Wat heeft Com-eet Consultancy u te bieden?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wat heeft Com-eet Consultancy u te bieden?"

Transcriptie

1 Wat heeft Com-eet Consultancy u te bieden? Com-eet Consultancy is gespecialiseerd in contractmanagement en projectmanagement van grote infrastructurele (nieuwbouw) projecten. Dit doen wij voor zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers. Opdrachtgevers Wij streven ernaar om vanuit uw inkoopvraag te komen tot een succesvolle (Europese) aanbesteding. Dit doen wij door uw inkoopvraag risico gestuurd te benaderen en daardoor de juiste aanbestedingsstrategie, aanbestedingsvorm en contractvorm te kiezen. Ook analyseren wij de markt vooraf en waar nodig consulteren wij de marktpartijen om hun te interesseren in de aanbesteding te peilen en hun ervaring mee te nemen in het aanbestedingsproces. Na de gunning zijn wij tevens in staat om middels een sterk projectmanagement en contractmanagement de resultaten van de gunning en de EMVI beloftes om te zetten in concrete eindresultaten middels financiële voortgangsbewaking, planningstools, een actieve risico gestuurde kwaliteitsborging en on-line configuratiebeheer. Opdrachtnemers Wij streven ernaar om vanuit heet aanbestedingsdossier van uw klant te komen tot een sterke tender. Dit doen wij door de inkoopvraag van de klant om te zetten in EMVI documenten die SMART opgesteld zijn en uitgaan van de behoefte van de klant. Na de gunning zijn wij tevens in staat om u middels een sterk projectmanagement, contractmanagement en projectondersteuning de resultaten van uw gunning om te zetten in concrete resultaten middels financiële voortgangsbewaking, planningstools, een actieve kwaliteitsborging en on-line configuratiebeheer. Als spin-off bieden wij ook consultancy en training & coaching trajecten om opdrachtgevers te ondersteunen. Hoe werkt Com-eet Consultancy? Samen met u komt Com-eet Consultancy altijd vooraf de wijze van samenwerken overeen. Dit kan zijn in de vorm van een denktank: enkele sessies waarbij deskundigen met u het beleid vormgeven. Com-eet kan ook deeltaken voor u invullen of desgewenst het gehele contract- en/of projectmanagement vormgeven.

2 CONTRACTMANANAGEMENT/voor Opdrachtgevers Bij het aangaan van grote aanbestedingen komen er veel wettelijke zaken om de hoek kijken. Bent u wel of niet verplicht Europees aan te besteden? Welke strategie volgt u om te komen tot een goede prijs voor een goed product? Wat is het effect van de nieuwe aanbestedingswet? Hoeveel risico s behoudt u zelf en wat besteedt u uit? Com-eet Consultancy heeft ervaring met een groot scala aan aanbestedingen. Praktische ervaring! Vanuit deze ervaring ondersteunen wij u graag op de volgende gebieden: Volledig contractmanagement, wij kunnen het gehele contractmanagement van u overnemen vanaf de inkoopvraag tot en met de gunning, Strategisch inkoopadvies, samen met u kunnen wij op basis van een risico afweging de optimale inkoopstrategie bepalen en welke gunningsvoorwaarden het best passend zijn: laagste prijs, EMVI of BVP, Marktonderzoek, een succesvolle aanbesteding hangt nauw samen met de beschikbaarheid van marktpartijen. Wij kunnen u ondersteunen in het benaderen van de markt. Opstellen contract, wij kunnen u ondersteunen met het opstellen van het Contract, zowel UAV als UAV-GC contracten; Sterkte / zwakte analyse van uw contractdossier, wij kunnen voor u een second opinion verzorgen op uw contractdossier, Denktank, wij zijn bereid om met u mee te denken over ieder facet van het te volgen inkoopbeleid.

3 TENDERMANANAGEMENT/voor Opdrachtnemers Bij het aanbieden op grote (Europese) aanbestedingen is het van belang om vooraf uw aanbestedingsstrategie te bepalen. Allereerst of het risicoprofiel passend is binnen de kaders en het beleid van uw bedrijf. Vervolgens dient de klantvraag omgezet te worden in EMVI of BVP aanbestedingsproducten die SMART opgesteld zijn en een goed antwoord geven op de vragen van uw klant. Com-eet Consultancy heeft ervaring met een groot scala aan aanbestedingen. Praktische ervaring zowel aan opdrachtgeverszijde als aan opdrachtnemerszijde! Vanuit deze ervaring ondersteunen wij u graag op de volgende gebieden: Volledig tendermanagement, wij kunnen het gehele tendermanagement van u overnemen, Strategisch advies, samen met u kunnen wij op basis van een risico afweging de optimale aanbestedingsstrategie bepalen, Sterkte / zwakte analyse van het aanbestedingsdossier, waar zitten de risico s en waar liggen de kansen, Denktank, wij zijn bereid om met u mee te denken over ieder facet van de te volgen tenderstrategie.

4 PROJECTMANANAGEMENT/voor Opdrachtgevers Grote (infrastructurele) nieuwbouw en renovatie projecten vragen om gedegen projectmanagement. Is het project nog op schema? Hoe staat het met meeren minderwerk c.q. wijzigingen? Wordt er kwaliteit geleverd door de opdrachtnemer? Welke risico s voorziet u en hoe borgt u deze? Hoe borgt u de documentatie en de uitwisseling van informatie? Com-eet Consultancy heeft veel projecten opgezet, uitgevoerd en succesvol afgerond voor zowel opdrachtgevers, infrastructuur eigenaren (onder andere TenneT, RWS, ProRail) als opdrachtnemers. Vanuit deze ervaring adviseren wij u graag in uw projecten: Volledig projectmanagement, wij kunnen het volledige projectmanagement voor u verzorgen, Begeleiden startfase project, wij kunnen u ondersteunen met het opzetten van uw project, de inrichting van de project support office en de strategische keuzes, Configuratie management, wij kunnen u adviseren over een effectief en on-line configuratie management, Risico management, wij kunnen de project bedreigende risico s voor u analyseren en beheersmaatregelen aangeven, Contract/kwaliteit management, wij kunnen tools als Systeemgerichte Contractbeheersing (SCB) voor u inrichten en invullen, Sterkte / zwakte analyse, wij kunnen uw projectorganisatie analyseren en u ondersteunen met de versterking van het project, Implementatie van de Prince2 projectmanagement aanpak. Wij kunnen u adviseren in het toepassen van deze projectaanpak en desgewenst een Prince2 scan uitvoeren, Denktank, ook zijn wij bereid om als denktank met u mee te denken over een effectieve projectmanagement aanpak.

