Informatiefolder groep 1 en 2. Schooljaar Door middel van deze folder willen we u informatie geven over het werken in de groepen 1-2.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatiefolder groep 1 en 2. Schooljaar 2014-2015. Door middel van deze folder willen we u informatie geven over het werken in de groepen 1-2."

Transcriptie

1 Postbus AA Kaatsheuvel Tel: Informatiefolder groep 1 en 2 Schooljaar Door middel van deze folder willen we u informatie geven over het werken in de groepen 1-2. Groepsverdeling Dit schooljaar werken juffrouw Carine, juffrouw Mieke, juffrouw Maartje en juffrouw Véronique in de groepen 1-2. Op een aantal dagen komen juffrouw Marriëtte en juffrouw Thea de leerkrachten als vrijwilliger ondersteunen. Dit jaar lopen Inge op maandag in groep 1-2b en Thijs op maandag en dinsdag in groep 1-2a stage op school. Voor de duidelijkheid ziet dat er in een schema als volgt uit: Lokaal Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag ½ A Juf Carine Juf Mieke Juf Mieke Juf Mieke Juf Mieke ½ B Juf Maartje Juf Maartje Juf Maartje Juf Véronique Juf Véronique Dagindeling Om de kinderen rustig binnen te laten komen, laten we ze bij binnenkomst even kleuren of aan tafel spelen. Als alle kinderen er zijn, gaan we in de kring zitten. In de kring hebben we verschillende kring/leergesprekken: Taalactiviteiten: We werken met de methode Schatkist. Activiteiten hierbij zijn versjes, verhalen, rijmen, auditieve oefeningen en gesprekken over een bepaald thema. Eén maal per week kijken we naar schooltv (Koekeloere). Alle kinderen krijgen ook dit schooljaar weer het koffertje van Flip de Beer mee naar huis. Ze mogen hun avonturen vertellen die ze met Flip de Beer beleefd hebben. Dit alles om de spreekdurf en woordenschat te vergroten. Voorbereidend lezen: We werken met de methode Fonemisch bewustzijn. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan beginnende geletterdheid. In groep 1 en 2 gaat het om luisteren en klanken in woorden herkennen. Bewustzijn van zinnen en woorden (lang-kort woord),

2 rijmen, klankgroepen (o-li-fant), isoleren van klanken (begin- of middenklank), synthese (b-oo-m = boom) en analyse van klanken ((maan = m-aa-n). In de klas gebruiken we de lettermuur en ook een letterblad. Rekenactiviteiten: We werken met de methode Schatkist. Activiteiten hierbij kunnen zijn op het gebied van lichaamsbesef, tellen en ruimtelijke ordening (allerlei begrippen die met het voorbereidend rekenen te maken hebben). Sociale- en emotionele ontwikkeling: We werken met de methode Amigo. Wie ben ik, ik en de ander, complimentjes geven en samenwerken zijn thema s die onder andere aan bod komen. Verkeer: We werken hierbij uit de methode Wijzer door het verkeer die aansluit bij de verkeersbeleving van de kinderen. Muziek: We werken met de methode Moet je doen en gebruiken van de methode Schatkist het Lilaliedjesboek, de liedjes sluiten aan bij de thema s van Schatkist. Schrijven: We werken één maal per week met de methode Handschrift. Deze methode bestaat uit verschillende motorische oefeningen voor groep 1 en 2. Groep 2 krijgt daarnaast op een speelse manier voorbereidende schrijfoefeningen aangeboden. Catechese: We werken hierbij met verschillende projecten uit de Regenboogreeks. De manier waarop we met elkaar omgaan vormt hierbij het uitgangspunt. Na de kringactiviteit gaan we werken met ontwikkelings- en expressiemateriaal. s Ochtends kunnen de kinderen op het takenbord zien welk werkje ze mogen doen, s middags mogen ze zelf een werkje kiezen. Tijdens het werken worden ook lesjes gegeven aan kleine groepjes. Dit kunnen plaklesjes, materiaallesjes of werkbladen zijn. Voor de kinderen van groep 2 bewaren we de plakwerkjes in een mooi plakboek. Als kinderen bij ons op school komen, krijgen ze een schrift waarin bijna alle werkjes staan, zo kunnen de kinderen bijhouden waarmee ze gewerkt hebben. Is een werkje af dan wordt dit beloond met een sticker. Om de kinderen van groep 2 wat zelfstandiger te maken en te leren plannen werken we met het werkje van de week. De kinderen krijgen een verplichte opdracht die op een middag in die week uitgevoerd moet worden. Dit is een doorgaande lijn binnen de school: nl. gr. 3 heeft het takenbord en gr. 4 t/m 8 hebben de taakbrief. Aan de computer werken de kinderen aan woordenschat en Schatkistthema s. Vanuit het groepsplan kijken we welke kinderen extra begeleiding nodig hebben. Deze kinderen krijgen extra begeleiding tijdens het zelfstandig werken van de andere kinderen. D.m.v. een timetimer zien de kinderen wanneer de juf weer bij de andere kinderen komt kijken.

