informatie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "informatie 2015-2016"

Transcriptie

1 informatie

2 leren in beweging Iedereen heeft kwaliteiten, maar niemand kan alles even goed. Op Echnaton kijken we daarom vooral naar waar jij wél goed in bent. Daar sluiten wij met ons dynamische onderwijs op aan. Of je nu theoretisch bent aangelegd of juist praktisch: hier krijg je uitstekend onderwijs dat bij jou past. Op Echnaton helpen we je in alle gevallen het hoogst haalbare niveau te bereiken. doorzettingsvermogen Leren is niet het enige in het leven. Jij bent uniek door álles waar jij goed in bent. Daarom bieden we ook vele mogelijkheden op het gebied van (top-)sport, ict, cultuur of crossmedia. Leren in beweging betekent bij ons veel meer dan alleen sport beoefenen. Gezond leven, doorzettingsvermogen en je grenzen verleggen zijn even belangrijk. Al deze eigenschappen komen ook goed van pas bij je studie. Echnaton is er voor jouw persoonlijke groei. sfeer Op Echnaton krijg je veel persoonlijke aandacht. Je komt in een kleine afdeling terecht waar je vrijwel alle lessen volgt. Hierdoor is er een veilige en prettige werksfeer en kennen wij je ook echt persoonlijk. Er is weinig afstand, maar we maken wel duidelijke afspraken met elkaar.

3 naschoolse activiteiten Om je talenten nog meer te benutten, kun je meedoen aan de naschoolse activiteiten. Wakeboarden, musiceren, websites bouwen, games ontwikkelen, een dj-cursus volgen en radio en tv maken zijn enkele voorbeelden van het grote aanbod. Natuurlijk zijn er geen kosten aan verbonden. In elk Olympisch jaar organiseert Echnaton de Echnalympics. Tijdens vele sportieve activiteiten strijd je met je klas om de hoogste eer. Echte medailles, mooie prijzen en een heuse openings- en sluitingsceremonie maken Echnalympics tot een feest om nooit te vergeten. evenementen Dat Echnaton een leuke school is, blijkt wel uit de vele evenementen waar je gaandeweg mee in aanraking komt. Dat begint al met het kennismakingskamp in klas 1. Veel spectaculaire activiteiten en weinig slaap zijn de beste ingrediënten voor een snelle kennismaking met je klasgenoten en je mentor. Je eigen radioshow presenteren? Het kan in de professionele studio van Echnaton FM! Ook het jaarlijkse SpraakWater Festival is bijzonder. Alle eersteklassers vertellen tijdens een feestelijke avond hun mooiste verhalen aan ouder(s) en verzorger(s). Tijdens de lessen Nederlands heb je dan veel geleerd over verhaal- en presentatietechnieken, zodat je goed voorbereid je verhaal doet. Op Echnaton kun je aan nog veel meer evenementen meedoen. Je eigen radioprogramma maken in de studio van Echnaton FM, optreden tijdens bijvoorbeeld de kerstshow en echtalent of gewoon de verschillende schoolfeesten bezoeken: Echnaton organiseert te veel om op te noemen!

4 onderbouw onderwijs op echnaton Echnaton is een school waar het leren voorop staat. We bieden kennis en vaardigheden, zodat je een goede start kunt maken in het vervolgonderwijs. Echnaton zorgt voor een doorlopende leerlijn van de basisschool naar dat vervolgonderwijs. doeners en denkers Het onderwijs op Echnaton is afwisselend praktisch, theoretisch, sportief en kunstzinnig. We helpen jou je kennis, kunde en persoonlijke kwaliteiten te ontwikkelen. Daar horen ook maatschappelijke stages bij: activiteiten die van betekenis zijn voor de samenleving en voor je eigen ontwikkeling.

