huiseigenaren en Centrada voor de huurders. U kunt uw verzoek om zand indienen bij de aannemer op het moment dat deze bij u in de straat aan het werk is. Let op: de gemeente Lelystad of aannemer levert echter geen aardegrond voor uw tuin. Bewoners die wegens omstandigheden hun tuin en/of toegangspad van hun woning niet zelf kunnen ophogen, kunnen wellicht hulp vragen aan mensen in hun omgeving, een offerte opvragen bij de aannemer of hulp vragen bij de vrijwilligerspool van Welzijn Lelystad.

14 2. Verwijderen overhangend groen: Om de onderhoudswerkzaamheden goed uit te kunnen voeren, heeft de aannemer voldoende werkruimte nodig. Wij verzoeken u daarom om het overhangende groen te snoeien, zodat de aannemer goed bij de opsluitband langs de tuin kan komen. Ook vragen wij u vriendelijk om het hekwerk dat over de opsluitband staat, tijdelijk te verwijderen en later terug te plaatsen. 3. Toegankelijkheid en parkeren tijdens de groot onderhoud werkzaamheden: Parkeren & tijdelijke overlast: Wij beseffen dat u overlast ondervindt van de werkzaamheden. Wij zorgen er in ieder geval voor dat uw huis altijd te voet bereikbaar is. Wij doen dit door het aanleggen van bijvoorbeeld rijplaten. Uw auto dient u echter tijdens de uitvoering van de werkzaamheden elders in de wijk te parkeren. Toegankelijkheid hulp- en afvaldiensten: De hulpdiensten worden door de gemeente geïnformeerd over de uitvoering van het werk. Plaats van uw vuilcontainer: Het kan zijn dat de vuilcontainer tijdens de werkzaamheden niet op de reguliere locatie kan worden opgehaald. Wij vragen u dan ook de container aan te bieden op een voor de vuilnisauto bereikbare locatie. De aannemer kan u informeren over exacte opstelplaats van de container. Het melden van bijzondere omstandigheden: Wij vragen u om tijdig aan te geven of u nog verhuis- of verbouwplannen heeft of wanneer er andere bijzondere omstandigheden zijn waar wij tijdens de uitvoering rekening mee moeten houden. Ook in geval van een trouwerij of begrafenis kunt u contact met ons opnemen, zodat wij hier zoveel mogelijk rekening mee kunnen houden.

15 KNELPUNTEN KAART KEMPENAAR 22 T/M 31 EN 33

16 KNELPUNTEN KAART KEMPENAAR 22 T/M 31 EN 33

17 Inventarisatie bewoners positieve punten: Hofje 22: Hofje 23: - Veel groen in - Woon prettig de straat - Goede buren - Goede - Rustig verlichting - Winkels in de - Redelijke buurt parkeervoorzi ening - Veel/voldoende groen - Rustige wijk - Voldoende - Wonen er parkeerplaatsen prachtig - Ruim - Fijne woning - Verlichting - Groen in hofje wordt netjes bijgehouden - Fijne wijk Hofje 24: - Rustig hofje - Meeste tuinen goed onderhouden - Fijn straatje - Fijne woning - Onderhoud van de huizen - Gezellig hofje - Wordt goed gemaaid - Tuin op het zuiden Hofje 25: - Genoeg groen - Genoeg parkeerplek - Goede verlichting Hofje 26: - Parkeerplaatsen - Verlichting - Groen - Rustig - Veilig - Gezellig - Open karakter van de straat - Door bewoners opgeknapte speelplaats - Genoeg speeltuinen - Mooie omgeving Hofje 27: - Ruimte tussen woningen - Groen, planten en bomen (divers) - Rust - Goede verlichting - Genoeg parkeerruimte Hofje 28: - Parkeren - Speeltuin - Verlichting - Groen - Winkels/gezondhe idscentrum/buurth uis dichtbij - School - Rustige buurt 5x - Nette buurt - Dat de buren hun tuin onderhouden Hofje 29: - Groen Hofje 30: - Verlichting - Afstand tussen de percelen - Rustig - Fijne buurt - Dichtbij centrum en station, centrale ligging - Fijn dat de wijk wordt aangepakt - Veel groen Hofje 31: - Groen - Onderhoud - Verlichting - Rustig, geen doorgaand verkeer - Ligging t.o.v. stadshart - Parkeerplaatsen (er hebben 10 mensen geen auto) Hofje 33: - Genoeg parkeerplek - Doorzichtig - Veel laag groen - Verkeer rustig Inventarisatie bewoners aandachtspunten: Hofje 22: Hofje 23: - Bestrating aanpakken - Last van bomen voor en achter - 30 km-zone - Bestrating - Verlichting aanpakken achterzijde - Bewoners - Bo(o)men en struiken aanspreken op tuinen/schutting verwijderen of snoeien - Weer struiken plaatsen langs - Verwaarloosde doorgaande weg tuinen en - Groenonderhoud schuttingen - Trap naar Karveel Hofje 24: - Tuinen en schuttingen slecht onderhouden - Groenonderhoud moet beter - Bestrating aanpakken - Weinig afritten voor scootmobiels en rollators - Bestrating onder water Hofje 25: - Teveel zwerfvuil - Meer parkeerplaatsen - Bestrating aanpakken - Groen op de speelplaats

