Jaarbericht Goed dat er voor leerlingen een betrouwbare en professionele kracht is, die goed de weg weet voor een verwijzing.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarbericht 2014. Goed dat er voor leerlingen een betrouwbare en professionele kracht is, die goed de weg weet voor een verwijzing."

Transcriptie

1 FlexusJeugdplein Jaarbericht 2014 Goed dat er voor leerlingen een betrouwbare en professionele kracht is, die goed de weg weet voor een verwijzing. We worden eindelijk verder geholpen in plaats van heen en weer gestuurd. Er werd rekening gehouden met dingen die het gezin belangrijk vindt en er was respect. In het begin voelde ik me gestuurd en dat vond ik niet fijn, maar ik ben toch blij dat hij het heeft gedaan. Ik heb informatie gekregen over de denkwijze van een kind: inzicht in kinderlogica.

2 FlexusJeugdplein biedt jeugd- en opvoedhulp als er problemen zijn bij het opgroeien of opvoeden, als jongeren overlast bezorgen in de wijk, er thuis veel ruzie is of als er sprake is van verwaarlozing van kinderen. We komen alleen in actie als ouders of kinderen er zelf niet uitkomen. Vaak spelen er dan diverse problemen en verkeert het gezin in een sociaal isolement. Voorwoord FlexusJeugdplein steunt de inhoudelijke uitgangspunten van de transformatie die op 1 januari is ingegaan. Al bij de vorming van FlexusJeugdplein in 2008 is gekozen voor hulp aan het gezin in de eigen sociale omgeving. Daarbij benutten we maximaal de mogelijkheden van jeugdigen, gezinnen en het netwerk. Ons doel is mensen onafhankelijk te maken; sterker, vaardiger en verbonden. In lijn met onze koers sloten we in de afgelopen jaren vrijwel al onze residentiële voorzieningen (177 bedden). Dit was een indringend maar noodzakelijk proces om de gewenste transformatie te realiseren. Dankzij de inzet van onze medewerkers en collega-organisaties zijn voor alle jongeren die bij ons verbleven en de jongeren die op de wachtlijst stonden passende alternatieven gevonden in pleegzorg, begeleid of zelfstandig wonen met ondersteuning van het netwerk of ambulante hulp. Het budget dat met de sluiting is vrijgemaakt, zetten we in voor de immer groeiende vraag naar pleegzorg, voor meer formatie in de wijkteams en om bezuinigingen op te vangen. We kiezen hiermee nadrukkelijk voor het vroegtijdig onderkennen en aanpakken van vragen en problemen en bieden diverse (kortdurende) alternatieven voor residentiële zorg, waarbij ouders zoveel mogelijk betrokken blijven. In de komende jaren zal FlexusJeugdplein haar gedachtengoed verder borgen en inzetten voor de transformatie van de jeugdzorg. Het is onze overtuiging dat we kwalitatief verantwoorde en betaalbare zorg kunnen bieden, aansluitend op de zorgvraag van burgers en opdrachtgevers. Onze diensten ontwikkelen we verder in nauwe samenspraak met de gemeenten en onze partners. Kennis delen, elkaar inspireren en samen innoveren past bij ons. We zien de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet. Wim Spierings en Jacques Bovens Raad van bestuur Resultatenoverzicht Stadsregionale subsidies Gemeenten en onderwijs Overige opbrengsten Totaal opbrengsten Totaal lasten Resultaat

3 Ze helpen je waar het nodig is. Ontzorgen en versterken Voorkomen is beter dan genezen Elke hulpverlener van FlexusJeugdplein werkt in een vast gebied. Hij/zij is actief daar waar jeugdigen zijn: op school, in de wijk en op het politiebureau. Onze medewerkers werken nauw samen met andere collega s en organisaties. Hierdoor pakken ze signalen vroegtijdig op en wordt voorkomen dat er ernstige problemen ontstaan. In 2014 kwamen 9313 leerlingen voor steun en advies bij het schoolmaatschappelijk werk. Belangrijkste hulpvraag smw Emotionele problemen 35,3% Problemen thuis 21,1% Problemen op school 14,4% Gedragsproblemen 12,1% (Echt)scheidingsproblematiek Veel jeugdigen hebben te maken met (echt)scheiding. Goede begeleiding voorkomt veel kinderleed. Wij hebben daarom al vele jaren een gespecialiseerd en laagdrempelig aanbod bestaande uit een telefonisch spreekuur, een ouder- en kindtraining (Jij en Scheiding) en mediation (Ouderschap na Scheiding). Het belang van het kind staat hierbij altijd voorop. Mediation Bereik De schoolmaatschappelijk werkers vormen de verbindende schakel tussen zorg en onderwijs. Ze maken deel uit van de structuur binnen de school en hebben binding en voeling met de zorg buiten het schoolgebouw. Aansluitend op de wensen en mogelijkheden van nu, kunnen jongeren en ouders via de chat Help ff veilig en anoniem vragen en problemen voorleggen. Vertrouwen op eigen kracht In de loop van 2014 zijn vrijwel als onze jongerenen gezinscoaches (200 fte) toebedeeld aan de wijkteams in de regio. De coaches bieden korte ondersteuning en interventies in de leefomgeving van de cliënten. Ze activeren en vertrouwen op de eigen kracht van cliënten en spreken hen aan op hun eigen verantwoordelijkheid. Gerichte en structurele aandacht is er voor de veiligheid van kinderen. Het zicht op oplossingen wordt vaak ontnomen door een opeenstapeling van problemen (stressfactoren). De neiging van veel hulpverleners is dan om het over te nemen. Wij doen dat niet. De ervaring leert dat mensen meestal meer kunnen dan ze zelf denken. Wij helpen hen de stressfactoren op te lossen en maken daarmee ruimte en energie vrij om de vaardigheden te versterken en talenten te ontwikkelen.

4 Steeds zoeken we naar nabije en duurzame oplossingen, zodat langdurende, intensieve jeugdhulp niet nodig is. Risicojeugd Jongeren met problemen op het gebied van sociale contacten, financiën, huisvesting, verslaving en/of psychische problematiek vallen vaak uit op school, veroorzaken overlast in de buurt of glijden af naar criminaliteit. Wij bieden verschillende interventies om een negatieve spiraal te voorkomen of te doorbreken, zoals jongerencoaching, ambulante woonbegeleiding en Pak je Kans. Doel is om de jongere vaardiger te maken en de eigen mogelijkheden te leren ontdekken, zodat hij/zij op een positieve manier kan functioneren in de maatschappij. Sinds 2000 hebben we de stadsregionaal gefinancierde residentiële capaciteit met 86% teruggebracht van 205 naar 28: de bedden in de uitwijkhuizen. De reductie is ingezet voor de uitbreiding van ambulante hulp en pleegzorg. Uitwijkhuizen Ter ondersteuning van de ambulante hulp heeft FlexusJeugdplein verspreid over de regio zes uitwijkhuizen en een gezinshuis. Jeugdigen verblijven daar gedurende maximaal zes maanden een aantal dag(del)en per week, tegelijkertijd wordt gewerkt aan het versterken van de eigen mogelijkheden van de jeugdigen en ouder(s). Opbouw steunend netwerk We pakken problemen aan met hulp van de sociale omgeving. Dat kan een buurman zijn die helpt om de financiën op orde te krijgen, een familielid die de kinderen af en toe opvangt of een maatje bij wie de jongere zijn verhaal kwijt kan. Het effect daarvan is tweeledig: een probleem wordt opgelost én het isolement waarin de jongere/het gezin zich veelal bevindt, wordt doorbroken. FlexusJeugdplein heeft verschillende initiatieven ontwikkeld met het doel de inzet van de sociale omgeving te bevorderen, waaronder Jeugdzorg in de Buurt, het project steungezinnen en het programma sport & jeugdzorg. Pleegzorg Een pleeggezin is het beste alternatief als jeugdigen (tijdelijk) niet bij de ouders kunnen wonen. FlexusJeugdplein verzorgt de werving, screening en bemiddeling van pleeggezinnen en begeleidt (vervolgens) de gezinnen waarin een kind is geplaatst. Inspelend op de voortdurend stijgende vraag naar pleegzorg is de capaciteit in 2014 wederom uitgebreid. Pleegzorg Jaar Capaciteit Unieke pleegkinderen Als ouders de opvoeding (even) niet aankunnen Jeugdigen horen op te groeien in een gezin. Als dat niet (in het eigen gezin) kan, biedt FlexusJeugdplein diverse alternatieven. Voor veel jeugdigen zijn er duurzamere oplossingen, zoals extra ondersteuning thuis, ambulante woonbegeleiding, kortdurende opvang in een uitwijkhuis of verblijf in een pleeggezin.

