Programma Je opleiding bestaat uit 37 collegeavonden. Je kunt starten in maart of september.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Programma Je opleiding bestaat uit 37 collegeavonden. Je kunt starten in maart of september."

Transcriptie

1 Beroepsopleiding Register Belastingadviseur Zet jij de volgende stap om je fiscale basis te verdiepen? Wil je jouw klant niet alleen adviseren maar ook begeleiden bij de uitwerking van je advies? De vervolgopleiding voor de adviseur die het verschil wil maken voor zijn klant In deze opleiding werk je op eigentijdse en praktijkgerichte wijze aan je ontwikkeling. Je krijgt de handvatten aangereikt om je fiscale adviezen naar een nog hoger niveau te tillen. Je opleiding is prima naast je werk te volgen en bestaat uit klassikale lesavonden. Als aanvulling op het lesprogramma bieden we je ook interactieve e-learning onderdelen aan. Zo kan er in de lessen nog meer de focus worden gelegd op de praktijk. Met het diploma Register Belastingadviseur op zak heb je een goede basis om door te stromen naar de opleiding Master Fiscaal Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen of aan de Universiteit van Tilburg. Programma Je opleiding bestaat uit 37 collegeavonden. Je kunt starten in maart of september. Tijdens deze hoog gewaarde praktijkopleiding ga je dieper in op de verschillende belastingsoorten en behandel je ook alle uitzonderingen. Je leert verder wat de invloed is van een arrest of een wetswijziging op de praktijk. De opleiding stelt je in staat om een mening te vormen over actuele fiscale onderwerpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de aftrek van hypotheekrente op de eigen woning of renteaftrekbeperkingen van ondernemingen. Je merkt dat een maatregel die belastingvoordelen meebrengt ook nadelige consequenties kan hebben voor de klant. Met andere woorden: de realiteit is niet zwart-wit en het is aan jou om daar op in te spelen. Je rondt je opleiding af door het schrijven van een scriptie. Indeling semesters en aantal colleges Semester 1 Inleiding belastingrecht (1) Staats- en bestuursrecht (1) Privaatrecht (3) Ondernemingsrecht (2) Semester 2 Formeel belastingrecht (3) Inkomstenbelasting voor de particulier (3) Loonbelasting (3) Semester 3 Inkomstenbelasting winst en dga (4) Capita selecta onderneming en dga (1) Vennootschapsbelasting / dividendbelasting (4)

2 Semester 4 Omzetbelasting (4) Schenk-, erf- en overdrachtsbelasting en Estate planning (4) Internationaal belastingrecht (2) Semester 5 Beroepsvaardigheden (1) Scriptievaardigheden (1) Bezoek aan het Hof Studiemateriaal Voor deze opleiding moet je diverse studieboeken zelf aanschaffen. Via studieboekenkorting.nl ontvang je 5% korting bij aankoop van twee studieboeken of meer en wordt je bestelling gratis thuisbezorgd. Aan het begin van je opleiding ontvang je (als je nog geen lid bent) een welkomstpakket, waarin onder andere de uitgaven Belastingwetten en Fiscaal Memo zijn opgenomen. Je krijgt toegang tot onze online leeromgeving mijnrbopleiding.nl waar je up-to-date studiemateriaal vindt. Je leeromgeving is ook toegankelijk via een gratis App, waarmee je onder andere real-time notificaties ontvangt. Examens / diploma Om voor het diploma Register Belastingadviseur in aanmerking te komen, moet je: In totaal elf schriftelijke examens afleggen. Een beroepschrift schrijven. Een scriptie schrijven en deze mondeling verdedigen. Deze examens afronden met een voldoende. Verder geldt dat alle examens, het beroepschrift en de scriptie (inclusief mondeling examen) binnen een periode van 5,5 jaar, gemeten vanaf de start van je studie, moeten zijn afgerond. Met het diploma Register Belastingadviseur op zak ben je gekwalificeerd om je in te schrijven in het RB-register van het Register Belastingadviseurs (RB). Je mag dan de bijbehorende titel gebruiken, een mooi keurmerk in je communicatie richting je klanten. Wat kun je na de opleiding Je behaalt veel resultaten met deze opleiding: Je hebt een uitgebreide kennis van de verschillende belastingwetten en ziet de samenhang hiertussen. Je kunt zelfstandig over complexe fiscale vraagstukken adviseren en aangeleverde gegevens in ingewikkelde belastingaangiftes verwerken. Je bent goed in staat om als fiscale vertrouwenspersoon te fungeren van de mkbondernemer en van de (vermogende) particulier. Je weet goed je weg te vinden tussen de diverse partners in het werkveld: de klant, de Belastingdienst en gespecialiseerde collega s.

3 Vervolgopleiding Je diploma Register Belastingadviseur biedt je een goede basis om direct in te stromen in de opleiding Master Fiscaal Recht. RB Opleidingen biedt je twee keuzes: een op maat gemaakt Toelatingsprogramma voor RB-adviseurs aan de Rijksuniversiteit Groningen, gevolgd door het daadwerkelijke Masterjaar. Of kies je voor de op maat gemaakte Premaster en de Master Fiscaal Recht bij de Universiteit van Tilburg? Wil jij je vaardigheden verder aanscherpen? Speciaal voor de RB-adviseur is er het Beroepsvaardigheidsprogramma. In circa 4 maanden tijd leer je hoe je jouw advies met impact kunt overbrengen op je klant. Je kunt je kennis en vaardigheden natuurlijk ook verdiepen door het volgen van korte cursussen uit ons uitgebreide aanbod Permanente Educatie. Voor wie? Heb jij al een behoorlijke fiscale basis en wil je de volgende stap zetten om je kennis te verdiepen? Wil jij je naar de klant kunnen profileren als RB-adviseur en profiteren van het lidmaatschap van de grootste beroepsorganisatie van belastingadviseurs? Om de opleiding te kunnen volgen, is het een vereiste dat je (voor de instroom relevante) diploma niet ouder is dan vijf jaar. Hierna lees je meer over de toelatingseisen. Toelatingseisen Onder andere de volgende vooropleidingen geven toegang tot de opleiding. Register Belastingconsulent (CB-belastingconsulent) Hbo met aantoonbare fiscale kennis, bijvoorbeeld: - heao BE - hbo Accountancy - hofam Wo met aantoonbare fiscale kennis, bijvoorbeeld: - algemene economie - bedrijfseconomie - bedrijfskunde - postdoctorale controllersopleiding - Nederlands recht - notariaat SPD of SPD bedrijfsadministratie Afgeronde opleidingen van de Belastingdienst op E-niveau Fiscaal Adviseur (FA) Staat jouw vooropleiding er niet bij? Ook je werkervaring en eventuele vervolgopleidingen kunnen van invloed zijn op je toelating. Neem vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar (0345) of stuur een naar opleidingen@rb.nl.

