Electric Actuator Module SMC / EAMS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Electric Actuator Module SMC / EAMS"

Transcriptie

1 Electric Actuator Module SMC / EAMS

2 Inhoud 1 Mechanische koppelstukken Koppeling met referentievlakken Adapterplaat 3 : Bevestiging LEYG Koppeling met paspennen en referentievlakken Adapterplaat 2 : Bevestiging LEYG16-LEYG Koppeling met paspennen Adapterplaat 8 : Bevestiging grijper Koppeling met paspennen Adapterplaat 9 : Bevestiging grijper Afronding (chamfer) in lagermagazijn LE Hardware : Aansluitingen voedingsconnector CN1 : Aansluitingen connectoren CN2 en CN Aansluitingen connector CN Instellen controller : Spanning aanbrengen LE Software Communicatie instellingen Aansturen as via LE software Positioning mode Force Mode Aansturen via Digital I/O Homing operatie Positioneer operatie Hold operatie Reset operatie... 27

3 1 Mechanische koppelstukken De EAMS module wordt geleverd met mechanische koppelstukken. De tekeningen hiervan zijn meegeleverd. De koppelstukken zijn zodanig ontwikkeld dat ze een representatief beeld geven van industrieel gebruikte koppelmethodes.

4 Alle te monteren onderdelen zijn ingetekend met een exploded view. Op deze manier blijft de montage ervan overzichtelijk. Deze tekeningen bevinden zich achteraan de tekeningbundel. Per as is dit nog verder uitgesplitst in de onderdelen die je apart in de tekeningbundel kan terugvinden.

5 1.1 Koppeling met referentievlakken Adapterplaat 3 : Bevestiging LEYG25 Adapterplaat 3 dient als koppelplaat tussen de horizontale manipulator en de draagconsole. Koppeling met de horizontale manipulator gebeurt via een tand en groef principe, ook wel eens aangeduid als referentievlakken. De montageplaat van de manipulator dient als tand en in de adapterplaat worden een groef gefreesd met een losse passing. Vaak voldoet slechts 1 referentievlak om een foutieve uitlijning te voorkomen. Het nadeel bij deze methode is dat er nog steeds speling mogelijk is in 1 richting. Adapterplaat 3 is ook voorzien van verzonken gaten. De draagconsole wordt naderhand tegen de adapterplaat bevestigd en de bouten die de horizontale manipulator bevestigen, worden hierdoor verborgen. 1.2 Koppeling met paspennen en referentievlakken Adapterplaat 2 : Bevestiging LEYG16-LEYG25 Adapterplaat 2 dient als koppelplaat tussen de horizontale en de verticale manipulator. De koppeling gebeurt met paspennen die de pasgaten tussen de verticale cilinder verbinden met de koppelplaat. De paspennen worden voorzien van een overgangspassing. Het gebruik van paspennen zorgt voor een totale uitlijning. Hierdoor wordt alles steeds op dezelfde wijze gemonteerd en gedemonteerd. De koppeling met de horizontale manipulator gebeurt wederom met referentievlakken.

6 1.3 Koppeling met paspennen Adapterplaat 8 : Bevestiging grijper1 Adapterplaat 8 dient als eerste koppelplaat tussen de verticale manipulator en de grijper. De koppeling gebeurt met paspennen die de pasgaten van de grijper verbinden met de koppelplaat. Zo kan men voor onderhoud de grijper eenvoudig demonteren en terug monteren zonder uitlijningsproblemen. 1.4 Koppeling met paspennen Adapterplaat 9 : Bevestiging grijper2 Adapterplaat 9 dient als tweede koppelplaat tussen de verticale manipulator en de grijper. De koppeling gebeurt met paspennen die de pasgaten van de frontplaat van de verticale cilinder verbinden met de koppelplaat. Op deze manier blijft tijdens het aandraaien van de bouten alles op zijn plaats en is er dus geen sprake meer van een verdraaiing tussen de elementen tijdens het aandraaien.

7 1.5 Afronding (chamfer) in lagermagazijn De bovenzijde van het lagermagazijn is uitgevoerd met een afronding. Dit zorgt ervoor dat het lager niet perfect boven het gat van het magazijn hoeft gepositioneerd te worden. Hierdoor krijg je een beetje extra speling. Het lager zoekt als het ware zijn weg verticaal in het magazijn.

8 2 LE Hardware : De LECP6 controller wordt gebruikt voor het aansturen van de Elektrische Aandrijvingen uit de LE-serie. Deze controller kan door middel van de LE software worden voorzien van een aantal stap-data regels voor het instellen van de positie, snelheid en versnelling. Voor het aansluiten van de controller op de motor moeten de volgende verbindingen worden gelegd: Belangrijke elementen : - elektrische as met geïntegreerde incrementele encoder - controller waar de parameters vanuit de software gestockeerd worden : o posities o snelheid o acceleratie o kracht o interrupts en alarmen - communicatiekabel naar PC om parameters te down/uploaden - software of teaching box

9 2.1 Aansluitingen voedingsconnector CN1 : Zowel de motor als de controller hebben elk een voedingspunt zoals in onderstaande tabel duidelijk wordt. Op de aansluiting CN1 wordt de voedingskabel aangebracht. Dit is een 5 aderige kabel die als volgt wordt aangesloten: Aansluiting Functie Omschrijving 0V 0V (-) Gemeenschappelijk (-) voor de motorvoeding, voeding controller M24V (+) 24V Voeding voor de motor C24V (+) 24V voeding voor de controller EMG (+) 24V Stop signaal BK RLS (+) 24V Vrijgeven rem (hier niet aan te sluiten omdat as geen rem heeft)

10 Onderstaande schakeling toont hoe tijdens een noodstop de spanning van de motor wordt weggenomen. Ook de EMG input wordt afgeschakeld. Afhankelijk van de veiligheidscategorie bepaald uit de risico analyse van de machine gebruikt men een bepaald type veiligheidsrelais. Opmerking : - De aangesloten voeding moet 5A kunnen leveren. - Bij cilinders zonder rem hoeft de klem BKRLS niet bekabeld te worden - Bij snelle elektronische stop (wegvallen signaal op EMG), zal de cilinder remmen met de maximale deceleratie. Hierna zal de controller de motor uitschakelen. - De rem is een statische en GEEN dynamische rem. - Voor een noodstop moet de spanning op M24V worden weggenomen.

11 2.2 Aansluitingen connectoren CN2 en CN3 De aansluiting van de motor naar de controller vindt plaats door middel van de aansluitingen CN2 en CN3. Aansluiting CN2 is de aansluiting voor de motorwikkeling en aansluiting CN3 is de aansluiting voor de encoder. 2.3 Aansluitingen connector CN4 De CN4 aansluiting bevat de ingangen en uitgangen van de controller waarmee hij wordt aangestuurd. Deze in- en uitgangen zullen meestal op de digitale inputs en outputs van een programmeerbare besturing (PLC) worden aangesloten. Voor de geleverde assen bestaat de aansluiting uit een 26- aderige kabel waarbij de aansluitingen op een groene I/O-connector uitkomen :

12 De aansluitingen op de groene I/O-connector vanuit de 26- aderige kabel zijn als volgt : De betekenis van de verschillende inputs en outputs komt verder in het document aan bod.