3 Na het werken hebben we s ochtends even pauze en wordt het meegebrachte fruit of gezonde koek en drinken opgegeten en gedronken. Het zou fijn zijn als u met de volgende punten rekening wilt houden: Fruit graag geschild in een bakje Koeken in een bakje (vanwege kruimels) Geen priklimonade Geen snoep en chocolade Aan het einde van het dagdeel gaan we spelen: buiten spelen of bij slecht weer binnen spelen in de speelzaal. De kinderen krijgen dan vrij spel of geleid spel. Spelen is erg belangrijk voor de sociale en emotionele ontwikkeling. We maken hierover duidelijke afspraken met de kinderen zoals: samen spelen, ruilen van materialen, niemand buitensluiten en samen opruimen. Voor het spelen in de speelzaal hebben alle kinderen gymschoentjes zonder veters nodig, voorzien van naam. Coöperatieve werkvormen Op onze school werken we met coöperatief leren. Dit houdt in dat kinderen met elkaar leren samenwerken om zo tot een hoger leerrendement te komen. Hiervoor gebruiken we didactische structuren. Didactische structuren zijn werkvormen waarbij kinderen samen moeten werken en van elkaar leren. Hoe vaak gebruiken we een Didactische Structuur? We werken gedurende het schooljaar gemiddeld 3 maal per week, inclusief een Klas- of Teambouwer, met een Didactische Structuur van Coöperatief Leren. In de groepen 1-2 zullen we, tijdens de kring en werkles, met de kinderen diverse werkvormen gaan oefenen. Bijvoorbeeld door middel van een binnen- buitenkring: de kinderen vertellen dan met een liniaalstem (zachte stem) aan een maatje iets over een bepaald thema. Een ander voorbeeld is tweetal coach: samen een werkje doen en elkaar daarbij coachen. De aanpak van de werkvormen is door de hele school het zelfde. Natuurlijk bieden wij alle werkvormen op kleuterniveau aan. Enkele herkenbare zaken in de school zijn: -Het gebruik van posters in de groep, die vooral bij het inoefenen en onderhouden van didactische structuren ingezet worden als visuele ondersteuning voor leerkracht en kinderen. -Het gebruik van het Stiltesignaal in alle groepen. -Tijdens het coöperatief leren wordt er gewerkt met drie stemvolumes die concreet aangeven hoe hard een leerling mag praten: 1. Groepsstem 2. Teamstem 3. Liniaalstem Spelletjesochtend We hebben een aantal keer per jaar een gezelschapsspelletjesochtend. We spelen dan onder leiding van ouders een uur gezelschapsspelletjes in de klas. Alle kinderen mogen dan een spelletje van thuis meebrengen. Dit gaat 7 keer plaatsvinden op een woensdagochtend van 8.30 tot 9.30uur. U kunt zich hiervoor bij ons opgeven.

4 Leerlingvolgsysteem De kinderen van groep 1 en 2 worden in januari en in mei/juni getoetst op de onderdelen taal voor kleuters en rekenen voor kleuters. Deze toetsen zijn van ons leerlingvolgsysteem van het Cito. We kunnen zo zien welke begrippen de leerlingen kennen en waar nog aan gewerkt moet worden. De 10-minuten gesprekken van groep 1 t/m 8 worden gehouden in november en maart. De uitslag van de toetsen in januari bespreken we met u tijdens de gesprekken in maart en de uitslag van de toetsen in juni krijgt u schriftelijk. Mochten er bijzonderheden zijn, dan hoort u dat natuurlijk eerder. Ambrasoft op de computer thuis Op school oefenen de kinderen voor de vakgebieden spelling en rekenen op de computer met het programma Ambrasoft. Vanaf dit schooljaar kunnen alle leerlingen ook thuis oefenen met het programma AmbraSoft Thuis. Dit is een online programma waarmee uw kind thuis oefent met de lesstof van school. Op een leuke, speelse en uitdagende manier werken kinderen aan een stevige basis op het gebied van taal en rekenen. Dat kan op de pc, op de Mac en op een laptop. U krijgt van school een brief met een activeringscode. Met deze code kunt u thuis een account voor uw kind aanmaken. De oefeningen die de kinderen thuis doen worden niet toegevoegd aan het Leerling Volg Systeem op school, maar kunnen gezien worden als een extra oefening. Tot slot nog wat mededelingen: De schooltijden zijn als volgt: Maandag, dinsdag en donderdag: en uur. Woensdag: uur. Vrijdag: uur. Alle kinderen die bij ons op school komen, kunnen voor 2,50 euro een luizencape aanschaffen. Deze hangen altijd aan de kapstok met de jas eronder. We hopen hiermee de luizen buiten de groepen te houden. Wilt u proberen uw kind zoveel mogelijk zelfstandig naar binnen te laten gaan? Voor de rust in de klas is het beter dat uw kind geen speelgoed mee naar school neemt. De poort bij de speelplaats: deze graag dicht laten totdat de zoemer gaat. Het is voor ons onoverzichtelijk als we met de kinderen aan het opruimen zijn en de poort is al open. Kinderen mogen voor de verjaardag van papa, mama, opa en oma een cadeautje maken op school. We willen u vragen op de informatie-avond alvast alle data op onze verjaardagskalender in te vullen. Wij hebben dan overzicht wie in welke maand een cadeautje mag maken. U kunt bij de bibliotheek gratis boeken lenen. Kinderen kunnen van voorlezen erg genieten en het is belangrijk voor de taalontwikkeling. We gaan dit jaar met kleine groepjes in de bibliotheek boeken voor onze klassenbibliotheek lenen. Vindt u het leuk om met een groepje mee te gaan, dan kunt u zich hiervoor opgeven. Als uw kind jarig is, vieren we dit gewoonlijk om 8.30 uur in de klas. Het is leuk wanneer u hierbij aanwezig bent. Houd de traktatie klein en speelgoedjes mogen niet worden uitgedeeld.

