Superfoods maken je voeding elke dag een beetje spannender!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Superfoods maken je voeding elke dag een beetje spannender!"

Transcriptie

1 Raw Superfood

2

3 Koester jij je body & mind? Raw superfoods zijn niet meer weg te denken uit onze dagelijkse voeding. Hoewel we deze vorm van voeding nog maar een aantal jaar kennen, voegen we superfoods inmiddels graag toe aan ons eten. Steeds vaker zoeken we naar echte voeding. Het lijkt een trend om in ons voedingspatroon terug te gaan naar hoe onze voorvaderen met eten omgingen. We willen puur en onbewerkt eten. Eten dat écht voedt. Raw superfoods zijn bijzondere, vaak relatief onbekende producten die in de landen waar ze vandaan komen vaak al eeuwenlang worden gezien als een nationaal geheim of superfood. En de toevoeging raw? Daaraan kun je zien tot welke graad het voedsel maximaal is verhit. De meeste producten zijn zongedroogd en niet boven de 42 graden verhit. Hoe gebruik je raw superfoods? Raw superfoods zijn gemakkelijk in je dagelijkse voedingspatroon te integreren. Eet de moerbeien, incabessen en gojibessen zo uit de hand, doe chia- en hennepzaad door je muesli of yoghurt en maak je smoothie nog lekkerder en voedzamer met maca- of baobabpoeder en gerstegras. In deze folder lees je alles over de geschiedenis en herkomst van elke individuele superfood. Bovendien lees je wat je met de superfoods kunt en vind je een aantal lekkere recepten. Superfoods maken je voeding elke dag een beetje spannender!

4 Recept Cacao-avocadomousse Voor 2 personen 7 el cacaopoeder 4 dadels 1/2 avocado 1 bevroren banaan 3 el citroensap 2 el ahornsiroop Pureer de dadels in een blender tot het glad is. Voeg de rest van de ingrediënten toe en pureer net zo lang totdat je een supergladde mousse hebt. Garneer met hennepzaad of cacaonibs. Enjoy! Rauwe cacao Cacao heeft op veel mensen een bijzondere uitwerking. We worden er blij van! In reguliere chocolade zitten echter een hoop geraffineerde suikers, melk en hulpstoffen. Wil je cacao in zijn puurste vorm? Dan is rauwe cacao iets voor jou. Geen toevoegingen. Rauwe cacao smaakt dan ook niet zoet, maar de bonen en de nibs hebben wel een heerlijke bite! De Latijnse naam voor cacao is theobroma, oftewel voedsel van de goden. Met dit goddelijke voedsel kun je heerlijke dingen doen. Doe bijvoorbeeld eens een handje cacaonibs door je ontbijt, of verwerk het in cake, gebak of brood. Maal de cacaobonen in een vijzel zodat je de voedingsstoffen uit de schil ook gebruikt. Er zijn talloze lekkere recepten te verzinnen met rauwe cacao. Zo ervaar je de voordelen van chocolade, zónder suiker tot je te nemen! Peru Verkrijgbaar als bonen, nibs of poeder.

5

6

7 Recept Chia-energierepen Voor 6 repen 60 gram chiazaad 30 gram gojibessen 70 gram kokosrasp 12 dadels 40 gram kokosolie 2 el ahornsiroop Chiazaad Chia betekent letterlijk kracht in de oude Mayataal. Het werd gezien als lopersvoedsel omdat een Azteekse boodschapper een hele dag kon rennen dankzij de chiazaden. Mexico Pureer de dadels in een blender tot het glad is. Voeg het chiazaad, de kokosrasp, de ahornsiroop en kokosolie toe en maal nogmaals. Voeg de gojibessen toe en pulseer een aantal keren kort, zodat je het rood van de gojibessen nog goed ziet. Doe een vel bakpapier in een bakblik, doe het mengsel erin en druk heel goed aan met een lepel. Laat mini maal 2 uur opstijven in de koelkast. Snijd er mooie repen van, verpak in wat bakpapier en bewaar in de koelkast tot consumptie. Lekker als snack! Chia is één van de meeste veelzijdige superfoods. Je kunt het werkelijk in elk gerecht gebruiken. Door soepen, sauzen, yoghurt, smoothies of baksels. Of maak er eens een lekkere chiapudding van! Het zaad neemt veel vocht op, dus het kan goed zijn om de zaden eerst te laten wellen. Gebruik tot 15 gram per dag. China Gojibessen Gojibessen zijn één van de meeste bekende superfoods. Deze rood-oranje bessen zijn afkomstig uit Azië. In China worden ze ook wel happy berries genoemd. Ze smaken als een kruising tussen cranberry en kers en hebben een lekkere bite. Gojibessen zijn lekker om zo te eten of om door je muesli of smoothie. Je kunt er ook heerlijke thee van trekken of gezonde energierepen van maken. De mogelijkheden zijn eindeloos!

8 China Tarwe- en gerstegras Tarwegras is het jonge gras van de tarweplant en het sap een heeft een aparte, dropachtige smaak. Gerstegras is het vroege gras van de gersteplant en smaakt naar romige, frisse erwten. Leng tarwegras aan met vers vruchtensap: voor een power drink in de ochtend! Met gerstegras kun je alle kanten op. Maak bijvoorbeeld een groene supersmoothie met fruit, een handje spinazie, (kokos)water en 1-2 eetlepels gerstegras. Hennepzaad en -proteinepoeder Van hennepzaad wordt beweerd dat Boeddha hij in zijn ascetische periode leefde op 1 hennepzaadje per dag. Deze Roemenië Duitsland heerlijke, veelzijdige superfood geeft een romige, nootachtige smaak aan bijvoorbeeld je smoothie. Omdat hennepzaad veel vocht opneemt, is het een fijn ingrediënt om te gebruiken in desserts of zoete baksels. Hennepproteïnepoeder bestaat voor bijna 50% uit eiwitten. Perfect voor sporters! Door de neutrale smaak kun je het poeder gemakkelijk overal doorheen doen. Wil je ermee bakken? Vervang dan 25% van het meel of de bloem met hennepproteïnepoeder.

9 Berberisbessen Het vaderland van de berberisbes (ook wel zuurbes genoemd) is het droge, hete zand van de Afrikaanse Sahara, het land van de Berbers. Oezbekistan Berberisbessen zijn kleine besjes die een fris accent geven aan een gerecht. Lekker door de yoghurt of een smoothie, vooral in combinatie met een zoete tegenhanger als ahornsiroop of rozijnen. Turkije Moerbeien Moerbeibomen groeien in Turkije en zijn er in diverse soorten, die verschillende kleuren vruchten geven. Hoe donkerder de kleur, hoe zoeter de wat honingachtige smaak. Moerbeien zijn erg lekker om zo te eten of om door je smoothie of yoghurt te doen. Moerbeien zijn vergelijkbaar met rozijntjes en zijn een lekker en voedzaam tussendoortje voor jong en oud!

