INFORMATIE: VOOR HET EERST NAAR KINDEROPVANG TAMARA

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INFORMATIE: VOOR HET EERST NAAR KINDEROPVANG TAMARA"

Transcriptie

1 INFORMATIE: VOOR HET EERST NAAR DAGINDELING uur Brengen van de kinderen en mogelijkheid tot vrij spelen, slapers gaan naar bed, mandjes worden verzorgd uur Speelgoed opruimen en we gaan aan tafel zitten om liedjes te zingen, te vertellen of een verhaaltje voor te lezen en daarna gaan we drinken en fruit eten, kinderen mogen plassen en worden verschoond uur Kinderen mogen vrij spelen of er is tijd om een activiteit te gaan doen, zoals binnen en buiten spelen, verven, kleuren, kleien enz uur Speelgoed opruimen, kinderen uit bed halen en we gaan aan tafel zitten om liedjes te gaan zingen of dergelijke, daarna gaan we brood eten, melk drinken en handjes wassen en eventueel tandjes poetsen uur Kinderen mogen plassen en worden verschoond, de kinderen die naar bed gaan worden uitgekleed en krijgen hun slaapzakje aan uur Kinderen mogen vrij spelen. De ochtend kinderen worden weer opgehaald en in de tussentijd worden de middag kinderen gebracht uur De meeste kinderen slapen en de andere kinderen mogen vrij spelen uur De kinderen komen uit bed en er wordt eventueel verschoond. Daarna is het tijd voor het eten van een yoghurthapje en het drinken van sap uur Kinderen mogen vrij spelen of er is nog even tijd voor een activiteit en tussendoor nog een laatste verschoonronde, de kinderen kunnen vanaf uur opgehaald worden. Al voornoemde tijden zijn globaal genomen en kunnen afwijken, mede afhankelijk van de leeftijden van de kinderen die verblijven. Bij een intakegesprek kan er een afwijkende afspraak gemaakt worden over de breng- en haaltijden van het kind en over eventuele rust- en eetgewoonten van het kind. ZIEKTE Als uw kind lichte verhoging heeft of wat hangerig is, kan het rustig naar Kinderopvang Tamara komen, we houden dan een extra oogje in het zeil. Heeft uw kind meer dan 38,5 graden koorts, dan wordt u door de leidster gebeld om samen naar een geschikte oplossing te zoeken. Als een kind een besmettelijke ziekte heeft kan hij/zij niet naar Kinderopvang Tamara gebracht worden. In deze zaken volgen wij de richtlijnen die zijn aanbevolen door de GGD. Bij twijfel wordt er contact opgenomen met de GGD. Als uw kind een kinderziekte heeft dient u dit wel altijd door te geven aan de leidster van het kinderdagverblijf, zodat op het kinderdagverblijf bekend gemaakt kan worden dat er een kinderziekte heerst. WAT VERZORGT HET KINDERDAGVERBLIJF Kinderopvang Tamara verzorgt de voeding van het kind, het enige wat u zelf mee dient te brengen zijn de luiers (indien het kind nog niet zindelijk is), de flesvoeding en eventueel het warm eten. Wij verzorgen de fruithapjes en de brood-maaltijden evenals het drinken en de tussendoortjes. Wel vragen wij u om een slaapzak, een setje extra kleding en een eventuele speen en knuffel mee te geven. Gelieve alle spullen die worden meegegeven te voorzien van de naam van uw kind.

2 WAT U ALS OUDER VERDER NOG MOET WETEN Brengen en halen We raden u aan zelf uw kind te brengen en te halen. Uit ervaring weten we dat het kind zich dan veiliger voelt in het kinderdagverblijf. Wordt uw kind een keer door iemand anders opgehaald, zegt u dat dan van tevoren tegen uw kind en de leidster. Zoals vanzelfsprekend geven wij uw kinderen niet zomaar aan anderen mee als wij van niets weten, dit is ter bescherming van de kinderen. Wij verzoeken u vriendelijk uw kind op tijd te brengen en te halen. Verzekeringen Kinderopvang Tamara heeft voor zichzelf en door haar ingehuurde derden evenals voor de kinderen een WA-verzekering en een ongevallenverzekering afgesloten. Verlies Kinderopvang Tamara is niet aansprakelijk voor zoekgeraakte kleding of andere eigendommen. Geeft u daarom zo weinig tot geen speelgoed mee aan uw kind. Verjaardag Een verjaardag vieren is voor een kind een hele gebeurtenis en natuurlijk mag er getrakteerd worden. Bent u er dan wel attent op dat dit geen gevaarlijke of hele ongezonde traktatie wordt, zoals lolly s, pinda s of ander gevaarlijk snoepgoed. Met kaas en fruit zijn ook heel wat leuke traktaties te maken, maar maakt u deze, hoe goed u het ook bedoelt, niet te groot voor de kinderen. Vindt u het leuk als er foto s gemaakt worden tijdens het vieren van de verjaardag van uw kind geef dan een fototoestel af aan de leidster. Ruildagen / inhaaldagen Wij bieden u de mogelijkheid als uw kindje een opvangdag mist (bijvoorbeeld door ziekte of vakantie) deze dag op een later tijdstip in te halen. Regels m.b.t. inhaaldagen: 1. Kinderopvang Tamara noteert de gemiste dag of dagdeel op in het ruildagenschrift 2. Een inhaaldag kun je inplannen in overleg met de leidster(s) 3. De ruildagen/inhaaldagen dienen in hetzelfde jaar te worden opgemaakt, met uitzondering van de ruildagen welke in december worden opgebouwd, deze schuiven door naar het volgende jaar. 4. Het gaat ALTIJD om achteraf inhalen, het is dus niet mogelijk om een dag die in de toekomst ligt te wisselen met een daarvoor liggende dag. 5. Bij erkende feestdagen worden er geen inhaaldagen opgebouwd. 6. Als de kindplaats is beëindigd kan er niet meer worden ingehaald. 7. Inhaaldagen kunnen niet ingewisseld worden voor geld Doordat we gebonden zijn aan een maximaal aantal kinderen per leidster kan het soms zijn dat er op de gewenste dag niet kan worden ingehaald. Tijdig inplannen kan teleurstelling voorkomen. Inhaaldagen is een extra service naast de gereserveerde dagdelen. Deze dagen kunnen in overleg worden opgenomen, misschien niet altijd de gewenste dag, probeer dan in overleg een andere dag te kiezen. Inhaaldagen kunnen nooit gebruikt worden als vergoeding of vervanging van de overeengekomen gereserveerde dagdelen.

