Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 40 nr januari 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 40 nr januari 2017"

Transcriptie

1 Raagten Actueel Jaargang 40 nr januari 2017 Algemeen Een goed begin!! Afgelopen maandag zijn we samen 2017 goed gestart. De leerkrachten stonden buiten met sissertjes een liedje te zingen voor alle kinderen en ouders! Daarna mochten de kinderen over de rode loper per klas naar binnen. En wat een verrassing: de kinderen kregen in de klas, van de ouderraad, allemaal een glaasje ranja, versierd met een spekje, en zo hebben we met elkaar op het nieuwe jaar geproost! We wensen iedereen een heel gelukkig, fijn en gezond 2017 toe! Cito toetsen januari 2017 De komende 3 weken wordt er weer in alle groepen getoetst met behulp van de Cito toetsen. De uitslag van deze toetsen wordt vergeleken met de uitslagen van Nederlandse kinderen van dezelfde leeftijd. Dit geeft een duidelijk beeld van het niveau van de groepen en het niveau van elk kind afzonderlijk. Op deze manier volgen we de kinderen de hele schoolloopbaan en kunnen we goed in de gaten houden welke hulp ieder kind nodig heeft om de gestelde doelen te halen. Dit wordt door de leerkracht duidelijk omschreven in een groepsplan en in juni weer geëvalueerd. Groep 3, 4, 5 en 6 maken gebruik van vernieuwde Citotoetsen Spelling, Begrijpend lezen en Rekenen. De normering van deze toetsen is iets zwaarder, omdat blijkt dat na enkele jaren de normering niet meer helemaal betrouwbaar is. Dit kan een iets lagere score geven. We houden dat goed in de gaten en kijken goed naar de uitslagen. Het zou fijn zijn als u deze weken s morgens geen tandarts- of doktersbezoeken afspreekt zodat de hele groep op dezelfde tijd de toetsen kan maken. De uitslagen van de toetsen krijgen de kinderen mee bij het volgende rapport. Als u al eerder iets wilt weten over de uitslag, dan kunt u natuurlijk altijd even binnenlopen. Handbaltoernooi Op 4 januari hebben leerlingen meegedaan aan het handbaltoernooi. De meisjes uit groep 6/7 hebben de 3e plaats behaald. Super gedaan!!!

2 Groep 1 en 2 De beste wensen! Wat fijn om iedereen na de vakantie weer terug te zien! Leuk om alle enthousiaste verhalen van de kinderen te horen over de vakantie. Wij wensen iedereen het allerbeste voor het komende jaar. Let op: Dringend!! Herhalingsoproep: ouderhulp gevraagd Tot op heden hebben we nog niet voldoende aanmeldingen van ouders om te rijden, om onderstaande activiteit door te laten gaan. Daarom willen we nogmaals vragen wie er tijd heeft om deze dag voor ons te rijden. Hulp van opa s en oma s is natuurlijk ook van harte welkom! We hopen op voldoende aanmeldingen omdat een activiteit als deze anders helaas niet door kan gaan. Op woensdag 18 januari 2017 gaan we met onze kleuters naar basisschool Bernadette in Mariahout voor een muzikale voorstelling genaamd, meneer MØlsk. Hiervoor zijn we op zoek naar ouders die deze morgen voor ons met de auto willen rijden. We willen graag vertrekken om 10.00u. We vertrekken weer richting Beek en Donk om +/ u. We hopen dan om 11.30u weer op school te zijn, maar dat zou ook iets later kunnen worden. Wanneer je kunt rijden, stuur dan zo snel mogelijk een mailtje naar de eigen leerkracht. Ook willen we meteen graag weten hoeveel kinderen er in de auto passen. Alvast hartelijk bedankt! Thema We werken de komende weken rondom het thema winter. Hebben de kinderen thuis materialen die met het thema winter te maken hebben, dan mogen ze deze (voorzien van naam) meebrengen naar school, zodat we een mooie thematafel in kunnen richten. Letter van de week Na de vakantie gaan we aan de slag met de letter /e/ van eskimo. Spreek uit al /e/, dus niet als /eeeee/. Vanaf maandag mogen de kinderen spulletjes meebrengen met deze letter. Citotoetsen De komende drie weken gaan we met de kinderen van groep 2, weer werken aan de citotoetsen. Het is belangrijk dat de kinderen lekker uitgerust zijn wanneer ze aan deze toetsen gaan werken. Zorg er dus voor dat de kinderen op tijd naar bed toe gaan in deze weken. Ook willen we vragen om tijdens de komende toetsperiode tandarts-, logopedie- en doktersbezoeken buiten schooltijd te plannen. Kijkkwartiertje Woensdag 8 februari bent u van 8.30u-8.45u van harte welkom om een kijkje te komen nemen in de klas. De kinderen willen heel graag laten zien wat ze allemaal doen in de groep! Wanneer kinderen een werkje hebben gemaakt, kunt u dit samen bekijken. Ook mag er samen gespeeld en gewerkt worden! Graag zien we jullie dan!

3 Groep 3 Een goed begin!! Afgelopen maandag zijn we begonnen met het nieuwe jaar op school. De juffen en meester stonden buiten met sissertjes een liedje te zingen voor alle kinderen en ouders! Daarna mochten de kinderen over de rode loper per klas naar binnen. En wat een verrassing: de kinderen kregen in de klas, van de oudervereniging, allemaal een glaasje ranja, versierd met een spekje, en zo hebben we met elkaar op het nieuwe jaar geproost! We willen iedereen een heel gelukkig, fijn en gezond 2017 toewensen! Toetsen Volgende week (en de twee weken daarna) gaan we weer starten met verschillende Cito toetsen. Het is heel fijn als uw kind een goede nachtrust krijgt zodat de toetsen goed gemaakt kunnen worden. Ook is het fijn als er geen afspraken onder schooltijd gemaakt worden bv tandarts etc want dan kan uw kind de toets niet maken. Veilig Leren Lezen Ook zal volgende week de leestoets Veilig en Vlot kern 5 afgenomen worden. Ieder kind mag dan weer 1 minuut zoveel mogelijk woorden lezen en kan voor de inzet een diploma verdienen. Nogmaals het verzoek om flink thuis te oefenen zodat de toets goed gaat verlopen!! Iedere dag 10 à 15 minuten lezen, dan gaat het lezen steeds vlotter!! Eind volgende week krijgen de kinderen een boekje mee naar huis met hun eigen leesniveau maar daar krijgt u volgende week nog informatie over. Veel leesplezier!! Groetjes van juf Anne, Ingrid, Wilma en Miranda. Groep 4 Een nieuw jaar We zijn het nieuwe jaar goed gestart in groep 4. We hebben samen geproost op een heel gelukkig 2017 voor iedereen.

4 Bibliotheekbezoek Helaas waren veel kinderen afgelopen maandag hun biebspullen vergeten. Houd Raagten Actueel goed in de gaten. Hierin staat namelijk ruim op tijd aangegeven wanneer we met de kinderen een bezoek aan de bieb brengen. We hopen dat bij ons volgende bezoek alle kinderen hun boeken/pas bij zich hebben zodat iedereen leuke boeken kan kiezen om thuis lekker in te lezen. Het volgende biebbezoek staat gepland op maandag 30 januari!!! Jas Er hangt sinds de zomer een rode jas aan onze kapstok van één van de kinderen. Herkent u hem? U kunt de jas ophalen bij de juf. Ook hebben we sinds de gymles van afgelopen dinsdag een groen jongensshirt met lange mouwen over! Dit is deze week ook in de klas op te halen. Volgende week verplaatsen we het naar de gevonden voorwerpen in de ruimte bij het kopieerapparaat. Citotoetsen Volgende week beginnen we met de midden toetsen van Cito. Deze zullen zoveel mogelijk de ochtend ingepland worden. Het is belangrijk dat de kinderen goed uitgerust naar school komen. Dokters- en tandartsbezoeken graag na schooltijd inplannen zodat iedereen de toets op hetzelfde moment kan maken. Oproepje Voor de handenarbeid-les van maandag 16 januari a.s. hebben we w.c.-rollen en keukenrollen nodig. Hopelijk kan iedereen voor ons meesparen. Groep 5 Gelukkig Nieuwjaar Wij wensen voor alle kinderen en hun familie een 2017 vol gouden dagen, die vrede, vreugde en vriendschap dragen. Bibliotheek Op donderdag 2 februari is ons volgende bibliotheekbezoek. Misschien kunt u dit op de kalender noteren. Tafelboeken Voor vrijdag 27 januari moeten alle kinderen het oranje boek niet uithebben. Natuurlijk mogen de kinderen ook al het groene en paarse boek uithebben. In de rekenlessen wordt heel veel met tafeltjes gewerkt, wanneer de kinderen de tafels niet kennen komen ze in de problemen. Aardrijkskunde Voor de kerstvakantie zijn we gestart met de aardrijkskundeles over: De grond onder onze voeten. Deze les gaan we eerst afmaken, voordat we aan de volgende biologieles beginnen.

