Jeugd AWBZ Intramuraal Behandeling 23 april uur

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jeugd AWBZ Intramuraal Behandeling 23 april uur"

Transcriptie

1 Jeugd AWBZ Intramuraal Behandeling 23 april uur Verslag: buro SIR Dit verslag gaat in op de vragen die zijn gesteld en de discussiepunten die er zijn geweest tijdens het rondetafelgesprek Jeugd AWBZ Intramuraal Behandeling. Vragen naar aanleiding van de korte behandeling van en toelichting op de zogenoemde placemat. Is de korting een prijskorting? Ja, maar er is uitgegaan van een aantal aannames. Is korting voor AWBZ 0-18 jaar gekoppeld aan het percentage voor de jeugd? Ja. Voor 18+ tot 23 jaar geldt nu een doorloop. Hoe zit dit straks? Gemeenten willen graag in een ambtelijk vervolggesprek dit onderwerp op de agenda plaatsen. Wordt uitgegaan van het prijspeil van 2012? Ja. Dit is conform het RTA. Geldt de tariefkorting ook voor de zorgcontinuïteitscliënten? Ja.

2 Discussieonderwerp prijspeil 2012 gemeente. Het is voor ons erg belangrijk om te weten wat het prijspeil was in Deze informatie hebben we (nog) niet via het zorgkantoor gekregen. Er zijn dus veel aannames. Uit een bijeenkomst van vanochtend sprak de meerderheid van de instellingen de intentie uit dat ze de tarieven en volumes aan de gemeenten beschikbaar willen stellen. In 2013 is bij sommige instellingen veel minder ingekocht en bij andere meer. Hoe ga je met kapitaallastencomponent om? Dat zit niet in het tarief van Gemeenten willen graag in een ambtelijk vervolggesprek dit onderwerp op de agenda plaatsen. Hulp vragen bij elke instelling hoe je hun rekenstaat/nacalculatie moet lezen. Discussieonderwerp kwaliteitscriteria gemeente We moeten het raamwerk voor de zomervakantie scherp krijgen. Wat zijn de kwaliteitscriteria? Kunnen we die zo knippen uit het document van het zorgkantoor? Hoe vinden we een modus om het kader waarnaar we op zoek zijn een goede basis te geven? Het ontbreekt ons aan informatie, maar we moeten voortvarendheid en pragmatiek inbouwen omdat we maar tot 1 juli hebben. Wat is er voorhanden? Voor 2015 uitgaan van huidige productenstructuur. Gaandeweg kijken wat we van belang vinden en overeind willen houden. gemeente Er kunnen nieuwe aanbieders worden toegelaten. Waar ligt de grens bij de kwaliteitscriteria? Hoe ruim moeten die zijn? Waar lopen we tegenaan? Wij kijken naar de zorg voor het kind. Je kunt niet zomaar naar de algemene voorzieningen verplaatsen. Loslaten van kwaliteitseisen is niet verstandig voor onze doelgroep. Maar je kunt wel de kwaliteitseisen gaan bekijken. Voor specialistische behandeling is kennis en kunde nodig. Als je dan alleen inzet op tarief gaat het misschien op de korte duur wel goed, maar op de langere termijn krijg je problemen.

3 We moeten geen beloning krijgen voor wat we allemaal goed moeten kunnen zoals het opstellen van een goed ondersteuningsplan. Bij bepaalde kwaliteitsaspecten is het vaak zo dat je het eerste en het tweede jaar een opslag krijgt. Als je het derde jaar niet meer doet, volgt automatisch een korting. We vinden het belangrijk dat het zorgplan voor iedereen begrijpelijk is. Wat wil je in de basis hebben? Dat zal voor iedereen gelijk zijn. Het gaat om het ondersteuningsplan. Dat moet goed, inzichtelijk, begrijpelijk en te toetsen zijn. Ook moet duidelijk zijn hoe de professional met de cliënt omgaat. Dat is wat je minimaal moet leveren. Hoe kun je bijsturen bij hiaten in het ondersteuningsplan? Laten we kijken naar welke kwaliteitscriteria het zorgkantoor hanteert en kijken wat daaruit kan. Belangrijk zijn in ieder geval het zorgplan en goed gecertificeerd personeel. Je hebt een aantal inputcriteria (ondersteuningsplan, personeel) en je hebt outputcriteria (cliënttevredenheid en doelrealisatie). Conclusie gemeente Dat het resultaat gaat tellen, dat is de richting waar we naar toe willen. Natuurlijk zullen een aantal criteria daarvoor als raamwerk gaan dienen. Om pragmatisch aan de slag te gaan, moeten we een aantal stappen zetten. Het strategisch inkoopdocument is de eerste stap. Een aantal plekken is nog lastig in te vullen, onder meer doordat er aannames zijn. Vervolgvraag vanuit gemeente Kunnen we vooruitlopend op de ontwikkelingen het raamwerk alvast fine tunen? Het inkoopkader van het zorgkantoor is een prima handvat om vanuit te starten, maar wel graag wat versimpeling. Enkele criteria van de gemeenten zijn strenger dan die van het zorgkantoor. gemeente. Strategie kan ook zijn om al wel de criteria vast te leggen, maar de effectueringsdatum later vast te stellen.. Goed punt is dat zorgaanbieders tegenwoordig zelf verantwoordelijk zijn voor het invullen dat ergens aan wordt voldaan. gemeente. Dit betekent wel high trust, high penalty.

4 Conclusie gemeente Het volgende traject te volgen. Als startpunt het inkoopdocument van het zorgkantoor één-op-één overnemen. Er zitten wellicht variabelen in die eruit kunnen, anders moeten of genuanceerd moeten worden. Zorgaanbieders gaan bekijken op basis van hun eigen inkoopdocument hoe hard sommige variabelen/criteria moeten zijn en/of deze anders moeten. Er komt een vervolgbijeenkomst met dezelfde deelnemers en naar alle waarschijnlijkheid de vertegenwoordigers namens zorgboerderijen. Slotvragen die gesteld zijn. Wat wordt er van ons verwacht in de offertefase? De offertefase betreft het formeel op aangeven dat je in aanmerking wilt komen voor bepaalde zorg. Men sluit twee raamovereenkomsten? Ja, 1 voor de zorgcontinuïteit en 1 voor de nieuwe cliënten. Bij nieuwe cliënten kan een ander tarief gaan gelden. Bij nader inzien (achteraf) is dit een onjuiste toelichting gebleken. Tarief is bij bestaande als nieuwe cliënten voor een zorgaanbieder gelijk. Tarief per zorgaanbieder kan dus wel verschillen. Wat zijn de gevolgen voor de bestaande cliënten? Gemeenten zijn verplicht om de afspraken die er liggen, te continueren. Daarvoor moeten contracten en overeenkomsten worden gemaakt. Bij bestaande cliënten kan er een ander tarief per cliënt per instelling gelden. Nieuwe cliënten kunnen bij diverse zorgaanbieder in aanmerking komen. Voor nieuwe cliënten wordt ervan uitgegaan dat hiervoor één tarief kan worden bedacht. Voor bestaande cliënten wordt anders gerekend. Bij nader inzien (achteraf) is dit een onjuiste toelichting gebleken. Tarief is bij bestaande als nieuwe cliënten voor een zorgaanbieder gelijk. Tarief per zorgaanbieder kan dus wel verschillen. Wat is een budgetafspraak? Dat heeft met name met de bevoorschotting te maken. Voorstel ligt nu om met een aanbieder te kijken naar wat een reële begroting is. Dat wordt door 12 gedeeld en 75% wordt daarvan als voorschot verstrekt. In 2015 wordt gekeken of de instelling nog op koers ligt. Nu wordt volledig maandbedrag gegeven in januari en februari en in maart bekeken hoe de stand van zaken. Behoefte aan 100% bevoorschotting is door de vaak 100% zorgcontinuïteit scliënten in aantallen. Zorgcontinuïteit binnen intramuraal is bijna 100% en bij lichte zorgverlening minimale percentages, waardoor het gemiddelde weliswaar op de helft lijkt te liggen voor alle zorg.