5 Zou u uitnodigingen voor verjaardagsfeestjes niet op school willen uitdelen? Dit om teleurstellingen te voorkomen. Wanneer een leerkracht ziek mocht zijn gaan wij op zoek naar vervanging. Mocht dit onverhoopt niet lukken dan worden de groepen 1-2 gecombineerd. De kinderen van 4 jaar zijn nog niet leerplichtig en gaan op die dag met u mee terug naar huis. Gelukkig hebben we altijd nog voor vervanging kunnen zorgen. We vinden het belangrijk dat u weet dat u met vragen over uw kind altijd bij ons terecht kunt. Na schooltijd maken we graag tijd voor een gesprek. Heeft u nog vragen over deze informatie of andere vragen dan kunt u bij ons terecht. Met vriendelijke groeten, Carine, Mieke, Maartje en Véronique

Informatiefolder groep 1 en 2. Schooljaar 2015-2016. Door middel van deze folder willen we u informatie geven over het werken in de groepen 1-2.

Informatiefolder groep 1 en 2. Schooljaar 2015-2016. Door middel van deze folder willen we u informatie geven over het werken in de groepen 1-2. Postbus 16 5170AA Kaatsheuvel Tel: 0416-540 939 Email: directie@theresia-kaatsheuvel.nl Informatiefolder groep 1 en 2 Schooljaar 2015-2016 Door middel van deze folder willen we u informatie geven over

Nadere informatie

Informatiefolder groep 1 en 2. Schooljaar Door middel van deze folder willen we u informatie geven over het werken in de groepen 1-2.

Informatiefolder groep 1 en 2. Schooljaar Door middel van deze folder willen we u informatie geven over het werken in de groepen 1-2. Postbus 16 5170AA Kaatsheuvel Tel: 0416-540 939 Email: directie@theresia-kaatsheuvel.nl Informatiefolder groep 1 en 2 Schooljaar 2016-2017 Door middel van deze folder willen we u informatie geven over

Nadere informatie

Informatiefolder groep 1 en 2. Schooljaar Door middel van deze folder willen we u informatie geven over het werken in de groepen 1-2.

Informatiefolder groep 1 en 2. Schooljaar Door middel van deze folder willen we u informatie geven over het werken in de groepen 1-2. Gasthuisstraat 9 5171GC Kaatsheuvel Tel: 0416-540 939 Email: directie@theresia-kaatsheuvel.nl Informatiefolder groep 1 en 2 Schooljaar 2018-2019 Door middel van deze folder willen we u informatie geven

Nadere informatie

Informatiefolder groep 1 en 2. Schooljaar Door middel van deze folder willen we u informatie geven over het werken in de groepen 1-2.

Informatiefolder groep 1 en 2. Schooljaar Door middel van deze folder willen we u informatie geven over het werken in de groepen 1-2. Gasthuisstraat 9 5171GC Kaatsheuvel Tel: 0416-540 939 Email: directie@theresia-kaatsheuvel.nl Informatiefolder groep 1 en 2 Schooljaar 2017-2018 Door middel van deze folder willen we u informatie geven

Nadere informatie

Groepsinfo-folder BS Theresia 1. Informatie folder groep 4. Welkom in groep 4.

Groepsinfo-folder BS Theresia 1. Informatie folder groep 4. Welkom in groep 4. Informatie folder groep 4 Postbus 16 5170AA Kaatsheuvel Tel: 0416-540 939 Email: directie@theresia-kaatsheuvel.nl Welkom in groep 4. Leuk dat uw kind in groep 4 zit. We zijn al enkele weken bezig en zoals

Nadere informatie

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien.

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien. Welkom Welkom in groep 1van de Willem Teellinckschool. Uw kind zit voor het eerste of tweede jaar op de basisschool. In het begin is het voor kinderen vaak even wennen. Het gaat anders dan op de peuterspeelzaal

Nadere informatie

Kinderen leren spelenderwijs in hun eigen tempo en aan de hand van een visuele ondersteuning overzicht en grip krijgen op de tijd.

Kinderen leren spelenderwijs in hun eigen tempo en aan de hand van een visuele ondersteuning overzicht en grip krijgen op de tijd. naar de basisschool Algemene informatie omtrent de kleutergroepen *Schooltijden 8.30u.-12.00u. (woensdag tot 12.30u.) 13.00u.-15.00u. Dagindeling en praktische zaken Hoe de dag is ingedeeld is te zien

Nadere informatie

Informatieavond groep 1 en 2. Schooljaar september 2016

Informatieavond groep 1 en 2. Schooljaar september 2016 Informatieavond groep 1 en 2 Schooljaar 2016-2017 6 september 2016 LEERKRACHTEN Anita Gunnewijk: maandag, dinsdag en woensdag Miranda Demkes: donderdag en vrijdag Dagindeling Ochtend groep 1 en groep 2

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. RKBS De Hofstee

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. RKBS De Hofstee Informatieboekje schooljaar 2011-2012 RKBS De Hofstee Klassenorganisatie: Inloop: De kinderen mogen tussen 8.30 en 8.45 uur naar binnen. De kinderen mogen naar binnen gebracht worden, maar om hun zelfstandigheid

Nadere informatie

Groepen maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag Leerlingaantallen. Maike. gr. 3

Groepen maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag Leerlingaantallen. Maike. gr. 3 Informatie over groep 1/2 1. De leerkrachten van groep 1/2/3 en de weekindeling Dit jaar hebben we een combinatiegroep 1/2/3 gemaakt. De kinderen krijgen volgens onderstaand schema les van juf Romp, Britt

