brugge.be/bibliotheek aanbod basisschool

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "brugge.be/bibliotheek aanbod basisschool"

Transcriptie

1 brugge.be/bibliotheek aanbod basisschool

2 Geachte directie, Beste leerkracht, De bibliotheek biedt een aantal permanente diensten en activiteiten aan voor het basisonderwijs. We stellen ze graag voor in deze brochure. De multipas biedt speciale uitleenvoorwaarden. Je kan deze pas combineren met een persoonlijke bibliotheekpas. De Zevensprong nodigt klassen (van de derde kleuterklas tot en met het zesde leerjaar) uit voor een bezoek op maat. Op het ritme van hun groeiende vaardigheden maken de leerlingen tijdens de Zevensprong kennis met alle facetten van de bibliotheek. Hierna volgt een overzicht van de diensten en activiteiten voor leerkrachten en hun leerlingen: de voordelen van de multipas en het aanbod van de Zevensprong. We kijken ook al eens vooruit naar de Jeugdboekenweek in 2016 en belichten enkele activiteiten.

3 De multipas met speciale uitleenvoorwaarden De klaspas Met de gratis klaspas kan je als leerkracht van de basisschool maandelijks met de klas naar de bibliotheek komen en de leerlingen materialen laten ontlenen op deze ene pas. materiaal uitleentermijn aantal telaatgeld alles (uitz. speelfilms) 8 weken 50 geen fundel 4 weken 7/jaar geen kamishibai vertelkast kamishibai vertelplaten 4 weken 4 weken De uitleentermijn verlengen is niet mogelijk. Speelfilms kan je gratis lenen op een persoonlijke lidkaart. 1 2 geen geen De lerarenpas Met de gratis lerarenpas kan je als leerkracht of student in de lerarenopleiding meer materialen lenen dan met een persoonlijke pas. Je kan de materialen ook langer lenen. En als je de materialen te laat terugbrengt, betaal je minder telaatgeld dan met een persoonlijke pas. De uitleentermijn verlengen is niet mogelijk. Een overzicht: materiaal uitleentermijn aantal telaatgeld boek 8 weken 16 0,10/week luisterboek 8 weken 4 0,10/week kamishibai vertelkast kamishibai vertelplaten 4 weken 4 weken 1 2 geen geen fundel 4 weken 7/jaar 1,00/week muziekcd 8 weken 16 dozen 0,10/week strip/tijdschrift/ informatieve dvd 8 weken 10/soort 0,10/week Lijkt zo n lerarenpas wel interessant ter voorbereiding van jouw lessen? Vraag dan een aanvraagformulier aan de balie. Jouw lerarenpas blijft één schooljaar geldig. Daarna moet je een nieuwe lerarenpas aanvragen.

4 De Zevensprong: een stevig web tussen school en bibliotheek! De school van vandaag streeft ernaar haar leerlingen op te voeden tot mondige en vaardige jongeren. Informatie, kennis en literaire vaardigheden zijn daarbij de sleutelwoorden. Gelukkig staat de school er niet alleen voor. Ook de bibliotheek wil graag participeren in dit proces. Deelnemen aan de Zevensprong is alvast zeven doordachte stappen zetten in de goede richting! De Zevensprong bestaat uit verschillende projecten die de bibliotheek uitwerkte voor klassen. We starten in de derde kleuterklas en eindigen in het zesde leerjaar. Dit Zevensprongprogramma vindt plaats in alle 13 bibliotheken, behalve het Lezerrobotsproject (enkel in Hoofdbibliotheek Biekorf, bibliotheek Daverlo, De Dijk, De Zorge en Sint-Michiels). Deelname is gratis. derde kleuterklas betoverd door verhalen Prentenboeken zijn er in alle maten en gewichten, kleuren en - ja, zelfs - geuren! In de bib leren we je hoe je een prentenboek kiest dat bij jou past en ook waar je het kunt vinden. Daarna is het genieten met de kamishibai. We proeven met oren en ogen van een verhaal en passen spelenderwijs toe wat we geleerd hebben. Duur: 40 minuten eerste leerjaar jeugdboekenweekproject Dappere beginnende lezertjes duiken samen met ons in een verhaal dat spelenderwijs wordt uitgediept en voorgelezen. Dit leesbevorderingsproject kadert in de jaarlijkse Jeugdboekenweek in maart. Duur: 50 minuten, Meer info volgt n.a.v. het jeugdboekenweekprogramma 2016.

5 tweede leerjaar Bibbezoek: de wegwijzer Waarom mag ik mijn boek niet houden? Hebben ze ook films in de bib? Hoe kan ik mijn eigen pasje krijgen?... Tijd voor een heus bezoek waarin we de kinderen stap voor stap wegwijs maken in de bib. Duur: 50 minuten. Vraag voor deze rondleiding een inschrijvingsformulier in jouw bibliotheek. derde leerjaar Bibbezoek: geef mij maar een AVI 5 of hoe zoek ik een boek? Hoe weet ik of ik dit boek leuk zal vinden? Wat is een genre? Welk type lezer schuilt er in mij? Een boek moet passen als een schoen. Geen betere plek om dit uit te testen dan de bib. Leesplezier gegarandeerd! Duur: 50 minuten. Vraag voor deze rondleiding een inschrijvingsformulier in jouw bibliotheek.

6 derde leerjaar Lezerrobots De bibliotheek krijgt bezoek vanuit de ruimte. Emo en Punto waren voorbestemd om laserrobots te worden, maar komen door een programmatiefout als lezerrobots in de bibliotheek terecht. Een wetenschapper onderzoekt de situatie en roept de hulp in van jonge wetenschappers. Duur: 90 minuten. Vraag voor deze rondleiding een inschrijvingsformulier in jouw bibliotheek. vierde leerjaar Bibbezoek: op zoek naar de bron We worden overspoeld door informatie! Hoe weet ik welke bronnen betrouwbaar zijn en waar vind ik de info die ik nodig heb? Tijdens dit bezoek maken de leerlingen kennis met de plaatsing van de informatieve werken en met de grote verscheidenheid aan bronnen. Duur: 60 minuten. Vraag voor deze rondleiding een inschrijvingsformulier in jouw bibliotheek.

7 vijfde leerjaar Jeugdboekenweekproject Voor de leerlingen van het vijfde leerjaar zorgen de bibmedewerkers voor een project dat kadert in het thema van de jaarlijkse Jeugdboekenweek in maart. In 2016 is het thema Weg van de Stad. Duur: 60 minuten. Meer info volgt n.a.v. het jeugdboekenweekprogramma zesde leerjaar Bibbezoek: op weg met Cabrio Waar vind ik informatie over mijn hobby en welke sportclubs zijn er in Brugge? Cabrio, de catalogus van de bibliotheek, geeft zijn geheimen prijs. Met Cabrio is het maar een kleine stap van de bibliotheek naar de buitenwereld. Intensieve oefeningen bereiden de leerlingen voor op het secundair onderwijs waarin ze zelfstandig informatie moeten verzamelen. Duur: 90 minuten. Vraag voor deze rondleiding een inschrijvingsformulier in jouw bibliotheek.