5 PROJECTMANANAGEMENT/voor Opdrachtnemers Grote (infrastructurele) nieuwbouw en renovatie projecten vragen om gedegen projectmanagement. Is het project nog op schema? Hoe staat het met meeren minderwerk c.q. wijzigingen? Wordt er kwaliteit geleverd door de opdrachtnemer? Welke risico s voorziet u en hoe borgt u deze? Hoe borgt u de documentatie en de uitwisseling van informatie? Com-eet Consultancy heeft veel projecten opgezet, uitgevoerd en succesvol afgerond voor zowel opdrachtgevers, infrastructuur eigenaren (onder andere TenneT, RWS, ProRail) als ook voor ingenieursbureaus (Movares, Grontmij) en installateurs (Joulz, Imtech Belgie)! Vanuit deze ervaring adviseren wij u graag in uw projecten: Volledig projectmanagement, wij kunnen het volledige projectmanagement voor u verzorgen, Begeleiden startfase project, wij kunnen u ondersteunen met het opzetten van uw project, de inrichting van de project support office. Met name de eerste fase (initiatie project) is cruciaal om het project effectief in te richten en alle projectmanagement tools te activeren; Contract management, wij kunnen u adviseren en ondersteunen bij meer- en minderwerk c.q. wijzigingen (UAV-GC) om deze effectief op te zetten en juridisch te onderbouwen; Configuratie management, wij kunnen u adviseren over een effectief en on-line configuratie management, Risico en kansen management, wij kunnen de project bedreigende risico s en de aanwezige kansen voor u analyseren en (beheers)maatregelen aangeven en uitvoeren, Sterkte / zwakte analyse, wij kunnen uw projectorganisatie analyseren en u ondersteunen met de versterking van het project, Implementatie van de Prince2 projectmanagement aanpak. Wij kunnen u adviseren in het toepassen van deze projectaanpak en desgewenst een Prince2 scan uitvoeren, Denktank, ook zijn wij bereid om als denktank met u mee te denken over een effectieve projectmanagement aanpak.

6 Technische consultancy Com-eet Consultancy kan u adviseren over uw infrastructuur. In het bijzonder over infrastructuur met spanningen boven de 1000 Volt, spoor gerelateerde infrastructuur of infrastructuur met (tunnel)technische installaties. Vanuit onze ervaring kunnen adviseren en ondersteunen wij u graag op de volgende gebieden: (Tractie)Energievoorziening, wij kunnen u inhoudelijk adviseren op dit onderdeel van uw infrastructuur, (Tunnel)technische installaties, wij kunnen u inhoudelijk adviseren op dit onderdeel van uw infrastructuur, FMECA analyse, wij kunnen uw infrastructuur beoordelen vanuit een risicogestuurde analyse, FTA/RAMS analyse, vanuit het faalgedrag van uw infrastructuur kunnen wij voor u een getalsmatige analyse opstellen, TCO/LCC analyse, samen met u kunnen wij een Total Costs of Ownership en Life Cycle Costs analyse opstellen om te komen tot een optimale aanschaf, Systems Engineering, wij kunnen u adviseren over het implementeren van Systems Engineering in uw project, Denktank, wij denken graag met u mee over een effectief onderhoudsregime en over de aanschaf van uw infrastructuur.

7 Training en coaching Als spin-off van de werkzaamheden die Com-eet Consultancy heeft verricht, is er altijd een vraag geweest om training en coaching te verzorgen. Deze diensten verzorgen wij voor u op maat. Training en coaching op het gebied van contractmanagement Door de zeer praktische opgedane ervaring kan Com-eet Consultancy training en coaching verzorgen op het gebied van contractmanagement. Onderwerpen als het effectief inzetten van de markt, het strategisch nadenken over inkoopstrategieën, het opzetten van EMVI of BVP eisen en nog vele andere onderwerpen kunnen aan de orde komen. Ook het opzetten van een succesvolle tender, het invullen van EMVI eisen, het analyseren van contractrisico s kunnen aan de orde komen. Training en coaching op het gebied van projectmanagement Ook op het gebied van projectmanagement kan Com-eet Consultancy training en coaching verzorgen. Onderwerpen als het implementeren van Prince2, GROTIK factoren, configuratie management, change management, risico management komen dan aan bod. Ook de mensgerichte kanten komen aan bod; hoe zet je een goed werkend team neer. Persoonlijke coaching Verder verzorgt Com-eet Consultancy ook persoonlijke coaching. Hierbij worden onderwerpen behandeld als het eigen zelfbeeld, mogelijke blokkades om verder te groeien, vergroting van de effectiviteit van werken en communiceren.

8 Referenties Com-eet Consultancy heeft een groot scala aan referenties. Een aantal referenties zijn hieronder weergegeven. Aanbevelingsbrieven zijn beschikbaar TenneT TSO Marktconsultatie ter bepaling van de meest effectieve aanbestedingsstrategie voor een renovatie project. Dit inclusief het houden van interviews met marktpartijen, een brede enquête en het opzetten en verzorgen van een marktinformatie en consultatie dag Joulz / Imtech België Contractmanagement en projectmanagement ondersteuning voor het project Optara van Total in Antwerpen België. Ondersteuning op het gebied van het opzetten van een project kwaliteitsmanagement systeem (PQMS), het opzetten van een voortgangsbewakingstool en het voorbereiden (juridische n inhoudelijk) van meer- en minderwerken Gemeente Sittard-Geleen (Het Groene Net) Contractmanagement werkzaamheden voor de gemeente bij het afronden van meerdere deelprojecten van Het Groene Net, de aanleg van een warmtenet Grontmij/Movares Verzorgen van het project- en contractmanagement voor de combinatie Grontmij/Movares. Hierin het contractmanagement verzorgd voor het opzetten van het UAV-GC contract renovatie tunnel technische installaties Velsertunnel met RWS als klant. Voor het project VORT het projectmanagement verzorgd en de projectmanager geleverd Movares Voor Movares hebben wij het gehele projectmanagement verricht voor 2 grote adviesopdrachten van RWS. Het betrof RINK en VOHWN. Tevens hebben wij, in samenwerking met Movares, RWS geadviseerd in de claimafhandeling van het DBFM contract van de Coentunnels Gemeente Coevorden Het leveren van een second opinion geleverd op het ontwerp en de bijbehorende kostenbegroting van een spooruitbreiding. Hierdoor hebben wij de scope en het kostenplaatje gereduceerd. Tevens een onderhoudsinschatting geleverd met betrekking tot de herinrichting van het stationsplein.

9 Keyrail Voor Keyrail hebben wij het inhoudelijke deel van het contractdossier opgezet en zijn lid geweest van het aanbestedingsteam. Het betrof hierbij een Maintenance contract voor de Betuweroute met een potentiële doorlooptijd van 21 jaar ProRail Technisch management geleverd voor het project Combiplan Nijverdal, de tunnel technische installaties in en rond de treintunnel TenneT TSO Het leveren van contract- en projectmanagement diensten. Dit voor de uitbreiding van de 110 kv infrastructuur van TenneT (lijnen, kabels en stations). Tevens het contracteren en realiseren van een 150kV station in het Westland (De Lier) op basis van een EPC contract. Ook van het 400kV station Lelystad (UAV contracten). In alle gevallen in de rol van contract- en projectmanager Projectorganisatie Betuweroute Verzorgen van technische consultancy, configuratie management en het opstellen van diverse RAM en LCC dossiers. Tevens is het project- en contractmanagement verzorgd van de elektrische infrastructuur van het spoor in het Havengebied Rijkswaterstaat Het contractmanagement is verzorgd voor RWS voor de Europese aanbesteding van de tunnel technische installaties van de A73-tunnels vanaf het inkoopplan tot en met de daadwerkelijke gunning. Tevens is het aanbestedingstraject verzorgd van een innovatieve drukluchtschuim blusinstallaties.

