belhamel decem ber Blub blub blub... Waar? Daar is zwarte piet! Herfstmummie ;-) Echte fotomodellen! Beste vrienden...

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "belhamel decem ber 2 0 14 Blub blub blub... Waar? Daar is zwarte piet! Herfstmummie ;-) Echte fotomodellen! Beste vrienden..."

Transcriptie

1 decem ber enkele leuke kiekjes van onze leerlingen... de belhamel Blub blub blub... Waar? Daar is zwarte piet! Herfstmummie ;-) Echte fotomodellen! Beste vrienden...

2 Lekker gezond! Lekkere frietjes! Dierendag Een echte Meester op de fiets! Dag Sinterklaasje, daag!

3 december 2014 Beste ouders, Lieve kinderen, De kerstvakantie gaat beginnen en jullie krijgen een prachtige Belhamel mee naar huis of in de mailbox. Wat hebben jullie er weer ongelooflijk veel en mooi werk van gemaakt. Allemaal bedankt! de belhamel geniet van de verhalen van het voorbije trimester. Zodra je in de komende twee vakantieweken even tijd hebt, moet je beslist deze schoolkrant lezen. Neem gerust een kop koffie, thee of chocomelk, nestel je gezellig in de zetel met een warme fleece en Je merkt dan onmiddellijk dat we het 1ste trimester helemaal niet stilgezeten hebben! Verder vind je in deze belhamel de planning voor het volgend trimester. Voor de update kan je altijd terecht op onze website: Ik wens jullie allen een fijne kerstvakantie, een vrolijke start van het nieuwe jaar en voor nu reeds veel leesplezier! Juf Kristel Juf Kristel

4 Naar de jagers, 1ste leerjaar Op donderdag 6 november hebben de leerlingen van het eerste leerjaar een uitstap naar de jagers gedaan. Na een veilige wandeling op de straat, kwamen ze aan bij jagers Bér en Christiaan. Ze hadden heel veel dieren klaargezet ( opgemaakte natuurlijk), zodat de kinderen deze dieren rustig konden bekijken. Over alle dieren werd een kort woordje uitleg gegeven. Na de uiteenzetting hielden de jagers een kwis. De winnaars van de kwis waren Maud en Ella, maar een laatste en beslissende vraag werd door Maud juist beantwoord. Zij was de gelukkige winnaar van een leerrijk boek over de natuur van bij ons. Van al dat opletten kregen de kinderen wel honger. Gelukkig hadden de jagers daar ook aan gedacht. Ze trakteerden ons op een lekkere zelfgebakken wafel met wat drinken. Daarna kregen de kinderen nog een geleide boswandeling waarbij de jagers regelmatig weer uitleg gaven over de natuur. Het was een leerrijke voormiddag, dank u wel, jagers! Enkele gebeurtenissen van dit trimester, 2de leerjaar 1. herfstwandeling We hebben beukennootjes mogen rapen en mee naar huis mogen nemen. We hebben heel ver gewandeld. Onderweg moesten we allerlei opdrachten doen. Ik was moe van het wandelen. s Middags mochten we spelen en onze boterhammen opeten. 2. bezoek aan het bejaardentehuis te Peer We zijn naar het rusthuis geweest. We hebben geluisterd naar een man en die had spulletjes bij van vroeger.

5 We hebben vragen mogen stellen. We hebben ook dingen laten zien van nu en we hebben de oude mensen iets gegeven wat we geknutseld hadden. We hebben uitleg gekregen wat ze vroeger aanhadden als kleren. We hebben geluisterd naar de meneer en die heeft verteld over vroeger. Er waren veel bejaarde mensen. 3. de caravan van de Sint Er stond een caravan op de speelplaats. We mochten er in kijken. We zagen de kleren van de Sint in de kast. Eerst was die mooi opgeruimd. Maar de volgende dag was Piet heel slordig. Er was een boek van Sinterklaas en zijn kleren konden we ook zien. Ik zag de badkamer van de Sint. 4. de Sint op bezoek in de klas De poort was versierd. We moesten in een kring gaan staan en allemaal op Sinterklaas en de Pieten roepen. Eerst kwamen de Pieten, daarna Sinterklaas. Er werd op de deur geklopt en Sint en de Pieten stonden voor de deur. Een paar kindjes moesten een dansje doen. We hebben cadeautjes gekregen. Ik vond het leuk. Sint was heel lief en de Pieten ook natuurlijk. We hebben veel gekregen. We moesten liedjes zingen. De Piet kwam op mijn bank liggen om in mijn boekentas te kijken. 5. meester op de fiets We moesten over hindernissen, een wipwap en over een berg. We reden over een laddertje, twee plankjes. Het was leuk. Ik was niet gevallen. Eerst was ik bang. Toen was het wel leuk. Ik ben gevallen, maar ik heb me geen pijn gedaan.

6 Op ziekenbezoek met ziekenzorg - 14 november, 3de leerjaar We waren met de klas naar de eetzaal geweest. Daar waren mensen die ons uitleg gaven over ziekenzorg. Ze vertelden ons dat er mensen zijn die heel vaak alleen thuis zijn en verzorging nodig hebben. Ziekenzorg verzorgt hen en zorgt ook voor activiteiten zodat ze ook nog leuke dingen kunnen doen. Ze gaan zelfs op vakantie! Zelfs mensen in een rolstoel kunnen ook mee op activiteit. Ze hebben dan een liftje aan een busje. Zo kan een rolstoel gemakkelijk in een busje. Wat ziekenzorg ook doet is dat ze één keer in de maand ontbijt gaan brengen bij oude mensen. Er werd ons gevraagd om in groepjes samen met het vierde leerjaar op bezoek te gaan bij mensen waar ziekenzorg ook komt. Ik zat in het groepje met Nina, Silke en Diewke. Toen we aan de schoolpoort stonden mochten we met iemand mee van ziekenzorg om mensen te gaan bezoeken. Zij vertelde ons wat er ons te wachten stond. We werden wat nerveus. We kwamen binnen bij een huis in de Kerklaan van Kleine-Brogel. De deur was al open. Ik wou als laatste binnen want ik was wel heel nerveus. Toen ik binnenkwam zag ik een heel gezellige living. Ik zag ook een ziekenbed. Dat was voor de meneer want die was pas geopereerd aan zijn buik. De mevrouw vroeg ons of we wat wilden drinken, ze haalde één blikje cola, drie flesjes Oasis en één flesje appelsap. Chocolaatjes kregen we er ook bij. Mmm dat was heerlijk zeg!!! Ze vertelden over hun familie. Ze lieten ons het fotoboek zien van hun familie. Ze lieten zelfs hun trouwboek van vroeger zien. Het was best grappig om dat te zien want ze zijn nogal fel veranderd in al die tijd De mevrouw liet haar schilderwerk zien. Dat was haar hobby. Ze deed het wel elke dag. Ze kon niet stilzitten. Schilderen was het liefste wat ze deed. Haar allereerste werkje hebben we ook mogen zien. De meneer had verteld dat hij vroeger in Geel woonde met een paar broers en zus. Daar hadden ze veel lol. O ja; de meneer had ook gezongen over zijn naam. Zijn naam was Charel. Hij zong: Charelke, Charelke hangt met zijn broek aan een nagelke. Dat was best grappig. We moesten allemaal lachen Verder vertelden ze dat ze de tweede wereldoorlog hadden meegemaakt! Dat was wel schrikken. Na al die verhalen zijn we vertrokken naar onze school. We hadden daar heel veel te vertellen. Ik zei dat ik het een geslaagde dag vond, dat wil ik zeker nog eens doen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

