Persoonlijk ontwikkelingsplan

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Persoonlijk ontwikkelingsplan"

Transcriptie

1 Persoonlijk ontwikkelingsplan Tobias Thuijsman

2 Personalia Naam: Tobias Thuijsman Voorletters: T Geboortedatum: Geboorteplaats: Amsterdam Nationaliteit: Nederlandse Adres: Mijehof 270 Tel. nummer vast: Tel. nummer mobiel: adres: Burgelijke staat: Ongehuwd Opleiding Sept jun HBO Hogeschool van Amsterdam, te Amsterdam Informatica/Game Development Diploma/Bachelore nog te behalen Sept Mei MBO ROC van Amsterdam, Gooi- en Vechtstreek te Hilversum Media Vormgeving Diploma niveau 4 behaald Sept Jun Natuurkunde, VMBO-T Open Schoolgemeenschap Bijlmer, te Amsterdam Profiel: Techniek Vakken: Nederlands, Engels, Biologie, Scheikunde, Wiskunde, Geschiedenis Diploma behaald Cursussen 2007 ROCvA: DTP Examen behaald

3 Werkervaring Juli Heden Kwantum Functie: Medewerker tapijt Werkzaamheden: Verkoop van tapijt Sep April 2011 Mr. Ynk, maatwerk (web)software Functie: Stagier webdesign/jquery Werkzaamheden: (web)design, webdevelopement en codering Feb Juli 2010 All Dots, reclame bureau Functie: Stagier webdesign Werkzaamheden: Ontwerpen, webdesign, drukwerk Jul Nov Mockamore Amsterdam Functie: Verkoop medewerker Werkzaamheden: Koffie s maken, broodjes bereiden, verkoop, schoonmaak klanten helpen Diverse werkzaamheden o.a: Evenementen werk, supermarkt, horeca, krantenwijk Vaardigheden: Algemeen: Omgaan met klanten, bar werk, verkoop, kassa Computer: Windows, MAC OS-X, Microsoft Office, Photoshop, InDesign, Illustrator, Dreamweaver, Flash, After Effects, Java, Actionscript, Maya 3D, Android Java Talen: Engels Referenties: Op verzoek kunnen referenties verstrekt worden.

4 Overige informatie HBO keuze: Hobbies: Overige weetjes: Games: Muziek: Game Design Gamen op PC en PS3 Basgitaar spelen Met de band muziek maken Films en muziek Gadgets, internet Woon nog bij mijn ouders Bijbaantje bij de Kwantum Roker Drinkt het liefst bier Kleine verzameling game figurines Veel optredens met mijn band Zit in de band: The Red Maddies League of Legends Borderlands 2 God of War trilogy DayZ Minecraft Rock, Hard rock, Punk, Alternative, Dubstep, Drum n Bass, Muse Radiohead blink-182 Deftones Red Hot Chili Peppers Linkin Park