18 - Buurt gaat achteruit - Groenonderhoud - Fietspad is gevaarlijke roetsjbaan. hekken - Aanduiding parkeervakken - Meer parkeerplaatsen Hofje 26: - bestrating aanpakken - meer bloeiende planten - Aparte container opstelplaats - Groenonderhoud - 30km-zone - Bomen geven overlast, weghalen of snoeien - onverzorgde tuinen en schuttingen - Verbodsborden honden - Auto s rijden te hard - Meer parkeerplekken - Stoep niet breed genoeg Hofje 30: - Groenonderhoud - Meer parkeerplaatsen - Veiligere speelplaatsen - Bestrating is slecht - Prikkelstruiken weghalen - Zwerfvuil - Stoep verbreden - Speelplek aanpassen - Voetpaden en wegen lopen onder - Parkeerplaats verspringingen zijn onhandig - Stoepen breder en rechter - Groen/stekels minder breed - Instap in woning 30 cm is veel te hoog Hofje 27: - Slechte bestrating - Zwerfvuil - Slecht verzorgde tuinen - Bredere parkeerplaatsen maken - Handhaving 30- km zone - Pleintje zo maken dat er niet gevoetbald wordt - Onderhoud groenvoorziening - Oprit scootmobielrijder - Wandelpad tegen spoor is openbaar toilet voor honden Hofje 31: - Aanpassingen speeltuin - Controle op tuintjes - Bomen worden te hoog - Verkeer rijdt te hard - Betegeling voetpaden - Zwerfvuil - Meer parkeerplaatsen Hofje 28: - Opknappen parkeerplaatsen en meer - Bestrating - Achterpad onder water - Groenonderhoud moet beter - Graag bomen weghalen. - Hondenuitlaatmar kering - Lantaarnpaal erbij - Zwerfvuil - Straatverlichting - Opstelplaats van containers ontbreekt Hofje 33: - Bestrating verzakt - Parkeerplaatsen onvoldoende en te klein - Te weinig straatverlichting - Plantsoen/bomen weghalen - Groenonderhoud beter - Meer speelplek - Perken mogen meer bloemen bevatten - Meer parkeerplaatsen - Grotere stoepen Hofje 29: - Groenonderhoud - Strook groen bij tuin trekken

Kempenaar 22, 23 en 26. Donderdag 10 september 2015

Kempenaar 22, 23 en 26. Donderdag 10 september 2015 PowerPoint Informatiebijeenkomst presentatie Lelystad Kempenaar 22, 23 en 26 Donderdag 10 september 2015 Algemeen Welkom en voorstellen Leny Dikken Jan van der Meer Jacob Adriaanse Lyan Rijkmans Ben van

Nadere informatie

Kempenaar 27, 29 en 30. Woensdag 9 september 2015

Kempenaar 27, 29 en 30. Woensdag 9 september 2015 PowerPoint Informatiebijeenkomst presentatie Lelystad Kempenaar 27, 29 en 30 Woensdag 9 september 2015 Algemeen Welkom en voorstellen Leny Dikken Jan van der Meer Masja Schuurman Lyan Rijkmans Ben van

Nadere informatie

Aan de bewoner(s) van Gondel 10 t/m 15 en 17. Geachte heer, mevrouw,

Aan de bewoner(s) van Gondel 10 t/m 15 en 17. Geachte heer, mevrouw, Aan de bewoner(s) van Gondel 10 t/m 15 en 17 Geachte heer, mevrouw, Met deze brief informeren wij u over het definitieve ontwerp van het groot onderhoud in uw wijk. Daarnaast treft u informatie aan over

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor Karveel 37, 43 en 44. Op de informatiebijeenkomst van 29 november

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lelystad Haven

Nieuwsbrief Lelystad Haven Nieuwsbrief Lelystad Haven Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor het groot onderhoud van Lelystad Haven. Op de informatiebijeenkomsten

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Het

Nadere informatie

Bijlage 1. Definitief ontwerp Gondel 21, 25, 27, 29, 30 en 31

Bijlage 1. Definitief ontwerp Gondel 21, 25, 27, 29, 30 en 31 Bijlage 1. Definitief ontwerp Gondel 21, 25, 27, 29, 30 en 31 1. Parkeren In totaal zijn er 31 extra parkeerplaatsen bijgekomen. In de woonstraten Gondel 27-01 t/m 27-15 en Gondel 27-37 accepteren we dat

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Voor u ligt de nieuwsbrief over het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden die we in uw wijk gaan uitvoeren.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lelystad Haven

Nieuwsbrief Lelystad Haven Nieuwsbrief Lelystad Haven Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Dit ontwerp is met een

Nadere informatie

VRAGEN & ANTWOORDEN Grote aanpak Sterrenbuurt. Colofon. Dit is een uitgave van Gemeente Zwijndrecht Postbus 15, 3330 AA Zwijndrecht

VRAGEN & ANTWOORDEN Grote aanpak Sterrenbuurt. Colofon. Dit is een uitgave van Gemeente Zwijndrecht Postbus 15, 3330 AA Zwijndrecht VRAGEN & ANTWOORDEN Grote aanpak Sterrenbuurt Colofon Dit is een uitgave van Gemeente Zwijndrecht Postbus 15, 3330 AA Zwijndrecht www.zwijndrecht.nl T 14078 Vormgeving en fotografie Estay creatief communicatiebureau

Nadere informatie

Flinke opknapbeurt Meerdervoort

Flinke opknapbeurt Meerdervoort vragen en antwoorden Flinke opknapbeurt Meerdervoort vragen en antwoorden Flinke opknapbeurt Colofon Dit is een uitgave van Gemeente Zwijndrecht Postbus 15, 3330 AA Zwijndrecht Meerdervoort 2016-2018 www.zwijndrecht.nl

Nadere informatie

Buurtschouw Herdersveld, 22 mei 2015

Buurtschouw Herdersveld, 22 mei 2015 Buurtschouw Herdersveld, 22 mei 2015 Inleiding Op 22 mei 2015 is de derde buurtschouw uitgevoerd. De twee eerdere zijn gehouden in januari 2014 en april 2013. In november 2014 is een enquête gehouden over

Nadere informatie

Opknappen wijk Vogelweide. vragen en antwoorden

Opknappen wijk Vogelweide. vragen en antwoorden Opknappen wijk Vogelweide vragen en antwoorden Vogelweide is toe aan groot onderhoud, denk daarbij aan zaken als het vervangen van de riolering en het ophogen van de straat. Het uitvoeren van groot onderhoud

Nadere informatie

Onderhoud Leyhof vraag & antwoord

Onderhoud Leyhof vraag & antwoord Onderhoud Leyhof 2018 2020 vraag & antwoord en antwoord zijn als volgt gerubriceerd: 1. Project & Planning 2. Informatie en nieuws 3. Meedenken & meedoen 4. Ophoging, wat betekent dit voor de bewoners?