5 Cito toetsen Maandag starten we met het afnemen van de cito toetsen. Handenarbeid Op maandagmiddag 16 januari gaan we tijdens de handenarbeidles carnavalsmaskers maken. De kinderen kunnen hierbij vlekken in hun kleren krijgen. Kleren die vies mogen worden, zijn dan ook gewenst. De kinderen hebben ook kranten en lege wc rolletjes nodig. Laarbeeks Basisschool Basketball Toernooi (LBBT) Op zondag 19 februari van 12:30-16:00 uur is weer het jaarlijks LBBT in Lieshout. Groep 5 wil graag met alle kinderen meedoen. Enkele kinderen hebben zich al opgegeven. Om mee te kunnen doen, moeten de teams zo snel mogelijk worden ingeschreven. Groep 6 Wij wensen iedereen een heel mooi 2017!!! (fotograaf: Saar) De klassenfotograaf Onze klassenfotograaf van deze week is Saar. Weer aan de slag na de vakantie In groep 6 zijn we weer fijn aan de slag gegaan na de kerstvakantie. We zijn met verschillende werkvormen gestart, zoals: het place-mat model, een uit de stapel en koppen bij elkaar.

6 (door onze klassenfotograaf: Saar) (Voor meerdere foto s zie FB pagina van school) Citotoets-weken Komende drie weken gaan wij aan de slag met de Cito-toetsen. Natuurlijk is het belangrijk dat uw kind uitgerust op school komt. Natuurlijk mag een flesje water meegebracht worden. Project geschiedenis: De middeleeuwen Met geschiedenis zijn we begonnen aan het blok: De middeleeuwen. Op donderdag 26 januari sluiten we dit project af met s morgens een bezoek aan het kasteel van Helmond en s middags met een knutselmiddag om mooie kastelen te knutselen. Knutselspullen zijn daarvoor nog steeds welkom. Ook voor het knutselen s middags kunnen we nog hulp gebruiken. Welke ouders of grootouders willen komen helpen?

7 Groep 7 Proost op het nieuwe jaar Na een fijne vakantie hebben we afgelopen maandag geproost op het nieuwe jaar. De oudervereniging heeft ons allemaal verrast met een heerlijk glaasje kinderchampagne. Marietje Kessels project A.s. maandagmorgen starten we in onze groep met het Marietje Kessels project. De kinderen gaan 12 weken lang iedere maandagmorgen van 11.00u tot 12.00u les krijgen van twee professionals die speciaal zijn opgeleid om deze lessen te mogen geven. De bedoeling van het project is de kinderen weerbaar(der) te maken op sociaal-emotioneel gebied. Op dinsdag 31 januari wordt u uitgenodigd op een ouderavond over dit project. De trainers vertellen u dan wat er gedaan wordt in de lessen en waarom. Voor ons is het fijn te weten hoeveel ouders op deze avond aanwezig zijn. Daarom vragen wij u een mailtje te sturen naar lucie.vangerwen@eenbes.nl waarin u laat weten of u wel of niet komt. Citotoets-weken Komende drie weken gaan wij aan de slag met de Cito-toetsen. De toetsen omvatten de vakken rekenen, begrijpend lezen, woordenschat en spelling. Het is belangrijk dat uw kind uitgerust op school komt. Basketbaltoernooi Op zondag 19 februari vindt weer het jaarlijkse basketbaltoernooi voor de scholen plaats. Voor groep 7 en 8 is dit van 16.30u tot 20.00u. Locatie: sporthal De Klumper in Lieshout. Op school is hierover al gesproken. De kinderen kunnen zich hiervoor opgeven. Wij hopen natuurlijk op een sterk groep 7 team. Groep 8 Proost op het nieuwe jaar!

8 Cito toetsen Deze week zijn wij al begonnen met de Cito toetsen. We gaan ervoor! Kom gewoon lekker uitgerust naar school en dan gaat het zeker lukken! Voorleeswedstrijd Het is echt super spannend maar wie wordt de voorleeskampioen in groep 8? We zijn volop bezig met de voorrondes en volgende week woensdag gaan we onze kampioen laten strijden tegen de andere Laarbeekse scholen. Emily, Lisa, Tijn, Wessel, Suze en Cathelijne: zet m op! Nieuws van Fides Nieuw Thema Vanaf 16 januari gaan wij starten met thema De kleine walvis. Dit boek is verkozen tot prentenboek van het jaar Daarom zijn wij dinsdag 10 januari naar de bibliotheek geweest om hen het boekje te laten introduceren. Dit hebben we met de kinderen vanaf 2 ½ jaar gedaan. We zijn eerst met de kindjes van het kinderdagverblijf geweest en daarna de kindjes van de peuterspeelzaal. Toen we binnen kwamen bij de bibliotheek, hoorde je het geluid van de zee. Daarna is de mevrouw van de bibliotheek het verhaaltje van De kleine walvis voor gaan lezen. Het was een erg leuk verhaaltje, alle kinderen waren aandachtig aan het luisteren. Na het verhaaltje waren er verschillende vertelplaten, deze mochten de kinderen op volgorde leggen door middel van het verhaaltje nog eens na te vertellen. Toen ze dat gedaan hadden gingen ze het verhaaltje na spelen en mochten de kinderen de kleine walvis gaan zoeken en dat is natuurlijk wel heel leuk.

9 Nieuws van buiten Gezondheidsrace In het kader van de Gezondheidsrace 2.0 organiseert tafeltennisvereniging ATTC 77 op zondag 29 januari 2017: Ruik, proef, voel en wandel. We starten tussen en uur vanaf de gymzaal aan de Jan van Rixtelstraat in Aarle-Rixtel. Tijdens deze wandeling van maximaal 5 km voor het hele gezin kom je op de mooiste plekjes van Aarle-Rixtel en dat kun je voelen, ruiken, proeven en ervaren! Kennis, creativiteit èn sportiviteit worden getest. Ook voor de kinderen zullen er leuke opdrachtjes zijn. Bij terugkomst in de gymzaal staan soep en pannenkoeken klaar waarna de prijsuitreiking rond uur zal plaatsvinden. Deelname is gratis en iedereen, zowel groepen als individuen, kinderen en volwassenen, is welkom!

