OUDERFORMULIEREN Openbare Jenaplanschool de Kleine Planeet

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OUDERFORMULIEREN 2015-2016. Openbare Jenaplanschool de Kleine Planeet"

Transcriptie

1 OUDERFORMULIEREN Openbare Jenaplanschool de Kleine Planeet

2 Geachte ouders/verzorgers, Een belangrijk uitgangspunt op Jenaplanschool de Kleine Planeet is om een leef- en werkgemeenschap te willen zijn. Je kunt echter wel een leef- en werkgemeenschap willen zijn, maar daarmee ben je het nog niet. Wij kunnen alleen met uw hulp en inzet een leef- en werkgemeenschap zijn. Als iedere ouder/verzorger achter 1 activiteit van de ouderhulplijst een kruisje zet, dan kunnen we als school veel bereiken. Wij vragen u bijgaande formulieren in te vullen, zodat uw gegevens bij ons actueel zijn. Hierbij treft u aan: Een beschrijving van werkgroepen en andere ouderhulp Twee opgavenlijsten voor ouderhulp (graag voor elke ouder een apart formulier gebruiken) Ouder contact lijst voor controle van kindgegevens Eigen verklaring Opgave achtergronden ( hobby s/talenten) Graag vragen wij u deze formulieren uiterlijk 27 augustus aanstaande in te leveren bij een van de stamgroepleidsters of digitaal te retourneren Edwin Solen, Directeur Jenaplanschool de Kleine Planeet

3 BESCHRIJVING WERKGROEPEN EN OUDERHULP SCHOOLJAAR Auto rijden bij uitstapjes en excursies: Tijdens uitstapjes en excursies zijn er altijd auto s nodig. De stamgroepleider zal u evt. benaderen voor een uitstapje met de kinderen. Ouders die zich opgeven om te rijden, dienen de Eigen Verklaring (bijgaand) in te vullen en te ondertekenen. Taakbelasting: Onregelmatig en in overleg. Schoolreisje: Wie gaat er mee als begeleider bij een schoolreisje in de onderbouw en middenbouw? De stamgroepleider bepaalt wie er definitief meegaat. Taakbelasting: De dag van het schoolreisje. Schoolkamp: Wie gaat er mee als begeleider met kamp in de bovenbouw? De stamgroepleiders bepalen wie er definitief meegaat. Taakbelasting: 3 tot 6 Bijeenkomsten, 2 dagdelen voorbereiding (boodschappen doen, inpakken en opruimen) en de kampdagen zelf. Klussen/tuin: Op school zijn vele kleine klusjes die door ouders worden gedaan. Bijvoorbeeld het ophangen van planken en lijsten, het bevestigen van kapstokken en haken. Ook rondom de school zijn er geregeld dingen te doen: ouders die onze groentetuin willen helpen ontwikkelen, onderhouden of mee willen denken om onze groene schoolplein verder uit te bouwen. Taakbelasting: 2 tot 4 keer per jaar Schoonmaken en opruimen: Hygiëne is een belangrijk gegeven op school. Specifieke schoonmaakactiviteiten, zoals kasten uitruimen en schoonmaken, speelgoed reinigen, verftekeningen van de ramen halen e.d., worden door het schoonmaakbedrijf niet gedaan. Daarom maken we met elkaar een paar keer per jaar de boel eens extra schoon. Vaak gebeurt dit rond de vakanties. Taakbelasting: 2x per jaar een schoonmaakmiddag.

4 Verkeersouder: Welke ouder wil samen met de Kleine Planeet de schoolomgeving aanpassen en zo de verkeersveiligheid rond de school verbeteren? Daarnaast zoeken we mensen die willen helpen met het organiseren van het praktische verkeersexamen en de jaarlijkse fietsenkeuring voor het kamp. Taakbelasting: in overleg. WO-ouder: Voor het vakgebied wereldoriëntatie moeten er vaak praktische zaken worden geregeld, afspraken moeten worden gemaakt voor excursies, materialen moeten worden geleend en de stamgroepen worden in het thema aangekleed. Taakbelasting: In overleg bij de voorbereiding en opstart van het nieuwe thema. Ondersteuning bij Sinterklaas, Kerst of Pasen: Er zal een aantal keer overlegd worden over de aard van de activiteiten, onder andere over spelletjes, inkopen, versieren, thema. De ouderraad neemt het initiatief en maakt graag gebruik van uw aanbod bij het ondersteunen van deze activiteiten. Taakbelasting: Een aantal bijeenkomsten met de werkgroep (ouderraad en lid van het team) en het uitvoeren van de afgesproken activiteiten. Eindfeest: Aan het eind van het schooljaar sluiten we af met een feest voor kinderen, het team en ouders/familie. Wie wil helpen bij het organiseren en/of de praktische uitvoering? Onder andere meedenken, organiseren, versieren, bardienst, opruimen e.d. De ouderraad maakt graag van uw aanbod gebruik. Taakbelasting: Enkele vergaderingen en de dag van het feest zelf( 14 juli 2016) Leesouders: Met name de middenbouwgroepen hebben ouders nodig die regelmatig een groepje kinderen willen helpen bij het lezen. Taakbelasting: Een periode in de ochtenden in overleg met de stamgroepleider + 1 bijeenkomst voor een uitleg.

5 Ateliers: In blokken van een aantal vrijdagmiddagen worden er ateliers georganiseerd voor de kinderen van groep 3 en 4 door elkaar en de kinderen van groep 5 en de bovenbouw door elkaar. U kunt hierin uw eigen interesse en kwaliteiten laten zien. De groepjes zullen maximaal 6 tot 8 kinderen zijn en u kunt ook een activiteit verzorgen met een andere ouder of met een andere ouder afwisselen. De kinderen vinden dit geweldig om te kunnen doen. Voorbeelden zijn: toneel spelen, muziek maken, timmeren, eigen kleding maken, in de tuin werken, schilderen enz. + 1 voorbereidingsgesprek over de invulling en materialen. Taakbelasting: vier vrijdagmiddagen tussen en uur en een voorbereidend gesprek over de invulling atelier en materiaalgebruik. Het eerste atelier start op vrijdag 11 september. Bibliotheekouders: Regelmatig schaffen we nieuwe boeken aan. Deze boeken moeten worden ingevoerd in het uitleensysteem. Daarnaast worden er regelmatig boeken geplastificeerd. Taakbelasting: in overleg Luizenpreventieteam: Op de woensdagochtenden na een vakantie worden alle kinderen gecontroleerd op luizen. Onder leiding van juf Hannie controleren een aantal ouders de kinderen. We zoeken nog een paar ouders die willen helpen. Taakbelasting: ongeveer 6 woensdagochtenden. Pr en website: We willen de ouders graag op de hoogte houden wat er zoal in de school gebeurt. Ook mag ook heel Deventer weten dat wij de beste( okee, er is er maar 1) Jenaplanschool van Deventer zijn. We zoeken ouders die digitaal handig zijn, goed kunnen fotograferen of hierover mee willen denken. Taakbelasting: in overleg. Natuurouder: We zoeken ook ouders die graag met de kinderen de natuur willen ontdekken. Iedere stamgroep doet een veldwerkexcursie op locatie. De ouders kunnen een veldwerkcursus bij IVN Deventer volgen om zelf meer te weten te komen. De Kleine Planeet schaft de komende jaren, stapsgewijs, de veldexcursiematerialen aan zodat de kinderen vaker op onderzoek kunnen gaan. Taakbelasting: in overleg.

