Algemene bedrijfsvoorwaarden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Algemene bedrijfsvoorwaarden"

Transcriptie

1 Algemene bedrijfsvoorwaarden Hierbij de algemene bedrijfsvoorwaarden van besloten vennootschap Jan van Dam Transport B.V., gevestigd en kantoorhoudende te Oudewater aan de Wilgenweg 20, postcode 3421 TV, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken te Utrecht onder nummer , hierna te noemen Jan van Dam Transport. A. ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes, gesloten overeenkomsten en werkzaamheden, waarbij Jan van Dam Transport zich verplicht tot het vervoeren of doen vervoeren, het bestellen en/of distribueren van zaken, het verlenen van bemiddeling, het opslaan van zaken, het verhuren van roerende en onroerende zaken, dan wel het verrichten van bedrijfsverhuizingen, dan wel tot welke andersoortige prestatie ook, tenzij tevoren uitdrukkelijk en schriftelijk anders is overeengekomen. 2. Onder opdrachtgever wordt in deze voorwaarden verstaan, iedere (rechts)persoon, die met Jan van Dam Transport een overeenkomst heeft afgesloten, dan wel wenst af te sluiten en behalve deze, diens vertegenwoordiger(s), gemachtigde(n), rechtverkrijgende(n) en erfgenaam (erfgenamen). 3. Voorwaarden van de opdrachtgever zijn, tenzij uitdrukkelijk en schriftelijk anders is bepaald, niet van toepassing op de in lid 1 vermelde offertes, overeenkomsten en werkzaamheden. 4. Tussen Jan van Dam Transport en opdrachtgever staat vast, dat indien eenmaal onder toepasselijkheid van deze voorwaarden is gecontracteerd zij ook op komende aanbiedingen en overeenkomsten van toepassing zijn. 5. Indien Jan van Dam Transport in voorkomende gevallen geen beroep doet op hetgeen in deze voorwaarden is bepaald, betekent dat niet dat Jan van Dam Transport daarmee afstand heeft gedaan van het recht om zich in een ander geval op onderstaande voorwaarden te beroepen. Artikel 2 1. Al naar gelang de aard van de totale opdracht, werkzaamheden of andersoortige prestatie, dan wel van enig daarvan redelijkerwijze als zelfstandig deel te beschouwen gedeelte, gelden naast deze

2 voorwaarden mede de verder in deze voorwaarden genoemde voorwaarden of daarvoor in de plaats gekomen, in de desbetreffende bedrijfstak algemeen gebruikelijke algemene voorwaarden en regelingen, voor zover van die voorwaarden niet met zoveel woorden in deze algemene bedrijfsvoorwaarden wordt afgeweken. 2. Worden de in lid 1 van dit artikel bedoelde algemene voorwaarden herzien, dan zal alsdan de herziene tekst gelden en wel vanaf de datum van de deponering van deze herziene algemene voorwaarden. 3. Worden één of meerdere van de in lid 1 van dit artikel genoemde algemene voorwaarden op de wijze genoemd in artikel 6:214 van het Burgerlijk Wetboek vervangen door een standaardregeling c.q. komt een standaardregeling daarvoor in de plaats, dan geldt vanaf de datum van afkondiging van deze regeling in de Nederlandse Staatscourant, de desbetreffende standaardregeling. 4. Jan van Dam Transport is steeds gerechtigd vooraf andere dan de in lid 1 van dit artikel vermelde algemene voorwaarden op een bepaalde opdracht, werkzaamheid of andersoortige prestatie uitdrukkelijk van toepassing te verklaren. Artikel 3 1. Jan van Dam Transport heeft het recht om de uitvoering van de opdracht en de daarmee samenhangende werkzaamheden geheel of gedeeltelijk door derden te doen geschieden, zonder dat een en ander met zich meebrengt dat Jan van Dam Transport zich niet meer op de algemene voorwaarden kan beroepen. 2. Indien de uitvoering van de opdracht en de daarmee samenhangende werkzaamheden geheel of gedeeltelijk door derden geschiedt, kan Jan van Dam Transport tevens een beroep doen op de door die derden op de opdracht van toepassing verklaarde voorwaarden, mits de opdrachtgever van de toepassing van die voorwaarden schriftelijk op de hoogte is gesteld. Artikel 4 1. Indien voor de uitvoering van de werkzaamheden goedkeuring dan wel toestemming van derden of vergunning van de overheid nodig is, zorgt opdrachtgever ervoor, dat hij over de vereiste vergunningen en toestemming beschikt. 2. Een en ander geldt niet voor die vergunningen, waarover Jan van Dam Transport moet beschikken om zijn bedrijf uit te oefenen.

3 Artikel 5 Opdrachtgever is verplicht Jan van Dam Transport op de hoogte te houden van het adres waar hij verblijft dan wel via een tussenpersoon bereikbaar is. Artikel 6 1. Tenzij uitdrukkelijk en schriftelijk anders overeengekomen, worden alle opdrachten uitgevoerd in een door Jan van Dam Transport te bepalen volgorde, waarbij de capaciteit van het aan Jan van Dam Transport ter beschikking staande apparaat en de graad van bezetting daarvan mede bepalend zijn voor het tijdstip van aanvang en voltooien van de opdrachten. 2. Jan van Dam Transport is vrij in de wijze van uitvoering van de opdrachten, tenzij bepaaldelijk daaromtrent iets anders is overeengekomen. Artikel 7 1. Jan van Dam Transport is gehouden instructies aan de opdrachtgever te vragen, indien er zich onregelmatigheden tijdens de werkzaamheden voordoen die de uitvoering van één en ander beletten, dan wel waardoor de werkzaamheden niet meer conform de gegeven opdracht kunnen worden uitgevoerd. 2. De kosten, verbandhoudende met het vragen van instructies en de kosten van uitvoering van de instructies, zullen door de opdrachtgever aan Jan van Dam Transport worden vergoed. 3. Het in dit artikel bepaalde laat onverlet de wettelijke verplichtingen van Jan van Dam Transport ingevolge dwingendrechtelijke bepalingen. Artikel 8 1. Jan van Dam Transport is niet aansprakelijk voor schade en kosten, anders dan ten gevolge van opzet of grove schuld van Jan van Dam Transport, hoe ook genaamd of ontstaan, indien een opdrachtgever, dan wel enige derde, al dan niet tegen vergoeding: a. Gebruik maakt van het materieel van Jan van Dam Transport;

4 b. Jan van Dam Transport heeft verzocht bepaalde werkzaamheden, welke werkzaamheden geen onderdeel uitmaken van eventuele reeds gesloten overeenkomsten, te verrichten en Jan van Dam Transport ter zake volgens instructies gegeven door of vanwege de opdrachtgever en/of die andere derde heeft gehandeld. 2. Jan van Dam Transport is niet aansprakelijk voor schade en/of kosten hoe ook genaamd, indien deze schade en/of kosten voortvloeien uit diensten, werkzaamheden en/of leveringen welke om niet zijn geschied, tenzij opdrachtgever aantoont dat de schade is en/of kosten zijn ontstaan ten gevolge van opzet dan wel met opzet gelijk te stellen grove fouten van Jan van Dam Transport. 3. Jan van Dam Transport bedingt alle wettelijke en contractuele verweermiddelen, welke Jan van Dam Transport ter afwering van diens eigen aansprakelijkheid jegens de opdrachtgever, dan wel enige derde kunnen inroepen, mede ten behoeve van de ondergeschikten en de nietondergeschikten van Jan van Dam Transport voor wier gedragingen Jan van Dam Transport ingevolge de wet aansprakelijkheid zouden zijn. 4. Het in dit artikel bepaalde laat onverlet de wettelijke aansprakelijkheid van Jan van Dam Transport ingevolge dwingendrechtelijke bepalingen. Artikel 9 Bij verschil tussen de gedeponeerde tekst van deze voorwaarden en teksten, die anderszins worden gedrukt, vertaald en/of verspreid, zal uitsluitend de gedeponeerde tekst gelden. Artikel In afwijking van hetgeen eventueel daaromtrent bepaald is in de in artikel 2 bedoelde algemene voorwaarden worden de geschillen tussen Jan van Dam Transport en de opdrachtgever bij uitsluiting berecht door de Nederlandse rechter. 2. Geschillen met betrekking tot een groter financieel belang dan het geldend maximaal bedrag van de Kantonrechter in burgerlijk zaken (waarin hoger beroep mogelijk is) zullen in eerste instantie aan de bevoegde rechter te Utrecht worden voorgelegd, maar indien opdrachtgever en Jan van Dam Transport daarmee instemmen zal het geschil overeenkomstig het Reglement van de Stichting Arbitrage voor Logistiek worden beslecht.