3 Medicijngebruik Mocht uw kind (tijdelijk) medicijnen gebruiken en moeten deze toegediend worden gedurende het verblijf op het kinderdagverblijf dan dient u dit zelf kenbaar te maken. Hiervoor hebben wij formulieren beschikbaar waarop u het een en ander moet aangeven. Dit formulier dient door de ouder te worden ondertekend. Zonder een door de ouder ondertekent formulier zullen wij geen medicijnen toedienen Beleid veiligheid en gezondheid Ons uitgangspunt is om de kinderen die bij ons verblijven een zo veilig mogelijke omgeving aan te bieden. Om dit te kunnen garanderen wordt er jaarlijks een risico-inventarisatie uitgevoerd op het gebied van veiligheid en gezondheid. Daarnaast worden op het gebied van gezondheid de richtlijnen gehanteerd welke zijn beschreven in de GGD-wijzer. Jaarlijks vindt er een inspectiebezoek door de GGD plaats, waarbij er wordt gecontroleerd of wij voldoen aan de kwaliteitseisen zoals gesteld in de Wet Kinderopvang, de bijbehorende Beleidsregels kwaliteit kinderopvang en de Wet klachtrecht cliënten zorgsector. Het rapport van de GGD evenals de risico-inventarisaties liggen ter inzage op de kinderopvang. Groepsgrootte en leidster-kind-ratio De maximale groepsgrootte is elf kinderen per dagdeel, wij hanteren hierbij onderstaande norm voor de verhouding inzet beroepskrachten. Voornoemde mag afwijken, voor ten hoogste drie uren per dag, direct na opening aan het begin van de dag, respectievelijk voor sluiting aan het einde van de dag. Wij hanteren de norm leidster-kind ratio zoals in de Wet Kinderopvang is beschreven en berekenen deze middels 1ratio.nl. De kinderen verblijven in een verticale groep waarin kinderen van verschillende leeftijden verblijven, hierbij wordt dan het rekenkundig gemiddelde berekend, hetgeen naar boven wordt afgerond. De kinderen worden verzorgd door professionele leidsters, welke minimaal zijn opgeleid zoals de CAO kinderopvang dit voorschrijft. Daarnaast beschikt iedere leidster over een cursus kinder- EHBO waarvan jaarlijks herhalingslessen worden gevolgd.

4 Pedagogisch beleidsplan Wij hebben een pedagogisch beleidsplan opgesteld, waarin onze kenmerkende visie op de omgang met kinderen is beschreven. Alle leidsters handelen naar hetgeen is beschreven in het pedagogisch beleidsplan. Het pedagogisch beleidsplan ligt ter inzage op de kinderopvang. Foto s van uw kind Ouders die bezwaar hebben tegen het fotograferen en of filmen op het kinderdagverblijf dienen dit schriftelijk kenbaar te maken. Oudercommissie Bij kinderopvang Tamara is er een Oudercommissie opgericht om te kunnen meedenken en beslissen. De oudercommissie behartigt de belangen van alle ouders van de kinderen. De verantwoordelijkheid van de oudercommissie is het waarborgen van de kwaliteit van de opvang of te verbeteren. De oudercommissie bestaat uit een groep van twee enthousiaste ouders die zich inzetten voor de belangen van ouder en kind. Vanuit de Wet Kinderopvang heeft de oudercommissie het recht kinderopvang Tamara te adviseren over de volgende onderwerpen: voedingsaangelegenheden risico-inventarisatie veiligheid en gezondheid openingstijden prijs van de kinderopvang het beleid met betrekking tot spel- en ontwikkelactiviteiten Wilt u uw opmerkingen/suggesties kwijt aan de oudercommissie schroom dan niet om contact met hen op te nemen. Ze zijn blij met alle informatie, tips, adviezen etc. U kunt de oudercommissie bereiken door een mail te zenden naar kovtamara@outlook.com Momenteel bestaat de oudercommissie uit de onderstaande leden: Irene en Remi Achterwachtregeling Van s morgens 7.30u tot 9.30u en s middags van 16.00u tot 18.00u hebben wij een achterwacht-regeling getroffen. Dit houdt in dat op bovenstaande tijden, als de pedagogisch medewerkers alleen op de groep aanwezig zouden zijn, mevrouw Verhoeven-Vogels (de moeder) van de houdster van Kinderopvang Tamara, bereikbaar is en beschikbaar is in geval van nood, moeder woont in woonhuis grenzend aan het kinderdagverblijf en beschikt over de vereiste diploma s om te mogen werken in een kinderdagverblijf. Met in geval van nood bedoelen wij dat een kind zich zodanig bezeert heeft dat het naar de dokter of het ziekenhuis dient te worden gebracht. De achterwacht blijft bij de andere kinderen op de groep, totdat een vervangend pedagogisch medewerker gearriveerd is. Ook deze wordt direct op de hoogte gesteld van het noodgeval, zodat de overgebleven kinderen zo kort mogelijk door de achterwacht worden opgevangen en zo snel mogelijk weer onder toezicht van een professioneel pedagogisch medewerker staan. Daarnaast is indien de moeder niet als achterwacht kan optreden de mogelijkheid om de familie Verhoeven aan te roepen, welke de buren zijn van Kinderopvang Tamara. Bij calamiteiten dient altijd direct contact met de houdster van Kinderopvang Tamara opgenomen te worden, zij zal dan binnen 15 minuten op locatie aanwezig zijn.

5 Klachten Heeft u vragen, suggesties of bent u het met bepaalde zaken niet eens dan vragen wij u hierover contact op te nemen met de leidster(s). U kunt uw klachten eventueel ook schriftelijk aan ons te melden, wij hebben hiervoor formulieren met bijbehorende klachtenregeling beschikbaar. Mocht bovenstaande niet tot de gewenste oplossing leiden, dan kunt u desgewenst gebruik maken van het zogenaamde klachtenrecht. Klachten worden door een onafhankelijke klachtencommissie (stichting Klachtencommissie Kinderopvang te Baarn) behandeld. U behoeft niet eerst de interne klachtenregeling te doorlopen en kan de klacht ook rechtstreeks bij SKK melden. Wij hopen dat u na het lezen van deze informatie veel antwoorden op uw vragen heeft gekregen. Mochten er echter toch nog vragen of anderszins zijn dan kunt u altijd terecht bij de leidster van het kinderdagverblijf. Kijk ook eens op onze website Wij vertrouwen erop dat u en uw kind veel plezier aan de kinderopvang zullen beleven.

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang.

