Onderwijskwaliteit en accreditatie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Onderwijskwaliteit en accreditatie"

Transcriptie

1 Verdiepingsprogramma met 3 readers en 4 bijeenkomsten Start 14 december 2011 Benut nu de kans op een échte verbeterslag! Onderwijskwaliteit en accreditatie > Verbetering van kwaliteitscultuur en kritische reflectie Inspectierapport: Zorgen om kwaliteit! de Volkskrant: Hbo-keuring is een dure poppenkast Dr. Paul van Deursen Mr. Peter Kwikkers Dr. Pieter Mostert Maak een reflectiedocument waarin docenten en studenten de opleiding werkelijk herkennen! Ga verder dan aantonen en zorg voor passie en overtuigingskracht! Betere samenwerking van onderwijsteam = betere kwaliteit van onderwijs.

2 Onderwijskwaliteit en accreditatie U voldoet aan alle eisen, maar overtuigt u ook? Het nieuwe accreditatiestelsel biedt ruimte voor de opleiding om haar eigenheid te benadrukken. In de kritische reflectie kan de opleiding van deze ruimte gebruikmaken. De NVAO: De kritische reflectie is bij uitstek het handvat om docenten en peers te laten spreken over de inhoud van de opleiding. Het moet dan ook een document zijn waarin docenten en studenten de opleiding herkennen. Hoe slaagt u daar in? En hoe gaat u dit waarmaken? Deze leergang leert u deze kansen op verbetering werkelijk te benutten. Leerresultaat: - U verwerft grondige kennis van kwaliteit(systemen) - U kent de normen en regels van externe beoordeling en toezicht - U weet wat dit voor uw organisatie betekent - U kunt maatregelen voor kwaliteitsverbetering nemen - U ontwikkelt oog voor kwaliteitsrisico s En vooral: - U leert een reflectiedocument te schrijven dat werkelijk overtuigt - U leert hoe u de samenwerking in onderwijsteams verbetert en u bereikt daarmee een hogere onderwijskwaliteit Opzet De leergang bestaat uit een gevarieerd programma van activiteiten. U ontvangt readers om zelfstandig te bestuderen. U onderhoudt contact met docenten en medecursisten via internet. Er zijn vier bijeenkomsten waarin u oefent om uw kennis en ervaring te verdiepen. U brengt uw eigen cases in. Op de bijeenkomsten krijgt u coaching en advies. Opbrengst van uw investering - Vier intensieve bijeenkomsten van een dagdeel - Drie actuele readers met grondige analyses en praktische handreikingen - Gebruik van e-facility: opdrachten, feedback, netwerken - Certificaat van deelname En vooral: u bent in staat een essentiële bijdrage te leveren aan de verbetering van de onderwijskwaliteit van uw instelling.

3 Programma Systemen en structuren. Een stevig bouwwerk De weerbarstige praktijk. Aantonen of overtuigen Met Peter Kwikkers Met Pieter Mostert 14 december 2011 reader 1 U ontvangt reader 1: Accreditatie en kwaliteitszorg (Mr. P.C. Kwikkers e.a. Sdu) Als opmaat naar de eerste bijeenkomst bestudeert u de opzet van het accreditatiesysteem: het beleid, de achtergronden, de wettelijke kaders, internationale aspecten, procedures, besluiten, toetsing en visitaties. Een flinke opdracht voor duurzaam studierendement. 18 januari reader 2 De NVAO: een opzet die veel ruimte laat voor de opleiding om haar eigenheid te benadrukken De kritische reflectie is bij uitstek het handvat om docenten en peers te laten spreken over de inhoud van de opleiding... Het moet dan ook een document zijn waarin docenten en studenten de opleiding herkennen. U bestudeert de reader die deze gedachte uitwerkt en verdiept. 12 januari 2012 middagbijeenkomst 1 in Utrecht Goede antwoorden op lastige vragen Hoe werkt een structuur? Hoe kijk je naar elkaar? Wie doet wat? Wetten en regels. Accreditatiekaders Waar is het allemaal voor bedoeld? Hoe organiseer je het met succes? Welke posities heb je in een instelling? Wat is de gegeven structuur? Hoe wil de instelling een visie realiseren? Hoe meet je dat? 31 januari 2012 middagbijeenkomst 2 in Utrecht Een kritische reflectie is een retorische daad: een doordachte poging om de ander, de beoordelaar, voor je te winnen en gunstig te stemmen. Het gaat immers om diens oordeel. Aan de hand van oefeningen leert u scherp te kiezen tussen twee strategieën: die van het overtuigen en die van het overreden en verleiden. Bij de eerste zorgt u voor overtuigingskracht, bewijsmateriaal, krachtige toon, stevige inhoud. Bij de tweede voor passie, dramatiek, theater, schetsen en beweging. U leert dat overtuigen niet hetzelfde is als aantonen. U leert de doordachte en systematische aanpak van de retorica hanteren. U ontwikkelt uw kwaliteitsbesef en weet beter aan te geven waar het in uw opleiding werkelijk om gaat. Samenhang en balans tussen de invalshoeken 5 maart middagbijeenkomst 4 De drie docenten van deze opleiding brengen in een interactieve sessie de drie invalshoeken uit de eerste drie blokken bij elkaar. U oefent met door u zelf ingebracht casusmateriaal. U gaat naar huis met concrete actiepunten. De waarde van een goed systeem Het belang van werkelijk overtuigen De kracht van samenwerkende professionals Drieslag voor kwaliteitsverbetering

