Deze maand: Voor Kids-regeling 2015 Kwijtschelding gemeentelijke heffingen en waterschapsheffingen Vacatures vrijwilligerswerk Tip van de maand

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Deze maand: Voor Kids-regeling 2015 Kwijtschelding gemeentelijke heffingen en waterschapsheffingen Vacatures vrijwilligerswerk Tip van de maand"

Transcriptie

1 Jaargang 19 no.2 Februari 2015 Deze maand: Voor Kids-regeling 2015 Kwijtschelding gemeentelijke heffingen en waterschapsheffingen Vacatures vrijwilligerswerk Tip van de maand Voor Kids-regeling 2015 De Voor Kids-regeling is bedoeld voor schoolgaande kinderen tussen 4 en 18 jaar. Deze regeling vergoedt onkosten voor onderwijs en maatschappelijke en culturele ontwikkeling. Bijvoorbeeld contributie van de sportvereniging, maar ook schoolspullen voor uw kinderen. School is belangrijk, maar kinderen moeten zich daarnaast ook kunnen ontwikkelen op andere terreinen. Voor wie is de Voor Kids-regeling? U komt in aanmerking voor de Voor Kids- Regeling als: - u op 1 augustus 2015 kinderen heeft tussen 4 en 18 jaar; - het gezinsinkomen niet meer bedraagt dan 110% van het voor u geldende bijstandsniveau. Is er sprake van een hoger inkomen dan 110% van bijstandsniveau, dan komt u slechts gedeeltelijk of niet in aanmerking; - het vermogen binnen uw gezin niet meer bedraagt dan ,00. Hoogte vergoeding De tegemoetkoming bedraagt 325,- voor kinderen tussen 4 en 12 jaar 375,- voor kinderen tussen 12 en 18 jaar. De bedragen zijn per kind. Peildatum voor de leeftijd van uw kinderen is 1 augustus Dus is uw kind nu 3 jaar, maar per 1 augustus 4 jaar, dan komt u in aanmerking. U krijgt dan een brochure met waardecoupons toegestuurd. Deze waardecoupons levert u in bij Sociale Zaken samen met een bewijsstuk (nota/bon). U bent dus wel verplicht om via een nota/bon aan te tonen welke onkosten u maakte voor uw kinderen. Alleen uw uitgaven van 2015 komen in aanmerking. Voor de volgende kosten kunt u een vergoeding krijgen: - Meerbadenkaart zwembad - Behalen zwemdiploma - Sportkleding en sportattributen (in combinatie met een lidmaatschap van een sportvereniging) - Dansscholen - Culturele verenigingen (toneel, muziek, zang en hobbyvereniging) - Muziekschool - Lidmaatschap sportverenigingen - Lidmaatschap gehandicaptenorganisatie - Fitness en sportscholen - Vrijwillige ouderbijdrage schoolfonds en of sportvereniging - Schoolkampen en schoolreisjes (ook naar het buitenland)

2 - Schoolspullen (pennen, etui, agenda, etc.) - Kindervakantiewerk - Abonnement speeltuin - Overblijfkosten - Internet voor school Bewijsstukken De regeling geldt voor het hele jaar Bewaar daarom nu al uw betaalbewijzen. Deze kunt u inleveren tot 1 februari Hoe vraagt u aan? Ontvangt u van Sociale Zaken een uitkering en heeft u kinderen tussen 4 en 18 jaar? Dan hoeft u niets te doen! U krijgt van ons automatisch bericht in de 3 e week van maart. Heeft u geen bijstandsuitkering, maar in 2014 wel een toekenning ontvangen? Dan krijgt u automatisch een aanvraagformulier toegestuurd. U kunt dat invullen en terugsturen. Ontvangt u geen bericht in de 3 e week van maart? Neem dan zelf contact op met Sociale Zaken en vraag om het aanvraagformulier. De Voor Kids-Regeling kunt u aanvragen tot en met 31 december Meer informatie Voor meer informatie kunt u met uw eigen casemanager bellen op werkdagen tussen 9.00 en uur. Heeft u geen casemanager, vraag dan naar de groep externe bijzondere bijstand, via telefoonnummer Kwijtschelding van gemeentelijke heffingen Deze maand viel het gecombineerde aanslagbiljet van BsGW met gemeentelijke belastingen en waterschapsbelastingen 2015 in uw brievenbus. Misschien komt u in aanmerking voor kwijtschelding van de heffingen. Per 1 januari 2014 regelt de Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen (BsGW) de belastingen. Deze organisatie regelt alles namens de gemeenten en/of waterschappen: het versturen van de aanslagbiljetten, het innen van de belastingen, antwoord op vragen, het verwerken van wijzigingen, afhandeling van bezwaarschriften, kwijtscheldingsverzoeken, enzovoort. U ontvangt van BsGW een aanslagbiljet met daarop de gemeentelijke belastingen en de waterschapsbelastingen. Voor u als belastingbetaler betekent dit gemak: alles wat met de gemeentelijke en waterschapsbelastingen te maken heeft, wordt in één keer afgehandeld. U hoeft dan ook maar één aanvraagformulier in te vullen voor kwijtschelding van deze twee belastingen.

3 Wie komt voor kwijtschelding in aanmerking? Heeft u een inkomen rond bijstandsniveau en geen vermogen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor kwijtschelding. U kunt hiervoor een verzoek indienen, binnen 8 weken na dagtekening van het aanslagbiljet. Vraag voor een kwijtscheldingsformulier via de infolijn belastingen of via uw persoonlijke pagina op Heeft u in het voorgaande jaar kwijtschelding gehad en toestemming gegeven om uw inkomensgegevens te laten toetsen door het Inlichtingenbureau? Dan krijgt u dit jaar automatisch kwijtschelding als u aan de regels voldoet. U krijgt in dat geval een aanslag waarop het bedrag van de kwijtschelding al in mindering is gebracht. U hoeft dus geen kwijtschelding meer aan te vragen. Overigens betekent een bijstandsuitkering niet altijd dat u ook automatisch kwijtschelding krijgt. Wordt op uw aanslag geen kwijtschelding verleend en denkt u wel in aanmerking te komen voor kwijtschelding, dan kunt u dit zelf aanvragen. Let op! Bent u in de loop van het belastingjaar 2015 in onze gemeente komen wonen? En heeft u ook een bijstandsuitkering aangevraagd? Dan komt u (nog) niet in aanmerking voor automatische kwijtschelding. U vraagt eerst zelf kwijtschelding aan. Waarvoor kunt u kwijtschelding krijgen? U kunt kwijtschelding krijgen voor de afvalstoffenheffing (Diftar), het vastrecht en de variabele kosten gedeeltelijk. Kwijtschelding voor de hondenbelasting is niet mogelijk. DIFTAR Ieder huishouden betaalt een vastrecht Afvalstoffenheffing. Hiervoor kunt u geheel kwijtschelding krijgen. Daarnaast betaalt u voor het huisafval dat u aan de straat zet (per kg) of in de afvalcontainers stort (per inworp). Hiervoor is gedeeltelijke kwijtschelding mogelijk. Voor het variabele gedeelte kunt u kwijtschelding krijgen tot maximaal: - 47,31 per jaar voor een éénpersoonshuishouden - 94,62 per jaar voor een meerpersoonshuishouden Voor elke kilo meer betaalt u. Krijgt u over belastingjaar 2015 kwijtschelding, dan krijgt u dat ook automatisch over de aanslagen DIFTAR 2015 (tot het maximum aantal kilo s). De aanslagen voor de DIFTAR ontvangt u rond februari 2015 en augustus Wat betekent dit voor u? Er kunnen zich 3 situaties voordoen: 1. U krijgt volledige kwijtschelding voor de gemeentelijke heffingen. In dat geval krijgt u een aanslag waarop de kwijtschelding al in mindering is gebracht. U hoeft dan verder niets te doen. 2. U krijgt gedeeltelijke kwijtschelding voor de gemeentelijk heffingen. In dat geval krijgt u een aanslag waarop de kwijtschelding in

