Herzele. Afvalkalender 30 MAART APRIL 2016

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Herzele. Afvalkalender 30 MAART 2015-1 APRIL 2016"

Transcriptie

1 Herzele Afvalkalender 0 MAART 05 - APRIL 06 76

2 Inzamelregels en tips Restfractie Gele zak 45 liter:,0 euro. Gele zak 60 liter:,50 euro. Het is verboden andere recipiënten (plastic flessen, kleinere zakjes...) aan de gele zak vast te maken. Maximaal gewicht per zak: 5 kg. Met krop, niet met plakband of met twee kroppen. GFT Container 40 liter: gele sticker 0,90 euro. Container 40 liter: rode sticker,80 euro. Abonnementsformule mogelijk. Zet de container op een veilige plaats op de wegberm of op de stoep voor je woning indien er geen wegberm is. Zorg ervoor dat het deksel gesloten is, dat de handgreep naar de straatkant gericht is en dat er een sticker aan bevestigd is. Regelmatig reinigen en een krant onderin de container leggen, voorkomt geurhinder in de zomer en vastvriezen van GFT in de winter. Stamp het GFT niet aan om problemen bij het ledigen te voorkomen. Hang geen grote biozak in de container. Meld defecten, diefstal of andere problemen met de container op het gratis nummer Je wordt zo snel als mogelijk geholpen. Ook een onleesbaar of verwijderd adresetiket kan je zo gratis laten vervangen. Je kreeg de container in bruikleen. Hij hoort bij jouw woning. Beschadig of verhuis hem niet. Gelieve bij verhuizing 0 dagen op voorhand te verwittigen via de gratis lijn Zo nodig halen wij jouw container op je oud adres weg en bezorgen wij je een andere voor je nieuwe woonplaats. Papier & Karton inzameling gratis. Je biedt het papier en karton, vrij van ander afval, aan in kartonnen dozen of in bundels die worden samengebonden met een natuurtouw. Het gewicht van elke kartonnen doos of elke samengebonden bundel is beperkt tot 5 kg. Wat wel? Papieren zakken en kartonnen dozen, tijdschriften, kranten en folders, boeken, schrijf- en printpapier. Wat niet? Vuil of vettig papier, aluminiumfolie en -zakjes, cellofaanpapier, behangpapier. Opmerking: Verwijder plastic folie van kranten, tijdschriften en folders. Glas inzameling gratis. Transparante glazen flessen, bokalen en flacons, uitgespoeld en vrij van afval (choco, mayonaise, confituur, mosterd, ketchup...), op de stoep aanbieden in een stevige en vaste recipiënt (emmer, kuip, bak, krat, box, vat, mand ) en dus zeker niet los, in zakken of in kartonnen dozen. Hittebestendig glas (bv. ovenschotels en kookplaten), porselein en aardewerk, stenen flessen en kruiken, opaalglas en kristal, vlak glas zoals ruiten en spiegels, lampen en TL-lampen worden niet aanvaard. Onzuiverheid kan een reden zijn om het aangeboden glas niet mee te nemen! Metalen deksels horen bij PMD, kunststof deksels moeten bij de restfractie. Verwijder dus steeds de deksels van glazen potten of flessen. Het max. gewicht per gevulde recipiënt is beperkt tot 5 kg.

3 Snoeiafval / Tuinafval Tot 0 kg: euro. Boven 0 kg: Per begonnen schijf van 0 kg: 0,50 euro extra. Je vraagt de inzameling minstens werkdagen op voorhand aan op het nummer De uiterste datum voor het aanvragen van een ophaling is op de kalender met een telefoontje weergegeven. Stapel het tuinafval ordelijk op de stoep, zodat voorbijgangers niet worden gehinderd. Takken, struiken, bomen en wortelstronken moeten verkleind worden zodat de lengte ervan beperkt is tot,50 meter en de diameter van de afzonderlijke stukken tot 0,5 meter. Takken bind je samen met een touw (niet met metaaldraad!), waarbij de bundel de diameter van 0,0 meter en het gewicht van 5 kilogram niet mag overschrijden. Materialen die je door hun aard en omvang niet kan samenbinden, zoals bladeren, gras of fijne takjes, mag je aanbieden in een open (stevige en regenbestendige) recipiënt (emmer, kuip...) die kan leeggegoten worden. PMD Blauwe zak: 0,5 euro. Het is verboden PMD-verpakkingen (zoals plastic bidons) vast te maken aan de buitenkant van de blauwe PMD-zak. Bind de zak dicht met de linten, niet met plakband. Wat mag? Het PMD, vrij van ander afval, op de stoep aanbieden in een degelijk gesloten, voorgeschreven blauwe zak met ILvA-logo. Plastic flessen en flacons Metalen verpakkingen Ook: spuitbussen van voedingswaren en cosmetica aluminium schaaltjes en bakjes metalen deksels en doppen Drankkartons Wat mag niet? Alle andere niet-flesvormige plastic verpakkingen en voorwerpen (bijv.: plastic doosjes, potjes en vlootjes, plastic zakken, folie), verpakkingen die giftige producten, ontstoppingsproducten, corrosieve WC-ontkalkers of motorolie bevat hebben, aluminiumfolie, piepschuim. Opmerking: Maak de verpakking volledig leeg. Maximum volume van de verpakking: 8 liter. Duw plastic flessen plat, zet de dop erop en win plaats in de PMD-zak. Grofvuil Tot 0 kg: 6 euro. Boven 0 kg: Per begonnen schijf van 0 kg: euro extra. Je vraagt de inzameling minstens werkdagen op voorhand aan op het nummer De uiterste datum voor het aanvragen van een ophaling is op de kalender met een telefoontje weergegeven. Stapel het grofvuil ordelijk op de stoep, zodat voorbijgangers niet worden gehinderd. Houten planken mogen niet korter zijn dan 0,50 meter, maar ook niet langer dan,50 meter. Meer dan drie stuks bind je samen in bundels die één persoon kan dragen. Elektrische en elektronische apparaten, zelfs kleine, zijn geen grofvuil. Ze horen in geval van een nieuwe aankoop bij de verkoper. Ze kunnen ook naar het recyclagepark. Opgelet! Op het recyclagepark is de definitie van wat mag worden aangeboden bij het grofvuil strikter. Daar moet het hout en het metaal van het grofvuil worden gescheiden. Wat in een huisvuilzak (of grijze container in Oosterzele) kan, wordt ook op het recyclagepark niet als grofvuil toegelaten.

4 tip goed Gele zak: met één krop die groot genoeg is om als handvat te dienen, bijvoorbeeld te maken met de strips die bij de zakken zijn gevoegd. PMD-zak: door de linten van de trekbandsluiting te knopen. April Bied jij je afval goed aan? FOUt Zakken die met plakband of op een andere manier zijn dicht gemaakt (bijvoorbeeld met kroppen), worden niet meegenomen. GFT-container: door de sticker te kleven rond het handvat, op zo n manier dat de lader hem gemakkelijk kan verwijderen. Kleef hem dus niet te strak! Te strak gekleefde stickers kunnen niet gemakkelijk verwijderd worden. De lader verliest daardoor veel tijd. Een GFT-container met te strak gekleefde sticker zal daarom niet worden geledigd. Je mag je afval ten vroegste om 9u de avond voor de inzameling buitenzetten. Vanaf 6u komt ILvA langs.

5 APRIL 05 MAANDAG DINSDAG 0 week 4 WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG 4 ZONDAG 5 LEGENDE GFT Glas Grofvuil Papier/Karton 6 week PMD Restfractie Snoeiafval Textiel week Uiterste datum aanvragen ophalen grofvuil/snoeiafval tel week week Uitzonderlijke sluitingsdagen recyclageparken mei ALLE recyclageparken gesloten

6 Tip Mei Sorteren is goed, goed sorteren is nog beter! Wat mag er in de blauwe zak? P M D Plastic Flessen en Flacons: Een tip: is het een plastic verpakking en heeft het de vorm van een fles? Dan mag het in de blauwe zak! * Metalen verpakkingen: Drankblikjes, conservenblikken, spuitbussen van cosmeticaproducten en voedingsmiddelen, aluminium schaaltjes en bakjes, metalen schroefdoppen en kroonkurken. Drankkartons: van melk, soep, fruitsap,... Verpakking moet leeg zijn. Maximum volume: 8 liter. Het is verboden afval te binden aan de blauwe zak! De zak wordt dan NIET meegenomen. Wat mag er niet in de blauwe zak? Verboden zijn: Alle andere vormen van plastic voorwerpen en verpakkingen (potjes, zakken, folie, botervlootjes, tubes, bakjes...) Aluminiumfolie (= restfractie) * Verpakkingen die giftige producten, ontstoppingsproducten, corrosieve WContkalkers of motorolie bevat hebben Injectienaalden Je mag je afval ten vroegste om 9u de avond voor de inzameling buitenzetten. Vanaf 6u komt ILvA langs.

7 MEI 05 MAANDAG 7 week 8 DINSDAG 8 WOENSDAG 9 DONDERDAG 0 VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG LEGENDE GFT Glas Grofvuil Papier/Karton 4 week PMD Restfractie Snoeiafval Textiel week Uiterste datum aanvragen ophalen grofvuil/snoeiafval tel week week Uitzonderlijke sluitingsdagen recyclageparken mei ALLE recyclageparken gesloten

8 tip Juni Composteren kan je leren! thuiscomposteren Composteren kan je gemakkelijk zelf doen in de eigen tuin. Het bespaart je de waardesticker voor de GFT-container én het is goed voor het milieu. Je afval hoeft immers niet verplaatst te worden. Heb je een kleine tuin? Gebruik dan een compostvat. Heb je een grote tuin, kies dan voor een compostbak of een composthoop. Meng groen materiaal (vochtige, zachte en voedselrijke tuin- en keukenresten) en bruin materiaal (droge, stugge, grove tuinresten) goed door elkaar. Zorg voor voldoende verluchting en een goed vochtgehalte, dan komt het composteringsproces spontaan op gang. Je compost verbetert je grond! Wil je: een nieuw bloemenperk maken? je gazon vernieuwen? een moestuintje aanleggen? een (fruit)boom aanplanten? Of wil je dat: je planten gezond aan het groeiseizoen beginnen? je gazon er mooi en helder groen uitziet? je bloemperkjes groeien op een dichte deklaag? Meng dan compost door je grond! Meer info Contacteer je gemeente of ILvA ( ). Kijk ook eens op Aankopen van compost in de composteringsinstallatie: ( ). Je mag je afval ten vroegste om 9u de avond voor de inzameling buitenzetten. Vanaf 6u komt ILvA langs.