5 onderbouw onderwijs op echnaton Om je zo goed mogelijk te laten leren, maken we onderscheid in theoretische leerwegen (mavo, havo en vwo) voor denkers en beroepsgerichte leerwegen (vmbo) voor doeners. mentor Welk type leerling je ook bent, je komt altijd in een kleine afdeling. Elke klas heeft een mentor die het directe aanspreekpunt is. Bij hem/haar kun je met al je vragen terecht. Je mentor is er ook voor je als het minder gaat. Heb je meer begeleiding nodig, dan kan hij/zij je aanmelden bij het begeleidingsteam. leefstijl Ook studielessen horen bij de taak van de mentor. Die lessen zijn zeer veelzijdig. Zo wordt er bijvoorbeeld aandacht besteed aan studievaardigheden, maar ook aan je persoonlijke ontwikkeling. Echnaton werkt met het lespakket Leefstijl om die ontwikkeling spelenderwijs te vergroten. Met coachingsgesprekken helpt je mentor je verder met je schoolloopbaan.

6 onderbouw mavo, havo en vwo havo/vwo Ben jij een echte denker, dan zit jij hier goed. Eerst krijg je op zowel havo- als vwo-niveau de stof aangeboden. Later vervolg je je studie op één niveau. Zelfstandig leren vinden wij erg belangrijk, maar niemand kan dat automatisch. Daarom geven we je de begeleiding die je nodig hebt. Je zult steeds meer verantwoordelijkheden zelf gaan dragen. mavo Heb je een mavo-advies, dan kun je naar de mavo. Deze opleiding heeft een eigen programma tot aan het eindexamen in de vierde klas en zit op een eigen plek binnen de school. Het voordeel van de mavo op Echnaton is dat je kunt groeien naar een keuze die bij jou past: het hoogste niveau in het beroepsonderwijs of havo 4. Let op: tussentijds bestaat er de mogelijkheid om door te stromen naar de havo.

7 onderbouw vmbo kaderberoepsgerichte leerweg In de kbl-klas bereiden we je voor op onze beroepsgerichte bovenbouw. Je krijgt een goede dosis theorie mee, maar je gaat ook alvast met de praktijk aan de slag. Zo krijg je een goed beeld van wat je later in de bovenbouw kunt kiezen. basisberoepsgerichte leerweg Als jij een bbl-advies meekrijgt, kom je in onze bblklas. Je zit in een kleine groep en krijgt les van een beperkt aantal vakdocenten. Zo biedt de school je een goede begeleiding bij je studie. Naast de theorielessen, is er een groot aantal praktijklessen. Hierdoor ga je goed voorbereid de beroepsgerichte bovenbouw van Echnaton in. leerwegondersteunend onderwijs Wanneer jij via je basisschool getest bent voor leerwegondersteunend onderwijs, kom je in een bbl- of kbl-klas. Jij hebt echter recht op extra ondersteuning. Met je lwoo-indicatie krijg je de begeleiding die bij jou past. Denk aan remedial teaching, begeleiding in sociale vaardigheden, een kleine klas, etc.

8 onderbouw sportspecialiteiten Als jij onder schooltijd meer wilt doen met je sporttalenten, kies dan voor Echnaton. Wij zijn een zeer sportieve school en hebben het keurmerk Topsport Talent School (voorheen LOOT). Voor breedtesporters is er extra sport, terwijl de echte topsporter met zijn LOOT-status terecht kan in ons topsportprogramma. Uniek in de regio is de mogelijkheid om vier uur professionele training te krijgen in jouw favoriete sport. Dat kan voor de sporten voetbal, tennis, basketbal en streetdance binnen het Highschoolprogramma. Andere sportieve mogelijkheden: je bij scholentoernooien plaatsen voor Olympic Moves The School Final in het Olympisch Stadion, met je klas een gouden plak winnen tijdens Echnalympics, lekker pauzesporten of na schooltijd meedoen met de vele naschoolse sportactiviteiten. Vorig jaar succesvol gestart: Highschool Basketball highschool voetbal Behoor jij nog (net) niet tot de top, dan is de Highschool Voetbal van Echnaton dé weg. Wekelijks zit er zes uur sport in je rooster, waarvan vier uur professionele voetbaltraining door de KNVB. Met de Highschool Voetbal helpen specialisten jou om het maximale uit je talent te halen. Zo bereik je het hoogst haalbare niveau en geniet je van vele uren extra voetbal onder schooltijd.