4 mindering is gebracht én een bedrag wat u nog moet betalen. Bijvoorbeeld als u een hond heeft of een 2 e GFT-container, dan is hiervoor geen kwijtschelding mogelijk. 3. U krijgt geen kwijtschelding gemeentelijke heffingen. Ontvangt u geen kwijtschelding op uw aanslag, dan kunt u een kwijtscheldingsformulier aanvragen bij BsGW. Dat kan alleen nog telefonisch via de infolijn belastingen van BsGW: of via uw persoonlijke pagina op de belastingenwebsite Houdt uw BSN bij de hand. Stuur het kwijtscheldingsformulier binnen 8 weken na dagtekening van de aanslag volledig ingevuld en ondertekend terug. U krijgt daarna een ontvangstbevestiging van BsGW. Ook krijgt u uitstel van betaling totdat u bericht ontvangt over uw het verzoek om kwijtschelding. Humanitas zoekt diverse vrijwilligers voor het voorleesproject en een medewerker PR (33770; 33769; 33767). Bij Wonen Plus zoekt men vrijwilligers voor mensen met een beperking en waar baby- en kinderkleding wordt ingenomen (33807). Komt u het enthousiaste Wereldwinkelteam in Sittard versterken? Zij zoeken nog een Coördinator Inkoop. (Vacature (38733) Is uw interesse gewekt? Voor het uitgebreide vacatureaanbod of voor meer informatie gaat u naar U kunt ook telefonisch contact opnemen: Vrijwilligerswerk Helpen bij de sportvereniging, koffie schenken in het verzorgingshuis of meedoen aan een maatjesproject: vrijwilligerswerk geeft mensen veel voldoening en een zinvolle dagbesteding. Heeft u ook interesse om een handje te helpen, nieuwe contacten op te doen en uw horizon te verbreden? Misschien vindt u iets bij de vacatures van de Vrijwilligerscentrale-WM. Een greep uit het vacatureaanbod van de Vrijwilligerscentrale-WM: Vindt u het leuk om mensen de basisbeginselen van het internet te leren, dan is dit een uitdaging voor u! Reageer op de klus Begeleider Internetcorner (34493).

5 Tip van de maand: de jaaropgave! Een jaaropgave is een overzicht dat u krijgt met daarin de ontvangen uitkering in een bepaald jaar. Op uw jaaropgave staat hoeveel bruto uitkering u in dat jaar heeft ontvangen. De jaaropgave heeft u nodig als u inkomsten opgeeft, bijvoorbeeld bij uw belastingaangifte, aanvraag huur- of zorgtoeslag of aanvraag studiefinanciering. Heeft u samen met uw partner een uitkering ontvangen? Dan krijgt uw partner ook een jaaropgave. U ontvangt de jaaropgave voor 1 maart. De jaaropgave wordt maar één keer verstrekt. Bewaar hem dus goed! Colofon algemeen tel. nr bezoekadres postadres cliënten met een uitkering website Sociale Zaken Rijksweg Zuid AP Sittard Gemeente Sittard-Geleen Sociale Zaken Postbus AA Sittard socialezaken@sittard-geleen.nl Uw vaste contactpersoon (casemanager) is iedere werkdag tussen uur bereikbaar onder het u bekende telefoonnummer. Indien nodig wordt met u een afspraak gemaakt. betaaldata uitkering februari 15 maart 2015 uitkering maart 15 april 2015 Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.

Jaargang 19 no.7 juli/augustus 2015

Jaargang 19 no.7 juli/augustus 2015 Jaargang 19 no.7 juli/augustus 2015 Deze maand: Gewijzigde inkomsten BasisEducatie Kopieën bewijsstukken Vacatures vrijwilligerswerk Tip van de maand Nieuwe normen per 1 juli Inkomsten wijzigen per 1 juli

Nadere informatie

Wet taaleis Op 1 januari 2015 is de Participatiewet ingegaan. Daaraan wordt per 1 januari 2016 een nieuw onderdeel toegevoegd: de taaleis.

Wet taaleis Op 1 januari 2015 is de Participatiewet ingegaan. Daaraan wordt per 1 januari 2016 een nieuw onderdeel toegevoegd: de taaleis. Jaargang 19 no.11 december 2015 Deze maand: Wet taaleis Budgetbeheer maatwerk Eindejaarsuitkering ontvangen? Verhuizing Partners in Welzijn Data computercursussen Biblionova Vacatures vrijwilligerswerk

Nadere informatie

Hoge zorgkosten Deze zorgverzekering is speciaal bedoeld voor inwoners met een lager inkomen die zich willen verzekeren voor hoge zorgkosten.

Hoge zorgkosten Deze zorgverzekering is speciaal bedoeld voor inwoners met een lager inkomen die zich willen verzekeren voor hoge zorgkosten. Jaargang 21 no.6 november/december 2017 Deze maand: Start Participatiebedrijf Zorgverzekering: VGZ Zuid-Limburgpakket Bijzondere bijstand Eindejaarsuitkering/13 e maand Voorlopige aanslag heffingskortingen

Nadere informatie

Jaargang 19 no.1 Januari 2015

Jaargang 19 no.1 Januari 2015 Jaargang 19 no.1 Januari 2015 Deze maand: Betaling uitkering in 2015 Mutatieformulier Brochures Participatiewet Wijziging beleidsregels Verhoging alimentatie Vacatures vrijwilligerswerk Afdeling Sociale

Nadere informatie

De nieuwe regeling Tegemoetkoming Zorgkosten. Jaargang 19 no.10 november 2015

De nieuwe regeling Tegemoetkoming Zorgkosten. Jaargang 19 no.10 november 2015 Jaargang 19 no.10 november 2015 Deze maand: Zorgkosten en een laag inkomen - Tegemoetkoming Zorgkosten - Zorgverzekering VGZ Zuid-Limburgpakket Campagne Burenhulp Vacatures vrijwilligerswerk Sluitingsdagen

Nadere informatie

Hoe hoog is de tegemoetkoming? De vergoeding bedraagt 150,00 per kalenderjaar.