5 Wie ben ik? Mijn naam is Tobias Thuijsman, ik ben 22 jaar en kom uit Amsterdam. Maar wie ben ik nu echt? Mijn achtergrond was altijd wel creatief en technisch gericht. Vroeger altijd veel getekend, op de middelbare school had ik als naschoolse activiteit Webdesign waar ik met Frontpage mijn allereerste web pagina had gemaakt. Vervolgens ontdekte ik het programma Photoshop, waar ik via het internet mee heb leren omgaan. Vanwege Photoshop was mijn MBO keuze dan ook als snel om iets in de vormgeving te doen. Ik besloot media vormgeving te gaan doen, omdat deze ook richtte op DTP, animatie en video, logo design en, misschien wel het belangrijkste, webdesign en development. Op deze opleiding leerde ik veel in design en video bewerking, maar mijn stage s waren altijd gevuld met webdevelopment. Op mijn laatste stage heb ik zelfs in een half jaar jquery en Javascript geleerd. Ik ben daarom afgestudeerd in de richting interactieve vormgeving, omdat ik design heel leuk vind, maar programmeren ook. Zo kon ik dus iets ontwerpen, maar ook bouwen. Omdat mijn laatste stage zo technisch was, leek het mij wel wat om verder te gaan in die richting. Al snel kom je dan op (technische) informatica, met veel verschillende programmeer richtingen. Ik had neven die ook die richting hebben gedaan, en heb bij hun informatie gewonnen over de opleiding en wat je zoal doet. Ik vond het reuze interessant, de keuze stond vast. Met HBO hoop ik natuurlijk een leuke en goed betaalde baan te krijgen, maar ik hoop dat het meer is dan alleen dat. Het mooiste zou natuurlijk een goeie functie bij een fantastisch bedrijf met de beste collega s van de wereld, maar zo zal het waarschijnlijk nooit lopen. Een eigen bedrijf oprichten met vrienden (of klasgenoten?) in mijn richting zou ik ook wel wat vinden, maar probeer dan maar eens door te breken. Tot slot ben ik ook nog met muziek bezig. Doorbreken in de muziek zou dan wel mijn ideale toekomst zijn! Maar daar moet ik niet van uitgaan. Ik ben dus nog niet echt met mijn toekomst bezig, maar heb wel wat ideeën.

6 SWOT Een SWOT analyse laat je nadenken over je goede punten en je slechte punten. SWOT staat namelijk voor Sterktes, Zwaktes, Kansen en Bedreigingen. Een SWOT analyse van mijzelf zou er zo uitzien: Strengths Weaknesses Opportunities Threats Mijn sterke punten zijn mijn leergierigheid en colegiaal zijn. Ik werk graag met anderen en kan mij erg in dingen verdiepen. Ik probeer mij door negatieve dingen heen te bijten en klaag zelden. Zwakke punten zijn dat ik lui ben. Als ik iets oninteressant vind, kan ik mij daar moeilijk op concentreren. Ik vergeet weleens dingen. Slechte leiderschapsrol kwaliteiten. Groeiende markt in Gamedesign, vraag naar applicatie ontwikkeling. Als ik iets interessant vind, ga ik er 100% voor Markt zoekt vaak talenten en alleen de beste mensen in Gamedesign. Als ik iets niet zo leuk vind, laat ik mij sneller afleiden De manier van leren die bij mij past is kort samengevat, theorie en daarna praktijk. Ik vind het leuk om eerste te zien hoe iets te werk gaat, om te observeren. Daarna wil ik het graag zelf proberen om te zien of het lukt. Vervolgens ga ik zelf dingen proberen om te kijken wat het doet. Het liefst ook iemand in de buurt die ik hulp kan vragen als het echt niet lukt. Volgens mijn Kolb-leerstijlentest heb ik de leerstijl van Beslisser. De Beslisser richt zich graag op probleem oplossingen en gaat doelgericht en planmatig te werk. Ik vind mijzelf hier wel in terug, al is het planmatige deel nog niet zo sterk. Hier hoop ik wel aan te werken.

7 Kernkwaliteiten Kernkwaliteit Valkuil Allergie Uitdaging Flexibel, bereid van alles te doen en leren Teveel taken opnemen Starheid, immobiliteit Trouw blijven aan je eigen principes Humor/sfeer, werken in een prettige sfeer Niet serieus genomen worden Dode sfeer in werkgroep Weten wanneer je weer even serieus moet zijn Competenties T1: Planmatig werken De medewerker is in staat om op adequate manier zijn eigen werkzaamheden planmatig te verrichten. Situatie: Dit jaar heb ik meegedaan met het project PEG (project entertainment game). Tijdens dit project moest je in een team een game bedenken, uitwerken, bouwen en verkopen. Hierdoor moesten wij als groep alle taken goed inplannen zodat iedereen op een logische en makkelijke wijze kan werken. Dit hebben wij middels SCRUM gedaan. Taak: Volgens de SCRUM methode is er geen echte project leider. Hierdoor moesten wij gezamelijk een planning maken en zelf zorgen dat je deze volgt. Als je je hier niet aanhoud wordt je door het hele team aangesproken. Actie: We hebben van te voren bepaald wat we allemaal willen en deze opgeschreven als taken op het product backlog. Elke week pakte je hier een aantal taken van op. Gezamenlijk hebben wij bepaald welke taken er de volgende week afgemaakt moeten worden. Resultaat: Als resultaat hebben wij een leuke en mooie game afgemaakt. Het ging niet altijd lekker, maar we hebben hier op tijd kritisch naar gekeken. Een aantal features zitten er niet meer in, om zo toch op tijd iets af te hebben. Dit bleek goed aangepakt, want wij gingen er met de publieksprijs vandoor.