4 Inschrijfkaart Meerwaarde van samenwerkende professionals Met Paul van Deursen 3 februari reader 3 Deze reader gaat in op de rol van samenwerken in de moderne professionele, lerende, kennisorganisatie. Wat verstaan we onder een professioneel team en waarom is dat nodig? Hoe vinden en vergroten we de professionele ruimte? U bestudeert een waardevolle selectie van relevante artikelen en blogs over: scans om de mate van professionalisering van teams te meten, de lerende leraar, professional communities of practice, vormgeven en ontwikkelen van teams. 14 februari middagbijeenkomst 3 in Utrecht Van accreditatie en kwaliteitszorg naar zorg voor kwaliteit Uitwerking van de vijf eigenschappen van professionele onderwijsteams: 1 Doen we de goede dingen? 2 Doen we de dingen goed? 3 Hebben we professioneel plezier? 4 Doen we de dingen met de juiste mensen? 5 Hebben we voldoende lerend vermogen? - Stuur deze inschrijfkaart op naar Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid, t.a.v. Chantal van den Eerenbeemt, Antwoordnummer 10206, 5600 VB Eindhoven - Fax deze kaart naar Bel naar Foldernummer: Ja, ik schrijf mij in voor het verdiepingsprogramma Onderwijskwaliteit en accreditatie (sbo-66819/m780) ( 1.995,- excl. btw) Graag invullen in blokletters Naam en voorletters M V Voornaam Geboortedatum / / Telefoon adres Afdeling/kamernummer Functie Vakgebied Naam secretaresse Fax Ik wil op de hoogte gehouden worden van bijeenkomsten en cursussen op mijn vakgebied: via ja nee via fax ja nee Naam organisatie Branche Postbus Postcode en plaats Telefoon Fax Aantal werknemers in uw vestiging Uw intern ordernummer Factuuradres Postcode en plaats Ik wens toezending van het lesmateriaal naar het zakenadres (zie boven) mijn privéadres Een bedrag van 1.995,- excl. btw wordt voldaan na ontvangst van de factuur. Datum: / / Op alle verbintenissen met ons zijn de algemene voorwaarden van toepassing zoals gedeponeerd bij de KvK te Eindhoven. Toezending geschiedt kosteloos op uw verzoek.

5 Postbus CJ Eindhoven Voor wie bestemd? Kwaliteitsmanagers en -directeuren Beleidsmedewerkers kwaliteit Teammanagers Docenten Onderwijskundigen Beleidsmedewerkers accreditatie Toetsontwikkelaars Externe adviseurs > Actueel > Door experts geschreven > Praktijkgericht U ontvangt gratis het nieuwe boek van Pieter Mostert Geen vragen? Geen les? Persoonlijk opleidingsadvies: Wilt u zeker weten of de leergang aansluit op uw wensen? Neem dan contact op met Betty van den Berk: of b.van.den.berk@sbo.nl. Deze cursus op maat voor uw organisatie? Behaal meer rendement door een aanpak waarin uw organisatie centraal staat. Vanaf vijf deelnemers is een incompany (financieel) aantrekkelijk. Bel onze opleidingsadviseurs voor de mogelijkheden ( ) of stuur een naar t.van.zanten@sbo.nl. Inschrijven Vijf gemakkelijke manieren om u aan te melden: 1 internet 2 inschrijven@sbo.nl 3 tel fax post stuur de inschrijfkaart retour Mailing en adressering Graag mailen wij correct en houden wij u optimaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in uw vakgebied. Daartoe bent u, als geadresseerde, opgenomen in ons adressenbestand of in een bestand dat wij van derden betrekken. Het gebruik van verschillende bestanden kan ertoe leiden dat u meerdere aankondigingen voor dit programma ontvangt. Wij doen er alles aan om dit te voorkomen. Mocht u naar uw mening onjuist geregistreerd zijn of anderszins wijzigingen wensen, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice, telefoon: (040) , of schrijven naar Euroforum Klantenservice, Antwoordnummer 10521, 5600 WB Eindhoven.

6 Postzegel niet nodig Auteurs/docenten De leergang is ontwikkeld in samenwerking met specialisten op het vakgebied. Op het gebied van kwaliteit en accreditatie publiceren ze regelmatig en ondersteunen zij organisaties in de praktijk. Dr. Paul van Deursen studeerde onderwijspsychologie en promoveerde als onderwijskundige. Hij werkte de afgelopen 25 jaar voor het mbo/leerlingwezen, vo en hbo. De laatste tien jaar heeft hij zich gespecialiseerd in professionalisering en onderwijskwaliteit: eerst als hoofd concernkwaliteit van de Hogeschool Utrecht en sinds drie jaar als zelfstandig adviseur/projectleider. Hij ondersteunt opleidingen en kenniscentra bij accreditaties en verbetertrajecten, implementeert kwaliteitssystemen, ontwikkelt strategische visiedocumenten en professionaliseert onderwijsteams. Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid Antwoordnummer VB Eindhoven 5600VBEindhoven Mr. Peter Kwikkers oprichter van TriasNet Consultants en het AccreditatieNetwerk ANTRE. Als zelfstandig adviseur werkt hij voor onderwijsinstellingen, inzake bestuur, beleid, management & wet en recht. Denk hierbij aan bestuursorganisatie, medezeggenschap, samenwerking en fusie, kwaliteitzorg en accreditatie, bekostiging en andere gevoelige zaken. Hij voert de regie en de redactie over de serie Wegen voor nieuw hoger onderwijs en de uitgaven van de regelgeving over het hoger onderwijs van de Sdu, schrijft toelichtend commentaar daarop en publiceert regelmatig in verschillende tijdschriften over diverse onderwerpen van ho-beleid. Eerder vervulde hij verschillende functies op het ministerie van OCW, waaronder projectleiding van wetgeving zoals de WHW, TVC en OKF, begeleidde hij de fusies leidend tot de Hogeschool van Amsterdam, was van programmadirecteur van het Legislative Reform Programme in higher education and research van de Raad van Europa. Dr. Pieter Mostert houdt zich bezig met strategisch beraad, professioneel beraad, leergang en scholing in de Socratische methode en dialoogvaardigheden en anderen aanspreken. Hij studeerde filosofie en leerde daar aan de hand van het werk van Friedrich Nietzsche het filosofisch vakmanschap. Sinds 1994 werkt hij als trainer en adviseur op het gebied van opleiden en leren.

Projectmatig werken voor de secretaresse

Projectmatig werken voor de secretaresse Nationale Secretaresse Dag 2009 www.secretary.nl/officemanagement Schriftelijke cursus in vijf lessen met twee bijeenkomsten Startdatum 9 april 2009 Projectmatig werken voor de secretaresse Postzegel niet

Nadere informatie

Auteurs. Marianne H.M. Smits. Mark Hector. Drs. Henri Looymans. Ir. Frances Koomen. Persoonlijk (studie)advies nodig?