Nadere informatie

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 1/2

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 1/2 CBS DE VAART 2015-2016 Informatieboekje groep 1/2 De schoolregels Op onze school zijn 3 hoofdregels. Alle andere afspraken zijn terug te leiden tot deze hoofdregels 1. Ik accepteer en respecteer een ander

Nadere informatie

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon,

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon, Informatiefolder van groep 1/2 Welkom in groep 1/2 van de Joannesschool. Wij hopen er samen met uw zoon of dochter een fijne schooltijd van te maken. Via deze informatiefolder willen wij u van een aantal

Nadere informatie

Lesbrief cluster 1/2. Dagindeling. dagkleuren: maandag - rood dinsdag - oranje woensdag - geel donderdag - groen vrijdag - blauw

Lesbrief cluster 1/2. Dagindeling. dagkleuren: maandag - rood dinsdag - oranje woensdag - geel donderdag - groen vrijdag - blauw Algemeen In de onderbouwgroepen wordt ontwikkelingsgericht gewerkt. Hierbij is de interactie tussen leerlingen en leerkracht erg belangrijk. Het is van belang dat leerkrachten steeds nagaan wat de volgende

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Hallo, ik ben Mariëtte van Zutphen. Op maandag en dinsdag ben ik in groep 1/2A. Ik woon samen met mijn gezin in Veghel. Hallo,

Nadere informatie

Waarom dit boekje? De leerkrachten van groep 1-2. Algemeen. De dagindeling

Waarom dit boekje? De leerkrachten van groep 1-2. Algemeen. De dagindeling Waarom dit boekje? Dit informatieboekje is bestemd voor de ouders/verzorgers van de kinderen die in groep 1 en 2 zitten. U vindt hierin informatie over alle belangrijke afspraken, regels en gewoonten in

Nadere informatie

Basisschool St. Jozef Kerkendijk ET Someren-Heide Tel Website:

Basisschool St. Jozef Kerkendijk ET Someren-Heide Tel Website: Basisschool St. Jozef Kerkendijk 81 5712 ET Someren-Heide Tel. 0493-491654 E-mail: info.jozef@prodas.nl Website: www.bs-someren-heide.nl Facebook: https://www.facebook.com/basisschool.sintjozef Kleuter-informatieboekje

Nadere informatie

o.b.s. De Linde Loc. De Essen Informatieavond groep 1-2

o.b.s. De Linde Loc. De Essen Informatieavond groep 1-2 o.b.s. De Linde Loc. De Essen Informatieavond groep 1-2 Dagindeling s Morgens Inloop Kring Bewegingsonderwijs Pauze Werken met ontwikkelingsmaterialen Muzikale vorming Afsluiting Lunch Kring Werken met

Nadere informatie

Welkom op de Kogge. Ons onderwijs. Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Informatieboekje kleuters groep 1/2

Welkom op de Kogge. Ons onderwijs. Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Informatieboekje kleuters groep 1/2 Welkom op de Kogge Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Welkom op openbare basisschool de Kogge in IJlst! In het begin is het voor u en uw kind best even wennen op school. Een spannende

Nadere informatie

Welkom Visie De kleuterklas

Welkom Visie  De kleuterklas Welkom Welkom in groep 1van de Willem Teellinckschool. Uw kind zit voor het eerste of tweede jaar op de basisschool. In het begin is het voor kinderen vaak even wennen. Het gaat anders dan op de peuterspeelzaal

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015

WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015 WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015 Even voorstellen: Fenna van de Meerakker 1-2a gedurende het Vivian Rebergen 1-2a jaar in alle + stagiaire Rian (4e jaars Pabo) groepen stagiaires Juliette

Nadere informatie

Willen jullie weten hoe een schooldag er bij ons uit ziet? Lees dan maar snel verder..

Willen jullie weten hoe een schooldag er bij ons uit ziet? Lees dan maar snel verder.. Willen jullie weten hoe een schooldag er bij ons uit ziet? Lees dan maar snel verder.. We zijn weer begonnen 8:20 uur gaat de kleuterdeur open. Kinderen kunnen hun jas meteen aan de kapstok hangen, deze

Nadere informatie

De eerste dag van de week, is de maandag, is de maandag. De eerste dag van de week is de maandag. Etc.

De eerste dag van de week, is de maandag, is de maandag. De eerste dag van de week is de maandag. Etc. Informatie groep ½ Informatie Vooral voor ouders wiens kind voor het eerst naar school gaat is het fijn om te weten hoe alles reilt en zeilt. Vandaar dat we u graag wat praktische en inhoudelijke informatie

Nadere informatie

Een kijkje in groep 1-2

Een kijkje in groep 1-2 Het Talent Elk kind een ster Een kijkje in groep 1-2 Luciadonk 65 4707VK Roosendaal tel.: 0165-541894 fax: 0165-566212 e-mail: het.talent@kporoosendaal.nl Inhoud - Onze visie op het onderwijs in groep

Nadere informatie

Welkom Visie De kleuterklas

Welkom Visie De kleuterklas Welkom Welkom in groep 1van de Willem Teellinckschool. Uw kind zit voor het eerste of tweede jaar op de basisschool. In het begin is het voor kinderen vaak even wennen. Het gaat anders dan op de peuterspeelzaal

Nadere informatie

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Even voorstellen De kinderen van groep 6A komen bij mij, Miranda van Arendonk in de klas. Ik werk sinds 2003 op De Hofstee. Daarvoor heb ik heel even in Made

Nadere informatie

Algemene informatie groep 1/2

Algemene informatie groep 1/2 Algemene informatie groep 1/2 Schooljaar 2016-2017 Inhoudsopgave Algemeen 3 Kring 3 Werken.. 4 Fruit en drinken. 4 Spel.. 4 Vormingsgebieden.. 4 Sociaal en emotionele ontwikkeling.. 4 Creatieve vorming.