8 Reflectie: Planmatig werken gaat mij prima af, als er al een planning is. Met dit project ging dit anders. Je moest als team zelf een planning maken en zelf bepalen wanneer je iets af hebt. Vorig jaar had ik hier moeite mee, maar dit jaar ging het al een stuk beter en kon ik goed mijn taken inplannen. R2: Samenwerken De medewerker is in staat om op adequate wijze met anderen samen te werken. Situatie: Net zoals vorig jaar met project ProveIT, heb ik dit jaar tijdens project PEG moeten werken met mensen die ik nog niet kende. Taak: Tijdens PEG moesten wij werken volgens de SCRUM methode. Met deze methode is er geen echte teamleider die bepaalt wat iedereen moet doen. Hierdoor werd het samenwerken heel erg belangrijk, omdat er dit keer geen teamleden zijn die het uiteindelijk mogen beslissen. Actie: We hebben in het team een aantal rollen verdeeld om zo wel overzicht te houden wat iedereen kan. Zo ben ik ingedeeld op (lead) design en ging ik over het design van de game. Ik werkte samen met de andere designers/artists om kijken wat voor art wij nodig hadden, maar ook met de programmeurs om te zorgen dat de game wel goed in elkaar zit en dat er een goede balans is. Resultaat: Als resultaat heb ik leren samenwerken met veel verschillende soorten mensen. Ik heb geleerd hoe je moet werken in een team waar iedereen gelijk is en er alsnog voor zorgt dat alle vlekkeloos verloopt. Reflectie: Samenwerken is voor mij geen enkel probleem, ik werk het liefst samen met mensen. Om samen te werken moet je elkaar eerst wel wat beter kennen om vervolgens een leuke en gezellige werksfeer te creëren. Dat is tijdens dit project zeker gelukt en heb er een aantal nieuwe vrienden aan overgehouden.

9 Reflectie op twee zelf gekozen competenties Z1: Reflecteren de medewerker is in staat om op adequate wijze de effectiviteit en de efficiëntie van zijn eigen handelen te bepalen en bij te stellen. Reflectie: Tijdens PEG hebben wij geregeld reflectie gesprekken gehad met een SCRUM medewerker. Op deze gesprekken is er gekeken wat er goed ging en wat fout ging. Op deze manier kijk je nog eens rustig terug naar de afgelopen sprint en krijg je te horen van iedereen wat zij goed of slecht vonden gaan. Dit is erg leerzaam en stelt je in staat om je volgende sprint te verbeteren. Z2 Bijleren: de medewerker is in staat om op adequate wijze nieuwe ontwikkelingen te volgen en toe te passen. Reflectie: In ons vakgebied is het nodig om te blijven bijleren. Er komen altijd wel weer updates voor bepaalde talen of zelfs nieuwe talen. Zo heb ik de afgelopen periode meer geleerd over 3D modeling, android programmering en algoritmes, maar ook nieuwe wekwijzes zoals SCRUM. Ontwikkeldoelen & ambities Vorig jaar waren mijn ontwikkeldoelen en ambities vooral gericht op Game Art en Design. Dit is onveranderd gebleven. Ik wil mij nog meer gaan verdiepen in de art voor games in de zin van schetsen, tekenen en 3d modeling. In februaria ga ik daarom ook een minor volgen in Leeuwarden, speciaal voor 3D media. Ik wil mij ook meer gaan verdiepen in design omdat ik daar vorige periode veel mee bezig ben geweest tijdens het project. Ik vond het erg leuk en uitdagend om onze game uit te werken en te designen om het spel leuk te maken voor spelers. Hier wil ik meer mee doen door middel van een eigen game met mede studenten maken en eventueel de game van het project verder uit te werken tijdens de vakantie.

