Alle Technische Adviseurs (hierna TA) zullen ervaring hebben in de oriëntatiesport, baanleggen en organiseren van wedstrijden. Het is zeker niet de

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Alle Technische Adviseurs (hierna TA) zullen ervaring hebben in de oriëntatiesport, baanleggen en organiseren van wedstrijden. Het is zeker niet de"

Transcriptie

1

2 Alle Technische Adviseurs (hierna TA) zullen ervaring hebben in de oriëntatiesport, baanleggen en organiseren van wedstrijden. Het is zeker niet de bedoeling dat de TA zijn eigen concept opdringt maar een helpende hand is voor de baanlegger en de organisatie in het algemeen.

3 Alle kandidaat TA s op een gelijk niveau brengen ter bevordering van de wedstrijden en de oriëntatie in het algemeen. Controleer elke wedstrijd met een zelfde intentie om alzo de baanleggers te helpen in hun verantwoordelijk werk. Een controle van de omlopen gebeurd niet voortijdens- of na een andere wedstrijd, of aan de hoek van de toog.

4 Controle van de kaart, deze moet conform zijn aan de IOF normen (ISOM 2000). Welke wedstrijd? Zijn de reglementen gevolgd. (afstand samenvoegen van leeftijdscategorieën reeksen winnaars tijd). Controle van splitsing methode en omloop combinaties. Moeilijkheidsgraad plaatsing van posten en gebruikt materiaal factor geluk en juistheid van de kaart. De omlopen na controle goedkeuren.

5 De TA zal zoveel controles in het terrein uitvoeren als hij denkt dat nodig is. Controle van de organisatie bij de start, aankomst en aflossing zone. Controle van de betrouwbaarheid en juistheid van tijdsopname en resultaat verwerking. (hierbij ook het gebruikte systeem).

6 Van zodra je op de hoogte gebracht wordt, baanlegger of organisatie zo snelmogelijk contacteren. Twee maand voor de wedstrijd vragen naar kaarten en omlopen. Een eerste verkenning van de omlopen moet uitgevoerd zijn door de baanlegger alvorens het project wordt doorgestuurd naar de adviseur. (Kaart en omlopen, best via ).

7 Van zodra de TA de kaart met omlopen in zijn bezit heeft kan een eerste controle beginnen. Voor nationale en regionale wedstrijden is het van minder belang en ook niet de verantwoordelijkheid van de TA of het wedstrijdcentrum wel gunstig gelegen is en of er parking genoeg voorzien is.

8

9 Controle van het postennet, 1. - Zijn er niet te veel posten gebruikt Staan deze niet te dicht op elkaar. Na een eerste selectie van de controle posten gaan we per omloop een nazicht uitvoeren. Het middelpunt van de cirkel is de juiste standplaats van de controle post. (zie postenbeschrijving)

10 De start + eventueel voorstart: 1. Is deze goed gekozen in functie van de eerste post van elke omloop. 2. Als we deze wat verschuiven of verleggen wat zijn dan de trajecten naar de eerste post toe. 3. Bestaat er geen mogelijkheid dat men naar achteren start. Bij een voorstart is het de bedoeling dat de eigenlijke start uit het zicht is van de volgende starters. Is hier rekening mee gehouden, en is dit ook van toepassing voor alle omlopen.

11

12 Bij een eerste overzicht kijk je of alles zowat tamelijk goed in elkaar zit. De omloop analyseren. De start hebben we al gehad dus deze is in orde voor alle omlopen. Als eerste nemen we de langste omloop, zo krijgen we een beter doorzicht op alle omlopen. We overlopen het ganse parcours en schrijven post per post op, of het nu goed of fout zit.

13 Scherpe hoeken. Ondanks we een elektronisch systeem hanteren om de registratie uit te voeren is het niet toegelaten van scherpe hoeken in de baanlegging te verwerken.

14 Een scherpe hoek, niet zichtbaar op de kaart, kan wel een scherpe hoek in het terrein zijn.

15 Scherpe hoeken duidelijk op de kaart, kan in het terrein niet zo zijn.

16 Posten te kort achter, of op de aanvalslijn. (Punt)

17 Post op één lijn achter elkaar plaatsen Verander constant van richting

18 Voor de meeste omlopen is het te vermijden dat er posten geplaatst worden op vaste lijnen, zoals op een vegetatielijn, aan de weg, langst de gracht.

19 Posten die in tegenoverliggend richting worden aangelopen. Tracht de baanlegger te overtuigen van alle omlopen in een zelfde richting te laten lopen.

20 Posten in putten plaatsen is niet toegelaten, uitzonderlijk aan de rand, maar liefst vermijden. Toegelaten uitzonderingen zijn, indien zich in de omgeving 5 à 10m een duidelijk objectief bevindt (jachttoren heuveltop opvallende boom enz.)

21 Essentiële objecten die bedekt worden door een cirkel of azimutlijn, uitsnijden.

22 Geen azimutlijnen over controle posten, omzeilen via een boogje. Maar beter deze situatie vermijden

23 Nummers van posten op de juiste plaats zetten, niet storend aan de omloop, niet te ver van de cirkel, zo mogelijk geen objecten bedekkend.

24 De posten zo mogelijk achter het objectief plaatsen, om de lopers in een bepaalde richting te leiden. Opgelet: indien de plaats van de post zichtbaar wordt door dat er een persoon bijstaat, moet ook deze post zichtbaar zijn als er niemand bijstaat. (Post in putten)

25 Indien er lange benen in de omloop zijn moeten deze ook hun nut hebben. Het loont niet een lang been te leggen als er maar één wegkeuze is.

26 Vermijden van posten te plaatsen in groene zones. Zeker niet in een dichte begroeiing, uitzonderlijk in moeilijk- en traag doorloopbare zones. (Seizoen gebonden)

27 Verander posten die niet op een exacte plaats kunnen geplaatst worden. (Brede heuvelrug of vallei, zone van stenen, brede top, of onduidelijke vegetatielijn)

28 Controleer of de posten op een logische plaats geplaatst zijn. Het kan wel allemaal juist zijn maar maak het niet te gecompliceerd. Hou het simpel, juiste maar geen complexe omschrijving

29 Posten niet verstoppen. De post moet zo geplaatst worden dat er tussen het object en de controle post 1 m vrije ruimte is, post moet langs alle zijden bereikbaar zijn.

