Bewust (be)handelen. Een tweedaagse Masterclass voor mondhygiënisten. Donderdag 4 & vrijdag 5 november 2010 Hotels van Oranje, Noordwijk aan Zee

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bewust (be)handelen. Een tweedaagse Masterclass voor mondhygiënisten. Donderdag 4 & vrijdag 5 november 2010 Hotels van Oranje, Noordwijk aan Zee"

Transcriptie

1 Bewust (be)handelen Een tweedaagse Masterclass voor mondhygiënisten Donderdag 4 & vrijdag 5 november 2010 Hotels van Oranje, Noordwijk aan Zee Professionele nascholing op het gebied van werken met behandelprotocollen, cariësbehandeling, laser in de mondzorg, peri-implantitis en meer Topsprekers zoals Bart Beekmans, Marie Charlotte Huysmans, Dagmar Else Slot en Dick Barendregt Tijd voor netwerken en ontspanning in een inspirerende omgeving Meer informatie en inschrijven op

2 Bewust (be)handelen Een tweedaagse Masterclass voor mondhygiënisten Beste mondhygiënist, Graag nodigen wij u uit voor een unieke nascholing in Hotels van Oranje in Noordwijk aan Zee. Anno 2010 volgen de ontwikkelingen in de mondzorg elkaar in rap tempo op. De masterclass Bewust (be)handelen biedt een afwisselend programma voor mondhygiënisten die hun kennis up-to-date willen houden en die hun werkzaamheden in de praktijk op een bewuste manier willen uitvoeren. De aandacht voor zowel actuele wetenschappelijke onderwerpen als persoonlijk bewustzijn, netwerken en ontspanning zorgt voor een uitstekende balans in het programma. Kortom, twee dagen tijd voor professionele ontwikkeling. Graag tot ziens op 4 en 5 november a.s.! Bohn Stafleu van Loghum, Team Tandheelkunde Tip: Verleng uw verblijf in Hotels van Oranje en geniet van een heerlijk weekend aan zee met familie of vrienden!

3 Programma 4 November uur Ontvangst en inchecken in hotel uur Lunch uur Opening en inleiding op het thema Bewust (be)handelen uur Bewust handelen : stop one tooth dentistry! Bart Beekmans tandarts-implantoloog uur Theemoment In de tandheelkunde wordt nog te vaak ad hoc gehandeld, terwijl veel patiënten tegenwoordig komen voor de hele mond, zelfs voor een nieuwe uitstraling. Om een mooie smile te kunnen maken moet je naar de lach, het gezicht kijken verder dan alleen naar de afzonderlijke tanden en kiezen. Alleen zo, en met behulp van alle moderne technieken, kun je een patiënt geven wat hij of zij wil. Een voorspelbaar resultaat wil iedereen, zowel tandarts als patiënt. Met een behandelprotocol is voorspelbaar werken heel goed mogelijk, en nog leuk ook!! Het cosmetisch consult, het behandelplan en vooral de acceptatie daarvan komen ruimschoots aan bod en de andere stappen van het behandelprotocol zullen met veel leuke casussen worden behandeld. Look good en vooral feel good in de algemene praktijk, dat is waar het om gaat. Het is niet alleen een leuze, het is echt mogelijk. Voor tandarts en patiënt uur Cariës: behandelen met de boor? prof. dr. Marie-Charlotte Huysmans hoogleraar Cariologie Cariës is een ziekteproces in de tandplak, dat men dus ook vooral via die tandplak dient te bestrijden. Echter, in de praktijk wordt het behandelen van cariës vaak gelijkgesteld aan het restaureren van cariëslaesies. Niet restaureren wordt gezien als risicovol, ongerestaureerde laesies als behandelachterstand. Echter, meer en meer realiseert men zich op basis van de wetenschappelijke bewijzen, dat cariës alleen preventief effectief kan worden bestreden. Wat is nu de rol van restaureren in de cariologie, en hoe kan diagnostiek bijdragen aan een juiste behandelbeslissing? Vaak wordt de diepte van een cariëslaesie op een bitewing-opname als criterium gebruikt om tot restauratie over te gaan, maar dit is zelden voldoende informatie om tot een juiste beslissing te komen. Prognose en risico zijn steekwoorden voor een individuele benadering in de mondzorg uur Omkleden voor middagactiviteit uur Start middagactiviteit uur Diner 5 November uur Ontbijt uur Mindfulness in je werk Mindfulness is hot. Je kunt bijna geen tijdschrift meer open slaan of er staat wel een artikel in over mindfulness. Mindfulness is een krachtige methode om de uitdagingen in uw werk en de hectiek van alledag aan te gaan. Rust, aandacht, evenwicht en concentratie zijn voorwaarden om uw werk goed te kunnen doen. En dat creëert u door mindfull te zijn. Mindfulness betekent dat u uw aandacht volledig richt op het hier en nu. Dit betekent dat u niet langer op de automatische piloot reageert en bewust (be)handelt.

4 5 November uur Effecten van lifestyle op het gebit uur Koffietijd uur Laser in de mondzorg Dagmar Else Slot Msc. mondhygiënist - onderzoeker uur Energy-lunch Tijdens deze lezing worden de effecten van lifestyle (o.a. roken, drinken, diabetes) op het gebit besproken. Daarnaast komt hierbij het belang van speeksel in de mond aan de orde uur Implantaten: een diabolisch probleem of de oplossing voor de toekomst? dr. Dick Barendregt tandarts-parodontoloog / tandarts-implantoloog Met de toename in de afgelopen jaren van geplaatste implantaten komen de bijbehorende problemen in de tijd ook aan de oppervlakte. Naast faillure van de prothetische componenten is de ontsteking component van de weefsels om de implantaten een belangrijke factor voor het al of niet slagen op langere termijn van implantaat gedragen constructies. Mucositis als equivalent voor gingivitis en peri-implantitis voor parodontitis rond natuurlijke elementen zijn afwijkingen die bij voorkeur vroegtijdig gediagnosticeerd moeten worden om erger te voorkomen. Binnen deze voordracht zult u worden meegenomen in de up to date kennis van de klinische en röntgenologische kenmerken van voornoemde ontstekingsvormen. Daarnaast zal u handvatten geboden worden om de diagnostiek effectief uit te voeren en indien nodig preventieve maatregelen toe te passen. Ook zal u inzicht worden gegeven in de huidige opties ter behandeling van de peri-implantitis en de voorspelbaarheid daarvan uur Personal branding en Social Media voor Professionals Personal branding is een begrip aan het worden in Nederland. Om bewust te (be)handelen gaat het er niet om dat je je anders voordoet dan je bent, maar wel dat je uitzoekt wat nu eigenlijk je sterke punten zijn en wat je wilt en vanuit die optiek gaat communiceren. Door de nieuwe media zijn er enorm veel middelen voorhanden om jezelf positief te onderscheiden van de massa. Social netwerken zoals Hyves of LinkedIn zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Wat kan je hier als mondhygiënist mee? Tijdens deze laatste lezing wordt o.a. een eerste basis social media gelegd uur Afsluiting masterclass met high tea Mogelijkheid tot verlengen hotelarrangement tot 6 of 7 november!