13 3 Instellen controller : 3.1 Spanning aanbrengen Als de aansluitingen zijn aangebracht kan er spanning worden gezet op de controller en de motor. Hierna zal de groene led (PWR) branden. Als de aansluitingen zijn aangebracht dan kan worden begonnen met het instellen van de stop posities, versnelling en vertraging en snelheid. Bij deze controller kan dat via de handheld of via de software (LEC-W2) die op een computer moet zijn geïnstalleerd. 3.2 LE Software De LE serie kenmerkt zich door de eenvoud van bedienen en flexibiliteit. Om de elektrische aandrijvingen van de LE serie in te stellen kan gebruikt worden gemaakt van de ACT software. Door middel van een communicatie kabel kan de controller worden aangesloten op een PC waarop deze software is geïnstalleerd. De "ACT Controller Menu" heeft een icon geplaatst op het bureaublad. Door op het icoon te dubbelklikken zal de software worden opgestart en het volgende menu verschijnen:

14 3.3 Communicatie instellingen Als de software is opgestart verschijnt het Controller Menu. In dit menu kan gekozen worden voor Normal mode of Easy Mode. De software herkent automatisch of er een controller is aangekoppeld. Klik op Normal Mode Als deze melding verschijnt dan is soms niet de juiste COM poort geselecteerd. Er moet nu gecontroleerd worden op welk COM-poortnummer de controller is aangesloten. Ga hiervoor na het Start menu van Windows Volgend menu verschijnt: Vul in het vak Search programs and files de tekst device manager in

15 Het bovenliggende menu verandert als volgt: Klik in dat menu op Device Manager Het venster van de Device Manager opent en als de software juist is geïnstalleerd dan is onder Ports (Com & LPT) zichtbaar op welke Com poort de controller is te bereiken. In dit geval is Com-poort 9 de poort waarover de communicatie plaats vindt. Dit poortnummer moeten we invoeren in het programma.

16 Ga terug naar de Software van de LE. Ga naar het menu Action- System-Setting en vul hier de juiste COM poort in. In het invulvak Port no. vult u nu het gevonden nummer in. In dit geval is dat poortnummer 9 In het invulvak Comm Sp activeer je Comm Speed 3 (38400bps) instellen. Klik dan op OK. Hierna moet je opnieuw resetten door Action-System-Reset. Als de communicatie nu in orde is dan worden de dataregels opgehaald vanuit de controller. In het venster is ook direct te zien welk type aandrijving er aan is gekoppeld.

17 3.4 Aansturen as via LE software Je kan de as aansturen via de LE software maar uiteraard ook via Digital I/O met bijvoorbeeld een PLC. Om te kalibreren en testen is het aangewezen om eerst via de LE software de bewegingen te doen. Het eerste dat dient te gebeuren is homing. Klik op Monitor bovenin het venster. Bevestig het nieuwe venster met OK. Nu wordt de as via de LE software aangestuurd en zijn de Input/Output poorten geblokkeerd. Klik hierna Via het menu View op Teaching en daarna opnieuw Status. Hierna verschijnen 2 nieuwe velden :

18 Menu View-Teaching : Hier kan je rechtstreeks door klikken op het juiste icoon de as laten bewegen. Klik eerst op RTN ORIG. De as zal naar zijn homepositie gaan. De andere icoontjes dienen om de as na homing een bepaalde afstand te doen verplaatsen. Experimenteer met deze icoontjes. Menu View-Status : Hier kan de status van elke bit (input/output) afgevraagd worden alsook andere gegevens zoals snelheid, target position, Menu View-Step data : Hier worden de 64 regels (0 tot en met 63) ingegeven met daarin alle informatie die de as nodig heeft om een actie uit te voeren.

19 3.4.1 Positioning mode In deze mode zal de as naar een bepaalde positie bewegen. Hieronder een opsomming van de in te vullen parameters. Move M : de manier waarop de as de verplaatsing interpreteert. Absoluut : positie ten opzichte van homing punt In bovenstaand voorbeeld zal de as naar 100 mm gaan ongeacht wat de actuele positie is. Deze 100 mm is gemeten ten opzichte van het homing punt. Relatief : positie ten opzichte van het actuele punt In bovenstaand voorbeeld zal de as 30 mm verder gaan ten opzichte van zijn actuele positie. Speed : Snelheid tot de te bereiken positie in mm/s Position : Te bereiken positie in mm. Acceleration : acceleratie in mm/s² Deceleration : afremming in mm/s² Pushing Force : zie pushing mode Trigger LV : zie pushing mode Pushing speed : zie pushing mode Moving force : zie pushing mode

20

21 Area 1, Area 2 : De output AREA wordt hoog als de as zich in het bereik ligt tussen de waarde voor Area 1 en Area 2. In Position : De output INP wordt hoog als de as zich in het bereik bevindt tussen Position In Position en Postion + In Position. Onderstaande afbeelding brengt meer duidelijkheid. Hieronder een voorbeeld van een aantal ingevulde regels. - De as gaat na een commando op regel 0 een absolute verplaatsing maken naar positie 150,18 mm met een snelheid van 100 mm/s en een versnelling 3 000mm/s² en een vertraging van mm/s². - De as gaat na een commando op regel 3 een relatieve verplaatsing maken 80 mm verder dan de huidige positie met een snelheid van 50 mm/s en een versnelling 1000mm/s² en een vertraging van mm/s². Om alle regels naar de controller te downloaden, klik je op de knop DOWNLOAD

22 3.4.2 Force Mode In deze mode zal de as die hiervoor geschikt is, met een door de gebruiker ingestelde kracht kunnen duwen. Hieronder een opsomming van de extra in te vullen parameters ten opzichte van de positioning mode. Pushing Force : Duwkracht procentueel ten opzichte van het maximale (zie catalogus) Trigger LV : De output INP wordt hoog als de Trigger LV niveau overschreden wordt. Ook deze waarde wordt procentueel ingegeven en is best 5% lager dan de Pushing Force Pushing speed : Snelheid tijdens het duwen Moving force : Bovengrens tijdens pushing mode. Niet wijzigen. Hieronder een voorbeeld van een aantal ingevulde regels. - De as gaat na een commando op regel 5 eerst een absolute verplaatsing maken naar positie 20 mm met een snelheid van 100 mm/s en een versnelling 3 000mm/s² en een vertraging van mm/s². Daarna gaat de as met een snelheid van 10 mm/s verder. Als de as binnen een traject van 79 mm (In Pos) een vast object tegenkomt, zal de as een kracht van 40% van zijn maximale kracht ontwikkelen om dit object aan te duwen. Als de as 30% van zijn maximale kracht heeft ontwikkeld, zal de as zijn bit INP hoog maken. Op deze manier weet de besturing (PLC) dat er geklemd wordt. Als de as in het traject van 79 mm Niets tegenkomt, zal de kracht van 40% van zijn maximale kracht nooit bereikt worden en valt de as stil.