Nadere informatie

Groot onderhoud in uw wijk Ophogen van straten, vervangen riolering en andere werkzaamheden

Groot onderhoud in uw wijk Ophogen van straten, vervangen riolering en andere werkzaamheden Groot onderhoud in uw wijk Ophogen van straten, vervangen riolering en andere werkzaamheden Wat doet de gemeente? Groot onderhoud Capelle is voor een deel gebouwd op slappe veengrond. Grond die in jaren

Nadere informatie

De bomen worden niet verwijderd. Akkoord. Niet akkoord. er word 1 boom verwijderd. Niet akkoord

De bomen worden niet verwijderd. Akkoord. Niet akkoord. er word 1 boom verwijderd. Niet akkoord Groot onderhoud Stedenwijk Midden Zuid, fase 1 Reactieformulieren binnengekomen op de inloopbijeenkomst van 4 juli 2017 Nr. Straat Bewonerswens/vraag/opmerking Reactie 1. Haarlemplein / Bomen vervangen

Nadere informatie

Antwoorden op de gestelde vragen aan de straattafels (per categorie) op bewonersavond

Antwoorden op de gestelde vragen aan de straattafels (per categorie) op bewonersavond Antwoorden op de gestelde vragen aan de straattafels (per categorie) op bewonersavond 11-10-2016. Algemeen 1. De straat gaat nu open, is het mogelijk dat er dan gelijk glasvezel wordt aangelegd? Er staat

Nadere informatie

Groot onderhoud Leyhof vraag & antwoord

Groot onderhoud Leyhof vraag & antwoord Groot onderhoud Leyhof 2018 2020 vraag & antwoord en antwoord zijn als volgt gerubriceerd: 1. Project & Planning 2. Informatie en nieuws 3. Meedenken & meedoen 4. Ophoging, wat betekent dit voor de bewoners?

Nadere informatie

Herstraten en vervangen riolering Oosterhoef Kastanje e.o. te Bergambacht

Herstraten en vervangen riolering Oosterhoef Kastanje e.o. te Bergambacht Aan: Bewoners van Oosterhoef nr 1 t/m 37 en 2 t/m 40 Kastanje Hazelaar Abeel Esdoorn Populier Linde Plataan Olm Els Klaproos 43 te Bergambacht Bewonersinformatie VERSLAG inloopbijeenkomst Herstraten en

Nadere informatie

Van R. Pitlo Verzonden Referentie Kenmerk Z-18944/WS/UIT Datum 20 juli 2015 Pagina 1 van 3 Bijlage(n)

Van R. Pitlo Verzonden Referentie Kenmerk Z-18944/WS/UIT Datum 20 juli 2015 Pagina 1 van 3 Bijlage(n) Van R. Pitlo Verzonden Referentie Kenmerk Z-18944/WS/UIT-24546 Datum 20 juli 2015 Pagina 1 van 3 Bijlage(n) Onderwerp uitslag ontwerpkeuze speelplek 1 Duivenvoordelaan Geachte heer, mevrouw, Onlangs heeft

Nadere informatie

ALSMEDE DE STANDPUNTEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS HIEROP

ALSMEDE DE STANDPUNTEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS HIEROP EINDVERSLAG VAN DE INSPRAAKPERIODE MET DAARIN OPGENOMEN DE INSPRAAK- REACTIES M.B.T. DE ONDERHOUDSWERKZAAMHEDEN IN DE MOESKES, NAMENSTRAAT, VLAANDERENSTRAAT en LUXEMBURGSTRAAT ALSMEDE DE STANDPUNTEN VAN

Nadere informatie

Goede straten en fijne plekken in Engboogerd

Goede straten en fijne plekken in Engboogerd Goede straten en fijne plekken in Engboogerd 28 en 30 augustus 2018 10 september 2018 Aanscherping en aanvulling ontwerpprincipes Basisprofiel wijk Engboogerd Wijkprogramma 7 ONTWERPPRINCIPES Verbeterpunten

Nadere informatie

In de groenstrook aan de Lotusbloemweg hoek Jasmijnstraat

In de groenstrook aan de Lotusbloemweg hoek Jasmijnstraat PROGRAMMA - Welkom - Voorstellen medewerkers - Presentatie groot onderhoud door Gemeente - Presentatie speeltoestellen - Gelegenheid voor algemene vragen na de presentatie aan de tafels - Inzien bestekstekeningen

Nadere informatie

Reactieschrift inloopavond Bossenburgh 2019

Reactieschrift inloopavond Bossenburgh 2019 Reactieschrift inloopavond Bossenburgh 2019 4 april 2019 Wij ontvangen graag een bericht als jullie beginnen. Onze brievenbus zit aan de andere zijde van de woning ten opzichte van de buren Wij zullen

Nadere informatie

Belevingsscan Kloosterwei

Belevingsscan Kloosterwei Belevingsscan Kloosterwei Opmerkingen en wensen Verwerking Type activiteit Wijze van verwerking in SO Ontwerpwerkzaamheden Oranjewoud en gebruik/ parkeerplaatsen in voortuinen aanvraag op persoonlijke

Nadere informatie

BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O.

BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O. BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O. EINSTEINSTRAAT De straat bestaat uit twee segmenten Wegprofiel huidige situatie tot rare bocht van noord naar zuid: 1,8 5,4 2,8 Parkeren op

Nadere informatie

Wat ontzettend fijn dat u de moeite heeft genomen naar deze bijeenkomst te komen! Wij zien u ook graag bij de volgende bijeenkomst.

Wat ontzettend fijn dat u de moeite heeft genomen naar deze bijeenkomst te komen! Wij zien u ook graag bij de volgende bijeenkomst. Beste mevrouw/meneer, Wat ontzettend fijn dat u de moeite heeft genomen naar deze bijeenkomst te komen! Wij zien u ook graag bij de volgende bijeenkomst. Heel Heer Oudelands Ambacht gaat op de schop, dat

Nadere informatie

NR. VRAGEN/WENSEN ANTWOORD

NR. VRAGEN/WENSEN ANTWOORD NR. VRAGEN/WENSEN ANTWOORD 1 2 Uitrit nabij Kersenboomstraat 36 iets breder; Boom op Palmboomstraat, vlakbij Kersenboomstr.36 mag gesnoeid worden i.v.m. zonlicht in de vooravond. Lantaarnpaal op hoek Kersenboomstr/Palmboomstr

Nadere informatie

Verslag. Participatieavond Herinrichting Weidestraat en Akkerstraat. Opening (Tim Boogaard, projectleider)