7 Ook het vierde ging op ziekenbezoek! - 4de leerjaar Op bezoek! Op vrijdagnamiddag,14 november, gingen we met het 3e en 4e leerjaar bij bejaarden of gehandicapte mensen op bezoek. We werden in groepjes van vier gedeeld, twee leerlingen van het derde en twee van het vierde. Elk groepje ging bij iemand anders op bezoek. Er ging ook iemand van ziekenzorg of een juf of meester mee. Ons groepje ging naar Toon, een jongeman die gehandicapt is. Toon kreeg een motorongeluk en is sindsdien verlamd aan zijn benen. We mochten om beurt een ritje met de traplift maken en we namen een kijkje in zijn aangepaste auto. We mochten ook eens in zijn rolstoel zitten. Hij had één rolstoel met rechte en één met schuine wielen. De rolstoel met schuine wielen ging het makkelijkst! Ik weet niet wat de anderen ervan vonden, maar ik vond het alvast heel leuk en leerzaam! De tijd vloog voorbij! We werden goed ontvangen! Ziekenbezoek Wij gingen op 14 november met het vierde en het derde leerjaar op bezoek bij zieken of bejaarden. We werden in groepjes ingedeeld. Het bezoek was leuk, want we werden goed verwend (Ssssst! Tegen niemand doorvertellen, hé!) We stelden aan de mensen leuke vragen, zoals Hadden jullie vroeger ook huisdieren? Ons groepje ging op bezoek bij een meneer en een mevrouw. Ze waren al wat ouder, ze waren beiden in de 80 jaar. Ze vertelden mooie, echt gebeurde verhalen. Ik zal er jullie één van vertellen. Vroeger toen de man een kleine jongen was, kon hij goed steltlopen. Hij liep dan naar het stadhuis. Toen hij bij het stadhuis was, nam hij zijn stelten stevig vast en liep de trappen van het stadhuis op en af op zijn stelten. Hij kon dat heel goed en iedereen keek vol verbazing naar hem. Als hij boven was, dan liep hij op zijn stelten tot hij niet meer verder kon. De man en de vrouw waar wij naartoe gingen waren heel lief en aan hun gezicht te zien, vonden ze het fijn dat wij een bezoekje brachten. Op ziekenbezoek! We gingen in groepjes (3e en 4e lj.) op bezoek bij oudere mensen. We hebben daar vragen gesteld, zoals Wat was jullie favoriete spelletje vroeger? of Was er vroeger alleen maar een zwart-wit tv? Er ging ook iemand mee als begeleiding. Juf Lut ging met ons groepje mee. Zij hielp ons met het veilig oversteken. Alle oudere mensen waar de verschillende groepjes op bezoek gingen, waren superblij dat er nog eens jonge kinderen op bezoek kwamen. We kregen ook iets lekkers tijdens ons bezoek. Toen we terug aan school waren, mochten we nog even spelen en dan naar huis. Dat was het einde van alweer een fijne dag!

8 Elfjes uit het vierde leerjaar rond het project Gezonde voeding Sporten gezellig samen gezond en leuk ook fruit is belangrijk doen! Fruit lekker gezond net als sporten eet ook overheerlijke groenten mmm! Gezond veel sporten fruit en groenten heel veel water drinken lekker! Gezond veel bewegen groenten en fruit het is heel goed doen! Nieuwjaarswensen van de leerlingen van het 5de leerjaar Ik wens dat ik in januari 2015 mag gaan paardrijden in t Panhof. Elke Ik wens in 2015 dat ik een pony krijg omdat ik hem of haar dan van alles kan leren. Amber Hocus pocus pats, als ik in mijn toverboek las, wou ik dat 2015 hetzelfde als 2014 was! Matisse Ik wens dat we een hondje krijgen en dat mama en papa een leuk jaar hebben en dat 2015 leuk wordt! Kyara Ik hoop op minder ruzie op de speelplaats en dat opa terug beter wordt. Rik Ik wens dat mama en papa hun stal snel af is en ik hoop dat 2015 een jaar wordt zonder al te veel gezondheidsproblemen maar met veel vriendschap. Nele Ik wens in 2015 minder ruzie op school en verder wens ik iedereen een fijn Lindsey

9 Ik wens dat wij een nieuwe hond krijgen en dat de toekomst goed gaat gaan. Liese Ik wens voor de school nog een jaar met vele nieuwe leerjaren en leerlingen en ik hoop voor mij een jaar met mooie rechte tanden zonder pijn. Ook verlang ik ernaar dat mama nog nul procent last heeft van haar voet. En ik verlang naar een ijskoude winter in 2015! Mika Ik wens voor Lindsey en mij nog een harde en pakkende vriendschap. Ook Nele wens ik nog een mooi en gezond Mika Ik wens iedereen een gelukkig leven met vriendschap en geluk zonder ziektes en verdriet. Jill En dan nog wat anonieme wensen uit het 5de Ik wens dat Rik nog veel tractors krijgt en dat ik er nog veel mag gaan spelen. Ik wens dat er in 2015 geen ruzie meer gemaakt wordt op school. Ik wens dat 2015 een mooi en gelukkig jaar is met veel vreugde en geluk. Ik wens verder met mijn leven door te gaan zoals het nu is en ik hoop op een goede gezondheid zowel voor mij als voor mijn familie. Ik wens dat het jaar 2015 even goed wordt als het jaar Voor het jaar 2015 wens ik gewoon het allerbeste voor iedereen! Ik wens dat ik met paardrijden in het zz-zwaar kom en daar mag rijden met mijn pony. Ik hoop voor mijzelf dat ik niet meer tegenpruttel tegen mama en papa. Ik wens dat mijn familie gelukkig blijft en dat mijn 2 opa s beter zullen worden. Bezoek Sint-Oda door het 6de leerjaar De trilvloer De trilvloer werkt als volgt: de boxen beginnen muziek te spelen (voor mensen met een goed gehoor) en de vloer trilt voor slechthorende en de dove mensen zo kunnen slechthorende en dove mensen ook muziek kunnen ervaren. Via botten wordt de trilling naar het trommelvlies gestuurd en kunnen ze de muziek horen, als hun trommelvlies niet werkt kunnen ze de trillingen voelen en zo toch het ritme volgen. We vonden het een leuke ervaring!!! Sint-Oda Donderdagnamiddag 20 november zijn het 5de en het 6de leerjaar naar de leefgroep van Sint-Oda geweest met de fiets. Dat is een huis waar oudere mensen met een handicap leven. We kwamen binnen en er kwam al een oude mevrouw op ons af. Ze droeg een kroontje. Daarna zijn we gaan kijken in de badkamer. Daar stond een

10 speciale douche. Je moest daar gaan zitten op een stoel en dan konden de verzorgers je zo wassen. Ook hebben we het bad gezien. De mensen daar konden ofwel in bad gaan zitten ofwel moesten ze op een doek met gaten gaan liggen. Op dat doek moesten ze gewoon water gieten en zo namen ze een bad. We zijn ook nog in hun kamers gaan kijken. Daarna was het gedaan. We wilden weg gaan toen een mevrouw ons nog een handje kwam geven. Ze kwam dat doen omdat ze vriendelijk wou zijn en dan mee naar buiten zou mogen gaan, maar dat mocht niet omdat ze anders zou ontsnappen. Toen was het echt tijd om te gaan. Even later zaten we op onze fiets en we gingen weer naar school. Het was een fijne namiddag. De kamer met het ballenbad en luchtkussen De bedoeling van het luchtkussen is dat de gehandicapte mensen daar op kunnen gaan liggen en dat een begeleider op en neer wiebelt met het kussen. Dat vinden de gehandicapte mensen heel fijn. Het ballenbad is om de gehandicapte mensen te laten ontspannen zodat ze tot rust kunnen komen want dat vinden ze heel prettig. De zakken met balletjes dienen om op te gaan liggen en dat doet heel goed. Zeker voor de gehandicapte mensen is dat heel fijn om te voelen. Besluit: Deze kamer dient om de gehandicapte mensen te laten ontspannen en tot rust te laten komen.

