Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn2

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn2"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn2 13 september 2014 Beste ouders, verzorgers, pedagogisch medewerkers en leerkrachten, Psssst... Wat een heerlijk sfeertje hangt er in het gebouw! Voelen jullie het ook? Gezellig, relaxed, ontspannen en vol werklust en positiviteit. Een geweldige start van het schooljaar! Kennismaken Binnen onze visie kan de rol van de ouders en verzorgers niet gemist worden. We zien ouders als partners in de zorg voor een zo optimaal mogelijke ontwikkeling van elk kind. Daarom organiseren we op maandag 22 en woensdag 24 september kennismakingsgesprekken. De bedoeling is dat leerkracht(-en) en u als ouder in gesprek gaan om zo samen uw kind steeds beter te leren kennen en samen na te gaan hoe de ontwikkeling het beste gestimuleerd kan worden. De uitnodigingen zijn gisteren meegegeven aan de kinderen die dit jaar voor het eerst bij de leerkracht in de groep zitten. Zat uw kind vorig schooljaar ook bij de huidige leerkracht en wilt u toch graag een gesprek? Stuurt u dan even een mailtje naar de leerkracht van uw kind. Informatiebrief Op vrijdag 19 september ontvang u per mail een informatiebrief van de leerkrachten van uw kind (eren). In deze brief beschrijft de leerkracht onder meer welke juf of meester op welke dag werkt in de groep, welke regels er zijn, wanneer gym op het rooster staat, hoe laat er wordt geluncht en welke leerstof dit schooljaar aan bod komt. Schroom niet om de leerkracht te benaderen als u vragen heeft over de informatiebrief. Oudergesprekken Nu we binnen ons kindcentrum opvang en onderwijs integreren, zullen we ook de oudergesprekken op dezelfde momenten gaan voeren. Dat betekent dat u als ouder met een kind op zowel de opvang en/of de peuterspeelzaal als een kind op school op dezelfde avond oudergesprekken heeft.

2 Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden.. Onderwijs is continue in beweging. Samen blijven we leren en verbeteren. We kiezen ervoor veel van - en met elkaar te leren. Teamscholing is op De Aventurijn dan ook heel gewoon. Met het hele team van De Aventurijn hebben we de ambitie om te ontwikkelen naar een meer professionele, lerende organisatie, gericht op hogere opbrengsten en samen leren. De juffen van de kinderen van 0 tot 7 jaar (bent u de term juf al gewend?) gaan zich dit jaar verder verdiepen in het kindvolgsysteem Kijk!. Met het schoolteam starten we aanstaande maandag een traject rondom Opbrengstgericht- en Handelingsgericht Werken. Daarnaast volgen medewerkers individuele scholingstrajecten en cursussen. Zo gaat juf Nehalennia een cursus over Passend Onderwijs volgen en juf Marleen over Spelen zonder ruzie. Juf Nehalennia en ondergetekende gaan dit schooljaar (samen met andere Onze Wijs-directeuren en intern begeleiders) naar een cursus rondom Opbrengstgericht Werken bij dé expert op het gebied van lerende onderwijsorganisaties: Jan Jutten. Wij willen werken aan de kwaliteit van het onderwijs: niet omdat het moet (van de inspectie), maar vanuit moreel besef dat we het beste uit de kinderen willen halen! Stichting Leergeld - Want nu meedoen is straks meetellen! Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Stichting Leergeld Walcheren wil deze kinderen mee laten doen! De stichting biedt ze kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten en geeft hen hiermee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen. Stichting Leergeld kan u helpen (een deel van) de kosten voor school of een hobby te betalen. Hierbij kunt u denken aan de kosten voor schoolreis, de contributie van de sportclub, maar ook een sporttenue en schoenen. Voor meer informatie kunt u kijken op Kokkerelen De nieuwe verrijdbare keuken is deze week gearriveerd! Dat wordt vast smullen. Tijdens de naschoolse activiteit Spaans koken wordt de keuken de komende week al gebruikt. Komt u gerust eens een kijkje nemen in het handvaardigheidslokaal. Wie weet kunt u wel een hapje proeven... Kiwistickers en batterijen sparen Zoals ik in de vorige nieuwsbrief schreef, zijn woensdag en vrijdag op De Aventurijn fruitdagen. Door het inzamelen van kiwistickertjes kunnen we ballen voor school verdienen. Als we 150 stickers verzameld hebben (dat is 1 sticker per kind!) krijgen we 10 coole ballen voor de kinderen. Helpt u mee?!