10 Cursus Waarde(n)vol Communiceren met je Kind Donderdag 19 januari 2017 start De Zorgboog Cursussen & Diensten met een nieuwe reeks van de cursus Waarde(n)vol communiceren met je kind. In deze interactieve cursus krijg je handvatten om de eindeloze uitdagingen van het opvoeden aan te kunnen. In 5 lessen van 2 uur worden de basisprincipes van het communiceren met je kind uiteengezet. Je leert zo luisteren dat je kind zich begrepen voelt, zo praten dat jij ook begrepen wordt, zo conflicten oplossen zodat niemand verliest en zo afspraken maken dat iedereen zich er aan houdt. Durf je de uitdaging aan? Meld je dan nu aan! Of neem een kijkje op onze website van de Zorgboog voor meer informatie over deze cursus. Waar? Helmond, wijkgebouw Generaal Snijdersstraat 58. Wanneer? 19 en 26 januari, 2, 9 en en 16 februari van uur (5 bijeenkomsten). Kosten? Woon je in Helmond? Inwoners van de gemeente Helmond krijgen in verband met subsidie korting op de cursus. Zij betalen 40 per persoon. Woon je niet uit Helmond, maar ben je wel lid van Zorgboogextra, dan betaal je 123. Ben je geen lid van Zorgboogextra? Dan betaal je 136. Bedplassen, daar wil je toch vanaf! Informatieavond GGD 's Ochtends of 's nachts natte lakens, niet durven logeren bij vriendjes, de vakantie of een schoolkamp dat in het water belandt. Daar wil je toch vanaf, als kind én als ouder! Daarom organiseert de GGD Brabant-Zuidoost op dinsdag 7 februari een informatieavond voor ouders van kinderen in de basisschoolleeftijd die regelmatig in bed plassen. Zindelijk worden is een leer- en rijpingsproces, dat bij ieder kind in zijn eigen tempo plaatsvindt. De meeste kinderen zijn tussen twee en vijf jaar zindelijk. Ongeveer honderdduizend kinderen in Nederland plassen nog in bed. Deze kinderen doen dit niet met opzet. Ze vinden het zelf meestal verschrikkelijk en schamen zich ervoor. Heel vaak is een kind moeilijk wakker te krijgen. Bedplassen is een onbewust verkeerd aangeleerde gewoonte, die u samen met uw kind kunt veranderen. De GGD Brabant-Zuidoost organiseert in samenwerking met gastsprekers van gespecialiseerde ziekenhuispoli s informatieavonden over bedplassen. Op deze avond krijgt u achtergrondinformatie over dit probleem. Ook bespreken zij uitgebreid de verschillende manieren en praktische tips om het bedplassen aan te pakken. U bent van harte welkom op dinsdag 7 februari in het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven.

11 Vanaf uur is de inloop en om uur start de avond, die tot ongeveer uur duurt. De kosten voor deze avond, inclusief het informatiemateriaal, zijn 3 euro. Aanmelden Wilt u de informatieavond bijwonen? Meld u dan aan via de website van de GGD Brabant- Zuidoost Hier vindt u ook meer informatie over bedplassen. Voor vragen kunt u terecht bij de sector Jeugdgezondheidszorg van de GGD Brabant-Zuidoost via telefoonnummer Uitnodiging Regionaal Schoolschaaktoernooi voor het Basisonderwijs. District Helmond van de Noord-Brabantse Schaakbond. Op zondag 29 januari 2017 organiseert JSC De pionier voor de derde keer het jaarlijkse regionale schaaktoernooi voor teams van basisscholen. Het toernooi wordt gehouden op het Henricusgebouw, Ruusbroecklaan 1,5702 AW Helmond Het betreft hier een toernooi voor teams. Ieder team bestaat uit minimaal 4 en maximaal 5 spelers (m/j). Alle spelers van een team moeten op dezelfde basisschool zitten. De opstelling bij de eerste ronde is bepalend voor het hele toernooi. Het winnende team is kampioen van het district Helmond 2016 en mag meedoen aan de Brabantse finale die gehouden wordt op zondag 3 april 2016 in Oosterhout. Afhankelijk van het aantal deelnemende teams in de overige districten van de Noord-Brabantse Schaak Bond kunnen er meerdere teams per district aan dit kampioenschap deelnemen. (Vermoedelijk 3 teams uit ons district). Een school mag inschrijven met meerdere teams, maar er kan slechts één team per school in aanmerking komen voor afvaardiging naar de Brabantse Kampioenschappen (het hoogst geëindigde team Aanmelden kan tot uiterlijk woensdag 25 januari U kunt het aanmeldformulier inzenden per post aan: Irmgard Paasschens, Betuwehof 64, 5709 KR, Helmond, of bij voorkeur via jscdepionier@gmail.com onder vermelding van: inschrijving schoolschaken. Het inschrijfgeld bedraagt 5,00 per team en wordt betaald op de toernooidag bij aanmelding van het ingeschreven team. Wilt u vooraf nadere informatie over het toernooi dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen ( ) of via bovengenoemd adres. Met vriendelijke schaakgroeten, en hopelijk tot ziens op zondag 29 januari a.s. Irmgard Paasschens Frans van Asperdt Bestuur JSC De Pionier Bestuur JSC De Pionier

12

Nieuwsbrief 2 november 2016 Nr 3

Nieuwsbrief 2 november 2016 Nr 3 Nieuwsbrief 2 november 2016 Nr 3 Sinterklaas Ieder jaar brengt de Sint weer op spectaculaire wijze een bezoek aan onze school. Op maandagochtend 5 december zal hij wederom een bezoek brengen aan de gehele

Nadere informatie

29 oktober 2018 nummer 4. Voorwoord Beste ouders/verzorgers,

29 oktober 2018 nummer 4. Voorwoord Beste ouders/verzorgers, 29 oktober 2018 nummer 4 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, Zoals u van ons gewend bent leest u in het Otternieuws het laatste nieuws van de school. Vanaf vandaag zullen wij het Otternieuws niet meer via

Nadere informatie

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 40 nr januari 2017

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 40 nr januari 2017 Raagten Actueel Jaargang 40 nr. 16 12 januari 2017 Algemeen Nationale Voorleesdagen Van woensdag 25 januari tot zaterdag 4 februari zijn weer de Nationale Voorleesdagen. In alle groepen wordt woensdagochtend

Nadere informatie

Het Kleppoortje. Het tweewekelijks informatieblad van basisschool De Klepper Luyksgestel / Facebook Basisschooldeklepper

Het Kleppoortje. Het tweewekelijks informatieblad van basisschool De Klepper Luyksgestel  / Facebook Basisschooldeklepper Carnaval vrijdag 24 februari Op vrijdag 24 februari vieren we met alle kinderen carnaval, o.a. met een optocht. De inschrijfformulieren voor de optocht zijn deze week uitgedeeld in de klassen. Wij hopen

Nadere informatie

JUFFROUW GEMMA NEEMT AFSCHEID

JUFFROUW GEMMA NEEMT AFSCHEID H O F N I E U W S AGENDA Groep(en) Activiteit Woe 4 t/m vr. 15 oktober 1 t/m 8 Kinderboekenweek met als thema Gruwelijk eng Ma 16 t/m vr 20 oktober 1 t/m 8 Herfstvakantie, alle leerlingen vrij Do 26 oktober

Nadere informatie

Nieuwsbrief 06 november 2017 Nr. 3

Nieuwsbrief 06 november 2017 Nr. 3 Nieuwsbrief 06 november 2017 Nr. 3 Studiedag woensdag 6 december Op woensdag 6 december a.s. hebben de kinderen vrij. De leerkrachten hebben dan een studiedag. Methodetoetsen in ParnasSys Wij vinden het

Nadere informatie

Belangrijke data. Jarigen. Welkom op school. 13 oktober nummer 4. Van 13 oktober tot en met 3 november

Belangrijke data. Jarigen. Welkom op school. 13 oktober nummer 4. Van 13 oktober tot en met 3 november 13 oktober 2017 - nummer 4 Belangrijke data Maandag 16 oktober tot en met vrijdag 20 oktober: Herfstvakantie Maandag 23 oktober Kleuters thema: Herfst Vrijdag 3 november Nieuwsbrief 5 Jarigen Van 13 oktober

Nadere informatie

Het Vijfblaadje. Kalender maand oktober. Wie zijn er jarig? School informatie

Het Vijfblaadje. Kalender maand oktober. Wie zijn er jarig? School informatie 11 oktober - nummer 7 Het Vijfblaadje Kalender maand oktober 12 oktober Kijkavond van 18.30 19.30 uur 13 oktober Afsluiting Kinderboekenweek 16 t/m 20 oktober Herfstvakantie 27 oktober Koffie uurtje ouders

Nadere informatie

Informatie van ons Kindcentrum

Informatie van ons Kindcentrum WEEKBRIEF 10 30 oktober 2018 MET DEZE WEEK Informatie vanuit ons Kindcentrum - Ouderbijdrage - Open schoolweek - Uitreiking vignet gezonde school - Privacy en bezwaar formulier - Weer een BOUW! lezer geslaagd

