Van Deuren P., deskundige. Cosemans S., Stessens J., Vanhoudt L., Dockx A., Van Gorp J.,Geenen M, - leden.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Van Deuren P., deskundige. Cosemans S., Stessens J., Vanhoudt L., Dockx A., Van Gorp J.,Geenen M, - leden."

Transcriptie

1 aan leden GECORO, schepencollege en gemeenteraad van Tom Vermeiren, gemeentelijk stedenbouwkundig ambtenaar dienst gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening datum 24 juni 2014 Vergadering: GECORO 24 juni 2014 Aanwezig: Wuyts S., voorzitter. Borgers L., Segers D., Huybrechts J. Embrechts A. - deskundigen. Deckx F., Duyts M., Meeus K., Breugelmans G., Moeskops B., Bax D., Van Steenbergen G., De Boer W., Van Baelen L., De Vocht B., Van Meerten V. - leden. Aerts L., Hendrickx G., Laurijssen L., Wijnen J. - gemeenteraadsleden. Hermans A., schepen RO Vermeiren T., secretaris Verontschuldigd: Geudens A., deskundige. Van Hees S., leden. Cools D. gemeenteraadsleden. Afwezig: Van Deuren P., deskundige. Cosemans S., Stessens J., Vanhoudt L., Dockx A., Van Gorp J.,Geenen M, - leden. De gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening vergadert in besloten zitting. Inleiding De voorzitter opent de vergadering en heet de leden van harte welkom. De voorzitter licht de agenda van de vergadering toe. 1. Goedkeuring van het verslag van de vergadering van 20 maart Er wordt terecht opgemerkt dat B. De Vocht wel aanwezig was op de vergadering van 20 maart Dit wordt aangepast in het verslag. Verder wordt het verslag eenparig goedgekeurd.

2 2. Advies omtrent het ontwerp van gemeentelijke stedenbouwkundige verordening inzake parkeren en stallen van auto s en fietsen en realisatie van bergruimten bij woningen en andere functies. a) Toelichting De vorige legislatuur had het gemeentebestuur een belastingsreglement op ontbrekende parkeerplaatsen. Dit belastingsreglement bevatte ook een uitgebreid pakket technische normen. Van de Vlaamse administratie (Toezicht), mocht dit reglement niet herstemd worden, doch moet dit in de vorm van een stedenbouwkundige verordening worden opgemaakt, eventueel in combinatie met beknopt belastingsreglement. De gemeentelijke administratie maakte een voorontwerp van stedenbouwkundige verordening op. De GECORO wordt hieromtrent advies gevraagd. De secretaris overloopt het voorontwerp en licht dit puntsgewijs toe. b) Documenten - ontwerp van gemeentelijke stedenbouwkundige verordening inzake parkeren en stallen van auto s en fietsen en realisatie van bergruimten bij woningen en andere functies; - verordening wordt getoond op scherm via beamer tijdens de vergadering. c) Beraadslaging Na de toelichting gaat de vergadering over tot de bespreking van het onderwerp. Daarbij komen volgende elementen aanbod: - De beperking van de bouwbreedte vanaf 7 meter voor het maken van inritten en garagepoorten beperkt de mogelijkheden van het perceel. Deze breedte is om de gevelkwaliteit te garanderen. Door een garagepoort is er bovendien een verlies van openbare parkeerplaatsen, door een openbare parkeerplaats is er een gebruik voor iedereen; Het openbaar belang primeert op het particulier belang. Het is beter een toegang langs achteren te voorzien en groepsparkeren te organiseren. De minimumbreedte zorgt voor een beter benutting van het gelijkvloers. - In de normentabel van de minimumaantallen bij meergezinswoningen kan het woord studio s worden weggelaten. Is bij een kleine studio ook 1,5 parkeerplaats verplicht? Eventueel kan een max. aantal m² worden opgenomen. Bij een gezonde mix van woonvormen horen bij een groot appartement 2 parkeerplaatsen en een kleine studio 1 parkeerplaats, dit komt gelijk uit. - Hoe gaat de verordening om met zorgwonen? De verordening is niet van toepassing op zorgwonen, bij zorgwonen wijzigt het aantal woongelegenheden niet. - Wat is een hypermarkt? Best een definitie toevoegen. - Voor kleinhandel wordt best een afwijking voorzien in het centrum. Niet elke kleinhandelszaak in de kern kan eigen parkeerplaatsen voorzien. Een afwijking voor kleinhandel in de kern kan de aantrekkelijkheid verhogen om zich in het handelscentrum te vestigen. - Hoe wordt de vloeroppervlakte berekend? Incl. magazijnen, keuken, berging? - Er bestaat een gevaar voor functiewijzigingen bij bestaande gebouwen, deze zijn vaak niet in de mogelijkheid om parkeerplaatsen te voorzien. - De GECORO stelt voor de oppervlaktenorm voor kleinhandel op te trekken van 150 m² naar 300 m².

3 - Bij bedrijfsgebouwen moeten 50 parkeerplaatsen per ha. Voorzien worden. Iedereen doet dit in functie van de behoefte, daarvoor is geen reglement nodig. Bij Ravago in Lommel werken 50 personen op 7 ha, vs. 350 verplichte parkeerplaatsen. Voorstel om de verordening niet te laten gelden in industriegebied, enkel in woongebied. De gemeente heeft een norm voor tewerkstelling / ha. - Is een norm voor bioscopen nodig? - Is het zinvol om de norm voor ziekenhuizen en verzorgingstehuizen gelijk te leggen op 1 parkeerplaats per 4 bedden? Een ziekenhuis heeft meer bezoek en dus meer parkeerbehoefte. De gemeente heeft nu geen ziekenhuis, maar de norm is wel zinvol voor bv. een toekomstige privé-kliniek. - School: de norm voor avondonderwijs best enkel toepassen voor de werkelijk gebruikte klaslokalen, want wordt lesgegeven in bestaande klaslokalen. - Norm voor secundaire scholen zeker opnemen: er moet een oplossing zijn voor een werkelijke parkeerbehoefte. - Kinderdagverblijven vallen onder de norm voor diensten. - Parkeren bovengronds en ondergronds is niet gelijk. Er moet rekening gehouden worden met muren, kolommen, De norm NEN 2442 is een goede norm, deze kan mogelijks gevolgd worden. - Kan de verantwoordelijkheid voor de hellingsgraad bij de ontwerper gelegd worden? Beter niet, om te vermijden dat bij elk individueel dossier discussie ontstaat met de ontwerper. Momenteel ligt de verantwoordelijkheid bij de ontwerper en uit de praktijk blijkt dat veel hellingen en parkeerkelders slecht toegangelijk zijn. Het voorstel volgt de code van de goede praktijk, dus het is goed om een norm op te nemen. - Kunnen bergruimten via ondergrondse afvalcontainers? Een bergruimte wordt voor meer gebruikt dan enkel afval, dus ondergrondse containers zijn onvoldoende. Best bergruimte opnemen in de definitie. - De verordening wordt best vooraf besproken met het provinciebestuur om problemen bij de goedkeuring ervan te vermijden. - De GECORO hoeft geen nieuw advies te formuleren na bijsturing van het voorontwerp. Er wordt wel gevraagd om de bijgewerkte versie door te sturen per en de mogelijkheid te laten om via nog eventuele opmerkingen te bezorgen. d) Besluit De GECORO neemt kennis van en verleend een voorwaardelijk gunstig advies omtrent het voorontwerp van gemeentelijke stedenbouwkundige verordening inzake parkeren en stallen van auto s en fietsen en realisatie van bergruimten bij woningen en andere functies en verwijst voor haar opmerkingen naar het beraadslagend gedeelte.