8 De dingen die we doen Jeugdboekenweek 2016 De Jeugdboekenweek is het grootste kinderboekenfestival van Vlaanderen. Veertien dagen lang zetten scholen, bibliotheken, boekhandels en culturele centra de mooiste boeken in de kijker. In 2016 loopt de Jeugdboekenweek van 5 tot 20 maart met Weg van de stad als thema. Blijf je het liefst ver weg van de stad of bén je weg van de stad? Woon je in een drukke stad of op een rustig plekje op het platteland? We hebben het in onze projecten over steden, dorpen en landen, wonen, duurzaamheid, de stad in verandering, interculturaliteit en superdiversiteit. En dat alles in boeken. Uiteraard. Iets om in de gaten te houden. Feest! Zondag 13 maart blijven we allemaal in de stad want dan viert de bib feest en dat mag je niet missen! Boekbaby s Baby s en boeken? Natuurlijk! Sinds 1 januari 2015 krijgen jonge ouders wanneer hun baby 6 en 15 maanden oud is een boekenpakket, info over voorlezen en info over de bibliotheek. Op 6 maanden gebeurt dat via de consultatiebureaus van Kind en Gezin en op kosten van de provincie West-Vlaanderen. Op 15 maanden krijgen de ouders via Kind en Gezin een bon waarmee ze in alle Brugse bibliotheken een nieuw pakket kunnen afhalen (op kosten van de bibliotheek). De bedoeling is duidelijk: kinderen zo vroeg mogelijk kennis laten maken met boekjes én de bibliotheek. De bibcollectie knisper-, bad-, stoffen en kartonnen boekjes werd om die reden ook uitgebreid. Boekbaby s is een leesbevorderingsproject van Stichting Lezen. Illustratoren op Pootjes tentoonstelling Twee stevige kijkkasten op slanke pootjes tonen het beste werk van 13 Vlaamse en internationale jeugdillustratoren. Het wordt kijken met andere ogen! 9 december 2015 tot 5 januari 2016 Hoofdbibliotheek Biekorf (jeugdbibliotheek) Een productie van vzw Rasa

9 tussen d oortjes Verzamelnaam voor de voorleessessies en workshops die de bibliotheek organiseert voor kinderen. We vertrekken steeds van een boek of een verhaal dat tussen de oortjes blijft hangen en gaan daarna creatief aan de slag. Alle praktische info vind je op KJV Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen Jaarlijks lezen Brugse, kritische leesbeesten van 4 tot 16 jaar acht boeken die ze in een vijftal sessies per leeftijdsgroep bespreken. Samen met duizenden andere KJV-leden in Vlaanderen bekronen ze de allermooiste boeken. Groep 1: kleuters van 4 tot 6 jaar Groep 2: 1ste en 2de leerjaar Groep 3: 3de en 4de leerjaar Groep 4: 5de en 6de leerjaar Groep 5: 1ste en 2de secundair Groep 6: 3de en 4de secundair Meer info: kjv.bibliotheek@brugge.be, of Startvergadering in de leeszaal van Hoofdbibliotheek Biekorf op vrijdag 18 september om 17.45u. Gratis, maar inschrijven vóór 11 september.

10 Collecties in de kijker kamishibai De kamishibai is een klein, draagbaar verteltheater dat oorspronkelijk uit Japan komt. In het theatertje komen prentenboeken via grote vertelplaten tot leven. Zo krijgt het voorlezen van een prentenboek een nieuwe dimensie. Kijk- en luisterplezier ontlokken én het stimuleren van taalontwikkeling bij jonge kinderen vormen het uitgangspunt. Bovendien zet de kamishibai aan tot interactie en tot een beter begrip van het verhaal. Vertelplaten van bekende prentenboeken én vertelkastjes kan je lenen in de bib. makkelijk lezen Voor kinderen en jongeren die om diverse redenen niet graag of vlot lezen zijn er ook boeken die Makkelijk Lezen. Hou je van een goed verhaal, wissel dan eens af met een luisterboek of een dvd. Ook daisyboeken hebben we voor alle leeftijden. Wie met een Daisy-speler naar een Daisy-boek luistert, kan pauzes inlassen, navigeren of bladeren, bladwijzers plaatsen en favoriete passages herlezen, het geluid en de snelheid van het voorlezen regelen. In Hoofdbibliotheek Biekorf kan je een Daisy-speler lenen. Meer info op

11 fundels Een fundel bevat naast een levend prentenboek ook denk- en taalstimulerende activiteiten, spelletjes, kleurplaten en knutseltips. Kinderen kunnen een digitale versie van het prentenboek bekijken en het in drie verschillende talen en in aangepast voorleestempo beluisteren. Je kan gratis tot 7 fundels per jaar lenen via een app waarin je je kenbaar maakt als lid van de Openbare Bibliotheek Brugge. De fundels zijn er voor kinderen van drie tot zeven jaar. snippertas De eerste schooldag, een broertje of een zusje erbij, jarig zijn, gaan logeren, huisdieren hebben, afscheid moeten nemen of op het potje gaan. Het zijn stuk voor stuk gebeurtenissen die het leven van een kind overhoop kunnen gooien. Wie zijn of haar kind wil voorbereiden op een van deze stappen, vindt in de snippertas van de bibliotheek een geschikte partner! Een snippertas is een rugzak die vol steekt met boeken over een bepaald thema. Het bibliotheekpersoneel maakte dus al een selectie uit de collectie. Je hoeft alleen nog het gewenste thema te vermelden en de tas te vragen aan de balie. De tassen zijn er voor kinderen van 2 tot 6 jaar, afhankelijk van het thema (bv. op het potje of eerste schooldag ). eerste wereldoorlog In 2014 werd het begin van de eerste wereldoorlog herdacht. De bibliotheek publiceerde een brochure met een selectie van wat er over het onderwerp te vinden is in de bibliotheekcollectie: prentenboeken, romans, informatieve boeken, strips, films en erfgoedmateriaal. Dit alles gerangschikt volgens leeftijdscategorieën. De brochure is te verkrijgen in de bibliotheek. Voor de gelegenheid werd de collectie in alle Brugse bibliotheken ook uitgebreid.

12 Adressen en contactpersonen Jeugdbibliotheek Biekorf: Kuipersstraat 3, 8000 Brugge Sophie Teetaert, t , sophie.teetaert@brugge.be Lode Zielens (centrum): Westmeers 35, 8000 Brugge Hilde Reynaert, t , LodeZielens.bibliotheek@brugge.be De Dijk (Sint-Pieters): Blankenbergse Steenweg 221, 8000 Brugge Lieselot Vancoille, t , DeDijk.bibliotheek@brugge.be De Zorge (Sint-Kruis): Moerkerkse Steenweg 190, 8310 Sint-Kruis Lea De Vriese, t , DeZorge.bibliotheek@brugge.be Sint-Thomas (Malehoek): Brieversweg 334, 8310 Sint-Kruis Lea De Vriese, t , Sint-Thomas.bibliotheek@brugge.be Daverlo (Assebroek): Dries 2, 8310 Assebroek Dorine Vanhee, t , Assebroek.bibliotheek@brugge.be Sint-Andries: Gistelse Steenweg 524, 8200 Sint-Andries Anke Gheysen, t , Sint-Andries.bibliotheek@brugge.be Sint-Michiels: Rijselstraat 98, 8200 Sint-Michiels Tom Verhelst, t , Sint-Michiels.bibliotheek@brugge.be De Garve (Sint-Jozef): Pannebekestraat 33, 8000 Brugge Mieke Danneels, t , DeGarve.bibliotheek@brugge.be De Arend (Koolkerke): Arendstraat 36, 8000 Koolkerke Mieke Danneels, t , Koolkerke.bibliotheek@brugge.be Lissewege: Oude Pastoriestraat 5, 8380 Lissewege Hendrika De Cuyper, t , Lissewege.bibliotheek@brugge.be De Schorre (Dudzele): Westkapelsesteenweg 58, 8380 Dudzele Delphine Cattrysse, t , Dudzele.bibliotheek@brugge.be J.F. Willems (Zeebrugge): Marktplein 12, 8380 Zeebrugge Claudine Lamote, t , Zeebrugge.bibliotheek@brugge.be v.u. Johan Coens, stadssecretaris, Burg 12, 8000 Brugge

Aanbod basis onderwijs

Aanbod basis onderwijs brugge.be/bibliotheek OPENBARE BIBLIOTHEEK Aanbod basis onderwijs 2018-2019 Geachte directie Beste leerkracht De bibliotheek biedt een aantal permanente diensten en activiteiten aan voor het basisonderwijs.