5 Bereik FlexusJeugdplein ondersteunde in 2014 ongeveer jeugdigen en gezinnen in de regio Rijnmond en Zuid-Holland Zuid. Dit was mogelijk mede dankzij de inzet van circa 650 medewerkers. Activiteiten en bereik per gemeente Albrandswaard Schoolmaatschappelijk werk 108 Mediation bij scheiding 3 Pak je kans 4 Gezinscoaching 2 Geïndiceerd ambulant 15 Pleegzorg 14 Brielle Mediation bij scheiding 1 Gezinscoaching 2 Jongerencoaching 2 Geïndiceerd ambulant 5 Pleegzorg 5 Barendrecht Schoolmaatschappelijk werk 184 Mediation bij scheiding 6 Pak je kans 21 Gezinscoaching 14 Jongerencoaching 2 Geïndiceerd ambulant 42 Pleegzorg 54 Capelle a/d IJssel Schoolmaatschappelijk werk 234 Mediation bij scheiding 15 Gezinscoaching 7 Jongerencoaching 20 Nazorg 2 Geïndiceerd ambulant 112 Pleegzorg 95 Dordrecht(1) en Drechtsteden(2) Schoolmaatschappelijk werk (1) 362 Integraal casemanagement (2) 222 Geïndiceerd ambulant (1) 11 Pleegzorg (1) 22 Hellevoetsluis Gezinscoaching 5 Jongerencoaching 13 Nazorg 1 Geïndiceerd ambulant 31 Pleegzorg 29 Woonbegeleiding Hoeksche waard Schoolmaatschappelijk werk 192 Integraal casemanagement 10 Geïndiceerd ambulant 14 Pleegzorg 32 Krimpen a/d IJssel Schoolmaatschappelijk werk 222 Licht ambulant/mediation 4 Pedagogisch advies 129 Gezinscoaching 17 Jongerencoaching 3 Geïndiceerd ambulant 46 Pleegzorg 61 Lansingerland Schoolmaatschappelijk werk 226 Pak je Kans 7 Jeugd- en gezinscoaching 17 Geïndiceerd ambulant 44 Pleegzorg 66 Maassluis Schoolmaatschappelijk werk 173 Pedagogisch advies 41 Licht ambulant/mediation 6 Pak je Kans 6 Gezinscoaching 31 Nazorg 1 Geïndiceerd ambulant 33 Pleegzorg 37 Nissewaard Licht ambulant/mediation 23 Pak je kans 31 Gezinscoaching 25 Jongerencoaching 4 Nazorg 5 Geïndiceerd ambulant 118 Pleegzorg 95 Woonbegeleiding JoVo 89 Ridderkerk Schoolmaatschappelijk werk 362 Pedagogisch advies 117 Mediation bij scheiding 2 Pak je kans 18 Gezinscoaching 29 Jongerencoaching 15 Geïndiceerd ambulant 31 Pleegzorg 50 Rotterdam Schoolmaatschappelijk werk 3108 Pedagogisch advies 219 Mentormoeders 22 Mediation bij scheiding 94 Pak je kans 196 Gezinscoaching 582 Jongerencoaching 92 Multiprobleem plus 81 Geïndiceerd ambulant 1004 Pleegzorg 548 Woonbegeleiding Schiedam Schoolmaatschappelijk werk 153 Pedagogisch advies 102 Licht ambulant/mediation 22 Pak je kans 15 Gezinscoaching 63 Jongerencoaching 12 Nazorg 2 Geïndiceerd ambulant 79 Pleegzorg 59 Vlaardingen Schoolmaatschappelijk werk 166 Pedagogisch advies 62 Licht ambulant/mediation 15 Pak je kans 13 Gezinscoaching 20 Jongerencoaching 26 Nazorg 4 Geïndiceerd ambulant 83 Pleegzorg 44 Westvoorne Gezinscoaching 2 Jongerencoaching 1 Geïndiceerd ambulant 11 Pleegzorg 12 Beroepsonderwijs (roc s) Schoolmaatschappelijk werk 1973 Geïndiceerde residentiële opvang Crisisopvang 397 Verblijf (uitwijkhuis, gezinshuis, behandelgroep, kamertraining) 131 Toelichting Kortdurende preventieve zorg geboden in de wijkteams is niet opgenomen. De cijfers bij het schoolmaatschappelijk werk en woonbegeleiding geven het aantal unieke cliënten weer. De cijfers bij de andere activiteiten betreft het aantal trajecten. Een cliënt kan in 2014 diverse trajecten hebben doorlopen. Bij pleegzorg is het aantal pleegkinderen dat eind 2014 in de gemeente verbleef weergeven. Dit is een momentopname en is niet het totale bereik over Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne geven gezamenlijk invulling aan het schoolmaatschappelijk werk. In totaal maakten 797 leerlingen hiervan gebruik.

6 Mijn dochter is geholpen om haar zelfvertrouwen op te bouwen; de kijk op het leven is nu positiever. Het gaf me rust in mijn hoofd, hielp me met zaken op een rijtje te zetten en hielp me bij het zelf nemen van een beslissing op een manier dat ik er ook vrede mee kan hebben. Klanttevredenheid FlexusJeugdplein hecht waarde aan de tevredenheid van cliënten. Wij vragen daarom alle cliënten om na de beëindiging van de hulp de Beter-toets in te vullen. De informatie die we hieruit verkrijgen, gebruiken we om de kwaliteit van ons werk te verbeteren. In 2014 gaven cliënten ons gemiddeld een 8,5. Een selectie uit de inhoudelijke respons is opgenomen op de omslag van dit jaarbericht. Je wordt stap voor stap geholpen met de problemen waarvoor je kwam. Meer informatie Meer informatie over FlexusJeugdplein is te vinden op flexusjeugdplein.nl, in ons maatschappelijk verslag en in de deeljaarverslagen. De verslagen staan op onze website of kunnen worden opgevraagd bij het bestuurssecretariaat via Voor informatie en advies over de inkoop van diensten kunt u contact opnemen met onze accountmanagers via accountmanagers@flexusjeugdplein.nl. Ik voelde mij thuis niet veilig, maar ik durfde daarover niet te praten. Doordat de schoolmaatschappelijk werker op school was, was de stap makkelijker. Sommige dingen wil je privé houden maar dat gebeurt dan niet omdat het te heftig is. April FlexusJeugdplein Postbus AG Rotterdam Telefoon info@flexusjeugdplein.nl Accountmanagers Voor inkoop en advies E accountmanagers@flexusjeugdplein.nl T FlexusJeugdplein Voor hulp bij opgroeien en opvoeden.