3 Bewaart u ook lege batterijen voor ons? Binnenkort komt er een inzamelton in de ontmoetingsruimte. Iedere kilo lege batterijen die wij inzamelen, is geld waard. We verdienen hiermee namelijk spaarpunten voor nieuw spel- en speelmateriaal! Mailadressen De mailadressen van de opvanggroepen en de peuterspeelzaal zijn aangepast aan de nieuwe naam van ons centrum. De oude blijven nog enkele weken werkzaam. De nieuwe mailadressen: - voor de peutergroep: - voor het kinderdagverblijf: - voor de BSO, 4up: - voor de BSO, 8up: Het mailadres en de naam van juf Marianne van de Vrie-de Kam stond in de vorige nieuwsbrief verkeerd vermeld. Hierbij nogmaals het goede mailadres: De Aventurijn helpt mee Wist u dat in Nederland ruim kinderen hun verjaardag niet kunnen vieren? Gewoon omdat er thuis te weinig geld is. Op de mooiste dag van het jaar krijgen zij geen cadeautje, hangen er geen vrolijke ballonnen en kunnen ze niet trakteren op school. Uit schaamte melden ze zich soms zelfs ziek. We willen dit schooljaar elke maandag geld inzamelen voor Stichting Jarige Job om deze kinderen helpen. Stichting Jarige Job maakt een einde aan dit verjaardagsleed en trakteert kinderen uit de armste gezinnen in de samenleving op een leuke dag. Jarige Job geeft geen geld, maar een Verjaardagsbox met alles erop en eraan. Zoals versiering, traktaties voor de klas en de leraren, wat lekkers voor de visite en natuurlijk een mooi cadeautje. We zullen in het gebouw zichtbaar maken hoeveel kinderen we blij kunnen maken met het ingezamelde geld. Dus, kunt u iets missen voor deze kinderen? Iedere maandag zamelen we het geld in. Activiteitencommissie Er is al een aantal ouders dat zich heeft aangemeld voor de activiteitencommissie. Daar zijn we heel blij mee! Wilt u ook meehelpen om activiteiten als het Sinterklaasfeest te organiseren? Aanmelden kan nog steeds via of bij één van de teamleden. Eten en drinken Fantastisch om te zien hoeveel kinderen drinkbekers en een pauzehap in een plastic doosje meenemen! Dat scheelt een hoop afval en zo werken we mee aan een schonere, duurzamere wereld. De bekers en dozen worden in een gezamenlijke kist bewaard. Wilt u daarom de bekers en dozen duidelijk voorzien van de naam van uw kind?

4 Studiedag Op woensdag 24 september hebben alle medewerkers van de Onze Wijs-scholen een studiedag rondom het thema hoogbegaafdheid. De kinderen van de groepen 1 tot en met 8 zijn die dag vrij. Met de Middelburgse scholen is daarom afgesproken dat de kinderen een dagje eerder, op dinsdag 23 september, de Kinderpostzegelactie mogen starten. Gezonde voeding Toen we vorig jaar nadachten over de opzet van De Aventurijn zochten we naar een manier om de doorgaande lijn in de ontwikkeling van de kinderen zo vloeiend mogelijk te laten verlopen. Ook de overgang van opvang of peuterspeelzaal naar school. Eén van de manieren waarmee we die doorgaande lijn willen bereiken is de methode Alles-in-1. Deze methode is een methode voor thematisch, samenhangend, betekenisvol onderwijs. Zaakvakken (aardrijkskunde, geschiedenis, biologie, burgerschapskunde), expressie, techniek, cultuur en meer- komen in logische samenhang aan bod. De ervaring is dat werken in thema s leidt tot een grotere nieuwsgierigheid en leergierigheid van kinderen. Door te zorgen dat kinderen - jonge mensen - hun natuurlijke leer- en nieuwsgierigheid behouden, schep je ruimte voor werkelijk leren en ontwikkeling. Kortom: het werken in thema s zorgt voor betekenisvol leren en werken. De methode Alles-in-1 komt daarnaast ook tegemoet aan de verschillende manieren van leren en kinderen kunnen hun talenten laten zien. Het gevolg daarvan is dat kinderen beter in hun vel zitten en er minder conflicten ontstaan. Op dit moment werken we in het hele kindcentrum (in de opvanggroepen, de peuterspeelzaal en de groepen 1 tot en met 8) over het thema gezonde voeding. Op woensdag 15 oktober bent u na peuterspeelzaal- en schooltijd van harte welkom op onze tentoonstelling over dit thema. Leuk weetje: de methode Alles-in-1 houdt rekening met het milieu door te drukken binnen de EU met milieuvriendelijk papier en inkt en de methodemakers maken geen woonwerkverkeer door thuiswerk. Tevens is er zo min mogelijk verbruiksmateriaal bij de methode. Ook dat scheelt weer voor het milieu! Agenda Maandag 15 september Wethouder Dekker (onderwijs) bezoekt De Aventurijn Vrijdag 19 september Informatiebrief 22 en 24 september Kennismakingsgesprekken groep 1 tot en met 8 Dinsdag 23 september Kinderpostzegels mee naar huis Woensdag 24 september Studiedag voor de leerkrachten: alle kinderen zijn vrij Woensdag 1 oktober Start Kinderboekenweek (thema Feest ) Woensdag 15 oktober Tentoonstelling Donderdag 16 oktober Officiële opening van het gebouw