9 JUNI 05 MAANDAG week DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG 4 VRIJDAG 5 ZATERDAG 6 ZONDAG 7 LEGENDE GFT Glas Grofvuil Papier/Karton 8 week PMD Restfractie Snoeiafval Textiel 5 week Uiterste datum aanvragen ophalen grofvuil/snoeiafval tel week week Uitzonderlijke sluitingsdagen recyclageparken juni Recyclagepark Affligem gesloten om u.

10 Tip Juli Papier? Niet hier! Puilt je brievenbus uit met reclame die je nooit inkijkt? Kleef een sticker NEE gratis pers NEE reclamedrukwerk op je brievenbus. Brievenbus vol ongewenste reclame? Afvalloze brievenbus De sticker is te krijgen bij de gemeente. Papierverspilling door de gouden gids vermijden? Zorg dat je de gouden gids niet meer ontvangt: onderaan de homepagina vind je bij de links Uitschrijven gidsen. Vul daar je gegevens in en je zal de papieren gidsen niet meer ontvangen. Alle informatie die in de gidsen staat, vind je op internet: en Wil je geen geadresseerde reclame meer? Schrijf je in op de en je wordt geschrapt uit de adressenlijst van heel wat bedrijven. Je mag je afval ten vroegste om 9u de avond voor de inzameling buitenzetten. Vanaf 6u komt ILvA langs.

11 JULI 05 MAANDAG 9 week 7 DINSDAG 0 WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG 4 ZONDAG 5 LEGENDE GFT Glas Grofvuil Papier/Karton 6 week PMD Restfractie Snoeiafval Textiel week Uiterste datum aanvragen ophalen grofvuil/snoeiafval tel week week 8 9 0

12 tip Wat mag? Augustus Glas: helder uitgelegd! inzamelregels en -tips Doorzichtige glazen flessen, flacons, potjes en bokalen. Ook drinkglazen en lege flesjes van geneesmiddelen worden aanvaard. Wat mag niet? Vlak glas, hittebestendige voorwerpen (pyrexglas, ovenschotels, kookplaten), gewapend glas, venster- of serreglas, kristal, opaalglas, optisch glas (vergrootglas, brilglas), horlogeglas, spiegels, autoruiten, plexiglas, stolpen, lampen, TL-lampen, porselein, aardewerk, stenen flessen, kruiken, keramiek, glazen bouwstenen, beeldbuizen van televisie- of computerschermen, kurken en deksels. Het verpakkingsglas moet uitgespoeld en vrij van afval (choco, mayonaise, confituur, mosterd, ketchup ) zijn. Onzuiverheid kan een reden zijn om het aangeboden glas niet mee te nemen! Verwijder de deksels of doppen van glazen potten of flessen, alsook het loden vliesje omheen een flessenhals. Metalen deksels horen bij PMD, kunststof deksels moeten bij de restfractie. Het maximaal gewicht per gevulde recipiënt is beperkt tot 5 kg. BieD Het glas AAn in een SteVige en VASte ReCiPiËnt (emmer, KUiP, BAK, KRAt, BOX, VAt, MAnD), en DUS ZeKeR niet LOS, in ZAKKen OF in KARtOnnen DOZen! Je mag je afval ten vroegste om 9u de avond voor de inzameling buitenzetten. Vanaf 6u komt ILvA langs.

13 AUGUSTUS 05 MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG 7 week 8 week 0 week LEGENDE GFT Glas Grofvuil Papier/Karton PMD Restfractie Snoeiafval Textiel Uiterste datum aanvragen ophalen grofvuil/snoeiafval tel week week week

14 tip September GFT: groenten-, fruit- en tuinafval. De gft-container Elk gezin krijgt een GFT-container ter beschikking. Deze container is verbonden aan de woning en blijft eigendom van ILvA. Op de zijkant ervan is een sticker gekleefd met het adres waartoe hij behoort. Controleer regelmatig of de sticker er nog hangt en of de tekst met je adres nog leesbaar is. Wat mag er in je GFT-container Alle etensresten (vlees- en visresten zijn te vermijden omwille van geurhinder en kans op maden) Loof, schillen, resten van groenten, fruit en aardappelen Eierschalen en notendoppen (Papieren) koffiefilters met koffiegruis en theezakjes Gras, stro en bladeren Snijbloemen en kamerplanten Klein snoeiafval, kort gemaakte takken Resten van tuinplanten Plan je te verhuizen? Is je GFT-container kapot? Is de adressticker verdwenen of onleesbaar? Wil je thuiscomposteren en heb je de GFT-container niet langer nodig? Bel het gratis GFT-telefoonnummer van IlvA: 0800/94 40 Adressticker Wat mag er zeker niet in je GFT-container Kattenbakkorrels en vogelkooizand Slachtafval of dode dieren Luiers of ander hygiëneafval Mosselschelpen Uitwerpselen Vervuild stro Je mag je afval ten vroegste om 9u de avond voor de inzameling buitenzetten. Vanaf 6u komt ILvA langs.

15 SEPTEMBER 05 MAANDAG week 6 DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG 4 ZATERDAG 5 ZONDAG 6 LEGENDE GFT Glas Grofvuil Papier/Karton 7 week PMD Restfractie Snoeiafval Textiel 4 week Uiterste datum aanvragen ophalen grofvuil/snoeiafval tel week week

16 Tip Oktober Maak de cirkel rond in De Kringwinkel. Bruikbare spullen waar je vanaf wil? Breng ze naar De Kringwinkel. Waarom zou je bruikbare spulletjes weggooien als je er iemand gelukkig mee kan maken? Je meubelen, kleren, speelgoed, huisraad, boeken, elektronisch materiaal of televisietoestel worden graag nog door iemand anders gebruikt. Je helpt een ander én je houdt heel wat kilogrammen uit de afvalstroom. Een Kringwinkel haalt afgedankte goederen gratis bij jou op. Je kan ze ook tijdens de openingsuren gaan afgeven. Let wel, de spullen moeten nog bruikbaar zijn! Niemand wil afval! Ook bij jou in de buurt is er een Kringwinkel. Raadpleeg de gemeentelijke infopagina achteraan deze afvalkalender. Of neem een kijkje op Wie kringt, die wint! Ga zelf ook eens snuisteren in het ruime aanbod in een Kringwinkel. Je vindt er wel altijd iets unieks en origineels. Je steunt bovendien de tewerkstelling van tientallen mensen die om één of andere reden moeilijk in het gewone arbeidscircuit terecht kunnen. Je mag je afval ten vroegste om 9u de avond voor de inzameling buitenzetten. Vanaf 6u komt ILvA langs.

17 OKTOBER 05 MAANDAG 8 week 40 DINSDAG 9 WOENSDAG 0 DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG 4 LEGENDE GFT Glas Grofvuil Papier/Karton 5 week PMD Restfractie Snoeiafval Textiel week Uiterste datum aanvragen ophalen grofvuil/snoeiafval tel week week

18 Tip november Stuk voor stuk tips voor een stuk ding. AeeA staat voor afgedankte elektrische en elektronische apparaten (zoals een stofzuiger, frigo, diepvries, haardroger, computer, enz.). Waarheen met zo n apparaten als je er vanaf wil, omdat ze stuk zijn of omdat je ze niet meer gebruikt? Je KAn DRie Dingen DOen:. Werkt het apparaat nog? Geef het aan iemand die het goed kan gebruiken of breng het naar De Kringwinkel.. Je koopt een nieuw apparaat? Lever het oude, kapotte apparaat af in de winkel. De wet verplicht de handelaar om het toestel dan gratis te aanvaarden.. Je koopt geen nieuw toestel en het oude toestel is stuk? Breng het naar het recyclagepark. Webtips Kringwinkels in Vlaanderen: Aanvaardingsplicht elektrotoestellen : Producten vergelijken op hun duurzaamheid: Je mag je afval ten vroegste om 9u de avond voor de inzameling buitenzetten. Vanaf 6u komt ILvA langs.

19 NOVEMBER 05 MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG 6 week 44 7 week 45 9 week LEGENDE GFT Glas Grofvuil Papier/Karton PMD Restfractie Snoeiafval Textiel Uiterste datum aanvragen ophalen grofvuil/snoeiafval tel week week week

20 Tip December De vorst en koning Winter... te gevaarlijk weer om te rijden? Bij ijzel of sneeuw beslist ILvA op basis van de waarschuwingen van het KMI, of er volledig, beperkt of niet wordt uitgereden voor afvalinzameling. Er wordt eveneens rekening gehouden met de strooiplannen van de gemeenten en er wordt een controle ter plaatse uitgevoerd. Zo is het dus mogelijk dat enkel in de echt berijdbare straten wordt gereden. De smalle straten of die straten waar het wegdek te gevaarlijk ligt, worden dan niet bediend. Wat als ilva niet langs kwam? Indien het afval een eerste keer niet is opgehaald, wordt gevraagd het afval weer binnen te nemen en bij de volgende ophaalronde opnieuw aan te bieden. In Oosterzele kunnen bij de grijze restcontainer dan gewone afvalzakken van 60 liter worden bij geplaatst mits er per zakken één bijkomende oranje sticker wordt gekleefd. Mocht ook de tweede daaropvolgende ophaling niet kunnen worden gereden, dan organiseert ILvA in die straten een bijkomende inzamelronde. De inwoners zullen daarvan op de hoogte worden gebracht door een briefje in de bus, waarop de dag van deze bijkomende inzameling wordt aangekondigd. gft-containers Bij vriesweer is het ledigen van de GFTcontainers soms onmogelijk omdat het afval aan de binnenzijde van de container is vastgevroren. Wanneer de container niet kan worden geledigd, wordt hij terug geplaatst samen met de sticker. Gevraagd wordt hem opnieuw binnen te zetten en hem de volgende keer aan te bieden. Daarbij geldt dezelfde regeling als hiernaast beschreven. tip Leg eerst een krant onderin de container. Dat voorkomt het vastvriezen van het GFT. Je mag je afval ten vroegste om 9u de avond voor de inzameling buitenzetten. Vanaf 6u komt ILvA langs.

