Emmy Verhey, viool Godfried Hoogeveen, cello Paul Komen, piano

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Emmy Verhey, viool Godfried Hoogeveen, cello Paul Komen, piano"

Transcriptie

1 Emmy Verhey, viool Godfried Hoogeveen, cello Paul Komen, piano Programma: Sergei Rachmaninov ( ) Geza Frid ( ) Trio in g kl.t., op.9 "Elégiaque" (1893) Trio, op.27 (1947) PAUZE Pjotr Iljitsj Tsaikovski ( ) Trio in a kl.t.op.50 (1881/1883) Emmy Verhey heeft eigenlijk geen introductie nodig, zij is immers beroemd om haar vioolspel dat van een ongeëvenaarde gevoeligheid en technisch elan is; van een doorleefde rijpheid die weinig violisten kunnen benaderen. Het niveau van haar spel is het resultaat van een leven dat volledig in dienst staat van de muziek. Dankzij haar grote professionaliteit en haar integer artistiek idealisme is zij al 40 jaar een veelgevraagd soliste. Niet alleen op de Nederlandse muziekpodia maar ook in de concertzalen van internationale betekenis is haar vioolspel regelmatig te horen. De opmerkelijke diversiteit van haar repertoire is illustratief voor haar muzikale veelzijdigheid en technisch vakmanschap. Uiteindelijk geeft zij een grote viooltraditie door die een aantal illustere voorgangers kent. Zij maakte talloze opnames voor radio en televisie, op gramofoonplaten en cd. Emmy Verhey bespeelt een Guarnerius uit zie ook:

2 Godfried Hoogeveen is een van de meest gevraagde Nederlandse cellosolisten. Hij begon zijn cellostudie onder leiding van Max Budnitzky en Jacobus van der Beek te Hilversum. Bij Tibor de Machula studeerde hij verder aan het Amsterdams Muzieklyceum en behaalde daar zijn solistendiploma cum laude. Hoogeveen zette zijn studie voort bj de legendarische Gregor Piatigorsky aan de Universiteit van Zuid Californië. Tijdens zijn vierjarige studie daar speelde hij kamermuziek met zijn leraar en Jascha Heifetz en gaf hij les aan de Universiteit van California (U.C.L.A.). Als toegewijd kamermuziekspeler is hij vast medewerker aan festivals van Seattle, Hawaii, New York en het Reizend Muziekgezelschap te Amsterdam. Godfried Hoogeveen was eerste solocellist bij het Residentie Orkest van 1976 tot 1990 en heeft sinds 1990 dezelfde positie bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest. In 1995 vroeg Sir Georg Solti hem eerste solocellist te zijn bij het 'World Orchestra for Peace' ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van de United Nations. Paul Komen studeerde aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Jan Wijn. Hij vervolgde zijn studie bij Hans Leygraf in Hannover, bij Gyorgy Sandor in New York en bij Gyorgy Sebok in Bloomington. In 1989 debuteerde hij in de VS met recitals in Carnegie Hall in New York en in de National Gallery in Washington. De afgelopen jaren heeft Paul Komen zich naast de moderne vleugel ook toegelegd op het bespelen van historische instrumenten, hetgeen geleid heeft tot talloze concerten op internationale festivals, zoals het Festival voor Oude Muziek in Utrecht, de Dresdner Muzikfestspiele, Festspiele Sans Soucis in Potsdam, Le Festival de Piano de La Roque d'anthéron, de Berliner Tage für Alte Musik en het festival Musica Antigua in Barcelona. Naast zijn solo optredens speelt Paul Komen veel kamermuziek in wisselende bezettingen en heeft hij een succesvol pianoduo met de georgische pianiste Nata Tsvereli.

3 Pianorecital Marietta Petkova Programma: Georg Friedrich Händel ( ) Chaconne in G gr.t., HWV 435 Ludwig van Beethoven ( ) Leo de Klerk (1958) Leo Smit ( ) Sergej Rachmaninov ( ) Sergej Prokofjev ( ) Johann Sebastian Bach ( ) PAUZE Sonate in f kl.t. op.57 Appassionata - Allegro assai - Andante con moto - Allegro ma non troppo Chaconne in C gr.t. Deux Hommages - A Sherlock Holmes (1928) - A Remmington (1930) 5 Etudes Tableaux, op.33 - in f kl.t.: Allegro non troppo - in C: Allegro - in c kl.t.: Grave - in es kl.t.: Non allegro - in Es: Allegro con fuoco Selectie uit: Visions Fugitives, op.22 Uit: Vioolpartita BWV 1006: Preludio Bewerking: Sergej Rachmaninov Marietta Petkova - werd geboren in Roese Bulgarije. Na een 7-jarige studie aan het Muzieklyceum aldaar, die zij op haar 18e jaar met een Gouden Medaille afsloot, studeerde ze een jaar aan de Muziek Academie te Sofia bij Lili Atanassova en Gina Tabakova. Daarna studeerde ze twee jaar aan de Hochschule für Musik in Wenen bij Paul Badura-Skoda, die over

4 haar schreef: "Zelden heb ik een leerling gehad in wie intelligentie, gevoel en technische capaciteiten zo perfect in balans zijn. Ondanks haar jonge leeftijd is zij een volledig gerijpt artieste. Wanneer zij optreedt is zij compleet verzonken in de muziek en in staat om haar toehoorders diep te ontroeren." In 1989/90 was zij 'resident artist' aan The Banff Centre for the Arts in Canada. In 1990 besloot zij zich in Amsterdam te vestigen, waar zij bij Jan Wijn aan het Sweelinck Conservatorium haar studie vervolgde, welke zij in 1994 afsloot met een '10 met onderscheiding'. In een interview in het blad 'Pianowereld' zei Jan Wijn over haar: "Marietta Petkova is wat je noemt een natuurtalent. Toen ik haar voor het eerst hoorde spelen dacht ik dat zij in een vorig leven ook al pianiste moet zijn geweest. De manier waarop ze haar handen op de piano zette en met de toetsen omging was voor mij heel nieuw. Ik had nog nooit iemand gezien met zoveel affiniteit voor muziek en voor de piano zelf." Inmiddels volgde zij sinds 1989 ook lessen bij de befaamde pianist/pedagoog György Sebök ( ), vooral in het Zwitserse Ernen. Sebök bleek voor haar een leermeester van onschatbare waarde. "Alles wat ik nog zal leren zal van hem komen", aldus Marietta Petkova in zie ook:

5 The Atlantic Trio Ansfried Plat, cello Bas Verheijden, piano Vegard Nilsen, viool Programma: Franz Schubert ( ) Ludwig van Beethoven ( ) Pianotrio in Es, op.100 D.929 (originele versie) Variaties in Es, op.44 PAUZE Paul Juon ( ) Pianotrio no.1 in a kl.t., op.17 The Atlantic Trio werd opgericht in 2003 en heeft sindsdien zijn naam al behoorlijk eer aangedaan: naast een groeiend aantal recitals in Nederland, maakte het trio al tournees naar Curaçao, Aruba en naar diverse steden in Noorwegen (waar vanwege het grote succes zelfs een jaarlijks Atlantic Festival is opgericht in Gjövik). In november 2006 nam The Atlantic Trio zeer succesvol deel aan een Masterclass van het befaamde Altenberg Trio Wien. In seizoen 06/07 organiseerde het trio samen met het Párkányi Kwartet een zesdelige concertserie Rondom Brahms in de Amstelkerk te Amsterdam. De samenwerking met het Párkányi Kwartet kreeg een vervolg met een concert in de serie Seinconcerten. In 2008 verscheen er een cd van The Atlantic Trio met daarop werken van Hummel, Taneyev en Mendelssohn. In 2009 vond bovendien het Atlantic Chamber Music Festival in Vught plaats. Momenteel is The Atlantic Trio bezig met een project, getiteld Sergei Taneyev: The complete Chamber music with Piano. In het kader daarvan namen zij als eerste Nederlandse pianotrio Taneyevs Pianotrio opus 22 op en afgelopen seizoen gaven zij de Nederlandse première van Taneyevs Pianokwartet opus 20. Hiernaast breekt het trio een lans voor twee andere onterecht vergeten componisten, Friedrich Gernsheim en Paul Juon. In 2011 verscheen de nieuwe CD Traces of Brahms met daarop werk van componisten die allemaal invloeden van Brahms vertonen: Paul Juon, Friedrich Gernsheim en Robert Schumann. Wie de eerste tien maten hoort van Juon (De Russische Brahms) of Gernsheim (de Nederlandse Brahms), wil vervolgens hun gehele oeuvre leren kennen!, aldus Bas Verheijden. Het is voor ons onvoorstelbaar dat componisten als Juon en Gernsheim zo ondergesneeuwd zijn geraakt: hun muziek is van grote klasse en zou overal te horen moeten zijn. Bas Verheijden studeerde met onderscheiding af bij Jan Wijn en werd daarna als enige Nederlander ooit aan genomen aan de befaamde Accademia Pianistica incontri col Maestro te Imola. Hij volgde masterclasses bij o.a. Maria Joâo Pires ( waarvan de Avro een documentaire maakte) en won onder meer het Internationale Muziekconcours Scheveningen in 1997 en de Gouden Vriendenkrans in 1998 (samen met duopartner Niek van Oosterum). Zijn grote