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Het Kinderpaleis biedt hele dagopvang

Nadere informatie

Een tijd om nooit te vergeten!

Een tijd om nooit te vergeten! Een tijd om nooit te vergeten! Beste ouders/verzorgers, U overweegt voor uw kind een plaats bij kinderdagverblijf Bubbels. Middels deze informatiebrochure krijgt u een eerste indruk over onze visie op

Nadere informatie

Welkom bij: Infoboekje

Welkom bij: Infoboekje Welkom bij: Infoboekje Hallo nieuwe Vriendjes en ouders, Welkom op Vriendjes van Kockengen! Om het wennen en het verblijf op de groep soepel te laten verlopen hebben we in dit boekje omschreven hoe alles

Nadere informatie

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang.

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Het Kinderpaleis biedt hele dagopvang

Nadere informatie

informatie voor ouders van het kinderdagverblijf t.b.v. het intakegesprek

informatie voor ouders van het kinderdagverblijf t.b.v. het intakegesprek informatie voor ouders van het kinderdagverblijf t.b.v. het intakegesprek Editie: nr. 1 Januari 2011 Januari 2011 2 INHOUDSOPGAVE Regels voor het halen en brengen pag. 4 Overdracht van informatie pag.

Nadere informatie

Huisregels en Werkwijze

Huisregels en Werkwijze Huisregels en Werkwijze Inhoudsopgave Hoe te lezen... 3 o Disclaimer... 3 Huisregels... 5 o Wat moet u meenemen voor de opvang... 5 o Ophalen... 5 o Flexibele opvang... 5 o Ziekte... 5 Bij ziekte van uw

Nadere informatie

Huisreglement Maandag t/m vrijdag van 7.00 uur tot uur. Eventuele benodigde uren die hier buiten vallen zijn in overleg mogelijk.

Huisreglement Maandag t/m vrijdag van 7.00 uur tot uur. Eventuele benodigde uren die hier buiten vallen zijn in overleg mogelijk. Huisreglement 2017 Voor een goede en leuke opvang is het belangrijk dat de werkzaamheden goed worden afgestemd met de ouder(s) van de opvangkind(eren). Gastouderopvang De Speelkamer heeft daarom een aantal

Nadere informatie

2009 KDV Het Hummeltje Dir. Yolanda Esveld-Pool Breedweer AC Koog aan de Zaan Telefoon :

2009 KDV Het Hummeltje Dir. Yolanda Esveld-Pool Breedweer AC Koog aan de Zaan Telefoon : Informatieboekje 2009 KDV Het Hummeltje Dir. Yolanda Esveld-Pool Breedweer 2 1541 AC Koog aan de Zaan Telefoon : 075 615 95 33 Email : info@hummeltjeweb.nl Index EVEN VOORSTELLEN... 4 WAT BIEDEN WIJ...

Nadere informatie

Informatieboekje Kinderdagverblijf "Het Hummeltje"

Informatieboekje Kinderdagverblijf Het Hummeltje Informatieboekje Kinderdagverblijf "Het Hummeltje" Yolanda Pool Adres: Breedweer 2 1541 AC Koog aan de Zaan Telefoon 075 615 95 33 Email y.pool2@upcmail.nl Website www.hummeltjeweb.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave

Nadere informatie

Informatieboekje Dirksland Transparant, betrouwbaar en betrokken!

Informatieboekje Dirksland Transparant, betrouwbaar en betrokken! Informatieboekje Dirksland Transparant, betrouwbaar en betrokken! Meer dan alleen kinderopvang Kinderopvang 2Bkidz is een particuliere organisatie met verschillende vestigingen en voornamelijk gericht

Nadere informatie

Informatie en werkwijze Kinderdag centrum

Informatie en werkwijze Kinderdag centrum Informatie en werkwijze Kinderdag centrum Franchise Kinderdagverblijf Kalle is een franchiseonderneming van kindercentra LOKOWO bv. Het is een kleinschalig kinderdagcentrum dat net even iets meer kan bieden

Nadere informatie

Kinderdagverblijf. Duckie. Informatie. brochure

Kinderdagverblijf. Duckie. Informatie. brochure Kinderdagverblijf Duckie Informatie brochure Deze brochure heeft tot doel u als ouder, verzorg(st)er of bedrijf te informeren over het kinderdagverblijf en wat Duckie voor u kan betekenen. De informatie

Nadere informatie

Huisregels Kinderdagverblijf t Kruimeltje

Huisregels Kinderdagverblijf t Kruimeltje Huisregels Kinderdagverblijf t Kruimeltje 1. Brengen en halen: t Kruimeltje is geopend van maandag t/m vrijdag van 7.30 uur t/m 18.00 uur. U hoeft uw kind niet voor een bepaalde tijd te brengen. Wel stellen

Nadere informatie

Aanvullende voorwaarden Kindercentrum De verborgen Schat

Aanvullende voorwaarden Kindercentrum De verborgen Schat Aanvullende voorwaarden Kindercentrum De verborgen Schat 1. Bij het tot stand komen van een contract worden geen plaatsingskosten in rekening gebracht. 2. De verborgen Schat is 5 dagen per week (maandag

Nadere informatie

KINDERDAGVERBLIJF HET ELFJE

KINDERDAGVERBLIJF HET ELFJE KINDERDAGVERBLIJF HET ELFJE INHOUD Voorwoord...3 Huisregels van Het Elfje...4 Openingstijden...4 Halen en brengen...4 Dagboekje...5 Afscheid nemen...5 Kleding en luiers...5 Wat te doen bij ziekte...6 Kosten...6

Nadere informatie

Bestemd voor ouders en verzorgers.