4 Praktische informatie Studiegegevens Studieduur Niveau Colleges Collegetijden Zelfstudie Locatie 3 jaar hbo 37 fysieke colleges aangevuld met e-learning onderdelen uur 8 tot 10 uur per week Utrecht Kosten Opleiding Register Belastingadviseur Examen, kosten per examen (11) 125 Beroepschrift 80 Scriptiebegeleiding 345 Mondeling examen 250 Literatuur gedurende 3 jaar ca. 800 Aspirant-lidmaatschap RB, per jaar (als je nog geen RB-lid bent) 250 (excl. btw) Tussentijdse prijswijzigingen voorbehouden. Uit de praktijk Met trots heeft Sandra het logo van Register Belastingadviseurs op haar website staan. Ik vind het heel belangrijk dat we een keurmerk hebben van een organisatie die ergens voor staat. Niet zozeer voor mijn bestaande klanten: die weten wie ik ben en wat ze van me kunnen verwachten. Maar voor ons nog niet persoonlijk kent, geeft een keurmerk uitstraling en kan het bepalen of ze wel of niet bellen. Sandra Aardema-Bloemberg RB, belastingadviseur Over RB Opleidingen Continu leren Bij RB Opleidingen leer je niet alleen klassikaal. In een tijd waarin de wereld snel verandert, leer je het beste door continu te werken aan je leerdoelen. Daarom bieden we je in verschillende vormen en op verschillende momenten werkopdrachten en praktijkinzichten aan. Je krijgt toegang tot onze online leeromgeving MijnRBOpleiding.nl. Zo heb je binnen jouw opleidingsgroep ook buiten de klassikale colleges waardevolle interactie. Direct toepassen in de praktijk Je leert het beste als je het geleerde gelijk kunt toepassen in de praktijk. Daarom volg je de colleges in kleine groepen, zodat er volop ruimte is voor interactie, het delen van kennis en het stellen van praktijkvragen. De opleiding is zo opgezet dat deze goed te volgen is naast je werk. Leren van ervaren docenten uit het werkveld Volg je een van onze opleidingen, dan krijg je natuurlijk les van de beste docenten. Onze docenten zijn onder andere werkzaam in de belastingadviespraktijk, bij de Belastingdienst, verbonden aan een van de gerechtshoven in Nederland of gespecialiseerd als trainer en coach. Verder hebben zij ruime ervaring als (universitair) docent of hoogleraar aan universiteiten en hogescholen.

5 Zoals je mag verwachten hebben zij een sterke focus op de praktijk. Vanzelfsprekend werken ze altijd vanuit de laatste inzichten op het vakgebied. Kies voor kwaliteit RB Opleidingen is al bijna 25 jaar een belangrijke leverancier van opleidingen en permanente educatiecursussen voor de fiscale professional. Jaarlijks zetten honderden studenten hier hun eerste én vervolgstappen in het fiscale vakgebied. (Aankomend) belastingadviseurs kunnen bij RB Opleidingen praktijkgerichte opleidingen en cursussen volgen voor een toekomstbestendige beroepsuitoefening. Onze opleidingen worden hoog gewaardeerd zowel door studenten als werkgevers in het fiscale werkveld. RB Opleidingen is opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). De registratie betekent niet alleen een erkenning van de kwaliteit van de opleidingen en cursussen, maar ook dat de activiteiten met betrekking tot het onderwijs en de cursussen erkend zijn volgens de Europese btw-richtlijn en vrijgesteld blijven van btw. Onderwijscommissie / Exameninstituut Alle opleidingen worden per semester geëvalueerd en minimaal een keer per jaar uitvoerig doorgelicht door de Onderwijscommissie RB. De examens van RB Opleidingen worden afgenomen onder verantwoordelijkheid van het Examencollege RB. Dit college waarborgt de kwaliteit en onafhankelijkheid van de examens. RB Opleidingen treedt verder op als exameninstituut voor diverse opleidingsinstituten. Register Belastingadviseurs (RB) Start je met een fiscale opleiding en ben je nog geen lid van het RB? Dan word je automatisch ingeschreven als aspirant-lid van het RB. Als (aspirant) lid profiteer je direct van de voordelen van de grootste beroepsorganisatie van belastingadviseurs die achter je staat. Het RB maakt zich sterk voor de belangen van ruim aangesloten leden en ondersteunt hen waar mogelijk. Bijvoorbeeld door in gesprek te gaan met de politiek en overheid. RB biedt zijn leden onder andere een interactief platform, RB-plaza, waarop relevante informatie wordt aangeboden en discussies kunnen worden gestart. Verder zijn er aantrekkelijke ledenkortingen. Meer informatie vind je op Belastingadviseur het beroep Als belastingadviseur in het mkb heb je een soort huisartsenfunctie voor de ondernemer en de particulier. Het fiscale vak verandert elke dag. Is het niet door wetswijzigingen, dan komt het wel door gerechtelijke uitspraken of door nieuw beleid van het ministerie van Financiën of de Belastingdienst. Je adviseert je klanten over fiscale zaken, rechtsvormen, erfrecht, huwelijksvermogensrecht, financiële planning en Estate planning; uiteraard samen met collega-specialisten. Daarnaast overleg je regelmatig met de Belastingdienst om voor de klant de meest gunstige regeling te bedingen, dan wel zekerheid te scheppen voor de toekomst. Contact RB Opleidingen Brenkmanweg 6 Postbus DH CULEMBORG 4100 AH CULEMBORG T (0345) E opleidingen@rb.nl I

