Naamopgave 11 februari 2007

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Naamopgave 11 februari 2007"

Transcriptie

1 Naamopgave 11 februari Intredelied: Kom ga mee Welkom Wij noemen alle dingen bij hun naam, van de kleinste bloem tot de grootste boom. Voor onze geboorte bedachten onze ouders een naam voor ons. Dat is niet zomaar een naam. Met die naam gaan we door het leven. Anderen noemen ons bij die naam en herkennen er ons aan. Tijdens deze Naamopgave engageren de vormelingen zich om herkenbaar als jonge christenen mee te doen. Wie zijn naam opgeeft voor het vormsel wil eigenlijk zeggen: Ik wil het spoor volgen dat Jezus mij getoond heeft en ik wil dit niet als een onbekende doen. Ik geef mijn naam op, ik verberg me niet, maar ik wil me daarentegen kenbaar maken in de parochiegemeenschap en er mee aan verderbouwen. Willen we van dit catechesejaar een keicool jaar maken, dan hebben we iedereen nodig, ieder dient zijn steentje bij te dragen. Je bent maar een klein fragment in het grote geheel, maar jouw steentje heeft zijn eigen plaats en kleur. Jullie aanwezigheid, ouders en vrienden, is een aanmoediging voor deze kinderen. We vinden het fijn dat jullie dit belangrijke moment samen met ons willen vieren, want geloven doe je niet alleen. In de naam van de, de Zoon en de Heilige Geest. Schuldbelijdenis. Christen zijn is geen gemakkelijke opdracht. We doen allemaal ons best om er iets van te maken, maar soms loopt het al eens fout of denken we in de eerste plaats aan onszelf en hebben we te weinig oog voor anderen. We bouwen muren voor elkaar of smijten met stenen naar elkaar. Dat is menselijk, maar het is ook menselijk om aan God en elkaar te zeggen: "Het spijt me". Laten we daarom om vergeving vragen voor onze fouten en tekortkomingen. Ik was niet altijd een zonnetje voor iedereen. Ik zei soms kwade dingen tegen iemand of ik peste mijn zusje. Vergeef me, Heer, als ik met stenen gooi in plaats van met stenen te bouwen. Ik schaam me rot Ik weet dat ik fouten maak tegenover mijn ouders en mijn vrienden. Ook het weer goed maken is soms moeilijk. Vergeef me, Heer, als ik met stenen gooi in plaats van met stenen te bouwen. Ik schaam me rot Bij groepswerk in de klas wordt mij gevraagd mijn steentje bij te dragen. Soms is het moeilijk om mijn beloftes helemaal na te komen en maak ik mij er gemakkelijk vanaf. Vergeef me, Heer, als ik met stenen gooi in plaats van met stenen te bouwen. Ik heb soms een te grote mond, vooral als ik mijn zin niet krijg. Ik durf zelfs liegen om er mijn voordeel uit te halen. Vergeef me, Heer, als ik met stenen gooi in plaats van met stenen te bouwen. Ik schaam me rot

2 Eerste groep doet de naamopgave (Lutgart, Gerda en Veerle) 2 De eerste drie groepen komen om beurten vooraan. Van elke groep leest telkens één kind een tekst die gaat als volgt: Ik ben en samen met..,, en.. volg ik catechese bij. en bereiden wij ons voor op ons vormsel. Ze leggen hun stenen vooraan in het mandje en zetten hun handtekening in het naamopgaveboek. Daarna gaan ze terug zitten. De catechist hangt de papieren steen met foto s en namen op het prikbord. Eerste lezing: Bizonbroeder Dit verhaal gaat over oude tijden en over een jongen die heette., dat was zijn hele naam. Op een keer hielp hij zijn vader in de tent met het aanpunten van pijlen, want de volgende dag begon de laatste grote jacht voor de winter. en zoon zwegen bij het werk, hoewel met een vraag zat Na lang treuzelen durfde hij er toch over beginnen: Ik vind het niet leuk om altijd maar genoemd te worden, ik wil een eigen naam! Je zal heten zolang je nog geen eigen naam verdiend hebt. Hoe kan ik dan een eigen naam verdienen? Je eigen naam verdien je door iets te doen waar jezelf, en de mensen van de stam, trots op kunnen zijn. Help me alstublieft aan een eigen naam, vader! Je zal je eigen naam zelf moeten maken,, door de kansen te grijpen die in jezelf liggen. De volgende morgen vertrokken de krijgers van de stam op bizonjacht. Voor de eerste keer mocht ook mee omdat hij geacht werd de jacht aan te kunnen. Hij droeg vol trots zijn boog en over zijn schouder hing de pijlenkoker. Ik ben klaar, vader, om de bizon te doden. Ik wil een bizon schieten en zo mijn eigen naam verdienen. Lang moesten de krijgers stappen naar de jachtvelden. Vermoeiend was de tocht. Aan de heuvels in het noorden hielden ze halt. Van nu af moest er stilte heersen, moesten ze tegen de wind in sluipen en mochten ze niets meer doen dat het wild kon doen opschrikken. lag met zijn vader tegen een heuvelkam en vader wees naar enkele bizons die dichtbij aan een waterplas stonden te drinken. Welke bizon zal ik schieten, vader? Mik op de grote vrouwtjesbizon,, die staat vlakbij., kijk, die vrouwtjesbizon heeft een jong, daar in het hoge gras, zie je het?