Bestemd voor ouders en verzorgers. Bestemd voor ouders en verzorgers. www.hummeltjeshoek.nl Beste ouder/verzorger, Welkom op kinderdagverblijf Hummeltjeshoek. Wij zijn een klein particulier kinderdagverblijf met een huiselijke sfeer. De

Nadere informatie

Welkom bij: Infoboekje

Welkom bij: Infoboekje Welkom bij: Infoboekje Hallo nieuwe Vriendjes en ouders, Welkom op Vriendjes van Kockengen! Om het wennen en het verblijf op de groep soepel te laten verlopen hebben we in dit boekje omschreven hoe alles

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1/8/2018 KINDERDAGVERBLIJF HET BOERDERIJTJE HUISHOUDELIJK REGLEMENT INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE....2 HUISHOUDELIJK REGLEMENT... 3 1. Openingstijden 2. Gesloten 3. Welkom 4. Aanmelden 5. Minimum afname

Nadere informatie

Informatiebrochure. Pedagogisch beleidsplan

Informatiebrochure. Pedagogisch beleidsplan Pedagogisch beleidsplan Informatiebrochure Op Kinderdagverblijf Doetsie wordt er gewerkt volgens een strikt pedagogisch beleidsplan. Om alvast een indruk te krijgen van onze visie hebben wij ons pedagogisch

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Kinderdagverblijf Het Boerderijtje

Huishoudelijk Reglement Kinderdagverblijf Het Boerderijtje Huishoudelijk Reglement Kinderdagverblijf Het Boerderijtje Om de zaken soepel te laten verlopen hebben wij een aantal huisregels waar een ieder zich aan dient te houden. 1.Openingstijden Het boerderijtje

Nadere informatie

Informatieboekje NSO Het Schoolplein

Informatieboekje NSO Het Schoolplein Informatieboekje NSO Het Schoolplein Locatie Oranje Nassauschool Anton Mauvestraat 10a 6717 JA Ede 0318 633310 www.nsohetschoolplein.nl Onderdeel van: Kinderdagverblijf Het Vlinderbos Bennekomseweg 32

Nadere informatie

Huishoudelijke Reglement

Huishoudelijke Reglement Huishoudelijke Reglement Dit reglement is samengesteld om de rechten en plichten van jullie als vraagouders en van de medewerkers van Kinderopvang Smile te verduidelijken. 1. Openingstijden, planning en

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Kinderdagverblijf Onder de Boompjes V.O.F. te Velp NB. Huishoudelijk reglement 0-4 jaar

Huishoudelijk Reglement Kinderdagverblijf Onder de Boompjes V.O.F. te Velp NB. Huishoudelijk reglement 0-4 jaar Huishoudelijk Reglement Kinderdagverblijf Onder de Boompjes V.O.F. te Velp NB Huishoudelijk reglement 0-4 jaar Dit reglement bevat regels voor zowel ouders, kinderen en leidsters, welke wij hanteren in

Nadere informatie

Even Voorstellen. Wij zijn strikt in het uitvoeren van de aan ons toevertrouwde taken en hechten zeer sterk aan respect en regelmaat.

Even Voorstellen. Wij zijn strikt in het uitvoeren van de aan ons toevertrouwde taken en hechten zeer sterk aan respect en regelmaat. Informatie Brochure Even Voorstellen Wij zijn een Kinderdagverblijf gelegen in Amersfoort/Vathorst. U kunt ons vinden op de Valutaboulevard 15, direct aan de uitvalsweg naar de A1. Er is voldoende parkeergelegenheid

Nadere informatie

Intakeformulier kinderdagverblijf

Intakeformulier kinderdagverblijf Intakeformulier kinderdagverblijf Datum intakegesprek:..- -20. ( van 1 tot 4 jaar) Algemene gegevens ouder(s)/verzorger(s) en kind Gegevens kind Achternaam Voornamen Roepnaam Geboortedatum Gegevens ouders(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Pedagogisch plan Bengels kinderopvang

Pedagogisch plan Bengels kinderopvang Pedagogisch plan Bengels kinderopvang Pedagogisch beleidsplan Bengels Inleiding In dit beleidsplan laten we u kennis maken met het pedagogisch beleid van kinderopvang Bengels. Het pedagogisch beleid geeft

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN 2 Wanneer u uw kind naar de peuterspeelzaal brengt wilt u natuurlijk niets minder dan de best mogelijke zorg voor uw kind. Daarvoor bent u bij MAX Kinderopvang

Nadere informatie

Huisregels en richtlijnen

Huisregels en richtlijnen Huisregels en richtlijnen Kinderopvang 1. Openingstijden Ons kinderdagverblijf is dagelijks geopend van maandag tot en met vrijdag van 7.30 uur tot 18.30 uur. Op de volgende algemeen erkende feestdagen

Nadere informatie

Kinderdagverblijf. Informatieboekje 2012. website: www.hummeltjeshoek.nl Bestemd voor ouders en of verzorgers.

Kinderdagverblijf. Informatieboekje 2012. website: www.hummeltjeshoek.nl Bestemd voor ouders en of verzorgers. Kinderdagverblijf Informatieboekje 2012 website: www.hummeltjeshoek.nl Bestemd voor ouders en of verzorgers. Voorburg 1-1-2012 Beste ouder/verzorger, Welkom op kinderdagverblijf Hummeltjeshoek. Wij zijn

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Kinderdagverblijven MIMIKO Kinderopvang

Algemene voorwaarden Kinderdagverblijven MIMIKO Kinderopvang Algemene voorwaarden Kinderdagverblijven MIMIKO Kinderopvang Duur overeenkomst De overeenkomst van opdracht tussen de vraagouder en kinderdagverblijf wordt aangegaan voor onbepaalde tijd met een opzegtermijn

Nadere informatie

KINDERDAGVERBLIJVEN BLUB, ZEGT DE VIS

KINDERDAGVERBLIJVEN BLUB, ZEGT DE VIS KINDERDAGVERBLIJVEN BLUB, ZEGT DE VIS Blub, zegt de vis zijn gezellige, kleinschalige en huiselijke kinderdagverblijven. De kinderdagverblijven bestaan uit groepen die opvang en verzorging bieden aan kinderen

Nadere informatie

Aanvullende informatie DE COMPANY

Aanvullende informatie DE COMPANY Aanvullende informatie DE COMPANY Adres en contactgegevens DE COMPANY Kolmenscate Zwaluwenburg Doornenburg 201 Venninkweg 1 Zwaluwenburg 10 7423 BE Deventer 7421 GP Deventer 7423 DS Deventer Algemeen nummer

Nadere informatie

Welkom bij: Infoboekje

Welkom bij: Infoboekje Welkom bij: Infoboekje Hallo nieuwe Vriendjes en ouders, Welkom op Vriendjes van Kockengen! Om het wennen en het verblijf op de groep soepel te laten verlopen hebben we in dit boekje omschreven hoe alles

Nadere informatie

Huisregels. Huisregels Kinderopvang Zonnestraal (november 2017) 1

Huisregels. Huisregels Kinderopvang Zonnestraal (november 2017) 1 Huisregels 1 Huisregels Kinderopvang Zonnestraal Aanwezigheid van ouders gedurende de opvang Festiviteiten worden door de pedagogisch werker en kinderen gezamenlijk gevierd, waarbij ouders in principe

Nadere informatie

Informatieboekje. Naschoolse Opvang. Het Schoolplein. Locatie Oranje Nassauschool