10 Studieplan voor de komende periode Dit jaar heb ik de verdiepings fase officieel afgesloten en ga ik beginnen met de afstudeer fase. Hier begin ik mee door middel van een minor. Deze minor ga ik doen in Leeuwarden aan het NHL. Daar heb ik de mogelijkheid om de minor 3D media te volgen. Tijdens deze minor ga ik meer leren over 3D modeling. Na mijn minor begint de Business Unit Game Design. Hier krijg ik de vakken Game Design 3, Animatietechnieken, Game Usability en Procedurele Gameplay. Tijdens mijn minor werk ik projectgericht aan opdrachten van buitenaf. Deze opdrachten komen van echte opdrachtgevers. Hierdoor leer je naast 3D Modeling ook omgaan met klanten en hoe je samen met de klant aan zijn wensen werkt. Game Design 3 lijkt verder te gaan waar GD1 en GD2 ophielden. In GD3 leg je een gedegen theoretische ondergrond voor het analyseren en reflecteren op het ontwerpproces van anderen en van jezelf. Animatietechniek is een logisch vervolg op de vakken 3D modeling, Character design en World design van jaar 2. Je leert inzicht krijgen in de basisprincipes van 3D animatie, de verschillende methoden om in 3D objecten van beweging te voorzien en de uitvoer en aansturing naar- en in een game engine. Dit vak zou ook een mooi aansluiting zijn op mijn Minor 3D. in Game Usability wordt aandacht besteed aan game functionaliteiten. Er wordt onder andere aandacht besteed aan controlschemes, maps en metrics, om op die manier informatie te winnen zodat games kunnen worden verbeterd op vooraf gesteld heuristieken. Procedurele Gameplay is een vervolg op GD1 uit jaar 1 en de vakken GD2 en ADSG uit jaar 2. Je maakt kennis met een aantal procedurele technieken om gameplay te creëren en/of te ondersteunen. Je leer het slim inzetten van programmeercode om een grote verscheidenheid aan game objecten en game gedrag en creëren. Na de Minor en de BU, ga ik aan de slag met mijn afstudeer stage. Hier heb ik mij nog niet heel erg in verdiept. Ik hoop een stage te vinden in het buitenland, omdat ik dit voor mijn minor al van plan was. De reden dat ik graag in het buitenland wil studeren, is omdat je in het buitenland naast het volgen van een minor of werken op een stage adres, je ook meer leert over een andere cultuur en hoe je daar moet leven. Je leert er zelfstandiger worden en je ervaart een beleving die je niet anders krijgt. Bovendien staat het goed op je CV en is het een heel spannend avontuur om aan te gaan. Jaar 2 ging niet helemaal foutloos. Ik heb 1 vak moeten laten vallen. Game Design 2 heb ik een te grote achterstand aan opgebouwd en kon ik niet meer inhalen. Dit vak kan ik eventueel tijdens de BU doen als daar tijd voor is.

Persoonlijk Ontwikkelplan (POP)

Persoonlijk Ontwikkelplan (POP) Persoonlijk Ontwikkelplan (POP) Shanilla Nazier II102 500676665 14 juni 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Curriculum Vitae... 3 3. Zelfportret... 6 4. SWOT-analyse... 7 5. Kernkwaliteiten... 9 5.1

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelingsplan

Persoonlijk Ontwikkelingsplan Persoonlijk Ontwikkelingsplan Wouter Bohlken Hogeschool van Amsterdam Informatica Inhoudsopgave Persoonlijk Ontwikkelingsplan Inleiding... 2 Zelfportret... 3 Curriculum Vitae... 5 Ontwikkeldoelen en ambities...