11 Naar het bos - K1P Plof, daar valt een eikeltje op het zachte mos. Honderdduizend blaadjes dwarrelen door het bos. Honderdduizend paddenstoelen groeien in het mos. Kleuters dat betekent dat het herfst is in het bos. Langzaamaan... - K3 Lange, lange, langzaamaan Heeft geen pootjes om te staan Heeft een huisje op zijn rug Hoeft niet haastig, hoeft niet vlug Langzaam glijdt hij over n tak Weet je t al? Het is een SLAK! Project Gezond en wel in je vel Maandag 13 oktober werd het project in het lager onderwijs gestart met een kwis i.v.m. gezondheid. Op die manier wisten de leerlingen wat ze al kenden en wat ze nog konden of mochten bijleren. Nadat ze allen een gezondheidsopdracht hadden gekregen, gingen ze in de klassen aan het werk. Op vrijdag 17 oktober eindigde het project voor de leerlingen van het lager met het uitvoeren van hun opdrachten. De leerlingen van het 1ste leerjaar zongen een gezond liedje en de kinderen van het 2de hadden voor al de kinderen een gezond hapje gemaakt. Maar bij gezondheid

12 hoort ook ontspanning en plezier, daarom hadden de kinderen van het 3de gezorgd voor de mopjes. De leerlingen van het 4de en 5de waren in de pen gekropen en hadden elfjes en rijmpjes gemaakt i.v.m. gezondheid. De moeilijkste opdracht was voor de oudste leerlingen. Zij hadden gedurende het project tijdens de speeltijden al de kinderen een dansje aangeleerd op het projectlied! Omdat al de klassen geslaagd waren in hun opdracht, kregen ze als beloning allemaal een extra bal per klas want ook voldoende beweging hoort bij een gezonde en fitte school! Bij de kleuters kwam Dik Jantje bij de opening op bezoek. Hij vertelde wat hij allemaal at en gaf aan dat hij niet veel sportte. De kleuters hebben hem tips gegeven over gezonde voeding en gezondheid in het algemeen. Dik Jantje is dan met goede voornemens naar huis vertrokken. Op vrijdag 24 oktober kwam Dik Jantje terug aan op de kleuterspeelplaats. Hij was heel fier dat zijn buikje al dunner was en dat hij deze keer samen met de kleuters kon dansen zonder vlug moe te worden! Sorry te laat ;-) - K1 Juf Anja Maandag 22 september in de 1ste kleuterklas... 11u30: Alles netjes opgeruimd in de klas goed gewerkt allemaal! Nu is het tijd voor poppenkast. JOEPIE!!! wordt er gejuicht. Nellie en Cezar maken indruk op de kleuters want ze zitten allemaal met open mond in volle aandacht te kijken en luisteren naar de belevenissen van deze twee guitertjes. Nellie en Cezar maken samen een mooi kunstwerk en er wordt zelfs wat gekibbeld en geruzied maar gelukkig wordt ook alles weer bijgelegd en helpen ze elkaar zoals beste vriendjes dat doen. Intussen keek ik nog even op mijn klok die 11u45 aangaf Fijn, we kunnen er nog een stukje aan breien want zie mijn ukjes maar eens genieten, dacht ik Tot we plots de bel hoorden rinkelen Brandalarm???, dacht ik verschrokken. Kom maar snel allemaal mee naar de gang, zei ik terwijl ik de deur op deed en heel verbaasd opmerkte dat

13 alle andere klassen al buiten aan de poort stonden te wachten??? Weer keek ik op mijn klok die nog steeds 11u45 aangaf Jeetje, mijn klok stond stil!!! Lieve schatjes, nu moeten we ons haasten hoor! zei ik want alle jassen moesten nog aan ook. We deden ons uiterste best om zo snel mogelijk onze jasjes aan te krijgen maar toch waren we pas om 12u10 buiten. SORRY lieve ouders, voor het lange wachten we konden er echt niets aan doen. Grootouderdag Op woensdag 15 oktober was het weer heel gezellig op school. De grootouders van de kleuters kwamen hun kleinkind bezoeken. Nadat ze met z n allen van een fijne viering hadden genoten in de kerk, gingen ze in groepjes samen met hun kleinkind aan allerlei activiteiten deelnemen. Zo konden ze gaan sporten in de sporthal, fruitstokjes gaan maken in de zaal, een gezond drankje en yoghurtje nuttigen in de eetzaal en een kijkje gaan nemen in het klasje van hun kleinkind. Al de kinderen maar zeker ook de grootouders hebben genoten van deze heerlijke voormiddag. Wat doet die caravan op de speelplaats? Op maandag 1 december stond er plots een caravan op de speelplaats. Al de kinderen hadden de hele dag zitten zoeken van wie die caravan wel was. s Avonds kwam het verlossende antwoord. De directeur had van Zwarte Piet een brief gekregen waarin stond dat de Sint een slaapplaats zocht. De Sint had de caravan op de speelplaats laten plaatsen.

14 Dinsdag gingen de kinderen een kijkje nemen in de caravan. En ja hoor, overal kleding van Sint en Piet, tekeningen,... Woensdag zat er plots een Zwarte Piet op het dak! Hij moest het ontbijt in de caravan nog komen opruimen. Nadien gaf hij elk kind op de fruitdag een mandarijntje uit dank dat de caravan op de speelplaats mocht staan. Donderdag lagen er al heel wat pakjes in de caravan. En op vrijdag mochten we dan eindelijk de Sint zelf ontmoeten.hij heeft aan al de klassen een bezoekje gebracht en natuurlijk had hij voor al de kinderen een snoepzak en speelgoed bij. Bedankt, leden van het oudercomité! Zoals jullie allen weten, zetten ook de leden van het oudercomité zich in voor de school. Om extra centjes te bekomen, organiseren zij jaarlijks een eetdag en zorgen voor de catering met het schoolfeest. Dit geld komt allemaal ten goede van al de leerlingen van onze school. Zo dragen zij bij voor de zeeklassen, de jaarlijkse schoolrekeningen van de kinderen maar daarnaast hebben ze ook nu weer extra geld vrijgemaakt voor nieuw sportmateriaal. Via deze weg willen we namens het hele puzzelteam al de leden nogmaals hartelijk danken voor hun inzet!

15 Hoe goed voelen de kinderen van het lager onderwijs zich op school? Zoals jullie weten houden we 2x per schooljaar een enquête bij de kinderen van het lager onderwijs. Nadat de vragenlijst verwerkt is, mogen de kinderen individueel in gesprek met de leerkracht. Tijdens dit gesprek kunnen de leerlingen zelf aangeven wat ze willen veranderd zien en hoe zij dit zouden veranderen. Nadien worden deze gegevens op schoolniveau verwerkt en worden er indien nodig acties ondernomen. Hieronder vind je de vragen en het schoolpercentage dat behaald werd. Voelt zich goed of meestal goed in de klas. 99% Speelt graag of meestal graag op de speelplaats. 94% Heeft vrienden of meestal vrienden op school. 98% Voelt zich goed of meestal goed bij de juf of de meester 100% Gemeentelijke veldloop Peer 2014 De volgende leerlingen behaalde een mooie podiumplaats Meisjes 1ste 2de Houben Lentl Meisjes 3de 1ste Dujourie Lara 2de Vandecruys Gitte Meisjes 4de 3de Van Winkel Mai Jongens 1ste 1ste Swinnen Robbe 2de Winters Axel 3de Reyners Daan Jongens 3de 2de Pronk Sybren Jongens 5de 3de Seigers Matisse Jongens 6de 1ste Dujourie Jens 3de Van Winkel Ferre Proficiat aan deze leerlingen, maar natuurlijk ook aan alle andere deelnemers!

