Impact als Business Controller

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Impact als Business Controller"

Transcriptie

1 van businesspartner naar CFO DE MENS IN HET VAK VAN BUSINESS CONTROLLER Veel business controllers willen doorgroeien naar business partner en uiteindelijk CFO. Als CFO word je gevraagd om op strategisch niveau -gericht op de hele organisatie- direct toegevoegde waarde te bieden. Hoe maak je als mens achter de business controller de noodzakelijke stappen? Vragen die wij veel horen zijn: Ik word nog veel te veel gezien als criticaster, hoe zorg ik dat mijn klanten mij gaan zien als adviseur? Hoe ontwikkel ik meer gevoel voor the business? Hoe kan ik mijn onafhankelijkheid als business controller overeind houden? Hoe opereer ik als lid van een MT, waar ingrijpende managementbeslissingen genomen worden? Hoe ga ik om met de dilemma s van alledag? Vakinhoudelijke kennis is een noodzakelijke voorwaarde om als controller resultaat te bereiken, maar het is niet voldoende. Adviseren, het ontwerpen en geven van adviezen die geaccepteerd en uitgevoerd kunnen worden, hoort ook bij het vak van de controller. En bovenal, in staat zijn om op cruciale momenten, vanuit de kern van de eigen persoonlijkheid te acteren. Inzicht in, ontwikkelen en versterken van deze kern staat centraal in deze leergang. In de leergang leggen wij de focus op het vergroten van de impact van de business controller. Deze impact ontstaat als hij/zij vakkennis, adviesvaardigheden en persoonlijke kracht op hoog niveau met elkaar verbindt. Uitgangspunt is het ervaren hoe deze onderwerpen elkaar versterken in de eigen business control praktijk. Inclusief het succesvolle boek Adviseren als tweede beroep en een reader Voorbeelden van de eigen praktijksituaties zijn: De business opereert meer en meer in netwerken; hoe werk je goede controlling uit in die situatie? Hoe houd ik als controller grip op de realisatie van de strategie, die in onzekere periodes continu verandert? Managers vertonen managersgedrag ( bijv. korte termijn resultaatsturing, verwaarlozing control-taken, eigen afdeling eerst). Hoe beïnvloed ik dit gedrag effectief zonder in de rol van politieagent te schieten? Interne beheersing en commercie lijken elkaar te bestrijden in plaats van samen te werken. Hoe zorg ik dat beide belangen elkaar versterken? Gedragscodes zijn papieren tijgers. Hoe zorg ik dat ethische vraagstukken en ongewenst gedrag besproken worden, ook in de top van de organisatie? Wij werken praktijkgericht, waarbij wij uitgaan van uw casuïstiek en de geldende beroeps- en gedragscodes van de controller.

2 Deze leergang is uniek in Nederland, omdat gebruik wordt gemaakt van een mensgerichte aanpak vanuit meerdere perspectieven, namelijk door:. De nieuwe rol van de business controller te verdiepen naar competenties en deze ervaringsgericht te ontwikkelen. Het adviesconcept Adviseren als tweede beroep, van Hannah Nathans, te expliciteren naar de adviesrol van de controller. Het Whole Brain perspectief van Ned Herrmann te gebruiken. Integriteitsvraagstukken in een dilemmaspel te koppelen aan de gedragscodes van de controller, om het gesprek over naleving en stimulering van integriteit in en van de organisatie te kunnen voeren. Leiderschapsontwikkelingt te richten op de rol van de controller, zodat zelfvertrouwen van en vertrouwen in de controller toeneemt. De leergang gaat uit van het principe: I = K * A* P De impact van de business controller wordt bepaald door de Kwaliteit (inhoudelijke bagage als controller), de Acceptatie (de rol als Adviseur), en de Persoonlijkheid (vanuit meerdere perspectieven gezien). OPZET LEERGANG Intakegesprek Iedere deelnemer start met een intakegesprek met de trainer. Tijdens dit gesprek worden de leerdoelen, verwachtingen en vraagstukken van de deelnemer besproken. De deelnemer krijgt uitleg en instructie over de in te vullen Ned Herrmann vragenlijst en informatie over de businesscase die met de gehele leergang meeloopt. Blok 1 Botsen en begrijpen Wat is uw persoonlijke kracht? Wie bent u en waar staat u voor? Presenteren en de betekenis daarvan voor de rol van controller. Introductie van het adviesmodel: wat is het krachtenveld van de businesscontroller in relatie tot zijn of haar rollen, in de context van de onderneming? Probleemanalyse vanuit menselijke en organisatie dynamiek. Effectief contracteren, waarbij wederzijds commitment geborgd worden. Diversiteit van mensen en belangentegenstellingen Adviseren aan business managers over business in control. Vergroten van de acceptatie van het Advies: de 6A s. Impact van het gesprek. Intervisie toepassingsopdrachten Competenties die worden versterkt in blok 1 zijn: organisatiesensitiviteit, klantoriëntatie, visie, communicatieve vaardigheden, probleemanalyse,ondernemerschap, zelfstandigheid, assertiviteit en samenwerken.