4 3. Advies omtrent de ontwikkelingsvisie d.d. 22 april 2014 voor het projectgebied De Maaskens. a) Toelichting De gemeenschapsschool De Wamp in De Maaskens wenst een gedeelte van het schoolterrein te valoriseren. Het betreft de terreingedeelte die momenteel niet in gebruik zijn. Het zou in een eerste fase gaan om het zuidelijke terreingedeelte en het gedeelte tegen Molenwiel. Een ontwerpbureau maakte daarvoor een voorontwerp, dat verder zal uitgewerkt en aangepast zal worden aan de opmerkingen van het gemeentebestuur. Dit voorontwerp zal de basis vormen voor een aanvraag tot stedenbouwkundig attest. Aan de hand van het voorontwerp licht de secretaris het voorontwerp toe. b) Documenten - Bundel ontwikkelingsvisie d.d. 22 april 2014 voor het projectgebied De Maaskens en ontwerpplan bij de agenda; - Ontwerpplan wordt getoond op scherm via beamer tijdens de vergadering. c) Beraadslaging Na de toelichting gaat de vergadering over tot de bespreking van het onderwerp. Daarbij komen volgende elementen aanbod: - De noordelijke meergezinswoning staat te dicht bij De Wamp; - Het padje naar Vrijheid is privaat, er bestaat hierover een uitspraak van de vrederechter; (het padje is opgenomen in de atlas van de buurtwegen en in het BPA De Vloet aangeduid als openbare wandelweg n.v.d.r.); - Er moet opgelet worden voor de parkeerfaciliteiten in De Maaskens: er bestaat nu reeds parkeerdruk vanuit Vrijheid door de blauwe zone aldaar. Er mag geen extra parkeerdruk worden gecreëerd door het project; - Het is een goede ontwikkeling voor wonen; - Het is een pluspunt dat er groen in het centrum aanwezig is en blijft; - De groene zone rondom De Wamp moet behouden blijven, conform de bepalingen uit het GRS; - De groene zones worden best zo veel mogelijk openbaar. Deze liggen echter in fase 4, daarom komt er best een koppeling tussen fases 1 en 4; - Is er een probleem met meergezinswoningen in De Maaskens of het binnengebied of met de bouwhoogten? De bouwhoogte op 4 bouwlagen voorzien: hier afwijken is ook elders afwijken! - De Plaetse hebben ook 4 bouwlagen (3 volwaardige bouwlagen en een beperktere 4 de bouwlaag n.v.d.r.); - Als alle meergezinswoningen 3 bouwlagen hebben, waarom moet er dan 1 4 bouwlagen hebben? - Beter een 4 de bouwlaag in functie van parkeren in de grond, dan boven de grond! - Er worden 49 woningen voorzien in fase 1: dit zijn ca. 39 woningen per hectare. - Voor parkeren worden best geen parkeerboxen voorzien, maar open plaatsen, anders wordt de box enkel gebruikt als rommelkot; - Moeten er sociale woningen worden voorzien? Er is geen verplichte sociale last; Het gemeentebestuur vraagt 10% sociale woningen.

5 - De sociale woningen kunnen afgedwongen worden via goedkeuring van het wegtracé. Op zo n centrumlocatie worden best ook sociale woningen voorzien. - Vroeger (grond- en pandendecreet) moest 10 tot 20% van het aantal woongelegenheden sociaal en 10 tot 20% van het aantal woongelegenheden bescheiden zijn. En nu? - Om het bindend sociaal objectief (BSO) te bereiken moeten nog veel sociale koopwoningen voorzien worden. Het terrein heeft een goede ligging, het zou zot zijn om geen norm op te leggen. Op deze locatie wordt best meer dan 10% voorzien. De GECORO stelt 15% sociale woningen voor. d) Besluit De GECORO verleend een voorwaardelijk gunstig advies en verwijst voor haar opmerkingen naar het beraadslagend gedeelte. 4. Varia. - Is er een uitbreiding van de verkaveling Pleisterbeemd voorzien in de richting van t Zand? De gemeente overlegt de mogelijkheden met de betrokken eigenaars. - Het fietspadje tussen de Hovestraat en Vrijheid is, th.v. Delhaize ingenomen door parkeerplaatsen. De voorzitter meldt dat in de stedenbouwkundige vergunning is opgenomen dat dit paadje op dezelfde breedte moet open blijven. - Hoe verloopt het dossier Rode Del verder? Eerst zal het deel ruimtelijke ordening verder worden uitgewerkt, daarna kan de GECORO een visie ontwikkelen. Er is voorgesteld om een plaatsbezoek te doen, zodat de leden de toestand ter plaatse goed kennen. Dit is een goed idee. De GECORO spreekt af, per fiets, op donderdag 11 september 2014 om 19u op de parking van Ravago voor een plaatsbezoek. De voorzitter zal een ter herinnering sturen. - Er wordt nog geen datum vastgesteld voor de volgende vergadering enkel voor het plaatsbezoek aan de Rode Del Aldus gedaan in vergadering, datum als voormeld. de vaste secretaris de voorzitter T. Vermeiren S. Wuyts

Verontschuldigd: Embrechts A. - deskundige. Cosemans S., Bax D., Van Baelen L., Van Gorp J., Van Hees S. - leden. Aerts L. gemeenteraadslid.