21 DECEMBER 05 Gooi je afvalkalender niet weg, hij loopt door tot april 06! MAANDAG 0 week 49 DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG 4 ZATERDAG 5 ZONDAG 6 LEGENDE GFT Glas Grofvuil Papier/Karton 7 week PMD Restfractie Snoeiafval Textiel 4 week Uiterste datum aanvragen ophalen grofvuil/snoeiafval tel week Uitzonderlijke sluitingsdagen recyclageparken 8 week & december Recyclageparken Aalst II, Denderleeuw, Erpe-Mere, Galmaarden, Geraardsbergen, Herzele, Ninove, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem, Zottegem gesloten 6 december & januari ALLE recyclageparken gesloten

22 Tip Januari gebruikte frituuroliën en frituurvetten breng je best naar het recyclagepark. De oliën en vetten die je naar het recyclagepark brengt, worden gerecycleerd. Ze worden vooral verwerkt tot milieuvriendelijke biodiesel. Dus niet alleen jij wint erbij, maar ook het milieu! Wees niet oliedom: laat frituurolie recycleren! Hoe gebruikte frituuroliën en frituurvetten aanbieden? Giet met een trechter de afgekoelde frituurolie in een plastic fles. Breng de fles naar het recyclagepark. Gestold frituurvet mag ook als klomp gebracht worden (bijvoorbeeld ingepakt in een plastic zak). Een groot deel van de gebruikte frituuroliën en -vetten wordt helaas in gootsteen, toilet, tuin of riool gegoten. Dit is verboden en het berokkent veel schade, zoals verstopte afvoerbuizen en leidingen. Het leidt tot bodemvervuiling en verontreiniging van het oppervlakteen grondwater. Sommigen stoppen hun frituuroliën of -vetten geniepig tussen het restafval. Ook dat mag niet! Tip: hou een oude fles bij Giet afgekoelde frituurolie in de oude fles Breng de fles naar het recyclagepark Je mag je afval ten vroegste om 9u de avond voor de inzameling buitenzetten. Vanaf 6u komt ILvA langs.

23 JANUARI 06 MAANDAG 8 week 5 DINSDAG 9 WOENSDAG 0 DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG LEGENDE GFT Glas Grofvuil Papier/Karton 4 week PMD Restfractie Snoeiafval Textiel week Uiterste datum aanvragen ophalen grofvuil/snoeiafval tel week Uitzonderlijke sluitingsdagen recyclageparken 5 week december Recyclageparken Aalst II, Denderleeuw, Erpe-Mere, Galmaarden, Geraardsbergen, Herzele, Ninove, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem, Zottegem gesloten januari ALLE recyclageparken gesloten

24 Tip Februari Best voorzichtig met asbest! elk gezin mag jaarlijks 00 kg cementgebonden asbest gratis naar het recyclagepark brengen. Voorwaarden voor de 00 kg gratis aanvoer per gezin: de aanvoer mag enkel uit cementgebonden asbest bestaan; druk op de asbestbel na het aanmelden met de identiteitskaart aan de ingangszuil. Dan komt de parkwachter; de parkwachter moet de aanvoer goedkeuren. Cementgebonden asbests is geen steenpuin! Het inademen van asbestvezels is erg schadelijk voor de gezondheid. Wees er dus voorzichtig mee! Breng je cementgebonden asbest naar het recyclagepark! Daar staat een veilig afgedekte container voor cementgebonden asbest. gooi het niet in een andere container, ook niet bij het steenpuin of beton! ASBESTBEl Niet-cementgebonden asbest wordt niet aanvaard. Wil je advies over de verwijdering van dit type asbest, bel naar: 0/ 45 9 (Federale overheid) of 05/ (OVAM). Je mag je afval ten vroegste om 9u de avond voor de inzameling buitenzetten. Vanaf 6u komt ILvA langs.

25 FEBRUARI 06 MAANDAG week 5 DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG 4 VRIJDAG 5 ZATERDAG 6 ZONDAG 7 LEGENDE GFT Glas Grofvuil Papier/Karton 8 week PMD Restfractie Snoeiafval Textiel 5 week Uiterste datum aanvragen ophalen grofvuil/snoeiafval tel week Uitzonderlijke sluitingsdagen recyclageparken 9 week februari ALLE recyclageparken gesloten 9 februari Recyclageparken Aalst gesloten 6 februari Recyclagepark Ninove gesloten

26 tip Maart Een spiekbriefje over papier! Wat mag? Kranten, reclamedrukwerken, tijdschriften, publicaties, schrijfpapier, kopieerpapier, computerpapier, boeken, papieren zakken, folders, kartonnen dozen, brieven, telefoon- en faxgidsen, schriften, Wat mag niet? Drankkartons (= PMD), vuil of vettig papier en karton, behangpapier (zowel op rol als afgestoken), cellofaanpapier, slagerspapier (kunststofgedeelte), broodzakken, aluminiumfolie en -zakjes, geolied papier, carbonpapier en de kunststofomhulsels rond tijdschriften, papierklemmen, mapjes in kunststof... (= restfractie). Isomo (= naar recyclagepark) en kunststofvensters uit kartonnen verpakkingen (= restfractie). Alle afvalsoorten die bij een andere selectieve inzameling thuishoren (glas, KGA, PMD, GFT, restfractie ). inzamelregels en tips Het gewicht van elke kartonnen doos of elke samengebonden bundel is beperkt tot 5 kg. Verwijder plastic folie van kranten, tijdschriften en folders. Zorg er voor dat het papier niet kan wegwaaien. Bied het papier en karton aan in een stevige kartonnen doos, of in bundels die worden samengebonden met een natuurtouw. Je mag je afval ten vroegste om 9u de avond voor de inzameling buitenzetten. Vanaf 6u komt ILvA langs.

27 MAART 06 MAANDAG 9 week 9 DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG 4 ZATERDAG 5 ZONDAG 6 LEGENDE GFT Glas Grofvuil Papier/Karton 7 week PMD Restfractie Snoeiafval Textiel 4 week Uiterste datum aanvragen ophalen grofvuil/snoeiafval tel week week 9 0 Uitzonderlijke sluitingsdagen recyclageparken 7 maart Recyclagepark Geraardsbergen gesloten

28 De ILvA-recyclageparken Tarieven op het recyclagepark Elk gezin krijgt per kalenderjaar een vrijstelling van 00 kilogram recycleerbare afvalstoffen op het recyclagepark. Daarna geldt een globale korting van 0% voor wie enkel recycleerbare afvalstoffen aanbrengt. Niet-recycleerbaar Grof huisvuil: alle grote voorwerpen die niet volledig bestaan uit zuiver hout, metaal of de afzonderlijk in te zamelen harde plastics. Wat echter niet recycleerbaar is én in een huisvuilzak (voor Oosterzele in een grijze container) kan, moet huis-aan-huis worden aangeboden in een huisvuilzak (of container in Oosterzele). Glas: vervuild serreglas, glazen siervoorwerpen, pyrexglas Bouwafval: cementgebonden asbestproducten, cellenbeton (Ytong, Poroton), afgekapt pleisterwerk, verharde zakken cement, roofing, golfplaten, vervuild plastic, tegels, keramiek, toiletpot, lavabo, gips, kalk, laminaat, Laagwaardig of vervuild hout: geperst karton (unalit), spoorwegbielzen, MDF, rot hout, kg 0,05 euro/kg kg 0,0 euro/kg > 5000 kg 0,0 euro/kg Eerste 00 kg recycleerbaar afval 0,00 euro/kg Eerste 00 kg cementgebonden asbest 0,00 euro/kg Indien enkel recycleerbare materialen -0 % Recycleerbaar AEEA (elektr. huishoudtoestellen): enkel volledige, niet-gesloopte toestellen Auto-, motor- & fietsbanden (géén vrachtwagen- of tractorbanden) Autobatterijen Batterijtjes Beton Bloempotten in kunststof Glas: flessen, bokalen, vlak glas Grond: niet vervuilde, zuivere grond Harde plastics: tuinmeubelen, groot speelgoed, emmers, buizen, wasmanden, dakgoten... Hout: zuiver, niet rot hout, vezelplaten KGA (Klein Gevaarlijk Afval) Kunststoffolie: alle soepele verpakkingsfolie (bezemschoon) Metaal/schroot Motorolie Papier en Karton Piepschuim (isomo): grote, zuivere, witte stukken Plantaardige oliën en vetten PMD Steenpuin: bakstenen, metselwerk, aardewerkpannen, gresbuizen, natuurleien Textiel, leder: herbruikbare kleding, schoeisel, linnen (aanbieden in zakken) Tuinafval: snoeiafval, gras, bladeren (geen keukenafval)

29 Betalen Je kan betalen met munten of bancontact. Uit veiligheidsoverwegingen is verkozen om niet met biljetten te werken. Denk hieraan vóór je naar het recyclagepark gaat. De geldautomaat geeft geen geld terug. Het teveel wordt op je gezinsrekening bewaard voor een volgend bezoek. Dit zal je ook kunnen zien op het ticket dat je kan laten afdrukken door te drukken op de ticketknop. Indien je niet genoeg geld bij hebt, dan kan je via een druk op de kredietknop het recyclagepark verlaten. Je krijgt vijf dagen de tijd om je schuld te vereffenen. Na deze termijn wordt een extra administratiekost van 5 euro aangerekend. De gegevens voor de overschrijving vind je terug op het ticket dat je ontvangt bij het gebruik van de kredietknop. Gratis afval? Bij aankoop van een nieuw elektrisch of elektronisch toestel kan je je oude toestel gratis achterlaten bij de verkoper. Je kan er ook mee terecht op het recyclagepark. In principe is het daar ook gratis. Toch moet je op een ILvA-recyclagepark soms betalen als je zo n afval brengt, als gevolg van het 00 kilogram-systeem. Deze 00 kilogram is geen cadeau. Het is de gemiddelde hoeveelheid van: waardevol afval, dus afval waar ILvA zelf geld voor krijgt (papier, schroot, textiel,...) afval waarvoor er reeds bij aankoop een recyclagebijdrage is betaald (afgedankte elektrische en elektronische apparaten, autobanden, frituurolie, motorolie, batterijtjes,...). Je krijgt dus aan het begin van het kalenderjaar voor 00 kilogram vrijstelling van betaling, zodat je in de loop van het jaar je gratis afval kan brengen. Deze vrijstelling geldt enkel bij de aanvoer van recycleerbaar afval. Maar wat als je bijvoorbeeld 5 kilogram van zo n afval brengt en dus voor 5 kilogram moet betalen? In een pechjaar, met veel kapotte toestellen, kan je inderdaad veel afval hebben dat in principe gratis is. Het jaar daaropvolgend zal je heel wat minder afval hebben, bijvoorbeeld maar kilogram. Toch zal je ook dat jaar 00 kilogram kunnen brengen zonder te moeten betalen. Op termijn van jaren doe je zeker winst, want gemiddeld brengt een gezin eigenlijk maar 5 kilogram van zo n afval per jaar. Wil je je afval waar je al een bijdrage voor betaalde altijd gratis brengen? Het is mogelijk afval waar je al een recyclagebijdrage voor betaalde steeds gratis te brengen. Hiervoor dien je in december een afstandsverklaring te ondertekenen, waardoor je je vrijstelling van betaling van 00 kilogram recycleerbaar afval in het volgende kalenderjaar verliest, maar volgend afval wel gratis kan brengen: KGA, afgedankte elektrische en elektronische apparaten (AEEA), plantaardige oliën en vetten, motorolie, autobanden (max 4), autobatterijen en batterijtjes.