10

11 Maquipoeder De maquibes is een bijzondere bes die wordt gezien als het geheim van de Mapuche Indianen, een volk dat in Patagonië leeft. De bessen zijn ongeveer 4-6 mlimeter in doorsnee en worden in Zuid-Amerika op vele manieren genuttigd. De smaak van maqui komt in de buurt van de braam. Omdat maquipoeder geen overheersende smaak heeft, kan het gemakkelijk door het eten gemixt worden. Zo krijgt een yoghurtontbijtje een felpaarse kleur! Brazilië Brazilië Acaipoeder Açai (spreek uit: assa-ie) vindt zijn oorsprong in Brazilie. De bes groeit aan de açaipalm. Na het plukken worden de besjes in de week gelegd en daarna met schil en al vermalen. De pulp die overblijft wordt gevriesdroogd, wat vervolgens tot poeder vermalen wordt. Brazilianen eten al eeuwenlang açaipap als ontbijt, liefst met cassavevlokken en rietsuiker. De smaak van açai doet denken dan die van de blauwe bes. Dit bijzondere, veelzijdige product is heerlijk door yoghurt, havermout, sap of een smoothie. Zo maak je je dagelijkse voeding nét een beetje spannender. Recept Maqui-kokostaartje Raw, vegan, geraffineerde suiker-, gluten- en lactosevrij Voor 2 cakejes ø 8 cm 80 gram dadels 50 gram amandelen 2 eetlepels chiazaad 3 eetlepels kokosrasp 90 gram raw cashewnoten 40 gram kokosolie 75 ml kokosmelk 50 ml ahornsiroop 1 eetlepel maquipoeder 30 gram blauwe bessen Laat de cashewnoten in koud water een nachtje weken. Doe het chiazaad in een bakje en voeg 6 eetlepels water toe. Laat 15 minuten weken (roer wel af en toe om). Maal de amandelen fijn in de keukenmachine of blender. Voeg de dadels toe en maal nogmaals. Voeg 1 eetlepel van het geweekte chiazaad toe en maal totdat een dikke pasta ontstaat. Verdeel de eetlepels kokosrasp over de bodem van de vormpjes. Zo blijft het taartje straks minder plakken. Verdeel het dadel-amandelmengsel over de bodem en druk goed aan. Zet het in de vriezer, zodat het goed stevig wordt. Doe de cashewnoten, kokosolie, kokosmelk, ahornsiroop en het maquipoeder in de blender en maal tot het een mooi paars geheel is. Haal de bodem uit de vriezer en verdeel het mengsel over de koude dadellaag. Doe er plastic omheen en zet terug in de vriezer. Laat 1-2 uur rusten. Haal de taartjes een half uur van tevoren uit de vriezer om te ontdooien. Garneer met gojibessen, kokosrasp en eventueel wat chiazaad.

12 Baobabpoeder Baobabpoeder komt van de vrucht van de baobab- of apenbroodboom uit Afrika. De baobabboom wordt ook wel de boom des levens genoemd. Burkina Faso Wij oogsten de baobabvrucht in Burkina Faso, breken de harde schil en scheiden het poeder van de zaden en de schil. Vervolgens wordt het poeder gemalen, gezeefd en verpakt. Baobabpoeder heeft een unieke smaak. Je proeft vanille en een vleugje grapefruit. Fris en zacht tegelijk. Het is goed te gebruiken als alternatief voor de reguliere limonade. Voeg 1 tot 3 theelepels toe aan water, aan je favoriete sap of zelfgemaakte smoothie. Ook lekker over een fruitsalade of toetje. Recept Baobab-pinda smoothie Voor 1 glas 1 bevroren banaan 150 ml amandelmelk 2 eetlepels baobabpoeder 2 eetlepels hennepzaad + 1 eetlepel voor garnering 1 eetlepel pindakaas Doe alles in een blender en mix totdat een gladde mix van ingrediënten ontstaat. Garneer met de laatste eetlepel hennepzaad. Tip: wil je een dit als toetje eten? Laat het dan een nachtje in de koelkast staan. Hennepzaad neemt vocht op, waardoor je de smoothie de volgende dag ook als toetje kunt eten! Incabessen De incabes is een goudoranje besje en komt uit Peru, waar het al eeuwenlang wordt gegeten. Gedroogde incabessen smaken een beetje als citrusachtige rozijnen. Een lekkere snack! Eet incabessen zo uit de hand, Doe ze door het ontbijt of in brood of baksels. Peru

13

14

15 Recept Maca-chocoballetjes Voor ca. 10 balletjes 25 gram macapoeder 25 gram rauwe cacaopoeder 50 gram witte amandelpasta 100 gram dadels 2 el ahornsiroop Hennepzaad, sesamzaad en cacaopoeder om de balletjes in te rollen Pureer de dadels in een blender tot een dikke pasta ontstaat. Voeg maca-, cacaopoeder en amandelpasta toe. Rol er balletjes van en rol ze door hennepzaad, sesamzaad, cacaopoeder of een andere superfood. Genieten maar! Macapoeder Maca is een knolgewas en groeit hoog in de Peruviaanse Andes. De macawortel wordt ook wel de ginseng (medicinale Chinese wortel) van de Andes genoemd. De wortels worden gedroogd en verwerkt tot poeder. Peru De smaak van macapoeder wordt ook wel omschreven als chocolade of vanilleachtig. Daarom is het erg goed te gebruiken in smoothies, ontbijtjes en zoete baksels. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor maca is 3-5 gram per dag.

16 Volg ons op sociale media! TERRASANA.NL Waaier VV Leimuiden

RAW FOOD RECEPT TOTAL GREEN SMOOTHIE

RAW FOOD RECEPT TOTAL GREEN SMOOTHIE TOTAL GREEN SMOOTHIE 1 HANDVOL GROENE SLA BLADEREN 1 EL GERSTEGRAS 1 EL TARWEGRASPOEDER 1 EL HENNEP PROTËINE ½ ADVOCADO 1 PEER OF APPEL IN STUKJES CA. 300 ML WATER MENG ALLES IN EEN BLENDER DOOR ELKAAR.

Nadere informatie

SUPERFOODS RECEPTENBOEKJE

SUPERFOODS RECEPTENBOEKJE SUPERFOODS RECEPTENBOEKJE Dit boekje is een uitgave van: www.puurenfit.nl SUPERFOODS RECEPTENBOEKJE Copyright Puur&Fit 2014 INHOUDSOPGAVE RAUWE CHOCOLADEMOUSSE SUPERFOOD IJSTAART GROENE SUPERFOOD SMOOTHIE

Nadere informatie

E-Book 7 Superfoods Smoothie recepten. Change & Get Started!

