belhamel decem ber Blub blub blub... Waar? Daar is zwarte piet! Herfstmummie ;-) Echte fotomodellen! Beste vrienden...

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "belhamel decem ber 2 0 14 Blub blub blub... Waar? Daar is zwarte piet! Herfstmummie ;-) Echte fotomodellen! Beste vrienden..."

Transcriptie

1 decem ber enkele leuke kiekjes van onze leerlingen... de belhamel Blub blub blub... Waar? Daar is zwarte piet! Herfstmummie ;-) Echte fotomodellen! Beste vrienden...

2 Lekker gezond! Lekkere frietjes! Dierendag Een echte Meester op de fiets! Dag Sinterklaasje, daag!

3 december 2014 Beste ouders, Lieve kinderen, De kerstvakantie gaat beginnen en jullie krijgen een prachtige Belhamel mee naar huis of in de mailbox. Wat hebben jullie er weer ongelooflijk veel en mooi werk van gemaakt. Allemaal bedankt! de belhamel geniet van de verhalen van het voorbije trimester. Zodra je in de komende twee vakantieweken even tijd hebt, moet je beslist deze schoolkrant lezen. Neem gerust een kop koffie, thee of chocomelk, nestel je gezellig in de zetel met een warme fleece en Je merkt dan onmiddellijk dat we het 1ste trimester helemaal niet stilgezeten hebben! Verder vind je in deze belhamel de planning voor het volgend trimester. Voor de update kan je altijd terecht op onze website: Ik wens jullie allen een fijne kerstvakantie, een vrolijke start van het nieuwe jaar en voor nu reeds veel leesplezier! Juf Kristel Juf Kristel

4 Naar de jagers, 1ste leerjaar Op donderdag 6 november hebben de leerlingen van het eerste leerjaar een uitstap naar de jagers gedaan. Na een veilige wandeling op de straat, kwamen ze aan bij jagers Bér en Christiaan. Ze hadden heel veel dieren klaargezet ( opgemaakte natuurlijk), zodat de kinderen deze dieren rustig konden bekijken. Over alle dieren werd een kort woordje uitleg gegeven. Na de uiteenzetting hielden de jagers een kwis. De winnaars van de kwis waren Maud en Ella, maar een laatste en beslissende vraag werd door Maud juist beantwoord. Zij was de gelukkige winnaar van een leerrijk boek over de natuur van bij ons. Van al dat opletten kregen de kinderen wel honger. Gelukkig hadden de jagers daar ook aan gedacht. Ze trakteerden ons op een lekkere zelfgebakken wafel met wat drinken. Daarna kregen de kinderen nog een geleide boswandeling waarbij de jagers regelmatig weer uitleg gaven over de natuur. Het was een leerrijke voormiddag, dank u wel, jagers! Enkele gebeurtenissen van dit trimester, 2de leerjaar 1. herfstwandeling We hebben beukennootjes mogen rapen en mee naar huis mogen nemen. We hebben heel ver gewandeld. Onderweg moesten we allerlei opdrachten doen. Ik was moe van het wandelen. s Middags mochten we spelen en onze boterhammen opeten. 2. bezoek aan het bejaardentehuis te Peer We zijn naar het rusthuis geweest. We hebben geluisterd naar een man en die had spulletjes bij van vroeger.