Verslag. Participatieavond Herinrichting Weidestraat en Akkerstraat. Opening (Tim Boogaard, projectleider) Verslag Van Marina Meinster, Ingenieursbureau, ingenieursbureau@oost.amsterdam.nl, M 06-1929 4320 Kenmerk Z-15-19980/UIT-15-16066 Pagina s 7 Vergadering donderdag 25 juni 2015 Aanwezigen projectteam Tim

Nadere informatie

'.SP - GemeenteWATERLAND. : 2juni2016 : U : J.Verleg : (0299) :2. Aan de bewoners van de Bereklauw en Leeuwetand

'.SP - GemeenteWATERLAND. : 2juni2016 : U : J.Verleg : (0299) :2. Aan de bewoners van de Bereklauw en Leeuwetand GemeenteWATERLAND '.SP - Aan de bewoners van de Bereklauw en Leeuwetand Da/um Kenmerk Be bandeld door Dooreiesnsmmer Bijlagen Uil) brief ian Uw kenmerk : 2juni2016 : U16.03499 : J.Verleg : (0299) 658 574

Nadere informatie

Tuinonderhoud en achterpaden

Tuinonderhoud en achterpaden Tuinonderhoud en achterpaden waar je thuis bent... Verzorgde tuin, kleine moeite De bewoner is verantwoordelijk voor het tuinonderhoud. Dit is wettelijk zo bepaald. In het besluit kleine herstellingen

Nadere informatie

RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK. Italiaanse buurt

RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK. Italiaanse buurt RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK Italiaanse buurt Doel van het onderzoek was een peiling hoe de buurt door de bewoners wordt beleefd, welke contacten men heeft, en wat men graag verbeterd wil zien. In

Nadere informatie

Waardekijksessie Vogelenbuurt, Driel

Waardekijksessie Vogelenbuurt, Driel Waardekijksessie Vogelenbuurt, Driel Op vrijdag 12 december heeft de gemeente in samenwerking met Tauw een waardekijksessie georganiseerd voor de bewoners van de Vogelenbuurt in Driel. De deelnemende bewoners

Nadere informatie

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni 29-06-2018 Vragenlijsten Veiligheid - voetganger pag. 6 - fietser - automobilist Parkeren pag. 12 Groen pag. 16 Routes en Toegankelijkheid pag.

Nadere informatie

Verkeerssituaties rondom Admiraalsplein. 27 september Situatie: Buiging in hoofdweg, verwarrende

Verkeerssituaties rondom Admiraalsplein. 27 september Situatie: Buiging in hoofdweg, verwarrende A Situatie: Buiging in hoofdweg, verwarrende inrichting en onduidelijke voorrangssituatie. Ideeën: C Dubbel fietspad aan zijde van de weg, wegverhoging verwijderen, haaientanden, duidelijkere verkeersborden.

Nadere informatie

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route Enquête verkeersveiligheid school - thuis route Inleiding Bij het maken van ons nieuwe schoolplan 2011-2015 is er onder de ouders van onze kinderen een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Bij dit onderzoek

Nadere informatie

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018 Impressie entree Koperwiek - RET Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018 1 Algemeen Inleiding Yücel Özmen, projectleider van het project Centrumring, heet alle

Nadere informatie

Tuinwijzer. Wat u moet weten over het onderhoud van uw tuin. Thuis in woondiensten

Tuinwijzer. Wat u moet weten over het onderhoud van uw tuin. Thuis in woondiensten U huurt een woning van Sité met een tuin. Als huurder houdt u uw tuin natuurlijk netjes bij. Want een goed onderhouden tuin is niet alleen prettig voor uzelf, maar ook voor de buurt. In deze Tuinwijzer

Nadere informatie

Verslag ter visie legging voorlopig ontwerp Groot onderhoud Edelweisslaan en omgeving

Verslag ter visie legging voorlopig ontwerp Groot onderhoud Edelweisslaan en omgeving GEMEENTE PAPENDRECHT Verslag ter visie legging voorlopig ontwerp Groot onderhoud Edelweisslaan en omgeving Aantal pagina's : Aantal bijlagen : bijlage : bijlage : bijlage : Tekening Groot onderhoud Edelweisslaan

Nadere informatie

12 februari Bijeenkomst Project Couwenhoven

12 februari Bijeenkomst Project Couwenhoven 12 februari 2019 Bijeenkomst Project Couwenhoven projectgebied proces tot nu toe Buurtgesprekken Webpagina Couwenhoven Beleid van de gemeente Technische randvoorwaarden Veldbezoek en analyse Samen input

Nadere informatie

Dorpsraad komt naar je toe.. Bezoek Centrum-Noord

Dorpsraad komt naar je toe.. Bezoek Centrum-Noord Dorpsraad komt naar je toe.. Bezoek Centrum-Noord Zaterdag 6 mei 2017 1 Algemeen Op zaterdag 6 mei heeft de Dorpsraad een bezoek gebracht aan het centrumnoord, het gebied is begrensd door de Hoofdweg,

Nadere informatie

Verslag inloopavond herinrichting openbaar gebied rond Park Bolnes

Verslag inloopavond herinrichting openbaar gebied rond Park Bolnes Verslag inloopavond herinrichting openbaar gebied rond Park Bolnes Op woensdag 23 september 2015 heeft de gemeente een inloopavond georganiseerd over de herinrichting van het openbaar gebied van de Van

Nadere informatie

Snelfietsroute Arnhem - Wageningen. Oosterbeek

Snelfietsroute Arnhem - Wageningen. Oosterbeek Snelfietsroute Arnhem - Wageningen Oosterbeek Programma van de avond Opening door wethouder J. Verstand Voorstelronde Presentatie doel en tracé snelfietsroute door mw. A. Stienstra projectleider Provincie

Nadere informatie

Uitdagingen in de bloemkoolwijk

Uitdagingen in de bloemkoolwijk Meedenknotitie 1/7 Uitdagingen in de bloemkoolwijk Gerco van Maanen en Marjon Bouma (Gedeeld Eigendom), mei 2013 Algemene situatieschets Naar aanleiding van de vraag welke mogelijkheden er eigendomtechnisch

Nadere informatie

Verslaglegging De Rietvink Bewonersavonden ronde maart

Verslaglegging De Rietvink Bewonersavonden ronde maart Verslaglegging De Rietvink Bewonersavonden ronde maart Woensdag 25 maart sessie 1 Lichtrood De Blauwe Tram, 11 bewoners Opmerkingen Verkeer en parkeren De parkeerdruk is hoog. Bewoners hebben vaak zelf

Nadere informatie

Herinrichting De Horsten Welkom bewoners

Herinrichting De Horsten Welkom bewoners Herinrichting De Horsten Welkom bewoners 29 maart 2016 Even voorstellen Cees van Walsem projectleider gemeente Wesley Ploeg regisseur openbare ruimte gemeente Marika Kerstens regisseur groen gemeente Patrick

Nadere informatie

Masterplan en Stedenbouwkundig Programma van Eisen Bloemenweide Noord

Masterplan en Stedenbouwkundig Programma van Eisen Bloemenweide Noord #1 Gestart: zondag 12 juli 2015 13:28:37 Laatst gewijzigd: zondag 12 juli 2015 13:44:01 Bestede tijd: 00:15:24 Helaas is bij alle varianten tot nu steeds een onhaalbare ingang getekend vanaf het pleintje

Nadere informatie

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren.