6 doorbraak kwam toen hij in 2000 veertien avonden achtereen Rachmaninovs Derde Pianoconcert uitvoerde in alle grote zalen van Nederland, samen met het Nederlands Studenten Orkest o.l.v. Roland Kieft. Van het slotconcert in het Concertgebouw werd een live-cd uitgebracht. In 2005 verscheen van Bas met Liza Ferschtman (Viool) een dubbel-cd die zeer enthousiast ontvangen werd en o.a. een 10 kreeg in de Luister van februari '05. Hiernaast vormt Bas een duo met cellist Maarten Jansen en pianist Niek van Oosterum. Zie ook de eigen site van Bas: Janneke van Prooijen studeerde bij Jaring Walta en Ilya Grubert, ontving masterclasses van Herman Krebbers en György Kurtág, en zigeunermuzieklessen van Nello Mirando en Kálmán Urszui. Haar lyrische spel is geliefd bij zowel publiek als medemuzikanten. Naast Prisma Strijktrio is zij verbonden aan Ensemble Lunapark. Ook is zij primarius van zigeunerorkest Nap, aanvoerder van het Wereldorkest en lid van het internationaal vermaarde Ives ensemble. De cellist Ansfried Plat studeerde aan het Conservatorium Groningen bij Ben de Ligt, en behaalde zijn diploma Uitvoerend Musicus bij Jean Decroos aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Sinds 1996 is hij als cellist verbonden aan het Radio Filharmonisch Orkest. Ook heeft hij de afgelopen jaren als solist opgetreden in o.a. het Dubbelconcert van Brahms, onder andere in De Vereeniging te Nijmegen en in San Francisco (V.S.). Ansfried bespeelt een cello van Jaap Bolink, hem ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. zie ook:

7 Florial Strijkkwartet Emma Breedveld, cello Josje ter Haar, viool Ruben Sanderse, altviool Job ter Haar, cello PROGRAMMA Gian Francesco Malipiero Strijkkwartet nr.1 ( ) Rispetti e strambotti Nadia Boulanger Improvisation ( ) (arr. Job ter Haar) Igor Stravinsky Tango ( ) (arr. Wolfgang Birtel) Heitor Villa-Lobos ( ) PAUZE Igor Stravinsky Charles Koechlin ( ) Astor Piazzolla ( ) Strijkkwartet nr.1 Concertino Adagio uit Strijkkwartet nr.2 op.57 Tango Ballet Job ter Haar (1964) studeerde cello bij René van Ast, Lidewij S cheifes en Anner Bijlsma. Ook volgde hij masterclasses bij Heinrich Schiff en Valentin Berlinsky. Na het behalen van het diploma Uitvoerend Musicus legde hij zich toe op het spelen van kamermuziek. Met ensembles zoals Strijktrio Holland, Musica ad Rhenum, het Ives Ensemble en het Beethoven Trio Amsterdam maakte hij plaatopnamen en gaf hij concerten in alle delen van de wereld. Josje ter Haar (1961) studeerde in den Haag bij Davina van Wely en Vera Beths, waar ze cum laude afstudeerde met een speciale conservatoriumprijs. Zij speelde in Strijktrio Holland, het Schönberg Ensemble en het Ives Ensemble. Sinds 1998 is zij eerste violiste bij het Radio Filharmonisch Orkest. Emma Breedveld (1974) studeerde aan de conservatoria in Utrecht en Amsterdam bij István Párkánvi. Zij volgde masterclasses Bij Yvri Gitlis, Gilles Apap en Giora Feidman, was violiste in het Escher Ensemble en bij Carel Kraayenhof s Sexteto. Zij speelt nu in het Ives Ensemble en is docent aan het Amsterdams conservatorium. Ruben Sanderse (1966) rondde zijn conservatoriumstudie voor viool af bij Jaring Walta. Daarna altviool bij Ferdinand Erblich. Hij speelde bij Amsterdam Sinfoniëtta en het Ives Ensemble, was 15 jaar aanvoerder bij het European Union Chamber Orchestra. Ruben is nu aanvoerder bij Sinfonietta Rotterdam en speelt regelmatig bij Anima Etema, La Barca Leyden, Van Swieten Society en Holland Baroque Society.

8 Ysaÿe String Trio Rada Ovcharova, viool Emlyn Stam, altviool Willem Stam, cello Programma: 'Serenades' L. van Beethoven ( ) String Trio in G Op.9 No.1 E. von Dohnányi ( ) Serenade for String Trio in C Op.10 PAUZE L. van Beethoven Serenado for String Trio in D Op.8 Rada Ovcharova, born in Sofia, Bulgaria started her violin studies at the age of six. She has won top prizes in competitions including the International Young Music Talents in Sofia, Bulgaria and has performed as a soloist with the National Youth Orchestra Sofia and the Delft Symphony Orchestra. Rada has performed regularly throughout the Netherlands and across Europe as both a chamber musician and recitalist. She plays in the Ysaÿe String Trio as well as the New European Ensemble and made numerous appearances for radio and television in these roles. Rada Ovcharova received a prestigious scholarship from the Labberté Foundation to study in the Netherlands where she completed both a Bachelor of Music degree at the Conservatory of Amsterdam and a Master s degree at the Rotterdam Conservatory. Her teachers have included Thomas Brandis, Phillipe Graffin, Istvan Parkanyi, and György Pauk. and Gordan Nikolic. Rada plays on an Andreas Gisalberti violin from Emlyn Stam is active as a chamber musician, soloist and orchestral musician in the Netherlands and throughout Europe. For three seasons he has been assistant principal violist of the Residentie Orkest in The Hague under Neeme Järvi. Emlyn Stam has made numerous appearances for Dutch radio and television. He has appeared as a soloist with the Amsterdam Symphony Orchestra and the Schönberg Ensemble. Further appearances have included performances at the Kuhmo Festival in Finland as well as performances as a guest with the Parkanyi Quartet in the Concertgebouw. Emlyn finished his Bachelor s degree in June 2006 and his Master s in September 2008 at the Royal Conservatory in The Hague having studied with Ferdinand Erblich and Vladimir Mendelssohn. Further

9 studies have included masterclasses with Yuri Bashmet, Roberto Diaz, Tabea Zimmerman, Kim Kashkashian and Gerald Stanick. After receiving a scholarship to study at Ottawa s National Arts Centre Young Artist s Program, Emlyn was given the opportunity to study solo playing and chamber music with Pinchas Zukerman, Patinka Kopec and Michael Tree.. Emlyn Stam was chosen by Seiji Ozawa to participate in his summer music festival in Blonay, Switzerland where he studied chamber music with Pamela Frank, Nobuko Imai and Sadaho Harrado. Emlyn Stam is a member of the New European Ensemble and the Ysaÿe Trio. Emlyn plays on a Pressenda viola from 1826 on generous loan from the Netherlands Musical Instrument Foundation. Born in Calgary, Canada Canadian/Dutch cellist Willem Stam began his musical education as both pianist and cellist. During his studies with John Kadz in Calgary he was coached by many of the worlds most renowned cello pedagogues including Richard Aaron, Andres Diaz, Lynn Harrel, Desmond Hoebig, Hans Jenzen, Paul Katz, Ron Leonard, Lawrence Lesser, and Aldo Parisot. At age 17 thanks to the generous support of the Alberta Foundation for the Arts, he moved to The Netherlands to study with Dimitry Ferschtman. In 2010 he successfully completed his Bachelor of Music education and is currently continuing his studies in The Netherlands with professor Ferschtman. He has also received coaching from Anner Bylsma, Natalia Gutman, Gary Hoffman, Reinhard Latzko, Harro Ruijsenaars, and Torleif Thedéen. An experienced chamber musician, Willem is a founding member of several ensembles with which he regularly performs throughout The Netherlands, Europe, and around the world. The Ysaýe Trio was founded in 2006 in The Hague and performs regularly throughout the Netherlands including frequent performances with Belarusian/Dutch pianist Hanna Shybayeva in a project called Symphonic Intimacy which includes arrangements of symphonic works and concertos for chamber music settings. Willem is also an avid performer of contemporary music and in 2008 was involved in founding the New European Ensemble, an ensemble of young musicians from across Europe which combines older more established works of the 20th century repertoire with new works written by some of the best composers of our time which has performed across Holland as well as in Sweden and the United Kingdom. Willem also performs regularly with violinist Eduardo Paredes both as a duo and in larger ensembles and appears regularly as recitalist with pianists Sergey Smirnov and Stefan Petrovic. He has received chamber music coaching from many of the worlds leading chamber musicians including members of the Alban Berg, Daniel, Guarneri, Miro, Parkanyi, Shanghai, and Vermeer quartets as well as Eberhard Feltz, Naum Grubert, Vladimir Mendelssohn, Gordan Nikolitcg, and Per Nyström among others. Willem first performed with orchestra in 2006 in Calgary as soloist in Dvorak s Cello Concerto and debuted with the Janacek Philharmonic in the Czech Republic in 2010 as soloist in Tchaikovsky s Rococo Variations. He has performed extensively throughout The Netherlands and has given concerts in Argentina, Bolivia, Canada, China, Czech Republic, Germany, Italy, New Zealand, Portugal, Slovakia, South Africa, Sweden, United Kingdom, and Uruguay. His performances have been broadcast on the radio and television in both Canada and The Netherlands. Most recently he appeared as soloist in Brahms Double Concerto with violinist Eduardo Paredes in Rosario, Argentina as part of an extensive five week concert tour of South America supported by the Dutch Embassies in Argentina, Bolvia, and Uruguay as well as the Netherlands Foundation for the Performing Arts. A dedicated pedagogue, Willem teaches privately in The Netherlands as well as abroad through the Internet and has also given masterclasses in Argentina, Bolivia, and Uruguay. Willem plays on a Stefano Scarampella (Mantova 1918) cello, on loan from the Netherlands Musical Instrument Foundation. Zie ook:

10 Lisa Jacobs, viool en Ksenia Kouzmenko, piano Programma: Romantiek uit Duitsland Robert Schumann ( ) Johannes Brahms ( ) Fantasiestücke, op.73 Sonate voor viool en piano in d kl.t., op.108 PAUZE Romantiek uit Engeland Benjamin Britten ( ) Edward Elgar ( ) Suite voor viool en piano Sonate in e kl.t., op.82 Stervioliste Lisa Jacobs studeerde sinds haar achtste bij Joyce Tan aan het Utrechts Conservatorium en sinds 2001 bij Ilya Grubert in Amsterdam, waar zij met een tien met onderscheiding is afgestudeerd voor zowel haar bachelor als haar masterstudie, waarbij volgens de jury 'superlatieven tekort schoten' om haar spel te verwoorden. Zij was tevens leerling van Christoph Poppen in München waar zij het prestigieuze Konzertexam volgde en met zeer veel succes in juni 2009 afrondde. Dit werd ondersteund door het Prins Bernhard Cultuurfonds. Op pas 17-jarige leeftijd maakte Lisa haar succesvolle debuut met het Koninklijk Concertgebouw Orkest o.l.v. Riccardo Chailly en speelde sindsdien meerdere malen in alle grote concertzalen van Nederland en verder over de hele wereld, zowel in kamermuziekverband op festivals als soliste met vele orkesten en gerenommeerde dirigenten, waarbij zij steevast door zowel het publiek als de pers juichend wordt ontvangen. Lisa won verscheidene eerste prijzen op (inter)nationale concoursen (o.a. Iordens Viooldagen, Prinses Christina Concours) en in februari 2005 won Lisa in Litouwen het 2e Internationale Jascha Heifetz concours, waar zij tevens voor haar vertolking van het vioolconcert van Felix Mendelssohn de publieksprijs in de wacht sleepte.voorzitter van de gerenommeerde jury was Gidon Kremer. Daarnaast ontving Lisa meerdere beurzen in Nederland, Italië en Frankrijk en was verscheidene malen te beluisteren op de nationale en internationale televisie en radio. Zo was zij eind 2008 te gast in het populaire programma De Wereld Draait Door op Nederland 3, werd zij door het magazine VIVA verkozen tot een van de 400 meest succesvolle Nederlandse vrouwen van 2009 en was zij o.a. live te bewonderen op Nederland 2 tijdens het Hofvijverconcert 2009 (met het Residentieorkest o.l.v. Neeme Järvi) en het openingsconcert van het Grachtenfestival (2011). In augustus 2008 won Lisa Jacobs de prestigieuze Grachtenfestivalprijs, waaraan onder andere concerten in Sint-Petersburg waren verbonden. Lisa volgde masterclasses bij beroemde violisten en pedagogen zoals Nelli Shkollnikova, Thomas Brandis, Ana Chumachenco en Maxim Vengerov (welke werd uitgezonden door de AVRO en gepresenteerd door Sonja Barend). Tevens was Lisa in de jaren 2002 tot en met 2005 vaste gast in de openbare masterclasses van Herman Krebbers op diens persoonlijke verzoek. Lisa bespeelt een Rugieri uit 1683, die haar particulier ter beschikking is gesteld. Zij is hier heel dankbaar voor. Zie ook:

11 Ksenia Kouzmenko, geboren 1971 te Minsk, Belarus, is de dochter van een pianistenechtpaar. Op zevenjarige leeftijd werd ze aangenomen op het Nationaal Muziek College te Minsk, waar ze in 1989 cum laude afstudeerde, met gouden medaille. Ze vervolgde haar pianostudie aan de Nationale Muziekakademie, waar ze in 1994, eveneens cum laude, haar master degree haalde als concertpianist, docent, en in pianobegeleiding en kamermuziek. In 1995 kwam ze met een internationale studiebeurs naar Nederland voor een postgraduate studie bij Naum Grubert aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Ksenia ontving in 1997 en 1998 een beurs van de Yuri Egorov Foundation. Ze volgde vele masterclasses bij o.a. Abbey Simon, György S&ndor, Elza Kolodin, Vazha Chachava, Lazar Berman, György Kurtág, Earl Wild, Charles Rosen, Jan Wijn, Karl- Heinz Kammerling, Ivan Moravec en Walter Blankenheim (Bach- interpretatiecursussen). In 1997 werd ze uitgenodigd om als fellow-student deel te nemen aan het Zomerfestival in Tanglewood (V.S.). Ksenia nam deel aan concoursen in Litouwen, Polen, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Nederland, België, Japan, en Macau, en behaalde de tweede prijs en de publieksprijs van het internationale Tromp Muziek Concours te Eindhoven, en de derde prijs op de Rencontres Musicales de Gaillard, Frankrijk. Ook ontving zij verschillende prijzen voor pianobegeleiding. Zij speelde o.a. met het Nationaal Symfonieorkest van Belarus, het Zeeuws Orkest, het Brabants Orkest, het Collegium Instrumentale Brugense, het Valeriusensemble en het Nederlands Blazersensemble. Najaar 2000 was ze solist in het Kurtágproject van het Koninklijk Conservatorium. Ze maakte opnames voor de Nationale Omroep van Belarus, de Nederlandse televisie, de BRT, Classic FM, de Concertzender en radio 4. Vanaf 1993 concerteert ze in Duitsland (o.a. op het Beethovenfestival te Bonn), Zwitserland, Engeland, België (Festival van Vlaanderen), Spanje (o.a. op het festival Semana de Musica Caja Astur ), en op vele Nederlandse podia, zoals: Concertgebouw Amsterdam; Amstelkerk, Beurs van Berlage; Muziekcentrum Utrecht; Muziekcentrum Eindhoven; Schouwburg Zwolle; Muziekcentrum Enschede; Theater de Vest Alkmaar, etc. Naast haar soloconcerten speelt Ksenia kamermuziek in verschillende ensembles en bezettingen, en geeft sinds 1999 les aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Ksenia Kouzmenko beschikt over een vleugel, die haar ter beschikking is gesteld door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.

12 Een voorstelling vol humor met als basis opera! 'Tosca gaat vreemd' Lieve Geuens, sopraan Esther Been, mezzo-sopraan Hein Hoogendoorn, piano Een sopraan, een mezzosopraan en een pianist weten met veel klasse en humor hun publiek mee te voeren in de wereld van de opera. Het trio krijgt het publiek meteen op de hand met een flinke dosis humor en zelfspot. Het publiek wordt regelmatig betrokken bij de acties van de twee zangeressen. Zij laten zich leiden door verliefdheid, wanhoop en jaloezie, terwijl de pianist ze nog enigszins in het gareel probeert te houden. Naast de verbindende teksten zijn ook regelmatig de gezongen teksten in het Nederlands. Jong en oud, operakenners en nieuwelingen: iedereen zal met plezier luisteren naar de bijzondere uitvoeringen van de mooiste aria s en duetten uit het operarepertoire. Programma: Charles Gounod ( ) Faust Air de Bijoux Tijdens de afwezigheid van haar man, die als soldaat zijn plicht vervult aan het front, ontvangt Marquerite Marguerite van een onbekende minnaar een kistje met juwelen. Ze doet ze om en bewondert zichzelf voor de spiegel W.A. Mozart ( ) Die Zauberflöte Der Hölle Rache Sarastro, een wijze hogepriester, houdt Pamina in afzondering. Pamina en Tamino, haar toekomstige echtgenoot, zullen een aantal reinigingsrituelen moeten ondergaan. De koningin der nacht, moeder van Pamina bezweert haar Sarastro te doden. Léo Delibes ( ) Lakmé Dôme épais de jasmin Lakmé, dochter van een brahmaan, baadt met een vriendin in de rivier. Zij bezingen de bloemen, de vogels en het stromende water. Lakmé s juwelen die zij heeft afgedaan worden gevonden door een Engelse officier. De officier ontwijdt door zijn aanwezigheid het heiligdom van de brahmaan. Een tragische affaire is het gevolg. Wolfgang A Mozart Le Nozze di Figaro Canzonetta sull'aria Graaf Almavira dwingt Susanna, die op het punt staat met Figaro te trouwen, tot een afspraakje. Susanne neemt de gravin in vertrouwen en samen besluiten ze de graaf een lesje te leren. De gravin zal, verkleed als Susanne, ingaan op de avances van de graaf en hem zo ontmaskeren. De gravin dicteert de brief waarin de plaats van ontmoeting wordt voorgesteld. En zo volgen er nog vele aria's duetten en liederen De Zwitserse krant Corriere del Ticino in Lugano schreef hierover: Een sopraan, een mezzosopraan en een pianist weten met een hoge mate van artisticiteit, klasse en humor hun publiek mee te voeren in de wereld van de opera. Met de prachtigste aria s en duetten uit het opera repertoire en met een invalshoek die toch wel erg eigen is aan Tosca weet dit trio te ontroeren maar ook hilarische momenten te creëren waarbij het publiek direct