9 onderbouw sportspecialiteiten highschool tennis Ben jij goed in tennis, dan kies je natuurlijk voor de Highschool Tennis. Hetzelfde principe als met voetbal, maar dan bij Joymere met haar eigen tennisleraren. highschool dance Ben jij gek van dansen? Stap dan in de Highschool Dance. Hier krijg je wekelijks vier uur dansles bij Flevo Dance Studio s. Wat dacht je van een zwevende dansvloer met spiegelwand en professionele showverlichting? Met dit programma en de vakkundige begeleiding ga je snel beter dansen. Hierna liggen er mogelijkheden bij Dansacademie Lucia Marthas of de Frank Sanders Akademie Voor Musicaltheater.

10 onderbouw sportspecialiteiten extra sport Wanneer jij allerlei soorten sport leuk vindt, kies dan voor extra sport. Met vier klokuren bewegingsonderwijs kom je ruimschoots aan je trekken. Bij extra sport maak je tevens kennis met nieuwe sporten. Zo blijf je in beweging en doe je een schat aan ervaring op. Met het speciale Echnatontrainingspak ben je altijd in staat om in actie te komen, wat ook bijzonder handig is voor als je naar de naschoolse sport gaat. En wil je verder in één van de vele sportieve vervolgopleidingen, dan is dit de allerbeste voorbereiding.

11 onderbouw sportspecialiteiten topsport Als jij echt op een hoog niveau sport, kies dan voor de topsport. Met een aangepast lesrooster ben je bijna altijd om uur uit. Zo kun je je trainingsverplichtingen prima nakomen. Tevens krijg je huiswerkbegeleiding, zodat je het meeste huiswerk op school al gedaan hebt. Echnaton heeft zelfs een eigen topsporthal, zodat een aantal topsporters binnen school kan trainen. Op Echnaton sluit het sporten nog beter aan op je schoolloopbaan, omdat de school al jaren een Topsport Talent School is. Daardoor krijg jij de optimale ondersteuning bij je studie en je sport. extra cultuur Naast de vele sportproducten kun je op Echnaton ook kiezen voor extra cultuur. Hier komen onderdelen aan de orde als drama, dans, muziek, fotografie, film en museum- en theaterbezoek. Cultuur extra wordt gegeven door een docent beeldende vorming en een docent muziek en soms door gastdocenten. Heb jij een brede culturele interesse? Ga dan voor extra cultuur.

12 bovenbouw mavo, havo en vwo havo en vwo Na de derde klas havo/vwo kies je voor een profiel in de tweede fase. Echnaton biedt het speciale profiel E&M management, sport & bewegen aan: een richting met veel keuzemogelijkheden die nauw aansluit op vele (sportieve) hbo-opleidingen in Nederland. Zo vindt er een doorgaande leerroute plaats naar bijvoorbeeld de Johan Cruyff University, de academies voor lichamelijke opvoeding en de opleidingen tot fysiotherapeut. Bovendien behoud je hier je (top-)sport- en Highschoolfaciliteiten. Lichamelijke opvoeding II ook mogelijk als zevende examenvak binnen de mavo Leerlingen met een vwo-niveau stromen in de bovenbouw door naar Helen Parkhurst of een andere school voor vwo. mavo De mavo van Echnaton start al in klas 1 en loopt door tot het eindexamen in leerjaar 4. Wil jij vanuit de mavo naar de havo, dan krijg je veel informatie over de tweede fase en de bijbehorende profielen. Wil jij je opleiding vervolgen op niveau 4 van het roc, dan maak je kennis met de verschillende sectoren van het vervolgonderwijs bij loopbaanoriëntatie. Veel aandacht is er ook voor zelfstandig werken, presenteren, samenwerken en plannen. Deze kwaliteiten zijn namelijk onmisbaar voor je toekomst.