Factsheet pedagogische hulp in de stadsregio Rotterdam 1 2013: welke plaats in het nieuwe jeugdbeleid?

Factsheet pedagogische hulp in de stadsregio Rotterdam 1 2013: welke plaats in het nieuwe jeugdbeleid? Factsheet pedagogische hulp in de stadsregio Rotterdam 1 213: welke plaats in het nieuwe jeugdbeleid? Inleiding Met de invoering van de nieuwe Jeugdwet in 215 is er veel veranderd in het jeugdbeleid van

Nadere informatie

24 uurshulp. Met Cardea kun je verder!

24 uurshulp. Met Cardea kun je verder! 24 uurshulp Met Cardea kun je verder! Met Cardea kun je verder! 24 UURSHULP De meeste kinderen en jongeren wonen thuis bij hun ouders totdat ze op zichzelf gaan wonen. Toch kunnen er omstandigheden zijn,

Nadere informatie

Inkoop en bekostiging jeugdhulp. Informatiebijeenkomst de Kuip 16 februari 2016

Inkoop en bekostiging jeugdhulp. Informatiebijeenkomst de Kuip 16 februari 2016 Inkoop en bekostiging jeugdhulp Informatiebijeenkomst de Kuip 16 februari 2016 Doelstelling bijeenkomst vandaag Straks weet u: Wat de nieuwe, resultaatgerichte werkwijze inhoudt Wat de verschillende percelen

Nadere informatie

Meander Nijmegen. Samen groot worden. Zorg voor jeugdigen. Begeleiding en (tijdelijk) wonen voor kinderen, jongeren en gezinnen BEGELEID (KAMER) WONEN

Meander Nijmegen. Samen groot worden. Zorg voor jeugdigen. Begeleiding en (tijdelijk) wonen voor kinderen, jongeren en gezinnen BEGELEID (KAMER) WONEN BEGELEID (KAMER) WONEN OPVOEDINGS- ONDERSTEUNING HULP OP MAAT LOGEERHUIS Meander Nijmegen stgmeander.nl Zorg voor jeugdigen Begeleiding en (tijdelijk) wonen voor kinderen, jongeren en gezinnen Samen groot

Nadere informatie

Steungezinnen. Een introductie

Steungezinnen. Een introductie Steungezinnen Een introductie Even voorstellen Petra Elhalky: jeugd- en gezinscoach Marjolein Rolloos: jeugd- en gezinscoach Liesbeth Snijder: pedagoog Mevrouw Elzinga: steunouder en pleegouder FlexusJeugdplein

Nadere informatie

Transitie jeugdzorg informatieavond gemeenteraden BAR

Transitie jeugdzorg informatieavond gemeenteraden BAR Transitie jeugdzorg informatieavond gemeenteraden BAR Ronald Buijs, directeur Kind- en jeugdpsychiatrie Yulius Ireza Versteeg, programmamanager transitie jeugdzorg Yulius 1 Opzet presentatie Kind- en jeugdpsychiatrie

Nadere informatie

even Als kinderen en ouders geen raad meer weten

even Als kinderen en ouders geen raad meer weten even Als kinderen en ouders geen raad meer weten Het ene kind is het andere niet. En de ene ouder is de andere niet. In Nederland groeien de meeste kinderen gelukkig op en hebben een veilig thuis. Voor

Nadere informatie

AB Jeugdhulp Rijnmond 8 december 2016 bijlage 1 bij agp 16. Inhoudelijke toelichting Knelpunten Aanleiding

AB Jeugdhulp Rijnmond 8 december 2016 bijlage 1 bij agp 16. Inhoudelijke toelichting Knelpunten Aanleiding Inhoudelijke toelichting Knelpunten 2017 AB Jeugdhulp Rijnmond 8 december 2016 bijlage 1 bij agp 16 Aanleiding In de afgelopen periode zijn er toenemende signalen dat de vraag naar specialistische jeugdhulp

Nadere informatie

5.0 Basishulp Krimpens Sociaal Team Verlening 2017 Vaststelling 2017 Aangevraagd bedrag Geen afwijkingen

5.0 Basishulp Krimpens Sociaal Team Verlening 2017 Vaststelling 2017 Aangevraagd bedrag Geen afwijkingen Organisatie Stichting FlexusJeugdplein Postbus 258 3000 AG Rotterdam Programma 4. Preventie 5. Basishulp Cluster 4.5 Opvoed- en opgroeiondersteuning 2017 5.0 Basishulp Krimpens Sociaal 2017 Verlening 2017

Nadere informatie

Sport- en beweegvragen van kwetsbare doelgroepen/ mensen met een beperking in het sociale wijkteam en de rol van MEE

Sport- en beweegvragen van kwetsbare doelgroepen/ mensen met een beperking in het sociale wijkteam en de rol van MEE Sport- en beweegvragen van kwetsbare doelgroepen/ mensen met een beperking in het sociale wijkteam en de rol van MEE Dordrecht 17 maart 2016 Nynke Tilstra, Sportconsulent Introductie MEE Uitleg Wijkteams

Nadere informatie

Bijdrage gemeenten in ROC problematiek. B&A Consulting Peter van der Loos 20 oktober 2009

Bijdrage gemeenten in ROC problematiek. B&A Consulting Peter van der Loos 20 oktober 2009 Bijdrage gemeenten in ROC problematiek B&A Consulting Peter van der Loos 20 oktober 2009 Inhoudsopgave 1. Opdracht 2. Context 3. Relatie met eerdere onderzoeken 4. Opzet onderzoek 5. Resultaten 6. Conclusies

Nadere informatie

vooruitkomen OUDERS & OPVOEDERS

vooruitkomen OUDERS & OPVOEDERS > vooruitkomen + OUDERS & OPVOEDERS ! Via Bureau Jeugdzorg of uw huisarts bent u bij Rubicon jeugdzorg terecht gekomen. Soms zijn er problemen in het gezin die u niet zelf kunt oplossen. Uw kind is bijvoorbeeld

Nadere informatie

Stichting CJG Rijnmond Organisatie voor jeugdgezondheidszorg en opvoedingsondersteuning. 23 maart 2011 Joy Ek en Els van t Klooster

Stichting CJG Rijnmond Organisatie voor jeugdgezondheidszorg en opvoedingsondersteuning. 23 maart 2011 Joy Ek en Els van t Klooster Stichting CJG Rijnmond Organisatie voor jeugdgezondheidszorg en opvoedingsondersteuning 23 maart 2011 Joy Ek en Els van t Klooster Functies Centrum voor Jeugd en Gezin Gemeentelijke taken en functies vanuit

Nadere informatie

JEUGDIGEN. Hulp na seksueel misbruik. vooruitkomen +

JEUGDIGEN. Hulp na seksueel misbruik. vooruitkomen + > vooruitkomen + Hulp na seksueel misbruik JEUGDIGEN Heb jij seksueel misbruik meegemaakt of iemand in jouw gezin, dan kan daarover praten helpen. Het kan voor jou erg verwarrend zijn hierover te praten,

Nadere informatie

vooruitkomen + Hulp na seksueel misbruik

vooruitkomen + Hulp na seksueel misbruik > vooruitkomen + Hulp na seksueel misbruik OUDERS & OPVOEDERS Als er binnen uw gezin sprake is van seksueel misbruik, heeft dat grote invloed. Er is veel verdriet, boosheid, wantrouwen en schuldgevoel.