13 betrokken wordt. Ongewoon en opvallend is de dialoog met het publiek en het feit dat de zangeressen zich tussen het publiek begeven waardoor er een bijzondere intimiteit ontstaat. De pianist weet met virtuositeit elke situatie op te vangen, die door toedoen van de dames ontstaat. Kortom dit trio staat garant voor een zeer bijzonder, persoonlijk optreden van grote klasse en dat alles met een bijzonder speelse benadering. Lieve Geuens is een lyrische sopraan geboren te Antwerpen. Zij studeerde aan het Utrechtse conservatorium waar zij zowel in de lichte als in de klassieke zang cum laude afstudeerde in 1991 c.q Zij studeerde o.a. bij : Gabriëlle Boré, Eugenie Ditewig, Takako Hara, Udo Reinemann, Cora Cannemeyer, Pedro Paolo Neves (Parijs ), Rachel Ann Morgan. Lieve is haar carrière als zangeres begonnen in de jazz- en popmuziek en trad jarenlang met verschillende bands op in theaters en op tv en radio. Zij is op verschillende cd s te horen en schreef/schrijft ook eigen composities. Zij werkte samen met oa. George Moustaki, Madeline Bell, the Nits. Momenteel componeert Lieve ook in samenwerking met Gregor Theelen. Vanaf september 2012 gaat Lieve met het operatrio Het Tosca eet slakken zonder zout project de Nederlandse theaters in onder de vlag van Impactentertainment.In de zomer van 2011 toerde het trio door Frankrijk. (Tosca mange des esgargots sans sel) Dit trio heeft de afgelopen jaren opgetreden in Nederland, België, Duitsland, Italië, Frankrijk en Zwitserland. Vanaf februari 2012 zal Lieve met de pianist Alfred Snel een reeks concerten geven waarin liederen van de Belgische componist Martin Lunssens vertolkt worden. Deze liederen zullen ook op cd uitkomen. Lieve is sinds 2008 techniekdocente aan het conservatorium van Amsterdam. Van 1995 tot 2009 werkte zij (o.a. als techniekdocente) aan het Conservatorium van Utrecht. Sinds 2006 maakt Lieve deel uit van The Dutch Opera Singers. Dit opera gezelschap heeft concerten verzorgd in Nederland, België, Zwitserland en Amerika (Atlanta). Lieve treed regelmatig op als soliste bij koren en orkesten. Sinds 1996 is Lieve verbonden aan het koor van de Nederlandse Opera (free-lance). In 2008/10 schreef, organiseerde en speelde Lieve de kinderopera Marquerite. Van 2007 tot 2009 was Lieve te horen in de Invitatie ; een mini-opera geschreven door Henk Alkema en Guido de Wijs. Deze Opera werd opgevoerd in Leeuwarden, Maastricht, Amsterdam, Amersfoort, Keulen. In 2007 en 2008 heeft Lieve een concertreeks gebracht met opera aria s in Nederland, België en Frankrijk in samenwerking met Hein Hoogendoorn en Bertrand Lavaud-Bach. Dit naar aanleiding van het uitkomen van haar opera-cd. Lieve heeft jarenlang samengewerkt met verschillende Nederlandse componisten (w.o. Chiel Meijering, Henk Alkema) en ze vertolkte meerdere rollen in hedendaagse Nederlands/ Belgische producties. Verder werkte Lieve in Nederland samen met verschillende operagezelschappen w.o. de SKON, Opera Nova, en bij het IOCN en vertolkte rollen in opera s van o.a. Mozart, Adam, Puccini, Purcell. Opvallend was haar vertolking van de atonale opera Het zwarte blondje van J.Andriessen in Zij heeft met Hans Liberg gewerkt in een theatervoorstelling de 4 jaargetijden en is met hem op tournee geweest in Londen en Wenen in Zij debuteerde als klassieke zangeres (nog studerende) met de hoofdrol van Marieke in de opera Rixt van Henk Alkema in de Lawei te Drachten in Zie ook: De mezzo-sopraan Esther Been studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Rita Dams en Diane Forlano en behaalde in 1996 haar opera- en solistendiploma met onderscheiding. Daarna vervolgde zij haar opleiding aan het Internationaal Opera Centrum Nederland. Masterclasses volgde zij onder andere bij Elly Ameling, Roberta Alexander, Charlotte Margiono en Christina Deutekom. Naast oratoria van Händel en Bach zong Esther Been, onder leiding van Ed Spanjaard Ravel s Shéhérazade. Zij zong in Moskou met de

14 slagwerkgroep Den Haag, Drumming van Steve Reich en in Erfurt El Amor Brujo van de Falla. Bij de Nederlandse Opera was ze te horen in de vocale ensembles l Orfeo van Monteverdi en Samson van Handel. Sinds 1997 zingt zij in het freelance koor van de Nederlandse Opera. Verder verleende Esther Been haar medewerking aan diverse opera s. Tot haar rollen behoren o.a. Cherubino (Le Nozze di Figaro), Carmen (Carmen), Orlofsky (Die Fledermaus), Blanche (Dialogues des Carmélites), Nerone (L Incoronazione di Poppea), meerdere rollen in L Enfant et les Sortilèges. Esther Been werkte met dirigenten als Riccardo Chailly, Carlo Rizzi, Stephen Stubbs, Ingo Metzmacher, en momenteel wordt zij gecoached door Rachel Ann Morgan. Zie ook: Hein Hoogendoorn, pianist, is geboren te Groningen. Hein is afgestudeerd als uitvoerend musicus (solist) aan het Conservatorium van Groningen. Hij heeft gestudeerd bij o.a. Rob van Deinse. Verder volgde hij masterclasses bij Noel Lee, Vladimir Tropp en vele anderen. Hein - een artistieke duizendpoot - treedt op als solopianist en heeft zich daarnaast in de loop van de jaren ontwikkeld als een voortreffelijk begeleider van met name vocalisten. Hij heeft als repetitor bij vele operaproducties en orkestprojecten gewerkt. De carrière van Hein als begeleider is zeer internationaal. Met de danseres Nanni Kloke vormt Hein een samenwerkingsverband dat met veel succes de hele wereld afreist. Sinds 2003 werken zij in o.a. Duitsland, Brazilië, Australië. Hein arrangeert de muziek voor alle voorstellingen en begeleid de producties als pianist. Hein is tevens verbonden aan het kunst en cultuur centrum Mémo in Berlijn. Hein heeft jaren gespeeld met de tangoband Tan Gueros die een prachtige cd uitbrachten in Tevens maakt hij deel uit van The Dutch Opera Singers, een opera gezelschap dat de afgelopen jaren vele Nederlandse theaters heeft bezocht. Hein is al 10 jaar lang de gevierde pianist van 'Het Tosca eet slakken zonder zout project'. Zie ook:

Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch. Entree 7,- Vrienden gratis. Martijn Willers piano Joris van den Berg cello

Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch. Entree 7,- Vrienden gratis. Martijn Willers piano Joris van den Berg cello Programma Kamermuziek 9 juni 2011, 12.30 uur Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch Entree 7,- Vrienden gratis Martijn Willers piano Joris van den Berg cello L. van Beethoven Variaties op

Nadere informatie

Biography Eva van Grinsven

Biography Eva van Grinsven Biography Eva van Grinsven With her broad palette of tone colours, her captivating stage presence and the tremendous joy she displays while playing, saxophonist Eva van Grinsven has won the hearts of both

Nadere informatie

NAVARRA STRING QUARTET Magnus Johnston Marije Ploemacher Simone van der Giessen Nathaniel Boyd

NAVARRA STRING QUARTET Magnus Johnston Marije Ploemacher Simone van der Giessen Nathaniel Boyd Beste vrienden, ik zou bijna zeggen: wegens succes geprolongeerd! Dit concert op (let op:) do nderdag 3 februari wordt verzorgd door het NAVARRA STRING QUARTET Magnus Johnston Marije Ploemacher Simone

Nadere informatie

programma docenten repertoire datum en prijs aanmelding Nederlandse Fluit Academie juli 2009

programma docenten repertoire datum en prijs aanmelding Nederlandse Fluit Academie juli 2009 Nederlandse Fluit Academie 19-26 juli 2009 Een top academie voor top talent: de Nederlandse Fluit Academie. 25 jonge fluitisten, verdeeld over Top Talent Klas en Young International Professionals. Wervelend

Nadere informatie

Vrijdag 21 oktober 2011, 20.15 u. Eik en Linde o.l.v. Franc Polman m.m.v. Anton Steck, viool. Aan de Amsterdamse Grachten

Vrijdag 21 oktober 2011, 20.15 u. Eik en Linde o.l.v. Franc Polman m.m.v. Anton Steck, viool. Aan de Amsterdamse Grachten Vrijdag 21 oktober 2011, 20.15 u Eik en Linde o.l.v. Franc Polman m.m.v. Anton Steck, viool Aan de Amsterdamse Grachten Het barokensemble Eik en Linde werd opgericht in 2000 in een café in de Amsterdamse

Nadere informatie

amsterdam chamber orchestra concertserie concertgebouw 2012-2013

amsterdam chamber orchestra concertserie concertgebouw 2012-2013 concertserie concertgebouw 2012-2013 het bestaat in de basis uit een kleine groep internationale topstrijkers waaraan afhankelijk van het te spelen repertoire blazers wordt gevoegd. doel van het is om

Nadere informatie

Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014

Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014 Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014 Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014 Met Amerfortissimo editie 2014 hebben we op veel gebieden enorme stappen gemaakt. Met name op het gebied

Nadere informatie

Martyn v/d Hoek Charlotte Margiono e.a Utrecht String Quartet. Masterclasses door

Martyn v/d Hoek Charlotte Margiono e.a Utrecht String Quartet. Masterclasses door Festival aan de Waal Martyn v/d Hoek Charlotte Margiono e.a Utrecht String Quartet Masterclasses door wo 8 t/m zo 12 feb 2017 Productie De Engelenbak Gasthuiskapel Zaltbommel www.engelenbakzaltbommel.nl

Nadere informatie

kamer muziek festival

kamer muziek festival van Christiaan Bor Mathieu van Bellen www.muziekgezelschap.com kamer muziek festival tussen Maas & Waal 9, 10, 11 juni 2017 Vrijdag 9 juni 2017 Concert 20:00 Louis Spohr 1784 1859 Dubbelkwartet in d, Op.65

Nadere informatie

Larissa Groeneveld, onthoud die naam, schreef het Franse dagblad Le Figaro in 1995.

Larissa Groeneveld, onthoud die naam, schreef het Franse dagblad Le Figaro in 1995. In 1988 sloegen drie veelbelovende jonge solisten met een intense passie voor de kamermuziek de handen ineen om het Osiris Trio te vormen. Het pianotrio wist zich al snel te positioneren als een toonaangevend

Nadere informatie

Edenwood duo! cello & gitaar

Edenwood duo! cello & gitaar Edenwood duo cello & gitaar Catherine Struys * gitaar Wouter Vercruysse * cello Verenigd in het leven, spelen Catherine en Wouter samen muziek sinds hun ontmoeting. In de winter 2016, doken ze de studio

Nadere informatie

SEIZOEN 14// 15. vereniging Vrienden. óók toegankelijk voor niet-leden! ALLE ACTIVITEITEN OP EEN RIJ

SEIZOEN 14// 15. vereniging Vrienden. óók toegankelijk voor niet-leden! ALLE ACTIVITEITEN OP EEN RIJ SEIZOEN 14// 15 vereniging Vrienden óók toegankelijk voor niet-leden! ALLE ACTIVITEITEN OP EEN RIJ Vriendentafels Muziekkenner Frank de Munnik neemt u mee langs bijzondere opnamen en verhalen uit de wereld

Nadere informatie

Basiscursus Klassieke muziek

Basiscursus Klassieke muziek Basiscursus Klassieke muziek George Frideric Handel (1685-1759) Watermusic (1717) Door Hélène Codjo Les 02 Kenmerken van de Barok 1. Instrumenten Violoncello, contrabas en klavecimbel = Basso continuo

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF oktober 2004

NIEUWSBRIEF oktober 2004 NIEUWSBRIEF oktober 2004 Voor u ziet u de laatste Nieuwsbrief van dit jaar ten behoeve van de vrienden van de Stichting Hans Kox, bol van de informatie en voor een belangrijk gedeelte gewijd aan de activiteiten

Nadere informatie

Stichting Muziek in de Maartenskerk.