23 4 Aansturen via Digital I/O Belangrijk is natuurlijk dat de as weet waar naartoe en op welke wijze. Al deze parameters worden via de software naar de controller gedownload. In totaal kunnen 64 regels geparametreerd worden. Elke regel bevat informatie over de gewenste positie, snelheid, acceleratie en kracht. (zie vorige hoofdstukken) Afhankelijk van welke inputs van de controller een 24 V signaal krijgen, zal de as een bepaalde actie ondernemen : homing, positioneerregel uit de parametreersoftware uitvoeren, resetten, Hieronder volgen enkele commando s met hun respectievelijke toestanden op in- en outputs en bitpatronen. 4.1 Homing operatie De elektrische actuatoren type LE hebben een incrementele encoder. Hierdoor zal de controller na spanningsuitval en heropstart niet meer weten waar hij zich bevindt. Daarom moet er na spanningsuitval en uiteraard bij opstart eerst een homingoperatie gebeuren.

24 Inputs op controller = vanuit outputs van PLC : o SVON : Als SVON hoog is, krijgt de servomotor spanning. Deze ingang mag rechtstreeks op de 24 VDC aangesloten worden of via een relaiscontact. o SETUP : (HOMING bit) : Als SETUP hoog wordt, zal de as naar de beginpositie gaan. Zoals in het snelheidspatroon zichtbaar is, loopt de as even tot aan de aanslag en daarna eventjes naar voor om definitief de home positie vast te leggen. Outputs op controller = naar inputs van PLC : o BUSY : Zolang de as beweegt, is deze bit hoog. o SVRE : Bit die bevestigt dat servomotor onder spanning staat en dat de as ontvankelijk is voor informatie. o SETON : Als homing klaar is, wordt deze bit hoog o INP : Als actie binnen een instelbare zone voor de gewente actie klaar is, wordt deze bit hoog. o ALARM : Tijdens een alarm vanuit de controller, is deze output laag. o ESTOP : Output die gesynchroniseerd is met de EMG aansluiting op het voedingsblok. Let op : Tijdens homing mogen de volgende inputs NIET aktief zijn : Hold, Drive, Reset. Anders wordt dit proces niet uitgevoerd. 4.2 Positioneer operatie Na de homing operatie kent de controller zijn nulpunt en kunnen andere commando s volgen. Hieronder een positioneer operatie. De as voert hierbij een regel uit de software uit. Deze regel wordt binair opgeroepen via de inputs IN0 tot en met IN5. Deze bits worden binair verwerkt tot een getal. Dit getal is de regel uit de software die zal uitgevoerd worden. Onderstaand voorbeeld toont het binair bitpatroon voor het getal 3. Als je binair kan tellen, kan je dus de as aansturen.

25 Inputs op controller = vanuit outputs van PLC : o IN O tot en met IN 5 : bepaalt welke regel van de parametreersoftware moet uitgevoerd worden o DRIVE : Bevestigbit (Enter) Outputs op controller = naar inputs van PLC : o OUT 0 tot en met OUT 5 : Meldt aan PLC welke regel van de parametreersoftware de as op dat moment aan het uitvoeren is. o BUSY : Zolang de as beweegt, is deze bit hoog. o INP : Als actie klaar is, wordt deze bit hoog. Opmerking : o Behoud de toestand van de IN0-IN5 signalen minstens 30 ms actief. o Laat best 15 ms tussen de signalen IN0-IN5 en de DRIVE input

26 4.3 Hold operatie. Hier wordt de beweging onderbroken door de input HOLD hoog te maken. Inputs op controller = vanuit outputs van PLC : o HOLD : Als HOLD hoog wordt, zal de beweging stoppen. Zolang deze bit laag is, krijgt de beweging vrije baan. Outputs op controller = naar inputs van PLC : o BUSY : Zolang de as beweegt, is deze bit hoog Opmerking : Na het terug wegvallen van de spanning op input HOLD hervat de as zijn beweging. Een andere manier om een beweging te onderbreken en dit zelfs definitief is door een 24V signaal te geven op de input RESET. Na het wegvallen van de spanning op input RESET blijft de as stilstaan en is terug ontvankelijk voor nieuwe info.

27 4.4 Reset operatie Na een alarm moet je uiteraard resetten nadat de oorzaak van het alarm is weggenomen. Dit doe je door de input RESET hoog te maken. Inputs op controller = vanuit outputs van PLC : o RESET : Als RESET hoog wordt, zal systeem uit alarmfase proberen te gaan. Outputs op controller = naar inputs van PLC : o OUT : In functie van de combinatie van OUT 0 tot en met OUT 5 kan de controller zenden om welk soort alarm het gaat. o ALARM : Zolang de controller in alarm is, is deze bit laag.

Versie: A Datum: Pag: 1 van 5

Versie: A Datum: Pag: 1 van 5 Versie: A Datum: 28-02-2018 Pag: 1 van 5 Algemeen Doel van deze instructie is om snel aan de slag te kunnen met een servosysteem dat is opgebouwd uit een TRIO MC4N motion controller en één of meer ESTUN

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding LC-Products B.V. tel. (+31) 088-8111000 email: info@lc-products.nl website: www.lc-products.nl LC-Products. All rights reserved. No part of this publication may be reproduced in any form or by any means

Nadere informatie

LocoServo Handleiding

LocoServo Handleiding LocoServo Handleiding HDM12 Disclaimer van Aansprakelijkheid: Het gebruik van alle items die kunnen worden gekocht en alle installatie-instructies die kunnen worden gevonden op deze site is op eigen risico.

Nadere informatie

Snel aan de slag met de Mini Squirrel datalogger

Snel aan de slag met de Mini Squirrel datalogger Snel aan de slag met de Mini Squirrel datalogger Datalogger type: MS47 MS47 Mini Squirrel datalogger is een datalogger voor het controleren van het binnenklimaat op de volgende parameters: Relatieve vochtigheid,

Nadere informatie

Palmtop - Aqua-Max Servicehandleiding

Palmtop - Aqua-Max Servicehandleiding Palmtop - Aqua-Max Servicehandleiding Inleiding Deze handleiding geeft een beschrijving van de Aqua-Max Palmtop en de Terminal software die nodig is om software op de Aqua-Max en de Palmtop te installeren.

Nadere informatie

Beckhoff. Motion Control PTP 03.05.2013 1

Beckhoff. Motion Control PTP 03.05.2013 1 Beckhoff Motion Control PTP 03.05.2013 1 Motion Control PTP Agenda: Wat is Motion Control. TwinCAT Motion Controller. Stappenmotor in Open Loop Control Stappenmotor in Closed Loop Control ServoDrive AX5000

Nadere informatie

Bedieningshandleiding Christiaens Group Stapelaar en Ontstapelaar

Bedieningshandleiding Christiaens Group Stapelaar en Ontstapelaar Bedieningshandleiding 1402-001 Christiaens Group Stapelaar en Ontstapelaar Auteur: Cor Janssens Robotics & Material handling Datum: 01-03-2015 Versie: 0.1 VOORWOORD Deze handleiding is een leidraad voor

Nadere informatie

Aansluiten en installeren sprongmat

Aansluiten en installeren sprongmat Aansluiten en installeren sprongmat Installeer eerst de sprongmat voordat u deze aansluit op één van de USB poorten van uw computer. - Download eerst het stuurprogramma voor de sprongmat via www.fitvos.nl,

Nadere informatie

SI-Profinet. Unidrive M700 en Siemens S7-300 PLC (Step 7)

