Bibliotheek Laakdal Gids voor de bibliotheekgebruiker

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bibliotheek Laakdal Gids voor de bibliotheekgebruiker"

Transcriptie

1 Bibliotheek Laakdal Gids voor de bibliotheekgebruiker

2 Hallo bibliotheekgebruikers Uitleentermijn verlengen Een bibliotheek zonder bezoekers is even triest als een boek zonder lezer. Onze bibliotheek wil een bruisende plaats zijn waar je vindt wat je zoekt, waar vragen een antwoord krijgen en waar het aangenaam vertoeven is voor jong en oud. Welkom in de bibliotheek van Laakdal! De gemeentelijke bibliotheek omvat de bibliotheek in Groot-Vorst en de schoolbibliotheken in Veerle, Eindhout en Vorst-Meerlaar. In onze bibliotheek vind je een uitgebreid aanbod aan documenten terug. Je kan er boeken, stripverhalen, tijdschriften en kranten, Daisy s en luisterboeken, DVD s en CD-roms ontlenen. De schoolbibliotheken worden in klasverband bezocht. Surfen of je mail lezen? In de bibliotheek is er gratis toegang tot het internet. Is een document niet aanwezig? Naast documenten reserveren kan je ons ook aankoopsuggesties bezorgen. Wij kopen vervolgens het gevraagde aan indien wij het geschikt vinden voor onze bibliotheek. Via Uitleentermijn verlengen kan je documenten in jouw bezit verlengen. Voor DVD s dien je bij je volgende bibliotheekbezoek nog het uitleengeld te betalen. Let wel: dit kan maar zolang je uitleentermijn niet verstreken is. Daarom is ook de mailservice handig. Reservaties bekijken Met het rijke aanbod, want we zijn echt wel fier op onze collectie, garanderen wij u vele uren lees- en kijkgenot! In bibliotheekverband worden reeds vele activiteiten voor onze kinderen georganiseerd: het voorleesuurtje op woensdagen, Kinder-en jeugdjury, auteurslezingen en toneel in klasverband, zijn de belangrijkste. In de nabije toekomst wensen wij meer activiteiten te organiseren in onze bibliotheek: lezingen, workshops, filmvoorstellingen, cursussen, voor jong en oud! Ik wens je nog vele aangename uren in onze bibliotheek toe en kijk er naar uit om je op één van onze activiteiten te mogen ontmoeten. Schepen van cultuur Gerda Broeckx Via Reservaties bekijken kan je jouw reservaties opvolgen. Via Leen bekijken krijg je een overzicht van de geleende documenten. Via ISIS kan je zoeken tussen alle documenten uit de aangesloten bibliotheken.

3 Persoonlijke gegevens opvragen Contactgegevens Via Persoonlijke gegevens opvragen kan je jouw mailadres en telefoonnummer aanpassen. Vanaf nu krijg je via mail een herinnering om de geleende documenten te verlengen of binnen te brengen. Ook je boetebrieven ontvang je nu via mail. Hier kan je ook je onkostenstatus raadplegen. (vergoedingen, leengeld, reservatiekosten) Publiekscatalogus Via Publiekscatalogus kan je opzoeken welke documenten beschikbaar/aanwezig zijn in de bibliotheek Volg de stappen zoals aangegeven op de website om documenten op te zoeken. Klik op de titel van het documenten: hier kan je zien of het werk beschikbaar is of niet. Enkel uitgeleend document kan je hier ook reserveren. (klik bovenaan op reserveren ). Beschikbaar document kan niet gereserveerd worden. Een reservatie kost 1 euro. Bibliotheek Groot-Vorst Kerkstraat 21 Tel: bibliotheek@laakdal.be Openingsuren Ma Di Wo Do Vr Za De bibliotheek bevindt zich aan de achterkant van het gemeentehuis. De inleverbox 24 / 24 uur, 7 / 7 dagen Hier kan je als lid de uitgeleende documenten inleveren, ook wanneer de bibliotheek gesloten is. Deponeer de documenten minstens één werkdag vóór de datum van inlevering (vermeld op je ticket) in deze box.

4 Ontdek een wereld in onze bib... Blijf bij! Via kranten en tijdschriften natuurlijk. We kunnen je zes kranten per dag aanbieden om de dagelijkse actualiteit te volgen. Wil je graag wat meer weten over de laatste ontwikkelingen rond diverse thema s? Dan zit je goed bij de tientallen tijdschriften in het tijdschriftenrek. Hou je van lezen? De bibliotheek is méér dan romans rijk. De nieuwste aanwinsten liggen op de tafels en het boekenrek vlakbij. Om het je gemakkelijk te maken hebben we pictogrammen voor detectives en thrillers, streekromans, oorlogsromans, griezelverhalen, historische romans, aangebracht. Ook zijn er vele dichtbundels en toneelboeken. Mag het iets meer zijn? Als de leesletters wat groter moeten zijn, dan kan je een keuze maken uit grootletterboeken. Ook hebben we boeken op CD s: luisterboeken en Daisy s mét de Daisyspeler. BIB online Via internet kan je veel bibliotheekzaken regelen! Je gaat er naar toe via de gemeentelijke website menu-item bibliotheek, submenu bib online. Je moet je wel registreren! Dit doe je zo: Inloggen Eerst dien je in te loggen! Identificatie = streepjescode lezerskaart (vb ). Indien je lezersnummer meer dan 7 cijfers bevat, geef je hier de laatste 7 cijfers in. OF uw rijksregisternummer (alle cijfers na elkaar). Dit kan enkel als uw elektronische identiteitskaart reeds geregistreerd is in de bib. Wachtwoord = geboortedatum (vb. 27/01/1965) Wil je wat dieper graven? Vragen rond welk onderwerp dan ook? Je vindt ongetwijfeld een antwoord in de vele informatieve boeken of DVD s. Alleen maar boeken in de bib? Heb je onze collectie stripverhalen al bekeken? Onze collectie bevat de beste series. Ook graphic novels en manga s ontbreken niet. Films & series: oud en jong uit binnen en buitenland, de glaswand aan de kant van de leestuin staat vol met DVD s! Je mag ze een week houden en dit amper voor één euro! Vul in het volgende scherm je adres in. Vanaf nu ben je geregistreerd.

5 Wist je dat... de bibliotheek een facebook profiel heeft? je al je ideeën of voorstellen aan onze medewerkers kan doorgeven? je aankoopsuggesties kan doorgeven voor boeken, tijdschriften, DVD s, strips,? onze nieuwste aanwinsten steeds uitgestald liggen op de tafels, en in de boekenrekken vlakbij deze tafels? er een permanente boekenverkoop is in de bibliotheek van de afgevoerde boeken? onze leestuin een echte aanrader is bij mooi weer? je bibliotheek ook verteluurtjes, theater, tentoonstellingen, informatiemomenten, auteurslezingen, organiseert? Je materialen kan uitlenen met je identiteitskaart? Uit welk boekje leest papa of mama straks voor? Je bent nooit te jong om te leren. De bibliotheek helpt je je eerste stapjes zetten op een levenslange ontdekkingsreis. Zo zijn er talrijke voorleesverhalen voor kinderen die nog niet kunnen lezen. Met stapels prentenboeken in de bakken leer je de wereld rondom jou ontdekken en de dingen een naam geven. Spelenderwijze leren! Voor kinderen met vragen zijn er boeken, stripverhalen, CD-roms en DVD s met informatie. Keuze te over en per leeftijd een aangepast aanbod! Lezen lezen lezen lezen... Net begonnen met lezen? Dan kan je terecht bij de AVI-boekjes. Daarna stap je over naar de A-boeken (tot 9 jaar), de B-boeken (9-12 jaar) of de C-boeken (11-14 jaar). Voor adolescenten (AD) is er ook een aangepast aanbod. Een uitgebreid aanbod van stripverhalen, gedichten, DVD s en CDroms vervolledigen het aanbod voor onze jongeren.