Nadere informatie

PERSOONLIJK ONTWIKKELINGSPLAN

PERSOONLIJK ONTWIKKELINGSPLAN PERSOONLIJK ONTWIKKELINGSPLAN Onno van Gijssel Mei 2013 IT Management Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 2. Curriculum Vitae... 4 3. Zelfportret... 5 4. Reflectie op competenties... 6 4.1

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelings Plan Max Miermans GD104

Persoonlijk Ontwikkelings Plan Max Miermans GD104 1 Persoonlijk Ontwikkelings Plan Max Miermans GD104 Inhoudsopgave Zelfportret...3 SWOT...4 Curriculum Vitae...5 Competenties...6 Kernkwaliteiten...8 Curriculum Imaginaire...9 Keuze voor PROF jaar 2...10

Nadere informatie

POP. Persoonlijk Ontwikkeling Plan. Rob Vlaar

POP. Persoonlijk Ontwikkeling Plan. Rob Vlaar POP Persoonlijk Ontwikkeling Plan Rob Vlaar Inhoudsopgave Inleiding... 3 Curriculum Vitae... 4 Zelfportret... 5 SWOT-analyse... 6 Kernkwaliteiten... 8 Voorgeschreven Competenties... 10 Planmatig werken...

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelingsplan van. Joury Beeren

Persoonlijk Ontwikkelingsplan van. Joury Beeren Persoonlijk Ontwikkelingsplan van Joury Beeren Versie 0.3, datum 05-06-11 Studentgegevens Naam: Joury Beeren Datum: 05-06-2011 Studienummer: 500619287 Loopbaanadviseur: Wilma van Hoogenhuyze Periode: 4

Nadere informatie

Persoonlijk OntwikkelingsPlan

Persoonlijk OntwikkelingsPlan Persoonlijk OntwikkelingsPlan Naam: Docent: Frans Dugour Vak: Professional Skills Datum: 31-05-2012 Klas: IS106 Inhoudsopgave 1. Curriculum Vitae... 3 2. Zelfportret... 5 Over mij... 5 Hobby s... 5 Studie...

Nadere informatie

Daniël Bijlsma Dennis Balk Peter Martens Mick Tozer Joey Rommers Sievajet Rahimbaksh. GD1 Team 1

Daniël Bijlsma Dennis Balk Peter Martens Mick Tozer Joey Rommers Sievajet Rahimbaksh. GD1 Team 1 Reflectie Verslag Daniël Bijlsma Dennis Balk Peter Martens Mick Tozer Joey Rommers Sievajet Rahimbaksh GD1 Team 1 1/23 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Project Outfit4you Wie heeft wat gedaan? Problemen

Nadere informatie

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A INLEIDING Ik heb vandaag een cadeautje meegenomen. Niet voor jullie, maar voor mijzelf. Het cadeautje staat voor de verrassingen

Nadere informatie

Reflectie Verslag. 25 januari. Game Developement Informatica Hogeschool v. Amsterdam

Reflectie Verslag. 25 januari. Game Developement Informatica Hogeschool v. Amsterdam Reflectie Verslag 25 januari 2013 Het reflectie verslag met nabeschouwing en beoordelingen over de stage van Simon Karman bij het bedrijf Sticky Studios. Game Developement Informatica Hogeschool v. Amsterdam

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelingsplan

Persoonlijk Ontwikkelingsplan HOGESCHOOL VAN AMSTERDAM Persoonlijk Ontwikkelingsplan Rick Weijland IT-Management Juni 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Curriculum Vitae... 4 3. Zelfportret... 6 4. SWOT-analyse... 7 5. Kernkwaliteiten...