5 Dit voorstel kan tot liquiditeitsproblemen leiden. Je hebt wel de volledige kosten van de bedrijfsvoering. In een vervolggesprek wordt deze hogere bevoorschottingswens op de agenda geplaatst. Eerste drie maanden volledig bedrag en dan op grond van werkelijke stand van zaken gaan aanpassen. Conclusie gemeente Voor deze groep moet er een nuancering in het voorstel aangebracht worden. Er moet een ander percentage gekozen worden. In een vervolggesprek wordt deze hogere bevoorschottingswens op de agenda geplaatst. Opnameduur is verschillend en uitstroom van cliënten in de loop van het jaar is per instelling verschillend. gemeente. Hoe verhoudt dit zich tot de overgangsregeling/regeling van zorgcontinuïteit? zaal. Deze doelgroep heeft te maken met 100% bezetting. Belangrijk om te kijken welke zorginfrastructuur we overeind willen houden. Afbraak is gauw gebeurd. Ik mis het gezamenlijk buigen over de stip op de horizon. Onze organisatie heeft nu een schaal die past bij de instroom. Bij lagere instroom kan een instelling wellicht haar specialisaties niet meer overeind houden. We moeten bij elkaar zitten om de specialisaties te houden en ten behoeve van ieders bedrijfsvoering. We moeten elkaar niet weg concurreren. Conclusie gemeente. We moeten een inkoopafspraak maken waarmee we met elkaar uit de voeten kunnen. Dat is de korte termijn. Zeker in de loop van 2015 moeten dit soort onderwerpen (huisvesting, expertise, afrekening op resultaat) op de agenda komen. We moeten nu met een ontwikkelagenda het proces in. We hebben de verantwoordelijkheid om het proces te starten en moeten werkende-weg diverse thema s gezamenlijk gaan oppakken. Sommige zorgvormen zijn nu al een probleem door de kortingsprijs. Daar moet op korte termijn wat mee worden gedaan. Voorstel gemeente Met deze groep op korte termijn weer bij elkaar komen. Onder meer voor de volgende zaken die nog niet aan de orde zijn geweest: - Behandeling groep; - Doorloopregeling; - Persoonlijke verzorging; - PGB en zorgbudget (hiervan maken veel Twentenaren gebruik).

AWBZ Maatwerk Begeleiding 23 april uur

AWBZ Maatwerk Begeleiding 23 april uur AWBZ Maatwerk Begeleiding 23 april 2014 13.00 14.30 uur Dit verslag gaat in op de vragen die zijn gesteld en de discussiepunten die er zijn geweest tijdens het rondetafelgesprek AWBZ Maatwerk Begeleiding.

Nadere informatie

Bijlage 1 Toelichting inkoop essentiële functies 2017

Bijlage 1 Toelichting inkoop essentiële functies 2017 Bijlage 1 Toelichting inkoop essentiële functies 2017 In deze toelichting worden de gezamenlijke inkoopafspraken van de vijf 5 Utrechtse regio s voor de essentiële functies 2017 beschreven. Deze bijlage

Nadere informatie

Zorgkantoor Zorg en Zekerheid

Zorgkantoor Zorg en Zekerheid Zorgkantoor Zorg en Zekerheid Inkoop 2014 presentatie 6 Juni 2013 Agenda: Opening en inleiding Marktanalyse 2014 Inkoop 2014 algemeen Inkoop zorg met verblijf Financieel Mogelijkheid tot het stellen van

Nadere informatie

Startnotitie Ontwikkeltafel 2016

Startnotitie Ontwikkeltafel 2016 Startnotitie Ontwikkeltafel 2016 Inleiding Net als de afgelopen jaren komen gemeenten in Zuid Limburg samen met zorgaanbieders via het traject van Bestuurlijk aanbesteden en ontwikkeltafels tot contractafspraken

Nadere informatie

Marktconsultatie

Marktconsultatie Marktconsultatie 1. 08-09-2016 Disclaimer: Onderstaande informatie is onder voorbehoud van bestuurlijke goedkeuring van gemeente(n) Agenda Kennismaking Spelregels Outputbekostiging (toelichting op gewenste

Nadere informatie

3. Notitie Verdeling AWBZ / PGB

3. Notitie Verdeling AWBZ / PGB 3. Notitie Verdeling AWBZ / PGB Vergadering DB PG&Z d.d. 20 februari 2015 Ontwikkelingen binnen het voormalige AWBZ-compartiment Jeugdzorg 1. Inleiding In de zomer van 2014 is een verdeling van de zorgbudgetten

Nadere informatie

Zorgkantoor Friesland Nota van Inlichtingen II, Inkoopdocument Wlz juni 2018

Zorgkantoor Friesland Nota van Inlichtingen II, Inkoopdocument Wlz juni 2018 Zorgkantoor Friesland Nota van Inlichtingen II, Inkoopdocument Wlz 2019 29 juni 2018 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Mededelingen. 3 Hoofdstuk 2 Wijzigingen Inkoopdocument Wlz 2019. 4 Hoofdstuk 3 Vragen Inkoopdocument

Nadere informatie

Zorgaanbieder Verbinding

Zorgaanbieder Verbinding Gezamenlijk werkproces Sociaal Wijkteam en zorgaanbieders DIAH In de werkgroep is afgesproken om het werkproces van het sociaal wijkteam en de zorgaanbieders DIAH in kaart te brengen. En dan met name waar

Nadere informatie

UITVOERINGSREGELS. Bij de verordening jeugdhulp SWW. Programma Jeugd SWW. Uitvoeringsregels bij de verordening jeugdhulp SWW. Datum 01 december 2014