5 Sprekers Bart Beekmans, tandarts implantoloog, sinds 1987 eigenaar van het Amsterdams Centrum voor Cosmetische Tandheelkunde, deed de tandheelkundige metamorfoses voor de televisieprogramma s Make Me Beautiful ( 2004 ), Perfect ( 2005 ) en Health Angels ( 2008). Naast een fulltime praktijk geeft hij ook lezingen en schrijft hij artikelen. Hij is gespecialiseerd in cosmetische tandheelkunde en implantologie. Marie-Charlotte Huysmans (1964) studeerde tandheelkunde van 1982 tot 1987 in Nijmegen. Daar promoveerde ze in 1992 op in vitro onderzoek naar mechanisch gedrag van plastische stiftopbouwen. Sinds bijna 20 jaar richt ze zich op cariologie, met als bijzonder aandachtsgebied de diagnostiek van cariës. Momenteel ligt de nadruk op diagnostiek en preventie van (secundaire) cariës en erosie. Na een periode van 10 jaar als hoogleraar Conserverende Tandheelkunde in Groningen, is zij teruggekeerd naar Nijmegen. Sinds september 2008 is zij daar hoogleraar Cariologie en Endodontologie. Dagmar Else Slot is mondhygiënist in een algemene praktijk en heeft haar Masterdiploma aan de Universiteit van Amsterdam behaald. Zij heeft gedoceerd aan de opleidingen Mondzorgkunde in Utrecht en Amsterdam. Sinds maart 2007 is Dagmar Else Slot werkzaam bij de vakgroep Parodontologie van het ACTA als toegevoegd onderzoeker. Daarnaast was zij bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten met de portefeuille Onderwijs, Scholing en Wetenschap. Dick Barendregt richtte in 1996 de Kliniek voor Parodontologie Rotterdam op. Daar houdt hij zich als parodontoloog (NVvP) naast de parodontologie bezig met de implantologie als implantoloog (NVOI). De laatste 10 jaar is in dat kader de nadruk komen te liggen op patiëntenbehandeling in een interdisciplinair teamverband (Aldentis) met collega tandartsen zoals orthodontisten, endodontologen, prothetisten, kaakchirurgen en tandtechnici. Dick Barendregt is verder verbonden aan de afdeling parodontologie van het ACTA waar hij op 4 november 2009 promoveerde op zijn proefschrift Probing around teeth. Daarnaast is hij betrokken bij verschillende postacademische cursussen.

6 Praktische informatie Datum en locatie De masterclass vindt plaats op donderdag 4 november en vrijdag 5 november 2010 in Hotels van Oranje, Noordwijk aan Zee. Doelgroep De masterclass is bestemd voor mondhygiënisten. Kosten De kosten voor deelname aan de 2-daagse masterclass bedragen 990,- (incl. BTW) per persoon (inclusief koffie, thee, 2 x lunch, borrel, diner, overnachting en ontbijt). Zonder overnachting en ontbijt bedragen de kosten voor deelname 875,- (incl. BTW) per persoon. Accreditatie en deelnamecertificaat Bohn Stafleu van Loghum heeft het Q-Keurmerk. Hierdoor kunt u 8 geaccrediteerde punten laten bijschrijven in het portfolio van het KRM. Na afloop van de masterclass ontvangt u een certificaat op naam. Inschrijving U kunt zich inschrijven via of via de inschrijfkaart in deze brochure. Na inschrijving ontvangt u direct een bevestiging per post en separaat een factuur. Ongeveer twee weken voorafgaand aan de bijeenkomst ontvangt u een routebeschrijving en verdere informatie. Verhinderd? Annulering dient uitsluitend schriftelijk te gebeuren. Bij annulering t/m 21 oktober 2010 wordt 200,- administratiekosten in rekening gebracht bij een boeking met overnachting en 80,- administratiekosten bij een boeking zonder overnachting. Bij annulering na 21 oktober 2010 kunnen wij geen restitutie verlenen. Vervanging van de deelnemer is uiteraard altijd mogelijk. Meer informatie Bohn Stafleu van Loghum Cursussen & Congressen T E congressen@bsl.nl

7 Inschrijfkaart Masterclass Bewust (be)handelen op 4 en 5 november 2010 V Ja, ik schrijf me in voor de masterclass Bewust (be)handelen. Achternaam: m/v* Voorletters: Tussenvoegsel(s): Kruis a.u.b. aan wat voor u van toepassing is: Deelname aan masterclass inclusief volledig verzorgd hotel arrangement voor u als deelnemer aan de cursus 990,-. Deelname aan masterclass inclusief 2x lunch, 1x driegangen diner, maar exclusief overnachting en ontbijt 875,-. Praktijknaam: Functie: Adres: privé / zakelijk* Postcode en plaats: Telefoonnummer: adres: Big-registratienummer: KRM-nummer: Het hotel arrangement bestaat uit: Overnachting in een luxe hotelkamer 2x lunch, 1x driegangen diner, 1x ontbijt Factuuradres (indien afwijkend van bovenstaand adres) Geadresseerde: Stuur mij informatie over verlengen van hotel arrangement. Adres: Postcode en plaats: Ja, ik meld mij aan voor de maandelijkse Tandheelkunde nieuwsbrief van Levering en diensten geschieden volgens de voorwaarden van Springer Media, gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Utrecht onder dossier op 1 7 juni De voorwaarden staan op of worden door de koper op diens verzoek toegezonden. Prijzen zijn inclusief btw en exclusief verzend- en administratiekosten. Bohn Stafleu van Loghum Datum: Handtekening: * Omcirkelen wat van toepassing is. CM10C708

8 Bohn Stafleu van Loghum Cursussen & Congressen Antwoordnummer TC Houten 3990tc7121 Postzegel niet nodig

Klinische Ethiek op de IC

Klinische Ethiek op de IC congres Klinische Ethiek op de IC 26 november 2010 - Jaarbeurs Utrecht Bestemd voor IC-verpleegkundigen, fellows (artsen) intensive care, arts- assistenten en intensivisten. Wat zijn de lange-termijn gevolgen

Nadere informatie

Regionale avondcursus voor huisartsen 9 locaties november 2011

Regionale avondcursus voor huisartsen 9 locaties november 2011 Masterclass Urologie Komt een man bij de dokter De belangrijkste urologische problemen bij mannen Regionale avondcursus voor huisartsen 9 locaties november 2011 Casuïstiek uit alle levensfases Meest voorkomende

Nadere informatie

Dermatologie in de huisartsenpraktijk: nascholing voor huisartsen

Dermatologie in de huisartsenpraktijk: nascholing voor huisartsen Dermatologie in de huisartsenpraktijk: nascholing voor huisartsen Volledig praktijkgericht Regionale avondcursus op 15 locaties in Nederland Mei en juni 2010, 18.30-22.00 uur Interactieve nascholing met

Nadere informatie

StandbyDag MOOI IN PRAKTIJK

StandbyDag MOOI IN PRAKTIJK Word jij de tandartsassistent van het jaar? 24 e Landelijke StandbyDag MOOI IN PRAKTIJK Zaterdag 20 november 2010 RAI Amsterdam Mooi in Praktijk Op zaterdag 20 november 2010 vindt hét jaarlijkse congres

Nadere informatie

JAARCONGRES HARTVAATHAG 2015

JAARCONGRES HARTVAATHAG 2015 HartVaatHAG 2015 voor alle huisartsen JAARCONGRES HARTVAATHAG 2015 HVZ update met een blik in de toekomst Vrijdag 25 september 2015 Jaarbeurs Utrecht Bestemd voor Huisartsen (i.o.) en kaderhuisartsen.

