Hoofdstuk 1 Een probleemstelling formuleren

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hoofdstuk 1 Een probleemstelling formuleren"

Transcriptie

1 handleiding onderzoek doen op internet pagina 1 Hoofdstuk 1 Een probleemstelling formuleren Het opstellen van een goede probleemstelling bij een onderwerp is leuk werk, maar ook lastig. Het kan veel tijd kosten. Aan de andere kant heeft een ondoordachte probleemstelling vaak tot gevolg dat een onderzoek vastloopt. Het is dus de moeite waard om goed stil te staan bij het opstellen van je probleemstelling. Door deze stappen te doorlopen kom je makkelijker tot een goede probleemstelling. 1 Waarnemen, constateren Beschrijf het onderwerp dat je wilt gaan onderzoeken, Geef aan op welke manier je door het onderwerp geraakt bent. Je kunt door het onderwerp geraakt zijn. Omdat je iets opgemerkt, gezien of gehoord hebt. Of misschien was het een nauwkeurig omschreven opdracht van je docent en valt er niets te kiezen. Op weke manier ben je in aanraking gekomen met het onderwerp? 2 Beslissen waarover je meer wilt weten Als je het onderwerp hebt gekozen, heb je nog geen probleemstelling. Vaak is een gekozen onderwerp nog te algemeen. Vandaar dat je preciezer na moet gaan waarover je meer te weten wilt komen. Zoek eerst informatie over het onderwerp in een encyclopedie. Op deze wijze oriënteer je je snel op je onderwerp. Noteer over welke details je onderzoek zou willen doen.

2 handleiding onderzoek doen op internet pagina 2 3 Probleemstelling formuleren Teken een cirkel op een blanco papier. Geef in woorden rondom de cirkel aan waar je aan denkt bij dit onderwerp. Je noteert dus je associaties. Je kunt daarbij gebruik maken van de volgende vragen: Wat heb je er mee te maken? Wat weet je al van het onderwerp? Wat vind je er zelf van? Welke van de door jou genoteerd associatie spreekt je het meest aan voor verder onderzoek: Noteer er twee of drie... Zet in aparte cirkels zoals hieronder drie zoekwoorden die samenhangen met je associaties. Maak van elk van de door jou uitgekozen nieuwe zoekwoorden hieronder een nieuw web gebaseerd op je resultaten van het zoeken op internet. Welke onderdelen spreken je het meest aan voor verder onderzoek? Noteer er tenminste twee en hoogstens vier Formuleer nu je voorlopige probleemstelling.

3 handleiding onderzoek doen op internet pagina 3 4 Je probleemstelling toetsen op internet Je probleemstelling omvat een onderwerp en enkele trefwoorden. Het is nu de bedoeling dat je op internet gaat kijken of er informatie te vinden is waarmee je antwoord krijgt op je probleemstelling. Het kan ook dat je bronnenonderzoek ertoe leidt dat je je voorlopige probleemstelling moet bijstellen. Zet in het volgende schema de trefwoorden neer en bedenk welke zoekwoorden je gaat gebruiken. Al zoekend kok je misschien ook op nieuwe trefwoorden. Trefwoorden Zoekwoorden Formuleer je een nieuwe voorlopige probleemstelling? 5 Beslissen welk type onderzoek je het beste kunt gebruiken Er zijn verschillende soorten onderzoeksvragen, die ieder bij een eigen type onderzoek horen. Een combinatie van verschillende soorten onderzoeksvragen is heel goed mogelijk. Hieronder staan enige soorten onderzoeksvragen kort beschreven. Als je je beperkt tot het Internet en je wilt een verscheidenheid aan sites gebruiken, dan lenen de bovenste vet gedrukte onderzoekstypen zich het beste voor het doen van onderzoek. Onderzoeksvragen Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen.. en.. wat betreft.? Welke factoren/oorzaken/variabelen zijn. Welke factoren/oorzaken/variabelen hebben. Welke factoren/oorzaken/variabelen maken, dat. Wanneer noemen we iets.? Welke beargumenteerd standpunt neem ik in bij..? Wat zou ik moeten doen als.? Is het zo dat..? Op grond van welke argumenten ondersteun ik de stelling dat. Waarom is.? Wat is het verband tussen... en..? Hoe verklaar ik het verband tussen. en...? Wat gaat er gebeuren als.? Onderzoekstype vergelijkend onderzoek variabelen onderzoek definitie onderzoek meningsvormend onderzoek beslissingsgericht onderzoek hypothese toetsend onderzoek stelling bewijzend onderzoek verklarend onderzoek relatie onderzoek relatie verklarend onderzoek voorspellend onderzoek