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren. Formulier nummer Vraag/ Opmerking Onderwerp 1 1 Bomen Reactie Antwoord Gemeente De bestaande bomen te sparen en waar mogelijk nieuwe bomen bij te Het uitgangspunt voor het ontwerp is geweest om zoveel

Nadere informatie

Avondwandeling Weizigtpark. Algemeen 2 Overlastgevers 2 Verloedering, afval en zwerfvuil 3 Aanpassingen in de openbare ruimte 3 Groen 4 Verkeer 4

Avondwandeling Weizigtpark. Algemeen 2 Overlastgevers 2 Verloedering, afval en zwerfvuil 3 Aanpassingen in de openbare ruimte 3 Groen 4 Verkeer 4 Avondwandeling Weizigtpark Inhoud Algemeen 2 Overlastgevers 2 Verloedering, afval en zwerfvuil 3 Aanpassingen in de openbare ruimte 3 Groen 4 Verkeer 4 De stadsboerderij is een leuke aanvulling op het

Nadere informatie

Klankbordgroep bijeenkomst 3 Groot Onderhoud Meerburglaan - Buitendijklaan. 12 okt 2011

Klankbordgroep bijeenkomst 3 Groot Onderhoud Meerburglaan - Buitendijklaan. 12 okt 2011 Klankbordgroep bijeenkomst 3 Groot Onderhoud Meerburglaan - Buitendijklaan 12 okt 2011 Programma: 18.00-18.15 - Inloop 18.15-18.20 - Programma avond (Rajan Roepan) 18.20-18.30 - Dankwoord (Leo Maat, wethouder)

Nadere informatie

Vragen en antwoorden over de plannen voor groot onderhoud van de openbare ruimte in Holendrecht West

Vragen en antwoorden over de plannen voor groot onderhoud van de openbare ruimte in Holendrecht West Vragen en antwoorden over de plannen voor groot onderhoud van de openbare ruimte in Holendrecht West Vanaf 2010 zijn we begonnen met het verbeteren van de leefbaarheid en veiligheid in Holendrecht West.

Nadere informatie

Reacties inloopavond Middelburgsestraat

Reacties inloopavond Middelburgsestraat Reacties inloopavond Middelburgsestraat Adres Vraag/opmerking reactie Middelburgsestraat 22 Door de trottoirs gelijkvloers met de rijbaan te maken ontstaat er onduidelijkheid waar je moet rijden. Omdat

Nadere informatie

Groot onderhoud Bovenweg Sint Pancras

Groot onderhoud Bovenweg Sint Pancras Groot onderhoud Bovenweg Sint Pancras Reacties, opmerkingen en vragen. Gemeentelijke reactie. Aanpassingen van het plan. Vastgesteld door college van B&W van de gemeente Langedijk d.d. 4 maart 2014. Reacties,

Nadere informatie

Bomen. Uitwerking enquête Meervalweg/Schuttebreek/Marsenbreek. Januari De enquête is ingevuld door 55 personen. Conclusie:

Bomen. Uitwerking enquête Meervalweg/Schuttebreek/Marsenbreek. Januari De enquête is ingevuld door 55 personen. Conclusie: Uitwerking enquête Meervalweg/Schuttebreek/Marsenbreek Januari 2019 De enquête is ingevuld door 55 personen. Bomen Alle bomen graag houden en liefst meer bomen in de wijk. Beplanting Meer groen in de straat.

Nadere informatie

Beste geïnteresseerde,

Beste geïnteresseerde, Beste geïnteresseerde, Voor u ligt de vijfde informatiebrief over de werkzaamheden op industrieterrein De Vergulde Hand. Op De vergulde hand wordt gewerkt in opdracht van Stedin, Evides, Prorail en de

Nadere informatie

Aanpak Tussenwater, stand van zaken

Aanpak Tussenwater, stand van zaken Aanpak Tussenwater, stand van zaken Start vullen kruipruimtes, verbeteringen buitenruimte, afhandeling kostenclaimsin februari 2019 vond een informatieavond plaats voor de bewoners van werkgebied 1 over

Nadere informatie

Alkmaar - Openbare Ruimte Station. 18 juni 2013

Alkmaar - Openbare Ruimte Station. 18 juni 2013 Alkmaar - Openbare Ruimte Station 18 juni 2013 Hoe gaat het stationsgebied eruit zien? Centrumzijde Stationsplein en Stationsweg Het nieuwe stationsplein aan de Centrumzijde krijgt een stedelijke inrichting

Nadere informatie

Kwaliteit openbare ruimte Nijmegen Het Marikenniveau

Kwaliteit openbare ruimte Nijmegen Het Marikenniveau Kwaliteit openbare ruimte Nijmegen Het Marikenniveau Wat kunnen bewoners en ondernemers verwachten van het basisniveau van onderhoud? Voor participatie Een veilige, toegankelijke openbare ruimte waar mensen

Nadere informatie

Fietsroute Apeldoorn - Deventer

Fietsroute Apeldoorn - Deventer Fietsroute Apeldoorn - Deventer Het proces Tijdens de inloopavonden op 19 en 20 januari zijn eerste ideeën in schetsontwerpen getoond. Naar aanleiding van reacties uit de Zonnewende is het verbeteren van

