CURRICULUM VITAE PERSOONLIJKE GEGEVENS ADRES: HAAKWAL 5 TELEFOON: ************* MOBIEL: ************* GEBOREN: 22 MAART 1995 OPLEIDINGEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CURRICULUM VITAE PERSOONLIJKE GEGEVENS ADRES: HAAKWAL 5 TELEFOON: ************* MOBIEL: ************* E-MAIL: GEBOREN: 22 MAART 1995 OPLEIDINGEN"

Transcriptie

1 Bas van den Aakster ( ), IG105 POP Persoonlijk Ontwikkelingsplan Professional Skills

2 INHOUDSOPGAVE Curriculum Vitae... 4 Zelfportret... 5 SWOT-Analyse... 6 Strengths... 6 Weakness... 6 Opportunities... 6 Threats... 6 Twee kernkwaliteiten... 7 Reflectie op twee voorgeschreven competenties... 8 Reflectie op T1: Planmatig werken... 8 Reflectie op R2: Samenwerken... 8 Reflectie op twee zelfgekozen competenties... 9 Reflectie op R1: Communiceren... 9 Reflectie op Z2: Bijleren... 9 Ontwikkeldoelen & ambities Plannen Schrijven Studieplan... 11

3 INLEIDING Dit is mijn persoonlijke ontwikkelingsplan oftewel POP. Hierin zal ik eerst vertellen wie ik ben. Daarna zal ik zo duidelijk mogelijk uitleggen welke competenties ik heb behaald en hoe ik dat heb gedaan. Ook vertel ik wat mijn plan is voor jaar twee van de opleiding Game Development en wat ik dan beter ga doen. Mijn gekozen keuzevakken voor Professional Skills zullen ook aan het woord komen.

4 CURRICULUM VITAE PERSOONLIJKE GEGEVENS NAAM: BAS VAN DEN AAKSTER ADRES: HAAKWAL 5 TELEFOON: ************* MOBIEL: ************* GEBOREN: 22 MAART 1995 OPLEIDINGEN HEDEN: (TECHNISCHE) INFORMATICA HOGESCHOOL VAN AMSTERDAM / HBO, AMSTERDAM RICHTING GAME DEVELOPMENT STEDELIJK DALTON COLLEGE ALKMAAR, HAVO, ALKMAAR VAARDIGHEDEN EN COMPETENTIES PC-VAARDIGHEDEN: WORD WINDOWS PROGRAMMEREN IN VERSCHILLENDE TALEN, O.A. HTML, CSS, JS, PHP, MYSQL, AS3, JAVA COMPETENTIES: PLANMATIG WERKEN SAMENWERKEN BIJLEREN INTERESSES EN AANVULLENDE INFORMATIE INTERESSES EN HOBBY S: MUZIEK PRODUCEREN PROGRAMMEREN

