Husse. Nutrition Guide. Hond. Deel 1: Eten en drinken basis

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Husse. Nutrition Guide. Hond. Deel 1: Eten en drinken basis"

Transcriptie

1 Husse Nutrition Guide Hond Deel 1: Eten en drinken basis

2 Hoeveel water moet mijn hond drinken per dag De normale waterbehoefte van een hond is 50 ml per kilo gewicht per dag. Een hond van 20 kilo drinkt dus ongeveer een liter water per dag. Dit kan ook meer of minder zijn, maar dit is het gemiddelde voor wat normaal is. Daarnaast zijn er een aantal factoren die van invloed zijn op de waterbehoefte: - Eet de hond brokken of natvoer. Bij natvoer zal de hond minder water drinken want dit bestaat al voor circa 80% uit vocht. Brokken bestaan voor slecht voor circa 10% uit vocht, dus dan zal de hond wat meer water drinken. - De hoeveelheid lichamelijke inspanning is uiteraard ook van invloed. Drinkt de hond zonder aantoonbare reden veel meer dan zijn normale waterbehoefte (polydipsie), dan kun je het beste naar de dierenarts gaan. Dit kan betekenen dat de hond ziek is (diabetes, de ziekte van Cushing of een nieraandoening) Indien je hond veel te weinig drinkt kan dit zeer nadelig zijn voor zijn gezondheid. Je kunt er dan voor kiezen om wat blikvoer aan het dieet toe te voegen zodat hij toch zijn benodigde vochthoeveelheid binnen krijgt.

3 Hoe vaak moet ik mijn hond eten geven Een hond is een prooidier en kan grote hoeveelheden voedsel in een keer eten. De inname van grote porties voedsel kan echter leiden tot overvulling van de maag en dit leidt tot grote medische problemen. Het minimale aantal keren dat de hond eten nodig heeft per dag. Status maaltijden per dag Puppy(< 6 maanden) 3 Zogende teven 3 Puppy van 6 tot 12 maanden 2 Zwangere teven 2 Actieve honden 2 Kleine honden 2 Volwassen hond 1 Grote rassen 1 Ondanks dat een volwassen hond en honden van grote rassen wel met 1x per dag uit kunnen, adviseren wij toch 2x per dag eten te geven. Dit is beter voor de spijsvertering van de hond. Vaker eten geven mag altijd, als je de aanbevolen hoeveelheid maar niet te veel overschrijdt.

4 Wanneer kun je de hond het beste eten geven Het is belangrijk voor een optimale spijsvertering dat de hond rustig blijft na de maaltijd. Rusten na de maaltijd bevordert de spijsvertering. Lichaamsbeweging kan het beste worden vermeden tot 2 uur na de maaltijd. De grootste maaltijd kan het beste worden gegeven na lichaamsbeweging, voor het rusten. s Avonds is het beste tijdstip van de dag voor de grootste maaltijd. Indien u brokken voert kunt u ook de brokken s ochtends neerzetten, zodat de hond zelf gedurende de dag kan eten wanneer hij trek heeft. Voor honden die geneigd zijn te gaan schrokken en alles in een keer op te eten is dit systeem wat minder geschikt. Brokken kunnen rustig de hele dag blijven staan, zonder smaak te verliezen, dit is geen probleem. Kan ik brokken aanlengen met water Het is niet nodig om brokken te mengen met water. Soms kan het helpen als je een hond overzet op ander type voeding om warm water toe te voegen. Dit laat de smaakaroma s beter vrijkomen en kan de overgang vergemakkelijken. Door water toe te voegen kunnen de brokken niet lang meer blijven staan. Alles wat niet binnen 2 uur wordt opgegeten moet worden weggegooid!

5 Waarom is het belangrijk een voeding met het juiste vetgehalte te kiezen voor mijn hond Welke voedingsstoffen in de voeding zorgen voor de energie van mijn hond. 1. Vetten 2. Koolhydraten 3. Eiwitten Vetten bevatten twee keer zo veel energie als eiwitten en koolhydraten. Bij het vergelijken van hondenvoeding heeft het product met het hoogste vetgehalte het hoogste energiegehalte. (vetpercentage staat op de zak) Richtlijnen voor het juiste vetpercentage in de voeding voor jouw hond; Activiteit aangeraden vetpercentage Heel actief (werkhonden, sledehonden) 20% - 22% Actief (veel buiten, puppy s, 16% - 19% kleine hondenrassen <10kg) Gemiddeld actief (middel- en grote 11% - 16% hondenrassen) Niet actief (oudere honden >7, bij overgewicht) 9% - 11% Indien het vetpercentage niet in overeenstemming is met de activiteit van de hond, dan wordt de hond te dik of krijgt hij juist te weinig energie. Naast activiteit is ook de grote van de hond, de omgeving (binnen/buiten) en de fysieke status (zwangerschap/lactatie) van belang bij het uitzoeken van de juiste voeding voor wat vetpercentage betreft. Daarnaast zijn dierlijke vetten beter voor uw hond dan plantaardige vetten. Indien uw hond te zwaar is en u wilt de hond niet op dieetvoer zetten dan berekend u als volgt de hoeveelheid van uw huidige voeding die u moet geven om op het gewenste gewicht te komen. Stel : De hond weegt 40 kilo en moet 32 kilo wegen. De aanbevolen hoeveelheid van het betreffende voer voor een hond van 40 kilo is 400 gram, de hoeveelheid voor een hond van 32 kilo is 320 gram. Dan geeft u de hond 60% van 320 gram, dat is dus maar 192 gram per dag. Het liefst verdeeld over meerdere maaltijden.