13 bovenbouw vmbo dienstverlening & producten modern beroepsonderwijs Een keuze voor een beroepsopleiding in de bovenbouw komt voor veel leerlingen erg vroeg. Wij vinden het belangrijk dat je meer tijd krijgt om te ontdekken wat je allemaal kunt, wat voor beroepen er allemaal zijn en wat je leuk zou vinden om later te worden. De beroepen van tegenwoordig zijn niet meer te vergelijken met die van vroeger. Een verpleegkundige moet niet alleen verstand hebben van zorg, maar komt in het werk ook in aanraking met techniek en met computers. De timmerman van tegenwoordig heeft niet alleen verstand van hout en spijkers, maar moet ook een keuken kunnen plaatsen en elektra kunnen aansluiten. En de winkeleigenaar heeft niet meer genoeg aan boekhouden alleen. Hij moet vooral veel weten van ondernemen. Om je beter op deze toekomst voor te bereiden, heeft Echnaton een nieuwe vorm van voorbereidend beroepsonderwijs: dienstverlening & producten. Dit programma is ontstaan omdat er behoefte is aan nieuw en eigentijds onderwijs dat rekening houdt met al die veranderingen in werk en beroep. Bij dienstverlening & producten maak je, op school en daarbuiten, kennis met verschillende soorten werk. Daarbij word je intensief begeleid door je mentor. Die helpt je om te onderzoeken wat voor werk het beste bij jouw talenten en interesses past, zodat je een goede keuze kunt maken voor een vervolgopleiding op het roc.

14 bovenbouw vmbo dienstverlening & producten Dienstverlening & producten bestaat uit vier profieldelen en vier keuzedelen die samen het examen vormen. De vier profieldelen: organiseren van activiteiten verkopen, presenteren en promoten ontwikkelen en verbeteren van een product maken van een multimediaal product Iedere taak kun je uitvoeren in een werkveld of een wereld die bij jouw interesse en/of mogelijke vervolgopleiding past, bijvoorbeeld binnen techniek, horeca, zorg & welzijn, sport & bewegen, toerisme, multimedia en ga zo maar door. Naast deze taken maak je ook nog een selectie uit vier keuzedelen die aansluiten bij jouw interesses, natuurlijk samen met jouw mentor en kijkend naar alle ervaringen uit bijvoorbeeld de buitendag. Dienstverlening & producten zorgt hierdoor voor een brede oriëntatie op het beroepenveld waardoor je een bewustere keuze kunt maken voor een vervolgopleiding op een mbo-school.

15 bovenbouw vmbo dienstverlening & producten gericht kiezen Naast het volgen van de profiel- en keuzedelen ga je één dag in de week op stage: de buitendag. Wat je op school hebt geleerd, pas je dan onmiddellijk toe in de praktijk. Je kunt kiezen voor één van de vele leerbedrijven in Almere, zoals restaurant Onderweg, de Hema, de Gamma, zorgcentrum de Kiekendief, bakkerij Bart en nog heel veel meer. Echnaton heeft zelf ook een aantal leerbedrijven. Zet je bijvoorbeeld in voor de wijk bij buurtcentrum Stedenpunt, doe ervaring op in ons eigen restaurant L école of word programmamaker bij Echnaton FM Crossmedia. Aan het einde van de vierde klas doe je examen. Het examen dienstverlening & producten sluit naadloos aan op het competentiegerichte leren en de nieuwe indeling van opleidingen op het mbo. Wij zijn ervan overtuigd dat onze beroepsgerichte bovenbouw je de beste mogelijkheden biedt om ervaringen op te doen, je talenten te ontdekken en je interesses te verkennen. Het helpt je om gericht te kiezen voor een mbo-opleiding die helemaal bij jou past.