Nadere informatie

Aanbod basisonderwijs

Aanbod basisonderwijs brugge.be/bibliotheek OPENBARE BIBLIOTHEEK Aanbod basisonderwijs 2017-2018 Openbare Bibliotheek Brugge Geachte directie Beste leerkracht De bibliotheek biedt een aantal permanente diensten en activiteiten

Nadere informatie

Openbare Bibliotheek Brugge 2011-2012

Openbare Bibliotheek Brugge 2011-2012 Openbare Bibliotheek Brugge aanbod basisschool 2011-2012 v.u. johan coens, burg 12, 8000 brugge - juni 2011 Geachte directie, Beste leerkracht, De bibliotheek biedt een aantal permanente diensten en activiteiten

Nadere informatie

AANBOD SECUNDAIR 2016-2017. brugge.be/bibliotheek

AANBOD SECUNDAIR 2016-2017. brugge.be/bibliotheek AANBOD SECUNDAIR 2016-2017 brugge.be/bibliotheek INHOUDSTAFEL Met de klas naar de bib: info en inschrijven Eerste graad Instructie Jeugdbib (1ste jaar) p. 4 Poëzieateliers (2de jaar) Tweede graad Boekenproeverij

Nadere informatie

De voorleescarrousel. fotografie: Olivier Depape

De voorleescarrousel. fotografie: Olivier Depape De voorleescarrousel fotografie: Olivier Depape 2013 Jaar van het voorlezen De voorleescarrousel neemt je op 13 november mee voor een ritje in en rond de 13 Brugse bibliotheken. De buurt opent haar deuren

Nadere informatie

aanbod secundair brugge.be/bibliotheek

aanbod secundair brugge.be/bibliotheek aanbod secundair 2015-2016 brugge.be/bibliotheek Geachte directie, Beste leerkracht, Deze brochure geeft een overzicht van wat de bibliotheek kan betekenen voor het secundair onderwijs. De bib en de Brugse

Nadere informatie

Openbare Bibliotheek Brugge. aanbod secundair 2013-2014

Openbare Bibliotheek Brugge. aanbod secundair 2013-2014 Openbare Bibliotheek Brugge aanbod secundair 2013-2014 v.u. johan coens, burg 12, 8000 brugge - mei 2013 Geachte directie, Beste leerkracht, Deze brochure geeft een overzicht van wat de bibliotheek kan

Nadere informatie

Openbare Bibliotheek Brugge. aanbod secundair 2011-2012

Openbare Bibliotheek Brugge. aanbod secundair 2011-2012 Openbare Bibliotheek Brugge aanbod secundair 2011-2012 v.u. johan coens, burg 12, 8000 brugge - juni 2011 Geachte directie, Beste leerkracht, De bibliotheek biedt een aantal permanente diensten en activiteiten

Nadere informatie

De Bib. Brengt bijeen.

De Bib. Brengt bijeen. brugge.be/bibliotheek OPENBARE BIBLIOTHEEK De Bib. Brengt bijeen. Beter Nederlands leren of andere talen en culturen ontdekken, het kan allemaal. De Openbare Bibliotheek Brugge heeft veel in huis. Ook

Nadere informatie

DE BIB VOOR JOUW SCHOOL

DE BIB VOOR JOUW SCHOOL DE BIB VOOR JOUW SCHOOL 2017 2018 BIBLIOTHEEK GENK Stadsplein 3 3600 Genk T 089 65 35 35 www.bibliotheekgenk.be bibliotheek@genk.be www.facebook.com/bibliotheekgenk JEUGDAFDELING T 089 65 35 63 jeugdbib@genk.be

Nadere informatie

Inhoud. Welkom in de bib 3 Hoe werkt de bib? 4 Lid worden 4 Lenen, verlengen en reserveren 5 Je kaart blokkeert indien je 5

Inhoud. Welkom in de bib 3 Hoe werkt de bib? 4 Lid worden 4 Lenen, verlengen en reserveren 5 Je kaart blokkeert indien je 5 Inhoud Welkom in de bib 3 Hoe werkt de bib? 4 Lid worden 4 Lenen, verlengen en reserveren 5 Je kaart blokkeert indien je 5 Collectie 6 Fysieke collectie 6 Digitale collectie 6 De digitale bibliotheek 8

Nadere informatie

De Bib. Bijsluiter OPENBARE BIBLIOTHEEK. Ontdek waar de bib allemaal goed voor is, in welke dosis je ze kan gebruiken en wat de bijwerkingen zijn.

De Bib. Bijsluiter OPENBARE BIBLIOTHEEK. Ontdek waar de bib allemaal goed voor is, in welke dosis je ze kan gebruiken en wat de bijwerkingen zijn. brugge.be/bibliotheek OPENBARE BIBLIOTHEEK De Bib. Bijsluiter Ontdek waar de bib allemaal goed voor is, in welke dosis je ze kan gebruiken en wat de bijwerkingen zijn. Welkom In de Openbare Bibliotheek

Nadere informatie

Bib & Type. info. Bibliotheek-infopunt t 050 819 930 bibliotheek@oostkamp.be oostkamp.be/bib. facebook.be/bibliotheekoostkamp twitter.

Bib & Type. info. Bibliotheek-infopunt t 050 819 930 bibliotheek@oostkamp.be oostkamp.be/bib. facebook.be/bibliotheekoostkamp twitter. Type Bib & School 2015-2016 info Bibliotheek-infopunt t 050 819 930 bibliotheek@oostkamp.be oostkamp.be/bib facebook.be/bibliotheekoostkamp twitter.com/biboostkamp Geachte directie Beste leerkracht Boeken

Nadere informatie

Welkom in de bibliotheek van Erpe-Mere

Welkom in de bibliotheek van Erpe-Mere Welkom in de bibliotheek van Erpe-Mere Aanbod voor leerkrachten Maandag: 16u-19u Dinsdag: 17u-20u Woensdag: 10-12u 13-17u Donderdag: 17u-20u Vrijdag: 10-12u Zaterdag: 09-12u Uitlenen, verlengen Op vertoon

Nadere informatie

School en Bibliotheek

School en Bibliotheek BIBLIOTHEEK TORHOUT School en Bibliotheek Welkom Welkom in de bib van Torhout. In deze folder geven we je graag een overzicht van ons aanbod en onze dienstverlening. Wil je als leerkracht of als school

Nadere informatie

De bib voor jouw school! 2015-2016

De bib voor jouw school! 2015-2016 De bib voor jouw school! 2015-2016 Korte inhoud 1. DE BIBTRUCK 4 2. DE BIB GROEIT MET JE MEE 8-16 Kleuters Nieuw Leesmicroben 8 Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen 14 1ste leerjaar Ik kan al zelf lezen! 10

Nadere informatie

Bib & Type. info. Bibliotheek-infopunt t oostkamp.be/bib. facebook.be/bibliotheekoostkamp twitter.