Nadere informatie

Communicatieverslag Kievitstraat e.o. te Boskoop

Communicatieverslag Kievitstraat e.o. te Boskoop Communicatieverslag Kievitstraat e.o. te Boskoop communicatieavond 16 juli 2014 - De Plataan te Boskoop Aanwezig namens de gemeente: A. Wijma (projectleider) K. van Kampen (ontwerper) F. Slakhorst (riooldeskundige)

Nadere informatie

Aan de (toekomstige) bewoners van de Cuijkse Tuinen en Mijn Watermerk te Cuijk. Geachte heer/mevrouw,

Aan de (toekomstige) bewoners van de Cuijkse Tuinen en Mijn Watermerk te Cuijk. Geachte heer/mevrouw, Aan de (toekomstige) bewoners van de Cuijkse Tuinen en Mijn Watermerk te Cuijk Geachte heer/mevrouw, Met deze brief willen wij u informeren over de werkzaamheden die wij de komende tijd gaan uitvoeren

Nadere informatie

Vragen en antwoorden naar aanleiding van de bewonersbijeenkomst d.d. 25 april 2018 over de nieuwe MFA in Zwammerdam.

Vragen en antwoorden naar aanleiding van de bewonersbijeenkomst d.d. 25 april 2018 over de nieuwe MFA in Zwammerdam. Vragen en antwoorden naar aanleiding van de bewonersbijeenkomst d.d. 25 april 2018 over de nieuwe MFA in Zwammerdam. 1 Ik zou graag zien dat de huidige inrit richting MFA een stukje opschuift en de sloot,

Nadere informatie

Aan de bewoners, eigenaren, verenigingen en bedrijven aan de Waalsdorperlaan en Buurtweg e.o. in Wassenaar

Aan de bewoners, eigenaren, verenigingen en bedrijven aan de Waalsdorperlaan en Buurtweg e.o. in Wassenaar Aan de bewoners, eigenaren, verenigingen en bedrijven aan de Waalsdorperlaan en Buurtweg e.o. in Wassenaar Datum 22 augustus 2018 Datum verzending 22 augustus 2017 Uw kenmerk Behandelaar Victor Erdman

Nadere informatie

oplossing parkeeroverlast Mondriaanpark Vlijmen

oplossing parkeeroverlast Mondriaanpark Vlijmen Samenvatting: Inleiding: Regelmatig raakt het verkeer in De Klok, ter hoogte van het appartementencomplex gestremd. Weggebruikers, zoals bijvoorbeeld fietsers, komen in de knel tussen de geparkeerde en

Nadere informatie

RIOLERING VERVANGEN EN HERINRICHTEN STRAAT

RIOLERING VERVANGEN EN HERINRICHTEN STRAAT RIOLERING VERVANGEN EN HERINRICHTEN STRAAT Deel Boven-Hardinxveld tussen Rivierdijk Wetering en Koningin Wilhelminalaan Nassaustraat. Uitnodiging voor de bewonersavond op 27 juni en 5 juli 2016 van 19:00

Nadere informatie

> Onderhoud van de tuin. De tuin: tips en regels

> Onderhoud van de tuin. De tuin: tips en regels > Onderhoud van de tuin De tuin: tips en regels > Inhoudsopgave 1 De tuin: tips en regels 3 Een tuin die bij u past 4 Verplichtingen huurder 7 Bomen en struiken 10 Hagen, schuttingen en hekken 12 Schuurtjes

Nadere informatie

Reader Heer Oudelands Ambacht fase 2

Reader Heer Oudelands Ambacht fase 2 Reader Heer Oudelands Ambacht fase 2 De wijk Heer Oudelands ambacht heeft last van verzakkingen van de openbare ruimte en tuinen. Deze verzakkingen veroorzaken schade aan het straatwerk, riolering en de

Nadere informatie

Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting

Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting Bijlage 2 straten Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting In deze bijlage zijn principe-oplossingen uitgewerkt, waarin door herinrichting van straten ruimte wordt gecreëerd voor extra parkeerplaatsen.

Nadere informatie

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE 1 2 3 4 5 6 7 VRAGEN EN ANTWOORDEN Naar aanleiding van de presentatie is er een mogelijkheid voor

Nadere informatie

Informatie over het project Buiten Gewoon kunt u volgen via / Wonen, veiligheid & verkeer / Buiten Gewoon

Informatie over het project Buiten Gewoon kunt u volgen via  / Wonen, veiligheid & verkeer / Buiten Gewoon Hieronder leest u een korte samenvatting van de tweede bijeenkomst Buiten Gewoon in Molenbuurt I op donderdag 3 oktober 2013. Aanwezig: 60 belanghebbenden, gespreksleider, wethouder, ambtenaren en 4 raadsleden,

Nadere informatie

Herinrichting Ernst Casimir e.o. Welkom Bewoners. Even voorstellen

Herinrichting Ernst Casimir e.o. Welkom Bewoners. Even voorstellen Herinrichting Ernst Casimir e.o. Welkom Bewoners Even voorstellen Wesley Ploeg regisseur openbare ruimte gemeente Waddinxveen Shiona Vierbergen projectleider gemeente Waddinxveen Cees van Walsem projectleider

Nadere informatie

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM Uitgevoerd door ruim 75 betrokken buurtbewoners in samenwerking met CDA en VVD December 2017 INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM INPUT ALGEMEEN Knelpunten die van plein

Nadere informatie

Een tuin bij jouw huis. Regels en tips

Een tuin bij jouw huis. Regels en tips Een tuin bij jouw huis Regels en tips Een tuin bij jouw huis Regels en tips Bij veel van onze huurhuizen hoort een tuin. Je kunt daarin naar eigen smaak tuinieren en natuurlijk volop genieten. We geven

Nadere informatie

Informatieavond Groot Onderhoud. 10 juni 2009

Informatieavond Groot Onderhoud. 10 juni 2009 Informatieavond Groot Onderhoud 10 juni 2009 PROGRAMMA 19.15 19.30 uur 19.30 19.45 uur 19.45 20.15 uur 20.15 20.45 uur 20.45 20.45 21.45 uur : Ontvangst : Inleiding (Karin Blekkingh) : Presentatie (Jan

Nadere informatie

Paraaf Hoofd : Medeparaaf : Doorkiesnummer : 0320-278496

Paraaf Hoofd : Medeparaaf : Doorkiesnummer : 0320-278496 Besprekingsverslag Bespreking op : 21 september 2015 Tijdsduur : Van 19:00 uur tot 21:00 uur B&W A B&W B MT In/te : Stadhuis Verslagdatum : 23 september 2015 Paraaf Hoofd : Naam steller : L. Dikken Medeparaaf