30 De vakjes van de postenbeschrijving moeten minstens 6x6 mm of 7x7 mm zijn. Let op dat een zelfde object met een zelfde beschrijving omschreven wordt. Niet overdrijven in de omschrijving, 3 bijkomende omschrijvingen is een maximum. Probeer de omschrijving niet te gecompliceerd te maken. Is er genoeg afwisseling in de posten omschrijving. Bij een fout idee, een betere oplossing geven + uitleggen waarom.

31

32 Rogier Vanaken

RICHTLIJNEN VOOR WEDSTRIJD PLANNING

RICHTLIJNEN VOOR WEDSTRIJD PLANNING RICHTLIJNEN VOOR WEDSTRIJD PLANNING International Orienteering Federation Richtlijnen voor Wedstrijd planning 1. VOORWOORD 1.1 Doel van dit boekje 1.2 Gebruik van de grondbeginselen 2. BASIS PRINCIEPEN

Nadere informatie

3. Tekentechnieken. Sommige symbolen zijn duidelijk, andere niet. Van links naar rechts staat het symbool (en de werkbalkknop) voor

3. Tekentechnieken. Sommige symbolen zijn duidelijk, andere niet. Van links naar rechts staat het symbool (en de werkbalkknop) voor 3. Tekentechnieken Ocad voorziet een aantal mogelijkheden om voorwerpen te tekenen, afhankelijk van de vorm van de voorwerpen. In de werkbalk vinden we de knoppen voor deze technieken. Sommige symbolen

Nadere informatie

Geocachen langs trage wegen

Geocachen langs trage wegen Geocachen langs trage wegen Wat? Geocaching is een avontuurlijke schattentocht waarbij je op basis van geografische coördinaten op zoek gaan naar een cache (verstopplaats). Deze cache is een waterdichte

Nadere informatie

17. De baanelementen ingeven

17. De baanelementen ingeven 17. De baanelementen ingeven Vooraf dient gezegd dat Ocad geen echt baanleggingsprogramma is, het laat wel toe om alle elementen voor de omloop te definiëren, omlopen en categorieën vast te leggen, enz.

Nadere informatie

DE KAATSHANDSCHOEN: LASTENBOEK (jaar 2019) bestemd voor de handschoenfabrikanten 1. Handschoen die vervaardigd mag worden : Enkel de handschoen van

DE KAATSHANDSCHOEN: LASTENBOEK (jaar 2019) bestemd voor de handschoenfabrikanten 1. Handschoen die vervaardigd mag worden : Enkel de handschoen van DE KAATSHANDSCHOEN: LASTENBOEK (jaar 2019) bestemd voor de handschoenfabrikanten 1. Handschoen die vervaardigd mag worden : Enkel de handschoen van het type 2019 mag vervaardigd worden. Het is verboden

Nadere informatie

KAMPIOENSCHAP VAN KALMTHOUT

KAMPIOENSCHAP VAN KALMTHOUT Zondag 29 april 2012 KAMPIOENSCHAP VAN KALMTHOUT Reglement: Art.1: Op zondag 29 april 2012 wordt het eerste kampioenschap van Kalmthout ingericht voor Wielertoeristen. Volgend tijdsschema is voorzien:

Nadere informatie

Sportcentrum Gulden Kamer Mapico oriëntatie Handleiding bij de oefeningen

Sportcentrum Gulden Kamer Mapico oriëntatie Handleiding bij de oefeningen Sportcentrum Gulden Kamer Mapico oriëntatie Handleiding bij de oefeningen pag. 1 Wat is Mapico oriëntatieloop? Over gans het sportpark Gulden Kamer werden in totaal op een relatief discrete plaats 288

Nadere informatie

KRASLOTEN HOE DRUKWERK MET KRASLAAG AANLEVEREN? INHOUDSTAFEL. PAGINA 2 Welk programma gebruik ik? Adobe Illustrator, Adobe InDesign

KRASLOTEN HOE DRUKWERK MET KRASLAAG AANLEVEREN? INHOUDSTAFEL. PAGINA 2 Welk programma gebruik ik? Adobe Illustrator, Adobe InDesign INHOUDSTAFEL PAGINA 2 Welk programma gebruik ik? Adobe Illustrator, Adobe InDesign PAGINA 3 Welk programma gebruik ik? Adobe Photoshop PAGINA 4 Uw kraslaag correct opmaken Waar en hoe groot? Hoe aanleveren?

Nadere informatie

Op de klassieke manier geven we de eerste posten in van de eerste deelbaan.

Op de klassieke manier geven we de eerste posten in van de eerste deelbaan. 22. Een aflossing Zo ziet een aflossing met drie personen eruit. In vergelijking met een klassieke omloop zijn er nu opsplitsingen, in ons voorbeeld zijn er vier deelbanen met telkens drie variaties. Op

Nadere informatie

Om tot dit examen te worden toegelaten moet de hond in het bezit zijn van VZH/BH.

Om tot dit examen te worden toegelaten moet de hond in het bezit zijn van VZH/BH. Speurhond-I (SpH-I) Om tot dit examen te worden toegelaten moet de hond in het bezit zijn van VZH/BH. Circa 1200 passen, 7 spoorgedeelten, 6 hoeken, 4 voorwerpen. Circa 180 min oud vreemd spoor. Verleidingsspoor

Nadere informatie

DELTA -LIQUIXX FX: Plaatsingsvoorschriften «binnentoepassing»

DELTA -LIQUIXX FX: Plaatsingsvoorschriften «binnentoepassing» DELTA -LIQUIXX FX: Plaatsingsvoorschriften «binnentoepassing» Is geschikt voor volgende lucht- en dampschermen: DELTA -DBF FX DELTA -REFLEX PLUS DELTA -DAWI GP DELTA -SPARXX M1 Het systeem DELTA -LIQUIXX

Nadere informatie

21. Extra s 1. Verplichte doorgang Door een verboden gebied

21. Extra s 1. Verplichte doorgang Door een verboden gebied 21. Extra s 1. Verplichte doorgang Door een verboden gebied In het voorbeeld zie je dat het been tussen 14 en 15 door een verboden gebied loopt. Enkel de brandweg tussen de gearceerd gedeelten mag gebruikt

Nadere informatie

4. Getekende objecten bewerken

4. Getekende objecten bewerken 4. Getekende objecten bewerken In het vorige hoofdstuk hebben we het gereedschap voor het tekenwerk bekeken, maar als er iets fout gaat dan moeten we dat ook kunnen verbeteren, dit doen met de verschillende

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Doel van een goede baanlegging