Verontschuldigd: Embrechts A. - deskundige. Cosemans S., Bax D., Van Baelen L., Van Gorp J., Van Hees S. - leden. Aerts L. gemeenteraadslid. aan leden GECORO, schepencollege en gemeenteraad van Tom Vermeiren, gemeentelijk stedenbouwkundig ambtenaar dienst gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening datum 23 juni 2015 Vergadering: GECORO 23

Nadere informatie

De gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening vergadert in besloten zitting.

De gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening vergadert in besloten zitting. aan leden GECORO, schepencollege en gemeenteraad van Tom Vermeiren, gemeentelijk stedenbouwkundig ambtenaar dienst gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening datum 22 december 2015 Vergadering: GECORO

Nadere informatie

PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GECORO VERGADERING VAN : 10.01.2008

PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GECORO VERGADERING VAN : 10.01.2008 PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GECORO VERGADERING VAN : 10.01.2008 Aanwezig : Damen E. voorzitter. Segers D., Sterckx D. deskundigen. Stessens J., Iemants M., Breugelmans

Nadere informatie

De gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening vergadert in besloten zitting.

De gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening vergadert in besloten zitting. aan leden GECORO, schepencollege en gemeenteraad van Tom Vermeiren, gemeentelijk stedenbouwkundig ambtenaar dienst gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening datum 30 maart 2017 Vergadering: GECORO 30

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GECORO

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GECORO PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GECORO VERGADERING VAN : 08.08.2013 Aanwezig : Simon Wuyts-deskundige-voorzitter Dirk Segers en Jean Huybrechts deskundigen Filip

Nadere informatie

DE RAAD: Gelet op de bouwverordening betreffende de parkeerplaatsen, goedgekeurd in de vergadering van de gemeenteraad dd 16 maart 1993;

DE RAAD: Gelet op de bouwverordening betreffende de parkeerplaatsen, goedgekeurd in de vergadering van de gemeenteraad dd 16 maart 1993; DE RAAD: Gelet op de bouwverordening betreffende de parkeerplaatsen, goedgekeurd in de vergadering van de gemeenteraad dd 16 maart 1993; Overwegende dat een aantal artikels aanleiding geven tot interpretatie.

Nadere informatie

De gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening vergadert in besloten zitting.

De gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening vergadert in besloten zitting. aan leden GECORO, schepencollege en gemeenteraad van Tom Vermeiren, gemeentelijk stedenbouwkundig ambtenaar dienst gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening datum 12 april 20198 Vergadering: GECORO

Nadere informatie

Stedenbouwkundige verordening inzake parkeren, stallen van auto s en fietsen en realisatie van bergruimten bij woningen

Stedenbouwkundige verordening inzake parkeren, stallen van auto s en fietsen en realisatie van bergruimten bij woningen Stedenbouwkundige verordening inzake parkeren, stallen van auto s en fietsen en realisatie van bergruimten bij woningen Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 30 mei 2012 Namens de gemeenteraad

Nadere informatie

Stedenbouwkundige verordening. inzake parkeren en stallen van auto s en fietsen

Stedenbouwkundige verordening. inzake parkeren en stallen van auto s en fietsen Stedenbouwkundige verordening inzake parkeren en stallen van auto s en fietsen Versie 2.1 22 december 2016 Pagina 2 van 7 Artikel 1. DEFINITIES Voor de toepassing van deze stedenbouwkundige verordening

Nadere informatie

PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GECORO VERGADERING VAN : 11.12.2008

PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GECORO VERGADERING VAN : 11.12.2008 PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GECORO VERGADERING VAN : 11.12.2008 Aanwezig : Damen E. voorzitter. Borgers L., Segers D., deskundigen. Nijs M., Breugelmans G., Moeskops

Nadere informatie

Stedenbouwkundige verordening. inzake oppervlaktenormen voor meergezinswoningen. Vrijheid 29 B-2370 Arendonk

Stedenbouwkundige verordening. inzake oppervlaktenormen voor meergezinswoningen.  Vrijheid 29 B-2370 Arendonk Stedenbouwkundige verordening inzake oppervlaktenormen voor meergezinswoningen Versie: 0.4 Datum: 18 juni 2015 www.arendonk.be Vrijheid 29 B-2370 Arendonk COLOFON Contact: Gemeentebestuur van Arendonk

Nadere informatie

Gemeentelijke stedenbouwkundige verordening ter bevordering van het kwaliteitsvol wonen

Gemeentelijke stedenbouwkundige verordening ter bevordering van het kwaliteitsvol wonen Gemeente Moorslede Dienst ruimtelijke ordening Marktplaats 1 8890 Moorslede Tel.: 051/788 914 Gemeentelijke stedenbouwkundige verordening ter bevordering van het kwaliteitsvol wonen Principiële goedkeuring

Nadere informatie

Stedenbouwkundige verordening

Stedenbouwkundige verordening Stedenbouwkundige verordening inzake parkeren en stallen van auto s en fietsen en realisatie van bergruimten bij woningen Gezien en goedgekeurd door de deputatie in zitting van 20 januari 2011 mits schrapping

Nadere informatie

Stedenbouwkundige verordening met het oog op het versterken van de woonkwaliteit in de gemeente.

Stedenbouwkundige verordening met het oog op het versterken van de woonkwaliteit in de gemeente. Stedenbouwkundige verordening met het oog op het versterken van de woonkwaliteit in de gemeente. Voorgelegd aan de Gewestelijke Stedenbouwkundige Ambtenaar op 28/01/2010 Voorgelegd aan de GECORO in zitting

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING INZAKE PARKEERPLAATSEN EN FIETSSTALPLAATSEN BIJ HET CREËREN VAN MEERDERE WOONGELEGENHEDEN

STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING INZAKE PARKEERPLAATSEN EN FIETSSTALPLAATSEN BIJ HET CREËREN VAN MEERDERE WOONGELEGENHEDEN STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING INZAKE PARKEERPLAATSEN EN FIETSSTALPLAATSEN BIJ HET CREËREN VAN MEERDERE WOONGELEGENHEDEN Art. 1 - Toelichting Sedert de afschaffing van de omzendbrief van 17 juni 1970 betreffende

Nadere informatie

(Versie 12/12/2013) Provincie Vlaams-Brabant Gemeente Opwijk

(Versie 12/12/2013) Provincie Vlaams-Brabant Gemeente Opwijk Gemeentelijke stedenbouwkundige verordening inzake parkeren en stallen van auto s & fietsen en realisatie van bergruimten bij meergezinswoningen (Versie 12/12/2013) Provincie Vlaams-Brabant Gemeente Opwijk

Nadere informatie

IN OPENBAAR ONDERZOEK: ontwerp RUP Heilig Hart. INFOMOMENT donderdag 23 mei VIVES, Aula B 2.1