E-Book 7 Superfoods Smoothie recepten. Change & Get Started! E-Book 7 Superfoods Smoothie recepten Change & Get Started! Welkom bij het Superfood Plan! Dit E-Book is gemaakt als boost om je te voorzien van lichte gezonde Super- & Rawfood smoothie recepten die erg

Nadere informatie

1. Goji Choco. www. wegmetbuikvet.com. Dit heb je nodig: 1 tl. Hennepzaad. 125 ml Water ½ Bevroren Frambozen

1. Goji Choco. www. wegmetbuikvet.com. Dit heb je nodig: 1 tl. Hennepzaad. 125 ml Water ½ Bevroren Frambozen 1 www. wegmetbuikvet.com 1. Goji Choco Gezond, Lekker en eenvoudig Zo maak je de Goji Choco 1. Maal de hennepzaden fijn in de blender, samen met het water. 2. Voeg de rest van de ingrediënten toe. Maal

Nadere informatie

RECEPTEN E-BOOK. Onze 5 best beoordeelde recepten

RECEPTEN E-BOOK. Onze 5 best beoordeelde recepten RECEPTEN E-BOOK Onze 5 best beoordeelde recepten Suus Berns miss_suus_ibdfit Power ontbijtshake ~ t i t~ Ingrediënten voor 1 persoon 200 ml amandelmelk 200 gram courgette (of een hele courgette van 300

Nadere informatie

BODY & FIT. Superfood Smoothies. 10 heerlijke smoothie recepten met Superfoods

BODY & FIT. Superfood Smoothies. 10 heerlijke smoothie recepten met Superfoods BODY & FIT Superfood Smoothies 10 heerlijke smoothie recepten met Superfoods Rode Fruit Smoothie De Rode Fruit smoothie bevat een heelijke combinatie van bramen en aarbeien. De toegevoegde superfoods zorgen

Nadere informatie

Chocolade Avocado Proteïne Smoothie

Chocolade Avocado Proteïne Smoothie Inhoudsopgave -Chocolade avocado proteïne smoothie -Tropical smoothie -Limoen proteïne smoothie -Lean and green smoothie -Spinazie bessen proteïne smoothie -Witte chocolade framboos proteïne smoothie -Aardbeien

Nadere informatie

Variatietips en recepten met Pure Whey Eiwit

Variatietips en recepten met Pure Whey Eiwit Variatietips en recepten met Pure Whey Eiwit Pure Whey Eiwit poeder is zeer goed oplosbaar en er zijn vele variaties mogelijk. Met onderstaande variatietips hebt u steeds een andere whey eiwitshake. Test

Nadere informatie

Smoothies voor kinderen vanaf 1 jaar

Smoothies voor kinderen vanaf 1 jaar Smoothies voor kinderen vanaf 1 jaar Gezond én eenvoudig te bereiden 28 pagina s vol met recepten en tips! Smoothies voor kinderen vanaf 1 jaar 2015 Onderstaande recepten zijn in ieder geval geschikt voor

Nadere informatie

Lekkere én gezonde recepten met Bambu. Genieten van een kopje. puur natuur!

Lekkere én gezonde recepten met Bambu. Genieten van een kopje. puur natuur! Lekkere én gezonde recepten met Bambu. Genieten van een kopje puur natuur! Lekkere warme drank voor ieder moment van de dag! A.Vogel Bambu Zonder cafeïne Zonder kleur- en smaakstoffen Vrij van lactose

Nadere informatie

Zomerse. smoothies. Gratis. recepten. Gratis. heerlijke. recepten. nummer 1 in gezondheid

Zomerse. smoothies. Gratis. recepten. Gratis. heerlijke. recepten. nummer 1 in gezondheid Zomerse smoothies 0 Gratis gezonde recepten 5 Gratis heerlijke recepten nummer Voorwoord Bijna iedereen houdt van smoothies. Ze zijn makkelijk en zitten boordevol vitamines en mineralen. Lekker als ontbijt

Nadere informatie

Receptboekje. Een lekkere warme drank, zonder cafeïne!

Receptboekje. Een lekkere warme drank, zonder cafeïne! Receptboekje Een lekkere warme drank, zonder cafeïne! veelzijdige warme drank voor ieder moment van de dag A.Vogel Bambu Lekkere warme drank Zacht van smaak Cafeïnevrij en glutenvrij Verkrijgbaar bij drogist

Nadere informatie

INHOUD. Rogge met appel & pijnboompitten 114 Boekweit met granaatappel 116

INHOUD. Rogge met appel & pijnboompitten 114 Boekweit met granaatappel 116 Wat is porridge? 6 Waarom is porridge goed voor je? 7 Granen 9 Lekker crunchy 10 Warme porridge 12 Havermout met vanille, tahin & banaan 14 Havermout met peer & ahornnoten 16 Havermout met cranberry s

Nadere informatie

PURE, GEZONDE EN SMAAKVOLLE RECEPTEN OPGESTELD DOOR 5 GEZONDE BLOGS. Speciaal opgesteld

PURE, GEZONDE EN SMAAKVOLLE RECEPTEN OPGESTELD DOOR 5 GEZONDE BLOGS. Speciaal opgesteld ww.eetgoedvoeljegoed.com www.devoedzamekeuken.nl www.barbaraeet.nl www.puurenlekkerleven.blogspot.nl www.smakelijck.nl 2013 01 Speciaal opgesteld PURE, GEZONDE EN SMAAKVOLLE RECEPTEN OPGESTELD DOOR 5 GEZONDE

Nadere informatie

Healthiness smoothies

Healthiness smoothies Healthiness smoothies Een smoothie receptenboek met heerlijke healthy smoothies, leuke weetjes, handige tips en trics. Inhoudsopgave Wie, wat, waar, waarom, wanneer Smoothies 3 Sporty smoothie 4 Raw cacao

Nadere informatie

Gerechten. Ontbijt Lunch Diner - Tussendoortjes. Keep it simple and make it tasty!

Gerechten. Ontbijt Lunch Diner - Tussendoortjes. Keep it simple and make it tasty! Gerechten Ontbijt Lunch Diner - Tussendoortjes Keep it simple and make it tasty! Intro Voeding... Het blijft allemaal lastig en ingewikkeld. Door de grote variatie en vele keuzes die je in het voedingsadvies

Nadere informatie

Verbeter je leverfunctie voordat je gaat detoxen. Gezonde lever

Verbeter je leverfunctie voordat je gaat detoxen. Gezonde lever Verbeter je leverfunctie voordat je gaat detoxen Gezonde lever 1 Introductie Om een detoxprogramma succesvol te maken, is het natuurlijk belangrijk dat het belangrijkste detox orgaan in ons lichaam goed

Nadere informatie

E-BOOK TIEN GEZONDE VEGARECEPTEN SMOOTHIES SALADES MAALTIJDEN

E-BOOK TIEN GEZONDE VEGARECEPTEN SMOOTHIES SALADES MAALTIJDEN E-BOOK TIEN GEZONDE VEGARECEPTEN SMOOTHIES SALADES MAALTIJDEN Vega Nuts Veganuts wil iedereen laten zien dat wij zelf veel aan onze gezondheid, energie en genezing kunnen doen. Met haar noten, zaden en

Nadere informatie

4 Superfood Sinterklaasrecepten. om van te Smullen. met goede zoetstoffen en superfoods

4 Superfood Sinterklaasrecepten. om van te Smullen. met goede zoetstoffen en superfoods 4 Superfood Sinterklaasrecepten om van te Smullen met goede zoetstoffen en superfoods Inhoud INLEIDING 3 RAUWE GEVULDE SPECULAAS 4 WARME CHOCOLADEMELK 5 SPECULAASJES 6 CHOCOLADELETTER 7 TOT SLOT 8 Inleiding

Nadere informatie

Maak een eiwitsmoothie zonder Eiwitpoeder

Maak een eiwitsmoothie zonder Eiwitpoeder Maak een eiwitsmoothie zonder Eiwitpoeder Heb je geen zin om een hele pot eiwitpoeder te kopen? Check dan eens dit recept! Deze Eiwitsmoothie bevat 26 gram eiwit. Ingrediënten voor deze smoothie 1 bakje