1. Inleiding. 2. Doel van een goede baanlegging 15 November 2014 Nico Schrans 1. Inleiding Elke oriëntatiewedstrijd heeft zijn eigen karakter dat bepaald wordt door de kaart, het terrein en niet in het minst de baanlegging. De baanlegger kan op een

Nadere informatie

CYCLUS 2014 Een nieuw elan... Het 15 punten plan van KBRSF

CYCLUS 2014 Een nieuw elan... Het 15 punten plan van KBRSF CYCLUS 2014 Een nieuw elan... Het 15 punten plan van KBRSF ALGEMEEN Volgende opmerkingen werden samengevat tijdens de evaluatie in Gesves Minder wedstrijden (negen waarvan 5 in Vlaanderen, 4 in Wallonie)

Nadere informatie

Beheersplan EMC. Rapportage om te definieren hoe naar de EMC-overeenstemming van de Burton wordt toegewerkt. Onderwijsinstelling: Hogeschool Rotterdam

Beheersplan EMC. Rapportage om te definieren hoe naar de EMC-overeenstemming van de Burton wordt toegewerkt. Onderwijsinstelling: Hogeschool Rotterdam Beheersplan EMC Rapportage om te definieren hoe naar de EMC-overeenstemming van de Burton wordt toegewerkt Onderwijsinstelling: Hogeschool Rotterdam Klas: ATr7 Project: ESCBO Datum: 23 november 2012 Versie:

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 2. Selecteren, verplaatsen en roteren PP-03-02-01. Voorkennis: Introductie Photoshop (6.0) afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 2. Selecteren, verplaatsen en roteren PP-03-02-01. Voorkennis: Introductie Photoshop (6.0) afgerond. OPDRACHTKAART PP-03-02-01 Voorkennis: Introductie Photoshop (6.0) afgerond. Intro: Na het inkleuren van een lijntekening, gaan we nu delen van foto s bewerken. Je kunt met verschillende selectiegereedschappen

Nadere informatie

Draaiboek zwemloop 27/04/2014 te Wachtebeke

Draaiboek zwemloop 27/04/2014 te Wachtebeke Draaiboek zwemloop 27/04/2014 te Wachtebeke Overzicht De zwemloop maakt deel uit van het Vlaams zwemloop circuit voor jeugd en is ook het Provinciaal Kampioenschap Oost-Vlaanderen Er wordt in een 50m bad

Nadere informatie

Regelement editie 2016 Versie 11 December

Regelement editie 2016 Versie 11 December 1. Reglement Belgian Twin Trophy Klasse Thunder De Belgian Twin Trophy (BTT) klasse Thunder is een Cup kampioenschap voor 2 cilinder motorfietsen met een maximale cilinder inhoud van 1000cc. Meer informatie

Nadere informatie

Brochure voor opmaak Velden en Zalen voor Competitief Korfbal Opgemaakt door Comité voor Wedstrijdzaken ism Cel keuringen veld en zaal

Brochure voor opmaak Velden en Zalen voor Competitief Korfbal Opgemaakt door Comité voor Wedstrijdzaken ism Cel keuringen veld en zaal Koninklijke Belgische Korfbalbond Vlaamse Liga v.z.w. G. Vervoortstraat 4, 2100 Deurne e-mail: Bondsbureau@korfbal.be Tel. 03-366 20 35 www.korfbal.be Brochure voor opmaak Velden en Zalen voor Competitief

Nadere informatie

VWO finales. versie 1. 28 oktober 2012

VWO finales. versie 1. 28 oktober 2012 VWO finales versie 1 28 oktober 2012 1 1 inleiding De finale van de VWO en de meeste internationale olympiades bestaan uit het bewijzen van vragen. Dit is iets wat men niet meer leert op school en waarbij

Nadere informatie

De werking. Praktisch voor de renners

De werking. Praktisch voor de renners In tijden van meer en meer digitalisering kan WAOD niet achterblijven. Vanaf 2016 gaan we de samenwerking aan met Mylaps, een bedrijf dat instaat voor automatische tijdsregistratie. In het buitenland is

Nadere informatie

Een sterk CV en motivatie

Een sterk CV en motivatie Een sterk CV en motivatie Een sollicitatie bestaat meestal uit een sollicitatiebrief en een Curriculum Vitae (CV). Soms vragen organisaties alleen nog naar een motivatie, die je al dan niet in een format

Nadere informatie

Mutatieprocedure per aangetekende . proefproject

Mutatieprocedure per aangetekende  . proefproject Mutatieprocedure per aangetekende e-mail proefproject 1. Algemeen principe en voorwaarden... 3 2. Procedure... 3 3. Handleiding... 4 1. Algemeen principe en voorwaarden a) Dezelfde formulieren dienen gebruikt

Nadere informatie

Hekla. Auteur: Martin Schlegel Uitgegeven door Holzinsel Spiele, 2002 Een tactisch bordspel voor 2 tot 4 spelers vanaf 10 jaar.

Hekla. Auteur: Martin Schlegel Uitgegeven door Holzinsel Spiele, 2002 Een tactisch bordspel voor 2 tot 4 spelers vanaf 10 jaar. Hekla Auteur: Martin Schlegel Uitgegeven door Holzinsel Spiele, 2002 Een tactisch bordspel voor 2 tot 4 spelers vanaf 10 jaar. Voorgeschiedenis Eeuwenlang slaagt de IJslandse vulkaan Hekla erin, om zo

Nadere informatie

Reader Gespreksvoering

Reader Gespreksvoering Reader Gespreksvoering Achtergrondinformatie Soorten vragen Actief Luisteren Slecht nieuws Gesprek Fasen in het gesprek Soorten Vragen In een gesprek kun je verschillende soorten vragen stellen. Al je

Nadere informatie

FHN Reglementen. Speuren Speurcertificaat 1

FHN Reglementen. Speuren Speurcertificaat 1 FHN Reglementen Speuren Speurcertificaat 1 Speuren SC1 versie 2012 Speur Certificaat 1 Om tot het examen Speurcertificaat 1 te worden toegelaten moet de hond ouder zijn dan 12 maanden De keurmeester bepaalt

Nadere informatie

FHN Reglementen. Speuren Speurhond 1

FHN Reglementen. Speuren Speurhond 1 FHN Reglementen Speuren Speurhond 1 Speuren SH1 versie 2011 Speurhond 1 Om tot dit examen te worden toegelaten moet de hond in bezit zijn van het Speur Certificaat 3. Het spoor van circa 1000 passen wordt