6 Wat kost jou dit? Belangrijk! Het lidmaatschap is gratis! Uitlenen Boeken: Strips: CD-ROM s: Tijdschriften: DVD s: gratis gratis gratis gratis 1 euro/3 weken AANDACHT: alle documenten mag je maximaal 3 weken houden. Nadien vragen we een vergoeding van 0,10 euro/dag. Niet-gereserveerde werken kunnen in de bib, telefonisch, per mail of via internet 2X verlengd worden. Andere tarieven Maningsbericht: 0,75 euro Aangetekende brief: 5 euro Reserveringskosten: 1 euro IBL: 2 euro Kopie: 0,10 euro (A4), 0,20 euro (A3) Internetprint: 0,10 euro Gouden tip van de bib! Kijk steeds uw ticket na vooraleer u de bib verlaat! Internet Gratis in de bib! De surftijd bedraagt maximum 1 uur. Reserveren is aanbevolen. Voor een print betaal je 0,10 euro. Wanneer wordt er een boete aangerekend? Van zodra de uitleentermijn verstreken is. Hoe wordt de vergoeding berekend? Voor alle documenten betaal je 0,10 euro per document per dag te laat. Wat als ik de vergoeding niet betaal of de documenten niet inlever? In dat geval kan je geen documenten meer lenen en wordt je dossier overgemaakt aan de juridische dienst. Wat moet ik doen als ik mijn kaart en documenten verlies? Onmiddellijk de bibliotheek verwittigen. Je blijft verantwoordelijk voor de ontleende documenten tot op het ogenblik dat je de bibliotheek op de hoogte brengt van het verlies. Kan ik titels reserveren en hoeveel kost een reservatie? Ja, je kan titels reserveren. Je betaalt 1 euro per document. Er kunnen ook werken via IBL (= documenten aanvragen van een andere bibliotheek) aangevraagd worden (2 euro per document). Moet ik verloren exemplaren vergoeden? Ja, deze moet je vergoeden. Ik verander van woonplaats of neem een ander mailadres? Breng ons onmiddellijk op de hoogte zodat wij deze gegevens in ons bestand kunnen aanpassen.

7 Een uitlening, hoe werkt dat? De uitleningen worden per computer geregistreerd. Dit houdt in dat we aan strikte regels gebonden zijn. Je vindt deze terug in het bibliotheekreglement. De computer duldt geen afwijkingen en het personeel moet voor iedereen de regels op dezelfde wijze toepassen. Hieronder vind je een antwoord op de meest gestelde vragen, zodat de uitlening zowel voor jou als voor ons probleemloos verloopt. Wat kost een bibliotheekkaart? Je krijgt gratis een lenerskaart. Bij verlies betaal je 1 euro voor een nieuwe kaart. Maar... met je identiteitskaart kan je ook uitlenen en heb je geen lenerskaart nodig. Hoeveel bibliotheekdocumenten mag ik lenen? Je kan maximum 20 bibliotheekdocumenten per uitlening en per lenerskaart ontlenen. Hoe lang mag ik de documenten houden? De uitleentermijn voor alle bibliotheekdocumenten bedraagt 3 weken. Alleen voor DVD s betaal je een vergoeding: één euro per stuk. Kan ik de uitleentermijn laten verlengen? Ja, tot tweemaal toe, op voorwaarde dat het document niet gereserveerd werd. Daarom breng je best je te verlengen documenten altijd mee naar de bibliotheek. Interessant om te weten Geef je mailadres door aan de balie Zo kan je het verlopen van je uitleentermijn voorkomen! Drie dagen voor je uitleentermijn verstrijkt krijg je immers een herinneringsmail in je mailbox. Catalogus Er zijn twee PC s waar een catalogus te raadplegen is. Hier kan je zien of een boek aanwezig is. Ook kan je boeken van een bepaalde schrijver of over een bepaald onderwerp opzoeken,... Het is een zeer handige zoekmachine. Via de gemeentelijke website kan de catalogus ook raadplegen. Uitlenen met je identiteitskaart? Al die lid en andere kaarten beu in je portefeuille? Je kan boeken uitlenen met je identiteitskaart! Bibliotheek aan huis Wordt je verplaatsing naar de bibliotheek onmogelijk? Heb je niemand die voor jou naar de bibliotheek kan gaan? Dan brengen wij onze boeken naar jou! Maandelijks komen wij bij je langs met een verse lading leesplezier. Dit kost je slechts 1,5 euro per keer. Kinderhoek In onze kinderhoek wordt op woensdagnamiddagen voorgelezen. Hiervoor kunnen we een beroep doen op een aantal gemotiveerde vrijwilligers.

8 Inrichtingsplan bibliotheek: waar vind je wat? informatieve boeken inkom balie gedichten informatieveboeken C-boeken informatieve boeken romans groteletter, anderstalig nieuwe boeken catalogus PC s nieuwe boeken nieuwe infoboeken stripverhalen volwassenen stripverhalen kinderen tijdschriften verkoop boeken nieuw DVD kinderen nieuw prentenboeken jongeren B-boeken prentenboeken kinderhoek A-boeken TV zithoek kranten werkruimte bib adolescenten, poëzie, toneel DVD-reeksen DVD DVD volwassenen films internet PC bibliothecaris

Welkom in de Bib!

Welkom in de Bib! Welkom in de Bib! www.houthalen-helchteren.be/bibliotheek O v openingsuren september t.e.m. juni juli - augustus 9-12 en 14-19 uur 9-12 en 14-19 uur 9-12 uur 9-13 uur 9-12 en 14-19 uur 9-13 uur 9-12 en

Nadere informatie

KNOKKE-HEIST BIBLIOTHEEK BIBLIOTHEEK SCHARPOORD BIBLIOTHEEK SCHARPOORD FILIAAL HEIST FILIAAL WESTKAPELLE

KNOKKE-HEIST BIBLIOTHEEK BIBLIOTHEEK SCHARPOORD BIBLIOTHEEK SCHARPOORD FILIAAL HEIST FILIAAL WESTKAPELLE BIBLIOTHEEK KNOKKE-HEIST BIBLIOTHEEK SCHARPOORD BIBLIOTHEEK FILIAAL SCHARPOORD HEIST FILIAAL WESTKAPELLE Welkom! De bibliotheek is een open huis. Iedereen is welkom en kan ter plaatse gratis gebruik maken

Nadere informatie

Bibliotheek Malle het leven van A tot Z

Bibliotheek Malle het leven van A tot Z bibliotheek Bibliotheek Malle het leven van A tot Z www.malle.be o n z e b i b l i o t h e k e n h o e w e r k t o n z e b i b l i o t h e e k Hoofdbibliotheek Westmalle Sint-Jozeflei 26 03-309.93.50 malle@bibliotheek.be

Nadere informatie

Wegwijs. in Bibliotheek Maldegem

Wegwijs. in Bibliotheek Maldegem Wegwijs in Bibliotheek Maldegem Welkom! Welkom in de Maldegemse bibliotheek, een plaats waar mensen centraal staan. Je kan er niet alleen terecht voor een goed boek of een leuke film, je kan ook aanschuiven

Nadere informatie

Welkom in de bib van Brecht

Welkom in de bib van Brecht Welkom in de bib van Brecht Inhoud 04 Drie locaties 05 Lid worden 06 Hoe werkt onze bib 08 Reglement & tarieven 09 Collectie 11 Meer dan boeken 13 Online catalogus & Mijn Bibliotheek 14 Een jaar lang activiteiten

Nadere informatie

1. Welkom Dit reglement geldt voor de hoofdbibliotheek, de uitleenpost en de digitale diensten op de website www.bibliotheek.lede.