3 Blok 2 Creativiteit bij cruciale momenten Creatief zijn in het hanteren van verschillende adviesstijlen en adviesstrategieën in de specifieke control-praktijk van uw organisatie. Reflecteren op stijleffectiviteit; wat is uw voorkeursstijl van beïnvloeden en welke stijl is wanneer effectief? Visie op de rollen van de nieuwe controller en persoonlijke ontwikkeling in die rollen. Creativiteit in gespreksveld, gesprekssturing en omgang met gesprekspartners. De controller als individu: bespreken van de resultaten van de Ned Herrmann vragenlijst en het vergroten van de eigen effectiviteit in de communicatie met andersdenkenden. Uw eigen overtuigingen over control én de overtuigingen van andere stakeholders in en rondom uw organisatie. Creativiteit en zelfvertrouwen bij control en adviesvraagstukken. Intervisie toepassingsopdrachten Competenties die worden versterkt in blok 2 zijn: strategie en visie, probleemanalyse en oordeelsvorming, creativiteit, communicatieve sturing, initiatief en flexibiliteit. Blok 3 Doen en dilemma s Hoe gaat u om met weerstand en verandering? Koppeling van de strategie van uw organisatie naar de rol, positie en bijdrage van business control. Vaststellen van het krachtenveld van stakeholders in uw organisatie, zoals die van invloed is op het draagvlak voor en gedrag van de controlfunctie. Toepassen van en betekenis geven aan de gedragscode in control dilemma s. Methodieken om dilemma s te ontwarren en oplossingen te formuleren die passen in uw eigen organisatie Kritische reflectie op de wijze waarop control in de eigen organisatie is georganiseerd en de daarbij passende acties formuleren Proeve van impact: simulatie waarin de essenties van de leergang getoetst worden. Competenties die worden versterkt in blok 3 zijn, organisatiesensitiviteit, gespreksvaardigheden, resultaatgerichtheid, samenwerken, impact, wijze van optreden, morele competenties.

4 BEGELEIDING De training wordt begeleid door ervaringsdeskundigen en trainers van Nathans Rijnconsult voor mensontwikkeling. Voor informatie over ons bureau kunt u raadplegen. DOELSTELLING Door impact meer resultaat bereiken als business controller. Het ontwikkelen van controllers zodat zij op strategisch niveau kunnen acteren in en voor de bestuursorganen van de organisatie. Dit wordt bereikt door het versterken van effectieve gespreks- en adviesstijlen, eigen kracht en rol in belangentegenstellingen vorm geven, en het omgaan met dilemma s en morele vraagstukken. DOELGROEP De leergang Impact voor Business Controllers is bestemd voor alle business controllers die door willen groeien naar de CFO rol. Voorwaarde voor deelname zijn een aantal jaren praktijkervaring als controller en een inhoudelijke controllersopleiding. De leergang wordt afgesloten met een certificaat van deelname, een persoonlijke Whole Brain rapportage, en feedback van ervaringsdeskundigen. GROEPSGROOTTE Maximaal 12 personen. VORM/TIJDSBESTEDING De leergang bestaat uit drie blokken van twee dagen met een tussenliggend avondprogramma, een individuele intake, intervisiebijeenkomsten tussen de blokken en individuele voorbereiding waaronder uitwerken van een businesscase. WERKWIJZE De bestseller Adviseren als tweede beroep van Hannah Nathans ( exemplaren verkocht!) en relevante artikelen zijn onderdeel van het cursusmateriaal en zijn bij de cursusprijs inbegrepen. De cursustijd wordt zoveel mogelijk besteed aan oefenen, bijvoorbeeld in rollenspellen, discussieopdrachten, behandeling van cases, vragenlijsten en tests, individuele en groepsoefeningen, etc.. In de intervisiebijeenkomsten brengen de deelnemers eigen casuïstiek in,zodat geoefend kan worden met de leerstof in de eigen adviespraktijk. Gedurende de leergang wordt gewerkt aan een eigen businesscase waarvan de vorderingen, vraagstukken, dilemma s en resultaten steeds tijdens de modules als casuïstiek ingebracht kunnen worden.

5 PLAATS Centraal in het land. GELEGENHEID LEERGANG VOORJAAR LEERGANG NAJAAR Intakegesprekken: 11 en 12 april en 13 september 2012 Module 1: 25 en 26 april en 27 september 2012 Module 2: 23 en 24 mei en 25 oktober 2012 Module 3: 20 en 21 juni en 29 november 2012 PERMANENTE EDUCATIE In het kader van de permante educatie worden per module 20 PE punten toegekend. Voor de 2 intervisiebijeenkomsten van 4 uur geld de uur-punt regeling, zodat intervisie 8 PE punten waard is. De gehele leergang levert in totaal 68 PE punten op. IN COMPANY Deze training kunnen wij ook in company voor u verzorgen. Tevens kunnen wij voor u een training op maat maken. Jan Brandsma, manager Control Rabobank de Stellingwerven: Door Rijnconsult is voor ons een training op maat gemaakt met als doelstelling het verhogen van de impact en advieskracht van onze proces- en business controllers. Aan de maatwerkgedachte is ook gedurende de training invulling gegeven wat de effectiviteit zeker ten goede is gekomen. De training is gegeven in een door de trainers gecreëerde ontspannen sfeer van respect en vertrouwen. Dit heeft geresulteerd in enthousiasme bij de deelnemer, forse stappen in persoonlijke ontwikkeling en resultaten die de verwachtingen hebben overtroffen INLICHTINGEN Inhoudelijke informatie per telefoon: (contactperso(o)n(en) toevoegen?) of nathans@rijnconsult.nl. ANNULERING Indien u bij de start van de leergang onverwacht verhinderd bent, kunt u zich voor de gehele leergang laten vervangen door een gelijkwaardige collega, mits tijdig aan ons doorgegeven. Annulering van deelname kan kosteloos tot 2 maanden voor aanvang van de leergang. Daarna brengen wij 50% van de kosten in rekening als het binnen 2 maanden voor de aanvang van de leergang is, en 75% als het 1 maand voor de aanvang van de leergang is. Tussentijdse annulering geeft geen recht op restitutie.

6 ANTWOORDFORMULIER Leergang Impact voor Business Controllers op: Periode : voorjaar, van april tot en met juni 2012 : najaar, van september tot en met november 2012 Na ieder blok volgt een intervisie of praktijkbijeenkomst van een halve dag, door de deelnemers zelf georganiseerd. De data van deze bijeenkomsten worden tijdens de leergang met de deelnemers onderling afgesproken. De prijs voor de training bedraagt in ,- (exclusief btw en overnachting). Het bedrag geldt per persoon en is inclusief lunch en diner, koffie, thee en studiemateriaal. Overnachten op of in de buurt van de locatie van de training is mogelijk, wij kunnen dit voor u regelen. Aanmelden kan door dit formulier te faxen naar: of een kopie in een envelop zenden aan: Nathans Rijnconsult, Postbus 233, 3990 GA Houten. Of u meldt zich aan via De bevestiging en routebeschrijving naar de locatie worden minimaal drie weken voor aanvang van de training verstuurd. Graag duidelijk invullen met blokletters Naam en voorletters : M/V Organisatie/bedrijf : Branche : Functie : Aantal werknemers : >500 Afdeling/kamernr. :... Postadres :... Postcode en plaats :... Factuuradres :. Postcode en plaats : Telefoon en fax : Indien u uw post op uw privéadres wilt ontvangen: Privé adres :... Postcode en plaats : Ik overnacht : wel niet Handtekening :..

TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving -

TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving - TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving - Het vak van intern adviseur De meeste interne adviseurs hebben vaak twee beroepen: naast het vak

Nadere informatie

Training Teamleiderschap

Training Teamleiderschap Training Teamleiderschap Versterk uw rol als boegbeeld van uw team In vier dagen een effectief Teamleider Training Teamleiderschap U bent als teamleider het boegbeeld van uw team. Uw teamleden verwachten

Nadere informatie

Succesvol Veranderingen Realiseren

Succesvol Veranderingen Realiseren Training Succesvol Veranderingen Realiseren Effectief resultaten boeken door de kern aan te pakken. Training Succesvol veranderingen realiseren ph advies Organisaties kunnen niet bloeien zonder verandering,

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

Succesvol Conflicten Oplossen

Succesvol Conflicten Oplossen Eendaagse Workshop Succesvol Conflicten Oplossen Vergroot uw effectiviteit in het hanteren van conflicten Workshop Succesvol Conflicten Oplossen Conflicten op de werkvloer zijn lastig maar ze horen erbij.

Nadere informatie

Opleiding Interne Coach/Trainer IVB. De motor in een lerende organisatie

Opleiding Interne Coach/Trainer IVB. De motor in een lerende organisatie Opleiding Interne Coach/Trainer IVB De motor in een lerende organisatie Opzet van de opleiding Werken vanuit een individuele vraaggerichte benadering De Individuele Vraaggerichte Benadering (IVB) is een

Nadere informatie

M E T A P L U S T R A I N I N G A D V I E S C O A C H I NG

M E T A P L U S T R A I N I N G A D V I E S C O A C H I NG 1 P R O F E S S I O N E E L A D V I S E R E N Programmaconcept Om succesvol te zijn in een organisatie is beheersing van de eigen vakdiscipline niet voldoende. Veel professionals waaronder staf- en beleidsmedewerkers

Nadere informatie

Nieuws voor overheidsmedewerkers

Nieuws voor overheidsmedewerkers Van Oort & Ros Partners bij Ontwikkeling Kerkedijk 11, 1862 BD Bergen www.vanoort-ros.nl 072-5814749 Nieuws voor overheidsmedewerkers Jaartraject Verbindend werken en eigen invloed versterken 2 Kennismaking

Nadere informatie

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Waarom? Ik heb het idee dat ik wel eens tekortschiet als het erom gaat anderen duidelijk te maken wat ik bedoel. Ik

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Quiris

Nadere informatie

Controllership. De noodzaak van strong controllership

Controllership. De noodzaak van strong controllership Verdiepingscyclus Strong Controllership De noodzaak van strong controllership Maatregelen uit het regeerakkoord stellen zorgorganisaties voor nieuwe vragen het strategisch management en bestuur van organisaties

Nadere informatie

leergang KLEUR BEKENNEN Kleedkamergesprekken over leiderschapsontwikkeling

leergang KLEUR BEKENNEN Kleedkamergesprekken over leiderschapsontwikkeling leergang KLEUR BEKENNEN Kleedkamergesprekken over leiderschapsontwikkeling editie 2011 Leiderschap zit vol met paradoxen. De tegenstelling tussen betrokkenheid en distantie, tussen innovatie en behoudendheid,

Nadere informatie

Post-hbo cursus Loopbaanbegeleiding

Post-hbo cursus Loopbaanbegeleiding Post-hbo cursus Loopbaanbegeleiding Actuele ontwikkelingen zoals flexibilisering van arbeid, de noodzaak tot het vergroten van de in- en externe mobiliteit van de werknemer, maar ook wetswijzigingen zorgen

Nadere informatie

Workshop: De (operationeel) medewerker als Ambassadeur - Werken voor en bij je klant -

Workshop: De (operationeel) medewerker als Ambassadeur - Werken voor en bij je klant - Workshop: De (operationeel) medewerker als Ambassadeur - Werken voor en bij je klant - Workshop De (operationeel) medewerker als Ambassadeur Werken voor en bij je klant Inleiding Als uitvoerend technicus

Nadere informatie

MASTERCLASSES PUBLIC AUDITING. Diagnose van organisaties

MASTERCLASSES PUBLIC AUDITING. Diagnose van organisaties MASTERCLASSES PUBLIC AUDITING Diagnose van organisaties Nieuwe netwerken, sociale media, individualisering, decentralisatie, losse samenwerkingsvormen en informelere omgangsvormen, roep om transparantie:

Nadere informatie

Maatwerk voor nieuwe ROS-adviseurs Informatiebijeenkomst en Leergang 2013

Maatwerk voor nieuwe ROS-adviseurs Informatiebijeenkomst en Leergang 2013 Maatwerk voor nieuwe ROS-adviseurs Informatiebijeenkomst en Leergang 2013 Leergang Procesbegeleiding samenwerking, organisatie en innovatie in de eerste lijn voor nieuwe ROS-adviseurs (code L13-2) Voor

Nadere informatie

FOODSERVICE SALES ACCELERATOR. Powered by

FOODSERVICE SALES ACCELERATOR. Powered by FOODSERVICE SALES ACCELERATOR Powered by & Succesvolle commerciële professionals zijn goed in het helpen van hun klanten. Zij willen écht het verschil maken in het contact met de klant. Het Foodservice