3 Stil toch, man, treuzel nu niet meer. Ik kan niet op de moeder van het jong schieten, zonder moeder zal het doodgaan. Ik kan en wil het niet. Het is goed zo, maar een krijgerhart heb je niet. 3 En zo kwam het dat bij het invallen van de avond iedereen terug naar het tentenkamp ging. Iedereen had het over de jacht en over de vele gedode bizons. Maar voelde zich ellendig en schaamde zich zo erg dat hij niemand onder ogen durfde komen. Plots werd de tentvoorhang weggeslagen en zijn vader en moeder verschenen in de opening. Hier zit je,, we hebben je overal gezocht. Het is tijd voor de eerste raadsbijeenkomst van de Maan-van-de-Jacht. Kop op en meekomen! Ik ga niet mee! Ben je bang voor wat de anderen van je zullen denken? Ja, ik voel me zo naar. Vind je dat het goed was om de moederbizon te sparen omwille van het jong? Ja, dat wel. Ik geloof dat ik er goed aan gedaan heb om dat bizonwijfje te laten leven. Dan hoef je je toch voor niemand te schamen? Vooruit, we gaan samen! En dan begon het grote raadsvuur: alle stamleden, ook de jongeren, zaten in een kring rondom de oplaaiende vlammen. Trommelaars speelden zacht en ritmisch. Eén voor één stonden de vaders recht en bezongen de heldendaden van hun zoons en dochters. En dan stond de vader van recht en ging met de moeder van voor het vuur staan. De trommen zwegen, alles werd stil, alleen het knetteren van de vlammen was nog te horen. liet zijn hoofd hangen en durfde niemand bezien. Mijn zoon ging vandaag ook mee op jacht om een bizon te doden, om zijn naam te verdienen. Maar hij doodde de bizon niet. Waarom doodde hij de bizon niet. Zijn handen waren toch sterk en zijn ogen waren scherp! Omdat hij er het hart niet voor had. Daarom doodde hij de bizon niet. Hij zag het pasgeboren bizonjong en zijn hart hield de pijl tegen. Hij spaarde de moeder om het jong en wat hij deed, was goed! is geen jager. Maar zijn hart is sterk. Hij koos voor het leven. Zijn hart is het hart van een genezer. Daarom kies ik voor hem de naam die hij voor zichzelf gemaakt heeft. Ik noem mijn zoon, Bizonbroeder.

4 4 Bizonbroeder stond op, met tranen van blijdschap in de ogen. Trots en dankbaar om wat zijn ouders gezegd hadden. Hij liep naar het midden van de kring en begon te dansen. En hij danste tot de maan hoog aan de hemel stond. Hij voelde zich trots en gelukkig, Bizonbroeder. Lied: Schrijf mijn naam Evangelie: Steenrots Mt. 16, Jezus trok met zijn leerlingen naar een rustige plaats, ergens ten noorden van het Meer van Galilea. Daar zei hij ernstig: Dit is een belangrijke vraag. Wat zeggen de mensen als je vraagt wie Ik ben? Sommige mensen beweren dat U Johannes de Doper bent, die uit de dood is opgestaan. Anderen zeggen weer dat U Elia bent, of Jeremia of één van de andere profeten. Maar, vroeg Jezus aan Zijn mannen, wie denken jullie dat Ik ben!? Petrus deed een stap naar voren. Diep vanuit zijn hart kwam het antwoord: U bent de Christus, de Zoon van de levende God. Jezus legde Zijn handen op de schouders van Zijn vriend. Jij bent een heel bijzonder, gezegend mens, Petrus. Je kunt dit alleen weten omdat Mijn in de hemel het jou heeft laten zien. Denk altijd aan je naam. Petrus betekent rots, de zware, sterke rots waarop je huizen kunt bouwen. Wat Jezus bedoelde, werd duidelijk toen Hij zei: Mijn kerk zal bestaan uit mensen zoals jij. Mensen die weten dat Ik de Christus ben, die gestuurd is door God. Jij bent de rots waarop Mijn kerk gebouwd wordt. Homilie Tweede groep doet de naamopgave (Thea, Gerrit, Esther en Maarten) Geloofsbelijdenis Ik geloof in de kracht van mensen die elkaar terug bij de arm nemen om op te staan. Ik geloof in de kracht die mensen doet vastklampen aan het leven, omdat ze kunnen blijven hopen. Ik geloof in de kracht van mensen die hun steentje bijdragen om te bouwen aan een betere wereld Ik geloof dat ik die kracht God en en van het leven durf noemen.

5 Voorbeden 5 Wij noemen God, onze, onze Vriend. Daarom mogen wij met Hem onze vreugde delen, maar ook onze vragen. In het begin van het catechesejaar hebben onze ouders ons ingeschreven voor het vormsel. Nu geven wij zelf onze namen op. We gaan er zelf voor. Heer, help ons zo te bouwen aan een betere wereld. God, geef ons dat we meer en meer vertrouwen krijgen in de goedheid van de mensen. Er zullen altijd mensen blijven bestaan waar je een rots op kan bouwen. Heer, help ons zo te bouwen aan een betere wereld. God, geef dat we meer en meer zien waar en wie we kunnen helpen. En dat we mogen ondervinden hoe levensblij ons dat kan maken. Heer, help ons zo te bouwen aan een betere wereld. Dat de muren van haat, jaloersheid en oorlog mogen verdwijnen. Dat wij meewerken aan een betere wereld waarin elk van ons gelukkig kan zijn. Heer, help ons zo te bouwen aan vrede in de wereld. Heer, maak ons gevoelig voor zieke leeftijdsgenoten: melaatse kinderen, verbrande kinderen en kankerpatiëntjes. Heer, help ons zo te bouwen aan een betere wereld. Omhaling Offerandelied: Lied over de naam Gebed over de gaven Goede God en, wij willen U volgen op de weg die Jezus is gegaan. We weten dat deze weg soms de storm kent, maar ons éénmaal veilig thuis zal brengen. Geef ons uw brood voor onderweg, en reik ons de beker van ons heil zodat wij moedig en trouw zouden blijven aan de roeping die Jezus ons gaf voor vandaag en elke dag van ons leven. Amen. Groot dankgebed. Gij zijt heilig, dat is Uw naam, ver en hoog boven alles verheven, God in het vuur en de wolk en God ons nabij. Allen Zover als de hemel reikt is geen andere naam ons gegeven waardoor wij gered worden, dan de naam van Jezus Christus, Uw naam voor ons, God van de mensen.