1. Welkom Dit reglement geldt voor de hoofdbibliotheek, de uitleenpost en de digitale diensten op de website www.bibliotheek.lede. Dienstreglement van de Gemeentelijke Openbare Bibliotheek Lede 1. Welkom Dit reglement geldt voor de hoofdbibliotheek, de uitleenpost en de digitale diensten op de website www.bibliotheek.lede.be 1.1.

Nadere informatie

Wegwijs in de bib. Bibliotheek Maldegem. Bibliotheek Maldegem. Welkom in de Maldegemse bibliotheek, een plaats waar mensen

Wegwijs in de bib. Bibliotheek Maldegem. Bibliotheek Maldegem. Welkom in de Maldegemse bibliotheek, een plaats waar mensen Wegwijs in de bib Bibliotheek Maldegem Welkom in de Maldegemse bibliotheek, een plaats waar mensen centraal staan. Je kan er niet alleen terecht voor een goed boek of een leuke film, je kan ook aanschuiven

Nadere informatie

Gebruikersreglement Bib Londerzeel

Gebruikersreglement Bib Londerzeel Gebruikersreglement Bib Londerzeel Info Het meest actuele overzicht van de andere deelnemende bibliotheken van het bibliotheeknet Vlaams-Brabant vindt u terug op: www.vlaamsbrabant.be/catalogus (contactgevens,

Nadere informatie

Gebruikersreglement Bib Londerzeel

Gebruikersreglement Bib Londerzeel Gebruikersreglement Bib Londerzeel Info Het meest actuele overzicht van de andere deelnemende bibliotheken van het bibliotheeknet Vlaams-Brabant vindt u terug op: www.vlaamsbrabant.be/catalogus (contactgevens,

Nadere informatie

Gebruikersreglement Retributiereglement Bibliotheek Spelotheek

Gebruikersreglement Retributiereglement Bibliotheek Spelotheek & Gebruikersreglement Retributiereglement Bibliotheek Spelotheek GEBRUIKERSREGLEMENT De gemeentelijke openbare bibliotheek en spelotheek zijn vrij toegankelijk voor iedereen. De collectie boeken, tijdschriften,

Nadere informatie

Dienstreglement Openbare bibliotheek Langemark-Poelkapelle

Dienstreglement Openbare bibliotheek Langemark-Poelkapelle Dienstreglement Openbare bibliotheek LangemarkPoelkapelle 1. Welkom In de bibliotheek van LangemarkPoelkapelle kan iedereen terecht. Je vindt er o.a. boeken, strips, digitale bronnen en films voor alle

Nadere informatie

Ook mijn bibliotheek is een Ovinob-bibliotheek!

Ook mijn bibliotheek is een Ovinob-bibliotheek! 1 Ook mijn bibliotheek is een Ovinob-bibliotheek! Hoe surf ik in een wip naar mijn bib? Op http://oost-vlaanderen.bibliotheek.be kan je zien wat er aanwezig is in je bibliotheek of in andere Oost-Vlaamse

Nadere informatie

Welkom! Wegwijs voor nieuwe leden. Weverijstraat 9 8900 Ieper tel. 057 239 420 bibliotheek@ieper.be. mei 2011

Welkom! Wegwijs voor nieuwe leden. Weverijstraat 9 8900 Ieper tel. 057 239 420 bibliotheek@ieper.be. mei 2011 Welkom! Wegwijs voor nieuwe leden mei 2011 Weverijstraat 9 8900 Ieper tel. 057 239 420 bibliotheek@ieper.be Fijn om je als lid welkom te heten! Onze bibliotheek telt zo n 14.000 actieve leden. Evenveel

Nadere informatie

Je eigen digitale bibliotheekomgeving!

Je eigen digitale bibliotheekomgeving! Je eigen digitale bibliotheekomgeving! Surf naar www.catalogus.lede.be. Home pagina Mijn bibliotheek Nu kan je inloggen op mijn bibliotheek om toegang te krijgen tot gebruikersactiviteiten. Nummer lenerskaart

Nadere informatie

Gebruikersreglement bibliotheek Kortenberg

Gebruikersreglement bibliotheek Kortenberg Gebruikersreglement bibliotheek Kortenberg Info Het meest actuele overzicht van de andere deelnemende bibliotheken van het bibliotheeknet Vlaams-Brabant vind je terug op: www.vlaamsbrabant.be/catalogus

Nadere informatie

Inhoud. Registreren... 4 Je gebruikersprofiel... 8 Verlengen Materialen opzoeken en reserveren... 12

Inhoud. Registreren... 4 Je gebruikersprofiel... 8 Verlengen Materialen opzoeken en reserveren... 12 Inhoud Registreren... 4 Je gebruikersprofiel... 8 Verlengen... 10 Materialen opzoeken en reserveren... 12 3 Registreren Om je uitgeleende materialen van thuis uit te bekijken of te verlengen of om materialen

Nadere informatie

BIBLIOTHEEKNET. VLAAMS-BRABANT Inleiding tot de catalogus

BIBLIOTHEEKNET. VLAAMS-BRABANT Inleiding tot de catalogus BIBLIOTHEEKNET VLAAMS-BRABANT Inleiding tot de catalogus INHOUD Registreren... 4 Je gezinsleden aan je profiel koppelen... 8 Je gebruikersprofiel... 9 Verlengen... 11 Materialen opzoeken en reserveren...

Nadere informatie

BIBLIOTHEEKNET. VLAAMS-BRABANT Inleiding tot de catalogus

BIBLIOTHEEKNET. VLAAMS-BRABANT Inleiding tot de catalogus BIBLIOTHEEKNET VLAAMS-BRABANT Inleiding tot de catalogus Registreren... 4 INHOUD Je gezinsleden aan je profiel koppelen... 8 Je gebruikersprofiel... 9 Verlengen... 11 Materialen opzoeken en reserveren...

Nadere informatie

BIBLIOTHEEKNET. VLAAMS-BRABANT Inleiding tot de catalogus

BIBLIOTHEEKNET. VLAAMS-BRABANT Inleiding tot de catalogus BIBLIOTHEEKNET VLAAMS-BRABANT Inleiding tot de catalogus vlaamsbrabant.bibliotheek.be september 2015 INHOUD In het kader van de vervulling van onze taak van openbaar belang nemen wij uw relevante persoonlijke

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK DE PINTE

GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK DE PINTE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK DE PINTE Baron de Gieylaan 27, 9840 De Pinte - tel : 09/282.25.32 e-mail : bibliotheek@depinte.be website : www.depinte.be DIENSTREGLEMENT Artikel 1 : De Gemeentelijke

Nadere informatie

BIBLIOTHEEKNET. VLAAMS-BRABANT Inleiding tot de catalogus

BIBLIOTHEEKNET. VLAAMS-BRABANT Inleiding tot de catalogus BIBLIOTHEEKNET VLAAMS-BRABANT Inleiding tot de catalogus Registreren... 4 INHOUD Je gezinsleden aan je profiel koppelen... 8 Je gebruikersprofiel... 9 Verlengen... 11 Materialen opzoeken en reserveren...

