Gemeenteraadsvergadering Raadsvergadering :

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gemeenteraadsvergadering Raadsvergadering :"

Transcriptie

1 1 Gemeenteraadsvergadering Raadsvergadering : Plaats : Rockanje Verslag Gemeente Westvoorne Tijd : uur Aanwezig : mevrouw C.M. Langendoen-Briggeman, mevrouw E.P.M. Jonkers-Groot en de heren L.J. Laaij, W.van Montfoort, R.F.L. van Leeuwen, C. v.d. Akker, H.C. van Iersel, J.W. Rehorst, P. Kraaijenbrink, J. Gorzeman, A. Littooij en W.M. Hartog. Afwezig : mevrouw J. Krajenbrink-Meinds, mevrouw W. van Vliet-Elderhorst en de heer L. Braber Mede Aanwezig : wethouder B.M.A.A. Geers-van Wijk en wethouder I.F. Klok Voorzitter : de heer P.E. de Jong Griffier : de heer R. de Vries Notuliste : mevr. M. van Eijsden-Briggeman Nr. Agendapunt Besluit 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering. De voorzitter deelt mede dat de dames Krajenbrink en Van Vliet en de heer Braber zijn verhinderd. 2. Vaststelling agenda. De heer Littooij stelt voor om een punt aan de agenda toe te voegen, namelijk Een motie aangaande de Bibliobus in Tinte. De voorzitter stelt voor dit punt als agendapunt 11b aan de agenda toe te voegen. De agenda wordt vervolgens met deze toevoeging vastgesteld.

2 2 3. Spreekrecht. Van het spreekrecht wordt geen gebruik gemaakt. 4. Mededelingen. Geen. 5. Ingekomen stukken Naar aanleiding van punt 10: Beantwoording schriftelijke vragen CDA inzake verkeerssituatie kinderdagverblijf Middelweg stelt de heer Littooij voor om dit punt in de commissie te bespreken. De voorzitter stelt voor dit punt in de commissie Wow te bespreken. De overige ingekomen stukken worden conform de voorgestelde handelswijze afgehandeld. 6. Vaststelling besluitenlijst van 4 maart De heer Laaij vraagt om op bladzijde 3, agendapunt 9 de 1 e alinea: De heer Laaij zegt namens de fractie van de VVD in te kunnen stemmen met het voorliggende voorstel en eveneens met het aangekondigde amendement. De VVD zegt het zeer nuttig te vinden dat er een verhoogd perron wordt aangelegd met het oog op de toekomst te wijzigen in: De heer Laaij zegt, namens de fractie van de VVD, dat de VVD al eerder heeft aangedrongen op intensief overleg met buurgemeenten om te onderzoeken of op korte termijn één gemeenschappelijke gemeentewerf mogelijk zou zijn, om zo kosten te besparen. Gebleken is echter dat samenwerking op korte termijn niet meer mogelijk is omdat de buurgemeenten al verder gevorderd zijn in hun plannen. De wethouder van Brielle heeft in december 2007 nog gezegd dat in de vorige collegeperiode Westvoorne negatief heeft gereageerd op de vraag om een traject van gezamenlijke vuilinzameling op te zetten. De wil tot samenwerking zou er destijds niet zijn geweest in Westvoorne. Overigens zegt de heer Laaij dat de VVD instemt met het voorliggende voorstel en eveneens met het aangekondigde amendement. De VVD zegt het zeer nuttig te vinden dat er een verhoogd perron wordt aangelegd met het oog op de toekomst.

3 3 De wijziging wordt opgenomen in het verslag. Het verslag wordt voor het overige conform vastgesteld. 7. Voorstel inzake de aankoop van het pand Vleerdamsedik 1, Mevrouw Langendoen vraagt namens de fractie van Gemeentebelangen waar- Rockanje. om de grond niet voor hergebruik buiten de locatie in aanmerking komt en de grond op de locatie zelf wel vrij hergebruikt kan worden. Wethouder Geers zegt dat bij bepaalde mate van vervuiling de grond hergebruikt mag worden op de locatie zelf. Zij zegt toe e.e.a. nog precies na te zullen gaan. Conform het voorstel wordt z.h.s. besloten. 8. Voorstel inzake de aankoop van woonblok Elisabethhof De heer Van Montfoort zegt namens de fractie van de VVD akkoord te gaan Oostvoorne. met het voorstel. Uit het rapport van de provincie Zuid-Holland blijkt dat er de komende jaren 50% huurwoningen en 50% koopwoningen van goedkoop tot duur zullen moeten worden gebouwd. Het blijkt dat er in de gemeente Westvoorne belangstelling is voor dure woningen. De vraag is nu hoe de gemeente hiermee om wil gaan. De VVD is van mening dat het goed zou zijn als de gemeente gelden zou genereren door woningen te verkopen. Hiermee zou een noodzakelijke doorstroming in zowel huur als koop tot stand kunnen worden gebracht. De heer v.d. Akker zegt namens de fractie van de PvdA in te kunnen stemmen met het voorstel. De PvdA is tevreden dat er creatief wordt omgegaan met de woningvoorraad en vindt het voorliggende voorstel in het kader van de taakstelling ten aanzien van sociale huurwoningen zeer belangrijk. Vervolgens vraagt de heer v.d. Akker om in de commissie te spreken over de noodzaak om de te ontvangen extra subsidie van ,00 te storten in de reserve dorpsvernieuwing.