Nadere informatie

Stakingsdag op vrijdag 15 maart 2019

Stakingsdag op vrijdag 15 maart 2019 Stakingsdag op vrijdag 15 maart 2019 Het nieuwe rapport Rapportmap Carnaval 2019 Koningsspelen 12 april 2019, helpt u mee? Informatieavond bedplassen door GGD Vraag van de GMR Rondleiding Vragen van het

Nadere informatie

Schooljaar Maandag 25 februari 2019

Schooljaar Maandag 25 februari 2019 INFOOTJE NR.12 Schooljaar 2018-2019 Maandag 25 februari 2019 Agenda Vrijdag 1 maart Carnavalsviering 12:00 uur start de voorjaarsvakantie Maandag 11 maart 08:30 uur einde voorjaarsvakantie Woensdag 13

Nadere informatie

Nieuwschooljaarbijeenkomst

Nieuwschooljaarbijeenkomst Agenda: -13-10 afsluiting Kinderboekenweek - 16- tot 20-10 herfstvakantie - 25-10 Luizencontrole - 01-11 Nieuwsbrief 5 In deze nieuwsbrief: - Nieuwschooljaarbijeenkomst - Afscheid juf Lisette - Opening

Nadere informatie

Het volgende Stapsteennieuws verschijnt op 26 januari. Kopij graag inleveren uiterlijk 23 januari. AGENDA, VERGADERINGEN EN EVENEMENTEN:

Het volgende Stapsteennieuws verschijnt op 26 januari. Kopij graag inleveren uiterlijk 23 januari. AGENDA, VERGADERINGEN EN EVENEMENTEN: STAPSTEENNIEUWS Schooljaar 2016/2017 12-01-2017 Nr 8. Locatie De Muzenberg Basisschool De Stapsteen Kijkakkers 1A2 6026 ER Maarheeze 0495-599264 infodestapsteen@skozok.nl www.bsdestapsteen.nl Het volgende

Nadere informatie

INLEIDING. Agenda. Geachte ouders,

INLEIDING. Agenda. Geachte ouders, 16 januari 2017 - nummer 9 INLEIDING Geachte ouders, Het nieuwe jaar is al weer een aantal weken oud. We hebben de draad weer opgepakt. Ik hoop, dat u een gezellige periode achter de rug heeft! Uiteraard

Nadere informatie

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 39 nr. 20, 4 februari 2016

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 39 nr. 20, 4 februari 2016 Raagten Actueel Jaargang 39 nr. 20, 4 februari 2016 Algemeen Carnaval Eindelijk is het zover, morgen vieren we carnaval op school! We verwachten alle kinderen om 9.30 uur op school in hun mooiste carnavalsoutfit.

Nadere informatie

Woensdag 15 maart: Gehele dag: Stemlokaal in zowel de hal van locatie Vitruviusweg als de Elegaststraat.

Woensdag 15 maart: Gehele dag: Stemlokaal in zowel de hal van locatie Vitruviusweg als de Elegaststraat. Nr. 21 maandag 13 maart 2017 Belangrijke data Maandag 13 maart: 13.15-14.30 uur. Opa en oma middag H t/m N Dinsdag 14 maart: 8.45-10.00 Koffieochtend locatie Elegaststraat: alle ouder(s)/verzorger(s) zijn

Nadere informatie

In verband met de herfstvakantie verschijnt het volgende Korenaarbulletin op maandag 23 oktober 2017

In verband met de herfstvakantie verschijnt het volgende Korenaarbulletin op maandag 23 oktober 2017 Nr. 07 maandag 9 oktober 2017 In verband met de herfstvakantie verschijnt het volgende Korenaarbulletin op maandag 23 oktober 2017 Belangrijke data Maandag 9 oktober: Start Leefstijl thema 2: Praten en

Nadere informatie

Schooljaar Maandag 09 oktober 2017

Schooljaar Maandag 09 oktober 2017 INFOOTJE NR. 3 Schooljaar 2017-2018 Maandag 09 oktober 2017 Agenda Vrijdag 13 oktober BRUILOFT juf Yvonne & Rick 14.45 uur start Herfstvakantie Zondag 15 oktober Einde Kinderboekenweek Maandag 23 oktober

Nadere informatie

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 39 nr. 17, 14 januari 2016

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 39 nr. 17, 14 januari 2016 Raagten Actueel Jaargang 39 nr. 17, 14 januari 2016 Algemeen Citotoetsen Zoals jullie al eerder hebben kunnen lezen, zijn we bezig met de citotoetsen. De komende twee weken zijn we daar nog mee bezig.

Nadere informatie

Belangrijke data. Activiteiten. Nr. 6 maandag 17 oktober

Belangrijke data. Activiteiten. Nr. 6 maandag 17 oktober Nr. 6 maandag 17 oktober Belangrijke data Maandag 17 oktober: Start Leefstijlthema 2 Praten en luisteren (zie hieronder) Dinsdag 18 oktober: 8.40-10.00 uur op locatie Elegaststraat => Koffieochtend voor

Nadere informatie

Tweewekelijks bulletin van de Wilhelminaschool Nr. 5 1 november 2018 Informatie en nieuws over en van school

Tweewekelijks bulletin van de Wilhelminaschool Nr. 5 1 november 2018 Informatie en nieuws over en van school Tweewekelijks bulletin van de Wilhelminaschool Nr. 5 1 november 2018 bulletin@wilhelminaschool.nl Informatie en nieuws over en van school Nieuwe leerlingen Team In groep 1i zijn na de vakantie gestart:

Nadere informatie

Vlierpraatjes

Vlierpraatjes Vlierpraatjes 1. 07-09 - 2017 Mededelingen van de school Start van het schooljaar Het nieuwe schooljaar 2017-2018 is inmiddels weer gestart. De nieuwe kinderen in onze groepen 1 en de kinderen die van

Nadere informatie

Start van Adviesgesprekken groep 8. Januari 2017 Nummer 9

Start van Adviesgesprekken groep 8. Januari 2017 Nummer 9 Januari 2017 Nummer 9 Start van 2017 In deze eerste nieuwsbrief van 2017 wensen we iedereen natuurlijk het allerbeste voor het komende jaar. Dit jaar staan de ontwikkelingen van het Kindcentrum centraal.

Nadere informatie

Groepsverdeling 2015-2016 De groepsverdeling is bijna rond. We hopen u volgende week te kunnen melden welke leerkrachten in welke groepen staan.

Groepsverdeling 2015-2016 De groepsverdeling is bijna rond. We hopen u volgende week te kunnen melden welke leerkrachten in welke groepen staan. Raagten Actueel Jaargang 39 nr. 35, 9 juni 2016 Algemeen Groepsverdeling 2015-2016 De groepsverdeling is bijna rond. We hopen u volgende week te kunnen melden welke leerkrachten in welke groepen staan.

Nadere informatie

januari nummer 9

januari nummer 9 2016 2017 18 januari 2017 - nummer 9 Agenda Maandag 23 jan. Jaarvergadering ouderraad, aanvang 20.00 u. Dinsdag 24 jan. Studiedag, kinderen zijn vrij van school Maandag 23 jan. t/m donderdag: adviesgesprekken

Nadere informatie

INFOBRIEF 10, november 2018.