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1 en 2

Informatieboekje Groep 1 en 2 Informatieboekje Groep 1 en 2 Dagritme Inloop: - Jassen aan het haakje. - Tas met fruitspullen in het vakje. - In de tas een extra plastic tas met reserve kleding. - Gymschoenen in een aparte tas. Deze

Nadere informatie

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter Kleuterboekje De Hoeksteen Vandaag peuter, morgen kleuter Welkom op de Hoeksteen! En dan is het ineens zover: Uw kind mag (bijna) naar de basisschool! In dit boekje leest u hoe het eraan toe gaat bij de

Nadere informatie

Inhoud. Groepen 1, 2. blz

Inhoud. Groepen 1, 2. blz 1 Inhoud - Voorwoord 2 - Groepsverdeling en leerkrachten 3 - Van peuter naar kleuter 4 - OND-kinderen 5 - Dagindeling 6 - Thema s en ontwikkelingsgebieden 7 - A-B-C groepen - Zelfstandigheid - Regels en

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Welkomstwoordje Uw kind zit dit jaar in groep 6A of in groep 6B. In beide groepen hebben

Nadere informatie

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 NAAR DE BASISSCHOOL SCHOOLTIJDEN Dag Morgen Middag Maandag 8.30-12.00 13.15-15.15 uur Dinsdag 8.30-12.00 Woensdag 8.30-12.30 Donderdag 8.30-12.00 Vrijdag

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 van basisschool De Duinsprong. Wij willen in deze brief wat informatie over onze klas geven die u later altijd nog eens rustig kunt teruglezen.

Nadere informatie

Informatieboekje 2014-2015 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie

Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014

Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014 Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014 Welkom in onze klas Spelend leren. In groep 1 en 2 staat spelend leren centraal in een hiertoe uitdagende omgeving. Van belang is dat de kinderen zich op hun gemak voelen

Nadere informatie

Groepsbrief. Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2

Groepsbrief. Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2 Groepsbrief Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2 In deze groepsbrief brengen we enkele punten onder uw aandacht, die nodig zijn voor het goed functioneren van de groep. Wij vinden het belangrijk

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1-2

Informatieboekje Groep 1-2 Informatieboekje Groep 1-2 Beste ouders/verzorgers, Binnenkort is het zover; dan start uw zoon of dochter bij ons op De Springplank in groep 1. Een spannend moment voor uw kind en misschien ook voor u.

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep ½ Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep ½ Schooljaar Informatie groep ½ Schooljaar 2017-2018 Even voorstellen Hallo, ik ben Joyce van den Berg Ik werk op maandag en dinsdag in groep ½. Hallo, ik ben Elise Stap Ik werk op woensdag t/m vrijdag in groep ½.

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool!

Welkom op de St. Willibrordschool! Welkom op de St. Willibrordschool! Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Van harte welkom op Aurora! In dit boekje kunt u lezen hoe het er aan toe gaat op onze school Aurora. Veel leesplezier gewenst! Naar school gaan: De kinderen mogen

Nadere informatie

A f s p r a k e n K l e u t e r s 2 0 1 5-2016

A f s p r a k e n K l e u t e r s 2 0 1 5-2016 A f s p r a k e n K l e u t e r s 2 0 1 5-2016 Versie 4.0 Schoolreglement Kleuterschool 1 W E L K O M Versie 4.0 Schoolreglement Kleuterschool 2 Welkom: vanaf 8.30 uur Ik word met de auto, met de fiets

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Beste ouder(s)/verzorger(s), Met dit boekje willen wij u informeren over de dagelijkse gang van zaken in onze kleuterbouw. Zeker voor de ouders van onze nieuwe kleuters belangrijk,

Nadere informatie

Basisschool Op Weg September 2013 Informatie ten behoeve van de ouders van de leerlingen van groep 1-2a en 1-2b

Basisschool Op Weg September 2013 Informatie ten behoeve van de ouders van de leerlingen van groep 1-2a en 1-2b Basisschool Op Weg September 2013 Informatie ten behoeve van de ouders van de leerlingen van groep 1-2a en 1-2b Welke leerkrachten staan in deze groepen: Groep 1-2a: Juf Laura Timmermans ltimmermans@bs-opweg.nl

Nadere informatie

Informatieavond groep 1/2

Informatieavond groep 1/2 Informatieavond groep 1/2 1. Algemeen. - De schooltijden zijn op ma-di-do-vr van 8.45u -12.00u en van 13.15u-15.30u. Op woensdag van 8.45u-12.15u. Vanaf 10 minuten vóór de begintijd bent u van harte welkom

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 van basisschool De Duinsprong. Wij willen in deze brief wat informatie over onze klas geven die u later altijd nog eens rustig kunt teruglezen.