SI-Profinet. Unidrive M700 en Siemens S7-300 PLC (Step 7) Omschrijving: In dit document wordt stap voor stap uitgelegd hoe met Simatic Step 7 de communicatie opgezet kan worden tussen een Siemens S7-00 PLC en een Unidrive M700 met V2 module. Dit document behandelt

Nadere informatie

Versie: A Datum: Pag: 1 van 7

Versie: A Datum: Pag: 1 van 7 Versie: A Datum: 17-07-2018 Pag: 1 van 7 Algemeen Doel van deze instructie is om snel aan de slag te kunnen met een servosysteem dat is opgebouwd uit een TRIO motion controller en één of meer IAI CON stappen-

Nadere informatie

Handleiding ISaGRAF. Wil men het programma bewaren, dan is het verstandig een back-up te maken: C9 Back-up / Restore

Handleiding ISaGRAF. Wil men het programma bewaren, dan is het verstandig een back-up te maken: C9 Back-up / Restore Handleiding ISaGRAF C Handleiding ISaGRAF Deze handleiding beoogt een korte samenvatting te geven van handelingen die verricht moeten worden om met behulp van ISaGRAF een PLC-programma te schrijven en

Nadere informatie

SI-Profinet. Unidrive M200-M400 en Siemens S PLC (TIA portal)

SI-Profinet. Unidrive M200-M400 en Siemens S PLC (TIA portal) Omschrijving: In dit document wordt stap voor stap uitgelegd hoe met TIA portal de communicatie opgezet kan worden tussen een Siemens S7-500 PLC en een Unidrive M400 met V2 module. Dit document behandelt

Nadere informatie

LocoServo Handleiding

LocoServo Handleiding LocoServo Handleiding HDM12 Disclaimer van Aansprakelijkheid: Het gebruik van alle items die kunnen worden gekocht en alle installatie-instructies die kunnen worden gevonden op deze site is op eigen risico.

Nadere informatie

Hanwell temperatuur / vocht logger handleiding

Hanwell temperatuur / vocht logger handleiding Hanwell temperatuur / vocht logger handleiding De Hanwell temperatuur / vochtigheid datalogger Hanwell Hanlog32USB software (W200) USB set up communicatie kabel Y055 Verschillende mogelijkheden: -starten

Nadere informatie

Configuratie programma tbv. MJK Instrumentie

Configuratie programma tbv. MJK Instrumentie Configuratie programma tbv. MJK Instrumentie Quick Guide Version nr.: 840150-002 www.mjk.com DK: +45 45 56 06 56 NO: +47 69 20 60 70 SE: +46 53 31 77 50 NL: +31 251 672171 USA: +1 847 482 8655 AUS: +61

Nadere informatie

Handleiding voor installatie en gebruik van

Handleiding voor installatie en gebruik van Handleiding voor installatie en gebruik van Opticon OPN-2001 Data Collector Inhoud pakket: - OPN-2001 - USB Communicatie kabel - Neckstrap Voordat u kunt communiceren met de OPN-2001 dient u de volgende

Nadere informatie

Voeler ingang van de ilog recorder. Stop de temperatuurvoeler

Voeler ingang van de ilog recorder. Stop de temperatuurvoeler 1) Standaard interface (EA-INT) Oud model. 2) Universele interface (EA-INT-U) Nieuw model. Beide interfaces hebben een DB9 (9 pins) connector en uw PC heeft een RS232 seriële poort nodig. Escort ilog Dataloggers

Nadere informatie

Handleiding USB-LocoNet-Interface driver Setup

Handleiding USB-LocoNet-Interface driver Setup Handleiding USB-LocoNet-Interface driver Setup Copyright 2013 DigiAad, Nederland. Alle rechten voorbehouden. Zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van DigiAad is het niet toegestaan om informatie,

Nadere informatie

KEYSTONE. OM8 - EPI 2 AS-Interface module Handleiding voor installatie en onderhoud. www.pentair.com/valves

KEYSTONE. OM8 - EPI 2 AS-Interface module Handleiding voor installatie en onderhoud. www.pentair.com/valves KEYSTONE Inhoud 1 Optionele module 8: AS-Interface module 1 2 Installatie 1 3 Communicatiekenmerken 1 4 Beschrijving van de OM8 AS-Interface module 2 5 AS-Interface protocol 3 6 Communicatie-interface

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding ICY1801TP Thermostat Programmer Installatiehandleiding en gebruiksaanwijzing I.C.Y. B.V. Introductie De Thermostat Programmer vergemakkelijkt het programmeren van de Timer-Thermostaat, doordat u één keer

Nadere informatie

Tool Gebruikershandleiding E46 Mods

Tool Gebruikershandleiding E46 Mods Tool Gebruikershandleiding E46 Mods Versie 1.0 Inhoudsopgave 1 Algemene informatie... 3 2 Aansluiten... 4 2.1 Opstarten en Updaten... 4 2.2 Verbinden... 8 2.2.1 Verbindingsproblemen... 9 3 Basis Informatie...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding 2015 1

Gebruikershandleiding 2015 1 Gebruikershandleiding 2015 1 1. Bouw S-tablet 1.1 De 3 delen van de informatieverwerking: Invoer: 2 vaste invoerorganen: drukknop en schuifschakelaar 2 aansluitmogelijkheden: extra invoerorganen Impulsgenerator:

Nadere informatie

Logo quiz Project Inleiding op de Logo!

Logo quiz Project Inleiding op de Logo! Logo quiz Project Inleiding op de Logo! Project ontwikkelt door: Tim van Schuylenburg Ben van Kruisbergen Inhoudsopgave Projectbeschrijving en Planning 2 Blz. De benodigdheden en aansluitschema 4-8 Complete

Nadere informatie

DSLSTL. Handleiding Copyright 2008. Handleiding DSLSTL Pagina 1 of 11

DSLSTL. Handleiding Copyright 2008. Handleiding DSLSTL Pagina 1 of 11 DSLSTL Handleiding Copyright 2008 Handleiding DSLSTL Pagina 1 of 11 1 Versie beheer...3 2 Algemene omschrijving DSLSTL...4 3 Gebruik achter een router en/of firewall...5 4 Installeren van de software...6

Nadere informatie

DIGITALE MODE MET POWER SDR

DIGITALE MODE MET POWER SDR DIGITALE MODE MET POWER SDR Als u een SDR tranceiver of ontvanger in gebruik heeft, is het misschien ook leuk om de digitale modi zoals BPSK31, RTTY enz. enz. te kunnen ontvangen en zenden. We beperken

Nadere informatie

Repaircenter Leidsekade 23 2266 BH Leidschendam Tel: 06-54760475 Fax: 070-3275561 info@atis-benzing.nl www.atis-benzing.nl

Repaircenter Leidsekade 23 2266 BH Leidschendam Tel: 06-54760475 Fax: 070-3275561 info@atis-benzing.nl www.atis-benzing.nl Repaircenter Leidsekade 23 2266 BH Leidschendam Tel: 06-54760475 Fax: 070-3275561 info@atis-benzing.nl www.atis-benzing.nl Handleiding USB Drivers Club Systeem Win 98, Win Me Win 2000, WinXP, Win2003 Hoofdstuk

Nadere informatie

GfS Day Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Montage handleiding en functies...p. 3. Instellingen van magneet contacten...p. 4