5 We hebben vragen mogen stellen. We hebben ook dingen laten zien van nu en we hebben de oude mensen iets gegeven wat we geknutseld hadden. We hebben uitleg gekregen wat ze vroeger aanhadden als kleren. We hebben geluisterd naar de meneer en die heeft verteld over vroeger. Er waren veel bejaarde mensen. 3. de caravan van de Sint Er stond een caravan op de speelplaats. We mochten er in kijken. We zagen de kleren van de Sint in de kast. Eerst was die mooi opgeruimd. Maar de volgende dag was Piet heel slordig. Er was een boek van Sinterklaas en zijn kleren konden we ook zien. Ik zag de badkamer van de Sint. 4. de Sint op bezoek in de klas De poort was versierd. We moesten in een kring gaan staan en allemaal op Sinterklaas en de Pieten roepen. Eerst kwamen de Pieten, daarna Sinterklaas. Er werd op de deur geklopt en Sint en de Pieten stonden voor de deur. Een paar kindjes moesten een dansje doen. We hebben cadeautjes gekregen. Ik vond het leuk. Sint was heel lief en de Pieten ook natuurlijk. We hebben veel gekregen. We moesten liedjes zingen. De Piet kwam op mijn bank liggen om in mijn boekentas te kijken. 5. meester op de fiets We moesten over hindernissen, een wipwap en over een berg. We reden over een laddertje, twee plankjes. Het was leuk. Ik was niet gevallen. Eerst was ik bang. Toen was het wel leuk. Ik ben gevallen, maar ik heb me geen pijn gedaan.

6 Op ziekenbezoek met ziekenzorg - 14 november, 3de leerjaar We waren met de klas naar de eetzaal geweest. Daar waren mensen die ons uitleg gaven over ziekenzorg. Ze vertelden ons dat er mensen zijn die heel vaak alleen thuis zijn en verzorging nodig hebben. Ziekenzorg verzorgt hen en zorgt ook voor activiteiten zodat ze ook nog leuke dingen kunnen doen. Ze gaan zelfs op vakantie! Zelfs mensen in een rolstoel kunnen ook mee op activiteit. Ze hebben dan een liftje aan een busje. Zo kan een rolstoel gemakkelijk in een busje. Wat ziekenzorg ook doet is dat ze één keer in de maand ontbijt gaan brengen bij oude mensen. Er werd ons gevraagd om in groepjes samen met het vierde leerjaar op bezoek te gaan bij mensen waar ziekenzorg ook komt. Ik zat in het groepje met Nina, Silke en Diewke. Toen we aan de schoolpoort stonden mochten we met iemand mee van ziekenzorg om mensen te gaan bezoeken. Zij vertelde ons wat er ons te wachten stond. We werden wat nerveus. We kwamen binnen bij een huis in de Kerklaan van Kleine-Brogel. De deur was al open. Ik wou als laatste binnen want ik was wel heel nerveus. Toen ik binnenkwam zag ik een heel gezellige living. Ik zag ook een ziekenbed. Dat was voor de meneer want die was pas geopereerd aan zijn buik. De mevrouw vroeg ons of we wat wilden drinken, ze haalde één blikje cola, drie flesjes Oasis en één flesje appelsap. Chocolaatjes kregen we er ook bij. Mmm dat was heerlijk zeg!!! Ze vertelden over hun familie. Ze lieten ons het fotoboek zien van hun familie. Ze lieten zelfs hun trouwboek van vroeger zien. Het was best grappig om dat te zien want ze zijn nogal fel veranderd in al die tijd De mevrouw liet haar schilderwerk zien. Dat was haar hobby. Ze deed het wel elke dag. Ze kon niet stilzitten. Schilderen was het liefste wat ze deed. Haar allereerste werkje hebben we ook mogen zien. De meneer had verteld dat hij vroeger in Geel woonde met een paar broers en zus. Daar hadden ze veel lol. O ja; de meneer had ook gezongen over zijn naam. Zijn naam was Charel. Hij zong: Charelke, Charelke hangt met zijn broek aan een nagelke. Dat was best grappig. We moesten allemaal lachen Verder vertelden ze dat ze de tweede wereldoorlog hadden meegemaakt! Dat was wel schrikken. Na al die verhalen zijn we vertrokken naar onze school. We hadden daar heel veel te vertellen. Ik zei dat ik het een geslaagde dag vond, dat wil ik zeker nog eens doen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