4 handleiding onderzoek doen op internet pagina 4 Welke twee typen onderzoeksvragen lijken het meest in aanmerking te komen voor je onderzoek? Schrijf hieronder twee soorten onderzoeksvragen die passen binnen je onderwerp en aansluiten bij je voorlopige probleemstelling. 1 2 Formuleren van je onderzoeksvraag Hierboven heb je aangegeven soorten welke onderzoeksvragen je mogelijk zou kunnen gebruiken. Formuleer nu je onderzoeksvraag.

5 handleiding onderzoek doen op internet pagina 5 Hoofdstuk 2 Zoeken op internet Zoeken op internet kan op verschillende manieren. een voor jou bekend adres (URL) intypen op de adresbalk gebruik maken van verschillende zoekmachines gebruik maken van sites met rubrieken, die weer doorverwijzen naar andere sites: portals 1 Geavanceerd zoeken met een zoekmachine Enkele bekende zoekmachines zijn: We hebben als voorbeeld de zoekmachine Google gekozen. Je kunt daar voor Geavanceerd zoeken kiezen.

6 handleiding onderzoek doen op internet pagina 6 Stel dat je meer te weten wilt komen over zoeken op internet. Typ je de woorden zoeken, op en internet in de eerste regel, dan zoekt de zoekmachine alle pagina s op met deze woorden. Dit zijn er Typ je in de tweede regel zoeken op het internet in, dan zoekt Google naar pagina s met die precieze woordcombinatie. Je ziet dat je minder pagina s hebt dan bij de eerste keer, maar nog steeds zijn het er te veel. Om nog gerichter te zoeken, lees je de eerste beschrijving van de gevonden websites door en je gaat op zoek naar meer trefwoorden. In dit geval kan dat cursus zijn: je bent op zoek naar een cursus zoeken op internet. Typ die in de tweede regel. Geef bij taal aan dat je alleen Nederlands wil. Je ziet dat je nu een lijst krijgt die niet te lang is. Je kunt deze truc ook anders doen, door de zoekterm tussen dubbele aanhalingstekens te zetten: zoeken op het internet.

7 handleiding onderzoek doen op internet pagina 7 Hoofdstuk 3 Bronnen gebruiken en vermelden Een onderzoek is betrouwbaar als het voldoet aan twee eisen: Het is herhaalbaar. Iemand anders moet precies jouw onderzoeksstappen kunnen volgen. Daarom moet je duidelijk beschrijven waar je je informatie vandaan hebt en hoe je alles hebt aangepakt. Het is verifieerbaar. Verifiëren betekent: checken of iets klopt. Iemand die jouw onderzoek opnieuw doet, komt als het goed is met dezelfde informatie op dezelfde conclusie. 1 Internet bronnen beoordelen op betrouwbaarheid Op internet is van alles te vinden. Iedereen die dat wil, kan er informatie neerzetten. Dat is de reden dat je soms hele goede en betrouwbare informatie vindt, maar ook onzinnige of onbetrouwbare informatie. Maak je gebruik van informatie op internet, dan is het noodzakelijk om een inschatting te maken of de geboden informatie betrouwbaar is. Hieronder staan een aantal vragen. Loop bij elke internetsite die je wil gaan gebruiken de vragen langs. Op basis van die vragen maak je een inschatting over de betrouwbaarheid. ALGEMENE GEGEVENS URL (adres) van de website: Is de organisatie of zijn de makers van de website duidelijk herkenbaar, en wat is hun functie? Is de organisatie of zijn de makers eenvoudig per te bereiken? Op wat voor andere sites wordt naar deze site verwezen? KWALITEITEN VAN DE WEBSITE Maakt de site een betrouwbare indruk? (rustige opmaak, geen reclame, vermelding van de tekstschrijver en bronnen) Is de website langgeleden gemaakt, en is deze onlangs nog bijgewerkt? Bevat de site veel oorspronkelijk (origineel, zelfgeschreven) materiaal? Of is er veel geknipt en geplakt van andere sites? Is het taalgebruik populair of meer informatief/wetenschappelijk?