Bib & Type. info. Bibliotheek-infopunt t oostkamp.be/bib. facebook.be/bibliotheekoostkamp twitter. Type Bib & School 2016-2017 info Bibliotheek-infopunt t 050 819 930 bibliotheek@oostkamp.be oostkamp.be/bib facebook.be/bibliotheekoostkamp twitter.com/biboostkamp Geachte directie Beste leerkracht Boeken

Nadere informatie

Bib & School. Type info. Bibliotheek-infopunt t oostkamp.be/bib

Bib & School. Type info. Bibliotheek-infopunt t oostkamp.be/bib Type Bib & School 2017-2018 info Bibliotheek-infopunt t 050 819 930 bibliotheek@oostkamp.be oostkamp.be/bib facebook.be/bibliotheekoostkamp twitter.com/biboostkamp Geachte directie Beste leerkracht Boeken

Nadere informatie

Dienstreglement Openbare Bibliotheek Brugge

Dienstreglement Openbare Bibliotheek Brugge Dienstreglement Openbare Bibliotheek Brugge hervastgesteld door de gemeenteraad op 2 mei 2017 bekendgemaakt op de website www.brugge.be op 3 mei 2017 WELKOM In de Openbare Bibliotheek Brugge is iedereen

Nadere informatie

Hoe werkt de bib? Lid worden. Lid worden. Materialen lenen en kopiëren. Mijn bibliotheek: reserveren, verlengen, digitale collecties

Hoe werkt de bib? Lid worden. Lid worden. Materialen lenen en kopiëren. Mijn bibliotheek: reserveren, verlengen, digitale collecties Hoe werkt de bib? Home > Hoe werkt de bib? Lid worden Materialen lenen en kopiëren Mijn bibliotheek: reserveren, verlengen, digitale collecties Verlies en beschadiging Aankoopsuggestie Internet in de bib

Nadere informatie

algemene informatie Praktische afspraken

algemene informatie Praktische afspraken algemene informatie bibliotheek contact: openingsuren: ma 14-20 u. F 09 210 34 19 di 14-19 u. woe 14-19 u. adres: do 9-12 u. en 14-19 u. Bibliotheek Merelbeke vrij 9-12 u. en 14-17 u. Dijsegem 1 zat 9-13

Nadere informatie

SCHOOLJAAR 2012-2013

SCHOOLJAAR 2012-2013 SCHOOLJAAR 2012-2013 Bibliotheek Pittem, Broeders Maristenstraat 2, 8740 Pittem t 051 46 03 76 bibliotheek@pittem.be Boeken spelen in het leven van kinderen een belangrijke rol: om iets bij te leren, voor

Nadere informatie

ONZE BIB VOOR JOUW KLAS!

ONZE BIB VOOR JOUW KLAS! schooljaar 2017-2018 ONZE BIB VOOR JOUW KLAS! Ons GRATIS AANBOD voor kleuterscholen & lagere scholen van Boortmeerbeek en Haacht www.habobib.bibliotheek.be - Facebook: HaBoBIB Ook in schooljaar 2017-2018

Nadere informatie

BIBLIOTHEEK LEDE Schoolaanbod 2014-2015 Lagere school

BIBLIOTHEEK LEDE Schoolaanbod 2014-2015 Lagere school BIBLIOTHEEK LEDE Schoolaanbod 2014-2015 Lagere school Inhoud Inleiding...3 Contact...4 Klasuitleen - BibliotheekinspectieBrigade...5 Speciale lidkaarten voor leerkrachten...6 Kamishibai...7 Bibradspel...8

Nadere informatie

Bibliotheek. De digitale bibliotheek. De bib geeft antwoord. Levenslang leren op maat

Bibliotheek. De digitale bibliotheek. De bib geeft antwoord. Levenslang leren op maat Bibliotheek 18 De bib geeft antwoord De digitale bibliotheek Levenslang leren op maat 1 INHOUD Welkom in de bib 3 Hoe werkt de bib? 4 Lid worden 4 Lenen, verlengen en reserveren 5 Je kaart blokkeert indien

Nadere informatie

algemene informatie Praktische afspraken

algemene informatie Praktische afspraken algemene informatie bibliotheek contact: openingsuren: ma 14-20 u. F 09 210 34 19 di 14-19 u. woe 14-19 u. adres: do 9-12 u. en 14-19 u. Bibliotheek Merelbeke vrij 9-12 u. en 14-17 u. Dijsegem 1 zat 9-13

Nadere informatie

Wat kunnen wij voor u doen? Aanbod van bibliotheek Eeklovoor. Contacteer ons! Schooljaar 2012 2013

Wat kunnen wij voor u doen? Aanbod van bibliotheek Eeklovoor. Contacteer ons! Schooljaar 2012 2013 Wat kunnen wij voor u doen? Contacteer ons! Bibliotheek Eeklo Molenstraat 36 9900 Eeklo 09 218 27 00 www.eeklo.be/bibliotheek Aanbod van bibliotheek Eeklovoor scholen. Schooljaar 2012 2013 Vivianne Cauwels

Nadere informatie

algemene informatie Praktische afspraken

algemene informatie Praktische afspraken algemene informatie bibliotheek contact: openingsuren: ma 14-20 u. F 09 210 34 19 di 14-19 u. woe 14-19 u. adres: do 9-12 u. en 14-19 u. Bibliotheek Merelbeke vrij 9-12 u. en 14-17 u. Dijsegem 1 zat 9-13

Nadere informatie

brugge.be/bibliotheek KINDER& JEUGDJURY LEESDAGBOEK groep 4b: 10 tot 12 jaar

brugge.be/bibliotheek KINDER& JEUGDJURY LEESDAGBOEK groep 4b: 10 tot 12 jaar brugge.be/bibliotheek KINDER& JEUGDJURY LEESDAGBOEK groep 4b: 10 tot 12 jaar Dit is het KJV-LEESDAGBOEK VAN: Voornaam: Naam: Adres: Schooljaar: 2018-2019 Mijn begeleiders: Hoe gebruik je dit leesdagboek?

Nadere informatie

brugge.be/bibliotheek KINDER& JEUGDJURY LEESDAGBOEK groep 4a: 10 tot 12 jaar

brugge.be/bibliotheek KINDER& JEUGDJURY LEESDAGBOEK groep 4a: 10 tot 12 jaar brugge.be/bibliotheek KINDER& JEUGDJURY LEESDAGBOEK groep 4a: 10 tot 12 jaar Dit is het KJV-LEESDAGBOEK VAN: Voornaam: Naam: Adres: Schooljaar: 2018-2019 Mijn begeleiders: Hoe gebruik je dit leesdagboek?

Nadere informatie

LEESDAGBOEK groep 2a: 6 tot 8 jaar

LEESDAGBOEK groep 2a: 6 tot 8 jaar brugge.be/bibliotheek KINDER& JEUGDJURY LEESDAGBOEK groep 2a: 6 tot 8 jaar Dit is het KJV-LEESDAGBOEK VAN: Voornaam: Naam: Adres: Schooljaar: 2018-2019 Mijn begeleiders: Hoe gebruik je dit leesdagboek?

Nadere informatie

LEESDAGBOEK groep 2b: 6 tot 8 jaar

LEESDAGBOEK groep 2b: 6 tot 8 jaar brugge.be/bibliotheek KINDER& JEUGDJURY LEESDAGBOEK groep 2b: 6 tot 8 jaar Dit is het KJV-LEESDAGBOEK VAN: Voornaam: Naam: Adres: Schooljaar: 2018-2019 Mijn begeleiders: Hoe gebruik je dit leesdagboek?