6 . 6 Op aarde verschenen als dienaar van God, als kind en zoon, Emmanuel, God met ons, Jezus, God die redt, Christus, Uw gezalfde, Hij is redder die bevrijdt en geneest zo worden wij mensen met Zijn naam. Allen Wij worden mensen van vrede, wij bevrijden en genezen op Zijn woord, in Zijn naam worden wij voedsel zoals Hij ons gegeven is brood van leven, levende wijnstok.. Gegeven de dag voor Hij stierf, als brood gebroken, dankbaar gezegend en rondgedeeld aan Zijn leerlingen, aan ons allen, met de woorden: Eet van dit brood, dit is Mijn lichaam dat voor u gegeven wordt. Gegeven als wijn met de woorden: Deze beker is het nieuwe verbond in Mijn bloed dat voor u vergoten wordt. Doe dit tot gedachtenis aan Mij. Aan die gedachtenis willen wij trouw zijn, wij allen hier aanwezig en al degenen wier naam wij voor Uw aanschijn brengen, trouw zoals allen die staan voor de troon van het Lam, Zijn naam op hun voorhoofd gegrift, in het eeuwige licht van Hem die heet de stralende morgenster. Allen Wij danken U voor de nieuwe naam die Gij voor ons bedacht hebt, waarmee Uw Geest ons oproept alle dagen om mens te worden in vertrouwen, in verwachting, in liefde zoals Uw Zoon mens geworden is vanaf zijn geboorte tot zijn dood en zijn verheffing in Uw heerlijkheid. Uw Zoon, de Zoon der mensen, die ons uw nieuwe naam heeft geopenbaard, die U heeft genoemd en is blijven noemen.. En zo groot is de liefde die Gij ons gegeven hebt, dat wij kinderen van God genoemd worden en het ook zijn zodat we mogen bidden Onze Vredeswens Communie Communielied: Zoals olie op een steen Derde groep doet de naamopgave (Wouter, Jes en Hans)

7 Slotbezinning: 7 Wij hebben allemaal onze steen hier vooraan gelegd. Deze steen staat symbool voor onze inzet. Dat wij een steun zijn voor elkaar om samen ons doel te bereiken. Deze steen staat symbool voor onze verbondenheid. Dat wij elkaar niet loslaten in moeilijke momenten en aandacht hebben voor iedereen die een schouderklop nodig heeft. Deze steen staat symbool voor goedheid. Dat wij een hart hebben voor elkaar en voor onze medemens en dat we er willen zijn voor de anderen. Deze steen staat ook symbool voor geduld. Dat wij elkaar de ruimte geven om te groeien en tijd te geven om te worden wie wij zouden willen zijn. Deze steen is symbool voor vreugde. Dat wij vreugde zouden vinden in onze gemeenschap en dat uitstralen naar elkaar toe. Deze steen is ook symbool voor ons geloof. Dat wij geloven in onszelf en in de anderen die met ons mee de weg gaan. Dat wij geloven dat Jezus die weg samen met ons gaat. En om al die stenen vast te houden, hebben we cement nodig. En dat cement: dat zijn wij. Zending en zegen Beste vormelingen, Je hebt je naam van je ouders gekregen. Het is de unieke uitdrukking van hun liefde voor jou, hun eigen kind. Ook jij zelf vult je naam in de loop van je eigen geschiedenis met je eigen manier van denken, je eigen voelen en aanvoelen, je eigen uitstraling. Je maakt je naam waar. In de mond van je ouders en je vrienden krijgt je naam een geheel eigen klankkleur en smaak. Wanneer je dan bij je naam geroepen wordt, word jij bedoeld, jij alleen en niemand anders. Vandaag zijn jullie allemaal en ieder apart bij jullie eigen naam genoemd. God heeft je naam met liefde gevuld. Hij spreekt je aan. Hij roept je. Hij heeft je geroepen om Zijn Schoonheid uit te stralen, om mee te bouwen aan een menselijke en leefbare wereld. Omdat God ons in onze liefde aanspreekt, kunnen wij onze verantwoordelijkheid als mens nemen en zo allemaal samen en ook weer ieder apart de bouwstenen aandragen voor een wereld waar het goed is om te wonen Slotlied: Het lied van Gods naam

Naamopgave 25 januari 2009

Naamopgave 25 januari 2009 Naamopgave 25 januari 2009 1 Intredelied: Kijk eens om je heen Welkom Cat Pr Jij. Ja, jij daar! Kijk eens om je heen. Je bent niet alleen. Velen zijn hier samen met jou gekomen. Velen waarmee je verbonden

Nadere informatie

Naamopgave 24 januari 2010

Naamopgave 24 januari 2010 Naamopgave 24 januari 2010 1 Intredelied: Wil je wel geloven Welkom Cat Jij. Ja, jij daar! Kijk eens om je heen. Je bent niet alleen. Velen zijn hier samengekomen: je ouders, je broers en zussen, je vrienden,

Nadere informatie

19 FEBRUARI 2006, 7e zondag door het jaar, B

19 FEBRUARI 2006, 7e zondag door het jaar, B NAAMOPGAVE: GROEIEN 19 FEBRUARI 2006, 7e zondag door het jaar, B Intredelied: Kijk eens om je heen Verwelkoming: Welkom in deze viering, heel speciaal aan jullie, vormelingen. Vandaag gaan jullie het zeggen,

Nadere informatie

Naamopgave 29 januari 2012

Naamopgave 29 januari 2012 Naamopgave 29 januari 2012 1 Intredelied: We zijn samen onderweg Welkom Beste vormelingen, in deze viering gaan jullie je naam opgeven om gevormd te worden. Hiermee zeg je dan: God, U roept mij bij naam,

Nadere informatie

Eucharistie met ziekenzalving

Eucharistie met ziekenzalving Intredelied: Eucharistie met ziekenzalving Vrede voor jou, hierheen gekomen, zoekend met ons om mens te zijn. Jij maar alleen, jij met je vrienden, jij met je last, verborgen pijn: vrede, genade, God om

Nadere informatie

ZATERDAG 11 januari 2014 ENGAGEMENTSVIERING VORMELINGEN SINT-MICHIEL KUURNE

ZATERDAG 11 januari 2014 ENGAGEMENTSVIERING VORMELINGEN SINT-MICHIEL KUURNE ZATERDAG 11 januari 2014 ENGAGEMENTSVIERING VORMELINGEN SINT-MICHIEL KUURNE OPENINGSLIED Mensen onderweg door stad en land en overzee. Dragen in hun handen vele vragen met zich mee. Bouwend aan een stad

Nadere informatie

Naamopgave 17 februari 2008

Naamopgave 17 februari 2008 Naamopgave 17 februari 2008 1 Intredelied: Kijk eens om je heen Welkom Pr Cat Welkom, lieve mensen in deze eerste viering van de vormselvoorbereiding waarin de jongeren hier vooraan een belangrijke stap

Nadere informatie

Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen

Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen In de brochure Pastoraal bij het vormsel. Catechese en gemeenschap, wordt de eerste zondag van de advent gesuggereerd als een geschikt moment

Nadere informatie

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B Gezinsviering voor Missiezondag 29 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Met dank aan Marie-Louise Hulstaert, lid van de groep voor missieanimatie

Nadere informatie

tv-mis 18 december de zondag van de advent

tv-mis 18 december de zondag van de advent onze-lieve-vrouw van goede bijstand kreta, kritsa, panagía kerá, fresco ca. 1400 tv-mis 18 december 2016 4de zondag van de advent 16 1 zending en zegen slotlied een nieuw marialied t. m. steehouder m.de

Nadere informatie

ONTVANG DE HEILIGE GEEST!