GfS Day Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Montage handleiding en functies...p. 3. Instellingen van magneet contacten...p. 4 Art.-Nr.: Art.-Nr.: Montage handleiding Inhoud Algemene omschrijving...p. Montage handleiding en functies...p. Instellingen van magneet contacten...p. Aansluiting met draadloos magneet contact...p. Aansluiting

Nadere informatie

Over Betuwe College. Lego Mindstorm project

Over Betuwe College. Lego Mindstorm project Inhoudsopgave 1 Het aansluiten van onderdelen.... 3 2 De lego software.... 4 2.1 Het programeerscherm.... 5 2.2 Programma naar NXT... 6 3 Introductie tot programmeren.... 7 3.1 De druksensor.... 7 3.2

Nadere informatie

MODBUS remote I/O-unit type MODBUS4S110

MODBUS remote I/O-unit type MODBUS4S110 MODBUS remote I/O-unit type MODBUS4S110 Opvragen en aansturen van I/O via MODBUS RTU over RS232 of MODBUS IP of directe TCP/IP-socket. De MODBUS4S110 is een unit die als slave via MODBUS RTU (RS232) of

Nadere informatie

Voeler ingang van de ilog recorder. Stop de temperatuurvoeler

Voeler ingang van de ilog recorder. Stop de temperatuurvoeler 1) Standaard interface (EA-INT) Oud model. 2) Universele interface (EA-INT-U) Nieuw model. Beide interfaces hebben een DB9 (9 pins) connector en uw PC heeft een RS232 seriële poort nodig. Escort ilog Dataloggers

Nadere informatie

DRIVE JAGUAR LINEAR D.O.S. GEBRUIKERS HANDLEIDING

DRIVE JAGUAR LINEAR D.O.S. GEBRUIKERS HANDLEIDING DRIVE JAGUAR LINEAR D.O.S. GEBRUIKERS HANDLEIDING PRISMA JAGUAR DRIVE BLAD 01 Algemene informatie 2 Beschrijving 3 1. In bedrijfstellen 3 1.1 Aansluiting 4 1.2 Afmeting en beschrijving 5 Model 8115 6 2.

Nadere informatie

Dekoder instel programma met behulp van de Sprog IIv3 of de Sprog III. Digitaalservice.nl

Dekoder instel programma met behulp van de Sprog IIv3 of de Sprog III. Digitaalservice.nl Dekoder instel programma met behulp van de Sprog IIv3 of de Sprog III. Digitaalservice.nl Met dit programma kunt u DCC dekoders uitlezen en instellen met behulp van de Sprog programmer. De Sprog heeft

Nadere informatie

WBelectronics. Infinity USB Phoenix - Handleiding

WBelectronics. Infinity USB Phoenix - Handleiding WBelectronics Infinity USB Phoenix - Handleiding Introductie Dank u voor de aanschaf van de Infinity USB Phoenix van WB Electronics! Het installeren van de Infinity USB Phoenix geschiedt in 3 eenvoudige

Nadere informatie

SNEL HANDLEIDING KIT-2BNVR2W

SNEL HANDLEIDING KIT-2BNVR2W KIT-2BNVR2W Opstarten van het camera bewakingssysteem. 1. Sluit een monitor aan op de NVR (monitor niet inbegrepen in de KIT). 2. Sluit de NVR aan op het netwerk. 3. Sluit de NVR aan op het lichtnet met

Nadere informatie

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Inhoudsopgave Fase 1: maak een backup... 3 Fase 2: Installatie TouchSpeak 10 op PC... 5 Fase 3: Updaten TouchSpeak 10 op PC... 6 Fase 4: TouchSpeak

Nadere informatie

Trigion Webportal Gebruiker

Trigion Webportal Gebruiker Trigion Webportal Gebruiker Met de Finder.exe software (verkrijgbaar via website van Trigion www.trigion.nl/homesecurity ) maakt u verbinding met uw Paneel. U opent de Finder door op het icoontje te dubbelklikken.

Nadere informatie

DATA SHEET C2-10. Besturing en bescherming van elektrische actuators. DATA SHEET C2-10 A&E Trading b.v. 1

DATA SHEET C2-10. Besturing en bescherming van elektrische actuators. DATA SHEET C2-10 A&E Trading b.v. 1 DATA SHEET C2-10 Besturing en bescherming van elektrische actuators DATA SHEET C2-10 A&E Trading b.v. 1 C2-10 C2-10 is ontwikkeld voor aansturing van Concens actuators. C2-10 heeft meerdere stroombegrenzings

Nadere informatie

Handleiding laadpaal met geïntegreerde Paxton toegangscontrole

Handleiding laadpaal met geïntegreerde Paxton toegangscontrole Handleiding laadpaal met geïntegreerde Paxton toegangscontrole Er zijn uiteraard diverse aanbieders van laadpalen, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende hard en software: Ecotap laadpaal voor

Nadere informatie

Trea Winter van Faassen Joost van den Brink

Trea Winter van Faassen Joost van den Brink Colofon Auteur: Eindredactie: Jaap Jan de Jong Thijs A. Afman Trea Winter van Faassen Joost van den Brink Dit is een uitgave van Brink Technical Solutions BV 2008. Deze uitgave mag vrij worden gekopieerd

Nadere informatie

Watcheye AIS op ipad

Watcheye AIS op ipad Watcheye AIS op ipad Deel uw NMEA / AIS informatie met uw ipad met tussenkomst van uw PC/Laptop. Het is mogelijk om de Watcheye AIS applicatie op uw ipad te koppelen met uw AIS, door de NMEA data die de

Nadere informatie

Vision systeem Simatic VS 110

Vision systeem Simatic VS 110 Vision systeem Simatic VS 110 Januari 2005 pag 1 van 20 vision model BC 26-4-2005 Inleiding: 1. Doel en toepasbaarheid van het Vision 110 systeem. Pag. 3 2. Mechanische installatie Vision 110 systeem.

Nadere informatie

S88XPressNetLI v1.0. Installatie- en gebruikershandleiding en naslagwerk KDesign Electronics, PCB ontwerp door RoSoft

S88XPressNetLI v1.0. Installatie- en gebruikershandleiding en naslagwerk KDesign Electronics, PCB ontwerp door RoSoft S88XPressNetLI v1.0 Installatie- en gebruikershandleiding en naslagwerk. 2008 KDesign Electronics, PCB ontwerp door RoSoft 3.3 De S88XpressNetLI verbinden met de ROCO versterker Aangezien de S88XpressNetLI

Nadere informatie

Het koppelen van de FC280 aan Profinet.

Het koppelen van de FC280 aan Profinet. Het koppelen van de FC280 aan Profinet. Snelle start handleiding Solar Technical Services Inhoudsopgave: Het gebruikte test materiaal.... 2 Instellingen van de FC280 corrigeren via de MCT10 software....