6 Wat is Husse Husse is een Zweeds woord en betekent; eigenaar van een huisdier. Als in;... niet happen naar Husse Husse is producent van honden- en kattenvoer, opgericht in 1987 in Zweden. Inmiddels heeft Husse voedingsconsulenten in meer dan 45 landen over de hele wereld. Voornamelijk Europa, Azie en de Verenigde Staten. Husse is sinds 1 januari 2015 ook in Nederland gevestigd. Husse verkoopt hoogwaardige kwaliteit honden en kattenvoer, dat is samengesteld en ontwikkeld in samenwerking met dierenartsen in Zweden. Onze voeding is 100% natuurlijk en bevat geen chemische toevoegingen. Alle ingrediënten zijn Human Grade (ook geschikt voor menselijke consumptie) en van hoge kwaliteit. Wij hebben voor bijna elke hond een geschikte brok (ook bij allergieën, diabetes, artrose, overgewicht en een gevoelige spijsvertering). Indien uw hond een nier- of leveraandoening heeft vereist dit medisch onderzoek, in dat geval kunt u de voeding het beste in overleg met uw dierenarts uitzoeken. Naast brokken hebben wij ook: natvoer, snacks, poepzakjes, voertonnen etc. Husse heeft een uniek eigen logistiek systeem en werkt met zelfstandige voedingsconsulenten per regio. De voedingsconsulent kan u helpen met de keuze van de voeding en uw vragen omtrent voeding beantwoorden. Husse is niet te koop in de winkel, de voeding is alleen te bestellen via de website ( of rechtsreeks via de voedingsconsulent in uw regio. De voedingsconsulent brengt de voeding gratis bij u thuis op een moment dat u dat uitkomt en kan indien gewenst ook gelijk naar uw huisdier kijken voor een advies op het gebied van voeding.

7 Husse Den Haag Crew Daniëlle Klompenhouwer (zelfstandig ondernemer) Hallo! Dit ben ik (43), zelfstandig ondernemer, Hagenaar, dierenvriend en voedingsconsulent bij Husse voor de stad Den Haag. Sinds 1 april 2015 heb ik van mijn passie voor dieren mijn werk gemaakt en ben ik begonnen als voedingsconsulent voor honden en katten bij Husse. Ik hoop dat je met veel plezier mijn deel 1 van de Nutrician Guide voor honden hebt gelezen. De volgende delen volgen op mijn facebook pagina (facebook.com/hussedenhaag) Hierin komen de volgende onderwerpen aan bod: waar moet ik opletten als ik voeding koop, allergieën, hoe kan ik aan mijn hond zien of hij goede voeding krijgt en nog veel meer interessante weetjes... en uiteraard komt er ook een Nutrician Guide voor katten, zodat je geheel op de hoogte bent van de voedingsbehoefte van je beste maatjes. Kaya (junior brokjesbewaker) Een Amerikaanse Stafford, van 15 maanden. Kaya heeft een lastige start gehad, ze is met 6 maanden in haar eentje op straat in Den Haag aangetroffen, na 1 maand liefdevol te zijn opgevangen in het Haags Dierencentrum is ze vorig jaar het Husse Den Haag team komen versterken. Ze is zeer energiek, houdt van rauzen, zwemmen, ballen, eten en spelen met andere honden. Een tikkie eigenzinnig, grote allemansvriend(in) en een enorme schoothond.

8 Luna (directrice) Luna is een schildpadje van 4 jaar. Luna is een divaatje, die je precies kan uitleggen hoe het allemaal moet. Ze is graag binnen, maar ook graag buiten... en loopt daarom zo n 10 keer per dag in en uit. Houdt van rust in haar omgeving en kruipt graag s nachts bij je onder de deken om zich spinnend tegen je aan te laten vallen. Myla (senior brokjestester) Myla, een schildpadje van 4,5 jaar. Myla komt ook uit het Haags Dierencentrum. Ze was aanvankelijk zeer angstig, maar als ze je eenmaal kent komt ze zich regelmatig luid miauwend melden voor een knuffel. Een klein dapper poesje, die regelmatig de bewaker weet te omzeilen en het Husse Den Haag magazijn binnendringt om de kwaliteit van de brokken onder de loep te nemen. Tot op heden bleek alles naar tevredenheid. Vragen? Stel ze gerust! Stuur een mailtje naar denhaag@husse.nl of stuur een berichtje via facebook.com/hussedenhaag.

PRAKTISCH. VOEDING VAN UW HOND normen en hoeveelheid. www.licg.nl over houden van huisdieren

PRAKTISCH. VOEDING VAN UW HOND normen en hoeveelheid. www.licg.nl over houden van huisdieren l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n PRAKTISCH VOEDING VAN UW HOND normen en hoeveelheid over houden van huisdieren Het juiste voer en de juiste hoeveelheid

Nadere informatie

RENAL DIET VOOR DE HOND

RENAL DIET VOOR DE HOND RENAL DIET VOOR DE HOND Bij de behandeling van een nieraandoening zal uw dierenarts uw hond meestal een speciale dieetvoeding voorschrijven. Royal Canin Renal Diet is speciaal ontwikkeld voor honden ter

Nadere informatie

PRAKTISCH. VOEDING VAN UW HOND normen en hoeveelheid. over houden van huisdieren

PRAKTISCH. VOEDING VAN UW HOND normen en hoeveelheid.   over houden van huisdieren l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n PRAKTISCH VOEDING VAN UW HOND normen en hoeveelheid over houden van huisdieren Het juiste voer en de juiste hoeveelheid

Nadere informatie

HEPATIC DIET VOOR DE KAT

HEPATIC DIET VOOR DE KAT Bij de behandeling van leveraandoeningen zal uw dierenarts uw kat meestal een speciale dieetvoeding voorschrijven. Hepatic Diet van Royal Canin is speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van de behandeling

Nadere informatie

Ga direct naar: Soorten hondenvoer Levensfases Hondenrassen Speciaal hondenvoer Checklist

Ga direct naar: Soorten hondenvoer Levensfases Hondenrassen Speciaal hondenvoer Checklist Het selecteren van het juiste hondenvoer is niet eenvoudig, er zijn zoveel soorten en smaken. Daarom heeft zooplus voor u deze hondenvoer keuzehulp gemaakt, die uw keuze voor hondenvoer moet vergemakkelijken.

Nadere informatie

CALM DIET VOOR DE KAT

CALM DIET VOOR DE KAT Wanneer uw kat last heeft van stress of een stressvolle situatie wordt verwacht, kan uw dierenarts een speciale dieetvoeding voorschrijven. Calm Diet van Royal Canin is speciaal ontwikkeld voor katten

Nadere informatie

Dieetvoeding voor een gezond gewicht van hond en kat. Overgewicht

Dieetvoeding voor een gezond gewicht van hond en kat. Overgewicht Dieetvoeding voor een gezond gewicht van hond en kat Overgewicht 2 TROVET, betrouwbare en betaalbare dieetvoeding TROVET is een Nederlands merk dat al sinds eind jaren tachtig op de markt is. Het kleine

Nadere informatie

Gastro-Intestinal Low Fat Diet

Gastro-Intestinal Low Fat Diet GASTRO-INTESTINAL LOW FAT DIET Voeding speelt een belangrijke rol bij de behandeling van maagdarmaandoeningen. Daarom zal uw dierenarts uw hond meestal een speciale dieetvoeding voorschrijven. Bij de behandeling

Nadere informatie

EcoVit Brokkenoverzicht Kattenbrokken!