UITVOERINGSREGELS. Bij de verordening jeugdhulp SWW. Programma Jeugd SWW. Uitvoeringsregels bij de verordening jeugdhulp SWW. Datum 01 december 2014 UITVOERINGSREGELS Bij de verordening jeugdhulp SWW Programma Jeugd SWW Uitvoeringsregels bij de verordening jeugdhulp SWW Naam M. Brouwer Datum 01 december 2014 Versie V 3.1 1 collegevoorstel Bijlagen

Nadere informatie

Analyse Beschermd wonen regio Holland Rijnland 5 december 2014

Analyse Beschermd wonen regio Holland Rijnland 5 december 2014 Analyse Beschermd wonen regio Holland Rijnland 5 december 2014 1 Toelichting bij de analyse De centrumgemeente Leiden heeft op verschillende momenten in 2014 gegevens ontvangen over Beschermd wonen van

Nadere informatie

Jeugdhulp in Holland Rijnland Van, voor en door 13 gemeenten

Jeugdhulp in Holland Rijnland Van, voor en door 13 gemeenten Jeugdhulp in Holland Rijnland Van, voor en door 13 gemeenten 1 Even terug in de historie van de regio Savanna: start regionale samenwerking jeugd 1 gezin 1 plan is in de regio ontstaan Gezamenlijk Verwijsindex

Nadere informatie

1. Afronding contracten aanbieders Jeugd Awbz binnen beschikbaar budget: inclusief innovatiebudget 2. De vier zijn Lijn 5, De Waerden, s

1. Afronding contracten aanbieders Jeugd Awbz binnen beschikbaar budget: inclusief innovatiebudget 2. De vier zijn Lijn 5, De Waerden, s 1 2 1. Afronding contracten aanbieders Jeugd Awbz binnen beschikbaar budget: 6.532.103 inclusief innovatiebudget 2. De vier zijn Lijn 5, De Waerden, s Heeren Loo en EsDeGe Reijgersdaal. Middelgrote en

Nadere informatie

Analyse Beschermd wonen regio Holland Rijnland 23 oktober 2014

Analyse Beschermd wonen regio Holland Rijnland 23 oktober 2014 Analyse Beschermd wonen regio Holland Rijnland 23 oktober 2014 1 Toelichting bij de analyse De centrumgemeente Leiden heeft op verschillende momenten in 2014 gegevens ontvangen over Beschermd wonen van

Nadere informatie

Veelgestelde Vragen over de transitie Langdurige GGZ

Veelgestelde Vragen over de transitie Langdurige GGZ Veelgestelde Vragen over de transitie Langdurige GGZ Lezersnoot: VGZ heeft gemeend u als zorgaanbieder, gemeente of als lezer te willen informeren over de laatste stand van zaken rondom de langdurige GGZ.

Nadere informatie

Raadsagenda d.d.: 24 mei 2012 Voorstel nummer : 13

Raadsagenda d.d.: 24 mei 2012 Voorstel nummer : 13 Gemeente Appingedam Raadsvoorstel Raadsagenda d.d.: 24 mei 2012 Voorstel nummer : 13 Behandelend ambtenaar : T.T. Kamsma Telefoonnummer : 0596 6911161 E-mailadres : t.kamsma@appingedam.nl Portefeuillehouder

Nadere informatie

Model begroting verantwoording kwaliteitsbudget verpleeghuiszorg

Model begroting verantwoording kwaliteitsbudget verpleeghuiszorg Model begroting verantwoording kwaliteitsbudget verpleeghuiszorg In samenspraak met ActiZ is een model ontwikkeld voor de begroting en verantwoording van het kwaliteitsbudget verpleeghuiszorg. De opzet

Nadere informatie

Contractering jeugdhulp 2016 in Holland Rijnland. Terugblikken en vooruitzien!

Contractering jeugdhulp 2016 in Holland Rijnland. Terugblikken en vooruitzien! Contractering jeugdhulp 2016 in Holland Rijnland Terugblikken en vooruitzien! 1 Welke hulp wordt gecontracteerd? Vrijwillig kader Jeugd en opvoedhulp: bv pleegzorg, ambulante/residentiele hulp, crisishulp

Nadere informatie

STANDPUNT EN PLEIDOOI OVER EXTRAMURALE BEGELEIDING

STANDPUNT EN PLEIDOOI OVER EXTRAMURALE BEGELEIDING VERENIGING BEDRIJFSTAK ZORG 400.11/me november 2011 STANDPUNT EN PLEIDOOI OVER EXTRAMURALE BEGELEIDING De verplaatsing van (extramurale) begeleiding van de AWBZ naar de WMO en dus de gemeenten biedt nieuwe

Nadere informatie

G5 Uitgangspunten Bovenregionale Inkoop Jeugdhulp 2017

G5 Uitgangspunten Bovenregionale Inkoop Jeugdhulp 2017 G5 Uitgangspunten Bovenregionale Inkoop Jeugdhulp 2017 Opgesteld door: G5 Team Bovenregionale Inkoop en Contractmanagement Datum: 26 mei 2016 Versie: ter bestuurlijke instemming naar inkoop G5 Vooraf Vanuit

Nadere informatie

Zorgcontractering AWBZ 2015 Zorgkantoor Utrecht

Zorgcontractering AWBZ 2015 Zorgkantoor Utrecht Rapportage Evaluatie Zorginkoopprocedure 2015 Net als in de afgelopen jaren heeft ActiZ ook dit jaar de zorginkoopprocedures laten onderzoeken. De leden van ActiZ hebben hiervoor een enquête in kunnen

Nadere informatie

Robbe & Partners BESTUURS- EN BELEIDSADVISEURS

Robbe & Partners BESTUURS- EN BELEIDSADVISEURS Aan: Jacky Wolters (gemeente Zwolle en Kampen) Van: Tim Robbe Onderwerp: Prijsstelling en bekostiging Datum: 21 september 2014 1. Inleiding 1.1 De gemeenten Zwolle en Kampen doorlopen momenteel afzonderlijk

Nadere informatie

De spelregels wijken op onderdelen af van de spelregels die betrekking hadden op 2015.

De spelregels wijken op onderdelen af van de spelregels die betrekking hadden op 2015. Brief Aan: Zorgaanbieders begeleiding en beschermd wonen Gemeente Emmen Van: Gemeente Emmen Afdeling: MZZ Betreft: Spelregels bevoorschotting en facturering 2016 Datum: Woensdag 9 december 2015 Inleiding

Nadere informatie

Onderwerp Reactie aanbieders Antwoord gemeenten

Onderwerp Reactie aanbieders Antwoord gemeenten Reacties en vragen aanbieders bij de marktconsultatie van 27 augustus 2015 1 Onderwerp: productindikking Wmo, Jeugd Ambulant en Jeugd Residentieel Versie: 16 september 2015 Wmo Onderwerp Reactie aanbieders

Nadere informatie

Kwartaal rapportage Q1. Fysieke Overlegtafel Jeugd 15 juni

Kwartaal rapportage Q1. Fysieke Overlegtafel Jeugd 15 juni Kwartaal rapportage Q1 Fysieke Overlegtafel Jeugd 15 juni 2 Maatwerk Q1 2016 Q1 * 4 = 33,3 mln. Begroting 2016: 27,7 mln. Verschil = + 17% 3 Oorzaken overschrijding??? 4 Oplossingen terugdringen overschrijding

Nadere informatie

Toelichting bij Zorginkoodocument Wlz 2016 sector GGZ n.a.v. de vragen gesteld voor de Nota van Inlichtingen.