6 Oproep: Kunnen we u spontaan oproepen voor incidentele activiteiten of taken die zich tijdens het schooljaar voordoen? Of kunt u bijvoorbeeld in de winter vaak wel en in de zomer nooit? Altijd handig om een paar handen achter de hand te hebben. Taakbelasting: Incidenteel. Opa s en oma s: Kent u een handige opa of oma die graag mee zou willen helpen bij 1 van deze activiteiten? Vermeld dit dan aub onder aan de ouderhulplijst.

7 OPGAVE OUDERHULP NAAM OUDER 1: Zet een kruis voor uw opgave. Auto rijden Schoolreisje Schoolkamp Klussen / tuin Schoonmaken en opruimen Verkeersouder WO-ouder Sinterklaas-Kerst-Pasen Eindfeest Leesouders Ateliers Bibliotheek Luizenpreventieteam PR en website Natuurouder OPGAVE OUDERHULP NAAM OUDER 2: Zet een kruis voor uw opgave. Auto rijden Schoolreisje Schoolkamp Klussen / tuin Schoonmaken en opruimen Verkeersouder WO-ouder Sinterklaas-Kerst-Pasen Eindfeest Leesouders Ateliers Bibliotheek Luizenpreventieteam PR en website Natuurouder

8 OPGAVE ACHTERGRONDEN OUDERS _ Op Jenaplanschool de Kleine Planeet werken we met wereld oriënterende thema s vanuit de de verschillende domeinen van het Jenaplanonderwijs.. Bij de uitvoering van de thema s proberen we kinderen zoveel mogelijk te laten ervaren en beleven om vervolgens met eigen leervragen aan de slag te kunnen gaan. Soms komen we er pas na afronding van een thema achter dat een ouder van de Kleine Planeet ook heel veel van het thema weet of misschien zelfs wel een gastles of excursie zou kunnen (helpen-) verzorgen. Graag willen we een database aanleggen van achtergronden van ouders, die we kunnen gebruiken bij de voorbereiding van thema s. Deze database is voor intern gebruik en zal niet worden gepubliceerd in jaarkalender of op de website. Naam ouder 1: Vader/moeder van: Beroep: Hobby: Weet veel van/heeft ervaring met: Naam ouder 2: Vader/moeder van: Beroep: Hobby: Weet veel van/heeft ervaring met:

9 Contactlijst : Om te voorkomen dat we bij ziekte of andere dringende zaken u niet kunnen bereiken, wil ik u vragen de volgende gegevens in te vullen. Naam kind(eren): Adres: Telefoon: Thuis: Mobiel vader: Mobiel moeder: Werk vader: Werk moeder: adres: (voor onze nieuwsbrieven) 2e adres en telefoonnummer voor spoedgevallen Huisarts en telefoonnummer Gebruikt uw kind medicijnen op school? Wilt u dit dan persoonlijk bij de stamgroepleider aangeven?

10 E I G E N V E R K L A R I N G Eigen verklaring voor ouders van Jenaplanschool de Kleine Planeet die onder schooltijd kinderen vervoeren tijdens excursies, uitstapjes, schoolreizen en kampen. Deze verklaring hoeft u slechts eenmalig in te vullen en zullen we toevoegen bij het aanmeldingsdossier van uw kind. Ondergetekende verklaart Te beschikken over een geldig rijbewijs Bekend te zijn met het gegeven dat bij schade aan de auto tijdens het vervoer van kinderen in eerste instantie een beroep wordt gedaan op de autoverzekering van de bestuurder. Schade aan kinderen of bagage zal in eerste instantie worden verhaald op de inzittendenverzekering van de bestuurder. Alleen in uitzonderlijke gevallen kan een beroep worden gedaan op de schoolverzekering Te beschikken over een auto met veiligheidsgordels en erop toe te zullen zien dat tijdens het vervoer van kinderen hiervan ook daadwerkelijk gebruik wordt gemaakt Op de hoogte te zijn van het feit dat er geen mogelijkheid bestaat tot declaratie van reiskosten of bekeuringen Toe te zien in overleg met de stamgroepsleider - op het gebruik van een kinderzitje bij kinderen die kleiner zijn dan 135 cm. (meer info op Datum:. Naam ouder 1:... Naam ouder 2:.. Handtekening ouder 1: Handtekening ouder 2:.

Op O.B.S. Kompas is elk kind in beeld, maar ook graag elke ouder/verzorger!!!

Op O.B.S. Kompas is elk kind in beeld, maar ook graag elke ouder/verzorger!!! SCHOOLJAAR 2015-2016 Veghel, 29 september 2015 Geachte ouders/verzorgers, We zijn al weer enkele weken begonnen aan de start van een nieuw schooljaar. Op de schoolkalender staan al enige activiteiten die

Nadere informatie

Op O.B.S. Kompas is elk kind in beeld, maar ook graag elke ouder/verzorger!!!

Op O.B.S. Kompas is elk kind in beeld, maar ook graag elke ouder/verzorger!!! SCHOOLJAAR 2016-2017 Veghel, 13 september 2016 Geachte ouders/verzorgers, We zijn al weer enkele weken begonnen aan de start van een nieuw schooljaar. Op de schoolkalender staan al enige activiteiten die

Nadere informatie

OUDER- en eventueel ook GROOTOUDERHULP IN EN OM DE SCHOOL seizoen 2014-2015

OUDER- en eventueel ook GROOTOUDERHULP IN EN OM DE SCHOOL seizoen 2014-2015 OUDER- en eventueel ook GROOTOUDERHULP IN EN OM DE SCHOOL seizoen 2014-2015 Ter inleiding In dit boekwerkje vindt u een overzicht van alle ouderhulp, waarvoor u zich voor het schooljaar 2014-2015 kunt

Nadere informatie

Hieronder staan de activiteiten beschreven. Lees ze maar eens door en geef je op via ouderraad@montessorischooloosterhout.nl. Alvast bedankt!!!