Nadere informatie

20. De verdere afwerking van de omlopen. 1. De plaats van de postennummers

20. De verdere afwerking van de omlopen. 1. De plaats van de postennummers 20. De verdere afwerking van de omlopen Als we de omlopen ingegeven hebben dan kunnen we eens naar het resultaat kijken. Dat doe je door de omloop te selecteren in het vak course en daarna op de preview

Nadere informatie

Sum of Us 2014: Topologische oppervlakken

Sum of Us 2014: Topologische oppervlakken Sum of Us 2014: Topologische oppervlakken Inleiding: topologische oppervlakken en origami Een topologisch oppervlak is, ruwweg gesproken, een tweedimensionaal meetkundig object. We zullen in deze tekst

Nadere informatie

SAMENVATTING. Algemene informatie... 1 Installatie laadstation... 2 Installatie omtrekdraad... 6 Indienststelling... 7

SAMENVATTING. Algemene informatie... 1 Installatie laadstation... 2 Installatie omtrekdraad... 6 Indienststelling... 7 SAMENVATTING Algemene informatie... 1 Installatie laadstation... 2 Installatie omtrekdraad... 6 Indienststelling... 7 ALGEMENE INFORMATIE Deze handleiding moet beschouwd worden als een integratie van de

Nadere informatie

Ik waan mij in de beginjaren veertig Reacties op Jarnac 15/07/2018

Ik waan mij in de beginjaren veertig Reacties op Jarnac 15/07/2018 Ik waan mij in de beginjaren veertig Reacties op Jarnac 15/07/2018 Hierbij een tweede artikel met daarin de reactie van Platteeuw over de reeds eerder verschenen artikel reeks: Ik waan mij in de beginjaren

Nadere informatie

Voor afmetingen waarvoor geen bewerkingsprijs staat vermeld gelden de prijzen op aanvraag

Voor afmetingen waarvoor geen bewerkingsprijs staat vermeld gelden de prijzen op aanvraag 19 x 13 x 19 x 1,5 mm 0,57 314,00 324,00 344,00 364,00 20 x 15 x 20 x 1,5 mm 0,61 314,00 324,00 344,00 364,00 25 x 15 x 25x 2 mm 0,96 227,00 237,00 257,00 277,00 10 x 20 x 10 x 2 mm 0,56 227,00 237,00

Nadere informatie

44 De stelling van Pythagoras

44 De stelling van Pythagoras 44 De stelling van Pythagoras Verkennen Pythagoras Uitleg Je kunt nu lezen wat de stelling van Pythagoras is. In de applet kun je de twee rode punten verschuiven. Opgave 1 a) Verschuif in de applet punt

Nadere informatie

Cursus Jeugdscheidsrechter Correct invullen van het wedstrijdblad

Cursus Jeugdscheidsrechter Correct invullen van het wedstrijdblad Cursus Jeugdscheidsrechter Correct invullen van het wedstrijdblad 1 Algemeen Volgens de reglementen is het correct invullen van het wedstrijdblad een verantwoordelijkheid voor: De clubs; - De thuisploeg;

Nadere informatie

CUTCONTOUR HOE DRUKWERK MET CUTCONTOUR AANLEVEREN? INHOUDSTAFEL. PAGINA 2 Welk programma gebruik ik? Adobe Illustrator, Adobe InDesign

CUTCONTOUR HOE DRUKWERK MET CUTCONTOUR AANLEVEREN? INHOUDSTAFEL. PAGINA 2 Welk programma gebruik ik? Adobe Illustrator, Adobe InDesign INHOUDSTAFEL PAGINA 2 Welk programma gebruik ik? Adobe Illustrator, Adobe InDesign PAGINA 3 Welk programma gebruik ik? Adobe Photoshop PAGINA 4 Uw Cutcontour correct opmaken Waar en hoe groot? Hoe aanleveren?

Nadere informatie

Havikskruid 35 - Kampen

Havikskruid 35 - Kampen Havikskruid 35 - Kampen Vraagprijs 174.500,= k.k. Omschrijving Havikskruid 35 - Kampen Helft van een dubbel woonhuis met garage!! In de woonwijk Cellesbroek-Middenwetering in Kampen is deze fraai gelegen

Nadere informatie

Fiets/wandel fotozoektocht Zomer Ingericht door vzw De Gruune Steen

Fiets/wandel fotozoektocht Zomer Ingericht door vzw De Gruune Steen Fiets/wandel fotozoektocht Zomer 2014 Ingericht door vzw De Gruune Steen Antwoordformulier nr.. Wandel- of fietsfotozoektocht Zomer 2014 Naam:.. Adres:. te Email:.. telefoonnummer: Volgorde foto s 1. foto..

Nadere informatie

BRUGPAKKET 8: VLAKKE FIGUREN

BRUGPAKKET 8: VLAKKE FIGUREN BRUGPAKKET 8: VLAKKE FIGUREN Brugpakket 8: Vlakke figuren 1 Vlakke figuren 1.1 Vlakke figuren: Veelhoeken en niet-veelhoeken Een veelhoek is enkel begrensd door rechte lijnen. OEFENING Zet een kruisje

Nadere informatie

http://www.kidzlab.nl/index2.php?option=com_content&task=vi...

http://www.kidzlab.nl/index2.php?option=com_content&task=vi... Veelvlakken De perfecte vorm Plato was een grote denker in de tijd van de Oude Grieken. Hij was een van de eerste die de regelmatige veelvlakken heel bijzonder vond. Hij hield ervan omdat ze zulke mooie,

Nadere informatie

SCHOUTSTRAAT 19. Kortom een ideale gezinswoning met veel inhoud op een fraaie locatie! KRIMPEN AAN DEN IJSSEL

SCHOUTSTRAAT 19. Kortom een ideale gezinswoning met veel inhoud op een fraaie locatie! KRIMPEN AAN DEN IJSSEL Ruim 5-kamer eengezinswoning met voor- en achtertuin, gelegen in gewilde buurt met veel groen. Gunstige ligging ten opzichte van scholen, winkelvoorzieningen (winkelcentrum "de Crimpenhof") en sportfaciliteiten.