5 ZELFPORTRET Mijn naam is Bastiaan Lourens van den Aakster (maar mijn roepnaam is Bas), ik ben 17 jaar oud, geboren op 22 maart 1995 te Alkmaar. Ik ben de zoon van Lian Nieuwland en Rens van den Aakster. Ik heb twee zussen die allebei ook een HBO opleiding doen. Mijn oudste zus heeft het Mediacollege gedaan en is nu bezig met Media Informatie en Communicatie, mijn andere zus die ook ouder is dan mij doet Oefentherapie Mensendieck. Wij wonen allemaal nog thuis. Onlangs zijn we verhuisd naar Haakwal 5, een huis want m n ouders zelf hebben ontworpen en laten bouwen (ze hebben ook veel zelf gedaan). Mijn hobby s zijn er niet veel maar ik houd van programmeren, gamen en muziek maken. Muziek maak ik nu zo n 5 jaar. Ik ben begonnen met FL Studio op de computer, dat is een muziek produceer programma. Later toen mijn vader een gitaar had gekocht begon ik daar af en toe op te spelen, ik had me zelf al veel aangeleerd maar heb toch gitaarles genomen, dit heb ik zo n 3 jaar gedaan en daar heb ik veel van geleerd. In die tijd heb ik ook in een band gezeten waar ik later uit ben gegaan omdat ik daar niet genoeg motivatie voor had. Ook ben ik gestopt met gitaarles. Ik speel nog wel gitaar en maak ook nog steeds muziek op de computer. Al eerder (rond mijn tiende levensjaar) was ik begonnen met het bouwen van websites. Een vriend van m n zus had dit aan mij laten zien. In die tijd was het meer knippen en plakken maar het was een begin. Javascript interesseerde mij op dat moment meer dan HTML door de leuke dingen die je er mee kon doen. Later ben ik mij meer gaan verdiepen in HTML en Javascript zelf omdat knippen en plakken niet altijd even goed werkte. Dit bleek ik goed op te pakken. Ik heb veel kleine pagina s gemaakt met HTML en Javascript en veel geoefend en geleerd, totdat ik een login script wilde maken of een nieuwssysteem. Toen kwam ik erachter dat je daar wel wat meer voor nodig had, ik kwam er achter dat voor de serverside PHP een goede keus was in combinatie met MySQL voor de database. Dat pikte ik ook snel op, nu kon ik inlog systemen maken waarbij je moest registreren! Ik denk dat het rond deze tijd was dat ik ook voor mijn PlayStation Portable kleine homebrew apps begon te maken. Bijvoorbeeld een applicatie die weergaf hoe vol je batterij nog zat en hoe warm hij was en hoe snel je processor liep. Dit programmeerde ik toen allemaal in C. En ander voorbeeld is een spelletje wat ik voor m n PSP had gemaakt genaamd Push The Button. Het was een simpele reactie tester. Zodra de knop over de rivier zweefde moest je de knoop indrukken. Push The Button v0.45, 2008 De logica achter games en applicaties heb ik altijd interessant gevonden, ik kan echt uren bezig zijn met programmeren als ik echt geïnteresseerd ben. Als iets niet lukt zoek ik het op of probeer ik er zelf achter te komen.

6 SWOT-ANALYSE STRENGTHS Een van mijn sterke punten is dat ik open sta voor feedback en dat probeer ik te gebruiken om iets in het vervolg beter te doen. Ook ben ik gemotiveerd omdat ik programmeren leuk vind om te doen. WEAKNESS Ik ben vaak niet een initiatief nemer of een leider. Soms ben ik een beetje eigenwijs. OPPORTUNITIES Ik programmeerde al voor dat ik op deze opleiding kan dus ik heb qua het programmeer werk een voorsprong, ik denk dat dat goed in mijn voordeel kan werken en mogelijkheden voor mij kan opleveren. THREATS Ik moet er op letten dat ik gemotiveerd blijf en ik moet niet te lui worden want dat is wat ik wel vaak ben.

7 TWEE KERNKWALITEITEN Kernkwaliteit Valkuil Allergie Uitdaging Bescheidenheid Onzichtbaarheid Arrogant Profileren Behulpzaam Opoffering Egoïsme Autonomie Een van mijn kernkwaliteiten is dat ik bescheiden ben, ik luister naar anderen en ben niet opdringerig. De valkuil bij de kernkwaliteit is onzichtbaarheid. Ik moet oppassen dat ik niet te veel op de achtergrond kom te staan en dat mijn mening nog wel gehoord wordt. De uitdaging, profileren, houdt in dat ik moet proberen mijzelf meer te laten horen. Mijn tweede kernkwaliteit is behulpzaamheid. In de eerste twee projecten van het eerste jaar liepen veel medestudenten achter wat betreft programmeervaardigheden. Bij die projecten heb ik de kwaliteit van de code beheerd en zoveel mogelijk geprobeerd mijn medestudenten te helpen met programmeren. Dit is ook bevestigd tijdens de reflecties.