Auteurs. Marianne H.M. Smits. Mark Hector. Drs. Henri Looymans. Ir. Frances Koomen. Persoonlijk (studie)advies nodig? nóg effectiever kunt functioneren www.secretary.nl/evenementen Schriftelijke cursus in zeven delen met een praktijkbijeenkomst Zeer enthousiaste reacties! Startdatum 23 april 2009 Digitaal Auteurs Postbus

Nadere informatie

Belastingrecht voor niet-fiscalisten

Belastingrecht voor niet-fiscalisten Schriftelijke cursus in 8 delen Start wanneer u wilt Belastingrecht voor niet-fiscalisten n bij Schriftelijke cursus in 8 delen met praktijkbijeenkomst Startdatum 16 april 2010 Belastingrecht voor niet-fiscalisten

Nadere informatie

Btw-heffing bij overheid en non-profit

Btw-heffing bij overheid en non-profit Schriftelijke cursus 9 delen start 1 oktober 2010 Btw-heffing bij overheid en non-profit Zorg voor maximaal btwvoordeel De ingewikkelde dagelijkse praktijk helder uitgelegd n Unieke cursus alleen voor

Nadere informatie

Btw-heffing bij overheid en non-profit

Btw-heffing bij overheid en non-profit Schriftelijke cursus 9 delen start direct Btw-heffing bij overheid en non-profit Zorg voor maximaal btwvoordeel De ingewikkelde dagelijkse praktijk helder uitgelegd n Unieke cursus alleen voor overheid

Nadere informatie

Douane & btw in de praktijk

Douane & btw in de praktijk Prijs toegang tot E-facility. binnen hun vakgebied. deelname. Controllers 1 Internet 2 E-mail inschrijven@futd.nl 3 Bel 040-29 25 957 4 Fax 040-29 25 955 ook voor uw collega s. worden aan derden. Kloppen

Nadere informatie

Organiseren van evenementen

Organiseren van evenementen altijd vragen kan stellen. S. Tessaro, Intomart GFK BV een bestand dat wij van derden betrekken. Uw gegevens kunnen 1 2 Post: stuur de inschrijfkaart retour 3 Telefoon: 040-292 59 82 Start 26 maart 2009

Nadere informatie

Fiscaal Pensioenrecht

Fiscaal Pensioenrecht bericht. Prijs van de auteurs toegang tot e-facility gespecialiseerde auteurs met een gevestigde naam binnen hun vakgebied. van deelname. 2 E-mail inschrijven@futd.nl 3 Bel 040-29 25 968 4 Fax 040-29 25

Nadere informatie

Postzegel niet nodig. Postbus 845-5600 AV Eindhoven. de cursus. Prijs. De totaalprijs van deze cursus bedraagt 2.099,- (excl.

Postzegel niet nodig. Postbus 845-5600 AV Eindhoven. de cursus. Prijs. De totaalprijs van deze cursus bedraagt 2.099,- (excl. de cursus. Prijs btw). Hiervoor ontvangt u: toegang tot e-facility. binnen hun vakgebied. deelname. Hoofden Financiën Hoofden Fiscale Zaken Controllers Accountants 2 E-mail inschrijven@futd.nl 3 Bel 040-29

Nadere informatie

Btw-heffing overheid en non-profit

Btw-heffing overheid en non-profit Unieke update 9 modules online college www.futd.nl/btwheffing Geheel actueel! Btw-heffing overheid en non-profit Tsjonge, wat hebben wij in het verleden veel geld weggegooid... Grijp uw maximaal btw-voordeel:

Nadere informatie

Succesvol Conflicten Oplossen

Succesvol Conflicten Oplossen Eendaagse Workshop Succesvol Conflicten Oplossen Vergroot uw effectiviteit in het hanteren van conflicten Workshop Succesvol Conflicten Oplossen Conflicten op de werkvloer zijn lastig maar ze horen erbij.

Nadere informatie

P&O voor de secretaresse

P&O voor de secretaresse U bent daartoe opgenomen in ons adressenbestand of in een bestand dat wij van derden betrekken. Uw gegevens kunnen verstrekt worden aan derden voor marketingdoeleinden. Kloppen uw gegevens niet of wilt

Nadere informatie

Succesvol Veranderingen Realiseren

Succesvol Veranderingen Realiseren Training Succesvol Veranderingen Realiseren Effectief resultaten boeken door de kern aan te pakken. Training Succesvol veranderingen realiseren ph advies Organisaties kunnen niet bloeien zonder verandering,

Nadere informatie

Naleving van wetgeving geborgd met ISO 14001. Essentieel voor MVO en vernieuwing overheidstoezicht. Woensdag 18 mei 2011.

Naleving van wetgeving geborgd met ISO 14001. Essentieel voor MVO en vernieuwing overheidstoezicht. Woensdag 18 mei 2011. Mi ddagsymposi um Naleving van wetgeving geborgd met ISO 14001 Essentieel voor MVO en vernieuwing overheidstoezicht Woensdag 18 mei 2011 DCMR Schiedam Georganiseerd door: NEN en SCCM Programma Woensdag

Nadere informatie

Aansprakelijkheid in de bouw

Aansprakelijkheid in de bouw Schriftelijke cursus in 8 delen Nieuw! Startdatum 23 april 2010 Gecompliceerde materie wordt op een heldere en praktische wijze uitgelegd. Aansprakelijkheid in de bouw > van marktvraag en eerste idee tot

Nadere informatie

Auditing en assessment van ICT

Auditing en assessment van ICT Specialisatieleergang in 9 delen en 2 bijeenkomsten van een dag Startdatum: 7 oktober 2011 Auditing en assessment van ICT Reacties van oud-cursisten: Een zeer gedegen opsomming van facts waarmee een auditor

Nadere informatie

Managementassistent(e)

Managementassistent(e) Mr. Francine ten Hoedt- van Rintel MA van zijn/haar manager, een Prima leerstof, goed toepasbaar in de praktijk, verzorgd materiaal. Mw. B. Johns-Fikke, directiesecretaresse, Verpleeghuis Talmahof 1 www.secretary.nl/managementassistente

Nadere informatie

Training Teamleiderschap

Training Teamleiderschap Training Teamleiderschap Versterk uw rol als boegbeeld van uw team In vier dagen een effectief Teamleider Training Teamleiderschap U bent als teamleider het boegbeeld van uw team. Uw teamleden verwachten