IN OPENBAAR ONDERZOEK: ontwerp RUP Heilig Hart. INFOMOMENT donderdag 23 mei VIVES, Aula B 2.1 IN OPENBAAR ONDERZOEK: ontwerp RUP Heilig Hart INFOMOMENT donderdag 23 mei 2019 - VIVES, Aula B 2.1 Verloop van de avond Inleiding Het ruimtelijk uitvoeringsplan Wat? Waar? Waarom? Hoe? Het openbaar onderzoek

Nadere informatie

AANWEZIGHEDEN. Volgende personen waren aanwezig en hebben deelgenomen aan de besluitvorming zoals hierna vermeld in dit verslag :

AANWEZIGHEDEN. Volgende personen waren aanwezig en hebben deelgenomen aan de besluitvorming zoals hierna vermeld in dit verslag : ADVIES VAN DE GEMEENTELIJKE COMMISSIE VOOR RUIMTELIJKE ORDENING (GECORO) dd. 9.1.2017 AANWEZIGHEDEN Volgende personen waren aanwezig en hebben deelgenomen aan de besluitvorming zoals hierna vermeld in

Nadere informatie

GEMEENTE JABBEKE STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING INZAKE PARKEERPLAATSEN BIJ BOUWWERKEN

GEMEENTE JABBEKE STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING INZAKE PARKEERPLAATSEN BIJ BOUWWERKEN GEMEENTE JABBEKE STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING INZAKE PARKEERPLAATSEN BIJ BOUWWERKEN Voormelde verordening bepaalt het aantal parkeerplaatsen dat men bij bouwwerken verplicht dient aan te leggen. Tevens

Nadere informatie

VERKAVELINGEN, INDUSTRIE EN WERKPLAATSEN

VERKAVELINGEN, INDUSTRIE EN WERKPLAATSEN GEMEENTELIJKE STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING PARKEERNORM BIJ WOONGELEGENHEDEN, VERKAVELINGEN, INDUSTRIE EN WERKPLAATSEN PROCEDURE DATUM Voorontwerp toelichting motivering opmaak en korte inhoud 3 juni 2013

Nadere informatie

Verslag GECORO 12/01/2016

Verslag GECORO 12/01/2016 Verslag GECORO 12/01/2016 Aanwezig: M. Boddez, deskundige-voorzitter; W. Desender, D. Baeteman, R. Van Troostenberghe, deskundigen-effectief; N. Verplancke, X. Vercaemst, werknemersverenigingen-effectief;

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING VAN DINSDAG 28 FEBRUARI 2012

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING VAN DINSDAG 28 FEBRUARI 2012 PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE KASTERLEE Postnummer 2460 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING VAN DINSDAG 28 FEBRUARI 2012 Aanwezig : Ward Kennes, burgemeester Mies Meeus, Griet

Nadere informatie

Verordening Wonen herziening gr 9 februari 2015

Verordening Wonen herziening gr 9 februari 2015 Verordening Wonen herziening gr 9 februari 2015 Stedenbouwkundige verordening betreffende de differentiatie van woonvormen binnen de stad Dilsen-Stokkem. Deze verordening wordt best samen met de toelichting

Nadere informatie

ALGEMEEN KWALITEITSKADER MEERGEZINSWONINGEN goedgekeurd door college van burgemeester en schepenen op 01/07/2016

ALGEMEEN KWALITEITSKADER MEERGEZINSWONINGEN goedgekeurd door college van burgemeester en schepenen op 01/07/2016 goedgekeurd door college van burgemeester en schepenen op 01/07/2016 Verplichtend karakter Aanbevelingen Vergunningsplicht Toepassingsgebied Volgens art. 4.2.1 van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening

Nadere informatie

Stedenbouwkundige verordening. inzake afbakening kernwinkelgebied en detailhandel. Vrijheid 29 B-2370 Arendonk

Stedenbouwkundige verordening. inzake afbakening kernwinkelgebied en detailhandel.   Vrijheid 29 B-2370 Arendonk Stedenbouwkundige verordening inzake afbakening kernwinkelgebied en detailhandel Versie: 1.0 Datum: 26 maart 2018 www.arendonk.be Vrijheid 29 B-2370 Arendonk COLOFON Contact: Gemeentebestuur van Arendonk

Nadere informatie

Stedenbouwkundige verordening. inzake parkeren en stallen van auto s en fietsen en realisatie van bergruimten bij woningen en andere functies

Stedenbouwkundige verordening. inzake parkeren en stallen van auto s en fietsen en realisatie van bergruimten bij woningen en andere functies Stedenbouwkundige verordening inzake parkeren en stallen van auto s en fietsen en realisatie van bergruimten bij woningen en andere functies Gecoördineerde versie Versie: 1.1 Datum: 3 september 2015 www.arendonk.be

Nadere informatie

Verdichting in Vorselaar RUP kern

Verdichting in Vorselaar RUP kern Verdichting in Vorselaar RUP kern VVSG 7 mei 2015 Sara Van Rooy schepen RO Leen Mermans stedenbouwkundige Vorselaar 2de kleinste gemeente van de provincie 7770 inwoners tussen 2 autosnelwegen, 1 gewestweg

Nadere informatie

Gemeente Mol. Stedenbouwkundige verordening inzake autoparkeerplaatsen en fietsstalplaatsen bij bouwwerken

Gemeente Mol. Stedenbouwkundige verordening inzake autoparkeerplaatsen en fietsstalplaatsen bij bouwwerken Gemeente Mol Stedenbouwkundige verordening inzake autoparkeerplaatsen en fietsstalplaatsen bij bouwwerken 1 1. Definities assistentiewoning Een voorziening die bestaat uit een of meer gebouwen die functioneel

Nadere informatie

bladnummer 3 Advies van de gecoro

bladnummer 3 Advies van de gecoro bladnummer 3 Advies van de gecoro I Voorschriften inzake rulmtelllke ordening Gewestplan RUP GGR-K101 Kerkhof en omgeving deel 1, goedgekeurd op 25-08-2005 Bestemming(en): Tuinen, Landbouwgebied, Halfopen

Nadere informatie

RUP Sint-Pietersmolenwijk

RUP Sint-Pietersmolenwijk RUIMTELIJKE ORDENING SECTOR NOORD RUP Sint-Pietersmolenwijk BEREK 19/06/2017 ifv definitieve vaststelling door GR Situering en bedoeling RUP 1 situering huidige bestemming Gewestplan Verfijnd / gewijzigd

Nadere informatie

13 Bedrijventerrein voor kantoren en kantoorachtigen en bedrijven van lokaal belang Keppekouter

13 Bedrijventerrein voor kantoren en kantoorachtigen en bedrijven van lokaal belang Keppekouter 13 Bedrijventerrein voor kantoren en kantoorachtigen en bedrijven van lokaal belang Keppekouter 84 A Relatie met het afbakeningsproces In de hypothese van gewenste ruimtelijke structuur van het regionaalstedelijk

Nadere informatie

STUDENTEN- HUISVESTING IN GENT KOTEN WIJZER VERHUREN? Stad Gent Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Planning STEDENBOUW- KUNDIGE NORMEN.