30 Openingsuren recyclageparken Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag GEsLOTEN 8u0-4u0 8u0-4u0 8u0-4u0 9u - 6u Aalst II Erpe-Mere Galmaarden Ninove Zottegem Denderleeuw Herzele Aalst I Affligem Haaltert Kluisbergen Lede u - 9u u- 9u u - 9u u - 9u Aalst I Affligem Denderleeuw Geraardsbergen Haaltert Herzele Kluisbergen Lede Oosterzele sint-lievens-houtem Aalst I Affligem Haaltert Kluisbergen Lede Aalst II Erpe-Mere Galmaarden Geraardsbergen Ninove Oosterzele sint-lievens-houtem Zottegem Aalst II Denderleeuw Erpe-Mere Galmaarden Geraardsbergen Herzele Ninove Oosterzele sint-lievens-houtem Zottegem GEsLOTEN Alle recyclageparken open Adressen recyclageparken Aalst I Bergemeersenstraat 4 Aalst II (Hofstade) spuimeersenweg Affligem Geertruidebaan 54 Denderleeuw Thontlaan 4 Erpe-Mere Keerstraat Galmaarden Brusselstraat B Geraardsbergen Dagmoedstraat 80 Haaltert stationsstraat 05A Herzele Mergellaan 79 Kluisbergen Oudenaardebaan Lede Kleiweg 0 Ninove Pamelstraat Oost 455 Oosterzele Lange Ambachtstraat 8 Sint-Lievens-Houtem Bussegem A Zottegem Ballingsweg 9

31 Algemeen Nuttige telefoonnummers ILvA Tijdens de kantooruren: 8u0 -u00 en u00-7u00 Industrielaan 8-90 Aalst (Erembodegem) Klachten inzameling Afspraak grofvuil/snoeihout Voor een grotere, kleinere of bijkomende GFT-container Problemen met GFT-container Het Groene Punt-logo op een verpakking geeft aan dat de fabrikant van het product een bijdrage betaalt voor het inzamelen, sorteren en recycleren van verpakkingsafval. Het zegt niets over de recycleerbaarheid van het product of zijn verpakking en is dus geen sorteerinstructie. Wil je meer weten over de selectieve inzameling, sorteren en recycleren van verpakkingsafval, contacteer dan Fost Plus vzw of surf naar Gerecycleerd: De verpakking bevat gerecycleerd materiaal of de verpakking kan gerecycleerd worden. Statiegeld: De lege verpakking mag terug naar de winkel voor hergebruik

32 info nuttige gegevens Gemeente Herzele Algemeen Milieudienst Politie inleveren groene container Problemen met groene container informatie over thuiscomposteren Info dienst leefmilieu Klachten inzameling Verkooppunten stickers en zakken Stickers en zakken kunnen verkregen worden aan de balie van het gemeentehuis, Markt 0, 9550 Herzele en bij de meeste lokale handelaars. Verkooppunten biobakjes Raadpleeg of bel naar De Kringwinkel De Kringwinkel t Vierkant Herzele Solleveld 5, 9550 Herzele Tel: De Kringwinkel t Vierkant Geraardsbergen Abdijstraat 4b, 9500 Geraardsbergen Tel openingsuren Maandag: u-7u Dinsdag t/m zaterdag: 9u0-7u doorlopend Zon- en feestdagen: gesloten online in bepaalde gemeenten wordt één of twee keer per jaar herbruikbaar textiel aan huis opgehaald. Geruime tijd voor deze ophaaldag, aangeduid met dit icoon, krijgen de bewoners nog extra info in de brievenbus. VU Henk Geeroms - Industrielaan 8-90 Aalst

Herzele. Afvalkalender APRIL 2013 - MAART 2014

Herzele. Afvalkalender APRIL 2013 - MAART 2014 Herzele Afvalkalender 23 APRIL 203 - MAART 204 inzamelregels en tips restfractie Gele zak 45 liter:,20 euro. Gele zak 60 liter:,50 euro. Het is verboden andere recipiënten (plastic flessen, kleinere zakjes...)

Nadere informatie

Herzele. Afvalkalender APRIL 2014 - MAART 2015

Herzele. Afvalkalender APRIL 2014 - MAART 2015 Herzele Afvalkalender APRIL 04 - MAART 05 74 Inzamelregels en tips Restfractie Gele zak 45 liter:,0 euro. Gele zak 60 liter:,50 euro. Het is verboden andere recipiënten (plastic flessen, kleinere zakjes...)

Nadere informatie

LEDE UW UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan AFVAL- KALENDER 2005 >> SAMEN TEGEN DE AFVALBERG

LEDE UW UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan AFVAL- KALENDER 2005 >> SAMEN TEGEN DE AFVALBERG LEDE UW UW AFVAL wij trekken het ons persoonlijk aan AFVAL- KALENDER 2005 >> SAMEN TEGEN DE AFVALBERG INFORMATIE Nuttige telefoonnummers ILvA Tijdens de kantooruren van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 16.30

Nadere informatie

Aalst. Afvalkalender APRIL 2013 - MAART 2014

Aalst. Afvalkalender APRIL 2013 - MAART 2014 Aalst Afvalkalender 4 APRIL 203 - MAART 204 inzamelregels en tips restfractie Gele zak 45 liter:,20 euro. Gele zak 60 liter:,50 euro. Het is verboden andere recipiënten (plastic flessen, kleinere zakjes...)

Nadere informatie

Denderleeuw. Afvalkalender APRIL 2014 - MAART 2015

Denderleeuw. Afvalkalender APRIL 2014 - MAART 2015 Denderleeuw Afvalkalender APRIL 04 - MAART 05 4 Inzamelregels en tips Restfractie Gele zak 45 liter:,0 euro. Gele zak 60 liter:,50 euro. Het is verboden andere recipiënten (plastic flessen, kleinere zakjes...)

Nadere informatie

UW AFVAL GELDIG VAN JANUARI TOT EN MET MAART 2011 UW AFVAL. Lede. Smalle straten. AFVALKALENDER 2011 januari tot en met maart

UW AFVAL GELDIG VAN JANUARI TOT EN MET MAART 2011 UW AFVAL. Lede. Smalle straten. AFVALKALENDER 2011 januari tot en met maart Lede GELDIG VAN JANUARI TOT EN MET MAART 2011 UW AFVAL UW AFVAL wij trekken het ons persoonlijk aan AFVALKALENDER 2011 januari tot en met maart Smalle straten Een dunne afvalkalender? Zoals je merkt, loopt

Nadere informatie

De milieu. krant. Inhoud. Abonnement GFT-container 100 kilogram gratis recycleerbaar afval of de afstandsverklaring

De milieu. krant. Inhoud. Abonnement GFT-container 100 kilogram gratis recycleerbaar afval of de afstandsverklaring De milieu krant Nr. 4 - December 2014 -Driemaandelijks Inhoud Abonnement GFT-container 100 kilogram gratis recycleerbaar afval of de afstandsverklaring 4 Abonnement GFT-container Voorwoord De vierde en

Nadere informatie

Denderleeuw - Ninove. Afvalkalender APRIL 2014 - MAART 2015

Denderleeuw - Ninove. Afvalkalender APRIL 2014 - MAART 2015 Denderleeuw - Ninove Afvalkalender APRIL 04 - MAART 05 Inzamelregels en tips Restfractie Gele zak 45 liter:,0 euro. Gele zak 60 liter:,50 euro. Het is verboden andere recipiënten (plastic flessen, kleinere

Nadere informatie

Herzele UW AFVAL UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan. AFVALKALENDER April 2012 - Maart 2013. Elke maand een preventietip

Herzele UW AFVAL UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan. AFVALKALENDER April 2012 - Maart 2013. Elke maand een preventietip Herzele UW AFVAL UW AFVAL wij trekken het ons persoonlijk aan AFVALKALENDER April 2012 - Maart 2013 76 Elke maand een preventietip Inzamelregels en -tips Restfractie Gele zak 45 liter: 1,20 euro. Gele

Nadere informatie

Afvalkalender APRIL 2014 - MAART 2015 149B

Afvalkalender APRIL 2014 - MAART 2015 149B Affligem Afvalkalender APRIL 04 - MAART 05 49B Inzamelregels en tips Restfractie Gele zak 45 liter:,0 euro. Gele zak 60 liter:,50 euro. Het is verboden andere recipiënten (plastic flessen, kleinere zakjes...)