EcoVit Brokkenoverzicht Kattenbrokken! EcoVit Brokkenoverzicht Kattenbrokken! In dit document vindt u een overzicht van alle EcoVit Kattenbrokken. Bestellen U kunt deze brokken bestellen door contact op te nemen met de BrokkenPiloot in uw regio

Nadere informatie

is e r n ie t! Bewust Beter Betaalbaar

is e r n ie t! Bewust Beter Betaalbaar B e te r is e r n ie t! Premium Care Beter voor uw hond is er niet! Premium Care is zeer gezonde A-merk kwaliteit voeding voor een heel gunstige prijs. De voeding heeft de beste verteerbaarheid door een

Nadere informatie

Dieet-plan overgewicht

Dieet-plan overgewicht Dieet-plan overgewicht Inhoudsopgave Persoonlijke pagina Inleiding Oorzaken overgewicht Gevaren van overgewicht Wanneer te zwaar Belang voeding Voedingstips Voedingstabel Belang van lichaamsbeweging Bewegingstips

Nadere informatie

Gastro-Intestinal Diet

Gastro-Intestinal Diet GASTRO-INTESTINAL DIET Voeding speelt een belangrijke rol bij de behandeling van maag-darmaandoeningen. Daarom zal uw dierenarts uw hond meestal een speciale dieetvoeding voorschrijven. Bij de behandeling

Nadere informatie

SKIN CARE DIET VOOR DE HOND

SKIN CARE DIET VOOR DE HOND SKIN CARE DIET VOOR DE HOND Voeding speelt een belangrijke rol bij de behandeling van huidaandoeningen. Vaak zal uw dierenarts daarom een speciale dieetvoeding voorschrijven, zoals Skin Care Diet van Royal

Nadere informatie

PRAKTISCH. VOEDING VAN UW KAT normen en hoeveelheid. over houden van huisdieren

PRAKTISCH. VOEDING VAN UW KAT normen en hoeveelheid.   over houden van huisdieren l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n PRAKTISCH VOEDING VAN UW KAT normen en hoeveelheid over houden van huisdieren Het juiste voer en de juiste hoeveelheid

Nadere informatie

PRAKTISCH. VOEDING VAN UW KAT normen en hoeveelheid. www.licg.nl over houden van huisdieren

PRAKTISCH. VOEDING VAN UW KAT normen en hoeveelheid. www.licg.nl over houden van huisdieren l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n PRAKTISCH VOEDING VAN UW KAT normen en hoeveelheid over houden van huisdieren Het juiste voer en de juiste hoeveelheid

Nadere informatie

Royal Canin (early) cardiac diet

Royal Canin (early) cardiac diet Royal Canin (early) cardiac diet Voeding speelt een belangrijke rol bij de behandeling van een hartaandoening. Daarom zal uw dierenarts uw huisdier meestal een speciale dieetvoeding voorschrijven, zoals

Nadere informatie

simply perfect hondenvoeding

simply perfect hondenvoeding hondenvoeding simply perfect Premium Care wordt exclusief geproduceerd voor bij het Forix Groep samenwerkingsverband aangesloten winkels. Informatie Forix Groep Noordwijkerhout - www.forix.nl Premium Care,

Nadere informatie

Droogvoeding Verpakking van 1,5kg en 3,5kg

Droogvoeding Verpakking van 1,5kg en 3,5kg Voeding speelt een belangrijke rol bij de behandeling van diabetes mellitus. Daarom zal uw dierenarts uw kat meestal een speciale dieetvoeding voorschrijven zoals Royal Canin Diabetic Diet. Diabetic Diet

Nadere informatie

De lever bij kat en hond

De lever bij kat en hond De lever bij kat en hond Veterinary Diet DE LEVER BIJ KAT EN HOND Leveraandoeningen komen relatief vaak voor bij katten en honden. De afgelopen jaren is er grote vooruitgang geboekt in het achterhalen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Met uitzondering van Arion Salmon & Rice alle soorten 35,00 per zak Arion Salmon & Rice: 38,00 per zak

Inhoudsopgave. Met uitzondering van Arion Salmon & Rice alle soorten 35,00 per zak Arion Salmon & Rice: 38,00 per zak Arion hondenvoer Inhoudsopgave Arion Premium Small Breed Puppy Lamb & Rice... 2 Arion Premium Puppy Large Breed... 3 Arion Premium Maintenance Small Breed... 4 Arion Premium Performance... 5 Arion Premium

Nadere informatie

(Chronische) Nierfalen

(Chronische) Nierfalen (Chronische) Nierfalen Algemene gegevens 1. Gegevens eigenaar: Wat is uw achternaam? Wat is uw e-mail adres? Gegevens van huisdier met gezondheidsproblemen: Wat is de naam van uw huisdier, dat gezondheidsproblemen

Nadere informatie

Diabetic. Waarschuwing Het Diabetic dieet is niet geschikt voor pups, teven tijdens dracht en lactatie en honden met een verhoogde energie-behoefte.

Diabetic. Waarschuwing Het Diabetic dieet is niet geschikt voor pups, teven tijdens dracht en lactatie en honden met een verhoogde energie-behoefte. DIABETIC DIET VOOR DE HOND Voeding speelt een belangrijke rol bij de behandeling van diabetes mellitus. Daarom zal uw dierenarts uw hond meestal een speciale dieetvoeding voorschrijven zoals Royal Canin

Nadere informatie

Leveraandoeningen bij de hond en kat

Leveraandoeningen bij de hond en kat Leveraandoeningen bij de hond en kat LEVERAANDOENINGEN BIJ HOND EN KAT Leveraandoeningen komen relatief vaak voor bij honden en katten. De afgelopen jaren is er grote vooruitgang geboekt in het achterhalen

Nadere informatie

Leveraandoeningen bij de hond

Leveraandoeningen bij de hond Leveraandoeningen bij de hond LEVERAANDOENINGEN BIJ DE HOND Leveraandoeningen komen relatief vaak voor bij honden. De afgelopen jaren is er grote vooruitgang geboekt in het achterhalen van de oorzaken

Nadere informatie

.. G E I N S P I R E E R D D O O R D E N AT U U R

.. G E I N S P I R E E R D D O O R D E N AT U U R Fokker Diervoeders BV De Huufkes 73-75 5674 TL Nuenen Nederland Tel.: +31 (0)40-2835511 Fax: +31 (0)40-2838523 E-mail: info@fokker-diervoeders.nl www.fokker-diervoeders.nl V O E D I N G SW I J Z E R..