STUDENTEN- HUISVESTING IN GENT KOTEN WIJZER VERHUREN? Stad Gent Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Planning STEDENBOUW- KUNDIGE NORMEN. STUDENTEN- HUISVESTING IN GENT STEDENBOUW- KUNDIGE NORMEN KOTEN WIJZER VERHUREN? 14 juni 2014 Stad Gent Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Planning Inhoud 1. Stedenbouwkundige vergunningsplicht 2. Geldende

Nadere informatie

dienst ruimtelijke ordening R E G L E M E N T

dienst ruimtelijke ordening R E G L E M E N T dienst ruimtelijke ordening R E G L E M E N T Gemeenteraad van 26-06-2014 HERZIENING STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING OP HET AANLEGGEN VAN PARKEERPLAATSEN EN FIETSENSTALLINGEN BUITEN DE OPENBARE WEG Art.

Nadere informatie

Nieuwe woonvormen in RUP kern Vorselaar. 15 januari 2015

Nieuwe woonvormen in RUP kern Vorselaar. 15 januari 2015 Nieuwe woonvormen in RUP kern Vorselaar 15 januari 2015 1 Vorselaar 2 de kleinste gemeente van de provincie 7700 inwoners tussen 2 autosnelwegen, geen gewestweg 1 woonkern en 2 KMO-zones 2 Aanleiding RUP

Nadere informatie

STAD IZEGEM Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening Vergadering van 20 november 2018 VERSLAG

STAD IZEGEM Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening Vergadering van 20 november 2018 VERSLAG STAD IZEGEM Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening Vergadering van 20 november 2018 VERSLAG Aanvangsuur van de vergadering: 19.30 uur. Aanwezig: Leden: Hugo Deruytter, Wim Beerten, Marleen Salomez,

Nadere informatie

De commissie vergadert na bijeenroeping door de voorzitter of, als de voorzitter verhinderd is, de ondervoorzitter.

De commissie vergadert na bijeenroeping door de voorzitter of, als de voorzitter verhinderd is, de ondervoorzitter. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 : Doelstelling Dit huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de GECORO zijn bevoegdheid uitoefent overeenkomstig het besluit van de gemeenteraad van 17 december

Nadere informatie

Notulen van de GECORO Hulshout d.d (4e samenkomst)

Notulen van de GECORO Hulshout d.d (4e samenkomst) Prof. Dr. Vital Celenplein 2 2235 Hulshout Tel: 015 22 40 11 - Fax: 015 22 40 14 www.hulshout.be ruimtelijkeordening@hulshout.be VERSLAG Notulen van de GECORO Hulshout d.d. 24.03.2014 (4e samenkomst) Datum

Nadere informatie

Kwaliteitskader meergezinswoningen Sint-Pieters-Leeuw

Kwaliteitskader meergezinswoningen Sint-Pieters-Leeuw Ruimtelijke Ordening Kwaliteitskader meergezinswoningen Sint-Pieters-Leeuw 0. Toelichting Doelstelling Dit kwaliteitskader heeft tot doel - De ongeordende wildgroei van meergezinswoningen tegen te gaan

Nadere informatie

Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening Huishoudelijk reglement

Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening Huishoudelijk reglement Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening Huishoudelijk reglement Goedgekeurd in de gemeenteraad van 28 januari 2008 Bekendgemaakt op 31 januari 2008 Artikel 1 Hoofdstuk I Algemene bepaling Onverminderd

Nadere informatie

Verslag: Informatievergadering RUP Centrum 5 Noord Datum: 3/5/2017 Locatie: St.-Jorisheem. Aanwezig:

Verslag: Informatievergadering RUP Centrum 5 Noord Datum: 3/5/2017 Locatie: St.-Jorisheem. Aanwezig: Verslag: Informatievergadering RUP Centrum 5 Noord Datum: 3/5/2017 Locatie: St.-Jorisheem Aanwezig: Marc Penxten, burgemeester André Vanhex, schepen ruimtelijke ordening Barbara Ceuleers, dienst communicatie

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD Stadsontwikkeling Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester de heer

Nadere informatie

ALGEMENE STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING

ALGEMENE STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING ALGEMENE STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING VERORDENENDE VOORSCHRIFTEN PROVINCIE WEST-VLAANDEREN GEMEENTE LEDEGEM DE ALGEMENE STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING VERORDENENDE VOORSCHRIFTEN De ontwerper Gemeentebestuur

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 december 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 december 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 december 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD Stadsontwikkeling / Vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

Gemeente Ruiselede Stedenbouwkundige verordening met oog op het versterken van de woonkwaliteit bij meergezinswoningen

Gemeente Ruiselede Stedenbouwkundige verordening met oog op het versterken van de woonkwaliteit bij meergezinswoningen P a g i n a 1 Gemeente Ruiselede Stedenbouwkundige verordening met oog op het versterken van de woonkwaliteit bij meergezinswoningen Aangenomen door de gemeenteraad in zitting van 16 maart 2017 Goedgekeurd

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 september 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 september 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 september 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD Stadsontwikkeling / Vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

Parkeren: broodnodig?!

Parkeren: broodnodig?! Parkeren: broodnodig?! Maatregelen parkeerorganisatie Dirk Engels Sven Maerivoet 12 april 2016 Maatregelen parkeerorganisatie o Doelstellingen o Parkeerconcepten o Openbaar domein o Privaat domein o Aanbod

Nadere informatie

Toelichtingsnota RUP Reppel te Bocholt. Geosted bvba 91/101

Toelichtingsnota RUP Reppel te Bocholt. Geosted bvba 91/101 Toelichtingsnota RUP Reppel te Bocholt Geosted bvba 91/101 Toelichtingsnota RUP Reppel te Bocholt Geosted bvba 92/101 Toelichtingsnota RUP Reppel te Bocholt Bijlage 1: advies van ANB van 6 december 2011

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening (GECORO) van de stad Antwerpen

Huishoudelijk reglement van de Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening (GECORO) van de stad Antwerpen Huishoudelijk reglement van de Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening (GECORO) van de stad Antwerpen Hoofdstuk 1: Doelstelling, samenstelling en taken, openbaarheid en aanwezigheid Juridische

Nadere informatie

Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Kruishoutem

Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Kruishoutem Gemeente Kruishoutem Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Kruishoutem Ontwerp Bindend gedeelte Uitgave Datum 1 november 2004 2 februari 2005 3 mei 2005 4 oktober 2005 5 april 2006 Studiebureau VDS b.v.b.a.