7 Ook het vierde ging op ziekenbezoek! - 4de leerjaar Op bezoek! Op vrijdagnamiddag,14 november, gingen we met het 3e en 4e leerjaar bij bejaarden of gehandicapte mensen op bezoek. We werden in groepjes van vier gedeeld, twee leerlingen van het derde en twee van het vierde. Elk groepje ging bij iemand anders op bezoek. Er ging ook iemand van ziekenzorg of een juf of meester mee. Ons groepje ging naar Toon, een jongeman die gehandicapt is. Toon kreeg een motorongeluk en is sindsdien verlamd aan zijn benen. We mochten om beurt een ritje met de traplift maken en we namen een kijkje in zijn aangepaste auto. We mochten ook eens in zijn rolstoel zitten. Hij had één rolstoel met rechte en één met schuine wielen. De rolstoel met schuine wielen ging het makkelijkst! Ik weet niet wat de anderen ervan vonden, maar ik vond het alvast heel leuk en leerzaam! De tijd vloog voorbij! We werden goed ontvangen! Ziekenbezoek Wij gingen op 14 november met het vierde en het derde leerjaar op bezoek bij zieken of bejaarden. We werden in groepjes ingedeeld. Het bezoek was leuk, want we werden goed verwend (Ssssst! Tegen niemand doorvertellen, hé!) We stelden aan de mensen leuke vragen, zoals Hadden jullie vroeger ook huisdieren? Ons groepje ging op bezoek bij een meneer en een mevrouw. Ze waren al wat ouder, ze waren beiden in de 80 jaar. Ze vertelden mooie, echt gebeurde verhalen. Ik zal er jullie één van vertellen. Vroeger toen de man een kleine jongen was, kon hij goed steltlopen. Hij liep dan naar het stadhuis. Toen hij bij het stadhuis was, nam hij zijn stelten stevig vast en liep de trappen van het stadhuis op en af op zijn stelten. Hij kon dat heel goed en iedereen keek vol verbazing naar hem. Als hij boven was, dan liep hij op zijn stelten tot hij niet meer verder kon. De man en de vrouw waar wij naartoe gingen waren heel lief en aan hun gezicht te zien, vonden ze het fijn dat wij een bezoekje brachten. Op ziekenbezoek! We gingen in groepjes (3e en 4e lj.) op bezoek bij oudere mensen. We hebben daar vragen gesteld, zoals Wat was jullie favoriete spelletje vroeger? of Was er vroeger alleen maar een zwart-wit tv? Er ging ook iemand mee als begeleiding. Juf Lut ging met ons groepje mee. Zij hielp ons met het veilig oversteken. Alle oudere mensen waar de verschillende groepjes op bezoek gingen, waren superblij dat er nog eens jonge kinderen op bezoek kwamen. We kregen ook iets lekkers tijdens ons bezoek. Toen we terug aan school waren, mochten we nog even spelen en dan naar huis. Dat was het einde van alweer een fijne dag!

8 Elfjes uit het vierde leerjaar rond het project Gezonde voeding Sporten gezellig samen gezond en leuk ook fruit is belangrijk doen! Fruit lekker gezond net als sporten eet ook overheerlijke groenten mmm! Gezond veel sporten fruit en groenten heel veel water drinken lekker! Gezond veel bewegen groenten en fruit het is heel goed doen! Nieuwjaarswensen van de leerlingen van het 5de leerjaar Ik wens dat ik in januari 2015 mag gaan paardrijden in t Panhof. Elke Ik wens in 2015 dat ik een pony krijg omdat ik hem of haar dan van alles kan leren. Amber Hocus pocus pats, als ik in mijn toverboek las, wou ik dat 2015 hetzelfde als 2014 was! Matisse Ik wens dat we een hondje krijgen en dat mama en papa een leuk jaar hebben en dat 2015 leuk wordt! Kyara Ik hoop op minder ruzie op de speelplaats en dat opa terug beter wordt. Rik Ik wens dat mama en papa hun stal snel af is en ik hoop dat 2015 een jaar wordt zonder al te veel gezondheidsproblemen maar met veel vriendschap. Nele Ik wens in 2015 minder ruzie op school en verder wens ik iedereen een fijn Lindsey