Nadere informatie

BIBLIOTHEEKNET. VLAAMS-BRABANT Inleiding tot de catalogus

BIBLIOTHEEKNET. VLAAMS-BRABANT Inleiding tot de catalogus BIBLIOTHEEKNET VLAAMS-BRABANT Inleiding tot de catalogus vlaamsbrabant.bibliotheek.be september 201 INHOUD In het kader van de vervulling van onze taak van openbaar belang nemen wij uw relevante persoonlijke

Nadere informatie

BIBLIOTHEEKNET. VLAAMS-BRABANT Inleiding tot de catalogus

BIBLIOTHEEKNET. VLAAMS-BRABANT Inleiding tot de catalogus BIBLIOTHEEKNET VLAAMS-BRABANT Inleiding tot de catalogus INHOUD Registreren... 4 Je gezinsleden aan je profiel koppelen... 8 Je gebruikersprofiel... 9 Verlengen... 11 Materialen opzoeken en reserveren...

Nadere informatie

DE BIBLIOTHEEK BIJ JE THUIS. Verlengen, reserveren.via internet

DE BIBLIOTHEEK BIJ JE THUIS. Verlengen, reserveren.via internet DE BIBLIOTHEEK BIJ JE THUIS Verlengen, reserveren.via internet Ga naar www.geraardsbergen.be Vrije tijd, Bibliotheek 1. CATALOGUS RAADPLEGEN Selecteer Catalogus om te weten te komen of we een werk hebben.

Nadere informatie

Handleiding BIBLIOTHEEK. Handig online materialen verlengen, reserveren en nog veel meer!

Handleiding BIBLIOTHEEK. Handig online materialen verlengen, reserveren en nog veel meer! Handleiding MIJN BIBLIOTHEEK Handig online materialen verlengen, reserveren en nog veel meer! Enkele tips Standaard kan je 15 materialen (boeken, DVD's, tijdschriften, spelletjes...) uitlenen per kaart.

Nadere informatie

Dienstreglement van de gemeentelijke openbare bibliotheek Lede

Dienstreglement van de gemeentelijke openbare bibliotheek Lede Dienstreglement van de gemeentelijke openbare bibliotheek Lede 1. Welkom Dit reglement geldt voor de hoofdbibliotheek, de uitleenpost en de digitale diensten op de websites www.bibliotheek.lede.be en mijn.bibliotheek.be.

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK ASSENEDE

GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK ASSENEDE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK ASSENEDE DIENSTREGLEMENT Artikel 1. De gemeentelijke openbare bibliotheek van Assenede is vrij toegankelijk voor iedereen. Zij is een democratische instelling. Haar collecties

Nadere informatie

Gebruikersreglement. Bibliotheek Wemmel - J. De Ridderlaan 49 1780 Wemmel tel. 02 4620623 bib@wemmel.be www.wemmel.be

Gebruikersreglement. Bibliotheek Wemmel - J. De Ridderlaan 49 1780 Wemmel tel. 02 4620623 bib@wemmel.be www.wemmel.be Gebruikersreglement Bibliotheek Wemmel - J. De Ridderlaan 49 1780 Wemmel tel. 02 4620623 bib@wemmel.be www.wemmel.be INSTELLING De gemeentelijke openbare bibliotheek van Wemmel is vrij toegankelijk voor

Nadere informatie

Artikel 1 Dit reglement is van toepassing in de bibliotheek van Bilzen en regelt wat volgt.

Artikel 1 Dit reglement is van toepassing in de bibliotheek van Bilzen en regelt wat volgt. Stedelijke Bibliotheek Bilzen Bibliotheekreglement Artikel 1 Dit reglement is van toepassing in de bibliotheek van Bilzen en regelt wat volgt. Toegankelijkheid Artikel 2 Bezoekers krijgen toegang tot de

Nadere informatie

surf ik bib? hoe naar mijn in een wip Ook mijn bibliotheek is een Ovinob-bibliotheek! Surf naar www.ovinob.be

surf ik bib? hoe naar mijn in een wip Ook mijn bibliotheek is een Ovinob-bibliotheek! Surf naar www.ovinob.be Ook mijn bibliotheek is een Ovinob-bibliotheek! hoe surf ik in een wip naar mijn bib? Surf naar www.ovinob.be Op www.ovinob.be kan je zien wat er aanwezig is in je bibliotheek of in andere Oost-Vlaamse

Nadere informatie

Inleiding tot de catalogus. 10mm. foto

Inleiding tot de catalogus. 10mm. foto Inleiding tot de catalogus 10mm foto Inhoud Registreren... 4 Je gezinsleden aan je profiel koppelen... 8 Je gebruikersprofiel... 9 Verlengen... 11 Materialen opzoeken en reserveren... 12 3 Registreren

Nadere informatie

Inleiding tot de catalogus. 10mm. foto

Inleiding tot de catalogus. 10mm. foto Inleiding tot de catalogus 10mm foto Inhoud Registreren... 4 Je gezinsleden aan je profiel koppelen... 8 Je gebruikersprofiel... 9 Verlengen... 11 Materialen opzoeken en reserveren... 12 Registreren Om

Nadere informatie

Bibliotheek Omer Wattez Dienstreglement

Bibliotheek Omer Wattez Dienstreglement Bibliotheek Omer Wattez Dienstreglement Openbare bibliotheek Omer Wattez Nederholbeekstraat 1 9680 Maarkedal T 055 33 46 47 F 055 33 46 58 M bibliotheek@maarkedal.be W www.maarkedal.be Artikel 1 De openbare

Nadere informatie

B i b l i o t h e e k. Z w e v e g e m. bibreglement. m.i.v. 27 oktober 2015. Pagina 1 van 7

B i b l i o t h e e k. Z w e v e g e m. bibreglement. m.i.v. 27 oktober 2015. Pagina 1 van 7 B i b l i o t h e e k Z w e v e g e m bibreglement m.i.v. 27 oktober 2015 Pagina 1 van 7 GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK bibreglement GOEDGEKEURD DOOR DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN 26 oktober 2015.

Nadere informatie

Wat is Mijn Bibliotheek 3 Hoe surf ik naar Mijn Bibliotheek 4. Via het Portaal van jouw bibliotheek 4 Via de catalogus van jouw bibliotheek 4

Wat is Mijn Bibliotheek 3 Hoe surf ik naar Mijn Bibliotheek 4. Via het Portaal van jouw bibliotheek 4 Via de catalogus van jouw bibliotheek 4 1 Inhoudstafel Wat is Mijn Bibliotheek 3 Hoe surf ik naar Mijn Bibliotheek 4 Via het Portaal van jouw bibliotheek 4 Via de catalogus van jouw bibliotheek 4 Aan de slag met Mijn bibliotheek 5 Aanmelden

Nadere informatie

De Bib. Brengt bijeen.