Een praktisch boek over contracteren en aanbesteden

Een praktisch boek over contracteren en aanbesteden 1 Introductie Een praktisch boek over contracteren en aanbesteden Dit boek gaat over het contracteren en aanbesteden van bouw- en infrastructurele projecten. Over wat er nodig is om op een doordachte en

Nadere informatie

Inleiding Systeemgerichte. of: SCB. Mr Joost Jansen MBA

Inleiding Systeemgerichte. of: SCB. Mr Joost Jansen MBA Inleiding Systeemgerichte Contractbeheersing of: SCB Mr Joost Jansen MBA Programma: Voorstellen Doel Management summary Introductie ti SCB ISO 9001:2008 Toetsen Afronding Protocol managementaandacht (Vragen

Nadere informatie

INTEGRAAL PROJECTMANAGEMENT BIJ RIJKSWATERSTAAT

INTEGRAAL PROJECTMANAGEMENT BIJ RIJKSWATERSTAAT INTEGRAAL PROJECTMANAGEMENT BIJ RIJKSWATERSTAAT Integraal Projectmanagement bij Rijkswaterstaat Beknopte leaflet voor externen Versie: februari 2012 Voor meer informatie: Freek Wermer specialist projectmanagement

Nadere informatie

Systeemgerichte Contract Beheersing bij Rijkswaterstaat

Systeemgerichte Contract Beheersing bij Rijkswaterstaat Beheersing bij Herma Zijlmans & Remco Otten Systeemgerichte Contract Beheersing bij imaintain sessie 4 oktober 2017 Introductie Mevr. H.C. Zijlmans-van Doesburg (Herma) Organisatie Ministerie van Infrastructuur

Nadere informatie

Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Duurzaamheid. Ervaringen van een Rijkswaterstaat medewerker. Harald Versteeg Programmamanager RWS Duurzaam

Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Duurzaamheid. Ervaringen van een Rijkswaterstaat medewerker. Harald Versteeg Programmamanager RWS Duurzaam Duurzaamheid Ervaringen van een Rijkswaterstaat medewerker Harald Versteeg Programmamanager RWS Duurzaam Duurzaamheid maatschapelijke meerwaarde leveren PPP samenhang (met alle maatschappelijke doelen)

Nadere informatie

Voorsprong door gebundelde kennis

Voorsprong door gebundelde kennis Advies- en ingenieursbureau dhv.nl Voorsprong door gebundelde kennis samenwerking bij complexe mobiliteitsprojecten Altijd een oplossing verder Een opdrachtgever met raad en daad bijstaan betekent meer

Nadere informatie

SAMEN SUCCESVOL IN RAILINFRATECHNIEK

SAMEN SUCCESVOL IN RAILINFRATECHNIEK SAMEN SUCCESVOL IN RAILINFRATECHNIEK Imtech Infra Rail Snel, veilig en betrouwbaar Vervoer per spoor wint aan populariteit. Reizen per spoor zorgt voor een snelle, veilige en betrouwbare verbinding.

Nadere informatie

Systeemgerichte Contractbeheersing in juridisch perspectief

Systeemgerichte Contractbeheersing in juridisch perspectief Systeemgerichte Contractbeheersing in juridisch perspectief Even voorstellen Herman Gerrits Grote Projecten en Onderhoud (GPO) Inkoop Centrum GWW (ICG) 2 SCB juridisch perspectief Ontwikkelingen Beleid

Nadere informatie

Aanbestedingswet 2012 (Essentie)

Aanbestedingswet 2012 (Essentie) Aanbestedingswet 2012 (Essentie) Toelichting overige veel gehanteerde begrippen Lalot Koster-Cosijn Inhoud presentatie Aanbestedingswet Gids Proportionaliteit Klachtenregeling/Cie van experts Toelichting

Nadere informatie

Handreiking D&C Contracten. 26 September 2005

Handreiking D&C Contracten. 26 September 2005 Handreiking D&C Contracten 26 September 2005 Ministerie van Verkeer en Waterstaat Rijkswaterstaat BIBLIOTHEEK RIJKSWATERSTAAT UTRECHT NR Z4Z).5...qo& RWS bibliotheek locatie Utrecht Postbus 20.000 3502

Nadere informatie

Marktdag Rijksrederij. Jaarbeurs 26 november 2015

Marktdag Rijksrederij. Jaarbeurs 26 november 2015 Marktdag Rijksrederij Jaarbeurs Wat vertellen we vandaag? Deel 1: De keten RWS, Rijksrederij, PPO en de Markt Deel 2: Contractvormen Deel 3: Aanbestedingsproces Deel 4: TenderNed Wie zijn we? Frits Houtman

Nadere informatie

Inkopen en contracteren baggerwerken Rijkswaterstaat. Baggernet 2 april 2014

Inkopen en contracteren baggerwerken Rijkswaterstaat. Baggernet 2 april 2014 Inkopen en contracteren baggerwerken Baggernet 2 april 2014 Inkoopbeleid Samen met de markt Eén gezicht naar de markt Minimale transactiekosten duurzaam effectieve concurrentie een efficiënt aanbestedingsproces

Nadere informatie

Vraag 1 Bent u bekend met het artikel Meer risico s voor staat bij megaproject Zuidas? 1

Vraag 1 Bent u bekend met het artikel Meer risico s voor staat bij megaproject Zuidas? 1 Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456 0000

Nadere informatie

C U R R I C U L U M V I T A E

C U R R I C U L U M V I T A E C U R R I C U L U M V I T A E Naam : ir. H.J.H. (Jan-Hendrik) Vos Geboortedatum : 7 juli 1974 Woonplaats : Bussum Burgerlijke staat : Gehuwd E-mail : jh@in2contracts.nl Mobiele tel.nr. : 06-28 81 92 43

Nadere informatie

Referentieprofielen Kennis-, ervaring, vaardigheden, houding en gedrag voor rollen in projecten

Referentieprofielen Kennis-, ervaring, vaardigheden, houding en gedrag voor rollen in projecten Rollen&Projectmanager,&Omgevingsmanager,&Technisch&manager,&Contractmanager,&Manager&Projectbeheersing& & Visie, doel en uitgangspunten bij de referentieprofielen: Visie Het succes van een project of programma

Nadere informatie

Apeldoorn, de meest vernieuwende opdrachtgever

Apeldoorn, de meest vernieuwende opdrachtgever Apeldoorn, de meest vernieuwende opdrachtgever Sander Lubberhuizen Jos van Nuenen Teamleiders afdeling Ingenieursbureau Keuze voor nieuwe contractvormen Projectspecifieke omstandigheden Geen systematische

Nadere informatie

Gunningscriteria en levenscyclus

Gunningscriteria en levenscyclus Gunningscriteria en levenscyclus Beheersen van Life Cycle Costs tijdens de aanbestedingsfase Joost Bouten ( GPO) LCC in de gewijzigde aanbestedingswet Wijziging: Nieuw gunningscriterium laagste kosten