Nadere informatie

Versie: A Datum: Pag: 1 van 8

Versie: A Datum: Pag: 1 van 8 Versie: A Datum: 12-03-2018 Pag: 1 van 8 Algemeen Doel van deze instructie is om snel aan de slag te kunnen met een servosysteem dat is opgebouwd uit een TRIO motion controller en één of meer ESTUN ProNet

Nadere informatie

SCM CNC gestuurde pennenbank WINTEN 60 t.b.v. kozijnproductie. Bouwjaar 2003

SCM CNC gestuurde pennenbank WINTEN 60 t.b.v. kozijnproductie. Bouwjaar 2003 SCM CNC gestuurde pennenbank WINTEN 60 t.b.v. kozijnproductie Bouwjaar 2003 De Winten 60 is een pennenbank voor het flexibel verwerken van ramen, deuren en kozijnen. Op de Winten 60 kunnen de volgende

Nadere informatie

Handleiding: instelling en werking E-Drive LCD display

Handleiding: instelling en werking E-Drive LCD display Handleiding: instelling en werking E-Drive LCD display 1 Product en type naam 1.1 Intelligent LCD Display 1.2 Model: APT12LCD800S 2 Elektrische Parameters 24V/36V/48V batterij ondersteuning Rated operating

Nadere informatie

Urenregistratie MKB. Installatiehandleiding

Urenregistratie MKB. Installatiehandleiding Urenregistratie MKB Installatiehandleiding Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Easy

Nadere informatie

Eeckhaoudt, D., Handboek Machineveiligheid, Erembodegem., Pilz Belguim/BC Building,,1997,186.,ISBN: /

Eeckhaoudt, D., Handboek Machineveiligheid, Erembodegem., Pilz Belguim/BC Building,,1997,186.,ISBN: / Literatuurslijst Boeken: Eeckhaoudt, D., Handboek Machineveiligheid, Erembodegem., Pilz Belguim/BC Building,,1997,186.,ISBN: / Internet: Pilz International, Beschikbaar op het World Wide Web: http://www.pilz.com/dutch/service/guidelines/1644.htm,

Nadere informatie

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl. v2.0.11 22-09-2014

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl. v2.0.11 22-09-2014 Gebruikers Toevoegen EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v2.0.11 22-09-2014 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen de IdentySoft software

Nadere informatie

VLT AutomationDrive FC 302 Integrated Motion Controller IMC

VLT AutomationDrive FC 302 Integrated Motion Controller IMC VLT AutomationDrive FC 302 Integrated Motion Controller IMC Applicatie voorbeelden Precieze stop Positionering met touch probe 2 Applicatie voorbeelden Pick & Place Touch probe positioning 3 Applicatie

Nadere informatie

ELVA Security 03 886 66 56 www.elva.be

ELVA Security 03 886 66 56 www.elva.be Gebruikershandleiding INIM Smartline brandmeldcentrale. 1. Front brandmeldcentrale 1 2. Bediening: A Sleutel Niveau 1 Niveau 2 Toetsen B C 4 scroll toetsen Stop sirene D Reset E F Evacuatie Onderzoek deze

Nadere informatie

IP VIDEOFOON 2 draads SNEL AAN DE SLAG

IP VIDEOFOON 2 draads SNEL AAN DE SLAG IP VIDEOFOON 2 draads SNEL AAN DE SLAG 1. Aansluiten Alle toestellen worden aangesloten op de bestaande bekabeling. De 2-draads interface wordt aangesloten op uw router met UTP kabel. Benodigde bedrading

Nadere informatie

Groep Automatisering KHLim Univ Campus gebouw B Diepenbeek

Groep Automatisering KHLim Univ Campus gebouw B Diepenbeek Simatic OP7 Gebruikershandleiding Groep Automatisering KHLim Univ Campus gebouw B Diepenbeek Nico Bartholomevis 1 Aanmaken van een PLC project in Simatic S7 Zie cursus S7 Nico Bartholomevis 2 Aanmaken

Nadere informatie

Het aansluiten van uw Victron op een computer; met VE Bus Quick Configure

Het aansluiten van uw Victron op een computer; met VE Bus Quick Configure Het aansluiten van uw Victron op een computer; met VE Bus Quick Configure Voor het aansluiten van uw Victron op een computer is het volgende belangrijk: - Alleen identieke modellen met VE Bus software

Nadere informatie

Welkom! In de Doos. AFK-BOX Afstandsbediening HDMI kabel Voedingsadapter Handleiding

Welkom! In de Doos. AFK-BOX Afstandsbediening HDMI kabel Voedingsadapter Handleiding Welkom! U heeft een goede keuze gemaakt met uw nieuwe AFK-Box, Wij wensen u alvast veel kijk plezier. In deze handleiding leggen wij u stap voor stap uit hoe u alles aansluit, instellingen veranderd en

Nadere informatie

Print Manager USB. Handleiding. BRICON nv

Print Manager USB. Handleiding. BRICON nv Print Manager USB Handleiding NL BRICON nv Europark Oost 15C, 9100 Sint-Niklaas, Belgium. Tel: +32 3 777 39 74 Fax: +32 3 778 07 35 Website: www.bricon.be email: bricon@bricon.be Index : 1. Installatie

Nadere informatie

DinaSys Turntable Controller

DinaSys Turntable Controller DinaSys Turntable Controller Interface specificaties 1.2 (DTC, DTS en DTZ) 1 Datum: 29 april 2012 Versie: Concept Auteur: Albert Sanders Communicatie. PC USB - RS232 DTC DTS / DTZ Uitbreiding De PC wordt

Nadere informatie

Beknopte handleiding SQ Vieuw software

Beknopte handleiding SQ Vieuw software Beknopte handleiding SQ Vieuw software Het startscherm met de verschillende opties: - Logger Set-up : het programmeren van de datalogger naar een gewenste configuratie - Download Data: het halen van data

Nadere informatie

Installatie van Linux Mint 13

Installatie van Linux Mint 13 Installatie van Linux Mint 13 De installatie van Linux Mint 13 is zeer eenvoudig. Download de Mint 13 DVD ISO image van http://www.linuxmint.com/download.php en brand deze op een dvd en start uw computer

Nadere informatie

Het koppelen van de Wago aan de AC500-eco via Modbus RTU. A quick start guide. Jaap Ruiten

Het koppelen van de Wago aan de AC500-eco via Modbus RTU. A quick start guide. Jaap Ruiten Het koppelen van de Wago 750-315 aan de AC500-eco via Modbus RTU. A quick start guide Jaap Ruiten Het koppelen van de Wago 750-315 aan een AC500-eco plc. Solar TPS 1 dinsdag 4 februari 2014 Inhoudsopgave

Nadere informatie

RUKRA REMOTE DIGIT IO_44_NL ARTIKELNUMMER: RK-3004

RUKRA REMOTE DIGIT IO_44_NL ARTIKELNUMMER: RK-3004 ARTIKELNUMMER: RK-3004 Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u start met de montage of programmering RUKRA EUROPE B.V. WWW.RUKRA.EU INFO@RUKRA.EU Handleiding ALGEMENE INFORMATIE De Remote DIGIT

Nadere informatie

Deze handleiding geeft uitleg over de installatie van hard- en software van HTvision V.O.F.