5 3. Op alle rechtsbetrekkingen tussen Jan van Dam Transport en de opdrachtgever is Nederlands recht van toepassing. Artikel 11 Jan van Dam Transport heeft het recht deze voorwaarden te wijzigen en/of aan te vullen. Tenzij anders bepaald of overeengekomen zijn wijzigingen en aanvullingen tot nader order van toepassing op alle in lid 1 vermelde offertes, overeenkomsten en werkzaamheden die op en na de door Jan van Dam Transport bekend gemaakte datum van invoering van de wijzigingen en/of aanvullingen tot stand komen. B. VERVOER EN EXPEDITIE B.1 Vervoerovereenkomsten Artikel Onder vervoerovereenkomst wordt verstaan de overeenkomst van goederenvervoer, waarbij Jan van Dam Transport zich tegenover de opdrachtgever verbindt door middel van een voertuig zaken uitsluitend over de weg en anders dan langs spoorstaven te vervoeren. 2. Op werkzaamheden verricht in het kader van een vervoerovereenkomst zijn van toepassing, naast het bepaalde in boek 8 van het Burgerlijk Wetboek de Algemene vervoercondities 2002, laatst gewijzigde versie, zoals gedeponeerd bij de arrondissementsrechtbank te Rotterdam en Amsterdam. 3. Voor zover in de in artikel 2 van deze Algemene bedrijfsvoorwaarden bedoelde voorwaarden zulks niet uitdrukkelijk nader is bepaald, zijn laad- en loswerkzaamheden onder het vervoer begrepen, tenzij nadrukkelijk anders overeengekomen. 4. Voor zover in de in artikel 2 van deze Algemene bedrijfsvoorwaarden bedoelde voorwaarden zulks niet uitdrukkelijk nader is bepaald, zijn demonteer- en monteerwerkzaamheden onder het vervoer begrepen, tenzij nadrukkelijk anders overeengekomen. 5. De opdrachtgever zal te allen tijde niet meer (doen) laden dan het wettelijk toegestane maximum ladinggewicht van het desbetreffende voertuig. De opdrachtgever vrijwaart Jan van Dam Transport ter zake van de gevolgen en/of schade respectievelijk van en ontstaan door overbelading, indien dit feit is veroorzaakt door of vanwege de handelwijze van de opdrachtgever.

6 6. De tekst van de in het tweede lid bedoelde voorwaarden is gevoegd in bijlage I. B.2 Bijzondere vervoerovereenkomsten B.2.2. Bedrijfsverhuizingen Artikel Op werkzaamheden verricht in het kader van een overeenkomst tot verhuizing van zaken waartoe de opdracht wordt gegeven door een rechtspersoon, een natuurlijk persoon in de uitoefening van een bedrijf dan wel een zelfstandig beroep dan wel een (Overheids)instelling, zullen van toepassing zijn de Algemene Voorwaarden Voor Bedrijfsverhuizingen gedeponeerd ter griffie van de arrondissementsrechtbank te Amsterdam en Rotterdam. 2. Onder de in het eerste lid bedoelde zaken, moet worden verstaan alle zaken die naar hun aard deel uitmaken van de inventaris van het bedrijf. Daartoe worden mede gerekend handelsvoorraden voor zover het transport daarvan uitsluitend geschiedt ingevolge de bedrijfsverhuizing en geen onderwerp vormt van een gesloten handelstransactie. 3. De opdrachtgever zal te allen tijde niet meer (doen) laden dan het wettelijk toegestane maximum ladinggewicht van het desbetreffende voertuig. De opdrachtgever vrijwaart Jan van Dam Transport ter zake van de gevolgen en/of schade respectievelijk van en ontstaan door overbelading, indien dit feit is veroorzaakt door of vanwege de handelwijze van de opdrachtgever. 4. De tekst van de in het eerste lid bedoelde voorwaarden zijn gevoegd in bijlage II. B.2.3. Exceptioneel vervoer Artikel Op werkzaamheden verricht in het kader van een overeenkomst tot vervoer van zaken dat moet plaatsvinden met een ontheffing wegens overschrijding van de normaal wettelijke toegestane afmetingen en/of gewichten of waarvoor begeleiding is voorgeschreven, zullen van toepassing zijn de Algemene Voorwaarden voor Exceptioneel Vervoer gedeponeerd ter griffie van de arrondissementsrechtbank te Amsterdam en Rotterdam. 2. De opdrachtgever zal te allen tijde niet meer (doen) laden dan het wettelijk toegestane maximum ladinggewicht van het desbetreffende voertuig. De opdrachtgever vrijwaart Jan van Dam Transport ter zake van de gevolgen en/of schade respectievelijk van en ontstaan door overbelading, indien dit feit is veroorzaakt door of vanwege de handelwijze van de opdrachtgever.

7 3. De tekst van de in het eerste lid bedoelde voorwaarden zijn gevoegd in bijlage III. B.3. Expeditieovereenkomsten Artikel Onder expeditieovereenkomst wordt verstaan de overeenkomst tot het doen vervoeren van zaken, waarbij Jan van Dam Transport zich jegens de opdrachtgever verbindt tot het sluiten van een of meer overeenkomsten van vervoer met derden met betrekking tot de door de opdrachtgever ter beschikking te stellen zaken. 2. Aangezien Jan van Dam Transport in zijn hoedanigheid van wegvervoerder alleen maar beschikt over voertuigen voor vervoer van zaken over de weg is van een expeditieovereenkomst eveneens sprake, indien de overeenkomst met zich meebrengt dat er geheel of gedeeltelijk over zee, per spoor, over de binnenwateren of door de lucht wordt vervoerd. 3. Bij het sluiten van overeenkomsten met derden betreffende het niet-wegvervoer wordt Jan van Dam Transport geacht te handelen namens de opdrachtgever. 4. Op de expeditieovereenkomsten als hier bedoeld zijn van toepassing de Nederlandse Expeditievoorwaarden gedeponeerd ter griffie van de arrondissementsrechtbank te Amsterdam, Arnhem, Breda en Rotterdam op 4 januari 1999, met uitzondering van het bepaalde in artikel 23 van die voorwaarden. 5. De tekst van de in het vierde lid bedoelde voorwaarden zijn gevoegd in bijlage IV. C. DOCUMENTEN, BESCHEIDEN EN DOUANE Artikel De opdrachtgever is verplicht aan Jan van Dam Transport de nodige documenten en bescheiden te verstrekken die nodig zijn bij de uitvoering van de overeenkomst en dient Jan van Dam Transport alle noodzakelijke inlichtingen te verschaffen. Jan van Dam Transport is niet gehouden de nauwkeurigheid en volledigheid van de documenten en bescheiden en de verschafte inlichtingen te onderzoeken.