Nadere informatie

Meer over ambulante zorg

Meer over ambulante zorg Meer over ambulante zorg Ambulante zorg U heeft contact met een medewerker van de ambulante zorg van Maashorst. Wat doet deze medewerker precies en wat kan hij voor u betekenen? Wat is ambulante zorg?

Nadere informatie

even VoorSTELLEN Met Cardea kun je verder!

even VoorSTELLEN Met Cardea kun je verder! even VoorSTELLEN Met Cardea kun je verder! Als we over cliënten praten, bedoelen we kinderen, jongeren en hun ouders. Als we over ouders praten, bedoelen we ook eenoudergezinnen, verzorgers, voogden en/of

Nadere informatie

even Als kinderen en ouders geen raad meer weten

even Als kinderen en ouders geen raad meer weten even Als kinderen en ouders geen raad meer weten Het ene kind is het andere niet. En de ene ouder is de andere niet. In Nederland groeien de meeste kinderen gelukkig op en hebben zij een veilig thuis.

Nadere informatie

Positief opvoeden en opgroeien. Veerkracht Thuis biedt begeleiding bij opvoedproblemen en (echt)scheidingen.

Positief opvoeden en opgroeien. Veerkracht Thuis biedt begeleiding bij opvoedproblemen en (echt)scheidingen. Positief opvoeden en opgroeien Veerkracht Thuis biedt begeleiding bij opvoedproblemen en (echt)scheidingen. Soms zijn er gebeurtenissen die ervoor zorgen dat kinderen, jongeren en gezinnen (tijdelijk)

Nadere informatie

Hulp voor jonge ouders. Informatie voor professionals

Hulp voor jonge ouders. Informatie voor professionals Hulp voor jonge ouders Informatie voor professionals Zorg voor kwetsbare meiden Meiden tussen de 16 en 27 jaar die zwanger zijn, of een kind hebben gekregen, kunnen terecht bij Vitree. Het gaat om kwetsbare

Nadere informatie

Centra voor Jeugd en Gezin in Nederland

Centra voor Jeugd en Gezin in Nederland Centra voor Jeugd en Gezin in Nederland Caroline Vink Nederlands Jeugdinstituut 28-02-2012 Inleiding: De ontwikkeling van de CJGs in Nederland Stelselwijziging De positie van het CJG in het nieuwe stelsel

Nadere informatie

Opvallende resultaten gemeente rapporten Gezondheidsmonitor Jeugd 2015

Opvallende resultaten gemeente rapporten Gezondheidsmonitor Jeugd 2015 Opvallende resultaten gemeente rapporten Gezondheidsmonitor Jeugd 2015 Tabel 1: Aantal respondenten per gemeente naar leerjaar en opleidingsniveau gemeente KLAS vmbo havo vwo totaal klas 2 totaal klas

Nadere informatie

Gespecialiseerde thuisbegeleiding

Gespecialiseerde thuisbegeleiding Gespecialiseerde thuisbegeleiding Als u ondersteuning nodig heeft om uw leven weer in goede banen te leiden, kunt u rekenen op de gespecialiseerde thuisbegeleiding van Savant Zorg. Als problemen uw leven

Nadere informatie

Veranderingen in de Jeugdzorg Zeeland: Vraag- en antwoord

Veranderingen in de Jeugdzorg Zeeland: Vraag- en antwoord Veranderingen in de Jeugdzorg Zeeland: Vraag- en antwoord Algemeen Wat verandert er vanaf volgend jaar in de jeugdzorg? Per 1 januari 2015 wordt de gemeente in plaats van het Rijk en de provincie verantwoordelijk

Nadere informatie

MAAK KENNIS MET SGJ CHRISTELIJKE JEUGDZORG. SGJ Christelijke Jeugdzorg Samengevat

MAAK KENNIS MET SGJ CHRISTELIJKE JEUGDZORG. SGJ Christelijke Jeugdzorg Samengevat MAAK KENNIS MET SGJ CHRISTELIJKE JEUGDZORG SGJ Christelijke Jeugdzorg Samengevat SGJ Christelijke Jeugdzorg wil er met professionele jeugdzorg aan bijdragen dat kwetsbare kinderen en jongeren zich positief

Nadere informatie

Thuisbegeleiding: minder kosten, meer geluk

Thuisbegeleiding: minder kosten, meer geluk Thuisbegeleiding: minder kosten, meer geluk Thuisbegeleiding: minder kosten, meer geluk De hoofdpersoon uit dit waargebeurde verhaal is 21 jaar en heeft een dochter van drie. Maar anders dan bij veel moeders

Nadere informatie

1 24 uurshulp 24 uurshulp _Cardea.indd 1 Cardea_A5 brochure_24 uurshulp_148x210.indd :38: :37:21

1 24 uurshulp 24 uurshulp _Cardea.indd 1 Cardea_A5 brochure_24 uurshulp_148x210.indd :38: :37:21 1 24 uurshulp 24 uurshulp 3 24 uurshulp 24 uurshulp DE MEESTE KINDEREN EN JONGEREN WONEN THUIS BIJ HUN OUDERS TOTDAT ZE OP ZICHZELF GAAN WONEN. TOCH KUNNEN EROMSTANDIGHEDEN ZIJN, WAARDOOR HET BETER IS

Nadere informatie

De jeugd-ggz in het gedecentraliseerde jeugdstelsel

De jeugd-ggz in het gedecentraliseerde jeugdstelsel De jeugd-ggz in het gedecentraliseerde jeugdstelsel Beschikbaar, bereikbaar, betrouwbaar en in beweging Peter Dijkshoorn Bestuurder Accare bestuurslid GGZNederland Amersfoort 23 april 2015 2 transformatiedoelen

Nadere informatie

Beleid Jeugdhulp. De aanpak in Stein, de Westelijke Mijnstreek en Zuid-Limburg

Beleid Jeugdhulp. De aanpak in Stein, de Westelijke Mijnstreek en Zuid-Limburg Beleid Jeugdhulp De aanpak in Stein, de Westelijke Mijnstreek en Zuid-Limburg Agenda Wie ben ik? - Sandra Raaijmakers, beleidsmedewerker jeugdzorg Wat is mijn doel voor de avond? - Informeren over stand

Nadere informatie

Residentiële opname voorkomen of verkorten. Intensieve Dagbehandeling

Residentiële opname voorkomen of verkorten. Intensieve Dagbehandeling Residentiële opname voorkomen of verkorten. Intensieve Dagbehandeling Als eerdere hulpverlening niet hielp. Intensieve dagbehandeling Soms zijn kinderen en jongeren niet geholpen met alleen ambulante hulpverlening

Nadere informatie

Eenheid Rotterdam. Reactietijden politie spoedmeldingen

Eenheid Rotterdam. Reactietijden politie spoedmeldingen Eenheid Rotterdam Reactietijden politie Eenheid Rotterdam Alblasserdam Albrandswaard Barendrecht Binnenmaas Brielle Capelle aan den IJssel Cromstrijen Dordrecht Giessenlanden Goeree-Overflakkee Gorinchem

Nadere informatie

@kenterjeugdhulp. Dichtbij en deskundig

@kenterjeugdhulp. Dichtbij en deskundig @kenterjeugdhulp Dichtbij en deskundig Voorwoord Dit is het paspoort van Kenter Jeugdhulp. In dit paspoort staat wie we zijn, wat we doen en het meest belangrijk wat ons beweegt. Kenter is ontstaan uit

Nadere informatie

HELPT JE VERDER. We springen in op wat de lokale samenleving van ons vraagt en op wat gemeenten hierin van ons verwachten.