8 handleiding onderzoek doen op internet pagina 8 2 Bronvermelding Het is prima om informatie uit boeken of van internet te gebruiken. Het schiet immers niet op als je alles zelf moet verzinnen. Maar iemand die jouw onderzoek kritisch leest, moet wel kunnen zien welke gegevens je van anderen hebt, en wat je er zelf aan hebt toegevoegd. Daarom is een bronvermelding verplicht voor als je tekst van internet of uit een boek gebruikt. Dat kan: met een voetnoot (een nummertje dat verwijst naar de vermelding onderaan de bladzijde) door de bron er tussen haakjes achter te zetten Hieronder zie je van allebei een voorbeeld. Als je bruikbare informatie hebt gevonden, kun je er twee dingen mee doen: citeren = letterlijk overnemen van een stukje tekst van een ander. Een citaat moet je altijd tussen aanhalingstekens plaatsen. Het is niet waarschijnlijk dat een eventuele verdere uitbreiding van Schiphol met een zesde of zevende baan een positief effect zal hebben op de geluidoverlast en de risico s van het vliegverkeer. 1 1 Milieu- en Natuurplanbureau, Het milieu rond Schiphol, Geraadpleegd op , parafraseren = ideeën van een ander in je eigen woorden weergeven Het milieu- en Natuurplanbureau (Het milieu rond Schiphol, ) twijfelde er in 2005 al aan of een zesde baan wel zou helpen om de geluidsoverlast rond Schiphol te beperken. In de literatuurlijst achterin je werkstuk staat vermeld: Milieu- en Natuurplanbureau, Het milieu rond Schiphol, Geraadpleegd op ,

9 handleiding onderzoek doen op internet pagina 9 Er zijn vaste regels voor het vermelden van boeken, artikelen en internetbronnen. Het lijkt nogal omslachtig, maar als je er nu aan went, heb je er plezier van bij je profielwerkstuk en in je vervolgstudie. verwijzen naar boeken Achternaam schrijver, voorletters: Titel, ondertitel. Plaats en jaar van uitgave. Gebruikte bladzijden. Radzinsky E., Stalin, onthullingen uit geheime privé-archieven. Amsterdam, Uitgeverij Balans. Blz verwijzen naar internetbronnen Achternaam schrijver, voorletters (publicatiejaar of update). Titel van de website. Geraadpleegd op dag-maand-jaar, adres website. Meijden, B. van der (1998). Schiphol als thema voor een geschiedenis-, internet- en/of profielwerkstuk. Geraadpleegd op , verwijzen naar kranten- en tijdschriftartikelen Achternaam schrijver, voorletters (publicatiedatum). Titel artikel. In: naam van tijdschrift of krant nummer, paginanummers. Ouwerkerk, D. van en J. van der Grinten (2004). De kracht van zacht. Wat mannen over vrouwelijke vergaderstijlen kunnen leren. In: Interne communicatie 4, blz Tot slot: tips Wil je meer weten over slim zoeken op internet, kijk dan eens op de volgende sites: hoe moet je bronnen vermelden, indexen, startpagina s cursus lezen internetadressen, veel aandacht voor betrouwbaarheid + oefening per vak een onderwerp besproken, met lijst informatiebronnen etc.

Leerlingeninstructie voor het profielwerkstuk voor het VWO

Leerlingeninstructie voor het profielwerkstuk voor het VWO Leerlingeninstructie voor het profielwerkstuk voor het VWO DEEL 1 WAT IS EEN PROFIELWERKSTUK Het profielwerkstuk is een heel uitvoerig werkstuk over een door jou gekozen onderwerp voor een bepaald vak.

