De vakantiekrant van Zwitserland

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De vakantiekrant van Zwitserland"

Transcriptie

1 De vakantiekrant van Zwitserland zomerseizoen 2014 Wandel naar

2 De vakantiekrant van Zwitserland is een uitgave van de samenwerkende vakantiehuizen Val Sinestra en Clarezia in de Zwitserse provincie Graubünden, die in grote lijnen volgens hetzelfde concept werken. Onze gasten worden ontvangen in een familiaire sfeer en helpen graag een handje mee bij de dagelijkse gang van zaken, zoals bijvoorbeeld tafel afruimen of afwassen. De gasten verblijven op pensionbasis, d.w.z. inclusief alle maaltijden. Tijdens het ontbijt kunt u zelf een lunchpakket klaarmaken voor onderweg. s Avonds staat er een 4-gangen dagmenu voor u klaar. Er worden zowel vegetarische als vleesmaaltijden geserveerd, afwisselend en met voornamelijk verse producten. We zijn niet ingesteld op bijzondere diëten, maar in overleg is het meestal mogelijk om oplossingen te vinden. De huizen zijn zeer verschillend qua ligging, bouwstijl en inrichting. Er zijn gastenkamers in alle categorieën, maar u zult overal één- tot meerpersoonskamers aantreffen en ook zijn alle kamers rookvrij. Er mag wel gerookt worden op de (overdekte) terrassen en de balkons. En met prijzen voor volwassenen vanaf 49,- inclusief volpension en daarbij nog aanzienlijke kinderkortingen mogen we ons toch wel als familievriendelijk presenteren. De huizen bieden diverse extra s aan. Er wordt o.a. een uitgebreid wandelprogramma georganiseerd, waarbij gebruik gemaakt wordt van onze wandelbussen. De kosten van dit wandelvervoer zijn gering. In de winter is het dagelijks vervoer naar de skipiste overigens bij de pensionprijs inbegrepen. Verder zijn er themaweken en is er een seizoensgebonden activiteitenprogramma met in de zomerschoolvakantieperiode een extra kinderprogramma. Buiten evt. materiaalkosten worden daarvoor, tenzij anders vermeld, geen extra kosten in rekening gebracht. Familiehotel Clarezia Busvervoer van en naar Holland met onze eigen bussen maakt een vakantie in de huizen compleet. Van alle gemakken voorzien, brengen we u op de meest directe manier van Den Bosch of Venlo naar het huis van bestemming. We rijden in principe overdag en er wordt regelmatig een pauze ingelast. De prijs is scherp: 175,- retour voor volwassenen en 50,- voor kinderen! Hoewel de krant met zorg is samengesteld, zijn de reizen en de prijzen onder voorbehoud. Hotel Val Sinestra

3 Met de bus voor nog meer reiscomfort! Het zal u misschien opvallen dat ons busschema achterop deze krant er anders uitziet dan voorgaande jaren. Om voldoende capaciteit te hebben, reizen de gasten van Clarezia en Val Sinestra deze zomer op verschillende dagen, met onze luxe Volvo touringcar. Hierin zit u royaal en met voldoende beenruimte! Niemand hoeft er via de trap naar het bovendek te klimmen en iederéén heeft een goed uitzicht dankzij de - naar achteren toe oplopende - opstelling van de stoelen. Deze nieuwe manier van reizen met de bus geeft ons de mogelijkheid om gehoor te geven aan een veel geuite wens: waren die zomerweken maar niet zo kort! Voor wie met de bus reist, duurt de vakantieperiode in de meeste gevallen nu een dag langer dan voorheen. Op die manier hopen wij het voor u extra aantrekkelijk te maken om met de bus te komen. Met onze bus reist u zorgeloos en begint de vakantie al met een verwelkoming van onze vertrouwde chauffeurs in Den Bosch of Venlo. U kunt onderweg genieten van het uitzicht, ongestoord een boek lezen of luisteren en beginnen met uw ontspanning! In onze bussen wordt u niet gestoord door luide muziek of films. Onze chauffeurs zijn bijzonder goed opgeleid, ervaren onder alle weersomstandigheden en rijden strikt volgens de wettelijke bepalingen qua rijtijden. We zijn ook betaalbaar: een retourreis kost 175,- voor een volwassene en 50,- voor kinderen tot en met 15 jaar! Ook op de bestemming zelf kunt u nog profiteren van de voordelen van onze pendelbus: busgasten ontvangen in beide huizen maar liefst 20% korting op onze bus/wandelexcursies. Graag zien wij u terug aan het begin van uw vakantie in Den Bosch of Venlo!

4 Hotel en Berghaus In het imposante, voormalige Kurhaus uit 1912 en het iets lager gelegen, kleinere Berghaus hangt een sfeer uit vervlogen tijden, gecombineerd met een eigentijdse aanpak. Aan de ruisende beek, de Brancla, midden in de ruige natuur van het Unterengadin gelegen, bieden ze ruimte en rust voor iedereen. Het Berghaus ligt direct aan de beek en heeft 14 warme, sfeervolle kamers met gemeenschappelijk sanitair op de gang. De huiselijke sfeer maakt dat u zich er snel thuis voelt. Het Hotel biedt royaal plaats aan circa 140 gasten. De ruime, verwarmde slaapkamers zijn ten dele voorzien van eigen toilet. Alle kamers hebben warm water en douches zijn op de gang. Het huis heeft meerdere ruime zit- en eetruimtes, balkon, lift, biljart, bibliotheek, disco, kinderspeelkamers en een knusse arvenstube (café). Beide huizen zijn rookvrij. Val Sinestra zomerseizoen 2014 Lente, zomer en herfst in Val Sinestra! Ook dit jaar hebben we weer veel aantrekkelijke aanbiedingen. Soms gratis overnachtingen, maar meestal zit het hem juist in de vele extra s die u door het huis aangeboden worden. + gemerkte reizen bieden begeleide gemerkte reizen worden door anderen georganiseerd. Op onze website vindt u uitgebreidere informatie over de (wandel-) programma s. U kunt ook even bellen, bv. ons infonummer in Nederland, waar u ook onze themafolders (bv. huttentochten) kunt opvragen. Wanneer er bij staat dat u zich dient op te geven voor een programma (bv. huttentocht), vermeld dit dan s.v.p. duidelijk bij uw aanmelding. Overigens is het mogelijk dat er t.z.t. nog meer programma s aangeboden gaan worden! Kijk op onze site sinestra.ch voor actuele aanbiedingen en informaties.

5 Familieprogramma, Tango en Coaching zaterdag 26 april - zaterdag 3 mei Een levendige week voor families, tangodansers, wandelaars of voor hen die er nodig even uit moeten en wat extra begeleiding goed kunnen gebruiken. U kunt in deze tijd van het jaar van alles verwachten; op uw ontdekkingstochten door de stille dalen zult u al veel soorten voorjaars-bloemen tegen komen, alpenmarmotten spelen in het gras, terwijl er hier en daar nog resten sneeuw liggen. Familieprogramma zaterdag 26 april - zaterdag 3 mei Onze busexcursies zijn voor alle leeftijden, maar daarnaast organiseren we ook afwisselendekinder- en jeugdactiviteiten in en om het huis zoals kampvuur met broodjes bakken, hutten bouwen, mountainbiken enz. Op zo n dag kunnen ouders lekker hun eigen gang gaan en bijvoorbeeld een grotere bergwandeling maken! Argentijnse tango in de Zwitserse zaterdag 26 april - zaterdag 3 mei Wil je kennismaken met de Argentijnse tango? Een speelse improvisatiedans, een bewegingsspel voor twee, waarbij danservaring en leeftijd geen enkele rol spelen. Combineer je wandelvakantie met deze tangocursus voor absolute beginners. Overdag lekker wandelen en van het natuurschoon genieten! s Avonds laagdrempelige tangoworkshops in de prachtige serre. Aansluitend kun je meedoen met de dansavond, samen met andere tangodansers. We dansen dan ook op live-muziek, want dit jaar is er tijdens de tangoweek een tango ORKEST aanwezig, compleet met zangeres! Hier kan iedereen van meegenieten, ook de niet-dansers. Inschrijving kan individueel of per paar. Opgave en informatie: Herstel jezelf; het dal uit de bergen in! zaterdag 26 april - zaterdag 3 mei Een ondersteunend programma voor diegenen, die, na door een burn-out of depressie over grenzen van lichaam en geest te zijn gegaan, graag in de bergen op krachten willen komen. Een persoonlijke begeleiding in uw herstel dmv coaching, lichaamstraining en massage/ Cranio sacraal therapie met deskundige ondersteuning van Cocky den Duyf en Brigitte Kopmeier. Dit wordt gecombineerd met de onbeperkte mogelijkheden qua wandelen op diverse niveaus in de directe omgeving. Kurhaus Val Sinestra is hier een uitermate geschikte locatie voor! Info en opgave: of op de site Het hotel is geopend van 26 april tot 3 mei en van 26 mei t/m 26 oktober. Het berghuis is geopend in juli en augustus, daarbuiten ook op aanvraag voor groepen. In de maand mei kunt u meermaals per dag gratis gebruik maken van de hotelbus naar en van Sent, vanwaar u met openbaar vervoer verder kunt.

6 Mindfulness verdiepingsweek maandag 26 mei - dinsdag 3 juni Hetty Wolters, werkzaam als professioneel coach en trainer, geeft in de ochtenduren een training in mindfulness voor iedereen die de basistraining heeft gedaan of anderszins ervaring heeft met meditatie en verlangt naar verdieping. Deze week staat in het teken van bewust, aandachtig en compassievol leven. Een week om op adem te komen met voldoende tijd om te genieten van de prachtige omgeving. Er is beperkt plaats! Meer info op onze site. Bloemenreizen + maandag 26 mei - dinsdag 3 juni woensdag 4 juni - zaterdag 14 juni Het voorjaar kan explosief zijn in Val Sinestra: de bloemen barsten als het ware de grond uit. Een ideale tijd voor plantenliefhebbers! Kees Troostheide begeleidt tijdens deze twee periodes ongecompliceerde wandelingen van 2 tot 5 uur, waarbij de uitbundige bergweidenflora centraal staat. In de avond worden er door hem regelmatig boeiende powerpoint presentaties gegeven. Yoga & zaterdag 7 - zaterdag 14 juni In je kracht en in balans! Een week van verdieping in jezelf en verbinding met de natuur. Eelke Pollé verzorgt Hatha yoga, Acroyoga en Thai yoga massage voor alle niveaus. De combinatie van yoga en wandelen in de berglucht helpt je geest verstillen en geeft nieuwe levenskracht. Botanisch- & landschapstekenen woensdag 4 - zaterdag 14 juni zondag 15 - donderdag 26 juni Elsa Vink tekent en aquarelleert met voorliefde planten en bloemen, daarnaast ook landschappen en portretten. Haar enthousiasme en kennis deelt ze graag met u. Met name in de avonduren, kunt u uw hart ophalen en uw creativiteit uitleven in het open atelier. Ook wanneer u nog geen tekenervaring heeft, zult u verrast zijn over uw eigen kunnen! Dankzij de goede materialen en de kundige ondersteuning van Elsa kan een ieder zijn of haar artistieke kant (her-) ontdekken. Massage en infrarood sauna in huis Na alle inspanning kunt u ontspannen in onze eigen, sfeervolle, moderne infrarood sauna op de badetage. Daarnaast biedt onze vakkundige huismasseur klassieke- tot lomi-lomi massage aan. U kunt hier ter plekke reserveren. Meer info vindt u op onze site

7 Senioren geologiereis + zondag 15 - donderdag 26 juni Vele senioren zijn (te) veel alleen en vinden het lastig om in hun eentje op reis te gaan. Onze seniorenreizen zijn een prachtige kans om, samen met anderen, een echte bergvakantie te genieten. Een gezellige reis met talloze leuke excursies naar alle uithoeken van ons dal. Soms boven op de berg naar een afgelegen Alp, soms in een pittoresk Engadiner dorpje in het dal, maar altijd zo dat iedereen mee kan. Iedereen kan meedoen; niet-lopers, kleine lopers (ca. 1 tot 1 ½ uur) en wandelaars (meerdere uren). Ons busje functioneert als bezemwagen en wie wil wandelen kan rekenen op de geduldige begeleiding van Duurke, Ocky en Elsa. Ook het boeiende geologieprogramma van Hans de Jong is speciaal op de senioren gericht. Men is tenslotte nooit te oud om er nog wat bij te leren! En Hans weet het ontstaan van de Alpen zo levendig over te brengen dat de bergen voor u tot leven komen. Kortom; kom, zolang u nog kunt!