Toelichting bij Zorginkoodocument Wlz 2016 sector GGZ n.a.v. de vragen gesteld voor de Nota van Inlichtingen. Toelichting bij Zorginkoodocument Wlz sector GGZ n.a.v. de vragen gesteld voor de Nota van Inlichtingen. Indien een vraag betrekking heeft op tekst die letterlijk terug te vinden is in de inkoopdocumenten,

Nadere informatie

Aanvullende TOELICHTING OP HET AANBOD EN DE CONCEPTOVEREENKOMST VOOR HET OVERGANGSREGIME 2015

Aanvullende TOELICHTING OP HET AANBOD EN DE CONCEPTOVEREENKOMST VOOR HET OVERGANGSREGIME 2015 Aanvullende TOELICHTING OP HET AANBOD EN DE CONCEPTOVEREENKOMST VOOR HET OVERGANGSREGIME 2015 Gemeente Leeuwarden, Juli 2014 Blad 2 I. Inleiding De afgelopen periode zijn enkele vragen gesteld over het

Nadere informatie

Concept brief aan gemeenten over PGB / AWBZ

Concept brief aan gemeenten over PGB / AWBZ Concept brief aan gemeenten over PGB / AWBZ Betreft: Ontwikkelingen binnen het voormalige AWBZ-compartiment Jeugdzorg Geachte., In de zomer van 2014 is een verdeling van de zorgbudgetten voor de Jeugdzorg

Nadere informatie

Besluit Jeugdhulp. Utrechtse Heuvelrug Behorende bij de Verordening Jeugdhulp. 17 maart 2015 Afdeling. Maatschappelijke Ontwikkeling Auteur

Besluit Jeugdhulp. Utrechtse Heuvelrug Behorende bij de Verordening Jeugdhulp. 17 maart 2015 Afdeling. Maatschappelijke Ontwikkeling Auteur Kerkplein 2 T (0343) 56 56 00 Postbus 200 F (0343) 41 57 60 3940 AE Doorn E info@heuvelrug.nl Besluit Jeugdhulp Utrechtse Heuvelrug 2015 Behorende bij de Verordening Jeugdhulp Utrechtse Heuvelrug 2015

Nadere informatie

Geachte leden van de Raad,

Geachte leden van de Raad, POSTADRES Postbus 20 7500 AA Enschede BEZOEKADRES Hengelosestraat 51 Aan de Gemeenteraad TELEFOON 14 0 53 DATUM ONS KENMERK BEHANDELD DOOR 2 september 2014 1400242445 M. Koers UW BRIEF VAN UW KENMERK DOORKIESNUMMER

Nadere informatie

Onderwerp: Decentralisatie extramurale begeleiding AWBZ (DAL).

Onderwerp: Decentralisatie extramurale begeleiding AWBZ (DAL). Raadsvergadering 21 mei 2012 Nr.: 11 AAN de gemeenteraad Onderwerp: Decentralisatie extramurale begeleiding AWBZ (DAL). Portefeuillehouder: Mevrouw O.G. Hartman-Togtema. Ter inzage liggende stukken: Keuzedocument

Nadere informatie

DEEL I PRESENTATIE Marktconsultatie DJI bijeenkomst 2 18 mei 2017

DEEL I PRESENTATIE Marktconsultatie DJI bijeenkomst 2 18 mei 2017 DEEL I PRESENTATIE Markconsultatie DJI 2017 Klinische zorg 18 mei 2017 Agenda bijeenkomst 10.30 11.00 Introductie en kennismaking 11.00 11.45 Thema 1 en 2 11.45 12.15 Lunch 12.15 13.00 Thema 3 en 4 13.00

Nadere informatie

Zelfstandig thuis wonen met een zorgvraag. Strategische handvaten voor deze opgave

Zelfstandig thuis wonen met een zorgvraag. Strategische handvaten voor deze opgave Zelfstandig thuis wonen met een zorgvraag Strategische handvaten voor deze opgave Een groeiende zorgvraag Dat mensen die zorg nodig hebben toch zelfstandig kunnen wonen, zich thuis voelen en zo lang mogelijk

Nadere informatie

Hervorming Langdurige Zorg - gevolgen voor de ggz

Hervorming Langdurige Zorg - gevolgen voor de ggz Hervorming Langdurige Zorg - gevolgen voor de ggz Per 1 januari 2015 worden grote veranderingen in de zorg van kracht. De Hervorming Langdurige Zorg is één van de ingrijpendste veranderingen in het zorgstelsel

Nadere informatie

Hieronder beschrijven we diverse vormen van bekostiging en hun effecten.

Hieronder beschrijven we diverse vormen van bekostiging en hun effecten. Bekostiging inkoop Wmo-producten Limburg Noord Werkgroep bekostiging 25 maart 2016 John Reijnders Yvonne Hellegers Marloes Geraedts John Bankers Bart van Oort PSW SGL Zorg Proteion Gemeente Beesel Gemeente

Nadere informatie

Technische briefing Gemeenteraad Wmo/Jeugdhulp Beleidsplan Jeugdhulp / Inkoopproces

Technische briefing Gemeenteraad Wmo/Jeugdhulp Beleidsplan Jeugdhulp / Inkoopproces Technische briefing Gemeenteraad Wmo/Jeugdhulp Beleidsplan Jeugdhulp / Inkoopproces 14 april 2014 Waar staan we? Door de Raad vastgesteld beleid: Meedoen naar Vermogen Nota Visie & uitgangspunten Transitie

Nadere informatie

transformatie jeugdzorg FoodValley transformatie jeugdzorg FoodValley INFORMATIEBIJEENKOMST UITVRAAG JEUGDHULP SAMENWERKENDE GEMEENTEN

transformatie jeugdzorg FoodValley transformatie jeugdzorg FoodValley INFORMATIEBIJEENKOMST UITVRAAG JEUGDHULP SAMENWERKENDE GEMEENTEN transformatie transformatie jeugdzorg FoodValley jeugdzorg FoodValley INFORMATIEBIJEENKOMST UITVRAAG JEUGDHULP SAMENWERKENDE GEMEENTEN REGIO FOODVALLEY Datum: 12 mei 2014 te Ede Notulen: Saskia van Aggelen