Nadere informatie

Dienstreglement Openbare Bibliotheek Brugge

Dienstreglement Openbare Bibliotheek Brugge Dienstreglement Openbare Bibliotheek Brugge WELKOM WELKOM Dit reglement geldt voor de hoofdbibliotheek, de filialen en de digitale diensten. De adressen, telefoonnummers en openingstijden van de hoofdbibliotheek

Nadere informatie

algemene informatie Praktische afspraken

algemene informatie Praktische afspraken algemene informatie bibliotheek contact: openingsuren: ma 14-20 u. F 09 210 34 19 di 14-19 u. woe 14-19 u. adres: do 9-12 u. en 14-19 u. Bibliotheek Merelbeke vrij 9-12 u. en 14-17 u. Dijsegem 1 zat 9-13

Nadere informatie

Openbare bibliotheek. stekene van nature actief. Aanbod basisonderwijs schooljaar Inschrijvingsformulier Bibspel.

Openbare bibliotheek. stekene van nature actief. Aanbod basisonderwijs schooljaar Inschrijvingsformulier Bibspel. Inschrijvingsformulier Bibspel Openbare bibliotheek School: Klas: Aanbod basisonderwijs schooljaar 2013-2014 Aantal leerlingen: Leerkracht: Contactgegevens leerkracht (tel. + e-mail): Datum: Schrijft zich

Nadere informatie

brugge.be/bibliotheek KINDER& JEUGDJURY LEESDAGBOEK groep 3a: 8 tot 10 jaar

brugge.be/bibliotheek KINDER& JEUGDJURY LEESDAGBOEK groep 3a: 8 tot 10 jaar brugge.be/bibliotheek KINDER& JEUGDJURY LEESDAGBOEK groep 3a: 8 tot 10 jaar Dit is het KJV-LEESDAGBOEK VAN: Voornaam: Naam: Adres: Schooljaar: 2018-2019 Mijn begeleiders: Hoe gebruik je dit leesdagboek?

Nadere informatie

brugge.be/bibliotheek KINDER& JEUGDJURY LEESDAGBOEK groep 3b: 8 tot 10 jaar

brugge.be/bibliotheek KINDER& JEUGDJURY LEESDAGBOEK groep 3b: 8 tot 10 jaar brugge.be/bibliotheek KINDER& JEUGDJURY LEESDAGBOEK groep 3b: 8 tot 10 jaar Dit is het KJV-LEESDAGBOEK VAN: Voornaam: Naam: Adres: Schooljaar: 2018-2019 Mijn begeleiders: Hoe gebruik je dit leesdagboek?

Nadere informatie

brugge.be/bibliotheek KINDER& JEUGDJURY LEESDAGBOEK groep 3c: 8 tot 10 jaar

brugge.be/bibliotheek KINDER& JEUGDJURY LEESDAGBOEK groep 3c: 8 tot 10 jaar brugge.be/bibliotheek KINDER& JEUGDJURY LEESDAGBOEK groep 3c: 8 tot 10 jaar Dit is het KJV-LEESDAGBOEK VAN: Voornaam: Naam: Adres: Schooljaar: 2018-2019 Mijn begeleiders: Hoe gebruik je dit leesdagboek?

Nadere informatie

Bibliotheek MachelenDiegem

Bibliotheek MachelenDiegem Bibliotheek MachelenDiegem School en bibliotheek 2013 2014 CONTACTGEGEVENS Scholen Vrije Basisschool De Windroos C. Peetersstraat 6 1830 Machelen T: 02 251 34 46 - mail: info@dewindroos.net www.dewindroos.net

Nadere informatie

ONTDEK BIBLIOTHEEK ZWEVEGEM

ONTDEK BIBLIOTHEEK ZWEVEGEM ONTDEK BIBLIOTHEEK ZWEVEGEM Ontdek onze bibliotheek! Als alles tegenslaat, En niets nog baat, Ga dan naar de bib. Vrij naar Stephen King Word lid van de bib en lees elke dag gratis de krant, drink een

Nadere informatie

Bibspel. Inhoud: Voor leerlingen van het bijzonder en buitengewoon onderwijs wordt het programma aangepast aan de wensen en behoeften van de groep.

Bibspel. Inhoud: Voor leerlingen van het bijzonder en buitengewoon onderwijs wordt het programma aangepast aan de wensen en behoeften van de groep. Bibspel Voor leerlingen van het lager onderwijs is er een programma per leerjaar. Op een interactieve manier maken kinderen kennis met het aanbod van de bib en verwerven ze inzicht in de collectie, de

Nadere informatie

brugge.be/bibliotheek KINDER- & JEUGDJURY LEESDAGBOEK groep 1: tot 6 jaar

brugge.be/bibliotheek KINDER- & JEUGDJURY LEESDAGBOEK groep 1: tot 6 jaar brugge.be/bibliotheek KINDER- & JEUGDJURY LEESDAGBOEK groep 1: tot 6 jaar Dit is het KJV-LEESDAGBOEK VAN: Voornaam: Naam: Adres: Schooljaar: 2018-2019 Mijn begeleider: Hoe gebruik je dit leesdagboek? Lees

Nadere informatie

Hoe vraag ik een boekenpakket aan. via de online catalogus?

Hoe vraag ik een boekenpakket aan. via de online catalogus? BIBLIOTHEEK TORHOUT Handleiding BOEKENPAKKETTEN Torhoutse basisscholen 1. SELECTIE MAKEN Hoe vraag ik een boekenpakket aan via de online catalogus? 1) Ga naar Google en tik 'Catalogus Torhout'. Klik daarna

Nadere informatie

Aanbod Secundair onderwijs

Aanbod Secundair onderwijs brugge.be/bibliotheek OPENBARE BIBLIOTHEEK Aanbod Secundair onderwijs 2018-2019 Geachte directie Beste leerkracht Deze brochure geeft een overzicht van wat de bibliotheek kan betekenen voor het secundair

Nadere informatie

Leerkrachten. Kleuters. Basisonderwijs. Secundair onderwijs. Maatwerk. Contact. Bibliotheek Lede

Leerkrachten. Kleuters. Basisonderwijs. Secundair onderwijs. Maatwerk. Contact. Bibliotheek Lede Leerkrachten Kleuters Basisonderwijs Secundair onderwijs Maatwerk Contact Bibliotheek Lede Samenwerken met scholen is voor onze bibliotheek een belangrijke opdracht en heeft er toe geleid dat heel veel

Nadere informatie

algemene informatie Praktische afspraken

algemene informatie Praktische afspraken algemene informatie bibliotheek contact: openingsuren: ma 14-20 u. F 09 210 34 19 di 14-19 u. woe 14-19 u. adres: do 9-12 u. en 14-19 u. Bibliotheek Merelbeke vrij 9-12 u. en 14-17 u. Dijsegem 1 zat 9-13

Nadere informatie

via de online catalogus?

via de online catalogus? BIBLIOTHEEK TORHOUT Handleiding BOEKENPAKKETTEN Torhoutse basisscholen 1. SELECTIE MAKEN Hoe vraag ik een boekenpakket aan via de online catalogus? 1) Ga naar Google en tik 'Catalogus Torhout'. Klik daarna

Nadere informatie

brugge.be/bibliotheek KINDER& JEUGDJURY LEESDAGBOEK groep 6: 14 tot 16 jaar

brugge.be/bibliotheek KINDER& JEUGDJURY LEESDAGBOEK groep 6: 14 tot 16 jaar brugge.be/bibliotheek KINDER& JEUGDJURY LEESDAGBOEK groep 6: 14 tot 16 jaar Dit is het KJV-LEESDAGBOEK VAN: Voornaam: Naam: Adres: Schooljaar: 2018-2019 Mijn begeleider: Hoe gebruik je dit leesdagboek?