Hoe hoog is de tegemoetkoming? De vergoeding bedraagt 150,00 per kalenderjaar. Jaargang 20 no.5 Juli/Augustus 2016 Deze maand: Tegemoetkoming Zorgkosten 2016 Wet taaleis Gewijzigde inkomsten Inlichtingenplicht: studie van uw kind Vakantiewerk van uw kind Zorgpremie niet betaald?

Nadere informatie

Jaargang 20 no.4 Mei/juni 2016

Jaargang 20 no.4 Mei/juni 2016 Jaargang 20 no.4 Mei/juni 2016 Deze maand: BeneFitspas Verblijf in het buitenland Aangetekend versturen Participatiehuis verhuist naar Millenerweg 4 Betaling vakantiegeld Vacatures vrijwilligerswerk BeneFitspas

Nadere informatie

Waarom doen we dit? Deze aanpassing in onze dienstverlening sluit aan bij de ontwikkeling naar een brede wijkgerichte aanpak voor zorg, welzijn, werk

Waarom doen we dit? Deze aanpassing in onze dienstverlening sluit aan bij de ontwikkeling naar een brede wijkgerichte aanpak voor zorg, welzijn, werk Jaargang 20 no.7 November/December 2016 Deze maand: Dienstverlening Sociale Zaken sluit aan op uw eigen buurt Zorgverzekering: VGZ Zuid-Limburgpakket Eindejaarsuitkering of 13 e maand Voorlopige aanslag

Nadere informatie

Premies wijzigen. Dariuz Wegwijzer. van vrijwilligerswerk, mantelzorg en participatieplaats Per 1 juli veranderen de regels over de premies.

Premies wijzigen. Dariuz Wegwijzer. van vrijwilligerswerk, mantelzorg en participatieplaats Per 1 juli veranderen de regels over de premies. Jaargang 19 no.6 Juni 2015 Deze maand: Premies wijzigen Dariuz Wegwijzer Jeugdcultuurfonds Limburg Voorkom afsluiting water Wijziging van vaste lasten bij doorbetaling via uw uitkering Vacatures vrijwilligerswerk

Nadere informatie

Inlichtingenplicht. Jaargang 22 no.4 Juli/augustus 2018

Inlichtingenplicht. Jaargang 22 no.4 Juli/augustus 2018 Jaargang 22 no.4 Juli/augustus 2018 Deze maand: Inlichtingenplicht o studie van uw kind o gewijzigde inkomsten o boete Voorleesmaatjes gezocht Herinnering: Tegemoetkoming Zorgkosten Vacatures vrijwilligerswerk

Nadere informatie

Inlichtingenplicht. Jaargang 21 no.4 juli/augustus 2017

Inlichtingenplicht. Jaargang 21 no.4 juli/augustus 2017 Jaargang 21 no.4 juli/augustus 2017 Deze maand: Inlichtingenplicht o studie van uw kind o gewijzigde inkomsten o boete Telefonische bereikbaarheid Vakantiewerk van uw kind Herinnering: Tegemoetkoming Zorgkosten

Nadere informatie

Jaargang 22 no.1 Januari/februari 2018

Jaargang 22 no.1 Januari/februari 2018 Jaargang 22 no.1 Januari/februari 2018 Deze maand: Individuele inkomenstoeslag Kansen voor alle Kinderen Betaling uitkering in 2018 Verhoging alimentatie Activiteiten bij bibliotheek de Domijnen Vacatures

Nadere informatie

Jaargang 20 no.1 Januari 2016

Jaargang 20 no.1 Januari 2016 Jaargang 20 no.1 Januari 2016 Deze maand: Individuele inkomenstoeslag Betaling uitkering in 2016 Winst uit loterijen Verhoging alimentatie Premies vrijwilligerswerk Vacatures vrijwilligerswerk Sluitingsdagen

Nadere informatie

Acht financiële regelingen voor minima in Nunspeet

Acht financiële regelingen voor minima in Nunspeet Acht financiële regelingen voor minima in Nunspeet Heeft u langere tijd een laag inkomen? Dan komt u zeer waarschijnlijk in aanmerking voor financiële regelingen. Deze regelingen horen bij het minimabeleid

Nadere informatie

Aanvraag voor vergoeding sociale, culturele of sportieve activiteiten

Aanvraag voor vergoeding sociale, culturele of sportieve activiteiten Aanvraag voor vergoeding sociale, culturele of sportieve activiteiten Waarom dit formulier? Hoe gaat het verder? Mogelijk hebt u recht op een vergoeding Als wij uw volledig ingevulde formulier voor de

Nadere informatie

Gemeentelijke heffingen 2015. Kwijtschelding. Regel kwijtschelding op rotterdam.nl/mijnloket

Gemeentelijke heffingen 2015. Kwijtschelding. Regel kwijtschelding op rotterdam.nl/mijnloket Gemeentelijke heffingen 2015 Kwijtschelding Regel kwijtschelding op rotterdam.nl/mijnloket Januari 2015 Mensen die weinig te besteden hebben, zoals veel mensen met een (bijstands)uitkering of alleen AOW,

Nadere informatie

Kwijtschelding belastingen en heffingen aanvragen

Kwijtschelding belastingen en heffingen aanvragen Kwijtschelding belastingen en heffingen aanvragen Dit formulier moet u binnen twee maanden na dagtekening van de belastingaanslagen indienen bij de gemeente. Lees voordat u dit formulier invult de toelichting

Nadere informatie

Hoge zorgkosten Deze zorgverzekering is speciaal bedoeld voor inwoners met een lager inkomen die zich willen verzekeren voor hoge zorgkosten.

Hoge zorgkosten Deze zorgverzekering is speciaal bedoeld voor inwoners met een lager inkomen die zich willen verzekeren voor hoge zorgkosten. Jaargang 22 no.6 November/december 2018 Deze maand: Zorgverzekering: VGZ Zuid-Limburgpakket Zorgmail Laatste nieuwsbrief op papier! Eindejaarsuitkering/13 e maand Voorlopige aanslag heffingskortingen 2019

Nadere informatie

Financiële regelingen voor minima in Harderwijk

Financiële regelingen voor minima in Harderwijk Financiële regelingen voor minima in Harderwijk Heeft u langere tijd een laag inkomen? Dan komt u zeer waarschijnlijk in aanmerking voor financiële regelingen. Deze regelingen horen bij het minimabeleid

Nadere informatie

Het ik doe mee! -fonds is er voor u. Maak er gebruik van!