Nadere informatie

Brochure. Training beleidsplan, beleidsnotitie en een rapport schrijven in 1 dag

Brochure. Training beleidsplan, beleidsnotitie en een rapport schrijven in 1 dag Brochure Training beleidsplan, beleidsnotitie en een rapport schrijven in 1 dag Met meer zelfvertrouwen rapporteren HRM Academy Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Training beleidsplan, beleidsnotitie en

Nadere informatie

Sollicitatietraining: op weg naar stage & werk

Sollicitatietraining: op weg naar stage & werk Sollicitatietraining: op weg naar stage & werk De jongeren die zich aanmelden bij Maljuna Frato hebben een grote afstand tot de arbeidsmarkt en hebben weinig of geen zicht op hun mogelijkheden, kwaliteiten

Nadere informatie

Een leergang over talent en ambitie voor vrouwen die het heft in eigen hand nemen Vrouwen maken het Verschil

Een leergang over talent en ambitie voor vrouwen die het heft in eigen hand nemen Vrouwen maken het Verschil Een leergang over talent en ambitie voor vrouwen die het heft in eigen hand nemen Vrouwen Vrouwen verschil is een leergang voor vrouwen die zich herkennen in de begrippen maatschappelijke betrokkenheid,

Nadere informatie

Professional Coach Week

Professional Coach Week Professional Coach Week Een week intensief werken aan de coach in jezelf. 2-6 september 2013 27-31 januari 2014 associatie voor coaching DORPSSTRAAT 1 5735 EA AARLE-RIXTEL TEL. 0492-385544 WWW.ASSOCIATIEVOORCOACHING.COM

Nadere informatie

Opleiding DIFERENCI TRAINER FACILITATOR

Opleiding DIFERENCI TRAINER FACILITATOR Opleiding DIFERENCI J RINER FCILIOR rainen/facilitaten is een vak, een ambacht. Dat doe je met heel je hebben en houwen als je het tenminste een uitdaging vindt om mensen in beweging te brengen Dit ambacht

Nadere informatie

Post HBO opleiding Jobcoach/Trajectbegeleider

Post HBO opleiding Jobcoach/Trajectbegeleider Post HBO opleiding Jobcoach/Trajectbegeleider Combo Emonomy Combo Emonomy heeft een lange historie en traditie in methodiekontwikkeling, onderzoek, opleiding, coaching en advies op het gebied van arbeidsontwikkeling,

Nadere informatie

Workshop. Complexe Onderhandelingen

Workshop. Complexe Onderhandelingen Workshop Complexe Onderhandelingen Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd, gekopieerd, opgeslagen of

Nadere informatie

People s Business Jobmarketing Training voor Professionals

People s Business Jobmarketing Training voor Professionals Jobmarketing, je weet wat je wilt en dan?! In uw werk op het gebied van loopbaan- en reïntegratiebegeleiding staat u samen met uw cliënt dieper stil bij wat hij of zij kan en wil in het werk en bij de

Nadere informatie

Cursus Leiderschapsvaardigheden

Cursus Leiderschapsvaardigheden Cursus Leiderschapsvaardigheden Persoonlijk Leiderschap Strategisch Leidinggeven Samenwerken Beleid en Organisatie Leiderschapsvaardigheden en Managementtools Algemene informatie De opleiding Leiderschapsvaardigheden

Nadere informatie

COACHOPLEIDING VOOR PROFESSIONALS (6-DAAGS) IN HET KORT CONTACTGEGEVENS DE KRACHT VAN ONZE COACHOPLEIDING PERSOONLIJKE AANDACHT BLENDED LEARNING

COACHOPLEIDING VOOR PROFESSIONALS (6-DAAGS) IN HET KORT CONTACTGEGEVENS DE KRACHT VAN ONZE COACHOPLEIDING PERSOONLIJKE AANDACHT BLENDED LEARNING COACHOPLEIDING VOOR PROFESSIONALS (6-DAAGS) Er zijn veel redenen om een coachopleiding te volgen. Als u wilt werken als coach is een coachopleiding natuurlijk een voorwaarde. Maar ook voor optimale carrièregroei

Nadere informatie

Krachtig samenwerken: meer bereiken

Krachtig samenwerken: meer bereiken Of ligt het misschien ook aan mij? Krachtig samenwerken: meer bereiken Voor verantwoordelijke, resultaatgerichte managers en professionals die willen leren hoe ze meer voor elkaar krijgen. Belangrijke

Nadere informatie

Workshop: De Klantgerichte Monteur. Klantbewust denken en doen voor technici in de procesindustrie. 1- daagse workshop

Workshop: De Klantgerichte Monteur. Klantbewust denken en doen voor technici in de procesindustrie. 1- daagse workshop Workshop: De Klantgerichte Monteur Klantbewust denken en doen voor technici in de procesindustrie. 1- daagse workshop Workshop De Klantgerichte Monteur Klantbewust denken en doen voor technici in de procesindustrie.

Nadere informatie

Controllership. De noodzaak van strong controllership

Controllership. De noodzaak van strong controllership Verdiepingscyclus Strong Controllership De noodzaak van strong controllership Maatregelen uit het regeerakkoord stellen zorgorganisaties voor nieuwe vragen het strategisch management en bestuur van organisaties

Nadere informatie

De ervaren commissaris verdiept en vernieuwt. Ook zichzelf. High Level Toezicht

De ervaren commissaris verdiept en vernieuwt. Ook zichzelf. High Level Toezicht De ervaren commissaris verdiept en vernieuwt. Ook zichzelf. High Level Toezicht High Level Toezicht VERGROTEN VAN PERSOONLIJKE EFFECTIVITEIT Juist het bewust zijn van de eigen bril en context, de maatschappelijke

Nadere informatie

De ervaren commissaris verdiept en vernieuwt. Ook zichzelf.