8 Yoga wandelvakantie in het zondag 15 - donderdag 26 juni vrijdag 27 juni - maandag 7 juli Voor iedereen die zin heeft in een actieve en ontspannende vakantie o.l.v. Mieke Nakken. Verblijf is in het berghuis, waar de dag begonnen wordt met yoga in de zonnige serre. Een heerlijke manier om je lijf wakker te maken en soepel aan de dag te beginnen! Na het ontbijt is er dagelijks een begeleid wandelprogramma over de mooiste bergpaadjes met adembenemende uitzichten. De yogalessen en de wandeltochten zijn voor zowel beginners als gevorderden. Voor het hele programma geldt: niets hoeft en alles mag! Info en opgave: Kennismaken met filosofie vrijdag 27 juni - maandag 7 juli Filosofie is een kunst om het leven vorm te geven en om inzicht te krijgen hoe je in het leven staat. Deze week biedt Ineke van Pelt een boeiend avondprogramma, bestaande uit acht bijeenkomsten, waarin thema s behandeld worden van Socrates tot de hedendaagse filosofie. Na een lezing van 45 minuten kunnen er gedachten en meningen uitgewisseld worden over filosofische stellingen. Bij interesse kan er tijdens de wandelingen verder gefilosofeerd worden over de thema s die tijdens de avonden besproken zijn. Ook een bezoek aan het Nietsche huis in het Oberengadin mag natuurlijk niet ontbreken. Meer informatie vindt u onder Deelname gratis!

9 8 weken Kinderweken! dinsdag 8 juli - zaterdag 30 augustus Tijdens de schoolvakantie periode bieden wij een uitgebreid kinderprogramma aan voor de leeftijd van 6 tot 16 (en ouder mag ook!). Voor de groep van ca. 6 tot ca. 12 jaar organiseren we meerdere dagen per week allerlei activiteiten in en om het huis, soms nóg verderop. We bieden spannende, creatieve en leuke programma s aan, zoals een speurtocht, kampvuur met broodjes bakken, indianendag, bonte avond of gewoon samen naar het zwembad. Op zo n dag kunnen ouders lekker hun eigen gang gaan en bijvoorbeeld een grotere bergwandeling maken! Voor de jeugd vanaf 12 jaar hebben we een aangepast programma: we gaan met jullie mountainbiken, een bergbeklimming met huttentocht maken, rotsklimmen, zwemmen, wildwaterraften op de Inn, maar ook is er gezelligheid bij een kampvuur en organiseren we een disco! En er is een jeugdhonk met een muziekinstallatie: voor die momenten dat je gewoon even nergens heen hoeft! Op verzoek hebben we af en toe opvang voor de allerkleinsten. Hoewel we met meerdere begeleiders tamelijk veel kunnen opvangen, moet u er rekening mee houden dat er bij grote belangstelling niet altijd plaats is voor uw kind. Het programma is nl. meestal aan leeftijd en aantal gebonden. Gelukkig zijn er ook veel individuele mogelijkheden die ons huis en omgeving bieden; tafeltennis, kinderkamer, speeltuin, pool-biljart, mountainbiken of gewoon lekker spelen in de kleine beek. In Scuol kun je raften, parasailen (duo-vlucht) of zwemmen in het buitenbad. Er zijn (geringe) materiaal- en begeleidingskosten aan het kinder- en jeugdprogramma verbonden.

10 Zingen woensdag 16 - woensdag 23 juli donderdag 24 - donderdag 31 juli Zing je graag en wil je wel eens samen zingen met anderen? Dan zijn er de zangavonden! We werken met verschillende soorten liedjes. Het kan een uitbundig Afrikaans-, een weemoedig Jiddisch- of een Iers meerstemmig lied zijn - van alles zal de revue passeren. Soms zingen we eenstemmig, dan weer in canon of meerstemmig. Ook mogelijk : Zang moment (en) voor gevorderden (meerstemmig ), kinderen en jongeren. Als je wilt kun je bladmuziek meenemen. Met hetzelfde doel: zangplezier en genieten! De zangers worden begeleid door Cor Schoonenboom. Deelname gratis! Salsinestra vrijdag 1 - vrijdag 8 augustus zaterdag 9 - zaterdag 16 augustus Heb je na een dag wandelen in de bergen nog energie over? In deze weken kun je s avonds van acht tot tien onder de ervaren begeleiding van Jeroen Wiedenhof kennis maken met drie populaire Latijns-Amerikaanse dansen: salsa, merengue en bachata. Danservaring is niet vereist, nieuwsgierigheid en enthousiasme wel! We hebben een fijne dansruimte waar je je met lichte schoenen of blote voeten kunt uitleven. Deelname is vanaf ca. 14 jaar en is gratis! Kunstweken zondag 17 - zaterdag 23 augustus zondag 24 - zaterdag 30 augustus Hier krijg je ruimte voor je creativiteit! Ontdek en geniet van je artistieke kant in de fantastische natuur rondom Val Sinestra. Naast de verschillende kunstmaterialen is het de professionele begeleiding van Eva Paul, die animeert om heel individueel met vorm en kleur om te gaan, vroegere kwaliteiten op te frissen of nieuwe te ontdekken. Je kunt elke dag spontaan meedoen aan het schilderof speksteenatelier, al naar gelang jouw wandelprogramma dit toelaat. Naast de ateliers worden er regelmatig thematische excursies in de omgeving aangeboden om het landschap-schilderen te leren of te verdiepen. Het programma wordt ter plekke bekend gemaakt. Deelname gratis! Nationaalpark + zondag 17 - zaterdag 23 augustus Het Zwitserse Nationaal Park is een beschermd gebied dat vlakbij van Val Sinestra ligt. Er leven o.a. steenbokken, gemzen, herten, murmeltieren en baardgieren en er groeien zo'n 600 hogere plantensoorten. In het park zijn diverse wandelroutes uitgezet. In deze week kunt u onder begeleiding van bioloog Kees Troostheide gewapend met telescoop het park ontdekken.

11 Yoga, Tai Chi en Intimate zondag 17 - zaterdag 23 augustus Sprankelende body & mind vakantie met inspirerende trainers, mooie workshops, gelijkgestemde mensen en wat meer diepgang. Je volgt één van de programma's in een eigen besloten groep. Keuze uit yoga met Vonny du Maine, Tai Chi met Martin Wessels en Intimate Moves met Leon & Sujata. Natuurlijk kun je ook wandelen en s avonds zijn er 'open workshops' uit de andere programma s, dance party of kampvuur. Het motto van deze complete en diverse vakantie is: alles mag, niets moet! Info: Panorama Höhenweg + zondag 24 - zaterdag 30 augustus Door het Unterengadin loopt een fantastische route die de Panorama Engiadina Bassa heet. Deze zeer afwisselende route loopt voor een groot deel boven de boomgrens en biedt dan ook spectaculaire uitzichten onderweg. In deze periode heeft u de gelegenheid dit traject in etappes af te leggen, doordat wij u brengen en halen met onze bus. Onder begeleiding van Kees Troostheide geniet u onderweg niet alleen van de prachtige uitzichten, maar komt u ook van alles te weten over de natuur waar u doorheen loopt. Busgasten profiteren deze zomer van een korting van 20 % op onze bus/wandelexcursies! Huttentochten + zondag 31 augustus - dinsdag 9 september De combinatie van inspanning en totale rust die een bergtocht met zich mee brengt, maakt dat u, eenmaal boven, het liefst niet meer naar beneden gaat. Het indrukwekkende uitzicht, de stilte, de frisse lucht, het avontuurlijke vrije gevoel; u kunt het allemaal langer vasthouden wanneer u met ons op huttentocht gaat. Daar heeft u wel berg-/ wandelervaring en een goede conditie voor nodig! De looptijd (óp en neer, en mét een flinke rugzak!) zal gemiddeld vijf uur per dag zijn. We bieden een twee- of een driedaagse huttentocht aan. U verblijft dus één resp. twee nachten achter elkaar in berghutten, de overige nachten bij ons. Een driedaagse tocht gaat bv door het Silvretta-gebergte, via Jamtal- en Heidelbergerhütte, met als hoogste punt de Breite Krone op 3079 m. We laten het van uw interesse afhangen, dus wanneer u voorkeur heeft; graag even van te voren bekend geven! Vraag de aparte huttentochtfolder aan, waarin u alles vindt over routes, materiaal en prijzen.

12 Wandeltijd augustus, september en oktober Vanaf half augustus begint de beste wandeltijd. Normaal gesproken genieten we dan een lange mooi weer periode met strakblauwe, heldere luchten en een milde zon. In september begint het loof al wat te kleuren, maar er bloeien evengoed nog allerlei late alpenbloemen. Het is ook de periode voor hogere bergtochten, want de uitzichten zijn dan op hun mooist. Een perfecte tijd dus voor grotere wandelen huttentochten. We bieden in deze periode diverse begeleide wandelprogramma s aan, ideaal ook voor alleenreizenden en variërend in zwaarte en thema s. Kijk op onze site voor uitgebreidere beschrijvingen. Zen meditatie zondag 31 augustus - dinsdag 9 september Een retraite voor iedereen die interesse heeft om de zenweg te bewandelen en daarnaast in de bergen onderweg te zijn. Het programma bestaat uit zitmeditaties, het zingen van soetra s (nederlandstalige, Boeddhistische teksten) en dhamma-toespraken (lezingen). Er zijn vijf meditatie dagen, waarbij het een ieder vrij staat om wel of niet de hele dag te mediteren, en drie dagen om er de hele dag op uit te gaan. De begeleiding door Ton Lathouwers, sinds 1986 officieel geautoriseerd zenmeester, kenmerkt zich door een informele stijl. Zijn toespraken vertellen hoe het mysterie van het leven elk mens uitdaagt tot een volstrekt persoonlijk antwoord en dat ieder mens, zonder uitzondering, daartoe ook werkelijk alle ruimte heeft. Want iedereen is aanvaard zoals hij of zij is. Meer info onder Deelname gratis! Massage en infrarood sauna in huis Na alle inspanning kunt u ontspannen in onze eigen, sfeervolle, moderne infrarood sauna op de badetage. Daarnaast biedt onze vakkundige huismasseur klassieke- tot lomi-lomi massage aan. U kunt hier ter plekke reserveren. Meer info vindt u op onze site Qigong, yoga & more woensdag 10 - donderdag 18 september Een goede gelegenheid om tijd voor uzelf te nemen en lichaam en ziel te verenigen. Vóór het ontbijt kunt u meedoen met de yoga en s avonds kunt u deelnemen aan een workshop. U kunt per dag kiezen uit verschillende kleine workshops in o.a. Healing Qigong for body, mind & soul, Mantras zingen, Klankschaal healing en Self healing met Jin Shin Jyutsu. Deelname gratis! Grensgangers + woensdag 10 - donderdag 18 september Het Unterengadin grenst in het oosten aan Oostenrijk en in het zuiden aan Italië. Val Sinestra ligt heel dicht bij het drielandenpunt: hemelsbreed 10 kilometer! Grensgangers zijn mensen die de grens bijna dagelijks passeren, meestal voor hun werk. Er werken veel Tirolers (Oostenrijk) en Südtirolers (Italië) in onze streek. Dat doen ze om financiële redenen en niet vanwege het mooie uitzicht want dat hebben ze thuis ook! Het is dan ook voor ons de moeite waard een kijkje over de grens te nemen. We nodigen u uit om een aantal kleine en grote grensoverschrijdende tochten met ons te maken. Daaronder valt ook de relatief eenvoudige klim naar de Piz Lad, een 2808 m. hoge berg waarvandaan we een heerlijk uitzicht hebben over drie landen! Kom mee en verleg uw grenzen!