Nadere informatie

JESSE VAN DER VELDE SINT RECEPTEN 14 HEERLIJKE, GEZONDE RECEPTEN

JESSE VAN DER VELDE SINT RECEPTEN 14 HEERLIJKE, GEZONDE RECEPTEN JESSE VAN DER VELDE SINT RECEPTEN 14 HEERLIJKE, GEZONDE RECEPTEN Inleiding Sintrecepten Bedankt voor de aankoop van dit e-book, waarin je 10 overheerlijke Sintrecepten vindt - plus 4 bonusrecepten! Dit

Nadere informatie

Ontbijtboek. Door jou

Ontbijtboek. Door jou Ontbijtboek Door jou Amsterdam 6 juli 2017 Wil je iets uit het boek delen of online zetten? Dat kan! Alle foto s en tips mogen gedeeld worden met vermelding van de maker en bron onnaonna ontbijtboek. Ik

Nadere informatie

LEKKER KIM SCHOUTEN & CHLOE BAL

LEKKER KIM SCHOUTEN & CHLOE BAL KIM SCHOUTEN & CHLOE BAL colofon c o p y r i g h t 2 0 1 9 Kim Schouten Chloe Bal F o t o g r a f i e & d e s i g n Kim Schouten Chloe Bal C O N T A C T Kim Schouten info@bykimberley.com Chloe Bal chloebal91@gmail.com

Nadere informatie

GEZONDE ONTBIJT RECEPTEN WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM

GEZONDE ONTBIJT RECEPTEN WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM GEZONDE RECEPTEN ITALIAANSE KRUIDEN OMELET Voeg de uienringen en een eetlepel water toe aan een voorverwarmde pan. Bak de uien net zolang totdat het kleine beetje water in verdampt. Voeg daarna een kleine

Nadere informatie

Voor het Kerst lunchmenu maak ik graag speciale gerechten op de

Voor het Kerst lunchmenu maak ik graag speciale gerechten op de Clean Eating Kerst Lunchmenu Voor het Kerst lunchmenu maak ik graag speciale gerechten op de Clean Eating manier. Met zoveel mogelijk verse, biologische ingrediënten en lekkere, pure smaken. Het menu is

Nadere informatie

Tropical Breeze Booster

Tropical Breeze Booster Tropical Breeze Booster Green Power Smoothie Spicy Choco Delight Green Power Smoothie Deze lactose-vrije smoothie geeft je lichaam een boost! Ideaal voor een goed begin van een actieve dag. De verse gember

Nadere informatie

DE VOOR- RAADKAST ZOETSTOFFEN

DE VOOR- RAADKAST ZOETSTOFFEN 11 DE VOOR- RAADKAST Een slim gevulde voorraadkast is het geheime wapen van elke Superfood-chef. Ontdek welke gezonde basisingrediënten en pittige smaakmakers onmisbaar zijn in je keuken. ZOETSTOFFEN Stevia

Nadere informatie

Fruit-room ijsjes. Dit heb je nodig: 150 ml rijstmelk of sojamelk 10 frambozen of 2 eetlepels jam paar blaadjes munt. Extra: Zoku ijsmachine

Fruit-room ijsjes. Dit heb je nodig: 150 ml rijstmelk of sojamelk 10 frambozen of 2 eetlepels jam paar blaadjes munt. Extra: Zoku ijsmachine Fruit-room ijsjes 150 ml rijstmelk of sojamelk 10 frambozen of 2 eetlepels jam paar blaadjes munt Extra: Zoku ijsmachine Prak de frambozen fijn en meng het door de melk vervanger. Snij de blaadjes munt

Nadere informatie

GEZONDE RECEPTEN. Top 12 recepten met NutraLinea Lupine Protein Shake Vanilla

GEZONDE RECEPTEN. Top 12 recepten met NutraLinea Lupine Protein Shake Vanilla GEZONDE RECEPTEN Top 12 recepten met NutraLinea Lupine Protein Shake Vanilla Goed om te weten: De NutraLinea Lupine Protein Shake Vanilla is glutenvrij, geschikt voor vegetariërs en bevat geen toegevoegde

Nadere informatie

Copyright 2014 by Jason Manheim Deze Nederlandse editie wordt gepubliceerd op grond van een overeenkomst met Skyhorse publishing.

Copyright 2014 by Jason Manheim Deze Nederlandse editie wordt gepubliceerd op grond van een overeenkomst met Skyhorse publishing. Copyright 2014 by Jason Manheim Deze Nederlandse editie wordt gepubliceerd op grond van een overeenkomst met Skyhorse publishing. Nederlandse editie: 2015 Brevier uitgeverij - Kampen www.brevieruitgeverij.nl

Nadere informatie

Eiwitshake lekkerder maken? Bekijk deze 4 ideeën!

Eiwitshake lekkerder maken? Bekijk deze 4 ideeën! Eiwitshake lekkerder maken? Bekijk deze 4 ideeën! Meestal koop je een grote pot eiwitpoeder om zo voordelig mogelijk uit te komen, helaas zit je dan wekenlang aan dezelfde smaak vast. Check deze 4 ideeën!

Nadere informatie

Tropical Breeze Booster

Tropical Breeze Booster Tropical Breeze Booster Green Power Smoothie Spicy Choco Delight Green Power Smoothie Deze lactose-vrije smoothie geeft je lichaam een boost! Ideaal voor een goed begin van een actieve dag. De verse gember

Nadere informatie

SUPERFOODIES MINI E-BOOK EEN VOORPROEFJE MET 9 VAN DE 27 HEERLIJKE ONTBIJTRECEPTEN 27 ONTBIJT RECEPTEN. voor minder dan 1,50 per stuk

SUPERFOODIES MINI E-BOOK EEN VOORPROEFJE MET 9 VAN DE 27 HEERLIJKE ONTBIJTRECEPTEN 27 ONTBIJT RECEPTEN. voor minder dan 1,50 per stuk SUPERFOODIES MINI E-BOOK EEN VOORPROEFJE MET 9 VAN DE 27 HEERLIJKE ONTBIJTRECEPTEN 27 ONTBIJT RECEPTEN voor minder dan 1,50 per stuk INHOUD INLEIDING 3 SUPERFOODIES PALEONOLA FRUITY GREENS 5 01 Cookies

Nadere informatie

Deliciously Ella Smoothies. & Juices

Deliciously Ella Smoothies. & Juices Deliciously Ella Smoothies & Juices INHOUD INLEIDING 6 GEWICHT VAN FRUIT EN GROENTE 8 NOTENMELK EN NOTENPASTA S 101 9 SMOOTHIES 10 INLEIDING 12 NOTEN 14 FRUIT 20 GROEN 28 PITTIG 34 ZOET 40 JUICES 44 INLEIDING

Nadere informatie

Gezond & lekker met de kerst

Gezond & lekker met de kerst Gezond & lekker met de kerst Voor jou! Een bewust kerstmenu inclusief eenvoudige recepten. Met energieke groet, Margriet -Aperitief- Heerlijke rode bieten humus op een getoast zuurdesembroodje -Voorgerecht

Nadere informatie

Fruity. Smoothie. #MyFoodBoost

Fruity. Smoothie. #MyFoodBoost Fruity Smoothie HerbalifeNederland @Herbalife_NL Fruity Smoothie Ideaal voor na het sporten of s ochtends als ontbijt. Deze Fruity Smoothie ziet er niet alleen kleurig uit, hij brengt ook kleur aan jouw