Nadere informatie

algemene informatie Praktische afspraken

algemene informatie Praktische afspraken algemene informatie bibliotheek contact: openingsuren: ma 14-20 u. F 09 210 34 19 di 14-19 u. woe 14-19 u. adres: do 9-12 u. en 14-19 u. Bibliotheek Merelbeke vrij 9-12 u. en 14-17 u. Dijsegem 1 zat 9-13

Nadere informatie

algemene informatie Praktische afspraken

algemene informatie Praktische afspraken algemene informatie bibliotheek contact: openingsuren: ma 14-20 u. F 09 210 34 19 di 14-19 u. woe 14-19 u. adres: do 9-12 u. en 14-19 u. Bibliotheek Merelbeke vrij 9-12 u. en 14-17 u. Dijsegem 1 zat 9-13

Nadere informatie

brugge.be OVERAL TAAL Overal Taal tentoonstelling en activiteiten 18 februari - 17 maart 2015 Hoofdbibliotheek Biekorf - Kuipersstraat Brugge

brugge.be OVERAL TAAL Overal Taal tentoonstelling en activiteiten 18 februari - 17 maart 2015 Hoofdbibliotheek Biekorf - Kuipersstraat Brugge brugge.be OVERAL TAAL Overal Taal tentoonstelling en activiteiten 18 februari - 17 maart 2015 Hoofdbibliotheek Biekorf - Kuipersstraat 3-8000 Brugge OVERAL TAAL Brugge is een diverse stad. Dit hoor je

Nadere informatie

Aanbod Secundair onderwijs

Aanbod Secundair onderwijs OPENBARE BIBLIOTHEEK brugge.be/bibliotheek Aanbod Secundair onderwijs 2019-2020 Geachte directie Beste leerkracht In deze brochure presenteren we ons aanbod voor het secundair onderwijs. De bibliotheek

Nadere informatie

Geletterde peuters en kleuters spelen met taal!

Geletterde peuters en kleuters spelen met taal! Geletterde peuters en kleuters spelen met taal! 17 november 2009 Daniëlle DANIELS Geletterde peuters en kleuters? Positief, veilig klasklimaat Betekenisvolle taken Ondersteuning door interactie (andere

Nadere informatie

Ons bibaanbod voor kleuterschool & lagere school 2015-2016

Ons bibaanbod voor kleuterschool & lagere school 2015-2016 Ons bibaanbod voor kleuterschool & lagere school 2015-2016 Verhaegenlaan 5 Haacht 016/619034 Blokstraat 2 Boortmeerbeek 015/627029 habobib@bibliotheek.be www.habobib.bibliotheek.be Voorwoord Beste directie,

Nadere informatie

School & BIB. Openbare bibliotheek Zedelgem

School & BIB. Openbare bibliotheek Zedelgem School & BIB Openbare bibliotheek Zedelgem Rondleidingen Tijdens een rondleiding maken leerlingen kennis met het aanbod van de bibliotheek. Voor elke onderwijsgraad is er een eigen programma dat is afgestemd

Nadere informatie

BIBLIOTHEEK WEVELGEM SCHRIJVER OP DE PRAATSTOEL

BIBLIOTHEEK WEVELGEM SCHRIJVER OP DE PRAATSTOEL SCHRIJVER OP DE PRAATSTOEL Op woensdag 13 mei is auteur Christophe Vekeman de boekengast van de bibliotheek. Tijdens een gemoedelijke babbel gaat hij in op de leeservaringen van het publiek. Christophe

Nadere informatie

School & BIB. Openbare bibliotheek Zedelgem

School & BIB. Openbare bibliotheek Zedelgem School & BIB Openbare bibliotheek Zedelgem Rondleidingen Tijdens een rondleiding maken leerlingen kennis met het aanbod van de bibliotheek. Voor elke onderwijsgraad is er een eigen programma dat is afgestemd

Nadere informatie

brugge.be/bibliotheek OPENBARE BIBLIOTHEEK Aanbod secundair onderwijs Openbare Bibliotheek Brugge

brugge.be/bibliotheek OPENBARE BIBLIOTHEEK Aanbod secundair onderwijs Openbare Bibliotheek Brugge brugge.be/bibliotheek OPENBARE BIBLIOTHEEK Aanbod secundair onderwijs 2017-2018 Openbare Bibliotheek Brugge Geachte directie Beste leerkracht Deze brochure geeft een overzicht van wat de bibliotheek kan

Nadere informatie

Bibliotheek de Krook stimuleert bibliotheekbezoek met vernieuwd scholenaanbod en Willie Wonkaprijs

Bibliotheek de Krook stimuleert bibliotheekbezoek met vernieuwd scholenaanbod en Willie Wonkaprijs Bibliotheek de Krook stimuleert bibliotheekbezoek met vernieuwd scholenaanbod en Willie Wonkaprijs Omdat élk kind kennis zou kunnen maken met de bibliotheek voorziet Bibliotheek De Krook een uitgebreid

Nadere informatie

algemene informatie Praktische afspraken

algemene informatie Praktische afspraken algemene informatie bibliotheek contact: openingsuren: ma 14-20 u. F 09 210 34 19 di 14-19 u. woe 14-19 u. adres: do 9-12 u. en 14-19 u. Bibliotheek Merelbeke vrij 9-12 u. en 14-17 u. Dijsegem 1 zat 9-13

Nadere informatie

Wegwijs in de bib. Bibliotheek Maldegem. Bibliotheek Maldegem. Welkom in de Maldegemse bibliotheek, een plaats waar mensen

Wegwijs in de bib. Bibliotheek Maldegem. Bibliotheek Maldegem. Welkom in de Maldegemse bibliotheek, een plaats waar mensen Wegwijs in de bib Bibliotheek Maldegem Welkom in de Maldegemse bibliotheek, een plaats waar mensen centraal staan. Je kan er niet alleen terecht voor een goed boek of een leuke film, je kan ook aanschuiven

Nadere informatie

Bibliotheekbezoeken. - Kleuters Nationale voorleesdagen

Bibliotheekbezoeken. - Kleuters Nationale voorleesdagen Bibliotheekbezoeken - Kleuters Nationale voorleesdagen Inhoud: In het kader van de Nationale Voorleesdagen worden de kleuters uitgenodigd in de bibliotheek. Het programma zal betrekking hebben op het thema

Nadere informatie

Dienstverlening voor KLEUTER EN LAGER ONDERWIJS

Dienstverlening voor KLEUTER EN LAGER ONDERWIJS Dienstverlening voor KLEUTER EN LAGER ONDERWIJS Schooljaar 2013-2014 1 Inleiding... 3 2 De bib in de klas... 4 2.1 Klaskaart... 4 Uitleningen in klasverband... 4 Leerkrachten komen zelf boeken uitlenen

Nadere informatie

Ik haat lezen! Dyslexie? Ga voor een luisterboek! Check ikhaatlezen.be

Ik haat lezen! Dyslexie? Ga voor een luisterboek! Check ikhaatlezen.be Ik haat lezen! Dyslexie? Ga voor een luisterboek! Check ikhaatlezen.be Luisterpunt openbare bibliotheek voor heel Vlaanderen en Brussel voor personen met een leesbeperking: blind, slechtziend, fysieke

Nadere informatie

BOVENBOUW - GROEP 6, 7 EN 8

BOVENBOUW - GROEP 6, 7 EN 8 Op zoek in de bibliotheek Lessen Groep 6 gaat op zoek naar de verschillende genres en materialen in de bibliotheek. Op ipads maken de kinderen kennis met de BibliotheekWise-App. Verder ontdekken ze de