Nadere informatie

Professionele Communicatie

Professionele Communicatie Professionele Communicatie In deze opleiding ontwikkelt u uw professionele communicatie. Dit praktijkgerichte programma is dan ook specifiek afgestemd op uw functie als bewindvoerder. U werkt tijdens de

Nadere informatie

BABZ-opleiding Basisjaar en Specialisatie Burgerzaken

BABZ-opleiding Basisjaar en Specialisatie Burgerzaken www.segment.nl BABZ-opleiding Basisjaar en Specialisatie Burgerzaken Investeren in uw persoonlijk vakmanschap 3 Samen studeren in een vaste groep 3 Persoonlijke benadering 3 Gemotiveerde studenten 3 Enthousiaste

Nadere informatie

Onderwijskundig E-Learning Ontwerper

Onderwijskundig E-Learning Ontwerper Intensieve lesdagen op 13 oktober & 3, 24 november & 15 december 2011 & online seminars op 17 november en 8 december I Utrecht Speciaal voor onderwijs, overheid en het bedrijfsleven Onderwijskundig E-Learning

Nadere informatie

Opleiding Vermogensbeheer

Opleiding Vermogensbeheer Leidt op tot Medewerker vermogensbeheer pensioenbedrijf Alles over de organisatie van het vermogensbeheer en de administratieve verwerking van vermogensbeheeractiviteiten bij pensioenfondsen Aan beleggingsresultaten

Nadere informatie

Duits voor werkzoekenden

Duits voor werkzoekenden Taaltrainingen & Workshops Duits 2013 Duits voor werkzoekenden Unser Angebot an Sie! & Verbeter je kansen op de arbeidsmarkt! Zakelijk Duits voor Werkzoekenden! U bent op zoek naar werk en u hebt er last

Nadere informatie

Opleiding Docent Weerbaarheid

Opleiding Docent Weerbaarheid Over MOVISIE MOVISIE is hét landelijke kennisinstituut en adviesbureau voor toepasbare kennis, adviezen en oplossingen bij de aanpak van sociale vraagstukken op het terrein van welzijn, participatie, sociale

Nadere informatie

t Wérkt als je goed zit!

t Wérkt als je goed zit! t Wérkt als je goed zit! Symposium over de herziene Nederlandse Praktijk Richtlijn - NPR 1813 Dinsdag 13 oktober 2009 9.30 uur - 14.30 uur Symposium over NPR 1813 t Wérkt als je goed zit! Dinsdag 13 oktober

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

Proefhoofdstuk Spaans. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. info@centrumvoorafstandsonderwijs.

Proefhoofdstuk Spaans. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. info@centrumvoorafstandsonderwijs. Proefhoofdstuk Spaans www.centrumvoorafstandsonderwijs.be www.centrumvoorafstandsonderwijs.be Kom je cursus inkijken: Antwerpen, Frankrijklei 127, 2000 Gent, Oude Brusselseweg 125, 9050 Hasselt, Simpernelstraat

Nadere informatie

Lean Six Sigma Black Belt als pakket (Blended)

Lean Six Sigma Black Belt als pakket (Blended) Lean Six Sigma Black Belt als pakket (Blended) 8 Maanden ICM biedt u de mogelijkheid om het Lean Six Sigma Black Beltdiploma als pakket in 8 maanden tijd te te behalen. U start met Lean Six Sigma Green

Nadere informatie

Internationaal zakendoen Het bepalen van een exportstrategie. Waar ben ik goed in en waar liggen mijn kansen?

Internationaal zakendoen Het bepalen van een exportstrategie. Waar ben ik goed in en waar liggen mijn kansen? Inleiding Programma Aanmelden Route Internationaal zakendoen Het bepalen van een exportstrategie. Waar ben ik goed in en waar liggen mijn kansen? De FHI-workshop Internationaal zakendoen richt zich op

Nadere informatie

Wil jij groeien of bloeien?

Wil jij groeien of bloeien? Wil jij groeien of bloeien? Gratis Samsung Galaxy Tab3 7.0 bij aanschaf van meer dan 500,- aan Icademy trainingen. Kies je ontwikkeltraject... Groeien naar zelfstandig ondernemerschap Doorgroeien bij je

Nadere informatie

Administratief Procesrecht

Administratief Procesrecht Administratief Procesrecht In deze opleiding ontwikkelt u algemene kennis van administratief procesrecht. Dit praktijkgerichte programma is dan ook specifiek afgestemd op uw functie als bewindvoerder.

Nadere informatie

Training Zakelijk Duits 2014

Training Zakelijk Duits 2014 Training Zakelijk Duits 2014 Training Zakelijk Duits! Uw bedrijf doet zaken met Duitsland en u heeft regelmatig contact met Duitse klanten of leveranciers. In de verkoop-binnendienst of de buitendienst,

Nadere informatie

Aanmeldingsformulieren Duurzame inzetbaarheid

Aanmeldingsformulieren Duurzame inzetbaarheid Aanmeldingsformulieren Duurzame inzetbaarheid Voor aanvragen van een Loopbaanscan d.d. 11 juni 2015 1/8 Waarom een loopbaanscan? Hoe houdt u uw bedrijf flexibel en uw medewerkers gemotiveerd? Door te investeren

Nadere informatie

Opleiding Interne Coach/Trainer IVB. De motor in een lerende organisatie

Opleiding Interne Coach/Trainer IVB. De motor in een lerende organisatie Opleiding Interne Coach/Trainer IVB De motor in een lerende organisatie Opzet van de opleiding Werken vanuit een individuele vraaggerichte benadering De Individuele Vraaggerichte Benadering (IVB) is een

Nadere informatie

Goed energiemanagement volgens NEN-EN-ISO 50001 loont! www.nen.nl/energy. Normalisatie: de wereld op één lijn

Goed energiemanagement volgens NEN-EN-ISO 50001 loont! www.nen.nl/energy. Normalisatie: de wereld op één lijn Goed energiemanagement volgens NEN-EN-ISO 50001 loont! www.nen.nl/energy Normalisatie: de wereld op één lijn Goed energiemanagement volgens NEN-EN-ISO 50001 loont! Goed energiemanagement leidt tot hoge

Nadere informatie

Authentiek Leiderschap

Authentiek Leiderschap Maximaal 12 deelnemers! 7, 8 oktober en 5 november 2009 Mariënhof Amersfoort Exclusief voor leidinggevenden Authentiek Leiderschap Succesvol beïnvloeden en inspireren vanuit uw eigen kracht Praktische

Nadere informatie

Leergang januari - juni 2013. HRM en arbeidsverhoudingen Leergang voor vakbondsbestuurders

Leergang januari - juni 2013. HRM en arbeidsverhoudingen Leergang voor vakbondsbestuurders Leergang januari - juni 2013 HRM en arbeidsverhoudingen Leergang voor vakbondsbestuurders In de afgelopen jaren is er een kloof ontstaan tussen de wereld van de cao en het sociaal beleid binnen ondernemingen.