Nadere informatie

Ziektegerelateerde agressie in de zorg

Ziektegerelateerde agressie in de zorg Congres Ziektegerelateerde agressie in de zorg Vrijdag 17 juni 2011 Jaarbeurs Utrecht Bestemd voor verpleegkundigen, verzorgenden en leidinggevenden in de zorg Dit congres geeft antwoord op de volgende

Nadere informatie

Tandtechniek 2010 Samenwerken naar een optimaal resultaat

Tandtechniek 2010 Samenwerken naar een optimaal resultaat Congres Tandtechniek 2010 Samenwerken naar een optimaal resultaat Corpus Reis door de Mens Vrijdag 10 september 2010 Corpus Congress Centre Leiden Schrijf u vóór 1 juli in en profiteer van de vroegboekkorting!

Nadere informatie

Assisterenden in de mondzorg 2012

Assisterenden in de mondzorg 2012 Studiecongres voor: preventieassistenten / praktijkmanagers / ervaren tandartsassistenten 3e Nationaal Symposium Assisterenden in de mondzorg 2012 Vrijdag 13 april 2012 Jaarbeurs Utrecht Praktijkgerichte

Nadere informatie

Slechthorendheid en werk

Slechthorendheid en werk CURSUSSEN VOOR BEDRIJFS- EN VERZEKERINGSARTSEN Slechthorendheid en werk Middagcursus, 16 juni 2010 of 13 oktober 2010, Citadel, Houten Interculturalisatie Dagcursus, 3 juni 2010, Citadel, Houten Doelgroep:

Nadere informatie

implantologie 2018 VOORKOMEN EN BEHANDELEN VAN COMPLICATIES nsoi post academisch onderwijs implantologie

implantologie 2018 VOORKOMEN EN BEHANDELEN VAN COMPLICATIES nsoi post academisch onderwijs implantologie he het vervolg VOORKOMEN EN BEHANDELEN VAN COMPLICATIES nsoi post academisch onderwijs implantologie het vervolg VOORKOMEN EN BEHANDELEN VAN COMPLICATIES PERIODIEK ONDERHOUD: VOORWAARDE VOOR LANGDURIG

Nadere informatie

KENNIS DELEN IS KENNIS OPDOEN!

KENNIS DELEN IS KENNIS OPDOEN! De PvPI Nijmegen/Horst organiseert: TOP LEZINGEN 2018 KENNIS DELEN IS KENNIS OPDOEN! 15 MEI 19 SEPTEMBER 12 NOVEMBER Na de succesvolle thema-avonden uit eigen praktijk, die we in 2017 voor u verzorgden,

Nadere informatie

implantologie 2017 nsoi post academisch onderwijs implantologie

implantologie 2017 nsoi post academisch onderwijs implantologie implantologie 2017 de essentie nsoi post academisch onderwijs implantologie implantologie 2017 de essentie WAT ALLE PRAKTIJKMEDEWERKERS MOET LEREN ZIEN EN WETEN NSOI CURSUSSEN OP LOCATIE: DE KENNIS KOMT

Nadere informatie

Allergie; feiten en fabels anno 2010

Allergie; feiten en fabels anno 2010 Opnieuw aandacht voor allergie Allergie; feiten en fabels anno 2010 Nacholing voor huisartsen Regionale cursus op 10 locaties in Nederland Mei en juni 2010, 18.00-21.30 uur Interactief Volledig praktijkgericht

Nadere informatie

implantologie 2019 nsoi post academisch onderwijs implantologie

implantologie 2019 nsoi post academisch onderwijs implantologie de essentie nsoi post academisch onderwijs implantologie de essentie WAT ALLE PRAKTIJKMEDEWERKERS MOETEN LEREN ZIEN EN WETEN NSOI CURSUSSEN OP LOCATIE: DE KENNIS KOMT NAAR U TOE! Praktijkgerichte cursus

Nadere informatie

MONDFOTOGRAFIE IN UW PRAKTIJK

MONDFOTOGRAFIE IN UW PRAKTIJK Klinische avond dinsdag 16 januari 2018. MONDFOTOGRAFIE IN UW PRAKTIJK Goede foto s maken van de patiënt wordt steeds belangrijker in de digitale workflow binnen de dentale praktijk. Juiste documentatie,

Nadere informatie

symposium Ziek van darmproblematiek Hoe voeding en bacteriën de gezondheid beïnvloeden

symposium Ziek van darmproblematiek Hoe voeding en bacteriën de gezondheid beïnvloeden symposium Ziek van Zaterdag 4 oktober 2008 St. Olofskapel, Barbizon Palace, Amsterdam darmproblematiek Hoe voeding en bacteriën de gezondheid beïnvloeden Enkele onderwerpen die aan bod komen zijn: Darmflora,

Nadere informatie

Prof. dr. Paul van der Stelt Gebruik van Cone Beam CT in de tandartspraktijk

Prof. dr. Paul van der Stelt Gebruik van Cone Beam CT in de tandartspraktijk Congres Vrijdag 17 september 2010, Amsterdam RAI Programma Prof. dr. Paul van der Stelt Gebruik van Cone Beam CT in de tandartspraktijk Martijn Moolenaar Minimaal invasieve tandheelkunde met porseleinen

Nadere informatie

interdisciplinaire samenwerking

interdisciplinaire samenwerking ASSISTENTENDAG 2016 VRIJDAG 18 MAART interdisciplinaire samenwerking bij registratie vóór 1 maart 2016 van 130,- voor 110,- + parkeerkaart gratis Locatie Evenementenlocatie Gooiland Emmastraat 2 1211 NG

Nadere informatie

Vrijdag 18 september 2015 CineMec, Ede

Vrijdag 18 september 2015 CineMec, Ede HET 14 e VPM-CONGRES: IMPLANTATEN: EERSTE KEUS! Wat kan of wat kan juist niet in de implantologie Vrijdag 18 september 2015 CineMec, Ede Een praktijkgericht congres over implantologie Topsprekers zoals

Nadere informatie

Treatment Planning. Masterclass. Donderdag 14 t/m zondag 17 juni 2012 Hotel Zuiderduin Egmond aan Zee

Treatment Planning. Masterclass. Donderdag 14 t/m zondag 17 juni 2012 Hotel Zuiderduin Egmond aan Zee Masterclass Treatment Planning Een unieke cursus door Martijn Moolenaar en Egon Euwe voor de tandarts algemeen practicus met interesse in restauratieve tandheelkunde Donderdag 14 t/m zondag 17 juni 2012

Nadere informatie

Tijdschrift Pallium. Tussen hoop en vrees

Tijdschrift Pallium. Tussen hoop en vrees Levering en diensten geschieden volgens de voorwaarden van Springer Uitgeverij, gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Utrecht onder dossier 321007635 op 1 januari 2008. De voorwaarden staan op www.bsl.