De ervaren commissaris verdiept en vernieuwt. Ook zichzelf. De ervaren commissaris verdiept en vernieuwt. Ook zichzelf. High Level Toezicht in de Zorg High Level Toezicht in de Zorg VERDIEPEN DOOR REFLECTIE Het bieden van goede zorg aan cliënten, is de kern van

Nadere informatie

(0 reviews) JE BENT ADVISEUR ADVIESVAARDIGHEDEN VOOR YOUNG PROFESSIONALS

(0 reviews) JE BENT ADVISEUR ADVIESVAARDIGHEDEN VOOR YOUNG PROFESSIONALS (0 reviews) JE BENT ADVISEUR ADVIESVAARDIGHEDEN VOOR YOUNG PROFESSIONALS Meer invloed krijgen? Het kan. Je bent al even aan het werk en je wilt groeien in je rol als adviseur. In deze training oefen je

Nadere informatie

Brochure. Training HR en timemanagement. In 1 dag slimmer met je tijd om leren gaan

Brochure. Training HR en timemanagement. In 1 dag slimmer met je tijd om leren gaan Brochure Training HR en timemanagement In 1 dag slimmer met je tijd om leren gaan Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Training HR en timemanagement 4 Algemene informatie over de training 6 Maatwerk 7 Contact

Nadere informatie

opleiding Leergang Train de Trainer Trainers in

opleiding Leergang Train de Trainer Trainers in Trainers in opleiding Leergang Train de Trainer Het is niet de sterkste die overleeft, ook niet de slimste, maar degene die het meest openstaat voor verandering. Unieke insteek! De wereld om ons heen verandert

Nadere informatie

OPLEIDING TOT WKS-COACH

OPLEIDING TOT WKS-COACH AKS trainingen www.kleineschaars.com OPLEIDING TOT WKS-COACH Elk jaar starten we trainingen voor mensen die als WKS-coach in de eigen organisatie de taak krijgen om de implementatie van het model van Willem

Nadere informatie

Middenkaderopleiding voor potentials (MKOP)

Middenkaderopleiding voor potentials (MKOP) Middenkaderopleiding voor potentials (MKOP) Zorg met een breed palet aan leiderschapsskills voor een stevige basis als toekomstig leidinggevende Voor wie Iedereen die geen leidinggevende is, maar wel de

Nadere informatie

MANAGEN VAN CONFLICTEN OP DE WERKPLEK. Vaardigheidstraining

MANAGEN VAN CONFLICTEN OP DE WERKPLEK. Vaardigheidstraining MANAGEN VAN CONFLICTEN OP DE WERKPLEK Vaardigheidstraining Managen van conflicten op de werkvloer Introductie Conflicten hebben zowel belemmerende als kansrijke aspecten. Naast pijn, verwarring en onzekerheid

Nadere informatie

ASSERTIVITEIT. beter communiceren vanuit jezelf

ASSERTIVITEIT. beter communiceren vanuit jezelf ASSERTIVITEIT beter communiceren vanuit jezelf Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij

Nadere informatie

NLP Business Practitioner Training

NLP Business Practitioner Training NLP Business Practitioner Training Sturen met Emotionele Intelligentie Bent u toe aan een doorbraak? Wat levert NLP u op? Inspiratie en focus Persoonlijke effectiviteit Communicatieve kracht Persoonlijke

Nadere informatie

Trainingen die je in beweging brengen!

Trainingen die je in beweging brengen! Trainingen die je in beweging brengen! Een training bij Caro van Roon brengt je in beweging. Dat levert je inzichten, ervaringen en kennis op over jezelf en de ander. Je leert vanuit je eigen persoonlijkheid

Nadere informatie

Brochure. Cursus HR en arbeidsrecht. Kennis opdoen van het arbeidsrecht

Brochure. Cursus HR en arbeidsrecht. Kennis opdoen van het arbeidsrecht Brochure Cursus HR en arbeidsrecht Kennis opdoen van het arbeidsrecht Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Cursus HR en arbeidsrecht 4 Algemene informatie over de training 6 Maatwerk 7 Contact 7 Checklist

Nadere informatie

Dialoog tussen mens en paard

Dialoog tussen mens en paard Dialoog tussen mens en paard Opleiding tot Kinder DialoogCoach Prospectus Een goede coach ziet mogelijkheden Opleiding tot DialoogCoach 2014/2015/2016 Inhoud Welkom... 3 Doel... 3 Opleiding tot DialoogCoach...

Nadere informatie

Administratief Procesrecht

Administratief Procesrecht Administratief Procesrecht In deze opleiding ontwikkelt u algemene kennis van administratief procesrecht. Dit praktijkgerichte programma is dan ook specifiek afgestemd op uw functie als bewindvoerder.

Nadere informatie

De ervaren commissaris verdiept en vernieuwt. Ook zichzelf. High Level Toezicht

De ervaren commissaris verdiept en vernieuwt. Ook zichzelf. High Level Toezicht De ervaren commissaris verdiept en vernieuwt. Ook zichzelf. High Level Toezicht Vergroten van persoonlijke effectiviteit Juist het bewust zijn van de eigen bril en context, de maatschappelijke opdracht

Nadere informatie

Young Professional programma. Voorbeeld van de opbouw van een YP programma

Young Professional programma. Voorbeeld van de opbouw van een YP programma Young Professional programma Voorbeeld van de opbouw van een YP programma 1 Flow van het programma: Het programma Intake (½ dag) Ik & mijn leiderschap (2 dagen groepsprogramma) Ik & de ander (2 dagen groepsprogramma)

Nadere informatie

Brochure. Cursus HR en financiën. Inzicht in de balans, begroting en resultaatrekening

Brochure. Cursus HR en financiën. Inzicht in de balans, begroting en resultaatrekening Brochure Cursus HR en financiën Inzicht in de balans, begroting en resultaatrekening Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Cursus HR en financiën 4 Algemene informatie over de training 6 Maatwerk 7 Contact

Nadere informatie

CRISISADVISERING VOOR PROFESSIONALS

CRISISADVISERING VOOR PROFESSIONALS TRAINING Crisisadvisering voor professionals Tweedaagse training voor crisisprofessionals en (beleids)ambtenaren CRISISADVISERING VOOR PROFESSIONALS crisisprofessionals en (beleids)ambtenaren Een ernstig