Nadere informatie

Obesity Management Diet

Obesity Management Diet OBESITY MANAGEMENT DIET VOOR DE HOND Bij de behandeling van overgewicht of vetzucht zal uw dierenarts uw hond een speciale dieetvoeding voorschrijven. Royal Canin Management Diet is speciaal ontwikkeld

Nadere informatie

Uw oudere hond: voedingsgids voor honden van 7 jaar en ouder

Uw oudere hond: voedingsgids voor honden van 7 jaar en ouder Als u uw hond gezond en fit wilt houden, kunt u uw dierenarts om advies vragen over de volgende belangrijke onderwerpen: Inentingen Zelfs oudere honden moeten regelmatig ingeënt worden om ze tegen verschillende

Nadere informatie

Leveraandoeningen bij de kat en hond

Leveraandoeningen bij de kat en hond Leveraandoeningen bij de kat en hond Veterinary Diet LEVERAANDOENINGEN BIJ KAT EN HOND Leveraandoeningen komen relatief vaak voor bij katten en honden. De afgelopen jaren is er grote vooruitgang geboekt

Nadere informatie

Herstel na ziekte of operatie bij hond en kat

Herstel na ziekte of operatie bij hond en kat Herstel na ziekte of operatie bij hond en kat HERSTEL NA ZIEKTE OF OPERATIE In de periode dat uw hond of kat van een ziekte of operatie herstelt, heeft hij extra zorg en aandacht nodig. Misschien moet

Nadere informatie

OVERGEWICHT KAT Sonja van Leeuwen, kattengedragsadviseur

OVERGEWICHT KAT Sonja van Leeuwen, kattengedragsadviseur OVERGEWICHT KAT Sonja van Leeuwen, kattengedragsadviseur Algemeen Iedere eigenaar wil graag een actieve en speelse kat. Helaas zijn er veel katten die niet (meer) speels zijn en weinig uithoudingsvermogen

Nadere informatie

SATIETY SUPPORT DIET VOOR DE KAT

SATIETY SUPPORT DIET VOOR DE KAT SATIETY SUPPORT DIET VOOR DE KAT Bij de behandeling van overgewicht of vetzucht zal uw dierenarts uw kat een speciale dieetvoeding voorschrijven. Royal Canin Satiety Support Diet is speciaal ontwikkeld

Nadere informatie

Tinlo BV Wilgenlaan 3e 2651TA Berkel en Rodenrijs www.tinlo.nl

Tinlo BV Wilgenlaan 3e 2651TA Berkel en Rodenrijs www.tinlo.nl Tinlo BV Wilgenlaan 3e 2651TA Berkel en Rodenrijs www.tinlo.nl Inhoudsopgave BARFmenu - Less is more! BARFmenu - COMPLEET BARFmenu - Productinformatie HOND BARFmenu - *Premium* BARFmenu - ENERGIEK *Premium*

Nadere informatie

Obesity Management Diet

Obesity Management Diet Bij de behandeling van overgewicht of vetzucht zal uw dierenarts uw kat een speciale dieetvoeding voorschrijven. Royal Canin Management Diet is speciaal ontwikkeld om katten op een verantwoorde en effectieve

Nadere informatie

lyondellbasell.com Eet dit Dat niet Verbeter je gezondheid

lyondellbasell.com Eet dit Dat niet Verbeter je gezondheid Eet dit Dat niet Verbeter je gezondheid Verander je keuzes, verander je leven Deze presentatie heeft als doel om u betere beslissingen te laten nemen m.b.t. voeding om zo uw gezondheid te verbeteren. Belangrijke

Nadere informatie

Urinary S/O Moderate Calorie Diet

Urinary S/O Moderate Calorie Diet Bij de behandeling van blaasstenen of blaasgruis zal uw dierenarts uw kat meestal een speciale dieetvoeding voorschrijven. Royal Canin Urinary S/O Moderate Calorie Diet is speciaal ontwikkeld ter ondersteuning

Nadere informatie

Diabetes mellitus bij hond en kat

Diabetes mellitus bij hond en kat Diabetes mellitus bij hond en kat DIABETES MELLITUS BIJ HOND EN KAT DIABETES MELLITUS BIJ HOND EN KAT Diabetes mellitus wordt ook wel suikerziekte genoemd. Diabetes mellitus komt regelmatig voor bij honden

Nadere informatie

productbrochure CaroCroc, sinds 1932 Gewoon Goed Wat geef ik mijn kat De breuken Productinformatie Caro Croc

productbrochure CaroCroc, sinds 1932 Gewoon Goed Wat geef ik mijn kat De breuken Productinformatie Caro Croc , sinds 1932 Gewoon Goed De breuken Productinformatie Wat geef ik mijn kat productbrochure 2 Oer Hollands, zonder poespas ofwel Gewoon Goed Uw kat is uw vriend en huisgenoot. Daarom is alleen het beste

Nadere informatie

Nieraandoeningen. Clinical Nutrition to Improve Quality of Life

Nieraandoeningen. Clinical Nutrition to Improve Quality of Life Nieraandoeningen Clinical Nutrition to Improve Quality of Life Het belang van voeding Wat is een nierziekte? Het voedsel dat uw huisdier eet, speelt een belangrijke rol in zijn of haar algemene gezondheid

Nadere informatie

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition HERBALIFE FITCHECK WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition % LICHAAMSVET Wie wil je worden? Waar ben je nu? % LICHAAMSVET Vrouw 20-39 Leeftijd 40-59 60-79 Man 20-39 Leeftijd 40-59 60-79 Te laag

Nadere informatie

Urinary S/O Moderate Calorie Diet

Urinary S/O Moderate Calorie Diet Bij de behandeling van blaasstenen of blaasgruis zal uw dierenarts uw kat meestal een speciale dieetvoeding voorschrijven. Royal Canin Urinary S/O Moderate Calorie Diet is speciaal ontwikkeld ter ondersteuning

Nadere informatie

SPREEKBEURT KOI VISSEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n

SPREEKBEURT KOI VISSEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT KOI l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n VISSEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE KOI BIJ ELKAAR GEZOCHT.