8 REFLECTIE OP TWEE VOORGESCHREVEN COMPETENTIES REFLECTIE OP T1: PLANMATIG WERKEN De medewerker is in staat om op adequate manier zijn eigen werkzaamheden planmatig te verrichten. Het werken volgens planning ging mij goed af in de projecten maar wat betreft het inplannen zelf heb ik het gevoel dat het nog beter kan. Vaak plan ik opdrachten te laat in of maak ik te weinig tijd beschikbaar voor een opdracht. Ik denk dat ik dit kan verbeteren door het PROF keuzeonderdeel Time Management te volgen. REFLECTIE OP R2: SAMENWERKEN De medewerker is in staat om op adequate wijze met anderen samen te werken. Samenwerken is bij alle projecten tot nu toe nodig geweest. Er zijn in de voorafgaande projecten ook geen problemen geweest met betrekking tot samenwerking. Daarom ben ik competent in samenwerken.

9 REFLECTIE OP TWEE ZELFGEKOZEN COMPETENTIES REFLECTIE OP R1: COMMUNICEREN De medewerker is in staat om op adequate wijze schriftelijk en mondeling te communiceren. Ik ben een introvert persoon en daardoor duurt het vaak even voordat ik opgang kom in een project. Daarmee doel ik op het overleggen en brainstormen. Dit is een competentie waar ik dit jaar al veel mee vooruit ben gegaan en wat ik nog beter kan ontwikkelen in jaar 2. REFLECTIE OP Z2: BIJLEREN De medewerker is in staat om op adequate wijze nieuwe ontwikkelingen te volgen en toe te passen. Ik vind dat ik competent ben in bijleren. Dit omdat ik geleerde vaardigheden in bijvoorbeeld Simulatie Techniek heb kunnen toepassen in andere projecten.

10 Ik wil mij ontwikkelen in plannen en schrijven. ONTWIKKELDOELEN & AMBITIES PLANNEN Ik wil mij ontwikkelen in plannen omdat ik vaak in tijd nood kom. Een planning kan ik volgen maar het inplannen vind ik moeilijker. Hierdoor plan ik vaak dingen te laat in of plan ik ergens te weinig tijd voor in. Ik ga als keuzevak Time Management volgen waarmee ik hoop dit probleem aan te pakken. SCHRIJVEN Omdat ik vaak moeite heb met het maken van grote documenten is schrijven ook één van mijn ontwikkeldoelen. Hierdoor heb ik gekozen voor het keuzevak Beter in Schrijven. AMBITIES Mijn ambitie is om later een baan te vinden als game programmeur of software programmeur. Waar maakt mij niet zo veel uit, ik denk wel dat ik beter te werk zou kunnen gaan in een klein team.

11 STUDIEPLAN Het plan is nu om mijn propedeuse te halen. Het plan voor volgend jaar is om goed door te blijven zetten. Tot nu toe heb ik redelijk goede cijfers gehaald en dit wil ik ook blijven doen. Ik ga kiezen voor Game Technology omdat ik persoonlijk een grotere interesse heb in de techniek van games dan in de design kant van games. Ik ga kiezen voor de keuzevakken Time Management en Beter in Schrijven. Ik denk dat ik door het volgen van Time Management zal leren om beter mijn tijd in te plannen. Door het volgen van Beter in Schrijven hoop ik beter te worden in het schrijven van grote documenten.

Persoonlijk Ontwikkelingsplan

Persoonlijk Ontwikkelingsplan Persoonlijk Ontwikkelingsplan Wouter Bohlken Hogeschool van Amsterdam Informatica Inhoudsopgave Persoonlijk Ontwikkelingsplan Inleiding... 2 Zelfportret... 3 Curriculum Vitae... 5 Ontwikkeldoelen en ambities...