8 2. Afhandeling van douaneformaliteiten door Jan van Dam Transport verzorgd, geschiedt voor rekening en risico van opdrachtgever. Jan van Dam Transport is slechts aansprakelijk voor kosten en schaden voortvloeiend uit een onjuiste afhandeling van douaneformaliteiten, indien opdrachtgever aantoont, dat er sprake is van opzet of grove schuld van Jan van Dam Transport. 3. Opdrachtgever vrijwaart Jan van Dam Transport te allen tijde voor aanspraken aan Jan van Dam Transport of opdrachtgever opgelegd van overheidswege ter zake van douanerechten, belastingen, accijnzen etc. op zaken waarvan de douaneformaliteiten door Jan van Dam Transport in opdracht van opdrachtgever worden verzorgd, tenzij opdrachtgever aantoont, dat er sprake is van opzet of grove schuld van Jan van Dam Transport. 4. Op deze werkzaamheden zijn steeds de FENEX-condities zoals is vermeld in artikel 16 lid 4 van deze voorwaarden van toepassing. D. OPSLAG Artikel Op overeenkomsten van bewaargeving als bedoeld in artikel 600 e.v. van boek 7 van het Burgerlijk Wetboek zijn van toepassing de Nederlandse Opslagvoorwaarden gedeponeerd ter griffie van de arrondissementsrechtbank te Rotterdam met uitsluiting van artikel Opdrachtgever is verplicht Jan van Dam Transport de buitengewone schade te vergoeden, die materiaal dat de opdrachtgever Jan van Dam Transport ter beschikking stelde of zaken die Jan van Dam Transport ter bewaarneming ontving, dan wel de behandeling daarvan, Jan van Dam Transport berokkende, behalve voor zover deze schade is veroorzaakt door een omstandigheid die voor rekening van Jan van Dam Transport komt. 3. Van opslag zijn uitgesloten zaken die onderworpen zijn aan douane- en accijnsbepalingen. Indien deze zaken ter bewaarneming worden aangeboden door opdrachtgever zonder daarbij melding van de bijzondere aard van de aangeboden zaken te maken, vrijwaart opdrachtgever Jan van Dam Transport voor aanspraken aan Jan van Dam Transport of opdrachtgever opgelegd van overheidswege ter zake van douanerechten, belastingen, accijnzen etc." 4. De tekst van de in het eerste lid bedoelde voorwaarden zijn gevoegd in bijlage 5. E. ADVIESWERKZAAMHEDEN

9 Artikel Onder advieswerkzaamheden worden werkzaamheden verstaan waarbij Jan van Dam Transport, in opdracht van en voor rekening van opdrachtgever adviseren omtrent wijze, duur en uitvoering van projecten. 2. Bij deze advieswerkzaamheden wordt steeds uitgegaan van gegevens zoals die door opdrachtgever of door derden, door opdrachtgever bij een dergelijk project betrokken, worden verstrekt. Opdrachtgever staat in voor de juistheid van die gegevens. Opdrachtgever staat voorts in voor de kwaliteit van de bij uitvoering van de projecten te gebruiken materialen en materieel. 3. Ter zake van advieswerkzaamheden is Jan van Dam Transport niet aansprakelijk voor enige daaruit voortvloeiende schade hoe ook genaamd, tenzij opdrachtgever opzet of grove schuld van Jan van Dam Transport aantoont. Alsdan is onze aansprakelijkheid beperkt tot maximaal het bedrag voor het betreffende advieswerkzaamheden in rekening gebracht c.q. geoffreerd. F. VERHUUR Artikel De huurovereenkomst heeft betrekking op de in de separaat ontvangen huurovereenkomst gespecificeerde zaken. 2. Huurder verklaart de gehuurde zaken in goede staat te hebben ontvangen. Artikel Gedurende de huurperiode is de huurder gehouden al datgene te doen en na te laten zoals een goed huurder betaamt en zich te houden aan de door Jan van Dam Transport gegeven instructies. 2. Het gehuurde dient deskundig en overeenkomstig de bestemming te worden gebruikt. 3. Gehele of gedeeltelijke afstand of overdracht van, gebruik om niet of onder bezwarende titel is verboden.

10 4. Indien tijdens de huurperiode van enig openbaar terrein of aan derden toebehorend terrein gebruik wordt gemaakt, is de huurder verplicht zorg te dragen voor de nodige toestemming(en), ontheffing(en) dan wel vergunning(en). 5. De huurder kan geen eigendomsrechten op het gehuurde doen gelden. 6. Het is huurder niet toegestaan enige veranderingen, hoe ook genaamd, aan het gehuurde aan te brengen. Artikel Huurder stelt Jan van Dam Transport van enig gebrek, schade en/of geheel of gedeeltelijk verlies onverwijld op de hoogte. 2. Enige reparaties van gebreken en schade aan het gehuurde dienen niet dan na schriftelijke toestemming van Jan van Dam Transport plaats te vinden. Jan van Dam Transport heeft het recht te bepalen door wie de reparaties dienen te worden verricht. 3. Gedurende de periode waarin het gehuurde niet gebruiksklaar is, blijft huurder onverminderd tot betaling van de huurpenningen verplicht. Artikel Gedurende de huurtijd is alle risico van het gehuurde voor de huurder. 2. Jan van Dam Transport zal jegens huurder niet aansprakelijk zijn voor zichtbare of onzichtbare gebreken. Evenmin is Jan van Dam Transport aansprakelijk voor enige schade hoe ook genaamd welke huurder in zijn bedrijf mocht lijden als gevolg van gebreken welke aan het gehuurde kleven. 3. Huurder is aansprakelijk voor alle schades aan derden en/of het gehuurde toegebracht, veroorzaakt of ontstaan, alsmede voor de daaruit voortvloeiende gevolgschade, ongeacht of deze schades het gevolg zijn van schuld van huurder of derden dan wel van overmacht. Onder schade worden mede begrepen de kosten ontstaan door het verloren gaan van enig document behorende bij het gehuurde.

11 4. Huurder vrijwaart Jan van Dam van aanspraken van derden in verband met de gehuurde zaken. Artikel De huurovereenkomst eindigt dan wel door verloop van de afgesproken termijn, dan wel door opzegging van huurder of Jan van Dam Transport. 2. Aan het einde van de huurperiode dient het gehuurde schoon en in de originele staat te worden opgeleverd. Eventueel door Jan van Dam Transport gemaakte reiniging- en/of reparatiekosten zullen bij de huurder in rekening worden gebracht. Artikel 24 Huurder is in gebreke indien door hem een der bepalingen van deze voorwaarden niet wordt nagekomen; Jan van Dam Transport heeft dan het recht om zonder ingebrekestelling en zonder tussenkomst van de rechter de huurovereenkomst onmiddellijk voor ontbonden te houden en het in huur afgestane materieel, waar zich dit ook moge bevinden, onverwijld weer tot zich te nemen, zonder dat de huurder in dit geval enige aanspraak op schadevergoeding van welke aard ook zal kunnen maken. Alle kosten komen volledig voor rekening van huurder. G. OVERIGE WERKZAAMHEDEN Artikel Voor zover werkzaamheden in deze voorwaarden niet uitdrukkelijk worden omschreven, zoals monteer- en demonteerwerkzaamheden, is Jan van Dam Transport niet aansprakelijk voor enige uit bedoelde werkzaamheden voortvloeiende schade hoe ook genaamd, tenzij opdrachtgever opzet of grove schuld van Jan van Dam Transport aantoont. Alsdan is onze aansprakelijkheid beperkt tot maximaal het bedrag voor het betreffende advieswerkzaamheden in rekening gebracht c.q. geoffreerd. 2. Het in dit artikel bepaalde laat onverlet de wettelijke aansprakelijkheid van Jan van Dam Transport ingevolge dwingendrechtelijke bepalingen. H. PRIJZEN, OFFERTES EN BETALINGEN

12 Artikel Alle door Jan van Dam Transport uitgebrachte aanbiedingen zijn vrijblijvend. 2. De prijzen van Jan van Dam Transport zijn gebaseerd op de tarieven, lonen, prijzen, en dergelijke die gelden op de datum van de aanbieding c.q. van het aangaan van de overeenkomst c.q. van de feitelijke prestaties. Bij wijziging van één of meer van deze factoren, wijzigen de prijzen zich automatisch dienovereenkomstig en zijn bindend ook ten aanzien van nog lopende overeenkomsten. Eén en ander tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen. 3. De prijzen van Jan van Dam Transport zijn gebaseerd op goed te bereiken respectievelijk te berijden plaatsen. Blijkt tijdens de uitvoering van de opdracht, dat de bereikbaarheid niet goed is, heeft Jan van Dam Transport het recht de prijzen te verhogen met alle daardoor ontstane extra kosten. 4. Voor zover in de in artikel 2 van deze Algemene bedrijfsvoorwaarden bedoelde voorwaarden zulks niet uitdrukkelijk nader is bepaald, zijn de prijzen en tarieven exclusief stort- en tolgelden en eventuele heffingen en rechten. 5. Indien Jan van Dam Transport deze betaalt, is hij gerechtigd een en ander afzonderlijk aan opdrachtgever door te berekenen. 6. De prijzen en tarieven zijn inclusief het aantal in de overeenkomst c.q. offerte opgenomen aantal uren voor het laden en lossen van zaken, te rekenen vanaf het moment dat de vrachtwagen op het laad/ resp. losadres is aangekomen. 7. Indien deze tijd wordt overschreden is Jan van Dam Transport gerechtigd de extra kosten door te berekenen aan de opdrachtgever. 8. Jan van Dam Transport is gerechtigd zijn diensten op te schorten, indien opdrachtgever in zijn verplichtingen tekort schiet. 9. Op de werkzaamheden zijn aanvullend van toepassing de Transport en Logistiek Nederland algemene betalingsvoorwaarden van toepassing, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Den Haag op 2 juli 2002, aktenr. 69/ De tekst van de in het negende lid bedoelde voorwaarden zijn gevoegd in bijlage VI.