Nadere informatie

Denderleeuw UW AFVAL UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan. AFVALKALENDER April 2012 - Maart 2013. Elke maand een preventietip

Denderleeuw UW AFVAL UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan. AFVALKALENDER April 2012 - Maart 2013. Elke maand een preventietip Denderleeuw UW AFVAL UW AFVAL wij trekken het ons persoonlijk aan AFVALKALENDER April 2012 - Maart 2013 60 Elke maand een preventietip Inzamelregels en -tips Restfractie Gele zak 45 liter: 1,20 euro. Gele

Nadere informatie

Herzele UW AFVAL UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan. Rode zone. AFVALKALENDER 2010 Elke maand een preventietip

Herzele UW AFVAL UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan. Rode zone. AFVALKALENDER 2010 Elke maand een preventietip Herzele UW AFVAL UW AFVAL wij trekken het ons persoonlijk aan AFVALKALENDER 2010 Elke maand een preventietip Rode zone Inzamelregels en -tips Restfractie Gele zak 45l: 1,20 euro. Gele zak 60l: 1,50 euro.

Nadere informatie

Je afval in ondergrondse. containers

Je afval in ondergrondse. containers Je afval in ondergrondse containers 1 De ondergrondse containers 4 afvalsoorten In de ondergrondse containers kan je terecht met 4 soorten afval: 1. restafval (2 containers) 2. papier/karton 3. PMD 4.

Nadere informatie

ILvA containerparken

ILvA containerparken ILvA containerparken de containerparken van ilva gezinnen (per kalenderjaar) Het kost veel om het afval, dat u naar het containerpark brengt, te laten verwerken. Om burgers aan te moedigen afval te vermijden,

Nadere informatie

Diftar? De verwerking van restafval en gft= duur

Diftar? De verwerking van restafval en gft= duur Diftarin Herent Diftar? De verwerking van restafval en gft= duur Toepassing vanhet principe van 'de vervuiler betaalt' Door het afval te wegen wordt per gezin/vereniging gefactureerd wat men heeft aangeboden

Nadere informatie

Herzele. Afvalkalender 4 APRIL APRIL 2017

Herzele. Afvalkalender 4 APRIL APRIL 2017 Herzele Afvalkalender 4 APRIL 2016-2 APRIL 2017 74 Inzamelregels en tips Restfractie Gele zak 30 liter: 1 euro. Gele zak 60 liter: 1,50 euro. Het is verboden andere recipiënten (plastic flessen, kleinere

Nadere informatie

OPHAAL KALENDER LICHTERVELDE. www.lichtervelde.be REST PMD PAPIER & KARTON. Download. Volg ons op. gratis de Recycle! app

OPHAAL KALENDER LICHTERVELDE. www.lichtervelde.be REST PMD PAPIER & KARTON. Download. Volg ons op. gratis de Recycle! app OPHAAL KALENDER LICHTERVELDE www.lichtervelde.be PAPIER & KARTON Download gratis de Recycle! app Volg ons op = AFVAL De witte restafvalzakken en de gele KMO-zakken worden wekelijks opgehaald op de dagen

Nadere informatie

OPHAALKALENDER Moorslede NIEUWE. REGELING GROOT HUISVUIL! Zie achterkant voor meer info

OPHAALKALENDER Moorslede NIEUWE.  REGELING GROOT HUISVUIL! Zie achterkant voor meer info OPHAALKALENDER 2009 Moorslede > www.mirom.be www.moorslede.be www.fostplus.be NIEUWE REGELING HUISVUIL! Zie achterkant voor meer info JANUARI FEBRUARI NIEUWJAAR ZO 01 VR 02 MA 02 ZA 03 DI 03 ZO 04 WO 04

Nadere informatie

OPHAAL KALENDER STADEN. www.staden.be REST PMD PAPIER & KARTON. Download. Volg ons op. gratis de Recycle! app

OPHAAL KALENDER STADEN. www.staden.be REST PMD PAPIER & KARTON. Download. Volg ons op. gratis de Recycle! app OPHAAL KALENDER STADEN www.staden.be PAPIER & KARTON Download gratis de Recycle! app Volg ons op = AFVAL De witte restafvalzakken en de gele KMO-zakken worden wekelijks opgehaald op de dagen waar staat.

Nadere informatie

Denderleeuw. Afvalkalender APRIL MAART 2015

Denderleeuw. Afvalkalender APRIL MAART 2015 Denderleeuw Afvalkalender APRIL 04 - MAART 05 45 Inzamelregels en tips Restfractie Gele zak 45 liter:,0 euro. Gele zak 60 liter:,50 euro. Het is verboden andere recipiënten (plastic flessen, kleinere zakjes...)

Nadere informatie

OPHAAL KALENDER HOUTHULST. www.houthulst.be REST PMD PAPIER & KARTON. Download. Volg ons op. gratis de Recycle! app

OPHAAL KALENDER HOUTHULST. www.houthulst.be REST PMD PAPIER & KARTON. Download. Volg ons op. gratis de Recycle! app OPHAAL KALENDER HOUTHULST www.houthulst.be REST PAPIER & KARTON Download gratis de Recycle! app Volg ons op REST = RESTAFVAL De witte restafvalzakken en de gele KMO-zakken worden wekelijks opgehaald op

Nadere informatie

REST 2014 HOUTHULST PMD PAPIER & KARTON KALENDER. www.houthulst.be. Afvalsticker verplicht vanaf 1 maart. Recycle! Volg ons op

REST 2014 HOUTHULST PMD PAPIER & KARTON KALENDER. www.houthulst.be. Afvalsticker verplicht vanaf 1 maart. Recycle! Volg ons op 0, 0, A F V A L KALENDER HOUTHULST www.houthulst.be Afvalsticker verplicht vanaf 1 maart REST PAPIER & KARTON AFVALSTICKER 0, Volg ons op Recycle! Scan deze code of download de gratis Recycle! app voor

Nadere informatie

OPHAALKALENDER 2016. LONDERZEEL Toffe gemeente

OPHAALKALENDER 2016. LONDERZEEL Toffe gemeente OPHAALKALENDER 2016 LONDERZEEL Toffe gemeente Telefoon dienst milieu: 052 39 92 63 INCOVO Intercommunale voor afvalbeheer Cyriel Buyssestraat 5 1800 Vilvoorde Tel. : 02 255 94 70 Fax : 02 251 74 05 www.incovo.be

Nadere informatie

een net feest, sport of ander festijn? dan moet je bij de evenementencontainer zijn.

een net feest, sport of ander festijn? dan moet je bij de evenementencontainer zijn. MIROM Roeselare, Oostnieuwkerksesteenweg 121, 8800 Roeselare. Tel: 051/26 03 50 of e-mail: info@mirom.be een net feest, sport of ander festijn? dan moet je bij de evenementencontainer zijn. Enkele definities:

Nadere informatie

OPHAAL KALENDER KORTEMARK. www.kortemark.be REST PMD PAPIER & KARTON. Download. Volg ons op. gratis de Recycle! app

OPHAAL KALENDER KORTEMARK. www.kortemark.be REST PMD PAPIER & KARTON. Download. Volg ons op. gratis de Recycle! app OPHAAL KALENDER KORTERK www.kortemark.be REST PMD PAPIER & KARTON Download gratis de Recycle! app Volg ons op REST = RESTAFVAL De witte restafvalzakken en de gele KMO-zakken worden wekelijks opgehaald

Nadere informatie

Affligem. treedt toe tot ILvA

Affligem. treedt toe tot ILvA Affligem treedt toe tot ILvA Waarheen met uw afval vanaf 1 januari 2014 Geachte inwoner van Affligem, Op 1 januari 2014 wordt Affligem lid van ILvA, het intergemeentelijk samenwerkingsverband voor milieu

Nadere informatie

OPHAAL KALENDER MOORSLEDE. www.moorslede.be REST PMD. Download gratis de Recycle! app. Volg ons op

OPHAAL KALENDER MOORSLEDE. www.moorslede.be REST PMD. Download gratis de Recycle! app. Volg ons op OPHAAL KALENDER MOORSLEDE www.moorslede.be Download gratis de Recycle! app PAPIE KARTR & ON Volg ons op = AFVAL De witte restafvalzakken en de gele KMO-zakken worden wekelijks opgehaald op de dagen waar

Nadere informatie

Denderleeuw - Ninove. Afvalkalender 52A APRIL MAART 2015

Denderleeuw - Ninove. Afvalkalender 52A APRIL MAART 2015 Denderleeuw - Ninove Afvalkalender APRIL 04 - MAART 05 5A Inzamelregels en tips Restfractie Gele zak 45 liter:,0 euro. Gele zak 60 liter:,50 euro. Het is verboden andere recipiënten (plastic flessen, kleinere

Nadere informatie

Herzele - Zottegem. Afvalkalender 3 APRIL APRIL 2018

Herzele - Zottegem. Afvalkalender 3 APRIL APRIL 2018 Herzele - Zottegem Afvalkalender 3 APRIL 2017-1 APRIL 2018 130 Inzamelregels en tips Zet je afval op een veilige plaats op de stoep voor je woning. Restfractie Gele zak 30 liter: 1 euro. Gele zak 60 liter:

Nadere informatie

Nieuw Recyclagepark Open vanaf 20 september 2014

Nieuw Recyclagepark Open vanaf 20 september 2014 Nieuw Recyclagepark Open vanaf 20 september 2014 Nieuwe openingsuren! MIROM Oostnieuwkerksesteenweg 121 8800 Roeselare T: 051 26 03 50 E: info@mirom.be www.mirom.be Nieuw recyclagepark open vanaf 20 september

Nadere informatie

De blauwe zak is er! Vanaf nu wordt uw pmd-afval opgehaald in de nieuwe blauwe zak!

De blauwe zak is er! Vanaf nu wordt uw pmd-afval opgehaald in de nieuwe blauwe zak! De blauwe zak is er! Vanaf nu wordt uw pmd-afval opgehaald in de nieuwe blauwe zak! De blauwe zak is er! Ophaling pmd van start Vanaf december wordt in de hele provincie Limburg en Diest pmd (plastic flessen

Nadere informatie

Sorteergids Sorteer uw afval: t is voor iedereen goed, als u t juist doet.