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelplan (POP)

Persoonlijk Ontwikkelplan (POP) Persoonlijk Ontwikkelplan (POP) Shanilla Nazier II102 500676665 14 juni 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Curriculum Vitae... 3 3. Zelfportret... 6 4. SWOT-analyse... 7 5. Kernkwaliteiten... 9 5.1

Nadere informatie

POP. Persoonlijk Ontwikkeling Plan. Rob Vlaar

POP. Persoonlijk Ontwikkeling Plan. Rob Vlaar POP Persoonlijk Ontwikkeling Plan Rob Vlaar Inhoudsopgave Inleiding... 3 Curriculum Vitae... 4 Zelfportret... 5 SWOT-analyse... 6 Kernkwaliteiten... 8 Voorgeschreven Competenties... 10 Planmatig werken...

Nadere informatie

PERSOONLIJK ONTWIKKELINGSPLAN

PERSOONLIJK ONTWIKKELINGSPLAN PERSOONLIJK ONTWIKKELINGSPLAN Onno van Gijssel Mei 2013 IT Management Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 2. Curriculum Vitae... 4 3. Zelfportret... 5 4. Reflectie op competenties... 6 4.1

Nadere informatie

Persoonlijk OntwikkelingsPlan

Persoonlijk OntwikkelingsPlan Persoonlijk OntwikkelingsPlan Naam: Docent: Frans Dugour Vak: Professional Skills Datum: 31-05-2012 Klas: IS106 Inhoudsopgave 1. Curriculum Vitae... 3 2. Zelfportret... 5 Over mij... 5 Hobby s... 5 Studie...

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelingsplan van. Joury Beeren

Persoonlijk Ontwikkelingsplan van. Joury Beeren Persoonlijk Ontwikkelingsplan van Joury Beeren Versie 0.3, datum 05-06-11 Studentgegevens Naam: Joury Beeren Datum: 05-06-2011 Studienummer: 500619287 Loopbaanadviseur: Wilma van Hoogenhuyze Periode: 4

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelingsplan

Persoonlijk Ontwikkelingsplan HOGESCHOOL VAN AMSTERDAM Persoonlijk Ontwikkelingsplan Rick Weijland IT-Management Juni 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Curriculum Vitae... 4 3. Zelfportret... 6 4. SWOT-analyse... 7 5. Kernkwaliteiten...

Nadere informatie

Reflectie Verslag. 25 januari. Game Developement Informatica Hogeschool v. Amsterdam

Reflectie Verslag. 25 januari. Game Developement Informatica Hogeschool v. Amsterdam Reflectie Verslag 25 januari 2013 Het reflectie verslag met nabeschouwing en beoordelingen over de stage van Simon Karman bij het bedrijf Sticky Studios. Game Developement Informatica Hogeschool v. Amsterdam

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelings Plan Max Miermans GD104

Persoonlijk Ontwikkelings Plan Max Miermans GD104 1 Persoonlijk Ontwikkelings Plan Max Miermans GD104 Inhoudsopgave Zelfportret...3 SWOT...4 Curriculum Vitae...5 Competenties...6 Kernkwaliteiten...8 Curriculum Imaginaire...9 Keuze voor PROF jaar 2...10

Nadere informatie

Keuzeverslag. Mijn keuze is [IT Management]

Keuzeverslag. Mijn keuze is [IT Management] Keuzeverslag Mijn keuze is [IT Management] Studentnaam : Onno van Gijssel Studentnummer : 500664958 Klas : IP110 Emailadres : onno.van.gijssel@hva.nl Datum : 01-11-2012 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1

Nadere informatie

Daniël Bijlsma Dennis Balk Peter Martens Mick Tozer Joey Rommers Sievajet Rahimbaksh. GD1 Team 1

Daniël Bijlsma Dennis Balk Peter Martens Mick Tozer Joey Rommers Sievajet Rahimbaksh. GD1 Team 1 Reflectie Verslag Daniël Bijlsma Dennis Balk Peter Martens Mick Tozer Joey Rommers Sievajet Rahimbaksh GD1 Team 1 1/23 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Project Outfit4you Wie heeft wat gedaan? Problemen