16 Provinciale SVS-kampioenschap veldloop 2014 Op woensdag 22 oktober vond de PROVINCIALE SVS-KAMPIOENSCHAP VELDLOOP plaats op de terreinen van Don Bosco Hechtel. Er namen niet minder dan 33 scholen met samen 410 leerlingen deel aan dit kampioenschap. Onze school was met 12 leerlingen goed vertegenwoordigd! Onder luide aanmoedigingen van Juf Lydia, Meester Koen en vele ouders en familieleden gaven alle deelnemers het beste van zichzelf. Deze leerlingen deden mee en behaalde het volgende resultaat : Meisjes 1ste 20ste : Jansen Maud Meisjes 2de 22ste : Verhoosel Luna 27ste : Camacho Hailey Meisjes 3de 7de : Dujourie Lara 22ste Vandecruys Gitte Jongens 1ste 4de : Swinnen Robbe 19de : Simons Dries 35ste : Reyners Daan 36ste : Vreys Kobe Jongens 3de 7de : Swinnen Jarne 38ste : Jansen Kobe Jongens 4de 39ste : Jansen Arthur Jongens 6de 5de : Dujourie Jens De klassen die met 4 of meer deelnamen aan de veldloop, streden ook nog voor een klastrofee. De jongens van het 1ste leerjaar behaalde daar een knappe 3de plaats. Dankzij de grote inzet van al de leerlingen werd dit een prachtige namiddag. En met 4 top tien plaatsen werd er ook nog eens een schitterend resultaat behaald! Dank aan alle ouders voor de hulp en het vervoer en een dikke proficiat aan alle deelnemers!! Courgettenwedstrijd In samenwerking met de lagere school te Kleine Brogel organiseerde Tuin - hier Kleine- Brogel een wedstrijd om de zwaarste courgette te kweken. In het voorjaar kregen al de leerlingen een courgetteplantje dat ze zelf moesten planten. Vol spanning werd dan ook uitgekeken naar 11 oktober 2014 Niet minder dan 15 leerlingen kwamen opdagen met een heuse courgette. Tijdens het wegen mochten een aantal leerlingen courgettes klaarmaken voor de soep en de

17 andere kinderen mochten spelen onder professionele begeleiding van Els. Ook maakten ze fruitsatés. Om 12.30u was de soep klaar en mochten de leerlingen en ouders proeven van de heerlijke soep en de fruitsatés. De uitslag van de wedstrijd : 1 Robbe Vangeneugden 5 kg 4de leerjaar 2 Kobe Jansen 4,8 kg 3de leerjaar 3 Rik Weltjens 4,6 kg 5de leerjaar Bedankt aan alle kinderen die deelname aan deze wedstrijd. De nieuwe gemachtigde opzichters! Proficiat met jullie diploma en bedankt dat jullie deze opleiding volgden voor de kinderen van onze basisschool! Met jullie hulp kunnen onze kinderen weer veilig de Pieter Breugellaan oversteken. Sint in K2 Tijdens de gezellige maar ook wel spannende periode van Sinterklaas werd er in onze klas druk gewerkt rond dit thema. Op maandag stond er ineens een caravan op de kleuterspeelplaats. Na een grondige verkenning aan de buitenkant kwamen onze kleuters tot de conclusie dat het iets met Sint te maken had. (letters, brievenbus, vlaggetjes) Maar wat? Juf Kris-

18 tel bracht een begeleidende brief. Reispiet had bij ons een caravan gestationeerd omdat er enkele pieten waren die door hun gesnurk de nachtrust van de Sint verstoorden. Zo kon Sint bij ons rustig slapen om goed uitgerust te zijn in de toch voor hem wel erg drukke periode. En of we ook een kijkje wilden nemen in de caravan? Dat wilden onze kleuters wel. Iedere dag gingen we eens kijken en telkens was er wel iets anders te zien. Een opgeruimde caravan met allemaal spullen van de Sint, een niet-opgeruimde caravan met ontbijtspullen nog op de tafel, het bed onopgemaakt, de kamerjas nog op het bed. Piet was in plaats van op te ruimen op het dak gekropen om de ballen er af te halen, gelukkig net tegen de speeltijd dus plezier alom bij onze kleuters (en leerlingen) Piet haalde ook nog een leuke verrassing uit de caravan. Een zak mandarijntjes om aan alle kleuters uit te delen. De volgende dag lagen er allemaal pakjes, niet ingepakt speelgoed, inpakpapier, verlanglijstjes, zakken met speelgoed. Voor wie? Dat wisten we al snel want de volgende dag kwam de Sint in hoogsteigen persoon en in gezelschap van twee Zwarte Pieten op bezoek in de school en in onze klas. Het werd een aangenaam bezoek waarbij de Sint aandacht had voor ieder kind. En natuurlijk horen bij een Sintbezoek ook zakken met pakjes en zakjes met snoep. Dank U wel, lieve Sint. Leuk om uit te pakken en fijn om te spelen met het nieuwe speelgoed. Dan werd het voor Sint tijd om weer te vertrekken want er wachtte hem nog heel veel werk (er zijn wel heel veel kinderen)! Samen zongen we nog een een liedje en wuifden hem uit. Dag lieve Sinterklaas, tot volgend jaar!

19 we ook dit schooljaar iedere woensdag met z n allen fruit eten op school! de leerlingen van het 5de en 6de s middags de kans krijgen om te schaken ook middagsport op het jaarprogramma blijft staan het lager een startviering had op 8 september er op 16 september een fietsencontrole was door de wijkagent Jos de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar naar de American Games zijn geweest op 30 september de leerlingen een frisse neus gehaald hebben tijdens de herfstwandeling op 2 oktober op 3 oktober de leerlingen in hun klassen dierendag gehouden hebben de leerlingen van het 3de en 4de leerjaar op 10 oktober naar Resterheide zijn geweest voor een fikse natuurwandeling het project gezonde voeding van start is gegaan op maandag 13 oktober, er werden allerlei gezonde hapjes klaargemaakt in de klassen, gedanst, de grootouders van de kleuters een bezoekje gebracht hebben aan onze school tijdens grootouderdag op woensdag 15 oktober. Zo hebben zij samen met hun guitige kleinkinderen genoten van allerlei activiteiten en gezonde hapjes. op woensdagnamiddag 22 oktober de provinciale veldloop georganiseerd werd. Sommige kinderen zelfs een medaille behaalden. op maandag 3 november de 1ste fluo-actie van start is gegaan. De kinderen van onze basisschool hebben zich tijdens de laatste donkere maanden van het jaar goed laten zien in het verkeer! De kleuters behaalden een gemiddelde van 86%. De klas die won was K2! De kinderen van het lager behaalden een gemiddelde van 95,4%. In deze groep won het 4de leerjaar. De resultaten van al de klassen vind je op onze website bij Verkeer. de leerlingen van het 1ste leerjaar op 6 november op pad zijn gegaan met de jagers. we jullie van harte willen bedanken voor de opkomst tijdens de eetdag! Hopelijk heeft het jullie allen lekker gesmaakt?!

20 de leerlingen van het 6de leerjaar techniekolympiade hadden op woensdag 12 november. de kleuters op 12 november een uitstap hebben gemaakt naar het Pijnven. Paul Roeffaers samen met Mia op vrijdag 7 november info over ziekenzorg kwam geven. De kinderen nadien op bezoek gingen bij bejaarden en zieken. Op 18 november de leerlingen van het 2de leerjaar op bezoek zijn geweest in het rusthuis van Peer. de leerlingen van het 1ste leerjaar op dinsdag 25 november een bezoekje brachten aan het rusthuis van Peer de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar zijn op 20 november een bezoekje gaan brengen aan Sint-Oda. de 4 en 5 jarige kleuters een bezoek brachten aan het rusthuis te Overpelt op donderdag 27 november op 21 november de leerlingen van het 6de leerjaar naar de Doe-aan-sportbeurs zijn geweest in Neerpelt. Het 5de leerjaar naar het Filippijnenatelier is geweest op 27 november. Daar leerden ze zich inleven in het leven van de mensen die op Manilla wonen. Het was een leerrijke, leuke ervaring. er op maandag 1 december plots een caravan op de speelplaats stond dat deze caravan van de Sint was woensdag 3 december Zwarte Piet de ballen van het dak is komen halen en nadien elk kind een mandarijntje heeft gegeven. op vrijdag 5 december de Sint en zijn Pieten op bezoek zijn geweest in de klassen. de leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar hun kunstjes mochten tonen tijdens Meester op de fiets op maandag 8 december. de leerlingen van het 1ste, 2de en 3de leerjaar dit mochten doen op dinsdag 9 december. de vijfjarige kleuters op donderdag 11 december een sportnamiddag hadden in de sporthal te Peer. op 18 december de leerlingen van het 3de en 4de leerjaar naar het theaterstuk Dinska Bronska zijn geweest in Peer. Ook de leerlingen van het 1ste en 2de leerjaar die dag naar Peer zijn gegaan voor Kronkeldidoe. we op donderdag 18 december namiddag een sterrentocht hadden voor de kinderen van het lager onderwijs. de kleuters op vrijdag 19 december een sterrentocht hielden.