16 Echnaton Zwolleweg 1, 1324 el Almere T E I dtp/vormgeving The Media Office, Almere tekst Ritchie Brouwer, Echnaton fotografie Feenstra Fotografie, Almere druk Drukkerij Teewes, Almere

schoolgids 2012-2013 nieuw

schoolgids 2012-2013 nieuw schoolgids 2012-2013 nieuw ma n ag e &em o v a h rt & bew ge n, spo ement schoolgids 2012-2013 Echnaton leren in beweging 1 2 echnaton schoolgids 2012-2013 inhoud Inhoud Voorwoord 5 1 2 3 4 5 6 7 8 Echnaton:

Nadere informatie

schoolgids 2013-2014 nieuw havo e&m management, sport & bewegen

schoolgids 2013-2014 nieuw havo e&m management, sport & bewegen schoolgids 2013-2014 nieuw havo e&m management, sport & bewegen 1 inhoud 3 schoolgids 2013-2014 Echnaton leren in beweging 1 2 echnaton schoolgids 2013-2014 inhoud Inhoud Voorwoord 5 1 2 3 4 5 6 7 8 Echnaton:

Nadere informatie

MEER DAN EEN SCHOOL. WIE IS WIE? Directeur en teamleiders brugklassen IN DIT NUMMER: Volgend jaar naar de brugklas? Je gratis boeken liggen klaar!

MEER DAN EEN SCHOOL. WIE IS WIE? Directeur en teamleiders brugklassen IN DIT NUMMER: Volgend jaar naar de brugklas? Je gratis boeken liggen klaar! HOEVEEL KOST DE BRUGKLASKLAS? De schoolboeken kosten de ouders niets. De firma Iddink bezorgt de boeken voor het begin van het schooljaar bij de leerling thuis. De kosten voor aanvullend lesmateriaal zoals

Nadere informatie

d Ampte infomagazine 2015-2016

d Ampte infomagazine 2015-2016 d Ampte infomagazine 2015-2016 2 Colofon Tabor College d Ampte Berkhouterweg 5 1624 NS Hoorn T: 0229-284 151 I: www.tabor.nl E: dampte@tabor.nl Foto s: Pieter Hulleman en Arjan Buis Inhoud Onderwijs op

Nadere informatie

OBC Bemmel Een venster op de wereld

OBC Bemmel Een venster op de wereld OBC Bemmel Een venster op de wereld 12013-2014 Welkom Welkom op OBC Bemmel: dé school voor jou, welke opleiding je ook kiest. Veel jongeren uit de regio gaan bij ons naar VMBO-T, naar HAVO, tweetalig HAVO,

Nadere informatie

DE SCHOLEN DEZWOLSE GIDS SCHOLEN. Wij gaan naar het voortgezet onderwijs!! WWW.ZWOLSESCHOLENGIDS.NL

DE SCHOLEN DEZWOLSE GIDS SCHOLEN. Wij gaan naar het voortgezet onderwijs!! WWW.ZWOLSESCHOLENGIDS.NL DEZWOLSE DE SCHOLEN SCHOLEN GIDS 2015 Wij gaan naar het voortgezet onderwijs!! WWW.ZWOLSESCHOLENGIDS.NL Inhoudsopgave Inleiding 3 Meander College 4 Thomas a Kempis College 6 JenaXL 8 Carolus Clusius College

Nadere informatie

GROEP8 BROCHURE. Geef je toekomst een plus!

