Handleiding - 1-kanaalaanvraag - juli

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding - 1-kanaalaanvraag - juli 2011 -"

Transcriptie

1 jobs, overheid, screening, certificering, competenties, taaltesten Handleiding - 1-kanaalaanvraag - juli

2 Inhoudstafel 1. Login Jouw aanvragen 04 a. Mijn behoeften en aanvragen 04 b. Overzicht Nieuwe aanvraag 05 a. Wij zijn 05 b. Wij zoeken 06 c. Profiel 07 d. Wij verwachten 08 e. Wij bieden 09 f. Selectieprocedure Verzenden van je aanvraag Dispatching Selectieverantwoordelijke 12

3 1. Login Gebruik je voor het eerst de online-aanvraag? Neem dan contact op met onze accountmanagers via Ze bezorgen je een login waarmee je je kan aanmelden op Mijn Selor via De login is gekoppeld aan de contactpersoon die er mee zal werken. Als organisatie heb je dus meerdere logins: een login per contactpersoon.

4 2. Jouw aanvragen a. Mijn behoeften en aanvragen In je eigen personeelsplan vind je de personeelsbehoeftes voor het komende jaar. Deze behoeftes kan je via ons systeem gaan beheren. Bijvoorbeeld: Je verwacht een uitbreiding van het IT-team met 5 mensen. Je maakt een behoefte aan in dat overzicht. Aan de ingebrachte behoeftes kan je nu specifieke aanvragen koppelen. Bijvoorbeeld: binnen de uitbreiding van jouw IT-team met 5 mensen (= 1 behoefte) wens je op zoek te gaan naar twee profielen: 3 functioneel analisten en 2 testers (= 2 aanvragen). Door op deze manier te werken, creëer je een duidelijk overzicht van de rekruteringsbehoeftes voor de komende periode. De aanvragen kan je al klaarzetten en pas naar ons versturen op het moment dat je wil dat ze worden uitgevoerd door Selor. b. Overzicht Je kan zowel in het overzicht van de behoeftes als de aanvragen filteren op wat je zoekt zodat je vlotter kan werken in je eigen lijsten.

5 3. Nieuwe aanvraag Je kan een nieuwe aanvraag ingeven via: het overzicht met je behoeftes ofwel rechtstreeks via het overzicht van je aanvragen. Als je de aanvraag ingeeft via het overzicht van je behoeftes, voeg je een aanvraag toe onder de behoefte waartoe deze behoort. Bij het overzicht van de aanvragen, klik je gewoon op de knop Nieuwe aanvraag invoeren. Bij de tab Wij zijn zal er dan gevraagd worden onder welke behoefte deze aanvraag hoort. Je kan een bestaande aanvraag klonen. Op deze manier kopieer je een bestaande aanvraag en kan je de nodige wijzigingen aanbrengen. Je kan een aanvraag importeren. Selor of een organisatie die gebruik maakt van ons systeem kan een bepaalde aanvraag die al in het systeem zit, exporteren en naar jou versturen via mail. Jullie kunnen deze aanvraag op jullie beurt importeren en zo aanpassen aan de eigen organisatie en wensen. a. Wij zijn Een aantal van de gegevens in het eerste tabblad zullen ingevuld zijn op basis van je login. Het is belangrijk om de juistheid hiervan te controleren en aan te vullen waar er eventueel gegevens ontbreken. Als je merkt dat er foute gegevens staan, neem dan contact op met onze accountmanagers.