Nadere informatie

De nieren bij kat en hond

De nieren bij kat en hond De nieren bij kat en hond Veterinary Diet DE NIEREN BIJ KAT EN HOND Nieraandoeningen komen relatief vaak voor bij katten en honden. Hoewel ook jonge dieren last kunnen hebben van hun nieren, komen nierproblemen

Nadere informatie

Urinary S/O Diet Small Dog

Urinary S/O Diet Small Dog URINARY S/O DIET SMALL DOG Bij de behandeling van blaasstenen of blaasgruis zal uw dierenarts uw hond meestal een speciale dieetvoeding voorschrijven. Royal Canin Urinary S/O Small Dog Diet is speciaal

Nadere informatie

Canex Dynamic hondenvoeding

Canex Dynamic hondenvoeding Canex Dynamic hondenvoeding NATURES BEST 1 Inhoudsopgave Gezondheid en voeding 3 Canex Quality Control: uw kwaliteitsgarantie 5 Productoverzicht 6 Puppy Brocks 8 Puppy Brocks Large Breed 10 Junior Brocks

Nadere informatie

Nieuwsbrief April 2014

Nieuwsbrief April 2014 Nieuwsbrief April 2014 AKTIE!!!! AKTIE!!!! De hele maand April kunt u uw konijn bij ons laten vaccineren voor 5, euro korting, Tegen Myxomatose en RHD. Dus in plaats van 33, euro betaald u 28, euro, voor

Nadere informatie

niveau 2, 3, 4 thema 5.5

niveau 2, 3, 4 thema 5.5 niveau 2, 3, 4 thema 5.5 Gezonde voeding Inleiding Wanneer eet je gezond? Hoeveel moet ik dagelijks eten? Wat is een goed lichaamsgewicht? Onder- en overgewicht Inleiding Goede voeding levert de dagelijks

Nadere informatie

Herstel na ziekte of operatie bij hond en kat

Herstel na ziekte of operatie bij hond en kat Herstel na ziekte of operatie bij hond en kat Herstel na ziekte of operatie In de periode dat uw hond of kat van een ziekte of operatie herstelt, heeft hij extra zorg en aandacht nodig. Misschien moet

Nadere informatie

Gegevens eigenaar: Gegevens huisdier met gezondheidsproblemen:

Gegevens eigenaar: Gegevens huisdier met gezondheidsproblemen: Diabetes Mellitus Algemene gegevens 1. Gegevens eigenaar: Wat is uw achternaam? Wat is uw e-mail adres? Gegevens huisdier met gezondheidsproblemen: Wat is de naam van uw huisdier, dat gezondheidsproblemen

Nadere informatie

OUDER worden is onvermijdelijk...

OUDER worden is onvermijdelijk... OUDER worden is onvermijdelijk... Maar gewrichten kunnen JONG blijven. Gratis info! Alles over gewrichten... Gewrichtspijn bij honden Ouder worden is onvermijdelijk We willen allemaal dat je hond fit,

Nadere informatie

KlasseLunch. Over gezond eten 1. Docentenhandleiding KlasseLunch 2008:

KlasseLunch. Over gezond eten 1. Docentenhandleiding KlasseLunch 2008: Over gezond eten 1 WAAROM IS GEZOND ETEN BELANGRIJK? Je bent nu in de groei. Je lichaam is nog lang niet klaar. Goed en gezond eten is daarom erg belangrijk. Want alleen dan krijg je voldoende voedingsstoffen

Nadere informatie

voor uw kat Caro Croc Gewoon goed Productbrochure Bepaal eenvoudig welk voer het beste bij uw kat past

voor uw kat Caro Croc Gewoon goed Productbrochure Bepaal eenvoudig welk voer het beste bij uw kat past voor uw kat Gewoon goed Productbrochure Bepaal eenvoudig welk voer het beste bij uw kat past Oer Hollands, zonder poespas ofwel Gewoon Goed Uw kat is uw vriend en huisgenoot. Daarom is alleen het beste

Nadere informatie

Herstel bij kat en hond

Herstel bij kat en hond Herstel bij kat en hond Veterinary Diet HERSTEL BIJ KAT EN HOND In de periode dat uw kat of hond van een ziekte of operatie herstelt, heeft hij extra zorg en aandacht nodig. Misschien moet u medicijnen

Nadere informatie

totally rawesome! Compleet Vers Vlees voor Honden

totally rawesome! Compleet Vers Vlees voor Honden totally rawesome! Compleet Vers Vlees voor Honden Waarom Raw4Dogs? Jij wilt toch ook graag weten wat je eet? Dan wil je vast ook precies weten wat je je hond te eten geeft! Daarnaast gun je hem natuurlijk

Nadere informatie

Samenvatting Biologie H2: Voedsel en vertering

Samenvatting Biologie H2: Voedsel en vertering Samenvatting Biologie H2: Voedsel en vertering Samenvatting door Eva 568 woorden 19 november 2016 0 keer beoordeeld Vak Biologie Biologie Hoofdstuk 2 voeding en vertering 1 Voedsel Voor het goed functioneren

Nadere informatie

Gesunde Tiere durch bewusste Ernährung COMPLETE DIERENWELZIJNSVOEDINGVOOR HOND EN KAT MEER DAN ALLEEN VOEDING...