Het ik doe mee! -fonds is er voor u. Maak er gebruik van! 2018 Het ik doe mee! -fonds is er voor u Maak er gebruik van! De gemeente Wageningen vindt het belangrijk dat alle inwoners gebruik kunnen maken van voorzieningen voor sport en cultuur. Ook mensen met

Nadere informatie

Kwijtschelding gemeentelijke belastingen. januari 2016

Kwijtschelding gemeentelijke belastingen. januari 2016 Kwijtschelding gemeentelijke belastingen januari 2016 Kwijtschelding gemeentelijke belastingen In deze folder leest u meer informatie over kwijtschelding, hoe u een verzoek kunt indienen en hoe uw verzoek

Nadere informatie

Jaargang 19 no.4 April 2015

Jaargang 19 no.4 April 2015 Jaargang 19 no.4 April 2015 Deze maand: Dienstverlening Sociale Zaken Benefitspas Verblijf in het buitenland Inkomstenvrijlating Klachtenregeling Eerste hulp van VluchtelingenWerk bij integratie Vacatures

Nadere informatie

Iedereen kan meedoen. Financieel steuntje in de rug voor inwoners met een minimaal inkomen

Iedereen kan meedoen. Financieel steuntje in de rug voor inwoners met een minimaal inkomen Iedereen kan meedoen Financieel steuntje in de rug voor inwoners met een minimaal inkomen Voor mensen met een laag inkomen en weinig vermogen is het niet altijd gemakkelijk om rond te komen. Een keer een

Nadere informatie

Minimaregelingen van Optimisd voor ouders met schoolgaande kinderen

Minimaregelingen van Optimisd voor ouders met schoolgaande kinderen Minimaregelingen van Optimisd voor ouders met schoolgaande kinderen Onze Sociale Dienst Optimisd voert een aantal regelingen uit die van belang zijn voor ouders van schoolgaande kinderen, die over een

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER REGELING MEEDOEN 2019

AANVRAAGFORMULIER REGELING MEEDOEN 2019 AANVRAAGFORMULIER REGELING MEEDOEN 2019 Gemeente Asten heeft de Regeling Meedoen, die is bedoeld voor mensen met een minimum inkomen, zodat zij kunnen (blijven) meedoen aan de samenleving. De hoogte van

Nadere informatie

Heeft u een andere vraag? Neemt u dan contact op met onze medewerkers van het Klant Contact Centrum.

Heeft u een andere vraag? Neemt u dan contact op met onze medewerkers van het Klant Contact Centrum. Informatiekrant U ontvangt een uitkering van Orionis Walcheren. Tot en met mei 2018 was u van ons gewend dat wij elke maand een nieuwsbrief uitgaven. Door verschillende redenen is deze nieuwsbrief al een

Nadere informatie

Minimaregelingen gemeente Emmen

Minimaregelingen gemeente Emmen Minimaregelingen Heeft u een bijstandsuitkering of heeft u maximaal 110% (of 120%) van de bijstandsnorm? Dan komt u misschien in aanmerking voor extra ondersteuning. Voor sommige regelingen geldt een inkomen

Nadere informatie

Wet werk en bijstand (Wwb) Wet investeren in jongeren (WIJ) U kunt bij Loket Altena terecht

Wet werk en bijstand (Wwb) Wet investeren in jongeren (WIJ) U kunt bij Loket Altena terecht U kunt bij Loket Altena terecht Op het gemeentehuis van Werkendam: van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur. Op het gemeentehuis van Woudrichem: op dinsdag, woensdag en donderdag van 09.00

Nadere informatie

Verordening declaratiefonds maatschappelijke participatie WWB gemeente Wierden 2013

Verordening declaratiefonds maatschappelijke participatie WWB gemeente Wierden 2013 Verordening declaratiefonds maatschappelijke participatie WWB gemeente Wierden 2013 De raad, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van Wierden; gelet op de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet

Nadere informatie

Iedereen kan meedoen financieel steuntje in de rug voor inwoners met een minimaal inkomen

Iedereen kan meedoen financieel steuntje in de rug voor inwoners met een minimaal inkomen Iedereen kan meedoen financieel steuntje in de rug voor inwoners met een minimaal inkomen Voor mensen met een laag inkomen en weinig vermogen is het niet altijd gemakkelijk om rond te komen. Een keer een

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER REGELING MEEDOEN 2019

AANVRAAGFORMULIER REGELING MEEDOEN 2019 AANVRAAGFORMULIER REGELING MEEDOEN 2019 Indien u in aanmerking wenst te komen voor deze vergoeding, dient u dit formulier volledig ingevuld en ondertekend ter beoordeling op te sturen naar: Minimaregelingen

Nadere informatie

Gemeentelijke heffingen Kwijtschelding. Regel kwijtschelding op rotterdam.nl/mijnloket

Gemeentelijke heffingen Kwijtschelding. Regel kwijtschelding op rotterdam.nl/mijnloket Gemeentelijke heffingen 2014 Kwijtschelding Regel kwijtschelding op rotterdam.nl/mijnloket juli 2014 Mensen die weinig te besteden hebben, zoals veel mensen met een (bijstands)uitkering of alleen AOW,

Nadere informatie

Kwijtschelding belastingen en heffingen, aanvraagformulier

Kwijtschelding belastingen en heffingen, aanvraagformulier Met dit formulier kunt u kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen en heffingen aanvragen. Lees voor het invullen van het formulier de toelichting op pagina 5 en 6. 1. Gegevens aanvrager Voornamen

Nadere informatie

AANVRAAG ACTIVITEITENBIJDRAGE 2017

AANVRAAG ACTIVITEITENBIJDRAGE 2017 AANVRAAG ACTIVITEITENBIJDRAGE 2017 Naam : Adres : Telefoonnummer : Geboortedatum : BS-nummer : Ontvangt u langer dan 3 maanden een bijstandsuitkering? Ja : u kunt de activiteitenbijdrage aanvragen door

Nadere informatie

Gemeentelijke heffingen 2015. Kwijtschelding. Regel kwijtschelding op rotterdam.nl/mijnloket

Gemeentelijke heffingen 2015. Kwijtschelding. Regel kwijtschelding op rotterdam.nl/mijnloket Gemeentelijke heffingen 2015 Kwijtschelding Regel kwijtschelding op rotterdam.nl/mijnloket Juli 2015 Als u weinig te besteden heeft, bijvoorbeeld omdat u een uitkering ontvangt of alleen AOW, dan krijgt

Nadere informatie

Kwijtschelding van gemeentelijke belastingen Deze brochure is informatief. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Kwijtschelding van gemeentelijke belastingen Deze brochure is informatief. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Kwijtschelding van gemeentelijke belastingen Deze brochure is informatief. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Pagina 1 Pagina 1 Voor wie is deze brochure? - 3-1.1 Wanneer is deze brochure niet

Nadere informatie

Belastingen en heffingen, kwijtschelding.