4 4 De heer Littooij zegt namens de fractie van het CDA in te kunnen stemmen met het voorstel. Hij zegt vervolgens dat het CDA verbaasd is dat de verkoop van de woningen aan de Ruy achterblijft en vraagt naar de stand van zaken op dit moment. Tenslotte vraagt de heer Littooij of de gemeente met de aankoop van deze woningen voor een deel tegemoet komt aan de verplichting die zij heeft aan de Stadsregio. Wethouder Klok zegt dat in het bedrijfsplan en de woonvisie zal worden aangegeven hoe met de woningvoorraad wordt omgegaan. Na de zomer zal hierover in de commissie worden gesproken. Ten aanzien van de opmerking met betrekking tot de reserve dorpsvernieuwing zegt de wethouder in de commissie de stand van het fonds aan te zullen geven. Wethouder Geers zegt ten aanzien van de stand van zaken aangaande de verkoop dat het proces van de verkoop op dit moment op gang komt. Met de aankoop van de woningen voldoet de gemeente volledig aan de taakstelling van de Stadsregio. De gemeente had een verplichting van 60 woningen en een inspanningsverplichting van 75 woningen. Met deze aankoop voldoet de gemeente aan de verplichting van 60 woningen. Conform het voorstel wordt z.h.s. besloten. 9. Afrekening in het kader van bestuurlijke schaalvergroting De heer Van Leeuwen zegt namens de VVD blij te zijn met de oplossing openbaar primair onderwijs Voorne-Putten en Rozenburg. Hij zegt hierbij het eigenaardig te vinden dat er na een ingrijpende renovatie aan de scholen een geschil ontstaat ten aanzien van een per - ceel groen. De heer Littooij zegt namens de fractie van het CDA in te kunnen stemmen met het voorstel, maar hij zegt het een verkeerde ontwikkeling te vinden dat slecht gedrag van de stichting Primo op deze wijze wordt beloond. Vervolgens vraagt de heer Littooij wat deze extra uitgave betekent voor het bijzonder onderwijs. De voorzitter zegt dat bij de Mildenburgschool sprake is van een uitzonderingssituatie en dat dit niet geldt voor andere scholen.

5 5 Conform het voorstel wordt z.h.s. besloten. 10. Uitbreiding Koepelschap Buitenstedelijk Groen. Conform het voorstel wordt z.h.s. besloten. 11a. 1 e bestuursrapportage Conform het voorstel wordt z.h.s. besloten. 11b. Motie inzake de bibliobus in Tinte. Door de heer Littooij wordt namens alle fractievoorzitters een motie ingediend aangaande de wenselijkheid van het handhaven van een bibliotheekvoorziening in Tinte. In de motie staat dat het verenigingsgebouw in Tinte hiervoor een geschikte locatie zou kunnen zijn (zie bijlage). De heer Littooij licht de motie toe. De heer Kraaijenbrink zegt dat de fractie van Gemeentebelangen instemt met de motie maar benadrukt dat er al jaren wordt gesproken over een bibliotheekvoorziening in Tinte. De heer Kraaijenbrink zegt dat het CDA hiervan op de hoogte had kunnen zijn. Hij verwijt de heer Littooij een motie voor de bühne in te dienen. De heer Littooij zegt het ten zeerste te betreuren dat de heer Kraaijenbrink op dergelijke wijze reageert op een motie die door alle partijen wordt gedragen. De heer Van Iersel zegt het een goed idee te vinden. Hij zegt dat het regionale bibliotheekbestuur al in gesprek is met het gemeentebestuur. Hij dringt er wel op aan geen moties in te dienen over al lopende zaken. De voorzitter zegt dat het college van B&W de motie niet ontraadt, maar dat e.e.a. niet zo maar is gerealiseerd. Het college was eerder bereid een bedrag van uit te trekken voor behoud van de bibliobus. Hieraan wilde Probi-

6 6 blio niet meewerken. Het college wil de motie tot uitvoer brengen en zal hierover nog een voorstel aan de raad doen. De gesprekken voor de verwerving van het verenigingsgebouw zijn gestart, en er zal moeten worden gekeken of het verenigingsgebouw de juiste voorziening is en wat de kosten hiervan zijn. Tijdens de behandeling van de kadernota kan wellicht een inschatting van de kosten worden gegeven. De motie wordt unaniem aangenomen. 12. Begrotingswijzigingen. De begrotingswijzigingen worden conform vastgesteld. 13. Rondvraag. De heer Van Montfoort stelt voor om in de commissie ABZM te praten over de omvang van de aula op de begraafplaats in Rockanje. De aula is te klein en de bezoekers moeten soms buiten staan. De voorzitter stelt voor om dit punt in de commissie te behandelen. De heer Littooij vraagt hoe de afhandeling van eventuele schade is geregeld met de omwonenden van het bouwproject aan de Ruy. Er is namelijk een brief binnengekomen van tandarts Hofstede die schade ondervindt aan zijn pand. Tevens vraagt hij hoe in het e.e.a. wordt geregeld ten aanzien van de grote bouwprojecten in Rockanje. Wethouder Geers zegt dat tandarts Hofstede zal worden uitgenodigd voor een gesprek en er aandacht wordt besteed aan de voorlichting over bouwschade e.d. Vervolgens zegt zij dat de omwonenden met hun klachten terecht kunnen bij een contactpersoon. De wethouder heeft tot nu toe nog geen verdere klachten ontvangen. De heer Rehorst vraagt naar de status van de ATB-route.