13 11. De betalingstermijn is 30 dagen na factuurdatum. I. VERZEKERING Artikel Verzekering van welke aard dan ook, wordt slechts voor rekening en risico van de opdrachtgever en uitsluitend na schriftelijke opdracht en schriftelijke acceptatie daarvan bezorgd. De opdracht tot verzekering dient nauwkeurig de risico s te bevatten waartegen verzekerd dient te worden, aangezien anders de opdracht als niet-gegeven, respectievelijk als niet-aanvaard wordt beschouwd. Jan van Dam Transport is steeds gerechtigd een opdracht tot verzekering om gewichtige redenen te weigeren. 2. Acceptatie of weigering van het aangeboden risico geschiedt door assuradeur of verzekeraar. Jan van Dam Transport heeft daarin geen zeggenschap.

ALGEMENE BEDRIJFSVOORWAARDEN

ALGEMENE BEDRIJFSVOORWAARDEN ALGEMENE BEDRIJFSVOORWAARDEN De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid A9 Transport & logistics B.V. Gevestigd te Lijnden en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken te Amsterdam.

Nadere informatie

ALGEMENE BEDRIJFSVOORWAARDEN

ALGEMENE BEDRIJFSVOORWAARDEN ALGEMENE BEDRIJFSVOORWAARDEN van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Ewals Cargo Care B.V., gevestigd te (5931 HM) Tegelen, Ariënsstraat nr. 61-63, alsmede van de aan Ewals Cargo Care

Nadere informatie

LOUIS HUYS SPECIAALTRANSPORT EN KRAANVERHUUR B.V.

LOUIS HUYS SPECIAALTRANSPORT EN KRAANVERHUUR B.V. ALGEMENE VOORWAARDEN LOUIS HUYS SPECIAALTRANSPORT EN KRAANVERHUUR B.V. ALGEMEEN Artikel 1 1. Tenzij tevoren uitdrukkelijk en schriftelijk anders is overeengekomen zijn deze voorwaarden van toepassing op

Nadere informatie

I N D E X. omschrijving ALGEMEEN 2 VERVOER 5 VERGUNNINGEN 6 PRIJZEN EN OFFERTES 7 DOUANE 8 CONTAINERDEPOT 8 VERHUUR 9 ADVIES 10 VERZEKERING 11

I N D E X. omschrijving ALGEMEEN 2 VERVOER 5 VERGUNNINGEN 6 PRIJZEN EN OFFERTES 7 DOUANE 8 CONTAINERDEPOT 8 VERHUUR 9 ADVIES 10 VERZEKERING 11 A L G E M E N E B E D R I J F S V O O R W A A R D E N van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Nijman/Zeetank Internationale Transporten B.V., gevestigd te Spijkenisse, ingeschreven

Nadere informatie

A L G E M E N E B E D R I J F S V O O R W A A R D E N

A L G E M E N E B E D R I J F S V O O R W A A R D E N A L G E M E N E B E D R I J F S V O O R W A A R D E N van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Zwatra B.V., gevestigd te Rotterdam, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken

Nadere informatie

ALGEMENE BEDRIJFSVOORWAARDEN

ALGEMENE BEDRIJFSVOORWAARDEN ALGEMENE BEDRIJFSVOORWAARDEN van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid De Rooy Transport B.V., gevestigd te t Goy/Houten, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken te Utrecht

Nadere informatie

de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid JW05-09-13 ALGEMENE BEDRIJFSVOORWAARDEN de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Van Bentum Holding B.V. gevestigd te Woudenberg, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Gooi- en Eemland

Nadere informatie

ALGEMENE BEDRIJFSVOORWAARDEN. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

ALGEMENE BEDRIJFSVOORWAARDEN. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid ALGEMENE BEDRIJFSVOORWAARDEN De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Bolk Transport B.V. Bolk Container Transport B.V. Bolk Tank & Distributie Transport B.V. Allen gevestigd te Almelo en

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN VISA2CHINA

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN VISA2CHINA ALGEMENE VOORWAARDEN VAN VISA2CHINA Artikel 1. Werkingssfeer 1. Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten tussen Visa2china en opdrachtgevers. 2. Visa2china is bevoegd om bij

Nadere informatie

Algemene bedrijfsvoorwaarden Gebr. Vermeer Industrial Movements B.V.

Algemene bedrijfsvoorwaarden Gebr. Vermeer Industrial Movements B.V. Pagina 1 van 9 Algemene bedrijfsvoorwaarden Gebr. Vermeer Industrial Movements B.V. Pallasstraat 8 5048 CJ TILBURG Tel: 013-4670272 Fax: 013-4638952 info@gebrvermeertransport.nl www.gebrvermeertransport.nl

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden B.R. Consultancy, gevestigd en kantoorhoudend te Rotterdam, 16Hoven Business Park,, 3045PC Rotterdam en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam onder KVK-nummer 61549592. Artikel 1 Definities

Nadere informatie

VVT Europa B.V. Steenweg 73 A 4181 AK Waardenburg. ALGEMENE VOORWAARDEN Gasmeten VVT Europa B.V.

VVT Europa B.V. Steenweg 73 A 4181 AK Waardenburg. ALGEMENE VOORWAARDEN Gasmeten VVT Europa B.V. 1 ALGEMENE VOORWAARDEN Gasmeten definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Gebruiker: Opdrachtgever: degene die de opdracht tot het verrichten van handelingen en werkzaamheden aan gebruiker

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Transportbedrijf Van de Wetering Loosdrecht B.V.

Algemene voorwaarden Transportbedrijf Van de Wetering Loosdrecht B.V. Algemene voorwaarden Transportbedrijf Van de Wetering Loosdrecht B.V. Algemeen 1. Door het sluiten van een overeenkomst met Transportbedrijf Van de Wetering Loosdrecht B.V. (hierna: Van de Wetering) aanvaardt

Nadere informatie

1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij nadrukkelijk anders is aangegeven.

1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij nadrukkelijk anders is aangegeven. Deventer, telefoon: 06 450 909 55 ALGEMENE VOORWAARDEN Index: Definities Algemeen Aanbiedingen en offertes Uitvoering van de overeenkomst Wijziging van de overeenkomst Honorarium Betaling Incassokosten

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN KKamsterdam

ALGEMENE VOORWAARDEN KKamsterdam ALGEMENE VOORWAARDEN KKamsterdam Toepasselijkheid 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op en maken onlosmakelijk deel uit van iedere aanbieding, offerte en overeenkomst die betrekking heeft

Nadere informatie

ALGEMENE VERKOOP EN LEVERINGSVOORWAARDEN 2015. Autobedrijf Drive in cars (hierna te noemen Drive in cars)

ALGEMENE VERKOOP EN LEVERINGSVOORWAARDEN 2015. Autobedrijf Drive in cars (hierna te noemen Drive in cars) ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VERKOOP EN LEVERINGSVOORWAARDEN 2015 Autobedrijf Drive in cars (hierna te noemen Drive in cars) Ingeschreven bij de kamer van koophandel onder nummer: 61580198. Statutair

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden van De Jong Assurantiën cv en/of De Jong & Bouterse bv, behorend bij de Overeenkomst tot het verrichten van diensten

Algemene Voorwaarden van De Jong Assurantiën cv en/of De Jong & Bouterse bv, behorend bij de Overeenkomst tot het verrichten van diensten Algemene Voorwaarden van De Jong Assurantiën cv en/of De Jong & Bouterse bv, behorend bij de Overeenkomst tot het verrichten van diensten Artikel 1 Algemeen 1.1 In de Algemene Voorwaarden wordt verstaan

Nadere informatie

Versie april 2013 ALGEMENE VOORWAARDEN

Versie april 2013 ALGEMENE VOORWAARDEN Versie april 2013 ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN DRIEKLEUR VERZEKERINGEN Gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Middelburg 30 januari 2009 (nummer 2009/3) Artikel 1. Algemeen

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN 1 ALGEMENE VOORWAARDEN Opgesteld door: 2 ALGEMENE VOORWAARDEN FRIETFEEST.NL, gevestigd te Sint-Oedenrode, ingeschreven in het handelsregister onder nummer 17223508 verder te noemen FF. Artikel 1: Definities.