Belastingen en heffingen, kwijtschelding. Belastingen en heffingen, kwijtschelding. Een verzoek om kwijtschelding is mogelijk voor afvalstoffenheffing en rioolheffing en kan alleen aangevraagd worden door particulieren. Als u ondernemer bent,

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER KWIJTSCHELDING GEMEENTELIJKE BELASTINGEN

INFORMATIEFOLDER KWIJTSCHELDING GEMEENTELIJKE BELASTINGEN 2017 INFORMATIEFOLDER KWIJTSCHELDING GEMEENTELIJKE BELASTINGEN GEMEENTELIJKE BELASTINGEN U ontvangt jaarlijks per huishouden een aanslagbiljet gemeentelijke heffingen voor de afvalstoffenheffing en onroerendezaakbelastingen

Nadere informatie

Wat is bijzondere bijstand? informatiefolder

Wat is bijzondere bijstand? informatiefolder Wat is bijzondere bijstand? informatiefolder Wat is bijzondere bijstand? Bijzondere bijstand is een uitkering die bedoeld is om extra of hoge kosten mee te kunnen betalen. U kunt recht hebben op bijzondere

Nadere informatie

Voor mensen met wat minder doet de gemeente wat meer. Informatie over minimaregelingen

Voor mensen met wat minder doet de gemeente wat meer. Informatie over minimaregelingen Voor mensen met wat minder doet de gemeente wat meer Informatie over minimaregelingen 2011 INHOUDSOPGAVE WOONKOSTEN...4 Huurtoeslag...4 Eigen woning...4 Woonlastenfonds...5 Kwijtschelding...5 Wasmachine,

Nadere informatie

Beleidsregels KWIJTSCHELDING GEMEENTELIJKE HEFFINGEN GEMEENTE SCHER- PENZEEL. vastgesteld bij besluit van 18 februari 2014

Beleidsregels KWIJTSCHELDING GEMEENTELIJKE HEFFINGEN GEMEENTE SCHER- PENZEEL. vastgesteld bij besluit van 18 februari 2014 Beleidsregels KWIJTSCHELDING GEMEENTELIJKE HEFFINGEN GEMEENTE SCHER- PENZEEL vastgesteld bij besluit van 18 februari 2014 Beleidsregels kwijtschelding gemeentelijke heffingen gemeente Scherpenzeel/ versie:22

Nadere informatie

WAAR HEB IK RECHT OP? Aa en Hunze Versie 16, februari 2017

WAAR HEB IK RECHT OP? Aa en Hunze Versie 16, februari 2017 Aa en Hunze Versie 16, februari 2017 Extra financiële ondersteuning nodig? Kijk waarvoor u bij Werkplein Drentsche Aa terecht kunt. WAAR HEB IK RECHT OP? AANVRAGEN U kunt onderstaande financiële vergoedingen

Nadere informatie

Verordening declaratiefonds maatschappelijke participatie WWB gemeente Wierden 2013 (geldig vanaf 5 oktober 2017) i

Verordening declaratiefonds maatschappelijke participatie WWB gemeente Wierden 2013 (geldig vanaf 5 oktober 2017) i Verordening declaratiefonds maatschappelijke participatie WWB gemeente Wierden 2013 (geldig vanaf 5 oktober 2017) i De raad, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van Wierden; gelet op de

Nadere informatie

Wat zijn de voorwaarden?

Wat zijn de voorwaarden? ii Minimaregelingen Woont u in Nunspeet en hebt u een laag inkomen? Dan is het goed om te weten dat er regelingen zijn om u financieel te ondersteunen. In deze folder staan alle regelingen van de gemeente.

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER KWIJTSCHELDING GEMEENTELIJKE BELASTINGEN

INFORMATIEFOLDER KWIJTSCHELDING GEMEENTELIJKE BELASTINGEN 2018 INFORMATIEFOLDER KWIJTSCHELDING GEMEENTELIJKE BELASTINGEN 1800488_Gemeente Leiderdorp_Informatiefolder_8pag_Kwijtschelding_2018.indd 1 13-02-18 14:05 GEMEENTELIJKE BELASTINGEN WANNEER WEL KWIJTSCHELDING

Nadere informatie

Intakeformulier. Aanmelding voor : Beschermingsbewind Inkomensbeheer. Gegevens partner :

Intakeformulier. Aanmelding voor : Beschermingsbewind Inkomensbeheer. Gegevens partner : Intakeformulier Aanmelding voor : Beschermingsbewind Inkomensbeheer Gegevens cliënt : Naam en voornamen Geboortedatum BSN Nummer M / V Contact gegevens : Straat en huisnummer Postcode / woonplaats Telefoonnummer

Nadere informatie

Aanvraag voor vergoeding sociale, culturele of sportieve activiteiten

Aanvraag voor vergoeding sociale, culturele of sportieve activiteiten Aanvraag voor vergoeding sociale, culturele of sportieve activiteiten Waarom dit formulier? Mogelijk hebt u recht op een vergoeding voor de kosten van sociale, culturele of sportieve activiteiten in 2016.

Nadere informatie

In deze informatiefolder leest u meer over het minimabeleid van de gemeente Brummen.

In deze informatiefolder leest u meer over het minimabeleid van de gemeente Brummen. Informatie Minimabeleid 2013 In deze informatiefolder leest u meer over het minimabeleid van de gemeente Brummen. Alle inwoners van de gemeente Brummen met een laag inkomen kunnen een aanvraag indienen

Nadere informatie

WOZ-beschikking en gemeentelijke belastingen( 1 )* er geen rechten

WOZ-beschikking en gemeentelijke belastingen( 1 )* er geen rechten Belastingen WOZ-beschikking en gemeentelijke belastingen( 1 )* er geen rechten In deze toelichting staat belangrijke informatie over de WOZ-beschikking en de aanslagen gemeentelijke belastingen. De WOZ-beschikking

Nadere informatie

Werk, Inkomen en Zorg. De Sportregeling. Houdt sporten betaalbaar

Werk, Inkomen en Zorg. De Sportregeling. Houdt sporten betaalbaar Werk, Inkomen en Zorg De Sportregeling Houdt sporten betaalbaar De Sportregeling Sporten is gezond en leuk. Voor jong en oud, voor het hele gezin. Aan sporten hangt echter ook een prijskaartje. Voor een

Nadere informatie

110% bijstandsnorm 120% bijstandsnorm

110% bijstandsnorm 120% bijstandsnorm Toelichting aanvraagformulier minimabeleid Waarom dit formulier? Als u inwoner bent van Wijdemeren en weinig inkomen heeft, kunt u extra geld krijgen. Bijvoorbeeld voor een computer voor schoolgaande kinderen

Nadere informatie

De Sportregeling 2009

De Sportregeling 2009 Werk, Inkomen en Zorg De Sportregeling 2009 Houdt sporten betaalbaar De Sportregeling Sporten is gezond en leuk. Voor jong en oud, voor het hele gezin. Aan sporten hangt echter ook een prijskaartje. Voor

Nadere informatie

Belastinggids Informatieblad over gemeentelijke belastingen

Belastinggids Informatieblad over gemeentelijke belastingen Belastinggids 2014 Informatieblad over gemeentelijke belastingen 1 Inhoud Algemeen 3 Wet waardering onroerende zaak belasting 5 Afvalstoffenheffing 7 Rioolheffing 8 Liggeld voor woonschepen 9 Reclamebelasting

Nadere informatie

De gemeenten in Maastricht Heuvelland doen meer voor mensen met minder

De gemeenten in Maastricht Heuvelland doen meer voor mensen met minder De gemeenten in Maastricht Heuvelland doen meer voor mensen met minder Voor de gemeenten Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Maastricht, Meerssen, Vaals en Valkenburg aan de Geul Minimaregelingen 2016 In