Nadere informatie

Aanbod Persoonlijke Vaardigheden

Aanbod Persoonlijke Vaardigheden Aanbod Persoonlijke Vaardigheden Naast de huidige in-house trainingen is er ook op individuele basis een aanbod van trainingen waaraan oio-medewerkers kunnen deelnemen. Deze trainingen zijn gericht op

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET INFORMATIEMANAGEMENT. Masterclass Informatiemanagement

AAN DE SLAG MET INFORMATIEMANAGEMENT. Masterclass Informatiemanagement AAN DE SLAG MET INFORMATIEMANAGEMENT Masterclass Informatiemanagement AAN DE SLAG MET INFORMATIEMANAGEMENT INTRODUCTIE Informatie is voor elke organisatie een cruciale asset. Efficiënte uitvoering van

Nadere informatie

Brochure. Cursus medewerker personeelszaken in 1 dag. Basiskennis opdoen voor de HR-praktijk

Brochure. Cursus medewerker personeelszaken in 1 dag. Basiskennis opdoen voor de HR-praktijk Brochure Cursus medewerker personeelszaken in 1 dag Basiskennis opdoen voor de HR-praktijk Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Cursus medewerker personeelszaken in 1 dag 4 Algemene informatie over de training

Nadere informatie

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen COMMUNICATIE training effectief communiceren met iedereen Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij

Nadere informatie

LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS

LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS Graag vertel ik u in deze brochure over Leiders van Morgen, een Management Development (MD) netwerk dat october 2010 van start gaat. Voor meer

Nadere informatie

Constructief beïnvloeden

Constructief beïnvloeden Deze vier-daagse training biedt u de kans uw persoonlijke effectiviteit in allerlei beïnvloedingssituaties te verhogen: leiding geven, adviseren, stuurgroepen, projectgroepen, klachten behandelen,vergaderen,

Nadere informatie

EFFECTIEF LEIDINGGEVEN. Een gave of een vak?

EFFECTIEF LEIDINGGEVEN. Een gave of een vak? EFFECTIEF LEIDINGGEVEN Een gave of een vak? Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij voegen

Nadere informatie

Opleiding Equine Assisted Coach

Opleiding Equine Assisted Coach Je wilt van het werken met paarden en mensen je beroep maken? Jezelf, anderen en paarden beter leren kennen? Samen met paarden, mensen helpen? Opleiding Equine Assisted Coach De intuïtief ontwikkelde coach

Nadere informatie

Het TETA Seminar. Changing perspective. Changing perspectives

Het TETA Seminar. Changing perspective. Changing perspectives Het TETA Seminar Changing perspective Changing perspectives Het TETA Seminar Ervaar je passie voor verandering en leiderschap Bewustwording is de basis voor succesvol veranderen. Verandering begint bij

Nadere informatie

Leergang Opleidingsmanagement

Leergang Opleidingsmanagement Leergang Opleidingsmanagement Voor Trainingscoördinatoren Opleidingsmanagers Leidinggevenden met opleidingstaken Hoe kan ik gezond verstand plannen onderbouwen met bewezen modellen en inzichten? Hoe overtuig

Nadere informatie

Basisopleiding Mediation. Algemene Informatie

Basisopleiding Mediation. Algemene Informatie Basisopleiding Mediation Algemene Informatie Pagina 2 van 9 1 Inleiding 3 2 De opleiding 4 2.1 Naam van de opleiding 2.2 Data en tijden najaar 2015 4 2.3 Doelgroep 5 2.4 Toelatingseisen en/of intake 5

Nadere informatie

TRAINING. Verkoop Expert. www.inputsupport.nl. Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management

TRAINING. Verkoop Expert. www.inputsupport.nl. Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING Verkoop Expert www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING VERKOOP EXPERT Leerdoel De training verkoop expert is een intensieve training en geeft

Nadere informatie

Training. Jobcoach in bedrijf. Economische waarde door menselijke waarde

Training. Jobcoach in bedrijf. Economische waarde door menselijke waarde Training Jobcoach in bedrijf Economische waarde door menselijke waarde Opzet van de training Inleiding Steeds meer bedrijven bieden in hun organisatie kansen voor mensen met een arbeidshandicap of met

Nadere informatie

HUMOR IN PROFESSIONELE COMMUNICATIE: FOCUS OP DE MEDIATOR. Verdiepingstraining

HUMOR IN PROFESSIONELE COMMUNICATIE: FOCUS OP DE MEDIATOR. Verdiepingstraining HUMOR IN PROFESSIONELE COMMUNICATIE: FOCUS OP DE MEDIATOR Verdiepingstraining Humor in professionele communicatie: focus op de mediator Introductie Wij definiëren humor in het professioneel communicatieproces

Nadere informatie

een training én kans op werk MMAXX.nl trainingen Niveau I verkoopstyling basis Niveau II verkoopstyling gevorderd

een training én kans op werk MMAXX.nl trainingen Niveau I verkoopstyling basis Niveau II verkoopstyling gevorderd een training én kans op werk MMAXX.nl trainingen Niveau I verkoopstyling basis Niveau II verkoopstyling gevorderd MMAXX.nl: landelijk de grootste leverancier voor diensten om woningen optimaal te presenteren

Nadere informatie

ADVIESTALENT ACADEMY ADVANCED BUSINESSSCHOOL VOOR JONGE TALENTEN

ADVIESTALENT ACADEMY ADVANCED BUSINESSSCHOOL VOOR JONGE TALENTEN ADVIESTALENT ACADEMY ADVANCED BUSINESSSCHOOL VOOR JONGE TALENTEN ADVIESTALENT ACADEMY ADVANCED BUSINESSSCHOOL VOOR JONGE TALENTEN > TWYNSTRA GUDDE BIEDT DE OPLEIDING VOOR EIGEN TALENT NU OOK AAN VOOR JONGE

Nadere informatie

Servant Leadership Practitioner

Servant Leadership Practitioner Servant Leadership Practitioner Een 10-daagse training Servant Leadership voor leidinggevenden en professionals in dienstverlenende organisaties en beroepen Postbus 4 2060 AA Bloemendaal info@nivsl.nl

Nadere informatie

Cursus PDL Coach. Cursus PDL coach: 11 mei Verdiepingscursus voor PDLcoaches: 22 juni Voor wie is de cursus PDL coach?