Nadere informatie

Kwaliteitscode - Vlaanderen 2015-2017

Kwaliteitscode - Vlaanderen 2015-2017 Kwaliteitscode - Vlaanderen 2015-2017 Situering van de Kwaliteitscode Afstemming op Europese referentiekaders De regie-pilots De uitgebreide instellingsreview In de periode 2015-2017 krijgen de universiteiten

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Persoonlijke Effectiviteit De cursus Persoonlijke Effectiviteit duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Postmaster opleiding diagnostiek en behandeling (SG)LVB

Postmaster opleiding diagnostiek en behandeling (SG)LVB mensenkennis Ik vond het een meerwaarde om binnen te kijken in een andere keuken. Het is inhoudelijk een sterke opleiding, mede door de goede organisatie en begeleiding. Postmaster opleiding diagnostiek

Nadere informatie

Presteren met energieprestatie! Symposium over de nieuwe norm voor Energieprestatie van Gebouwen - NEN Dinsdag 21 september 2010 CineMec Ede

Presteren met energieprestatie! Symposium over de nieuwe norm voor Energieprestatie van Gebouwen - NEN Dinsdag 21 september 2010 CineMec Ede Presteren met energieprestatie! Symposium over de nieuwe norm voor Energieprestatie van Gebouwen - NEN 7120 Dinsdag 21 september 2010 CineMec Ede Presteren met energieprestatie! Dinsdag 21 september a.s.

Nadere informatie

Proefhoofdstuk Spaans voor beginners. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be

Proefhoofdstuk Spaans voor beginners. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be Proefhoofdstuk Spaans voor beginners www.centrumvoorafstandsonderwijs.be www.centrumvoorafstandsonderwijs.be Kom je cursus inkijken: Antwerpen, Frankrijklei 127, 2000 Gent, Oude Brusselseweg 125, 9050

Nadere informatie

... where sustainability evolves! i.s.m TRAINING DUURZAAM ONDERNEMEN

... where sustainability evolves! i.s.m TRAINING DUURZAAM ONDERNEMEN ... where sustainability evolves! i.s.m TRAINING DUURZAAM ONDERNEMEN DUURZAAM ONDERNEMEN IS DE TOEKOMST WILCO DE RUITER, TARKETT 2. TARKETT Tarkett heeft een leidende positie op het gebied van milieuvriendelijke

Nadere informatie

Een Training Die Een Stap Verder Gaat. Donderdag 16 januari 2014, Utrecht

Een Training Die Een Stap Verder Gaat. Donderdag 16 januari 2014, Utrecht Donderdag 16 januari 2014, Utrecht Intensieve Training Sociale Media voor marketing-en communicatie professionals in het onderwijs Met 2 interessante praktijkpresentaties van: Ingmar Volmer : Sociale Media

Nadere informatie

Aanmeldingsformulieren Boekondernemer van de Toekomst losse moduledag(en) Op weg naar een vitale toekomst

Aanmeldingsformulieren Boekondernemer van de Toekomst losse moduledag(en) Op weg naar een vitale toekomst Aanmeldingsformulieren Boekondernemer van de Toekomst losse moduledag(en) Op weg naar een vitale toekomst Volg nu losse moduledagen uit het BOvdT programma! Voor iedereen die niet het 7-daagse Boekondernemer

Nadere informatie

Aanmeldformulier Executive MBA

Aanmeldformulier Executive MBA Aanmeldformulier Executive MBA Aanmeldingsprocedure 1 De Admission Committee heeft de aanmeldingsprocedure en selectie criteria vastgesteld. De aanmelding omvat het volgende: A: Een volledig ingevuld en

Nadere informatie

Juridische Aspecten van Hulp- en Dienstverlening

Juridische Aspecten van Hulp- en Dienstverlening Juridische Aspecten van Hulp- en Dienstverlening In deze opleiding ontwikkelt u algemene kennis van Juridische Aspecten. Dit praktijkgerichte programma is dan ook specifiek afgestemd op uw functie als

Nadere informatie

Masterclass Controlling FAMO

Masterclass Controlling FAMO Masterclass Controlling FAMO Een programma voor Controlling bij de lokale overheid Het Zijlstra Center van de Vrije Universiteit heeft in samenwerking met de FAMO een praktijkprogramma voor Controlling

Nadere informatie

Leren & Innoveren. Informatiedossier ten behoeve van en verzoek tot inschrijving voor de masteropleiding

Leren & Innoveren. Informatiedossier ten behoeve van en verzoek tot inschrijving voor de masteropleiding (niet invullen) Inschrijfnummer: datum van binnenkomst: datum intakegesprek: Informatiedossier ten behoeve van en verzoek tot inschrijving voor de masteropleiding Leren & Innoveren Hogeschool Inholland

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Masterclass Plan van Aanpak Schrijven De Masterclass Plan van Aanpak Schrijven duurt 1 dag en omvat 2 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Conditiemeting in 2010! Symposium over NEN 2767 deel 1 en 2 in de dagelijkse praktijk

Conditiemeting in 2010! Symposium over NEN 2767 deel 1 en 2 in de dagelijkse praktijk Conditiemeting in 2010! Symposium over NEN 2767 deel 1 en 2 in de dagelijkse praktijk Donderdag 23 september 2010 Aalmarktzaal - Stadsgehoorzaal Leiden Conditiemeting in 2010! In 2005 organiseerden NEN