Nadere informatie

Aanpassingen RUP Merelbeke- Station na openb. onderzoek. 18 april 2017

Aanpassingen RUP Merelbeke- Station na openb. onderzoek. 18 april 2017 Aanpassingen RUP Merelbeke- Station na openb. onderzoek 18 april 2017 Conformiteit Gemeentelijke Stedenbouwkundige Verordening - Begripsomschrijving woonlagen, woonvertrekken en wooneenheden conform maken

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) 1.1.A. HOOFDBESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) Er zijn meer dan voldoende

Nadere informatie

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016 Zitting van 29 februari 2016 Aanwezig : De heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De heer en mevr. Soenens K., Vande Vyvere C., Buyck V., Verhelle K.en Lepla M., Schepenen; Mevr. en de heren Vandewaetere

Nadere informatie

MAATREGELEN PARKEERORGANISATIE. Parkeren in al zijn facetten. Dirk Engels

MAATREGELEN PARKEERORGANISATIE. Parkeren in al zijn facetten. Dirk Engels MAATREGELEN PARKEERORGANISATIE Dirk Engels Maatregelen parkeerorganisatie o Doelstellingen o Parkeerconcepten o Een gedifferentieerd aanbod o Sturing privaat aanbod o Fietsparkeren en- stallen o Moto s

Nadere informatie

Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening van de gemeente Jabbeke. Huishoudelijk reglement

Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening van de gemeente Jabbeke. Huishoudelijk reglement Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening van de gemeente Jabbeke Huishoudelijk reglement Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: De GECORO stelt een huishoudelijk reglement op met betrekking tot haar

Nadere informatie

Afbakening regionaalstedelijk gebied Aalst deelplan 7 Gemengd Regionaal Bedrijventerrein Sterrenhoek (wijziging)

Afbakening regionaalstedelijk gebied Aalst deelplan 7 Gemengd Regionaal Bedrijventerrein Sterrenhoek (wijziging) gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Afbakening regionaalstedelijk gebied Aalst deelplan 7 Gemengd Regionaal Bedrijventerrein Sterrenhoek (wijziging) Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk

Nadere informatie

RUP nr. 2ter Zeedijk-Mouchotteplein Gemeente Middelkerke. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan juni 2018

RUP nr. 2ter Zeedijk-Mouchotteplein Gemeente Middelkerke. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan juni 2018 RUP nr. 2ter Zeedijk-Mouchotteplein Gemeente Middelkerke Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan juni 2018. Gemeentelijk RUP nr. 2ter 'Zeedijk - Mouchotteplein' te Middelkerke Verordenend grafisch

Nadere informatie

Aanstiplijst sociale last en last bescheiden woonaanbod

Aanstiplijst sociale last en last bescheiden woonaanbod Aanstiplijst sociale last en last bescheiden woonaanbod RWO-20110530 In te vullen door de behandelende gemeente ontvangstdatum Wie vult dit formulier in? De aanvrager van een stedenbouwkundige vergunning

Nadere informatie

BPA NR. 9 OUDE ELSTWEG

BPA NR. 9 OUDE ELSTWEG ADMINISTRATIE RUIMTELIJKE ORDENING, HUISVESTING EN MONUMENTEN EN LANDSCHAPPEN (AROHM) Mij bekend om gevoegd te worden bij het besluit van heden Nr.D 3006/28 Brussel, 21.10.1997 De Vlaamse minister van

Nadere informatie

Infobrochure Activeringsheffing 2017

Infobrochure Activeringsheffing 2017 Infobrochure Activeringsheffing 2017 Inhoud Inleiding 1. Register van onbebouwde percelen a. Wanneer is een perceel onbebouwd? b. Zijn er uitzonderingen? c. Begrip eigenaar d. Hoe wordt een onbebouwd perceel

Nadere informatie

Schipstraat en E.Vlieberghstraat vroeger en nu:

Schipstraat en E.Vlieberghstraat vroeger en nu: 79 Schipstraat en E.Vlieberghstraat vroeger en nu: Foto 4.4. : Schipstraat en E.Vlieberghstraat, begin 20 ste eeuw Foto 4.5. : Schipstraat en E.Vlieberghstraat in 1990 Foto 4.6. : Schipstraat en E.Vlieberghstraat

Nadere informatie

STAD IZEGEM STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING WONINGKWALITEIT

STAD IZEGEM STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING WONINGKWALITEIT STAD IZEGEM STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING WONINGKWALITEIT Definitief vastgesteld door de gemeenteraad in zitting van 29 mei 2018 Gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad op 3 augustus 2018 Artikel 1 DOEL

Nadere informatie

RUP nr. 2quater Zeedijk-Tennis Gemeente Middelkerke. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan februari 2016

RUP nr. 2quater Zeedijk-Tennis Gemeente Middelkerke. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan februari 2016 RUP nr. 2quater Zeedijk-Tennis Gemeente Middelkerke Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan februari 2016 Gemeentelijk RUP nr. 2quater 'Zeedijk-Tennis' te Middelkerke Verordenend grafisch plan

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST nr. A/2014/0809 van 25 november 2014 in de zaak 1011/0601/A/8/0545 In zake: de GEWESTELIJKE STEDENBOUWKUNDIGE AMBTENAAR van het Agentschap Ruimte en Erfgoed, afdeling

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013) HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013) Gelet op artikel 4 van de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de gemeente over het gemeentelijke milieu en natuurbeleid,

Nadere informatie

Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Berlare

Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Berlare Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Dendermonde Gemeente Berlare Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Berlare Bindend gedeelte Studiebureau VDS b.v.b.a. 2 Gemeente Berlare Gemeentelijk Ruimtelijk

Nadere informatie

GOEDGEKEURDE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Volgens vergunning nr. V/LE38/1 dd. 09/11/2016 Inclusief opmerkingen technische dienst

GOEDGEKEURDE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Volgens vergunning nr. V/LE38/1 dd. 09/11/2016 Inclusief opmerkingen technische dienst GOEDGEKEURDE Volgens vergunning nr. V/LE38/1 dd. 09/11/2016 Inclusief opmerkingen technische dienst 1. VOORSCHRIFTEN EN BESTEMMING HOOFDGEBOUW 1.1. Bestemming hoofdgebouw 1.1.1. Hoofdbestemming Autostelplaats:

Nadere informatie

Nota beantwoording van zienswijzen Documentnummer INT-15-22326 Bijlage bij besluit d.d. 10 november 2015 met nummer 20140167 tot verlenen van de omgevingsvergunning voor het bouwen van 3 appartementen

Nadere informatie

Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Knesselare. In opdracht van : Gemeentebestuur van Knesselare. Bindend gedeelte

Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Knesselare. In opdracht van : Gemeentebestuur van Knesselare. Bindend gedeelte Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Knesselare In opdracht van : Gemeentebestuur van Knesselare Bindend gedeelte Inhoud 1 RUIMTELIJKE KERNBESLISSINGEN VAN UIT DE GEWENSTE DEELSTRUCTUREN... 2 1.1 RUIMTELIJKE

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN HORENDE BIJ DE AANVRAAG VOOR DE VERKAVELINGSVERGUNNING

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN HORENDE BIJ DE AANVRAAG VOOR DE VERKAVELINGSVERGUNNING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN HORENDE BIJ DE AANVRAAG VOOR DE VERKAVELINGSVERGUNNING 1. ALGEMEEN Alle werken en handelingen waarvoor geen stedenbouwkundige vergunning nodig is, en in onderstaande voorschriften

Nadere informatie

G e m e e n t e W i n g e n e B P A P a n n a e r s h o e k

G e m e e n t e W i n g e n e B P A P a n n a e r s h o e k baron ruzettelaan 35 8310 brugge tel (050) 36 71 71 fax (050) 35 68 49 www.wvi.be G e m e e n t e W i n g e n e B P A P a n n a e r s h o e k h e r z i e n i n g o n t w e r p o k t o b e r 2 0 0 6 algemeen

Nadere informatie

Structuurplan Herne. PRESENTATIE GRS Herne

Structuurplan Herne. PRESENTATIE GRS Herne PRESENTATIE GRS Herne Wat komt aan bod: Wat is een gemeentelijk ruimtelijk structuurplan? Hoe past het gemeentelijk structuurplan in het structuurplan van de provincie Vlaams-Brabant en de Vlaamse overheid?

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN VOORZITTER VAN DE DERDE KAMER TUSSENARREST nr. S/2013/0109 van 30 april 2013 in de zaak 1213/0084/SA/3/0072 In zake: 1. de heer Allan MULLER 2. mevrouw Marjan TEMMERMAN

Nadere informatie

9. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

9. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 9. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) 1.1.A. HOOFDBESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) Gelet op de bestaande woonvormen in de onmiddellijke omgeving, de ligging

Nadere informatie

Workshop kwaliteitsvolle woningopsplitsing en zorgwonen 13/03/2017

Workshop kwaliteitsvolle woningopsplitsing en zorgwonen 13/03/2017 Workshop kwaliteitsvolle woningopsplitsing en zorgwonen 13/03/2017 Kansen van woningopsplitsing Oplossing zorgbehoevenden en precaire doelgroepen Oplossing meer kleine en betaalbare woningen (gezinsverdunning)

Nadere informatie

definitief verslag Vergadering Gecoro datum 07 december 2017 duur 20.00h tot 22.30u Marian Mys - secretaris

definitief verslag Vergadering Gecoro datum 07 december 2017 duur 20.00h tot 22.30u Marian Mys - secretaris gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening definitief verslag Vergadering Gecoro datum 07 december 2017 plaats Raadzaal duur 20.00h tot 22.30u verslag Marian Mys - secretaris aanwezig Effectieve leden:

Nadere informatie

Woondag Mechelen. Onderhandelen om tot betere woonprojecten te komen

Woondag Mechelen. Onderhandelen om tot betere woonprojecten te komen Woondag Mechelen Onderhandelen om tot betere woonprojecten te komen Onderhandelen om tot betere woonprojecten te komen BETERE integratie in omgeving minimale versus maximale woondichtheden? bouwhoogten

Nadere informatie

U vindt hierbij een uittreksel uit het plannenregister en uit het vergunningenregister (vanaf 1986).

U vindt hierbij een uittreksel uit het plannenregister en uit het vergunningenregister (vanaf 1986). Aan IMMO VERSTRAETEN BVBA Glimwormlaan 14 1910 Kampenhout Dienst Dienst Ruimtelijke Ordening Datum 24 oktober 2016 Uw kenmerk Mail dd 27/09/2016 Tel. 02/717.88.95 Ons kenmerk RO/RO/KJ/16. SU2016/0777 Fax

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN HORENDE BIJ DE AANVRAAG VOOR DE VERKAVELINGSVERGUNNING

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN HORENDE BIJ DE AANVRAAG VOOR DE VERKAVELINGSVERGUNNING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN HORENDE BIJ DE AANVRAAG VOOR DE VERKAVELINGSVERGUNNING 1. ALGEMEEN Alle werken en handelingen waarvoor geen stedenbouwkundige vergunning nodig is, en in onderstaande voorschriften

Nadere informatie

Projectzones Leemhoek. Zone P2

Projectzones Leemhoek. Zone P2 Projectzones Leemhoek Zone P2 Het Lot P2 is gelegen in de zone voor wonen 5 Meergezinswoningen binnen het Gemeentelijke Ruimtelijk Uitvoeringsplan Leemhoek zone 2. Volgende voorschriften zijn van toepassing

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter / schepen; Georges Lambrecht, Hilde Debommarez,

Nadere informatie

Gemeente Meulebeke Stedenbouwkundige verordening met oog op het versterken van de woonkwaliteit bij meergezinswoningen Gecoördineerde versie

Gemeente Meulebeke Stedenbouwkundige verordening met oog op het versterken van de woonkwaliteit bij meergezinswoningen Gecoördineerde versie Gemeente Meulebeke Stedenbouwkundige verordening met oog op het versterken van de woonkwaliteit bij meergezinswoningen Gecoördineerde versie Pagina 1 Aangenomen door de gemeenteraad in zitting van 12 oktober

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

De verduidelijking in de rechterkolom behoort niet tot de vastgestelde verordening en heeft als dusdanig geen rechtskracht

De verduidelijking in de rechterkolom behoort niet tot de vastgestelde verordening en heeft als dusdanig geen rechtskracht STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING INZAKE HET VERSTERKEN VAN DE WOONKWALITEIT De verduidelijking in de rechterkolom behoort niet tot de vastgestelde verordening en heeft als dusdanig geen rechtskracht TITEL

Nadere informatie

15 juni 2017, stadhuis

15 juni 2017, stadhuis Buurtplatform Beringen-centrum: workshop Herinrichting markt en omgeving 15 juni 2017, stadhuis Agendapunten 1. Vorig verslag 2. Projecten: stand van zaken 3. Communicatietraject: toelichting 4. Varia

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 4 van dinsdag 20 juni 2017 om 19:30 uur

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 4 van dinsdag 20 juni 2017 om 19:30 uur VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 4 van dinsdag 20 juni 2017 om 19:30 uur Aanwezig: Gevers Dimitri - voorzitter Van de Poel Katrien, Driesen Josiane, Van Otten Jan, De Wilde Tine, Van Lommel Reccino, Versmissen

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om de notulen van de gemeenteraad van 27 september 2017 goed te keuren.