INFOBRIEF 10, november 2018. INFOBRIEF 10, november 2018. AGENDA komende schoolweken Dinsdag 13 en donderdag 15 november: Oudergesprekken groep 8 Maandag 19 november: Schoolfinale voorleeswedstrijd Donderdag 6 december: Ochtend schoolvrij,

Nadere informatie

Agenda. Jarigen. Welkom op school. Algemeen. Van 9 januari t/m 23 januari

Agenda. Jarigen. Welkom op school. Algemeen. Van 9 januari t/m 23 januari 9 januari 2015 - nummer 9 Agenda donderdag 15 januari informatieavond Thematisch werken aanvang 19.00 uur maandag 19 januari OV vergadering aanvang 20.00 uur woensdag 21 januari voorleesontbijt groep 1

Nadere informatie

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 41 nr. 19, 1 februari 2018

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 41 nr. 19, 1 februari 2018 Raagten Actueel Jaargang 41 nr. 19, 1 februari 2018 Algemeen Hoog bezoek Aanstaande maandagmiddag, 5 februari, verwachten wij hoog bezoek uit Vlaanderen. De Minister van Onderwijs, mevrouw Crevits zal

Nadere informatie

DATUM NAAM GROEP DATUM NAAM GROEP

DATUM NAAM GROEP DATUM NAAM GROEP 20 januari 2017 - nummer 8 Jaargang 36 Agenda 01-02 Inloop van 8.15 8.30 uur 02-02 MR-vergadering Verjaardagen DATUM NAAM GROEP DATUM NAAM GROEP 01-02 Ilse Aalpol 55/6 22-02 Lou Looijmans 4 02-02 Emiel

Nadere informatie

Informatie van ons Kindcentrum

Informatie van ons Kindcentrum WEEKBRIEF 32 7 mei 2019 MET DEZE WEEK Informatie vanuit ons Kindcentrum - Workshop Cupcakes - Avondvierdaagse 2019 - Verkeersveiligheid rondom het Kindcentrum. Vrijwilligers gezocht! - Giga Kangoeroedag

Nadere informatie

Agenda: Schooljaar Nr. 14. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel? Ready to Rock

Agenda: Schooljaar Nr. 14. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel? Ready to Rock Schooljaar 2018-2019 Nr. 14 Ready to Rock Een muziekproject waarbij kinderen uit groep 6 t/m 8 na school, maar wel op school, een instrument leren bespelen. Doel van deze lessen: kinderen gratis kennis

Nadere informatie

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 39 nr. 27, 31 maart 2016

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 39 nr. 27, 31 maart 2016 Raagten Actueel Jaargang 39 nr. 27, 31 maart 2016 Algemeen Inloopochtend nieuwe leerlingen Morgenochtend is de inloopochtend voor toekomstige leerlingen en hun ouders van 10.30 tot 12.00 uur. Kent u nog

Nadere informatie

Het volgende Spionneke verschijnt op donderdag 17 november 2016

Het volgende Spionneke verschijnt op donderdag 17 november 2016 Kopij voor de eerstvolgende uitgave tot uiterlijk woensdag 16 november in te dienen bij Stans Peters, e-mail : speters@skozok.nl of bij infodepionier@skozok.nl. Het volgende Spionneke verschijnt op donderdag

Nadere informatie

Talismanbulletin 8 april 2016

Talismanbulletin 8 april 2016 Talismanbulletin 8 april 2016 Beste ouders en verzorgers, Belangrijke data: Vrijdag 8 april Creamiddag groep 3 en 4 Woensdag 13 april Wereldkinderfeest, opening op het plein Vrijdag 15 april Kleuters vrij

Nadere informatie

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 40 nr februari 2017

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 40 nr februari 2017 Raagten Actueel Jaargang 40 nr. 19 2 februari 2017 Algemeen Bijna Carnaval! Op vrijdagochtend 24 februari luiden wij op onze school het begin van Carnaval in. Let op: Het feest duurt van 9:30 12:00 uur.

Nadere informatie

Nummer oktober 2016

Nummer oktober 2016 2016-2017 Nummer 03 18 oktober 2016 In dit nummer: - Urenberekening / studiedagen - Klassenouders - Voorstellen: Boyd Wijnen - Tienercentrum De Belleman - Contactpersoon hoofdluis controle - De Hofnar

Nadere informatie

NR januari 2019 (nr. 11 zal verschijnen op 24 januari 2019)

NR januari 2019 (nr. 11 zal verschijnen op 24 januari 2019) NR. 10 10 januari 2019 (nr. 11 zal verschijnen op 24 januari 2019) NIEUWS UIT DE GROEPEN 1-2 A & B Na twee weken vakantie zijn we weer volop aan de slag gegaan in beide groepen. Deze week staat het nieuwe

Nadere informatie

Let s GO. 26 oktober 2018 jaargang 5. Let s GO!

Let s GO. 26 oktober 2018 jaargang 5. Let s GO! 26 oktober 2018 jaargang 5 Let s GO! Bezoek onze website www.kindcentrumdekersentuin.nl voor het laatste nieuws. Met eenvoudige links komt u snel bij de mooiste foto's en filmpjes van uw kind. Op de site

Nadere informatie

Herinnering Spelinloop Vitruviusweg: Dinsdag 21 maart groep 0/1

Herinnering Spelinloop Vitruviusweg: Dinsdag 21 maart groep 0/1 Nr. 22 maandag 20 maart 2017 Belangrijke data Maandag 20 maart: Studiedag voor alle leerkrachten. Alle kinderen vrij. Dinsdag 21 maart: 20.00-22.00 uur MR vergadering locatie Vitruviusweg Woensdag 22 maart:

Nadere informatie

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 39 nr. 15, 17 december 2015

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 39 nr. 15, 17 december 2015 Raagten Actueel Jaargang 39 nr. 15, 17 december 2015 Algemeen Fijne kerstvakantie voor iedereen Op vrijdagochtend 18 december om 12.00 uur gaat de kerstvakantie voor ons beginnen! Wat hebben de kinderen

Nadere informatie

Agenda. Jarigen op onze school. Nieuws van de directie. 8 mei 2019 nummer 11. Van 6 mei tot 7 juni. Samen vernieuwend leren

Agenda. Jarigen op onze school. Nieuws van de directie. 8 mei 2019 nummer 11. Van 6 mei tot 7 juni. Samen vernieuwend leren 8 mei 2019 nummer 11 Samen vernieuwend leren Agenda 14-5 t/m 17-5 16-5 20-5 17-5 24-5 27-5 30-5 31-5 4-6 t/m 7-6 5-6 7-6 Schoolkamp groep 8 OR Cito LVS Koffie-uurtje groep 4, 08.30 (Let op, datum gewijzigd)

Nadere informatie

Bijna Herfstvakantie Nog een paar dagen en dan zit de eerste periode van het schooljaar er alweer op en is het Herfstvakantie!

Bijna Herfstvakantie Nog een paar dagen en dan zit de eerste periode van het schooljaar er alweer op en is het Herfstvakantie! Leesmij Jaargang 18, nummer 4 Helmond, 10 oktober 2017 Bijna Herfstvakantie Nog een paar dagen en dan zit de eerste periode van het schooljaar er alweer op en is het Herfstvakantie! Wat is er alweer veel

Nadere informatie

Koningsdag. Lezum. Jaargang april Beste ouders en verzorgers,

Koningsdag. Lezum. Jaargang april Beste ouders en verzorgers, Lezum Jaargang 2014-2015 23 april 2015 Beste ouders en verzorgers, Terwijl groep 8 midden in de Cito eindtoets zit, worden in groep 3 de kuikentjes geboren. De lente is begonnen! Veel leesplezier met de

Nadere informatie

Belangrijke data. Inhoudsopgave. Weekopening groep 6-7 Studiedag (hele dag vrij)!! Weekopening groep 5-6 Groep 1-2 vrij!! Weekopening groep 4-5

Belangrijke data. Inhoudsopgave. Weekopening groep 6-7 Studiedag (hele dag vrij)!! Weekopening groep 5-6 Groep 1-2 vrij!! Weekopening groep 4-5 Belangrijke data Maandag 5 november 18 Woensdag 7 november 18 Maandag 12 november 18 Vrijdag 16 november 18 Maandag 19 november 18 Weekopening groep 6-7 Studiedag (hele dag vrij)!! Weekopening groep 5-6

Nadere informatie

Op 22 en 23 mei zijn de groepen 1 t/m 4 vrij, de groepen 5 t/m 8 hebben dan wel school. Van 24 t/m 26 mei zijn alle kinderen vrij!