21 Zaterdag 30 mei: schoolfeest!!! Kienavond Graag nodigen we jullie allen uit op onze jaarlijkse kienavond. Deze zal doorgaan op vrijdag 30 januari en start om 19u30 in het Ontmoetingscentrum van Kleine-Brogel. Willen jullie ook kans maken op 300 euro of op de andere mooie prijzen zet dan deze kienavond zeker in jullie agenda! We hopen jullie daar te mogen ontmoeten! Oproep! Beste ouders, Via deze weg willen we nogmaals een oproep doen om op al de eetdoosjes en drinkbekers de naam van je kind te noteren. Er worden nog steeds voorwerpen gevonden die geen baasje meer hebben! Ook krijgen we alsmaar meer kledingstukken zoals sjaals, mutsen, vestjes, fluovestjes, in ons bezit. Gelieve ook in deze kostbare bezittingen een label met een naam te voorzien. Alvast hartelijk dank! Het puzzelteam

22 Lach Ontspan Vergeef Vraag hulp Plezier iemand Vertrouw op anderen Praat over je gevoelens Breek met een gewoonte Maak een lange wandeling GA HARDLOPEN Lees een mooi boek. Kom je beloftes na. Maak jezelf mooi. Bekijk vakantiefoto s. Maak een schilderij. Glimlach naar je kind. Toon je tevredenheid. Schrijf in je dagboek. Help een hulpbehoevende. Zing onder de douche. VERVUL EEN VAN JE WENSEN Wees nog een keer kind. Luister naar de natuur. Trakteer jezelf als een vriend. Vergeef jezelf fouten. Luister naar een vriend. Accepteer een compliment. Maak een familie- album. Neem een uitgebreid bad. Maak je een dag geen zorgen. Laat iemand je helpen. Telefoneer met je vrienden. Verander iets kleins in je leven. Kijk met aandacht naar een bloem. Verspil zomaar wat tijd. LEER IETS WAT JE ALTIJD HEBT GEWILD Maak een lijst van de goede dingen in je leven. Heet iemand welkom. Zet de televisie uit en praat. Ga naar de bibliotheek en luister naar de stilte. Sluit je ogen en stel je voor dat je op het strand bent. Luister naar je favoriete muziek. VERTEL AAN JE VRIENDEN WAT JE AAN ZE WAARDEERT Kies een ster en geef hem een naam. Besef dat je niet alleen bent. Geef jezelf een cadeautje. Denk aan wat je hebt. Plan een reisje. Haal diep adem. HEB LIEF

NIEUWSBRIEF januari 2015

NIEUWSBRIEF januari 2015 NIEUWSBRIEF januari 2015 Basisschool Bengel Zelebaan 9 9160 Lokeren 09/348.67.18 directie@basisschoolbengel.be www.basisschoolbengel.be Om even bij stil te staan... Woordje van de directie Beste ouders,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders,

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders, Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2013 zit er al weer op. Aan onze agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28.

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28. Korenpraatjes Jaargang 19 No.28. 4 december 2014 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Vanuit de OC 4. Vanuit de MR 5. Verslag vanuit de klassen 6. Kalender

Nadere informatie

Maar gelukkig is er nog de Zing-Piet. Die zorgt ervoor dat alle Pieten alle Sinterklaasliedjes goed kunnen zingen. Dus ook:

Maar gelukkig is er nog de Zing-Piet. Die zorgt ervoor dat alle Pieten alle Sinterklaasliedjes goed kunnen zingen. Dus ook: Weten jullie hoe Sinterklaas van Spanje naar Nederland komt? Ja? Met de fiets? Nee! Met de stoomboot, natuurlijk! Het is een heel gedoe voordat Sinterklaas en zijn Pieten kunnen vertrekken. Je wil niet

Nadere informatie

Infobrochure onthaalklas

Infobrochure onthaalklas Infobrochure onthaalklas Juf Kelly Schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Met deze brochure wil ik jullie op de hoogte brengen hoe het er allemaal aan toe gaat in onze klas. Jullie krijgen een overzicht van

Nadere informatie

NASCHOOLSE DAGBEHANDELING. Figaro. Welkom! Waarom kom jij naar de groep? Informatieboekje voor kinderen die komen kennismaken. Dit boekje is van:

NASCHOOLSE DAGBEHANDELING. Figaro. Welkom! Waarom kom jij naar de groep? Informatieboekje voor kinderen die komen kennismaken. Dit boekje is van: NASCHOOLSE DAGBEHANDELING Figaro Welkom! Binnenkort kom je kennismaken op Figaro. In dit boekje leggen we je alvast wat dingen uit. Het boekje is gemaakt voor kinderen die hier voor de eerste keer komen,

Nadere informatie

Kleuterkrant november - december 2015 KERSTMIS

Kleuterkrant november - december 2015 KERSTMIS Kleuterkrant november - december 2015 KERSTMIS In december kijken we uit naar het feest van Kerstmis: samen de kerstboom versieren, pakjes onder de kerstboom leggen en de lichtjes laten branden. Kerstmis,

Nadere informatie

WeLkOm In HeT KlAsJe VaN. JuF MeLaNiE

WeLkOm In HeT KlAsJe VaN. JuF MeLaNiE WeLkOm In HeT KlAsJe VaN JuF MeLaNiE Dag vriendjes en vriendinnetjes, mama s, papa s Het is bijna zover! Een speciale dag voor jullie klein kapoentje. Jullie kleuter mag voor het eerst of weer naar school.

Nadere informatie

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2014 vol geluk!

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2014 vol geluk! Kleuterkrant November & December 2013 Kerstviering In deze periode van verwachting en hoop herdenken we de geboorte van Jezus in een stal te Bethlehem. Samen met onze kleuters en E.H. Pastoor Lei Gielen

Nadere informatie

Wij samen. méér dan gewoon! Kleuterschool

Wij samen. méér dan gewoon! Kleuterschool Wij samen méér dan gewoon! Kleuterschool In dit boekje staan enkele afspraken zodat Wij samen méér dan gewoon zijn! Als we in een groep prettig willen samenleven, is het nodig dat we enkele Ze staan in

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Hallo! Ben jij hier nieuw? Welkom! Ik ben Blokje. Ik ben. jaar. Wat is jouw naam?. Mooie naam! Wil je vrienden zijn?

Hallo! Ben jij hier nieuw? Welkom! Ik ben Blokje. Ik ben. jaar. Wat is jouw naam?. Mooie naam! Wil je vrienden zijn? Hallo! Ben jij hier nieuw? Welkom! Ik ben Blokje. Ik ben. jaar. Wat is jouw naam?. Mooie naam! Wil je vrienden zijn? Is het jouw eerste dag hier? Ik woon hier al 1 jaar. Eerst woonde ik samen met mijn

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Beste ouder/verzorger, We zitten midden in alle decemberactiviteiten en het is heel sfeervol op de locatie. Samen met de kinderen werken

Nadere informatie

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2016 zit er al weer op. Aan de agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram,

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, mijn kleine broer Dat is niet van mij mama Dan zegt ze

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Beste ouders,

NIEUWSBRIEF. Beste ouders, NIEUWSBRIEF Beste ouders, Allereerst willen wij iedereen bedanken die van onze derde en laatste muzische voormiddag op 28 mei een heus wereldfeest heeft gemaakt! Alweer zeer veel lachende gezichten, tevreden

Nadere informatie

ProJOP. jeugdwerk VPKB. 40 Days. stilstaan in de 40 dagentijd

ProJOP. jeugdwerk VPKB. 40 Days. stilstaan in de 40 dagentijd ProJOP jeugdwerk VPKB 40 Days stilstaan in de 40 dagentijd Hey! Voor je ligt 40 Days. De veertigdagentijd is de periode waarin we uitkijken naar Pasen, het feest van Jezus opstanding. Onderweg lezen we