Nadere informatie

Bepaal eerst de probleemstelling of hoofdvraag

Bepaal eerst de probleemstelling of hoofdvraag Bepaal eerst de probleemstelling of hoofdvraag De probleemstelling is eigenlijk het centrum waar het werkstuk om draait. Het is een precieze formulering van het onderwerp dat je onderzoekt. Omdat de probleemstelling

Nadere informatie

SCRIPTIE SCHRIJVEN BIJ HET CENTRUM VOOR BEDRIJFSWETENSCHAPPEN...3

SCRIPTIE SCHRIJVEN BIJ HET CENTRUM VOOR BEDRIJFSWETENSCHAPPEN...3 Inhoudsopgave INLEIDING...2 1. SCRIPTIE SCHRIJVEN BIJ HET CENTRUM VOOR BEDRIJFSWETENSCHAPPEN...3 1.1. Het schrijven van een scriptie...3 1.2. Relatie student en docent...4 1.3. Het kiezen van een onderwerp...5

Nadere informatie

Schrijfwijzer. Media, Communicatie en Cultuur. Erasmus School of History, Communication and Culture. Academisch Jaar 2014-2015

Schrijfwijzer. Media, Communicatie en Cultuur. Erasmus School of History, Communication and Culture. Academisch Jaar 2014-2015 Schrijfwijzer Media, Communicatie en Cultuur Erasmus School of History, Communication and Culture Academisch Jaar 2014-2015 Erasmus Universiteit Rotterdam 1 Colofon Erasmus Universiteit Rotterdam Erasmus

Nadere informatie

Help, ik moet een werkstuk maken!

Help, ik moet een werkstuk maken! Help, ik moet een werkstuk maken! Je gaat de komende tijd bezig met het maken van een werkstuk. Maar hoe zit een werkstuk nou eigenlijk in elkaar? Hoe moet je beginnen? En hoe kies je nou een onderwerp?

Nadere informatie

1 Informatie verzamelen

1 Informatie verzamelen 1 Informatie verzamelen 1 Lezen Wat is het? Om op een goede en handige manier een artikel uit een tijdschrift of welke andere tekst dan ook te lezen kun je een bepaalde manier van lezen toepassen: een

Nadere informatie

Werkmap. voor jongeren. Samen Wijzer

Werkmap. voor jongeren. Samen Wijzer Werkmap voor jongeren Samen Wijzer Inhoudsopgave Inleiding 1 Hoofdstukken 2 Hoofdstuk Account aanmaken 2 Hoofdstuk Reclame op internet 8 Hoofdstuk Zoekmachines 12 Hoofdstuk Games 18 Hoofdstuk Chat/Msn

Nadere informatie

Informatie verzamelen

Informatie verzamelen Informatie verzamelen. Lezen en studeren 2.2 Vragen stellen 4.3 Informatie halen uit boeken en tijdschriften, en van internet, dvd/video of tv 7.4 Interviewen 9.5 Enquête houden.6 Op excursie of werkbezoek

Nadere informatie

Al Doende Leren. Werken aan mediawijsheid en taalvaardigheid bij NT2-leerlingen in het VMBO. Marijn Tanis (Vrije Universiteit Amsterdam)

Al Doende Leren. Werken aan mediawijsheid en taalvaardigheid bij NT2-leerlingen in het VMBO. Marijn Tanis (Vrije Universiteit Amsterdam) Al Doende Leren Werken aan mediawijsheid en taalvaardigheid bij NT2-leerlingen in het VMBO Marijn Tanis (Vrije Universiteit Amsterdam) i.s.m. Els Kuiper (Vrije Universiteit Amsterdam) Kees Broekhof (Sardes)

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Wat is het leerwerkhuis? 4. 2. Jaarindeling schooljaar 2012-2013 6. 3. Werken in het leerwerkhuis (lwh) 7

Inhoudsopgave. 1. Wat is het leerwerkhuis? 4. 2. Jaarindeling schooljaar 2012-2013 6. 3. Werken in het leerwerkhuis (lwh) 7 -1- -2- Inhoudsopgave 1. Wat is het leerwerkhuis? 4 2. Jaarindeling schooljaar 2012-2013 6 3. Werken in het leerwerkhuis (lwh) 7 3.1 Weekplanning 7 3.2 Groene kaart 10 4. Wat neem ik mee bij de vakken?