Op 22 en 23 mei zijn de groepen 1 t/m 4 vrij, de groepen 5 t/m 8 hebben dan wel school. Van 24 t/m 26 mei zijn alle kinderen vrij! Raagten Actueel Jaargang 40 nr. 28 21 april 2017 Algemeen Vrij Twee weken vrij om je weer helemaal op te laden voor het laatste blok tot aan de zomervakantie. Van 24 april t/m 5 mei is het meivakantie.

Nadere informatie

Nummer 5, 1 februari 2016 Schooljaar 2015-2016

Nummer 5, 1 februari 2016 Schooljaar 2015-2016 Nummer 5, 1 februari 2016 Schooljaar 2015-2016 Agenda 1 februari MR vergadering 5 t/m 14 februari Carnavalsvakantie (let op: vrijdag 5 februari zijn dus alle kinderen vrij!) 26 februari Open podium en

Nadere informatie

Ouderavond Op donderdag 17 maart en dinsdag 22 maart zijn de ouderavonden n.a.v. het rapport. Alle ouders worden hiervoor uitgenodigd.

Ouderavond Op donderdag 17 maart en dinsdag 22 maart zijn de ouderavonden n.a.v. het rapport. Alle ouders worden hiervoor uitgenodigd. Raagten Actueel Jaargang 39 nr. 22, 25 februari 2016 Algemeen Studiedag Op woensdag 2 maart zijn alle leerlingen vrij van school. Er is dan een gezamenlijke studiedag voor de leerkrachten en pedagogisch

Nadere informatie

Raagten Actueel. Algemeen. Groep 1 en 2. Jaargang 41 nr. 19, 25 januari 2018

Raagten Actueel. Algemeen. Groep 1 en 2. Jaargang 41 nr. 19, 25 januari 2018 Raagten Actueel Jaargang 41 nr. 19, 25 januari 2018 Algemeen Carnavalsviering Het is nog wat vroeg, maar we willen dit alvast wel onder de aandacht brengen: Vrijdag 9 februari is het Carnaval op De Raagten.

Nadere informatie

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 39 nr. 16, 7 januari 2016

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 39 nr. 16, 7 januari 2016 Raagten Actueel Jaargang 39 nr. 16, 7 januari 2016 Algemeen Gelukkig nieuwjaar Graag willen alle leerkrachten van De Raagten iedereen een blij, gezond en heel gelukkig 2016 toewensen! Dat hebben we gedaan

Nadere informatie

Venmail. Algemeen. Agenda

Venmail. Algemeen. Agenda 20-01-2017 Algemeen Schoolreis 2017 Dit jaar gaan wij op dinsdag 30 mei op schoolreisje. Groepen 1,2 en 3 gaan naar het Linnaeushof en de groepen 4,5,6,7 en 8 gaan naar Drievliet. 't Venne heeft een eigen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 januari 2015

Nieuwsbrief 15 januari 2015 Belangrijke data: 19 januari: Vergadering oudervereniging. 26 januari: 10-minutengesprekken groep 1 en 2 11 februari: Voorleeswedstrijd in de Stenge te Heinkenszand 16 februari t/m 20 februari: voorjaarsvakantie

Nadere informatie

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 40 nr. 6, 13 oktober Herfstvakantie: 24 t/m 28 oktober

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 40 nr. 6, 13 oktober Herfstvakantie: 24 t/m 28 oktober Raagten Actueel Jaargang 40 nr. 6, 13 oktober 2016 Algemeen Herfstvakantie: 24 t/m 28 oktober Studiedagen voor de groepen 1 t/m 4 Maandag 31 oktober en dinsdag 1 november zijn er voor de kinderen van de

Nadere informatie

Raagten Actueel. Algemeen. Groep 0-1-2. Jaargang 39 nr. 28, 7 april 2016

Raagten Actueel. Algemeen. Groep 0-1-2. Jaargang 39 nr. 28, 7 april 2016 Raagten Actueel Jaargang 39 nr. 28, 7 april 2016 Algemeen Inloopavond en Creatieve avond Wat hadden we veel belangstelling tijdens de inloopochtend en de creatieve avond! We hebben veel enthousiaste verhalen

Nadere informatie

OV-vergadering; uur. Ouderavond De Vreedzame School; uur

OV-vergadering; uur. Ouderavond De Vreedzame School; uur 21 oktober 2016 - nummer 4 Agenda Vrijdag 21 oktober Maandag 31 oktober Maandag 7 november Woensdag 9 november Vrijdag 11 november 12.30 uur; Herfstvakantie!!! Weer naar school OV-vergadering; 20.00 uur

Nadere informatie

We hopen dat het weer ons niet in de steek laat en dat het een gezellige en leerzame ochtend wordt.

We hopen dat het weer ons niet in de steek laat en dat het een gezellige en leerzame ochtend wordt. DE STROOM JAARGANG 3 NUMMER 7 15 OKTOBER 2015 Informatieblaadje Basisschool de Beerze Inhoud: Herfstwandeling groepen 1-2 Herfstwandeling groepen 3 en 4 (MB) Excursie Oertijdmuseum groepen 5, 5/6 en 6

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr januari 2016

NIEUWSBRIEF nr januari 2016 NIEUWSBRIEF nr. 10 12 januari 2016 In deze nieuwsbrief: Gelukkig 2017 Alexandra de Vries Schoonmaakavond woensdag 18 januari Inloop ouders Nationale Voorleesdagen Informatieavond ParnasSys (herhaling)

Nadere informatie

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014!

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! Regel van de week Wij houden ons aan gemaakte afspraken. ALGEMEEN Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! U bent van

Nadere informatie

Nieuwsbrief donderdag 29 maart Open Ochtend voor nieuwe ouders en hun kind(eren) Inschrijven van broertjes en zusjes op de LvB.

Nieuwsbrief donderdag 29 maart Open Ochtend voor nieuwe ouders en hun kind(eren) Inschrijven van broertjes en zusjes op de LvB. Nieuwsbrief donderdag 29 maart 2018 vrijdag 30 maart maandag 2 april woensdag 4 april Goede Vrijdag. Iedereen is vrij 2 e Paasdag. Iedereen is vrij Open Ochtend voor nieuwe ouders donderdag 5 april Theoretisch

Nadere informatie

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 40 nr. 5, 6 oktober 2016

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 40 nr. 5, 6 oktober 2016 Raagten Actueel Jaargang 40 nr. 5, 6 oktober 2016 Algemeen Plastic doppen Wat geweldig dat er al een hele tijd veel kinderen en ouders meesparen voor hulphonden door middel van plastic doppen. Er wordt

Nadere informatie

Weekbericht van maandag 25 januari 2016.

Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Algemeen: *Woensdag is de open dag van alle scholen van de Primeniusstichting. Belangstellenden kunnen binnenlopen en de school bekijken. Het is niet de bedoeling

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Maandag 19 oktober 2015

Schooljaar 2015-2016 Maandag 19 oktober 2015 INFOOTJE NR. 04 Schooljaar 2015-2016 Maandag 19 oktober 2015 Agenda Donderdag 22 oktober 19.30 uur algemene jaarvergadering OR Vrijdag 23 oktober 15.15 uur start herfstvakantie Zaterdag 24 oktober 13.00

Nadere informatie

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 41 nr. 12, 23 november 2017

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 41 nr. 12, 23 november 2017 Raagten Actueel Jaargang 41 nr. 12, 23 november 2017 Algemeen Staking Beste ouders/verzorgers, Zoals u mogelijk al uit de media heeft vernomen, hangt er voor 12 december a.s. wederom een staking in het

Nadere informatie

Nummer 2, 21 oktober 2015 Schooljaar 2015-2016

Nummer 2, 21 oktober 2015 Schooljaar 2015-2016 Nummer 2, 21 oktober 2015 Schooljaar 2015-2016 Agenda 23 okt. Open podium 24 okt. t/m 1 nov Herfstvakantie 5 nov. VO markt voor leerlingen en ouders groep 7 en 8 13 nov. Ontdek Museum ter afsluiting van