13 voordeel alleen-reizenden De maanden september en oktober betaalt u geen 1-persoonskamer toeslag! U betaalt bij ons altijd dezelfde prijs, of u nu een kamer met of zonder toilet hebt, een grote hoekkamer of een wat kleinere 2-persoonskamer. Maar, hoe eerder u zich opgeeft, hoe groter uw kans op een kamer naar keuze, want wie het eerst komt, het eerst maalt! Actief & avontuurlijk + vrijdag 19 - zaterdag 27 september Het wandelprogramma tijdens deze reis is speciaal gericht op goede wandelaars van ca. 30 tot 50 jaar. Vol uitdagingen in de vorm van smalle bergpaadjes, bergpassen en af en toe een bergpiek! Het Unterengadin biedt daar volop mogelijkheden voor. In goede en gezellige begeleiding maak je dagtochten van gemiddeld 5 uur. Het hoogtepunt wordt de beklimming van de Muttler (3293 m). Optioneel kun je er n 2 daagse huttentocht of n dagje klimpark, paardrijden of wildwaterraften aan verbinden. Een relaxdag in het Kurbad Scuol is ook een aanrader! Meer info op onze site.

14 Yoga & zaterdag 20 - zaterdag 27 september In je kracht en in balans! Een week van verdieping, verbinding met de natuur en plezier. Eelke Pollé verzorgt vooral Hatha yoga maar ook Acroyoga en Thai yoga massage voor alle niveaus. Kombineer yoga met het actief en avontuurlijk programma. De combinatie van yoga en wandelen in schone berglucht helpt je geest verstillen en geeft nieuwe levenskracht. Info: Bijkomende kosten Tenzij anders vermeld, wordt er voor de excursies een vergoeding gevraagd. Het hele seizoen worden er bijna dagelijks tochtjes georganiseerd. De kosten hiervoor hangen af van het transport en variëren van ca. 8 tot ca. 23. De begeleiding van de thema s, zoals bloemen en geologie enz. wordt u door ons aangeboden. Dit geldt ook voor activiteiten zoals tekenen, fotograferen enz. Er wordt van u slechts een kleine bijdrage voor het materiaal gevraagd. yoga wandelvakantie in het zondag 28 september - maandag 6 oktober Voor iedereen die zin heeft in een actieve en ontspannende vakantie o.l.v. Mieke Nakken. Verblijf is in het berghuis, waar de dag begonnen wordt met yoga in de zonnige serre. Een heerlijke manier om je lijf wakker te maken en soepel aan de dag te beginnen! Na het ontbijt is er dagelijks een begeleid wandelprogramma over de mooiste bergpaadjes met adembenemende uitzichten. De yogalessen en de wandeltochten zijn voor zowel beginners als gevorderden. Voor het hele programma geldt: niets hoeft en alles mag! Info en opgave:

15 Seniorenherfstreis met korting + dinsdag 7 - zaterdag 18 oktober Hoe later in oktober, hoe beter, om mee te maken hoe de lariksen van goudgeel tot oranje kleuren! Het is een genot voor het oog, temeer dankzij de achtergrond van witte bergtoppen onder een strakblauwe hemel. Het is dan ook overal prachtig. Of u nu mee op stap gaat of een dagje voor het huis in de zon gaat zitten. Het belangrijkste is dat u er even uit bent en van de mooie omgeving, de goede verzorging en de gezelligheid kunt genieten. Duurke Bijlefeld, Elsa Vink en Ocky Pladet begeleiden de uitstapjes, die ook dit keer ten dele bij de prijs inbegrepen zijn. We rekenen geen éénpersoonskamertoeslag en deze reis krijgt u bovendien één nacht gratis! Natuurlijk verwennen wij u ook nu weer met allerlei lekkere extraatjes! Met name in de avonduren, kunt u uw hart ophalen en uw creativiteit uitleven in het open atelier. Ook wanneer u nog geen tekenervaring heeft, zult u verrast zijn over uw eigen kunnen! Dankzij de kundige ondersteuning van Elsa Vink kan een ieder zijn of haar artistieke kant (her-) ontdekken. Bovendien is Brigitte Kopmeier aanwezig om (tegen geringe vergoeding) een ontspannende massage te geven. U kunt kiezen uit o.a. stoel-, klassieke-, rug- of reflexmassage. Heel bijzonder zijn haar lomi-lomi massages; een techniek die oorspronkelijk uit Hawaï komt. Meer info op onze site. Geologie met korting + dinsdag 7 - zaterdag 18 oktober In deze fantastische wandelmaand mag het geologieprogramma o.l.v. Hans de Jong niet ontbreken! Een interessante periode waarin u drie jaargetijden in één kunt beleven. Zoveel afwisseling proberen we ook in het programma te brengen. De geologische excursies zullen af en toe met het seniorenprogramma gecombineerd worden, maar er zitten ook meerdere grotere tochten voor de goede lopers bij. Hans zal s avonds boeiende lezingen geven over het ontstaan van de Alpen. Herfstweek met korting zaterdag 11 - zaterdag 18 oktober De éne dag loopt u in korte broek, de andere dag ligt er misschien een poedersneeuwlaagje over de bergen. Een afwisselende week in een spannende periode, waarin we activiteiten voor jong én oud organiseren. Er worden dagelijks bus/wandelexcursies aangeboden, met de jeugd gaan we ons in het klimpark of met een downhill-step uitleven en met de kinderen gaan we broodjes bakken boven een kampvuurtje en een bonte avond voor de ouders voorbereiden. Daarnaast kunnen jong en oud s avonds terecht in het open atelier van Elsa om te tekenen of te schilderen waar ze zin in hebben. En u verblijft 7 nachten voor de prijs van 6!

16 Herfstweek met korting + zondag 19 - zondag 26 oktober De herfst leent zich bij uitstek voor mooie foto s. De kleuren zijn overweldigend; de vele lariksen zijn nu op hun mooist. Ze zetten de omgeving in een bijzonder licht, wat nog eens geaccentueerd wordt door de witte bergtopjes en de strakblauwe hemel. En het is meestal aangenaam wandelweer. De excursies deze weken worden begeleid door fotograaf Lambert Kesimaat, die u de kleurrijke indrukken onderweg op de goede manier leert vastleggen. Al jaren is hij enthousiast met gasten bezig; zij het tijdens de wandeltochten, zij het s avonds tijdens het bekijken van de foto s op het grote scherm. Kortom, een boeiende begeleider en dat is mooi meegenomen! Zijn vrouw Alie Kesimaat is degene die u na het wandelen nog wat extra ontspanning aanbieden kan. Ze geeft o.a. hotstone en voetmassages tegen geringe vergoeding. Voor de kinderen hebben we een eigen activiteitenprogramma in en om het hotel, zie herfstweek 1. En u verblijft 7 nachten voor de prijs van 6! Mindfulness zondag 19 - zondag 26 oktober Deze opmerkzame reis biedt een mooie gelegenheid om iets aan uw innerlijke evenwicht te doen. Hetty Wolters, werkzaam als professioneel coach en trainer, geeft in de ochtenduren een training in mindfulness. In deze training mindfulness leert u een andere levenshouding; je bewust te zijn van alles wat zich hier-en-nu voordoet, zonder erover te oordelen en zonder het te willen veranderen. U laadt in deze prachtige omgeving uw batterij op en krijgt oefeningen die u brengen tot meer aandacht, zorgzaamheid, plezier en een natuurlijk evenwicht. Daarnaast heeft u evengoed nog tijd om van de prachtige natuur te genieten. Er is beperkt plaats! Meer info vindt u op onze site. Natuurlijk worden er door ons ook deze allerlaatste reizen bijna dagelijks leuke excursies georganiseerd. Wij blijven tot het einde van het seizoen ons uiterste best doen om u een heerlijke vakantie te bezorgen waar u zeker nog lang van kunt nagenieten! Graag tot ziens bij ons in Val Sinestra!

17 Pensionprijzen Hotel Val Sinestra zomer 2014 v.a. 6 nachten Volwassenen per persoon Kinderen per persoon 2 p. kamer 1 p. kamer 3-6 jaar 7-11 jaar jaar Basispensionprijs 57,- 70,- 23,- 34,- 46,- Totaalprijs in Euro s bij benadering, inclusief busretour 1 week (6 nachten) 516,- 590,- 187,- 256,- 325,- 1 week (7 nachten) 574,- 660,- 210,- 290,- 370,- 9 nachten 689,- 799,- 256,- 359,- 462,- Voor onze vaste prijzen in Zwitserse Franken kunt u terecht op onze website. Hotel Val Sinestra 7554 SENT, Zwitserland Tel: Peter Kruit, Wanda Hopman en het Sinestrateam Pensionprijzen Berghaus zomer 2014 v.a. 6 nachten Volwassenen per persoon Kinderen per persoon 2 p. kamer 1 p. kamer 3-6 jaar 7-11 jaar jaar Basispensionprijs 49,- 61,- 20,- 30,- 39,- Totaalprijs in Euro s bij benadering, inclusief busretour 1 week (6 nachten) 467,- 541,- 167,- 226,- 285,- 1 week (7 nachten) 516,- 602,- 187,- 256,- 325,- Voor onze vaste prijzen in Zwitserse Franken kunt u terecht op onze website. De prijzen zijn in Euro s en gebaseerd op verblijf met ontbijt, lunchpakket en diner en incl. toeristenbelasting en BTW. Kinderprijzen gelden op voorwaarde dat zij bij de ouders op de kamer slapen.

18 Familiehotel Clarezia zomerseizoen 2014 Twee gezellige rookvrije huizen die direct tegenover elkaar staan: Het grote en het kleine huis. In het grote huis zijn twee-, drie-, en vierpersoonskamers. Elke kamer heeft een eigen bad/douche en toilet. Kamers met balkon hebben ligstoelen. In het voor- en naseizoen is een beperkt aantal kamers in het grote huis ook als éénpersoonskamer te reserveren. In het kleine huis zijn één-, twee- en enkele driepersoonskamers, alle met vaste wastafel. De douches en toiletten zijn op de (korte) gangen. Voel je thuis op uit.ch

19 Op zoek naar een betaalbare bergvakantie? Profiteer dan nu van onze opeenstapeling van aanbiedingen! Boek-lekker-vroegkorting: 10 % voor wie vóór 1 februari en 5 % voor wie vóór 1 maart boekt. Boek-lekker-langkorting: nog eens 10% voor wie twee aaneengesloten vakantieperiodes uit de folder boekt Boek-mee-in-de-buskorting: en nóg eens 20 % op alle ritten met de wandelbusjes voor wie ook de busreis boekt. Voorjaar Maandenlang zijn de bergen het terrein geweest van de wintersporters. Nu zijn de zomergasten weer aan de beurt. De sneeuwgrens trekt op en de zomerwandelpaden liggen uitnodigend te wachten op de eerste wandelaars. De alpenweiden worden groen, de bloemen openen hun knoppen en overal klinkt weer het vertrouwde geluid van koeienbellen. Hotel Clarezia nodigt u van harte uit een voorproefje te komen nemen op de zomer. Wij bieden elke week een gevarieerd wandelaanbod én een diversiteit aan extra activiteiten waaraan u wel of niet kunt meedoen. Extra comfortabel op vakantie tussen 12 en 31 mei Speciaal voor de bergliefhebber die het graag wat rustiger aan doet, organiseren wij extra comfortabele reizen. Ook voor senioren zijn deze reizen heel geschikt. Els Voorhoeve is beschikbaar voor het plannen en organiseren van het programma. Zij houdt daarbij nadrukkelijk rekening met uw wensen en mogelijkheden. Denk aan een eenvoudige wandeling, koffie met taart op een mooi terras, een dagtocht naar Davos of naar het zonnige Tessin. Tijdens de comfortabele reizen kunt u lang en uitgebreid ontbijten, is er vaak iets lekkers bij de koffie, staat er op rustdagen een lunchbuffet voor u klaar en mag u gerust eens een kijkje komen nemen in de keuken! Tussen 24 september en 10 oktober kunt u ook extra comfortabel op vakantie! Huiselijke gezelligheid In beide gebouwen heerst een huiselijke sfeer. Er is ruimschoots gelegenheid om met andere gasten contacten te leggen, te musiceren, een spelletje te spelen, of om u in een rustig hoekje terug te trekken. Buiten kunt u genieten van het panoramische uitzicht over het Rijndal op de royale in de volle zon gelegen terrassen. Op en rond het grasveld voor het grote huis staan diverse speeltoestellen waar vooral de kinderen zich uitstekend zullen vermaken.