9 Ik wens dat wij een nieuwe hond krijgen en dat de toekomst goed gaat gaan. Liese Ik wens voor de school nog een jaar met vele nieuwe leerjaren en leerlingen en ik hoop voor mij een jaar met mooie rechte tanden zonder pijn. Ook verlang ik ernaar dat mama nog nul procent last heeft van haar voet. En ik verlang naar een ijskoude winter in 2015! Mika Ik wens voor Lindsey en mij nog een harde en pakkende vriendschap. Ook Nele wens ik nog een mooi en gezond Mika Ik wens iedereen een gelukkig leven met vriendschap en geluk zonder ziektes en verdriet. Jill En dan nog wat anonieme wensen uit het 5de Ik wens dat Rik nog veel tractors krijgt en dat ik er nog veel mag gaan spelen. Ik wens dat er in 2015 geen ruzie meer gemaakt wordt op school. Ik wens dat 2015 een mooi en gelukkig jaar is met veel vreugde en geluk. Ik wens verder met mijn leven door te gaan zoals het nu is en ik hoop op een goede gezondheid zowel voor mij als voor mijn familie. Ik wens dat het jaar 2015 even goed wordt als het jaar Voor het jaar 2015 wens ik gewoon het allerbeste voor iedereen! Ik wens dat ik met paardrijden in het zz-zwaar kom en daar mag rijden met mijn pony. Ik hoop voor mijzelf dat ik niet meer tegenpruttel tegen mama en papa. Ik wens dat mijn familie gelukkig blijft en dat mijn 2 opa s beter zullen worden. Bezoek Sint-Oda door het 6de leerjaar De trilvloer De trilvloer werkt als volgt: de boxen beginnen muziek te spelen (voor mensen met een goed gehoor) en de vloer trilt voor slechthorende en de dove mensen zo kunnen slechthorende en dove mensen ook muziek kunnen ervaren. Via botten wordt de trilling naar het trommelvlies gestuurd en kunnen ze de muziek horen, als hun trommelvlies niet werkt kunnen ze de trillingen voelen en zo toch het ritme volgen. We vonden het een leuke ervaring!!! Sint-Oda Donderdagnamiddag 20 november zijn het 5de en het 6de leerjaar naar de leefgroep van Sint-Oda geweest met de fiets. Dat is een huis waar oudere mensen met een handicap leven. We kwamen binnen en er kwam al een oude mevrouw op ons af. Ze droeg een kroontje. Daarna zijn we gaan kijken in de badkamer. Daar stond een

10 speciale douche. Je moest daar gaan zitten op een stoel en dan konden de verzorgers je zo wassen. Ook hebben we het bad gezien. De mensen daar konden ofwel in bad gaan zitten ofwel moesten ze op een doek met gaten gaan liggen. Op dat doek moesten ze gewoon water gieten en zo namen ze een bad. We zijn ook nog in hun kamers gaan kijken. Daarna was het gedaan. We wilden weg gaan toen een mevrouw ons nog een handje kwam geven. Ze kwam dat doen omdat ze vriendelijk wou zijn en dan mee naar buiten zou mogen gaan, maar dat mocht niet omdat ze anders zou ontsnappen. Toen was het echt tijd om te gaan. Even later zaten we op onze fiets en we gingen weer naar school. Het was een fijne namiddag. De kamer met het ballenbad en luchtkussen De bedoeling van het luchtkussen is dat de gehandicapte mensen daar op kunnen gaan liggen en dat een begeleider op en neer wiebelt met het kussen. Dat vinden de gehandicapte mensen heel fijn. Het ballenbad is om de gehandicapte mensen te laten ontspannen zodat ze tot rust kunnen komen want dat vinden ze heel prettig. De zakken met balletjes dienen om op te gaan liggen en dat doet heel goed. Zeker voor de gehandicapte mensen is dat heel fijn om te voelen. Besluit: Deze kamer dient om de gehandicapte mensen te laten ontspannen en tot rust te laten komen.