ONTVANG DE HEILIGE GEEST! ONTVANG DE HEILIGE GEEST! I. OPENING VAN DE DIENST Allen staan tot na het openingsgebed INTREDEPROCESSIE EN INTREDELIED Op de adem van de Geest zoeken wij het diepe spoor van de Heer die in ons leeft ook

Nadere informatie

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Vooraf zingt het koor: Puer natus. Intredelied: nr. 205: Heden zal uw redder komen. Begroeting P. Wie u ook bent, wat u ook zoekt, van waar

Nadere informatie

Sterzingen

Sterzingen Sterzingen 2017-2018 Viering Intredelied Nu sijt wellekome (ZJ 201) Welkomstwoord door de voorganger Welkom door sterzanger (s) S. Jezus is geboren voor iedere mens, voor elk kind. Al vierend willen we

Nadere informatie

Naamopgave 30 januari 2011

Naamopgave 30 januari 2011 Naamopgave 30 januari 2011 1 Welkom Welkom beste vormelingen, ouders, catechisten en alle mensen die hier vandaag met ons mee vieren. Binnen enkele maanden gaat het heel druk worden rond jullie. We vieren

Nadere informatie

Gebed om ontferming (kort, daarna gevolgd door gebed om vrede door het zingen van lied:)

Gebed om ontferming (kort, daarna gevolgd door gebed om vrede door het zingen van lied:) 11 januari 2015, Vredebergkerk Oosterbeek Orgelspel Welkom en mededelingen Aansteken van de kaarsen De voorbereiding Moment van stilte Intochtspsalm: NLB 72: 1 en 4 Bemoediging v. Onze hulp is in de Naam

Nadere informatie

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Om 11.45 u. zingt het koor kerstliederen. Openingslied: Puer Natus. Begroeting en inleiding Welkom in deze vreugdevolle nacht, van de kou

Nadere informatie

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Intredelied: ZJ nr. 540: Heer, onze Heer, hoe zijt gij aanwezig, strofe 1, 2 en 3. Begroeting P. Welkom zusters en broeders,

Nadere informatie

Liefde als kruispunt. Parochie Sint-Jozef Aalst Kruisoplegging Welkomstlied

Liefde als kruispunt. Parochie Sint-Jozef Aalst Kruisoplegging Welkomstlied Parochie Sint-Jozef Aalst Kruisoplegging 2007 Liefde als kruispunt Welkomstlied kom en vier het feest met mij. kom en vier het feest met mij. kom en vier het feest met mij. luister naar het Woord van God.

Nadere informatie

Doopsel in een zondagse eucharistieviering

Doopsel in een zondagse eucharistieviering Doopsel in een zondagse eucharistieviering 1. OPENING VAN DE DIENST Intredeprocessie en intredelied Openingswoord met een bijzondere begroeting van de dopeling en zijn / haar familie. Ook de naamgeving

Nadere informatie

Intredelied I have a dream (Instrumentale panfluitmuziek CD nr. 1) (Kinderen komen naar voor met hun naam in de hand en gaan op de treden staan.

Intredelied I have a dream (Instrumentale panfluitmuziek CD nr. 1) (Kinderen komen naar voor met hun naam in de hand en gaan op de treden staan. Eerste Communie: Vlieg met ons mee Kinderen verzamelen achterin de kerk. Intredelied I have a dream (Instrumentale panfluitmuziek CD nr. 1) (Kinderen komen naar voor met hun naam in de hand en gaan op

Nadere informatie

30 oktober 2016 Vijfde zondag van de missiemaand 31 e zondag doorheen het jaar C. Liturgische suggesties

30 oktober 2016 Vijfde zondag van de missiemaand 31 e zondag doorheen het jaar C. Liturgische suggesties 30 oktober 2016 31 e zondag doorheen het jaar C Intredelied ZJ 540 Heer, onze Heer, hoe zijt Gij aanwezig Verwelkoming en kruisteken L. Wij staan hier als leerlingen van Jezus. Ook op deze laatste zondag

Nadere informatie

Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 7 oktober e zondag doorheen het jaar B

Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 7 oktober e zondag doorheen het jaar B Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 27 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Deze viering is een uitgave van Missio vzw: Vorstlaan 199, 1160

Nadere informatie

Kinderviering. In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs

Kinderviering. In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs Intredelied: Ga je mee Ga je mee? Zeg niet nee, maar sta op en doe mee. Zet je voetstappen in die van mij. Volg het

Nadere informatie

Een leer met gezag. PAROCHIE IN HERZELE HOUTEM 4 de zondag door het jaar (B) januari 2018

Een leer met gezag. PAROCHIE IN HERZELE HOUTEM 4 de zondag door het jaar (B) januari 2018 PAROCHIE IN HERZELE HOUTEM 4 de zondag door het jaar (B) 27-28 januari 2018 Een leer met gezag Intredelied: Dit huis, gereinigd en versierd (ZJ 549, 1-2) Dit huis, gereinigd en versierd, waar Gods gemeente

Nadere informatie

Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden.

Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden. Dienst van de voorbereiding Aanvangslied: Psalm 122 vers 1 en 2 Stil gebed - Bemoediging en groet Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden. Aansluitend zingen we lied

Nadere informatie

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Intredelied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting P. In de naam van de Vader, de Zoon en de

Nadere informatie

De morgendienst in de Hoeksteen op 10 februari Lied voor de dienst, uit het Liedboek 283: 1,2,3,4 In de veelheid van geluiden

De morgendienst in de Hoeksteen op 10 februari Lied voor de dienst, uit het Liedboek 283: 1,2,3,4 In de veelheid van geluiden De morgendienst in de Hoeksteen op 10 februari 2019 Lied voor de dienst, uit het Liedboek 283: 1,2,3,4 In de veelheid van geluiden Welkom en mededelingen Zingen, staande, uit Liedboek 31: 1,2,4 Op u vertrouw

Nadere informatie

Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana

Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana Orgelspel Woord van welkom Kaarsen aansteken Zingen: Psalm 66 vers 1 en 2 Bemoediging en Groet vg.: Onze hulp is