Nadere informatie

Inkoop Jeugdhulp regio IJsselland. i-sociaal Domein 20 maart 2018

Inkoop Jeugdhulp regio IJsselland. i-sociaal Domein 20 maart 2018 Inkoop Jeugdhulp regio IJsselland i-sociaal Domein 20 maart 2018 Even voorstellen Gert Luisman Contractmanager Maatschappelijk Domein Bestuursdienst Ommen-Hardenberg Lid werkgroep contractering Jeugdhulp

Nadere informatie

Inkoop jeugd. Kenniscarrousel, 9 juni Regio Gooi en Vechtstreek

Inkoop jeugd. Kenniscarrousel, 9 juni Regio Gooi en Vechtstreek Inkoop jeugd Kenniscarrousel, 9 juni 2016 1 Regio Gooi en Vechtstreek Agenda 1. Een paar vragen 2. Stip op de horizon 3. Wat gaat veranderen? 4. Afpellen: gedwongen kader, ambulante jeugdhulp, dagverblijf,

Nadere informatie

Aanbesteding Dyslexie 2018

Aanbesteding Dyslexie 2018 Aanbesteding Dyslexie 2018 Door Sander Otto, adviseur aanbestedingen Lidwien van Langen, adviseur Marktconsultatie aanbieders Dyslexie Regio Eemland 15 mei 2017 Disclaimer: Alle informatie in de sheets

Nadere informatie

Rapportage Impactmonitor begeleiding

Rapportage Impactmonitor begeleiding Rapportage Impactmonitor begeleiding Valkenswaard, Heeze-Leende en Cranendonck Enschede, 31 januari 2012 SS/12/259/ova2 drs. Sylvia Schutte Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Aantal cliënten met begeleiding...

Nadere informatie

Memo. Aan: Raad Van: College (Jan Overweg) Datum: 27 juni 2017 Betreft : Nadere informatie inkoop HH

Memo. Aan: Raad Van: College (Jan Overweg) Datum: 27 juni 2017 Betreft : Nadere informatie inkoop HH Memo Aan: Raad Van: College (Jan Overweg) Datum: 27 juni 2017 Betreft : Nadere informatie inkoop HH Middels deze memo brengt het college u op de hoogte van de manier waarop de verschillende vormen van

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OKTOBER 2015 JEUGD

NIEUWSBRIEF OKTOBER 2015 JEUGD NIEUWSBRIEF OKTOBER 2015 JEUGD Beste zorgaanbieders, Dit is de tweede nieuwsbrief van Zorg om Tafel Jeugd. Met een nieuwsbrief informeren wij u actief over de stand van zaken en ontwikkelingen. Besluitvorming

Nadere informatie

PERSOONSGEBONDEN BUDGET (PGB)

PERSOONSGEBONDEN BUDGET (PGB) Infoblad PERSOONSGEBONDEN BUDGET (PGB) Na 1 januari 2015 blijft het pgb mogelijk voor verschillende vormen van zorg en ondersteuning. u Wat is een pgb? Een pgb is een persoonsgebonden budget dat ingezet

Nadere informatie

GEMEENTE HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE

GEMEENTE HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE GEMEENTE HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE ONDERWERP : NOTULEN / VOLGNR: (Voorlopige) gunningen Jeugd GGZ en Dyslexiezorg Voorgesteld besluit: 1 Voor de levering van de voorzieningen op het vlak van Jeugd-

Nadere informatie

Besluit vast te stellen het Besluit maatschappelijke ondersteuning Doetinchem 2015

Besluit vast te stellen het Besluit maatschappelijke ondersteuning Doetinchem 2015 Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Doetinchem 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Doetinchem; gelet op de artikelen 2, 11, derde lid, 12, zesde lid, 13, tweede

Nadere informatie

Leeswijzer kwaliteitskader 2017 en bijbehorend toetsingskader

Leeswijzer kwaliteitskader 2017 en bijbehorend toetsingskader 1 Leeswijzer kwaliteitskader 2017 en bijbehorend toetsingskader 2 Kwaliteitskader 2017 Het kwaliteitskader 2017 is een richtinggevende leidraad. Het is geen afvinklijstje. Het kwaliteitskader stimuleert

Nadere informatie

Aan de raad. No. 10. Wissenkerke, 21 oktober 2013

Aan de raad. No. 10. Wissenkerke, 21 oktober 2013 Raadsvergadering d.d. 19 december 2013 Aan de raad Voorstraat 31, 4491 EV Wissenkerke Postbus 3, 4490 AA Wissenkerke Tel 14 0113 Fax (0113) 377300 No. 10. Wissenkerke, 21 oktober 2013 Onderwerp: Voorstel/alternatieven

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere (Flevoland)

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere (Flevoland) Het college van burgemeester en wethouders van Almere, BESLUIT: Vast te stellen navolgende Nadere regels tot wijziging (tweede wijziging) van de Nadere regels verordeningen Jeugdwet en Wmo Artikel I: De

Nadere informatie

Gouda, 11 september 2014. Geachte lezer,

Gouda, 11 september 2014. Geachte lezer, Gouda, 11 september 2014 Geachte lezer, In dit document wordt op basis van voorstellen aangegeven op basis van welke productparameters de gemeenten in Midden-Holland voornemens zijn om de zorg voor de

Nadere informatie

Raadsvoorstel Zaaknr:

Raadsvoorstel Zaaknr: Raadsvoorstel Zaaknr: 43.979 Onderwerp: Regionaal Transitie Arrangement (RTA) jeugdzorg regio Noordoost-Brabant Samenvatting: Door de decentralisatie van de jeugdzorg met ingang van 1 januari 2015 worden

Nadere informatie

Actualiteit t.b.v. ouder(woon)initiatieven

Actualiteit t.b.v. ouder(woon)initiatieven Actualiteit t.b.v. ouder(woon)initiatieven Zaterdag 24 november 2018 Breda Dorien Kloosterman adviseur Naar-Keuze Onderwerpen Vernieuwend kwaliteitskader AVG Ontwikkelingen PGB maandbedrag, gewaarborgde

Nadere informatie

Artikelsgewijze toelichting

Artikelsgewijze toelichting Artikelsgewijze toelichting Wettelijk kader In de Jeugdwet en de Wmo 2015 staat over het persoonsgebonden budget (hierna te noemen PGB ): Als een cliënt (dan wel zijn ouders in geval van een jeugdige)

Nadere informatie

!7": ZORG 'EHANDICAPTENZORG

!7: ZORG 'EHANDICAPTENZORG !7": ZORG 'EHANDICAPTENZORG )NKOOPBELEID,ANGDURIGE :ORG +LANTVERSIE De inkoop van gehandicaptenzorg in 2015 1 Als het nodig is heb je recht op langdurige zorg. Denk aan thuiszorg, verblijf in een verpleeg-

Nadere informatie

Bijlage 2. Percentages telefonische bereikbaarheid en service level 100,0% 80,0% Telefonische bereikbaarheid Service Level 60,0% 40,0%

Bijlage 2. Percentages telefonische bereikbaarheid en service level 100,0% 80,0% Telefonische bereikbaarheid Service Level 60,0% 40,0% Bijlage 2 Hieronder zijn de prestatie-indicatoren opgenomen. De gegevens in onderstaande grafieken zijn afkomstig uit de uitvoeringsverslagen van de Wlz-uitvoerders. Alleen grafiek 5 is gebaseerd op gegevens

Nadere informatie

*Z0273AC8012* AANGEPASTE UITVOERINGSREGELS bij de verordening jeugdhulp SWW Met ingang van 1 januari Z.52798/D van 8

*Z0273AC8012* AANGEPASTE UITVOERINGSREGELS bij de verordening jeugdhulp SWW Met ingang van 1 januari Z.52798/D van 8 *Z0273AC8012* AANGEPASTE UITVOERINGSREGELS bij de verordening jeugdhulp SWW Met ingang van 1 januari 2016 Z.52798/D.28339 1 van 8 INHOUD Uitvoeringsregels... 3 Toelichting... 3 Artikel 1 beschikbare voorzieningen...