5 DANK! We kijken als team terug op een heel fijne en gezellige open avond op dinsdag 26 augustus! Geweldig om te ervaren dat niet alleen wij, maar ook de kinderen en u als ouders en verzorgers heel blij zijn met het nieuwe gebouw. Het was nog even spannend of we alles op tijd ingericht en opgeruimd zouden hebben. Maar het is gelukt! Daarbij hebben we veel hulp gehad van ouders én kinderen. Namens het hele team wil ik deze kinderen en ouders hier nogmaals heel veel dank zeggen! Met vriendelijke groet, namens het hele team van De Aventurijn, Kirstie van der Heide-Güthe

IN DIT NUMMER VAN DE FLESSENPOST KOMEN O.A. DE VOLGENDE ONDERWERPEN AAN BOD:

IN DIT NUMMER VAN DE FLESSENPOST KOMEN O.A. DE VOLGENDE ONDERWERPEN AAN BOD: IN DIT NUMMER VAN DE FLESSENPOST KOMEN O.A. DE VOLGENDE ONDERWERPEN AAN BOD: van de directie agenda kinderen/ouders - onderwijs MR- nieuws uit de groepen Van de directie Beste ouder(s), De zomervakantie

Nadere informatie

30 september 2013. Geachte ouders, verzorgers en belangstellenden,

30 september 2013. Geachte ouders, verzorgers en belangstellenden, 30 september 2013 2 Geachte ouders, verzorgers en belangstellenden, De herfst is één van de leuke periodes in een schooljaar: het is een thema wat aansluit bij de belevingswereld van kinderen als het gaat

Nadere informatie

Handelings- en opbrengstgericht werken op de Calvijnschool. Vertrouwd onderwijs vanuit een nieuwe benadering

Handelings- en opbrengstgericht werken op de Calvijnschool. Vertrouwd onderwijs vanuit een nieuwe benadering Handelings- en opbrengstgericht werken op de Calvijnschool Vertrouwd onderwijs vanuit een nieuwe benadering Zeilen verzetten Onderwijs blijft in beweging. De kranten staan vol met discussies over identiteit,

Nadere informatie

e-mail: obs@verschoor.nl Nieuwsbrief Burg. Verschoorschool

e-mail: obs@verschoor.nl Nieuwsbrief Burg. Verschoorschool Jan van Arkelstraat 37-39 5254CW Sleeuwijk Tel. O183-301507 e-mail: obs@verschoor.nl Burg. Verschoor School Nieuwsbrief Burg. Verschoorschool Agenda 06/10: Dag van de leraar 07/10: Peuter Kijk Ochtend

Nadere informatie

Voorwoord. Met vriendelijke groet namens het team van OBS Het Lang, Ellen Rouwenhorst Directeur