Nadere informatie

Algemene servicenormen

Algemene servicenormen en 2015 gemeente Kampen Algemene servicenormen Uw brief Ontvangstbevestiging binnen 5 werkdagen onder vermelding van de behandelend ambtenaar. Website gemeente Kampen De informatie is correct, actueel

Nadere informatie

Minimaregelingen 2019

Minimaregelingen 2019 Minimaregelingen 2019 Als u een laag inkomen heeft, blijft er vaak weinig geld over voor leuke dingen zoals een schoolreisje, lidmaatschap van een (sport)club of theater bezoek. De gemeente vindt het belangrijk

Nadere informatie

Gemeente Steenwijkerland

Gemeente Steenwijkerland Gemeente Steenwijkerland Versie mei 2019 Aan de brochure kunnen geen rechten worden ontleend. Inkomensregelingen: Bijdrage in kosten sociaal culturele activiteiten U kunt deze bijdrage gebruiken om mee

Nadere informatie

Gemeentelijke heffingen Kwijtschelding. Regel kwijtschelding op rotterdam.nl/mijnloket

Gemeentelijke heffingen Kwijtschelding. Regel kwijtschelding op rotterdam.nl/mijnloket Gemeentelijke heffingen 2017 Kwijtschelding Regel kwijtschelding op rotterdam.nl/mijnloket Juli 2017 Als u weinig te besteden heeft, bijvoorbeeld omdat u een uitkering ontvangt of alleen AOW, dan krijgt

Nadere informatie

Minimaregelingen 2019

Minimaregelingen 2019 Minimaregelingen 2019 Als u een laag inkomen heeft, blijft er vaak weinig geld over voor leuke dingen zoals een schoolreisje, lidmaatschap van een (sport)club of theater bezoek. De gemeente vindt het belangrijk

Nadere informatie

Assen Versie 16, februari Extra financiële ondersteuning nodig? Kijk waarvoor u bij Werkplein Drentsche Aa terecht kunt. WAAR HEB IK RECHT OP?

Assen Versie 16, februari Extra financiële ondersteuning nodig? Kijk waarvoor u bij Werkplein Drentsche Aa terecht kunt. WAAR HEB IK RECHT OP? Assen Versie 16, februari 2017 Extra financiële ondersteuning nodig? Kijk waarvoor u bij Werkplein Drentsche Aa terecht kunt. WAAR HEB IK RECHT OP? AANVRAGEN U kunt onderstaande financiële vergoedingen

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER BIJDRAGEREGELING MAATSCHAPPELIJKE PARTICIPATIE ASTEN 2016

AANVRAAGFORMULIER BIJDRAGEREGELING MAATSCHAPPELIJKE PARTICIPATIE ASTEN 2016 AANVRAAGFORMULIER BIJDRAGEREGELING MAATSCHAPPELIJKE PARTICIPATIE ASTEN 2016 Indien u in aanmerking wenst te komen voor deze vergoeding, dient u dit formulier volledig ingevuld en ondertekend ter beoordeling

Nadere informatie

Waar heeft u recht op?

Waar heeft u recht op? KLIËNTEN RAAD ALMELO Waar heeft u recht op? Minimawijzer 2016 uitgave 1 januari 2016 Kliënten Raad Almelo Grotestraat Zuid 174 7607 CZ Almelo www.klientenraadalmelo.nl info@almelosociaal.nl 0546-45 69

Nadere informatie

mooi meegenomen De gemeentelijke extraatjes voor mensen met een laag inkomen

mooi meegenomen De gemeentelijke extraatjes voor mensen met een laag inkomen > mooi meegenomen De gemeentelijke extraatjes voor mensen met een laag inkomen Inleiding De gemeente Vught doet veel voor inwoners met een laag inkomen. Toch blijkt uit onderzoek dat veel mensen geld mislopen,

Nadere informatie

Toelichting gemeentelijke belastingen 2015

Toelichting gemeentelijke belastingen 2015 Toelichting gemeentelijke belastingen 2015 U hebt een aanslagbiljet gemeentelijke belastingen 2015 ontvangen. Op dit biljet staan de aanslag en de WOZbeschikking. In deze toelichting geven wij uitleg over

Nadere informatie

Een laag inkomen? Mogelijk heeft u recht op extra geld

Een laag inkomen? Mogelijk heeft u recht op extra geld Een laag inkomen? Mogelijk heeft u recht op extra geld Stad met een hart Rondkomen van een laag of een minimuminkomen is niet makkelijk. Zeker als u een hoger inkomen gewend was. Maar maakt u wel gebruik

Nadere informatie

Aanvraagformulier minima-voorzieningen gemeente Tholen

Aanvraagformulier minima-voorzieningen gemeente Tholen Aanvraagformulier minima-voorzieningen gemeente Tholen 1. Mijn persoonlijke gegevens Achternaam Voorletters Geboortedatum Man/vrouw BSN-nummer Adres Huisnummer Postcode Woonplaats (Mobiele) telefoon Bankrekening

Nadere informatie

Koopkrachttegemoetkoming aanvragen

Koopkrachttegemoetkoming aanvragen Koopkrachttegemoetkoming aanvragen Heeft u een laag inkomen? Heeft u bijvoorbeeld weinig loon, weinig inkomsten of een uitkering? Dan kunt u dit jaar in aanmerking komen voor eenmalig extra geld van de

Nadere informatie

Aa en Hunze Versie 13, februari Extra financiële ondersteuning nodig? Kijk waarvoor u bij Werkplein Baanzicht terecht kunt.

Aa en Hunze Versie 13, februari Extra financiële ondersteuning nodig? Kijk waarvoor u bij Werkplein Baanzicht terecht kunt. Aa en Hunze Versie 13, februari 2015 Extra financiële ondersteuning nodig? Kijk waarvoor u bij Werkplein Baanzicht terecht kunt. WAAR HEB IK RECHT OP? AANVRAGEN U kunt onderstaande financiële vergoedingen

Nadere informatie

Aanvraagformulier minimabeleid

Aanvraagformulier minimabeleid Aanvraagformulier minimabeleid In te vullen door de gemeente Aanvraagnummer Datum ontvangst Nummer werkproces Besluit afdeling Verwerkt administratie Persoonsgegevens Aanvrager 1 Aanvrager 2 Cliëntnummer

Nadere informatie

Aanvraag kwijtschelding gemeentelijke belastingen Ridderkerk

Aanvraag kwijtschelding gemeentelijke belastingen Ridderkerk Gemeente Ridderkerk Belastingen, Antwoordnummer 4, 2980 VB Ridderkerk Aanvraag kwijtschelding gemeentelijke belastingen Ridderkerk Heeft u een laag inkomen (bijstandsniveau) en weinig vermogen? Dan kunt

Nadere informatie

Bijzondere bijstand kunt u aanvragen binnen 12 maanden nadat u deze kosten hebt gemaakt. U moet wel alle rekeningen en nota s bewaren.