Register Belastingconsulent

Register Belastingconsulent Beroepsopleiding Register Belastingconsulent Zoek je graag naar oplossingen voor je klant? Wil je een brede kennisbasis om zowel de particulier als de mkb-ondernemer fiscaal te adviseren? De opstap voor

Nadere informatie

Zelfstandig fiscale adviezen uitbrengen Mogelijk om zich als zelfstandig belastingconsulent te vestigen

Zelfstandig fiscale adviezen uitbrengen Mogelijk om zich als zelfstandig belastingconsulent te vestigen FISCAAL In het vakgebied komen we in hoofdlijnen een tweetal functies tegen, de aangiftemedewerker en de fiscaal adviseur. Bij kleinere organisaties is dit anders, hier treft men vaak de fiscale duizendpoot

Nadere informatie

OPLEIDING REGISTER FINANCIEEL ECHTSCHEIDINGS- ADVISEUR PARTICULIER

OPLEIDING REGISTER FINANCIEEL ECHTSCHEIDINGS- ADVISEUR PARTICULIER OPLEIDING REGISTER FINANCIEEL ECHTSCHEIDINGS- ADVISEUR PARTICULIER Deze opleiding wordt door eerdere deelnemers gewaardeerd met het rapportcijfer 8,4! 1 De ScheidingsDeskundige-Opleidingen en Bureau D

Nadere informatie

Inhoudsopgave Woord vooraf Programma Belastingassistent Data informatieavonden en startdata Functiegerichte opleidingen.

Inhoudsopgave Woord vooraf Programma Belastingassistent Data informatieavonden en startdata Functiegerichte opleidingen. I N H O U D S O P G A V E BELASTINGASSISTENT Inhoudsopgave... 1 Woord vooraf... 2 Programma Belastingassistent... 4 Data informatieavonden en startdata... 5 Functiegerichte opleidingen.6 ABC Opleidingen

Nadere informatie

Inhoudsopgave Woord vooraf Programma Belastingassistent... 4

Inhoudsopgave Woord vooraf Programma Belastingassistent... 4 I N H O U D S O P G A V E BELASTINGASSISTENT Inhoudsopgave... 1 Woord vooraf... 2 Programma Belastingassistent... 4 Data informatieavonden en startdata... 5 Functiegerichte opleidingen.6 CBLA studies organiseert

Nadere informatie

Vrijstellingen Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Opleiding Fiscaal recht

Vrijstellingen Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Opleiding Fiscaal recht Vrijstellingen Faculteit der Rechtsgeleerdheid Opleiding Fiscaal recht Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Standaardvrijstellingen Opleiding Fiscaal recht... 3 Algemeen... 3 HBO Rechten: totaal 33 ects vrijstelling...

Nadere informatie

BROCHURE 2015- POSTBACHELOR OPLEIDING ACCOUNTANT- ADMINISTRATIECONSULENT

BROCHURE 2015- POSTBACHELOR OPLEIDING ACCOUNTANT- ADMINISTRATIECONSULENT BROCHURE 2015-2016 POSTBACHELOR OPLEIDING ACCOUNTANT- ADMINISTRATIECONSULENT Deficiëntieprogramma voor bachelors Bedrijfseconomie Hoofdprogramma voor bachelors Accountancy H. Verheggen Zuyd Hogeschool

Nadere informatie

Kennisinstelling met als specialisme kleur. Scholingsprogramma. Deeltijdopleiding tot kleurkundige

Kennisinstelling met als specialisme kleur. Scholingsprogramma. Deeltijdopleiding tot kleurkundige Kennisinstelling met als specialisme kleur Scholingsprogramma Deeltijdopleiding tot kleurkundige Voorwoord De Nederlandse Kleurenschool (NKS) verzorgt als enige opleider de deeltijdopleiding tot kleurkundige.

Nadere informatie

(0 reviews) JE BENT ADVISEUR ADVIESVAARDIGHEDEN VOOR YOUNG PROFESSIONALS

(0 reviews) JE BENT ADVISEUR ADVIESVAARDIGHEDEN VOOR YOUNG PROFESSIONALS (0 reviews) JE BENT ADVISEUR ADVIESVAARDIGHEDEN VOOR YOUNG PROFESSIONALS Meer invloed krijgen? Het kan. Je bent al even aan het werk en je wilt groeien in je rol als adviseur. In deze training oefen je

Nadere informatie

BROCHURE 2012- POSTBACHELOR OPLEIDING ACCOUNTANT- ADMINISTRATIECONSULENT

BROCHURE 2012- POSTBACHELOR OPLEIDING ACCOUNTANT- ADMINISTRATIECONSULENT BROCHURE 2012-2013 POSTBACHELOR OPLEIDING ACCOUNTANT- ADMINISTRATIECONSULENT Deficiëntieprogramma voor bachelors Bedrijfseconomie Hoofdprogramma voor bachelors Accountancy H. Verheggen Hogeschool Zuyd

Nadere informatie

NIVE Opleidingen HOFAM (QC) Dé praktijkgerichte controllersopleiding tot Business Controller.

NIVE Opleidingen HOFAM (QC) Dé praktijkgerichte controllersopleiding tot Business Controller. NIVE Opleidingen HOFAM (QC) Dé praktijkgerichte controllersopleiding tot Business Controller 1 HOFAM Dé praktijkgerichte opleiding tot Business Controller (QC) De controllersfunctie brengt veel verantwoordelijkheden

Nadere informatie

BElASTingEn: MEER dan EEn inkomstenbron MASTER fiscaal REcHT

BElASTingEn: MEER dan EEn inkomstenbron MASTER fiscaal REcHT Belastingen: meer dan een inkomstenbron MASTER fiscaal RECHT JOUW PROGRAMMA IN EEN NOTENDOP De masteropleiding Fiscaal recht duurt één jaar en is alleen in voltijd te volgen. De opleiding is goed te combineren

Nadere informatie

De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is.

De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is. De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is. Bovendien is belastingadvies maatwerk en kan het zijn

Nadere informatie

De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is.