Nadere informatie

TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving -

TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving - TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving - Het vak van intern adviseur De meeste interne adviseurs hebben vaak twee beroepen: naast het vak

Nadere informatie

Opleidingen Personeel & Arbeid

Opleidingen Personeel & Arbeid VOORJAAR 2015 Zo investeer ik in mijn eigen toekomst... Opleidingen Personeel & Arbeid van Rendement Bekijk alle Opleidingen Personeel & Arbeid klik hier 2 Opleidingen Personeel & Arbeid van Rendement

Nadere informatie

OPLEIDER IN DE SCHOOL, COACH en OPLEIDINGSCOÖRDINATOR Post-HBO opleidingen

OPLEIDER IN DE SCHOOL, COACH en OPLEIDINGSCOÖRDINATOR Post-HBO opleidingen Professionaliseringsaanbod Pabo 2010 2011 OPLEIDER IN DE SCHOOL, COACH en OPLEIDINGSCOÖRDINATOR Post-HBO opleidingen Inleiding Nieuw in ons aanbod! Een vervolg op de Post-HBO Coach en opleider in de school!

Nadere informatie

Voortgezet Onderwijs. Maatwerk bij certificaat leraar dalton VO incompany trainingen schoolbrede daltonontwikkeling dalton kort Nunspeet tweedaagse

Voortgezet Onderwijs. Maatwerk bij certificaat leraar dalton VO incompany trainingen schoolbrede daltonontwikkeling dalton kort Nunspeet tweedaagse Voortgezet Onderwijs Maatwerk bij certificaat leraar dalton VO incompany trainingen schoolbrede daltonontwikkeling dalton kort Nunspeet tweedaagse NDV-certificaat Leraar VO De afgelopen jaren hebben al

Nadere informatie

Monitor openbare aanbestedingen. De Nederlandse aanbestedingsmarkt van bouwwerken in beeld

Monitor openbare aanbestedingen. De Nederlandse aanbestedingsmarkt van bouwwerken in beeld Monitor openbare aanbestedingen De Nederlandse aanbestedingsmarkt van bouwwerken in beeld 1 Monitor openbare aanbestedingen Inschrijven op openbare aanbestedingen is voor veel bedrijven een belangrijke

Nadere informatie

Financiële en Fiscale Deskundigheid

Financiële en Fiscale Deskundigheid Financiële en Fiscale Deskundigheid In deze opleiding ontwikkelt u algemene kennis van Financiën en Fiscaliteit. Dit praktijkgerichte programma is dan ook specifiek afgestemd op uw functie als bewindvoerder.

Nadere informatie

ISO 14001 en duurzaam in- en verkopen. Het certificaat als communicatiemiddel. Donderdag 22 april 2010 Cinemec Ede.

ISO 14001 en duurzaam in- en verkopen. Het certificaat als communicatiemiddel. Donderdag 22 april 2010 Cinemec Ede. Mi ddagsymposi um ISO 14001 en duurzaam in- en verkopen Het certificaat als communicatiemiddel Donderdag 22 april 2010 Cinemec Ede Georganiseerd door: NEN en SCCM, in samenwerking met NEVI Programma Donderdag

Nadere informatie

Praktijkgerichte Scholing tot praktijkmanager

Praktijkgerichte Scholing tot praktijkmanager Praktijkgerichte Scholing tot praktijkmanager Leergang voor de praktijkmedewerker/praktijkmanager van de tandarts/huisartsenpraktijk. voor data of voor in-company verzoeken 1 De praktijkmanager kan een

Nadere informatie

Opleidingen voor Coaches

Opleidingen voor Coaches Opleidingen voor Coaches Elysisch Talent geeft praktijkgerichte opleidingen en trainingen aan coaches en HR-adviseurs. Deze opleidingen en trainingen zijn bedoeld om u te leren om uw medewerkers of coachingskandidaten

Nadere informatie

THUISSTUDIE PROEFHOOFDSTUK SPAANS VOOR MEERGEVORDERDEN www.centrumvoorafstandsonderwijs.be

THUISSTUDIE PROEFHOOFDSTUK SPAANS VOOR MEERGEVORDERDEN www.centrumvoorafstandsonderwijs.be THUISSTUDIE PROEFHOOFDSTUK SPAANS VOOR MEERGEVORDERDEN www.centrumvoorafstandsonderwijs.be 1 Beste student, Bedankt voor je interesse in onze opleiding Spaans voor Meergevorderden! Het proefhoofdstuk van

Nadere informatie

Het TETA Seminar. Changing perspective. Changing perspectives

Het TETA Seminar. Changing perspective. Changing perspectives Het TETA Seminar Changing perspective Changing perspectives Het TETA Seminar Ervaar je passie voor verandering en leiderschap Bewustwording is de basis voor succesvol veranderen. Verandering begint bij

Nadere informatie

2-DAAGSE CURSUS. Anti-pestcoördinator

2-DAAGSE CURSUS. Anti-pestcoördinator 2-DAAGSE CURSUS Anti-pestcoördinator Naar een zo pestvrij mogelijke school! Deze cursus is iets voor uw school als u: Pesten op uw school beter wilt signaleren, voorkomen en oplossen Leerlingen alle kansen

Nadere informatie

Hulp bij ADHD. Scholingsaanbod

Hulp bij ADHD. Scholingsaanbod Hulp bij ADHD Dit heeft mijn beeld van ADHD enorm verrijkt. Ik zie nu veel mogelijkheden om kinderen met ADHD goede begeleiding te bieden deelnemer workshop bij Fontys Hogescholen Copyright 2010 Hulp bij

Nadere informatie

duurzaam Europese Unie Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling

duurzaam Europese Unie Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling Zin in ondernemen Europese Unie Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling Zin in ondernemen? Zin in ondernemen? is een meerjarig project gericht op de stimulering van energiebesparing en ondernemen. Met

Nadere informatie

ISSO-kennispartner. Kennis delen en vermenigvuldigen

ISSO-kennispartner. Kennis delen en vermenigvuldigen ISSO-kennispartner Kennis delen en vermenigvuldigen Bedrijven kunnen Kennispartner van ons worden Als kennispartner van ISSO kan uw bedrijf zich Als bedrijven zich als Kennispartner verbinden, versterken