Nadere informatie

Viering voor de 2e zondag van de missiemaand 14 oktober e zondag doorheen het jaar B

Viering voor de 2e zondag van de missiemaand 14 oktober e zondag doorheen het jaar B Viering voor de 2e zondag van de missiemaand 28 e zondag doorheen het jaar B De eerste lezing in deze viering werd genomen uit de Willibrordvertaling 1995. De andere lezingen werden genomen uit de Bijbel

Nadere informatie

Viering voor de derde zondag van de missiemaand

Viering voor de derde zondag van de missiemaand Viering voor de derde zondag van de missiemaand 15 oktober 2017 28 e zondag doorheen het jaar A In samenwerking met de Sint-Pieterparochie van Puurs Intredelied ZJ 735 Zomaar een dak Begroeting P. Vandaag

Nadere informatie

Wijkgemeente Vredeskerk Breepleinkerk zondag 17 maart e zondag 40-dagentijd. Dienst van voorbereiding

Wijkgemeente Vredeskerk Breepleinkerk zondag 17 maart e zondag 40-dagentijd. Dienst van voorbereiding Wijkgemeente Vredeskerk Breepleinkerk zondag 17 maart 2019 2 e zondag 40-dagentijd Voorganger: pastor Guus Ruijl Organist: Ellen Pons Thema : Glans over de doffe realiteit Na de dienst staan koffie en

Nadere informatie

Viering voor de tweede zondag van de missiemaand

Viering voor de tweede zondag van de missiemaand Viering voor de tweede zondag van de missiemaand 8 oktober 2017 27 e zondag doorheen het jaar A In samenwerking met de Sint-Pieterparochie van Puurs Intredelied ZJ 545 Wij willen samen vieren Begroeting

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST PROTESTANTSE GEMEENTE ELST 27 mei 2018 Zondag van de Drie-eenheid Viering Heilig Avondmaal voorganger: ds. Dick Snijders organist: Jaap Jansma VOORBEREIDING Welkom en mededelingen Moment van stilte Groet

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst Kerk en Schooldienst Zondag 15 oktober 2017 Predikant: Organist: Pianist: Met medewerking van: ds. Klaas Meijer en ds. Bram Verduijn Margriet Withaar Gea Wolters alle kinderen en leerkrachten

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Openingslied: ZJ 713: God is de Herder. Begroeting P. Wij mogen ons gedragen weten door God, behoeder van alle leven,

Nadere informatie

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt 15/10/2008 BEGROETING (door de priester) Sofie : Welkom, lieve Vital. Maandenlang hebben we naar jou komst uitgekeken. Vol verwachting, vol hoop en zeker vol liefde. Iedere

Nadere informatie

Liturgie dienst van Schrift en Tafel op zondag 2 september 2018

Liturgie dienst van Schrift en Tafel op zondag 2 september 2018 Liturgie dienst van Schrift en Tafel op zondag 2 september 2018 Voorganger: ds. Piet Schelling Organist: Ron van Halen Verwelkoming - door ouderling van dienst Zingen van morgenlied: Lied 215:1 en 7 (hierbij

Nadere informatie

Viering voor de eerste zondag van de missiemaand

Viering voor de eerste zondag van de missiemaand Viering voor de eerste zondag van de missiemaand 1 oktober 2017 26 e zondag doorheen het jaar A In samenwerking met de Sint-Pieterparochie van Puurs Intredelied ZJ 527 Bekleedt u met de nieuwe mens Begroeting

Nadere informatie

de zon schijnt altijd

de zon schijnt altijd de zon schijnt altijd GEDICHTEN Klara Hobrink Inhoud 1 Achter de wolken 2 Zit men in een diep dal 3 Wat gebeurt er om ons heen? 4 U geeft antwoord 5 Loof de Heer 6 De blijdschap 7 Hem danken 8 Ken je de

Nadere informatie

Opwekking 763 Ik heb U nodig

Opwekking 763 Ik heb U nodig Inhoud Opwekking 763 Ik heb U nodig... 2 Filippenzen 4 : 1a... 2 Opwekking 767 Familie... 3 Opwekking 654 De vreugde van U is mijn kracht... 3 Gebed... 4 Opwekking 436 Onze Vader... 4 Schriftlezing Filippenzen

Nadere informatie

Viering voor de vijfde zondag van de missiemaand

Viering voor de vijfde zondag van de missiemaand Viering voor de vijfde zondag van de missiemaand 29 oktober 2017 30 e zondag doorheen het jaar A In samenwerking met de Sint-Pieterparochie van Puurs Intredelied ZJ 591 Mensen, wij zijn geroepen om te

Nadere informatie

Binnenkomen op instrumentale muziek Openingslied te kiezen uit groen boekje (jongerenviering)

Binnenkomen op instrumentale muziek Openingslied te kiezen uit groen boekje (jongerenviering) DE EERSTE KEER Binnenkomen op instrumentale muziek Openingslied te kiezen uit groen boekje (jongerenviering) Verwelkoming door de priester en kruisteken Verwelkoming door de kinderen Ons hartje klopt toch

Nadere informatie

Kruisoplegging - 15 maart 2008

Kruisoplegging - 15 maart 2008 Kruisoplegging - 15 maart 2008 Intredelied : Kijk eens om je heen Welkom Cath. (Gerd) Ik mag jullie vandaag hartelijk welkom heten in deze viering. Het is een heel speciale viering met onze toekomstige

Nadere informatie

Verbonden met elkaar

Verbonden met elkaar Verbonden met elkaar Gezinsviering Zondag 3 mei 2015 St. Johannes de Doper Wijk bij Duurstede Openingslied: Welkomstwoord Openingstekst Kleine dingen kunnen ons gelukkig maken, vaak zijn het zaken die

Nadere informatie

Eucharistieviering van 15 augustus 2014 Tenhemelopneming van Maria (A)

Eucharistieviering van 15 augustus 2014 Tenhemelopneming van Maria (A) Eucharistieviering van 15 augustus 2014 Tenhemelopneming van Maria (A) Intredelied: ZJ 748: Mijn hart zingt voor de Heer. Begroeting P. Van harte welkom aan iedereen in deze viering. Wij vieren vandaag

Nadere informatie

Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U, hoor naar mijn gebed. Vergeef mijn zonden nu, en reinig mijn hart.

Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U, hoor naar mijn gebed. Vergeef mijn zonden nu, en reinig mijn hart. Toon mijn liefde Aan de maaltijd wordt het stil, als de meester knielen wil, en vol liefde als een knecht, elk apart de voeten wast en zegt: Dit is wat Ik wil dat jullie doen, dit is waarom Ik bij jullie

Nadere informatie

(Jongerenviering) OPENINGSLIED te kiezen uit het groene boekje

(Jongerenviering) OPENINGSLIED te kiezen uit het groene boekje IK KOM NAAR JE TOE BINNENKOMEN OP INSTRUMENTALE MUZIEK OPENINGSLIED te kiezen uit het groene boekje VERWELKOMING DOOR DE PRIESTER EN KRUISTEKEN VERWELKOMING DOOR DE KINDEREN: KIND 1: ONS HARTJE KLOPT TOCH

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Voorhof, 25 augustus Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer. Orgelspel. Welkom en drempelgebed

Voorhof, 25 augustus Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer. Orgelspel. Welkom en drempelgebed Voorhof, 25 augustus 2013 - Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer Orgelspel Welkom en drempelgebed Intochtslied (staande) Tussentijds 3 : 1, 2, 4 en 6 Hier vraagt Hij ons Hem toegewijd te wezen, het

Nadere informatie

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Na Lied of Klein Gloria verloopt de dienst als volgt: Apostolische geloofsbelijdenis (gezongen, of gelezen en beantwoord met een lied) Nodiging De Heer

Nadere informatie

VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001

VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001 Parochie Lommel-Barrier Werkgroep Eerste Communie VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001 Vooraf: Klaarzetten: micro voor de kinderen, doopregister, water (vijvertje). Ook de witte (kiezel)steentjes waarop

Nadere informatie

Samen houden we de website up-to-date!

Samen houden we de website up-to-date! Organiseer je een nieuwe (eenmalige of vaker terugkerende) activiteit binnen BOEI 90? Valt er een door jou georganiseerde activiteit uit of verandert er iets in de data hiervan? Laat het weten aan communicatie@boei90.nl!

Nadere informatie

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Datum: 2 december 2018 Dienst: Middagdienst Voorganger: ds. De Jong uit Doetinchem Welkom en mededelingen Maatwerk in de kerk Zingen: Liedboek Gezang

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE te ELST

PROTESTANTSE GEMEENTE te ELST PROTESTANTSE GEMEENTE te ELST 28 mei 2017 zevende zondag van Pasen voorganger: ds. Dick Snijders organist: Dirk Luijmes In deze dienst worden gedoopt: Loïs-Mae Buurman en Aron Lucas van Deelen VOORBEREIDING

Nadere informatie

Goede vrucht voortbrengen

Goede vrucht voortbrengen PAROCHIE HERZELE HOUTEM 27ste zondag door het jaar A 7-8 oktober 2017 Goede vrucht voortbrengen Intredelied: Wij willen samen vieren (ZJ 545, 1-2) Ref. Wij willen samen vieren de daden van de Heer, wij

Nadere informatie

Elisa Jasmijn Alferink

Elisa Jasmijn Alferink Orde van dienst voor de viering van de heilige Doop van Elisa Jasmijn Alferink Dochter van Jeroen en Anouk Alferink-Vugteveen 3 juli 2016 in de Plaskerk te Raalte Voorganger: ds. Karolien Zwerver Organist:

Nadere informatie

Filippenzen 1. Begin van de brief

Filippenzen 1. Begin van de brief Filippenzen 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Filippi 1 Dit is een brief van Paulus, aan alle mensen in de stad Filippi die dankzij Jezus Christus bij God horen. De brief is ook voor de

Nadere informatie

Wees barmhartig, zoals uw Vader.

Wees barmhartig, zoals uw Vader. PAROCHIE IN HERZELE-HOUTEM 23-24 februari 2019 7 de zondag door het jaar C Wees barmhartig, zoals uw Vader. Intredelied: Wie naar het altaar gaat (ZJ 534) Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en

Nadere informatie

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen 2 Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen Basisschool.. Basisschool.. Thema... 200. 3 Binnenkomst communicantjes Muziek door. Welkomstwoord Door pastoor

Nadere informatie

Witte Donderdag. Thema: één van jullie zal mij verraden

Witte Donderdag. Thema: één van jullie zal mij verraden Witte Donderdag Thema: één van jullie zal mij verraden Op deze avond vierde Jezus met zijn discipelen het Joodse paasfeest (de cedermaaltijd) en stelde Hij de viering van de Maaltijd van de Heer in. Dit

Nadere informatie

Eucharistieviering van 7 september ste zondag door het jaar (A)

Eucharistieviering van 7 september ste zondag door het jaar (A) Eucharistieviering van 7 september 2014 23ste zondag door het jaar (A) Openingslied: ZJ 527: Bekleedt u met de nieuwe mens. Begroeting en inleiding P. De genade van God, de liefde van zijn Zoon, Jezus

Nadere informatie

Zondag 19 oktober Kom maar hier - vertrouw op Mij!

Zondag 19 oktober Kom maar hier - vertrouw op Mij! Zondag 19 oktober 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen Voorhof Vakantie Club - dienst Thema: Kom maar hier - vertrouw op Mij! Voorganger: ds. Bram Bregman Mee voorbereid door: mw Karin Schaap Muzikale

Nadere informatie

Welkom Openingsgebed

Welkom Openingsgebed Viering Theresia geloofsgemeenschap zondag 1 juni 2014 Welkom Openingsgebed God van leven, wij bidden U: open onze oren om Uw stem te verstaan. Dat wij ons geroepen weten tot dienstbaarheid niet omwille

Nadere informatie

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Bemoediging en drempelgebed Orgelspel Aansteken van de kaarsen Lichtlied Het engelenlied-3 Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Moment van stilte Bemoediging en drempelgebed V onze hulp is in

Nadere informatie

Innerlijke genezing. Door medelijden bewogen stak Hij de hand uit, raakte hem aan en sprak tot hem: Ik wil, word rein.