6 b. Wij zoeken Waarvoor wens je een beroep te doen op ons? Je kan kiezen uit rekrutering en selectie voor statutaire of contractuele betrekkingen of uit een bepaald attest of advies. Let op: een consultatie van de reserves of een job die je wil invullen via de interne markt, kan ook een statutaire betrekking zijn. Afhankelijk van de reden waarvoor je een aanvraag indient, vragen wij om bepaalde gegevens in te vullen. Die gegevens worden zichtbaar nadat je je keuze hebt gemaakt. Als een aanvraag ook gedaan zal worden in een andere taal, moet je dit aankruisen onder de taal van de job. Op deze manier kunnen wij hier intern rekening mee houden. Het nummer van de andere aanvraag kan je hier vermelden of later invullen als dit de eerste aanvraag van de twee is. Het is belangrijk om de jobdetails (indien van toepassing) correct en volledig in te vullen. Ze zullen namelijk de basis vormen voor de kerncompetenties binnen het aangeboden competentiewoordenboek. Als er speciale reglementen van toepassing zijn bij de aanvraag, moet je ze ook hier opladen. Zo kunnen wij onze aanpak en ons advies onmiddellijk afstemmen op je noden.

7 c. Profiel Er zijn waarschijnlijk verschillende soorten profielen die in aanmerking komen voor je vacature. Hier heb je de mogelijkheid om deze profielen allemaal op te geven. Een verschillende combinatie van werkervaring, diploma s en certificaten kunnen diverse profielen opleveren die de kans vergroten op het vinden van de juiste match met jouw vacature. Let op: per profiel kan je maar één werkervaring selecteren. Eenmaal je de verschillende profielen hebt opgegeven, kies je via welke kanalen je de job wil invullen: via een externe publicatie, de bestaande databases en/of reserves. Wij bieden je hier de mogelijkheid om een simulatie uit te voeren als je voor de database of reserves kiest. Zo krijg je een eerste zicht op het aantal kandidaten dat potentieel in aanmerking komt voor jouw job. Als je eigen kandidaten wil voordragen voor deze aanvraag, kan je de gegevens hier vermelden.

8 d. Wij verwachten Tijdens een rekruterings- en selectieprocedure is het belangrijk om te weten welke competenties van toepassing zijn. Als je gebruik maakt van het federale competentiewoordenboek, geven we op basis van de eerder ingevulde jobdetails (Wij zoeken tab) reeds het juiste competentieprofiel weer. Dit wil zeggen dat de regels van de FOD P&O gevolgd werden om dit profiel samen te stellen. Als je niet gebonden bent aan het competentiewoordenboek van de federale overheid, kan je deze optie steeds uitvinken en de gewenste competenties vrij ingeven. Daarnaast heb je de mogelijkheid om ook technische competenties en pluspunten mee te geven. Hou er rekening mee dat alle opgegeven technische competenties gemeten moeten worden tijdens de selectieprocedure, dit is niet het geval voor de pluspunten. Let erop dat de omschrijving van de competenties of pluspunten concreet genoeg zijn zodat we weten wat we willen bevragen of meten.

9 e. Wij bieden Wat bieden jullie precies aan van job, werkomgeving, arbeidscondities, enzovoort? Zorg ervoor dat de omschrijvingen in dit onderdeel juist en aantrekkelijk verwoord zijn. Deze gegevens zullen namelijk gebruikt worden voor eventuele externe publicaties of uitnodigingen.

10 f. Selectieprocedure De selectieprocedure die wordt gebruikt om jouw aanvraag te behandelen, kan variëren. Ze kan bestaan uit een eenvoudige publicatie, één of meerdere proeven (al dan niet met een eigen case), een bijkomende proef, enzovoorts. Niet enkel de inhoud kan verschillen maar ook de aanpak: wij kunnen de procedure uitvoeren of je kan dit als klant zelf doen. Je kan alle of een aantal stappen in de selectieprocedure voor je eigen rekening nemen als je hiervoor de bijhorende certificeringmodule gevolgd hebt. Het is altijd mogelijk om gebruik te maken van eigen testen, cases,. Je kan die hier opladen en versturen met de aanvraag. Zo kunnen wij ze tijdig valideren. Per proef is er ruimte voorzien met een standaardtekst die je volledig kan aanpassen op basis van je eigen selectieprocedure. Deze tekst wordt automatisch meegenomen in de publicatie en uitnodigingen en moet daarom correct ingevuld worden. Als er kandidaten met een handicap ingeschreven zijn in je selectie, moet je ervoor zorgen dat er specifieke maatregelen worden genomen. Neem hiervoor contact op met het team diversiteit van Selor via selor.be.