GROEP8 BROCHURE. Geef je toekomst een plus! GROEP8 BROCHURE GEEF JE TOEKOMST EEN PLUS! CAROLUS IN HET KORT Leren in een veilige, rustige omgeving, met respect voor elkaar. Zo kun je de sfeer binnen het Carolus het beste omschrijven. Een school waar

Nadere informatie

regio arnhem het voortgezet onderwijs helder in beeld

regio arnhem het voortgezet onderwijs helder in beeld regio arnhem het voortgezet onderwijs helder in beeld Inhoudsopgave & colofon Voorwoord 2 Het Voortgezet Onderwijs: de feiten op een rij voor ouders van leerlingen in groep 8 3 Het Voortgezet Onderwijs:

Nadere informatie

Inhoudsopgave. School en schoolleiding 4. Visie en identiteit 5. Inrichting van ons onderwijs 7. Lessentabellen 12. Lestijden 16.

Inhoudsopgave. School en schoolleiding 4. Visie en identiteit 5. Inrichting van ons onderwijs 7. Lessentabellen 12. Lestijden 16. Schoolgids 2014-2015 Inhoudsopgave School en schoolleiding 4 Visie en identiteit 5 Inrichting van ons onderwijs 7 Lessentabellen 12 Lestijden 16 Vakanties 17 Thomas a Kempis College en Sport 18 Begeleiding

Nadere informatie

TL Theoretische Leerweg 31. TL Theoretische Leerweg 34. ISP Dienstverlening & Commercie 36. BL KL Techniek Breed 38

TL Theoretische Leerweg 31. TL Theoretische Leerweg 34. ISP Dienstverlening & Commercie 36. BL KL Techniek Breed 38 kan ik WAT KIEZEN? Inhoudsopgave Inleiding 4 De scholen 5 De sectoren 6 De leerwegen 6 Het eindexamen 6 Het vmbo met lwoo 7 Het leerwerktraject 7 Mogelijkheden met het vmbo-diploma 8 Lentiz Maaslandcollege

Nadere informatie

STUDIERICHTINGEN LOCATIE LASSUSLAAN. 2012/2013 Er valt wat te kiezen!

STUDIERICHTINGEN LOCATIE LASSUSLAAN. 2012/2013 Er valt wat te kiezen! STUDIERICHTINGEN LOCATIE LASSUSLAAN 2012/2013 Er valt wat te kiezen! 1 Algemeen locatie Lassuslaan 2 Tweetalig Atheneum en HAVO 3 Muziekstroom 4 ICT-stroom 5 Drama-stroom 6 Bèta-stroom 7 WERELDMAVO ALGEMEEN

Nadere informatie

januari 2014 Naar het Voortgezet Onderwijs www.kiesdeschooldiebijjepast.nl Editie Zwolle 26 Ichthus College Kampen / IJsselmuiden 14 Praktijkonderwijs

januari 2014 Naar het Voortgezet Onderwijs www.kiesdeschooldiebijjepast.nl Editie Zwolle 26 Ichthus College Kampen / IJsselmuiden 14 Praktijkonderwijs Editie Zwolle 2014 Naar het Voortgezet Onderwijs 4 TalentStad Zwolle 6 Meander College Zwolle 8 Thomas a Kempis College Zwolle 10 JenaXL Zwolle 12 Centre for Sports & Education Zwolle 14 Praktijkonderwijs

Nadere informatie

Mondriaan* 18 vragen & antwoorden over onze eigentijdse vorm van leren 2015 / 2016

Mondriaan* 18 vragen & antwoorden over onze eigentijdse vorm van leren 2015 / 2016 1 Mondriaan* 18 vragen & antwoorden over onze eigentijdse vorm van leren 2015 / 2016 18 VRAGEN 2 Fijn dat je er bent! Voorwoord Beste jongens en meisjes, beste ouders, Het Mondriaan College is een school

Nadere informatie

Jij maakt het verschil!