HELPT JE VERDER. We springen in op wat de lokale samenleving van ons vraagt en op wat gemeenten hierin van ons verwachten. HELPT JE VERDER 2018 In dit jaarverslag kijken we graag samen met jou terug. Ook in 2018 was Jeugdformaat volop in ontwikkeling. We hebben wederom meer kinderen, jongeren en hun ouders geholpen. We waren

Nadere informatie

Moederschap bij LVB cliënten Cordaan/Jeugd/Amsterdam. hebben het recht ouder te zijn.

Moederschap bij LVB cliënten Cordaan/Jeugd/Amsterdam. hebben het recht ouder te zijn. Moederschap bij LVB cliënten Cordaan/Jeugd/Amsterdam Mensen met een lichtverstandelijke beperking hebben het recht ouder te zijn. 1 Moederschap bij LVB cliënten Workshop Programma Stellingen Wie zijn wij?

Nadere informatie

Begeleid Wonen. www.st-neos.nl. Maatschappelijke opvang en aanpak huiselijk geweld

Begeleid Wonen. www.st-neos.nl. Maatschappelijke opvang en aanpak huiselijk geweld Begeleid Wonen www.st-neos.nl Maatschappelijke opvang en aanpak huiselijk geweld De stichting Neos is een organisatie voor maatschappelijke opvang en aanpak huiselijk geweld. De organisatie richt zich

Nadere informatie

Er zijn als het moet. Visie van de William Schrikker Groep op gespecialiseerde jeugdzorg aan kinderen (van ouders) met een beperking

Er zijn als het moet. Visie van de William Schrikker Groep op gespecialiseerde jeugdzorg aan kinderen (van ouders) met een beperking Er zijn als het moet Visie van de William Schrikker Groep op gespecialiseerde jeugdzorg aan kinderen (van ouders) met een beperking Onze cliënten Jeugdzorg is er in soorten en maten. De William Schrikker

Nadere informatie

Weten wat er verandert in de jeugdhulp in 2015? Deze lijst geeft antwoord op de meest gestelde vragen.

Weten wat er verandert in de jeugdhulp in 2015? Deze lijst geeft antwoord op de meest gestelde vragen. Weten wat er verandert in de jeugdhulp in 2015? Deze lijst geeft antwoord op de meest gestelde vragen. Vanaf 1 januari 2015 zijn wij als gemeente verantwoordelijk voor de jeugdhulp in Hendrik-Ido- Ambacht.

Nadere informatie

Informa(ebijeenkomst Jeugd GGZ 24 april 2014 vrijgeves(gden

Informa(ebijeenkomst Jeugd GGZ 24 april 2014 vrijgeves(gden Informa(ebijeenkomst Jeugd GGZ 24 april 2014 vrijgeves(gden Programma Informa(ebijeenkomst Jeugd GGZ inkoopvoorbereiding kader en uitgangspunten planning 2014 Regio Regio: 16 gemeenten, 5 subregio s:

Nadere informatie

Bij Juvent staan kinderen op nummer 1! JEUGD & OPVOEDHULP ZEELAND

Bij Juvent staan kinderen op nummer 1! JEUGD & OPVOEDHULP ZEELAND Bij Juvent staan kinderen op nummer 1! JEUGD & OPVOEDHULP ZEELAND Juvent Jeugd & Opvoedhulp Zeeland Wie we zijn en wat we doen Ieder kind verdient het om zo veilig en prettig mogelijk op te groeien en

Nadere informatie

Schakenbosch in het kort

Schakenbosch in het kort Schakenbosch in het kort 2 Schakenbosch in het kort Schakenbosch is een behandelcentrum JeugdzorgPlus voor jongeren van 12 tot 18 jaar met ernstige gedragsproblemen. Daarnaast hebben de jongeren psychiatrische

Nadere informatie

Maashorst helpt kinderen verder!

Maashorst helpt kinderen verder! Maashorst helpt kinderen verder! Inhoud Met goede hulp van buitenaf kunnen problemen worden opgelost. Maashorst is een betrouwbare partner met veel ervaring die u die hulp kan bieden. 5 Maashorst helpt

Nadere informatie

Jeugdzorg naar gemeenten

Jeugdzorg naar gemeenten Jeugdzorg naar gemeenten Wat is jeugdzorg en wat komt naar u toe? Tom van Yperen Nederlands Jeugdinstituut Universiteit Utrecht VNG Regioconferenties, mei 2011 t.vanyperen@nji.nl 2 e lijn 1 e lijn 0 e

Nadere informatie

Transformatie Jeugdzorg

Transformatie Jeugdzorg Transformatie Jeugdzorg Inhoud presentatie 1. Opdracht gemeente en besluitvorming 2. Zorgstructuur jeugd Oosterhout 3. Terugblik 2015 4. Doelen en aandachtsgebieden 2016 e.v. 5. Vragen Nieuw jeugdzorgstelsel

Nadere informatie

Vraagontwikkelingsonderzoek Rotterdam-Rijnmond

Vraagontwikkelingsonderzoek Rotterdam-Rijnmond Vraagontwikkelingsonderzoek Rotterdam-Rijnmond Verdiepend onderzoek naar duur, kosten en combinaties van zorg Van Afd. Onderzoek en Business Intelligence/Rotterdamse Service Organisatie Gemeente Rotterdam

Nadere informatie

Kinderen. Samen op pad. Ondersteuning

Kinderen. Samen op pad. Ondersteuning Kinderen Kinderen Samen op pad Kind zijn betekent de kans krijgen om je te ontwikkelen, te groeien, te ontdekken, te leren, te spelen en te sporten in een veilige omgeving. Sommige kinderen hebben bijzondere

Nadere informatie

samenwerkende gemeenten JEUGDHULPRIJNMOND Begroting 2015 Gemeenschappelijke Regeling Jeugdhulp Rijnmond

samenwerkende gemeenten JEUGDHULPRIJNMOND Begroting 2015 Gemeenschappelijke Regeling Jeugdhulp Rijnmond samenwerkende gemeenten JEUGDHULPRIJNMOND Begroting 2015 Gemeenschappelijke Regeling Jeugdhulp Rijnmond Inhoudsopgave Inleiding 3 Gemeenschappelijke regeling jeugdhulp Rijnmond 3 Jeugdwet 3 Taken 3 2.