Innerlijke genezing. Door medelijden bewogen stak Hij de hand uit, raakte hem aan en sprak tot hem: Ik wil, word rein. PAROCHIE HERZELE HOUTEM Zesde Zondag door het jaar (B) 10 en 11 februari 2018 Innerlijke genezing Door medelijden bewogen stak Hij de hand uit, raakte hem aan en sprak tot hem: Ik wil, word rein. [Marcus

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST PROTESTANTSE GEMEENTE ELST 29 oktober 2017 VIERING VAN HET HEILIG AVONDMAAL Voorganger: ds. Dick Snijders Organist: Jaap Jansma VOORBEREIDING Orgelmuziek Welkomstwoord en mededelingen - Allen gaan staan

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 5 e zondag na Epifanie 9 februari 2014 Dienst van Schrift en Tafel Jullie zijn het zout der aarde Matteüs 5:13 Voorganger Ouderling Diaken Organist Koster : ds. Bob

Nadere informatie

Orde voor de viering van het heilig Avondmaal

Orde voor de viering van het heilig Avondmaal Orde voor de viering van het heilig Avondmaal Prediking Geloofsbelijdenis Onderwijzing bij het Avondmaal De apostel Paulus beschrijft hoe onze Heer Jezus Christus het heilig Avondmaal heeft ingesteld:

Nadere informatie

21 mei 2017 AM Wierden Viering HA generatiedienst Marcus 16:9-11 Geloven in delen Orgelspel. Aanvangslied met het combo: PKN-themalied 'Deel je leven'

21 mei 2017 AM Wierden Viering HA generatiedienst Marcus 16:9-11 Geloven in delen Orgelspel. Aanvangslied met het combo: PKN-themalied 'Deel je leven' 21 mei 2017 AM Wierden Viering HA generatiedienst Marcus 16:9-11 Geloven in delen Orgelspel Welkom en mededelingen Aanvangslied met het combo: PKN-themalied 'Deel je leven' 2. Wij delen met jou en met

Nadere informatie

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Goede buren Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Voorganger: ds. Joke van der Neut Organist: Alex Hommel Orgelspel Welkom door ouderling van dienst Jan

Nadere informatie

Liturgie 30 april 2017

Liturgie 30 april 2017 Liturgie 30 april 2017 Welkom en mededelingen Zingen Hemelhoog 617a Tienduizend redenen De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. voor dienst voor jong en oud op 5 maart 2017 in de Nieuwe Kerk te Haarlem. Wandtegel Huis Bergh, s Heerenberg

ORDE VAN DIENST. voor dienst voor jong en oud op 5 maart 2017 in de Nieuwe Kerk te Haarlem. Wandtegel Huis Bergh, s Heerenberg ORDE VAN DIENST voor dienst voor jong en oud op 5 maart 2017 in de Nieuwe Kerk te Haarlem Wandtegel Huis Bergh, s Heerenberg Bij de symbolische bloemschikking: De beproeving van Jezus in de woestijn is

Nadere informatie

Bemoediging V Onze hulp in de naam van de Eeuwige A Die hemel en aarde gemaakt heeft

Bemoediging V Onze hulp in de naam van de Eeuwige A Die hemel en aarde gemaakt heeft De klok luidt Orgelspel en verstilling Aanvang met NLB 275 VOORBEREIDEN op ontmoeting NADEREN tot de Eeuwige Heer, onze Heer, hoe zijt Gij aanwezig 1. 2. Koor 3. 4. Koor 5. Ontsteken van de kaarsen Stilte

Nadere informatie

Eet en leef door Christus

Eet en leef door Christus PAROCHIE HERZELE HOUTEM Feest van het Heilig Sacrament 17 en 18 juni 2017 Eet en leef door Christus Intredelied: Wij willen samen vieren (ZJ 545, 1-2) Refr. Wij willen samen vieren de daden van de Heer,

Nadere informatie

NAAMOPGAVE 21 FEBRUARI 2016

NAAMOPGAVE 21 FEBRUARI 2016 NAAMOPGAVE 21 FEBRUARI 2016 Welkom Kinderen: Dag lieve mensen allemaal, wij heten jullie heel hartelijk welkom in deze viering van onze Naamopgave. Wij komen vandaag aan Jezus zeggen dat ons hartje klaar

Nadere informatie

VIERING VAN DE MAALTIJD VAN DE HEER

VIERING VAN DE MAALTIJD VAN DE HEER DIENST 24 FEBRUARI 2019 Thema: Geef ons vandaag het brood dat wij nodig hebben VIERING VAN DE MAALTIJD VAN DE HEER M.m.v. de Cantorij o.l.v. Willy Misker Organist/pianist: Willy Misker Groen Groen is de

Nadere informatie

4e zondag van de Veertigdagentijd 31 maart 2019 Wijkgemeente De Drieklank

4e zondag van de Veertigdagentijd 31 maart 2019 Wijkgemeente De Drieklank 4e zondag van de Veertigdagentijd 31 maart 2019 Wijkgemeente De Drieklank locatie De Ontmoeting Laetare Verheugt u, Dienst van Schrift en Tafel Welkom en aansteken tafelkaarsen Stil gebed Zingen aanvangslied:

Nadere informatie

Jaar B - Bouwen aan Zijn Rijk

Jaar B - Bouwen aan Zijn Rijk B I J L A G E B I J J A A R B Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in

Nadere informatie

Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C)

Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C) Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C) Openingslied (koor) P. Vooreerst voor ieder van u een zalig Nieuwjaar. Moge het u allen in het komende jaar goed gaan onder de milde zegen

Nadere informatie

VOORBEELD-GEBEDEN. Veel succes ermee. Inhoudsopgave

VOORBEELD-GEBEDEN. Veel succes ermee. Inhoudsopgave VOORBEELD-GEBEDEN In deze bundel kan je enkele gebeden vinden die je kan gebruiken tijdens eucharistievieringen. Of als je creatief bent en wat tijd hebt, kan je je door deze gebeden laten inspireren en

Nadere informatie

Welkom en mededelingen (waarbij: kaarsen aansteken en gedichtje)

Welkom en mededelingen (waarbij: kaarsen aansteken en gedichtje) Liturgie voor de kerkdienst op zondag 3 december 2017 (1 e zondag van Advent) In deze dienst wordt het heilig Avondmaal gevierd. Lied van de maand : couplet 1 en 3 van het projectlied. Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Protestantse gemeente Biddinghuizen

Protestantse gemeente Biddinghuizen Protestantse gemeente Biddinghuizen Zondag 16 november 2014 Thema: Meedoen met Jezus Viering van het Heilig Avondmaal de Tafel van de Heer Voorganger: ds. Beatrice L. Jongkind Organist: dhr. Cor van Kooten