7 7 Wethouder Klok zegt dat in de commissie nog uitgebreid zal worden gesproken over de ATB-route. Er wordt op dit moment nog steeds gesproken met de initiatiefnemers. Er is een route waar partijen het over eens zijn en er is een discussie over de financiën en de investeringen van het recreatieschap. Op dit moment wordt gezocht naar een goedkopere uitvoering van de route. De heer Kraaijenbrink zegt dat hij tijdens een commissievergadering in Spijkenisse heeft gehoord dat er in Westvoorne 26 leerplichtige kinderen zonder startkwalificatie niet meer naar school gaan. Hij kondigt aan hierover nadere informatie te zullen vragen. 14. Sluiting. De voorzitter sluit de vergadering om uur. Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van 22 april 2008 De raad voornoemd, De griffier, de voorzitter

Gemeenteraadsvergadering Raadsvergadering : 18-12-2007

Gemeenteraadsvergadering Raadsvergadering : 18-12-2007 1 Gemeenteraadsvergadering Raadsvergadering : 18-12-2007 Plaats : Rockanje Verslag Gemeente Westvoorne Tijd : 20.00 uur Aanwezig Afwezig : mevrouw C.M. Langendoen-Briggeman, mevrouw E.P.M. Jonkers-Groot,

Nadere informatie

: wethouder C.J.A. van Lith, wethouder E.G. Mulder en de heer P.v.d. Wurff. De voorzitter opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom.

: wethouder C.J.A. van Lith, wethouder E.G. Mulder en de heer P.v.d. Wurff. De voorzitter opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom. Verslag van de openbare vergadering van de commissie Grondgebied, gehouden op woensdag 9 oktober 2013 om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Rockanje. Aanwezig Mede aanwezig Voorzitter Griffier

Nadere informatie

Gemeenteraadsvergadering Raadsvergadering :

Gemeenteraadsvergadering Raadsvergadering : 1 Gemeenteraadsvergadering Raadsvergadering : 16-12-2014 Plaats : Rockanje Verslag Gemeente Westvoorne Tijd : 20.00 uur Aanwezig : mevrouw R.M. Roggeveen, mevrouw E.W. van Blom, mevrouw J. van Hoey-Smith,

Nadere informatie

Gemeenteraadsvergadering Raadsvergadering :

Gemeenteraadsvergadering Raadsvergadering : 1 Gemeenteraadsvergadering Raadsvergadering : 29-04-2014 Plaats : Rockanje Verslag Gemeente Westvoorne Tijd : 20.00 uur Aanwezig : mevrouw R.M. Roggeveen, mevrouw E.W. van Blom, mevrouw J. van Hoey-Smith,

Nadere informatie

Gemeenteraadsvergadering Raadsvergadering 01-09-2015

Gemeenteraadsvergadering Raadsvergadering 01-09-2015 1 Gemeenteraadsvergadering Raadsvergadering 01-09-2015 Plaats Rockanje Verslag Gemeente Westvoorne Tijd 20.00 uur Aanwezig mevrouw R.M. Roggeveen, mevrouw A. Vermeer, mevrouw J. van Hoey Smith, mevrouw

Nadere informatie

: mevrouw M.J. Heijndijk en de heren L. Gelderland, W.A. Sjoukes, J.A. Rouss, C.E. Vriend, J. Heijndijk, M.C. Vinke, J. v/d Brand en T.I. Fransman.

: mevrouw M.J. Heijndijk en de heren L. Gelderland, W.A. Sjoukes, J.A. Rouss, C.E. Vriend, J. Heijndijk, M.C. Vinke, J. v/d Brand en T.I. Fransman. Verslag van de commissie Bestuurlijke Zaken en Middelen gehouden op maandag 7 september 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Rockanje. Aanwezig Mede aanwezig Voorzitter Griffier Notuliste

Nadere informatie

Verslag van de gecombineerde commissievergadering van 3 juni 2015, om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Rockanje.

Verslag van de gecombineerde commissievergadering van 3 juni 2015, om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Rockanje. Verslag van de gecombineerde commissievergadering van 3 juni 2015, om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Rockanje. Aanwezig Mede aanwezig Voorzitter Griffier Notuliste : mevrouw J. van Hoey

Nadere informatie

Verslag van de openbare vergadering van de informatieronde gehouden op dinsdag 17 mei 2011 om uur in zaal 213 van het gemeentehuis te Rockanje.

Verslag van de openbare vergadering van de informatieronde gehouden op dinsdag 17 mei 2011 om uur in zaal 213 van het gemeentehuis te Rockanje. Verslag van de openbare vergadering van de informatieronde gehouden op dinsdag 17 mei 2011 om 19.30 uur in zaal 213 van het gemeentehuis te Rockanje. Aanwezig Mede aanwezig Voorzitter Notuliste : mevrouw

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Gemeenteraadsvergadering Raadsvergadering :

Gemeenteraadsvergadering Raadsvergadering : 1 Gemeenteraadsvergadering Raadsvergadering : 29-05-2012 Plaats : Rockanje Verslag Gemeente Westvoorne Tijd : 19.30 uur Aanwezig : mevrouw J. Krajenbrink-Meinds, mevrouw A. Vermeer, mevrouw E.W. van Blom

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 11 mei 2010 om uur in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 11 mei 2010 om uur in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 11 mei 2010 om 19.30 uur in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels griffier: J. van der Meer Aanwezig: PvdA: J.W. Nanninga,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

1. Opening. 3. Aanwijzing primus voor de hoofdelijke stemming. 4. Vaststelling agenda.

1. Opening. 3. Aanwijzing primus voor de hoofdelijke stemming. 4. Vaststelling agenda. Notulen van de besluitvormende raadsvergadering van de gemeenteraad van Noord-Beveland, gehouden op donderdag 5 juli 2018 in het gemeentehuis van Noord-Beveland. Aanvang: 19.30 uur Aanwezig: Mevr. J.H.J.B.