Nadere informatie

Wij bieden jongeren een nieuwe start

Wij bieden jongeren een nieuwe start Wij bieden jongeren een nieuwe start singelzicht.nl Gelijke kansen voor iedere jongere Zwerfjongeren, een waardevaste investering Iedere investeerder zoekt naar het hoogste rendement. Dat geldt ook voor

Nadere informatie

gezinsvormen [ behandeling in een gezin ]

gezinsvormen [ behandeling in een gezin ] gezinsvormen [ behandeling in een gezin ] 03 Gezinshuis meestal een passend antwoord op een uithuisplaatsing voorwoord Ambiq biedt specialistische zorg aan kinderen, jongeren, hun ouders en volwassenen

Nadere informatie

Iedereen heeft een eigen verhaal

Iedereen heeft een eigen verhaal informatie voor ouders Iedereen heeft een eigen verhaal > Goed om te weten als uw kind tijdelijk bij JJC verblijft Uw zoon of dochter gaat tijdelijk naar JJC in Den Haag. Wij gaan uw kind intensief begeleiden

Nadere informatie

Marktconsultatie 9 oktober. Niet-ingetrale zorgproducten Jeugd spec. wonen/verblijf

Marktconsultatie 9 oktober. Niet-ingetrale zorgproducten Jeugd spec. wonen/verblijf Marktconsultatie 9 oktober Niet-ingetrale zorgproducten Jeugd spec. wonen/verblijf Programma 09:00 09:15 uur Kennismaking 09:15 10:15 uur Uitleg opbouw structuur producten Verblijf gezinsgericht 10.15

Nadere informatie

Nadere Regeling Jeugdhulp

Nadere Regeling Jeugdhulp Nadere Regeling Jeugdhulp 2015 Nadere Regeling Jeugdhulp 2015-1- Nadere Regeling Jeugdhulp 2015 Opdrachtgever: Auteur: gemeente Scherpenzeel afdeling Burgerij Willem Buitenhuis Datum: 23 december 2014

Nadere informatie

Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn

Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Jongeren met complexe problemen krijgen bij voorkeur ondersteuning thuis en in de wijk. Zo kort en effectief mogelijk. Soms is tijdelijk verblijf in een behandelcentrum

Nadere informatie

Daarvoor gaat u naar Minters

Daarvoor gaat u naar Minters Opvoeden & Opgroeien Eigen functioneren & Relaties Een leefbare buurt Daarvoor gaat u naar Minters U weet zelf vaak het beste wat goed is voor uzelf of uw gezin. En u gaat voor goede raad of praktische

Nadere informatie

Regionale afspraken cliëntondersteuning

Regionale afspraken cliëntondersteuning Regionale afspraken cliëntondersteuning Samenwerkende gemeenten Jeugdhulp Rijnmond MEE Rotterdam Rijnmond MEE Plus Groep MEE Zuid-Holland Noord 2015 2016 Regionale afspraken cliëntondersteuning 1 Voorwoord

Nadere informatie

Factsheet pedagogische hulp in Holland Rijnland 2013: welke plaats in het nieuwe jeugdbeleid?

Factsheet pedagogische hulp in Holland Rijnland 2013: welke plaats in het nieuwe jeugdbeleid? Factsheet pedagogische hulp in Holland Rijnland 2013: welke plaats in het nieuwe jeugdbeleid? Inleiding Met de invoering van de nieuwe Jeugdwet in 2015 is er veel veranderd in het jeugdbeleid van gemeenten.

Nadere informatie

Jeugdhulp in Nissewaard

Jeugdhulp in Nissewaard Jeugdhulp in Nissewaard Projectleider decentralisatie jeugdhulp Angela van den Berg Regisseur jeugd en gezin JOT kernen Jolanda Combrink Inhoud 1. Wat verandert er? 2. Beleidskaders 3. Jeugdhulpplicht

Nadere informatie

Hulp voor gezinnen met meerdere, complexe problemen. Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling

Hulp voor gezinnen met meerdere, complexe problemen. Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling Hulp voor gezinnen met meerdere, complexe problemen. Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling Voorkomen dat het uit de hand loopt. Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling Gezinnen kunnen vastlopen in de opvoeding.

Nadere informatie

Jeugdhulp op het MBO in Utrecht

Jeugdhulp op het MBO in Utrecht Jeugdhulp op het MBO in Utrecht Hier komt tekst Conferentie gemeente als partner in onderwijskansen Hier komt ook tekst 5 november 2015 Utrecht.nl Workshop Wie zijn wij Korte schets achtergrond en inrichting

Nadere informatie

in 2013 Kompaan en De Bocht

in 2013 Kompaan en De Bocht Kompaan en De Bocht in 2013 In het maatschappelijk jaardocument van 2013 staat een uitgebreider (financieel) jaarverslag over Kompaan en De Bocht. U kunt dit vinden op www.jaarverslagenzorg.nl Steeds sterker

Nadere informatie

Bijlage 3. Effectinstrumenten. 1 De hulp is goed verlopen. 2 Ik heb voldoende geleerd om na de hulp zelf verder te gaan

Bijlage 3. Effectinstrumenten. 1 De hulp is goed verlopen. 2 Ik heb voldoende geleerd om na de hulp zelf verder te gaan Bijlage 3 Effectinstrumenten Tevredenheid hulpverlening Helemaal niet mee eens Niet mee eens Wel mee eens Helemaal mee eens 1 De hulp is goed verlopen 2 Ik heb voldoende geleerd om na de hulp zelf verder

Nadere informatie

UZT. Bij opvoeden en opgroeien. Raad van Bestuur Centraal Bureau

UZT. Bij opvoeden en opgroeien. Raad van Bestuur Centraal Bureau Reg.dd: 30/06/2014 Beh: Extern Beleid en Dienstverlening Welzijn Gemeente Ouderkerk T.a.v. het Gemeentebestuur Dorpsstraat 42 2935 AD OUDERKERK AAN DEN IJSSEL UZT Bij opvoeden en opgroeien Raad van Bestuur

Nadere informatie

Ieder zijn kracht, samen het resultaat

Ieder zijn kracht, samen het resultaat Ieder zijn kracht, samen het resultaat Jeugdhulp op Maat Soms zijn de problemen thuis zo groot of complex, dat een gezin er zelf of met lokale hulpverlening niet meer uitkomt. Jeugdhulp op Maat is er speciaal

Nadere informatie

Verbinden, versterken, doen wat nodig is, deskundig. Jeugd&Gezinsteams Holland Rijnland

Verbinden, versterken, doen wat nodig is, deskundig. Jeugd&Gezinsteams Holland Rijnland Verbinden, versterken, doen wat nodig is, deskundig Jeugd&Gezinsteams Holland Rijnland Verbinden, versterken, doen wat nodig is, deskundig Even voorstellen: Melissa Cabaret: JGT medewerker Alphen Linda

Nadere informatie

Meer over 24-uurs zorg

Meer over 24-uurs zorg Meer over 24-uurs zorg Voor wie is 24-uurs zorg? De 24-uurs zorg is er voor kinderen en jeugdigen (tot zestien jaar) die niet thuis kunnen of mogen wonen. Het gaat om normaal begaafde kinderen en jeugdigen

Nadere informatie

Perceelbeschrijving. Jeugd en gezinsteam

Perceelbeschrijving. Jeugd en gezinsteam Perceelbeschrijving Jeugd en gezinsteam Samenwerkende gemeenten Holland Rijnland: Alphen aan den Rijn Hillegom Kaag en Braassem Katwijk Leiden Leiderdorp Lisse Nieuwkoop Noordwijk Noordwijkerhout Oegstgeest

Nadere informatie

Convenant Centrum voor Jeugd en Gezin Krimpen aan den IJssel

Convenant Centrum voor Jeugd en Gezin Krimpen aan den IJssel Concept; versie 20130121 Convenant Centrum voor Jeugd en Gezin Krimpen aan den IJssel Convenant Centrum voor Jeugd en Gezin Krimpen aan den IJssel 2013 Partijen, a. Gemeente Krimpen aan den IJssel, rechtsgeldig

Nadere informatie

Profielschets Voorzitter en lid met profiel openbaar bestuur Raad van Toezicht voor Stichting Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond (JBRR)