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

1. Liedje Welkom welkom http://www.youtube.com/watch?v=t5ajdsxwmhu 2. Liedje: Jij mag er zijn.

1. Liedje Welkom welkom http://www.youtube.com/watch?v=t5ajdsxwmhu 2. Liedje: Jij mag er zijn. NIEUWSBRIEF 2 Oktober 2013-20142014 Geachte Ouders/verzorgers, De eerste 9 weken zitten erop. De leerlingen en leerkrachten hebben hard gewerkt. Met z n allen hebben we goed ons best gedaan op de leervakken,

Nadere informatie

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 WELKOM ALLEMAAL! Blind Vertrouwen Evenwaardig Op maandag 1 september begonnen we er weer aan. Van harte welkom aan alle kinderen,

Nadere informatie

Week van 21 september tot 25 september 2015

Week van 21 september tot 25 september 2015 Week van 21 september tot 25 september 2015 Project: verkeer: fiets/verkeersborden Maandag: Zoals elke maandag startten we met het forum, gevolgd door de praatronde. Aangezien de herfst officieel van start

Nadere informatie

DOOR DE DIRECTIE 1 TONEEL PETER PAN 2 KLAS G MAAKT KRUISWOORDRAADSELS 3 KLAS A ZORGT GOED VOOR ZICHZELF 4

DOOR DE DIRECTIE 1 TONEEL PETER PAN 2 KLAS G MAAKT KRUISWOORDRAADSELS 3 KLAS A ZORGT GOED VOOR ZICHZELF 4 S C H O O L K R A N T B. O. D E B R U G BRUGKLAPPER januari 2014 DOOR DE DIRECTIE Beste, Vrijdag 31 januari. Het lijkt wel of het gisteren was dat we elkaar een gelukkig Nieuwjaar wensten. We zijn al in

Nadere informatie

Van 14u tot 16u gratis workshops ( spelletjes ) door de leerkrachten en voor de kinderen

Van 14u tot 16u gratis workshops ( spelletjes ) door de leerkrachten en voor de kinderen mei nummer 13 Inhoudstafel: 1. Inhoudstafel 2. Nieuws uit De kring 3. Kinderen in beeld 4. Wist-je-weetjes 5. Ouderparticipatie 6. Niet te missen 7. Kinderpagina Nieuws uit de kring: Noteer het alvast

Nadere informatie

Eerste week vd advent

Eerste week vd advent Advent vieren en beleven derde graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit de mand en leggen dit rond

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 14 december tot vrijdag 18 december Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Nog even en dan mogen wij het oude jaar vaarwel zeggen en gaat het nieuwe jaar van start.

Nadere informatie

Het krantje DECEMBER Deze nieuwsbrief is een tweemaandelijkse uitgave. voor leerlingen, ouders en sympathisanten.

Het krantje DECEMBER Deze nieuwsbrief is een tweemaandelijkse uitgave. voor leerlingen, ouders en sympathisanten. Het krantje DECEMBER 2016 Deze nieuwsbrief is een tweemaandelijkse uitgave voor leerlingen, ouders en sympathisanten. Je vindt hier zowel informatie rond voorbije evenementen, als mededelingen rond aankomende

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Klaskrantje van groep 1.

Klaskrantje van groep 1. Klaskrantje van groep 1. Week : 2 Thema: Maandag 5 september. Vandaag beginnen we een nieuwe week. We zien Nellie en Cezar terug en ook onze vriendjes van de klas. Er zijn eventjes traantjes maar het duurt

Nadere informatie

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw B a s i s s c h o o l D e R e g e n b o o g 1 6 j a n u a r i 2 0 1 5 B a s i s s c h o o l d e r R e g e n b o o g 1 5 m e i 2 0 1 1 IN DIT NUMMER: KALENDER 1 NIEUWS VAN DE DIRECTIE 1 2 KALENDER Maandag

Nadere informatie

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel.

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel. 2008 Zegersblaadje: januari 2008 KALENDER maandag 31 december 2007 dinsdag 01 januari 2008 woensdag 02 januari 2008 donderdag 03 januari 2008 vrijdag 04 januari 2008 zaterdag 05 januari 2008 zondag 06

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2015

Nieuwsbrief december 2015 Woordje door mevrouw Sas... Nieuwsbrief december 2015 Het is zover. Sinterklaas trekt weer samen met zijn Pieten door de straten. Zou hij langskomen in t Venneke? Vorig schooljaar kreeg elke leerling hier

Nadere informatie

Carnaval komt eraan en als Sint Filippusschool willen we ons tonen op vrijdag 5 februari met een FLASHMOB!

Carnaval komt eraan en als Sint Filippusschool willen we ons tonen op vrijdag 5 februari met een FLASHMOB! Info Carnaval Carnaval komt eraan en als Sint Filippusschool willen we ons tonen op vrijdag 5 februari met een FLASHMOB! Elke klas zal die dag een dansje leren tijdens een dansmoment onder leiding van

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 13 jaargang 15 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 5 Directiepraatje Beste ouders, verzorgers, Schilderwerk: Het

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

Sint-Aloysius Basis Weggevoerdenstraat Ninove +32 (0) Ninove, 28 oktober 2016.

Sint-Aloysius Basis Weggevoerdenstraat Ninove +32 (0) Ninove, 28 oktober 2016. Ninove, 28 oktober 2016 Einde zomertijd Oranje en rood, warme kleuren paddenstoelen en heerlijke geuren wandelingen door het bos kastanjes rapen in het mos donker, later licht een herfstzonnetje op je

Nadere informatie

s Morgens lang donker, s avonds vroeg donker. De winter komt eraan, hoewel we dat aan de temperaturen

s Morgens lang donker, s avonds vroeg donker. De winter komt eraan, hoewel we dat aan de temperaturen DOOR DE DIRECTIE november 2009 SCHOOLKRANT B.O. DE BRUG BRUGKLAPPER Dag, s Morgens lang donker, s avonds vroeg donker. De winter komt eraan, hoewel we dat aan de temperaturen niet goed kunnen voelen. Toch

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, september 2010

Nieuwsbrief 14, september 2010 Stichting WoonMere Nieuwsbrief 14, september 2010 Redactie: Mariska Elfrink Hallo allemaal, Eindelijk is het dan gebeurt: we zijn verhuist naar ons eigen appartement! Inmiddels wonen we hier alweer een

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2015

Nieuwsbrief maart 2015 Basisschool O.-L.-V.-Presentatie Plezantstraat 135, 9100 St-Niklaas Tel 03 760 08 73 basisschool.plezant@olvp.be www.olvp.be MAART Start 2 de inschrijvingsperiode : Wie kan inschrijven? Iedereen! Voor

Nadere informatie

WELKOM OP ONZE SCHOOL! MEERSSTRAAT 5 DAHLIALAAN 1. Meersstraat 5 / Dahlialaan Sint-Katherina-Lombeek tel. 02/ /66.67.

WELKOM OP ONZE SCHOOL! MEERSSTRAAT 5 DAHLIALAAN 1. Meersstraat 5 / Dahlialaan Sint-Katherina-Lombeek tel. 02/ /66.67. Meersstraat 5 / Dahlialaan 1 1742 Sint-Katherina-Lombeek tel. 02/582.18.84-053/66.67.27 www.dedroomgaard.be directie@dedroomgaard.be WELKOM OP ONZE SCHOOL! MEERSSTRAAT 5 Voor het eerst naar school is een

Nadere informatie

De jungleklas gaat dinsdag naar het toneel! Wees dus allen op tijd zodat jullie kunnen meegenieten van een spetterend toneel

De jungleklas gaat dinsdag naar het toneel! Wees dus allen op tijd zodat jullie kunnen meegenieten van een spetterend toneel NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E Oproep voor kosteloos materiaal Ik heb in onze berging gemerkt dat onze

Nadere informatie

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen.

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Nieuwsbrief 4, 14 oktober 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Voorwoord De afgelopen

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

... afval overal! 20 de jaargang nummer 8 13 november 2014 nieuws uit leefschool de oogappel. kleuter- en lager onderwijs

... afval overal! 20 de jaargang nummer 8 13 november 2014 nieuws uit leefschool de oogappel. kleuter- en lager onderwijs 20 de jaargang nummer 8 13 november 2014 nieuws uit leefschool de oogappel. kleuter- en lager onderwijs bisdomkaai 1. 9000 gent. telefoon 09 2338532. fax 09 2243060 www.bsdeoogappel.be bs.de.oogappel@pantarhei.be

Nadere informatie

HORIZONTAAL MUZIEK IN DE SCHOOL. Belangrijke datums!