Nadere informatie

Vuistregels voor energie-efficiënte robotprogrammatie

Vuistregels voor energie-efficiënte robotprogrammatie Vuistregels voor energie-efficiënte robotprogrammatie Inleiding Energie-efficiëntie is zelden de primaire zorg bij het programmeren van een robot. Hoewel er in onderzoek reeds methodes werden ontwikkeld

Nadere informatie

Uitnodiging wedstrijden Le Corbier 2010-2011. Trophée de Wallonie Trophée Jean Haneffe

Uitnodiging wedstrijden Le Corbier 2010-2011. Trophée de Wallonie Trophée Jean Haneffe Ski Club de Bruxelles rue Frans Merjay, 111 1050 Bruxelles Uitnodiging wedstrijden Le Corbier 2010-2011 Trophée de Wallonie Trophée Jean Haneffe Programma: Zondag 2 januari : Koersvergadering 19.00 in

Nadere informatie

Uitnodiging wedstrijden Le Corbier 2011-2012. Trophée Jean Haneffe

Uitnodiging wedstrijden Le Corbier 2011-2012. Trophée Jean Haneffe Ski Club de Bruxelles rue Frans Merjay, 111 1050 Bruxelles Uitnodiging wedstrijden Le Corbier 2011-2012 Trophée Jean Haneffe Programma: Maandag 2 januari : Welkomsdrink 18.00 in Salle de Charvin Maandag

Nadere informatie

Rapportage Werksoorten. Bea het Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 16.06.2015. Email:

Rapportage Werksoorten. Bea het Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 16.06.2015. Email: Rapportage Werksoorten Naam: Bea het Voorbeeld Datum: 16.06.2015 Email: support@meurshrm.nl Bea het Voorbeeld / 16.06.2015 / Werksoorten (QWSM) 2 Inleiding Wat voor soort werk spreekt jou aan? Ben jij

Nadere informatie

Reglement Special Olympics Belgium. Wielrennen. Februari Belgium

Reglement Special Olympics Belgium. Wielrennen. Februari Belgium Wielrennen Februari 2016 Belgium Inhoudstafel A. Wedstrijden 3 B. Parcours 3 Weg 3 Tijdrit 4 C. Uitrusting 4 D. Wedstrijdreglement 5 Divisioning 5 Algemene regels 6 2 A. Wedstrijden 1. 500m tijdrit driewieler

Nadere informatie

Het pakwerkers reglement.

Het pakwerkers reglement. Het pakwerkers reglement. De pakwerker: De pakwerker is lid van een club, aangesloten bij de V.O.E. De minimum leeftijd om wedstrijden te lopen is 16 jaar met toelating van de ouders. De pakwerker zal

Nadere informatie

Cursus: tilt-shiftlenzen voor landschaps- en architectuurfotografie

Cursus: tilt-shiftlenzen voor landschaps- en architectuurfotografie Cursus: tilt-shiftlenzen voor landschaps- en architectuurfotografie Wie aan landschaps- of architectuurfotografie doet, heeft ongetwijfeld al van een tilt-shiftlens gehoord. Het ideale instrument om zowel

Nadere informatie

Mutatieprocedure per aangetekende

Mutatieprocedure per aangetekende Mutatieprocedure per aangetekende e-mail Inhoudsopgave 1.... Algemeen principe en voorwaarden... 3 2.... Procedure... 4 3.... Handleiding... 5 Mutatieprocedure per aangetekende e-mail 1. Algemeen principe

Nadere informatie

Lastenboek. Vlaamse Kampioenschappen

Lastenboek. Vlaamse Kampioenschappen Lastenboek Vlaamse Kampioenschappen Lastenboek KvV 2015 1. BASISVOORWAARDEN 1.1 Algemeen De benaming Vlaamse Kampioenschappen is eigendom van de Vlaamse Atletiekliga v.z.w. hierna genoemd als VAL. De VAL

Nadere informatie

De fotogrammetrie bij het NGI

De fotogrammetrie bij het NGI De fotogrammetrie bij het NGI 1. Inleiding De fotogrammetrie is de techniek die toelaat metingen te verrichten vanaf foto s (of volgens de ontwikkelingen gedurende de laatste jaren metingen te verrichten

Nadere informatie

Instructie voor Docenten. Hoofdstuk 13 OMTREK EN OPPERVLAKTE

Instructie voor Docenten. Hoofdstuk 13 OMTREK EN OPPERVLAKTE Instructie voor Docenten Hoofdstuk 13 OMTREK EN OPPERVLAKTE Instructie voor docenten H13: OMTREK EN OPPERVLAKTE DOELEN VAN DIT HOOFDSTUK: Leerlingen weten wat de begrippen omtrek en oppervlakte betekenen.

Nadere informatie

Brei mee met Radio 2. Wedstrijdreglement. Versie: 7/3/2014

Brei mee met Radio 2. Wedstrijdreglement. Versie: 7/3/2014 Wedstrijdreglement Brei mee met Radio 2 Versie: 7/3/2014 Voor zover de regels voor de wedstrijd niet in het bijzonder zijn uiteengezet in dit wedstrijdreglement, gelden (in aanvulling) de regels van het

Nadere informatie

Demonstratie objectfotografie. Charles Strijd

Demonstratie objectfotografie. Charles Strijd Demonstratie objectfotografie Fotomateriaal Uitleendienst Erfgoed Vereisten erfgoedinventaris - minstens 1 goede foto per object, meestal frontale overzichtsfoto - maak ook foto s van details, merken,

Nadere informatie

Vraag Antwoord Scores. 1 maximumscore 2 0, = 1 Dus in 2006 totaal biljetten van 50 1

Vraag Antwoord Scores. 1 maximumscore 2 0, = 1 Dus in 2006 totaal biljetten van 50 1 Valse euro s maximumscore 2 0,62 20 745 = Dus in 2006 totaal 2 862 biljetten van 50 2 maximumscore 579 000 565 00 = 900 900 : 579 000 00% = De daling is dus 2,4% ( 2%) maximumscore 2 Het zijn percentages

Nadere informatie

Dienstjaar 2013. Aanvraagformulier tot het bekomen van een gemeentelijke huursubsidie. Gegevens van de aanvrager. Naam en voornaam aanvrager :...