Voorwoord. Met vriendelijke groet namens het team van OBS Het Lang, Ellen Rouwenhorst Directeur Voorwoord De schoolgids is een wettelijk verplicht document voor de ouders, dat elk schooljaar moet worden goedgekeurd door de MR. In de schoolgids staat alle belangrijke informatie die u moet weten over

Nadere informatie

Maandag 24 maart 2014, week 13

Maandag 24 maart 2014, week 13 Maandag 24 maart 2014, week 13 Open dag 13 maart jl. cbs Koning Willem Alexander Op de open dag (donderdagmiddag en avond) hebben we een aantal ouders met jonge kinderen mogen ontmoeten. Jodocus stond

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AGENDA. Beste ouders, 18/9 Bezoek vogelnest OB

NIEUWSBRIEF AGENDA. Beste ouders, 18/9 Bezoek vogelnest OB NIEUWSBRIEF AGENDA Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is weer vol van start gegaan. Een bijzonder schooljaar want als alles gaat zoals gepland is dit schooljaar ons laatste volledige schooljaar in de

Nadere informatie

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers,

Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief nummer 2 Beste ouders / verzorgers, Afgelopen week en deze week is het kinderboekenweek. Zoals u wellicht weet is het thema van de kinderboekenweek: Superhelden. Bent u al in de bibliotheek

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Nummer 16, 22 mei 2015

Schooljaar 2014-2015 Nummer 16, 22 mei 2015 Schooljaar 2014-2015 Nummer 16, 22 mei 2015 Kalender: 25 mei Tweede Pinksterdag 26 mei Waardendag studiedag voor de leerkrachten, alle leerlingen vrij 28 mei Verjaardag juf Mascha 28 mei Hercontrole hoofdluis

Nadere informatie

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885 Schiedam, 01-06-2015 Aan de ouder(s)/verzorger(s), De maand juni is vandaag begonnen. De laatste volle maand van het schooljaar. Achter de schermen zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het komende

Nadere informatie

Aanvang 10.45 uur; er zijn schoenhoesjes verkrijgbaar voor 0,50 per paar weeksluiting Erflanden: groep 1/2E-3C-5C

Aanvang 10.45 uur; er zijn schoenhoesjes verkrijgbaar voor 0,50 per paar weeksluiting Erflanden: groep 1/2E-3C-5C Prot.Chr.Daltonschool voor basisonderwijs Booijenverlaat 11 7908 EE Hoogeveen tel.0528-275571 Citroenvlinder 3 7908 XN Hoogeveen tel.0528-234054 e-mail: kofschip@pricoh.nl website : www.kofschip-hoogeveen.nl

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013 Schoolkamp groep 8 Volgende week maandag, dinsdag en woensdag gaan de 40 kinderen van groep 8 naar Markelo.

Nadere informatie

M ei 2015, schooljaar 2014-2015 Nummer 12

M ei 2015, schooljaar 2014-2015 Nummer 12 M ei 2015, schooljaar 2014-2015 Nummer 12 Vrijdag 26 juni 2015 is het EINDfeest. Komt u ons weer helpen? Inhoud van deze Nieuwsbrief: I nleiding Uit de groepen 1 2 Van de ouderraad Tot slot Geachte ouders,

Nadere informatie

Olivijn Nieuwsbrief 1

Olivijn Nieuwsbrief 1 Olivijn Nieuwsbrief 1 Jaargang 4 30-8-2013 www.olivijn.almere-speciaal.nl De tweede editie van de nieuwsbrief Belangrijke data voor de komende periode: Donderdag 26 september 10 minuten gesprekken Woensdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2015

Nieuwsbrief juli 2015 Nieuwsbrief juli 2015 Beste ouders en verzorgers, Bij deze de nieuwsbrief van de maand juli. Tijdens deze laatste schoolweken staan er nog enkele momenten op de planning die voor u als ouders belangrijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Regenboog kleurt je leven. Voor in uw agenda. Vol verwachting! De Regenboog. Arco Grisnigt Agrisnigt@H3O.nl.