20 De omgeving Hotel Clarezia ligt op 1100 meter hoogte aan de rand van het boeren bergdorp Waltensburg op de zuidhelling van het brede Rijndal, hier Surselva genoemd. De Surselva is een 80 kilometer lang dal, met aan de noordkant prachtige gletsjerdalen en naar het zuiden lange zonnige dalen. De bergdorpen in het Rijndal liggen op een glooiend zonneplateau waar bossen en weides elkaar afwisselen. Iets hogerop wordt het landschap steeds ruiger. Voor geologen is deze streek een waar eldorado. Het gebied rondom Flims staat zelfs op de werelderfgoedlijst van Unesco! Activiteiten in het voorjaar Witte toppen, groene dalen zaterdag 26 april - zaterdag 3 mei In de meivakantie is er voor jong en oud van alles te beleven in Clarezia. De meeste sneeuw is gesmolten, er kan weer volop gewandeld worden. En wie meer wil weten over het ontstaan van de bergen kan bij geoloog Ronald Smids terecht. Hij neemt echte klimgeiten graag een keer mee voor een hoge wandeling. Misschien wel met sneeuwballengevecht! Wie weet worden zelfs de sneeuwschoenen nog wel een keer uit de kast gehaald deze week. Terug in het steeds groener wordende dal is er volop tijd en ruimte voor sport en spel. Wie doet er mee? In deze meivakantieweek krijgen kinderen 40% korting!

21 Ontspannen genieten zondag 4 - zondag 11 mei Ontspannen vakantie vieren, dat kan deze week volop. Overdag trekken we de bergen in en genieten van het ontluikende groen. s Avonds toveren we de huiskamer om tot yogaruimte. Wie zin heeft kan daar onder begeleiding van yogadocent André van Vugt lekker genieten van ontspanning na inspanning. Ben je een doorgewinterde yogabeoefenaar of heb je er geen ervaring mee en wil je het graag eens proberen? Bij André kan iedereen meedoen. Ook kinderen zijn van harte welkom! Boek-lekker-vroegkorting: 10 % voor wie vóór 1 februari en 5 % voor wie vóór 1 maart boekt. Boek-lekker-langkorting: nog eens 10% voor wie twee aaneengesloten vakantieperiodes uit de folder boekt Geknipt voor u! maandag 12 - woensdag 21 mei Ook wie niet zo n wandelaar is, kan deze week meegenieten van alles wat er in de omgeving te zien en te beleven is. Want deze week hebben we fotograaf Marc van Gestel in huis. s Avonds laat hij u op het grote scherm in de huiskamer zijn foto s van die dag zien. Of - onder het genot van een kop koffie met een brownie - de foto s van zijn Amerika-reis van vorig jaar. Tijdens de wandelingen helpt Marc u graag met tips en ideeën voor de mooiste vakantiefoto s. Dat prachtige uitzicht, die waterval, dat oude schuurtje, die steenbok daar in de verte, hij helpt u ernaar de kijken met de ogen van een fotograaf. Nieuwsgierig naar Marc zijn foto s? Kijk eens op Deze reis is een comfortabele reis. Ook geschikt voor senioren. Uit volle borst en met volle mond donderdag 22 - zaterdag 31 mei Huiselijkheid, gezelligheid, muziek en niet te vergeten: lekker eten. Wat dat betreft komt u deze week niets tekort in Clarezia. s Avonds is Susanne Mink er met haar gitaar en liedjes uit allerlei landen. Natuurlijk komt ook het speciaal voor Clarezia gemaakt liedboekje Van Vella naar Wali uit de kast. Susanne is ook heel goed in taarten bakken. Ze neemt haar lekkerste recept mee en duikt een dagje de keuken in. Wie mee wil helpen is van harte welkom. Dat wordt dus zingen uit volle borst en als het moet met volle mond! Deze reis is een comfortabele reis. Ook geschikt voor senioren.

22 Sprekende bergen zondag 1 - dinsdag 10 juni Prachtig, dat verstilde alpenlandschap met zijn witte toppen en bruisende watervallen. Maar hoe zag het er hier miljoenen jaren geleden uit? Stenen, fossielen en gletsjers spreken hun eigen taal en vertellen de geschiedenis van het landschap rond Clarezia. Eens golfde hier een tropische oceaan. De bodem hiervan is een gebergte geworden. Dikke gletsjers slepen in de ijstijd de bergen weer af tot wat ze nu zijn. Geoloog Hans de Jong spreekt de taal van de bergen en laat u graag horen en zien wat ze te vertellen hebben. Zo wordt het berglandschap voor u een belevenis. Wandelen In de Surselva ligt een uitgestrekt wandelpadnetwerk dat hoge en lage gebieden met elkaar verbindt. Dat biedt een ruime keuze voor de wandelaar, van stoere tochten boven de boomgrens tot ontspannen wandelingen over bergweides en in de dalen. Het gebied is ideaal voor het maken van huttentochten, waarbij de kans op een ontmoeting met een steenbok of ander wild groot is. Al in de directe omgeving van Clarezia zijn er mogelijkheden om dit op eigen gelegenheid te ondernemen. Wij staan klaar om de gasten hierbij met raad en daad bij te staan. In de zomervakantie organiseren wij bij voldoende belangstelling iedere week een huttentocht. Boek-lekker-vroegkorting: 10 % voor wie vóór 1 februari en 5 % voor wie vóór 1 maart boekt. Boek-lekker-langkorting: nog eens 10% voor wie twee aaneengesloten vakantieperiodes uit de folder boekt Boek-mee-in-de-buskorting: en nóg eens 20 % op alle ritten met de wandelbusjes voor wie ook de busreis boekt.

23 Gré in de bloemetjes woensdag 11 - zaterdag 21 juni Jarenlang heeft ze ú in de bloemetjes gezet. Aan het eind van deze bloemenweek zetten we háár in de bloemetjes: Gré Stelling. Ze weet alles van de rijke alpenflora. Nog één keer gaat ze met u op zoek naar de alpengeelster, de alpenkwastjesbloem en het leverbloempje. Nelleke van der Luit is erbij om bijzondere vondsten fotografisch vast te leggen, zodat ze s avonds op het grote scherm nader bestudeerd kunnen worden. Gré wordt deze week geassisteerd door Carola van der Meer, die volgend jaar het stokje van haar overneemt. Laat deze laatste gelegenheid om met Gré de bloemetjes buiten te zetten niet aan u voorbijgaan! Verhalen die je raken zondag 22 juni - woensdag 2 juli Het Zwitserse landschap heeft verrassend veel te vertellen. Welke planten en dieren leven er en waarom gedijen ze juist daar? Wat hebben ze nodig om te overleven in een landschap dat mede bepaald wordt door veeteelt, bosbouw en de menselijke behoefte aan wonen, werken, transport en recreatie? Tijdens de wandelingen van deze week vertelt bioloog, ecoloog en verhalenverteller Walter van Wingerden u er alles over. Bij droog weer graaft hij bodemvallen in, om de verborgen dieren uit het grashellingen aan u te kunnen laten zien. En s avonds kunt u luisteren naar spannende, ontroerende en grappige verhalen uit alle windstreken, als het even kan natuurlijk bij het kampvuur. Kijk voor meer informatie op Themaweken De themaweken in Hotel Clarezia zijn, zoals al eerder in deze vakantiekrant werd genoemd, geheel vrijblijvend. Deze thema s zijn extra activiteiten die wij u naast of tijdens het gebruikelijke wandelprogramma aanbieden. Ze hebben een laagdrempelig karakter en iedereen is welkom, doch niet verplicht!, om eraan deel te nemen. Creatief met speksteen en kralen donderdag 2 - donderdag 10 juli Onze wandelbus brengt u deze week beslist een keer naar de Oberalppas, vanwaar een van de wandelingen langs een speksteengroeve voert. Speksteen is een zachte steensoort die zich gemakkelijk laat bewerken. Wilt u wel eens een poging wagen? Dan kunt u in de groeve uw eigen steen zoeken. Bert Venema helpt u bij het bewerken van de steen. Laat u inspireren door vorm en kleur en maak deze week uw eigen souvenir van speksteen. Wie de stenen liever de stenen laat, kan met Conny Venema kaarten en sieraden maken. Een week vol creativiteit én wandelplezier! Kijk voor meer informatie op

24 Zomervakantie Zomer in de Zwitserse bergen. In de bergdorpen bloeien de geraniums volop. Beken bruisen, de zon schijnt en helderblauwe bergmeertjes nodigen uit tot verkoelende zwempartijen. Overal om u heen klinkt het rustgevende geluid van koebellen. Goed onderhouden wandelpaden brengen u naar sappige alpenweiden, verleidelijke terrassen en verborgen berghutten. De basis voor een geslaagde zomervakantie in de bergen is gelegd. In de schoolvakantieweken staan de deuren van hotel Clarezia wijd open voor gezinnen met kinderen. In de gezellige familiekamers in het Grote Huis is het goed toeven en rond het huis is van alles te beleven voor het hele gezin. Kinderen kunnen klimmen, schommelen en glijden op de speeltoestellen, springen op de trampoline of zich verstoppen in de boomhut. Wie van een wedstrijdje houdt leeft zich uit met het tafelvoetbalspel of aan de tafeltennistafel. En het kampvuur is de uitgelezen plek voor spannende verhalen, mooie liederen, een goed gesprek of gewoon lekker stilletjes in het vuur staren. Op het rustige terras achter het Kleine Huis kunt u heerlijk een boek lezen, tot rust komen en van het mooie uitzicht genieten. Het wandelprogramma van Hotel Clarezia biedt voor elke wandelaar wat wils. Onze wandelbusjes brengen u elke dag naar de mooiste plekjes. Van daaruit zijn er tal van wandelmogelijkheden op verschillende niveaus. Voor de minder ervaren wandelaars zijn er de brede paden die prachtige uitzichten bieden op de groene hellingen en de hoge toppen daarachter. Wie het graag wat hogerop zoekt, kiest de meer uitdagende bergwandelpaden. Bij voldoende belangstelling organiseren we in de zomervakantieperiode elke week een begeleide huttentocht. Ervaren vrijwilligers zorgen bovendien voor extra activiteiten voor jong en oud: spannende spellen, speurtochten, kampvuuravonden en picknicks. Wat neemt u mee op huttentocht? O.a. wind- en waterdichte kleding, stevige hoge bergschoenen, extra veters, extra wandelsokken, wandelstokken, lakenzak, zonnebrandcrème, zonnebril, druivensuiker, thermosfles, EHBO-set en een fluitje * * Gratis bij aanschaf van het boek Niet zoenen op de trampoline, waarin ook het gebruik ervan wordt toegelicht. Het boek is in Clarezia te koop, of kijk op