Nadere informatie

KLEUTER & LAGER ONDERWIJS #bibenschool

KLEUTER & LAGER ONDERWIJS #bibenschool KLEUTER & LAGER ONDERWIJS #bibenschool Untitled-1444 1 9/2/2015 12:10:24 PM ONTLENEN IN KLASVERBAND In de centrale bibliotheek en alle buurtbibliotheken kan je met de klas boeken ontlenen. In de buurtbibliotheken

Nadere informatie

Spelenderwijs Utrecht & de Bibliotheek Utrecht

Spelenderwijs Utrecht & de Bibliotheek Utrecht Spelenderwijs Utrecht & de Bibliotheek Utrecht schooljaar 2015-2016 Activiteiten Bibliotheek Utrecht voor Spelenderwijs Utrecht U weet hoe belangrijk voorlezen voor kinderen is. Net als wij! Daarom zetten

Nadere informatie

AANBOD VOORSCHOOLS IN DE GEMEENTE WIERDEN VAN DE BIBLIOTHEEK WIERDEN

AANBOD VOORSCHOOLS IN DE GEMEENTE WIERDEN VAN DE BIBLIOTHEEK WIERDEN AANBOD VOORSCHOOLS IN DE GEMEENTE WIERDEN VAN DE BIBLIOTHEEK WIERDEN SCHOOLJAAR 2009 2010 Aanbod Voorschools 2009-2010 2 INHOUDSOPGAVE Inleiding 3 1. Bibliotheekabonnement 4 2. Introductiebezoek 5 3. Lezingen

Nadere informatie

SECUNDAIR ONDERWIJS #bibenschool

SECUNDAIR ONDERWIJS #bibenschool SECUNDAIR ONDERWIJS #bibenschool #inhoud rondleidingen en workshops rondleidingen workshops educatieve materialen als lezen moeilijker gaat meer leestips nog meer... 3 3 4 5 7 7 9 RONDLEIDINGEN EN WORKSHOPS

Nadere informatie

Aanbod onderwijs 2015/2016

Aanbod onderwijs 2015/2016 Aanbod onderwijs 2015/2016 Pagina LEESBEVORDERING EN TAALONTWIKKELING Lezen is van groot belang voor de ontwikkeling van het kind en zijn schoolprestaties. Met ons enthousiasme en expertise voor taal,

Nadere informatie

ONZE BIB VOOR JOUW KLAS!

ONZE BIB VOOR JOUW KLAS! Schooljaar 2018 2019 ONZE BIB VOOR JOUW KLAS! Ons GRATIS AANBOD voor kleuterscholen & lagere scholen van Boortmeerbeek en Haacht www.habobib.bibliotheek.be Facebook: HaBoBIB Ook in schooljaar 2018 2019

Nadere informatie

Rebecca Joris Luisterpuntbibliotheek 22 mei 2014

Rebecca Joris Luisterpuntbibliotheek 22 mei 2014 Rebecca Joris Luisterpuntbibliotheek 22 mei 2014 Leesautobiografie Ruben Luisterpuntbibliotheek is de Vlaamse openbare bibliotheek voor personen met een leesbeperking Voor wie Luisterpunt verzendbibliotheek

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF december 2014

NIEUWSBRIEF december 2014 NIEUWSBRIEF december 2014 Basisschool Bengel Zelebaan 9 9160 Lokeren 09/348.67.18 directie@basisschoolbengel.be www.basisschoolbengel.be Om even bij stil te staan... Woordje van de directie Beste ouders

Nadere informatie

Maak overal werk van het achterwerk

Maak overal werk van het achterwerk brugge.be maak overal werk van het achterwerk 1. Zeebrugge 3. Lissewege 2. Zwankendamme 4. Dudzele Eerste-hulp-bij-hondenpoep-box Maak overal werk van het achterwerk 5. Sint-Pieters 6. Sint-Jozef 7. Koolkerke

Nadere informatie

KLEUTER & LAGER ONDERWIJS #bibenschool

KLEUTER & LAGER ONDERWIJS #bibenschool KLEUTER & LAGER ONDERWIJS #bibenschool #inhoud ontlenen in klasverband rondleidingen groeiprogramma groeiprogramma kleuter groeiprogramma lager onderwijs maatwerk workshops educatieve materialen als lezen

Nadere informatie

Jouw klas in de bib.

Jouw klas in de bib. SCHOOLJAAR 2019-2020 Jouw klas in de bib. Ons gratis aanbod voor het kleuter- en lager onderwijs in Haacht en Boortmeerbeek. Workshops, auteursbezoeken en lezingen op maat van kinderen en leerkrachten.

Nadere informatie

AABOD VORMING

AABOD VORMING NIEUWE SESSIES muzische vorming frans zorg ict AABOD VORMING 2009-2010 NIEUW AANBOD BASISSCHOOL!! CREATIEVE MUZISCHE VORMING!!! WIJ SPREKEN FRANS!!!! WERKEN MET FRANSE VERTELBOEKEN!! CREATIVITEIT IN FORMEEL!

Nadere informatie

Openbare Bibliotheek. Overijse. Gebruikersgids

Openbare Bibliotheek. Overijse. Gebruikersgids Openbare Bibliotheek Overijse Gebruikersgids WELKOM! Welkom in de gemeentelijke openbare bibliotheek van Overijse! Prentenboeken voor peuters, keimooie kinderboeken, toffe boeken voor tieners, spannend

Nadere informatie

algemene informatie Bibliotheek

algemene informatie Bibliotheek algemene informatie Bibliotheek contact: openingsuren: ma 14-20 u. F 09 210 34 19 di 14-19 u. bibliotheek@merelbeke.be woe 14-19 u. do 9-12 u. en 14-19 u. adres: Bibliotheek Merelbeke vrij 9-12 u. en 14-17

Nadere informatie

KNOKKE-HEIST BIBLIOTHEEK BIBLIOTHEEK SCHARPOORD BIBLIOTHEEK SCHARPOORD FILIAAL HEIST FILIAAL WESTKAPELLE

KNOKKE-HEIST BIBLIOTHEEK BIBLIOTHEEK SCHARPOORD BIBLIOTHEEK SCHARPOORD FILIAAL HEIST FILIAAL WESTKAPELLE BIBLIOTHEEK KNOKKE-HEIST BIBLIOTHEEK SCHARPOORD BIBLIOTHEEK FILIAAL SCHARPOORD HEIST FILIAAL WESTKAPELLE Welkom! De bibliotheek is een open huis. Iedereen is welkom en kan ter plaatse gratis gebruik maken

Nadere informatie

Bibliotheekaanbod basisonderwijs schooljaar 2010 2011. Lekker lezen!