Nadere informatie

INTERACTIEVE VORMGEVING RICK DE VOS 4IV1

INTERACTIEVE VORMGEVING RICK DE VOS 4IV1 INTERACTIEVE VORMGEVING RICK DE VOS 4IV1 Bedrijf: Itarget Media Plaats: Ede Werkzaamheden: Vormgever Periode: Stageperiode #4 Duur: 6 Maanden In dit verslag ga ik uitgebreid in op mijn leerdoelen voor

Nadere informatie

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A INLEIDING Ik heb vandaag een cadeautje meegenomen. Niet voor jullie, maar voor mijzelf. Het cadeautje staat voor de verrassingen

Nadere informatie

POP. Persoonlijk ontwikkelingsplan. Robin van Heijningen

POP. Persoonlijk ontwikkelingsplan. Robin van Heijningen 1 POP Persoonlijk ontwikkelingsplan Robin van Heijningen 2 POP Persoonlijk ontwikkelingsplan Robin van Heijningen Hillegom 17 oktober 2013 Schoonderbeek Installatietechniek 3 Persoonlijk ontwikkelingsplan

Nadere informatie

Final Report. Team : ETN206 Leden : Hilmi Yavuz, Rizky Fakkel, Salar Darwish, Samanjit Singh, Shahin Mokhtar Moshfegi, Jesper Plug

Final Report. Team : ETN206 Leden : Hilmi Yavuz, Rizky Fakkel, Salar Darwish, Samanjit Singh, Shahin Mokhtar Moshfegi, Jesper Plug Final Report Team : ETN206 Leden : Hilmi Yavuz, Rizky Fakkel, Salar Darwish, Samanjit Singh, Shahin Mokhtar Moshfegi, Jesper Plug Inhoudsopgave Versie beheer... 3 Inleiding... 4 Reflectie... 5 Presentatie

Nadere informatie

Feedback Project Ergonomisch Ontwerpen

Feedback Project Ergonomisch Ontwerpen Feedback Project Ergonomisch Ontwerpen Competenties Sociaal en communicatief functioneren (P9) Initiatief (P10) Reflectie (P11) Afgelopen module heb je met een groepje gewerkt aan je project. In week 7

Nadere informatie

OCP Portfolio. Beschrijf jezelf:

OCP Portfolio. Beschrijf jezelf: OCP Portfolio Beschrijf jezelf: Mijn naam is Rajen Gadjradj. Ik ben 24 jaar en heb voor mijn huidige HBO opleiding, een opleiding op het MBO afgerond. Deze opleiding is commercieel medewerker marketing

Nadere informatie

Connect Social Business. Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB

Connect Social Business. Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB Connect Social Business Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB Joey Kaan September 28, 2014 Inhoudsopgave 1 Achtergronden 1 2 Probleemstelling & Doelstelling 2 2.1 Leren Professioneel Functioneren..................

Nadere informatie

Interview verslag! Anouk van Houten 538565. Interview verslag. Naam: Anouk van Houten, 538565 Klas: INF1c Vak: Interviewen Docent: Ellen Leen

Interview verslag! Anouk van Houten 538565. Interview verslag. Naam: Anouk van Houten, 538565 Klas: INF1c Vak: Interviewen Docent: Ellen Leen Interview verslag Naam: Anouk van Houten, 538565 Klas: INF1c Vak: Interviewen Docent: Ellen Leen Inhoudsopgave: Voorwoord -!!!!! blz. 3 Wempe Webdesign -!!!! blz. 4 Opleiding -!!!!!! blz. 4 Beroepskeuze

Nadere informatie

Connect Social Business

Connect Social Business Connect Social Business Joey Kaan September 2014 Inhoudsopgave 1 Achtergronden 4 2 Probleemstelling & Doelstelling 5 2.1 Leren Professioneel Functioneren.................. 5 2.2 Facebook API leren door