Hieronder staan de activiteiten beschreven. Lees ze maar eens door en geef je op via ouderraad@montessorischooloosterhout.nl. Alvast bedankt!!! Algemeen Beste ouders, Gedurende het hele jaar worden op school diverse activiteiten voor de kinderen georganiseerd. De organisatie en coördinatie liggen in eerste instantie bij het team van leerkrachten

Nadere informatie

W i l g e n l a a n 8 3, 1 1 6 1 J L Z w a n e n b u r g, t e l e f o o n : 0 2 0-4 9 7 4 9 8 5. Activiteiten Boekje Achtbaan 2015-2016

W i l g e n l a a n 8 3, 1 1 6 1 J L Z w a n e n b u r g, t e l e f o o n : 0 2 0-4 9 7 4 9 8 5. Activiteiten Boekje Achtbaan 2015-2016 W i l g e n l a a n 8 3, 1 1 6 1 J L Z w a n e n b u r g, t e l e f o o n : 0 2 0-4 9 7 4 9 8 5 Activiteiten Boekje Achtbaan 2015-2016 Schoolvoetbal Elk voorjaar doen wij mee met het schoolvoetbaltoernooi

Nadere informatie

Datum: donderdag 3 september 2015

Datum: donderdag 3 september 2015 Datum: donderdag 3 2015 Populierenblaadje Algemeen: Uitnodiging Vrijdag 4 Luizencontrole Ouderavond over werkweek, kamp, Voortgezet onderwijs en algemene zaken Wanneer: woensdag 9 Tijd: 20.00 uur Plaats:

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 13 oktober 2015 ALLE LOCATIES Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 maart 2016

Nieuwsbrief 10 maart 2016 Nieuwsbrief 10 maart 2016 Studiedagen donderdag en vrijdag voor de vakantie Terwijl de kinderen al aan het genieten waren van de vakantie, hebben de leerkrachten nog 2 drukke studiedagen gehad. Donderdag

Nadere informatie

De Toermalijn Katholieke School voor Basisonderwijs Jade 49 3893 EB ZEEWOLDE Tel. 036-5226020

De Toermalijn Katholieke School voor Basisonderwijs Jade 49 3893 EB ZEEWOLDE Tel. 036-5226020 De Toermalijn Katholieke School voor Basisonderwijs Jade 49 3893 EB ZEEWOLDE Tel. 036-5226020 Website: www.toermalijn.net E-mail: info@toermalijn.net Nieuwsbrief basisschool de Toermalijn, schooljaar 2015-2016,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 25 februari 2016

Nieuwsbrief 25 februari 2016 Nieuwsbrief 25 februari 2016 Ontruimingsoefening Op maandag 22 februari hebben wij met de hele school een geplande ontruimingsoefening gedaan. Het is heel goed verlopen en wij waren binnen 2.20 minuten

Nadere informatie

OUDERHULPKRANT 2014-2015

OUDERHULPKRANT 2014-2015 OUDERHULPKRANT 2014-2015 Schooljaar 2014-2015 Ook dit jaar willen wij, teamleden van het Festival, de ouders van onze leerlingen graag bij het schoolgebeuren betrekken. Het contact tussen u en de school

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl DOORSCHUIVEN GROEPEN Op maandag 29 juni en donderdag 2 juli worden de groepen

Nadere informatie

OUDERPARTICIPATIEFORMULIER 2008 2009

OUDERPARTICIPATIEFORMULIER 2008 2009 OUDERRAAD OBS DE KRULLEVAAR OUDERPARTICIPATIEFORMULIER 2008 2009 Ouderhulp is onmisbaar op elke school, dus ook op de Krullevaar. Sommige activiteiten zouden zonder ouderhulp niet mogelijk zijn. Daarnaast

Nadere informatie

intekenlijst voor ouderhulp schooljaar 2014-2015

intekenlijst voor ouderhulp schooljaar 2014-2015 De Bonckert intekenlijst voor ouderhulp schooljaar 2014-2015 Boxmeer, 3 september 2014 Beste ouders, Het schooljaar 2014-2015 is weer begonnen. We hebben een goede start gemaakt en we gaan opnieuw investeren

Nadere informatie

Wie doet er mee? versieren. schaken. schoonmaken. kaften. schrijven. korfballen. feesten. tuinieren

Wie doet er mee? versieren. schaken. schoonmaken. kaften. schrijven. korfballen. feesten. tuinieren Wie doet er mee? schrijven versieren schoonmaken schaken boeken kaften feesten korfballen tuinieren Ouderhulp op de Werf 2012/2013 Beste ouders, Een school kan niet zonder kinderen, maar ook niet zonder

Nadere informatie

Warmond, 24 augustus 2012. Beste ouder/verzorger,

Warmond, 24 augustus 2012. Beste ouder/verzorger, Beste ouder/verzorger, Warmond, 24 augustus 2012 De school nodigt ouders jaarlijks uit om te participeren binnen de school. Ouders kunnen zo samen met de leerkrachten een bijdrage leveren aan het zorgen

Nadere informatie

Richtlijnen voor het vervoer. van leerlingen van de RK bs Kardinaal de Jong

Richtlijnen voor het vervoer. van leerlingen van de RK bs Kardinaal de Jong Richtlijnen voor het vervoer van leerlingen van de RK bs Kardinaal de Jong Inleiding; In deze richtlijnen worden afspraken beschreven betreffende veiligheid bij schoolse activiteiten wanneer we met leerlingen

Nadere informatie

Activiteiten /ouderhulp op De Driehoek

Activiteiten /ouderhulp op De Driehoek Activiteiten /ouderhulp op De Driehoek Aarle-Rixtel, 29 augustus 2013 Op de Driehoek worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Bij een groot aantal van deze activiteiten is de hulp van ouders meer

Nadere informatie

NIEUWE OPZET 2015/2016-1

NIEUWE OPZET 2015/2016-1 Wageningen, september 2015 Beste ouders/verzorgers, Naast al het serieuze werk van de leerlingen, bruist het van de activiteiten op de Montessorischool. Mede door de hulp van vele enthousiaste ouders.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dinsdag 26 augustus 2014 Nr. 1

Nieuwsbrief Dinsdag 26 augustus 2014 Nr. 1 Nieuwsbrief Dinsdag 26 augustus 2014 Nr. 1 Belangrijke data Elke eerste schooldag na de vakantie is het luizencontrole. Vrijdag 5 september Groepen 1/2 vrij Dinsdag 9 september Informatiemiddag 14.30 uur/avond