Nadere informatie

Symposium Verslaving en criminaliteit

Symposium Verslaving en criminaliteit Symposium Verslaving en criminaliteit Maandag 5 oktober 2009 - Jaarbeurs Utrecht Bestemd voor: het veld van de (forensische) verslavingszorg/ ggz beleidsmakers ministeries van VWS en Justitie/Diforzo/

Nadere informatie

4286 ZG Almkerk Een postzegel. is niet nodig. Antwoordnummer 15000

4286 ZG Almkerk Een postzegel. is niet nodig. Antwoordnummer 15000 Postbus 38 4286 ZG Almkerk Een postzegel is niet nodig Nederlandse vereniging van tandartsen Antwoordnummer 15000 4269 ZV BABYLONIENBROEK DOELGROEP NVT Hotel Figi Tandarts algemeen practicus en gedifferentieerde

Nadere informatie

PAO-H JAARPROGRAMMA 2013 NASCHOLING VOOR HUISARTSEN UTRECHT GEACCREDITEERD

PAO-H JAARPROGRAMMA 2013 NASCHOLING VOOR HUISARTSEN UTRECHT GEACCREDITEERD UTRECHT PAO-H NASCHOLING VOOR HUISARTSEN GEACCREDITEERD JAARPROGRAMMA 2013 NIEUWE PAO-H CURSUSSEN IN 2013! Het nieuwe jaarprogramma van het Post Academisch Onderwijs voor Huisartsen Utrecht biedt u weer

Nadere informatie

ALLE FACETTEN VAN KRONEN OP IMPLANTATEN

ALLE FACETTEN VAN KRONEN OP IMPLANTATEN implantologie 2018 de bovenbouw ALLE FACETTEN VAN KRONEN OP IMPLANTATEN nsoi post academisch onderwijs implantologie implantologie 2018 de bovenbouw ALLE FACETTEN VAN KRONEN OP IMPLANTATEN NSOI CURSUSSEN

Nadere informatie

11 JUNI AMSTERDAM. Een technologische doorbraak in cariëspreventie!

11 JUNI AMSTERDAM. Een technologische doorbraak in cariëspreventie! 10 JUNI ZWOLLE 11 JUNI AMSTERDAM 12 JUNI DEN BOSCH Een technologische doorbraak in cariëspreventie! Met gehonoreerde gastsprekers prof. dr. Bob ten Cate en dr. Foti S. Panagakos. Mis het niet! Ga voor

Nadere informatie

Woensdag 16 juni 2010 De Eenhoorn, Amersfoort

Woensdag 16 juni 2010 De Eenhoorn, Amersfoort Wegens succes herhaald Beoordeling 7,7 Congres Pedagogische adviezen voor speciale kinderen Woensdag 16 juni 2010 De Eenhoorn, Amersfoort Met onderwerpen als: Goed pedagogisch vakmanschap ASS Hechtingsproblematiek

Nadere informatie

Assisterenden in de mondzorg 2010 Vrijdag 9 april 2010 Jaarbeurs Utrecht

Assisterenden in de mondzorg 2010 Vrijdag 9 april 2010 Jaarbeurs Utrecht NIEUW: jaarlijkse vakinhoudelijke update Nationaal Symposium Assisterenden in de mondzorg 2010 Vrijdag 9 april 2010 Jaarbeurs Utrecht Een must voor de (preventie)assistent en praktijkmanager die haar vak

Nadere informatie

ALLE FACETTEN VAN KRONEN OP IMPLANTATEN

ALLE FACETTEN VAN KRONEN OP IMPLANTATEN de bovenbouw ALLE FACETTEN VAN KRONEN OP IMPLANTATEN nsoi post academisch onderwijs implantologie de bovenbouw ALLE FACETTEN VAN KRONEN OP IMPLANTATEN NSOI CURSUSSEN OP LOCATIE: DE KENNIS KOMT NAAR U TOE!

Nadere informatie

Congres Behandeling van trauma bij kinderen en adolescenten

Congres Behandeling van trauma bij kinderen en adolescenten Congres Behandeling van trauma bij kinderen en adolescenten Vrijdag 11 september 2009 Jaarbeurs, Utrecht Bestemd voor psychotherapeuten psychologen orthopedagogen psychiaters Cursussen & Congressen www.bsl.nl/trauma

Nadere informatie

implantologie 2017 OVER BOT, BOTSUBSTITUTEN EN AUGMENTATIES nsoi post academisch onderwijs implantologie

implantologie 2017 OVER BOT, BOTSUBSTITUTEN EN AUGMENTATIES nsoi post academisch onderwijs implantologie implantologie 2017 he het fundament OVER BOT, BOTSUBSTITUTEN EN AUGMENTATIES nsoi post academisch onderwijs implantologie implantologie 2017 het fundament OVER BOT, BOTSUBSTITUTEN EN AUGMENTATIES KENNIS

Nadere informatie

implantologie 2018 unieke 2- daagse masterclass max. 20 deelnemers voor tandartsen en mka- chirurgen met ervaring in de implantologie

implantologie 2018 unieke 2- daagse masterclass max. 20 deelnemers voor tandartsen en mka- chirurgen met ervaring in de implantologie implantologie 2018 hoofdzaak 2-DAYS HANDS-ON HUMAN CADAVER COURSE nsoi post acamisch onrwijs implantologie implantologie 2018 hoofdzaak 2-DAYS HANDS-ON HUMAN CADAVER COURSE KENNIS EN VAARDIGHEID HET MEEST

Nadere informatie

NASCHOLING VOOR HUISARTSEN

NASCHOLING VOOR HUISARTSEN UTRECHT PAO-H NASCHOLING VOOR HUISARTSEN GEACCREDITEERD Man of vrouw: het verschil doet ertoe in de huisartspraktijk Vrijdag 14 maart 2014 9.00-17.00 uur Geaccrediteerd voor 6 punten INLEIDING De PAOH

Nadere informatie

implantologie DAYS HANDS-ON HUMAN CADAVER COURSE nsoi post academisch onderwijs implantologie

implantologie DAYS HANDS-ON HUMAN CADAVER COURSE nsoi post academisch onderwijs implantologie hoofdzaak 2-DAYS HANDS-ON HUMAN CADAVER COURSE nsoi post acamisch onrwijs implantologie hoofdzaak 2-DAYS HANDS-ON HUMAN CADAVER COURSE KENNIS EN VAARDIGHEID HET MEEST REALISTISCH BENADERD! unieke 2- daagse

Nadere informatie

Schrijf u nu in voor de meest boeiende en praktijk georiënteerde congresdag van het jaar 2011!