Nadere informatie

Overlegtafel ambulante behandeling, zorg en ondersteuning

Overlegtafel ambulante behandeling, zorg en ondersteuning Overlegtafel ambulante behandeling, zorg en ondersteuning Agenda: Welkom en mededelingen Introductie algemeen Traject JGGZ / definiëring begrippen Ideeën Ordeningsmodel, Producten & bekostiging Toelichting

Nadere informatie

Voorlichtingsbijeenkomst inkoopbeleid Zorgkantoor Midden IJssel 5 juni 2013

Voorlichtingsbijeenkomst inkoopbeleid Zorgkantoor Midden IJssel 5 juni 2013 Voorlichtingsbijeenkomst inkoopbeleid 2014 Zorgkantoor Midden IJssel 5 juni 2013 Agenda Thema s voorlichtingsbijeenkomst Tijd Opening en welkom 14.00 Ontwikkelingen Uitgangspunten inkoopbeleid 2014 Korte

Nadere informatie

Invoering Wlz krachttoer veldpartijen, maar er zijn ook zorgen

Invoering Wlz krachttoer veldpartijen, maar er zijn ook zorgen Aan Van Vaste Commissie VWS, Tweede Kamer der Staten Generaal Doorkiesnummer (030) 698 82 42 Datum 28 april 2015 Onderwerp AO Decentralisatie Wmo/Wlz Heeft u vragen of wilt u meer informatie dan kunt u

Nadere informatie

Tafel 3: AFRONDING FASE 1

Tafel 3: AFRONDING FASE 1 Tafel 3: AFRONDING FASE 1 Agenda 10.00 10:45 Stand van zaken werkgroepen 10.45 11.00 Toelichting openstaande punten 11.00 12.15 Doorlopen concept deelovereenkomst 12.15 12:30 Vervolgtraject Stand van zaken:

Nadere informatie

FAQS voor Langdurige GGZ

FAQS voor Langdurige GGZ FAQS voor Langdurige GGZ Welke cliënten vallen dadelijk nu onder WLZ en welke onder de Zvw? De wetgeving zegt dat cliënten met een verblijf tot 1095 dagen onder de Zvw vallen (was 365 dagen) en cliënten

Nadere informatie

Aan: dhr. M. Sturkenboom Datum: 30 juni 2014 Betreft: Beleidswijziging Hulp bij huishouding WMO en aanbesteding huishoudelijke hulp

Aan: dhr. M. Sturkenboom Datum: 30 juni 2014 Betreft: Beleidswijziging Hulp bij huishouding WMO en aanbesteding huishoudelijke hulp Aan: dhr. M. Sturkenboom Datum: 30 juni 2014 Betreft: Beleidswijziging Hulp bij huishouding WMO en aanbesteding huishoudelijke hulp Geachte heer Sturkenboom, Hierbij beantwoording van de door u ingediende

Nadere informatie

Decentralisaties Jeugd en Wmo Beleid & Verordeningen

Decentralisaties Jeugd en Wmo Beleid & Verordeningen Decentralisaties Jeugd en Wmo Beleid & Verordeningen Door Karin Maas en Marieke Beudeker 2 CONCEPT Waar komen we vandaan? Landelijke wetgeving Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 Jeugdwet (vervangt

Nadere informatie

Jaarverslag februari Bas de Greef

Jaarverslag februari Bas de Greef Jaarverslag 2016 12 februari 2017 Bas de Greef Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Inleiding... 4 Meerjarenperspectief... 5 Kwaliteit van zorg... 5 Huisvesting... 5 Financiële stabiliteit...

Nadere informatie

Beleidsplan Jeugdhulp Peelregio en Verordening. Commissie Samenleving 6 oktober 2014

Beleidsplan Jeugdhulp Peelregio en Verordening. Commissie Samenleving 6 oktober 2014 Beleidsplan Jeugdhulp Peelregio en Verordening Commissie Samenleving 6 oktober 2014 Vooraf Aansluitend op vastgesteld Beleidskader Jeugdhulp Peelregio ( 11 februari 2014). Advisering door Wmo raden (bijlage

Nadere informatie

2 1 JULI2015. Gemeente Delft. Gescand archief datum ^ Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad

2 1 JULI2015. Gemeente Delft. Gescand archief datum ^ Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad Gemeente Delft Gescand archief datum ^ 2 1 JULI2015 Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van : het college van B en W Datum : 26 05 2015 Pfh. : A.H. Hekker Steller : Olga Lemmen tel.nr. : 06 52739444 e-mall

Nadere informatie

Bijeenkomst inkoop Voor de huidige en nieuwe zorgaanbieders 2 juli 2015

Bijeenkomst inkoop Voor de huidige en nieuwe zorgaanbieders 2 juli 2015 Bijeenkomst inkoop 2016-2017 Voor de huidige en nieuwe zorgaanbieders 2 juli 2015 Programma Opening door Grietje Kalfsbeek 16.00 Inkoop 2015 en transformatie: waar staan we nu? (Grietje Kalfsbeek) 16.30

Nadere informatie

*19UIT00844* *19UIT00844* *19UIT00844*

*19UIT00844* *19UIT00844* *19UIT00844* gemeenteraad Montferland Telefoonnummer: 0316-291391 Ons kenmerk: 19UIT00844 Behorend bij: Uw kenmerk: - Datum: 19 februari 2019 Bijlage(n): - Uw brief van: Onderwerp: raadsbrief onderzoek intergemeentelijke

Nadere informatie

Procesbeschrijving transformatie agenda Jeugd Gelderland Versiedatum 8 juni 2015

Procesbeschrijving transformatie agenda Jeugd Gelderland Versiedatum 8 juni 2015 Procesbeschrijving transformatie agenda Jeugd Gelderland Versiedatum 8 juni 2015 Vanaf 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor alle hulp en ondersteuning aan jeugd. Na de transitie (overdracht van taken)