Informatieboekje. Naschoolse Opvang. Het Schoolplein. Locatie Oranje Nassauschool Informatieboekje Naschoolse Opvang Het Schoolplein Locatie Oranje Nassauschool Onderdeel van Kdv Het Vlinderbos Anton Mauvestraat 10, 6717 JA Ede info@nsohetschoolplein.nl www.nsohetschoolplein.nl 06-10437612

Nadere informatie

KINDERDAGVERBLIJF. De Bron BV

KINDERDAGVERBLIJF. De Bron BV KINDERDAGVERBLIJF INFORMATIE BOEKJE Kinderdagverblijf De Bron BV Beijensweide 19 6191 EK Beek 046-4379917 Landelijke registratienummer kinderopvang: 338781602 E-mail: kdv@bredeschooldebron.nl claire@bredeschooldebron.nl

Nadere informatie

Hoofdstuk II: 2Penselen

Hoofdstuk II: 2Penselen Versie juni 2014 Hoofdstuk II: 2Penselen 2Penselen ligt in de Schilderswijk, naast basisschool t Palet en het Hannemanplantsoen. Het kindercentrum is kleinschalig en gezellig, zodat de kinderen zich thuis

Nadere informatie

Informatieboekje voor Mix & Match Kinderdagverblijf

Informatieboekje voor Mix & Match Kinderdagverblijf Informatieboekje voor Mix & Match Kinderdagverblijf 1. Inleiding 2. Wie zijn wij? 3. Kwaliteit 3.1 Veiligheid 3.2 Hygiëne 4. Dagelijkse gang van zaken 4.1 Openingstijden 4.2 Ziekte en ongevallen 4.3 Normen

Nadere informatie

Ouderfolder Kinderdagverblijf

Ouderfolder Kinderdagverblijf Ouderfolder Kinderdagverblijf 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord....3 2. Het Pedagogisch beleid....3 3. De groep....3 4. Stagiaires....3 5. Tweetaligheid....3 6. Oudercontacten....4 7. Oudercommissie....4 8.

Nadere informatie

Informatieboekje. Inhoudsopgave. Kinderopvang Het Kinderpaleis. Pagina 1. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis. Pagina 2

Informatieboekje. Inhoudsopgave. Kinderopvang Het Kinderpaleis. Pagina 1. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis. Pagina 2 Informatieboekje Kinderopvang Het Kinderpaleis Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang.

Nadere informatie

Bestemd voor ouders en verzorgers. www.hummeltjeshoek.nl

Bestemd voor ouders en verzorgers. www.hummeltjeshoek.nl Bestemd voor ouders en verzorgers. www.hummeltjeshoek.nl Beste ouder/verzorger, Welkom op kinderdagverblijf Hummeltjeshoek. Wij zijn een klein particulier kinderdagverblijf met een huiselijke sfeer. De

Nadere informatie

Huisregels kinderdagverblijf. De Bloemenkinderen

Huisregels kinderdagverblijf. De Bloemenkinderen Huisregels kinderdagverblijf De Bloemenkinderen Artikel 1 Openingstijden Het kinderdagverblijf is geopend van maandag tot en met vrijdag van 7.30 18.30 uur. De openingstijden van de NaSchoolse Opvang zijn:

Nadere informatie

Versie 1.06 Datum 17-02-2015. Informatieboekje Gastouderbureau Beiler Sprookjesboom

Versie 1.06 Datum 17-02-2015. Informatieboekje Gastouderbureau Beiler Sprookjesboom Versie 1.06 Datum 17-02-2015 Informatieboekje Gastouderbureau Beiler Sprookjesboom Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Wie zijn wij? 3 3. Gediplomeerde gastouders 3 4. Hygiëne 3 5. Openingstijden 3 6. Wennen

Nadere informatie

Groepsopvang Boefjes & Bijtjes. In samenwerking met Landelijke Kinderopvang

Groepsopvang Boefjes & Bijtjes. In samenwerking met Landelijke Kinderopvang Groepsopvang Boefjes & Bijtjes In samenwerking met Landelijke Kinderopvang v Dagindeling 7u00-9u00 Onthaalmoment korte overlegmoment met ouders 9u00 10u30 Onthaalmoment in het zithoekje: Boekje lezen,

Nadere informatie

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat 51 2015 JK HAARLEM tel.023-5246333 www.haarlemeffect.nl E-mail: bijenkorfje@haarlemeffect.nl De leidsters van Peuterspeelzaal

Nadere informatie

Pedagogisch Werkplan

Pedagogisch Werkplan Pedagogisch Werkplan 2017 1.1 Ramona Bruil van Starkenborghstraat 102 7002 EH Doetinchem E-mail: info@gastouderramona.nl Telefoon: 0314-840089 LRKP: 946772885 1. Wie ben ik? Ik ben Ramona (08-12-'81),

Nadere informatie

Ontdek, Voel en Beleef. Peuter+ groep Het Sterrenbos

Ontdek, Voel en Beleef. Peuter+ groep Het Sterrenbos Ontdek, Voel en Beleef Peuter+ groep Het Sterrenbos Informatieboekje 2019 Post- en kantooradres: Bennekomseweg 32 6717 LM Ede 0318-633310 www.kindcentrumhetsterrenbos.nl info@kindcentrumhetsterrenbos.nl

Nadere informatie

werkplan kinderdagverblijf

werkplan kinderdagverblijf werkplan kinderdagverblijf Locatie: KDV Het Kleine Woud Datum: 11-12-2017 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben

Nadere informatie

REGLEMENT HOJPIEPELOJ. Artikel 1. DOELSTELLING. Artikel 2. GROEPSINDELING

REGLEMENT HOJPIEPELOJ. Artikel 1. DOELSTELLING. Artikel 2. GROEPSINDELING REGLEMENT HOJPIEPELOJ Artikel 1. DOELSTELLING 1. Met betrekking tot de kinderen Een zodanige leefruimte creëren waarbij elk kind individueel en in groepsverband de gelegenheid krijgt zich optimaal te ontplooien

Nadere informatie

Algemene informatie kinderdagverblijf DE COMPANY

Algemene informatie kinderdagverblijf DE COMPANY Algemene informatie kinderdagverblijf DE COMPANY De organisatie DE COMPANY is een organisatie die meehelpt en -denkt om voor taakcombineerders het leven makkelijker te maken. Een doelstellig van onze organisatie

Nadere informatie

Informatieboekje Kinderopvang. De Boerderij

Informatieboekje Kinderopvang. De Boerderij Informatieboekje Kinderopvang De Boerderij 1 Algemeen Kinderopvang De Boerderij is een particuliere kinderopvang. Het is gelegen aan een rustige weg op het terrein van een rundveehouderij. Er is een eigen

Nadere informatie

Vragenlijst oudercommissie kindercentrum

Vragenlijst oudercommissie kindercentrum Vragenlijst oudercommissie kindercentrum Naam kindercentrum: Jaartal: Geachte heer/mevrouw, De inspectie kinderopvang controleert jaarlijks of uw kindercentrum voldoet aan de kwaliteitseisen uit de Wet

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften Informatieboekje van Peuterspeelschool Haaften - 2 Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Haaften Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes. Informatieboekje. Buitenschoolse opvang. De Speelark Heel.

Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes. Informatieboekje. Buitenschoolse opvang. De Speelark Heel. Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes Informatieboekje Buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Doelgroep: De buitenschoolse opvang is bedoeld voor kinderen in de leeftijd

Nadere informatie

Informatieboekje Kinderdagverblijf

Informatieboekje Kinderdagverblijf Informatieboekje Kinderdagverblijf Inleiding Bij Little Stars Kinderopvang vinden wij een persoonlijke benadering van ouder en kind belangrijk. Daarom is de kinderdagverblijf kleinschalig, ca. 15 kindplaatsen

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Pedagogisch werkplan Peuteropvang Buurse. Oktober 2015. Pedagogisch werkplan Peuteropvang Buurse

Pedagogisch werkplan. Pedagogisch werkplan Peuteropvang Buurse. Oktober 2015. Pedagogisch werkplan Peuteropvang Buurse 1 Pedagogisch werkplan Oktober 2015 2 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Algemene gegevens locatie 3 3. Doelen van de locatie 3 4. Vormen van opvang en groepen 4 5. Dagindeling 4 6. Achterwacht 4 7. Spelen onder

Nadere informatie

Informatieboekje Kinderopvang. De Boerderij

Informatieboekje Kinderopvang. De Boerderij Informatieboekje Kinderopvang De Boerderij 1 Algemeen Kinderopvang De Boerderij is een particuliere kinderopvang. Het is gelegen aan een rustige weg op het terrein van een rundveehouderij. Er is een eigen

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen Informatieboekje van Peuterspeelschool Opijnen Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Opijnen. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u

Nadere informatie

Kinderdagverblijf t Kruimeltje. Informatie Boekje. Oude Arnhemseweg 234, 3705 BJ Zeist Tel

Kinderdagverblijf t Kruimeltje. Informatie Boekje. Oude Arnhemseweg 234, 3705 BJ Zeist Tel Kinderdagverblijf t Kruimeltje Informatie Boekje 0 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 2 2. Openingstijden 2 3. Inschrijving, plaatsing en intake 2 4. Opzeggingen 3 5. De gang van zaken 3 6. Wennen op t

Nadere informatie

Dé plek om heerlijk rond te spoken! gastouderopvang. t Spookje

Dé plek om heerlijk rond te spoken! gastouderopvang. t Spookje gastouderopvang t Spookje Dé plek om heerlijk rond te spoken! gastouderopvang t Spookje Gangeltstraat 8 6132 HB Sittard 046-4585396 06-53353168 info@hetspookje.nl www.hetspookje.nl Huishoudelijk reglement

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Kinderopvang De Cirkel KDV Den Ham Zuidmaten

Pedagogisch werkplan Kinderopvang De Cirkel KDV Den Ham Zuidmaten Pedagogisch werkplan Kinderopvang De Cirkel KDV Den Ham Zuidmaten Algemene pedagogische visie Ons algemene pedagogisch beleid, dat onderschreven en uitgevoerd wordt op al onze dagverblijven, is gebaseerd

Nadere informatie

INFORMATIE BOEKJE. Alles wat van belang is om te weten bij een plaatsing

INFORMATIE BOEKJE. Alles wat van belang is om te weten bij een plaatsing INFORMATIE BOEKJE Alles wat van belang is om te weten bij een plaatsing Inhoudsopgave blz. Vooraf 3. Geachte (toekomstige) ouders en/of verzorgers 3. Visie... 3. Groepen... 3. Openingstijden... 4. Wie

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Kinderdagverblijven MIMIKO Kinderopvang

Algemene voorwaarden Kinderdagverblijven MIMIKO Kinderopvang Algemene voorwaarden Kinderdagverblijven MIMIKO Kinderopvang Duur overeenkomst De overeenkomst van opdracht tussen de vraagouder en kinderdagverblijf wordt aangegaan voor bepaalde tijd (totdat het kind

Nadere informatie

Ouderbeleid van BSO De Bosuil

Ouderbeleid van BSO De Bosuil Ouderbeleid van BSO De Bosuil BSO De Bosuil vindt het belangrijk dat de ouders van de kinderen die in onze opvang zitten actief worden betrokken. Het is belangrijk dat ouders zich op hun gemak voelen,

Nadere informatie

Dé plek om heerlijk rond te spoken! Kinderopvang. t Spookje

Dé plek om heerlijk rond te spoken! Kinderopvang. t Spookje Huishoudelijk reglement kinderopvang t Spookje Dé plek om heerlijk rond te spoken! Kinderopvang t Spookje Gangeltstraat 8 6132 HB Sittard 046-4585396 06-53353168 info@hetspookje.nl www.hetspookje.nl Huishoudelijk

Nadere informatie

Buiten schoolse opvang Lien! Huisregels

Buiten schoolse opvang Lien! Huisregels Buiten schoolse opvang Lien! Huisregels Versie 4,31 juli 2012 BRENGEN EN HALEN Kinderen worden te voet, met bolderkar of bakfiets gehaald bij de scholen De Branding, Frans Naerebout en de Ichtus school.