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 30 maart 2017. De heer G. Polinder, raadslid namens de SGP-fractie, is afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

: mevrouw E.W. van Blom en de heren W.M. Hartog, T. Fransman, P.F.L. Beukelman, J. Merkx, J. Noordermeer, H. Muchall, W.A. Sjoukes en M.C. Vinke.

: mevrouw E.W. van Blom en de heren W.M. Hartog, T. Fransman, P.F.L. Beukelman, J. Merkx, J. Noordermeer, H. Muchall, W.A. Sjoukes en M.C. Vinke. Verslag van de openbare vergadering van de commissie Grondgebied, gehouden op woensdag 9 april 2014 om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Rockanje. Aanwezig Mede aanwezig Voorzitter Griffier

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Verslag van de commissie IZ/AZ, gehouden op dinsdag 1 maart 2016 om uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Rockanje.

Verslag van de commissie IZ/AZ, gehouden op dinsdag 1 maart 2016 om uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Rockanje. Verslag van de commissie IZ/AZ, gehouden op dinsdag 1 maart 2016 om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Rockanje. Aanwezig Mede aanwezig Voorzitter Griffier Notuliste : mevrouw M.J. Heijndijk,

Nadere informatie

: mevrouw E.W. van Blom, mevrouw R.M. Roggeveen en de heren G.M. Plantinga, H. Heijndijk, M.C. Vinke, C.E. Vriend en J.A. Rouss.

: mevrouw E.W. van Blom, mevrouw R.M. Roggeveen en de heren G.M. Plantinga, H. Heijndijk, M.C. Vinke, C.E. Vriend en J.A. Rouss. Verslag van de openbare vergadering van de commissie Bestuurlijke Zaken en Middelen, gehouden op maandag 12 mei 2014 om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Rockanje. Aanwezig : mevrouw E.W.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: PvdA: J.W. Nanninga, W.

Nadere informatie

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012.

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Lingewaal Aanwezigen: mevrouw L.H.M. van Ruijven-van Leeuwen, voorzitter

Nadere informatie

De heer Ton Bressers maakt namens De Beerse Bakker, gebruik van het spreekrecht m.b.t. agendapunt 13 Standplaatsbeleid.

De heer Ton Bressers maakt namens De Beerse Bakker, gebruik van het spreekrecht m.b.t. agendapunt 13 Standplaatsbeleid. Agenda Gemeenteraad Extra besluitvormende raadsvergadering Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 15 november 2016 19:30-21:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : 1 Opening De voorzitter opent om 19.30

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: J. Hoekzema,

Nadere informatie

De voorzitter opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom.

De voorzitter opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom. Verslag van de openbare vergadering van de informatieronde, gehouden op dinsdag 27 september 2011 om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Rockanje. Aanwezig Mede aanwezig Voorzitter Griffier

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 14 november 2017

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 14 november 2017 Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 14 november 2017 Voorzitter: Dhr. drs. J. Th. Hoekema Wethouders: Dhr. Beers, dhr. Rep Ambtenaren: -- Griffier: Dhr. drs. G.J. de Graaf Aanwezig: Mw.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw H. Hoekstra

Nadere informatie

Advies en besluitenlijst 14 mei 2013

Advies en besluitenlijst 14 mei 2013 Instantie BW Datum 14 mei 2013 Tijdstip 09.00 uur Weeknummer week 20. Aanwezig dhr. P.E. de Jong (burgemeester), dhr. N.A.M. Groenewegen (wethouder), dhr. E.G. Mulder (wethouder), mevr. J.L.M. Vlekke (secretaris).

Nadere informatie

: wethouder E.G. Mulder, wethouder L.J. Van Rij, mevrouw E. Rood en de heren E. Blanken en J. Littel.

: wethouder E.G. Mulder, wethouder L.J. Van Rij, mevrouw E. Rood en de heren E. Blanken en J. Littel. Verslag van de openbare vergadering van de commissie Inwonerszaken van donderdag 15 mei 2014 om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Rockanje. Aanwezig Mede aanwezig Voorzitter Griffier Notuliste

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 14 december 2017 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer K. uit de Bosch,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum 6 juni 2019 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 22.10 uur Sluiting: 22.45 uur Voorzitter:

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum 8 juni 2017 vergadering Aanwezig: Ing R.M.M.J. Duijm, mw. K. 't Hart-Tekamp, ing. P. Kraamer, drs. C.W.G.J. van Leeuwen, A.K. Quist, ing. C. Verloop,

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 26 januari 2017

Besluitenlijst raad 26 januari 2017 Besluitenlijst raad 26 januari 2017 Omschrijving van het voorstel Besluit 1 Opening. In het kader van nationale gedichten dag zullen er drie gedichten door raadsleden worden voorgedragen. Voordracht gedicht