Nadere informatie

Voortgezet onderwijs. Junior company 1. starten

Voortgezet onderwijs. Junior company 1. starten Voortgezet onderwijs Junior company 1. starten Stichting Stichting Jong Jong Ondernemen: Ondernemen: Postbus Postbus 93002 93002 2509 2509 AA AA Den Den Haag Haag Bezuidenhoutseweg Bezuidenhoutseweg1212

Nadere informatie

Stappenplan voor een onderzoek

Stappenplan voor een onderzoek Stappenplan voor een onderzoek Stap 1: Onderwerp * A) Kies een onderwerp Denk bij het kiezen van een onderwerp aan de volgende punten: - vind ik het onderwerp interessant - zijn er genoeg bronnen over

Nadere informatie

In deze PDF zal er vanuit worden gegaan dat je weet wat HTML is en dat je weet hoe je een website aan moet passen in de code.

In deze PDF zal er vanuit worden gegaan dat je weet wat HTML is en dat je weet hoe je een website aan moet passen in de code. Bedankt! Als eerste bedankt voor het aanschaffen van deze PDF waarin ik je handige tips en trucs zal geven voor de optimalisatie van jouw website. Deze PDF staat vol met informatie om de website te kunnen

Nadere informatie

Scriptie schrijven: tips per schrijffase

Scriptie schrijven: tips per schrijffase Scriptie schrijven: tips per schrijffase Moeilijkheden en oplossingen Het schrijfproces bestaat uit verschillende fasen. Bij elke fase noemen we een aantal moeilijkheden die zich in dat stadium kunnen

Nadere informatie

Helder Schrijven INFORMATIEKUNDE, DEPARTEMENT INFORMATICA

Helder Schrijven INFORMATIEKUNDE, DEPARTEMENT INFORMATICA INFORMATIEKUNDE, DEPARTEMENT INFORMATICA Helder Schrijven Een introductiecursus voor het schrijven van verslagen behorende bij de module Mens, Maatschappij en ICT Robbert-Jan Beun 2013 U N I V E R S I

Nadere informatie

Ken je klant. Tips voor snel en effectief marktonderzoek. Daisy Goddijn. ebookpoint

Ken je klant. Tips voor snel en effectief marktonderzoek. Daisy Goddijn. ebookpoint Ken je klant Tips voor snel en effectief marktonderzoek Daisy Goddijn ebookpoint COLOFON Ken je Klant - Tips voor snel en effectief marktonderzoek februari 2012 - Daisy Goddijn, ebookpoint Versie 1.2 Daisy

Nadere informatie

Mentor. Leerstrategieën. ROC van Amsterdam Opleiding Juridische Dienstverlening Semester 1 2013-2014

Mentor. Leerstrategieën. ROC van Amsterdam Opleiding Juridische Dienstverlening Semester 1 2013-2014 Mentor & Leerstrategieën ROC van Amsterdam Opleiding Juridische Dienstverlening Semester 1 2013-2014 INHOUDSOPGAVE De 3 Minuten Test... 3 Algemene Ontwikkeling... 4 Deze les gaat over algemene ontwikkeling.

Nadere informatie

Radboud Universiteit Nijmegen Faculteit der Letteren Opleiding Nederlandse taal en cultuur. De schrijfregels

Radboud Universiteit Nijmegen Faculteit der Letteren Opleiding Nederlandse taal en cultuur. De schrijfregels Radboud Universiteit Nijmegen Faculteit der Letteren Opleiding Nederlandse taal en cultuur 2010 De schrijfregels Voorwoord In De schrijfregels worden voorschriften gegeven voor de inhoudelijke indeling

Nadere informatie

H andleiding. van een thesis. bij het schrijven OPGESTELD DOOR DE MEDEWERKERS VAN DE WETENSCHAPSWINKEL ANTWERPEN DE WETENSCHAPSWINKEL BRUSSEL

H andleiding. van een thesis. bij het schrijven OPGESTELD DOOR DE MEDEWERKERS VAN DE WETENSCHAPSWINKEL ANTWERPEN DE WETENSCHAPSWINKEL BRUSSEL H andleiding bij het schrijven van een thesis OPGESTELD DOOR DE MEDEWERKERS VAN DE WETENSCHAPSWINKEL ANTWERPEN DE WETENSCHAPSWINKEL BRUSSEL WECOM ANTWERPEN 2005 WWW.WETENSCHAPSWINKEL.BE Inhoudsopgave Voorwoord...