11 Naar het bos - K1P Plof, daar valt een eikeltje op het zachte mos. Honderdduizend blaadjes dwarrelen door het bos. Honderdduizend paddenstoelen groeien in het mos. Kleuters dat betekent dat het herfst is in het bos. Langzaamaan... - K3 Lange, lange, langzaamaan Heeft geen pootjes om te staan Heeft een huisje op zijn rug Hoeft niet haastig, hoeft niet vlug Langzaam glijdt hij over n tak Weet je t al? Het is een SLAK! Project Gezond en wel in je vel Maandag 13 oktober werd het project in het lager onderwijs gestart met een kwis i.v.m. gezondheid. Op die manier wisten de leerlingen wat ze al kenden en wat ze nog konden of mochten bijleren. Nadat ze allen een gezondheidsopdracht hadden gekregen, gingen ze in de klassen aan het werk. Op vrijdag 17 oktober eindigde het project voor de leerlingen van het lager met het uitvoeren van hun opdrachten. De leerlingen van het 1ste leerjaar zongen een gezond liedje en de kinderen van het 2de hadden voor al de kinderen een gezond hapje gemaakt. Maar bij gezondheid

12 hoort ook ontspanning en plezier, daarom hadden de kinderen van het 3de gezorgd voor de mopjes. De leerlingen van het 4de en 5de waren in de pen gekropen en hadden elfjes en rijmpjes gemaakt i.v.m. gezondheid. De moeilijkste opdracht was voor de oudste leerlingen. Zij hadden gedurende het project tijdens de speeltijden al de kinderen een dansje aangeleerd op het projectlied! Omdat al de klassen geslaagd waren in hun opdracht, kregen ze als beloning allemaal een extra bal per klas want ook voldoende beweging hoort bij een gezonde en fitte school! Bij de kleuters kwam Dik Jantje bij de opening op bezoek. Hij vertelde wat hij allemaal at en gaf aan dat hij niet veel sportte. De kleuters hebben hem tips gegeven over gezonde voeding en gezondheid in het algemeen. Dik Jantje is dan met goede voornemens naar huis vertrokken. Op vrijdag 24 oktober kwam Dik Jantje terug aan op de kleuterspeelplaats. Hij was heel fier dat zijn buikje al dunner was en dat hij deze keer samen met de kleuters kon dansen zonder vlug moe te worden! Sorry te laat ;-) - K1 Juf Anja Maandag 22 september in de 1ste kleuterklas... 11u30: Alles netjes opgeruimd in de klas goed gewerkt allemaal! Nu is het tijd voor poppenkast. JOEPIE!!! wordt er gejuicht. Nellie en Cezar maken indruk op de kleuters want ze zitten allemaal met open mond in volle aandacht te kijken en luisteren naar de belevenissen van deze twee guitertjes. Nellie en Cezar maken samen een mooi kunstwerk en er wordt zelfs wat gekibbeld en geruzied maar gelukkig wordt ook alles weer bijgelegd en helpen ze elkaar zoals beste vriendjes dat doen. Intussen keek ik nog even op mijn klok die 11u45 aangaf Fijn, we kunnen er nog een stukje aan breien want zie mijn ukjes maar eens genieten, dacht ik Tot we plots de bel hoorden rinkelen Brandalarm???, dacht ik verschrokken. Kom maar snel allemaal mee naar de gang, zei ik terwijl ik de deur op deed en heel verbaasd opmerkte dat

13 alle andere klassen al buiten aan de poort stonden te wachten??? Weer keek ik op mijn klok die nog steeds 11u45 aangaf Jeetje, mijn klok stond stil!!! Lieve schatjes, nu moeten we ons haasten hoor! zei ik want alle jassen moesten nog aan ook. We deden ons uiterste best om zo snel mogelijk onze jasjes aan te krijgen maar toch waren we pas om 12u10 buiten. SORRY lieve ouders, voor het lange wachten we konden er echt niets aan doen. Grootouderdag Op woensdag 15 oktober was het weer heel gezellig op school. De grootouders van de kleuters kwamen hun kleinkind bezoeken. Nadat ze met z n allen van een fijne viering hadden genoten in de kerk, gingen ze in groepjes samen met hun kleinkind aan allerlei activiteiten deelnemen. Zo konden ze gaan sporten in de sporthal, fruitstokjes gaan maken in de zaal, een gezond drankje en yoghurtje nuttigen in de eetzaal en een kijkje gaan nemen in het klasje van hun kleinkind. Al de kinderen maar zeker ook de grootouders hebben genoten van deze heerlijke voormiddag. Wat doet die caravan op de speelplaats? Op maandag 1 december stond er plots een caravan op de speelplaats. Al de kinderen hadden de hele dag zitten zoeken van wie die caravan wel was. s Avonds kwam het verlossende antwoord. De directeur had van Zwarte Piet een brief gekregen waarin stond dat de Sint een slaapplaats zocht. De Sint had de caravan op de speelplaats laten plaatsen.