11 4. Verzenden van je aanvraag Zodra je aanvraag volledig is ingevuld, is hij klaar om verstuurd te worden. Wanneer is hij volledig ingevuld? Wanneer je geen opmerkingen meer hebt die verbeterd moeten worden. Op dat moment verschijnt de knop verzenden. Als je de aanvraag verzendt, komt deze bij onze dispatch terecht om verder behandeld te worden. 5. Dispatching Een aantal medewerkers van Selor behoren tot het team dispatch. Wat houdt dit juist in? Als jij een aanvraag verstuurt, krijg je van hen een overzichtsmail van je aanvraag. Zij ontvangen alle aanvragen en wijzen deze toe aan diverse selectieteams. Een selectieteam kan bestaan uit meerdere mensen (selectieverantwoordelijken en selectieassistenten), zowel van bij Selor als bij de klant. Medewerkers van onze klanten die certificatiemodules op zak hebben, kunnen ook als verantwoordelijke aangeduid worden door onze dispatch om de aanvraag op zich te nemen.

12 6. Selectieverantwoordelijke In de lijst met alle aanvragen, kan een selectieverantwoordelijke (of -assistent) een overzicht krijgen van al de aanvragen die hem/haar werden toegewezen. Het is nu aan hen om de aanvraag te valideren. Een aanvraag kan onmiddellijk gevalideerd worden of teruggezonden worden naar de klant met een aantal opmerkingen. Deze opmerkingen worden per onderdeel toegevoegd door de selectieverantwoordelijke en vragen een correctie door de klant. Aangezien er verschillende linken bestaan tussen de aanvraag en onze andere systemen (bv. Pubweb, adm, ) is het belangrijk dat de aanvraag correct en kwalitatief wordt ingevuld. De inhoud van de vrij in te typen velden, wordt overgenomen in publicaties en uitnodigingen. Vandaar dat het belangrijk is deze goed na te lezen. Eenmaal je als selectieverantwoordelijke een aanvraag gevalideerd hebt, moet je ook gebruik maken van de verschillende systemen die de reserves, IM en contractuelen beheren om de selectieprocedure te vervolledigen. Alle informatie wordt automatisch overgenomen in deze systemen, dus een dubbele input moet niet gebeuren. Je moet als selectieverantwoordelijke wel een aantal validatie-acties doen zodat ofwel de publicatie kan gebeuren ofwel de uitnodigingen naar de kandidaten (gekozen door de klant) automatisch aangemaakt worden. Een aanvraag kan toegewezen worden aan één of meerdere mensen door de dispatch van Selor Een nieuwe aanvraag kan toegevoegd worden, je krijgt een nieuwe template door hierop te klikken Je kan een aanvraag klonen, dit wil zeggen dat je een bestaande aanvraag kopieert en zelf kunt wijzigen Je kan een aanvraag wijzigen of bewerken door hierop te klikken Een kalender komt tevoorschijn met de te selecteren data Een aanvraag kan geëxporteerd worden door Selor of door een organisatie die ons systeem gebruikt Je kan bepaalde zaken verwijderen via deze knop Je kan een aanvraag op pauze zetten, dit wil zeggen dat de aanvraag tijdelijk niet behandeld moet worden Je kan een aanvraag, die eerder op pauze gezet werd, terug activeren. Een aanvraag is toegewezen en moet nog gevalideerd worden. De selectieverantwoordelijke kan dit hiermee doen

Leerlingenfacturatie in Count-e

Leerlingenfacturatie in Count-e 1 Inleiding... 2 2 Leerling als klant in de boekhouding... 3 2.1 Overhalen leerlingen vanuit Wis@d naar Count-e... 3 Voor je start bepalen welke leerlingen je nodig hebt?... 3 Leerlingen ophalen vanuit