De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is. De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is. Bovendien is belastingadvies maatwerk en kan het zijn

Nadere informatie

VastgoedTrain. Opleiding Assistent Makelaar Wonen. Praktijkgericht in de makelaardij. seizoen 2011-2012. www.vastgoedtrain.nl

VastgoedTrain. Opleiding Assistent Makelaar Wonen. Praktijkgericht in de makelaardij. seizoen 2011-2012. www.vastgoedtrain.nl VastgoedTrain Opleiding Assistent Makelaar Wonen Praktijkgericht in de makelaardij seizoen 2011-2012 www.vastgoedtrain.nl Inleiding Inspelend op actuele ontwikkelingen binnen de vastgoedbranche verzorgt

Nadere informatie

Een auto aanschaffen zakelijk of privé?

Een auto aanschaffen zakelijk of privé? Een auto aanschaffen zakelijk of privé? Grote kans dat u als ondernemer veel op pad bent. Een auto om u van a naar b te brengen kan dan een comfortabele en logische keuze zijn. Welke afwegingen moet u

Nadere informatie

Vrijstellingen Erasmus School of Law EUR. Bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht en criminologie Studiejaar 2011/2011

Vrijstellingen Erasmus School of Law EUR. Bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht en criminologie Studiejaar 2011/2011 Vrijstellingen Erasmus School of Law EUR Bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht en criminologie Studiejaar 2011/2011 Voorwoord... 2 Algemeen... 3 Geldigheidsduur vrijstellingen... 3 Standaardvrijstellingen

Nadere informatie

Associate degree Deeltijd

Associate degree Deeltijd Associate degree Deeltijd 2018-2019 Bloemsierkunst Vakmanschap, effectief communiceren en managen op hbo-niveau in de bloemsierkunst U bent werkzaam in de bloemenbranche, als zelfstandig ondernemer of

Nadere informatie

Internationaal zakendoen

Internationaal zakendoen Internationaal zakendoen De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is. Bovendien is belastingadvies

Nadere informatie

MASTER FISCAAL RECHT IN DEELTIJD

MASTER FISCAAL RECHT IN DEELTIJD MASTER FISCAAL RECHT IN DEELTIJD NYENRODE. A REWARD FOR LIFE INHOUD Welkom bij Nyenrode 5 Fiscaal Recht studeren aan Nyenrode 6 Studieprogramma 8 Vakken 10 Waarom Nyenrode 12 Studentenprofiel 13 Toelating,

Nadere informatie

Post-Master Indirecte Belastingen 2017

Post-Master Indirecte Belastingen 2017 Post-Master Indirecte Belastingen 2017 WELKOM BIJ EFS, ERASMUS UNIVERSITY ROTTERDAM Europese Fiscale Studies (EFS) is een samenwerking van de secties fiscaal recht en fiscale economie van de Erasmus Universiteit

Nadere informatie

(0 reviews) OMGAAN MET STRESS PRAKTISCHE TIPS VOOR YOUNG PROFESSIONALS!

(0 reviews) OMGAAN MET STRESS PRAKTISCHE TIPS VOOR YOUNG PROFESSIONALS! (0 reviews) OMGAAN MET STRESS PRAKTISCHE TIPS VOOR YOUNG PROFESSIONALS! Het lijkt alsof iedereen iets van jou nodig heeft. Je opdracht- of werkgever zit je achter de broek over deadlines, je mailbox ontploft

Nadere informatie

MasterCourse Vastgoed Fiscaal 2016

MasterCourse Vastgoed Fiscaal 2016 MasterCourse Vastgoed Fiscaal 2016 INTRODUCTIE De Erasmus Universiteit Rotterdam hecht veel belang aan post initiële opleidingen van hoogwaardige kwaliteit. In dat kader is door het Fiscaal Economisch

Nadere informatie

Internationaal zakendoen

Internationaal zakendoen Internationaal zakendoen De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is. Bovendien is belastingadvies

Nadere informatie

Een auto aanschaffen zakelijk of privé?

Een auto aanschaffen zakelijk of privé? Een auto aanschaffen zakelijk of privé? De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is. Bovendien is

Nadere informatie

Regeling Permanente Educatie Public Controlling

Regeling Permanente Educatie Public Controlling Artikel 1 Doelstelling Regeling Permanente Educatie Public Controlling Gelet op artikel 2 lid 2c van de statuten van het EICPC is de doelstelling van de permanente educatie voor public controllers het

Nadere informatie

Programmeren in Excel 2010 met VBA Gevorderd

Programmeren in Excel 2010 met VBA Gevorderd Programmeren in Excel 2010 met VBA Gevorderd Kosten: 850,- excl. BTW per deelnemer Duur: 2 dagen Max Deelnemers: 10 Programmeren in Excel 2010 met VBA Gevorderd is een praktijkgerichte tweedaagse cursus.

Nadere informatie

Overstapregelingen HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie per 1 september 2017 Tevens van toepassing op de opleidingen:

Overstapregelingen HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie per 1 september 2017 Tevens van toepassing op de opleidingen: 1 Overstapregelingen HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie per 1 september 2017 Tevens van toepassing op de opleidingen: Praktijkdiploma Assistent Controller HBO Associate Degree Financieel Management

Nadere informatie

Management & Organisatie

Management & Organisatie Management & Organisatie Algemeen De opleiding Bedrijfskunde MER (deeltijd) wordt verzorgd door het Instituut voor Bedrijfskunde, Hanzehogeschool Groningen. Steeds meer krijgen organisaties te maken met

Nadere informatie

3. Groepen In deze overgangsregeling wordt uitgegaan van een indeling van studenten in vier groepen

3. Groepen In deze overgangsregeling wordt uitgegaan van een indeling van studenten in vier groepen Overgangsregeling Bacheloropleiding Fiscaal recht 2008 1. Uitgangspunten overgangsregeling Behaalde studiepunten in het onderwijsprogramma bacheloropleiding Fiscaal recht dat met ingang van 1 september

Nadere informatie

Financiële en Fiscale Deskundigheid

Financiële en Fiscale Deskundigheid Financiële en Fiscale Deskundigheid In deze opleiding ontwikkelt u algemene kennis van Financiën en Fiscaliteit. Dit praktijkgerichte programma is dan ook specifiek afgestemd op uw functie als bewindvoerder.

Nadere informatie

Eenmanszaak of besloten vennootschap?