Gesunde Tiere durch bewusste Ernährung COMPLETE DIERENWELZIJNSVOEDINGVOOR HOND EN KAT MEER DAN ALLEEN VOEDING... Gesunde Tiere durch bewusste Ernährung COMPLETE DIERENWELZIJNSVOEDINGVOOR HOND EN KAT MEER DAN ALLEEN VOEDING... Waarom wordt deze voeding aangeboden door All Individuals? Je bent wat je eet Voeding op

Nadere informatie

HYPOALLERGENIC DIET VOOR DE KAT

HYPOALLERGENIC DIET VOOR DE KAT HYPOALLERGENIC DIET VOOR DE KAT Bij de behandeling van voedselovergevoeligheid zal uw dierenarts uw kat een speciale dieetvoeding voorschrijven. Royal Canin Hypoallergenic Diet is speciaal ontwikkeld voor

Nadere informatie

Hartaandoeningen bij de hond

Hartaandoeningen bij de hond Hartaandoeningen bij de hond HARTAANDOENINGEN VOEDINGSOVERGEVOELIGHEID BIJ DE HOND HARTAANDOENINGEN BIJ DE HOND Hartaandoeningen bij de hond zijn in het algemeen progressief van aard, wat wil zeggen dat

Nadere informatie

28-9-2014. Inhoud. Voeding en leefstijl bij en na kanker. 1. Voeding van vroeger tot nu. 1. Voeding van vroeger tot nu. 2.

28-9-2014. Inhoud. Voeding en leefstijl bij en na kanker. 1. Voeding van vroeger tot nu. 1. Voeding van vroeger tot nu. 2. Voeding en leefstijl bij en na kanker Malu van Geel Inhoud 1. Voeding van vroeger tot nu 2. Voeding en kanker 3. Aanbevelingen 4. Veel gestelde vragen 1. Voeding van vroeger tot nu 1 Hippocrates Laat voeding

Nadere informatie

HERSTEL BIJ KAT EN HOND

HERSTEL BIJ KAT EN HOND HERSTEL BIJ KAT EN HOND Veterinary Diet HERSTEL BIJ KAT EN HOND In de periode dat jouw kat of hond van een ziekte of operatie herstelt, heeft hij extra zorg en aandacht nodig. Misschien moet je medicijnen

Nadere informatie

SLIM DOE JE ZO! VET VERLIEZEN Door: Eiwitrijkerecepten.nl

SLIM DOE JE ZO! VET VERLIEZEN Door: Eiwitrijkerecepten.nl SLIM VET VERLIEZEN DOE JE ZO! 1.0 Door: Eiwitrijkerecepten.nl Inleiding De meeste mensen die willen afvallen houden het meestal niet lang vol. Gewicht verliezen gaat gemakkelijker als je gemotiveerd bent

Nadere informatie

Overmatig drinken en plassen is een vaak voorkomend symptoom bij de. hond. Het kan veroorzaakt worden door verschillende ziekten in het

Overmatig drinken en plassen is een vaak voorkomend symptoom bij de. hond. Het kan veroorzaakt worden door verschillende ziekten in het SUIKERZIEKTE Overmatig drinken en plassen is een vaak voorkomend symptoom bij de hond. Het kan veroorzaakt worden door verschillende ziekten in het lichaam. U kunt hierbij denken aan slecht functionerende

Nadere informatie

Nieraandoeningen bij kat en hond

Nieraandoeningen bij kat en hond Nieraandoeningen bij kat en hond Veterinary Diet NIERAANDOENINGEN BIJ KAT EN HOND Nieraandoeningen komen relatief vaak voor bij katten en honden. Hoewel ook jonge dieren last kunnen hebben van hun nieren,

Nadere informatie

Diabetes mellitus bij kat en hond

Diabetes mellitus bij kat en hond Diabetes mellitus bij kat en hond Veterinary Diet DIABETES MELLITUS BIJ KAT EN HOND Diabetes mellitus wordt ook wel suikerziekte genoemd. Diabetes mellitus komt regelmatig voor bij katten en honden en

Nadere informatie

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition HERBALIFE FITCHECK WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition BMI Body Mass Index = gewicht in kg lengte x lengte in m BMI < 18,5 ondergewicht 18,5 24,9 normaal 25 29,9 overgewicht 30 34,9 zwaar

Nadere informatie

Hypoallergenic Moderate Calorie Diet

Hypoallergenic Moderate Calorie Diet HYPOALLERGENIC MODERATE CALORIE DIET VOOR DE HOND Bij de behandeling van voedselovergevoeligheid zal uw dierenarts uw hond een speciale dieetvoeding voorschrijven. Royal Canin Hypoallergenic Moderate Energy

Nadere informatie

Veterinary Care Nutrition. Gezondheidsvoeding van de dierenarts voor uw kat

Veterinary Care Nutrition. Gezondheidsvoeding van de dierenarts voor uw kat Veterinary Care Nutrition Gezondheidsvoeding van de dierenarts voor uw kat Gezondheidsvoeding voor iedere levensfase Royal Canin streeft ernaar om uw kat zo lang mogelijk gezond en fit te houden. Het Veterinary

Nadere informatie

Hondenbrokken Kip (Puppy)

Hondenbrokken Kip (Puppy) Hondenbrokken Kip (Puppy) Verkrijgbaar in verpakkingen van 2kg en 12kg Hypo-allergeen recept ontwikkeld voor puppy's. Te gebruiken vanaf het spenen tot een leeftijd van 12 tot 18 maanden. Ook uitstekend

Nadere informatie

PRIVATE LABEL PETFOOD CATALOGUS

PRIVATE LABEL PETFOOD CATALOGUS PRIVATE LABEL PETFOOD CATALOGUS NATUURLIJKE HONDEN-, KATTENVOEDING, VERS VLEES & SNACKS HONDENVOEDING Basic Quality 100% Graanvrij Adult Economic 7 Super Premium Chicken & Potatoes 20 Adult Plus 8 Super

Nadere informatie

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition HERBALIFE FITCHECK WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition BMI Body Mass Index = gewicht in kg lengte x lengte in m BMI < 18,5 ondergewicht 18,5 24,9 normaal 25 29,9 overgewicht 30 34,9 zwaar

Nadere informatie

landbouw en natuurlijke omgeving 2011 dierhouderij en -verzorging productiedieren CSPE KB minitoets bij opdracht 13

landbouw en natuurlijke omgeving 2011 dierhouderij en -verzorging productiedieren CSPE KB minitoets bij opdracht 13 landbouw en natuurlijke omgeving 2011 dierhouderij en -verzorging productiedieren CSPE KB minitoets bij opdracht 13 variant a Naam kandidaat Kandidaatnummer Meerkeuzevragen - Omcirkel het goede antwoord