Nadere informatie

UPDATE HANDLEIDING IMPACTXRM. IMPACTXRM NV Zuidleiestraat 12/1b 9880 Aalter 0032 (50)960070 info@impactxrm.com

UPDATE HANDLEIDING IMPACTXRM. IMPACTXRM NV Zuidleiestraat 12/1b 9880 Aalter 0032 (50)960070 info@impactxrm.com UPDATE HANDLEIDING IMPACTXRM IMPACTXRM NV Zuidleiestraat 12/1b 9880 Aalter 0032 (50)960070 info@impactxrm.com Inhoud Inhoud... 1 Wist u dat...... 3 IMPACTXRM GENERAL... 4 Aanpassing benaming Beveiligingsrollen...

Nadere informatie

Handleiding voor Werkgevers

Handleiding voor Werkgevers Handleiding voor Werkgevers Deze handleiding werd specifiek ontwikkeld voor werkgevers die vacatures willen plaatsen en/of op zoek zijn naar kandidaten. De meeste onderwerpen die in de handleiding beschreven

Nadere informatie

Handleiding Mijn Yellowbrick

Handleiding Mijn Yellowbrick Handleiding Mijn Yellowbrick versie 2.0 augustus 2014 Voordelig bricken, makkelijk parkeren INHOUDSOPGAVE MIJN YELLOWBRICK 3 MIJN GEGEVENS 5 MOBIEL 7 KAARTEN 10 PARKEREN 13 TRANSACTIES 14 FACTUREN 14 ZAKELIJK

Nadere informatie

Registratie als energiemeester (als je je voor het eerst aanmeldt).

Registratie als energiemeester (als je je voor het eerst aanmeldt). Handleiding website Energiejacht voor energiemeesters In deze handleiding vind je de nodige informatie over hoe je met de website van Energiejacht aan de slag kunt gaan. Met vragen over de website kun

Nadere informatie

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Versie 1.5 mei 2013 Pagina 1 van 15 Inhoudsopgave 1. Inloggen in Employ UrenOnline 4 2. Instellingen binnen Employ UrenOnline 6 2.1 Contactpersonen 6 2.2 Projecten

Nadere informatie

Handleiding competitie.nevobo.nl

Handleiding competitie.nevobo.nl De competitiewebsite, welke via http://competitie.nevobo.nl/ te bereiken is, wordt steeds belangrijker in de volleybalcompetities van de Nevobo. In dit document vindt u informatie over de werking van deze

Nadere informatie

In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie.

In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie. Handleiding digitale zorginkoopapplicatie Achmea Zorgkantoor Zorginkoop 2016 In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie. Achmea Zorgkantoor 31 mei

Nadere informatie

Maak het betrouwbaar houden van het Digitaal KlantDossier mogelijk

Maak het betrouwbaar houden van het Digitaal KlantDossier mogelijk Maak het betrouwbaar houden van het Digitaal KlantDossier mogelijk Handleiding configureren correctieservice in Suwinet-Inkijk Mei 2011 1.! Digitaal klantdossier heeft alleen waarde als je erop kunt vertrouwen

Nadere informatie

Quick Reference MS Word Merge Addon SE

Quick Reference MS Word Merge Addon SE Eddon Software BV Rietveldenweg 82 5222 AS s-hertogenbosch The Netherlands T +31 (0)88-235 66 66 F +31 (0)88-235 66 77 E info@eddon.nl W www.eddon.nl Quick Reference MS Word Merge Addon SE Block: MS Word

Nadere informatie

Handleiding carpool.be registratie, matching & fiscale tool

Handleiding carpool.be registratie, matching & fiscale tool 2014 Handleiding carpool.be registratie, matching & fiscale tool Met deze handleiding helpen wij jou om onze website www.carpool.be te gebruiken. We doorlopen met jou de registratie, de matching en het

Nadere informatie

Handleiding Digitaal Klantenloket

Handleiding Digitaal Klantenloket Handleiding Digitaal Klantenloket Datum: november 2013 Versie 5.02 Status: Definitief Inhoudsopgave 0. Voorwoord... 3 0.1. Document Versiebeheer... 3 1. Gebruik DKL... 4 1.1. Eisen aan uw PC... 4 1.2.