Nadere informatie

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 1 Nr. 5.16 Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw J. Hofman, griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA De heer

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 4 december 2014 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 4 december 2014 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 4 december 2014 in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw

Nadere informatie

3. dhr. R. van Ginneken - agendapunt 10: Hertog Janstraat 30;

3. dhr. R. van Ginneken - agendapunt 10: Hertog Janstraat 30; Agenda Gemeenteraad Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 28 april 2009 19:30 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter opent om 19.30 uur de vergadering. 2 Inspreekrecht

Nadere informatie

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014 Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014 Aanwezig: M. Sahinturk (CDA), A. van Zeeland (CDA), J. Hendriks (CDA), M. Thijssen (CDA), C. Angevaren (VVD), L. van Heeswijk (VVD), R. Gertsen

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 27 november 2014 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren, de heer

Nadere informatie

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluiten van de openbare (en voor wat betreft agendapunt 17 besloten en geheime) vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 26-5-2016

Nadere informatie

Gedeelte van het verslag met de bespreking van het rapport van de rekenkamercommissie

Gedeelte van het verslag met de bespreking van het rapport van de rekenkamercommissie Gedeelte van het verslag met de bespreking van het rapport van de rekenkamercommissie Verslag van de openbare vergadering van de commissie Presentaties, gehouden op maandag 2 november 2015 om 20.00 uur

Nadere informatie

Onderwerp Besluit Toezegging aan/afspraak met commissie of raad

Onderwerp Besluit Toezegging aan/afspraak met commissie of raad BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 14 juli 2016 Ing R.M.M.J. Duijm, H. Geluk, mw. K. 't Hart-Tekamp, drs. J.P.M. Heshof,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 17 september 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 17 september 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 17 september 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 24 november 2016. De raad is voltallig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening De voorzitter opent de vergadering. 2. Vaststelling agenda De agenda wordt

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM UUR.

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM UUR. VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM 20.00 UUR. Aanwezige leden Secretaris Notulist(e) Afwezige leden Tevens aanwezig Mw. J.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST RAADSVERGADERING van dinsdag 14 februari 2017

BESLUITENLIJST RAADSVERGADERING van dinsdag 14 februari 2017 BESLUITENLIJST RAADSVERGADERING van dinsdag 14 februari 2017 Voorstelnr. Inhoud Besluit Aanwezig: Berg, van der, W. Biesheuvel, A. Boersma-Zandbergen, W. Dagniaux, M.G. Dekker-Groen, A.M. Dijk-Hessing,

Nadere informatie

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluiten van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 28-2-2018 in de raadszaal (Gouden Handen, Emmerikseweg 17) aanvang

Nadere informatie

De voorzitter opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom.

De voorzitter opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom. Verslag van de openbare vergadering van de commissie Bestuurlijke Zaken en Middelen, gehouden op maandag 7 april 2014 om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Rockanje. Aanwezig Mede aanwezig

Nadere informatie

Gemeenteraadsvergadering Raadsvergadering :

Gemeenteraadsvergadering Raadsvergadering : 1 Gemeenteraadsvergadering Raadsvergadering : 31-01-2012 Plaats : Rockanje Verslag Gemeente Westvoorne Tijd : 19.30 uur Aanwezig : mevrouw J. Krajenbrink-Meinds, mevrouw C.M. Langendoen-Briggeman, mevrouw

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 28 februari Dhr. Beers, dhr. Nieuwenhuizen en dhr. Fintelman

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 28 februari Dhr. Beers, dhr. Nieuwenhuizen en dhr. Fintelman Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 28 februari 2017 Voorzitter: Wethouders: Dhr. Cornelisse Dhr. Beers, dhr. Nieuwenhuizen en dhr. Fintelman Ambtenaren: -- Griffier: Aanwezig: Afwezig:

Nadere informatie

Gemeenteraad Landsmeer

Gemeenteraad Landsmeer Gemeenteraad Landsmeer BESLUITENLIJST RAADSVERGADERING VAN 04 december 2014 Voorzitter Raadsgriffier Aanwezige raadsleden Afwezige raadsleden Aanwezige collegeleden A.N. Nienhuis C.B.H. Heusingveld N.H.W.

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 24 mei 2018 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

Gemeente Oirschot. Agenda Gemeenteraad 1 / 5. Besluitvormende raadsvergadering. Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 22 oktober 2013

Gemeente Oirschot. Agenda Gemeenteraad 1 / 5. Besluitvormende raadsvergadering. Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 22 oktober 2013 Agenda Gemeenteraad Besluitvormende raadsvergadering. Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 22 oktober 2013 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter opent

Nadere informatie

IIIIIIIIIIIDIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII. Adviezenlijst raadscommissie van 28 mei Opening

IIIIIIIIIIIDIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII. Adviezenlijst raadscommissie van 28 mei Opening G E M E E N T E N O O R D E N V E L D Adviezenlijst raadscommissie van 28 mei 2014 1. Opening 2. Vaststellen agenda» De voorzitter stelt voor om agendapunt 7 als eerste behandelen wegens de spreekrechtbijdrage

Nadere informatie

Concept-Besluitenlijst

Concept-Besluitenlijst Registratienummer: 2015173765 Uitnodiging tot het bijwonen van de openbare vergadering van de gemeenteraad van Bloemendaal 16 december 2015 om 20.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis te Overveen