Nadere informatie

Maak je eigen plantenmelk

Maak je eigen plantenmelk Maak je eigen plantenmelk Zoals al gezegd in de module is de basis van plantenmelk een bepaalde hoeveelheid geweekte noten, zaden, pitten of gekookte glutenvrije granen of bonen. Om wat specifieker te

Nadere informatie

G ESTING IN GEZONDHEID. workshop: ontbijten zonder tarwe(brood)

G ESTING IN GEZONDHEID. workshop: ontbijten zonder tarwe(brood) workshop: ontbijten zonder tarwe(brood) RECEPT 1 RECEPT 2 Gezond beleg: Chocolade overnight oats Ontbijtpudding 2 bananen 1 banaan 200 ml amandelmelk 300 ml amandelmelk 130 g havervlokken 1 el amandelpasta

Nadere informatie

LEKKER EN GEZOND. Ernst van Wijk Weet wat je eet!! Snel klaar recepten

LEKKER EN GEZOND. Ernst van Wijk Weet wat je eet!! Snel klaar recepten Lekkere en gezonde recepten die iedereen kan maken en waar je geen uren voor in de keuken hoeft te staan. LEKKER EN Ernst van Wijk Weet wat je eet!! GEZOND Snel klaar recepten Alsjeblieft!! Als dank voor

Nadere informatie

Low Carb Brownies: past goed in een koolhydraatarm dieet! Deze brownies zijn niet alleen koolhydraatarm maar ook erg lekker!

Low Carb Brownies: past goed in een koolhydraatarm dieet! Deze brownies zijn niet alleen koolhydraatarm maar ook erg lekker! Low Carb Brownies Low Carb Brownies: past goed in een koolhydraatarm dieet! Deze brownies zijn niet alleen koolhydraatarm maar ook erg lekker! Voedingswaarde per portie Eiwitten 4 gram Calorieën 172 Koolhydraten

Nadere informatie

Herbalife Paasbrunch

Herbalife Paasbrunch Herbalife Paasbrunch De lente is aangebroken en op 5 & 6 april is het Pasen! Voor veel mensen een gezellig feest waarbij een lekkere brunch op tafel wordt gezet. Heerlijk natuurlijk! Maar hoe past dit

Nadere informatie

Receptenbundel. Tip: maak de pannenkoekjes niet te dik, ze zijn veel smakelijker als je dunne pannenkoeken bakt!

Receptenbundel. Tip: maak de pannenkoekjes niet te dik, ze zijn veel smakelijker als je dunne pannenkoeken bakt! Receptenbundel Havermoutpannenkoeken Een makkelijk te bereiden recept dat slechts 15min van je tijd in beslag neemt. Deze pannenkoeken vullen enorm goed. Deze hoeveelheid is perfect voor een volwassene,

Nadere informatie

Paleo Brood. met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten

Paleo Brood. met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten Paleo Brood met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten 1 Inhoudsopgave Paleo Brood Appel Vinegar Brood 4 Rozemarijn Brood 7 Zoete Aardappel Brood 8 Paleo Knoflook Brood 11 Kaneel Banaan Brood

Nadere informatie

Gratis. Gratis. recepten. recepten. lekkere gezonde. nummer 1 in gezondheid

Gratis. Gratis. recepten. recepten. lekkere gezonde. nummer 1 in gezondheid IJS gezond 5 0 Gratis Gratis lekkere gezonde recepten recepten nummer Voorwoord Natuurlijk liggen de supermarkten vol met ijsjes in alle soorten en maten. Maar wat is er nu leuker dan zelf (water) ijsjes

Nadere informatie

KOOLHYDRAATARM 9DETOX SMOOTHIES

KOOLHYDRAATARM 9DETOX SMOOTHIES KOOLHYDRAATARM 9DETOX SMOOTHIES Alsjeblieft, hierbij ontvang je mijn favoriete Detox Smoothies. Alle recepten zijn voor 1 persoon. Onder elk recept vind je de voedingswaarden voor elk recept, zodat je

Nadere informatie

Wil je wakker worden? Begin dan met deze vroege ochtend ontbijt sandwich.

Wil je wakker worden? Begin dan met deze vroege ochtend ontbijt sandwich. Slank En Fit Ontbijt recepten WAKE UP SANDWICH Wil je wakker worden? Begin dan met deze vroege ochtend ontbijt sandwich. 1 losgeklopt ei 2 el (geraspte) 30+ kaas 1/5 paprika 1 kipfilet plakje gesneden

Nadere informatie

Blend de ananas met het sinaasappelsap en het vanillepoeder tot een gladde smoothie. Doe dit over in een pan.

Blend de ananas met het sinaasappelsap en het vanillepoeder tot een gladde smoothie. Doe dit over in een pan. Net als alle andere maaltijden probeer ik mijn toetjes, als ik ze al eet, zo lekker en gezond mogelijk te houden. Het kost soms even wat tijd om ze zelf te maken maar vaak gebruik ik wat over blijft de

Nadere informatie

GEZOND GLAASJE. De lekkerste sapjes & smoothies

GEZOND GLAASJE. De lekkerste sapjes & smoothies GLAASJE GEZOND De lekkerste sapjes & smoothies Het fijne van een smoothie is dat je in één keer een flinke portie fruit en groente binnenkrijgt. De superfoods erin geven extra energie. De smakelijkste

Nadere informatie

G ESTING IN GEZONDHEID. workshop: Gezonde tussendoortjes

G ESTING IN GEZONDHEID. workshop: Gezonde tussendoortjes workshop: Gezonde tussendoortjes RECEPT 1 Makkelijke haverkoekjes RECEPT 2 Chocoladetruffels met amandelen (+/-15 stuks) 3 bananen 4 flinke eetlepels amandelpasta 1 el kokosolie 4 el. ahornsiroop 180 g

Nadere informatie

INHOUD. Energieballetjes zonder oven 96 Tahin & vijg 98 Cranberry & amandel 100 Kokos & cashewnoot 102 Amandel & dadel 104

INHOUD. Energieballetjes zonder oven 96 Tahin & vijg 98 Cranberry & amandel 100 Kokos & cashewnoot 102 Amandel & dadel 104 INHOUD Inleiding 6 Nuttige tips over ingrediënten 7 Uit de oven & zonder oven 8 Handige hulpmiddelen 8 Maak je eigen energierepen & -balletjes 9 De 12 belangrijkste ingrediënten 11 Energierepen zonder

Nadere informatie

Broodbeleg voor kinderen

Broodbeleg voor kinderen Broodbeleg voor kinderen 100% suikervrij! Gezond én snel te maken! 26 pagina s vol met recepten en tips! Broodbeleg voor kinderen 100% suikervrij! 2015 Onderstaande recepten zijn in ieder geval geschikt

Nadere informatie

GEMAKKELIJK TE BEREIDEN RECEPTEN 18 VERRASSENDE VOEDZAME EN VAN SMOOTHIES TOT SHOTS IN SAMEN - WERKING MET EKOPLAZA EN JESSE VAN DER VELDE