HORIZONTAAL MUZIEK IN DE SCHOOL.  Belangrijke datums! HORIZONTAAL Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu genieten van een welverdiende vakantie. Een vakantie om feest

Nadere informatie

Al heel snel hadden ze ruzie met elkaar. Het spelen was niet leuk meer.

Al heel snel hadden ze ruzie met elkaar. Het spelen was niet leuk meer. Beertje Anders en Beertje Bruin gingen bij oma spelen. Al heel snel hadden ze ruzie met elkaar. Het spelen was niet leuk meer. Oma hoorde: Ik wil de bal, Ik wil de blokken, Ik ga kleuren, Ik wil de kleurpotloden

Nadere informatie

Van 13 februari tot en met 17 februari 2012. Tweede en derde kleuterklas: juf Nele

Van 13 februari tot en met 17 februari 2012. Tweede en derde kleuterklas: juf Nele Van 13 februari tot en met 17 februari 2012. Donderdag 16 februari geven wij een carnavalsfuif voor de kinderen van het lager. Deze zal van start gaan om 18u. en eindigen om 21u. Vrijdag 17 februari vieren

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 11 oktober 2013 Kleur het bos van je dromen! Vorige week vrijdag beleefden we met de hele school een SUPER dag! Onze Muse- startdag. s Morgens werden onze kinderen verrast

Nadere informatie

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandplanning november 2015 Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandpunt: Ook mijn mening telt! Kunstproject Start with Art van maandag 9 tot en met vrijdag 20 november! Activiteitenkalender

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be Schooljaar 2014-2015 nr. 7 1 juni 2015 Beste ouders en kinderen, deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be U bent tevreden over onze schoolwerking? U bent

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE

INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE Beste ouders, Voor een vlot verloop van het nieuwe schooljaar geven we jullie graag enkele mededelingen mee via dit boekje. Bewaar dit boekje. Ook krijgt u af en toe het

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

Agenda oktober Infomoment derde kleuter. Sneukeltocht georganiseerd door de oudervereniging Koekenverkoop van de oudervereniging (afhaling)

Agenda oktober Infomoment derde kleuter. Sneukeltocht georganiseerd door de oudervereniging Koekenverkoop van de oudervereniging (afhaling) Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be NIEUWSBRIEF OKTOBER 2017 Agenda oktober 2017 Maandag 2 oktober Dinsdag 3 oktober Donderdag 5 oktober Vrijdag

Nadere informatie

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag.

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 7 Directiepraatje: Beste ouders, verzorgers, Studiemiddag: Vorige

Nadere informatie

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 6 blz. 1 Door welke poort moet je gaan

Nadere informatie

Maandbrief mei 2016. schooljaar 2015-2016. De vakantiedagen voor onze school in mei. t Was een intense maand april in SJR

Maandbrief mei 2016. schooljaar 2015-2016. De vakantiedagen voor onze school in mei. t Was een intense maand april in SJR Maandbrief mei 2016 schooljaar 2015-2016 Vanaf dit schooljaar ontvangt u onze maandbrieven per mail. U vindt ze ook terug op www.sjr.be De vakantiedagen voor onze school in mei Woensdag 4 mei, donderdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2015

Nieuwsbrief februari 2015 Nieuwsbrief februari 2015 Beste ouders, In de eerste nieuwsbrief van 2015 bezorgen wij jullie de nodige informatie i.v.m. de geplande activiteiten van de komende weken. Het schoolteam Agenda Vrijdag 30

Nadere informatie

Koppel kort nummer 5 3 november 2016

Koppel kort nummer 5 3 november 2016 Belangrijke data: maandag 7 t/m vrijdag 11 november: 10 minutengesprekken groep 1 t/m 7 op uitnodiging van de leerkracht maandag 7 en dinsdag 8 november: Drempelonderzoek leerlingen groep 8. woensdag 9

Nadere informatie

Aan iedereen alvast een fijne vakantie! De allerlaatste van dit schooljaar!

Aan iedereen alvast een fijne vakantie! De allerlaatste van dit schooljaar! De allerlaatste van dit schooljaar! Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Nog 1 weekje en dan is het zover...de grote vakantie is in zicht! Maar vooraleer het

Nadere informatie

BESTE OUDER, HET GLAZEN HUIS OP SCHEPELWEYEN

BESTE OUDER, HET GLAZEN HUIS OP SCHEPELWEYEN 07-01-2016 Nr. 9 BESTE OUDER, Inmiddels ligt de Kerstvakantie achter ons, een vakantie vol feestdagen, waarin saamhorigheid en er voor elkaar zijn, belangrijke begrippen zijn. Nu zijn wij, vol goede moed

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NOVEMber 2015

NIEUWSBRIEF. NOVEMber 2015 NIEUWSBRIEF NOVEMber 2015 Beste ouders, Gure wind, regen, lage temperaturen, kale bomen geen twijfel mogelijk: nu is de herfst echt in t land! Hopelijk kunnen we met onze maandelijkse nieuwsbrief wat kleur

Nadere informatie

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school,

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, Schooljaar 2014-2015 Dank je wel, beste ouders, omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, omdat jullie geloven in onze school en in alles waar wij en het gemeentelijk onderwijs voor

Nadere informatie

KAAIKRANT Februari 2017

KAAIKRANT Februari 2017 Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Deinze Kaaistraat 9-11, 9800 Deinze Tel.: (09) 381 55 50 Fax: (09) 386 46 25 E-mail: info@olvdeinze.be Website: www.olvdeinze.be KAAIKRANT Februari 2017 EETFESTIJN 5 februari

Nadere informatie

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 Beertje Anders Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 H. Vos Beertje Anders Wat zonlicht is voor bloemen, is een glimlach voor een beer. Beertje Anders en Beertje Bruin gaan bij oma spelen. Het was maar even

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR

KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR Bijlage 3 KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR 2016 1. Begin van het schooljaar en hervatting van de lessen: - donderdag 1 september 2016 2. Vrije dagen van het eerste trimester: - Herfstvakantie:

Nadere informatie

Zuivel is belangrijk. Melk is goed voor... ELK!

Zuivel is belangrijk. Melk is goed voor... ELK! tweede leerjaar 2 Zuivel is belangrijk Melk is goed voor... ELK! Plaats de passende leeftijd bij elke tekening. Kies uit: 6 tot 12 jaar, 1 tot 3 jaar, 0 jaar, meer dan 60 jaar, 12 tot 18 jaar, 6 maanden

Nadere informatie

Sam en de Wonderolie Museum Catharijneconvent 2016

Sam en de Wonderolie Museum Catharijneconvent 2016 Sam en de Wonderolie Museum Catharijneconvent 2016 Het voorleesverhaal Sam en de wonderolie Heel lang geleden was er eens een jongen, Sam. Sam was al heel lang op reis. En nu wilde hij naar huis. Sam moest

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 13

NIEUWS UIT DE SCHOOL 13 Vrijdag 23.10.2015 NIEUWS UIT DE SCHOOL 13 Jarigen maand juli, augustus en september op onze school. Heel wat jarigen te vieren in de maand september. De feestvarkens van de grote vakantie werden samen

Nadere informatie

Geelzucht. Toen pakte een vrouw mijn arm. Ze nam me mee naar de binnenplaats van het huis. Naast de deur van de binnenplaats was een kraan.