Nadere informatie

Informatieboekje. Vandaag peuter, morgen kleuter

Informatieboekje. Vandaag peuter, morgen kleuter Informatieboekje Vandaag peuter, morgen kleuter Welkom op Het Kompas! Voor u en uw kind is een bijzondere tijd aangebroken. Uw kind mag (bijna) naar de basisschool! In dit boekje leest u alles over hoe

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep leraar Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 7. Overige informatie 1. Inleiding

Nadere informatie

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 www.pieterbrueghelschool.nl De kalender Op het informatiebord hangt een BSO en overblijf

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool

Welkom op de St. Willibrordschool Welkom op de St. Willibrordschool Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 b van basisschool De Duinsprong. In deze brief vindt u wat informatie over onze klas. Deze kunt u nog eens rustig nalezen. Heeft u nog vragen

Nadere informatie

Informatiefolder groep 1 schooljaar

Informatiefolder groep 1 schooljaar Informatiefolder groep 1 schooljaar 2015-2016. Alle kinderen krijgen deze informatiefolder mee naar huis. Binnenkort hebben wij een gesprek met U waarbij wij de leidraad oudergesprekken bespreken. Voor

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool

Welkom op de St. Willibrordschool Welkom op de St. Willibrordschool Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Informatie voor groep 1 en groep 2 Andreashof (schooljaar )

Informatie voor groep 1 en groep 2 Andreashof (schooljaar ) Informatie voor groep 1 en groep 2 Andreashof (schooljaar 2017-2018) We zijn dit schooljaar gestart met 3 kleutergroepen. Dit zijn allemaal groep 1/2 combinaties. In de klassen werken wij vaak rond dezelfde

Nadere informatie

Informatie kleutergroep ~ GBS De Wegwijzer

Informatie kleutergroep ~ GBS De Wegwijzer Informatie kleutergroep ~ GBS De Wegwijzer Hiep hoi, naar school! Wanneer uw kind voor het eerst naar school gaat, komen er heel wat dingen op u en uw kind af. Door middel van dit informatieboekje willen

Nadere informatie

Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat 68 4273 ET Hank

Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat 68 4273 ET Hank Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat 68 4273 ET Hank Contact leerkrachten: Bij vragen of problemen kunt u het beste ná schooltijd

Nadere informatie

Welkom in groep 4. Hieronder volgt een toelichting bij enkele vakgebieden:

Welkom in groep 4. Hieronder volgt een toelichting bij enkele vakgebieden: Gasthuisstraat 9 5171GC Kaatsheuvel Tel: 0416-540 939 Email: directie@theresia-kaatsheuvel.nl Welkom in groep 4 Leuk dat uw kind in groep 4 zit. We zijn al enkele weken bezig en zoals u gemerkt heeft,

Nadere informatie

schooltijden 8.30u-12.00u (woensdag tot 12.30u) 13.00u-15.00u

schooltijden 8.30u-12.00u (woensdag tot 12.30u) 13.00u-15.00u Dit is de deur van onze school kom maar gauw binnen! schooltijden 8.30u-12.00u (woensdag tot 12.30u) 13.00u-15.00u hallo: Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons in de klas. Eerst mag je 5

Nadere informatie

Informatieboekje voor groep 2

Informatieboekje voor groep 2 Informatieboekje voor groep 2 zo spelen en leren wij in groep 2 Kring We beginnen s morgens met stillezen, of met een spelinloop Bij binnenkomst geven de kinderen de leerkracht een hand. Op maandagochtend

Nadere informatie

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee!

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee! Beste ouders, Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs maken in de kleutergroepen van onze school.

Nadere informatie

Nieuwsbrief: Elke maandag ontvangt u de nieuwsbrief van school via de mail. Hierin staat algemene informatie en nieuwtjes van elke groep afzonderlijk.

Nieuwsbrief: Elke maandag ontvangt u de nieuwsbrief van school via de mail. Hierin staat algemene informatie en nieuwtjes van elke groep afzonderlijk. Welkom op school in groep 1 en 2 schooljaar 2015-2016. Middels deze brief geven wij u weer informatie over het reilen en zeilen van onze groep. Wie werkt wanneer? dag ochtend middag maandag Juf Ineke Juf

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1 en 2

Informatieboekje Groep 1 en 2 Informatieboekje 2015-2016 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie

Informatie kleutergroep ~ GBS De Wegwijzer

Informatie kleutergroep ~ GBS De Wegwijzer Informatie kleutergroep ~ GBS De Wegwijzer Hiep hoi, naar school! Wanneer uw kind voor het eerst naar school gaat, komen er heel wat dingen op u en uw kind af. Door middel van dit informatieboekje willen

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers, Hieronder vindt u informatie over de werkwijze in de kleutergroepen.

Beste ouders/verzorgers, Hieronder vindt u informatie over de werkwijze in de kleutergroepen. Beste ouders/verzorgers, Hieronder vindt u informatie over de werkwijze in de kleutergroepen. Dalton: Zelfstandigheid/ verantwoordelijkheid/ samenwerken/reflectie/effectiviteit Deze Daltonpijlers staan

Nadere informatie

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Inleiding pag 2 Halen en brengen pag 3 Bewegingsonderwijs in het speellokaal pag 4 Afspraken rondom eten en drinken pag 5 Verjaardag pag 6 Wennen op school pag 7 Klassenouder

Nadere informatie

Inleiding. Beste ouders, verzorgers, lezers,

Inleiding. Beste ouders, verzorgers, lezers, Inleiding Beste ouders, verzorgers, lezers, Wij heten uw kind van harte welkom op PCBO De Fakkel. Deze kleuterinfo is een korte aanvulling op onze schoolgids en bevat informatie die speciaal bestemd is

Nadere informatie

Basisschool De Vos. Informatiefolder Groep 1 en 2

Basisschool De Vos. Informatiefolder Groep 1 en 2 Basisschool De Vos Informatiefolder Groep 1 en 2 2014-2015 Binnenkomst en spelinloop Om 8.35 uur gaat de schooldeur open en mogen de kinderen naar binnen. Het is de bedoeling dat de ouders de kinderen

Nadere informatie

Welkom op De Gooilandschool. Dit boekje is van:

Welkom op De Gooilandschool. Dit boekje is van: Welkom op De Gooilandschool Dit boekje is van:. Een dag bij ons in de klas Hieronder ziet u de activiteiten die plaatsvinden in groep 1 en 2. 08.20 uur De deur van de kleuteringang gaat open. U kunt vanaf

Nadere informatie

Welkom op de Koningin Beatrixschool!