Stichting Muziek in de Maartenskerk. Stichting Muziek in de Maartenskerk. Verslag 2013-2014 Muziek in de Maartenskerk De Stichting Muziek in de Maartenskerk organiseert klassieke kamermuziek concerten voor de liefhebbers van klassieke muziek

Nadere informatie

Aanbod Kamermuziek. Seizoen. Piano Solo Duo viool/piano Pianotrio Strijkkwartet Pianokwintet

Aanbod Kamermuziek. Seizoen. Piano Solo Duo viool/piano Pianotrio Strijkkwartet Pianokwintet Aanbod Kamermuziek Seizoen 2016 2017 Piano Solo Duo viool/piano Pianotrio Strijkkwartet Pianokwintet Zijn interpretatie is helder en vloeiend, met soepele rubato s en weelderige sprankelende harmonieën.

Nadere informatie

KAMERMUZIEKCYCLUS THEO DRIESSEN

KAMERMUZIEKCYCLUS THEO DRIESSEN KAMERMUZIEKCYCLUS THEO DRIESSEN 2017-2018 Theo Driessen Instituut Willem Prinzenstraat 43, Helmond www.theodriesseninstituut.nl 1 KAMERMUZIEKCYCLUS THEO DRIESSEN zondag 8 oktober 2017 om 15.30 uur DUTCH

Nadere informatie

De Londense Expats THE PRIMARY SOURCES. Spelen muziek van... Met werken van. JC Bach KF Abel M Clementi WA Mozart FJ Haydn. The Primary Sources :

De Londense Expats THE PRIMARY SOURCES. Spelen muziek van... Met werken van. JC Bach KF Abel M Clementi WA Mozart FJ Haydn. The Primary Sources : THE PRIMARY SOURCES Spelen muziek van... De Londense Expats Met werken van JC Bach KF Abel M Clementi WA Mozart FJ Haydn The Primary Sources : Kristen Huebner, Traverso Gerda Marijs, Cello Lucie de Saint

Nadere informatie

Trio Avanesyan Pianotrio Hrachya Avanesyan viool Sevak Avanesyan cello Julien Libeer piano

Trio Avanesyan Pianotrio Hrachya Avanesyan viool Sevak Avanesyan cello Julien Libeer piano Trio Avanesyan Pianotrio Hrachya Avanesyan viool Sevak Avanesyan cello Julien Libeer piano Biografie Het trio Het Trio Avanesyan werd opgericht in 2010, en verenigt de broers Hrachya en Sevak Avanesyan

Nadere informatie

TOG KORT NIEUWS GEBOREN: EVA DE LAAT! zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15.

TOG KORT NIEUWS GEBOREN: EVA DE LAAT! zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15. IN DE MAAT INFOBULLETIN HARMONIE TOG november 2013 TOG INTERNATIONAAL AGENDA 2013-2014: TOG KORT NIEUWS zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15.00u

Nadere informatie

Konstantyn Napolov Curriculum Vitae

Konstantyn Napolov Curriculum Vitae Konstantyn Napolov Curriculum Vitae Personalia Voornaam Achternaam Konstantyn Napolov Geboortedatum 18-08 - 1987 Geboorteplaats Nationaliteit Adres Odessa Oekraiens Willem de Zwijgerlaan 39, 2582 EG Den

Nadere informatie

STICHTING KAMERMUZIEK ZELHEM 2015-2016

STICHTING KAMERMUZIEK ZELHEM 2015-2016 STICHTING KAMERMUZIEK ZELHEM 2015-2016 Stichting Kamermuziek Zelhem - 44e seizoen 2015/2016 Aan alle liefhebbers van muziek en in het bijzonder van de kamermuziek in Zelhem. Veel jong talent presenteert

Nadere informatie

Delden klassiek. 46 e seizoen

Delden klassiek. 46 e seizoen Delden klassiek 46 e seizoen Geachte muziekvrienden, Met veel genoegen bieden wij u hierbij het muziekprogramma 2015-2016 aan. In deze brochure vindt u zowel informatie over onze kerk - als over onze kasteelconcerten.

Nadere informatie

Focus op Kortrijkse Muzikanten François Glorieux

Focus op Kortrijkse Muzikanten François Glorieux Focus op Kortrijkse Muzikanten François Glorieux Openbare Bibliotheek Kortrijk Focus Op. In deze maandelijkse reeks presenteren we telkens één Kortrijkse groep, componist of muzikant in detail. Afwisselend

Nadere informatie

Personalia Annelies Willemse

Personalia Annelies Willemse Concertcyclus Op zondag 8 juli om 16.00 uur musiceren in de St.Willibrorduskerk in Deurne Annelies Willemse op orgel, Carla Nies op dwarsfluit/panfluit en Rolf van Meurs op gitaar. In diverse combinaties

Nadere informatie

31 OKTOBER T/M 9 NOVEMBER 2008

31 OKTOBER T/M 9 NOVEMBER 2008 31 OKTOBER T/M 9 NOVEMBER 2008 gelderland zaterdag 1 nov Concertgebouw De Vereeniging, Nijmegen 20.15 uur www.keizerkarelpodia.nl / 024-3221100 28,00 pashouders 25,75 Rotterdams Kamerorkest Conrad van

Nadere informatie

PROGRAMMA. vr. 4 okt 20:30 Tour de Chanson Matthias Kadar Ç 16,00 (Internetprijs) / Ç 20,00

PROGRAMMA. vr. 4 okt 20:30 Tour de Chanson Matthias Kadar Ç 16,00 (Internetprijs) / Ç 20,00 PROGRAMMA Klassiek vocale muziek van Hõndel tot Verdi en Wagner, en van Franz Schubert tot Georges Brassens en Ramses Shaffy op verschillende locaties in Zuid Limburg en Aken, met meer dan 100 uitvoerenden,

Nadere informatie

Presentatie 1 maart 2007

Presentatie 1 maart 2007 Presentatie 1 maart 2007 0 Frank de Jonge IdtV Initiatief IdtV najaar 2003 - behoefte klassiek festival consumenten en bedrijfsleven - enthousiasme AVRO 2006 GO - IdtV en AVRO - Gemeente Den Haag - Alex

Nadere informatie

Conservatoria Symfonieorkest

Conservatoria Symfonieorkest Beethoven Bruch Die Geschöpfe des Prometheus Brahms Benzi Symfonie nr. 2 dirigent solist Conservatoria Symfonieorkest Maastricht, Gent & Tilburg 23/25/26/27 nov 2012 Programma Beethoven Benzi dirigent

Nadere informatie

Nederlandse Vereniging Voor Cardiologie organiseert. BenefietConcert. Zondag 1 september Concertgebouw Amsterdam ten behoeve van crash

Nederlandse Vereniging Voor Cardiologie organiseert. BenefietConcert. Zondag 1 september Concertgebouw Amsterdam ten behoeve van crash Nederlandse Vereniging Voor Cardiologie organiseert BenefietConcert Zondag 1 september Concertgebouw Amsterdam ten behoeve van crash De Nederlandse Vereniging voor Cardiologie is bijzonder verheugd met

Nadere informatie

Programma 21 november 2015 Open dag muziek JAZZ POP WERELDMUZIEK KLASSIEKE MUZIEK DOCENT MUZIEK MUZIEKTHEATER MASTERS EN HAVO/VWO VOOR MUZIEK EN DANS

Programma 21 november 2015 Open dag muziek JAZZ POP WERELDMUZIEK KLASSIEKE MUZIEK DOCENT MUZIEK MUZIEKTHEATER MASTERS EN HAVO/VWO VOOR MUZIEK EN DANS Programma 21 november 2015 Open dag muziek JAZZ POP WERELDMUZIEK KLASSIEKE MUZIEK DOCENT MUZIEK MUZIEKTHEATER MASTERS EN HAVO/VWO VOOR MUZIEK EN DANS Welkom op de open dag Muziek! Muziek is jouw passie,

Nadere informatie

Overzicht van zijn artikelen

Overzicht van zijn artikelen Overzicht van zijn artikelen Artikelen over Bartók Titel Verschenen in Datum * Pleidooi voor de pianocomposities van Bartók * Een brief van Béla Bartók * Sonate voor twee piano s en slagwerk Mens en Melodie

Nadere informatie

PRACHTIGE KLASSIEKE MUZIEK OP UNIEKE LOCATIES IN ZUID-LIMBURG! AVONDCONCERTREEKS 20-30 AUGUSTUS 2015 INTERNATIONAAL KAMERMUZIEK FESTIVAL & CONCOURS

PRACHTIGE KLASSIEKE MUZIEK OP UNIEKE LOCATIES IN ZUID-LIMBURG! AVONDCONCERTREEKS 20-30 AUGUSTUS 2015 INTERNATIONAAL KAMERMUZIEK FESTIVAL & CONCOURS PRACHTIGE KLASSIEKE MUZIEK OP UNIEKE LOCATIES IN ZUID-LIMBURG! AVONDCONCERTREEKS 20-30 AUGUSTUS 2015 INTERNATIONAAL KAMERMUZIEK FESTIVAL & CONCOURS Henk Guittart Artistiek leider 20-30 AUGUSTUS 2015 Het

Nadere informatie

2015 was wederom een succesvol jaar voor Stichting Percussion Friends!