De Bib. Brengt bijeen. brugge.be/bibliotheek OPENBARE BIBLIOTHEEK De Bib. Brengt bijeen. Beter Nederlands leren of andere talen en culturen ontdekken, het kan allemaal. De Openbare Bibliotheek Brugge heeft veel in huis. Ook

Nadere informatie

B i b l i o t h e e k. Z w e v e g e m. bib & b bus. Dienstreglement. m.i.v. 1 september 2014

B i b l i o t h e e k. Z w e v e g e m. bib & b bus. Dienstreglement. m.i.v. 1 september 2014 B i b l i o t h e e k Z w e v e g e m bib & b bus Dienstreglement m.i.v. 1 september 2014 Gemeentelijke Openbare Bibliotheek Zwevegem - Dienstreglement miv 1 september 2014 p 1/8 DIENSTREGLEMENT GEMEENTELIJKE

Nadere informatie

DIENSTREGLEMENT BIBLIOTHEEK

DIENSTREGLEMENT BIBLIOTHEEK Besluit: WELKOM Art. 1. Iedereen kan de diensten van de bibliotheek van Schoten gebruiken. De bib is de perfecte plek om elkaar te ontmoeten. Je kan in de bibliotheek terecht voor boeken, tijdschriften,

Nadere informatie

Ontdek. Mijn Bibliotheek

Ontdek. Mijn Bibliotheek Ontdek Mijn Bibliotheek 1 Registreer je op Mijn Bibliotheek Goed om weten! Voordat je enthousiast te werk gaat is het goed om dit te weten: De toepassing Mijn Bibliotheek wordt ondersteund door volgende

Nadere informatie

Plaatselijke openbare bibliotheek. Dienstreglement.

Plaatselijke openbare bibliotheek. Dienstreglement. Plaatselijke openbare bibliotheek. Dienstreglement. Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 29 september 2008 en aangepast in zitting van 21 oktober 2013 met ingang van 1 januari 2014. Artikel

Nadere informatie

Vind sneller wat je zoekt. Ontdek de vernieuwde online BIBCATALOGUS & MIJN BIBLIOTHEEK dienst.

Vind sneller wat je zoekt. Ontdek de vernieuwde online BIBCATALOGUS & MIJN BIBLIOTHEEK dienst. Vind sneller wat je zoekt. Ontdek de vernieuwde online BIBCATALOGUS & MIJN BIBLIOTHEEK dienst. 1 2 SNEL ZOEKEN Maar ook uitgebreid. Gebruik de zoekbox om de bibliotheekcatalogus te doorzoeken. Klik op

Nadere informatie

REGLEMENT BIBLIOTHEEK KAPELLEN

REGLEMENT BIBLIOTHEEK KAPELLEN REGLEMENT BIBLIOTHEEK KAPELLEN De bibliotheek van Kapellen is een openbare instelling. Zij is voor iedereen toegankelijk, iedereen kan er terecht met vragen over kennis, cultuur, informatie en ontspanning.

Nadere informatie

DIENSTREGLEMENT BIBLIOTHEEK

DIENSTREGLEMENT BIBLIOTHEEK DIENSTREGLEMENT BIBLIOTHEEK Dienstreglement van de openbare bibliotheek Beveren Artikel 1 : ALGEMEEN De verschillende vestigingen van de openbare bibliotheek Beveren zijn vrij toegankelijk voor iedereen.

Nadere informatie

Provinciaal gebruikersreglement. Bibliotheeknet Limburg.

Provinciaal gebruikersreglement. Bibliotheeknet Limburg. Provinciaal gebruikersreglement Bibliotheeknet Limburg Bibliotheeknet Limburg Bibliotheeknet Limburg is een samenwerkingsverband tussen een aantal Limburgse openbare bibliotheken. Het meest actuele overzicht

Nadere informatie

Handleiding Mijn Bibliotheek

Handleiding Mijn Bibliotheek Inhoud Wat is Mijn Bibliotheek... 1 Goed om weten!... 1 Hoe surf ik naar Mijn Bibliotheek... 2 Rechtstreeks... 2 Via de catalogus van jouw bibliotheek... 2 Aan de slag met Mijn Bibliotheek... 2 Aanmelden

Nadere informatie

Dienstreglement. De Openbare Bibliotheek Oud-Heverlee heeft twee vestigingen: Bibliotheek Haasrode Armand Verheydenstraat 10 3053 Haasrode

Dienstreglement. De Openbare Bibliotheek Oud-Heverlee heeft twee vestigingen: Bibliotheek Haasrode Armand Verheydenstraat 10 3053 Haasrode het leven van A tot Z Dienstreglement Openbare Bibliotheek Oud-Heverlee De Openbare Bibliotheek Oud-Heverlee heeft twee vestigingen: Bibliotheek Haasrode Armand Verheydenstraat 10 3053 Haasrode en Bibliotheek

Nadere informatie

vrije tijd dienst cultuur

vrije tijd dienst cultuur vrije tijd dienst cultuur ALGEMEEN, ZONAAL en LOKAAL DEEL VAN HET GEMEENTELIJK POLITIEREGLEMENT vastgesteld in zitting van de gemeenteraad van 2 maart 2017. DEEL 3. LOKAAL DEEL HOOFDSTUK 9. GEBRUIK VAN

Nadere informatie

Er is ook een elektronische versie van dit reglement beschikbaar, rechts op het scherm, onder Documenten.

Er is ook een elektronische versie van dit reglement beschikbaar, rechts op het scherm, onder Documenten. Dienstreglement Er is ook een elektronische versie van dit reglement beschikbaar, rechts op het scherm, onder Documenten. De Plaatselijke Openbare Bibliotheek van Zaventem. DIENSTREGLEMENT Artikel 1. Onderhavige

Nadere informatie

BibliotheeknetLimburg

BibliotheeknetLimburg BibliotheeknetLimburg Provinciaal gebruikersreglement limburg.be BibliotheeknetLimburg Inwerkingtreding reglement Dit gebruikersreglement treedt in werking op 1 januari 2009. Alle voorgaande gebruikersreglementen

Nadere informatie

Stadsbibliotheek Tienen Grote Markt Tienen

Stadsbibliotheek Tienen Grote Markt Tienen Stadsbibliotheek Tienen Grote Markt 3-3300 Tienen 016 80 56 70 tienen@bibliotheek.be www.tienen.be/bibliotheek www.facebook.com/bibliotheektienen In dit document vind je alle info om snel aan de slag te

Nadere informatie

De bibliotheek is vrij toegankelijk voor iedereen op volgende dagen en uren:

De bibliotheek is vrij toegankelijk voor iedereen op volgende dagen en uren: GEBRUIKERSREGLEMENT Art. 1 In de openbare bibliotheek van Affligem kun je terecht met je vragen over kennis, cultuur, informatie en ontspanning. De BIB bemiddelt actief bij het beantwoorden van jouw vragen.

Nadere informatie

Bibliotheekreglement Stedelijke Openbare Bibliotheek Poperinge Goedgekeurd door de gemeenteraad op maandag 3 juli 2017.