Welkom op de Koningin Beatrixschool! Ridderstraat 10 4101 BK Culemborg 0345-512542 info@beatrixschool-culemborg,nl www.beatrixschool-culemborg.nl Welkom op de Koningin Beatrixschool! U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede en

Nadere informatie

Welkom op school! Informatieboekje nieuwe kleuters

Welkom op school! Informatieboekje nieuwe kleuters Welkom op school! Informatieboekje nieuwe kleuters Dorpstraat 15 5563 BC Westerhoven Website: www.bs-dester.nl E-email: infodester@skozok.nl Telefoon: 040-2012837 Beste ouders Van harte welkom op onze

Nadere informatie

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon,

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon, Informatiefolder van groep 1/2 Welkom in groep 1/2 van de Joannesschool. Wij hopen er samen met uw zoon of dochter een fijne schooltijd van te maken. Via deze informatiefolder willen wij u van een aantal

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2!

Welkom in groep 1/2! Welkom in groep 1/2! Inhoud informatieavond Voorstellen Schoolplan Een schooldag van een kleuter Werkwijze en zorg Algemene zaken Kernwaarden Kernwaarden Dagindeling Binnenkomen, afscheid nemen 8.15: Schooldeuren

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Welkom in de groepen 4 Groep 4a Dimf van Balen dvbalen@bshofstee.nl Groep 4b Eveline Bindels ebindels@bshofstee.nl Vicky van Beckhoven vvbeckhoven@bshofstee.nl

Nadere informatie

We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom.

We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom. We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom. In dit boekje vindt u informatie over de groepen 1 en 2 van Kiezel en Kei. Op dit moment hebben we drie

Nadere informatie

Algemene informatie kleuterklassen

Algemene informatie kleuterklassen Algemene informatie kleuterklassen Voorwoord Deze informatie is bestemd voor de ouders van de leerlingen van groep 1-2. Hier vindt u informatie over alle belangrijke zaken die dit schooljaar aan bod komen

Nadere informatie

*Welkom* rmatieavond Groep 1/2. Sint Martinusschool

*Welkom* rmatieavond Groep 1/2. Sint Martinusschool *Welkom* rmatieavond 2016 Groep 1/2 Sint Martinusschool *De bedoeling van deze avond* Voorstellen Margot, Kim en Aybike Verantwoordelijkheid groepen Vertellen over de manier van werken in de groepen 1

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS Pastoor van Arsschool Oude Aaltenseweg 28, 7131 NZ Lichtenvoorde. 0544-371908 www.pastoorvanars.eu HET PROGRAMMA VAN DEZE MIDDAG ZIET ER ALS

Nadere informatie

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4 Informatie over groep 3 en 4 1. 1. De leerkracht en de groep 2. Dit jaar hebben de kinderen op maandag en dinsdag les van juf Hen van Gils. Op woensdag t/m vrijdag van juf Maike Romp. Wij zijn gestart

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Schooljaar 2016/2017 Schooltijden Onze schooltijden zijn: maandag, dinsdag en donderdag van 8:30 uur tot 12:00 uur en van 13:00 uur tot 15:00 uur. Woensdag van 8:30 uur tot 12:30

Nadere informatie

Aan de ouders van groep 4 en 5

Aan de ouders van groep 4 en 5 Aan de ouders van groep 4 en 5 U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. In deze brief willen wij een aantal zaken op een

Nadere informatie

Openbare basisschool De Kweekvijver Paling 2, 1511 LK Oostzaan Telefoon 075-6841332 Email: administratie@dekweekvijver.nl Informatieboekje Groep 1/2

Openbare basisschool De Kweekvijver Paling 2, 1511 LK Oostzaan Telefoon 075-6841332 Email: administratie@dekweekvijver.nl Informatieboekje Groep 1/2 Openbare basisschool De Kweekvijver Paling 2, 1511 LK Oostzaan Telefoon 075-6841332 Email: administratie@dekweekvijver.nl Informatieboekje Groep 1/2 Dit boekje geeft naast de Schoolgids aanvullende informatie

Nadere informatie

Een nieuw schooljaar.

Een nieuw schooljaar. Een nieuw schooljaar. Na de grote vakantie heeft uw kind weer een grote stap gemaakt op onze school. Hij/zij is gestart in een nieuw leerjaar. Dat is altijd heel leuk en tegelijkertijd ook heel spannend.