Profielschets Voorzitter en lid met profiel openbaar bestuur Raad van Toezicht voor Stichting Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond (JBRR) Profielschets Voorzitter en lid met profiel openbaar bestuur Raad van Toezicht voor Stichting Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond (JBRR) 1. Algemeen Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond (JBRR) is de gecertificeerde

Nadere informatie

E 1.2 Reguliere pleegzorg, inclusief netwerkpleegzorg E 1.3 Crisispleegzorg E 2 Logeren/kortdurend verblijf

E 1.2 Reguliere pleegzorg, inclusief netwerkpleegzorg E 1.3 Crisispleegzorg E 2 Logeren/kortdurend verblijf E. Verblijf (gezinsvervangende opvang) Verblijf is bedoeld voor jeugdigen voor wie wonen in een (veilige) thuissituatie tijdelijk of langdurig niet mogelijk is. Aanbieders en lokale teams streven ernaar

Nadere informatie

Begroting Gemeenschappelijke Regeling Jeugdhulp Rijnmond

Begroting Gemeenschappelijke Regeling Jeugdhulp Rijnmond Begroting 2015 Gemeenschappelijke Regeling Jeugdhulp Rijnmond Inhoudsopgave Inleiding...3 Gemeenschappelijke regeling jeugdhulp Rijnmond...3 Jeugdwet...3 Taken...3 2. Producten...4 3. Gemeentelijke bijdragen...4

Nadere informatie

FACTSHEET PLEEGZORG 2012

FACTSHEET PLEEGZORG 2012 FACTSHEET PLEEGZORG 2012 In Nederland worden veel kinderen door familieleden of bekenden opgevoed wanneer dat door omstandigheden in de thuissituatie niet mogelijk is. Bij deze informele zorg is geen jeugdzorg-

Nadere informatie

Hulpverlening Lijn5. Kom verder! www.ln5.nl LVB-ZORG PROVINCIE UTRECHT. Algemene informatiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers

Hulpverlening Lijn5. Kom verder! www.ln5.nl LVB-ZORG PROVINCIE UTRECHT. Algemene informatiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers Hulpverlening Lijn5 LVB-ZORG PROVINCIE UTRECHT Algemene informatiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers Kom verder! www.ln5.nl Daarnaast geeft Lijn5 ook advies en consultatie aan bijvoorbeeld een

Nadere informatie

De Budget Ster: omgaan met je schulden

De Budget Ster: omgaan met je schulden De Budget Ster: omgaan met je schulden Budget Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Budget Ster MOTIVATIE EN VERANTWOORDELIJKHEID STRESS DOOR SCHULDEN BASISVAARDIGHEDEN STABILITEIT FINANCIEEL ADMINISTRATIEVE

Nadere informatie

2. VERBLIJF. 2A: Verblijf deeltijd

2. VERBLIJF. 2A: Verblijf deeltijd 2. VERBLIJF 2A: Verblijf deeltijd VF 1: dagbehandeling De jeugdige ontvangt dagbehandeling op locatie van de zorgaanbieder. De hulpverlening is gericht op het achterhalen van de (mogelijke) oorzaak van

Nadere informatie

Stichting Vroeghulp Rotterdam. Stichting Vroeghulp Rotterdam is 21 augustus 1997 opgericht door onderstaande organisaties:

Stichting Vroeghulp Rotterdam. Stichting Vroeghulp Rotterdam is 21 augustus 1997 opgericht door onderstaande organisaties: Stichting Vroeghulp Rotterdam Stichting Vroeghulp Rotterdam is 21 augustus 1997 opgericht door onderstaande organisaties: - ASVZ. - MEE Rotterdam Rijnmond. - Pameijer. - Rijndam revalidatiecentrum. Later

Nadere informatie

Centrum Jeugd & Gezin Maasland

Centrum Jeugd & Gezin Maasland 1 Centrum Jeugd & Gezin Maasland Presentatie BJZ Centrum Jeugd & Gezin Maasland "Meer dan een gebouw alleen" 5 juni 2012 2 Het Centrum Jeugd & Gezin Maasland voor Kinderen en jongeren (0-23 jaar) Ouders

Nadere informatie

Toekomstige ontwikkelingen transitie jeugdzorg Rotterdam

Toekomstige ontwikkelingen transitie jeugdzorg Rotterdam Toekomstige ontwikkelingen transitie jeugdzorg Rotterdam Decentralisaties Versterken zelfredzaamheid Wet werken naar Vermogen Jongere met ondertoezichtstelling en verstandelijke beperking Jongere met gedragsproblemen

Nadere informatie

[2015] Oplossingsgericht werken met Kinderen. "Kids Skills" Gerrit van de Vegte www.centrumoplossingsgerichtwerken.nl gerritvandevegte@home.

[2015] Oplossingsgericht werken met Kinderen. Kids Skills Gerrit van de Vegte www.centrumoplossingsgerichtwerken.nl gerritvandevegte@home. [2015] Oplossingsgericht werken met Kinderen "Kids Skills" Gerrit van de Vegte gerritvandevegte@home.nl WAT IS KIDS SKILLS? Kids Skills is een speelse,praktische en oplossingsgerichte benadering om kinderen

Nadere informatie

Specialistische zorg. voor jongeren met complexe gedragsproblemen

Specialistische zorg. voor jongeren met complexe gedragsproblemen Specialistische zorg voor jongeren met complexe gedragsproblemen OG Heldringstichting in het kort Jarenlange ervaring en expertise in kwalitatief hoogwaardige behandeling & diagnostiek voor jongeren met

Nadere informatie

Regeling bijzondere kosten pleegzorg FlexusJeugdplein

Regeling bijzondere kosten pleegzorg FlexusJeugdplein Regeling bijzondere kosten pleegzorg FlexusJeugdplein in het kader van de Gemeenschappelijke Regeling Jeugdhulp Rijnmond Zuid-Holland Zuid Midden-Holland FlexusJeugdplein, september 2017 Inhoud I Inleiding

Nadere informatie

Ondersteuning aan kind en gezin in Lelystad

Ondersteuning aan kind en gezin in Lelystad Ondersteuning aan kind en gezin in Lelystad Voor ouders, kinderen en jongeren Opvoeden is een mooie taak, maar niet altijd eenvoudig. Een peuter die bang of dwars is. Uw kind die niet goed meekomt op school.

Nadere informatie

Ondersteuning aan kind en gezin in Lelystad

Ondersteuning aan kind en gezin in Lelystad Ondersteuning aan kind en gezin in Lelystad Voor ouders, kinderen en jongeren Vragen over opvoeden en opgroeien? Veel ouders twijfelen of ze het juiste doen of hoe ze iets moeten aanpakken. Als ouder staat

Nadere informatie

Projecten CJG = structureel aanbod = pilot/tijdelijk aanbod

Projecten CJG = structureel aanbod = pilot/tijdelijk aanbod Projecten CJG = structureel aanbod = pilot/tijdelijk aanbod Coaching on the Job Over Coaching on the Job Begin 2016 is er in samenwerking met STEK en IJsselkids gestart met de pilot Coaching on the Job.