Eenmanszaak of besloten vennootschap? Eenmanszaak of besloten vennootschap? Als ondernemer moet u bij de start van uw bedrijf een rechtsvorm kiezen. Welke juridische vorm het best bij uw situatie past, hangt af van verschillende factoren.

Nadere informatie

MOC Analyzing Data with Power BI

MOC Analyzing Data with Power BI MOC 20778 Analyzing Data with Power BI Kosten: 1395,- excl. BTW per deelnemer Duur: 3 dagen Max Deelnemers: 8 Analyzing Data with Power BI (MOC 20778) Ben je business intelligence prof? En wil je weten

Nadere informatie

MASTER FISCAAL RECHT IN DEELTIJD

MASTER FISCAAL RECHT IN DEELTIJD MASTER FISCAAL RECHT IN DEELTIJD NYENRODE. A REWARD FOR LIFE INHOUD Welkom bij Nyenrode 5 Fiscaal Recht studeren aan Nyenrode 6 Studieprogramma 8 Vakken 10 Waarom Nyenrode 12 Studentenprofiel 13 Toelating,

Nadere informatie

MasterCourse Vastgoed Fiscaal 2017

MasterCourse Vastgoed Fiscaal 2017 MasterCourse Vastgoed Fiscaal 2017 INTRODUCTIE De Erasmus Universiteit Rotterdam hecht veel belang aan post initiële opleidingen van hoogwaardige kwaliteit. In dat kader is door het Fiscaal Economisch

Nadere informatie

Koninklijk Nederlands Instituut van Registeraccountants

Koninklijk Nederlands Instituut van Registeraccountants Koninklijk Nederlands Instituut van Registeraccountants Registeraccountant worden Accountant is een beschermde titel. In Nederland mogen alleen registeraccountants (RA s) en Accountant-Administratieconsulenten

Nadere informatie

HBO Bedrijfskunde Bachelor of Business Administration (BBA)

HBO Bedrijfskunde Bachelor of Business Administration (BBA) HBO Bedrijfskunde Bachelor of Business Administration (BBA) HBO Bedrijfskunde Academie Mercuur en AdviCo verzorgen in samenwerking met Hogeschool SDO de opleiding HBO Bachelor Bedrijfskunde. Het programma

Nadere informatie

Stichting Registered Tax Assurance Providers. Reglement toetreding register. Vastgesteld en in werking getreden op 12 september 2012

Stichting Registered Tax Assurance Providers. Reglement toetreding register. Vastgesteld en in werking getreden op 12 september 2012 1 Stichting Registered Tax Assurance Providers (RTAP) Reglement toetreding Register Vastgesteld en in werking getreden op 12 september 2012 Artikel 1 Definities Aspirant Tax Assurance Provider Bestuur

Nadere informatie

Studiegids. Ik word docent

Studiegids. Ik word docent Studiegids Ik word docent Ik word docent Het zij-instroomprogramma Ik word docent is een omscholingstraject dat een versnelling geeft bij een overstap naar een baan binnen het mbo of hbo onderwijs. Het

Nadere informatie

Eenmanszaak of besloten vennootschap?

Eenmanszaak of besloten vennootschap? Eenmanszaak of besloten vennootschap? De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is. Bovendien is belastingadvies

Nadere informatie

De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is.

De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is. Schenken De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is. Bovendien is belastingadvies maatwerk en kan

Nadere informatie

YourCapability. Sales- en Accountmanagementopleiding

YourCapability. Sales- en Accountmanagementopleiding YourCapability Sales- en Accountmanagementopleiding YoungCapacity sales biedt jonge salestalenten het YourCapability programma aan. Dit is een post-hbo sales- en accountmanagementopleiding gericht op sales

Nadere informatie

Factoring Management (QFM)

Factoring Management (QFM) In deze brochure vind je alles over de opleiding Factoring Management (QFM) Dé praktijkgerichte opleiding tot Qualified Factoring Manager Opleiding Na de opleiding Ken je de verschillende vormen van factoring

Nadere informatie

Welkom. aan de Universiteit Maastricht. Faculteit der Rechtsgeleerdheid/ Faculty of Law

Welkom. aan de Universiteit Maastricht. Faculteit der Rechtsgeleerdheid/ Faculty of Law Welkom aan de Universiteit Maastricht Master Open Dag 8 oktober 2016 Master Fiscaal recht Specialisatie Directe Belastingen Specialisatie Indirecte Belastingen Mr.Dr. M.J.G.A.M. Weerepas Waarom Fiscaal

Nadere informatie

HM Peeters, jouw persoonlijke studiegids

HM Peeters, jouw persoonlijke studiegids HM Peeters, jouw persoonlijke studiegids Bel 088-1 630 630 of kijk op www.nti.nl Studeren op jouw moment bij NTI Bij NTI kun jij studeren wanneer het jou uitkomt. Je start met een opleiding wanneer jij

Nadere informatie

Online Corporate Communicatie

Online Corporate Communicatie Online Corporate Communicatie Corporate communicatie; integreer online kanalen en voer impactvolle corporate campagnes Er is een groot tekort aan kennis over online corporate communicatie waardoor organisaties

Nadere informatie

Factoring Management (QFM)

Factoring Management (QFM) In deze brochure vind je alles over de opleiding Factoring Management (QFM) Dé praktijkgerichte opleiding tot Qualified Factoring Manager Opleiding Na de opleiding Ken je de verschillende vormen van factoring

Nadere informatie

PE-Plus Pensioenen nieuwe module van het Amersfoortse Pensioen Programma

PE-Plus Pensioenen nieuwe module van het Amersfoortse Pensioen Programma PE-Plus Pensioenen nieuwe module van het Amersfoortse Pensioen Programma Voor wie is deze module geschikt? Financieel adviseurs en overige klantmedewerkers met inhoudelijk klantcontact over pensioen(verzekeringen),

Nadere informatie

& control. opleiding

& control. opleiding VU post- GRADUATE school of accounting & control opleiding Controlling (RC/EMFC) De VU-opleiding tot Executive Master of Finance and Control (RC) Allround Controller bedrijfseconomisch geweten en adviseur

Nadere informatie

CONTROLLING (RC/EMFC)

CONTROLLING (RC/EMFC) VU POST- GRADUATE SCHOOL OF ACCOUNTING OPLEIDING CONTROLLING (RC/EMFC) DE VU-OPLEIDING TOT EXECUTIVE MASTER OF FINANCE AND CONTROL (RC) ALLROUND CONTROLLER BEDRIJFSECONOMISCH GEWETEN EN ADVISEUR Je richt

Nadere informatie

De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is.