Jij maakt het verschil! Jij maakt het verschil! 2014-2015 Werk maken van technisch talent Vakcollege Techniek vmbo bb+kb+gl sector techniek Visie Doelstellingen van het Gilde Wij zijn een christelijke school d.w.z. dat we werken

Nadere informatie

Christelijke Scholengemeenschap gymnasium, atheneum, havo en vmbo. Altijd in beweging. www.develsteincollege.nl

Christelijke Scholengemeenschap gymnasium, atheneum, havo en vmbo. Altijd in beweging. www.develsteincollege.nl Christelijke Scholengemeenschap gymnasium, atheneum, havo en vmbo Altijd in beweging www.develsteincollege.nl Welkom op het DevelsteinCollege Het DevelsteinCollege, vestiging Develsingel, is een brede,

Nadere informatie

2015 magazine Rhenen kader. Pantarijn. Ontdek(t) je talent. vrijdag 30 januari 16.00-21.00 u.

2015 magazine Rhenen kader. Pantarijn. Ontdek(t) je talent. vrijdag 30 januari 16.00-21.00 u. 2015 magazine Rhenen kader Pantarijn Ontdek(t) je talent vrijdag 30 januari 16.00-21.00 u. Open huis 2015 2 Pantarijn Rhenen Kader Pantarijn Rhenen Voorwoord Kennismaken met Onze opleidingen Boven: H.R.E.

Nadere informatie

2015 magazine Wageningen vmbo. Pantarijn. Ontdek(t) je talent. vrijdag 30 januari 16.00-21.00 u.

2015 magazine Wageningen vmbo. Pantarijn. Ontdek(t) je talent. vrijdag 30 januari 16.00-21.00 u. 2015 magazine Wageningen vmbo Pantarijn Ontdek(t) je talent vrijdag 30 januari 16.00-21.00 u. Open huis 2015 2 Pantarijn Wageningen VMBO Aan de leerlingen van groep 8 Je laatste jaar op de basisschool.

Nadere informatie

Naar welke school ga jij straks?

Naar welke school ga jij straks? Emmen Klazienaveen Borger Oosterhesselen Naar welke school ga jij straks? esdal vakcollege emmen Natuurlijk kijk je naar wat er te kiezen valt, maar je wilt ook een gezellige klas! Volgend jaar ga je naar

Nadere informatie

Carmel is... goede begeleiding krijgen!

Carmel is... goede begeleiding krijgen! Infoboekje voor groep 8 2014 2015 goede begeleiding krijgen! Inhoudsopgave Welkom 5 Hallo leerlingen uit groep 8 5 De brugklassen 7 Havo/gt 7 Havo/atheneum 7 Gymnasium/atheneum-plus 7 Vmbo basis, kader

Nadere informatie

2015-2016 2012-2013. e bent toch vaak een soort redder in nood. En het geeft echt een kick als alles werkt ICT

2015-2016 2012-2013. e bent toch vaak een soort redder in nood. En het geeft echt een kick als alles werkt ICT 2015-2016 2012-2013 e bent toch vaak een soort redder in nood. En het geeft echt een kick als alles werkt ICT 2 Welkom Welzijn Open huis 2015* Zaandam & Purmerend Woensdag 21 januari, 18.00-21.00 uur Woensdag

Nadere informatie

Welkom op het Wartburg

Welkom op het Wartburg Welkom op het Wartburg Introgids 014-015 Onze missie en visie In onze missie proberen wij onder woorden te brengen wat christelijk-reformatorisch onderwijs op het Wartburg College betekent: Het Wartburg

Nadere informatie

Ervaringen van ouders en uitleg over het vmbo. Naar het vmbo

Ervaringen van ouders en uitleg over het vmbo. Naar het vmbo Ervaringen van ouders en uitleg over het vmbo Naar het vmbo A De platforms beroepsvoorbereidende programma s in het vmbo hebben de krachten gebundeld in de Stichting Platforms VMBO (SPV). Voor al uw vragen