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN MAKE MARKETING MAGIC B.V.

ALGEMENE VOORWAARDEN MAKE MARKETING MAGIC B.V. ALGEMENE VOORWAARDEN MAKE MARKETING MAGIC B.V. Dit zijn de algemene voorwaarden van Make Marketing Magic B.V. Onderstaand vindt u de voorwaarden van Make Marketing Magic B.V. die van toepassing zijn op

Nadere informatie

Bouwman Logistics B.V.

Bouwman Logistics B.V. Algemeen Artikel 1 1 Tenzij tevoren uitdrukkelijk en schriftelijk anders is overeengekomen zijn deze voorwaarden van toepassing op al onzeoffertes en/of door ons met onze opdrachtgevers gesloten overeenkomsten,

Nadere informatie

ALGEMENE BEDRIJFSVOORWAARDEN

ALGEMENE BEDRIJFSVOORWAARDEN ALGEMENE BEDRIJFSVOORWAARDEN van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Ingericht Succes, statutair gevestigd te (1422 DR) Uithoorn, aan de Joh. Enschedeweg 64, ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

R.B.C. Terminal B.V. algemene opwarmingsvoorwaarden

R.B.C. Terminal B.V. algemene opwarmingsvoorwaarden R.B.C. Terminal B.V. algemene opwarmingsvoorwaarden Artikel 1 toepasselijkheid bepalingen 1. Tenzij tevoren uitdrukkelijk en schriftelijk anders is overeengekomen zijn de R.B.C. Terminal B.V. (verder te

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN A9 Transport & logistics B.V.

ALGEMENE VOORWAARDEN A9 Transport & logistics B.V. ALGEMENE VOORWAARDEN A9 Transport & logistics B.V. Artikel 1. Definities A9 Afnemer Algemene Voorwaarden Branchevoorwaarden Dienstverlening Opdracht Overeenkomst A9 Transport & logistics B.V. gevestigd

Nadere informatie

3.Eventuele afwijkingen op deze voorwaarden zijn slechts geldig indien deze uitdrukkelijk schriftelijk zijn overeengekomen.

3.Eventuele afwijkingen op deze voorwaarden zijn slechts geldig indien deze uitdrukkelijk schriftelijk zijn overeengekomen. Algemene Voorwaarden JJM-webdesign Aardenburg Index: 1 Definities 2 Algemeen 3 Aanbiedingen en offertes 4 Uitvoering van de overeenkomst 5 Wijziging van de overeenkomst 6 Honorarium 7 Betaling 8 Incassokosten

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN SOOF MAKELAARS (2016/02)

ALGEMENE VOORWAARDEN SOOF MAKELAARS (2016/02) ALGEMENE VOORWAARDEN SOOF MAKELAARS (2016/02) Artikel 1 Begripsomschrijvingen 1. Onder SOOF wordt verstaan: SOOF Makelaars en/of alle anders handelsnamen waarmee onder nagenoemd KvK-nummer naar buiten

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN 1. DEFINITIES

ALGEMENE VOORWAARDEN 1. DEFINITIES ALGEMENE VOORWAARDEN Dit zijn de algemene voorwaarden van Make Marketing Magic B.V. Onderstaand vindt u de voorwaarden van Make Marketing Magic B.V. die van toepassing zijn op al onze diensten. 1. DEFINITIES

Nadere informatie

ARTIKEL 1. BEGRIPSBEPALINGEN Bart Jansen Advies: Bart Jansen Advies, ingeschreven in het Handelsregister onder nummer

ARTIKEL 1. BEGRIPSBEPALINGEN Bart Jansen Advies: Bart Jansen Advies, ingeschreven in het Handelsregister onder nummer ARTIKEL 1. BEGRIPSBEPALINGEN Bart Jansen Advies: Bart Jansen Advies, ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 74414860 Offerte: een aanbieding (schriftelijk of per mail) van Bart Jansen Advies

Nadere informatie

LEVERINGSVOORWAARDEN STRUIJS FINANCIAL PLANNING:

LEVERINGSVOORWAARDEN STRUIJS FINANCIAL PLANNING: LEVERINGSVOORWAARDEN STRUIJS FINANCIAL PLANNING: 1. ALGEMEEN 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op overeenkomsten waarbij door Struijs Financial Planning (hierna SFP) al dan niet op declaratiebasis

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING FINANCIEEL ADVIESBUREAU KARIN BLOTT OP HET TERREIN VAN HYPOTHEKEN / VERZEKERINGEN / OVERIG FINANCIEEL ADVIES. 1. ALGEMEEN. 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van:

Algemene voorwaarden van: Algemene voorwaarden van: Köhlen Consulting Bouwkundig Advies Glacisweg 34 F 6212 BP Maastricht Artikel 1 Werkingssfeer 1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes en overeenkomsten

Nadere informatie

Contractsduur, uitvoering en wijziging overeen-komst

Contractsduur, uitvoering en wijziging overeen-komst artikel 1. Algemeen 1.1 Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere aanbieding, offerte en overeenkomst tussen Juncto juridisch advies en training, hierna te noemen: Juncto, en een Opdrachtgever waarop

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. Van: Albij administratieve dienstverlening Iroko PM Dordrecht KvKnr hierna te noemen de opdrachtnemer.

ALGEMENE VOORWAARDEN. Van: Albij administratieve dienstverlening Iroko PM Dordrecht KvKnr hierna te noemen de opdrachtnemer. ALGEMENE VOORWAARDEN Van: Albij administratieve dienstverlening Iroko 97 3315 PM Dordrecht KvKnr. 51657023 hierna te noemen de opdrachtnemer. Artikel 1. Toepasselijkheid 1. Deze algemene voorwaarden zijn,

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. november 2013 Zeeland West-Brabant Zuid-Holland

ALGEMENE VOORWAARDEN. november 2013 Zeeland West-Brabant Zuid-Holland ALGEMENE VOORWAARDEN november 2013 Zeeland West-Brabant Zuid-Holland ALGEMENE VOORWAARDEN DRIEKLANK PENSIOENAIRS Gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Middelburg 26 september 2011

Nadere informatie

In deze algemene voorwaarden worden de hierna volgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven;

In deze algemene voorwaarden worden de hierna volgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven; BIJZONDERE BEPALINGEN TERZAKE VERHUUR Artikel A1: Definities In deze algemene voorwaarden worden de hierna volgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven;

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN PENSIOENADVISERING D.B. van der Oord Advies BV handelend onder VDO Pensioen

ALGEMENE VOORWAARDEN PENSIOENADVISERING D.B. van der Oord Advies BV handelend onder VDO Pensioen ALGEMENE VOORWAARDEN PENSIOENADVISERING D.B. van der Oord Advies BV handelend onder VDO Pensioen 1. ALGEMEEN. 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op overeenkomsten waarbij door D.B. van der

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Monteban ICT

Algemene voorwaarden Monteban ICT Algemene voorwaarden Monteban ICT Artikel 1 Algemeen 1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere aanbieding, offerte en overeenkomst tussen Monteban ICT, hierna te noemen gebruiker, en een wederpartij

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING VAKADI ASSURANTIEN C.V. OP HET TERREIN VAN RISK MANAGEMENT, VERZEKERINGEN EN EMPLOYEE BENEFITS

ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING VAKADI ASSURANTIEN C.V. OP HET TERREIN VAN RISK MANAGEMENT, VERZEKERINGEN EN EMPLOYEE BENEFITS ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING VAKADI ASSURANTIEN C.V. OP HET TERREIN VAN RISK MANAGEMENT, VERZEKERINGEN EN EMPLOYEE BENEFITS 1. ALGEMEEN. 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op overeenkomsten

Nadere informatie

Organisatiebureau The 5th Element. inspanningsverplichting tot het verrichten van diensten. hulp en adviezen ten behoeve van opdrachtgever(s).