De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is. Schenken De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is. Bovendien is belastingadvies maatwerk en kan

Nadere informatie

Unieke opleiding in Arboland. Opleiding. Copla Opleiding Training Consultants Coaching

Unieke opleiding in Arboland. Opleiding. Copla Opleiding Training Consultants Coaching Unieke opleiding in Arboland Opleiding Copla Opleiding Training Consultants Coaching copla.nl Bezoek ook onze websites: www.copla.nl www.deveiligheidscoach.nl DE VEILIGHEIDSCOACH Steeds vaker buigen veiligheidskundigen

Nadere informatie

Randstad banking & insurance. randstad.nl/banking-insurance

Randstad banking & insurance. randstad.nl/banking-insurance Randstad banking & insurance randstad.nl/banking-insurance Zoek jij een (nieuwe) uitdagende baan bij een bank of verzekeraar en wil jij echt werk maken van jouw talent? Kies dan voor een carrière bij Randstad

Nadere informatie

Leasing Management (QLM)

Leasing Management (QLM) In deze brochure vind je alles over de opleiding Leasing Management (QLM) Dé praktijkgerichte opleiding tot Qualified Leasing Manager Opleiding Na de opleiding Weet je effecten voor de financiële analyse

Nadere informatie

Erkend leerbedrijf. dáár wordt het vak geleerd. horeca bakkerij reizen recreatie facilitaire dienstverlening

Erkend leerbedrijf. dáár wordt het vak geleerd. horeca bakkerij reizen recreatie facilitaire dienstverlening Erkend leerbedrijf dáár wordt het vak geleerd horeca bakkerij reizen recreatie facilitaire dienstverlening Waarom erkend leerbedrijf? Jonge mensen wegwijs maken in de sector: dat is de taak van een leerbedrijf.

Nadere informatie

Richtlijn beoordeling postinitiële wo-master opleidingen in Nederland Positionering van de opleidingen De vergelijking met Vlaanderen

Richtlijn beoordeling postinitiële wo-master opleidingen in Nederland Positionering van de opleidingen De vergelijking met Vlaanderen Richtlijn beoordeling postinitiële wo-master opleidingen in Nederland Het is aan het beoordelingspanel om te bepalen of deze toelichting relevant is bij de beoordeling van de onderhavige opleiding. Positionering

Nadere informatie

VERKORTE LEERGANG VERMOGENSPLANNER

VERKORTE LEERGANG VERMOGENSPLANNER VERKORTE LEERGANG VERMOGENSPLANNER VERKORTE LEERGANG VERMOGENSPLANNER VOOR WIE IS DEZE OPLEIDING INTERESSANT? U bent beleggingsadviseur en wenst zich te verdiepen in vermogensplanning; U wilt verdiepende

Nadere informatie

Studiegids training Teamleider productie

Studiegids training Teamleider productie Studiegids training Teamleider productie Inhoud Inhoud... 2 1. Inhoudelijke informatie... 3 1.1 Beschrijving van de training... 3 1.2 Modules... 4 1.3 Opbouw van de training... 1.4 Cbt leeromgeving...

Nadere informatie

DEELTIJD MASTER FISCAAL RECHT

DEELTIJD MASTER FISCAAL RECHT DEELTIJD MASTER FISCAAL RECHT Welkom 3 De Master Fiscaal Recht 4 Studieprogramma 7 Waarom Nyenrode 9 Toelating en inschrijving 10 Kom naar de belevingssessie 11 WELKOM Beste aankomende student Het kiezen

Nadere informatie

Een onderneming starten

Een onderneming starten Een onderneming starten De beslissing om een onderneming te starten is er een waar u goed over heeft nagedacht. U heeft alle voors en tegens uitgebreid tegen elkaar afgewogen en bent klaar om te beginnen.

Nadere informatie

Reglement van Toelating

Reglement van Toelating Reglement van Toelating Begripsbepalingen Artikel 1. Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder: de Orde: de Nederlandse Orde van Register EDP-Auditors; het Bestuur: het bestuur van de Nederlandse

Nadere informatie

Premaster Managementwetenschappen

Premaster Managementwetenschappen Premaster Managementwetenschappen Studeren om hogerop te komen Zelfstandig naar een masteropleiding toe werken, maar toch ook weer niet alleen. Studeren in modulen, op momenten dat het je zelf uitkomt,

Nadere informatie

Inschrijfvoorwaarden klassikale opleiding Predictive Profiling Terrorisme

Inschrijfvoorwaarden klassikale opleiding Predictive Profiling Terrorisme Inschrijfvoorwaarden klassikale opleiding Predictive Profiling Terrorisme T r i o S e c u r i t y M a n a g e m e n t C o n s u l t a n c y P o s t b u s 3 0 0 2, 1 3 0 3 A A A l m e r e 30-12- 2015 Inschrijfvoorwaarden

Nadere informatie

MasterCourse Vastgoed Fiscaal 2015-2016

MasterCourse Vastgoed Fiscaal 2015-2016 MasterCourse Vastgoed Fiscaal 2015-2016 INTRODUCTIE De Erasmus Universiteit Rotterdam hecht veel belang aan post initiële opleidingen van hoogwaardige kwaliteit. In dat kader is door het Fiscaal Economisch

Nadere informatie

Deze bijeenkomsten zullen worden gehouden bij Ria Joosten, Proeflokaal Limburg, Doorbrand 2 te 6086 PK Neer.

Deze bijeenkomsten zullen worden gehouden bij Ria Joosten, Proeflokaal Limburg, Doorbrand 2 te 6086 PK Neer. Naam 1 Naam 2 Adres Postcode Plaatsnaam Helden, 1 maart 2016 Betreft: Uitnodiging bijeenkomst (agro-)ondernemers Geachte genodigde, De Aelmans Adviesgroep, Hoeberechts Advocaten en Metis Notarissen nodigen

Nadere informatie

De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is.