Nadere informatie

Tinker Bell brochure

Tinker Bell brochure Tinker Bell brochure Tinker Bell brochure Inleiding 1. Een tweede huis voor uw kind 4 2. Dit is Tinker Bell 5 3. Voor welke leeftijdsgroepen is Tinker Bell? 6 4. Hoe flexibel zijn de openingstijden? 7

Nadere informatie

2. Opvangvormen en openingstijden Kinderdagverblijf Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur.

2. Opvangvormen en openingstijden Kinderdagverblijf Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur. 2Lepelaars 2Lepelaars heeft een mooi pand gelegen in de Vogelwijk in Den Haag. Wij bieden voor kinderen van 0 tot 13 jaar opvang in zes verschillende groepen. Op de begane grond hebben wij drie babygroepen,

Nadere informatie

Kinderdagverblijf t Kruimeltje

Kinderdagverblijf t Kruimeltje Kinderdagverblijf t Kruimeltje Informatie Boekje Inhoudsopgave 0 Pagina 1. Inleiding 2 2. Openingstijden 2 3. Inschrijving, plaatsing en intake 3 4. Opzegtermijn 3 5. De gang van zaken 3 6. Wennen op t

Nadere informatie

Huisregels BSO Eye4Kidz 2015

Huisregels BSO Eye4Kidz 2015 Huisregels BSO Eye4Kidz 2015 Inschrijving Inschrijving kan op verschillende manieren geschieden: 1. Via de website door het inschrijfformulier in te vullen en op te sturen via het verzenden. Bij ontvangst

Nadere informatie

Informatieboekje Kinderdagverblijf Hebe

Informatieboekje Kinderdagverblijf Hebe Informatieboekje Kinderdagverblijf Hebe Kompaan en De Bocht info Kinderdagverblijf Hebe november 2014 2 Inhoud Welkom bij Hebe 4 Wat wij bieden 5 Plaatsing van jouw kind 6 Groepsindeling 6 Een dag bij

Nadere informatie

2Kabouters. 1. Adresgegevens Kindercentrum 2Kabouters van der Spiegelstraat 23a 2547AE Den Haag Telefoon:

2Kabouters. 1. Adresgegevens Kindercentrum 2Kabouters van der Spiegelstraat 23a 2547AE Den Haag Telefoon: 2Kabouters 2Kabouters is een knus en gezellig kindercentrum, gelegen in de kleurrijke en actieve wijk Zeeheldenkwartier, nabij het centrum van Den Haag. Aan de achterzijde van het gebouw ligt een grote

Nadere informatie

Huisregels BSO De Grote Uil 2012

Huisregels BSO De Grote Uil 2012 Huisregels BSO De Grote Uil 2012 Het ophalen en brengen 1. Kinderen die gebruik maken van de voorschoolse opvang dienen uiterlijk om 08.00 uur aanwezig te zijn. Kinderen die te laat zijn, brengen wij niet

Nadere informatie

Huisregels Kinderopvang Oepsiedoepsie

Huisregels Kinderopvang Oepsiedoepsie Huisregels Kinderopvang Oepsiedoepsie Deze huisregels gelden in combinatie met de Overeenkomst van Opdracht tussen ouder en gastouder, welke door beide partijen ondertekend is. Naam gastouder: Margriet

Nadere informatie

Groepsopvang Boefjes & Bijtjes. In samenwerking met Landelijke Kinderopvang

Groepsopvang Boefjes & Bijtjes. In samenwerking met Landelijke Kinderopvang Groepsopvang Boefjes & Bijtjes In samenwerking met Landelijke Kinderopvang v Dagindeling 8u00-9u00 Onthaalmoment korte overlegmoment met ouders 9u00 10u15 Onthaalmoment in het zithoekje: Boekje lezen,

Nadere informatie

Randvoorwaarden kinderopvang

Randvoorwaarden kinderopvang Randvoorwaarden kinderopvang INLEIDING In dit informatieboekje leest u in hoofdlijnen hoe wij bij Kanteel omgaan met de verschillende procedures en afspraken op diverse gebieden zoals de groepssamenstellingen,

Nadere informatie

Inspectierapport De Bereboot (KDV) Prins Hendrikstraat 1a 9401KS ASSEN Registratienummer

Inspectierapport De Bereboot (KDV) Prins Hendrikstraat 1a 9401KS ASSEN Registratienummer Inspectierapport De Bereboot (KDV) Prins Hendrikstraat 1a 9401KS ASSEN Registratienummer 510312317 Toezichthouder: GGD Drenthe In opdracht van gemeente: Assen Datum inspectie: 26-01-2015 Type onderzoek

Nadere informatie

Kinderdagverblijf (KDV) Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur.

Kinderdagverblijf (KDV) Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur. 2Prinsjes Ons kinderdagverblijf is gevestigd aan de Prinsegracht in het centrum van Den Haag. Achter het pand bevindt zich een ruime buitenspeelplaats en op loopafstand is er een kinderboerderij. De buitenschoolse

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal M!eters

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal M!eters Informatieboekje van Peuterspeelzaal M!eters Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelzaal M!ETERS. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u een

Nadere informatie

Kinderdagverblijf en Buitenschoolse opvang Kidscasa Kinderopvang

Kinderdagverblijf en Buitenschoolse opvang Kidscasa Kinderopvang Kinderdagverblijf en Kidscasa Kinderopvang Op het kinderdagverblijf kan uw kind vijf dagen per week terecht. is opvang buiten de schooltijden en in vakanties voor kinderen die de basisschool bezoeken De

Nadere informatie

Informatieboekje. Inhoudsopgave. Kinderopvang Het Kinderpaleis. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis

Informatieboekje. Inhoudsopgave. Kinderopvang Het Kinderpaleis. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Informatieboekje Kinderopvang Het Kinderpaleis Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang.

Nadere informatie

werkplan kinderdagverblijf

werkplan kinderdagverblijf werkplan kinderdagverblijf Locatie: PSG Het Regenwoud Datum: December 2017 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We

Nadere informatie

Algemene informatie. Versie 1.0 datum 17-11-2015. Kinderopvang Ilse T.a.v. Ilse Diepens - van der Steuijt Kamille-erf 45, 2643 HX Pijnacker

Algemene informatie. Versie 1.0 datum 17-11-2015. Kinderopvang Ilse T.a.v. Ilse Diepens - van der Steuijt Kamille-erf 45, 2643 HX Pijnacker Algemene informatie Versie 1.0 datum 17-11-2015 Kinderopvang Ilse T.a.v. Ilse Diepens - van der Steuijt Kamille-erf 45, 2643 HX Pijnacker www.kinderopvangilse.nl info@kinderopvangilse.nl Telefoon: 015-8795805

Nadere informatie

Bij de bemiddeling word afgesproken welk tarief u als ouders wilt. Dit word vastgelegd. Wilt u wijzigen? Dan kan dit maximaal 1 keer per 6 maand.

Bij de bemiddeling word afgesproken welk tarief u als ouders wilt. Dit word vastgelegd. Wilt u wijzigen? Dan kan dit maximaal 1 keer per 6 maand. Afspraken Naam Familie: Naam Kind(eren): Voor een goede en leuke opvang is het belangrijk dat de werkzaamheden goed worden afgestemd met de ouder(s), het/de opvangkind(eren) en de gastouder. Gastouderopvang

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Inlichtingen en afspraken September 2012 Kinderopvang Oki. Kruierij 2, 9473 TL de Groeve Tel. 06-83379849 E-mail: info@okikinderopvang.nl Website: www.okikinderopvang.nl. K.v.K.nr.