Nadere informatie

Stageverslag Justian Lutteke 0806913. Lumineus

Stageverslag Justian Lutteke 0806913. Lumineus Stageverslag Justian Lutteke 0806913 Lumineus Mediatechnologie - Stage bij Lumineus Stageverslag Justian Lutteke Lumineus 2011 Voorwoord Stage bij Lumineus in Tilburg Het afgelopen half jaar heb ik stage

Nadere informatie

Individueel procesverslag

Individueel procesverslag Individueel procesverslag Een weergave van mijn werkzaamheden binnen het G-Blok. Afdeling : Academie voor ICT & Media, Informatica Schooljaar : 2009 Blok : G Datum : 30 10-2009 Plaats : Honselersdijk Naam:

Nadere informatie

Opleidingsplan. Studenten. MDL-referentie. Clermond de Hullu Wiebren Wolthuis Simon Wels Maik Gosenshuis D04

Opleidingsplan. Studenten. MDL-referentie. Clermond de Hullu Wiebren Wolthuis Simon Wels Maik Gosenshuis D04 Opleidingsplan Studenten Clermond de Hullu Wiebren Wolthuis Simon Wels Maik Gosenshuis MDL-referentie D04 Versiebeheer Versie Datum Wijzigingen Door wie 0.1 20-09-2009 Eerste opzet voor het document. Maik

Nadere informatie

PERSOONLIJK ONTWIKKELINGSPLAN

PERSOONLIJK ONTWIKKELINGSPLAN 12-4-2015 HANZEHOGESCHOOL PERSOONLIJK ONTWIKKELINGSPLAN VERSIE 2 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Huidige inschatting kerntaken en competenties... 3 Self-assessment... 4 Doelstellingen... 9 Activiteiten...

Nadere informatie

Zelfreflectie Jaar 1 Marco Kleine Deters 1550275 Bedrijfskundige Informatica

Zelfreflectie Jaar 1 Marco Kleine Deters 1550275 Bedrijfskundige Informatica Zelfreflectie Jaar 1 Marco Kleine Deters 1550275 Bedrijfskundige Informatica Auteur: Marco Kleine Deters Opleiding: Bedrijfskundige Informatica Klas: BIEV2B Studentcode: 1550275 Datum: 8-6-2009 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Jeroen Dusseldorp 17-12-2013

Jeroen Dusseldorp 17-12-2013 Groeidocument trainingen blok 2 Jeroen Dusseldorp 17-12-2013 Inleiding Voor u ligt mijn groeidocument van de trainingen die zijn gegeven in blok 2 van de minor Consultancy. Om een succesvolle consultant

Nadere informatie

TRAINING WERKBEGELEIDING

TRAINING WERKBEGELEIDING TRAINING WERKBEGELEIDING Door Martje Kuijlenburg Student no: 500618854 Jaar 3 Hogere Beroepsopleiding Verpleegkunde In opdracht van: de Hogeschool van Amsterdam Docent: Yvonne van Marle INHOUDSOPGAVE Inleiding...

Nadere informatie

Afstudeerportfolio 4 e jaar

Afstudeerportfolio 4 e jaar Afstudeerportfolio 4 e jaar Naam: Studie: Studentnummer: Email: Jaar: Periode: Consultant: Assessor: Niels Schouten Johan Cruyff University 193255 niels.schouten@hva.nl nielschouten@gmail.com 4 Semester

Nadere informatie

Wordpress. ISA verslag Joris Talmon

Wordpress. ISA verslag Joris Talmon Wordpress ISA verslag Joris Talmon Inhoud Inleiding Pagina 3 Mijn opdracht Pagina 4 Werkwijze Pagina 5 Een website bouwen Pagina 6 Plug-ins 7 Webshop 8 Een kind van 70 Pagina 10 De website 11 Mijn portfolio

Nadere informatie

Communication & Multimedia Design

Communication & Multimedia Design Communication & Multimedia Design Alumni aan het woord Instituut voor Communicatie, Media & IT Voorwoord Voor je ligt een brochure over een elftal alumni van de opleiding Communication & Multimedia Design.

Nadere informatie