Nadere informatie

Opleiding mediation voor gedragsdeskundigen

Opleiding mediation voor gedragsdeskundigen mensenkennis De opleiding sluit perfect aan: sterker nog, door de theorie worden de tools die ik nu onbewust gebruik, meer bewust Opleiding mediation voor gedragsdeskundigen Opleiding mediation voor gedragsdeskundigen

Nadere informatie

Aan verpleegkundigen die reizigersadviezen geven en werkzaam zijn bij een instelling of huisartsenpraktijk Betreft: registratie LCR Kwaliteitsregister

Aan verpleegkundigen die reizigersadviezen geven en werkzaam zijn bij een instelling of huisartsenpraktijk Betreft: registratie LCR Kwaliteitsregister Aan verpleegkundigen die reizigersadviezen geven en werkzaam zijn bij een instelling of huisartsenpraktijk Betreft: registratie LCR Kwaliteitsregister Geachte heer, mevrouw, Sinds oktober 2006 is het LCR

Nadere informatie

Najaars 2daagse. Van DGA naar collectief. pensioenadvies

Najaars 2daagse. Van DGA naar collectief. pensioenadvies Najaars 2daagse Van DGA naar collectief pensioenadvies In vogelvlucht: de hele adviespraktijk over collectieve pensioenen: in 2 dagen helemaal up-to-date Het is 2015 de wereld van het pensioenadvies is

Nadere informatie

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals Rendement van talent Porties VAN GOED NAAR Ludens Talentontwikkeling is een jong trainingsbureau met veel ervaring. Wij zijn gespecialiseerd in

Nadere informatie

Leergang januari - juli 2014. HRM en arbeidsverhoudingen Leergang voor vakbondsbestuurders

Leergang januari - juli 2014. HRM en arbeidsverhoudingen Leergang voor vakbondsbestuurders Leergang januari - juli 2014 HRM en arbeidsverhoudingen Leergang voor vakbondsbestuurders In de afgelopen jaren is er een kloof ontstaan tussen de wereld van de cao en het sociaal beleid binnen ondernemingen.

Nadere informatie

Leren & Innoveren. Informatiedossier ten behoeve van en verzoek tot inschrijving voor de masteropleiding

Leren & Innoveren. Informatiedossier ten behoeve van en verzoek tot inschrijving voor de masteropleiding (niet invullen) Inschrijfnummer: datum van binnenkomst: datum intakegesprek: Informatiedossier ten behoeve van en verzoek tot inschrijving voor de masteropleiding Leren & Innoveren Hogeschool Inholland

Nadere informatie

Krediet, Vermogen en Inkomensvoorziening

Krediet, Vermogen en Inkomensvoorziening Krediet, Vermogen en Inkomensvoorziening In deze opleiding ontwikkelt u algemene kennis van Krediet, Vermogen en Inkomensvoorziening. Dit praktijkgerichte programma is dan ook specifiek afgestemd op uw

Nadere informatie

Schrijven OPDRACHTKAART. U leert formulieren in te vullen. www.nt2taalmenu.nl

Schrijven OPDRACHTKAART. U leert formulieren in te vullen. www.nt2taalmenu.nl OPDRACHTKAART www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U kunt ook veel oefeningen

Nadere informatie

De apotheker is de coach! coaching van medewerkers

De apotheker is de coach! coaching van medewerkers De apotheker is de coach! coaching van medewerkers De apotheker is de coach! coaching van medewerkers Inleiding Als apotheker heb je een breed en veeleisend takenpakket in een complexe werkomgeving. Je

Nadere informatie

Regionale avondcursus voor huisartsen 9 locaties november 2011

Regionale avondcursus voor huisartsen 9 locaties november 2011 Masterclass Urologie Komt een man bij de dokter De belangrijkste urologische problemen bij mannen Regionale avondcursus voor huisartsen 9 locaties november 2011 Casuïstiek uit alle levensfases Meest voorkomende

Nadere informatie

Informatiedag over speelgelegenheden. Veilig spelen... Dinsdag 30 maart 2010 CineMec Ede

Informatiedag over speelgelegenheden. Veilig spelen... Dinsdag 30 maart 2010 CineMec Ede Informatiedag over speelgelegenheden Veilig spelen... Dinsdag 30 maart 2010 CineMec Ede Informatiedag Speelgelegenheden Dinsdag 30 maart a.s. organiseert de NEN normcommissie Speeltoestellen een informatiedag

Nadere informatie

DE KUNST VAN HET VRAGEN STELLEN. Intensieve training

DE KUNST VAN HET VRAGEN STELLEN. Intensieve training DE KUNST VAN HET VRAGEN STELLEN Intensieve training De la Salle Centrum, Brussel-Dilbeek, 6-8 mei 2016 Waarom een training in vragen stellen? In het gesprek met een cliënt, collega, student of patiënt

Nadere informatie

Cursusgids Medische Hulpmiddelen

Cursusgids Medische Hulpmiddelen Cursusgids Medische Hulpmiddelen 2016 Introductie MDProject is al jaren actief met consultancy ondersteuning op het gebied van medische hulpmiddelen. Wij krijgen regelmatig verzoeken voor het geven van

Nadere informatie

Krachtig samenwerken: meer bereiken

Krachtig samenwerken: meer bereiken Of ligt het misschien ook aan mij? Krachtig samenwerken: meer bereiken Voor verantwoordelijke, resultaatgerichte managers en professionals die willen leren hoe ze meer voor elkaar krijgen. Belangrijke

Nadere informatie

Maatschappelijke Stage

Maatschappelijke Stage Studiedag 13 mei 2009 Triavium Nijmegen Kies uit sessies toegesneden op uw situatie 2 e Landelijke Studiedag Maatschappelijke Stage 72 verplichte stage uren; bent u er klaar voor? q Voldoende stageplaatsen

Nadere informatie

Ziektegerelateerde agressie in de zorg

Ziektegerelateerde agressie in de zorg Congres Ziektegerelateerde agressie in de zorg Vrijdag 17 juni 2011 Jaarbeurs Utrecht Bestemd voor verpleegkundigen, verzorgenden en leidinggevenden in de zorg Dit congres geeft antwoord op de volgende

Nadere informatie

Workshop. Risicomanagement in de procesindustrie

Workshop. Risicomanagement in de procesindustrie Workshop Risicomanagement in de procesindustrie Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd, gekopieerd, opgeslagen

Nadere informatie

NB. Deze workshop betreft een herhaling, op veler verzoek organiseren wij deze workshop een tweede keer.