De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is. Partner in de zaak? De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is. Bovendien is belastingadvies maatwerk

Nadere informatie

IT-based auditing. Post-hbo opleiding

IT-based auditing. Post-hbo opleiding Post-hbo opleiding IT-based auditing Als (theoretisch) afgestudeerd accountant kunt u zich met de post-hbo-opleiding IT-based auditing bekwamen in het toepassen van IT-audit technieken gericht op de financial

Nadere informatie

BACHELOROPLEIDING DEELTIJD

BACHELOROPLEIDING DEELTIJD HBO-ICT INFORMATICA BACHELOROPLEIDING DEELTIJD 2015-2016 2014-2015 LEERROUTES: BUSINESS IT & MANAGEMENT, SOFTWARE ENGINEERING, SYSTEM AND NETWORK ENGINEERING CREATING TOMORROW HBO-ICT DE VIERJARIGE DEELTIJDOPLEIDING

Nadere informatie

Beroepsregistratie en herregistratie. in de jeugdhulp en

Beroepsregistratie en herregistratie. in de jeugdhulp en Ik ben begeleider in de gehandicaptenzorg Ik ben jeugdzorgwerker Ik ben sociaal werker Beroepsregistratie en herregistratie in de jeugdhulp en jeugdbescherming: wat vraagt het van jou? Ik werk nog niet

Nadere informatie

Implementatie - en overgangsregeling CEA eindtermen Inleiding

Implementatie - en overgangsregeling CEA eindtermen Inleiding Overlegorgaan van HBO-scholen met een accountancyopleiding Implementatie - en overgangsregeling CEA eindtermen 2016 Inleiding Op 15 december 2015 zijn door de CEA de eindtermen 2016 en kaderregelingen

Nadere informatie

Praktijkopleider agrotechniek

Praktijkopleider agrotechniek Associate degree Deeltijd 2018-2019 Praktijkopleider agrotechniek Ontwikkel uw vaardigheden als praktijkopleider in de agrotechnische sector met deze tweejarige opleiding 2 De agrarische sector is continu

Nadere informatie

MODULAIR EXECUTIVE MBA

MODULAIR EXECUTIVE MBA MODULAIR EXECUTIVE MBA BUSINESS & IT FOOD & INNOVATION PUBLIC & PRIVATE NYENRODE. A REWARD FOR LIFE Wil je jezelf blijven ontwikkelen terwijl je ook een druk professioneel en sociaal leven hebt? Zoek je

Nadere informatie

Post HBO Accountant- Administratieconsulent. HBO Accountancy. Associate degree Accountancy. (met WVA) PDB

Post HBO Accountant- Administratieconsulent. HBO Accountancy. Associate degree Accountancy. (met WVA) PDB ACC OUNTANCY Praktijkopleiding AA Post HBO Administrateur Controller Masterclass Accountant- Administratieconsulent MKB HBO SPD Bedrijfsadministratie Post HBO Accountant- Administratieconsulent HBO Accountancy

Nadere informatie

LEADERSHIP, ENTREPRENEURSHIP, STEWARDSHIP. BROCHURE VOOR WERKGEVERS, RECRUITERS EN HR afdeling NYENRODE. A REWARD FOR LIFE

LEADERSHIP, ENTREPRENEURSHIP, STEWARDSHIP. BROCHURE VOOR WERKGEVERS, RECRUITERS EN HR afdeling NYENRODE. A REWARD FOR LIFE LEADERSHIP, ENTREPRENEURSHIP, STEWARDSHIP BROCHURE VOOR WERKGEVERS, RECRUITERS EN HR afdeling NYENRODE. A REWARD FOR LIFE waarom een schakeltrajecter? Iemand met een niet-financiële vooropleiding heeft

Nadere informatie

Toelating en vrijstelling 2013-2014

Toelating en vrijstelling 2013-2014 Toelating en vrijstelling 2013-2014 Toelating tot een van de masteropleidingen Met een afgeronde volledige (CROHO 1 -geregistreerde) hbo- of wo-opleiding 2 bent u toelaatbaar tot de MSc-opleidingen Management

Nadere informatie

Post-HBO Beïnvloeden op strategisch niveau

Post-HBO Beïnvloeden op strategisch niveau Hoe zorgt u er als manager voor dat uw plannen en ideeën door de organisatie als net zo waardevol worden ervaren als door uzelf? In deze cursus beïnvloeden leert u hoe u met geavanceerde technieken op

Nadere informatie

TOELATINGSEISEN STUDIEBELASTING EXAMEN EN CERTIFICERING FISCAAL VOORDEEL KOSTEN

TOELATINGSEISEN STUDIEBELASTING EXAMEN EN CERTIFICERING FISCAAL VOORDEEL KOSTEN TOELATINGSEISEN Sales Leadership maakt deel uit van het programma Leadership in Marketing & Sales. Deelname aan het programma is aan een aantal voorwaarden verbonden. U kunt de opleiding Accountmanager

Nadere informatie

Excel Cursus Koppelingen en Macro s

Excel Cursus Koppelingen en Macro s Excel Cursus Koppelingen en Macro s Kosten: 375,- excl. BTW per deelnemer Duur: 1 dag Max Deelnemers: 10 Cursus Microsoft Excel - Koppelingen en Macro's Microsoft Excel is het meest gebruikte spreadsheet-pakket

Nadere informatie

Overgangsregeling Fiscaal recht

Overgangsregeling Fiscaal recht Overgangsregeling Fiscaal recht Inhoudsopgave 1. Het nieuwe onderwijsprogramma...2 Doctoraal opleiding Fiscaal recht...2 2. Uitgangspunten van de overgangsregeling...3 3. Uitwerking van de overgangsregeling...4

Nadere informatie

Training. Witteveen 2015. Behandeling van alle arbeidsrechtelijke aspecten en verzekeringstechnische mogelijkheden voor de pensioenadviseur

Training. Witteveen 2015. Behandeling van alle arbeidsrechtelijke aspecten en verzekeringstechnische mogelijkheden voor de pensioenadviseur Training Witteveen 2015 Behandeling van alle arbeidsrechtelijke aspecten en verzekeringstechnische mogelijkheden voor de pensioenadviseur - Toelichting uitstelmogelijkheid voor compensatieadvies - Alle