Cursus PDL Coach. Cursus PDL coach: 11 mei Verdiepingscursus voor PDLcoaches: 22 juni Voor wie is de cursus PDL coach? Cursus PDL Coach Cursus PDL coach: 11 mei 2018 Verdiepingscursus voor PDLcoaches: 22 juni 2018 Voor wie is de cursus PDL coach? Heb je de PDL-training gevolgd en heb je ook altijd al het enthousiasme voor

Nadere informatie

Brochure. Training beleidsplan, beleidsnotitie en een rapport schrijven in 2 dagen. Beter leren schriftelijk rapporteren en schrijven

Brochure. Training beleidsplan, beleidsnotitie en een rapport schrijven in 2 dagen. Beter leren schriftelijk rapporteren en schrijven Brochure Training beleidsplan, beleidsnotitie en een rapport schrijven in 2 dagen Beter leren schriftelijk rapporteren en schrijven Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Training beleidsplan, beleidsnotitie

Nadere informatie

Workshop. De Vakman als Praktijkcoach

Workshop. De Vakman als Praktijkcoach Workshop De Vakman als Praktijkcoach Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd, gekopieerd, opgeslagen of

Nadere informatie

Brochure. Basistraining medewerker personeelszaken in 2 dagen. HR en personeelszaken in de praktijk

Brochure. Basistraining medewerker personeelszaken in 2 dagen. HR en personeelszaken in de praktijk Brochure Basistraining medewerker personeelszaken in 2 dagen HR en personeelszaken in de praktijk Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Basistraining medewerker personeelszaken in 2 dagen 4 Algemene informatie

Nadere informatie

Financiën & Control Leeraanbod 2016

Financiën & Control Leeraanbod 2016 Financiën & Control Leeraanbod 2016 Financiën en Control is in regio West-Brabant door de deelnemende gemeenten als een cruciale functie benoemd. Dat wil zeggen dat vacatures moeilijk invulbaar zijn, met

Nadere informatie

Nieuwe wegen in technisch beheer van woningen. 4-daagse cursus. 18/19 april en 30/31 mei Conferentiecentrum Kaap Doorn, Doorn

Nieuwe wegen in technisch beheer van woningen. 4-daagse cursus. 18/19 april en 30/31 mei Conferentiecentrum Kaap Doorn, Doorn Onderzoeksinstituut OTB C. Schram / Nationale Beeldbank 4-daagse cursus Nieuwe wegen in technisch beheer van woningen 18/19 april en 30/31 mei 2012 Conferentiecentrum Kaap Doorn, Doorn Programma woensdag

Nadere informatie

Post-HBO Beïnvloeden op strategisch niveau

Post-HBO Beïnvloeden op strategisch niveau Hoe zorgt u er als manager voor dat uw plannen en ideeën door de organisatie als net zo waardevol worden ervaren als door uzelf? In deze cursus beïnvloeden leert u hoe u met geavanceerde technieken op

Nadere informatie

Brochure. Cursus HR en ondernemingsraad. Als HR-professional samenwerken met de medezeggenschap

Brochure. Cursus HR en ondernemingsraad. Als HR-professional samenwerken met de medezeggenschap Brochure Cursus HR en ondernemingsraad Als HR-professional samenwerken met de medezeggenschap Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Cursus HR en ondernemingsraad 4 Algemene informatie over de training 6 Maatwerk

Nadere informatie

Hoe krijg je ze mee? Managen van verandering

Hoe krijg je ze mee? Managen van verandering Hoe krijg je ze mee? Managen van verandering Incompany training voor programma-, projecten lijnmanagers Resultaten, doelstellingen en programma ir. Gerke Oosting MBA Hoe krijg je ze mee in de veranderingen?

Nadere informatie

Training Resultaatgericht Coachen

Training Resultaatgericht Coachen Training Resultaatgericht Coachen met aandacht voor zingeving Herken je dit? Je bent verantwoordelijk voor de gang van zaken op je werk. Je hebt alle verantwoordelijkheid, maar niet de bijbehorende bevoegdheden.

Nadere informatie

Opleiding Regisseur Maatschappelijk Domein

Opleiding Regisseur Maatschappelijk Domein Kennis van de Overheid Opleiding Regisseur Maatschappelijk Domein Sturing van (jeugd)zorg, welzijn en participatie Regisseren in het maatschappelijk domein In het maatschappelijk domein krijgt de gemeente

Nadere informatie

TRAINING VOOR VERTROUWENSPERSONEN Over integriteit en vertrouwelijkheid

TRAINING VOOR VERTROUWENSPERSONEN Over integriteit en vertrouwelijkheid TRAINING VOOR VERTROUWENSPERSONEN Over integriteit en vertrouwelijkheid Training voor medewerkers die binnen hun bedrijf als vertrouwenspersoon optimaal willen functioneren. Training vertrouwenspersonen

Nadere informatie

STRATEGISCH CONFLICTMANAGEMENT. Vaardigheidstraining

STRATEGISCH CONFLICTMANAGEMENT. Vaardigheidstraining STRATEGISCH CONFLICTMANAGEMENT Vaardigheidstraining Hoe maakt u van een conflict een succes? Inleiding De rol van de advocaat bij de behandeling van geschillen en conflicten, is de afgelopen jaren sterk

Nadere informatie

Opleidingen voor Coaches

Opleidingen voor Coaches Opleidingen voor Coaches Elysisch Talent geeft praktijkgerichte opleidingen en trainingen aan coaches en HR-adviseurs. Deze opleidingen en trainingen zijn bedoeld om u te leren om uw medewerkers of coachingskandidaten

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue verbeteren met

Nadere informatie

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten FiT Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten Vergroot je circle of influence Niemand kan de financiële gevolgen van strategische beslissingen beter inzichtelijk maken