Dienstjaar 2013. Aanvraagformulier tot het bekomen van een gemeentelijke huursubsidie. Gegevens van de aanvrager. Naam en voornaam aanvrager :... Aanvraagformulier tot het bekomen van een gemeentelijke huursubsidie Gemeente Beveren Stationsstraat 2 9120 BEVEREN Dienstjaar 2013 Tel : 03 750 16 78 Fax : 03 750 15 23 e-mail : socialezaken@beveren.be

Nadere informatie

EVENEMENTEN AANMELDINGSFORMULIER

EVENEMENTEN AANMELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN AANMELDINGSFORMULIER Je vraagt je wellicht af 'Waarom het aanmeldingsformulier invullen?' Het neemt inderdaad wat tijd in beslag, maar: je kan alle aanvragen, die dienen behandeld te worden

Nadere informatie

15kg mouleer- en tempereermachine. Handleiding

15kg mouleer- en tempereermachine. Handleiding Mol d Art b.v.b.a. A2 Industriepark 16 B-3290 Diest-Webbekom België Tel.: ++32 (0) 13 33 41 77 Fax.: ++32 (0) 13 33 47 04 e-mail: website: info@moldart.be www.moldart.be 15kg mouleer- en tempereermachine

Nadere informatie

Activiteitendraaiboek VC Tesla Lint Inhoud

Activiteitendraaiboek VC Tesla Lint Inhoud Activiteitendraaiboek VC Tesla Lint Inhoud Inhoud... 1 Info voor website, Facebook en beelscherm... 2 Affiches en Flyers... 3 Materiaal... 4 Aanvragen en toelatingen... 4 Financieel... 4 Takenlijst en

Nadere informatie

Aan woonerf gelegen woning met royale woonkamer en 8 meter diepe tuin op het zuiden.

Aan woonerf gelegen woning met royale woonkamer en 8 meter diepe tuin op het zuiden. DORDRECHT MERWEDEPOLDER WESTERDIEP 27 Een steuntje in de rug nodig bij het kopen van uw eerste woning? De Corporatie Starterslening maakt uw eerste koopwoning betaalbaar! Aan woonerf gelegen woning met

Nadere informatie

ADJ. H.P. KOSTERSTRAAT 18

ADJ. H.P. KOSTERSTRAAT 18 Starters opgelet!!! Een zo te betrekken 3 kamer appartement gelegen op de 2 e verdieping, vrijwel geheel voorzien van kunststof kozijnen met dubbele beglazing en een vrij uitzicht op het groen aan de voorzijde.

Nadere informatie

DIGITALE WERKBONNEN. Gemaakt door www.webactive.be. Bredabaan 871A 2930 Brasschaat EMAIL : info@webactive.be TEL : 0485/66.50.82

DIGITALE WERKBONNEN. Gemaakt door www.webactive.be. Bredabaan 871A 2930 Brasschaat EMAIL : info@webactive.be TEL : 0485/66.50.82 DIGITALE WERKBONNEN Gemaakt door www.webactive.be Bredabaan 871A 2930 Brasschaat EMAIL : info@webactive.be TEL : 0485/66.50.82 DIGITALE WERKBONNEN geeft je zoveel meer mogelijkheden Web Active heeft zich

Nadere informatie

1. ALGEMEENHEDEN STARTPROCEDURE WEDSTRIJD WEDSTRIJDREGLEMENT LOPERS EN FIETSERS WEDSTRIJDREGLEMENT VOERTUIGEN...

1. ALGEMEENHEDEN STARTPROCEDURE WEDSTRIJD WEDSTRIJDREGLEMENT LOPERS EN FIETSERS WEDSTRIJDREGLEMENT VOERTUIGEN... REGLEMENT RONDE VAN ZELE 2019 Zele, 27 januari 2019 1. ALGEMEENHEDEN... 2 A. ALGEMEEN IDEE... 2 B. INSCHRIJVING... 2 C. HET PARCOURS... 2 D. VERKEERSREGELS... 2 E. VERANTWOORDELIJKHEDEN EN BEVOEGDHEDEN

Nadere informatie

hoofdmedewerker boekhouding (M/V)

hoofdmedewerker boekhouding (M/V) De Managementondersteunende Diensten van het departement Economie, Wetenschap en Innovatie gaan via de interne arbeidsmarkt over tot een bevordering in de graad van: Hoofdmedewerker boekhouding (M/V) Afdeling,

Nadere informatie

Handleiding Mathis voor studenten eerste master Rechten

Handleiding Mathis voor studenten eerste master Rechten Handleiding Mathis voor studenten eerste master Rechten Inleiding Zoals vorig academiejaar verloopt de administratie inzake Masterproef I elektronisch. Daarvoor werken wij met het programma MaThiS. In

Nadere informatie

IBP-catalogus. Gebruikshandleiding

IBP-catalogus. Gebruikshandleiding IBP-catalogus Gebruikshandleiding Inhoudstafel Inleiding... 1 Vereisten...2 Toegangsaanvraag...2 De catalogus...4 1. De filters...4 2. Resultaat van de filteractie...5 3. Laatste bijzonderheden...7 Updaten

Nadere informatie

Inhoudstafel Leermeermoment Chicago Jongeren Lees dit alvorens te beginnen... 2 Doelstelling van de activiteit... 2 Overzicht...

Inhoudstafel Leermeermoment Chicago Jongeren Lees dit alvorens te beginnen... 2 Doelstelling van de activiteit... 2 Overzicht... Inhoudstafel Leermeermoment Chicago Jongeren Lees dit alvorens te beginnen... 2 Doelstelling van de activiteit... 2 Overzicht... 2 Praktische voorbereiding... 2 Tijd (duur)... 2 Locatie... 2 Materiaal...

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER. In onze dienstenwijzer leggen wij graag uit wie wij zijn en wat u van ons kan en ook mág verwachten.

DIENSTENWIJZER. In onze dienstenwijzer leggen wij graag uit wie wij zijn en wat u van ons kan en ook mág verwachten. DIENSTENWIJZER In onze dienstenwijzer leggen wij graag uit wie wij zijn en wat u van ons kan en ook mág verwachten. Wie zijn wij? AV risico- en assurantieadviseurs is een onafhankelijke intermediair voor

Nadere informatie

THORBECKEWEG 247. Instapklaar, ruim en licht appartement

THORBECKEWEG 247. Instapklaar, ruim en licht appartement Instapklaar, ruim en licht appartement Ontzettend leuk en ruim 3- (voorheen 4) kamerappartement in een goed onderhouden appartementencomplex! Aan de voorzijde letterlijk een paar stappen verwijderd van

Nadere informatie

WANDEL OF FIETSFOTOZOEKTOCHT GEZINSBOND ELSEGEM - PETEGEM

WANDEL OF FIETSFOTOZOEKTOCHT GEZINSBOND ELSEGEM - PETEGEM WANDEL OF FIETSFOTOZOEKTOCHT GEZINSBOND ELSEGEM - PETEGEM ZOMER 2018 Deze zoektocht start aan de kerk van Petegem (Wortegem-Petegem) en de afstand is ongeveer 8.4 km. We hebben vooral voor landelijke wegen