Schrijf u nu in voor de meest boeiende en praktijk georiënteerde congresdag van het jaar 2011! RAI Congrescentrum Amsterdam Vrijdag 4 februari 2011 - Congresprogramma - PAUL LAMBRECHTs JOOST ROETERS NIEK OPDAM Roberto spreafico Bijzonder praktijkgerichte lezingen over composiet: 4 zeer gerenommeerde

Nadere informatie

implantologie 2017 nsoi post academisch onderwijs implantologie

implantologie 2017 nsoi post academisch onderwijs implantologie de bovenbouw A L L E FA C E T T E N VA N K R O N E N O P I M P L A N TAT E N nsoi post academisch onderwijs implantologie de bovenbouw A L L E FA C E T T E N VA N K R O N E N O P I M P L A N TAT E N NSOI

Nadere informatie

Vrijdag 17 maart 2006 RAI, Amsterdam Marga Ree Michiel de Cleen Ron Fransman Walter van Driel

Vrijdag 17 maart 2006 RAI, Amsterdam Marga Ree Michiel de Cleen Ron Fransman Walter van Driel Vrijdag 17 maart 2006 RAI, Amsterdam Marga Ree Dilemma s in behandelplanning: een endo doen of niet? Michiel de Cleen De grens van de kanaalpreparatie Ron Fransman Irrigeren tijdens de wortelkanaalbehandeling

Nadere informatie

NHTV 2006-2016 Jubileumcongres Vrijdag 8 april 2016 Hotel van der Valk, Akersloot

NHTV 2006-2016 Jubileumcongres Vrijdag 8 april 2016 Hotel van der Valk, Akersloot NHTV 2006-2016 Jubileumcongres Vrijdag 8 april 2016 Hotel van der Valk, Akersloot Programma vrijdag 8 april 2016, hotel van der Valk, Akersloot 09.15-09.45 uur: inloop met koffie/thee 09.45-10.45 uur:

Nadere informatie

MS-MasterclasS Exclusieve training door MS experts

MS-MasterclasS Exclusieve training door MS experts MS-MasterclasS Exclusieve training door MS experts MS-MasterclasS Graag nodigen wij u, neuroloog of neuroloog in opleiding, uit voor een tweedaagse training die zich richt op de klinische aspecten van

Nadere informatie

www.herbehandeling.nl

www.herbehandeling.nl Vrijdag 5 oktober 2012 - Congresgebouw SPANT! Bussum Endodontische herbehandeling Tony Hoskinson tandarts-endodontoloog Herbehandeling of toch liever een implantaat? Desinfectie bij de endodontische herbehandeling:

Nadere informatie

implantologie 2017 PRINCIPES VOOR IMPLANTOLOGISCH HANDELEN nsoi post academisch onderwijs implantologie

implantologie 2017 PRINCIPES VOOR IMPLANTOLOGISCH HANDELEN nsoi post academisch onderwijs implantologie implantologie 2017 verdieping PRINCIPES VOOR IMPLANTOLOGISCH HANDELEN nsoi post acamisch onrwijs implantologie implantologie 2017 verdieping PRINCIPES VOOR IMPLANTOLOGISCH HANDELEN EEN MUST VOOR IN UW

Nadere informatie

PAO-H NASCHOLING VOOR HUISARTSEN

PAO-H NASCHOLING VOOR HUISARTSEN UTRECHT PAO-H NASCHOLING VOOR HUISARTSEN GEACCREDITEERD 2-Daagse Masterclass Huisartsgeneeskunde Donderdag 9 april en vrijdag 10 april 2015 Collegezaal Broederplein Masterclass huisartsengeneeskunde PROGRAMMA

Nadere informatie

Problematisch middelengebruik, verslaving en werk

Problematisch middelengebruik, verslaving en werk 6e tbv-congres Problematisch middelengebruik, verslaving en werk Dinsdag 11 november 2008 De Heerlickheijd van Ermelo, Ermelo Stichting ter bevordering der Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde www.tbv-online.nl/congres

Nadere informatie

Zorggroepen Congres 2010

Zorggroepen Congres 2010 Zorggroepen Congres 2010 Dinsdag 14 september 2010 Spant!, Bussum Inclusief resultaten RIVM/LVG onderzoek naar de zorggroepen Doelgroep: huisartsen, apothekers en andere zorgverleners: managers, bestuurders

Nadere informatie

RAI Congrescentrum Amsterdam Vrijdag 5 februari 2010. Congresprogramma. Schrijf u nu in voor de meest boeiende en praktijk

RAI Congrescentrum Amsterdam Vrijdag 5 februari 2010. Congresprogramma. Schrijf u nu in voor de meest boeiende en praktijk RAI Congrescentrum Amsterdam Vrijdag 5 februari 2010 Congresprogramma Schrijf u nu in voor de meest boeiende en praktijk georiënteerde congresdag van het jaar 2010! 8 bijzonder praktijkgerichte onderwerpen

Nadere informatie

Eten zonder angst. Nieuw in Nederland: Protocol Cognitieve gedragstherapie bij jongeren met een eetstoornis. Cursussen & Congressen

Eten zonder angst. Nieuw in Nederland: Protocol Cognitieve gedragstherapie bij jongeren met een eetstoornis. Cursussen & Congressen Dinsdag 20 september 2011 Jaarbeurs Utrecht Congres Eetstoornissen: Eten zonder angst Nieuw in Nederland: Protocol Cognitieve gedragstherapie bij jongeren met een eetstoornis Bestemd voor: (cognitieve-)

Nadere informatie

Lustrumviering 11 januari 2019

Lustrumviering 11 januari 2019 Beste leden van de NHTV, 12 ½ jaar! Lustrumviering 11 januari 2019 De NHTV bestaat 12,5 jaar. Daar wil ik toch even bij stilstaan. De NHTV is een vereniging die al die jaren goed verzorgde cursussen en

Nadere informatie

NASCHOLING VOOR HUISARTSEN

NASCHOLING VOOR HUISARTSEN UTRECHT PAO-H NASCHOLING VOOR HUISARTSEN GEACCREDITEERD Hart- en vaatziekten Donderdag 3 oktober 2013 9.00-17.00 uur Geaccrediteerd voor 6 punten INLEIDING Een nascholingsdag met waardevolle nieuwe informatie

Nadere informatie

STICHTING VOOR WETENSCHAPPELIJK TANDHEELKUNDIGE A R B E I D WWW.NVT.NU I NFO@ NVT. NU

STICHTING VOOR WETENSCHAPPELIJK TANDHEELKUNDIGE A R B E I D WWW.NVT.NU I NFO@ NVT. NU WT A STICHTING VOO WETENSCHAPPELIJK TANDHEELKUNDIGE A B E I D V I J D A G 4 O K T O B E 2013 M I D D A G + AV O N D A C TA, A M S T E D A M I NFO@ NVT. NU WT A STICHTING VOO WETENSCHAPPELIJK TANDHEELKUNDIGE

Nadere informatie

NASCHOLINGSREIS IERLAND 2016

NASCHOLINGSREIS IERLAND 2016 NASCHOLINGSREIS IERLAND 2016 9 juni 12 juni Alles is Liefde.. voor Paro! Na zeven keer kunnen we inmiddels wel zeggen dat het een traditie is om begin juni een nascholing te organiseren in Ierland. Een

Nadere informatie

Zorggroepen Congres 2011

Zorggroepen Congres 2011 Zorggroepen Congres 2011 Van ziektes naar mensen, een programmatische aanpak van casemanagement Woensdag 14 september 2011 Spant! Bussum Bestemd voor huisartsen, apothekers en andere zorgverleners: managers,

Nadere informatie

implantologie 2018 PRINCIPES VOOR IMPLANTOLOGISCH HANDELEN nsoi post academisch onderwijs implantologie

implantologie 2018 PRINCIPES VOOR IMPLANTOLOGISCH HANDELEN nsoi post academisch onderwijs implantologie verdieping PRINCIPES VOOR IMPLANTOLOGISCH HANDELEN nsoi post acamisch onrwijs implantologie verdieping PRINCIPES VOOR IMPLANTOLOGISCH HANDELEN EEN MUST VOOR IN UW TANDHEELKUNDIG CURRICULUM VITAE! beeld:

Nadere informatie

Paro-info januari 2017

Paro-info januari 2017 Paro-info januari 2017 Geachte lezer, Voor u ligt de eerste Paro-info van 2017. Het team van de Parodontologische Kliniek wenst u allen een voorspoedig en gezond 2017 toe. In deze Paro-info treft u aan

Nadere informatie

Uitnodiging. endo richt lijn. Een evidence based handvat voor de endodontische behandeling

Uitnodiging. endo richt lijn. Een evidence based handvat voor de endodontische behandeling Uitnodiging De endo richt lijn Een evidence based handvat voor de endodontische behandeling Voorjaarscongres NVvE Zaterdag 7 maart 2015 Hotel Okura Amsterdam Met medewerking van de universiteiten van Nijmegen,

Nadere informatie

Harde lessen voor zacht weefsel bewerkstelligt een verandering van je perspectief en bevordert

Harde lessen voor zacht weefsel bewerkstelligt een verandering van je perspectief en bevordert HARDE LESSEN VOOR ZACHT WEEFSEL Geen steken laten vallen van het begin tot aan het eind van een reconstructie Tandheelkundige implantaten hebben een bestaansrecht verworven als vervangers voor wortels

Nadere informatie

Ontwikkelingen in de behandeling van volwassenen met een autismespectrum stoornis. Donderdag 23 januari 2014 Jaarbeurs Utrecht

Ontwikkelingen in de behandeling van volwassenen met een autismespectrum stoornis. Donderdag 23 januari 2014 Jaarbeurs Utrecht Ontwikkelingen in de behandeling van volwassenen met een autismespectrum Congres stoornis Donderdag 23 januari 2014 Jaarbeurs Utrecht Ontwikkelingen in de behandeling van volwassenen met een AUTISMESPECTRUMSTOORNIS

Nadere informatie

Een gezonde mond in een gezond lichaam

Een gezonde mond in een gezond lichaam Een gezonde mond in een gezond lichaam Jubileumsymposium Ter gelegenheid van haar vijfentwintig jarig bestaan organiseert de Parodontologische Kliniek Den Haag een jubileumsymposium op vrijdag 27 september

Nadere informatie

Strategisch plan NVvP

Strategisch plan NVvP Strategisch plan NVvP 2017-2022 Inleiding Doel In de zomer van 2016 heeft het bestuur van de NVvP besloten om de toekomstvisie 2012-2017 te vervangen en aan te passen voor de komende periode van 2017 2022.

Nadere informatie

Congres Behandeling van verstoorde

Congres Behandeling van verstoorde Congres Behandeling van verstoorde hechting Bij kinderen Donderdag 19 september 2013, Jaarbeurs Utrecht Met onderwerpen als: De laatste ontwikkelingen op het gebied van verstoorde hechting bij kinderen

Nadere informatie

Welkom op het voorjaarscongres 2010 van de NVvP, Hollandse Nieuwe

Welkom op het voorjaarscongres 2010 van de NVvP, Hollandse Nieuwe Congresgangers, Welkom op het voorjaarscongres 2010 van de NVvP, Hollandse Nieuwe Kennis vergaren is tijdrovend. Terwijl het aanbod en de beschikbaarheid van informatie nog nooit zo groot geweest is. We

Nadere informatie

Leergang Effectief Beleidsonderzoek Interactieve leergang over de rol van beleidsonderzoek in het beleidsproces

Leergang Effectief Beleidsonderzoek Interactieve leergang over de rol van beleidsonderzoek in het beleidsproces Leergang Effectief Beleidsonderzoek Interactieve leergang over de rol van beleidsonderzoek in het beleidsproces Vrijdagen 31 oktober, 7 & 14 November 2014 Utrecht (Hotel NH Utrecht) Doelgroepen leergang:

Nadere informatie

Programma congres Ivoren Kruis. Het roer moet om!

Programma congres Ivoren Kruis. Het roer moet om! Programma congres Ivoren Kruis Het roer moet om! Datum: Zaterdag 16 november 2013 Aanvang: 8:30 uur (Algemene Ledenvergadering) 10:55 uur (congres) Locatie: ACTA Gustav Mahlerlaan 3004 1081 LA Amsterdam

Nadere informatie

EXECUTIEVE FUNCTIES. Congres DONDERDAG 5 JUNI 2014 JAARBEURS UTRECHT

EXECUTIEVE FUNCTIES. Congres DONDERDAG 5 JUNI 2014 JAARBEURS UTRECHT EXECUTIEVE FUNCTIES Kinderen en adolescenten met problemen met inhibitie, cognitieve controle, emotieregulatie, werkgeheugen, motivatie en zelfregulatie thuis en op school Congres DONDERDAG 5 JUNI 2014

Nadere informatie

Gezond of toch ziek?

Gezond of toch ziek? Z i e k v a n d a r m p r o b l e m a t i e k I I Symposium Gezond of toch ziek? Wetenschap en praktijk van suboptimale gezondheid Het symposium is bestemd voor: Huisartsen Specialisten Ouderengeneeskunde

Nadere informatie

Inschrijven via www.bsl.nl/nvvp

Inschrijven via www.bsl.nl/nvvp Tot welke prijs?! De keuzes van de vrijgevestigde GGZ-professional anno 2013 Vrijdag 14 juni 2013 Rode Hoed, Amsterdam Dit congres is bestemd voor vrijgevestigde gz- en klinisch psychologen, psychotherapeuten

Nadere informatie

UTRECHT PAO-H NASCHOLING VOOR HUISARTSEN GEACCREDITEERD. Kindergeneeskunde. Vrijdag 20 september 2013 9.00-17.00 uur. Geaccrediteerd voor 6 punten

UTRECHT PAO-H NASCHOLING VOOR HUISARTSEN GEACCREDITEERD. Kindergeneeskunde. Vrijdag 20 september 2013 9.00-17.00 uur. Geaccrediteerd voor 6 punten UTRECHT PAO-H NASCHOLING VOOR HUISARTSEN GEACCREDITEERD Kindergeneeskunde Vrijdag 20 september 2013 9.00-17.00 uur Geaccrediteerd voor 6 punten INLEIDING Een dag met veel verschillende onderwerpen die

Nadere informatie

NASCHOLINGSREIS BARCELONA 2016

NASCHOLINGSREIS BARCELONA 2016 NASCHOLINGSREIS BARCELONA 2016 26 mei 29 mei Fundamentele kennis en praktische vaardigheid in het chirurgische aspect van de implantologie. Na het succes van de nascholingsreis naar Madrid in 2015 organiseert

Nadere informatie

Leergang Effectief Beleidsonderzoek Interactieve leergang over de rol van beleidsonderzoek in het beleidsproces op lokaal en regionaal niveau

Leergang Effectief Beleidsonderzoek Interactieve leergang over de rol van beleidsonderzoek in het beleidsproces op lokaal en regionaal niveau Leergang Effectief Beleidsonderzoek Interactieve leergang over de rol van beleidsonderzoek in het beleidsproces op lokaal en regionaal niveau Vrijdagen 1, 15 & 29 November 2013 Utrecht (Hotel NH Utrecht)