Nadere informatie

januari 2019 Februari Kijkochtend project bouwen Studiemiddag team: alle kinderen om uur vrij

januari 2019 Februari Kijkochtend project bouwen Studiemiddag team: alle kinderen om uur vrij Nieuwsbrief januari 2019 t/m vr 4 jan Kerstvakantie Januari wo 16 wo 30 Studiedag Talent Primair, alle leerlingen vrij Kennismakingsbijeenkomst nieuwe ouders, 09.00 uur Ouderavond veilig online op College

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3. Schooljaar januari. Beste ouders/verzorgers,

Nieuwsbrief 3. Schooljaar januari. Beste ouders/verzorgers, Nieuwsbrief 3 Schooljaar 2014-2015 januari Beste ouders/verzorgers, Het nieuwe kalenderjaar 2015 is begonnen. Allereerst willen we u een gelukkig en gezond nieuwjaar toewensen! Helaas blijkt dat de gezondheid

Nadere informatie

VOORWOORD. Beste ouders en verzorgers,

VOORWOORD. Beste ouders en verzorgers, Wetenswaardigheid 11 26 februari 2015 Beste ouders en verzorgers, VOORWOORD Deze week heeft u allemaal het tweede rapportgesprek. We hopen dat het prettige gesprekken zijn en dat u helder en duidelijk

Nadere informatie

Woensdag 25 mei uur vrij. Oudervereniging opzoek naar nieuwe leden. Schoolreisje: Dolfinarium ALGEMEEN

Woensdag 25 mei uur vrij. Oudervereniging opzoek naar nieuwe leden. Schoolreisje: Dolfinarium ALGEMEEN ALGEMEEN Woensdag 25 mei - 12.00 uur vrij Woensdag 25 mei hebben alle leerkrachten van stichting Uniek een studiemiddag. Daarom zijn deze dag de kinderen om 12.00uur uit. Wilt u hier aub rekening mee houden?

Nadere informatie

Gerardusschool Klingerveld 6 Postbus 97 5750 AB DEURNE telefoon: 0493 314144 e-mail: gerardusschool@prodas.nl www.bs-gerardus.nl

Gerardusschool Klingerveld 6 Postbus 97 5750 AB DEURNE telefoon: 0493 314144 e-mail: gerardusschool@prodas.nl www.bs-gerardus.nl Gerardusschool Klingerveld 6 Postbus 97 5750 AB DEURNE telefoon: 0493 314144 e-mail: gerardusschool@prodas.nl www.bs-gerardus.nl Deurne, 13-01-2016 Nummer 9 Beste ouders, graag maken wij u attent op het

Nadere informatie

Het Wilgenblaadje. Het Wilgenblaadje. Belangrijke data:

Het Wilgenblaadje. Het Wilgenblaadje. Belangrijke data: Het Wilgenblaadje Het Wilgenblaadje Editie 9: 06.11.2015 17: 15.01.2016 Belangrijke data: 18 januari algemene informatieavond Fides: 19.30-21.15 u 5 februari carnavalsviering 15 februari studiedag, alle

Nadere informatie

Voor in de agenda. Maandag 17 september. Studiedag : kinderen basisschool zijn vrij. Woensdag 19 september

Voor in de agenda. Maandag 17 september. Studiedag : kinderen basisschool zijn vrij. Woensdag 19 september Jaarkalender 2018-2019 Op de jaarkalender 2018-2019 staat er een studiedag aangegeven op woensdag 27 maart 2019. Dit is niet correct. Woensdag 27 maart 2019 is er geen studiedag en hebben de kinderen van

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 9 oktober 2017

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 9 oktober 2017 Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 9 oktober 2017 Beste ouders/verzorger(s), Het is alweer bijna herfstvakantie. Deze valt vroeg dit jaar, maar een weekje vrij is vast welkom voor de kinderen. Voor

Nadere informatie

Meneer Bram had voor ons een Quiz gemaakt op kahoot! En die hebben we samen met de andere groep 7 gemaakt het was heel erg leuk!

Meneer Bram had voor ons een Quiz gemaakt op kahoot! En die hebben we samen met de andere groep 7 gemaakt het was heel erg leuk! maandag 11 april 2016 De afgelopen week zijn we bezig geweest met de entreetoets. Volgende week staan er ook nog een paar toetsen op ons te wachten. We vinden het spannend maar toch gaan we er voor. Tijdens

Nadere informatie

Start voorjaarsvakantie; uur. Peuter- doe ochtend: uur Boomfeestdag Inloopspreekuur CMD: uur

Start voorjaarsvakantie; uur. Peuter- doe ochtend: uur Boomfeestdag Inloopspreekuur CMD: uur 1 maart 2019 - nummer 13 Agenda Vrijdag 1 maart Maandag 11 maart Woensdag 13 maart Vrijdag 15 maart Maandag 18 maart Woensdag 20 maart Donderdag 21 maart Vrijdag 22 maart Carnaval op school Start voorjaarsvakantie;

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

B E K E K E N R O O I 4 Schooljaar

B E K E K E N R O O I 4 Schooljaar dé openbare basisschool in Waalre Maximiliaanlaan 1 5583 XG Waalre telefoon: 040 2213644 e-mail Ekenrooi: directie@obsekenrooi.nl website: www.obsekenrooi.nl OBS Ekenrooi Denken Voelen Creëren Bewegen

Nadere informatie

De school is weer helemaal in Sinterklaassferen. Versiergroep bedankt!

De school is weer helemaal in Sinterklaassferen. Versiergroep bedankt! Nummer: 1131 28 november 2018 Correspondentieadres: Margrietstraat 2 5754 AH Deurne Tel: 0493-314370 Website www.bszeilberg.nl Redactie De Stikker: info.bszeilberg@prodas.nl In dit nummer: -Van de directeur

Nadere informatie

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 40 nr. 10, 18 november 2016

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 40 nr. 10, 18 november 2016 Raagten Actueel Jaargang 40 nr. 10, 18 november 2016 Algemeen Vol verwachting kijken wij uit naar het grote feest van Sinterklaas. De school is prachtig versierd door de ouders van de ouderraad! Nu komen

Nadere informatie

Rapporten Denken jullie eraan dat de rapporten weer ingeleverd worden voor de kerstvakantie?

Rapporten Denken jullie eraan dat de rapporten weer ingeleverd worden voor de kerstvakantie? Raagten Actueel Jaargang 40 nr. 11, 24 november 2016 Algemeen Rapporten Denken jullie eraan dat de rapporten weer ingeleverd worden voor de kerstvakantie? Schoen zetten Aanstaande maandag 28 november mogen

Nadere informatie

Luizencontrole Zoals na iedere vakantie worden de kinderen op woensdag 2 november ook weer gecontroleerd op eventuele luizen en neten.

Luizencontrole Zoals na iedere vakantie worden de kinderen op woensdag 2 november ook weer gecontroleerd op eventuele luizen en neten. Raagten Actueel Jaargang 40 nr. 7, 20 oktober 2016 Algemeen Herfstvakantie: 24 t/m 28 oktober Nog een dagje naar school en dan hebben we alweer herfstvakantie. We wensen iedereen veel plezier! Twee studiedagen

Nadere informatie

maart nummer 12

maart nummer 12 2016 2017 15 maart 2017 - nummer 12 Agenda Woensdag 15 maart CREA-dag Maandag 20 maart Start Week van de Lentekriebels. Maandag 20 maart MR-vergadering, aanvang 20.00 u. Dinsdag 21 maart Informatieavond

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 5 (januari 2017) Agenda 19 januari Juf Els jarig. 25 januari voorleesontbijt Juf Julia jarig. 11 maart NL Doet GELUKKIG NIEUWJAAR

Nieuwsbrief Nr. 5 (januari 2017) Agenda 19 januari Juf Els jarig. 25 januari voorleesontbijt Juf Julia jarig. 11 maart NL Doet GELUKKIG NIEUWJAAR Nieuwsbrief Nr. 5 (januari 2017) GELUKKIG NIEUWJAAR Namens het team van de Gerardus Majella wensen wij u en uw gezin een gelukkig en gezond 2017. Wij hebben er weer veel zin in! Na een leuke start op het