Nadere informatie

Workshop. Risicomanagement in de procesindustrie

Workshop. Risicomanagement in de procesindustrie Workshop Risicomanagement in de procesindustrie Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd, gekopieerd, opgeslagen

Nadere informatie

Professionele Communicatie

Professionele Communicatie Professionele Communicatie In deze opleiding ontwikkelt u uw professionele communicatie. Dit praktijkgerichte programma is dan ook specifiek afgestemd op uw functie als bewindvoerder. U werkt tijdens de

Nadere informatie

Modulair Executive MBA in Public & Private. inschrijfformulier

Modulair Executive MBA in Public & Private. inschrijfformulier Modulair Executive MBA in Public & Private inschrijfformulier inschrijfformulier Modulair Executive MBA in Public & Private Plaats hier s.v.p. uw visitekaartje Plaats hier s.v.p. uw pasfoto PRIVÉ GEGEVENS

Nadere informatie

Professioneel Effectief & Persoonlijk

Professioneel Effectief & Persoonlijk Professioneel Effectief & Persoonlijk Data & Prijzen Opleidingen 2013-2014 w010113ep Academie voor NLP is onderdeel van Personal Development Janse Overzicht opleidingsaanbod - NLP Practitioner - NLP Master

Nadere informatie

Advanced Jobmarketing Training. voor Loopbaanprofessionals. 4-daags - voorjaar 2015

Advanced Jobmarketing Training. voor Loopbaanprofessionals. 4-daags - voorjaar 2015 Wegens succes herhaald! Leergangen 2009 2014 evaluatie: 9! Advanced Jobmarketing Training voor Loopbaanprofessionals 4-daags - voorjaar 2015 Advanced Jobmarketing training vanuit drie dimensies: 1. Kennis

Nadere informatie

Brochure. Cursus ziekteverzuim en re-integratie in 1 dag. HR en de aanpak van ziekteverzuim

Brochure. Cursus ziekteverzuim en re-integratie in 1 dag. HR en de aanpak van ziekteverzuim Brochure Cursus ziekteverzuim en re-integratie in 1 dag HR en de aanpak van ziekteverzuim Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Cursus ziekteverzuim en re-integratie in 1 dag 4 Algemene informatie over de training

Nadere informatie

EFFECTIEF COMPAREREN Voor advocaten en gemachtigden. Vaardigheidstraining

EFFECTIEF COMPAREREN Voor advocaten en gemachtigden. Vaardigheidstraining EFFECTIEF COMPAREREN Voor advocaten en gemachtigden Vaardigheidstraining COMPAREREN: Inlichtingen geven, een schikking beproeven en nadere instructies krijgen Introductie Het lijkt heel praktisch en eenvoudig,

Nadere informatie

OVERZICHT TRAININGEN

OVERZICHT TRAININGEN OVERZICHT TRAININGEN COMMERCIE TRAINING #8: KLANTGERICHT VERKOPEN TRAINING #9: SUCCESVOL NETWERKEN COMMUNICATIE TRAINING #7: ONTSPANNEN PRESENTEREN TRAINING #21: EFFECTIEF COMMUNICEREN MANAGEMENT EN (PROJECT)LEIDERSCHAP

Nadere informatie

TRAINING Onderhandelen Voor Debiteurenbeheerders

TRAINING Onderhandelen Voor Debiteurenbeheerders TRAINING Onderhandelen Voor Debiteurenbeheerders www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING ONDERHANDELEN Voor debiteurenbeheerders Deze training is

Nadere informatie

De Transformatie-Arena

De Transformatie-Arena De Transformatie-Arena Ontwikkeltraject voor HRM- en organisatieadviseurs in gemeenten Help je gemeente toekomstbestendig inrichten De Transformatie-Arena is een ontwikkeltraject voor adviseurs in gemeenten.

Nadere informatie

Een Stap voorwaarts in Leiderschap.

Een Stap voorwaarts in Leiderschap. 5 daagse training in voorjaar van 2010 Een Stap voorwaarts in Leiderschap. Doelgroep : DA Filiaal leidsters en aankomende filiaalleidsters Lokatie : Leusden DA hoofdkantoor Dag : Maandag van 9.30u 17.00u

Nadere informatie

Visie. Volharding. De diepte in De bestaande situatie ontregelen gebeurt niet door een oppervlakkige HAAL MEER RESULTAAT UIT JEZELF EN ANDEREN

Visie. Volharding. De diepte in De bestaande situatie ontregelen gebeurt niet door een oppervlakkige HAAL MEER RESULTAAT UIT JEZELF EN ANDEREN HAAL MEER RESULTAAT UIT JEZELF EN ANDEREN The privilege of a lifetime is to become who you truly are. - Carl Jung Visie Als authentiek leider ben je een kapitein aan het roer van een schip. Handen aan

Nadere informatie

TRAINER / FACILITATOR

TRAINER / FACILITATOR NIEUW!! Opleiding J RINER / FCILIOR rainen/facilitaten is een vak, een ambacht. Dat doe je met heel je hebben en houwen als je het tenminste een uitdaging vindt om mensen in beweging te brengen Dit ambacht

Nadere informatie

COMMUNICATIE technieken. voor leidinggevenden

COMMUNICATIE technieken. voor leidinggevenden COMMUNICATIE technieken voor leidinggevenden Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij

Nadere informatie

Training Leer Balans Leven

Training Leer Balans Leven Training Leer Balans Leven In 5 maanden meer balans in je leven Wil je minder stress? Wil je meer werkplezier? Wil je jouw doelen effectiever bereiken? Wil je handiger communiceren? Wil je efficiënter

Nadere informatie

BEGELEIDEN VAN INTERVISIE: VOOR ADVOCATEN EN VFAS-LEDEN

BEGELEIDEN VAN INTERVISIE: VOOR ADVOCATEN EN VFAS-LEDEN BEGELEIDEN VAN INTERVISIE: VOOR ADVOCATEN EN VFAS-LEDEN Life can only be understood backwards; but it must be lived forwards Søren Kierkegaard, Deens filosoof, 1813-1855 Begeleiden van intervisie: voor

Nadere informatie