Nadere informatie

Verslag locatiebezoek Golfbaanpad 20 juni 2018

Verslag locatiebezoek Golfbaanpad 20 juni 2018 Verslag locatiebezoek Golfbaanpad 20 juni 2018 1 Inleiding In november 2017 is de Gebiedsvisie Landelijk Capelle door de gemeenteraad vastgesteld in de vorm van een reisgids met twintig projecten, die

Nadere informatie

Vragen en antwoorden inloopavond Project Architectenbuurt Fasen E1, E2 en F2 5 februari 2019

Vragen en antwoorden inloopavond Project Architectenbuurt Fasen E1, E2 en F2 5 februari 2019 Op vond een eerste inloopavond over de geplande werkzaamheden in fase E1, E2 en F2 plaats. Bewoners konden aangeven of zij onderdelen in de buitenruimte anders zouden willen. Deze input wordt gebruikt

Nadere informatie

Areaal beheer 2012 Meldingen dorpsplatform Oudkarspel De Spoorstraat hebben wij niet beoordeeld omdat we deze straat als een apart project zien

Areaal beheer 2012 Meldingen dorpsplatform Oudkarspel De Spoorstraat hebben wij niet beoordeeld omdat we deze straat als een apart project zien Areaal beheer 2012 Meldingen dorpsplatform Oudkarspel De Spoorstraat hebben wij niet beoordeeld omdat we deze straat als een apart project zien Kruispunt Liefdelaan/Voorburggracht Nr. 1 Kruispunt Liefdelaan/Voorburggracht.

Nadere informatie

PROBLEMATIEK I.V.M. DE TOEGANKELIJKHEID VAN DE OPENBARE RUIMTEN EN HET GEZONDHEIDSCENTRUM DOLIUM IN DE WIJK KERKEBOGTEN TE EERSEL

PROBLEMATIEK I.V.M. DE TOEGANKELIJKHEID VAN DE OPENBARE RUIMTEN EN HET GEZONDHEIDSCENTRUM DOLIUM IN DE WIJK KERKEBOGTEN TE EERSEL PROBLEMATIEK I.V.M. DE TOEGANKELIJKHEID VAN DE OPENBARE RUIMTEN EN HET GEZONDHEIDSCENTRUM DOLIUM IN DE WIJK KERKEBOGTEN TE EERSEL Dolium, plan Kerkebogten Eersel HUIDIGE SITUATIE - DOLIUM (PLAN KERKEBOGTEN

Nadere informatie

Verslag 2 e informatieavond

Verslag 2 e informatieavond Verslag 2 e informatieavond Projectnaam RP1217 Herinrichting Lekkerbeetjenlaan Opdrachtgever gemeente Vught Projectnummer T1133HA1 Contactpersoon de heer G. Franssen Documentnummer T1133HA1_140403 BV04

Nadere informatie

Informatie over het project Buiten Gewoon kunt u volgen via / Wonen, veiligheid & verkeer / Buiten Gewoon

Informatie over het project Buiten Gewoon kunt u volgen via  / Wonen, veiligheid & verkeer / Buiten Gewoon Hieronder leest u een korte samenvatting van de tweede bijeenkomst Buiten Gewoon in Molenbuurt I op donderdag 3 oktober 2013. Aanwezig: 60 belanghebbenden, gespreksleider, wethouder, ambtenaren en 4 raadsleden,

Nadere informatie

INSPRAAKRAPPORT HERSTRATINGSPLAN DR. W.M. BLOMSINGEL

INSPRAAKRAPPORT HERSTRATINGSPLAN DR. W.M. BLOMSINGEL INSPRAAKRAPPORT HERSTRATINGSPLAN DR. W.M. BLOMSINGEL juni 2012 I N H O U D S O P G A V E 1. INLEIDING pag. 3 2. HERSTRATINGSPLAN pag. 3 3. INSPRAAKPROCEDURE pag. 3 4. INSPRAAKREACTIES 4.1 pag. 3 4.2 pag.

Nadere informatie

GEMEENTE HARENKARSPEL afdeling Ruimte CONCEPT november 2011- maart 2012

GEMEENTE HARENKARSPEL afdeling Ruimte CONCEPT november 2011- maart 2012 VERKENNING MOGELIJKHEDEN MAATREGELEN / INRICHTEN 30 KM-GEBIED Delftweg Koorndijk - Kalverdijk Fragment Grote Historische topografische Atlas Noord-Holland 1894/1933 Bestaande situatie GEMEENTE HARENKARSPEL

Nadere informatie

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Ontwerpsessie Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat Indrukken van de buurt - Fijne leefomgeving - Karakteristieke/monumentale panden

Nadere informatie

: Reactienota n.a.v. inloopbijeenkomst rioolvervanging en afkoppeling Het Hooijerink fase 2 (Reigerstraat)

: Reactienota n.a.v. inloopbijeenkomst rioolvervanging en afkoppeling Het Hooijerink fase 2 (Reigerstraat) Reactienota Datum: : 03 juli 2015 Aan : Openbaar Kopie aan : - Van Onderwerp: : Gijs Flink : Reactienota n.a.v. inloopbijeenkomst rioolvervanging en afkoppeling Het Hooijerink fase 2 (Reigerstraat) Onderhoud

Nadere informatie

Herinrichting Dorpsstraat Haringhuizen

Herinrichting Dorpsstraat Haringhuizen Herinrichting Dorpsstraat Haringhuizen 12 maart 2019 Ontwerp Welkom Bewoners van de Dorpsstraat te Haringhuizen Gemeente Hollands Kroon Niels Groen Bewonersavond 1 Gezamenlijk invulling geven aan het ontwerp

Nadere informatie

Informatieavond uitvoering Heesterbuurt en aanliggende verkeershoofdroute. 1 juni 2015

Informatieavond uitvoering Heesterbuurt en aanliggende verkeershoofdroute. 1 juni 2015 Informatieavond uitvoering Heesterbuurt en aanliggende verkeershoofdroute 1 juni 2015 Joop van den Berg 19.30 Opening en welkom Joop van den Berg bestuurslid wijkvereniging 19.40 Presentatie gemeente Peter