Bibliotheekaanbod basisonderwijs schooljaar 2010 2011. Lekker lezen! Bibliotheekaanbod basisonderwijs schooljaar 2010 2011 Lekker lezen! Almelo, augustus 2010 Bibliotheekbezoeken - Kleuters Nationale voorleesdagen Inhoud: In het kader van de Nationale Voorleesdagen worden

Nadere informatie

Afdeling jeugd. Boortmeerbeek: In het rechtse gedeelte -blauwe mat- op het gelijkvloers. Haacht: In het linkse gedeelte op het gelijkvloers

Afdeling jeugd. Boortmeerbeek: In het rechtse gedeelte -blauwe mat- op het gelijkvloers. Haacht: In het linkse gedeelte op het gelijkvloers Wegwijs in de bib Afdeling jeugd Boortmeerbeek: In het rechtse gedeelte -blauwe mat- op het gelijkvloers Haacht: In het linkse gedeelte op het gelijkvloers Inhoud Peuters Kleuters 1 e en 2 e leerjaar 3

Nadere informatie

algemene informatie Bibliotheek

algemene informatie Bibliotheek algemene informatie Bibliotheek contact: openingsuren: ma 14-20 u. F 09 210 34 19 di 14-19 u. @merelbeke.be woe 14-19 u. do 9-12 u. en 14-19 u. adres: Bibliotheek Merelbeke vrij 9-12 u. en 14-17 u. Dijsegem

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN VEERTIENDE JAARJANG NUMMER 7 MAART 2015 JEUGDBOEKENWEEK 2015 De Jeugdboekenweek is het grootste kinderboekenfestival van Vlaanderen. Veertien dagen

Nadere informatie

Wegwijs. in Bibliotheek Maldegem

Wegwijs. in Bibliotheek Maldegem Wegwijs in Bibliotheek Maldegem Welkom! Welkom in de Maldegemse bibliotheek, een plaats waar mensen centraal staan. Je kan er niet alleen terecht voor een goed boek of een leuke film, je kan ook aanschuiven

Nadere informatie

Ik haat lezen! Dyslexie? Ga voor een luisterboek! Check ikhaatlezen.be

Ik haat lezen! Dyslexie? Ga voor een luisterboek! Check ikhaatlezen.be Ik haat lezen! Dyslexie? Ga voor een luisterboek! Check ikhaatlezen.be Saskia Boets Luisterpuntbibliotheek 11 mei 2015 - Ik haat lezen - campagne - Luisterpunt - Daisy - Daisy-boeken - collectie / jeugdcollectie

Nadere informatie

algemene informatie Praktische afspraken

algemene informatie Praktische afspraken algemene informatie bibliotheek contact: openingsuren: ma 14-20 u. F 09 210 34 19 di 14-19 u. woe 14-19 u. adres: do 9-12 u. en 14-19 u. Bibliotheek Merelbeke vrij 9-12 u. en 14-17 u. Dijsegem 1 zat 9-13

Nadere informatie

Inleiding. Wil je je ergens voor inschrijven? Mail dan naar: Gea Hendriks We hopen jullie in het nieuwe schooljaar te zien!

Inleiding. Wil je je ergens voor inschrijven? Mail dan naar: Gea Hendriks We hopen jullie in het nieuwe schooljaar te zien! Inleiding Voor je ligt het aanbod voor het voortgezet onderwijs voor schooljaar 2018-2019, in een heel nieuw jasje en een stuk overzichtelijker. Met bekende projecten, maar ook met een aantal nieuwe projecten

Nadere informatie

educatief ducatief rogramma Jeugd 0-4 jaar

educatief ducatief rogramma Jeugd 0-4 jaar educatief rogramma ducatief rogramma 1 Jeugd 0-4 jaar Inhoud educatief programma jeugd 0-4 Voorschoolse educatie Boekenpret Collecties themagericht werken Workshop interactief voorlezen eescorso Nationale

Nadere informatie

Tienen. Bibliotheek WELKOM IN DE BIB VAN TIENEN! Info en tips

Tienen. Bibliotheek WELKOM IN DE BIB VAN TIENEN! Info en tips Bibliotheek Tienen WELKOM IN DE BIB VAN TIENEN! Info en tips Collectie Informatie en media (op het gelijkvloers) Informatieve boeken (reisgidsen, kookboeken, tuinboeken ) Films, tv-reeksen, documentaires

Nadere informatie

REGLEMENT BIBLIOTHEEK KAPELLEN

REGLEMENT BIBLIOTHEEK KAPELLEN REGLEMENT BIBLIOTHEEK KAPELLEN De bibliotheek van Kapellen is een openbare instelling. Zij is voor iedereen toegankelijk, iedereen kan er terecht met vragen over kennis, cultuur, informatie en ontspanning.

Nadere informatie

Openbare bibliotheek Venlo voor het primair onderwijs

Openbare bibliotheek Venlo voor het primair onderwijs 2014 2015 Openbare bibliotheek Venlo voor het primair onderwijs Yvonne Weijers Consulent educatie E yweijers@bibliotheekvenlo.nl T 06 83 66 78 97 1 INLEIDING De Openbare bibliotheek Venlo is ook dit schooljaar

Nadere informatie

Aanbod buitenschools 2016-2017

Aanbod buitenschools 2016-2017 Aanbod buitenschools 2016-2017 Om te beginnen Meer (voor)lezen, beter in taal Steeds meer onderzoek laat zien dat kinderen die goed en met plezier lezen daar hun hele schoolcarrière profijt van hebben.

Nadere informatie

BIB @ SCHOOL ASO/BSO/TSO

BIB @ SCHOOL ASO/BSO/TSO BIB @ SCHOOL ASO/BSO/TSO Ons GRATIS AANBOD voor Don Bosco en Sint-Angela 2015-2016 Vind jij ons leuk? Volg HaBoBIB op facebook! Beste leerkracht, Onze bib is een plek... vol boeken, van digitale wegwijzers,

Nadere informatie

Visie leesbevordering

Visie leesbevordering Visie leesbevordering Leesbevordering zien we als basis van het totale leesonderwijs Zonder aandacht voor leesbevordering mist het technisch lezen een belangrijke stimulans. Leesbevordering is dus niet

Nadere informatie

Ik haat lezen! Hoe kan je anders lezen? Check ook ikhaatlezen.be

Ik haat lezen! Hoe kan je anders lezen? Check ook ikhaatlezen.be Ik haat lezen! Hoe kan je anders lezen? Check ook ikhaatlezen.be Saskia Boets Luisterpuntbibliotheek Wat als lezen geen kinderspel is Kraks@DeKrook - 18 april 2017 Luisterpunt openbare bibliotheek voor

Nadere informatie

Heeft u nog vragen of wensen die niet in dit aanbod vermeld staan, dan kunt u uiteraard contact opnemen met de jeugdbibliotheek.

Heeft u nog vragen of wensen die niet in dit aanbod vermeld staan, dan kunt u uiteraard contact opnemen met de jeugdbibliotheek. Voorwoord Met veel plezier presenteren wij u het bibliotheekaanbod 2015/2016! Hierin ontdekt u wat de bibliotheek te bieden heeft voor voorschoolse instellingen zoals kinderdagverblijven, peuterspeelzalen

Nadere informatie

BROCHURE:-LEZEN? JA-GRAAG!-

BROCHURE:-LEZEN? JA-GRAAG!- -! BROCHURE:-LEZEN? JA-GRAAG!- Lezen? ja graag! Kinderen lezen tegenwoordig veel minder, vinden lezen lastig of beginnen er niet eens aan. Misschien lijkt het lezen van een boek teveel op een schoolopdracht,

Nadere informatie

Bibliotheek Beernem GEBRUIKERSREGLEMENT. Bibliotheek Beernem: C. Marichalstraat Beernem

Bibliotheek Beernem GEBRUIKERSREGLEMENT. Bibliotheek Beernem: C. Marichalstraat Beernem GEBRUIKERSREGLEMENT Bibliotheek Beernem: C. Marichalstraat 1 8730 Beernem Tel: 050/78.11.28 bibliotheek@beernem.be www.beernem.be/bibliotheek Bibliotheek Beernem Goedgekeurd door het Beheersorgaan in zitting

Nadere informatie

1. SAMEN VOOR BANGLABARI

1. SAMEN VOOR BANGLABARI 1. SAMEN VOOR BANGLABARI Bedankt voor uw steun! 2. INFODAG: WELKOM OP ZATERDAG 21 APRIL 9u30-12u De schoolpoorten van De Wimpel en Pim Pam Poen staan op zaterdag 21 april van 9.30u - 12.00u wijd open

Nadere informatie