Bibliotheekreglement Stedelijke Openbare Bibliotheek Poperinge Goedgekeurd door de gemeenteraad op maandag 3 juli 2017. Bibliotheekreglement Stedelijke Openbare Bibliotheek Poperinge Goedgekeurd door de gemeenteraad op maandag 3 juli 2017. Artikel 1 - Toegankelijkheid De Stedelijke Openbare Bibliotheek van Poperinge en

Nadere informatie

"Mijn Bibliotheek" is dé online toepassing om jouw activiteiten in de bib van om het even waar te beheren. Met "Mijn Bibliotheek" kun je:

Mijn Bibliotheek is dé online toepassing om jouw activiteiten in de bib van om het even waar te beheren. Met Mijn Bibliotheek kun je: Registreer bij Mijn Bibliotheek "Mijn Bibliotheek" is dé online toepassing om jouw activiteiten in de bib van om het even waar te beheren. Met "Mijn Bibliotheek" kun je: ontleende materialen verlengen

Nadere informatie

GEBRUIKERSREGLEMENT BIBLIOTHEEK LAAKDAL REGLEMENT VANAF 1 OKTOBER 2010 Vervangt het reglement van 21 juli 2005

GEBRUIKERSREGLEMENT BIBLIOTHEEK LAAKDAL REGLEMENT VANAF 1 OKTOBER 2010 Vervangt het reglement van 21 juli 2005 GEBRUIKERSREGLEMENT BIBLIOTHEEK LAAKDAL REGLEMENT VANAF 1 OKTOBER 2010 Vervangt het reglement van 21 juli 2005 Gelet op het dienstreglement van 21 juli 2005 dat het gebruik van de bibliotheek organiseerde;

Nadere informatie

via de online catalogus?

via de online catalogus? BIBLIOTHEEK TORHOUT Handleiding BOEKENPAKKETTEN Torhoutse basisscholen 1. SELECTIE MAKEN Hoe vraag ik een boekenpakket aan via de online catalogus? 1) Ga naar Google en tik 'Catalogus Torhout'. Klik daarna

Nadere informatie

REGLEMENT BIBLIOTHEEK Diksmuide. De bibliotheek is voor iedereen toegankelijk op:

REGLEMENT BIBLIOTHEEK Diksmuide. De bibliotheek is voor iedereen toegankelijk op: REGLEMENT BIBLIOTHEEK Diksmuide De bibliotheek is voor iedereen toegankelijk op: De hoofdbibliotheek, Koning Albertstraat 24 voormiddag namiddag maandag 10.30 12 uur 16 19 uur dinsdag 10.30 12 uur 16 19

Nadere informatie

ONTDEK BIBLIOTHEEK ZWEVEGEM

ONTDEK BIBLIOTHEEK ZWEVEGEM ONTDEK BIBLIOTHEEK ZWEVEGEM Ontdek onze bibliotheek! Als alles tegenslaat, En niets nog baat, Ga dan naar de bib. Vrij naar Stephen King Word lid van de bib en lees elke dag gratis de krant, drink een

Nadere informatie

Vind sneller wat je zoekt. Ontdek de vernieuwde online BIBCATALOGUS & MIJN BIBLIOTHEEK dienst.

Vind sneller wat je zoekt. Ontdek de vernieuwde online BIBCATALOGUS & MIJN BIBLIOTHEEK dienst. Vind sneller wat je zoekt. Ontdek de vernieuwde online BIBCATALOGUS & MIJN BIBLIOTHEEK dienst. 1 SNEL ZOEKEN Maar ook uitgebreid. Gebruik de zoekbox om de bibliotheekcatalogus te doorzoeken. Klik op uitgebreid

Nadere informatie

Reglement voor de gebruiker

Reglement voor de gebruiker Reglement voor de gebruiker Wie heeft toegang tot de bib? Artikel 1 De Gemeentelijke Plaatselijke Openbare Bibliotheek van Oosterzele is vrij toegankelijk voor iedereen. Haar collectie, haar dienstverlening

Nadere informatie

Tienen. Bibliotheek WELKOM IN DE BIB VAN TIENEN! Info en tips

Tienen. Bibliotheek WELKOM IN DE BIB VAN TIENEN! Info en tips Bibliotheek Tienen WELKOM IN DE BIB VAN TIENEN! Info en tips Collectie Informatie en media (op het gelijkvloers) Informatieve boeken (reisgidsen, kookboeken, tuinboeken ) Films, tv-reeksen, documentaires

Nadere informatie

GEBRUIKERSREGLEMENT BIBLIOTHEEK

GEBRUIKERSREGLEMENT BIBLIOTHEEK 1 GEBRUIKERSREGLEMENT BIBLIOTHEEK Artikel 1 In de openbare bibliotheek van Affligem kun je terecht met je vragen over kennis, cultuur, informatie en ontspanning. De BIB bemiddelt actief bij het beantwoorden

Nadere informatie

MijnOvinob wordt MIJN BIBLIOTHEEK Ontdek de mogelijkheden! Uitgebreide handleiding

MijnOvinob wordt MIJN BIBLIOTHEEK Ontdek de mogelijkheden! Uitgebreide handleiding MijnOvinob wordt MIJN BIBLIOTHEEK Ontdek de mogelijkheden! Uitgebreide handleiding Vanaf 8 januari verandert MijnOvinob in Mijn Bibliotheek. Net als vroeger kan je via Mijn Bibliotheek online verlengen,

Nadere informatie

De bibliotheek is vrij toegankelijk voor iedereen op volgende dagen en uren:

De bibliotheek is vrij toegankelijk voor iedereen op volgende dagen en uren: GEBRUIKERSREGLEMENT Art. 1 In de openbare bibliotheek van Affligem kan elke burger terecht met zijn vragen over kennis, cultuur, informatie en ontspanning. Ze bemiddelt actief bij het beantwoorden van

Nadere informatie

Heb je al een account op Mijn Bibliotheek, dan kan je je vanaf nu rechtstreeks vanuit de bibliotheekwebsite aanmelden.

Heb je al een account op Mijn Bibliotheek, dan kan je je vanaf nu rechtstreeks vanuit de bibliotheekwebsite aanmelden. Handleiding 1. Aanmelden bij Mijn Bibliotheek Heb je al een account op Mijn Bibliotheek, dan kan je je vanaf nu rechtstreeks vanuit de bibliotheekwebsite aanmelden. Klik rechts bovenaan op de knop Aanmelden

Nadere informatie

Aanbod voor zorginstellingen en activiteitenbegeleiders

Aanbod voor zorginstellingen en activiteitenbegeleiders Aanbod voor zorginstellingen en activiteitenbegeleiders Inhoudsopgave Voorwoord 1 Voorleeskring 2 Themacollectie 2 Wisselcollectie 3 Instellingsabonnement 3 Daisyspeler 4 Informatiebijeenkomst Anders lezen

Nadere informatie

ALGEMEEN OPENINGSUREN SLUITINGSDAGEN

ALGEMEEN OPENINGSUREN SLUITINGSDAGEN Reglement INHOUD p. 3 Algemeen p. 3 Openingsuren p. 3 Sluitingsdagen p. 4 Inschrijven p. 4 eid / Lenerspas p. 4 Dienstverlening P. 4 Begeleiding p. 4 Aantal uitleenbare materialen / leengeld / leentermijn

Nadere informatie

Hoe vraag ik een boekenpakket aan. via de online catalogus?

Hoe vraag ik een boekenpakket aan. via de online catalogus? BIBLIOTHEEK TORHOUT Handleiding BOEKENPAKKETTEN Torhoutse basisscholen 1. SELECTIE MAKEN Hoe vraag ik een boekenpakket aan via de online catalogus? 1) Ga naar Google en tik 'Catalogus Torhout'. Klik daarna

Nadere informatie

UP De Klinge Klingedorp 3 03/770.50.38

UP De Klinge Klingedorp 3 03/770.50.38 OPENBARE BIBLIOTHEEK SINT-GILLIS-WAAS D I E N S T R E G L E M E N T Artikel 1 De openbare bibliotheek van Sint-Gillis-Waas en haar uitleenposten zijn vrij toegankelijk voor iedereen. Elke burger kan er

Nadere informatie

Hieronder vallen alle leners die actief lid zijn van de bibliotheek van 1 januari 2013 tot en met 31 december 2013

Hieronder vallen alle leners die actief lid zijn van de bibliotheek van 1 januari 2013 tot en met 31 december 2013 OPENBARE BIBLIOTHEEK LENDELEDE A. Dassonvillelaan 5 8860 Lendelede tel 051/30.06.15 fax 051/32.28.62 bibliotheek@lendelede.be www.lendelede.be/bibliotheek JAARVERSLAG 2013 Lendelede 24 februari 2014 1)

Nadere informatie

ONZE BIB VOOR JOUW KLAS!