Nadere informatie

ANGST, DWANG EN TICSTOORNISSEN BIJ KINDEREN

ANGST, DWANG EN TICSTOORNISSEN BIJ KINDEREN ANGST, DWANG EN TICSTOORNISSEN BIJ KINDEREN 10 maart 2015 CONGRES Regardz WTC Arnhem Angst, dwang en ticstoornissen Angst, dwang en tics komen bij meer dan 10% van alle kinderen en adolescenten voor. Maar

Nadere informatie

Nieuwe wegen in technisch beheer van woningen. 4-daagse cursus. 18/19 april en 30/31 mei Conferentiecentrum Kaap Doorn, Doorn

Nieuwe wegen in technisch beheer van woningen. 4-daagse cursus. 18/19 april en 30/31 mei Conferentiecentrum Kaap Doorn, Doorn Onderzoeksinstituut OTB C. Schram / Nationale Beeldbank 4-daagse cursus Nieuwe wegen in technisch beheer van woningen 18/19 april en 30/31 mei 2012 Conferentiecentrum Kaap Doorn, Doorn Programma woensdag

Nadere informatie

Een nieuwe kijk op cariëspreventie

Een nieuwe kijk op cariëspreventie Programma congres Ivoren Kruis Aanmelding en betaling Het congres Een nieuwe kijk op cariëspreventie op vrijdag 4 november is gratis toegankelijk voor leden van het Ivoren Kruis. Niet-leden betalen 250-

Nadere informatie

Geneesmiddelen en ouderen

Geneesmiddelen en ouderen Geneesmiddelen en ouderen Vrijdag 24 april 2015 9.00 17.00 uur Broederplein in Zeist PAO-H NASCHOLING VOOR HUISARTSEN Inleiding: Ouderen vormen het leeuwendeel van de medicijngebruikers. Zij lopen echter

Nadere informatie

Gevoelige tandhalzen Het laat je niet koud!

Gevoelige tandhalzen Het laat je niet koud! Programma congres Ivoren Kruis Gevoelige tandhalzen Het laat je niet koud! Praktische tips en adviezen voor de mondzorgpraktijk Datum: Zaterdag 17 november Aanvang: 9:00 uur (Algemene Ledenvergadering)

Nadere informatie

Geen keurslijf, maar ruimte voor eigen keuzes. 2e Cardiovasculair Risicomanagement Congres. De nieuwe multidisciplinaire richtlijn

Geen keurslijf, maar ruimte voor eigen keuzes. 2e Cardiovasculair Risicomanagement Congres. De nieuwe multidisciplinaire richtlijn 2e Cardiovasculair Risicomanagement Congres De nieuwe multidisciplinaire richtlijn Woensdag 20 juni 2012, ReeHorst te Ede Geen keurslijf, maar ruimte voor eigen keuzes Platform Uitnodiging Geachte collega,

Nadere informatie

Vragenlijst voor de praktijken van tandprothetici

Vragenlijst voor de praktijken van tandprothetici Landelijke uitvraag Zichtbare Mondzorg 2012 Vragenlijst voor de praktijken van tandprothetici mei 2012 A B C D E F G H Algemene praktijkinformatie Bereikbaarheid Informatie over de behandeling Zorgverleners

Nadere informatie

EXECUTIEVE FUNCTIES. bij kinderen en adolescenten. Jaarbeurs Utrecht. De stand van zaken. Donderdag 27 juni 2013

EXECUTIEVE FUNCTIES. bij kinderen en adolescenten. Jaarbeurs Utrecht. De stand van zaken. Donderdag 27 juni 2013 EXECUTIEVE FUNCTIES bij kinderen en adolescenten Congres De stand van zaken Donderdag 27 juni 2013 Jaarbeurs Utrecht EXECUTIEVE FUNCTIES De stand van zaken 2013 Executieve functies zijn de afgelopen jaren

Nadere informatie

CONGRES 6 NOVEMBER 2014

CONGRES 6 NOVEMBER 2014 Prikkelverwerking CONGRES Prikkelverwerkingsstoornissen bij kinderen en adolescenten met ASS, ADHD, ODD, CD, OCD, angst en hoogbegaafdheid Postillion Bunnik Utrecht 6 NOVEMBER 2014 prof.dr. Pieter Duker

Nadere informatie

EMOTIEREGULATIE. Jaarbeurs Utrecht. Boosheid, verdriet en angst bij kinderen en adolescenten met ASS, ODD, ADHD, depressie en borderline

EMOTIEREGULATIE. Jaarbeurs Utrecht. Boosheid, verdriet en angst bij kinderen en adolescenten met ASS, ODD, ADHD, depressie en borderline EMOTIEREGULATIE Boosheid, verdriet en angst bij kinderen en adolescenten met ASS, ODD, ADHD, depressie en borderline Congres Dinsdag 26 november 2013 Jaarbeurs Utrecht prof.dr. Bram Orobio de Castro prof.dr.

Nadere informatie

Workshops: Workshop: Spreker: Workshop: Spreker:

Workshops: Workshop: Spreker: Workshop: Spreker: Workshops: BioComp Industries BioComp Industries B.V. produceert het zelf ontwikkelde BioComp implantaatsysteem, met bijbehorende onderdelen en instrumentarium. Workshop: De valkuilen bij de passing van

Nadere informatie

MS-MasterclasS Exclusieve training door MS-experts 27 en 28 januari 2011

MS-MasterclasS Exclusieve training door MS-experts 27 en 28 januari 2011 MS-MasterclasS Exclusieve training door MS-experts 27 en 28 januari 2011 MS-MasterclasS Graag nodigen wij u, neuroloog of neuroloog in opleiding, uit voor een tweedaagse training over de klinische aspecten

Nadere informatie

Samen de juiste koers bepalen

Samen de juiste koers bepalen Samen de juiste koers bepalen Adviseren en faciliteren op basis Geachte collega, Tandheelkunde hoort bij de tandartsen thuis. Zo simpel is het. En zo dient het te blijven. In dit licht bezien, is er binnen

Nadere informatie

Top Cursus Verontreinigde Bodems

Top Cursus Verontreinigde Bodems Verder kijken dan je werkveld breed is... cursusfolder Top Cursus Verontreinigde Bodems Actuele Beleidsontwikkelingen & Innovatieve Technologieën (MSc Level) Introductie Bodembeleid vormt een belangrijk

Nadere informatie

11 e TBV Congres Vrouw en werk

11 e TBV Congres Vrouw en werk 11 e TBV Congres Vrouw en werk Donderdag 21 november 2013 Media Plaza, Jaarbeurs Utrecht Thema vrouwen, gezondheid en arbeid uit verschillende invalshoeken: Arbeidsparticipatie en mobiliteit Verschillen

Nadere informatie

3-daagse Masterclass Zorg ICT: EPD en ehealth toepassingen in de zorg

3-daagse Masterclass Zorg ICT: EPD en ehealth toepassingen in de zorg 3-daagse Masterclass Zorg ICT: EPD en ehealth toepassingen in de zorg 12 maart, 9 april en 7 mei 2014 Locatie: Broederplein 39, 3703 CD Zeist Nascholing voor professionals in de gezondheidszorg Georganiseerd