GEMAKKELIJK TE BEREIDEN RECEPTEN 18 VERRASSENDE VOEDZAME EN VAN SMOOTHIES TOT SHOTS IN SAMEN - WERKING MET EKOPLAZA EN JESSE VAN DER VELDE 18 VERRASSENDE VOEDZAME EN GEMAKKELIJK TE BEREIDEN RECEPTEN IN SAMEN - WERKING MET EKOPLAZA EN JESSE VAN DER VELDE VAN SMOOTHIES TOT SHOTS INLEIDING Bedankt dat je dit Superfoodies e-book hebt gedownload,

Nadere informatie

G ESTING IN GEZONDHEID. workshop: Smoothies en sappen

G ESTING IN GEZONDHEID. workshop: Smoothies en sappen workshop: Smoothies en sappen RECEPT 1 RECEPT 2 Matteo s smoothie Powersmoothie 2 bananen Snij de bananen in stukjes. 400 ml amandelmelk vanille Voeg deze samen met de melk, honing en stuifmeelkorrels

Nadere informatie

Extra's Kruidenthee. Abrikoos-chocolade-balletjes. Ingrediënten Salie of tijm Water Groene thee

Extra's Kruidenthee. Abrikoos-chocolade-balletjes. Ingrediënten Salie of tijm Water Groene thee Extra's Kruidenthee Ingrediënten Salie of tijm Water Groene thee Bereiden Salie of tijm minimaal 20 minuten koken in water, dan de kruiden eruit halen en de groene thee toevoegen. In groene thee zitten

Nadere informatie

YOGHURT 47. zoete en hartige recepten uit de keuken van yoghurt barn

YOGHURT 47. zoete en hartige recepten uit de keuken van yoghurt barn YOGHURT 47 zoete en hartige recepten uit de keuken van yoghurt barn INHOUD VOORWOORD 5 VERSCHILLENDE SOORTEN YOGHURT 7 ONTBIJT 9 LUNCH 37 TUSSENDOOR 61 DESSERT 89 REGISTER 110 DANK 113 VOORWOORD Bij Yoghurt

Nadere informatie

PROTEIN PANCAKES RECEPTENBOEKJE 21 HEERLIJKE PANNENKOEK RECEPTEN BODYENFITSHOP.NL

PROTEIN PANCAKES RECEPTENBOEKJE 21 HEERLIJKE PANNENKOEK RECEPTEN BODYENFITSHOP.NL PROTEIN PANCAKES RECEPTENBOEKJE 21 HEERLIJKE PANNENKOEK RECEPTEN BODYENFITSHOP.NL PROTEIN PANCAKES RECEPTENBOEKJE Beste klant, Voor je ligt het Body & Fit Protein Pancake receptenboekje. In dit boekje

Nadere informatie

Koolhydraat arme Sinterklaas recepten

Koolhydraat arme Sinterklaas recepten h Koolhydraat arme Sinterklaas recepten Petra de Jong Voorwoord De feestmaand is weer begonnen en het Sinterklaas feest bijt de spits af. Voor heel veel mensen staat deze maand in het teken van gezelligheid,

Nadere informatie

Begin de dag met een lach en geniet van een lekker ontbijtje! 4 EET PALEO ONTBIJT

Begin de dag met een lach en geniet van een lekker ontbijtje! 4 EET PALEO ONTBIJT Begin de dag met een lach en geniet van een lekker ontbijtje! 4 EET PALEO ONTBIJT Inhoudsopgave Inleiding 6 Supersnel Ontbijten 8 Wat drink je erbij? 12 Recepten 14 Zoete zaken 17 Chia Chia Chia 59 Een

Nadere informatie

Vruchtbaarheid Challenge Recepten Ga direct aan de slag! J

Vruchtbaarheid Challenge Recepten Ga direct aan de slag! J Vruchtbaarheid Challenge Recepten Ga direct aan de slag! J Sinds ik over ben gegaan op een gezonde leefstijl is de groene smoothie een van de rijkste toevoegingen aan mijn dieet geweest. Het is ook wat

Nadere informatie

makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen

makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen Alsjeblieft, hierbij ontvang je mijn favoriete koolhydraatarme lekkernijen. Onder elk recept vind je de voedingswaarden zodat je precies kunt

Nadere informatie

EEN UITGAVE VAN HEALTHFOODS NL. Verrassende Kokosolie Recepten Geef Jezelf Een Boost Met De Natuurlijke Power Van Kokosolie!

EEN UITGAVE VAN HEALTHFOODS NL. Verrassende Kokosolie Recepten Geef Jezelf Een Boost Met De Natuurlijke Power Van Kokosolie! EEN UITGAVE VAN HEALTHFOODS NL Verrassende Kokosolie Recepten Geef Jezelf Een Boost Met De Natuurlijke Power Van Kokosolie! 2010-2011 1 BELANGRIJK! Je bent vrij dit document door te sturen naar wie je

Nadere informatie

heerlijke, snelle & simpele Paleo Toetjes & Snack Recepten

heerlijke, snelle & simpele Paleo Toetjes & Snack Recepten heerlijke, snelle & simpele Paleo Toetjes & Snack Recepten introductie Daar zijn we dan Zoals je op de vorige pagina hopelijk al kon zien zijn Nathalia en ik échte levensgenieters. We proberen het leven

Nadere informatie

10 VERFRISSENDE RECEPTEN MET TARWEGRAS WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM

10 VERFRISSENDE RECEPTEN MET TARWEGRAS WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM 10 VERFRISSENDE RECEPTEN MET 10 VERFRISSENDE RECEPTEN MET Wie heeft er inmiddels niet van gehoord: Tarwegras! Een ontzettend populair voedingsmiddel met een extreem hoge concentratie aan supergezonde voedingsstoffen.

Nadere informatie

Goedemorgen! Een lekker, gezond & snel ontbijt.

Goedemorgen! Een lekker, gezond & snel ontbijt. Goedemorgen! Een lekker, gezond & snel ontbijt. Ik weet niet hoe het bij jou gaat? Bij mij is het in de ochtend meestal een race tegen de klok. Ik sta vaak nét iets te laat op. En dan hebben we nog een

Nadere informatie

Ideeën voor gezonde tussendoortjes

Ideeën voor gezonde tussendoortjes Ideeën voor gezonde tussendoortjes Heb je ook regelmatig behoefte aan een tussendoortje. Nu je zover bent dat je een nieuw gezond eet- en leefpatroon hebt geïntegreerd, wil je ook gezonde tussendoortjes

Nadere informatie

Gezondheidsmanagement Recepten week 1

Gezondheidsmanagement Recepten week 1 Gezondheidsmanagement 2.0 - Recepten week 1 Sinds ik over ben gegaan op een gezonde leefstijl is de groene smoothie een van de rijkste toevoegingen aan mijn dieet geweest. Het is ook wat ik iedereen die

Nadere informatie

Wandelsnacktips. Omdat wandelen niet alleen leuk, maar ook lekker is. Marjoleine van der Waal. gewichtsconsulente. Marjoleine van der Waal

Wandelsnacktips. Omdat wandelen niet alleen leuk, maar ook lekker is. Marjoleine van der Waal. gewichtsconsulente. Marjoleine van der Waal Wandelsnacktips Omdat wandelen niet alleen leuk, maar ook lekker is Marjoleine van der Waal gewichtsconsulente Marjoleine van der Waal Speciaal voor nieuwe wandeltiplezers Houd je net als ik van wandelen