Deze handleiding geeft uitleg over de installatie van hard- en software van HTvision V.O.F. Introductie Deze handleiding geeft uitleg over de installatie van hard- en software van HTvision V.O.F. Belangrijke tekstgedeelten worden aangegeven doormiddel van dit soort kaders Handelingen die stap

Nadere informatie

Table of contents 2 / 15

Table of contents 2 / 15 Office+ 1 / 15 Table of contents Introductie... 3 Installatie... 4 Installatie... 4 Licentie... 7 Werken met Office+... 8 Instellingen... 8 Office+ i.c.m. module Relatiebeheer... 9 Office+ i.c.m. module

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Windows 30 april 2015 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Windows 30 april 2015 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Windows computer,

Nadere informatie

Locobuffer Handleiding

Locobuffer Handleiding Locobuffer Handleiding HDM09 Disclaimer van Aansprakelijkheid: Het gebruik van alle items die kunnen worden gekocht en alle installatie-instructies die kunnen worden gevonden op deze site is op eigen risico.

Nadere informatie

H A N D L E I D I N G D A Z A T O O L S - O N T V A N G E R

H A N D L E I D I N G D A Z A T O O L S - O N T V A N G E R H A N D L E I D I N G D A Z A T O O L S - O N T V A N G E R 2 0 1 6 0 8 2 4 INHOUDSOPGAVE 1. Software in 3 stappen geïnstalleerd...1 Stap 1: Downloaden van de software...1 Stap 2: Starten met de installatie...2

Nadere informatie

1 Mitsubishi Alpha XL

1 Mitsubishi Alpha XL 1 Mitsubishi Alpha XL afb. Alpha_01 Stuurrelais Programmeerinstructies Directe bediening. 1.1 Lay-out en functie(s) van de bedieningsknoppen. Het stuurrelais ziet er als volgt uit: afb. Alpha_2 Links een

Nadere informatie

STAGESCAPE M20d ADVANCED GUIDE. Firmware Version 1.20 Addendum. Rev D Line 6, Inc.

STAGESCAPE M20d ADVANCED GUIDE. Firmware Version 1.20 Addendum. Rev D Line 6, Inc. STAGESCAPE M20d ADVANCED GUIDE Rev D Firmware Version 1.20 Addendum 2013 Line 6, Inc. Inhoudsopgave Appendix D: Fader View... D 1 Fader View Werkbalk...D 2 Menu voor het toewijzen van Faders...D 3 Menu

Nadere informatie

Accelerometer project 2010 Microcontroller printje op basis van de NXP-LPC2368

Accelerometer project 2010 Microcontroller printje op basis van de NXP-LPC2368 Accelerometer project 2010 Microcontroller printje op basis van de NXP-LPC2368 Handleiding bij het gebruik van een microcontroller in het Accelerometerproject (Project II) Er zijn speciaal voor het Accelerometerproject

Nadere informatie

Installatiehandleiding Easy-Car

Installatiehandleiding Easy-Car Installatiehandleiding Easy-Car 1. Na het downloaden van het Easy-Car Setup programma voert u deze Setup uit (uitvoeren = dubbelklikken op de icoon). 2. Indien blijkt dat de versie van Microsoft.NET Framework

Nadere informatie

Fototest aansluiting. Besturing aansluiting MATRIX BULLSC/15 SC. Encoder aansluiting. Uitgang aansluiting SCA of tuinverlichting.

Fototest aansluiting. Besturing aansluiting MATRIX BULLSC/15 SC. Encoder aansluiting. Uitgang aansluiting SCA of tuinverlichting. MATRIC CP BULL De besturing MATRIX CP BULL heeft volgende karakteristieken. Aansturen van 1 aandrijving in 230Vac met max. vermogen van 1000 Watt Algemene voorschriften Voer de installatie uit volgens

Nadere informatie

Opgave 2 Configuratie en inbedrijfstellen van een servomotor-systeem

Opgave 2 Configuratie en inbedrijfstellen van een servomotor-systeem Opgave 2 Configuratie en inbedrijfstellen van een servomotor-systeem Leerdoelen Na het voltooien van deze opgave: Kun je een servomotor-systeem veilig inbedrijfstellen. Begrijp je de basisprincipes van

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 augustus 2018 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 augustus 2018 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

Handleiding V2.x Blad 1-1

Handleiding V2.x Blad 1-1 1. Inhoudsopgave: 1.0 Installatie... 2 1.1 Installatie beschrijving hardware... 3 1.2 Installatie beschrijving software... 4 1.3 Handleiding... 7 1.3.1 Taal keuze... 7 1.3.2.1 Loc functie overzicht...

Nadere informatie

1. Wat is een repeater?... 2. 2. Hoe in te stellen?... 2. A. Instellen via Wi-Fi Protected Setup (WPS)... 2

1. Wat is een repeater?... 2. 2. Hoe in te stellen?... 2. A. Instellen via Wi-Fi Protected Setup (WPS)... 2 Inhoud 1. Wat is een repeater?... 2 2. Hoe in te stellen?... 2 A. Instellen via Wi-Fi Protected Setup (WPS)... 2 B. Instellen via instellingsassistent... 3 C. Instellen via de webinterface... 6 3. De Fritz!WLAN

Nadere informatie

Dossier Positioneren. Festo Belgium nv Kolonel Bourgstraat 101 BE-1030 Brussel. Tel.: +32 2 702 32 39 Info_be@festo.com www.festo.

Dossier Positioneren. Festo Belgium nv Kolonel Bourgstraat 101 BE-1030 Brussel. Tel.: +32 2 702 32 39 Info_be@festo.com www.festo. Dossier Positioneren Festo Belgium nv Kolonel Bourgstraat 0 BE-030 Brussel Tel.: +3 70 3 39 Info_be@festo.com www.festo.com Het positioneren van pneumatisch aangedreven machineonderdelen De meeste pneumatische

Nadere informatie

1. Wat is een repeater?... 2. 2. Hoe in te stellen?... 2. A. Instellen via Wi-Fi Protected Setup (WPS)... 2

1. Wat is een repeater?... 2. 2. Hoe in te stellen?... 2. A. Instellen via Wi-Fi Protected Setup (WPS)... 2 Inhoud 1. Wat is een repeater?... 2 2. Hoe in te stellen?... 2 A. Instellen via Wi-Fi Protected Setup (WPS)... 2 B. Instellen via instellingsassistent... 3 C. Instellen via de webinterface... 6 3. De Fritz!WLAN

Nadere informatie

De hoognauwkeurige oplossing voor uw complexe toepassingen

De hoognauwkeurige oplossing voor uw complexe toepassingen Drives and Controls De hoognauwkeurige oplossing voor uw complexe toepassingen Danfoss introduceert als optie bij de VLT 5000 frequentie-omvormers een in te bouwen synchroniseer- en positioneerkaart. Tot

Nadere informatie

811.1. Gebruiksaanwijzing WTW PC-software

811.1. Gebruiksaanwijzing WTW PC-software 811.1 Gebruiksaanwijzing WTW PC-software Inhoudsopgave 1 FUNCTIONELE SPECIFICATIES........................................................................... 1 2 INSTALLATIE.............................................................................................