Nieuwsbrief. De Regenboog kleurt je leven. Voor in uw agenda. Vol verwachting! De Regenboog. Arco Grisnigt Agrisnigt@H3O.nl. 5 december 2014 Nieuwsbrief De Regenboog kleurt je leven Voor in uw agenda 15 december Spreekuur directeur Noordendijk/Zamenhof 17 december Spreekuur directeur Volkerakweg 18 december groep 1 t/m4 s middags

Nadere informatie

o.b.s. DE EGLANTIER directie@eglantiertanthof.nl tso@eglantiertanthof.nl info@kinderopvang-plein.nl

o.b.s. DE EGLANTIER directie@eglantiertanthof.nl tso@eglantiertanthof.nl info@kinderopvang-plein.nl o.b.s. DE EGLANTIER Locatie: Tanthof Derde Werelddreef 29 2622 HB Delft Tel: 015-2617650 Fax: 015-2578413 Nieuwsbrief 19 E-mailadres: MR: OR: TSO: BSO: directie@eglantiertanthof.nl mr@eglantiertanthof.nl

Nadere informatie

Schoolgids openbare basisschool De Schakel

Schoolgids openbare basisschool De Schakel Schoolgids openbare basisschool De Schakel Schooljaar 2013-2014 1 1.Voorwoord Geachte ouders, Het doet ons genoegen u een uitgave van de schoolgids te kunnen aanbieden. Scholen verschillen in sfeer, in

Nadere informatie

Fijne vakantie. kalender. Juf Bianca Frasa

Fijne vakantie. kalender. Juf Bianca Frasa Fijne vakantie De hitte van de afgelopen dagen doet ons denken en verlangen naar de zomervakantie. Even heerlijk uit de routine van alledag en zelf het ritme bepalen. We hopen dat alle kinderen en hun

Nadere informatie

Zorg voor kind en omgeving!

Zorg voor kind en omgeving! 2012 Zorg voor kind en omgeving! Marlon Slegers Dpko1D 11-5-2012 Plan van aanpak Situatieschets Ik heb nu een stage plek waar veel geregeld moet worden en het is natuurlijk belangrijk dat ook de stagiaires

Nadere informatie

2014-2015. Klipperstraat 2-4 1503 AM Zaandam 075-6163929 info@loopplank.nl www.loopplank.nl

2014-2015. Klipperstraat 2-4 1503 AM Zaandam 075-6163929 info@loopplank.nl www.loopplank.nl 2014-2015 Klipperstraat 2-4 1503 AM Zaandam 075-6163929 info@loopplank.nl www.loopplank.nl 1 1. Een woord vooraf Met deze schoolgids willen wij u een zo goed mogelijk beeld geven van onze school. U vindt

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2014

Nieuwsbrief November 2014 Nieuwsbrief November 2014 Beste ouders / verzorgers, In deze nieuwsbrief informeren wij u over de volgende onderwerpen: De lat omhoog bij de vakken rekenen, lezen, begrijpend lezen en spelling. Voor uw

Nadere informatie

In Vogelvlucht Nieuwsbrief van de Minister Marga Klompéschool en PSZ De Beestenboel

In Vogelvlucht Nieuwsbrief van de Minister Marga Klompéschool en PSZ De Beestenboel In Vogelvlucht Nieuwsbrief van de Minister Marga Klompéschool en PSZ De Beestenboel september 02-09-2011 Belangrijke data: 12-09 MR-vergadering (20:00 uur) 20-09 Prinsjesdag 22-09 Sportdag groep 1 t/m

Nadere informatie

Onderzoek naar fietsgedrag

Onderzoek naar fietsgedrag J a a r g a n g 1 0, n r. 3 4 n o v e m b e r 2 0 1 4 Onderzoek naar fietsgedrag 1 Onderzoek naar fietsgedrag Beste ouders, Op de vorige Nieuwsbrief stond aangekondigd dat Hartenaas is benaderd met de

Nadere informatie

Uitnodiging startviering Prisma

Uitnodiging startviering Prisma Nr 1 dinsdag 26 augustus 2014 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Wij zijn goed gestart dit schooljaar. Met patat en een eenmalig Kompaskinderkoor. De eeste schooldag zijn er 32 kinderen gestart met oefenen

Nadere informatie

Jaargang 27, nummer 9 30 april 2015

Jaargang 27, nummer 9 30 april 2015 Jaargang 27, nummer 9 30 april 2015 Vooraankondiging thema avond voor ouders: 3 juni organiseren we een ouder- informatieavond over Human Dynamics: Omgaan met verschillen. De officiële uitnodiging volgt

Nadere informatie