Nadere informatie

HANDLEIDING KLANTEN. Project IProf: technische ondersteuning IT profielen Vlaamse overheid

HANDLEIDING KLANTEN. Project IProf: technische ondersteuning IT profielen Vlaamse overheid HANDLEIDING KLANTEN Project IProf: technische ondersteuning IT profielen Vlaamse overheid Inhoudstafel. HOE WERKT CONNECTING-EXPERTISE VOOR JOU. ALGEMEEN PROCES 3. OVERZICHT ROLLEN 4. CONNECTING-EXPERTISE:

Nadere informatie

Handleiding. Copyright Link \ Manage bvba 2006. - 2 -

Handleiding. Copyright Link \ Manage bvba 2006. - 2 - - 1 - Handleiding Het programma starten en aanmelden... 3 1 Opbouw van de schermen - Functionaliteiten... 4 1.1 Schermen... 4 Het Modulescherm... 4 Een Overzichtscherm... 4 Het Structuur menu... 5 Een

Nadere informatie

Mijn loopbaan. Deze handleiding beschrijft hoe je een profiel aanmaakt en beheert en welke mogelijkheden een profiel jou biedt.

Mijn loopbaan. Deze handleiding beschrijft hoe je een profiel aanmaakt en beheert en welke mogelijkheden een profiel jou biedt. Mijn loopbaan Ben je op zoek naar een nieuwe job? Wil je jouw loopbaan een nieuwe wending geven? Of ben je geïnteresseerd in een beroepsgerichte opleiding? VDAB helpt je op weg bij het realiseren van jouw

Nadere informatie

Handleiding Online webshop Vrije Tijd Gemeente Zulte

Handleiding Online webshop Vrije Tijd Gemeente Zulte Handleiding Online webshop Vrije Tijd Gemeente Zulte Geachte gebruiker, Deze handleiding is bedoeld voor de mensen die zichzelf of hun kinderen online willen inschrijven voor één of meerdere gemeentelijke

Nadere informatie

Handleiding Mijn Yellowbrick. versie 1.0 augustus 2013. Voordelig bricken, makkelijk parkeren

Handleiding Mijn Yellowbrick. versie 1.0 augustus 2013. Voordelig bricken, makkelijk parkeren Handleiding Mijn Yellowbrick. versie 1.0 augustus 2013 1 Voordelig bricken, makkelijk parkeren Inhoudsopgave Het gebruik van mijn yellowbrick 3 inloggen op mijn yellowbrick 3 het hoofdscherm 4 mijn gegevens

Nadere informatie

CURSUSBOEK CONTRIBUTIEMODULE

CURSUSBOEK CONTRIBUTIEMODULE CURSUSBOEK CONTRIBUTIEMODULE Een gebruiksvriendelijke applicatie voor het beheren en verwerken van uw contributie Sportlink Services 09-01-2012 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 1.1 De handleiding... 3 1.2

Nadere informatie

Handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem

Handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Handleiding PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Voorwoord Bedankt voor het downloaden van deze handleiding. De handleiding kan gebruikt worden voor het PersoneelsSysteem (www.personeelssysteem.nl),

Nadere informatie

Schoolmail. Handleiding voor het gebruik van je Snorduffel-adres. Druk deze handleiding NIET af. Ze is 25 pagina s lang en je hebt niet alles nodig.