Nadere informatie

Minimale eisen voor de computer

Minimale eisen voor de computer Countdown Timer Deze software is gemaakt om te gebruiken voor handelingen waar een aflopende tijdklok handig is. Dit is een uitgebreide versie. Het stelt je in staat eigen schema`s aan te maken die je

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing LMS Controller 8x Digitaal-in Module t.b.v. ALFANET

Gebruiksaanwijzing LMS Controller 8x Digitaal-in Module t.b.v. ALFANET Gebruiksaanwijzing LMS Controller 8x Digitaal-in Module t.b.v. ALFANET Omschrijving : LMS CONTROLLER 8XDIG-IN MODULE Doc.nr.: 11821 Soort: HANDLEIDING Aantal bladen: 1 Versie: V1. Bestand: Software: Do11821

Nadere informatie

Gebruik van een draadloze barcodescanner

Gebruik van een draadloze barcodescanner INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 5 2. SLUIT DE BARCODESCANNER AAN OP EEN WERKSTATION 5 3. INSTALLEER DE SCANNERSOFTWARE 6 4. ZOEK DE COM-POORT OP WAARMEE HET WERKSTATION MET DE CRADLE IS VERBONDEN 6 5. LEG DE

Nadere informatie

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0) Support.EasySecure.nl. v

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0) Support.EasySecure.nl. v Gebruikers Toevoegen EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v1.0 01-12-2011 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen de IdentySoft software

Nadere informatie

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Versie : 2012.1.0.1 Inhoudsopgave 1 Systeemvereisten... 2 2 Pincode... 2 3 Licentie... 2 4 Installatie... 2 5 Eerste gebruik... 4 Titel Pagina 1 van 6 23-1-2012

Nadere informatie

BIPAC-7100S / ADSL Modem/Router. Snelle Start Gids

BIPAC-7100S / ADSL Modem/Router. Snelle Start Gids BIPAC-7100S / 7100 ADSL Modem/Router Snelle Start Gids Billion BIPAC-7100S/7100 ADSL Modem/Router Voor meer gedetailleerde instructies aangaande het configureren en gebruik van de (Draadloze) ADSL Firewall

Nadere informatie

gebruikershandleiding PC

gebruikershandleiding PC Roboc@r gebruikershandleiding PC ROBOTICS BT Smart Beginner Set Elektronische onderdelen Deze zien eruit als normale onderdelen en kunnen ook samen met gewone onderdelen gemonteerd worden. Ze werken op

Nadere informatie

TRUST 5 PORT USB 2.0 UPGRADE KIT & HUB

TRUST 5 PORT USB 2.0 UPGRADE KIT & HUB Werkwijze eerste gebruik Hoofdstuk 1. Aansluitingen (3.1) 2. De-installeren oude stuurprogramma s en producten (3.2) 3. Installatie hardware in systeem (3.3) 4. Installeren in Windows (3.4) 5. Installeren

Nadere informatie

Bijlage 8. Testprogramma brandreactiemodulen LBK

Bijlage 8. Testprogramma brandreactiemodulen LBK Bijlage 8 Testprogramma brandreactiemodulen LBK INHOUDSOPGAVE 1 Algemeen... 1 1.1 Introductie... 1 2 Algemene Setup Instructies... 2 2.1 Setup instructies... 2 2.2 Programma start... 2 3 Configureren...

Nadere informatie

Repaircenter Leidsekade 23 2266 BH Leidschendam Tel: 06-54760475 Fax: 070-3275561 info@atis-benzing.nl www.atis-benzing.nl

Repaircenter Leidsekade 23 2266 BH Leidschendam Tel: 06-54760475 Fax: 070-3275561 info@atis-benzing.nl www.atis-benzing.nl Repaircenter Leidsekade 23 2266 BH Leidschendam Tel: 06-54760475 Fax: 070-3275561 info@atis-benzing.nl www.atis-benzing.nl Handleiding USB Drivers Club Systeem Win 98, Win Me Win 2000, WinXP, Win2003 Hoofdstuk

Nadere informatie

Handleiding: instelling en werking E-Drive LCD display

Handleiding: instelling en werking E-Drive LCD display Handleiding: instelling en werking E-Drive LCD display 1 1 Product en type naam 1.1 Intelligent LCD Display 1.2 Model: APT12LCD800S 2 Elektrische Parameters 24V/36V/48V batterij ondersteuning 1RPLQDOH

Nadere informatie

Bedieningshandleiding voor de Exocompact Display

Bedieningshandleiding voor de Exocompact Display Bedieningshandleiding voor de Exocompact Display Copyright RETEG b.v. Bedieningshandleiding voor de Display s 1 Rev 2.0, 06-07-2006 1 Inhoudsopgave 1 INHOUDSOPGAVE... 2 2 INTRODUCTIE... 3 2.1 BEVEILIGING...

Nadere informatie

De Deskline configurator Advanced handleiding

De Deskline configurator Advanced handleiding De Deskline configurator Advanced handleiding Deze handleiding is voor versie 1.2.3 en hoger Zorg dat er een USB2LIN is aangesloten op de computer ( Gebruik versie 1.66 en hoger ) Zorg dat er geen andere

Nadere informatie

Technologie. Bluetooth gebruiken

Technologie. Bluetooth gebruiken Bluetooth is communicatietechnologie die het mogelijk maakt data te versturen en te ontvangen zonder leidingen of kabels. Met de Bluetooth features kun je een draadloze verbinding maken tussen je NXT en

Nadere informatie

Na enige tijd ziet u het volgende scherm. De gegevens zijn uit de GSM kiezer gehaald.

Na enige tijd ziet u het volgende scherm. De gegevens zijn uit de GSM kiezer gehaald. Handleiding GSM Kiezer PL SW versie 8.8.1 Start het programma GSM-SW op. Nu verschijnt het hoofdmenu. Sluit de usb kabel aan van de GSM kiezer. De driver wordt geinstalleerd. Het volgende scherm wordt

Nadere informatie

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 2 Inhoud: Opstart scherm PassanSoft... 1 Het hoofdmenu van PassanSoft wordt geopend... 4 Verklaring extra knoppen weergegeven

Nadere informatie

Print Manager USB. Handleiding NL. BRICON nv Europark Oost 15C, 9100 Sint-Niklaas, Belgium. Tel: +32 3 777 39 74 Fax: +32 3 778 07 35

Print Manager USB. Handleiding NL. BRICON nv Europark Oost 15C, 9100 Sint-Niklaas, Belgium. Tel: +32 3 777 39 74 Fax: +32 3 778 07 35 Print Manager USB Handleiding NL BRICON nv Europark Oost 15C, 9100 Sint-Niklaas, Belgium. Tel: +32 3 777 39 74 Fax: +32 3 778 07 35 Website: www.bricon.be email: bricon@bricon.be Index : 1. Installatie

Nadere informatie

HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014

HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014 HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Systeemvereisten... 3 3. Installeren van de software... 4 4. Programma instellingen... 5 5. Importeren van een

Nadere informatie

Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D

Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D Uw omvormer van Samil Power is uitgerust met een Wi-Fi module, waarmee u uw omvormer op afstand uit kunt lezen. Samil power biedt het programma V-IPlant

Nadere informatie

Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows)

Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows) Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows) Inhoudsopgave Installeren van het stuurprogramma... Pagina 1 Verwijderen van het stuurprogramma... Pagina 3 Problemen

Nadere informatie

IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1

IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1 Handleiding IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1 Toevoeging aansluiten USB Lite Base Station 1213 2 Inhoud Inhoud... 3 Het Lite Base Station aansluiten op de USB-poort... 4 Voorgeïnstalleerde

Nadere informatie