Sorteergids Sorteer uw afval: t is voor iedereen goed, als u t juist doet. Sorteergids Sorteer uw afval: t is voor iedereen goed, als u t juist doet. Grof Karton Dit sorteren wij in de stad Antwerpen Meer info op: GFT Groente-, Fruiten Tuinafval Plantaardig afval + koffiefilters,

Nadere informatie

ophaalkalender 2016 voor minder afval Recycle! www.ophaalkalender.be smartphone? Raadpleeg de ophaalkalender op Zet je afval correct buiten dankzij de

ophaalkalender 2016 voor minder afval Recycle! www.ophaalkalender.be smartphone? Raadpleeg de ophaalkalender op Zet je afval correct buiten dankzij de ophaalkalender 2016 Tel. dienst milieu: 052 39 92 63 Incovo Intercommunale voor afvalbeheer Cyriel Buyssestraat 5 1800 Vilvoorde Tel. : 02 255 94 70 Fax : 02 251 74 05 www.incovo.be Recycle! Download nu

Nadere informatie

sorteerpunt Breng je huisvuil naar jouw sorteerpunt. BelangRIJK BERICHT!

sorteerpunt Breng je huisvuil naar jouw sorteerpunt. BelangRIJK BERICHT! sorteerpunt Breng je huisvuil naar jouw sorteerpunt. BelangRIJK BERICHT! Wat is een sorteerpunt? Op een sorteerpunt vind je inwerpzuilen voor vijf verschillende soorten huishoudelijk afval. Onder elke

Nadere informatie

APRIL ZA 1 ZO 2 MA 3 DI 4 WO 5 DO 6 VR 7. pmd ZA 8 ZO 9 MA 10 DI 11. gft+ WO 12 DO 13. p&k VR 14 ZA 15 PASEN ZO 16. rp gesloten MA 17 DI 18

APRIL ZA 1 ZO 2 MA 3 DI 4 WO 5 DO 6 VR 7. pmd ZA 8 ZO 9 MA 10 DI 11. gft+ WO 12 DO 13. p&k VR 14 ZA 15 PASEN ZO 16. rp gesloten MA 17 DI 18 JANUARI FEBRUARI MAART APRIL 1 8 3 6 9 0 1 NIEUWJAAR 3 3 1 2 9 0 7 PASEN Enkel plastic flessen & flacons metalen verpakkingen Alle andere plastic verpakkingen (potjes, bakjes, vlootjes, zakken en folies)

Nadere informatie

Recyclagepark 2016 Industrieweg 28

Recyclagepark 2016 Industrieweg 28 Recyclagepark 2016 Industrieweg 28 Openingsuren recyclagepark maandag: gesloten dinsdag: 12.00u - 16.00u 17.00u - 19.30u woensdag: 8.15u - 11.45u 12.30u - 16.00u donderdag: gesloten 12.30u - 16.00u vrijdag:

Nadere informatie

Herzele - Sint-Lievens-Houtem. Afvalkalender 77A 4 APRIL APRIL 2017

Herzele - Sint-Lievens-Houtem. Afvalkalender 77A 4 APRIL APRIL 2017 Herzele - Sint-Lievens-Houtem Afvalkalender 4 APRIL 2016-2 APRIL 2017 77A Inzamelregels en tips Restfractie Gele zak 30 liter: 1 euro. Gele zak 60 liter: 1,50 euro. Het is verboden andere recipiënten (plastic

Nadere informatie

Het containerpark let voortaan op uw gewicht.

Het containerpark let voortaan op uw gewicht. Belangrijk bericht voor u, lees dit! nieuw - diftar containerpark gemeente maasmechelen Het containerpark let voortaan op uw gewicht. VANAF 6 MEI 2008 Maasmechelen start met vernieuwd containerpark Het

Nadere informatie

De milieu. krant. Nr. 3 - December Driemaandelijks

De milieu. krant. Nr. 3 - December Driemaandelijks De milieu krant Nr. 3 - December 2016 -Driemaandelijks 3 GFT - Voorwoord Omdat Henk Geeroms eind dit jaar ILvA verlaat na 17 jaar dienst als algemeen directeur, zijn we op zoek gegaan naar een vervanger.

Nadere informatie

NIEUW recyclagepark ZONNEBEKE. 9u - 12u & 14u - 18u

NIEUW recyclagepark ZONNEBEKE. 9u - 12u & 14u - 18u NIEUW recyclagepark ZONNEBEKE Kortekeerstraat 1 NIEUW weeg- en registratiesysteem op het recyclagepark Vanaf 1 december 2015 heb je jouw identiteitskaart nodig om toegang te krijgen tot het nieuwe recyclagepark

Nadere informatie

De milieu. krant. Wintertips PMD-wedstrijd Wat met harde plastics? Afstandsverklaring GFT-abonnement. Nr. 4 - December Driemaandelijks

De milieu. krant. Wintertips PMD-wedstrijd Wat met harde plastics? Afstandsverklaring GFT-abonnement. Nr. 4 - December Driemaandelijks De milieu krant Nr. 4 - December 2015 - Driemaandelijks Wintertips PMD-wedstrijd Wat met harde plastics? Afstandsverklaring GFT-abonnement 4 Wintertips I I I De winter komt er aan. Door sneeuw of ijzel

Nadere informatie

Zottegem UW AFVAL UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan. Rode zone. AFVALKALENDER 2009 Elke maand een preventietip

Zottegem UW AFVAL UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan. Rode zone. AFVALKALENDER 2009 Elke maand een preventietip Zottegem UW AFVAL UW AFVAL wij trekken het ons persoonlijk aan AFVALKALENDER 2009 Elke maand een preventietip Rode zone Januari 2009 06/01: uiterste datum voor aanvragen ophaling grofvuil 08/01: 053-85

Nadere informatie

Artikel 1: Artikel 2:

Artikel 1: Artikel 2: Retributiereglement op het ophalen en verwerken van huishoudelijk afval, op het beschikbaar stellen van recipiënten bestemd voor het ophalen van huisvuil, PMD, GFT en grofvuil, op de verkoop van compostvaten,op

Nadere informatie

De milieu. krant. Inhoud. PMD in de badkamer Enkel eigen GFT-container toegelaten Vecht mee tegen voedselverlies

De milieu. krant. Inhoud. PMD in de badkamer Enkel eigen GFT-container toegelaten Vecht mee tegen voedselverlies De milieu krant Nr. 3 - September 2014 -Driemaandelijks Inhoud PMD in de badkamer Enkel eigen GFT-container toegelaten Vecht mee tegen voedselverlies 3 Voorwoord PMD PMD neemt in deze editie van de Milieukrant

Nadere informatie

Denderleeuw - Haaltert. Afvalkalender APRIL MAART 2014

Denderleeuw - Haaltert. Afvalkalender APRIL MAART 2014 Denderleeuw - Haaltert Afvalkalender 06 APRIL 203 - MAART 204 inzamelregels en tips restfractie Gele zak 45 liter:,20 euro. Gele zak 60 liter:,50 euro. Het is verboden andere recipiënten (plastic flessen,

Nadere informatie

nieuw recyclagepark Wevelgem

nieuw recyclagepark Wevelgem nieuw recyclagepark Wevelgem Facelift van de recyclageparken Onze manier van consumeren levert een berg afval op. Al dit afval moet op één of andere manier verwerkt worden (hergebruik, recycleren, verbranden).

Nadere informatie

Thuis opgeruimd... ook netjes op het containerpark

Thuis opgeruimd... ook netjes op het containerpark EcoWerf Intergemeentelijk milieubedrijf Oost-Brabant Thuis opgeruimd... ook netjes op het containerpark Bewaar deze folder bij je afvalkalender Meer informatie? Bel 0800/97 0 97 of surf naar www.ecowerf.be!

Nadere informatie

NIEUW RECYCLAGEPARK MOORSLEDE

NIEUW RECYCLAGEPARK MOORSLEDE NIEUW RECYCLAGEPARK MOORSLEDE Briekhoekstraat Vanaf 6 september 06 enkel toegang met je identiteitskaart Ook bedrijfsafval toegelaten PROEFPERIODE Voor particulieren tot december 06 Voor badge-gebruikers

Nadere informatie

ophaalkalender 2012 Koekelare Zet je afvalzak op dieet en sorteer! .be of www.koekelare.be gedrukt op FSC en 100% gerecycleerd papier

ophaalkalender 2012 Koekelare Zet je afvalzak op dieet en sorteer! .be of www.koekelare.be gedrukt op FSC en 100% gerecycleerd papier ophaalkalender 2012.be of > Koekelare www.koekelare.be Zet je afval altijd de dag vóór ophaling vanaf 19u00 op de stoep. Zo wordt de afvalzak zeker opgehaald. Het tijdstip van ophaling kan door omstandigheden

Nadere informatie

Sorteergids. Sorteer uw afval: t is voor iedereen goed, als u t juist doet.

Sorteergids. Sorteer uw afval: t is voor iedereen goed, als u t juist doet. Sorteergids Sorteer uw afval: t is voor iedereen goed, als u t juist doet. 5336230_sorteergids_nederlands.indd 1 29/09/14 15:16 Dit sorteren wij in de stad Antwerpen GFT Groente-, Fruit- en Tuinafval PMD

Nadere informatie

Denderleeuw - Liedekerke. Afvalkalender APRIL MAART 2014

Denderleeuw - Liedekerke. Afvalkalender APRIL MAART 2014 Denderleeuw - Liedekerke Afvalkalender APRIL 03 - MAART 04 inzamelregels en tips restfractie Gele zak 45 liter:,0 euro. Gele zak 60 liter:,50 euro. Het is verboden andere recipiënten (plastic flessen,

Nadere informatie

3. Het is verboden afvalstoffen, afkomstig uit andere gemeenten, ter inzameling aan te bieden.

3. Het is verboden afvalstoffen, afkomstig uit andere gemeenten, ter inzameling aan te bieden. HOOFDSTUK 13 VUILNISOPHALING Art. 13.1. - Algemene bepalingen 1. Voor de toepassing van dit reglement wordt onder huishoudelijke afvalstoffen verstaan: afvalstoffen die ontstaan door de normale werking

Nadere informatie

Lede UW AFVAL UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan. Smalle straten. AFVALKALENDER 2010 Elke maand een preventietip

Lede UW AFVAL UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan. Smalle straten. AFVALKALENDER 2010 Elke maand een preventietip Lede UW AFVAL UW AFVAL wij trekken het ons persoonlijk aan AFVALKALENDER 2010 Elke maand een preventietip Smalle straten Inzamelregels en -tips Restfractie Gele zak 45l: 1,20 euro. Gele zak 60l: 1,50 euro.