Nadere informatie

(Chronische) Nierfalen

(Chronische) Nierfalen (Chronische) Nierfalen Algemene gegevens 1. Gegevens eigenaar: Wat is uw achternaam? Wat is de naam van uw huisdier, dat gezondheidsproblemen heeft? Gegevens huisdier met gezondheidsproblemen: Opmerking

Nadere informatie

Lekker energiek! Kant-en-klare sportmaaltijden voor topprestaties

Lekker energiek! Kant-en-klare sportmaaltijden voor topprestaties Lekker energiek! Kant-en-klare sportmaaltijden voor topprestaties Lekker energiek! Kant-en-klare sportmaaltijden voor topprestaties Sporten gééft energie. Maar sporten vráágt ook energie. Extra energie,

Nadere informatie

Er zijn verschillende meetmethodes waarmee u kunt vaststellen of u een gezond gewicht hebt:

Er zijn verschillende meetmethodes waarmee u kunt vaststellen of u een gezond gewicht hebt: Een gezond gewicht Een gezond gewicht Hebt u een gezond gewicht? Energiebalans Bewegen Hoe behoudt u een gezond gewicht? Tips voor het behouden van een gezond gewicht Tips voor het bereiken van een gezond

Nadere informatie

SPORTVOEDING Annet Brons Sportdiëtist Hardlooptrainer & Personal Trainer

SPORTVOEDING Annet Brons Sportdiëtist Hardlooptrainer & Personal Trainer SPORTVOEDING Annet Brons Sportdiëtist Hardlooptrainer & Personal Trainer Voeding The Beginning! Goede basisvoeding! Wat is een goede basisvoeding? Voldoende koolhydraten, eiwitten en vetten! Voldoende

Nadere informatie

Over andere soorten Carnibest zoals Pancreas en Bio, kunt u alle informatie op de website van Carnibest vinden.

Over andere soorten Carnibest zoals Pancreas en Bio, kunt u alle informatie op de website van Carnibest vinden. Wat is Carnibest? Carnibest is een biologisch verantwoorde versvleesvoeding voor honden en katten. Deze voeding verdient het predikaat gezondheidsvoeding omdat het niet alleen een prooidier imiteert maar

Nadere informatie

Maagdarmproblemen, pancreatitis of pancreasinsufficiëntie

Maagdarmproblemen, pancreatitis of pancreasinsufficiëntie Maagdarmproblemen, pancreatitis of pancreasinsufficiëntie Algemene gegevens 1. Gegevens eigenaar: Wat is uw achternaam? Wat is uw e-mail adres? Gegevens van huisdier met gezondheidsproblemen: Wat is de

Nadere informatie

Productbrochure. GEWOON GOED VOOR JE KAT Bepaal eenvoudig welk voer het beste bij je kat past. carocroc.nl

Productbrochure. GEWOON GOED VOOR JE KAT Bepaal eenvoudig welk voer het beste bij je kat past. carocroc.nl Productbrochure 1 GEWOON GOED VOOR JE KAT Bepaal eenvoudig welk voer het beste bij je kat past carocroc.nl 2 Oer Hollands, zonder poespas ofwel Gewoon Goed CaroCroc Caro Croc Je kat is je vriend en huisgenoot.

Nadere informatie

Sensitivity Control Diet voor de hond

Sensitivity Control Diet voor de hond SENSITIVITY CONTROL DIET Bij de behandeling van voedselovergevoeligheid zal uw dierenarts uw hond of kat een speciale dieetvoeding voorschrijven. Royal Canin Sensitivity Control Diet is speciaal ontwikkeld

Nadere informatie

Veterinary Care Nutrition. Gezondheidsvoeding van de dierenarts voor uw kat

Veterinary Care Nutrition. Gezondheidsvoeding van de dierenarts voor uw kat Veterinary Care Nutrition Gezondheidsvoeding van de dierenarts voor uw kat Gezondheidsvoeding voor iedere levensfase Royal Canin streeft ernaar om uw kat zo lang mogelijk gezond en fit te houden. Het Veterinary

Nadere informatie

Spreekbeurt pakket. Gewoon goed voor je hond en kat. En, voor je spreekbeurt.

Spreekbeurt pakket. Gewoon goed voor je hond en kat. En, voor je spreekbeurt. Spreekbeurt pakket Gewoon goed voor je hond en kat. En, voor je spreekbeurt. Hallo dierenvriend, Jij wilt een werkstuk schrijven of een spreekbeurt houden over CaroCroc? Dat is een goed idee! Met dit informatie

Nadere informatie

Eet, drink en. beweeg!

Eet, drink en. beweeg! Eet, drink en. beweeg! WAAROM? Gezond eten en regelmatig bewegen gaan hand in hand. Door een gevarieerde voeding te combineren met voldoende lichaamsbeweging zorgen we ervoor dat we het risico op allerlei

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info Honden Als je aan mensen vraagt wat hun lievelingsdier is, noemen veel mensen de hond. Honden zijn namelijk niet alleen lieve en mooie beesten, maar ook erg geschikt als huisdier. Er zijn erg veel verschillende

Nadere informatie

De voedingsmiddelendriehoek.

De voedingsmiddelendriehoek. Hoofdstuk 8 De voedingsmiddelendriehoek. 1. De voedingsdriehoek invullen. 2. De drie maaltijden per dag opnoemen. 3. Zeggen wanneer we best drinken en hoeveel liter we drinken. 4. Tips opnoemen om gezond

Nadere informatie

Speciaal voor pups. Gezondheidsvoeding voor zeer grote honden tot 18/24 maanden GIANT. Honden volwassen gewicht vanaf 45kg

Speciaal voor pups. Gezondheidsvoeding voor zeer grote honden tot 18/24 maanden GIANT. Honden volwassen gewicht vanaf 45kg Speciaal voor pups Gezondheidsvoeding voor zeer ote honden tot 18/24 maanden GIANT Honden volwassen gewicht vanaf 45kg Een Giant hond oeit Giant honden zijn zeer ote honden met een 1 De opbouw van het

Nadere informatie

Het programma. De boodschappenkar. Even voorstellen: Door de bomen het bos niet meer zien? Feiten en fabels