25 René-weken!!!! Activiteiten in de zomer vrijdag 11 - vrijdag 18 juli zaterdag 19 - zaterdag 26 juli zondag 27 juli - zondag 3 augustus Ze zijn inmiddels een begrip in Clarezia: de Renéweken. Speciaal voor iedereen die altijd dacht dat wandelen saai was. Met René Berden erbij is het een uitdaging, die niemand kan weerstaan. Ga met hem mee op huttentocht en ervaar het spectaculaire berglandschap aan den lijve. Klauter over smalle paadjes achter hem aan op zoek naar gemzen of steenbokken. Treed in zijn ervaren voetsporen op een hooggelegen sneeuwveld. Als sportpsycholoog brengt René ook de minder ervaren bergwandelaar met kleine stappen naar grote hoogten. En vroeg naar bed is er niet bij s avonds, want René kent heel veel spannende spellen voor binnen en buiten. Nu met vier uitroeptekens én met Naomi of Zippora Tieman voor nóg meer spelplezier. Naomi en Zippora zorgen ervoor dat ook de jongere kinderen volop aan hun trekken komen. Tijdens de wandelingen gaan ze met hen op zoek naar verborgen schatten. Ze kennen spannende verhalen en grappige liedjes. Ze houden van knutselen, van spelletjes doen, van theatersporten en van zingen bij het kampvuur. Met hen in de buurt is het onmogelijk je te vervelen!!!! Als René met de klimgeiten op stap is, kunnen de achterblijvers natuurlijk niet stil blijven zitten. Met onze picknickmanden zoeken we een mooi plekje op aan een beek. Terwijl de kinderen dammen bouwen, steken wij het kampvuur aan. Er is koffie, ijsthee en voor iedereen brooddeeg en een worstje voor boven het vuur. Wat wil je nog meer? Een watergevecht natuurlijk! Maak je borst maar nat Voor kinderen die nu al weten wat ze willen, ook voor de zomervakantie geldt: Boek-lekker-vroegkorting: 10 % voor wie vóór 1 februari en 5 % voor wie vóór 1 maart boekt. Boek-lekker-langkorting: nog eens 10% voor wie twee aaneengesloten vakantieperiodes uit de folder boekt

26 Lucky Luuk-weken maandag 4 augustus - maandag 11 augustus dinsdag 12 augustus - dinsdag 19 augustus Beleef de vakantie van je leven en ga met geologiestudent Luuk Zoetmulder mee de bergen in. Voor hem zijn stenen niet gewoon maar stenen. Ze vertellen je de rijke geschiedenis van het Alpenlandschap. Hoe herken je een bergkristal? Hoe oud is de helling waarlangs we nu naar boven klimmen? En is het echt waar dat hier ooit tropische vissen zwommen? Ook in en rond het huis is er met Luuk van alles te beleven: van speelse speurtochten tot spannende bosspellen, van tafeltenniswedstrijdjes tot fanatieke partijtjes voetbal, waarbij Lucky Luuk natuurlijk altijd sneller schiet dan zijn eigen schaduw Zelf op stap Behalve de ongekende wandelmogelijkheden vanuit Waltensburg en in de wijde omtrek zijn hier ook heel veel andere leuke activiteiten om te ondernemen. Ga bijvoorbeeld eens worstjes braden bij een van de vele Zwitserse Feuerstellen, dammen bouwen in een beek of zwemmen in een van de vele bergmeren of het buitenzwembad van Ilanz. Verder kunnen sporten als riverraften, parasailen, bergbeklimmen en mountainbiken hier uitstekend beoefend worden! Dat klinkt als een klok! woensdag 20 - woensdag 27 augustus Zin in lekker zingen bij het kampvuur? Dat kan deze week, met Bette Westera en Diederik van Essel. De klanken van de bergen waren voor Bette en Diederik de inspiratiebron voor tal van Clarezialiedjes. Over kabbelende beken, bulderende watervallen. Over kerkklokken en koebellen. Over een bergmarmot die niet kan fluiten, en natuurlijk over die onvergetelijk tocht van Vella naar Wali en terug. Voor het slapen gaan leest Bette graag nog een keer voor uit haar, speciaal voor Clarezia geschreven, kinderboek Niet zoenen op de trampoline. Kijk eens rond in Bette haar werkkamer,

27 Najaar Zonnig nazomeren in de bergen, dat is pure ontspanning. Van eenvoudige wandelingen langs de Senda Sursilvana of door Val Blenio tot wat hogere tochten door het ruige berglandschap, alles is nog mogelijk aan het einde van de zomer. Uitnodigende terrassen bieden u een prachtig uitzicht op de hellingen, waar eind september de bomen beginnen te verkleuren en de hoogste toppen wit worden. De boeren halen hun koeien van de alp naar beneden, een jaarlijks terugkerend ritueel, dat feestelijk wordt opgeluisterd met een evenement dat u nergens anders zult beleven: de Miss Surselva-verkiezing. Het lage licht leent zich uitstekend voor het maken van prachtige herfstfoto s en de dauw die s morgens over de weiden ligt, geeft het landschap iets mysterieus en sereens. Het bos geurt naar gevallen bladeren en paddenstoelen, maar de temperatuur is nog aangenaam, soms zelfs zomers warm. Aarzel niet en kom het meebeleven! Activiteiten in het najaar Totem in de tuin donderdag 28 augustus vrijdag 5 september Deze week staat in het teken van de totempaal. Onder de bezielende leiding van beeldend kunstenaars Hanneke de Munck en Sietse Bakker kunt u verder werken aan Clarezia s toekomstige huistotem, met bovenin een steenbok. Het begin is vorig jaar gemaakt en Hanneke en Sietse zijn heel benieuwd welke verrassingen de boomstam deze week voor u in petto heeft. Wie mee wil helpen is van harte welkom, Hanneke en Sietse wijden u graag in in de verschillende houtbewerkingtechnieken. Basisgereedschap is aanwezig. Hebt u zelf gutsen, beitels, raspen, messen of een veiligheidsbril: graag meenemen! Kijk voor meer informatie op

28 Ouders-van-René-week zaterdag 6 - zondag 14 september Deze week willen Huub en Bernadette Berden, ouders van René, samen met u op pad. Zij kennen de bergen rond Clarezia op hun duimpje en nemen u graag mee op een paar mooie, hoge wandelingen. Om steenbokken te spotten, orchideeën te bewonderen of gewoon samen te genieten van de weidsheid van het ruige berglandschap. Misschien is er zelfs nog wel gelegenheid voor het maken van een huttentocht. Dus trek je bergschoenen aan en kom naar deze echte bergwandelweek! Boek-lekker-vroegkorting: 10 % voor wie vóór 1 februari en 5 % voor wie vóór 1 maart boekt. Boek-lekker-langkorting: nog eens 10% voor wie twee aaneengesloten vakantieperiodes uit de folder boekt Klimaat Door de invloed van de zuidföhn is er in de Surselva verrassend vaak het warme zuidklimaat. Dit heeft tot gevolg dat de zon in Waltensburg vele uren schijnt en het luchtvochtigheidsgehalte doorgaans zeer laag is! Breekbare schoonheid maandag 15 - dinsdag 23 september September in de bergen. Een maand waarin de zon zich nog bijna elke dag laat zien en waarin de zomerse kleuren van het landschap langzaam maar zeker plaats maken voor die van de herfst. Laat u in deze periode inspireren door de kleuren van het nazomerse berglandschap en maak samen met glaskunstenaar Paul Fessl uw eigen kleurrijke vakantieherinnering. Paul is gespecialiseerd in de koperfolietechniek. Hij leert u de basistechnieken van het glassnijden en helpt u met het maken van een raamhanger, een lichtdrager of een sierraad van gekleurd glas. Kijk eens rond in Paul zijn atelier, De kleuren van de herfst woensdag 24 september - woensdag 1 oktober Deze week is het volop genieten van de kleurenpracht die het najaar u te bieden heeft. Terwijl de bomen langzaam maar zeker verkleuren, bloeien op uw balkon nog steeds de geraniums. De hoogste toppen zijn al wit, de lariksen op de hellingen vlammend geel. Langs het pad trekt het rood van de vliegenzwammen uw aandacht. En s avonds kunt u kijken en luisteren naar glaskunstenaar Paul Fessl, die de mooiste dingen maakt van gekleurde stukjes glas. Raakt u geïnspireerd? Hij helpt u graag met het maken van uw eigen glaskunstwerk. Meer over Paul op Deze comfortabele reis is ook geschikt voor senioren!

De vakantiekrant van Zwitserland

De vakantiekrant van Zwitserland De vakantiekrant van Zwitserland zomerseizoen 2015 Wandel naar www.vakantie.ch De vakantiekrant van Zwitserland is een uitgave van de samenwerkende vakantiehuizen Val Sinestra en Clarezia in de Zwitserse

Nadere informatie

beleef het ZEEUWSE BINNEN & BUITEN

beleef het ZEEUWSE BINNEN & BUITEN beleef het ZEEUWSE BINNEN & BUITEN We willen u als gast graag een WOW-ervaring of beleving bezorgen. We doen dit door kennis te delen, kennis toe te voegen en aan te bieden. Maar ook door aan onze gasten

Nadere informatie

www.creuse-nature.com

www.creuse-nature.com www.creuse-nature.com Creuse Nature ligt midden in Frankrijk, slechts op één dagje rijden vanuit Nederland. Op het terrein van 19 ha vindt u 100 ruime plaatsen, op 3 sterren niveau volgens het nieuwe classement,

Nadere informatie

EEN WEEK OM TOT JEZELF TE KOMEN AAN DE VOET VAN DE SPAANSE PYRENEEËN. Thema: In vertrouwen Zijn

EEN WEEK OM TOT JEZELF TE KOMEN AAN DE VOET VAN DE SPAANSE PYRENEEËN. Thema: In vertrouwen Zijn EEN WEEK OM TOT JEZELF TE KOMEN AAN DE VOET VAN DE SPAANSE PYRENEEËN Thema: In vertrouwen Zijn Yoga, meditatie, beeldend werken, stilte, de schoonheid van de natuur, samen zijn of alleen, in rust en met

Nadere informatie

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Maandag Heenreis Nadat u een kopje koffie hebt gedronken in Zeddam beginnen we aan onze reis. Deze eerste dag rijden we naar Zuid Duitsland waar we de eerste nacht

Nadere informatie

Ruimte voor jezelf. Coaching met paarden op Château Montchoix 16 tot en met 23 juni 2014. Vakantie met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling

Ruimte voor jezelf. Coaching met paarden op Château Montchoix 16 tot en met 23 juni 2014. Vakantie met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling Château Montchoix & Caballo Consultancy Ruimte voor jezelf Vakantie met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling Coaching in Frankrijk Een kasteel, bossen, paarden, zon. Ruimte en tijd voor jezelf, voor

Nadere informatie

Zeddam in het mooie Montferland, de parel van de Achterhoek

Zeddam in het mooie Montferland, de parel van de Achterhoek Zeddam in het mooie Montferland, de parel van de Achterhoek Voor u ligt de nieuwe folder van ons hotel voor 2016. Hotel Eureka ligt in het Montferland, een bosrijke omgeving met volop fiets- en wandelmogelijkheden,

Nadere informatie

Beleef- en beweegweek-polderpark Cronesteyn 30 april 8 mei 2016

Beleef- en beweegweek-polderpark Cronesteyn 30 april 8 mei 2016 Beleef- en beweegweek-polderpark Cronesteyn 30 april 8 mei 2016 Zaterdag 30 april, 14.00 16.00 KBO Wandeling KBO Leiden organiseert op zaterdag 30 april een wandeling vanuit Park Cronesteyn. De afstand

Nadere informatie

Bijvangst: je laadt je accu op en komt uitgerust, gebruind en vol energie weer terug je legt waardevolle contacten voor de toekomst

Bijvangst: je laadt je accu op en komt uitgerust, gebruind en vol energie weer terug je legt waardevolle contacten voor de toekomst Spanjereis: Creativiteit als Hulpbron In de prachtig wilde omgeving van het Montsant gebergte in Catalonië ga je spelen, oefenen en experimenteren met creatieve en beeldende technieken en materialen. Je

Nadere informatie

De bergvrienden (van Engsbergen)

De bergvrienden (van Engsbergen) De bergvrienden (van Engsbergen) Wandelen is onze grote passie. Of het nu in het Engsbergse Asdonk is, op de Houterenberg of wanneer wij met familie of goede vrienden in het hooggebergte rondtrekken, het

Nadere informatie

LUOSTO WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest!