Nadere informatie

Liturgie voor 15 november 2015 Viering van Schrift en Tafel speciaal afgestemd op jongeren

Liturgie voor 15 november 2015 Viering van Schrift en Tafel speciaal afgestemd op jongeren Liturgie voor 15 november 2015 Viering van Schrift en Tafel speciaal afgestemd op jongeren Voorganger: Organist: m.m.v. ds. Nita van der Horst-Kattenberg Marco 't Hart leiding van de kinderkerk -------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Orde van dienst voor 11 december 2016

Orde van dienst voor 11 december 2016 Orde van dienst voor 11 december 2016 3 e zondag in de Advent Belijdenis en doop van Veronica Loos-Zieltjens Oosterlichtkerk Huizen Welkom door de ouderling van dienst Lied 439: 1-3 1. Verwacht de komst

Nadere informatie

Zondagmorgen 10 januari

Zondagmorgen 10 januari Zondagmorgen 10 januari 1 e zondag na Epifanie, kleur wit, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Bastiaan van der Pijl Dienst van de Voorbereiding Orgelspel Mededelingen door de kerkenraad

Nadere informatie

Zand erover. verzoeningsviering voor de tweede graad. VAN IN 2013 Tuin van Heden.nu - Viering

Zand erover. verzoeningsviering voor de tweede graad. VAN IN 2013 Tuin van Heden.nu - Viering Zand erover verzoeningsviering voor de tweede graad Zand erover Verzoeningsviering voor de tweede graad Vooraf in de klas Wat heb je nodig? - twee grote bladen papier, schrijf op het eerste blad het kernwoord

Nadere informatie

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Openingslied: ZJ 115: De nacht loopt ten einde. Begroeting P. Welkom in deze vierde adventsviering. We zijn samengekomen om kracht en bemoediging,

Nadere informatie

Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat hem te wachten, het ander laat hij achter.

Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat hem te wachten, het ander laat hij achter. PAROCHIE HERZELE HOUTEM Zesentwintigste zondag door het jaar C 24-25 september 2016 Intredelied: Wie naar het altaar gaat (ZJ 534, 1-2-3) Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat

Nadere informatie

Welkom bij deze jeugddienst met als thema: Echt of onecht. Fijn dat je er bent!

Welkom bij deze jeugddienst met als thema: Echt of onecht. Fijn dat je er bent! Welkom bij deze jeugddienst met als thema: Echt of onecht Fijn dat je er bent! Welkom Zingen: Opw. 123 Groot is uw trouw, o Heer Votum en groet Zingen: Opw. 221 vers 1 en 5 Prijst de Heer met blijde galmen

Nadere informatie

Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen

Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen Openingstekst: (Door een ouder en kind) A. Zeg zou jij het licht aandoen? Je moet opschieten, want het is bijna tijd. Dadelijk

Nadere informatie

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Openingslied: ZJ 501: Magnificat, strofen 1 en 2. Begroeting en inleiding P. Op het feest van de ten hemelopneming van Maria, Jezus moeder,

Nadere informatie

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief 1 Tessalonicenzen 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Tessalonica 1 Dit is een brief van Paulus, Silvanus en Timoteüs, aan de christenen in de stad Tessalonica. Jullie horen bij God, de

Nadere informatie

Eredienst 06 mei :00 Voorganger: ds. H. van den Berg

Eredienst 06 mei :00 Voorganger: ds. H. van den Berg Eredienst 06 mei 2018 10:00 Voorganger: ds. H. van den Berg Liturgie Votum / zegengroet Psalm 65 : 1 (NPB) Wet Psalm 65 : 2 (NPB) Gebed Johannes 13 : 31 38 Gezang 61 : 1, 2, 3 Tekst: 1 Korintiërs 13 :

Nadere informatie

Zingen: OTH 45 - als een hert dat verlangt naar water. Zingen: Opwekking 468 - wij willen dat Jezus wordt verhoogd

Zingen: OTH 45 - als een hert dat verlangt naar water. Zingen: Opwekking 468 - wij willen dat Jezus wordt verhoogd Welkom Zingen: OTH 204 - kom tot de Vader Votum en groet Zingen: OTH187 - maak mij rein voor u Gebed Gezongen geloofsbelijdenis: Opwekking 426 Ja, ik geloof in Jezus Schriftlezing: Psalm 27 Zingen: OTH

Nadere informatie

De God van liefde en vrede zal met u zijn

De God van liefde en vrede zal met u zijn PAROCHIE IN HERZELE HOUTEM Heilige Drie-eenheid 10 11 juni 2017 De God van liefde en vrede zal met u zijn Want God heeft zijn Zoon niet naar de wereld gezonden om de wereld te veroordelen, maar om door

Nadere informatie

Doopviering. Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest

Doopviering. Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest Doopviering Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest Welkom Beste, Wij zijn hier samengekomen om de geboorte te vieren van dit nieuwe leven. Dagelijks worden er kinderen geboren,

Nadere informatie

26 mei zesde zondag van pasen

26 mei zesde zondag van pasen 26 mei 2019 zesde zondag van pasen voorganger: ds. Dick Snijders organist: Jaap Jansma Viering Heilig Avondmaal VOORBEREIDING Orgelspel Welkom en mededelingen Moment van stilte Groet en bemoediging v:

Nadere informatie

Eredienst 2 juli :30 uur Voorganger: Ds. W.H. de Groot

Eredienst 2 juli :30 uur Voorganger: Ds. W.H. de Groot Eredienst 2 juli 2017 16:30 uur Voorganger: Ds. W.H. de Groot Liturgie Votum van Sela Opwekking 638 Prijs Adonai Gebed Lezen: 1 Korintiërs 12 : 6-8 Preek Lied 39 (wisselzang) Gebed Viering Heilig Avondmaal

Nadere informatie

Opwekkingsdienst 10 april 2016 om 16.45 in de Ark. Voorganger: Ds. Stam M.m.v.: de opwekkingsband. Thema: Waarom zou ik komen? "

Opwekkingsdienst 10 april 2016 om 16.45 in de Ark. Voorganger: Ds. Stam M.m.v.: de opwekkingsband. Thema: Waarom zou ik komen? Zingen voor de dienst om 16.45: Opw. 623 Laat het huis gevuld zijn Opwekkingsdienst 10 april 2016 om 16.45 in de Ark Voorganger: Ds. Stam M.m.v.: de opwekkingsband Thema: Waarom zou ik komen? " Laat het

Nadere informatie