Nadere informatie

Multiproblem gezinnen met NAH, een uitdaging? Myriam Meutgeert, gezinscoach Karin van Ophem, consulent NAH & Jeugd en Gezin

Multiproblem gezinnen met NAH, een uitdaging? Myriam Meutgeert, gezinscoach Karin van Ophem, consulent NAH & Jeugd en Gezin Multiproblem gezinnen met NAH, een uitdaging? Myriam Meutgeert, gezinscoach Karin van Ophem, consulent NAH & Jeugd en Gezin Programma workshop Definitie multiproblem gezin Actieve bijdrage, stellingen

Nadere informatie

Zelfstandig wonen: de mening van senioren en mantelzorgers uit de stadsregio Rotterdam

Zelfstandig wonen: de mening van senioren en mantelzorgers uit de stadsregio Rotterdam Zelfstandig wonen: de mening van senioren en mantelzorgers uit de stadsregio Rotterdam Inleiding Het Tympaan Instituut heeft in de zomer van 2013 verschillende groepen (potentiële) zorgvragers en mantelzorgers

Nadere informatie

TRANSFORMATIEONTWIKKELVOORSTEL

TRANSFORMATIEONTWIKKELVOORSTEL TRANSFORMATIEONTWIKKELVOORSTEL TITEL: Voor ieder kind een duurzame plek in een gezin DIT ONTWIKKELVOORSTEL PAST BIJ (meer mogelijkheden mogen aangekruist) Aktielijn 1: Betere toegang tot jeugdhulp voor

Nadere informatie

@kenterjeugdhulp. Kenter Jeugdhulp. Wie zijn we? Waar staan we voor? En welke rol zien we voor onszelf weggelegd in de transformatie jeugdhulp?

@kenterjeugdhulp. Kenter Jeugdhulp. Wie zijn we? Waar staan we voor? En welke rol zien we voor onszelf weggelegd in de transformatie jeugdhulp? @kenterjeugdhulp Kenter Jeugdhulp Wie zijn we? Waar staan we voor? En welke rol zien we voor onszelf weggelegd in de transformatie jeugdhulp? 2 Kenter Jeugdhulp Wie zijn we? Waar staan we voor? En welke

Nadere informatie

Risico- indicatoren Maart 2014

Risico- indicatoren Maart 2014 Risicoindicatoren Maart 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Risico-indicatoren ambulante jeugdhulp 5 1.1 Risico-indicatoren 5 1.2 Toelichting op de risico-indicatoren 5 2. Risico-indicatoren bureaus jeugdzorg

Nadere informatie

voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking of psychische problemen én hun gezin Cosis dichtbij voor hulp bij opgroeien

voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking of psychische problemen én hun gezin Cosis dichtbij voor hulp bij opgroeien voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking of psychische problemen én hun gezin Cosis dichtbij voor hulp bij opgroeien Hulp bij opgroeien Een kind opvoeden gaat niet altijd vanzelf. Zeker

Nadere informatie

Wat doet NIM Maatschappelijk Werk?

Wat doet NIM Maatschappelijk Werk? Wat doet NIM Maatschappelijk Werk? Hulp, informatie en advies voor iedereen die het nodig heeft Bij NIM Maatschappelijk Werk kan iedereen die het nodig heeft (in Nijmegen en de regio) aankloppen voor gratis

Nadere informatie

Samen naar huis Een eind aan residentiële jeugdhulp? Gerard Besten, Gezinshuis.com

Samen naar huis Een eind aan residentiële jeugdhulp? Gerard Besten, Gezinshuis.com Samen naar huis Een eind aan residentiële jeugdhulp? Gerard Besten, Gezinshuis.com Ieder kind wil.ongeacht wat hij heeft meegemaakt ergens bij horen thuis kunnen zeggen vertrouwde mensen om zich heen en

Nadere informatie

Vraaggericht, actief-anticiperend en detecterend. Surveillance van gezondheid, groei en ontwikkeling

Vraaggericht, actief-anticiperend en detecterend. Surveillance van gezondheid, groei en ontwikkeling Unique selling points JGZ Specialisme met het gezonde kind als referentiekader Vraaggericht, actief-anticiperend en detecterend Laagdrempelig en hoog bereik Surveillance van gezondheid, groei en ontwikkeling

Nadere informatie

Promens Care GEZINSBEHANDELING

Promens Care GEZINSBEHANDELING GEZINSBEHANDELING Voor gezinnen waarvan ouders of kinderen met een verstandelijke en/of psychische beperking hulp zoeken bij opvoeden en opgroeien Promens Care We helpen u thuis! Opvoeden is een hele klus.

Nadere informatie

Werken met. ESAR werkt! Werken met ESAR werkt! betere en snellere hulp

Werken met. ESAR werkt! Werken met ESAR werkt! betere en snellere hulp Werken met esar@almere.nl Werken met ESAR werkt! ESAR werkt! betere en snellere hulp Almeerse professionals over hun ervaringen met het Elektronisch Signaleringssysteem Alle Risicojeugd Telefoon 14 036

Nadere informatie

Spirit biedt hulp waar nodig

Spirit biedt hulp waar nodig Spirit biedt hulp waar nodig 2 Spirit biedt hulp waar nodig Ouders zijn zelf verantwoordelijk voor de opvoeding van hun kinderen. Maar opvoeden is niet altijd makkelijk. Iedereen kan weleens hulp gebruiken.

Nadere informatie

Samenwerking jeugdhulp met onderwijs. Buurtteams Jeugd en Gezin

Samenwerking jeugdhulp met onderwijs. Buurtteams Jeugd en Gezin Samenwerking jeugdhulp met onderwijs Buurtteams Jeugd en Gezin De teams binnen Lokalis 18 wijkgerichte buurtteams (werken samen met het PO) Een buurtteam VO/SO team (nu 28 scholen) Een buurtteam MBO (ROC

Nadere informatie

Marja Cozijn MSc o.l.v. Dr. Peter van den Bergh Universiteit Leiden In opdracht van Pleegzorg Advies Nederland

Marja Cozijn MSc o.l.v. Dr. Peter van den Bergh Universiteit Leiden In opdracht van Pleegzorg Advies Nederland Een presentatie van kwalitatief onderzoek Sy m p o s i u m P l e e g z o r g 2 0 1 4 t e E d e Marja Cozijn MSc o.l.v. Dr. Peter van den Bergh Universiteit Leiden In opdracht van Pleegzorg Advies Nederland

Nadere informatie

Perceelbeschrijving 1 Gespecialiseerde ambulante hulp

Perceelbeschrijving 1 Gespecialiseerde ambulante hulp Perceelbeschrijving 1 Gespecialiseerde ambulante hulp Samenwerkende gemeenten Friesland Achtkarspelen Ameland het Bildt Dantumadiel Dongeradeel Ferwerderadiel Franekeradeel De Friese Meren Harlingen Heerenveen

Nadere informatie

Samen maken. mogelijk. wij meedoen voor jeugd ONDERSTEUNING BIJ LEVEN MET EEN BEPERKING

Samen maken. mogelijk. wij meedoen voor jeugd ONDERSTEUNING BIJ LEVEN MET EEN BEPERKING Samen maken wij meedoen voor jeugd mogelijk Kinderen en jongeren met een beperking moeten de kans krijgen zich optimaal te ontwikkelen, zodat zij zo zelfstandig mogelijk mee kunnen doen in de maatschappij.

Nadere informatie

v r o u w e n o p v a n g R SA MANUS informatie voor verwijzers

v r o u w e n o p v a n g R SA MANUS informatie voor verwijzers v r o u w e n o p v a n g R SA MANUS informatie voor verwijzers Vrouwenopvang Rosa Manus is een instelling voor opvang van en hulpverlening aan mishandelde of met mishandeling bedreigde vrouwen en hun

Nadere informatie