2015 was wederom een succesvol jaar voor Stichting Percussion Friends! 2015 was wederom een succesvol jaar voor Stichting Percussion Friends! De onderstaande activiteiten vonden plaats binnen Stichting Percussion Friends: - Percussion Friends Chamber Music Academy (17 t/m

Nadere informatie

Evaluatie Kamermuziekfestival Landgoed de Paltz 20 & 21 mei 2017

Evaluatie Kamermuziekfestival Landgoed de Paltz 20 & 21 mei 2017 Evaluatie Kamermuziekfestival Landgoed de Paltz 20 & 21 mei 2017 We kijken terug op een zeer geslaagde eerste editie van Kamermuziekfestival Landgoed de Paltz. Een droom die uit is gekomen: een weekend

Nadere informatie

Requiem van Mozart,... na de Dodenherdenking van 4 mei 2006

Requiem van Mozart,... na de Dodenherdenking van 4 mei 2006 Interview met Arleen van Wijland datum: 14-04-2006 bron: www.eboomberg.nl auteur: ir. Fred van de Biezen Requiem van Mozart,... na de Dodenherdenking van 4 mei 2006 Het is me qua tijd nog net gelukt om

Nadere informatie

kamermuziekconcerten op vrijdagavond in Reeuwijk 24 e seizoen programma 2015-2016 www.recum.nl

kamermuziekconcerten op vrijdagavond in Reeuwijk 24 e seizoen programma 2015-2016 www.recum.nl kamermuziekconcerten op vrijdagavond in Reeuwijk 24 e seizoen programma 2015-2016 www.recum.nl Berlage Saxophone Quartet Marietta Petkova Baritonsaxofoon Eva van Grinsven Piano Marietta Petkova Altsaxofoon

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF, December 2015 NIEUWE PROGRAMMA S!!

NIEUWSBRIEF, December 2015 NIEUWE PROGRAMMA S!! NIEUWSBRIEF, December 2015 NIEUWE PROGRAMMA S!! In aansluiting op mijn reguliere series colleges Geschiedenis van de Klassieke Muziek, (voor lopende inschrijvingen zie website!!) heb ik een aantal nieuwe

Nadere informatie

TRIOFENIX STRIJKTRIO. Photo Isabelle Pateer / Otherweyes

TRIOFENIX STRIJKTRIO. Photo Isabelle Pateer / Otherweyes TRIOFENIX STRIJKTRIO Photo Isabelle Pateer / Otherweyes In 2006 richten Shirly Laub ( viool ),Tony Nys ( altviool ) en Karel Steylaerts ( cello ) TrioFenix op met als doel het weinig gespeelde repertoire

Nadere informatie

Marianske Nocturnes. Thema van het festival: van Klassiek tot Hedendaags.

Marianske Nocturnes. Thema van het festival: van Klassiek tot Hedendaags. Marianske Nocturnes Voor de derde keer wordt het internationale festival Marianske Nocturnes gehouden in 2012. Dit festival vindt plaats in de stad Marianske Lazne, te Tsjechie. Thema van het festival:

Nadere informatie

Vredeberg Kamermuziekserie

Vredeberg Kamermuziekserie 2016-2017 Programma Kamermuziekserie in de Vredebergkerk te Oosterbeek 30 jaar Stichting Kamermuziek Oosterbeek www.kamermuziekoosterbeek.nl Vredeberg Kamermuziekserie LUSTRUM In november 2016 zal met

Nadere informatie

Maandag 2 juni start de voorverkoop van de kaarten. Meer informatie hierover is te lezen op pagina 3 van deze Vriendenkrant.

Maandag 2 juni start de voorverkoop van de kaarten. Meer informatie hierover is te lezen op pagina 3 van deze Vriendenkrant. J A A R G A N G 6 NO. 2 0 S E Voorwoord Special Edition Mei 2014 INHOUD: Deze speciale editie van de Vriendenkrant staat geheel in het teken van het themaconcert From Boston To Brasil. Een muzikaal spektakel

Nadere informatie

Understanding the role of health literacy in self-management and health behaviors among older adults Geboers, Bas

Understanding the role of health literacy in self-management and health behaviors among older adults Geboers, Bas University of Groningen Understanding the role of health literacy in self-management and health behaviors among older adults Geboers, Bas IMPORTANT NOTE: You are advised to consult the publisher's version

Nadere informatie

Concert 29 oktober Joris van Rijn (viool) en Hans Eijsackers (piano) Hotel Vennendal Nunspeet

Concert 29 oktober Joris van Rijn (viool) en Hans Eijsackers (piano) Hotel Vennendal Nunspeet Randmeerconcertbrief seizoen 2006/7 nr. 3 Concert 29 oktober 2006 Joris van Rijn (viool) en Hans Eijsackers (piano) Hotel Vennendal Nunspeet 3e Randmeerconcert - seizoen 2006/2007 zondag 29 oktober 2006

Nadere informatie

The Delft Chambers Programmaoverzicht

The Delft Chambers Programmaoverzicht The Delft Chambers Programmaoverzicht vr 05 aug 2016 The Delft Chambers Tijdschema 3 Programmatoelichting 4 Plattegrond 6 Vandaag brengen wij het Delft Chamber Music Festival bij u thuis, nou ja, als u

Nadere informatie

Kamermuziekfestival Freedom 28 april t/m 2 mei

Kamermuziekfestival Freedom 28 april t/m 2 mei Kamermuziekfestival Freedom 28 april t/m 2 mei Programma 30 april 2015, 19.30 uur Bonnefantenstraat 15, Maastricht 1 mei 2015, 12.30 uur Centre Ceramique Avenue Céramique 50, Maastricht 1 mei 2015, 19.00

Nadere informatie

JAAROVERZICHT Stichting

JAAROVERZICHT Stichting JAAROVERZICHT 2015 Stichting In 2015 organiseerde Stichting Opera aan de Schie Een bootcamp La Mélodie Française o.l.v. Jean-Baptiste Milon Zes maal het Klassiek Open Podium Een tweedaagse workshop met

Nadere informatie

PROGRAMMAVOORSTELLEN 2015 2016

PROGRAMMAVOORSTELLEN 2015 2016 PROGRAMMAVOORSTELLEN 2015 2016 EEN ANDER VERHAAL HET DUDOK KWARTET ZOEKT NAAR CONTEXT EN BETREKT DE LUISTERAAR BIJ DIE ZOEKTOCHT Van Haydn tot Xenakis: al eeuwenlang spreekt het strijkkwartet bij alle

Nadere informatie

Storioni Trio Rainer Kussmaul. Vladimir Mendelssohn Haydn, Schumann, Brahms

Storioni Trio Rainer Kussmaul. Vladimir Mendelssohn Haydn, Schumann, Brahms Pianotrio Storioni Trio Rainer Kussmaul. Vladimir Mendelssohn Haydn, Schumann, Brahms dinsdag 25 januari 2005 Pianotrio. Seizoen 2004-2005 Trio Staier-Sepec-Queyras Hummel, Beethoven, Schubert woensdag

Nadere informatie

Zo vader zo dochter (of toch niet?)

Zo vader zo dochter (of toch niet?) Zo vader zo dochter (of toch niet?) Nico en Barbara Baltussen: Duo Viool-Piano I) Introductie Glenn Vervliet Violist Nico Baltussen bouwde zijn artistieke loopbaan op via o.m. de Europese prijs op de Nationale

Nadere informatie

Amsterdam, Concertgebouw, eerste uitvoering van Voor, - tusschen en naspelen uit Marsyas of De Betooverde Bron: CO o.l.v.

Amsterdam, Concertgebouw, eerste uitvoering van Voor, - tusschen en naspelen uit Marsyas of De Betooverde Bron: CO o.l.v. Bijlage 3: OVERZICHT VAN UITVOERINGEN TOT CIRCA 1940 (scenische opvoeringen met muziek zijn vet gedrukt) MARSYAS OF DE BETOOVERDE BRON 04-10-1910 Amsterdam, Paleis voor Volksvlijt, première Marsyas: N.V.

Nadere informatie

SEIZOEN 2016-2017 7 Concerten op de zondagmiddag Dorpskerk, Abcoude, aanvang 15:00 uur

SEIZOEN 2016-2017 7 Concerten op de zondagmiddag Dorpskerk, Abcoude, aanvang 15:00 uur SEIZOEN 2016-2017 7 Concerten op de zondagmiddag Dorpskerk, Abcoude, aanvang 15:00 uur 25 sep - 23 okt - 20 nov - 18 dec 15 jan GHC 12 feb - 12 mrt www.abcoudeconcerten.nl 25 september 2016 - Domenica

Nadere informatie

a m m r a g rstellen p r o o vo

a m m r a g rstellen p r o o vo p r o g r a m m a voorstellen Een ander verhaal Van Haydn tot Xenakis: al eeuwenlang spreekt het strijkwartet bij alle mogelijke componisten tot de verbeelding. Het Dudok Kwartet brengt het verhaal in

Nadere informatie

News: Tours this season!

News: Tours this season! 1 Do you remember? Lees de zinnen en vul de juiste woorden in. Kies uit: like listen presenter too loud great show number next crowd singer. Let op: je houdt twee woorden over. Welcome back to the best

Nadere informatie

Concert en Dans In Kasteel Maurick 27 november 2016

Concert en Dans In Kasteel Maurick 27 november 2016 Concert en Dans In Kasteel Maurick 27 november 2016 The Khachaturian Ensemble Zie ook: http:/www.facebook.com/khachaturianensemble Het Khachaturian Ensemble is een kamermuziekensemble dat bestaat uit musici

Nadere informatie

KUNSTontBIJT & KLASSIEK

KUNSTontBIJT & KLASSIEK Cultureel Centrum Kasteel Bel-Air zondag 27 november 2016 11.00u KUNSTontBIJT & KLASSIEK Bohemia Express RJ77 St. George Quintet Programma Antonín Dvořàk Quintetto Sol Maggiore, Opus 77 Allegro con fuoco

Nadere informatie

Muziek. Elke tijd heeft zijn eigen vormen

Muziek. Elke tijd heeft zijn eigen vormen Muziek Elke tijd heeft zijn eigen vormen Klassieke Sonate / Symfonie Eerste deel; snel en dramatisch (met sonatevorm) Tweede deel; langzaam en lyrisch. Liedvorm of thema met variaties contrasterende toonsoort

Nadere informatie

MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 1. MCO Educatie Voortgezet Onderwijs. Muziek. moet je maken! Muziekcentrum van de Omroep www.

MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 1. MCO Educatie Voortgezet Onderwijs. Muziek. moet je maken! Muziekcentrum van de Omroep www. MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 1 MCO Educatie Voortgezet Onderwijs Muziek moet je maken! Muziekcentrum van de Omroep www.mco/educatie MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 2 Muziek moet je

Nadere informatie

Fragmenten uit zijn muziek

Fragmenten uit zijn muziek Fragmenten uit zijn muziek 2009, derde Frid-cd: Budapest- Amsterdam (kamermuziek) Chamber Music by Martin Tchiba, Birthe Blom & Ditta Rohmann (www.martin-tchiba.com) (www.birtheblom.com) (www.dittarohmann.com)

Nadere informatie

Festival in t kort Op zondag 30 oktober traden 17 koren en orkesten uit de Leidse regio op in drie zalen van de Stadsgehoorzaal. Zij voerden werken

Festival in t kort Op zondag 30 oktober traden 17 koren en orkesten uit de Leidse regio op in drie zalen van de Stadsgehoorzaal. Zij voerden werken Festival in t kort Op zondag 30 oktober traden 17 koren en orkesten uit de Leidse regio op in drie zalen van de Stadsgehoorzaal. Zij voerden werken uit van hedendaagse Nederlandse componisten. Enkele van

Nadere informatie

SFEERVOL KLASSIEK KERSTCONCERT

SFEERVOL KLASSIEK KERSTCONCERT SFEERVOL KLASSIEK KERSTCONCERT STRIJKERS EN CONTINUO VAN HET DORDRECHTS KAMERORKEST Solisten: Marike Verbeek - sopraan Evelyn Tjon-En-Fa - viool Joke Burghardt-Hodes- viool ZONDAG 17 DECEMBER 15.00 UUR

Nadere informatie

Kortingen voor cursisten van de Lindenberg

Kortingen voor cursisten van de Lindenberg Kortingen voor cursisten van de Lindenberg Seizoen 2015-2016 1 Nijmegen, juli 2015 Cursisten van de Lindenberg hebben een streepje voor bij verschillende podia en winkels in Nijmegen. Op vertoon van hun

Nadere informatie

Het Kurios Klarinetkwartet, opgericht in 2002, heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een veelzijdig ensemble. Tijdens

Het Kurios Klarinetkwartet, opgericht in 2002, heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een veelzijdig ensemble. Tijdens KURIOS KLARINETKWARTET Boukje Musch - 1e & es-klarinet Peter Koetsveld - 2e klarinet Corien Hoepman - 3e & basset klarinet Mark Snitselaar - basklarinet "Il Clarinetto Versatile" Het Kurios Klarinetkwartet,

Nadere informatie

IN DE VOETSPOREN VAN BACH

IN DE VOETSPOREN VAN BACH IN DE VOETSPOREN VAN BACH Cellist René Berman bestudeert dagelijks de zes Suites die Johann Sebastian Bach (1685-1750) voor cello schreef. Bach trekt daarmee een rijk spoor door Bermans muzikale leven.

Nadere informatie

Ken uw Klassiekers 2013-2014. in desingel

Ken uw Klassiekers 2013-2014. in desingel Ken uw Klassiekers 2013-2014 in desingel wo 25 sep 2013 Camerata Bern olv. Antje Weithaas p.2 vr 11 okt 2013 B Rock olv. Bejun Mehta p.4 do 14 nov 2013 Le Concert Olympique p.6 wo 19 mrt 2014 Le Concert

Nadere informatie

Jaaroverzicht activiteiten Stichting Vrienden van het Radio Filharmonisch Orkest

Jaaroverzicht activiteiten Stichting Vrienden van het Radio Filharmonisch Orkest Jaaroverzicht activiteiten Stichting Vrienden van het Radio Filharmonisch Orkest Na de oprichting in november 2014 was 2015 het eerste jaar waarin we activiteiten georganiseerd hebben voor onze vrienden.

Nadere informatie

PERSBERICHT NEDERLANDS STUDENTEN KAMERORKEST MAART 2011 TOURNEE APRIL 2011. NESKO als knooppunt voor verschillende kunstdisciplines

PERSBERICHT NEDERLANDS STUDENTEN KAMERORKEST MAART 2011 TOURNEE APRIL 2011. NESKO als knooppunt voor verschillende kunstdisciplines PERSBERICHT MAART 2011 NEDERLANDS STUDENTEN KAMERORKEST TOURNEE APRIL 2011 NESKO als knooppunt voor verschillende kunstdisciplines programma ANTON BRUCKNER LUCAS WIEGERINK GUSTAV MAHLER Drei Stücke für

Nadere informatie

Eén instrument, twee mannen, meer dan drie mogelijkheden

Eén instrument, twee mannen, meer dan drie mogelijkheden Eén instrument, twee mannen, meer dan drie mogelijkheden Een pianist is een veelzijdig instrumentalist. Pianisten kunnen vele mogelijke beroepskeuzes maken. Om iedereen hiervan nog bewuster te maken heb

Nadere informatie

jij ontdekt... jouw passie voor Luistercursussen Klassiek cursusaanbod 2015-2016 www.ontdekscala.nl muziek Centrum voor de Kunsten

jij ontdekt... jouw passie voor Luistercursussen Klassiek cursusaanbod 2015-2016 www.ontdekscala.nl muziek Centrum voor de Kunsten jij ontdekt... muziek jouw passie voor Luistercursussen Klassiek cursusaanbod 2015-2016 Centrum voor de Kunsten www.ontdekscala.nl Luistercursussen Klassieke Muziek Al sinds vele jaren geven een tweetal

Nadere informatie

Z V E Z D O L I K I ensemble

Z V E Z D O L I K I ensemble Z V E Z D O L I K I ensemble contact Oriana Dierinck artistieke leiding Wietse Willekens promotie zvezdoliki.ensemble@gmail.com +32 494 397 333 www.zvezdoliki.be Z V E Z D O L I K I ensemble VZW 836.067.249

Nadere informatie

amsterdam sinfonietta solisten

amsterdam sinfonietta solisten amsterdam sinfonietta solisten Amsterdam Sinfonietta Solisten Candida Thompson Ingrid van Dingstee ** Jacobien Rozemond Karen Segal ** Tomoko Akasaka alt David Marks alt Kaori Yamagami cello Örs Köszeghy

Nadere informatie

Zoen mit a regn het Joodse element in de muziek van Mieczyslaw Weinberg, Veniamin Basner en Dmitri Sjostakovitsj.

Zoen mit a regn het Joodse element in de muziek van Mieczyslaw Weinberg, Veniamin Basner en Dmitri Sjostakovitsj. Zoen mit a regn het Joodse element in de muziek van Mieczyslaw Weinberg, Veniamin Basner en Dmitri Sjostakovitsj. Biografieën musici SOVALI (Sofie van Lier), sopraan, dochter van de componist Bertus van

Nadere informatie

ROMANA GOUMARE - dwarsfluit & ANI AVRAMOVA - piano

ROMANA GOUMARE - dwarsfluit & ANI AVRAMOVA - piano Beste vrienden, Op woensdag 8 december wordt het concert in onze serie verzorgd door het duo ROMANA GOUMARE - dwarsfluit & ANI AVRAMOVA - piano Romana, woonachtig in Weesp, is geen onbekende in onze serie:

Nadere informatie

Bestuurlijke en financiële informatie van de STICHTING ZUID-HOLLANDS ORKEST BELLITONI. BSN-nummer:

Bestuurlijke en financiële informatie van de STICHTING ZUID-HOLLANDS ORKEST BELLITONI. BSN-nummer: Versie: januari 2016 Bestuurlijke en financiële informatie van de STICHTING ZUID-HOLLANDS ORKEST BELLITONI BSN-nummer: 816180490 Contact gegevens: R.Reijnhart, Dr. D. Bakkerlaan 72, 2061 EX Bloemendaal

Nadere informatie

IChO26 landenklassement Oslo Noorwegen 1994

IChO26 landenklassement Oslo Noorwegen 1994 IChO26 landenklassement Oslo Noorwegen 1994 1 P.R. of China 317,601 2 United Kingdom 313,998 3 U.S. of America 303,541 4 Austria 300,036 5 Singapore 299,143 6 Korea 294,383 7 Chinese Taipei 292,39 8 Czech

Nadere informatie

CIJFERS BELGIË OVERNIGHT STAYS

CIJFERS BELGIË OVERNIGHT STAYS OVERNACHTINGEN 2015-2016 - 9 maanden VOORLOPIGE CIJFERS BELGIË OVERNIGHT STAYS 2015-2016 - 9 months PRELIMINARY FIGURES BELGIUM België 15 668 923 15 878 478 +209 555 +1,3% Belgium Nederland 4 071 014 3

Nadere informatie

Kwartetten met Beethoven

Kwartetten met Beethoven Kwartetten met Beethoven met het Dudok Quartet Amsterdam 6+ HET CONCERT KWARTETTEN MET BEETHOVEN is een concert voor iedereen vanaf 6 jaar vol fantasievolle beelden, beweging en magie met de mooiste muziek

Nadere informatie

Nieuwe chef-dirigent philharmonie zuidnederland

Nieuwe chef-dirigent philharmonie zuidnederland DMI 7 Nieuwe chef-dirigent philharmonie zuidnederland TRI LISS: IK KIJK GRAAG VOORUIT Na een gastoptreden met de status van de officiële presentatie van de toekomstige chef-dirigent in oktober 2015, is

Nadere informatie

Stichting Zuid-Hollands Orkest Bellitoni, gevestigde te Den Haag KvK:

Stichting Zuid-Hollands Orkest Bellitoni, gevestigde te Den Haag KvK: Stichting Zuid-Hollands Orkest Bellitoni, gevestigde te Den Haag KvK: 41167531 Betreft: Bestuurlijke en financiële informatie Versie: april 2017 Contact gegevens: R.Reijnhart, Dr. D. Bakkerlaan 72, 2061

Nadere informatie

Trondheim. Quintet. Belgische tournee 17-21/06/2015. Clarinet Quintet

Trondheim. Quintet. Belgische tournee 17-21/06/2015. Clarinet Quintet Clarinet Quintet Trondheim Quintet Belgische tournee 17-21/06/2015 Met een programma opgebouwd rond Brahms klarinetkwintet Op. 115 komt het Noors/Belgisch ensemble, bestaande uit leden van het Trondheim

Nadere informatie

Lustrumconcert. Camerata RCO. allen leden van het. Koninklijk Concertgebouworkest. zij spelen. Telemann, Vivaldi, Schubert en Haydn

Lustrumconcert. Camerata RCO. allen leden van het. Koninklijk Concertgebouworkest. zij spelen. Telemann, Vivaldi, Schubert en Haydn Lustrumconcert Camerata RCO allen leden van het Koninklijk Concertgebouworkest zij spelen Telemann, Vivaldi, Schubert en Haydn zondag 6 december 2015, 14.00 uur Dorpshuis Landsmeer Dit concert wordt georganiseerd

Nadere informatie

Guido Scope. Neem contact op voor een GRATIS gitaarles CONTACT. Audio & Video Optreden boeken Optredens. Over mij. Gitaarles

Guido Scope. Neem contact op voor een GRATIS gitaarles CONTACT. Audio & Video Optreden boeken Optredens. Over mij. Gitaarles Audio & Video Optreden boeken Optredens Gitaarles Over mij De speler hieronder (Guido Scope) bevat een aantal solo gitaar stukken en duo opnames met arrangementen, composities en improvisaties van hem

Nadere informatie

editie 8 Jaarprogramma t/m Centrum voor Kunst en Cultuur de Kopermolen Vaals von Clermontplein 11 6291 AT Vaals Tel. 0031 (0)43 3064668

editie 8 Jaarprogramma t/m Centrum voor Kunst en Cultuur de Kopermolen Vaals von Clermontplein 11 6291 AT Vaals Tel. 0031 (0)43 3064668 editie 8 Jaarprogramma t/m de Kopermolen i r a 5 u 1 n 0 a j i2 l u j Centrum voor Kunst en Cultuur de Kopermolen Vaals von Clermontplein 11 6291 AT Vaals Tel. 0031 (0)43 3064668 Jaarprogramma jan 2015

Nadere informatie

Blazers in de balzaal

Blazers in de balzaal Maandagenda december 2015 Kijk voor actuele informatie op www.hetgeldersorkest.nl Blazers in de balzaal Het Gelders Blaaskwintet Gudrun Bourel fluit Bram Kreeftmeijer hobo Irene Teepe klarinet Mette Laugs

Nadere informatie

Meesters. gitaar. op de. concertgebouw kleine zaal. hoofdsponsor. sponsor. otto vowinkel Luthier

Meesters. gitaar. op de. concertgebouw kleine zaal. hoofdsponsor. sponsor. otto vowinkel Luthier 2010 2011 concertgebouw kleine zaal hoofdsponsor sponsor otto vowinkel Luthier Roland Dyens zaterdag 18 september 2010 20.15 uur Roland Dyens Het vrije concert Het vrije concert Losse kaarten 35,00 Met

Nadere informatie

Around the Clock trapt af op 17-8 met Clock Classic Concert

Around the Clock trapt af op 17-8 met Clock Classic Concert Around the Clock trapt af op 17-8 met Clock Classic Concert De aftrap van het feestweekend Around the Clock in Schinveld gebeurt op vrijdag 17 augustus met het Clock Classic Concert in de H. Eligiuskerk.

Nadere informatie

ETIENNE BORGERS. compositie en spel Koele Kikkers. compositie en spel Schaop. compositie en spel Meneer Mølsk

ETIENNE BORGERS. compositie en spel Koele Kikkers. compositie en spel Schaop. compositie en spel Meneer Mølsk ETIENNE BORGERS OPLEIDING Maastricht, 21-1-1963 2008 2009 Mime opleiding te Antwerpen 2008 Cursus Mime aan de theaterschool Amsterdam 2007 Workshop Stem en Lichaam : acteurstraining olv Lorna Marshall

Nadere informatie

Oboefolia. o.l.v. Paul Dombrecht

Oboefolia. o.l.v. Paul Dombrecht Ardooisesteenweg 381 8800 Roeselare T +32 51 24 35 02 M +32 476 519 582 E info@stelito.be W www.stelito.be Btw be 469 441 891 o.l.v. Paul Dombrecht Inleiding! " #$# #!%! #! & # #! $ ' ' (!' ) ## $ *! '

Nadere informatie

2de Biënnale & Concours

2de Biënnale & Concours 2de Biënnale & Concours 28-30 oktober & 11-13 november Kerkrade, Nederland WMC Kerkrade breathing the world! Een weekend lang samen verdiepen, leren en concerteren in de inspirerende omgeving van de Zuid-Limburgse

Nadere informatie

NJO: Nationaal Jeugd Orkest Apeldoorns Trots, Gelderse Basis, (Inter)Nationale Allure. Inspraakreactie NJO

NJO: Nationaal Jeugd Orkest Apeldoorns Trots, Gelderse Basis, (Inter)Nationale Allure. Inspraakreactie NJO NJO: Nationaal Jeugd Orkest Apeldoorns Trots, Gelderse Basis, (Inter)Nationale Allure NJO, facts and figures 6-7 concerten in NJO Wintertournee 60-70 concerten in NJO Muziekzomer 25-30 activiteiten door

Nadere informatie

The Aftermath. Wat te doen na mijn afstuderen? What to do after graduation?

The Aftermath. Wat te doen na mijn afstuderen? What to do after graduation? The Atermath Wat te doen na min astuderen What to do ater graduation Geschreven voor het UvA Cultureel Festival 2005 Written or the Cultural Festival o the University o Amsterdam 2005 Ruen Nae Amsterdam,

Nadere informatie

Hoe dromen werkelijkheid worden

Hoe dromen werkelijkheid worden KLASSIEKE MUZIEK OP HET AMSTELVELD Hoe dromen werkelijkheid worden Tussen de meest gepassioneerde en rasechte hemelbestormers zal de Russische pianiste en pianodocente Tatiana Chevtchouk blijven opvallen.

Nadere informatie

yellow sounds & other colours Contact:

yellow sounds & other colours Contact: Saxkartel brengt jazz- en moderne muziek in een wat minder gebruikelijk kader: als kamermuziek met slechts vier saxofoons zonder bas en drums. Deze groep kan je best vergelijken met een strijkkwartet.

Nadere informatie

uitvoeringen & composities Chris Fictoor

uitvoeringen & composities Chris Fictoor uitvoeringen & composities Chris Fictoor ZING MEE MET DELEN UIT DE STADSORATORIA BERNLEF (1972) DE MAN MET DE VIER HANDEN (1976) IN HET KADER VAN DE HERMAN VERBEEK WEEK (9 T/M 16 MAART) Sportlaan 4-47

Nadere informatie

Rotterdam Jazz Orchestra. Belcanto Festival, Dordrecht. Jazz Café Dizzy, Rotterdam. december 2001. september 2001. mei 2004

Rotterdam Jazz Orchestra. Belcanto Festival, Dordrecht. Jazz Café Dizzy, Rotterdam. december 2001. september 2001. mei 2004 ob van de Wouw Rotterdam Jazz Orchestra december 2001 Het Rotterdam Jazz Orchestra werd eind 2003 opgericht door Rob van de Wouw, Louk Boudesteijn en Martijn de Laat. Door de oprichting kreeg Rotterdam

Nadere informatie

ITALIAANS TEMPERAMENT

ITALIAANS TEMPERAMENT Vanessa Benelli Mosell ITALIAANS TEMPERAMENT achter de vleugel Nog geen 30 is ze, maar de Italiaanse pianiste Vanessa Benelli Mosell heeft meer bereikt dan menig generatiegenoot. Ze maakte al twee cd s

Nadere informatie

Wishful Music. Education. Powered by. Meer in je mars met muziek

Wishful Music. Education. Powered by. Meer in je mars met muziek Wishful Music Education Meer in je mars met muziek Powered by Stichting Wishful Singing November 2014 SAM ENVATTING Wishful Singing wil een impuls geven aan beter klassikaal muziekonderwijs op basisscholen.

Nadere informatie

Geachte vrienden en lezers van deze nieuwsbrief,

Geachte vrienden en lezers van deze nieuwsbrief, NIEUWSBRIEF STICHTING HANS KOX februari 2013 Geachte vrienden en lezers van deze nieuwsbrief, Het is al weer enige tijd geleden dat wij u een nieuwsbrief zonden. Inmiddels is er veel gebeurd. Niet in de

Nadere informatie

schubert en elgar Amsterdam Sinfonietta Solisten Candida Thompson viool Jacobien Rozemond viool Daniel Bard altviool Kaori Yamagami cello Programma *

schubert en elgar Amsterdam Sinfonietta Solisten Candida Thompson viool Jacobien Rozemond viool Daniel Bard altviool Kaori Yamagami cello Programma * schubert en elgar Amsterdam Sinfonietta Solisten Candida Thompson viool Jacobien Rozemond viool Daniel Bard altviool Kaori Yamagami cello Nino Gvetadze piano Donderdag 29 oktober, 20.15 uur Meppel, Schouwburg

Nadere informatie

Cecilia Bernardini & Petra Somlai

Cecilia Bernardini & Petra Somlai ZO 13/03/16 15.00 Concert Cecilia Bernardini & Petra Somlai Cecilia Bernardini, viool Petra Somlai, pianoforte Ludwig van Beethoven (1770-1827) Vioolsonate in a, opus 23 Presto Andante scherzoso, più allegretto

Nadere informatie