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om de notulen van de gemeenteraad van 27 september 2017 goed te keuren. Provincie Vlaams-Brabant TOELICHTINGSLIJST GEMEENTERAAD VAN 25 OKTOBER 2017 Openbare zitting Stafdiensten Secretariaat 1. Goedkeuring notulen gemeenteraad van 27 september 2017 Aan de gemeenteraad wordt

Nadere informatie

RUP KLAARSTRAAT (HERZIENING EN UITBREIDING VAN HET RUP ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN-

RUP KLAARSTRAAT (HERZIENING EN UITBREIDING VAN HET RUP ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN- GEMEENTE OPWIJK RUP KLAARSTRAAT (HERZIENING EN UITBREIDING VAN HET RUP ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN- Deelplan voetbalterrein Klaarstraat ) DEEL 2: ONTWERPPLANNEN

Nadere informatie

Bijlage 1: Beslissing dienst MER over screening

Bijlage 1: Beslissing dienst MER over screening Bijlage 1: Beslissing dienst MER over screening Bijlage 2: Beslissing planologisch attest Bijlage 3: verslag plenaire vergadering en adviezen gemeentelijke commissie voor ruimtelijke

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ AANVRAAG VAN EEN VERKAVELINGSVERGUNNING voor kavel 1 van het voorgelegd ontwerp Gemeente 2290 VORSELAAR, Sectie G, nrs.: 16/K, 16/L, 16/P2 Hildering 1 Keizershofstraat

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/02/2007

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/02/2007 1/6 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/02/2007 STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING MET BETREKKING TOT HET OVERWELVEN VAN BAANGRACHTEN Toelichting In de huidige gemeentelijke stedenbouwkundige

Nadere informatie

B) PLANNEN EN VERORDENINGEN VAN TOEPASSING OP BETREFFENDE PERCEEL

B) PLANNEN EN VERORDENINGEN VAN TOEPASSING OP BETREFFENDE PERCEEL UITTREKSEL UIT HET PLANNENREGISTER DOSSIERNUMMER: NOT2016/00948 ADMIN. DOSSIERBEH.: Alain Vermoes GEMEENTE: Vilvoorde DATUM: 14 september 2016 A) LIGGING VAN HET TERREIN kadastrale omschrijving : afdeling

Nadere informatie

GEMEENTE JABBEKE RUP het RUP Jabbeke Centrum Inbreiding (406630)

GEMEENTE JABBEKE RUP het RUP Jabbeke Centrum Inbreiding (406630) GEMEENTE JABBEKE RUP het RUP Jabbeke Centrum Inbreiding (406630) Infovergadering verkoop inbreidingsproject "Jabbeke Centrum Inbreiding" 25 september 2017 vragen en antwoorden bij de verkoop van de loten

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 27 maart 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 27 maart 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 27 maart 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester De heer

Nadere informatie

TE KOOP. Ruime villa met 6 slaapkamers en handelspand ( garage ) op 43 are 11 ca!

TE KOOP. Ruime villa met 6 slaapkamers en handelspand ( garage ) op 43 are 11 ca! Vastgoed Rijken Verkoop verhuur beheer TE KOOP Ruime villa met 6 slaapkamers en handelspand ( garage ) op 43 are 11 ca! 1 Astridlaan 244 + 250 3900 Overpelt Beschrijving: Het handelspand wat gelegen is

Nadere informatie

Toekomststraat, Hasselt

Toekomststraat, Hasselt Toekomststraat, Hasselt Programma van Maatregelen Auteur: T. Van Mierlo (veldwerkleider) Autorisatie: J.A.G. van Rooij (OE/ERK/Archeoloog/2017/00169) Toekosmtstraat, Hasselt, Een programma van Maatregelen

Nadere informatie

RUP Eiland. Publieke raadpleging tem Informatiemarkt

RUP Eiland. Publieke raadpleging tem Informatiemarkt RUP Eiland Publieke raadpleging 24.11.2017 tem 22.01.2018 Informatiemarkt 7.12.2017 Wat is een RUP? - RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN (vroeger BPA) - Inhoud grafisch plan: indeling in zones stedenbouwkundige

Nadere informatie

GECORO WAREGEM Huishoudelijk reglement

GECORO WAREGEM Huishoudelijk reglement GECORO huishoudelijk reglement 2014 blz. 1van 5 GR 04 maart 2014 GECORO WAREGEM Huishoudelijk reglement 1. Doelstellingen van de Gecoro Artikel 1 : De Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening,

Nadere informatie

Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening, 5 februari 2015

Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening, 5 februari 2015 GEMEENTE ZWALM Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening, 5 februari 2015 Aanwezig: Brigitte Vermeersch, voorzitter Didier Van Coppenolle Johan Rotsaert Dirk Remue, ondervoorzitter Thierry Ghyselinck

Nadere informatie

RUP Zonevreemde woningen in ruimtelijk kwetsbaar gebied Stedenbouwkundige voorschriften Gemeente Sint-Laureins Oktober 2011

RUP Zonevreemde woningen in ruimtelijk kwetsbaar gebied Stedenbouwkundige voorschriften Gemeente Sint-Laureins Oktober 2011 RUP Zonevreemde woningen in ruimtelijk kwetsbaar gebied Stedenbouwkundige voorschriften Gemeente Sint-Laureins Oktober 2011 GEZIEN EN VOORLOPIG AANGENOMEN DOOR DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN OP BEVEL:...

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk afdrukdatum 03/09/2013 VC/2131268 30431 06/09/2013

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk afdrukdatum 03/09/2013 VC/2131268 30431 06/09/2013 Alle briefwisseling sturen aan: - Stadsontwikkeling - Stedenbouwkundige vergunningen Grote Markt 1 2000 Antwerpen Bogaert Tom Jules Moretuslei 342 2610 WILRIJK uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk afdrukdatum

Nadere informatie