LUOSTO WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest! LUOSTO WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest! 1. SNEEUWSCOOTERSAFARI NAAR DE WILDERNIS (16:30-18:30) di, wo, vr en zo De beste manier om de natuur te verkennen. Tijdens deze

Nadere informatie

de Zanderij dat is meer dan kamperen

de Zanderij dat is meer dan kamperen de Zanderij dat is meer dan kamperen welkom op de Zanderij een lange traditie van Veluws gastheerschap Verscholen in de uitgestrekte bossen van de Veluwe, vlakbij fraaie heidevelden, zandverstuivingen

Nadere informatie

VACATURES Shalom Creatief

VACATURES Shalom Creatief VACATURES Creatief Atelier zoekt 2 rechterhanden Creatief bezig zijn voor ca. 4 uur per week Ben je actief met hout of kan je goed schilderen? Dan zijn wij op zoek naar jou. We zoeken twee actieve, creatieve

Nadere informatie

Activiteitenprogramma zomervakantie 2014

Activiteitenprogramma zomervakantie 2014 Beste ouders, hallo kinderen, Programma Voor jullie ligt het programma voor de van BSO Tinteltuin Hoorn. Jullie kunnen in dit programma lezen wat we deze vakantie gaan doen. Het is fijn als alle kinderen

Nadere informatie

Vakanties en arrangementen 2014 voor senioren In het groene hart van Nederland

Vakanties en arrangementen 2014 voor senioren In het groene hart van Nederland Vakanties en arrangementen 2014 voor senioren In het groene hart van Nederland Een verblijf op de Ernst Sillem Hoeve betekent genieten in elk jaargetijde en is een verblijf met pluspunten. Ernst Sillem

Nadere informatie

Panorama Camping Sonnenberg 5 VALLEIEN CAMPING

Panorama Camping Sonnenberg 5 VALLEIEN CAMPING Panorama Camping Sonnenberg 5 VALLEIEN CAMPING BUNGALOWS GRATIS TOEGANG tot avonturen buitenbad VAL BLU (3km) TOP PLEK TOP SERVICE TOP INRICHTING TOP BELEVINGSVAKANTIE Pure ontspanning OP EEN VAN DE MOOISTE

Nadere informatie

Een huttentocht door Val di Sole, een populair deel van Trentino in de Dolomieten, vooral bekend om de gastvrijheid van de bewoners t.o.v.

Een huttentocht door Val di Sole, een populair deel van Trentino in de Dolomieten, vooral bekend om de gastvrijheid van de bewoners t.o.v. Een huttentocht door Val di Sole, een populair deel van Trentino in de Dolomieten, vooral bekend om de gastvrijheid van de bewoners t.o.v. de bergwandelaars. Tijdens de wandeldagen vormen de karakteristieke

Nadere informatie

Epen in de Geulvallei

Epen in de Geulvallei Epen in de Geulvallei Welkom in de Geulvallei In de Geulvallei, net buiten het schilderachtige dorp Epen, ligt een opmerkelijk stiltegebied. Dit zachtglooiende landschap is een lust voor het oog: hellingbossen,

Nadere informatie

TRAININGEN & WORKSHOPS

TRAININGEN & WORKSHOPS Een creatieve start van het nieuwe seizoen Deze herfst staat in het teken van creativiteit bij het ZRCN. Zo kun je toneelspelen bij Trias en zijn wij benieuwd naar jouw ervaringsverhalen. Wil je liever

Nadere informatie

Yoga & Zangexpressieweekend 11-13 juli 2014

Yoga & Zangexpressieweekend 11-13 juli 2014 Yoga & Zangexpressieweekend 11-13 juli 2014 1. Programma van het weekend 2. Docenten 3. Info over de locatie en omgeving 4. Praktische info 5. Inschrijfformulier www.nienjabrouwer.nl Van vrijdag 11 juli

Nadere informatie

Yoga op Domaine La Vie Tara, in de groene Ardèche

Yoga op Domaine La Vie Tara, in de groene Ardèche Yoga op Domaine La Vie Tara, in de groene Ardèche Twee weken, georganiseerd door Yogastudio Westland - 1e week: zaterdag 9 tot zaterdag 16 juni 2018-2e week: zaterdag 18 tot zaterdag 25 augustus 2018 `Een

Nadere informatie

Foto Avontuur Thailand

Foto Avontuur Thailand Foto Avontuur Thailand 2 Thailand You don't take a photograph, you make it. Ansel Adams Inhoud 3. Programma 4. Foto Avonturen 5. Locaties 7. Groepen 10. Workshops 12. Thema s 13. Vaardigheden 14. Onze

Nadere informatie

Foto Avontuur Zuid Afrika

Foto Avontuur Zuid Afrika Foto Avontuur Zuid Afrika 2 Zuid Afrika You don't take a photograph, you make it. Ansel Adams Inhoud 3. Programma 4. Foto Avonturen 5. Locaties 7. Groepen 10. Workshops 12. Thema s 13. Vaardigheden 14.

Nadere informatie

COLMONT PANORAMACAMPING

COLMONT PANORAMACAMPING PANORAMACAMPING U B A C H S B E R G Z U I D - L I M B U R G van harte welkom Op een bijzondere plek, aan de rand van het fraaie dorpje Ubachsberg, gelegen tussen Heerlen en Valkenburg, midden in het prachtige

Nadere informatie

LEVI WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest!

LEVI WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest! LEVI WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest! 1. SNEEUWSCOOTERSAFARI NAAR DE WILDERNIS (15:00-17:00) elke dag Ervaar de kraakheldere winterdag tijdens een rit per sneeuwscooter

Nadere informatie

We zijn verliefd geraakt op de Hunsrück, bekoord door haar romantische dalen met slingerende beken tussen hoge rotsformaties en natuurlijk de

We zijn verliefd geraakt op de Hunsrück, bekoord door haar romantische dalen met slingerende beken tussen hoge rotsformaties en natuurlijk de We zijn verliefd geraakt op de Hunsrück, bekoord door haar romantische dalen met slingerende beken tussen hoge rotsformaties en natuurlijk de inmiddels beroemde hangbrug Geierlay. Na onze succesvolle groepsreis

Nadere informatie

WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015

WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015 WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015 Maandag 13-07 Ben je klaar voor een avontuurlijke dag in de Speeldernis? We vertrekken om 11:00 uur richting de Speeldernis en zijn rond 15:00 uur terug. Meenemen: kleding wat

Nadere informatie

8 2 &9,97897 # " # $! # # #! $! # " "$

8 2 &9,97897 #  # $! # # #! $! #  $ 1 o o o o o o o o o o 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 VAKANTIEBOS HET HELE JAAR DOOR! Jij hoeft je voortaan nooit te vervelen in de vakanties. Wij zorgen dat elke vakantie onvergetelijk wordt. Sport, spel, knutselen,

Nadere informatie

Feed your Body and Soul, Yogaretreat in Frankrijk

Feed your Body and Soul, Yogaretreat in Frankrijk Yogaretreat in Frankrijk! Vrijdag 20 mei t/m vrijdag 27 mei 2016 Een week lang ontspannen in de mooie streek Languedoc-Roussillon met dagelijks yoga?! Kom in mei naar onze yogaretreat in Frankrijk! Tijdens

Nadere informatie

Hallo jongens en meisjes!

Hallo jongens en meisjes! Hallo jongens en meisjes! De zomervakantie staat weer voor de deur, tijd om weer leuke dingen samen te doen! We hebben allerlei leuke activiteiten in petto, hopelijk komen jullie allemaal weer, zodat we

Nadere informatie

Bezinning & Bezieling

Bezinning & Bezieling Bezinning & Bezieling + Even op adem komen.. Stel je eens voor hoe zou het zijn om volledig te kunnen genieten van het leven? Niet meer in de kramp te schieten door allerlei belemmerende overtuigingen

Nadere informatie

VILLA EVORA! MEI 2015

VILLA EVORA! MEI 2015 VILLA EVORA! MEI 2015 VILLA EVORA In de meivakantie van 2015 hadden wij het geluk om 12 dagen door te brengen in Villa Evora te Gazipasa van Maria en Sjef de Vries! Het bleek een geweldige plek voor een

Nadere informatie

Strandlopers en Notenkrakers

Strandlopers en Notenkrakers Week 1: 13 t/m 17 juli 2015 Maandag 13-07: Op de eerste dag van de zomervakantie gaan wij verkoeling zoeken in het water en chillen in het bubbelbad. Waar kunnen we deze elementen beter vinden dan in het

Nadere informatie

Station Sågen biedt een volledig verzorgde midweek (maandag t/m zaterdag) aan in de wildernis van Dalarna, Midden-Zweden.

Station Sågen biedt een volledig verzorgde midweek (maandag t/m zaterdag) aan in de wildernis van Dalarna, Midden-Zweden. Actieve outdoor herfstvakantie in Zweden Station Sågen heet je welkom voor een actieve outdoor herfstweek in Zweden. De frisse herfstlucht, prachtige natuur en leuke activiteiten bieden een afwisselende

Nadere informatie

Een 7-daagse huttentocht in de Noord-Italiaanse Dolomieten, waar je loopt in het gebied van het Fassadal (Val di Fassa) met de beroemde bergtoppen

Een 7-daagse huttentocht in de Noord-Italiaanse Dolomieten, waar je loopt in het gebied van het Fassadal (Val di Fassa) met de beroemde bergtoppen Een 7-daagse huttentocht in de Noord-Italiaanse Dolomieten, waar je loopt in het gebied van het Fassadal (Val di Fassa) met de beroemde bergtoppen van de Marmolada en het Sella-massief. Een deel van de

Nadere informatie

Zeddam in het mooie Montferland, de parel van de Achterhoek

Zeddam in het mooie Montferland, de parel van de Achterhoek Zeddam in het mooie Montferland, de parel van de Achterhoek Voor u ligt de nieuwe folder van ons hotel voor 2015. We organiseren dit jaar 8 weekarrangementen met 3 bustochten, 1 boottocht en 1 huifkartocht.

Nadere informatie

Sneeuwwandelen vanuit herberg Ascharina

Sneeuwwandelen vanuit herberg Ascharina Pagina 1 van 5: Sneeuwwandelen in de Centraal- Oostelijke Alpen Sneeuwwandelen vanuit herberg Ascharina In 8 dagen door de centraal- oostelijke Alpen in het RäGkon Sneeuwwandelingen vanuit herberg Ascharina,

Nadere informatie

Groepsaccommodatie Vergaderlocatie Dagrecreatie

Groepsaccommodatie Vergaderlocatie Dagrecreatie Groepsaccommodatie Vergaderlocatie Dagrecreatie Welkom in Beugen Beleef de Brabantse gastvrijheid... Gelegen in Brabant vlak bij de Maas en ongeveer 20 km. ten zuiden van Nijmegen vindt u Groepsaccommodatie

Nadere informatie

Op zoek naar leuke activiteiten en verenigingen in De Stichtse Hof?