Nadere informatie

Verslag en resultaten Burgerschouw wijk 2 en 3 Groot-Lammerenburg,

Verslag en resultaten Burgerschouw wijk 2 en 3 Groot-Lammerenburg, Verslag en resultaten Burgerschouw wijk en 3 Groot-Lammerenburg, 14-3-018 Inleiding Op 14 maart 018 heeft de 1e burgerschouw 018 in de wijk Groot-Lammerenburg plaatsgevonden. Na twee suggesties die door

Nadere informatie

DORA Louis Bouwmeesterstraat DO Amsterdam 2017

DORA Louis Bouwmeesterstraat DO Amsterdam 2017 DORA Louis Bouwmeesterstraat DO Amsterdam 2017 Update: 6 december 2017 D O R A eltaplan penbare uimte msterdam Dit project valt onder de noemer DORA. De projecten die hier onder vallen zijn voornamelijk

Nadere informatie

Het Buurtnetwerk Hullenveld Roden informeert de bewoners die punten hebben aangedragen. Oplossing/actie (in te vullen door gemeente)

Het Buurtnetwerk Hullenveld Roden informeert de bewoners die punten hebben aangedragen. Oplossing/actie (in te vullen door gemeente) Dorpswijkbelangenvereniging: Hullenveld Dorpswijkschouw datum: 14 juni 2018 Aanwezig: Linda Zwaanstra (politie) Hans van Leeuwen en Wim Blomsma (Buurtnetwerk Hullenveld Roden) van Rossum en Appeldoorn

Nadere informatie

Meest gestelde vragen over groot onderhoud

Meest gestelde vragen over groot onderhoud Meest gestelde vragen over groot onderhoud Algemene vragen - Wat is groot onderhoud? Onder groot onderhoud ook wel bekend onder de term reconstructie - vallen de grotere ingrepen in de openbare ruimte

Nadere informatie

Informatieavond Groot Onderhoud. 15 juni 2009

Informatieavond Groot Onderhoud. 15 juni 2009 Informatieavond Groot Onderhoud 15 juni 2009 PROGRAMMA 19.15 19.30 uur 19.30 19.45 uur 19.45 20.15 uur 20.15 20.45 uur 20.45 20.45 21.45 uur : Ontvangst : Inleiding (Arnout Nefkens) : Presentatie (Jan

Nadere informatie

Rioleringswerkzaamheden

Rioleringswerkzaamheden Rioleringswerkzaamheden 1. Kunnen de werkzaamheden vanwege de winter niet in maart 2014 i.p.v. november 2013 starten? Nee, dit kan niet. Dit zou betekenen dat alle rioleringsprojecten in Prins Alexander

Nadere informatie

Wij willen u bedanken voor het prettige gesprek, uw betrokkenheid en het meedenken in mogelijkheden. Hierbij maken we gebruik van uw uitnodiging.

Wij willen u bedanken voor het prettige gesprek, uw betrokkenheid en het meedenken in mogelijkheden. Hierbij maken we gebruik van uw uitnodiging. Bennebroek, 1 april 2015 Geachte heer Kokke, Op 25 maart 2015 j.l. hebben wij samen met buurtbewoners van de Jacob van Heemskerklaan e.o. met u gesproken in het gemeentehuis van Bennebroek. Tijdens dit

Nadere informatie

Impressie Rivierweg-Midden. Rivierweg-Midden en Lepelaarsingel Bijeenkomst 23 april 2018

Impressie Rivierweg-Midden. Rivierweg-Midden en Lepelaarsingel Bijeenkomst 23 april 2018 Impressie Rivierweg-Midden Rivierweg-Midden en Lepelaarsingel Bijeenkomst 23 april 2018 1 Algemeen Inleiding Yücel Özmen, projectleider van het project Centrumring, heet alle aanwezigen van harte welkom

Nadere informatie

Dorpsschouw Nieuw-Amsterdam/Veenoord Rapportage Juni 2013

Dorpsschouw Nieuw-Amsterdam/Veenoord Rapportage Juni 2013 Dorpsschouw Nieuw-Amsterdam/Veenoord Rapportage Juni 2013 Op dinsdagavond 18 juni 2013 heeft een delegatie van Plaatselijk Belang Nieuw- Amsterdam/Veenoord een dorpsschouw gehouden. Ook vertegenwoordigers

Nadere informatie

Vastgesteld door Burgemeester en wethouders In werking getreden op 1 november Toetsingskader Inritten

Vastgesteld door Burgemeester en wethouders In werking getreden op 1 november Toetsingskader Inritten Vastgesteld door Burgemeester en wethouders In werking getreden op 1 november 2016 Inleiding In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) is bepaald dat een vergunning nodig is als iemand een inrit wil

Nadere informatie

Resultaat enquête en uitwerking Voorlopig Onderhoudsplan Mariahoeve

Resultaat enquête en uitwerking Voorlopig Onderhoudsplan Mariahoeve Resultaat enquête en uitwerking Voorlopig Onderhoudsplan Mariahoeve Vraag 2: Naar welke beplanting gaat uw voorkeur uit (meerdere antwoorden mogelijk)? Behoud van de in blokvorm geknipte hagen 79 Gazon

Nadere informatie

Reactienota Ontwerp rioleringswerkzaamheden Bosweistraat e.o. te Bemmel Inloopavond 13 juli 2016

Reactienota Ontwerp rioleringswerkzaamheden Bosweistraat e.o. te Bemmel Inloopavond 13 juli 2016 1 Mochten de bomen gekapt worden, kan dan het hout beschikbaar getseld worden voor de beowners als kachelhout Nee, als er bomen gekapt worden wordt het hout afgevoerd door de aannemer. 2 Gaan de nutspartijen

Nadere informatie

Resultaten bewonerscampagne LaatjeHoorn In Hoorn-Noord en Venenlaankwartier 2016

Resultaten bewonerscampagne LaatjeHoorn In Hoorn-Noord en Venenlaankwartier 2016 Resultaten bewonerscampagne LaatjeHoorn In Hoorn-Noord en Venenlaankwartier 2016 Koepoortsweg Deen Mariaschool Terugkoppeling Venenlaankwartier 4 en 11 oktober 2016 Programma 19.15 19.25 uur Toelichting

Nadere informatie