Organisatiebureau The 5th Element. inspanningsverplichting tot het verrichten van diensten. hulp en adviezen ten behoeve van opdrachtgever(s). Algemene Voorwaarden The 5th Element Algemeen Deze algemene voorwaarden maken deel uit van alle overeenkomsten gesloten tussen Organisatiebureau The 5th Element, gevestigd te 1815 GB, Alkmaar aan de Kennemersingel

Nadere informatie

ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN. JVUcalculatie

ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN. JVUcalculatie ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN JVUcalculatie Artikel 1 Toepassingsgebied 1.1 Deze algemene leveringsvoorwaarden zijn van toepassing bij opdrachten aan en op alle aanbiedingen en overeenkomsten waarbij JVUcalculatie

Nadere informatie

3.2 De verplichtingen van Factor Horsten gaan nooit verder dan door opdrachtgever en Factor Horsten schriftelijk zijn bevestigd.

3.2 De verplichtingen van Factor Horsten gaan nooit verder dan door opdrachtgever en Factor Horsten schriftelijk zijn bevestigd. ALGEMENE LEVERINGS- EN BETALINGSVOORWAARDEN FACTOR HORSTEN Artikel 1 Algemeen 1.1 Met de opdrachtgever wordt in deze algemene leverings- en betalingsvoorwaarden, hierna te noemen: algemene voorwaarden,

Nadere informatie

1. ALGEMEEN. 2. OVEREENKOMST.

1. ALGEMEEN. 2. OVEREENKOMST. ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING VAN SCHRIJVER ASSURANTIE MANAGEMENT OP HET TERREIN VAN RISK MANAGEMENT, VERZEKERINGEN, PENSIOENEN EN ANDERE EMPLOYEE BENEFITS 1. ALGEMEEN. 1.1 Deze algemene voorwaarden

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING JOHN VAN VLIET FINANCIEEL ADVIES OP HET TERREIN VAN VERZEKERINGEN, PENSIOENEN EN ANDERE EMPLOYEE BENEFITS

ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING JOHN VAN VLIET FINANCIEEL ADVIES OP HET TERREIN VAN VERZEKERINGEN, PENSIOENEN EN ANDERE EMPLOYEE BENEFITS ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING JOHN VAN VLIET FINANCIEEL ADVIES OP HET TERREIN VAN VERZEKERINGEN, PENSIOENEN EN ANDERE EMPLOYEE BENEFITS 1. ALGEMEEN. 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING ENTRUST V.O.F.

ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING ENTRUST V.O.F. ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING ENTRUST V.O.F. 1. ALGEMEEN Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op overeenkomsten waarbij door Entrust V.O.F. al dan niet op declaratiebasis adviezen aan opdrachtgever

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Entropt V.O.F.

Algemene Voorwaarden Entropt V.O.F. Algemene Voorwaarden Entropt V.O.F. 1. Algemeen 1.1 Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, offertes en overeenkomsten tussen Entropt en Opdrachtgever waarop Entropt deze voorwaarden

Nadere informatie

2.4 Alle werkzaamheden worden door 2directIT uitgevoerd op basis van nacalculatie.

2.4 Alle werkzaamheden worden door 2directIT uitgevoerd op basis van nacalculatie. ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN Artikel 1 Toepassingsgebied 1.1 Deze algemene leveringsvoorwaarden zijn van toepassing bij opdrachten aan en op alle aanbiedingen en overeenkomsten waarbij 2directIT partij

Nadere informatie

Artikel D1 Uitvoering van de overeenkomst

Artikel D1 Uitvoering van de overeenkomst BIJZONDERE BEPALINGEN TERZAKE OPLEIDINGEN Artikel D1 Uitvoering van de overeenkomst D1.1 Gebruiker zal de overeenkomst naar beste inzicht en vermogen en overeenkomstig de eisen van goed vakmanschap uitvoeren.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden TU Delft

Algemene voorwaarden TU Delft Algemene voorwaarden TU Delft ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR HET UITVOEREN VAN OPDRACHTEN DOOR DE TECHNISCHE UNIVERSITEIT DELFT Artikel 1: Begripsomschrijving In deze algemene voorwaarden voor opdrachten, verstrekt

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. Thijs Claassen Marialaan CC Reusel ARTIKEL 1: DEFINITIES

ALGEMENE VOORWAARDEN. Thijs Claassen Marialaan CC Reusel ARTIKEL 1: DEFINITIES ALGEMENE VOORWAARDEN Thijs Claassen Marialaan 79 5541 CC Reusel ARTIKEL 1: DEFINITIES 1. Opdrachtnemer: Thijs Claassen Hovenier; gevestigd te Reusel aan de Marialaan 79 (5541 CC) 2. Opdrachtgever: de natuurlijke

Nadere informatie

Versie 2013-04-25. Datum 24 november, 2014. Betreft Algemene Voorwaarden Mobile Agency. Pagina s 1 / 9

Versie 2013-04-25. Datum 24 november, 2014. Betreft Algemene Voorwaarden Mobile Agency. Pagina s 1 / 9 Algemene leverings- en betalingsvoorwaarden van, gevestigd te van der Heimstraat 50, 2582 SB, Den Haag. Gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Den Haag. Versie 2013-04-25 1 / 9 Artikel 1 Definities

Nadere informatie

2. Een bemiddelingsvergoeding wordt nooit aan Verhuurder berekend indien er sprake is van een opdracht van huurderszijde.

2. Een bemiddelingsvergoeding wordt nooit aan Verhuurder berekend indien er sprake is van een opdracht van huurderszijde. ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR VERHUURDERS VAN WOONRUIMTE FJ VERHUURMAKELAARS I. Algemene bepalingen 1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en op alle bemiddelingsovereenkomsten welke

Nadere informatie

Algemene leveringsvoorwaarden Clensch

Algemene leveringsvoorwaarden Clensch Algemene leveringsvoorwaarden Clensch Artikel 1 Toepassingsgebied 1. Deze algemene leveringsvoorwaarden zijn van toepassing bij opdrachten aan en op alle aanbiedingen en overeenkomsten waarbij Clensch

Nadere informatie

2.2 Huis & Hypotheek Bergen behoudt zich het recht voor opdrachten zonder opgave van redenen te weigeren.

2.2 Huis & Hypotheek Bergen behoudt zich het recht voor opdrachten zonder opgave van redenen te weigeren. Algemene voorwaarden 1 Algemeen 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op overeenkomsten waarbij door Huis & Hypotheek Bergen verder ook opdrachtnemer te noemen, al dan niet op declaratiebasis

Nadere informatie

1. Aan de door TMV uitgebrachte offertes kunnen geen rechten worden ontleend. De offertes zijn vrijblijvend, tenzij uitdrukkelijk anders is vermeld.

1. Aan de door TMV uitgebrachte offertes kunnen geen rechten worden ontleend. De offertes zijn vrijblijvend, tenzij uitdrukkelijk anders is vermeld. Artikel 1. Toepasselijkheid 1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten van Trendy meubelverhuur, onderdeel van Q2r VOF, hierna te noemen TMV. De voorwaarden

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden AFIDAS BV

Algemene Voorwaarden AFIDAS BV Algemene Voorwaarden AFIDAS BV Artikel 1. Algemeen 1.1 In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: - opdrachtgever : de rechtspersoon of natuurlijke persoon, alsmede diens vertegenwoordigers, gemachtigden,

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden PH&A Salaris en Advies

Algemene Voorwaarden PH&A Salaris en Advies Algemene Voorwaarden PH&A Salaris en Advies Artikel 1. Definities a) Opdrachtgever: De natuurlijk persoon of de rechtspersoon die aan Opdrachtnemer de Opdracht heeft gegeven tot het verrichten van Werkzaamheden.

Nadere informatie

Algemene leverings- en betalingsvoorwaarden Dairyntel vof

Algemene leverings- en betalingsvoorwaarden Dairyntel vof Algemene leverings- en betalingsvoorwaarden Dairyntel vof Artikel 1. Toepassingsgebied 1. Onder deze leverings- en betalingsvoorwaarden wordt onder Opdrachtgever verstaan: De bij de overeenkomsten/opdrachten

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. 1. Algemeen

ALGEMENE VOORWAARDEN. 1. Algemeen ALGEMENE VOORWAARDEN De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Office Support SG Arnhem B.V. gevestigd en kantoorhoudende te Arnhem, gedeponeerd ter Griffie van de arrondissementsrechtbank

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN VAN: ARCHER MEDIA B.V. Artikel 1 Definities 1.1 In deze voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven.