ONZE BIB VOOR JOUW KLAS! schooljaar 2017-2018 ONZE BIB VOOR JOUW KLAS! Ons GRATIS AANBOD voor kleuterscholen & lagere scholen van Boortmeerbeek en Haacht www.habobib.bibliotheek.be - Facebook: HaBoBIB Ook in schooljaar 2017-2018

Nadere informatie

Stadsbibliotheek Tienen Grote Markt Tienen

Stadsbibliotheek Tienen Grote Markt Tienen Stadsbibliotheek Tienen Grote Markt 3-3300 Tienen 016 80 56 70 bibliotheek@tienen.be www.tienen.be/bibliotheek www.facebook.com/bibliotheektienen In dit document vind je alle info om snel aan de slag te

Nadere informatie

Begeleiding. Boeken Luisterboeken Daisy-boeken. 3 weken 1 x gratis. Sprinters 1 week niet gratis Cd s 3 weken 1 x 0,50 / doosje

Begeleiding. Boeken Luisterboeken Daisy-boeken. 3 weken 1 x gratis. Sprinters 1 week niet gratis Cd s 3 weken 1 x 0,50 / doosje Reglement Inhoud p. 3 Algemeen p. 3 Openingsuren p. 3 Sluitingsdagen p. 3 Inschrijven p. 4 eid / Lenerspas p. 4 Dienstverlening P. 4 Begeleiding p. 4 Aantal uitleenbare materialen / leengeld / leentermijn

Nadere informatie

Mijn. Ontdek. Bibliotheek

Mijn. Ontdek. Bibliotheek Mijn Ontdek Bibliotheek 1 Inhoudstafel Wat is Mijn Bibliotheek 4 Goed om weten 4 Hoe surf ik naar Mijn Bibliotheek 5 Via het portaal van jouw bibliotheek 5 Via catalogus van jouw bibliotheek 5 Aan de slag

Nadere informatie

Welkomstbrochure Bibliotheek Lede & Oordegem

Welkomstbrochure Bibliotheek Lede & Oordegem aanbod activiteiten cursussen dienstverlening werking Welkomstbrochure Bibliotheek Lede & Oordegem www.bibliotheek.lede.be acebook.com/bibliotheeklede 2014 Bibliotheek Lede Open huis voor iedereen. Inschrijven

Nadere informatie

UP De Klinge Klingedorp 3 03/770.50.38

UP De Klinge Klingedorp 3 03/770.50.38 OPENBARE BIBLIOTHEEK SINT-GILLIS-WAAS D I E N S T R E G L E M E N T Artikel 1 De openbare bibliotheek van Sint-Gillis-Waas en haar uitleenposten zijn vrij toegankelijk voor iedereen. Elke burger kan er

Nadere informatie

Stad Brussel Nederlandstalige Openbare Bibliotheken Reglement voor de gebruikers

Stad Brussel Nederlandstalige Openbare Bibliotheken Reglement voor de gebruikers Stad Brussel Nederlandstalige Openbare Bibliotheken Reglement voor de gebruikers De Instelling ----------------- 1. De openbare bibliotheek heeft als opdracht de informatie, ontwikkeling, opvoeding en

Nadere informatie

Dienstreglement van de Stedelijke Openbare Bibliotheek van Poperinge

Dienstreglement van de Stedelijke Openbare Bibliotheek van Poperinge Dienstreglement van de Stedelijke Openbare Bibliotheek van Poperinge I. TOEGANKELIJKHEID Art. 1 De Stedelijke Openbare Bibliotheek van Poperinge is vrij toegankelijk voor iedereen. Haar collecties, dienstverlening

Nadere informatie

Informatie. Bibliotheek Ommen Chevalleraustraat EE Ommen Tel.:

Informatie. Bibliotheek Ommen Chevalleraustraat EE Ommen Tel.: Informatie Bibliotheek Ommen Chevalleraustraat 6 7731 EE Ommen Tel.: 0529-452158 E-mail: bib.ommen@bibov.nl www.bibliotheekommen.nl Bibliotheek Lemele Kerkweg 1a 8148 PX Lemele Tel.: 0572-331479 Fax: 0572-330981

Nadere informatie

afdeling vrije tijd dienst cultuur

afdeling vrije tijd dienst cultuur afdeling vrije tijd dienst cultuur ALGEMEEN EN ZONAAL DEEL VAN HET GEMEENTELIJK POLITIEREGLEMENT vastgesteld in zitting van de gemeenteraad van 9 december 2010 en gewijzigd bij besluit van 14 juni 2012.

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 19/06/2019 Referentienummer agendapunt: GR/2019/184

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 19/06/2019 Referentienummer agendapunt: GR/2019/184 1/6 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 19/06/2019 Referentienummer agendapunt: GR/2019/184 INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING - DE LEESDIJK - GEZAMENLIJK BIBLIOTHEEKREGLEMENT - GOEDKEURING

Nadere informatie

Ontdek. Mijn Bibliotheek

Ontdek. Mijn Bibliotheek Ontk Mijn Bibliotheek 1 Titel: Ontk Mijn Bibliotheek en nieuwe mogelijkhen van bibcatalogus Logo De Bib en logo Provincie West- Vlaanren Registreer je op Mijn Bibliotheek Pagina 2: Goed om weten! Titel:

Nadere informatie

Openbare Bibliotheek Ronse

Openbare Bibliotheek Ronse REGLEMENT D I E N S T R E G L E M E N T Openbare Bibliotheek Ronse Algemeen De bibliotheek is een democratische instelling en vrij toegankelijk voor iedereen. De stad Ronse wil met dit reglement de werking

Nadere informatie

DIENSTREGLEMENT. Intergemeentelijke Bibliotheek Hemiksem-Schelle

DIENSTREGLEMENT. Intergemeentelijke Bibliotheek Hemiksem-Schelle DIENSTREGLEMENT Intergemeentelijke Bibliotheek Hemiksem-Schelle Art. 1 De intergemeentelijke openbare bibliotheek van Schelle en Hemiksem is vrij toegankelijk voor iedereen. Haar werkgebied is het grondgebied

Nadere informatie

Bibliotheek. reglement, tarieven en adressen. editie september 2015

Bibliotheek. reglement, tarieven en adressen. editie september 2015 Bibliotheek reglement, tarieven en adressen editie september 2015 1 2 Reglement voor de lener 1. Dit reglement is van toepassing in de stedelijke bibliotheek van Aalst. De bibliotheek is vrij toegankelijk

Nadere informatie

DIENSTREGLEMENT. Art. 2 - OPENINGSUREN De openingsuren worden bij de inschrijving meegedeeld. De dagen en uren van de opening zijn de volgende :

DIENSTREGLEMENT. Art. 2 - OPENINGSUREN De openingsuren worden bij de inschrijving meegedeeld. De dagen en uren van de opening zijn de volgende : P.O.B. BRECHT DIENSTREGLEMENT Art. 1 - ALGEMEEN De plaatselijke openbare bibliotheek van de gemeente Brecht is een democratische instelling, vrij toegankelijk voor iedereen. Haar gedrukte, audiovisuele

Nadere informatie

Welkom in de bibliotheek van Erpe-Mere

Welkom in de bibliotheek van Erpe-Mere Welkom in de bibliotheek van Erpe-Mere Aanbod voor leerkrachten Maandag: 16u-19u Dinsdag: 17u-20u Woensdag: 10-12u 13-17u Donderdag: 17u-20u Vrijdag: 10-12u Zaterdag: 09-12u Uitlenen, verlengen Op vertoon

Nadere informatie

Dienstreglement van de gemeentelijke openbare bibliotheek Lede

Dienstreglement van de gemeentelijke openbare bibliotheek Lede Dienstreglement van de gemeentelijke openbare bibliotheek Lede 1. Welkom Dit reglement geldt voor de hoofdbibliotheek, de uitleenpost en de digitale diensten op de websites www.bibliotheek.lede.be en mijn.bibliotheek.be.