Nadere informatie

APRIL ZA 1 ZO 2. gft+ MA 3 DI 4 WO 5 DO 6 VR 7 ZA 8 ZO 9 MA 10 DI 11 WO 12 DO 13. textiel gft+ VR 14 ZA 15 PASEN PAASMAANDAG ZO 16 MA 17 DI 18.

APRIL ZA 1 ZO 2. gft+ MA 3 DI 4 WO 5 DO 6 VR 7 ZA 8 ZO 9 MA 10 DI 11 WO 12 DO 13. textiel gft+ VR 14 ZA 15 PASEN PAASMAANDAG ZO 16 MA 17 DI 18. JANUARI FEBRUARI MAART APRIL 1 8 3 6 8 9 0 1 NIEUWJAAR kerstbomen pmd hv p&k pmd hv 5 pmd hv p&k pmd hv 5 1 pmd hv p&k pmd hv 2 9 0 7 pmd hv PASEN PAASMAANDAG p&k pmd hv pmd Enkel plastic flessen & flacons

Nadere informatie

Denderleeuw - Liedekerke. Afvalkalender 3 APRIL APRIL 2018

Denderleeuw - Liedekerke. Afvalkalender 3 APRIL APRIL 2018 Denderleeuw - Liedekerke Afvalkalender 3 APRIL 2017-1 APRIL 2018 2 Inzamelregels en tips Zet je afval op een veilige plaats op de stoep voor je woning. Restfractie Gele zak 30 liter: 1 euro. Gele zak 60

Nadere informatie

Aalst UW AFVAL UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan. Rode zone. AFVALKALENDER 2010 Elke maand een preventietip

Aalst UW AFVAL UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan. Rode zone. AFVALKALENDER 2010 Elke maand een preventietip Aalst UW AFVAL UW AFVAL wij trekken het ons persoonlijk aan AFVALKALENDER 2010 Elke maand een preventietip Rode zone Inzamelregels en -tips Restfractie Gele zak 45l: 1,20 euro. Gele zak 60l: 1,50 euro.

Nadere informatie

Thuis opgeruimd... ook netjes op het containerpark

Thuis opgeruimd... ook netjes op het containerpark EcoWerf Intergemeentelijk milieubedrijf Oost-Brabant Thuis opgeruimd... ook netjes op het containerpark Bewaar deze folder bij je afvalkalender Meer informatie? Bel 0800/97 0 97 of surf naar www.ecowerf.be!

Nadere informatie

Visuele controle van de blauwe PMD-zakken

Visuele controle van de blauwe PMD-zakken Visuele controle van de blauwe PMD-zakken Gids voor de evaluatie van de kwaliteit Samen Goed sorteren Beter recycleren pagina 1 Waarom deze gids? Deze gids is bedoeld voor iedereen die controles moet

Nadere informatie

De afvalgids. Waarheen met je afval? Een handig afval-alfabet

De afvalgids. Waarheen met je afval? Een handig afval-alfabet De afvalgids Waarheen met je afval? Een handig afval-alfabet 1 Inhoud Inleiding... Afval vermijden en afval hergebruiken... Niet alle bananen zijn krom... De Kringwinkel... Huis aan huisinzameling... GFT...

Nadere informatie

De afvalgids. Waarheen met je afval? Een handig afval-alfabet

De afvalgids. Waarheen met je afval? Een handig afval-alfabet De afvalgids Waarheen met je afval? Een handig afval-alfabet 1 Inhoud Inleiding... Afval vermijden en afval hergebruiken... Niet alle bananen zijn krom... De Kringwinkel... Huis aan huisinzameling... GFT...

Nadere informatie

Retributiereglement betreffende de inzameling van huishoudelijk afval aanslagjaar 2015

Retributiereglement betreffende de inzameling van huishoudelijk afval aanslagjaar 2015 1 Retributiereglement betreffende de inzameling van huishoudelijk afval aanslagjaar 2015 De gemeenteraad, Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen, de artikelen 42, 43 2, 15

Nadere informatie

Grondstof voor een beter milieu

Grondstof voor een beter milieu Afval is Grondstof voor een beter milieu ISO-14001 Haal meer uit afval Gescheiden inzameling De Gewestelijke Afvalstoffen Dienst (GAD) zorgt voor het inzamelen van het huishoudelijk afval in Gooi en Vechtstreek.

Nadere informatie

Wat mag in welke afvalcontainer? Deze folder helpt u bij het scheiden van uw afval en grondstoffen.

Wat mag in welke afvalcontainer? Deze folder helpt u bij het scheiden van uw afval en grondstoffen. Wat mag in welke afvalcontainer? Deze folder helpt u bij het scheiden van uw afval en grondstoffen. Verpakkingen: plastic, blik, sap- en Plastic Plastic tasjes, tassen en broodzakken Pasta- en rijstzakken

Nadere informatie

Begijnendijk. samen voor afval met toekomst!

Begijnendijk. samen voor afval met toekomst! Begijnendijk AfvalkalendeR Afvalkalender 2018 samen voor afval met toekomst! samen voor afval met toekomst! Afvalkalender Begijnendijk Zet je afval duidelijk zichtbaar buiten de dag van de ophaling vóór

Nadere informatie

PROEF RESTAFVAL INZAMELING

PROEF RESTAFVAL INZAMELING PROEF RESTAFVAL INZAMELING Dragonder-noord start 23 september 2013 In uw wijk start eind september 2013 een proef om meer grondstoffen in te zamelen en minder restafval. In deze brochure leest u meer.

Nadere informatie

LANGEMARK-POELKAPELLE

LANGEMARK-POELKAPELLE OPHAAL KALENDER LANGERK-POELKAPELLE www.langemark-poelkapelle.be Download gratis de Recycle! app Volg ons op = AFVAL De witte restafvalzakken en de gele KMO-zakken worden wekelijks opgehaald op de dagen

Nadere informatie

OPHAAL KALENDER MOORSLEDE. Download. Volg ons op. gratis de Recycle! app

OPHAAL KALENDER MOORSLEDE.  Download. Volg ons op. gratis de Recycle! app OPHAAL KALENDER MOORSLEDE www.moorslede.be Download gratis de Recycle! app Volg ons op = AFVAL De witte restafvalzakken en de gele KMO-zakken worden wekelijks opgehaald op de dagen waar staat. Enkel reglementaire

Nadere informatie

Denderleeuw - Haaltert UW AFVAL UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan. AFVALKALENDER April Maart Elke maand een preventietip

Denderleeuw - Haaltert UW AFVAL UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan. AFVALKALENDER April Maart Elke maand een preventietip Denderleeuw - Haaltert UW AFVAL UW AFVAL wij trekken het ons persoonlijk aan AFVALKALENDER April 2011 - Maart 2012 56 Elke maand een preventietip Inzamelregels en -tips Restfractie Gele zak 45 liter: 1,20

Nadere informatie

De milieu. krant. Inhoud. Inzamelregels Overslag gepoetst Zakken van 30 liter. Nr. 1 - Maart Driemaandelijks

De milieu. krant. Inhoud. Inzamelregels Overslag gepoetst Zakken van 30 liter. Nr. 1 - Maart Driemaandelijks De milieu krant Nr. 1 - Maart 2016 -Driemaandelijks 1 Inhoud Inzamelregels Overslag gepoetst Zakken van 30 liter Handig: Voorwoord De eindejaarsperiode verliep voor ILvA niet helemaal zonder zorgen. Test-Aankoop

Nadere informatie

restafval plastic flessen, metalen (pmd) verpakkingen, drankkartons groente-, fruit- en tuinafval (gft) papier en karton

restafval plastic flessen, metalen (pmd) verpakkingen, drankkartons groente-, fruit- en tuinafval (gft) papier en karton 2 DIT AFVAL WORDT AAN HUIS OPGEHAALD: Ophaling restafval plastic flessen, metalen (pmd) verpakkingen, drankkartons groente-, fruit- en tuinafval (gft) papier en karton Al je vragen over afval Wanneer zet

Nadere informatie

Het containerpark is gelegen aan de Posthoornstraat 49D (telefoonnummer (09) )

Het containerpark is gelegen aan de Posthoornstraat 49D (telefoonnummer (09) ) Zulte Ophaalronde maandag Olsene, uitgezonderd deel Groeneweg bezuiden de spoorweg (kant E17) en Bauterstraat; sector Zulte, bezuiden de spoorweg (kant De Piste); deel Machelen: Sparren-, Brand-, Bok-,

Nadere informatie

OPHAAL KALENDER ZONNEBEKE. www.zonnebeke.be REST PMD PAPIER & KARTON. Download. Volg ons op. gratis de Recycle! app

OPHAAL KALENDER ZONNEBEKE. www.zonnebeke.be REST PMD PAPIER & KARTON. Download. Volg ons op. gratis de Recycle! app OPHAAL KALENDER NNEBEKE www.zonnebeke.be PAPIER & KARTON Download gratis de Recycle! app Volg ons op Zoek jouw straat om te weten tot welke ronde je behoort. Wil je weten op welke dag jouw afval wordt

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement betreffende de inzameling van huishoudelijke afvalstoffen

Huishoudelijk reglement betreffende de inzameling van huishoudelijke afvalstoffen REGLEMENT Stadsbestuur Gemeenteplein 2 8790 Waregem 056 62 12 81 milieu@waregem.be goedgekeurd in de gemeenteraad van 7 juni 2016 (bijlage 1 APV) Huishoudelijk reglement betreffende de inzameling van huishoudelijke

Nadere informatie

Denderleeuw - Haaltert UW AFVAL UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan. AFVALKALENDER April Maart Elke maand een preventietip

Denderleeuw - Haaltert UW AFVAL UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan. AFVALKALENDER April Maart Elke maand een preventietip Denderleeuw - Haaltert UW AFVAL UW AFVAL wij trekken het ons persoonlijk aan AFVALKALENDER April 2012 - Maart 2013 106 Elke maand een preventietip Inzamelregels en -tips Restfractie Gele zak 45 liter:

Nadere informatie

AFVAL SCHEIDEN? Kijk voor meer info op de achterkant van de kalender!