Nadere informatie

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 41 nr. 17, 11 januari 2018

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 41 nr. 17, 11 januari 2018 Raagten Actueel Jaargang 41 nr. 17, 11 januari 2018 Algemeen Een goed begin!! Afgelopen maandag zijn we samen 2018 goed gestart. De leerkrachten stonden buiten met sterretjes een liedje te zingen voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief vrijdag 30 juni Start schooljaar met twee kleutergroepen. Gymlessen komend schooljaar. dinsdag 4 juli Schoonmaakavond groep 1/2

Nieuwsbrief vrijdag 30 juni Start schooljaar met twee kleutergroepen. Gymlessen komend schooljaar. dinsdag 4 juli Schoonmaakavond groep 1/2 Nieuwsbrief vrijdag 30 juni 2017 dinsdag 4 juli Schoonmaakavond groep 1/2 10-minutengesprek op aanvraag Warme overdracht voor ouders die daarvoor uitgenodigd zijn vrijdag 7 juli dinsdag 11 juli woensdag

Nadere informatie

Jaargang 19, nr. 17 Donderdag, 24 januari 2013

Jaargang 19, nr. 17 Donderdag, 24 januari 2013 Jaargang 19, nr. 17 Donderdag, 24 januari 2013 Week 04: vrijdag 25 jan. groep 1 t/m 4 vrij Week 05: geen bijzonderheden Week 06: 5, 6 en 7 febr. Eindcito groep 8 vrijdag 8 febr. Carnavalsfeest 09.00 13.15

Nadere informatie

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Openbare Dalton Basisschool De Belhamel Rudolfusdal 60 5551 EG Dommelen 040 204 25 88 info@obsdebelhamel.nl www.obsdebelhamel.nl De Kattebel jaargang 14 25 april nr. 17 TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN

Nadere informatie

Boog nr

Boog nr Boog nr. 3 06-10-2018 De herfstvakantie is al weer even achter de rug en langzaamaan beginnen de voorbereidingen voor Sinterklaas vorm te krijgen. Vorige week is onze nieuwe onderwijsassistent gestart.

Nadere informatie

Nummer januari 2019 Sint Trudo Info Pagina VAN HARTE WELKOM

Nummer januari 2019 Sint Trudo Info Pagina VAN HARTE WELKOM Nummer 12.10 Sint Trudo Info Pagina VAN HARTE WELKOM Inmiddels zijn Eva Bouwman en Wies van der Weijden al ingestroomd bij juf Moniek in groep 1/2B. Thibo Verbunt, Tim Bouwman en Sam Prijden zijn aan het

Nadere informatie

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in juni. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad!

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in juni. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad! Het Josephientje! Jaargang 12 nr. 10 juni 2017 AGENDA 4 juli MR vergadering 5 juli ouderbedankochtend 6 juli Rapportgesprekken groep 1 t/m 7 10 juli Stoeltjes passen. Nieuwe kinderen zijn welkom! 12 juli

Nadere informatie

VROONESTE-IN-FO NUMMER 9 15 JANUARI 2015

VROONESTE-IN-FO NUMMER 9 15 JANUARI 2015 VROONESTE-IN-FO NUMMER 9 15 JANUARI 2015 -Kalender -De Nationale Voorleesdagen 2015 KALENDER Vrijdag 5 december Sinterklaasfeest, kinderen s middags vrij Dinsdag 9 december MR vergadering Donderdag 18

Nadere informatie

Feest! Meten en Wegen. Een extra grote Globe

Feest! Meten en Wegen. Een extra grote Globe 03 OKTOBER 2014 Een extra grote Globe De Globe van deze week staat boordevol met mooie, leuke en interessante nieuwtjes. Lees deze goed door, zodat u op de hoogte bent van het doen en laten van Kindcentrum

Nadere informatie

oktober nummer 4

oktober nummer 4 2017 2018 11 oktober 2017 - nummer 4 Agenda Maandag 16 oktober tot en met 20 oktober Herfstvakantie. Algemeen Tevredenheidsonderzoek Na de herfstvakantie start ons bestuur Eenbes een nieuw Tevredenheidsonderzoek.

Nadere informatie

Studiedag Op dinsdag 28 juni zijn alle kinderen de hele dag vrij van school i.v.m. studiedag voor het team.

Studiedag Op dinsdag 28 juni zijn alle kinderen de hele dag vrij van school i.v.m. studiedag voor het team. Raagten Actueel Jaargang 39 nr. 36, 16 juni 2016 Algemeen Groepsverdeling schooljaar 2016-2017 Het is elk jaar weer even puzzelen om de groepsverdeling voor het nieuwe schooljaar rond te krijgen. Hoeveel

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2015

Nieuwsbrief januari 2015 Nieuwsbrief januari 2015 januari 5 Nieuwsbrief Oud papier actie t/m 8 jan. 8 Leerlingenraad 14.00 14.45 Voorlichtingsavond HORDe 19.30 21.30 (zie bijlage) 14 Koffieochtend 08.30 09.15 19 OR vergadering

Nadere informatie

DATUM NAAM GROEP DATUM NAAM GROEP. Alle leerlingen van harte gefeliciteerd.

DATUM NAAM GROEP DATUM NAAM GROEP. Alle leerlingen van harte gefeliciteerd. 21 oktober 2016 - nummer 3 Jaargang 36 Agenda 24-10 t/m 28-10 Herfstvakantie 31-10 Luizencontrole 01-11 Controle fietsverlichting 02-11 Inloop van 8.15 8.30 uur Verjaardagen DATUM NAAM GROEP DATUM NAAM

Nadere informatie

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering 21 December vrijdag Kerstvakantie begint om 12.15 uur 25 & 25 December Eerste & Tweede kerstdag Woensdag

Nadere informatie

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 41 nr. 21, 22 februari Belangrijke data

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 41 nr. 21, 22 februari Belangrijke data Raagten Actueel Jaargang 41 nr. 21, 22 februari 2018 Algemeen Belangrijke data Woensdag 28 februari: Donderdag 1 maart: Vrijdag 23 maart: Alle kinderen om 11.30 uur uit Creatieve avond: 18.30-19.30 uur

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5. Algemene informatie. Belangrijke data: Invulling vacature groep 1-2c. Terugblik infoavond social media

Nieuwsbrief 5. Algemene informatie. Belangrijke data: Invulling vacature groep 1-2c. Terugblik infoavond social media Nieuwsbrief 5 25 oktober 2018 Belangrijke data: 26 oktober Halloween Kromstraat 29 oktober Schema oudergesprekken in centrale hal (gr. 1 t/m 7) 29 oktober Informatieavond VO groepen 7 en 8, 19.30 uur 31

Nadere informatie

SPREUK VAN DE WEEK Als er iets is dat bergen kan verzetten, dan is dat het vertrouwen in je eigen kracht STUDIEDAG KLEUTERGROEPEN 1/2

SPREUK VAN DE WEEK Als er iets is dat bergen kan verzetten, dan is dat het vertrouwen in je eigen kracht STUDIEDAG KLEUTERGROEPEN 1/2 Generaal Boreelpad 29 5623 JZ Eindhoven 040 243 92 33 directie@rapenland.nl www.rapenland.nl Infora Nummer 05 2018-2019 Schooljaar 2018-2019 1 november 2018 Agenda 6 november Studiedag groepen 1/2 12 november

Nadere informatie

Nieuws uit groep 6: P.B.S. beloningen

Nieuws uit groep 6: P.B.S. beloningen Nieuws uit groep 6: We hebben weer een leuke periode achter de rug, waarin we ook veel hebben gedaan. Hieronder kunt u mee lezen en genieten van al onze belevenissen! Wie ben jij? Het Wie ben jij spel

Nadere informatie

Leesmij. Mededelingen van de school. Jaargang 17, nummer 11 Helmond, 14 februari 2017

Leesmij. Mededelingen van de school. Jaargang 17, nummer 11 Helmond, 14 februari 2017 Leesmij Jaargang 17, nummer 11 Helmond, 14 februari 2017 Mededelingen van de school Eerste rapport Het eerste rapport gaat a.s. vrijdag (17 februari) mee naar huis. De ouderavonden zijn op maandag 20 en

Nadere informatie