Bijzondere bijstand kunt u aanvragen binnen 12 maanden nadat u deze kosten hebt gemaakt. U moet wel alle rekeningen en nota s bewaren. Weet u hoe u een bijdrage kunt krijgen voor de kosten die u maakt? Verschillende vergoedingen van de gemeente zijn mogelijk als de kosten voor u te hoog oplopen. Dat is mooi, maar tegelijkertijd lastig.

Nadere informatie

Assen Versie 13, februari 2015. Extra financiële ondersteuning nodig? Kijk waarvoor u bij Werkplein Baanzicht terecht kunt. WAAR HEB IK RECHT OP?

Assen Versie 13, februari 2015. Extra financiële ondersteuning nodig? Kijk waarvoor u bij Werkplein Baanzicht terecht kunt. WAAR HEB IK RECHT OP? Assen Versie 13, februari 2015 Extra financiële ondersteuning nodig? Kijk waarvoor u bij Werkplein Baanzicht terecht kunt. WAAR HEB IK RECHT OP? AANVRAGEN U kunt onderstaande financiële vergoedingen digitaal

Nadere informatie

Naar aanleiding van uw verzoek zend ik u bijgaand een aanvraagformulier minimabeleid.

Naar aanleiding van uw verzoek zend ik u bijgaand een aanvraagformulier minimabeleid. Uw kenmerk: Uw brief van: Ons kenmerk: Datum: Behandelend ambtenaar: Algemeen nummer: Bijlage Verzonden 14035 Onderwerp: Aanvraag Minimabeleid Geachte mevrouw/meneer, Naar aanleiding van uw verzoek zend

Nadere informatie

Heeft u een laag inkomen? Dan hebben wij een aantal regelingen waar u gebruik van kunt maken.

Heeft u een laag inkomen? Dan hebben wij een aantal regelingen waar u gebruik van kunt maken. FOLDER: Minimabeleid inwoners gemeente Ooststellingwerf 2009 Heeft u een laag inkomen? Dan hebben wij een aantal regelingen waar u gebruik van kunt maken. Extra inkomen U krijgt een bijdrage van de gemeente

Nadere informatie

Kwijtschelding van gemeentelijke belastingen Tel (077) Fax (077) ` Bank nr. NL48RABO Website

Kwijtschelding van gemeentelijke belastingen Tel (077) Fax (077) ` Bank nr. NL48RABO Website Gemeente Horst aan de Maas Wilhelminaplein 6 / Postbus 6005 5960 AA Horst Tel (077) 477 97 77 Fax (077) 477 97 50 ` Bank nr. NL48RABO0123601150 Website www.horstaandemaas.nl Toelichting Kwijtschelding

Nadere informatie

Minimabeleid 2011. Inkomensnormen 2011

Minimabeleid 2011. Inkomensnormen 2011 brochure vindt u Minimabeleid 2011 In deze bijlage leest u meer over het minimabeleid van de gemeente Brummen. Alle inwoners van de gemeente Brummen met een laag inkomen kunnen een aanvraag indienen voor

Nadere informatie

Aanvraagformulier Maatschappelijke bijdrageregeling 2016

Aanvraagformulier Maatschappelijke bijdrageregeling 2016 In te vullen door de Sociale Dienst Veluwerand Cliëntnummer: Aanvraagformulier Maatschappelijke bijdrageregeling 2016 Aanvraagnummer: Datum ontvangst: Uw inkomen mag in de afgelopen 24 maanden (Harderwijk)

Nadere informatie

Assen Versie 15, juli Extra financiële ondersteuning nodig? Kijk waarvoor u bij Werkplein Drentsche Aa terecht kunt. WAAR HEB IK RECHT OP?

Assen Versie 15, juli Extra financiële ondersteuning nodig? Kijk waarvoor u bij Werkplein Drentsche Aa terecht kunt. WAAR HEB IK RECHT OP? Assen Versie 15, juli 2016 Extra financiële ondersteuning nodig? Kijk waarvoor u bij Werkplein Drentsche Aa terecht kunt. WAAR HEB IK RECHT OP? AANVRAGEN U kunt onderstaande financiële vergoedingen digitaal

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER MAATSCHAPPELIJKE PARTICIPATIE 2019

AANVRAAGFORMULIER MAATSCHAPPELIJKE PARTICIPATIE 2019 AANVRAAGFORMULIER MAATSCHAPPELIJKE PARTICIPATIE 2019 Gemeente Gemert-Bakel heeft de Maatschappelijke Participatie, die is bedoeld voor mensen met een minimum inkomen, zodat zij kunnen (blijven) meedoen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Uw aantekeningen ... Inhoudsopgave Inleiding 3 ...

Inhoudsopgave. Uw aantekeningen ... Inhoudsopgave Inleiding 3 ... Uw aantekeningen... Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 De mogelijkheden op een rij 4 1. Bijdrage maatschappelijke activiteiten (RBMA) 4 2. Extra bijdrage voor ouderen 4 3. Tegemoetkoming voor chronisch

Nadere informatie

Aanvraagformulier kwijtschelding gemeentelijke belastingen

Aanvraagformulier kwijtschelding gemeentelijke belastingen Aanvraagformulier kwijtschelding gemeentelijke belastingen 1. Gegevens van de aanvrager Burgerservicenummer (bsn) Achternaam en voorletters Adres Postcode en woonplaats Geboortedatum Telefoonnummer E-mail

Nadere informatie

Gemeente Ede. Voorwaarden voor kwijtschelding

Gemeente Ede. Voorwaarden voor kwijtschelding Gemeente Ede Aanvraag kwijtschelding gemeentelijke belastingen 2014 voor ondernemers Door dit formulier in te vullen verzoekt u de gemeente Ede om in aanmerking te mogen komen voor kwijtschelding gemeentelijke

Nadere informatie

Minimabeleid sociaal-culturele, educatieve en sportactiviteiten.

Minimabeleid sociaal-culturele, educatieve en sportactiviteiten. Dit formulier is bestemd voor: Gemeente Putten Fontanusplein 1 Postbus 400, 3880 AK Putten Voor inlichtingen: Telefoonnummer (0341) 359 646 Minimabeleid sociaal-culturele, educatieve en sportactiviteiten

Nadere informatie

KLIËNTEN RAAD ALMELO 01-07-2014. Kliënten Raad Almelo Grotestraat Zuid 176 7607 CZ Almelo www.klientenraadalmelo.nl

KLIËNTEN RAAD ALMELO 01-07-2014. Kliënten Raad Almelo Grotestraat Zuid 176 7607 CZ Almelo www.klientenraadalmelo.nl KLIËNTEN RAAD ALMELO 01-07-2014 Kliënten Raad Almelo Grotestraat Zuid 176 7607 CZ Almelo www.klientenraadalmelo.nl Inhoudsopgave Korte inleiding p.3 Bijzondere bijstand p.4 Langdurigheidstoeslag p.5 Minimaregeling/Almelo

Nadere informatie

Waar heeft u recht op?