Nadere informatie

mitchel van duuren VAN O.A. DE WEBSITES PALEO.NL EN PALEODIEET.NL 3 Paleo brood recepten toch je boterham zonder de nadelen van graan

mitchel van duuren VAN O.A. DE WEBSITES PALEO.NL EN PALEODIEET.NL 3 Paleo brood recepten toch je boterham zonder de nadelen van graan mitchel van duuren VAN O.A. DE WEBSITES PALEO.NL EN PALEODIEET.NL 3 Paleo brood recepten toch je boterham zonder de nadelen van graan De meest gestelde vraag die ik krijg als mensen overwegen om Paleo

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Hoe werkt het? 25 Voorbeeld ontbijt/middag maaltijden. 25 Voorbeeld tussendoortjes. 25 Voorbeeld avond maaltijden

Inhoudsopgave: Hoe werkt het? 25 Voorbeeld ontbijt/middag maaltijden. 25 Voorbeeld tussendoortjes. 25 Voorbeeld avond maaltijden Inhoudsopgave: Hoe werkt het? 25 Voorbeeld ontbijt/middag maaltijden 25 Voorbeeld tussendoortjes 25 Voorbeeld avond maaltijden Voedingsmiddelen die je mag eten Hoe werkt het? Ik ga je nu meteen vertellen

Nadere informatie

Ontbijt recepten van Judith Rolf om de dag goed mee te beginnen! Voor 2 personen

Ontbijt recepten van Judith Rolf om de dag goed mee te beginnen! Voor 2 personen Ontbijt recepten van Judith Rolf om de dag goed mee te beginnen! Voor 2 personen Boodschappenlijstje (de voorkeur gaat uit naar de biologische producten wanneer mogelijk) 1 bleekselderij 1 doosje oesterzwammen

Nadere informatie

Workshop Suikervrij bakken

Workshop Suikervrij bakken Workshop Suikervrij bakken Receptenboekje van:. www.kalasa.nl Suikervrij bakken. Te veel suiker eten is niet gezond, daarom willen steeds meer mensen suikervrij eten. Maar iedereen houdt wel van snoepen

Nadere informatie

6 tips om suiker te vermijden voor meer energie! Darmbacteriën. Vermijd witte suiker!

6 tips om suiker te vermijden voor meer energie! Darmbacteriën. Vermijd witte suiker! 6 tips om suiker te vermijden voor meer energie! Je voelt je futloos en hebt geen energie! Je eet gezond want je let op je gewicht maar iedere keer als je hebt gegeten kan je bijna je ogen niet open houden.

Nadere informatie

Hoi! Vrolijke lunchgroet, Marije

Hoi! Vrolijke lunchgroet, Marije Hoi! Zijn de kinderen bij jou thuis ook zo dol op pannenkoeken? Vakanties, feestjes, gewone doordeweekse dagen: pannenkoeken zijn altijd welkom. Liefst eten ze ze iedere dag, lijkt het! Maar dat gaat natuurlijk

Nadere informatie

Moedersopgelet: vier redenen om juist deze zomer paprika's te eten

Moedersopgelet: vier redenen om juist deze zomer paprika's te eten Moedersopgelet: vier redenen om juist deze zomer paprika's te eten Driekwart van de Nederlanders eet ongezond en het eten van voldoende groente is nog niet ingeburgerd bij kinderen. Daarom lanceert de

Nadere informatie

Voorwoord. Liefs, Sharon

Voorwoord. Liefs, Sharon Voorwoord Ik zal niet ontkennen dat ik heel veel recepten maak, uitprobeer en vervolgens nog meer recepten maak. Ik vind dat leuk en gezellig en het liefste maak ik ze zo creatief mogelijk met de meeste

Nadere informatie

Gezond & lekker kerstmenu

Gezond & lekker kerstmenu Gezond & lekker kerstmenu Voor jou! Een bewust kerstmenu inclusief eenvoudige recepten. Aangeboden door alle coaches en medewerkers van LifeStyle Coaching Nederland. De organisatie die door middel van

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord. Ontbijt. Salades. Gebak en snacks. Sauzen en dressings. Smoothies. Dankwoord

Inhoudsopgave. Voorwoord. Ontbijt. Salades. Gebak en snacks. Sauzen en dressings. Smoothies. Dankwoord Inhoudsopgave Voorwoord 4 Ontbijt 7 Lunch 41 Soepen 61 Salades 69 Gebak en snacks 87 Sauzen en dressings 103 Smoothies 109 Dankwoord 123 Eggs Benedictus Et Spiritus Sancti Tip! Maak je eigen verse én

Nadere informatie

BREAKFAST & SWEETS. 26 Plan Boost. naam van hoofdstuk

BREAKFAST & SWEETS. 26 Plan Boost. naam van hoofdstuk BREAKFAST & SWEETS c Er zijn zoveel theorieën die beweren dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd is van de dag. Ik word zelf ook fysiek gewaar dat ik niet functioneer zonder een lekker en gezond ontbijt.

Nadere informatie

Receptenboekje NutriniDrink Multi Fibre

Receptenboekje NutriniDrink Multi Fibre Receptenboekje NutriniDrink Multi Fibre Introductie Om het gemakkelijker te maken om het gegeven dieetadvies te volgen, is het belangrijk te variëren. U kunt variëren met de verkrijgbare smaken of NutriniDrink

Nadere informatie

GRATIS MINI EBOOK MET 5 CLEAN RECEPTEN. Eetclean.nl Emmy Schoenmakers

GRATIS MINI EBOOK MET 5 CLEAN RECEPTEN. Eetclean.nl Emmy Schoenmakers GRATIS MINI EBOOK MET 5 CLEAN RECEPTEN Eetclean.nl Emmy Schoenmakers Het eetclean kookboek Clean eten is: Het eten van voedsel dat rechtstreeks uit de natuur komt Het vermijden van sterk bewerkte voeding

Nadere informatie

Zoet! Saskia Koopman

Zoet! Saskia Koopman Suikervrij Zoet! Saskia Koopman 34 Warm ontbijttaartje appel (vegan, lactosevrij) Mug cakes zijn hip en happening. Je maakt ze door alles in een kommetje te mengen en dit kommetje in de magnetron of oven

Nadere informatie

INHOUD. Inleiding 6 Samenstellen 8 Topping 11

INHOUD. Inleiding 6 Samenstellen 8 Topping 11 Inleiding 6 Samenstellen 8 Topping 11 Energieboost 12 Amandel-bosvruchten 14 Banaan-pitaja 16 Amandel-pompoen 18 Bosvruchten-hennep 20 Kokos & lijnzaad 22 Gemberboost 24 Wortel met cacao 26 Mango-yoghurt

Nadere informatie

Molkosan. supersmoothies. 7 powerdrinks voor een vlotte spijsvertering. Meer energie Goed voor de spijsvertering Bomvol essentiële voedingsstoffen

Molkosan. supersmoothies. 7 powerdrinks voor een vlotte spijsvertering. Meer energie Goed voor de spijsvertering Bomvol essentiële voedingsstoffen Molkosan supersmoothies 7 powerdrinks voor een vlotte spijsvertering Meer energie Goed voor de spijsvertering Bomvol essentiële voedingsstoffen Molkosan supersmoothies Smoothie stappenplan Vlotte spijsvertering,

Nadere informatie

Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing

Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing Spoel de Quinoa voor dat je hem gebruikt eerst goed af, dit ivm met het waslaagje.doe het water en de Quinoa in een middel grote pan en breng aan de kook.