Nadere informatie

ing. Mario P.M. Pelsers +31 (0)6 48761712 Geboortedatum 4 september 1971

ing. Mario P.M. Pelsers +31 (0)6 48761712 Geboortedatum 4 september 1971 Curriculum Vitae Personalia Naam ing. Mario P.M. Pelsers Bedrijfsgegevens Contactgegevens Nationaliteit MAPLE Contractmanagement Abdis Franciscastraat 1 6041 VD Roermond KvK-nr. 61146862 BTW-nr. NL158531899B01

Nadere informatie

Renovatie rioolgemalen. Lessons learned

Renovatie rioolgemalen. Lessons learned Renovatie rioolgemalen Lessons learned Introductie Koos Moraal - Landustrie Marleen Kempa Core Consulting Het project van Noorderzijlvest Hoofddoelstelling Het verbeteren van de functionaliteit van de

Nadere informatie

Terugblik Marktdag Rijkswaterstaat Rijksrederij

Terugblik Marktdag Rijkswaterstaat Rijksrederij Verslag Marktdag 26 november Terugblik Marktdag Rijkswaterstaat Rijksrederij Inhoud David van Baarle opent Marktdag Vlootprogramma Rijksrederij Spelregels van aanbestedingen Wat leverde de Marktdag op

Nadere informatie

Aanbesteden voor dummies. 24 november 2011 Seth van der Wielen Adviesburo De Meent b.v

Aanbesteden voor dummies. 24 november 2011 Seth van der Wielen Adviesburo De Meent b.v Aanbesteden voor dummies 24 november 2011 Seth van der Wielen Adviesburo De Meent b.v 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Aanbestedingsvormen 3. Contractvormen 4. Zorg voor een goede opdrachtnemer 5. Vraag

Nadere informatie

themadag Uitvoering Publieke taken betaalbaar René Duifhuizen Projectmanager stadsbrug De Oversteek donderdag 23 januari 2014

themadag Uitvoering Publieke taken betaalbaar René Duifhuizen Projectmanager stadsbrug De Oversteek donderdag 23 januari 2014 themadag Uitvoering Publieke taken de juiste balans tussen innovatief, duurzaam en betaalbaar René Duifhuizen Projectmanager stadsbrug De Oversteek donderdag 23 januari 2014 Innovatieve aanbesteding &

Nadere informatie

Samen naar een beter resultaat! Marktconsultatie Hondsrugwegtunnel 23 april 2010

Samen naar een beter resultaat! Marktconsultatie Hondsrugwegtunnel 23 april 2010 Samen naar een beter resultaat! Marktconsultatie Hondsrugwegtunnel 23 april 2010 Programma 9.00 9.15 Plenaire opening, Wethouder J. Kuper 9.15 10.00 Plenaire presentatie project HRW-tunnel en beoogde marktbenadering,

Nadere informatie

Global Project Performance

Global Project Performance Return on investment in project management PMO IMPLEMENTATIE PRINCE2 and The Swirl logo are trade marks of AXELOS Limited. PMO PROJECT MANAGEMENT OFFICE Een Project Management Office voorziet projecten,

Nadere informatie

Project Dijkversterking Krimpen

Project Dijkversterking Krimpen Project Dijkversterking Krimpen Dijkversterking & UAV-gc Samenwerken met de opdrachtnemer Huub Verbruggen Projectmanager Dijkversterking Krimpen Even voorstellen Huub Verbruggen Projectmanager van beroep

Nadere informatie

TIPS VOOR SUCCESVOLLE PRESTATIECONTRACTEN

TIPS VOOR SUCCESVOLLE PRESTATIECONTRACTEN Governance, risk en compliance Effectief risicomanagement TIPS VOOR SUCCESVOLLE PRESTATIECONTRACTEN Prestatie-inkoop en -verkoop zijn populair. Er zijn verschillende methoden die een organisatie kan toepassen

Nadere informatie

Verslag marktconsultatie Advies- en Ingenieursdiensten

Verslag marktconsultatie Advies- en Ingenieursdiensten Verslag marktconsultatie Advies- en Ingenieursdiensten Waterschappen Hunze en Aa s, Noorderzijlvest en Wetterskip Fryslân Datum : 17 september 2014 Waterschappen Hunze en Aa s, Noorderzijlvest en Wetterskip

Nadere informatie

Succesvol ERP selecteren en implementeren. Mitopics BV dé specialist op ERP-gebied vanuit risicobeheersing

Succesvol ERP selecteren en implementeren. Mitopics BV dé specialist op ERP-gebied vanuit risicobeheersing Succesvol ERP selecteren en implementeren Mitopics BV dé specialist op ERP-gebied vanuit risicobeheersing Onze concurrenten hebben veel betere informatie! Onze klanten verwachten meer van ons! Onderhoud

Nadere informatie

Prestatiegericht Meerjarig Onderhoud

Prestatiegericht Meerjarig Onderhoud Prestatiegericht Meerjarig Onderhoud Herma Zijlmans Projectmanager/Leveranciersmanager m.m.v. Wilhelm van Eeken - PM Variabel Onderhoud Erwin Kommeren PM Vast Onderhoud PPO Introductie Herma Zijlmans -

Nadere informatie

Geo-Impuls. Rijkswaterstaat

Geo-Impuls. Rijkswaterstaat Geo-Impuls Impact op projecten van Rijkswaterstaat Marès van den Hark Rijkswaterstaat GPO directeur Techniek en Technisch Management voorzitter Stuurgroep Aanleiding Faalkosten bouw ca. 10 30 % van totale

Nadere informatie

Workshop Marktconsultatie. Pauline Bos

Workshop Marktconsultatie. Pauline Bos Workshop Marktconsultatie Pauline Bos 2014 Wat doen wij? Onderzoek en advies naar de inkooporganisatie, audits, NTA 8058 Professionaliseren; 100% doeltreffend, doelmatig, rechtmatig, duurzaam. Uitvoeren

Nadere informatie

Bouwlokaal: Bouwen is vooruitzien Jan-Willem Ponjé

Bouwlokaal: Bouwen is vooruitzien Jan-Willem Ponjé Bouwlokaal: Bouwen is vooruitzien Jan-Willem Ponjé directeur Bouwbedrijf Ponjé Vestigingsplaats: Handel (gemeente Gemert-Bakel) Opgericht in: 1932 Omzet: 8,5 mln euro Medewerkers: 46 personen Activiteiten:

Nadere informatie

de Betuweroute karakteristieken van het infrastructuurproject

de Betuweroute karakteristieken van het infrastructuurproject de Betuweroute karakteristieken van het infrastructuurproject Ir. P.E.M. Buck directeur realisatie Betuweroute projectorganisatie Betuweroute - ProRail karakteristieken 160 km lange nieuwe spoorlijn speciaal

Nadere informatie

Partners in Public Business

Partners in Public Business Partners in Public Business Richard van Breukelen CFO Rijkswaterstaat 12 juni 2008 Wat doet Rijkswaterstaat? Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van Verkeer en Waterstaat en werkt aan: - Vlot