Op zoek naar leuke activiteiten en verenigingen in De Stichtse Hof? Meer informatie? Welzijnsprogramma 2015 Vivium De Stichtse Hof Neem voor meer informatie gerust even contact op met het Uitbureau van De Stichtse Hof. Wij helpen u graag! Op zoek naar leuke activiteiten

Nadere informatie

Leekerweide. Even lekker weg! Logeren en opvang van Leekerweide voor kinderen/jongeren met een beperking. www.leekerweide.nl

Leekerweide. Even lekker weg! Logeren en opvang van Leekerweide voor kinderen/jongeren met een beperking. www.leekerweide.nl Leekerweide Even lekker weg! Logeren en opvang van Leekerweide voor kinderen/jongeren met een beperking www.leekerweide.nl Logeren en opvang voor kinderen/jongeren met een beperking Inhoud Doordeweekse

Nadere informatie

BEVER OUTDOOR WEEKEND

BEVER OUTDOOR WEEKEND BEVER OUTDOOR WEEKEND Geniet van een heerlijk verzorgd weekend weg in de Ardennen voor maar 99 euro p.p. DE ARDENNEN Na slechts twee en een half uur rijden vanuit het midden van ons land veranderen de

Nadere informatie

Programma Segbroek College

Programma Segbroek College Programma Segbroek College ZONDAG 24 SEPTEMBER 2017 19:00 Heenreis (door jullie zelf verzorgd) Alle tijden in dit voorstel zijn richttijden. Onderweg vindt een busreisprogramma plaats om alvast in de sferen

Nadere informatie

Wandelen over de Chinese draak

Wandelen over de Chinese draak Wandelen over de Chinese draak 10 daagse wandelreis over de Chinese muur Profiel Uitdagende wandeltocht De mooiste secties van de 6000 km lange Chinese muur Adembenemende landschappen Uitgebreide kennismaking

Nadere informatie

m m ra g ro p n e t h c a n 4 / n e g a d

m m ra g ro p n e t h c a n 4 / n e g a d Welkom in Fam. Willemsen 5 dagen / 4 nachten programma 2014 Comfortabel genieten van uw welverdiende vakantie! Ons nieuwe all-in vakantiehotel Bilstein ligt in het centrum van het schilderachtige bergstadje

Nadere informatie

AVONTURENWEEK IN DE SJOAVALLEI

AVONTURENWEEK IN DE SJOAVALLEI AVONTURENWEEK IN DE SJOAVALLEI De Sjoavallei is het raftingparadijs van Noorwegen en wordt omgeven door enkele van de mooiste nationale parken van Noorwegen: Rondane en Jotunheimen. Tijdens deze avonturenweek

Nadere informatie

Gastenverblijf Eenink

Gastenverblijf Eenink Gastenverblijf Eenink Bed & Breakfast Verhuur ruimte voor vergaderingen, bijeenkomsten en workshops Welkom Genieten in het groene hart van de Achterhoek, ook wel de parel van Gelderland genoemd, een veelzijdig

Nadere informatie

Programma zomervakantie

Programma zomervakantie Programma zomervakantie In de zomervakantie organiseert Praktijk de Regenboog opnieuw een vakantieprogramma. Het programma is bedoeld voor kinderen met een beperking en kinderen die extra aandacht en begeleiding

Nadere informatie

Zomervakantie Beste ouder(s) en kinderen,

Zomervakantie Beste ouder(s) en kinderen, Zomervakantie 2016 Beste ouder(s) en kinderen, Hieronder vinden jullie het programma voor de zomervakantie. We zijn er weer in geslaagd om samen met de kinderen een afwisselend programma te maken. De BSO

Nadere informatie

Activiteiten BSO De Berenboot groep 1 t/m 3 Zomervakantie week 1: 6 t/m 10 juli. Thema: Dit is mijn lijf

Activiteiten BSO De Berenboot groep 1 t/m 3 Zomervakantie week 1: 6 t/m 10 juli. Thema: Dit is mijn lijf Zomervakantie week 1: 6 t/m 10 juli Thema: Dit is mijn lijf Maandag 6 juli: Wie ben ik? We beginnen de vakantie relaxed met yoga en massage. Ook maken we omtrekken van onszelf op het schoolplein. Uiteraard

Nadere informatie

SANTA SUSANNA - FLORIDA PARK HOTEL - 31 MEI T/M 13 JUNI 2010!!

SANTA SUSANNA - FLORIDA PARK HOTEL - 31 MEI T/M 13 JUNI 2010!! Inhoudsopgave INTRODUCTIE... 3 LOCATIE... 3 HOTELS... 3 EVENEMENTEN... 4 REIS... 4 REISKOSTEN & BETALING... 5 MEER INFORMATIE... 6 AANMELDINGSFORMULIER... 7 Introductie THE NIGHTRIDERS gaan op uitnodiging

Nadere informatie

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen.

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen. Outback Australië Voor mij is Australië een heel bijzondere plek. Waarom? Dat zal ik uitleggen. Het begon al toen ik voor het eerst in Australië kwam. Ik stapte uit het vliegtuig. Meteen merkte ik dat

Nadere informatie

Een Kerstmis vol traditie op Bilderberg Landgoed Lauswolt

Een Kerstmis vol traditie op Bilderberg Landgoed Lauswolt Een Kerstmis vol traditie op Bilderberg Landgoed Lauswolt Zaterdag 24 december 2016 Wij ontvangen u, samen met de kerstman, vanaf 15.00 uur met een feestelijke High Wine in één van de in kerstsfeer gebrachte

Nadere informatie

Vakantieprogramma BSO Woldkasteel

Vakantieprogramma BSO Woldkasteel Vakantieprogramma BSO Woldkasteel Zomer 2014 Beste ouder(s)/verzorger(s) en kinderen, Dit jaar hebben wij voor jullie een zomervakantieboekje gemaakt, waarin jullie alles kunnen lezen over het verloop

Nadere informatie

Sneeuw & IJsrijden Oostenrijk 2018

Sneeuw & IJsrijden Oostenrijk 2018 Sneeuw en IJsrijden Een unieke rijvaardigheidstraining in Oostenrijk. Volledig verzorgde reis inclusief voor groepen van 16 personen. Sneeuw & IJsrijden Oostenrijk 2018 Over Adventure King Buiten is onze

Nadere informatie

Bungalowpark Hoge Hexel

Bungalowpark Hoge Hexel Bungalowpark Hoge Hexel Uw tweede thuis in Twente Rustig gelegen Overdekt zwembad Luxe bungalows Speeltuinen Visvijver Thuiskomen bij bungalowpark Hoge Hexel Graag verwelkomen wij u op ons prachtig gelegen

Nadere informatie

Dit is misschien wel de mooiste manier om kennis te maken met het fenomeen Huttentocht. Samen met een groep tot max. 12 personen doe je een 8-daagse

Dit is misschien wel de mooiste manier om kennis te maken met het fenomeen Huttentocht. Samen met een groep tot max. 12 personen doe je een 8-daagse Dit is misschien wel de mooiste manier om kennis te maken met het fenomeen Huttentocht. Samen met een groep tot max. 12 personen doe je een 8-daagse tocht ( 6 wandeldagen ) door het Silvretta bergmassief

Nadere informatie

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46%

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46% Relaxmomenten Een moment voor jezelf inplannen schiet er wel eens bij in. 50% 4 40% 3 30% 2 20% 1 10% 0% Toelichting: 17% 1. Dagje naar de spa 1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden

Nadere informatie

IJSLAND. WHM reis door Jerome Wehrens. De reis voor de rest van je leven! Jerome-Wehrens_Brochure_IJslandreis.docx Date: Page: 1/7

IJSLAND. WHM reis door Jerome Wehrens. De reis voor de rest van je leven! Jerome-Wehrens_Brochure_IJslandreis.docx Date: Page: 1/7 IJSLAND WHM reis door Jerome Wehrens De reis voor de rest van je leven! Jerome-Wehrens_Brochure_IJslandreis.docx Date:. 27-5-2016 Page: 1/7 RESET MIND, BODY & SYSTEM De Wim Hof Methode met B-Mind in IJsland

Nadere informatie

VRIJWILLIGER IN BORNHOLM. Daar zit muziek in!

VRIJWILLIGER IN BORNHOLM. Daar zit muziek in! VRIJWILLIGER IN BORNHOLM Daar zit muziek in! Woonzorgcentrum Amstelring Bornholm Amstelring Bornholm is een woonzorgcentrum in Hoofddorp. In dit centrum wonen 150 bewoners en verblijven 30 revalidanten.

Nadere informatie

Bezinning & Bezieling

Bezinning & Bezieling Bezinning & Bezieling + Even op adem komen.. Stel je eens voor hoe zou het zijn om volledig te kunnen genieten van het leven? Niet meer in de kramp te schieten door allerlei belemmerende overtuigingen

Nadere informatie

Vakantiewoningen. www.jonckershof.be JONCKERSHOF. Westende-Bad

Vakantiewoningen. www.jonckershof.be JONCKERSHOF. Westende-Bad Vakantiewoningen www.jonckershof.be JONCKERSHOF Westende-Bad Welkom! Jonckershof staat synoniem voor zorgeloze vakanties. Onze comfortabele bungalows tot 8 personen liggen midden in het groen op 300 m

Nadere informatie

Casa Benamato Accommodatie en Prijzen

Casa Benamato Accommodatie en Prijzen Casa Benamato Accommodatie en Prijzen Accommodatie Het deel van Casa Benamato dat op het dal gericht is, vormt het exclusieve domein van de gasten. De twee appartementen van Casa Benamato hebben een fantastische

Nadere informatie

Van 10 juli t/m 18 augustus

Van 10 juli t/m 18 augustus Gezellige weken vol met leuke zomerse activiteiten. Van 10 juli t/m 18 augustus Beste bewoner en familie, De zomer komt er weer aan! Wij bieden u deze periode de fantastische zomerweken aan. Tijdens de

Nadere informatie

PROGRAMMA SEPTEMBER 2017

PROGRAMMA SEPTEMBER 2017 PROGRAMMA SEPTEMBER 2017 September: herfstmaand ook wel fruitmaand genoemd. De dagen worden weer korter en s-nachts wordt het weer frisser. Vaak biedt september ons nog een heerlijke nazomer. Daar gaan

Nadere informatie

BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR

BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR Deze wandelreis in internationaal gezelschap focust volledig op de Laugavegur, de bekendste trekking van IJsland die in 7 dagen van het geothermisch gebied

Nadere informatie

Yoga & Dreams Retraite met yoga, workshops, massage en stilte

Yoga & Dreams Retraite met yoga, workshops, massage en stilte Yoga & Dreams Retraite met yoga, workshops, massage en stilte In het weekend van 27-29 juni nodigen Pauline Schreurs en Joanne de Vletter je uit voor de retraite Yoga & Dreams. We bieden je onder meer:

Nadere informatie

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn NIEUWSBRIEF Follow your it knows the way Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief nr. 6 23 augustus 2015 De lessen gaan weer beginnen! De zomervakantie is voorbij, wat gaat de tijd toch snel.

Nadere informatie

Deze reis wordt begeleid door Gertrude van Everdingen (piano/zangeres/conservatoriumdocent) en Loes Ram (energiebehandelingen/coaching).

Deze reis wordt begeleid door Gertrude van Everdingen (piano/zangeres/conservatoriumdocent) en Loes Ram (energiebehandelingen/coaching). THEMAREIZEN EN SPECIALE GULET REIZEN Naast de zeilcruises voor 1 of 2 weken bieden wij ook een aantal speciale reizen aan. Op verzoek is het altijd mogelijk om een aantal themareizen te organiseren, zoals

Nadere informatie

Zwitserland Kortom: we gaan een heerlijke week tegemoet waarin we veel gaan leren en met schitterende foto s als resultaat.

Zwitserland Kortom: we gaan een heerlijke week tegemoet waarin we veel gaan leren en met schitterende foto s als resultaat. Zwitserland 2014 Reisbeschrijving Heeft u altijd al op de mooiste plekken van Zwitserland willen fotograferen? Samen met een lokale topfotograaf heb ik een fotoreis ontwikkeld waarin de (herfst) landschappen

Nadere informatie

SPORT ACTIEF. De hele week lang Voor alle leeftijden Voor iedereen toegankelijk Plezier gegarandeerd Houd je in beweging Verzorgt je conditie

SPORT ACTIEF. De hele week lang Voor alle leeftijden Voor iedereen toegankelijk Plezier gegarandeerd Houd je in beweging Verzorgt je conditie SPORT ACTIEF NAJAAR 2015 De hele week lang Voor alle leeftijden Voor iedereen toegankelijk Plezier gegarandeerd Houd je in beweging Verzorgt je conditie Sporten met Sport Actief onder begeleiding van bekwame

Nadere informatie

Themawandeling Herfst

Themawandeling Herfst Themawandeling Herfst Leerdoelen: De leerlingen tonen respect voor de natuur De leerlingen kunnen enkele typische herfstverschijnselen uit het bos verklaren De leerlingen kunnen op een aangepaste manier

Nadere informatie

PARK MAASHORST. Wonen op het mooiste plekje van Uden. Met natuurgebied De Maashorst als achtertuin. PARKMAASHORST.NL

PARK MAASHORST. Wonen op het mooiste plekje van Uden. Met natuurgebied De Maashorst als achtertuin. PARKMAASHORST.NL PARK MAASHORST Wonen op het mooiste plekje van Uden. Met natuurgebied De Maashorst als achtertuin. PARKMAASHORST.NL Een gebied met ongekende mogelijkheden In het Noorden van Uden, aan de rand van één van

Nadere informatie

MahaYoga zomerweek. -24 t/m 29 juli 2016-

MahaYoga zomerweek. -24 t/m 29 juli 2016- MahaYoga zomerweek -24 t/m 29 juli 2016- Yoga, meditatie, vakantie, chakra-filosofie, leren, klankmeditatie, mantrazang, ontspannen, wandelen, groeien 1 Het pad van de yogi is het volgen van de Kundalini

Nadere informatie

Mindfulness training 7 dagen op 2 juni -9 juni 2012 in Andalusië in Spanje, wat een heerlijk idee!