Nadere informatie

Informatieboekje Marcusschool 2014-2015

Informatieboekje Marcusschool 2014-2015 Informatieboekje Marcusschool 2014-2015 De Marcusschool is een Vreedzame School Inleiding In dit boekje vindt u alle informatie die u nodig heeft als uw kind op de Marcusschool komt. Indien u meer informatie

Nadere informatie

De Toermalijn Katholieke School voor Basisonderwijs Jade EB ZEEWOLDE Tel

De Toermalijn Katholieke School voor Basisonderwijs Jade EB ZEEWOLDE Tel De Toermalijn Katholieke School voor Basisonderwijs Jade 49 3893 EB ZEEWOLDE Tel. 036-5226020 Website: www.toermalijn.net E-mail: info@toermalijn.net Nieuwsbrief basisschool de Toermalijn, schooljaar 2016-2017,

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER. Kanaaldijk 3 1486 MG WEST-GRAFTDIJK 075-6411387. leerling Familienaam:

AANMELDINGSFORMULIER. Kanaaldijk 3 1486 MG WEST-GRAFTDIJK 075-6411387. leerling Familienaam: AANMELDINGSFORMULIER Kanaaldijk 3 1486 MG WEST-GRAFTDIJK 075-6411387 info@vhschool.nl www.vhschool.nl leerling Familienaam: Voorna(a)m(en): Roepnaam: Adres: Postcode + woonplaats: Telefoon: Mobiel: Mailadres:

Nadere informatie

Hulp gevraagd. De activiteiten van de Josephschool

Hulp gevraagd. De activiteiten van de Josephschool Hulp gevraagd De activiteiten van de Josephschool Augustus 2015 Schoolreisje: dinsdag13.10.2015 Lid Ouder Commissie Aan het begin van ieder schooljaar, gaan de leerlingen van groep 1 t/m 7 op schoolreis.

Nadere informatie

AANMELDINGSPROCEDURE. Geachte ouder/verzorger,

AANMELDINGSPROCEDURE. Geachte ouder/verzorger, AANMELDINGSPROCEDURE Geachte ouder/verzorger, Hierbij treft u inschrijfformulier aan waarmee u uw kind kunt inschrijven. Dit inschrijfformulier kunt u, samen met met een geldig kopie van uw legitimatiebewijzen

Nadere informatie

Protocol Observeren en registreren peutergegevens en overleg/overdracht gegevens naar ouders en basisschool

Protocol Observeren en registreren peutergegevens en overleg/overdracht gegevens naar ouders en basisschool Protocol Observeren en registreren peutergegevens en overleg/overdracht gegevens naar ouders en basisschool Stichting Peuterspeelzalen Gaasterlân-Sleat Beste ouder(s) en of verzorger(s), Via dit protocol

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dinsdag 8 september 2015 Nr. 2

Nieuwsbrief Dinsdag 8 september 2015 Nr. 2 Nieuwsbrief Dinsdag 8 september 2015 Nr. 2 Belangrijke data Elke eerste schooldag na de vakantie is het luizencontrole. Donderdag 10 september 13.30 14.15 uur Opening Speelpark Vrijdag 11 september Groepen

Nadere informatie

OUDERHULP. Inschrijfformulier hulp in de groep en /of buiten de groep. Schooljaar

OUDERHULP. Inschrijfformulier hulp in de groep en /of buiten de groep. Schooljaar OUDERHULP Inschrijfformulier hulp in de groep en /of buiten de groep. Schooljaar 2016 2017 Beste ouders, Hierbij ontvangt u de lijst, waarop u kunt inschrijven voor het verlenen van ouderhulp bij algemene

Nadere informatie

Agenda komende weken. maandag 17 oktober t/m vrijdag 21 oktober

Agenda komende weken. maandag 17 oktober t/m vrijdag 21 oktober INFO - Nummer 6 4 oktober 2016 www.startnest.nl Agenda Agenda 2016-2017 komende weken Start Kinderboekenweek weekopening woensdag 5 oktober Scholierenveldloop woensdag 5 oktober Schrijver in de klas (Middenbouw)

Nadere informatie

Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Jaargang 25.03

Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Jaargang 25.03 Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Jaargang 25.03 02 okt. Versieren school thema herfst werkgroep ouders 05 okt. Dag van de leraar 05 okt. Informatieavond 1 e Communie. Aanvang 19.30 uur 07 t/m 18 okt. Kinderboekenweek.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Week 34 Vrijdag 21 augustus 2015

Nieuwsbrief Week 34 Vrijdag 21 augustus 2015 Nieuwsbrief Week 34 Vrijdag 21 augustus 2015 OBS Het Palet Dorpsweg 33 8051 XS Hattem Tel. 444 1924 www.hetpalethattem.nl Contact: brieven@hetpalethattem.nl Omgekeerde 10minutengesprekken Vandaag heeft

Nadere informatie

AANMELDING (GROOT)OUDERPARTICIPATIE. Schooljaar

AANMELDING (GROOT)OUDERPARTICIPATIE. Schooljaar AANMELDING (GROOT)OUDERPARTICIPATIE Schooljaar 2018-2019 Onze montessorischool biedt ouders en grootouders de mogelijkheid om de school op tal van terreinen te ondersteunen. Daar zijn wij heel blij mee.

Nadere informatie

OUDERHULP OP SCHOOL. Vele handen maken licht werk..!!!

OUDERHULP OP SCHOOL. Vele handen maken licht werk..!!! OUDERHULP OP SCHOOL Vele handen maken licht werk..!!! Beste ouders, Hierbij presenteren wij u ons boekwerkje ouderhulp op school. Wij hebben dit boekje samengesteld om de ouderhulp vooraf te inventariseren.

Nadere informatie

Uiteraard wordt met de informatie zorgvuldig en discreet omgegaan

Uiteraard wordt met de informatie zorgvuldig en discreet omgegaan P.C. Basisschool Driestromenland Voorstraat 336 8226 KA Lelystad Woensdag 19 augustus 2015 nummer 1 Opening schooljaar Vorige week hebben de meesters en juffen hard gewerkt om de klassen in te richten.