Nadere informatie

Bonte Bij Aanbestedingen ehrm

Bonte Bij Aanbestedingen ehrm Bonte Bij Aanbestedingen ehrm Aanleiding aanbesteding ehrm Contract huidige leverancier loopt af Het willen optimaliseren en verbeteren van de HR processen Het willen digitaliseren van de HR processen

Nadere informatie

Klantmonitor Aanbesteden & Contracteren CROW 2016

Klantmonitor Aanbesteden & Contracteren CROW 2016 Klantmonitor Aanbesteden & Contracteren CROW 2016 Rapportage Utrecht, december 2016 Labyrinth Onderzoek & Advies Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van CROW Copyright 2016, Labyrinth Onderzoek & Advies

Nadere informatie

Functieprofiel: Projectleider Functiecode: 0302

Functieprofiel: Projectleider Functiecode: 0302 Functieprofiel: Projectleider Functiecode: 0302 Doel Voorbereiden en opzetten van en bijbehorende projectorganisatie, alsmede leiding geven aan de uitvoering hiervan, binnen randvoorwaarden van kosten,

Nadere informatie

C U R R I C U L U M V I T A E

C U R R I C U L U M V I T A E C U R R I C U L U M V I T A E Naam : ir. H.J.H. (Jan-Hendrik) Vos Geboortedatum : 7 juli 1974 Woonplaats : Bussum Burgerlijke staat : Gehuwd E-mail : jh@in2contracts.nl Mobiele tel.nr. : 06-28 81 92 43

Nadere informatie

NEC3 als alternatieve contractvorm in de bouw

NEC3 als alternatieve contractvorm in de bouw Management Advies Automatisering Bouw Huisvesting Vastgoed @brinkgroep NEC3 als alternatieve contractvorm in de bouw Als u zoekt naar samenwerking en vertrouwen Specialisten geïntegreerde contracten en

Nadere informatie

FUNCTIEGERICHTE OPLEIDING WERKORGANISATOR INFRA 2

FUNCTIEGERICHTE OPLEIDING WERKORGANISATOR INFRA 2 FUNCTIEGERICHTE OPLEIDING WERKORGANISATOR INFRA 2 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 2 RANDVOORWAARDEN... 4 3 LEERDOELEN... 5 3.1 BEGROTEN, PRIJSVORMING EN BOUWTIJDBEÏNVLOEDING 5 3.2 KOSTENBEWAKING 5 3.3 SYSTEMS

Nadere informatie

Samen een tunnel bouwen

Samen een tunnel bouwen Samen een tunnel bouwen Benny Nieswaag - Rijkswaterstaat Bernadette Paping - ProRail COB congres 2013 Programma Het project Combiplan Nijverdal Bouwproces van de tunnel Samenwerking ProRail en Rijkswaterstaat

Nadere informatie

INFRASUCCES. LCC Tender. Het bureau voor het duurzame aanbestedingen in de bouw

INFRASUCCES. LCC Tender. Het bureau voor het duurzame aanbestedingen in de bouw INFRASUCCES LCC Tender Het bureau voor het duurzame aanbestedingen in de bouw Inhoud Duurzaam aanbesteden EMVI Rekenmodellen ikalm LCC Tender Innovatieve contracten Duurzaam aanbesteden Doel van de aanbesteding

Nadere informatie

Hans de Jonge 29 oktober2009

Hans de Jonge 29 oktober2009 Hans de Jonge 29 oktober2009 Strategische doelen Rendement Risico s Monitoring en verantwoording Risico- en lifecycle management Veroudering & lifecycle Besluitvorming en prioritering Operationele werkzaamheden

Nadere informatie

Markconsultaties. Kees Koopmans

Markconsultaties. Kees Koopmans Markconsultaties Kees Koopmans Introductie Kees Koopmans Senior Consultant Tender People 13 jaar inkoopervaring Begeleiding tientallen (complexe) aanbestedingen Inkoopadvies Second opinions Trainingen

Nadere informatie

Innovatief aanbesteden is niet eng

Innovatief aanbesteden is niet eng Nationaal Sportvelden Congres 22 november 2012 Innovatief aanbesteden is niet eng Raymond Schuurkes i.s.m. Annette Biesboer en Thidder Fimerius Onderwerpen vandaag Een stukje historie en ontwikkelingen

Nadere informatie

FUNCTIEGERICHTE OPLEIDING UITVOERDER INFRA 2

FUNCTIEGERICHTE OPLEIDING UITVOERDER INFRA 2 FUNCTIEGERICHTE OPLEIDING UITVOERDER INFRA 2 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 2 RANDVOORWAARDEN... 4 3 LEERDOELEN... 4 3.1 BEGROTEN, PRIJSVORMING EN BOUWTIJDBEÏNVLOEDING 5 3.2 KOSTENBEWAKING 5 3.3 SYSTEMS

Nadere informatie

De waterschappen als publieke opdrachtgever

De waterschappen als publieke opdrachtgever De waterschappen als publieke opdrachtgever (periode 2014-2016) Voor iedereen die met de waterschappen te maken krijgt als opdrachtgever voor de realisatie van, of het beheer en onderhoud aan, (waterschaps)werken,

Nadere informatie

Duurzaamheid in praktijk De aannemer als adviseur!

Duurzaamheid in praktijk De aannemer als adviseur! Duurzaamheid in praktijk De aannemer als adviseur! Aannemersbedrijf Lindeloof Albert Martinus Onderwerpen 1. Praktijkvoorbeeld de Vogelbuurt, in het kort! 2. Integrale ambitie & marktconsultatie 3. Een

Nadere informatie

LOL VAN EEN TENDERBOARD

LOL VAN EEN TENDERBOARD LOL VAN EEN TENDERBOARD A FOCUS OP AANBESTEDEN / LOL VAN EEN TENDERBOARD / NOVEMBER 2011 Het Opdrachtgeversforum is een actieve kring van (semi-) publieke opdrachtgevers in de bouw en infrastructuur die

Nadere informatie

Toelichting ten behoeve van de Xs2HiTek Zorggebouwen

Toelichting ten behoeve van de Xs2HiTek Zorggebouwen Wat is BVP? Toelichting ten behoeve van de Xs2HiTek Zorggebouwen 16 mei 2017 2 Jos Besselink Sedert 2006 zelfstandig, Aanbestedingszaak Aanbestedingsjurist Meer dan 25 BVP trajecten Diverse trainingen

Nadere informatie

Systeemgerichte contractbeheersing. Rijksvastgoedbedrijf. Igo van Hettema. April 2018

Systeemgerichte contractbeheersing. Rijksvastgoedbedrijf. Igo van Hettema. April 2018 Systeemgerichte contractbeheersing Rijksvastgoedbedrijf Igo van Hettema April 2018 Korte introductie RVB en systeemgerichte contractbeheersing inclusief: Wanneer past het RVB SCB toe? Hoe past de RVB SCB