Mindfulness training 7 dagen op 2 juni -9 juni 2012 in Andalusië in Spanje, wat een heerlijk idee! Mindfulness training 7 dagen op 2 juni -9 juni 2012 in Andalusië in Spanje, wat een heerlijk idee!.uitzicht vanuit de tuin naar de zee Praktisch mindfulness leren en toepassen, én ontspanning én een vakantie,

Nadere informatie

GA JE MEE? Wat houdt een Bindingkamp in?

GA JE MEE? Wat houdt een Bindingkamp in? ZOMER 2014 Wat houdt een Bindingkamp in? GA JE MEE? Een Bindingkamp is vooral een heel gezellige week vakantie met een groep leeftijdgenoten. Maar een kamp is ook veel méér! Je staat gezamenlijk op, je

Nadere informatie

Vakantieboekje Balou, stoere apies, Goofy

Vakantieboekje Balou, stoere apies, Goofy Vakantieboekje Balou, stoere apies, Goofy Zomervakantie 2012 Aan alle ouders/verzorgers van de kinderen die gebruik maken van BSO BSO centrum Het programma voor de zomervakantie is klaar! Bijgaand treft

Nadere informatie

Zomervakantie de Graspiepers Week 1

Zomervakantie de Graspiepers Week 1 Week 1 Maandag 11 juli Wat gaan we doen vandaag? Herinneren jullie je nog de voetbal clinic van afgelopen meivakantie? Vandaag gaan we daar op door bij voetbalvereniging Victoria! Laat zien wat je kunt

Nadere informatie

Casa el Morro Spanje Lanzarote Uga

Casa el Morro Spanje Lanzarote Uga Casa el Morro Spanje Lanzarote Uga 1. Algemene informatie Eliza was here - Casa el Morro - /spanje/lanzarote/uga/casa_el_morro.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Casa el Morro - (Spanje Lanzarote

Nadere informatie

De laatste vakantieweek breekt bijna aan! Nog even en dan is het ook voor het zuiden: Back to School!!

De laatste vakantieweek breekt bijna aan! Nog even en dan is het ook voor het zuiden: Back to School!! De laatste vakantieweek breekt bijna aan! Nog even en dan is het ook voor het zuiden: Back to School!! Den Inkel InfoMagazine verschijnt wekelijks gedurende het hoogseizoen op iedere zondag en is af te

Nadere informatie

De hele week lang Voor alle leeftijden Voor iedereen toegankelijk Plezier gegarandeerd Houd je in beweging Verzorgt je conditie

De hele week lang Voor alle leeftijden Voor iedereen toegankelijk Plezier gegarandeerd Houd je in beweging Verzorgt je conditie SPORT ACTIEF 4 ( NAJAAR 2014 (sept-dec) De hele week lang Voor alle leeftijden Voor iedereen toegankelijk Plezier gegarandeerd Houd je in beweging Verzorgt je conditie Sporten met sport actief onder begeleiding

Nadere informatie

Animatieprogramma Molecaten Park De Leemkule 20 oktober t/m 28 oktober

Animatieprogramma Molecaten Park De Leemkule 20 oktober t/m 28 oktober Kids 11+ Sport Familie Animatieprogramma Molecaten Park De Leemkule 20 oktober t/m 28 oktober Van harte welkom op Molecaten Park De Leemkule. We hebben weer een ontzettend leuk programma voor jullie samengesteld.

Nadere informatie

! Vraag vrijblijvend een op maat gesneden offerte aan!

! Vraag vrijblijvend een op maat gesneden offerte aan! Prijzen vanaf 260,- 7 dagen inclusief ontbijt exclusief vlucht *laagseizoen Brochure 2014 Costa Blanca, dé bestemming om te genieten van een geweldige fietsvakantie Vraag vrijblijvend een op maat gesneden

Nadere informatie

Programma zomervakantie

Programma zomervakantie Programma zomervakantie In de zomervakantie organiseert Praktijk de Regenboog opnieuw een vakantieprogramma. Het programma is bedoeld voor kinderen met een beperking en kinderen die extra aandacht en begeleiding

Nadere informatie

Thema: De buitenwereld ontdekken en beleven

Thema: De buitenwereld ontdekken en beleven Week 1: 13 t/m 17 juli 2015 Maandag 13 juli 2015 Op de fiets gaan we vandaag naar t Hof. Ben jij daar al is geweest? Het is een groot park waar je in kan wandelen, in de speeltuin kan spelen en een dolhof.

Nadere informatie

Romantiek. in een sprookjeslandschap. Op een boogscheut van het. drukke Gent treffen we het. Park van Beervelde aan. Wanneer we het domein

Romantiek. in een sprookjeslandschap. Op een boogscheut van het. drukke Gent treffen we het. Park van Beervelde aan. Wanneer we het domein Romantiek in een sprookjeslandschap Tekst: Fanny Storms Fotografie: Park van Beervelde Op een boogscheut van het drukke Gent treffen we het Park van Beervelde aan. Wanneer we het domein betreden worden

Nadere informatie

Activiteitenprogramma zomervakantie 20 juli t/m 28 augustus

Activiteitenprogramma zomervakantie 20 juli t/m 28 augustus Beste ouder(s) en kinderen, Activiteitenprogramma zomervakantie 20 juli t/m 28 augustus Hieronder vinden jullie het programma voor de zomervakantie. We hebben een avontuurlijk programma voor jullie gemaakt.

Nadere informatie

Animatie. Programma. Lukkies knutselschip Echte piraten hebben een zwaard, een hoed en een ooglapje, dit gaan we knutselen bij lukkies knutselschip!

Animatie. Programma. Lukkies knutselschip Echte piraten hebben een zwaard, een hoed en een ooglapje, dit gaan we knutselen bij lukkies knutselschip! Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

Af en toe er even tussenuit samen met uw dementerende partner Lekker ontspannen in een sfeervolle omgeving In 2010 zijn er 8 TOCH UIT vakantieweken

Af en toe er even tussenuit samen met uw dementerende partner Lekker ontspannen in een sfeervolle omgeving In 2010 zijn er 8 TOCH UIT vakantieweken TOCH UIT VAKANTIES 2010 Af en toe er even tussenuit samen met uw dementerende partner Thuis zorgen voor een dementerende partner is geen eenvoudige taak. Door de permanente druk hebt u meestal onvoldoende

Nadere informatie

3 hectare groot veenweide gebied, Amsterdam Westerpark st. Hart voor de Natuur

3 hectare groot veenweide gebied, Amsterdam Westerpark st. Hart voor de Natuur 3 hectare groot veenweide gebied, Amsterdam Westerpark st. Hart voor de Natuur Activiteiten en bereik 2011: Vrije bezoekers: 23.119 NME activiteiten: 1046 Avonturenclubs: 1474 Speciale doelgroepen 20 Openbare

Nadere informatie

de kunst van het leven

de kunst van het leven de kunst van het leven Woon- en zorgcentrum Franciscus De Meierij 1 7631 AM Ootmarsum T 0541-280 888 franciscus@zorggroepsintmaarten.nl www.zorggroepsintmaarten.nl de kunst van het leven De kunst van het

Nadere informatie

Programma Summerfun 2014

Programma Summerfun 2014 Programma Summerfun 2014 (onder voorbehoud) Hallo, In de zomervakantie organiseert Summerfun weer een aantal leuke en sportieve activiteiten. Wel iets minder dan in voorgaande jaren, maar toch nog genoeg

Nadere informatie

Dinsdag 29 april. 14.00 Levend Kwartet Wat een chaos is het hier Iedereen zoekt van alles vier! 19.00 Speeltoneel Aansluitend Danspret

Dinsdag 29 april. 14.00 Levend Kwartet Wat een chaos is het hier Iedereen zoekt van alles vier! 19.00 Speeltoneel Aansluitend Danspret Hallo allemaal! Van harte welkom om Allurepark Laag Kanje. Ook dit seizoen hebben wij weer een enthousiast animatieteam die spectaculaire activiteiten gaat organiseren voor jong en oud! Wij hebben er zin

Nadere informatie

Het sprookje van. Wonen. op het mooiste plekje van. Uden

Het sprookje van. Wonen. op het mooiste plekje van. Uden Het sprookje van Wonen op het mooiste plekje van Uden park maashorst parkmaashorst.nl P ark M aashorst 1 Uden Noord, grenzend aan Maashorst, is het ideale gebied voor een bijzondere ontwikkeling. Op de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JEUGD & JONGEREN December 2015. Column van Puck. Hallo Allemaal,

NIEUWSBRIEF JEUGD & JONGEREN December 2015. Column van Puck. Hallo Allemaal, NIEUWSBRIEF JEUGD & JONGEREN December 2015 Agenda Column van Puck 4 December Auti Soos 11 december Soep- en spellenavond 12 december Auti Actie Dag 29 december AutiJongerenCafé Vanaf Januari 2016 Auti

Nadere informatie

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt?

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? Beste kinderen, Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? In mijn vrije tijd ben ik natuurgids. Met mijn verrekijker en vergrootglas trek ik naar allerlei plekjes om de natuur

Nadere informatie

Vakantieprogramma 2015. Chillen in ons ZOmerparadijs. Bij Zo op het Podium/Zo op Gummarus

Vakantieprogramma 2015. Chillen in ons ZOmerparadijs. Bij Zo op het Podium/Zo op Gummarus Vakantieprogramma 2015 Chillen in ons ZOmerparadijs Bij Zo op het Podium/Zo op Gummarus Zomer 2015 Inhoudsopgave Chillen in ons ZOmerparadijs 1 Week 1 2 Week 2 4 Week 3 5 Week 4 6 Week 5 7 Week 6 9 Zomer

Nadere informatie

Hallo Meditatie en Dans Liefhebber!

Hallo Meditatie en Dans Liefhebber! 19 juli 11 Deze nieuwsbrief verschijnt per kwartaal. Je ontvangt deze omdat je een keer mee hebt gedaan aan een workshop of klant bent of omdat je opgaf als abonnee. Opzeggen/wijzigen of aanmelden voor

Nadere informatie

Vakantieprogramma BSO Toverspan

Vakantieprogramma BSO Toverspan Week 1 Maandag 1 juli Kunst &cultuur 4-12 jaar Kunstdag. Wist je dat bouwspeelplaats Thialf oorspronkelijk een zwembad was en in 1950 gebouwd is? Dit wordt de inspiratie bron. We gaan terug naar de tijd

Nadere informatie

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011 Bad Marienberg 21 t/m 25 april 2011 Donderdag 21 april Heel - Bad Marienberg 195 km Aankomend weekend is het Pasen en dat betekent dat Wim 4 dagen vrij is. We hebben besloten om richting het Westerwald

Nadere informatie

From Buddha to Laozhe

From Buddha to Laozhe From Buddha to Laozhe 20 daagse wandelreis rond de heilige bergen van China Profiel Wandelen naar spirituele hoogten Adembenemende landschappen Uitgebreide kennismaking Boeddhisme en Taoïsme Een wandelavontuur

Nadere informatie