Nadere informatie

Het betreft: 1) het invullen en inleveren van de aanmeldingsstrook 2) het invullen en inleveren van de veiligheidskaart

Het betreft: 1) het invullen en inleveren van de aanmeldingsstrook 2) het invullen en inleveren van de veiligheidskaart Aan de ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen uit 3 HAVO. datum 30 september 2014 betreft Buitenlandse reis behandeld door Sacha Vogel en Richard Raven Kenmerk B9201983 bijlagen 3 Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

Nieuws van Els. Kalender. INFO - Nummer 30 5 april 2016 www.startnest.nl

Nieuws van Els. Kalender. INFO - Nummer 30 5 april 2016 www.startnest.nl INFO - Nummer 30 5 april 2016 www.startnest.nl Nieuws van Els De vorige week dinsdag werd begonnen met een mooie weekopening over het thema Lente. Donderdagmiddag zaten we weer met de hele school te genieten

Nadere informatie

Januari 2016. Schoolreis- en excursiebeleid

Januari 2016. Schoolreis- en excursiebeleid Januari 2016 Schoolreis- en excursiebeleid Schoolreisje en meerdaagse schoolreis (kamp) A. Doel schoolreisje Een gezamenlijk uitstapje, waarbij de nadruk ligt op gezamenlijk. Samen plezier beleven, onderzoeken

Nadere informatie

OUDERHULP OP SCHOOL. Vele handen maken licht werk..!!!

OUDERHULP OP SCHOOL. Vele handen maken licht werk..!!! OUDERHULP OP SCHOOL Vele handen maken licht werk..!!! Beste ouders, Met veel plezier presenteren wij u ons boekwerkje ouderhulp op school. Ook dit jaar zullen er weer veel evenementen voor uw kind(eren)

Nadere informatie

OUDERVERENIGING BASISSCHOOL DE TOONLADDER GALECOP

OUDERVERENIGING BASISSCHOOL DE TOONLADDER GALECOP OUDERVERENIGING BASISSCHOOL DE TOONLADDER GALECOP Inleiding Op veel basisscholen in Nederland bestaat een Oudervereniging omdat ouders graag betrokken willen zijn bij de school van hun kinderen. Zo ook

Nadere informatie

RKBS IKC Floriant Florasingel 17

RKBS IKC Floriant Florasingel 17 RKBS IKC Floriant Florasingel 17 T: 079-3615607 W: www.unicoz.floriant.nl E: administratie@floriant.unicoz.nl Agenda Vrijdag 7 december = 8.45 uur versieren school Kerst Maandag 10 december = MR - vergadering

Nadere informatie

obs De Pionier - Wormerveer

obs De Pionier - Wormerveer OUDERHULP obs De Pionier - Wormerveer Schooljaar 2014-2015 INLEIDING Dit schooljaar wederom een ouderhulpboekje. We willen de ouders nog meer betrekken bij de diverse activiteiten op school. Jaarlijks

Nadere informatie

Informatie overblijfvoorziening.

Informatie overblijfvoorziening. Informatie overblijfvoorziening. Zeewolde, 24 juni 2014. Geachte ouder(s) / verzorger(s), Indien u gebruik wenst te maken van de overblijfvoorziening van De Richtingwijzer kunt u dit kenbaar maken door

Nadere informatie

1BK1, 1BK2, 1BK3 & 1BK4

1BK1, 1BK2, 1BK3 & 1BK4 Sneek, september 2013 Aan de ouder(s)/verzorger(s) van: Betreft: Introductiekamp Geachte ouder(s)/verzorger(s), Zoals u in de brief boekengeld/schoolfonds hebt kunnen lezen, wordt er voor de klassen 1BK1,

Nadere informatie

Aanmeldformulier leerling basisonderwijs

Aanmeldformulier leerling basisonderwijs Daltonschool debuut - Willaertstraat 45-3766 CP Soest - 035 6035678 - info@de-buut.nl - www.debuut.nl Aanmeldformulier leerling basisonderwijs 1. Persoonsgegevens leerling Achternaam Roepnaam Voorna(a)m(en)

Nadere informatie

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8 Nieuwsbrief maart 2015: Nieuws vanuit: De directie Bijgaand treft u weer onze nieuwe maandbrief aan. Het is alweer de maandbrief van de maand maart. In deze maand start straks de lente weer. Deze maand

Nadere informatie

De ouderraad. Wat doen wij?

De ouderraad. Wat doen wij? OR De ouderraad Wat doen wij? De ouderraad (OR) In deze folder willen wij iets vertellen over wat de Ouderraad is, wat zij doet en bij wie je terecht kunt met je vragen, suggesties of het aanbieden van

Nadere informatie

Nieuwsbulletin basisschool De Grienden Maandag 3 november 2014

Nieuwsbulletin basisschool De Grienden Maandag 3 november 2014 Nieuwsbulletin basisschool De Grienden Maandag 3 november 2014 Belangrijke data schooljaar 2014-2015 Maandag 10 november Rapportbespreking Dinsdag 11 november Rapportbespreking Vrijdag 5 december Sinterklaasfeest

Nadere informatie

Inschrijfformulier. Peuterspeelzaal Vechtkroost

Inschrijfformulier. Peuterspeelzaal Vechtkroost IBAN rekeningnummer: NL70 INGB 0310 6241 26 Email: mail@vechtkroost.nl Website: www.vechtkroost.nl Inschrijfformulier (Per kind 1 formulier invullen) Voornaam Roepnaam Achternaam Geboortedatum Adres Postcode

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015 We zijn weer begonnen!

Nieuwsbrief september 2015 We zijn weer begonnen! Nieuwsbrief september 2015 We zijn weer begonnen! In deze Nieuwsbrief wordt u geïnformeerd over belangrijke zaken die spelen op het Kindcentrum. Welkom! Een warm welkom aan alle ouders en kinderen op het

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Welkomstwoordje Uw kind zit dit jaar in groep 6A of in groep 6B. In beide groepen hebben

Nadere informatie

Brede school Blitterswijck Schooljaar 2009-2010 Nr. 1

Brede school Blitterswijck Schooljaar 2009-2010 Nr. 1 Brede school Blitterswijck Schooljaar 2009-2010 Nr. 1-7 september 2009 Blitsgids Start nieuwe schooljaar De vakantie zit er op. Vandaag zijn we weer fris van start gegaan. Hopelijk heeft iedereen er weer

Nadere informatie

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem tel: 026-3701183 Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op basisschool

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier Openbare basisschool De Watersnip

Aanmeldingsformulier Openbare basisschool De Watersnip Aanmeldingsformulier Openbare basisschool De Watersnip César Franckrode70 2717BG Zoetermeer Tel. 079-3515734 Geachte ouders of wettige vertegenwoordigers Wilt u dit aanmeldingsformulier zo volledig mogelijk

Nadere informatie

INSCHRIJFFORMULIER/ OUDERVERKLARING. (Nieuwe leerling OBS De Walsprong)

INSCHRIJFFORMULIER/ OUDERVERKLARING. (Nieuwe leerling OBS De Walsprong) INSCHRIJFFORMULIER/ OUDERVERKLARING (Nieuwe leerling OBS De Walsprong) Gegevens van de leerling(e) Familienaam: Jongen / meisje * Voorna(a)m(en):. BSN:..... Roepnaam:.. (Kopie paspoort / i.d.kaart / geboortebewijs

Nadere informatie

Inschrijfformulier. Amsterdam, Geachte, Wij willen u allereerst danken voor uw interesse in Kindercentrum Moedersschoot.