Nadere informatie

Solliciteren (2) Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? De sollicitatiebrief

Solliciteren (2) Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? De sollicitatiebrief Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over de sollicitatiebrief en het curriculum vitae (c.v.). Wat wordt er van je verwacht? Na het bestuderen van deze kaart kun je: vertellen wat je schrijft in

Nadere informatie

EARCH ENG OPTIMIZA. beginners. Bing. Google. Uw site vindbaar maken. op internet. HIPPO KoBaLa. Ask Jeeves. Zoekmachineoptimalisatie

EARCH ENG OPTIMIZA. beginners. Bing. Google. Uw site vindbaar maken. op internet. HIPPO KoBaLa. Ask Jeeves. Zoekmachineoptimalisatie SEOvoor beginners Zoekmachineoptimalisatie in 12 praktische stappen Ask Jeeves EARCH ENG Google Uw site vindbaar maken OPTIMIZA op internet Bing HIPPO KoBaLa Als u na veel denkwerk en lang worstelen een

Nadere informatie

Maartje Voorbeeld 10.03.2014

Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld / 10.03.2014 / Inzetbaarheidsscan 2 Ben jij duurzaam inzetbaar? Blijf van waarde in de wereld van werk Iedereen wil graag gezond, productief en met plezier

Nadere informatie

Dit lesmateriaal bestaat uit drie delen: DOCENTENHANDLEIDING

Dit lesmateriaal bestaat uit drie delen: DOCENTENHANDLEIDING Dit lesmateriaal bestaat uit drie delen: HANDLEIDING Deze bevat handvatten om de documentaire te behandelen. U kunt zelf op basis van tijd, behoefte en niveau bepalen hoeveel u uit dit materiaal gebruikt.

Nadere informatie

Je eigen succesvolle weblog maken!

Je eigen succesvolle weblog maken! Je eigen succesvolle weblog maken! Bjorn Simmering Ik had al wat langer plannen om een eboek te schrijven, maar ik stelde dit steeds uit of ik maakte er geen tijd voor vrij. Nadat ik een serie artikelen

Nadere informatie

Een onderzoeksvraag formuleren in vier stappen

Een onderzoeksvraag formuleren in vier stappen Een onderzoeksvraag formuleren in vier stappen In vier stappen kun je tot een bruikbare, zinvolle onderzoeksvraag komen. Die stappen zijn: 1. Het onderzoeksterrein verkennen 2. Het onderzoeksterrein afbakenen

Nadere informatie

Pakket 1: Veilig surfen

Pakket 1: Veilig surfen Pakket 1: Veilig surfen Inhoud 1 PAKKET 1: VEILIG SURFEN 1.1 Eindtermen 2 1.2 Lesdoelen 3 1.3 Vereiste voorkennis 4 1.4 Interessante links met achtergrondinformatie 5 1.5 Tip voor de leerkracht 6 1.6 Inleiding

Nadere informatie

Handleiding gebruik Facebook en Twitter

Handleiding gebruik Facebook en Twitter Handleiding gebruik Facebook en Twitter Hoe maak je effectief gebruik van deze social media kanalen? Datum : 17-05-2013 Auteur : Rico Kramers (stagiaire) Organisatie : Adyta Relatie : - Project : - PAGINA

Nadere informatie

Schrijfwijzer werkstuk of verslag

Schrijfwijzer werkstuk of verslag Schrijfwijzer werkstuk of verslag Inhoudsopgave 1 Onderdelen van een verslag 1.1 Voorkaft en achterkaft 1.2 Omslag en titelpagina 1.3 Voorwoord 1.4 Samenvatting 1.5 Inhoudsopgave 1.6 Inleiding 1.7 Bespreking

Nadere informatie

c) Maak een startschema De titel schrijf je in het midden, daaromheen de kopjes of de belangrijkste woorden en begrippen.

c) Maak een startschema De titel schrijf je in het midden, daaromheen de kopjes of de belangrijkste woorden en begrippen. 1) Hoe lees ik een tekst? Een tekst lezen is iets anders dan een tekst leren. Deze vaardigheid behandelt het zogenaamde oriënterend lezen. Dit noemt men ook wel verkennend of extensief lezen. Je leest

Nadere informatie

Bronnen en bronvermelding

Bronnen en bronvermelding Bronnen en bronvermelding Bronnen gebruiken Wie een zakelijke tekst schrijft (een essay, een boekbespreking ), zal vaak gebruik maken van bronnen: boeken, artikelen en websites waarop meer informatie te

Nadere informatie