Nadere informatie

1. ALGEMEEN. 2. OVEREENKOMST.

1. ALGEMEEN. 2. OVEREENKOMST. Algemene voorwaarden van den Boorn Financieel Advies B.V. Betrekking hebbende op het gebied van advisering in financiële diensten in de ruimste zin des woord evenals het besturen en deelnemen van management-

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Engineering Total Support B.V.

Algemene voorwaarden Engineering Total Support B.V. Algemene voorwaarden Engineering Total Support B.V. Artikel 1 definities 1.1 Onder Total Support wordt in deze Algemene Voorwaarden verstaan: de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Total

Nadere informatie

Kiki koning. 2. De toepasselijkheid van eventuele inkoop- of andere voorwaarden van de opdrachtgever wordt uitdrukkelijk van de hand gewezen.

Kiki koning. 2. De toepasselijkheid van eventuele inkoop- of andere voorwaarden van de opdrachtgever wordt uitdrukkelijk van de hand gewezen. Algemene voorwaarden Tekstbureau Kiki Koning Artikel 1. Algemeen 1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, offertes en overeenkomsten tussen Tekstbureau Kiki Koning en haar

Nadere informatie

1.1 Deze algemene voorwaarden mogen alleen door marktkramenverhuur De Zwart Marktkramen worden gebruikt.

1.1 Deze algemene voorwaarden mogen alleen door marktkramenverhuur De Zwart Marktkramen worden gebruikt. 1. Algemeen 1.1 Deze algemene voorwaarden mogen alleen door marktkramenverhuur De Zwart Marktkramen worden gebruikt. 1.2 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op al de aanbiedingen, prijsopgaven

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden VOOR DIENSTVERLENING

Algemene Voorwaarden VOOR DIENSTVERLENING Algemene Voorwaarden VOOR DIENSTVERLENING Klusbedrijf Groen/Het Gelders Schildershuis, Tiel Artikel 1 Definities 1. In deze Algemene Voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis

Nadere informatie

Artikel 3 - Offertes, totstandkoming en wijziging van de overeenkomst(en)

Artikel 3 - Offertes, totstandkoming en wijziging van de overeenkomst(en) Algemene Voorwaarden Artikel 1 - Algemeen 1.1 In deze algemene voorwaarden hebben de volgende begrippen de volgende betekenis: Algemene Voorwaarden : deze algemene voorwaarden van Stichting Zet Brabant

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING VAN NL PENSIOEN OP HET TERREIN VAN PENSIOENEN EN EMPLOYEE BENEFITS

ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING VAN NL PENSIOEN OP HET TERREIN VAN PENSIOENEN EN EMPLOYEE BENEFITS ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING VAN NL PENSIOEN OP HET TERREIN VAN PENSIOENEN EN EMPLOYEE BENEFITS 1. ALGEMEEN. 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op overeenkomsten waarbij door NL Pensioen,

Nadere informatie

Algemene Leveringsvoorwaarden voor advisering op het terrein van risk management, verzekeringen, pensioenen en andere employee benefits

Algemene Leveringsvoorwaarden voor advisering op het terrein van risk management, verzekeringen, pensioenen en andere employee benefits 1 Algemene Leveringsvoorwaarden voor advisering op het terrein van risk management, verzekeringen, pensioenen en andere employee benefits 1. ALGEMEEN. 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing

Nadere informatie

2.2 Assurantie Service Jan van Veen behoudt zich het recht voor opdrachten zonder opgave van redenen te weigeren.

2.2 Assurantie Service Jan van Veen behoudt zich het recht voor opdrachten zonder opgave van redenen te weigeren. ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING Assurantie Service Jan van Veen OP HET TERREIN VAN Individuele Arbeidsongeschiktheidsverzekering, Uitvaartverzekering, Overlijdensrisicoverzekering, (Direct Ingaande) Lijfrenteverzekering

Nadere informatie

VALENT PENSIOEN- EN LEVEN ADVISEURS B.V.

VALENT PENSIOEN- EN LEVEN ADVISEURS B.V. ADVISERING VALENT PENSIOEN- EN LEVEN ADVISEURS B.V OP HET TERREIN VAN RISK MANAGEMENT, VERZEKERINGEN, PENSIOEN EN ANDERE EMPLOYEE BENEFITS 1. ALGEMEEN. 1.1 DEZE ZIJN VAN TOEPASSING OP OVEREENKOMSTEN WAARBIJ

Nadere informatie

Financieel Adviescentrum Westerkwartier B.V., hierna te noemen Hypotheek Service of opdrachtnemer

Financieel Adviescentrum Westerkwartier B.V., hierna te noemen Hypotheek Service of opdrachtnemer ALGEMENE VOORWAARDEN Financieel Adviescentrum Westerkwartier B.V. Financieel Adviescentrum Westerkwartier B.V., hierna te noemen Hypotheek Service of opdrachtnemer 1. ALGEMEEN 1.1 Deze algemene voorwaarden

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Pijnzorg Actief

Algemene Voorwaarden Pijnzorg Actief Algemene Voorwaarden Pijnzorg Actief Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Opdrachtnemer: Pijnzorg Actief die deze algemene voorwaarden gebruikt voor het aanbieden van

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Italiaantje van Nederland. Definities

Algemene voorwaarden Italiaantje van Nederland. Definities Algemene voorwaarden Italiaantje van Nederland Definities Opdrachtgever: de natuurlijke of rechtspersoon met wie de overeenkomst tot levering van producten en diensten van Italiaantje van Nederland wordt

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING ALFISURE 1. ALGEMEEN.

ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING ALFISURE 1. ALGEMEEN. ALGEMENE VOORWAARDEN ADVISERING ALFISURE 1. ALGEMEEN. 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op overeenkomsten waarbij door Alfisure, verder ook opdrachtnemer te noemen, al dan niet op declaratiebasis

Nadere informatie

Algemene leveringsvoorwaarden

Algemene leveringsvoorwaarden Algemene leveringsvoorwaarden Bounce BV Centra voor Werk & Psyche Berlicumseweg 8 5248 NT Rosmalen ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN BOUNCE BV Artikel 1: Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt volstaan

Nadere informatie

Algemene leverings- En Betalingsvoorwaarden Van :

Algemene leverings- En Betalingsvoorwaarden Van : Algemene leverings- En Betalingsvoorwaarden Van : Bjorn van de Brug Multiservice, Hullerweg 14a, 8071RN te Nunspeet hierna te noemen: Gebruiker Artikel 1 Definities 1. In deze algemene voorwaarden worden

Nadere informatie

Gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Alkmaar d.d. 12 januari 2005 onder nummer 37046734.

Gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Alkmaar d.d. 12 januari 2005 onder nummer 37046734. Algemene Voorwaarden Blijleven (AVB) Loon- en grondverzetbedrijf Blijleven B.V. Kanaaldijk 83 1862 PV Bergen Gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Alkmaar d.d. 12 januari 2005 onder nummer 37046734.

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN Pandomo Hypotheken B.V.

ALGEMENE VOORWAARDEN Pandomo Hypotheken B.V. ALGEMENE VOORWAARDEN Pandomo Hypotheken B.V. Pandomo Hypotheken B.V., hierna te noemen Pandomo, Pandomo Makelaars of opdrachtnemer 1. ALGEMEEN 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op overeenkomsten

Nadere informatie

a. Alle door Dividino gedane aanbiedingen, offertes en prijsopgaven, in welke vorm dan ook, zijn vrijblijvend.

a. Alle door Dividino gedane aanbiedingen, offertes en prijsopgaven, in welke vorm dan ook, zijn vrijblijvend. Algemene Voorwaarden Dividino Group B.V. 1. Toepasselijkheid a. Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, opdrachten en overeenkomsten die worden gesloten tussen Dividino Group

Nadere informatie

ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN TIMMER- EN ONDERHOUDSBEDRIJF JGA PAUW

ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN TIMMER- EN ONDERHOUDSBEDRIJF JGA PAUW ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN TIMMER- EN ONDERHOUDSBEDRIJF JGA PAUW Timmer- en Onderhoudsbedrijf JGA Pauw Artikel 1 Toepassingsgebied 1.1 Deze algemene leveringsvoorwaarden zijn van toepassing bij opdrachten

Nadere informatie

Gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken te Dordrecht onder nummer

Gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken te Dordrecht onder nummer ALGEMENE VERKOOP-,, VERHUUR-,, EN LEVERINGSVOORWAARDEN VAN PK eventtechniek Gevestigd en kantoorhoudend te Dordrecht Gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken te Dordrecht onder nummer 66879019

Nadere informatie

Algemene verhuurvoorwaarden Van Rixtel Verhuur

Algemene verhuurvoorwaarden Van Rixtel Verhuur Algemene verhuurvoorwaarden Van Rixtel Verhuur Geregistreerd in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder kenmerk 65495861. Artikel 1 Definities 1.1. In deze voorwaarden wordt verstaan onder:

Nadere informatie

Artikel 1.3 Indien met betrekking tot de te verlenen diensten, twee overeenkomsten zijn gesloten, geldt de laatste in dagtekening.