AFVAL SCHEIDEN? Kijk voor meer info op de achterkant van de kalender! AFVAL SCHEIDEN? Kijk voor meer info op de achterkant van de kalender! 2018 Voor al uw meldingen/vragen inzake onderhoud aan de openbare ruimte of reiniging kunt u bellen met de gemeente: 140299 Of kijk

Nadere informatie

Afvalbrengstation. Volg de aanwijzingen van het personeel

Afvalbrengstation. Volg de aanwijzingen van het personeel fvalbrengstation Afvalbrengstation Als inwoner van Amstelveen kunt u bij het Afvalbrengstation terecht voor al uw huishoudelijk afval dat gescheiden aangeboden moet worden. A f va l s c h e i d i n g Echt

Nadere informatie

2.1 Het park wordt uitgebaat door en staat onder toezicht van de externe afvalbeheerder, die hiertoe parkwachters aanstelt.

2.1 Het park wordt uitgebaat door en staat onder toezicht van de externe afvalbeheerder, die hiertoe parkwachters aanstelt. REGLEMENT VAN INWENDIG BEHEER BETREFFENDE HET BETREDEN VAN EN AANBIEDEN VAN AFVALSTOFFEN OP HET GEMEENTELIJK CONTAINERPARK, SLUISSTRAAT 82, 8300 KNOKKE-HEIST Artikel 1. Doel 1.1 Het gemeentelijk containerpark

Nadere informatie

Retributie betreffende de inzameling van huishoudelijk afval aanslagjaren 2016 en 2017 - wijziging

Retributie betreffende de inzameling van huishoudelijk afval aanslagjaren 2016 en 2017 - wijziging 1 GEMEENTE AFFLIGEM Retributie betreffende de inzameling van huishoudelijk afval aanslagjaren 2016 en 2017 - wijziging De gemeenteraad, Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen,

Nadere informatie

Geetbets. samen voor afval met toekomst!

Geetbets. samen voor afval met toekomst! Geetbets AfvalkalendeR Afvalkalender 2018 samen voor afval met toekomst! samen voor afval met toekomst! Vragen? 0800/97 0 97 info@ecowerf.be Zet je afval duidelijk zichtbaar buiten de dag van de ophaling

Nadere informatie

Politieverordening op het ophalen van huishoudelijke afvalstoffen

Politieverordening op het ophalen van huishoudelijke afvalstoffen Politieverordening op het ophalen van huishoudelijke afvalstoffen Goedgekeurd in de gemeenteraad van 18 november 1997 Gewijzigd in de gemeenteraad van 26 september 2005, 25 november 2008, 26 oktober 2009

Nadere informatie

ophaalkalender 2015 Duffel

ophaalkalender 2015 Duffel ophaalkalender 2015 Duffel IVAREM Intergemeentelijke vereniging voor duurzaam afvalbeheer regio Mechelen IVAREM beheert het afval van de gemeenten Berlaar, Bonheiden, Bornem, Duffel, Lier, Mechelen, Putte,

Nadere informatie

UW AFVAL wij trekken het ons persoonlijk aan

UW AFVAL wij trekken het ons persoonlijk aan UW AFVAL wij trekken het ons persoonlijk aan ILVA AFVALGIDS 1 >> samen tegen de afvalberg Inhoud 3 Woord van de voorzitter 4-5 GFT (groente-, fruit- en tuinafval) 6-7 Papier en karton 8-9 Glas 10-11 PMD

Nadere informatie

Wegwijs in het vernieuwde recyclagepark van AS / Opglabbeek

Wegwijs in het vernieuwde recyclagepark van AS / Opglabbeek Wegwijs in het vernieuwde recyclagepark van AS / Opglabbeek AFVAL VANAF 2 JULI NAAR RECYCLAGEPARK GELEGEN IN OPGLABBEEK 2 Welkom op het geautomatiseerde park As/Opglabbeek Op zaterdag 29 juni om 16 uur

Nadere informatie

Politieverordening betreffende het ophalen van huishoudelijke afvalstoffen

Politieverordening betreffende het ophalen van huishoudelijke afvalstoffen Politieverordening betreffende het ophalen van huishoudelijke afvalstoffen Vastgesteld door de gemeenteraad op 30 maart 2015 I. Algemene bepalingen Artikel 1. Voor de toepassing van deze verordening wordt

Nadere informatie

DOE MEE! Afval scheiden. Dat scheelt een hoop

DOE MEE! Afval scheiden. Dat scheelt een hoop DOE MEE! Afval scheiden. Dat scheelt een hoop Ook u kunt nog veel kilo s scheiden Veel Amsterdammers scheiden hun afval al. De een wat meer, de ander wat minder. Toch komt er nog steeds veel herbruikbaar

Nadere informatie

UW AFVAL wij trekken het ons persoonlijk aan

UW AFVAL wij trekken het ons persoonlijk aan UW AFVAL wij trekken het ons persoonlijk aan ILVA AFVALGIDS 1 >> samen tegen de afvalberg Inhoud 3 Woord van de voorzitter 4-5 GFT (groente-, fruit- en tuinafval) 6-7 Papier en karton 8-9 Glas 10-11 PMD

Nadere informatie

Download Recycle! IVVO Klantendienst 057/ Gemeentelijke Milieudienst 058/ afvalkalender 2016

Download Recycle! IVVO Klantendienst 057/ Gemeentelijke Milieudienst 058/ afvalkalender 2016 Download Recycle! IVVO Klantendienst 7/ 41 60 Gemeentelijke Milieudienst 8/33 afvalkalender HUISVUIL 8/33 7/ 41 60 Januari GFT (GROENTE-, FRUIT-, TUINAFVAL) PAPIER EN KARTON PMD SNOEIHOUT GROFVUIL De afvalophalers

Nadere informatie

Voor de rest... Doe je best!

Voor de rest... Doe je best! Sorteer ABC Vanaf 20 januari gaan we, samen met u, in De Leeuwerik een andere manier van afvalinzameling testen. Het doel is om meer waardevolle grondstoffen opnieuw te gebruiken en daarmee minder restafval

Nadere informatie

in het recyclagepark van riemst

in het recyclagepark van riemst Wegwijs in het recyclagepark van riemst VANAF 15 SEPTEMBER 2015 VERHUIST HET RECYCLAGEPARK NAAR EEN NIEUWE LOCATIE IN KMO-ZONE OP T REECK Uitbating van het nieuwe recyclagepark door Limburg.net Jarenlang

Nadere informatie

ophaalkalender 2014 MEDEDELINGEN BELANGRIJKE INCOVO Recycle! inzameling, sorteren en recycleren Meer informatie over de selectieve

ophaalkalender 2014 MEDEDELINGEN BELANGRIJKE INCOVO Recycle! inzameling, sorteren en recycleren Meer informatie over de selectieve ophaalkalender 2014 Tel. dienst milieu: 015 62 71 45 Tel. Incovo: 02 255 94 70 Aanvraag ophaling snoeihout en groot huisvuil kan via de Incovo-website BELANGRIJKE MEDEDELINGEN Recycle! Huisvuil mag slechts

Nadere informatie

GFT. Wel bij het GFT. Niet bij het GFT

GFT. Wel bij het GFT. Niet bij het GFT GFT Wel bij het GFT Aardappelschillen Bloemen en (kamer)planten Doppen van pinda s en noten Eierschalen Etensresten (gekookt, gebakken, rauw) Kaaskorsten zonder plastic Kattenbakkorrels met Milieukeur

Nadere informatie

De milieu. krant. Inhoud. Een vlot bezoek aan het recyclagepark Naaldcontainers Zwerfvuilactie. Nr. 2 - Juni 2015 -Driemaandelijks

De milieu. krant. Inhoud. Een vlot bezoek aan het recyclagepark Naaldcontainers Zwerfvuilactie. Nr. 2 - Juni 2015 -Driemaandelijks De milieu krant Nr. 2 - Juni 2015 -Driemaandelijks Inhoud Een vlot bezoek aan het recyclagepark Naaldcontainers Zwerfvuilactie 2 Naaldcontainertjes ruilbaar op recyclagepark Voorwoord De zomer is in aantocht.

Nadere informatie

Affligem. containerpark

Affligem. containerpark Affligem containerpark Uitbating door ILvA vanaf 6 januari 2014 ILvA neemt containerpark Affligem over Vanaf 6 januari 2014 neemt ILvA het containerpark van Affligem over. Veel verandert er niet voor

Nadere informatie

overzicht grofvuil x x x (Luchtbal & Wilrijk) kunststofplaten plastik bakken, dozen x x x (Luchtbal & Wilrijk)

overzicht grofvuil x x x (Luchtbal & Wilrijk) kunststofplaten plastik bakken, dozen x x x (Luchtbal & Wilrijk) 1) BRANDBAAR GROFVUIL (wat niet in een restafvalzak kan) omschrijving ophaling aan huis ophaling aan huis containerpark containerpark containerpark VLOERBEKLEDING overzicht grofvuil vloerbekleding vinyl

Nadere informatie

Papier & Karton? In deze bak natuurlijk! Haal meer uit afval ISO-14001

Papier & Karton? In deze bak natuurlijk! Haal meer uit afval ISO-14001 Papier & Karton? In deze bak natuurlijk! ISO-14001 Haal meer uit afval Oud Papier en Karton: een waardevolle grondstof voor nieuw papier Niet hout, maar Oud Papier is in Nederland de belangrijkste grondstof

Nadere informatie

Zoutleeuw. samen voor afval met toekomst!

Zoutleeuw. samen voor afval met toekomst! Zoutleeuw AfvalkalendeR Afvalkalender 2018 samen voor afval met toekomst! samen voor afval met toekomst! Afvalkalender Zoutleeuw Zet je afval duidelijk zichtbaar buiten de dag van de ophaling vóór 07.00

Nadere informatie

Vanaf 2015 wordt in onze gemeente gft opgehaald

Vanaf 2015 wordt in onze gemeente gft opgehaald Vanaf 2015 wordt in onze gemeente gft opgehaald Het sorteren van afval is goed ingeburgerd. Jaar na jaar worden goede inzamelcijfers genoteerd. Toch kunnen we nog een stapje verder gaan. Zo zit in het

Nadere informatie

I LOVE AFVAL SCHEIDEN! JIJ OOK?

I LOVE AFVAL SCHEIDEN! JIJ OOK? I LOVE AFVAL SCHEIDEN! JIJ OOK? Hoi, ik ben Maarten Milieu. Ik werk voor Cyclus en haal bij jou thuis het afval op. De ene dag leeg ik groene minicontainers met een zijlader. De andere dag zie je me zakken

Nadere informatie