Geelzucht. Toen pakte een vrouw mijn arm. Ze nam me mee naar de binnenplaats van het huis. Naast de deur van de binnenplaats was een kraan. Geelzucht Toen ik 15 was, kreeg ik geelzucht. De ziekte begon in de herfst en duurde tot het voorjaar. Ik voelde me eerst steeds ellendiger worden. Maar in januari ging het beter. Mijn moeder zette een

Nadere informatie

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen Weeknieuws week 12 Locatie de Toverdoos 2 jarigen De week vloog weer voorbij! Wat hebben we het weer leuk gehad. We namen rustig afscheid van thema "Regen". De klas wordt nu steeds meer gevuld met spulletjes

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm)

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm) NI E U W S B R I E F Een dankwoordje voor het grootoudersfeest! Een grote dankjewel aan iedereen die deze voormiddag mee helpen organiseren heeft. Het was een echt geslaagd grootoudersfeest, waar groot

Nadere informatie

LES 4. Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116

LES 4. Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116 LES 4 Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116 De boodschap God hoort en verhoort onze gebeden voor elkaar. Leertekst: Terwijl Petrus onder zware bewaking zat

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 26 juni tot vrijdag 30 juni 2017 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Het is zover, ons laatste weekje voor de vakantie. Het zal niet alleen de laatste

Nadere informatie

Inhoud. Een nacht 7. Voetstappen 27. Strijder in de schaduw 51

Inhoud. Een nacht 7. Voetstappen 27. Strijder in de schaduw 51 Inhoud Een nacht 7 Voetstappen 27 Strijder in de schaduw 51 5 Een nacht 6 Een plek om te slapen Ik ben gevlucht uit mijn land. Daardoor heb ik geen thuis meer. De wind neemt me mee. Soms hierheen, soms

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. SEPTEMBER Beste ouders Na een zonovergoten vakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders, Nieuwsbrief 21 juli 2017 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Al weer een schooljaar voorbij. Wat gaat het toch snel. We willen nog een aantal mensen bedanken:

Nadere informatie

De Schoolkrant. De Schoolkrant

De Schoolkrant. De Schoolkrant De Schoolkrant De Schoolkrant December 2014 SO Alphons Laudy Van de redactie Dit is de tweede schoolkrant van dit schooljaar Deze keer zijn de volgende thema s aan bod geweest: Herfst, Sint en Kerst. Deze

Nadere informatie

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2015 vol geluk!

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2015 vol geluk! Kleuterkrant November & december 2014 In deze periode van verwachting en hoop herdenken we de geboorte van Jezus in een stal in Bethlehem. Samen met onze kleuters en E.H. Pastoor Jan beleefden wij dit

Nadere informatie

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat Grobbendonk. Tel. 014 /

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat Grobbendonk. Tel. 014 / Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief December 2014 INHOUD Kerstvakantie Naar de BIB Naar het toneel Openklasdag kleuters

Nadere informatie

We hebben geleerd hoe we kadootjes moeten inpakken en hoe we taarten maken.

We hebben geleerd hoe we kadootjes moeten inpakken en hoe we taarten maken. Beste ouder(s)/ verzorger(s), Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar 2015. De afgelopen periode hebben de kleuters met veel energie gewerkt over verschillende thema s. Over welke thema

Nadere informatie

Ouderinfo donderdag 3 december 2015

Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Geplande evenementen 4-12-2015 Sinterklaasviering www.antoniusbest.nl 0499-371250 Beste ouders, verzorgers, 1. Pepernoten bakken Afgelopen maandag begon de Sinterklaasweek

Nadere informatie

Wetboek van Schatjesland

Wetboek van Schatjesland Wetboek van Schatjesland Als je aardig kan zijn Dan is dat reuzefijn Alsof een kleurig lint mij aan jou verbindt maar als je scheldt dan ben je geen held en liggen we overhoop in een dikke knoop die je

Nadere informatie

Kikkertje en de geheime schatkistjes

Kikkertje en de geheime schatkistjes Kikkertje en de geheime schatkistjes VOORWOORD Fibromyalgie informatie brochure Elske Gijbels-Schaap (2015 ) 0 Voorwoord : Deze brochure is onderdeel van een reeks brochures die omtrent Fibromyalgie zijn

Nadere informatie

Het begin van een nieuw schooljaar is altijd een drukke periode

Het begin van een nieuw schooljaar is altijd een drukke periode Beste lezers groot en klein, Het begin van een nieuw schooljaar is altijd een drukke periode voor de ouders en de kinderen, want na de vakantie moeten we weer gewoon worden aan het ritme van de school

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 7/2016-2017 Gelukkig 2017! In dit nummer: Gelukkig 2017 1 Welkom 1 Gedichtendag 1 Zammelse Toneelvrienden 1 Personeelsnieuws 2 Nieuws vanuit de OR 2 Als het kriebelt

Nadere informatie

Voor de eerste keer naar de kleuterklas!

Voor de eerste keer naar de kleuterklas! Voor de eerste keer naar de kleuterklas! Hallo, lieve kleuter, voor jou is het een grote dag,voor het eerst naar de kleuterklas. Een dag zonder mama en papa. Een dag tussen andere kindjes, Een dag met

Nadere informatie

Nieuws brief. Nieuws brief. December 2015. Beste ouder(s) / verzorger(s),

Nieuws brief. Nieuws brief. December 2015. Beste ouder(s) / verzorger(s), Nieuws brief Nieuws brief December 2015 Beste ouder(s) / verzorger(s), We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde en erg gezellige kerstmarkt! Het was erg druk en alle mooi gemaakte knutselstukken zijn

Nadere informatie

Beste vrienden, ik mag jullie vandaag vertellen over de laatste week van het leven van Jezus.

Beste vrienden, ik mag jullie vandaag vertellen over de laatste week van het leven van Jezus. 1 Beste vrienden, ik mag jullie vandaag vertellen over de laatste week van het leven van Jezus. 2 Het verhaal De Goede Week Trouw, Hoop en Spijt Ik wil jullie vandaag vertellen over de Goede Week. Dat

Nadere informatie

Vandaag gingen we naar PLOPSALAND! Hier keken we al een hele week naar uit! Verschillende attracties doen, bekende tv-sterren ontmoeten en een hele

Vandaag gingen we naar PLOPSALAND! Hier keken we al een hele week naar uit! Verschillende attracties doen, bekende tv-sterren ontmoeten en een hele Vroeg in de morgen kwamen we aan op school, als snel stond de hele gang vol met koffers. Iedereen was een beetje zenuwachtig om te vertrekken. Het wachten op de bus leek wel eindeloos Maar al snel konden

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2010

Nieuwsbrief December 2010 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief December 2010 KERSTVAKANTIE Vanaf vrijdagmiddag 24 december 12u00 tot en met zondag

Nadere informatie

Zijn mijn boterhammen op, toon ik mijn brooddoos aan de juf/meester en vraag toestemming om de zaal te verlaten.

Zijn mijn boterhammen op, toon ik mijn brooddoos aan de juf/meester en vraag toestemming om de zaal te verlaten. Wij eten in twee groepen: Groep 1: 1 ste, 4 de en 6 de leerjaar. Groep 1 zet om 12u15 de boterhammenbak en de drankbak bij het pictogram van hun klas in de refter. Om 12u15 gaat groep 1 eten. Zij staan

Nadere informatie

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S 2 Ik en autisme In het vorige hoofdstuk is verteld over sterke kanten die mensen met autisme vaak hebben. In dit hoofdstuk vertellen we over autisme in het algemeen. We beginnen met een stelling. In de

Nadere informatie

Indien u dus nog een broertje of zusje wil inschrijven, meld je kind dan zeker aan binnen deze periode!

Indien u dus nog een broertje of zusje wil inschrijven, meld je kind dan zeker aan binnen deze periode! Januari 2016 Beste kinderen, Beste ouders, Ik wens jullie in naam van het hele team een warm kerstfeest en een bruisend 2016. Dirk Vranken directeur INSCHRIJVEN IN ONZE SCHOOL Nieuwe kinderen kunnen op

Nadere informatie

2 april 2015. Ouderavond

2 april 2015. Ouderavond 2 april 2015 Ouderavond Elke 4 jaar moet de school een schoolplan vaststellen. Dat is een plan waarin staat wat we de komende 4 jaar op de Flevoparkschool allemaal gaan doen op het gebied van onderwijs

Nadere informatie

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter De Vlecht 18 december 2015 Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! In dit nummer: Vanuit het team 1 Groep 3/4 2 Groep 5/6 3 Sport en Bewegen 4 Afscheid juf José 5 MIKZ / Kerstcollage

Nadere informatie