Nadere informatie

Keuzeverslag. Mijn keuze is [IT Management]

Keuzeverslag. Mijn keuze is [IT Management] Keuzeverslag Mijn keuze is [IT Management] Studentnaam : Onno van Gijssel Studentnummer : 500664958 Klas : IP110 Emailadres : onno.van.gijssel@hva.nl Datum : 01-11-2012 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1

Nadere informatie

Final Assessment Afstudeerportfolio jaar 4, semester 8

Final Assessment Afstudeerportfolio jaar 4, semester 8 Final Assessment Afstudeerportfolio jaar 4, semester 8 Luc Burggraaff 500654160 15-juni-2015 1 Voorwoord Dit rapport heb ik geschreven om aan te tonen dat ik klaar ben om te mogen afstuderen. Binnen dit

Nadere informatie

INTERACTIEVE VORMGEVING RICK DE VOS 4IV1

INTERACTIEVE VORMGEVING RICK DE VOS 4IV1 INTERACTIEVE VORMGEVING RICK DE VOS 4IV1 Bedrijf: Itarget Media Plaats: Ede Werkzaamheden: Vormgever Periode: Stageperiode #4 Duur: 6 Maanden In dit verslag ga ik uitgebreid in op mijn leerdoelen voor

Nadere informatie

Communication & Multimedia Design

Communication & Multimedia Design Communication & Multimedia Design Alumni aan het woord Instituut voor Communicatie, Media & IT Voorwoord Voor je ligt een brochure over een elftal alumni van de opleiding Communication & Multimedia Design.

Nadere informatie

PERSOONLIJK ONTWIKKELINGSPLAN

PERSOONLIJK ONTWIKKELINGSPLAN 12-4-2015 HANZEHOGESCHOOL PERSOONLIJK ONTWIKKELINGSPLAN VERSIE 2 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Huidige inschatting kerntaken en competenties... 3 Self-assessment... 4 Doelstellingen... 9 Activiteiten...

Nadere informatie

Persoonlijke ontwikkeling door het werken in de praktijk van het Industrieel Ontwerpen. Hoe ik mijn leerdoelen behaalde tijdens mijn stage

Persoonlijke ontwikkeling door het werken in de praktijk van het Industrieel Ontwerpen. Hoe ik mijn leerdoelen behaalde tijdens mijn stage Persoonlijke ontwikkeling door het werken in de praktijk van het Industrieel Ontwerpen Hoe ik mijn leerdoelen behaalde tijdens mijn stage Delft, 2009 Voorwoord Als studente Industrieel Ontwerpen heb ik

Nadere informatie

Stageverslag Justian Lutteke 0806913. Lumineus

Stageverslag Justian Lutteke 0806913. Lumineus Stageverslag Justian Lutteke 0806913 Lumineus Mediatechnologie - Stage bij Lumineus Stageverslag Justian Lutteke Lumineus 2011 Voorwoord Stage bij Lumineus in Tilburg Het afgelopen half jaar heb ik stage

Nadere informatie

dienstverlenend zijn. Volop doorstroommogelijkheden

dienstverlenend zijn. Volop doorstroommogelijkheden SAMIRA KIEST ICT 1 ICT is continu in ontwikkeling. Vraagt om mensen die goed kunnen samenwerken En die dienstverlenend zijn. Volop doorstroommogelijkheden naar hbo. Veel banen. Nu en in de toekomst. 2

Nadere informatie

Business & administration College

Business & administration College Business & administration College Ben je ondernemend en ambitieus? Wil je zelfstandig ondernemen, je verdiepen in juridische of boekhoudkundige zaken, carrière maken bij prachtige bedrijven? Stap dan in