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2 schooljaar

Informatieboekje groep 1/2 schooljaar Informatieboekje groep 1/2 schooljaar 2012-2013 1 Inhoudsopgave 1. Wat leert mijn kind in groep 1/2?... blz. 3 2. Screenen en toetsen... blz.5 3. Zorg... blz.5 4. Dagindeling... blz.6 t/m 11 5. Voorbereidend

Nadere informatie

JAARPLAN GROEP 1A SCHOOLJAAR

JAARPLAN GROEP 1A SCHOOLJAAR JAARPLAN GROEP 1A SCHOOLJAAR 2015-2016 Leerkrachten: V. Pouwels, E. Triepels Pagina 1 van 5 ALGEMEEN Hieronder volgt een overzicht van activiteiten die dit schooljaar plaatsvinden. Bij de kleuters werken

Nadere informatie

Informatie groep 1/2. Schooljaar

Informatie groep 1/2. Schooljaar Informatie groep 1/2 Schooljaar 2018-2019 De leerkrachten van de kleuters Groep 1/ 2 a juf Jolanda / juf Hetty Groep 1 /2 b juf Madelon / juf Leny Op vrijdag gaan de kinderen van groep 2 naar het lokaal

Nadere informatie

Informatiebrief groep 1 en 2

Informatiebrief groep 1 en 2 Informatiebrief groep 1 en 2 SCHOOLTIJDEN De schooltijden zijn van 8.30 tot 14.15 uur. Op woensdagochtend tot 12.30 uur. Ongeveer 10 minuten voor aanvang van de schooltijd kunt u uw kind in de klas brengen.

Nadere informatie

Kleuter informatieboekje

Kleuter informatieboekje Kleuter informatieboekje 2016-2017 De St. Leonardusschool is onderdeel van stichting Kleuterboekje Welkom op de St. Leonardusschool. Voor u ligt het kleuterboekje met daarin informatie over allerlei activiteiten,

Nadere informatie

Kleuter informatieboekje 2015-2016

Kleuter informatieboekje 2015-2016 Kleuter informatieboekje 2015-2016 De St. Leonardusschool is onderdeel van stichting Kleuterboekje Welkom op de St. Leonardusschool. Voor u ligt het kleuterboekje met daarin informatie over allerlei activiteiten,

Nadere informatie

algemene informatie groep 1/2

algemene informatie groep 1/2 algemene informatie groep 1/2 algemeen De groepen 1-2A en 1-2b zijn gemengde groepen. Dit betekent dat kinderen van 4, 5 en 6 jaar in één groep zitten. In onze kleutergroepen werken we vanuit de actuele

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS A gene Wienberg R.K. Basisschool A gene Wienberg Hilleshagerweg

Nadere informatie

groepsgids Groepen 1 en 2

groepsgids Groepen 1 en 2 groepsgids Groepen 1 en 2 Welkom op de Zonnepoort U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede leerzame en leuke tijd te geven. In het begin is het voor kinderen en voor u soms even wennen. Het

Nadere informatie

Dag van de week. Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs)

Dag van de week. Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs) Dag van de week Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Wie? Juf Femke Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs) Juf Femke Juf Femke Juf Femke Meneer Marcel

Nadere informatie

Informatie voor ouders van nieuwe kleuters

Informatie voor ouders van nieuwe kleuters Informatie voor ouders van nieuwe kleuters Beste ouders en/of verzorgers, Wanneer uw kind naar de basisschool gaat, breekt er zowel voor uw kind als ook voor u een nieuwe periode aan. Vaak zijn kinderen

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1 en 2

Informatieboekje Groep 1 en 2 Informatieboekje Groep 1 en 2 1 Voorwoord Graag willen wij als team de ouders en kinderen die onze school bezoeken van harte welkom heten. Voor de eerste keer naar school gaan is leuk en spannend. Maar

Nadere informatie

Brochure. OBS Pieter van Thuyl. Groep 1 en 2

Brochure. OBS Pieter van Thuyl. Groep 1 en 2 Brochure OBS Pieter van Thuyl Groep 1 en 2 Ter informatie deze brochure, zodat u kunt lezen wat er speelt in groep 1 en 2 op de Pieter van Thuyl. Contact met ouders: U kunt altijd spreken met de leerkrachten

Nadere informatie

Informatieboekje kleutergroepen

Informatieboekje kleutergroepen Informatieboekje kleutergroepen Beste ouder(s), verzorger(s), Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs

Nadere informatie

Kleuterinfo Schooljaar

Kleuterinfo Schooljaar Kleuterinfo Schooljaar 2018-2019 Voorwoord Dit informatieboekje is geschreven voor (nieuwe) ouders van kinderen in groep 1 en 2. In dit boekje geven wij veel praktische informatie over de kleutergroepen.

Nadere informatie

Groep 1 en 2. Schooljaar 2011-2012

Groep 1 en 2. Schooljaar 2011-2012 Groep 1 en 2 Schooljaar 2011-2012 2012 Spelend leren. In groep 1 en 2 staat spelend leren centraal in een hiertoe uitdagende omgeving. Van belang is dat de kinderen zich op hun gemak voelen en zo komen

Nadere informatie

Aan de ouders van groep 4 en 5

Aan de ouders van groep 4 en 5 Aan de ouders van groep 4 en 5 U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. In deze brief willen wij een aantal zaken op een

Nadere informatie

Informatie. groep 5/6

Informatie. groep 5/6 Informatie groep 5/6 2017-2018 Informatie groep 7/8. Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen over heeft,

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 2-3. de Letterflat

Groepsgids. Groep 2-3. de Letterflat Groepsgids Groep 2-3 de Letterflat Wie werk en er in de groepen 2/3: s.hogervorst@dezonnepoort.nl (Inge Neijenhuis ) afwezig i.clappers@dezonnepoort.nl vervanger: Yvonne te Vaanholt Verdeling van de dagen

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS Pastoor van Arsschool Oude Aaltenseweg 28, 7131 NZ Lichtenvoorde. 0544-371908 www.pastoorvanars.eu HET PROGRAMMA VAN DEZE MIDDAG ZIET ER ALS

Nadere informatie