Inschrijfformulier. Amsterdam, Geachte, Wij willen u allereerst danken voor uw interesse in Kindercentrum Moedersschoot. Inschrijfformulier Aan : Amsterdam, Geachte, Wij willen u allereerst danken voor uw interesse in Kindercentrum Moedersschoot. Als bijlage treft u een overzicht van de procedure voor de aanmelding van uw

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F OUDERRAAD

N I E U W S B R I E F OUDERRAAD N I E U W S B R I E F OUDERRAAD De ouderraad bestaat uit 12 ouders. Zij bespreekt en organiseert, in overleg met de leerkrachten, allerlei schoolactiviteiten. De ouderraad heeft de taken verdeeld. Zo is

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier klas 1

Aanmeldingsformulier klas 1 ruimte voor foto Aanmeldingsformulier klas 1 Deel 1: Ouderformulier in te vullen door de ouder(s) / verzorger(s) Vertrouwelijk 1. Gegevens aangemelde leerling Achternaam (officiële) Te hanteren achternaam

Nadere informatie

Nieuwsflits. Kalender: 15 oktober 2015. Ambrasoft/MijnKlas Thuisgebruik. Zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens

Nieuwsflits. Kalender: 15 oktober 2015. Ambrasoft/MijnKlas Thuisgebruik. Zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens Nieuwsflits 15 oktober 2015 Kalender: Agenda: 16 oktober t/m 23 oktober: Herfstvakantie vrijdag 23 oktober: Houtdorp vrijdag 23 oktober: Multisportevent 1 november: Peuter/kleuterkerk Maandag 2 november:

Nadere informatie

IK DANS. Penningmeester

IK DANS. Penningmeester Wadenoijen 10-09-2015 Jaargang 24 Waayer Nieuws 2 www.waayer-wadenoijen.nl IK DANS Aanstaande donderdag starten we met de eerste danslessen van het project IK DANS! Alle kinderen moeten op gymschoenen

Nadere informatie

Namens het team en de oudervereniging.

Namens het team en de oudervereniging. Werkgroepenboekje Andersenschool Schooljaar 2018-2019 Op onze basisschool worden tijdens een schooljaar verschillende activiteiten voor de kinderen georganiseerd door de leerkrachten en daarbij is de hulp

Nadere informatie

Kop. Informatieblad voor ouders en leerlingen Weetjeweekje AFSCHEID VAN GROEP 8. jaargang 3 nr.1 28 augustus 2015

Kop. Informatieblad voor ouders en leerlingen Weetjeweekje AFSCHEID VAN GROEP 8. jaargang 3 nr.1 28 augustus 2015 Informatieblad voor ouders en leerlingen Weetjeweekje jaargang 3 nr.1 28 augustus 2015 Beste ouders/verzorgers, Wat goed om er weer helemaal te zijn. Gezond en wel heb ik maandag de deur van de school

Nadere informatie

Aanmeldformulier brugklas Schooljaar 2015-2016

Aanmeldformulier brugklas Schooljaar 2015-2016 Aanmeldformulier brugklas Schooljaar 2015-2016 hier niet schrijven In te vullen door de ouder(s)/verzorger(s) (a.u.b. blokletters) Leerlinggegevens Roepnaam Geslacht jongen meisje Achternaam Burgerservicenr.

Nadere informatie

Statistieken voor vraag 1 : De school heeft een leuke, kindvriendelijke speelplaats

Statistieken voor vraag 1 : De school heeft een leuke, kindvriendelijke speelplaats Statistieken voor vraag 1 : De school heeft een leuke, kindvriendelijke speelplaats zeer mee eens 0.62% mee eens 42.86% neutraal 36.65% mee oneens 16.77% zeer mee oneens 3.11% Statistieken voor vraag 2

Nadere informatie

Belangrijke data. Activiteiten. Nr. 38 maandag 11 juli 2016

Belangrijke data. Activiteiten. Nr. 38 maandag 11 juli 2016 Nr. 38 maandag 11 juli 2016 Belangrijke data Maandag 11 juli: Extra uitvoering musical groep 8 voor de opa s en oma s van de kinderen uit groep 8. Maandag 11 en dinsdag 12 juli: Schoolkamp groep 7 Dinsdag

Nadere informatie

Informatieavond Vijf Gelijke Dagen Model Dinsdag 3 februari 2015 Aanvang: 20.00 uur (Inloop vanaf 19.45 uur)

Informatieavond Vijf Gelijke Dagen Model Dinsdag 3 februari 2015 Aanvang: 20.00 uur (Inloop vanaf 19.45 uur) J a a r g a n g 1 0, n r. 5 2 1 j a n u a r i 2 0 1 5 Informatieavond Vijf Gelijke Dagen Model Toename aantal leerlingen: We starten met een derde groep 1/2. Belangrijke data 2 1 2 Informatieavond Vijf

Nadere informatie

De wetgeving rondom aanmelding van leerlingen is gewijzigd. Voortaan moeten we gaan werken met een vooraanmelding.

De wetgeving rondom aanmelding van leerlingen is gewijzigd. Voortaan moeten we gaan werken met een vooraanmelding. Beste ouders/verzorgers, De wetgeving rondom aanmelding van leerlingen is gewijzigd. Voortaan moeten we gaan werken met een vooraanmelding. In de meeste gevallen zal plaatsing op onze school geen probleem

Nadere informatie

Schoolreis- en excursiebeleid

Schoolreis- en excursiebeleid PCB Koningin Juliana Schoolreis- en excursiebeleid Koningin Julianaschool Spechtstraat 49 3853VA Ermelo Tel 0341 552284 Juni 2017 Schoolreisje en meerdaagse schoolreis A. Doel schoolreisje Een gezamenlijk

Nadere informatie

Activiteitenboekje. Brede School Kei 13 Brede School Kei 13 Wezenland 582 7415 JM Deventer 0570 625031. september december 2014