Nadere informatie

Risicomanagement en. Utrecht, 22 april 2009 Movares, Utrecht 22 april 2009

Risicomanagement en. Utrecht, 22 april 2009 Movares, Utrecht 22 april 2009 Projectbeheersing door Risicomanagement en Systems Engineering Utrecht, 22 april 2009 1 Hoofdsponsors Sponsors IPMA-NL Jaarsponsors 2 Projectbeheersing door Risicomanagement en Systems Engineering Risicomanagement

Nadere informatie

Bart van Reeken Voorzitter PON 12-3-12013 1

Bart van Reeken Voorzitter PON 12-3-12013 1 Bart van Reeken Voorzitter PON 12-3-12013 1 Seminar: Rapport Elias 1/29/2015 2 Woord vooraf van de commissie Als slechts enkele aanbevelingen worden uitgevoerd en de resterende niet, voorziet de commissie

Nadere informatie

De praktijk van prestatiecontracten bij Rijkswaterstaat

De praktijk van prestatiecontracten bij Rijkswaterstaat De praktijk van prestatiecontracten bij Rijkswaterstaat Van Onderhouden naar Beheren vrijdag 6 juni 2008 Agenda Prestatiecontracten bij de Rijkswaterstaat Informatieverstrekking bij inschrijving Risicoverdeling

Nadere informatie

Modelcontracten. Jeroen van Netten Inkoopmanagement GWW

Modelcontracten. Jeroen van Netten Inkoopmanagement GWW Modelcontracten Jeroen van Netten Inkoopmanagement GWW Programma 2 Ondernemingsplan Inkoopstrategie Design and Construct Prestatiecontracten Ondernemingsplan RWS 3 Publiekgerichte netwerkmanager en infraprovider

Nadere informatie

ERVARING MET BEST VALUE PROCUREMENT ALS OPDRACHTGEVER BIJ GEMEENTE SCHIEDAM

ERVARING MET BEST VALUE PROCUREMENT ALS OPDRACHTGEVER BIJ GEMEENTE SCHIEDAM ERVARING MET BEST VALUE PROCUREMENT ALS OPDRACHTGEVER BIJ GEMEENTE SCHIEDAM Even voorstellen 1. Jan Hendrik Bouman 2. Werkzaam bij Inter Project Management 3. Gedetacheerd als Algemeen projectleider bij

Nadere informatie

Innovatief opdrachtgeverschap

Innovatief opdrachtgeverschap Innovatief opdrachtgeverschap CBZ Bouwdag Verpleging en Verzorging Bussum, 6 maart 2008 Inhoud TNO en innovatief opdrachtgeverschap Waarom geïntegreerd contract? Wat kunnen we leren uit andere sectoren?

Nadere informatie

VORMGEVINGSPROTOCOL KWALITEITSBORGING VORMGEVING INFRASTRUCTUUR. P.W. van den Heuvel versie 23 november 2007 pagina 1 van 7

VORMGEVINGSPROTOCOL KWALITEITSBORGING VORMGEVING INFRASTRUCTUUR. P.W. van den Heuvel versie 23 november 2007 pagina 1 van 7 VORMGEVINGSPROTOCOL KWALITEITSBORGING VORMGEVING INFRASTRUCTUUR P.W. van den Heuvel versie 23 november 2007 pagina 1 van 7 Kwaliteitsborging Vormgeving Infrastructuur Inleiding De infrastructuur heeft

Nadere informatie

Global Project Performance

Global Project Performance Return on investment in project management PMO PROJECTSTART-UPS IMPLEMENTATIE PRINCE2 and The Swirl logo are trade marks of AXELOS Limited. PMO PROJECT MANAGEMENT OFFICE Een Project Management Office voorziet

Nadere informatie

Contractmanagement Zwakke Schakels Noord Holland: zeker weten wat je krijgt. Themadag HWBP-2, 17 april 2014 Daniela Gorter, Rob Bakker, Sander Boer

Contractmanagement Zwakke Schakels Noord Holland: zeker weten wat je krijgt. Themadag HWBP-2, 17 april 2014 Daniela Gorter, Rob Bakker, Sander Boer Contractmanagement Zwakke Schakels Noord Holland: zeker weten wat je krijgt Themadag HWBP-2, 17 april 2014 Daniela Gorter, Rob Bakker, Sander Boer Onderwerpen - Presentatie project Zwakke Schakels - Sander

Nadere informatie

Ondernemersbijeenkomst Aanbesteden 050. Aanbesteden 050

Ondernemersbijeenkomst Aanbesteden 050. Aanbesteden 050 Ondernemersbijeenkomst Agenda Basisprincipes (EU) Aanbesten Art. 2.82 SW Kansen voor (lokale) ondernemers Interactie-Discussie Wat is een aanbesteding een aanbesteding is een bijzondere wijze van totstandkoming

Nadere informatie

D&C light. Eenvoudig aanbesteden van Design & Construct

D&C light. Eenvoudig aanbesteden van Design & Construct D&C light Eenvoudig aanbesteden van Design & Construct Versie 1.1 d.d. 9 maart 2015 2 ProRail D&C light D&C light ProRail 3 D&C light Eenvoudig aanbesteden van Design & Construct ProRail wil een professionele

Nadere informatie

Rendabel ontwikkelen door opdrachtgeversrol anders in te vullen

Rendabel ontwikkelen door opdrachtgeversrol anders in te vullen Rendabel ontwikkelen door opdrachtgeversrol anders in te vullen Nieuwe invulling opdrachtgeversrol reduceert stichtingskosten en lifecycle costs en leidt tot het verdwijnen van de onrendabele top 1 Traditionele

Nadere informatie

ONTWERPEN, BOUWEN, FINANCIEREN EN ONDERHOUDEN

ONTWERPEN, BOUWEN, FINANCIEREN EN ONDERHOUDEN ONTWERPEN, BOUWEN, FINANCIEREN EN ONDERHOUDEN KiVi-bijeenkomst 10 oktober 2017 KiVi-bijeenkomst 10 oktober 2017 Pagina 1 - EVEN VOORSTELLEN - ing. G. (Gerold) Schaap HTS Civiele techniek; Hogeschool Utrecht

Nadere informatie

Historie veranderende markt. vanuit de klant door Martijn Vos vanuit de opdrachtnemer door Willem Mak

Historie veranderende markt. vanuit de klant door Martijn Vos vanuit de opdrachtnemer door Willem Mak Historie veranderende markt vanuit de klant door Martijn Vos vanuit de opdrachtnemer door Willem Mak 1. Vroeger Rijke geschiedenis aanbesteden van (openbare) werken In 1815 eerste Nederlandse aanbestedingsregels:

Nadere informatie

R-meeting, 14 april, Delft

R-meeting, 14 april, Delft R-meeting, 14 april, Delft EPC of split contract? De voor- en nadelen tijdens contractering en bouw van windparken hands-on experience in wind energy Inhoud 1. BLIX 2. Projectcyclus 3. Wat is EPC, wat

Nadere informatie

Memo. Van Beijnen/Drijkoningen. Concept-contractdossier. 18 mei 2006

Memo. Van Beijnen/Drijkoningen. Concept-contractdossier. 18 mei 2006 ' Memo Ministerie van Verkeer en Waterstaat Rijkswaterstaat?2DT - ""'~06~