Nadere informatie

Over de toekomst van de psychiatrische diagnostiek

Over de toekomst van de psychiatrische diagnostiek Over de toekomst van de psychiatrische diagnostiek Wetenschappelijk symposium ter gelegenheid van het afscheid van prof. dr. Michiel W. Hengeveld als afdelingshoofd psychiatrie bij het Erasmus MC Rotterdam

Nadere informatie

LEVEL UP! INSPIRATIE DAG 18 OKTOBER 2016

LEVEL UP! INSPIRATIE DAG 18 OKTOBER 2016 18 OKTOBER 2016 Ondernemers, managers, leidinggevenden, ambitieuze medewerkers. Iedereen heeft soms even behoefte aan een moment voor zichzelf, even sparren met anderen, investeren in zijn eigen ontwikkeling

Nadere informatie

Succesvol Veranderingen Realiseren

Succesvol Veranderingen Realiseren Training Succesvol Veranderingen Realiseren Effectief resultaten boeken door de kern aan te pakken. Training Succesvol veranderingen realiseren ph advies Organisaties kunnen niet bloeien zonder verandering,

Nadere informatie

Presteren op het hoogste niveau. 13/14/15 juni. Zwolle

Presteren op het hoogste niveau. 13/14/15 juni. Zwolle Presteren op het hoogste niveau D 13/14/15 juni EEG 2013 DEEG 2013 in het Michelin sterren restaurant van Librije s Hotel, een uitzonderlijke locatie. DEEG is een bijeenkomst met een besloten karakter

Nadere informatie

Interpolis ZorgActief

Interpolis ZorgActief Interpolis ZorgActief Mondzorg 2014 1 Mondzorg Bij Interpolis ZorgActief houden wij de informatie over uw zorgverzekering graag glashelder. Daarom informeren wij u met deze brochure over onze uitgebreide

Nadere informatie

Herregistratietabel Restauratief Tandartsen

Herregistratietabel Restauratief Tandartsen Herregistratietabel Restauratief Tandartsen Punten waarderingstabel voor de herregistratie van de Restauratief Tandarts De patiëntgebonden activiteit beslaat minimaal 0,4 fte (442 uur) op basis van 1106

Nadere informatie

ZOMERCURSUS VOOR BEDRIJFS- EN VERZEKERINGSARTSEN

ZOMERCURSUS VOOR BEDRIJFS- EN VERZEKERINGSARTSEN ZOMERCURSUS VOOR BEDRIJFS- EN VERZEKERINGSARTSEN Woensdag 2 t/m vrijdag 4 september 2015 bedrijfs- en verzekeringsgeneeskunde Toelichting PAO Heyendael organiseert, samen met de SGBO op woensdag 2 tot

Nadere informatie

Lachen uw patiënten?

Lachen uw patiënten? Lachen uw patiënten? Hoe tevreden zijn uw patiënten? Begin jaren 90 zijn er binnen de orthodontie enkele landelijke onderzoeken uitgevoerd naar patiëntentevredenheid. Eén daarvan betrof een onderzoek onder

Nadere informatie

NSOI NAJAARSCONGRES 20I7

NSOI NAJAARSCONGRES 20I7 NSOI NAJAARSCONGRES 20I7 3 Wuitijzen het Oosten VOOR HET EERST OP EEN NEDERLANDS PODIUM! ˇ IUS (Litouwen) TOMAS LINKEVIC LINKEVIC LINKEVIC IUS ISTVAN URBAN (Hongarije) FLORIN COFAR COFA (Roemenië) 15 DECEMBER

Nadere informatie

Emotieregulatie BIJ KINDEREN EN ADOLESCENTEN

Emotieregulatie BIJ KINDEREN EN ADOLESCENTEN Emotieregulatie BIJ KINDEREN EN ADOLESCENTEN CONGRES DONDERDAG 2 NOVEMBER 2017 Emotieregulatie Boosheid, woedeaanvallen, angst, frustratie, verdriet en somberheid: veel kinderen en adolescenten hebben

Nadere informatie

Aansluiting medewerkers van tandartsen en tandartsspecialisten

Aansluiting medewerkers van tandartsen en tandartsspecialisten Vragenformulier Aansluiting medewerkers van tandartsen en tandartsspecialisten A. ALGEMEEN DEEL Waarom dit formulier invullen en opsturen aan PFZW? Afhankelijk van uw situatie is uw organisatie wettelijk

Nadere informatie

I N F O R M A T I E. permanent restaureren met glas de definitieve doorbraak. dagtraining en hands-on workshop voor tandartsen

I N F O R M A T I E. permanent restaureren met glas de definitieve doorbraak. dagtraining en hands-on workshop voor tandartsen I N F O R M A T I E dagtraining en hands-on workshop voor tandartsen permanent restaureren met glas Deze training is geaccrediteerd met het Q-Keurmerk door de Stichting QuAT KRT-Q punten: 8 www.gcp-dental.com/cursus

Nadere informatie

Behandelingen in het kader van de aanvullende verzekering hoeven niet aangevraagd te worden tenzij anders aangegeven.

Behandelingen in het kader van de aanvullende verzekering hoeven niet aangevraagd te worden tenzij anders aangegeven. Machtigingenbeleid mondzorg 2017 Algemeen We besteden veel aandacht aan het machtigingenproces om de machtigingsaanvragen zo spoedig mogelijk voor u en uw cliënt te kunnen afhandelen. U kunt de aanvragen

Nadere informatie

Cursus PDL Coach. Cursus PDL coach: 11 mei Verdiepingscursus voor PDLcoaches: 22 juni Voor wie is de cursus PDL coach?

Cursus PDL Coach. Cursus PDL coach: 11 mei Verdiepingscursus voor PDLcoaches: 22 juni Voor wie is de cursus PDL coach? Cursus PDL Coach Cursus PDL coach: 11 mei 2018 Verdiepingscursus voor PDLcoaches: 22 juni 2018 Voor wie is de cursus PDL coach? Heb je de PDL-training gevolgd en heb je ook altijd al het enthousiasme voor

Nadere informatie

REGLEMENT IMPLANTOLOOG. Reglement Implantoloog

REGLEMENT IMPLANTOLOOG. Reglement Implantoloog Reglement Implantoloog 6 NEDERLANDSE VERENIGING VOOR ORALE IMPLANTOLOGIE II Reglement Implantoloog Hoofdstuk 1 Algemeen 7 Hoofdstuk 2 Taken van de implantoloog NVOI 8 Hoofdstuk 3 Voorwaarden voor erkenning

Nadere informatie

Wilhelmina Kinderziekenhuis. Uitnodiging. Symposium Kinderallergologie. Kennis in de praktijk! vrijdag 29 mei 2015 Locatie UMC Utrecht

Wilhelmina Kinderziekenhuis. Uitnodiging. Symposium Kinderallergologie. Kennis in de praktijk! vrijdag 29 mei 2015 Locatie UMC Utrecht Wilhelmina Kinderziekenhuis Uitnodiging Symposium Kinderallergologie Kennis in de praktijk! vrijdag 29 mei 2015 Locatie UMC Utrecht Geachte collega, Kinderartsen, dermatologen, KNO-artsen en diëtisten

Nadere informatie