Nadere informatie

Warme Winter ~ recepten

Warme Winter ~ recepten Warme Winter ~ recepten Fit by Nature ~ Voedingsadvies www.fitbynature.nl Woord vooraf Door middel van deze recepten hoop ik je te kunnen inspireren om deze winter een aantal lekkere, pure gerechten klaar

Nadere informatie

Food Switch. Ooh, kom maar eens. 1

Food Switch. Ooh, kom maar eens.  1 Food Switch Ooh, kom maar eens kijken www.foodswitch.nl 1 Speculaas 400 gram amandelmeel 200 gram hazelnootmeel 3 eieren 3 tl speculaaskruiden 1 tl kardemom of gemalen anijs (optioneel) 2 tl kokosmeel

Nadere informatie

Smoothie e-book. zorg goed voor jezelf!

Smoothie e-book. zorg goed voor jezelf! Smoothie e-book Genieten van smoothies is een lekkere en gezonde manier om meer groenten te eten. Je zorgt voor veel extra vitaminen en mineralen. En als je ze goed samenstelt kunnen ze een maaltijd vervangen.

Nadere informatie

Recepturen zijn opgesteld door: Ragnhild Visser-Vijfvinkel Eigenaresse VoedingVeilig

Recepturen zijn opgesteld door: Ragnhild Visser-Vijfvinkel Eigenaresse VoedingVeilig Recepturen zijn opgesteld door: Ragnhild Visser-Vijfvinkel Eigenaresse VoedingVeilig www.voedingveilig.nl Zandkoekjes met kaneel 500 gram bloem 250 gram roomboter (op kamertemperatuur) 200 gram suiker

Nadere informatie

Logus Proefmenu Maart 2015

Logus Proefmenu Maart 2015 Logus Proefmenu Maart 2015 Groene Smoothie (kiwi, appel spinazie en avocado) Bosbes Yogi (yoghurt, sinaasappelsap, banaan en bosbes) Courgettesoep met gember en bieslook - Spicy zalm met clementine salsa

Nadere informatie

Ontbijt Frittata. Bereidingswijze. Ingrediënten

Ontbijt Frittata. Bereidingswijze. Ingrediënten Recepten 2.1 Ontbijt Soms is het niet een kwestie van nieuwe recepten bij de hand hebben voor het ontbijt, maar gewoon net even anders tegen het ontbijt aan kijken. Wij zijn als Nederlanders gewend om

Nadere informatie

12 Recepten met Yummie Greens

12 Recepten met Yummie Greens 12 Recepten met Yummie Greens SUPERBOOST Je hoeft jouw Yummie Greens niet altijd te mengen met water om je lichaam te SuperBoosten. Maak gerechtjes nog gezonder door er eens wat Greens doorheen te mixen.

Nadere informatie

inhoud inleiding 6 havermoutpap 8 muesli en granola 26 repen en koekjes 38 muffins en cakes 52 smoothies 60 register 64

inhoud inleiding 6 havermoutpap 8 muesli en granola 26 repen en koekjes 38 muffins en cakes 52 smoothies 60 register 64 inhoud inleiding 6 havermoutpap 8 muesli en granola 26 repen en koekjes 38 muffins en cakes 52 smoothies 60 register 64 inleiding Voedingsdeskundigen vertellen ons dat een gezond ontbijt belangrijk is

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding... 3. 1. Ontbijt: Haverboekweitkoek met chocoladetopping... 4. 2. Ontbijt: Gevulde Omelet... 6

Inhoudsopgave. Inleiding... 3. 1. Ontbijt: Haverboekweitkoek met chocoladetopping... 4. 2. Ontbijt: Gevulde Omelet... 6 10 recepten Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Ontbijt: Haverboekweitkoek met chocoladetopping... 4 2. Ontbijt: Gevulde Omelet... 6 3. Groene Smoothie: Paksoismoothie... 7 4. Superfoodsmoothie: Chocolala!...8

Nadere informatie

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig:

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig: Tomatensoep Nodig: 1 liter water. 1 kilo rijpe tomaten. 2 groentebouillonblokjes. 1 prei of klein zakje soepgroente. Vermicelli. 1. Doe het water in de pan en breng het aan de kook. 2. Was en snij de tomaten

Nadere informatie

Fotografie, recepten, vormgeving en opmaak: Foodie. Gepubliceerd in Nederland door: Foodie Hazepad 15 A4, 4825 AV, Breda

Fotografie, recepten, vormgeving en opmaak: Foodie. Gepubliceerd in Nederland door: Foodie Hazepad 15 A4, 4825 AV, Breda Collageen Smoothies Fotografie, recepten, vormgeving en opmaak: Foodie Gepubliceerd in Nederland door: Foodie Hazepad 15 A4, 4825 AV, Breda Bekijk onze website www.foodie.nl voor meer informatie. Alle

Nadere informatie

Inhoudsopgave Zelfgemaakte noten bar...2

Inhoudsopgave Zelfgemaakte noten bar...2 Recepten bij het weekmenu van Esther Inhoudsopgave Zelfgemaakte noten bar...2 Earl-gray latee...3 Bonenschotel uit de oven met tortlla chips...4 Bieten a la creme...5 Gebakken banaan...6 Noedelsoep...7

Nadere informatie

Gezonde traktaties voor kinderen Hartjes spiesjes: Gedroogde appelchipjes:

Gezonde traktaties voor kinderen Hartjes spiesjes: Gedroogde appelchipjes: Gezonde traktaties voor kinderen Hartjes spiesjes: - fruit (aardbei, watermeloen, druiven) - sateprikkers en een - hartjes-uitsteekvorm Gedroogde appelchipjes: - Appel - Honing (1 theelepel per appel)

Nadere informatie

15 x PuurGezond ontbijten. 1 kom pap van 200 ml halfvolle melk en 6 eetlepels havermout, serveren met blauwe bessen (vers of diepvries) 1 kiwi Thee

15 x PuurGezond ontbijten. 1 kom pap van 200 ml halfvolle melk en 6 eetlepels havermout, serveren met blauwe bessen (vers of diepvries) 1 kiwi Thee 15 x PuurGezond ontbijten Ontbijt 1 1 kom pap van 200 ml halfvolle melk en 6 eetlepels havermout, serveren met blauwe bessen (vers of diepvries) 1 kiwi Thee Ontbijt 2 2 sneetjes volkoren brood besmeerd

Nadere informatie

Bulk Eiwit Pepernoten

Bulk Eiwit Pepernoten Bulk Eiwit Pepernoten Bulk Eiwit Pepernoten: ben je bezig met bulken(aankomen)? Dan is dit het juiste recept voor je! Voedingswaarde per Ongeveer 50 stuks 82 gram Calorieën 1937 162 gram 117 gram 250 gr

Nadere informatie

Snacken zonder schuldgevoel

Snacken zonder schuldgevoel Snacken zonder schuldgevoel Eerste druk, september 2012 2012 Jeanet Wolf Fotograaf: Jeanet Wolf isbn: 978-90-484-2586-0 nur: 443 Uitgever: Free Musketeers, Zoetermeer www.freemusketeers.nl Hoewel aan de

Nadere informatie