Nadere informatie

Avéro Achmea. kredietproducten. informatie voor de particulier

Avéro Achmea. kredietproducten. informatie voor de particulier Avéro Achmea informatie voor de particulier méér financiële ruimte voor onvoorziene uitgaven en langgekoesterde wensen Soms komt een buitenkans onverwacht. Net als u een grote uitgave heeft gedaan, is

Nadere informatie

Reglement Clubkampioenschap

Reglement Clubkampioenschap Reglement Clubkampioenschap Artikel 1. Het wordt jaarlijks ingericht. Het wordt gereden in 3 manches. Elke manche omvat een dressuurproef en een springproef. De dressuurproef en de springproef van dezelfde

Nadere informatie

ANSEKERKE 16. Rustig gelegen ruime middenwoning met vrijstaande stenen berging!

ANSEKERKE 16. Rustig gelegen ruime middenwoning met vrijstaande stenen berging! Rustig gelegen ruime middenwoning met vrijstaande stenen berging! De woning is heerlijk ruim en zou ideaal zijn voor een gezin. Het betreft hier een voormalige huurwoning, hetgeen in deze situatie betekent

Nadere informatie

VERLICHTING De opstelling van de verlichting tijdens de wedstrijd is gewoonlijk een TL-

VERLICHTING De opstelling van de verlichting tijdens de wedstrijd is gewoonlijk een TL- SPEELVELD & PLAATSEN VAN DE MODELLEN Overzicht Om te kunnen oefenen, dient het FLL veld geplaatst te worden op een glad oppervlak, de modellen voor de opdrachten komen hier boven op, de randen komen om

Nadere informatie

Installatie zelfbouw plaatsing Mon de Pra Zwembaden

Installatie zelfbouw plaatsing Mon de Pra Zwembaden Installatie zelfbouw plaatsing Mon de Pra Zwembaden Grondwerk: Het grond waarop het zwembad geplaatst gaat worden moet stabiel zijn. Indien u twijfels heeft kan u overwegen het zwembad door ons te laten

Nadere informatie

Stadsbeker REGLEMENT.

Stadsbeker REGLEMENT. Stadsbeker 2017. REGLEMENT. De stukken die in het groen staan zijn de punten die aangepast of veranderd zijn ten opzichte van het reglement van vorig jaar. Veel leesplezier. 1. Elke wedstrijd dient stipt

Nadere informatie

Werkvorm I - Werkconferentie opstellen profielschets

Werkvorm I - Werkconferentie opstellen profielschets - Werkconferentie opstellen profielschets Het hoofdstuk met de leidraad voor een profielschets beschrijft de stappen die leiden tot een profielschets en de vragen die in die stappen aan de orde moeten

Nadere informatie

Tips en tricks nr. 50: teken een hoofd van een dier (monster).

Tips en tricks nr. 50: teken een hoofd van een dier (monster). Tips en tricks nr. 50: teken een hoofd van een dier (monster). Deze maand gaan we plezier maken als tegenpool voor de serieuze tekeningen die we normaal maken. We vergeten gemakkelijk dat we in KeyCreator

Nadere informatie

Reglement Diksmuidse zevenkamp caféspelen

Reglement Diksmuidse zevenkamp caféspelen Reglement Diksmuidse zevenkamp caféspelen Start om 14 u., einde verwacht rond 18 u. Maximum 8 teams (beperkte plaatsen). Teams van 3 spelers, de spelers wisselen elkaar af per discipline. Elk team beslist

Nadere informatie

Bestelling van uw Ticket Restaurant -kaarten en van uw elektronische maaltijdcheques

Bestelling van uw Ticket Restaurant -kaarten en van uw elektronische maaltijdcheques Bestelling van uw Ticket Restaurant -kaarten en van uw elektronische maaltijdcheques Inhoudstafel 1. Bestelling van Ticket Restaurant -kaarten... 2 1.1 Nieuwe bestelling van kaarten... 2 1.1.1 Wie?...

Nadere informatie

Reglement Clubkampioenschap

Reglement Clubkampioenschap Reglement Clubkampioenschap Artikel 1. Het wordt jaarlijks ingericht. Het wordt gereden in 3 manches. Elke manche omvat een dressuurproef en een springproef. De dressuurproef en de springproef van dezelfde

Nadere informatie

Standaard installatie van een BioKube

Standaard installatie van een BioKube Standaard installatie van een BioKube Inhoudsopgave BioKube systeem 5 10 IE (Venus en Pluto)... 2 BioKube systeem 15 -- 20 25 30 IE (Mars)... 4 BioKubesysteem voor meerdere woningen (10 30 IE)... 6 Elektrische

Nadere informatie

Je aansluiting op het rioleringsnet

Je aansluiting op het rioleringsnet Je aansluiting op het rioleringsnet (Ver)bouw je? Dan heb je een aansluiting nodig voor de afvoer van je afval- en regenwater. Deze folder legt stap voor stap uit hoe je kan aansluiten op het openbaar

Nadere informatie

WIN MULTIMEDIA EN MUZIEK MET RADIO 2 EN AUDIONOVA NV/SA

WIN MULTIMEDIA EN MUZIEK MET RADIO 2 EN AUDIONOVA NV/SA Wedstrijdreglement WIN MULTIMEDIA EN MUZIEK MET RADIO 2 EN AUDIONOVA NV/SA Versie: 03 november 2011. 1. Organisator Deze wedstrijd wordt georganiseerd door de Vlaamse Radio en Televisieomroep, Radio 2,

Nadere informatie

Visual Storytelling Analyse van een Infographic. Het Frisia-Nederland conflict

Visual Storytelling Analyse van een Infographic. Het Frisia-Nederland conflict Visual Storytelling Analyse van een Infographic Het Frisia-Nederland conflict Student: Yannick van Hierden Id-code : 1609791 E-mail : Yannickvanhierden@student.hu.nl Docent: Gerard Smit Minor: Editorial

Nadere informatie

VZW Vlaamse Judofederatie

VZW Vlaamse Judofederatie VZW Vlaamse Judofederatie Maatschappelijke zetel: Lange Akker 10 9240 Zele Reglement ontmoetingen U11 en U13 1 Reglement ontmoetingen U11 en U13 1.LEEFTIJD. Het is niet toegelaten om jongens tegen meisjes

Nadere informatie

DE RAAD: Gelet op de bouwverordening betreffende de parkeerplaatsen, goedgekeurd in de vergadering van de gemeenteraad dd 16 maart 1993;

DE RAAD: Gelet op de bouwverordening betreffende de parkeerplaatsen, goedgekeurd in de vergadering van de gemeenteraad dd 16 maart 1993; DE RAAD: Gelet op de bouwverordening betreffende de parkeerplaatsen, goedgekeurd in de vergadering van de gemeenteraad dd 16 maart 1993; Overwegende dat een aantal artikels aanleiding geven tot interpretatie.