Nadere informatie

Handreiking Systeemgerichte Contractbeheersing Design en Construct

Handreiking Systeemgerichte Contractbeheersing Design en Construct Handreiking Systeemgerichte Contractbeheersing Design en Construct Ministerie van Verkeer en Waterstaat Rijkswaterstaat BIBLIOTHEEK RIJKSWATERSTAAT UTRECHT NR 2..^1.\1..CD.B RWS bibliotheek locatie Utrecht

Nadere informatie

Zaken doen met de gemeente Oldambt

Zaken doen met de gemeente Oldambt Zaken doen met de gemeente Oldambt een nieuw inkoopbeleid Inkoopteam Oldambt Esther Pontjodikromo-Gol 30-09-2016 Waar gaan we het wel en niet over hebben? Wel: Inkoopbeleid en toegankelijkheid regionaal

Nadere informatie

P E R S O O N L I J K P R O F I E L

P E R S O O N L I J K P R O F I E L Hoofdstraat 48, 2235 CH Valkenburg (ZH) 06 51 680 665 n.karremans@nkinkoopadvies.nl www.nkinkoopadvies.nl P E R S O O N L I J K P R O F I E L Ik ben een ambitieuze inkoopprofessional. Ik ben sinds eind

Nadere informatie

Baggerspeciedepot Hollandsch Diep

Baggerspeciedepot Hollandsch Diep Baggerspeciedepot Hollandsch Diep Bijeenkomst CEDA-NL 20 januari 2009 Inhoud 1. Historie van het project 2. Scope van het werk 3. Samenwerking Opdrachtgever (OG) Opdrachtnemer (ON) 4. Toekomst Lars Teulings

Nadere informatie

Bekend zijn met de visie en inzet van procesmanagement in de eigen organisatie.

Bekend zijn met de visie en inzet van procesmanagement in de eigen organisatie. en werkwijze BPM awareness Inzicht in de toepassing van BPM op strategisch niveau in het algemeen en binnen de eigen organisatie. Kennismaken met BPM vanuit een strategisch perspectief Nut en toegevoegde

Nadere informatie

Aanbestedingswet. Jeroen Zegveld/Marcel Stuijts Bureau Inkoop en Aanbestedingen Zuidoost-Brabant j.zegveld@bizob.nl/m.stuijts@bizob.

Aanbestedingswet. Jeroen Zegveld/Marcel Stuijts Bureau Inkoop en Aanbestedingen Zuidoost-Brabant j.zegveld@bizob.nl/m.stuijts@bizob. Hoe stelt u uw (inkoop)organisatie in op de Jeroen Zegveld/Marcel Stuijts Bureau Inkoop en Aanbestedingen Zuidoost-Brabant j.zegveld@bizob.nl/m.stuijts@bizob.nl 6 DECEMBER 2012 Agenda Inleiding Inkooporganisatie?

Nadere informatie

Combiplan Nijverdal. Martijn Takken 6 November 2014

Combiplan Nijverdal. Martijn Takken 6 November 2014 Combiplan Nijverdal Martijn Takken 6 November 2014 1 Volker InfraDesign Het Interne integrale ontwerpbureau voor de infrasector van VolkerWessels en voor Volker Construction International / Volker Stevin

Nadere informatie

Marktdag 22 november 2012. Ondernemend aanbesteden gericht op lage TCO WELKOM SESSIE 6

Marktdag 22 november 2012. Ondernemend aanbesteden gericht op lage TCO WELKOM SESSIE 6 Marktdag 22 november 2012 Ondernemend aanbesteden gericht op lage TCO WELKOM SESSIE 6 Even voorstellen Paul Kuijpers (1961) Partner bij Balance & Result adviseurs, (Deventer) Ervaringen Haal het beste

Nadere informatie

Referenties N. Assegaff. ProRail. Assegaff Consultancy & Training BV (ACT!) act.bv@planet.nl Telefoonnummer 06 5206 3433 / 0575 571 633

Referenties N. Assegaff. ProRail. Assegaff Consultancy & Training BV (ACT!) act.bv@planet.nl Telefoonnummer 06 5206 3433 / 0575 571 633 Referenties N. Assegaff ProRail Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) & corridor Goederenrouting Oost Nederland (GON) Voorbereiding en/of bestudering van het Aanbestedingsdossier; Review en ondersteuning

Nadere informatie

De meest geschikte contractvorm voor een duurzame natuurvriendelijke oever

De meest geschikte contractvorm voor een duurzame natuurvriendelijke oever De meest geschikte contractvorm voor een duurzame natuurvriendelijke oever Moderne Contract Vormen ing. Maureen de Munck ir. David Wattjes Amsterdam, 6 juni 2013 Natuurvriendelijke oevers Doelen : het

Nadere informatie

wijzer in aanbesteden

wijzer in aanbesteden wijzer in aanbesteden investeren in Het voortraject betaalt zich later uit Lisa Bloem, Danny Bosman Een architect of adviseur inhuren (dienst), nieuw kantoormeubilair kopen (levering) of een nieuw gemeentehuis

Nadere informatie

Systeemgerichte Contract beheersing Anno 2011

Systeemgerichte Contract beheersing Anno 2011 Systeemgerichte Contract beheersing Anno 2011 high trust, high penalty Risico analyse PMP Verificatie en keuringsplan ON Bepalen Toetsmix Uitvoering werkzaamheden ON Conform PMP Uitvoeren van processen

Nadere informatie

FUNCTIEGERICHTE OPLEIDING CALCULATOR INFRA 2

FUNCTIEGERICHTE OPLEIDING CALCULATOR INFRA 2 FUNCTIEGERICHTE OPLEIDING CALCULATOR INFRA 2 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 2 RANDVOORWAARDEN... 4 3 LEERDOELEN... 5 3.1 WERKEN MET ELEMENTEN BEGROTINGEN 5 3.2 ARW 5 3.3 SYSTEMS ENGINEERING EN SYSTEEMGERICHTE

Nadere informatie

Innovatie. Inkopen. Risico s. Niels van Ommen Projectmanager CROW Programmamanager RISNET 2010 CROW

Innovatie. Inkopen. Risico s. Niels van Ommen Projectmanager CROW Programmamanager RISNET 2010 CROW Innovatie Risico s 2010 CROW Inkopen Niels van Ommen Projectmanager CROW Programmamanager RISNET 1 Stellingen 1. Innovatie inkopen gaat prima met een reguliere, relatief eenvoudige aanbestedingsprocedure

Nadere informatie

Stageview 13 juni 2013

Stageview 13 juni 2013 Aanbesteden; het gezamenlijk belang als uitgangspunt Eelco Nap en Leila van der Tak Agenda Introductie Onze visie op professionaliteit Casus Nieuwe Leliestraat Win- strategie Aanbesteden; een pad vol hindernissen

Nadere informatie

Best Value Procurement

Best Value Procurement Best Value Procurement Extra toelichting op BVP in het kader van aanbesteding ontwerp en realisatie gemaal Schardam Gert de Groot Inhoud Basisfilosofie Doelstelling BVP Spanningsveld traditioneel aanbesteden

Nadere informatie

Het succes van de A12

Het succes van de A12 Het succes van de A12 Meer markt én meer samenwerking!! Carel van Belois (RWS) Jan Willem Bruining (BAM) Oktober 2014 1 Inhoud presentatie Het project A12 Luve: wat behelsde het? Wat was het Samenwerkingsmodel?