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 31 maart 2016, voortgezet op 7 april 2016 1. Vaststellen notulen van de vergadering

Nadere informatie

Besluitenlijst. 3. Inventarisatie rondvraag + Mededelingen commissieleden en wethouders

Besluitenlijst. 3. Inventarisatie rondvraag + Mededelingen commissieleden en wethouders Besluitenlijst Commissie beheer Datum: donderdag 13 september 2018 Aantal bezoekers: 15 Aantal sprekers: 6 1. Opening en mededelingen voorzitter 2. Vaststellen van de agenda 3. Inventarisatie rondvraag

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 3 juli 2017

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 3 juli 2017 Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 3 juli 2017 Aanwezig: dhr. M.R. Beek (Pro Veenendaal), dhr. J. van den Berg (ChristenUnie), mw. S. Bette- van de Nadort (ChristenUnie), dhr. J.P. Blad (ChristenUnie),

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn Datum: 21 april 2016 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 19.00 uur Sluiting: 20.05 uur Voorzitter:

Nadere informatie

Met kennisgeving afwezig: de heren F.A. van Zuilen, G.J. Wensink (CDA) en R. Prins (PvdA) en de heer J.E. de Graaf (wethouder CU)

Met kennisgeving afwezig: de heren F.A. van Zuilen, G.J. Wensink (CDA) en R. Prins (PvdA) en de heer J.E. de Graaf (wethouder CU) Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de, gehouden op dinsdag 10 december 2013, 20.00 uur in de vergaderzaal van het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Aanwezig: De leden de

Nadere informatie

Verslag van de commissie Grondgebied, gehouden op woensdag 6 maart 2013 om uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Rockanje.

Verslag van de commissie Grondgebied, gehouden op woensdag 6 maart 2013 om uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Rockanje. Verslag van de commissie Grondgebied, gehouden op woensdag 6 maart 2013 om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Rockanje. Aanwezig Mede aanwezig Voorzitter Griffier Notuliste : mevrouw E.W.

Nadere informatie

Nr. Voorstel Onderwerp Actie

Nr. Voorstel Onderwerp Actie Aan: de fractievoorzitters, collegeleden en sectordirecteuren Van: de raadsgriffier Datum: 20 februari 2008 I.a.a.: Concernstaf, Communicatie, R. ter Braak, website-beheer, infranet-beheer, raadsgriffier

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 30 maart 2017.

Besluitenlijst raad 30 maart 2017. Besluitenlijst raad 30 maart 2017. Omschrijving van het Besluit voorstel 1 Opening en mededelingen. Als eerste agendapunt wordt de geloofsbrieven van de heer E. Biesheuvel onderzocht (agendapunt 7). De

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 15 oktober 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 15 oktober 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 15 oktober 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Als stemcijfer wordt getrokken nr. 15, mevrouw Ineke Sollewijn Gelpke.

Als stemcijfer wordt getrokken nr. 15, mevrouw Ineke Sollewijn Gelpke. Agenda Gemeenteraad Besluitvormende raadsvergadering. Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 24 februari 2015 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter

Nadere informatie

I.T.J.M. Wolsing, T.J.H.M. Loeff-Hageman, W.A.R. Visser, W.J.A. Gerritsen.

I.T.J.M. Wolsing, T.J.H.M. Loeff-Hageman, W.A.R. Visser, W.J.A. Gerritsen. Besluiten van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 30-10-2014 in de raadszaal (Gouden Handen, Emmerikseweg 17) aanvang 19:30 uur. Voorzitter: Griffier:

Nadere informatie

Raadscommissie KDK/4675 i.1574 Agendapunt 4

Raadscommissie KDK/4675 i.1574 Agendapunt 4 Raadscommissie KDK/4675 i.1574 Agendapunt 4 Van 3 februari 2015 Besluiten c.q. afsprakenlijst Voorzitter: Griffier: Leden: College van B & W: dhr. R. Zwijgers (CDA) mevr. A. Goslings de heren A. de Bruin

Nadere informatie

De volgende wethouders zijn aanwezig: mevr. A.P.L.M. Slenter-Jamar en de heren A.G. van der Maas en W.H.M.J. Schenkelaars.

De volgende wethouders zijn aanwezig: mevr. A.P.L.M. Slenter-Jamar en de heren A.G. van der Maas en W.H.M.J. Schenkelaars. Notulen van de besluitvormende raadsvergadering van de gemeenteraad van Noord-Beveland, gehouden op donderdag 29 mei 2019 in het gemeentehuis van Noord-Beveland. Aanvang: 19.30 uur Aanwezig: Mevr. J.H.J.B.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAAD DER GEMEENTE SLUIS, GEHOUDEN OP 18 DECEMBER 2008 OM UUR IN HET BELFORT TE SLUIS.

BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAAD DER GEMEENTE SLUIS, GEHOUDEN OP 18 DECEMBER 2008 OM UUR IN HET BELFORT TE SLUIS. 5 BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAAD DER GEMEENTE SLUIS, GEHOUDEN OP 18 DECEMBER 2008 OM 19.30 UUR IN HET BELFORT TE SLUIS. 10 Aanwezigen 15 20 25 Raadsleden: Wethouders: Voorzitter:

Nadere informatie

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: G.A. Stavenga-Joling Aanwezig: Gemeentebelangen: G.