Schoolmail. Handleiding voor het gebruik van je Snorduffel-adres. Druk deze handleiding NIET af. Ze is 25 pagina s lang en je hebt niet alles nodig. Schoolmail Handleiding voor het gebruik van je Snorduffel-adres. Druk deze handleiding NIET af. Ze is 25 pagina s lang en je hebt niet alles nodig. Wil je meer uitleg of hulp bij het instellen van de juiste

Nadere informatie

Documentatie. Pagina 1 van 34 versie 1.1

Documentatie. Pagina 1 van 34 versie 1.1 Documentatie Pagina 1 van 34 versie 1.1 Pagina 2 van 34 versie 1.1 1. Inhoud 1. Inhoud... 2 2. Introductie... 4 2.1 Aanspreken... 5 2.2 Wat is Planaday?... 5 2.3 Hoe werkt het en waarmee?... 5 2.4 Helpschermen

Nadere informatie

15/03/11. Handleiding MEA-server. Wendy Ranschaert. Ver 1.0

15/03/11. Handleiding MEA-server. Wendy Ranschaert. Ver 1.0 Handleiding MEA-server 15/03/11 Wendy Ranschaert Ver 1.0 Pagina 2 Inhoudstabel 1. Wat is de MEA-server? 2. Hoe krijg je toegang tot de MEA-server? 3. Aanvraag nieuwe gebruiker 4. Een nieuwe MEA maken 5.

Nadere informatie

Workflow. Taak Sjablonen

Workflow. Taak Sjablonen Workflow Workflow beheer Bij elke klant in RADAR (het vinkje klant staat aan in het tabblad ALGEMEEN van het bedrijf of de familie) kunt u een planning maken van een aantal periodieke taken, bijvoorbeeld:

Nadere informatie

Handleiding SoftN - MyCareNet

Handleiding SoftN - MyCareNet Handleiding SoftN - MyCareNet 1 e P a g i n a Inhoudsopgave Korte Beschrijving 4 Voorafgaande vereisten 5 Werken met eid 6 Installatie 7 Updates 8 Algemene werking 9 Navigatie 9 Pincode 9 Login scherm

Nadere informatie

MS Word Merge Add-on SE. User Guide

MS Word Merge Add-on SE. User Guide MS Word Merge Add-on SE User Guide 2014, Eddon Software B.V., s-hertogenbosch. Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke

Nadere informatie

Handleiding. Support & Helpdesk

Handleiding. Support & Helpdesk Handleiding Support & Helpdesk Inhoudsopgave Handleiding... 1 Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 Wat is de Techtwo helpdesk?... 3 Waarom gebruikt Techtwo deze helpdesk?... 3 Waarom deze handleiding?...

Nadere informatie

Omniwize. Handleiding

Omniwize. Handleiding Omniwize Handleiding www.omniwize.net Handleiding Omniwize pag. 1 Handleiding Omniwize... 1 1. Omniwize... 5 1.1 De modules... 5 1.1.1 Agenda... 5 1.1.2 Rapport... 5 1.1.3 Leerlingen... 5 1.2 Het gebruik

Nadere informatie

IMPULSFONDS VOOR HET MIGRANTENBELEID

IMPULSFONDS VOOR HET MIGRANTENBELEID IMPULSFONDS VOOR HET MIGRANTENBELEID HANDLEIDING VOOR DE WEBAPPLICATIE Op deze pagina s vindt u de nodige informatie om te werken met de webapplicatie van het Impulsfonds. Wij raden u aan om deze pagina

Nadere informatie

In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie.

In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie. Handleiding digitale zorginkoopapplicatie Achmea Zorgkantoor Zorginkoop 2015 In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie. Achmea Zorgkantoor 30 juni

Nadere informatie

Deze handleiding geeft een summiere uitleg over het aanmelden van een jongere bij een gemandateerde voorziening via het motivatiedocument.

Deze handleiding geeft een summiere uitleg over het aanmelden van een jongere bij een gemandateerde voorziening via het motivatiedocument. Handleiding bij het motivatiedocument van de gemandateerde voorziening 0. Inleiding Deze handleiding geeft een summiere uitleg over het aanmelden van een jongere bij een gemandateerde voorziening via het

Nadere informatie