Nadere informatie

Input cliëntperspectief Beschermd wonen 10 maart 2016

Input cliëntperspectief Beschermd wonen 10 maart 2016 Input cliëntperspectief Beschermd wonen 10 maart 2016 We (cliënten) zijn geen cassettebandje die steeds alles herhaalt" (citaat cliënt) Inleiding Op 10 maart 2016 heeft een bijeenkomst beschermd wonen/cliëntperspectief

Nadere informatie

Toelichting bij het Zorginkoopdocument Wlz 2017 sector GGZ en Overeenkomst 2017 sector GGZ n.a.v. de vragen gesteld voor de Nota van Inlichtingen:

Toelichting bij het Zorginkoopdocument Wlz 2017 sector GGZ en Overeenkomst 2017 sector GGZ n.a.v. de vragen gesteld voor de Nota van Inlichtingen: Toelichting bij het Zorginkoopdocument Wlz sector GGZ en Overeenkomst sector GGZ n.a.v. de vragen gesteld voor de Nota van Inlichtingen: Indien een vraag betrekking had op tekst die letterlijk terug te

Nadere informatie

1. Onderwerp OGGZ: Uitvoeringnotitie Beschermd Wonen

1. Onderwerp OGGZ: Uitvoeringnotitie Beschermd Wonen In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude

Nadere informatie

SOCIALE WIJKTEAMS HUGO TER STEEGE

SOCIALE WIJKTEAMS HUGO TER STEEGE SOCIALE WIJKTEAMS HUGO TER STEEGE Bijeenkomst Regio Noord-Veluwe Even voorstellen 2 Directeur/eigenaar, Zaltbommel Projectleider gemeente s-hertogenbosch Decentralisaties AWBZ Sociale wijkteams Onderwerpen

Nadere informatie

Decentralisatie jeugdzorg

Decentralisatie jeugdzorg Decentralisatie jeugdzorg Analyse van de cijfers Irene Niessen i.niessen@aef.nl 06-15101913 Eric Damoiseaux e.damoiseaux@aef.nl 06-83223403 Agenda Opbouw analyse Resultaten Vervolgstappen Opbouw analyse

Nadere informatie

DEEL I PRESENTATIE Marktconsultatie DJI bijeenkomst 3 1 juni 2017

DEEL I PRESENTATIE Marktconsultatie DJI bijeenkomst 3 1 juni 2017 DEEL I PRESENTATIE Markconsultatie DJI 2017 Ambulante zorg 1 juni 2017 Agenda bijeenkomst 10.30 11.00 Introductie en kennismaking 11.00 12.00 Thema 1 en 2 12.00 12.30 Lunch 12.30 13.00 Thema 3 (DBBC) óf

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Gemeente Mook en Middelaar. Samenvatting. Voorstel om te besluiten

Raadsvoorstel. Gemeente Mook en Middelaar. Samenvatting. Voorstel om te besluiten Agenda puntnummer Documentnummer Raadsvergadering d. d. Raadscommissie Commissie d.d. Programma Onderwerp Portefeuillehouder Bijlagen ry--\ ert 9_ 32 14 december 2017 Commissie Samenleving 28 november

Nadere informatie

Inkoopkader Wmo 2016: Toelating nieuwe aanbieders

Inkoopkader Wmo 2016: Toelating nieuwe aanbieders Ontwerp Inkoopkader Wmo 2016: Toelating nieuwe aanbieders Gemeente Midden-Delfland Datum: 18 mei 2015 Inkoopkader Wmo 2016: toelating nieuwe aanbieders Inleiding De gemeenten Delft, Midden-Delfland, Rijswijk

Nadere informatie

NOTITIE RESULTAATSTURING EN KWALITEITSEISEN WMO Ten behoeve van de ontwikkeltafel op 25 augustus 2017

NOTITIE RESULTAATSTURING EN KWALITEITSEISEN WMO Ten behoeve van de ontwikkeltafel op 25 augustus 2017 NOTITIE RESULTAATSTURING EN KWALITEITSEISEN WMO Ten behoeve van de ontwikkeltafel op 25 augustus 2017 1. Inleiding Reeds in de ontwikkeltafels van 2016 zijn de eerste verkennende stappen gezet op het gebied

Nadere informatie

FOT Beschermd Wonen. d.d

FOT Beschermd Wonen. d.d FOT Beschermd Wonen d.d. 13-06-2017 1 Startdocument BW 2 Kaders van de inkoop beschermd Wonen Inhoudelijk: Visie volgens groeidocument / Dannenberg Realiseren randvoorwaarden een gedeelde verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Werksessie verantwoording

Werksessie verantwoording Studiedag Beschermd Wonen Werksessie verantwoording Jan Ruiter controller RIBW Overijssel Remco Bels adviseur KPMG Gezondheidszorg Agenda Introductie Korte inleiding zorglandschap en -uitgaven Korte inleiding

Nadere informatie

Plan van aanpak regionaal transitiearrangement jeugdzorg Ijsselland

Plan van aanpak regionaal transitiearrangement jeugdzorg Ijsselland Memo: Van: Aan: Datum: Linda Nugter Gemeente Zwolle Postbus 10007 8011 PK Zwolle T (038) 498 2797 l.nugter@zwolle.nl https://jeugdzorgdichtbij.pleio.nl Plan van aanpak regionaal transitiearrangement jeugdzorg

Nadere informatie

Inkooptraject Beschermd Wonen Gemeente Eindhoven

Inkooptraject Beschermd Wonen Gemeente Eindhoven Inkooptraject Beschermd Wonen Gemeente Eindhoven Concept Verslag Overlegtafel Beschermd Wonen 5de ronde d.d. 14.01.2015 Aanwezig namens de Gemeente Eindhoven: * Dhr. P. Van Emden (Projectleider en Voorzitter)

Nadere informatie

Regionale samenwerking voor de Wmo in BNO-oost Besluit Portefeuillehouders overleg AWBZ 27 maart 2014

Regionale samenwerking voor de Wmo in BNO-oost Besluit Portefeuillehouders overleg AWBZ 27 maart 2014 Regionale samenwerking voor de Wmo in BNO-oost Besluit Portefeuillehouders overleg AWBZ 27 maart 2014 Inleiding Voor de transitie AWBZ werken we samen in de regio Brabant Noordoost-oost. We hebben het

Nadere informatie

23. Over het PGB en het Trekkingrecht. In 20 minuten

23. Over het PGB en het Trekkingrecht. In 20 minuten 23. Over het PGB en het Trekkingrecht In 20 minuten Twee onderdelen 1. Pgb in de Wmo en Jeugd. 2. Invoeren Trekkingsrecht en SVB Toegang: handreiking Overgangsrecht: handreiking in de maak PGB beleid:

Nadere informatie

Onderwerp : Beleidsregels en Nadere regels jeugdhulp Molenwaard

Onderwerp : Beleidsregels en Nadere regels jeugdhulp Molenwaard Ambtelijke toelichting / voorstel aan het college zaaknummer : 193734 steller : Jacqueline Gadella-Molhoek portefeuillehouder : wethouder P. (Piet) Vat Onderwerp : Beleidsregels en Nadere regels jeugdhulp

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid 2015

Zorginkoopbeleid 2015 Zorginkoopbeleid 2015 Context HLZ WLZ/AWBZ Politieke besluitvorming Uniformering Landelijk versus regionaal beleid Marktanalyse Proces Rafelrandjes Vraag/antwoord Agenda inkoop 2015 Uitgangspunten landelijk

Nadere informatie

Openbaar. Inkoopnotitie bovenregionale inkoop G6 jeugdhulp

Openbaar. Inkoopnotitie bovenregionale inkoop G6 jeugdhulp Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Inkoopnotitie bovenregionale inkoop G6 jeugdhulp Programma Zorg & Welzijn Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Zes Gelderse regio's hebben op basis van eerdere bestuurlijke

Nadere informatie

Inkoop maatwerkvoorzieningen begeleiding 2016. Datum: 28 juli 2015 Auteur: Anoek Huigen (projectleider inkoop Wmo 2015)

Inkoop maatwerkvoorzieningen begeleiding 2016. Datum: 28 juli 2015 Auteur: Anoek Huigen (projectleider inkoop Wmo 2015) Inkoop maatwerkvoorzieningen begeleiding 2016 Datum: 28 juli 2015 Auteur: Anoek Huigen (projectleider inkoop Wmo 2015) Inkoopopdracht (1) Binnen het beschikbare budget contracteren van (2) Kwalitatief

Nadere informatie

Decentralisatie van de jeugdzorg naar gemeenten

Decentralisatie van de jeugdzorg naar gemeenten Decentralisatie van de jeugdzorg naar gemeenten Inhoud Wat is jeugdzorg en specifieke thema s Achtergrond van de decentralisatie Vastgesteld beleid Rol en positie CJG Inzicht in zorggebruik en kosten Risico

Nadere informatie

aan deze doelgroep zorg geleverd worden vanuit

aan deze doelgroep zorg geleverd worden vanuit Oplegvel 1. Onderwerp Zorginkoop LVB doelgroep 2. Rol van het Platformtaak volgens gemeente samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Al snel na de invoering van de Wmo 2015 werd ons duidelijk

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk l / Ervaringen invoering Wlz 16 september 2015

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk l / Ervaringen invoering Wlz 16 september 2015 Aan alle Wlz-uitvoerders Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres l Onderwerp Datum

Nadere informatie

Impactanalyse kabinetsbeleid langdurige zorg voor de gehandicaptensector

Impactanalyse kabinetsbeleid langdurige zorg voor de gehandicaptensector Impactanalyse kabinetsbeleid langdurige zorg voor de gehandicaptensector Inleiding Met het verschijnen van de brief Hervorming van de langdurige ondersteuning en zorg van 25 april 2013 heeft het kabinet

Nadere informatie

1. Onderwerp Uitvoeringsafspraken contingentregeling bijzondere doelgroepen 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland

1. Onderwerp Uitvoeringsafspraken contingentregeling bijzondere doelgroepen 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude

Nadere informatie

Transitie en transformatie Jeugdzorg. Themabijeenkomst 16 september 2013

Transitie en transformatie Jeugdzorg. Themabijeenkomst 16 september 2013 Transitie en transformatie Jeugdzorg Themabijeenkomst 16 september 2013 Agenda Film: Transitie jeugdzorg Jeugdwet en Wetstraject Film: Regionaal transitie arrangement Regionaal transitie arrangement Film:

Nadere informatie

NOTITIE. : Yvonne Roelands E-mailadres : yroelands@dsw.nl Datum : Maart 2013. : Beleid instellingsvreemde ZZP s

NOTITIE. : Yvonne Roelands E-mailadres : yroelands@dsw.nl Datum : Maart 2013. : Beleid instellingsvreemde ZZP s NOTITIE Van : Yvonne Roelands E-mailadres : yroelands@dsw.nl Datum : Maart 2013 Betreft : Beleid instellingsvreemde ZZP s Het kan voorkomen dat een cliënt bij een instelling wordt aangemeld met een andere

Nadere informatie

Onderwerp: Decentralisatie extramurale begeleiding AWBZ (DAL).

Onderwerp: Decentralisatie extramurale begeleiding AWBZ (DAL). Raadsvergadering 25 juni 2012 Nr.: 16 AAN de gemeenteraad Onderwerp: Decentralisatie extramurale begeleiding AWBZ (DAL). Portefeuillehouder: Mevrouw O.G. Hartman-Togtema. Ter inzage liggende stukken: Keuzedocument

Nadere informatie

Onderwerp : Inkoop jeugdbescherming en jeugdreclassering, informatie omtrent WSG en Leger des Heils

Onderwerp : Inkoop jeugdbescherming en jeugdreclassering, informatie omtrent WSG en Leger des Heils Raadsinformatiebrief Datum : 3 oktober 2017 Zaaknummer Giessenlanden Zaaknummer Molenwaard : : 17-22196 787966 Portefeuillehouder Giessenlanden Portefeuillehouder Molenwaard : : wethouder H. (Harmen) Akkerman

Nadere informatie

Mezzo Advies Verordening WMO 2015

Mezzo Advies Verordening WMO 2015 Verordening WMO 2015 Mezzo Auteur: Karin Verbeek Bunnik, mei 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. De reikwijdte van mantelzorg 4 2.1 Mantelzorg is altijd vrijwillig 4 2.2 Mantelzorg en bovengebruikelijke

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 2 Jeugdhulp 2016 Achterhoekse Gemeenten

Nota van Inlichtingen 2 Jeugdhulp 2016 Achterhoekse Gemeenten Nota van Inlichtingen 2 Jeugdhulp 2016 Achterhoekse Gemeenten Status: Definitief Datum: 14-10-2015 Nota van Inlichtingen 2 Jeugdhulp 2016 Achterhoekse Gemeenten Erratum Naam # document Bladzijde Paragraaf

Nadere informatie

Het ABC van aanbesteden met voorbeelden uit Noord- Nederland

Het ABC van aanbesteden met voorbeelden uit Noord- Nederland Het ABC van aanbesteden met voorbeelden uit Noord- Nederland info@bureaulagro.nl 06-25 51 38 51 Kennisdagen november 2014 Wat gaat waarheen? Het ABC van aanbesteden Korte inventarisatie WMO 2015 (18+)

Nadere informatie

g e m e e n t e M O N T F O O R T

g e m e e n t e M O N T F O O R T SCHRIFELIJKE VRAGEN AAN HE COLLEGE Nr. 2016-25 Datum: 28 november 2016 Naam vragensteller: Anne-Marie van de Poll/ Nicolet Rorije Vraag gericht aan: wethouders Vlaar en Langerak Onderwerp: Informatienota

Nadere informatie