Waar heeft u recht op? KLIËNTËN RAAD ALMËLO Waar heeft u recht op? Minimawijzer 2015 01-01-2015 Kliënten Raad Almelo Grotestraat Zuid 174 7607 CZ Almelo www. klientenraadalmelo.nl Inhoudsopgave Korte inleiding p.3 Bijzondere

Nadere informatie

Gemeente Ede. Voorwaarden voor kwijtschelding

Gemeente Ede. Voorwaarden voor kwijtschelding Gemeente Ede Aanvraag kwijtschelding gemeentelijke belastingen 2014 Door dit formulier in te vullen vraagt u de gemeente Ede om kwijtschelding gemeentelijke belastingen 2014. Dat kan voor: afvalstoffenheffing

Nadere informatie

Extra s voor Zandvoorters met een laag inkomen

Extra s voor Zandvoorters met een laag inkomen Extra s voor Zandvoorters met een laag inkomen ID-kaart 0-18 jaar gratis Kinderopvang & peuterspeelzaal gratis Jeugdfonds Sport & Cultuur vergoeding Jeugdfonds cultuur max 450 vergoeding Jeugdfonds sport

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER BIJDRAGEREGELING MAATSCHAPPELIJKE PARTICIPATIE ASTEN

AANVRAAGFORMULIER BIJDRAGEREGELING MAATSCHAPPELIJKE PARTICIPATIE ASTEN AANVRAAGFORMULIER BIJDRAGEREGELING MAATSCHAPPELIJKE PARTICIPATIE ASTEN Indien u in aanmerking wenst te komen voor deze vergoeding, dient u dit formulier volledig ingevuld en ondertekend ter beoordeling

Nadere informatie

Bijsluiter gemeentelijke belastingen. Toelichting bij het aanslag- en beschikkingsbiljet gemeentelijke belastingen

Bijsluiter gemeentelijke belastingen. Toelichting bij het aanslag- en beschikkingsbiljet gemeentelijke belastingen Bijsluiter gemeentelijke belastingen Toelichting bij het aanslag- en beschikkingsbiljet gemeentelijke belastingen 2019 1 Hierbij ontvangt u het gecombineerde aanslag- en beschikkingsbiljet gemeentelijke

Nadere informatie

Participatiefonds en tegemoetkoming gemeentelijke belastingen en heffingen 2015

Participatiefonds en tegemoetkoming gemeentelijke belastingen en heffingen 2015 Participatiefonds en tegemoetkoming gemeentelijke belastingen en heffingen 2015 Inleiding Deze folder geeft u informatie over het Participatiefonds van de gemeente Leek. Het Participatiefonds is bedoeld

Nadere informatie

voor ouders in Kaag en Braassem met een krappe beurs.

voor ouders in Kaag en Braassem met een krappe beurs. Financiële hulp voor ouders in Kaag en Braassem met een krappe beurs. Heeft u een laag inkomen en één of meer kinderen? In deze folder leest u hoe de gemeente u kan helpen. Welke ouders kunnen hier gebruik

Nadere informatie

Aanvraag kwijtschelding gemeentelijke belastingen Ridderkerk

Aanvraag kwijtschelding gemeentelijke belastingen Ridderkerk Gemeente Ridderkerk Belastingen, Antwoordnummer 4, 2980 VB Ridderkerk Aanvraag kwijtschelding gemeentelijke belastingen Ridderkerk Heeft u een laag inkomen (bijstandsniveau) en weinig vermogen? Dan kunt

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER MEEDOEN 2018

AANVRAAGFORMULIER MEEDOEN 2018 AANVRAAGFORMULIER MEEDOEN 2018 BSN: Geboortedatum: Adres: Aantal kinderen van 0 t/m 17 jaar Postcode / Woonplaats: Telefoonnummer: IBAN rekeningnummer voor uitbetaling: Op naam van: Aanvraag: (aankruisen

Nadere informatie

KWIJTSCHELDING GEMEENTELIJKE BELASTINGEN 2018

KWIJTSCHELDING GEMEENTELIJKE BELASTINGEN 2018 KWIJTSCHELDING GEMEENTELIJKE BELASTINGEN 2018 Kwijtschelding kunt u aanvragen voor: - Afvalstoffenheffing (vast recht en diftar); - rioolheffing. eenheid Publieksdienstverlening, team Belasting en Inning

Nadere informatie

De gemeenten in Maastricht Heuvelland doen meer voor mensen met minder

De gemeenten in Maastricht Heuvelland doen meer voor mensen met minder De gemeenten in Maastricht Heuvelland doen meer voor mensen met minder Voor de gemeenten Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Maastricht, Meerssen, Vaals en Valkenburg aan de Geul Minimaregelingen 2017 De

Nadere informatie

Declaratieregelingen 2013. Tegemoetkoming in de kosten van sociale- en culturele activiteiten en in de kosten van kinderen

Declaratieregelingen 2013. Tegemoetkoming in de kosten van sociale- en culturele activiteiten en in de kosten van kinderen De gemeente doet meer voor mensen met minder Declaratieregelingen 2013 Tegemoetkoming in de kosten van sociale- en culturele activiteiten en in de kosten van kinderen Gebruikte afkortingen: WWB _ Wet Werk

Nadere informatie

Sport. Fonds. Jeugd. { Cultuur. School. met aanvraagformulier. Schooljaar 2013-2014. Laat je kind iets leuks doen!

Sport. Fonds. Jeugd. { Cultuur. School. met aanvraagformulier. Schooljaar 2013-2014. Laat je kind iets leuks doen! Jeugd { Cultuur Sport } School met aanvraagformulier Fonds Schooljaar 2013-2014 Laat je kind iets leuks doen! Het Jeugdfonds Ook kinderen uit gezinnen met weinig geld moeten mee kunnen doen aan (sociale)

Nadere informatie

Informatieblad bij aanvraagformulier voorzieningenfonds Voor inwoners van Krimpen aan den IJssel

Informatieblad bij aanvraagformulier voorzieningenfonds Voor inwoners van Krimpen aan den IJssel Informatieblad bij aanvraagformulier voorzieningenfonds Voor inwoners van Krimpen aan den IJssel Belangrijk: Lees eerst dit informatieblad. Denkt u in aanmerking te komen voor een vergoeding? Vul dan het

Nadere informatie

Koopkrachttegemoetkoming aanvragen

Koopkrachttegemoetkoming aanvragen Koopkrachttegemoetkoming aanvragen Extra geld voor mensen met een laag inkomen Heeft u een laag inkomen? Heeft u bijvoorbeeld weinig loon, weinig inkomsten of een uitkering? Dan heeft u dit jaar misschien

Nadere informatie

Aanvraagformulier Meedoen regeling voor kinderen op de basisschool

Aanvraagformulier Meedoen regeling voor kinderen op de basisschool Dit formulier graag volledig ingevuld sturen naar klantmanagerpw@gemeentehw.nl. U kunt het formulier ook per post sturen naar Gemeente Hoeksche Waard, t.a.v. team Inkomen, Postbus 2003, 3290 EA Oud-Beijerland.

Nadere informatie