Artikel 1.3 Indien met betrekking tot de te verlenen diensten, twee overeenkomsten zijn gesloten, geldt de laatste in dagtekening. Algemene voorwaarden van NIMO-security BV gevestigd te Valkenswaard, zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken Oost- Brabant, onder nummer 14072301. Artikel 1 Deze algemene voorwaarden

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Dockbite B.V.

Algemene Voorwaarden Dockbite B.V. Algemene Voorwaarden Dockbite B.V. Artikel 1 Definities 1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven. -

Nadere informatie

1.2 Opdrachtgever: de persoon, onderneming of instelling die in de overeenkomst als zodanig is genoemd.

1.2 Opdrachtgever: de persoon, onderneming of instelling die in de overeenkomst als zodanig is genoemd. Algemene voorwaarden Bye Bye Burnout (voor het leveren van coaching, training en workshops) Artikel 1 Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1.1 Opdrachtnemer: Bye Bye Burnout. 1.2

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Snelontruiming.nl 1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere offerte, de website en de overeenkomst tussen

Algemene voorwaarden Snelontruiming.nl 1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere offerte, de website en de overeenkomst tussen Algemene voorwaarden Snelontruiming.nl 1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere offerte, de website en de overeenkomst tussen Snelontruiming.nl, en u de opdrachtgever. 2. Alle offertes en aanbiedingen

Nadere informatie

3.Offerte: de door LABEL ME gedane offerte voor het leveren van Diensten.

3.Offerte: de door LABEL ME gedane offerte voor het leveren van Diensten. Algemene Voorwaarden LABEL ME Artikel 1: Definities In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven. 1.LABEL

Nadere informatie

5. Duur en beëindiging 1. De overeenkomst wordt aangegaan voor onbepaalde tijd met een minimum

5. Duur en beëindiging 1. De overeenkomst wordt aangegaan voor onbepaalde tijd met een minimum Algemene voorwaarden Cross Communications is een vennootschap gevestigd te Deventer, kantoorhoudend aan het adres Assenstraat 14 7411JT Deventer, ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder opdrachtgever: de wederpartij van V&V Visumdienst

1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder opdrachtgever: de wederpartij van V&V Visumdienst ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR DIENSTVERLENING van: V&V Visumdienst Breda b.v. gevestigd en kantoorhoudende te 4851 BD Ulvenhout, Weversdries 5 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Breda onder Nº 020-57197

Nadere informatie

1. Alle door AM gehanteerde prijzen, in welke vorm dan ook, zijn exclusief omzetbelasting.

1. Alle door AM gehanteerde prijzen, in welke vorm dan ook, zijn exclusief omzetbelasting. Versie 3 - Juni 2017 Algemene voorwaarden Algemene verkoop-, leverings- en betalingsvoorwaarden van Avot Media, de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Avot Media BV, gevestigd Zandwilg

Nadere informatie

1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere offerte, de website en de overeenkomst tussen Snelontruiming.nl, en u de opdrachtgever.

1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere offerte, de website en de overeenkomst tussen Snelontruiming.nl, en u de opdrachtgever. Algemene voorwaarden Snelontruiming.nl 1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere offerte, de website en de overeenkomst tussen Snelontruiming.nl, en u de opdrachtgever. 2. Alle offertes en aanbiedingen

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Foreburgh Financiële Planning

Algemene Voorwaarden Foreburgh Financiële Planning Algemene Voorwaarden Foreburgh Financiële Planning Artikel 1: Partijen 1.1 Deze algemene voorwaarden worden gehanteerd door Foreburgh Financiële Planning gevestigd te Voorburg, en zijn mede bedongen ten

Nadere informatie

Algemene voorwaarden QHHT Nederland

Algemene voorwaarden QHHT Nederland Algemene voorwaarden QHHT Nederland Artikel 1 Toepassingsgebied Deze algemene leveringsvoorwaarden zijn van toepassing bij opdrachten aan en op alle aanbiedingen en overeenkomsten waarbij QHHT Nederland

Nadere informatie

De onderstaande Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle door Fruit in Bedrijf afgesloten verkoop- en leverovereenkomsten.

De onderstaande Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle door Fruit in Bedrijf afgesloten verkoop- en leverovereenkomsten. ALGEMENE VOORWAARDEN De onderstaande Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle door Fruit in Bedrijf afgesloten verkoop- en leverovereenkomsten. De complete algemene voorwaarden: Artikel 1 - Algemeen

Nadere informatie

2. Een aanbieding of offerte gedaan door Multimediastation ptera heeft een geldigheidsduur van 14 dagen, tenzij anders vermeld.

2. Een aanbieding of offerte gedaan door Multimediastation ptera heeft een geldigheidsduur van 14 dagen, tenzij anders vermeld. Algemene voorwaarden Multimediastation ptera, Hoofdweg 30, 9905 PD Holwierde 1. Definities 1. Contractant: de natuurlijke of rechtspersoon met wie de overeenkomst tot levering van producten en diensten

Nadere informatie

SCAI / Scholten Communicatie Advies en Implementatie

SCAI / Scholten Communicatie Advies en Implementatie Algemene leveringsvoorwaarden 2008/2009 SCAI / Scholten Communicatie Advies en Implementatie Kvk 09187392 Btw NL 022656170B01 1. Toepasselijkheid 1.1. De algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle

Nadere informatie

DAN VVE BEHEER EN ADMINISTRATIES B.V. Gevestigd en kantoorhoudende te Rotterdam, Ebenhaezerstraat 33, 3083 RD.

DAN VVE BEHEER EN ADMINISTRATIES B.V. Gevestigd en kantoorhoudende te Rotterdam, Ebenhaezerstraat 33, 3083 RD. Algemene Voorwaarden voor dienstverlening. DAN VVE BEHEER EN ADMINISTRATIES B.V. Gevestigd en kantoorhoudende te Rotterdam, Ebenhaezerstraat 33, 3083 RD. Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden

Nadere informatie

2.2. De opdrachtnemer behoudt zich het recht voor opdrachten zonder opgave van redenen te weigeren.

2.2. De opdrachtnemer behoudt zich het recht voor opdrachten zonder opgave van redenen te weigeren. ALGEMENE VOORWAARDEN MET BETREKKING TOT ADVISERING DOOR AUXILIUM FINANCIELE PLANNING EN PENSIOENADVIES B.V. OP HET TERREIN VAN PENSIOENEN EN FINANCIELE PLANNING 1. ALGEMEEN. 1.1. Deze algemene voorwaarden

Nadere informatie

Algemene verkoop-, leverings- en betalingsvoorwaarden van Winner Business Software Europe B.V., gevestigd te Apeldoorn

Algemene verkoop-, leverings- en betalingsvoorwaarden van Winner Business Software Europe B.V., gevestigd te Apeldoorn Algemene verkoop-, leverings- en betalingsvoorwaarden van Winner Business Software Europe B.V., gevestigd te Apeldoorn Artikel 1 Toepasselijkheid Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten

Nadere informatie

Algemene huurvoorwaarden:

Algemene huurvoorwaarden: Algemene huurvoorwaarden: Artikel 1- Toepasselijkheid o 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op iedere met Muco Machines te sluiten of gesloten overeenkomst van huur en verhuur. o 1.2 Tussen

Nadere informatie