Nadere informatie

Uithoflijn in beweging Marktoriëntatie 11 juli 2013

Uithoflijn in beweging Marktoriëntatie 11 juli 2013 Uithoflijn in beweging Marktoriëntatie 11 juli 2013 Het programma Toelichting gproject 14.00 15.00 Vragenronde 15.00 15.15 Pauze en verplaatsing Werksessies 15.30 16.30 Plenaire afsluiting 16.30 16.45

Nadere informatie

C U R R I C U L U M V I T A E

C U R R I C U L U M V I T A E C U R R I C U L U M V I T A E Naam : ir. H.J.H. (Jan-Hendrik) Vos Geboortedatum : 7 juli 1974 Woonplaats : Bussum Burgerlijke staat : Gehuwd E-mail : jh@in2contracts.nl Mobiele tel.nr. : 06-28 81 92 43

Nadere informatie

Bijlage 2 Indicatieve doorlooptijden (open) aanbesteding(svarianten)

Bijlage 2 Indicatieve doorlooptijden (open) aanbesteding(svarianten) Bijlage 2 Indicatieve doorlooptijden (open) aanbesteding(svarianten) Wanneer duidelijkheid burger* Aanbestedings dossier gereed Opties 0 en 1 Optie 2 Optie 3 Optie 4 DT Noord (verlegd en verdiept**) met

Nadere informatie

DBFM. Contractmanagement DBFM. contractmanagement. De 5 speerpunten van het pentagram

DBFM. Contractmanagement DBFM. contractmanagement. De 5 speerpunten van het pentagram DBFM contractmanagement DBFM Contractmanagement De 5 speerpunten van het pentagram Adrie Franken, contractmanager A15 Peter Franken, pl SCB 2e Coentunnel Evert Schuurman, PPS Kennispool 17 maart 2011 Programma

Nadere informatie

Voor een volledig overzicht van de uitspraken van mijn ambtsvoorganger verwijs ik naar bijlage 1.

Voor een volledig overzicht van de uitspraken van mijn ambtsvoorganger verwijs ik naar bijlage 1. a 1 > Retouradres: Postbus 20901, 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070

Nadere informatie

Informatiebrochure 1

Informatiebrochure 1 Informatiebrochure 1 Wat kan Blokss Training en Consultancy voor uw bedrijf doen? Ons antwoord hierop is kort samen te vatten in de volgende omschrijving. Blokss Training en Consultancy kan uw medewerkers

Nadere informatie

2.2 Innovatief aanbesteden in Haarlem: los laten en regie voeren NATIONAAL CONGRES AANBESTEDEN EN CONTRACTEREN

2.2 Innovatief aanbesteden in Haarlem: los laten en regie voeren NATIONAAL CONGRES AANBESTEDEN EN CONTRACTEREN 2.2 Innovatief aanbesteden in Haarlem: los laten en regie voeren NATIONAAL CONGRES AANBESTEDEN EN CONTRACTEREN FLORIS VOSSE IMPLEMENTATIEADVISEUR GEMEENTE HAARLEM MENNO WOUDA SENIOR CONTRACTMANAGER ARATIS

Nadere informatie

Inschrijvingsleidraad

Inschrijvingsleidraad Inschrijvingsleidraad Vervanging Buitenlandse Meet Inrichting 380kV Station Maasbracht (MBT380) Primaire en Secundaire montage Projectnummer 002.333.40 Definitief d.d. 5 juni 2014 TenneT TSO B.V. Utrechtseweg

Nadere informatie

Duurzaam Inkopen RWS. PIANOo congres Den Haag, 7 juni 2012. Leendert van Geldermalsen Projectmanager Duurzaam Inkopen RWS

Duurzaam Inkopen RWS. PIANOo congres Den Haag, 7 juni 2012. Leendert van Geldermalsen Projectmanager Duurzaam Inkopen RWS Duurzaam Inkopen RWS PIANOo congres Den Haag, 7 juni 2012 Leendert van Geldermalsen Projectmanager Duurzaam Inkopen RWS Wat vooraf ging Rijkswaterstaat wil in 2012 dé toonaangevende, publieksgerichte en

Nadere informatie

opdracht geven, opdracht nemen een wereld van verschil

opdracht geven, opdracht nemen een wereld van verschil opdracht geven, opdracht nemen een wereld van verschil Workshop Derk K. Kremer Derk Kremer Even voorstellen. TUD Civiele Techniek en Bedrijfskunde Directeur Eestum Management, een onafhankelijk adviesbureau

Nadere informatie

Uitbesteden van beheer en onderhoud? Bezint eer ge begint!

Uitbesteden van beheer en onderhoud? Bezint eer ge begint! Uitbesteden van beheer en onderhoud? Bezint eer ge begint! Even voorstellen Jan Spoelstra Clustercoördinator Techniek wegendistricten Noord en Zuid, afdeling Beheer en Onderhoud Wegen Vanuit functie: contractmanager

Nadere informatie

DAADKRACHT IN CIVIELE TECHNIEK

DAADKRACHT IN CIVIELE TECHNIEK DAADKRACHT IN CIVIELE TECHNIEK Welkom Fagus Projectmanagement en Trita Engineering zijn twee zelfstandige ondernemingen met hun eigen expertise, die onderdeel uitmaken van de Burdock Group. Fagus is gespecialiseerd

Nadere informatie

Profiel van Ger Houben

Profiel van Ger Houben Profiel van Ger Houben Naam: Houben (Houben Financials) Voorletters: G.H.J. Geboortejaar: 16 april 1963 Geslacht: man Nationaliteit: Nederlandse Adres: Wijerstraat 3 Postcode: 6112 AM Woonplaats: Sint

Nadere informatie

DIGITAAL TOETSEN, CASUS AVANS. Eky Fioole / Jan Snijders Leer- en Innovatiecentrum. Eky Fioole en Jan Snijders

DIGITAAL TOETSEN, CASUS AVANS. Eky Fioole / Jan Snijders Leer- en Innovatiecentrum. Eky Fioole en Jan Snijders DIGITAAL TOETSEN, CASUS AVANS Eky Fioole / Jan Snijders Leer- en Innovatiecentrum Eky Fioole en Jan Snijders Context In 2013 12 systemen voor digitaal toetsen een onbalans tussen vraag en aanbod Een hoog

Nadere informatie

Aanbesteden van ICT: de business case

Aanbesteden van ICT: de business case Regionale bijeenkomsten Nevi en Pianoo.....< ICT, met de i van inkoop! Aanbesteden van ICT: de business case Mr J.A. (John) Konijn 20 april 2009. Voorstel agenda Business case Fasering in Aanbesteding

Nadere informatie