Het programma. De boodschappenkar. Even voorstellen: Door de bomen het bos niet meer zien? Feiten en fabels De boodschappenkar Door: Anne Mesman-de Winter, Diëtist Het programma over goede voeding Informatie over de Richtlijnen goede voeding Hoe ziet volgens u een gezond boodschappenmandje eruit? Toelichting

Nadere informatie

(Risico op) ondervoeding

(Risico op) ondervoeding (Risico op) ondervoeding Op oudere leeftijd is het soms lastig om regelmatig, gezond en voldoende te eten. Dit kan uiteindelijk leiden tot een verminderde voedingstoestand en zelfs ondervoeding. Dit komt

Nadere informatie

Het duurzame alternatief voor honden en katten met voedselovergevoeligheid

Het duurzame alternatief voor honden en katten met voedselovergevoeligheid TROVET Hypoallergenic (Insect), volledig, licht verteerbaar hypoallergeen dieetvoeder voor honden en katten Het duurzame alternatief voor honden en katten met voedselovergevoeligheid betrouwbare en betaalbare

Nadere informatie

SUIKERZIEKTE? Herken de symptomen! Informatie over veelvoorkomende symptomen en risicofactoren. www.dierensuikerziekte.nl

SUIKERZIEKTE? Herken de symptomen! Informatie over veelvoorkomende symptomen en risicofactoren. www.dierensuikerziekte.nl SUIKERZIEKTE? Herken de symptomen! Informatie over veelvoorkomende symptomen en risicofactoren Wat is suikerziekte? Suikerziekte - ofwel diabetes mellitus, de medische naam voor suikerziekte - is een aandoening

Nadere informatie

Voorkomen van ondervoeding bij volwassenen

Voorkomen van ondervoeding bij volwassenen Voorkomen van ondervoeding bij volwassenen Inleiding Ondervoeding door ziekte komt in het ziekenhuis veel voor. Daarom besteedt ook de Ommelander Ziekenhuis Groep hieraan extra aandacht. Ziek zijn is topsport

Nadere informatie

KlasseLunch. Over gezond eten 1. Werkbladen KlasseLunch 2008:

KlasseLunch. Over gezond eten 1. Werkbladen KlasseLunch 2008: Werkbladen 2008: Over gezond eten 1 WAAROM IS GEZOND ETEN BELANGRIJK? Je bent nu in de groei. Je lichaam is nog lang niet klaar. Goed en gezond eten is daarom erg belangrijk. Want alleen dan krijg je voldoende

Nadere informatie

Voedingsadvies bij zwangerschapsdiabetes. diabetes gravidarum

Voedingsadvies bij zwangerschapsdiabetes. diabetes gravidarum Voedingsadvies bij zwangerschapsdiabetes diabetes gravidarum 2 Deze brochure is bedoeld voor vrouwen met diabetes gravidarum. In deze brochure wordt informatie gegeven over o.a. de richtlijnen voor de

Nadere informatie

Kinderen en een gezond gewicht

Kinderen en een gezond gewicht Kinderen en een gezond gewicht Een kind met een gezond gewicht beweegt makkelijker en ontwikkelt zich lichamelijk beter dan een kind met overgewicht. Bovendien betekent nú overgewicht hebben dat je kind

Nadere informatie

Voedings - overgevoeligheid

Voedings - overgevoeligheid Voedings - overgevoeligheid Clinical Nutrition to Improve Quality of Life Het belang van voeding Wat is voedingsgevoeligheid? Het voedsel dat uw huisdier eet speelt een belangrijke rol in zijn of haar

Nadere informatie

ORAL BAR VOOR DE HOND

ORAL BAR VOOR DE HOND ORAL BAR VOOR DE HOND Voor honden tot 10kg Voor honden vanaf 10kg Speciale structuur, vorm en grootte afgestemd op het gebit van kleine honden. Speciale structuur, vorm en grootte afgestemd op het gebit

Nadere informatie

Dr. Ronald Jan Corbee

Dr. Ronald Jan Corbee Voeding voor fretten Dr. Ronald Jan Corbee Dierenarts, specialist diervoeding Anatomie Carnivoor Gebit (34 elementen I3/3 C1/1 P3/3 M1/2) Maagdarmkanaal extreem kort (0,5x kat) Geen blinde darm, korte

Nadere informatie

Powervoeding. Pagina 3. Inleiding. Hoofdstuk 1: Calorieën. Pagina 4. Hoofdstuk 2: Macronutriënten. Pagina 5. Hoofdstuk 3: Fatsecret.

Powervoeding. Pagina 3. Inleiding. Hoofdstuk 1: Calorieën. Pagina 4. Hoofdstuk 2: Macronutriënten. Pagina 5. Hoofdstuk 3: Fatsecret. 1 Powervoeding Versie 1.3 Inleiding Hoofdstuk 1: Calorieën Hoofdstuk 2: Macronutriënten Hoofdstuk 3: Fatsecret Hoofdstuk 4: Voedingsmiddelen Afsluiting Pagina 3 Pagina 4 Pagina 5 Pagina 6 Pagina 7 Pagina

Nadere informatie

Private Label Diervoeders. Vers Vlees

Private Label Diervoeders. Vers Vlees Private Label Diervoeders Vers Vlees Vers Vlees Hond Puppy Premium Puppy Compleet 3 Adult Premium Nature Compleet 4 Premium Lam Compleet 5 Premium Vis Compleet 6 Premium Rund Compleet 7 Premium Eend Compleet

Nadere informatie

GEZONDHEIDSKUNDE-AFP LES 4. Gezonde voeding

GEZONDHEIDSKUNDE-AFP LES 4. Gezonde voeding GEZONDHEIDSKUNDE-AFP LES 4 Gezonde voeding 1 INLEIDING Thema 3 hoofdstuk Gezonde voeding blz. 149 Onderwerpen: -Persoonlijke verschillen -Voeding en levensfasen -Voedingsmiddelen en voedingsstoffen -Richtlijnen

Nadere informatie

voorkomen van ondervoeding bij ouderen ZorgSaam

voorkomen van ondervoeding bij ouderen ZorgSaam voorkomen van ondervoeding bij ouderen ZorgSaam 1 2 VOORKOMEN VAN ONDERVOEDING BIJ OUDEREN Bij het bezoek op de polikliniek is u een aantal vragen gesteld over gewichtsverlies en uw eetlust. Hiermee wordt

Nadere informatie