Nadere informatie

Sollicitatietraining Forum 30-5-2014

Sollicitatietraining Forum 30-5-2014 Sollicitatietraining Forum 30-5-2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 Doelen 4 Deelnemers 4 Werkvormen 4 Programma 4 Voorstellen & introductie 5 Inleiding 6 Opdracht Kwaliteitenspel 6 Theorie 7 Opdracht Sollicitatiegesprek

Nadere informatie

LESBRIEF 3. Leerlingen

LESBRIEF 3. Leerlingen LESBRIEF Leerlingen LES - JOUW DOCENT IS EEN GOUDMIJN De beste hulp krijg je van kennissen Netwerken kun je leren Vanaf je geboorte hoor je bij anderen, jouw sociaal netwerk. Dat netwerk groeit vanzelf

Nadere informatie

OCP Portfolio. Beschrijf jezelf:

OCP Portfolio. Beschrijf jezelf: OCP Portfolio Beschrijf jezelf: Mijn naam is Rajen Gadjradj. Ik ben 24 jaar en heb voor mijn huidige HBO opleiding, een opleiding op het MBO afgerond. Deze opleiding is commercieel medewerker marketing

Nadere informatie

www.hogeschoole3.nl Volg ons op:

www.hogeschoole3.nl Volg ons op: TUDIEGIDS 2014-2015 www.hogeschoole3.nl Volg ons op: 2 www.hogeschoole3.nl Voorwoord De komende jaren is er veel vraag naar HBO-afgestudeerden met een diplomering (HBO ICT) «en daarbij ook een certificering

Nadere informatie

D Drive, school voor creatieve industrie & pedagogisch werk. games. media. Media, Games & IT & IT

D Drive, school voor creatieve industrie & pedagogisch werk. games. media. Media, Games & IT & IT D Drive, school voor creatieve industrie & pedagogisch werk media games Media, Games & IT & IT D Drive, school voor creatieve industrie & pedagogisch werk Media, Games & IT Begrippen als netwerken, e-commerce,

Nadere informatie

Solliciteren, een vak apart. Het sollicitatiegesprek

Solliciteren, een vak apart. Het sollicitatiegesprek Het sollicitatiegesprek Inleiding Je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Gefeliciteerd! Dit betekent dat je echt al een veel sollicitanten achter je hebt gelaten. Een hele prestatie in deze

Nadere informatie

Onderzoek stage portfolio

Onderzoek stage portfolio Onderzoek stage portfolio Dorigo Smit Inleiding Het is nu Februari 2015 en we zijn nu op het punt aangekomen dat we over gaan naar fase 3. In deze fase gaan wij ons voorbereiden op onze stage. Een goede

Nadere informatie

Oriëntatie op beroepenveld

Oriëntatie op beroepenveld Oriëntatie op beroepenveld Naam: Liza Ossewaarde Klas: 1N Studierichting: Communicatie Docent: Dewi de Hoon Datum: 19-11-2013 Inhoudsopgave: Hoofdstuk 1: Inleiding Hoofdstuk 2: Vacatures + jouw analyse

Nadere informatie

Opleidingsplan. Studenten. MDL-referentie. Clermond de Hullu Wiebren Wolthuis Simon Wels Maik Gosenshuis D04

Opleidingsplan. Studenten. MDL-referentie. Clermond de Hullu Wiebren Wolthuis Simon Wels Maik Gosenshuis D04 Opleidingsplan Studenten Clermond de Hullu Wiebren Wolthuis Simon Wels Maik Gosenshuis MDL-referentie D04 Versiebeheer Versie Datum Wijzigingen Door wie 0.1 20-09-2009 Eerste opzet voor het document. Maik

Nadere informatie

Stageverslag. Serious Games B.V. www.ranj.nl

Stageverslag. Serious Games B.V. www.ranj.nl Stageverslag Serious Games B.V. www.ranj.nl Stageverslag Ranj Serious Games BV Auteur: Peter van Puijvelde Communicatie & Multimedia Design Avans Hogeschool Breda Inleiding Een van de eindstudie onderdelen

Nadere informatie