Nadere informatie

Deze huisregels gelden in combinatie met de Overeenkomst van Opdracht tussen ouder en gastouder, welke door beide partijen ondertekend is.

Deze huisregels gelden in combinatie met de Overeenkomst van Opdracht tussen ouder en gastouder, welke door beide partijen ondertekend is. Huisregels Kinderopvang Oepsiedoepsie Deze huisregels gelden in combinatie met de Overeenkomst van Opdracht tussen ouder en gastouder, welke door beide partijen ondertekend is. Naam gastouder: Margriet

Nadere informatie

PLAATSINGSINFORMATIE Blz. 1 van 5

PLAATSINGSINFORMATIE Blz. 1 van 5 Blz. 1 van 5 Openingstijden en bereikbaarheid Uk & Ko is geopend en bereikbaar op werkdagen tussen 7.30 en 18.15 uur. Opvang vindt het gehele jaar door plaats, ook tijdens de schoolvakanties. Uitzondering

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement 0-4 jaar

Huishoudelijk reglement 0-4 jaar Kruisweg 2, 5406 PB te Uden 0413-270800 bregje@jannekestrots.nl Huishoudelijk reglement 0-4 jaar Dit reglement bevat regels voor zowel ouders, kinderen en leidsters, welke wij hanteren in ons Kinderdagverblijf.

Nadere informatie

Welkom bij kinderopvang Pure-Kids Praktische informatie over onze kinderopvang in één oogopslag

Welkom bij kinderopvang Pure-Kids Praktische informatie over onze kinderopvang in één oogopslag Welkom bij kinderopvang Pure-Kids Praktische informatie over onze kinderopvang in één oogopslag Hoe kunt u ons bereiken? Pure-Kids Reest 2 9406 HH Assen T. 06-27136098 Email adres: info@pure-kids.nl Eigenaren:

Nadere informatie

informatie voor ouders van de buitenschoolse opvang t.b.v. het intakegesprek

informatie voor ouders van de buitenschoolse opvang t.b.v. het intakegesprek informatie voor ouders van de buitenschoolse opvang t.b.v. het intakegesprek Editie: nr. 1 Januari 2011 Januari 2011 2 INHOUDSOPGAVE Regels voor het halen en brengen pag. 4 Wenperiode pag. 4 Overdracht

Nadere informatie

Pedagogisch locatiebeleid van kdv Cuneradal

Pedagogisch locatiebeleid van kdv Cuneradal Pedagogisch locatiebeleid van kdv Cuneradal Naam locatie: Cuneradal Adres: Cuneradal 17 5551 BP Dommelen Telefoonnummer: Algemeen mailadres: Website: Openingstijden: 040-2041471, paarse zon 040-2047230,

Nadere informatie

Algemene voorwaarden L.O.L kinderopvang

Algemene voorwaarden L.O.L kinderopvang Algemene voorwaarden L.O.L kinderopvang Artikel 1. Begrippen 1.1 Kinderopvang De ruimtelijke voorziening van kinderopvang. 1.2 Opdrachtgever De ouder(s) of verzorger(s) die ten behoeve van zijn/haar/hun

Nadere informatie

werkplan buitenschoolse opvang Sterrenschool De Bongerd

werkplan buitenschoolse opvang Sterrenschool De Bongerd werkplan L buitenschoolse opvang Bso Sterrenschool de Bongerd Datum: 28-12-2017 Sterrenschool De Bongerd gisch beleidsplan Doomijn Augustus 2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden

Nadere informatie

Inhoudsopgave Kinderdagverblijf De Boefies. 1. Inleiding Contactgegevens Openingstijden Inschrijven 2. 5.

Inhoudsopgave Kinderdagverblijf De Boefies. 1. Inleiding Contactgegevens Openingstijden Inschrijven 2. 5. Inhoudsopgave Kinderdagverblijf De Boefies 1. Inleiding 2 2. Contactgegevens 2 3. Openingstijden 2 4. Inschrijven 2 5. Plaatsing 2 6. Facturen en Betalingen 3 7. Tarieven / Flexibele afname 3/4 8. Gereserveerde

Nadere informatie

Werkplan. Buitenschoolse opvang De Driehoek.

Werkplan. Buitenschoolse opvang De Driehoek. Werkplan L Buitenschoolse opvang De Driehoek. Locatie: De Driehoek Datum: 21-12-2017 gisch beleidsplan Doomijn Augustus 2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie.

Nadere informatie

Kinderdagverblijf Lien! Huisregels

Kinderdagverblijf Lien! Huisregels Kinderdagverblijf Lien! Huisregels Versie 1, januari 2011 Brengen en halen Breng- en haaltijden worden per dag afgesproken tussen de leidster en de ouders. Bij het op de afgesproken tijd naar ons kinderdagverblijf

Nadere informatie

Informatiegids

Informatiegids Informatiegids 2017-2018 Inhoudsopgave 1. Algemene informatie 1.1 Openingstijden 1.2 Brengen en halen 1.3 Dagindeling 1.4 Speelruimte 1.5 Afwezigheid 1.6 Trakteren 1.7 Uitstapjes 1.8 Noodsituaties 1.9

Nadere informatie

Kinderopvang Huisregels

Kinderopvang Huisregels Huisregels Uw keuze voor De Kabouters Met uw keuze voor De Kabouters kiest u ervoor om een deel van de zorg en opvoeding van uw kind aan ons uit te besteden. Binnen de kaders van ons beleid houden wij

Nadere informatie

Reglementen en Richtlijnen Bolliewollie kinderopvang

Reglementen en Richtlijnen Bolliewollie kinderopvang Reglementen en Richtlijnen Bolliewollie kinderopvang 1 1. Dienstverlening Kinderen in de leeftijd van 6 weken tot 4 jaar kunnen op de dagopvang van het kinderdagverblijf geplaatst worden. Kinderen in de

Nadere informatie

Huisregels Fris! Kinderdagverblijven

Huisregels Fris! Kinderdagverblijven Huisregels Fris! Kinderdagverblijven Beste ouder/verzorger, U komt binnenkort voor het eerst met uw zoon of dochter bij Fris! Kinderdagverblijven, wij kijken uit naar jullie komst! Tijdens het intakegesprek

Nadere informatie