Activiteitenboekje. Brede School Kei 13 Brede School Kei 13 Wezenland 582 7415 JM Deventer 0570 625031. september december 2014 Opgaveformulier Alle gegevens invullen en inleveren bij Marjan Bouwman of de juf of meester. Of zoals aangegeven via de mail. U krijgt bericht als uw kind geplaatst is. Ja, ik geef mijn kind op voor deze

Nadere informatie

Oudertevredenheid. Schoolkamp en schoolreisje. Vrije dagen en vakantie. Praktisch verkeersexamen 30 april! Avondvierdaagse

Oudertevredenheid. Schoolkamp en schoolreisje. Vrije dagen en vakantie. Praktisch verkeersexamen 30 april! Avondvierdaagse INFO - Nummer 32 21 april 2015 www.startnest.nl Oudertevredenheid Het schoolbestuur, de Stichting Jenaplanonderwijs Uithoorn, heeft 20 april een enquête uitgestuurd via email. Het doel is om inzicht te

Nadere informatie

Toermalijnnieuws. Nummer 1 23 september 2015

Toermalijnnieuws. Nummer 1 23 september 2015 Toermalijnnieuws Nummer 1 23 september 2015 Algemene informatie We zitten inmiddels in de vierde week van het nieuwe schooljaar. Als moeder van twee kinderen weet ik dat een nieuw schooljaar opnieuw weer

Nadere informatie

NIEUWBOUWNIEUWS KONINGIN WILHELMINASCHOOL

NIEUWBOUWNIEUWS KONINGIN WILHELMINASCHOOL KONINGIN WILHELMINASCHOOL NIEUWBOUWNIEUWS STAND VAN ZAKEN Daar zijn we weer. Na een vakantie en wat vrije dagen breekt er een drukke periode aan voor de KWS. Nu echt aan de slag. De school ligt er spik

Nadere informatie

INSCHRIJFFORMULIER. Door school in te vullen: Administratienummer Ll. Gewicht:

INSCHRIJFFORMULIER. Door school in te vullen: Administratienummer Ll. Gewicht: Toermalijn Geachte ouder(s) / verzorger(s), INSCHRIJFFORMULIER Welkom op obs Toermalijn. Wij zijn blij met uw inschrijving en zullen er alles aan doen om uw kind een fijne schooltijd te laten hebben. In

Nadere informatie

(VOOR-)AANMELDFORMULIER BASISSCHOOL

(VOOR-)AANMELDFORMULIER BASISSCHOOL (VOOR-)AANMELDFORMULIER BASISSCHOOL NB: Dit betreft een VOORaanmelding (dus geen definitieve plaatsing/inschrijving) (Voor-)aanmelding voor groep Datum vooraanmelding van basisschool Gegevens kind Burger

Nadere informatie

Info 11. Datum: 24-3-2016

Info 11. Datum: 24-3-2016 Info 11 Datum: 24-3-2016 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Met veel plezier stuur ik jullie de Info van maart. Vanochtend is het paasontbijt geweest, met een heel gezellige opening.

Nadere informatie

Welkom op de pagina van de Ouderraad van Het Telraam.

Welkom op de pagina van de Ouderraad van Het Telraam. Welkom op de pagina van de Ouderraad van Het Telraam. Wij hopen u op deze pagina s, alle duidelijkheid te geven over de ouderraad. Mocht u toch nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan zien wij graag uw

Nadere informatie

Geachte ouder, verzorger, voogd,

Geachte ouder, verzorger, voogd, Geachte ouder, verzorger, voogd, Hartelijk dank voor uw belangstelling voor deze school van de VCPO Noord-Groningen. Hopelijk heeft u een goede indruk gekregen. Als u uw kind voor deze school wilt aanmelden,

Nadere informatie

Geachte heer/mevrouw,

Geachte heer/mevrouw, Geachte heer/mevrouw, Sinds 2007 verzorgt Kinderopvang Rivierenland de Tussenschoolse opvang op de CPOB scholen in Tiel Omdat de oude situatie (2007) op scholen nogal verschillend was qua tarieven, heeft

Nadere informatie

News. Het Octaaf. 21 augustus 2015. Dear parents,

News. Het Octaaf. 21 augustus 2015. Dear parents, Dear parents, Alweer een nieuwsbrief? Dat gaat niet direct een gewoonte worden hoor! We merken echter dat we bij het opstarten van de school veel informatie voor u hebben en verzamelen deze liever in een

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Bijlagen. 1. Algemeen. 2. Horen, zien en zwijgen. 3. Activiteiten. 4. Taken. 5. BOK vergaderingen. 6. Verkiezingen

Inhoudsopgave. Bijlagen. 1. Algemeen. 2. Horen, zien en zwijgen. 3. Activiteiten. 4. Taken. 5. BOK vergaderingen. 6. Verkiezingen Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Horen, zien en zwijgen 3. Activiteiten 4. Taken 5. BOK vergaderingen 6. Verkiezingen Bijlagen Geheimhoudingsverklaring Opgavebrief klassenouder Verkiezingsbriefje 1. Algemeen

Nadere informatie

OUDERHULP OP SCHOOL. Vele handen maken licht werk..!!! Beste ouders,

OUDERHULP OP SCHOOL. Vele handen maken licht werk..!!! Beste ouders, OUDERHULP OP SCHOOL Vele handen maken licht werk..!!! Beste ouders, Met veel plezier presenteren wij u ons boekwerkje ouderhulp op school. Ook dit jaar zullen er weer veel evenementen voor uw kind(eren)

Nadere informatie

Wat staat er in dit boekje?

Wat staat er in dit boekje? Wat staat er in dit boekje? Informatie voor ouders (scheur t maar uit voor ze!) 7 Even uitleggen 11 Ik & Zo! Dit ben ik! 15 Ik & Zo! Handig om te weten 17 Weekschema co-ouderschap 29 Planning weekenden,

Nadere informatie

Basisschool Pius X. Jaargang 18. Nieuwsbrief nr. 7 van 12 januari 2016. Jordaansingel 20. 7481GP Haaksbergen. Tel. 053-5721396. directie@piusx.

Basisschool Pius X. Jaargang 18. Nieuwsbrief nr. 7 van 12 januari 2016. Jordaansingel 20. 7481GP Haaksbergen. Tel. 053-5721396. directie@piusx. Jaargang 18. Nieuwsbrief nr. 7 van 1 januari 016 Jordaansingel 0. 781GP Haaksbergen. Tel. 03-71396. directie@piusx.eu Basisschool Pius X Luizencontrole Na de vakantie zijn de kinderen gecontroleerd op

Nadere informatie

In groep 1 zijn Kyan en Sam nieuw op school. We hopen dat zij een fijne schooltijd tegemoet gaan.