Nadere informatie

Hoe werkt de bib? Lid worden. Lid worden. Materialen lenen en kopiëren. Mijn bibliotheek: reserveren, verlengen, digitale collecties

Hoe werkt de bib? Lid worden. Lid worden. Materialen lenen en kopiëren. Mijn bibliotheek: reserveren, verlengen, digitale collecties Hoe werkt de bib? Home > Hoe werkt de bib? Lid worden Materialen lenen en kopiëren Mijn bibliotheek: reserveren, verlengen, digitale collecties Verlies en beschadiging Aankoopsuggestie Internet in de bib

Nadere informatie

De gemeentelijke openbare bibliotheek van Anzegem is vrij toegankelijk voor iedereen tijdens de openingsuren.

De gemeentelijke openbare bibliotheek van Anzegem is vrij toegankelijk voor iedereen tijdens de openingsuren. Bibliotheek Retributie BIBLIOTHEEK GR 12/12/2005 03/06/2008 07/07/2009 1/2/2011 7/7/2015 Gebruikersreglement voor de openbare bibliotheek Toegang De gemeentelijke openbare bibliotheek van Anzegem is vrij

Nadere informatie

DIENSTREGLEMENT VAN DE OPENBARE BIBLIOTHEEK HOUTHULST EN LO-RENINGE

DIENSTREGLEMENT VAN DE OPENBARE BIBLIOTHEEK HOUTHULST EN LO-RENINGE DIENSTREGLEMENT VAN DE OPENBARE BIBLIOTHEEK HOUTHULST EN LO-RENINGE Dit reglement geldt voor de hoofdbibliotheek, de uitleenposten en de digitale diensten op de bibliotheekpagina. Het reglement is ter

Nadere informatie

stadsbibliotheek R E G L E M E N T DIENSTREGLEMENT STADSBIBLIOTHEEK TIENEN Gemeenteraad van 25-02-2016

stadsbibliotheek R E G L E M E N T DIENSTREGLEMENT STADSBIBLIOTHEEK TIENEN Gemeenteraad van 25-02-2016 stadsbibliotheek R E G L E M E N T Gemeenteraad van 25-02-2016 DIENSTREGLEMENT STADSBIBLIOTHEEK TIENEN Art. 1 De stadsbibliotheek is een openbare bibliotheek; ze is vrij toegankelijk voor iedereen. Haar

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik. van de zelfscanbalies

Handleiding voor het gebruik. van de zelfscanbalies Handleiding voor het gebruik van de zelfscanbalies Inhoud 1. Inleveren van materialen... 2 a. Inleveren van boeken in de intelligente kast... 2 b. Inleveren van Audio Visuele Materialen (AVM), zijnde DVD

Nadere informatie

DIENSTREGLEMENT. Art. 2 - OPENINGSUREN De openingsuren worden bij de inschrijving meegedeeld. De dagen en uren van de opening zijn de volgende :

DIENSTREGLEMENT. Art. 2 - OPENINGSUREN De openingsuren worden bij de inschrijving meegedeeld. De dagen en uren van de opening zijn de volgende : P.O.B. BRECHT DIENSTREGLEMENT Art. 1 - ALGEMEEN De plaatselijke openbare bibliotheek van de gemeente Brecht is een democratische instelling, vrij toegankelijk voor iedereen. Haar gedrukte, audiovisuele

Nadere informatie

Provinciaal gebruikersreglement versie 01.01.2009 - p 1

Provinciaal gebruikersreglement versie 01.01.2009 - p 1 Provinciaal gebruikersreglement versie 01.01.2009 - p 1 Het provinciaal gebruikersreglement is van toepassing in alle bibliotheken van Bibliotheeknet Limburg. Als lid van Bibliotheeknet Limburg wordt het

Nadere informatie

Openbare Bibliotheek. Overijse. Gebruikersgids

Openbare Bibliotheek. Overijse. Gebruikersgids Openbare Bibliotheek Overijse Gebruikersgids WELKOM! Welkom in de gemeentelijke openbare bibliotheek van Overijse! Prentenboeken voor peuters, keimooie kinderboeken, toffe boeken voor tieners, spannend

Nadere informatie

MIJN BIBLIOTHEEK. Introductie tot MIJN BIBLIOTHEEK. Maak van de bib nog meer jouw bib dankzij Mijn Bibliotheek! oktober 2015

MIJN BIBLIOTHEEK. Introductie tot MIJN BIBLIOTHEEK. Maak van de bib nog meer jouw bib dankzij Mijn Bibliotheek! oktober 2015 MIJN BIBLIOTHEEK Introductie tot MIJN BIBLIOTHEEK oktober 2015 Maak van de bib nog meer jouw bib dankzij Mijn Bibliotheek! Waarom heb ik een Mijn Bibliotheek account nodig? Wil je de uitleentermijn verlengen,

Nadere informatie

VOOR LEDEN VAN DE BIBLIOTHEEK VAN DE MARETAK

VOOR LEDEN VAN DE BIBLIOTHEEK VAN DE MARETAK Handleiding VOOR LEDEN VAN DE BIBLIOTHEEK VAN DE MARETAK de Maretak vzw, vereniging voor mensen met chronische pijn januari 2019 Inhoud Klik op het onderdeel dat u wenst na te lezen en u wordt direct naar

Nadere informatie

DIENSTREGLEMENT. Intergemeentelijke Bibliotheek Hemiksem-Schelle

DIENSTREGLEMENT. Intergemeentelijke Bibliotheek Hemiksem-Schelle DIENSTREGLEMENT Intergemeentelijke Bibliotheek Hemiksem-Schelle Art. 1 De intergemeentelijke openbare bibliotheek van Schelle en Hemiksem is vrij toegankelijk voor iedereen. Haar werkgebied is het grondgebied

Nadere informatie

B I B L I O T H E E K R E G L E M E N T

B I B L I O T H E E K R E G L E M E N T Bibliotheek Avelgem B I B L I O T H E E K R E G L E M E N T 1 Welkom 1.1 De Gemeentelijke Openbare Bibliotheek van Avelgem is vrij toegankelijk voor iedereen. Ze is een basisvoorziening waar u als burger

Nadere informatie

Nota. Bibliotheekreglement. 1 Toegang en uitleen van publicaties. 2 Audiovisueel materiaal. Versie 2.0

Nota. Bibliotheekreglement. 1 Toegang en uitleen van publicaties. 2 Audiovisueel materiaal. Versie 2.0 Nota Bibliotheekreglement Versie 2.0 Dit reglement bepaalt de toegang tot en het gebruik van de bibliotheken van de Artesis Plantijn (AP) Hogeschool Antwerpen voor studenten, personeelsleden en externe

Nadere informatie