Nadere informatie

De raadsvergadering is openbaar en wordt gehouden in het raadhuis in Schaijk (Pastoor van Winkelstraat 5).

De raadsvergadering is openbaar en wordt gehouden in het raadhuis in Schaijk (Pastoor van Winkelstraat 5). Vergadering Gemeenteraad 24-05-2007 Plaats: Raadshuis van Landerd, Pastoor van Winkelstraat 5, Schaijk Tijd: 18:30 Voorzitter: De raadsvergadering is openbaar en wordt gehouden in het raadhuis in Schaijk

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 6 juli 2017.

Besluitenlijst raad 6 juli 2017. Besluitenlijst raad 6 juli 2017. Omschrijving van het Besluit voorstel 1 Opening en mededelingen. Mevrouw Fernhout (VVD)heeft zich afgemeld voor deze vergadering. Dhr. Waaijenberg heeft aangegeven verlaat

Nadere informatie

Gemeenteraadsvergadering Raadsvergadering : /

Gemeenteraadsvergadering Raadsvergadering : / 1 Gemeenteraadsvergadering Raadsvergadering : 27-10-2011 / 01-11- 2011 Plaats : Rockanje Verslag Gemeente Westvoorne Tijd : 19.30 uur Aanwezig : mevrouw J. Krajenbrink-Meinds, mevrouw C.M. Langendoen-Briggeman,

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 30 juni 2016 1. Vaststellen notulen van de vergadering van 12 mei 2016, voorgezet

Nadere informatie

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluiten van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 28-1-2016 in de raadszaal (Gouden Handen, Emmerikseweg 17) aanvang

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 2 november 2017 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Datum: 8 december 2011 Aanvang: 20:00 uur Einde: 23:30 uur Vergaderlocatie: Raadzaal, raadhuis Voorzitter: Carlo van Esch

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal Voorzitter Griffier : M.A.P. Michels : S.P. van Hemmen Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Gemeenteraadsvergadering Raadsvergadering : 24-09-2013

Gemeenteraadsvergadering Raadsvergadering : 24-09-2013 1 Gemeenteraadsvergadering Raadsvergadering : 24-09-2013 Plaats : Rockanje Verslag Gemeente Westvoorne Tijd : 20.00 uur Aanwezig : mevrouw C.M. Langendoen-Briggeman, mevrouw R.M. Roggeveen, mevrouw J.

Nadere informatie

Raad KDK/4311i2275 Agendapunt 5

Raad KDK/4311i2275 Agendapunt 5 Raad KDK/4311i2275 Agendapunt 5 Van 7 juli 2015 Besluiten- c.q. afsprakenlijst Voorzitter: de heer S. Stoop (burgemeester) Griffier: mevrouw A. Goslings Leden: de heren A. de Bruin (SGP), A. van der Linden

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 18 april 2016.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 18 april 2016. BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 18 april 2016. Voorzitter: Griffier: S.W. van t Erve, burgemeester M. Veenbergen De leden: Gemeentebelangen: mw. M.

Nadere informatie

Verslag van de commissie Inwonerszaken, gehouden op donderdag 11 september 2014 om uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Rockanje.

Verslag van de commissie Inwonerszaken, gehouden op donderdag 11 september 2014 om uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Rockanje. Verslag van de commissie Inwonerszaken, gehouden op donderdag 11 september 2014 om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Rockanje. Aanwezig Mede aanwezig Voorzitter Griffier Notuliste : mevrouw

Nadere informatie

Nr. Voorstel Onderwerp Actie

Nr. Voorstel Onderwerp Actie Aan: de fractievoorzitters, collegeleden en sectordirecteuren Van: de raadsgriffier Datum: 28 mei 2008 I.a.a.: Concernstaf, Communicatie, R. ter Braak, website-beheer, infranet-beheer, raadsgriffier en

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering van 28 april 2016

Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering van 28 april 2016 Besluitenlijst gemeenteraadsvergadering van 28 april 2016 Plaats Aanvangstijd Aanwezig Afwezig: Collegeleden Voorzitter Griffier Opgesteld door : Raadzaal : 20.00 uur : CDA: mevrouw J. Rexwinkel en de

Nadere informatie

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering.

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering. CONCEPT BESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE OPENBARE VERGADE- RING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GULPEN-WITTEM, GEHOUDEN IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS TE GULPEN DATUM 23 juni 2016 AANWEZIG wnd. Voorzitter

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 8 november 2018 in Hotel het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 8 november 2018 in Hotel het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 8 november 2018 in Hotel het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek de

Nadere informatie

RAAD. BESLUITENLIJST 11 december 2013

RAAD. BESLUITENLIJST 11 december 2013 RAAD BESLUITENLIJST 11 december 2013 Afwezig mkg.: de heer Boerma (CGB) en mevrouw Anninga (CGB) Ag.punt Onderwerp 1. 2. 3. 4. 5. 6. Inspraak burgers over geagendeerde onderwerpen De heer Albert Haar spreekt

Nadere informatie

CONCEPT- Besluitenlijst Gemeenteraad gemeente Stein vergadering d.d. 11 mei 2006

CONCEPT- Besluitenlijst Gemeenteraad gemeente Stein vergadering d.d. 11 mei 2006 Aanwezig voorzitter : drs. A.C. Barske Griffier : drs. C. Zwartendijk notulist : drs. C. Zwartendijk / Mevrouw M.T.J. Fouraschen leden : de dames M.C.C. Driessen-Frederix, R.C.M. van Mulken-van Lingen

Nadere informatie

Besluitenlijst 13 februari 2015

Besluitenlijst 13 februari 2015 Besluitenlijst 13 februari 2015 Middelburg, 19 februari 2015 nr. 15002275 Besluitenlijst voor de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op: 13 februari 2015, 09.30 uur, in

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 26 maart Dhr. Jongenelen, dhr. Langedijk, dhr. Nieuwenhuizen en dhr.