Nadere informatie

Buitengewoon goed! KAMPIOENSCHAP. 21.03.2016 Coach Antwerpen REGLEMENTEN & INFO. KAPPERSMEDEWERKER m/v 2016

Buitengewoon goed! KAMPIOENSCHAP. 21.03.2016 Coach Antwerpen REGLEMENTEN & INFO. KAPPERSMEDEWERKER m/v 2016 REGLEMENTEN & INFO KAPPERSMEDEWERKER m/v 2016 21.03.2016 Coach Antwerpen 1 PRAKTISCH WANNEER Maandag 21 maart 2016 WAAR COACH ANTWERPEN Karel Geertsstraat 2b - 2140 BORGERHOUT GRATIS TOEGANG Voor de leerlingen

Nadere informatie

Zeven Organisatie Advies B.V. Handout. www.7advies.nl

Zeven Organisatie Advies B.V. Handout. www.7advies.nl Zeven Organisatie Advies B.V. Handout 01 Toegevoegde waarde Wat kom ik brengen Het weer op gang brengen van vastgelopen projecten. Mijn toegevoegde waarde ligt in het weer op gang brengen van vastgelopen

Nadere informatie

3. WEDSTRIJDREGLEMENT LOPERS EN FIETSERS... 4

3. WEDSTRIJDREGLEMENT LOPERS EN FIETSERS... 4 REGLEMENT RONDE VAN ZELE 9 APRIL 2016 1. ALGEMEENHEDEN... 2 A. ALGEMEEN IDEE... 2 B. INSCHRIJVING... 2 C. HET PARCOURS... 2 D. VERKEERSREGELS... 3 E. VERANTWOORDELIJKHEDEN EN BEVOEGDHEDEN ORGANISATIE...

Nadere informatie

bulletin City Race Euro Tour ASOM is ook de eerste wedstijd van de 2015 City Race Euro Tour. Meer info kan je vinden op de website cityracetour.org.

bulletin City Race Euro Tour ASOM is ook de eerste wedstijd van de 2015 City Race Euro Tour. Meer info kan je vinden op de website cityracetour.org. Antwerp Sprint Orienteering Meeting 05-06/09/2015 bulletin Welkom op ASOM, de Antwerp Sprint Orienteering Meeting 2015! City Race Euro Tour ASOM is ook de eerste wedstijd van de 2015 City Race Euro Tour.

Nadere informatie

Eindexamen wiskunde B1-2 vwo 2006-II

Eindexamen wiskunde B1-2 vwo 2006-II Drinkbak In figuur staat een tekening van een drinkbak voor dieren. De bak bestaat uit drie delen: een rechthoekige, metalen plaat die gebogen is tot een symmetrische goot, een voorkant en een achterkant

Nadere informatie

SPELREGELS 1-4. 25 min. leeftijd. speelduur. spelers

SPELREGELS 1-4. 25 min. leeftijd. speelduur. spelers SPELREGELS spelers 1-4 leeftijd 8+ speelduur 25 min. et klassieke patiencespel, waarbij een speler rijen speelkaarten legt met afwisselende kleuren en aflopende nummers, bestaat al honderden jaren en in

Nadere informatie

vwo wiskunde b Baanversnelling de Wageningse Methode

vwo wiskunde b Baanversnelling de Wageningse Methode 1 1 vwo wiskunde b Baanversnelling de Wageningse Methode 1 1 2 2 Copyright 2018 Stichting de Wageningse Methode Auteurs Leon van den Broek, Ton Geurtz, Maris van Haandel, Erik van Haren, Dolf van den Hombergh,

Nadere informatie

Handleiding MAPICO - oriëntatieoefeningen Provinciedomein Kessel-Lo

Handleiding MAPICO - oriëntatieoefeningen Provinciedomein Kessel-Lo Handleiding MAPICO - oriëntatieoefeningen Provinciedomein Kessel-Lo Inleiding Eén van de belangrijkste competenties in de opvoeding van jongeren bestaat erin om hen een aantal vaardigheden bij te brengen

Nadere informatie

ONTWERP Huishoudelijk reglement Jeugdcentrum Prosperpolder

ONTWERP Huishoudelijk reglement Jeugdcentrum Prosperpolder ONTWERP Huishoudelijk reglement Jeugdcentrum Prosperpolder I. Algemeen Indien er inbreuken worden vastgesteld door de verantwoordelijke beheerder op het huurreglement of huishoudelijk reglement kan de

Nadere informatie

Zichtbaar maken van rechtmatig en doelmatig declareren. Gebaseerd op zelf assessment ziekenhuizen 2013

Zichtbaar maken van rechtmatig en doelmatig declareren. Gebaseerd op zelf assessment ziekenhuizen 2013 1 plus Zichtbaar maken van rechtmatig en doelmatig declareren Gebaseerd op zelf assessment ziekenhuizen 2013 Aanvulling op Financiering door instelling op basis van abonnement met maandtarief 2 plus Systematisch

Nadere informatie

SPELFICHE: WIE ZIT ER IN DE LEERLINGENRAAD?

SPELFICHE: WIE ZIT ER IN DE LEERLINGENRAAD? SPELFICHE: WIE ZIT ER IN DE LEERLINGENRAAD? 5 minuten of meer onbeperkt 10 tot 50 8 tot 20 Praten Praten Praten, schrijven niksnadanoppes! bingoblaadje en schrijfgerief groot papier en schrijfgerief onbeperkt

Nadere informatie

Tuinvorm voorbeeld 1

Tuinvorm voorbeeld 1 0 Tuinvorm voorbeeld. Timer: per 0 m² gazonoppervlakte, programmeer één werkuur per dag. Bijvoorbeeld: voor een tuin van 00 m², programmeer de robotmaaier van.00 tot.00 of van.00 tot.00 en opnieuw van.00

Nadere informatie