Nadere informatie

RK Scholengemeenschap voor havo, vwo en tweetalig vwo. Zoetermeer

RK Scholengemeenschap voor havo, vwo en tweetalig vwo. Zoetermeer RK Scholengemeenschap voor havo, vwo en tweetalig vwo Zoetermeer 2 013 / 2 014 Alfrink College Inhouds opgave > INHOUDSOPGAVE Informatie voor ouders en leerlingen 2 Welkom op het Alfrink College 4 Het

Nadere informatie

Informatiegids van het Baudartius College voor leerlingen van groep 8 en hun ouders. Binnenste Buiten

Informatiegids van het Baudartius College voor leerlingen van groep 8 en hun ouders. Binnenste Buiten Informatiegids van het Baudartius College voor leerlingen van groep 8 en hun ouders 2011 Binnenste Buiten Inhoud Welkom 2 1 Waar staan wij voor? 5 2 Welke lijn kun je kiezen? 6 3 Wat kun je verwachten?

Nadere informatie

G D0. Brugger info. GELOOF in je toekomst. Alles wat je wilt weten over het leven van een brugger op Guido de Brès. In dit nummer o.a.

G D0. Brugger info. GELOOF in je toekomst. Alles wat je wilt weten over het leven van een brugger op Guido de Brès. In dit nummer o.a. UI G D0 Brugger info In dit nummer o.a.: Schooldag van een brugger Verhalen van leerlingen! GELOOF in je toekomst Aandacht voor jou! Alles wat je wilt weten over het leven van een brugger op Guido de Brès

Nadere informatie

SCHOOLGIDS BLARIACUMCOLLEGE 2013-2014

SCHOOLGIDS BLARIACUMCOLLEGE 2013-2014 BLARIACUM- COLLEGE SCHOOLGIDS 2013-2014 SCHOOLGIDS BLARIACUMCOLLEGE 2013-2014 ONDERWIJSGEMEENSCHAP VOOR vmbo havo vwo (atheneum en gymnasium) JUNIORCOLLEGE vmbo, leerjaar 1 en 2 havo / atheneum / gymnasium,

Nadere informatie

Purmerend is... meer

Purmerend is... meer Groen licht voor succes! Clusius College Purmerend is... dier & zorg groene economie groene techniek leefomgeving & recreatie ontwerp & creatie &meer plant & productie voeding & gezondheid Het Clusius

Nadere informatie

SCHOOLGIDS 2015-2016. Vastgesteld door het bevoegd gezag op 9 juli 2015.

SCHOOLGIDS 2015-2016. Vastgesteld door het bevoegd gezag op 9 juli 2015. SCHOOLGIDS 2015-2016 Vastgesteld door het bevoegd gezag op 9 juli 2015. VOORWOORD Dit is de schoolgids van het Calandlyceum voor het schooljaar 2015-2016. Een schoolgids is een manier om aan anderen duidelijk

Nadere informatie

Scholengemeenschap voor vmbo/mavo en lwoo. Schoolgids 2013-2014

Scholengemeenschap voor vmbo/mavo en lwoo. Schoolgids 2013-2014 Scholengemeenschap voor vmbo/mavo en lwoo Schoolgids 2013-2014 Hoofdkop Schoolgids 2013-2014 1 Scholengemeenschap voor vmbo/mavo en lwoo Inhoud 1 2 3 4 5 6 7 Voorwoord De school Doelstelling van de school

Nadere informatie

SCHOOLGIDS 2014-2015 LOCATIE PIETER CALANDLAAN

SCHOOLGIDS 2014-2015 LOCATIE PIETER CALANDLAAN SCHOOLGIDS 2014-2015 LOCATIE PIETER CALANDLAAN Instemming van de medezeggenschapsraad ontvangen op 28 augustus 2014, vastgesteld door het bevoegd gezag op 4 september 2014. VOORWOORD Dit is de schoolgids

Nadere informatie