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 26 maart Dhr. Jongenelen, dhr. Langedijk, dhr. Nieuwenhuizen en dhr. Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 26 maart 2019 Voorzitter: Wethouders: Ambtenaren: Griffier: Aanwezig: Afwezig: RAAD 1. Opening 2. 2A. Vaststelling agenda Besluit toelating Mw. G.N.

Nadere informatie

Als stemcijfer wordt getrokken nr. 2, de heer Mark Timmermans.

Als stemcijfer wordt getrokken nr. 2, de heer Mark Timmermans. Agenda Gemeenteraad Besluitvormende raadsvergadering Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 26 april 2016 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter opent

Nadere informatie

: 12 november 2013, stadhuis Grave, raadszaal : Gemeenteraad

: 12 november 2013, stadhuis Grave, raadszaal : Gemeenteraad Verslag Onderwerp : Besluitenlijst van de raadsvergadering van 12 november 2013 Datum, tijd & locatie Bestuursorgaan : 12 november 2013, stadhuis Grave, raadszaal : Gemeenteraad Aanwezig : dhr. W.T.H.

Nadere informatie

Onderwerp Besluit Toezegging aan/afspraak met commissie of raad

Onderwerp Besluit Toezegging aan/afspraak met commissie of raad BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 23 juni 2016 Ing R.M.M.J. Duijm, H. Geluk, mw. K. 't Hart-Tekamp, ing. P. Kraamer,

Nadere informatie

gemeente Midden-Croningen

gemeente Midden-Croningen M Besluitenlijst raad 7 maart 2019 Voorzitter: A. Hoogendoorn Plaatsvervangend voorzitter (agendapunt 4): H. Haze Aanwezige raadsleden: PvdA: T. van der Veen J. van Duren H.J. Flederus R. Sinnema J. Westerdiep

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 8 juni 2017 1. Vaststellen notulen van de vergadering van 18 mei 2017 De notulen

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 november 2017 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 november 2017 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 november 2017 in de raadzaal Voorzitter : M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

College. Verhinderd. Agendapunt. Onderwerp. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering

College. Verhinderd. Agendapunt. Onderwerp. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering CONCEPT BESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE OPENBARE VERGADE- RING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GULPEN-WITTEM, GEHOUDEN IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS TE GULPEN DATUM 15 oktober 2015 AANWEZIG Plv. voorzitter

Nadere informatie

B&W Vergadering. B&W Vergadering 22 november 2016

B&W Vergadering. B&W Vergadering 22 november 2016 2.1.8 Financiële verwerking Moties & Amendementen Begroting 2017 1 Dossier 1056 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 1056 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 22 november 2016 Agendapunt 2.1.8 Omschrijving

Nadere informatie

M.b.t. agendapunt 12, Groot Bijstervelt, wordt gebruik gemaakt van het inspreekrecht door:

M.b.t. agendapunt 12, Groot Bijstervelt, wordt gebruik gemaakt van het inspreekrecht door: Agenda Gemeenteraad Vervolg besluitvormende raadsvergadering van 21 april 2015 Uitnodiging voor de vergadering op woensdag 22 april 2015 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 12

Nadere informatie

Gemeente Delfzijl. Besluitenlijst raadsvergadering 3 december 2013

Gemeente Delfzijl. Besluitenlijst raadsvergadering 3 december 2013 Gemeente Delfzijl Besluitenlijst raadsvergadering 3 december 2013 Aanwezig: Aanwezige publiek: ± 20 dhr. E.A. Groot, voorzitter dhr. O. Rijkens, griffier PvdA: dhr. drs. L.A. Sparreboom, dhr. F.R.A. Krause,

Nadere informatie

Koggenland. II1II III III B H WilHUI lill lilll111 III D13.001636 BESLUITENLIJST RAAD. L. Sipkes (voorzitter), P.M.

Koggenland. II1II III III B H WilHUI lill lilll111 III D13.001636 BESLUITENLIJST RAAD. L. Sipkes (voorzitter), P.M. ENLIJST RAAD Koggenland II1II III III B H WilHUI lill lilll111 III D13.001636 DATUM 11/02/2013 AANWEZIG L. Sipkes (voorzitter), P.M. Tromp, (griffier) CDA: N.C.Knijn, N.CJ. Bijman, M.H. de Boer, M.C.A.

Nadere informatie

De voorzitter opent om uur de vergadering en spreekt een in memoriam uit n.a.v. het overlijden van oud raadslid en wethouder Frans Pijnenburg.

De voorzitter opent om uur de vergadering en spreekt een in memoriam uit n.a.v. het overlijden van oud raadslid en wethouder Frans Pijnenburg. Agenda Gemeenteraad Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 29 september 2009 19:30 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter opent om 19.30 uur de vergadering en spreekt

Nadere informatie