In groep 1 zijn Kyan en Sam nieuw op school. We hopen dat zij een fijne schooltijd tegemoet gaan. Nieuwsbrief 2 Maandag 10 september Schooljaar 2012-2013 Deze school is onderdeel van Stichting Nobego Fijn er te zijn! In deze nieuwsbrief Welkom St@mperiusschool Leeshulp groep 3-4 Schoolreizen en Schoolkamp

Nadere informatie

Leerlingenvervoer. Protocol Leerlingenvervoer. April Obs de VOS Multatulilaan ZM Voorschoten : :

Leerlingenvervoer. Protocol Leerlingenvervoer. April Obs de VOS Multatulilaan ZM Voorschoten : : Leerlingenvervoer Protocol Leerlingenvervoer April 2017 Obs de VOS Multatulilaan 92 2251 ZM Voorschoten : 071-5610216 : info@obsdevos.nl Inleiding In beginsel rust op elke school een bijzondere zorgplicht

Nadere informatie

Aanmeldformulier zij-instroom Schooljaar 2015-2016

Aanmeldformulier zij-instroom Schooljaar 2015-2016 Aanmeldformulier zij-instroom Schooljaar 2015-2016 hier niet schrijven Deel 1, in te vullen door de ouder(s)/verzorger(s) (a.u.b. blokletters) Leerlinggegevens Roepnaam Geslacht man vrouw Achternaam Geboortedatum

Nadere informatie

Dit voor-aanmeldingsformulier vragen wij u in te vullen om de benodigde gegevens van uw kind te verkrijgen.

Dit voor-aanmeldingsformulier vragen wij u in te vullen om de benodigde gegevens van uw kind te verkrijgen. Obs de Rietendakschool Laan van Chartroise 160 3552 EZ Utrecht tel (030) 244 86 57 directie@bsrietendak.nl TOELICHTING OP HET VOOR-AANMELDINGSFORMULIER Dit voor-aanmeldingsformulier vragen wij u in te

Nadere informatie

OK ZOMERBL

OK ZOMERBL ZOMERBLOK 0-0 WAT DOEN WE IN DE ZOMER? Nu de zon wat meer gaat schijnen, kunnen we met de Brede School ook weer vaker naar buiten. Wie heeft daar nu geen zin in? Grijp je kans want dit is alweer het laatste

Nadere informatie

AGENDA Aug. / Sept. 2017

AGENDA Aug. / Sept. 2017 UPDATE EN ANDERE KLAROEN-INFORMATIE AGENDA Aug. / Sept. 2017 Beste allemaal, Terwijl u en wij van onze vakantie genoten, is het schoolgebouw schoon gemaakt: vloeren in de was, piepende deuren gesmeerd,

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op openbare

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier Het Zwanenbos

Aanmeldingsformulier Het Zwanenbos Aanmeldingsformulier Het Zwanenbos Kerkenbos 24-26 2716 PH Zoetermeer Tel. 079-3517688 Geachte ouders of wettige vertegenwoordigers Wilt u dit aanmeldingsboekje zo volledig mogelijk invullen en ondertekenen.

Nadere informatie

Protocol Ziekte en Ongevallen

Protocol Ziekte en Ongevallen Protocol Ziekte en Ongevallen Dit protocol geeft richtlijnen aan hoe een leerkracht of ondersteunend personeel dient te handelen in het geval van ziekte of een ongeval bij een leerling. Doel protocol:

Nadere informatie

Informatieboekje 2014-2015 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie

Algemene informatie week 36

Algemene informatie week 36 Algemene informatie week 36 Wij heten alle peuters, leerlingen, ouders, opa s en oma s heel hartelijk welkom en wensen iedereen een fijn, goed, gezellig, leerzaam jaar toe. Samen maken we er een mooi jaar

Nadere informatie

SCHOOLNIEUWS JOSEFSCHOOL WEEK 41

SCHOOLNIEUWS JOSEFSCHOOL WEEK 41 Inhoud SCHOOL INFORMATIE... 2 Onderwerp: Verkeersveiligheid rondom de Josefschool... 3 Onderwerp: Ouderhulplijst... 5 OVERIGE INFORMATIE... 6 Onderwerp: Bibliotheek... 7 1 SCHOOL INFORMATIE 2 Onderwerp:

Nadere informatie

Informatieboekje Onderbouw. Samen school zijn! Pius X

Informatieboekje Onderbouw. Samen school zijn! Pius X Informatieboekje Onderbouw 2018 Samen school zijn! Pius X 2 Voorwoord Van harte welkom op basisschool Pius X! In dit boekje vindt u praktische zaken die voor u en uw kind in groep 1-2 belangrijk zijn.

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F IJsseldijk 59 8196 KB Welsum Telefoon: 0570-561821 Website: www.obsdijkzicht.nl E-mail: obsdijkzicht@de-mare-scholen.nl DIJKoverZICHT 2015/2016 Nummer 07: 01 april 2016 Wat staat

Nadere informatie

Versie: november 2014. Participeren ouders Montessorischool de Kraal

Versie: november 2014. Participeren ouders Montessorischool de Kraal Versie: november 2014 Participeren ouders Montessorischool de Kraal 1. Inleiding Betrokkenheid van ouders/verzorgers is op onze school heel belangrijk! Betrokkenheid en solidariteit: op onze school gaan

Nadere informatie

Activiteitenboekje. Basisschool De Tonne 2015-2016. Langerak 42 2157PG Abbenes info@detonne.nl 0252-544359

Activiteitenboekje. Basisschool De Tonne 2015-2016. Langerak 42 2157PG Abbenes info@detonne.nl 0252-544359 Activiteitenboekje Basisschool De Tonne 2015-2016 Langerak 42 2157PG Abbenes info@detonne.nl 0252-544359 INLEIDING Op basisschool De Tonne hebben wij samenwerking in een hoog vaandel staan. Ieder jaar

Nadere informatie

Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Geachte ouder(s)/verzorger(s), Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen uit de klassen 2T1M en 2T1N datum 31 augustus 2015 betreft Introductiekamp behandeld door Klaas Luten Kenmerk O1516054 Bijlagen 2 Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

I N EN OM DE SCHOOL. Nieuwsbrief 35 25-05-2012. Groep 3/4 naar t Beestenboeltje

I N EN OM DE SCHOOL. Nieuwsbrief 35 25-05-2012. Groep 3/4 naar t Beestenboeltje Nieuwsbrief 35 25-05-2012 Een berichtje uit groep 1/2 Het thema Er op uit is afgerond, volgende week starten we het thema Einde schooljaar. We lezen het prentenboek: Hoe moet het nu met kikker en muis.

Nadere informatie