Nadere informatie

Kennisinstelling met als specialisme kleur. Scholingsprogramma. Deeltijdopleiding tot Kleurvormgever

Kennisinstelling met als specialisme kleur. Scholingsprogramma. Deeltijdopleiding tot Kleurvormgever Kennisinstelling met als specialisme kleur Scholingsprogramma Deeltijdopleiding tot Kleurvormgever Voorwoord De Nederlandse Kleurenschool (NKS) verzorgt als enige opleider de vervolg deeltijdopleiding

Nadere informatie

VITALITEITSMANAGEMENT

VITALITEITSMANAGEMENT (0 reviews) VITALITEITSMANAGEMENT DOOR INZICHT EN EEN VOORBEELDROL DE VITALITEIT OP PEIL Een organisatie is zo gezond als de mensen die er werken. Je wilt dat jouw medewerkers energiek en met plezier aan

Nadere informatie

Sweeburg advies training opleiding

Sweeburg advies training opleiding Sweeburg advies training opleiding Algemene Brochure Praktijkgerichte opleidingen en cursussen voor professionals individueel klassikaal incompany www.sweeburg.nl 1 Sweeburg Verbeter je kennis én haal

Nadere informatie

FemaleTOPTalent. Werken vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Van stress naar helderheid.

FemaleTOPTalent. Werken vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Van stress naar helderheid. FemaleTOPTalent Werken vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Het FemaleTopTalent programma voor de vrouwelijke professional: Met een HBO- of academische opleiding;

Nadere informatie

Een onderneming starten

Een onderneming starten Een onderneming starten De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is. Bovendien is belastingadvies

Nadere informatie

Studiegids training praktijkgerichte productieleider

Studiegids training praktijkgerichte productieleider Studiegids training praktijkgerichte productieleider Inhoud Inhoud... 2 1. Inhoudelijke informatie... 3 1.1 Beschrijving van de training... 3 1.2 Modules... 4 1.3 Opbouw van de training... 6 1.4 E-learningplatform...

Nadere informatie

Online communicatie strategie & leiderschap (postdoctorale opleiding)

Online communicatie strategie & leiderschap (postdoctorale opleiding) Online communicatie strategie & leiderschap (postdoctorale opleiding) Strategisch online communicatiemanagement; de uitdaging voor de communicatieprofessional De toename aan vooral digitale media en kanalen,

Nadere informatie

Welzijn Breed (Onderwijsassistent)

Welzijn Breed (Onderwijsassistent) Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25485 3 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Auditorium, Elst Onze opleidingen in Elst kenmerken zich door kleinschaligheid en persoonlijk contact.

Nadere informatie

Vrijstellingen Faculteit der Rechtsgeleerdheid EUR. Bacheloropleiding Nederlands recht. Studiejaar 2008/2009

Vrijstellingen Faculteit der Rechtsgeleerdheid EUR. Bacheloropleiding Nederlands recht. Studiejaar 2008/2009 Vrijstellingen Faculteit der Rechtsgeleerdheid EUR Bacheloropleiding Nederlands recht Studiejaar 2008/2009 Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Standaardvrijstellingen bacheloropleiding Nederlands recht... 3 Algemeen...

Nadere informatie

De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is.

De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is. Partner in de zaak? De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is. Bovendien is belastingadvies maatwerk

Nadere informatie

Post-hbo-opleiding IT-based-auditing 2015-2016

Post-hbo-opleiding IT-based-auditing 2015-2016 Post-hbo-opleiding IT-based-auditing 2015-2016 Instituut Werken en Leren Postbus 5171, 6802 ED Arnhem Ruitenberglaan 31, 6826 CC Arnhem T (026) 369 13 09, F (026) 369 13 69 I www.han.nl/finance E info.finance@han.nl

Nadere informatie

Opleidings- en examenreglement

Opleidings- en examenreglement Opleidings- en examenreglement RB Doorstroom programma RB College RB Academy Afgeleide (incompany) deelopleidingen en losse modules Voorwoord Het RB-doorstroomprogramma is een tijdelijke overgangsmaatregel

Nadere informatie

Een Erkend Hypothecair Planner Omdat het om uw toekomst gaat

Een Erkend Hypothecair Planner Omdat het om uw toekomst gaat Een Erkend Hypothecair Planner Omdat het om uw toekomst gaat Bij het nemen van voor u belangrijke financiële beslissingen is het verstandig u bij uw keuzes te laten helpen en adviseren door een financieel

Nadere informatie

Een Erkend Hypothecair Planner Omdat het om uw toekomst gaat

Een Erkend Hypothecair Planner Omdat het om uw toekomst gaat Een Erkend Hypothecair Planner Omdat het om uw toekomst gaat Bij het nemen van voor u belangrijke financiële beslissingen is het TOEKOMST GERICHT verstandig u bij uw keuzes te laten helpen en adviseren

Nadere informatie

Foutloos nederlands. Scriptplus biedt kwaliteit in schrijven

Foutloos nederlands. Scriptplus biedt kwaliteit in schrijven Foutloos nederlands Scriptplus biedt kwaliteit in schrijven In deze interactieve en speelse cursus zetten we de belangrijkste grammatica- en spellingregels op een rij. Je krijgt antwoord op al je taalvragen

Nadere informatie

NIMA B2 Consumentenmarketing

NIMA B2 Consumentenmarketing NIMA B2 Consumentenmarketing De consument effectief bereiken met jouw product of dienst Het gedrag van hedendaagse consumenten is flink veranderd en zal dat in de toekomst blijven doen. De tijd dat iedereen

Nadere informatie

De kortste weg naar Payroll Adviseur

De kortste weg naar Payroll Adviseur De kortste weg naar Payroll Adviseur PAYRO PA-adviseur16.pag.brochure_120312.indd 1 24-04-2012 09:54:53 Breng uw payroll expertise op niveau De Payrollopleiding is één van de opleidingen die in samenwerking

Nadere informatie

MBO OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN

MBO OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN MBO OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN Sport & Business Sport & Coaching Groningen 2016-17 JOHAN CRUYFF COLLEGE UNIVERSITY INSTITUTE Johan Cruijff Oprichter In mijn ervaring bezitten sporters een

Nadere informatie