NB. Deze workshop betreft een herhaling, op veler verzoek organiseren wij deze workshop een tweede keer. Inleiding Programma Aanmelden Route NB. Deze workshop betreft een herhaling, op veler verzoek organiseren wij deze workshop een tweede keer. * Deze workshop sluit aan bij de eerder door FHI in samenwerking

Nadere informatie

OPLEIDING. Gastdocent. voor vakdocentschap in het beroepsonderwijs

OPLEIDING. Gastdocent. voor vakdocentschap in het beroepsonderwijs OPLEIDING voor vakdocentschap in het beroepsonderwijs OPLEIDING 4-daagse opleiding De liefde voor een vak of beroep begint bij de bron. Als gastdocent kun je daarbij veel voor studenten betekenen. Je draagt

Nadere informatie

ZOMERCURSUS. bedrijfs- en verzekeringsartsen. Woensdag 31 augustus t/m vrijdag 2 september 2016. bedrijfs- en verzekeringsgeneeskunde

ZOMERCURSUS. bedrijfs- en verzekeringsartsen. Woensdag 31 augustus t/m vrijdag 2 september 2016. bedrijfs- en verzekeringsgeneeskunde ZOMERCURSUS bedrijfs- en verzekeringsartsen Woensdag 31 augustus t/m vrijdag 2 september 2016 bedrijfs- en verzekeringsgeneeskunde Toelichting PAO Heyendael organiseert, samen met de SGBO op woensdag 31

Nadere informatie

Trainingen Coaching Intervisie Supervisie. Voor de zorg

Trainingen Coaching Intervisie Supervisie. Voor de zorg Trainingen Coaching Intervisie Supervisie Voor de zorg Professioneel communiceren met 2013 Training Professioneel communiceren met Voor wie? De training is bedoeld voor mensen in de zorg die hun communicatie

Nadere informatie

EXPERTS MET KARAKTER

EXPERTS MET KARAKTER EXPERTS MET KARAKTER KANSEN BENUTTEN? EERST ZIEN, DAN SCHAKELEN Tempo-Team is specialist in flexibele arbeid. Door onze koppeling van commercieel denken en een sterke betrokkenheid, zijn we al 35 jaar

Nadere informatie

Opleiding tot cursusleider weerbaarheid van mensen met een handicap

Opleiding tot cursusleider weerbaarheid van mensen met een handicap Opleiding tot cursusleider weerbaarheid van mensen met een handicap Wilt u post en de factuur op uw privé-adres ontvangen? Vul dan ook onderstaande gegevens in: Naam: M / V* Functie Adres Postcode + woonplaats

Nadere informatie

3.3 Schrijfdoel en publiek bepalen In deze paragraaf oefen je met de schrijfstrategieën schrijfdoel en publiek bepalen.

3.3 Schrijfdoel en publiek bepalen In deze paragraaf oefen je met de schrijfstrategieën schrijfdoel en publiek bepalen. EN_interventie_werkboek_niv4_201 27-6-201 15:01 Pagina 125 Fase. Schrijfdoel en publiek bepalen In deze paragraaf oefen je met de schrijfstrategieën schrijfdoel en publiek bepalen. Taalgebruik Als je een

Nadere informatie

SPORT MANAGEMENT FUNDAMENTALS

SPORT MANAGEMENT FUNDAMENTALS ONLINE 2015-16 CURSUS SPORT MANAGEMENT FUNDAMENTALS MAAK VAN JE PASSIE VOOR SPORT JE BEROEP HARVEY VAN STEIN Basketbalspeler BC Apollo Alumnus Sport Management Fundamentals Mijn doel is om mijn basketbal

Nadere informatie

Hiermee kun je je aanmelden voor een individuele presentatiecoaching op een door jouw gewenst dagdeel: ochtend middag avond

Hiermee kun je je aanmelden voor een individuele presentatiecoaching op een door jouw gewenst dagdeel: ochtend middag avond Hiermee kun je je aanmelden voor een individuele presentatiecoaching op een door jouw gewenst dagdeel: ochtend middag avond Spies&Spreken biedt je graag een vaardighedencoaching aan op het gebied van presentatie

Nadere informatie

2-DAAGSE CURSUS. Anti-pestcoördinator

2-DAAGSE CURSUS. Anti-pestcoördinator 2-DAAGSE CURSUS Anti-pestcoördinator Naar een zo pestvrij mogelijke school! Deze cursus is iets voor uw school als u: Pesten op uw school beter wilt signaleren, voorkomen en oplossen Leerlingen alle kansen

Nadere informatie

MASTERCLASS BELEIDSANALYSE EN BELEIDSBEOORDELING TRANSPARANTIE EN VERANTWOORDING IN DE PUBLIEKE SECTOR

MASTERCLASS BELEIDSANALYSE EN BELEIDSBEOORDELING TRANSPARANTIE EN VERANTWOORDING IN DE PUBLIEKE SECTOR PROFESSIONAL LEARNING & DEVELOPMENT EXECUTIVE EDUCATION MASTERCLASS BELEIDSANALYSE EN BELEIDSBEOORDELING TRANSPARANTIE EN VERANTWOORDING IN DE PUBLIEKE SECTOR MASTERCLASS BELEIDSANALYSE EN BELEIDSBEOORDELING

Nadere informatie

Algemene Onderwijsbond

Algemene Onderwijsbond Algemene Onderwijsbond Informatie en Advies Centrum Antwoordnummer 4346 3500 VE Utrecht postzegel niet nodig CVHO : henk.willigenburg@hetenet.nl Algemene Onderwijsbond postbus 2875 3500 GW Utrecht telefoon

Nadere informatie

informatiemanagement.heliview.nl

informatiemanagement.heliview.nl 2-daagse training Informatiemanagement Ontsluit uw informatie voor maximaal rendement Initiatief en organisatie In samenwerking met Wat leert u in deze training? Het daadwerkelijk toevoegen van waarde

Nadere informatie