14 Dinsdag gingen de kinderen een kijkje nemen in de caravan. En ja hoor, overal kleding van Sint en Piet, tekeningen,... Woensdag zat er plots een Zwarte Piet op het dak! Hij moest het ontbijt in de caravan nog komen opruimen. Nadien gaf hij elk kind op de fruitdag een mandarijntje uit dank dat de caravan op de speelplaats mocht staan. Donderdag lagen er al heel wat pakjes in de caravan. En op vrijdag mochten we dan eindelijk de Sint zelf ontmoeten.hij heeft aan al de klassen een bezoekje gebracht en natuurlijk had hij voor al de kinderen een snoepzak en speelgoed bij. Bedankt, leden van het oudercomité! Zoals jullie allen weten, zetten ook de leden van het oudercomité zich in voor de school. Om extra centjes te bekomen, organiseren zij jaarlijks een eetdag en zorgen voor de catering met het schoolfeest. Dit geld komt allemaal ten goede van al de leerlingen van onze school. Zo dragen zij bij voor de zeeklassen, de jaarlijkse schoolrekeningen van de kinderen maar daarnaast hebben ze ook nu weer extra geld vrijgemaakt voor nieuw sportmateriaal. Via deze weg willen we namens het hele puzzelteam al de leden nogmaals hartelijk danken voor hun inzet!

15 Hoe goed voelen de kinderen van het lager onderwijs zich op school? Zoals jullie weten houden we 2x per schooljaar een enquête bij de kinderen van het lager onderwijs. Nadat de vragenlijst verwerkt is, mogen de kinderen individueel in gesprek met de leerkracht. Tijdens dit gesprek kunnen de leerlingen zelf aangeven wat ze willen veranderd zien en hoe zij dit zouden veranderen. Nadien worden deze gegevens op schoolniveau verwerkt en worden er indien nodig acties ondernomen. Hieronder vind je de vragen en het schoolpercentage dat behaald werd. Voelt zich goed of meestal goed in de klas. 99% Speelt graag of meestal graag op de speelplaats. 94% Heeft vrienden of meestal vrienden op school. 98% Voelt zich goed of meestal goed bij de juf of de meester 100% Gemeentelijke veldloop Peer 2014 De volgende leerlingen behaalde een mooie podiumplaats Meisjes 1ste 2de Houben Lentl Meisjes 3de 1ste Dujourie Lara 2de Vandecruys Gitte Meisjes 4de 3de Van Winkel Mai Jongens 1ste 1ste Swinnen Robbe 2de Winters Axel 3de Reyners Daan Jongens 3de 2de Pronk Sybren Jongens 5de 3de Seigers Matisse Jongens 6de 1ste Dujourie Jens 3de Van Winkel Ferre Proficiat aan deze leerlingen, maar natuurlijk ook aan alle andere deelnemers!

16 Provinciale SVS-kampioenschap veldloop 2014 Op woensdag 22 oktober vond de PROVINCIALE SVS-KAMPIOENSCHAP VELDLOOP plaats op de terreinen van Don Bosco Hechtel. Er namen niet minder dan 33 scholen met samen 410 leerlingen deel aan dit kampioenschap. Onze school was met 12 leerlingen goed vertegenwoordigd! Onder luide aanmoedigingen van Juf Lydia, Meester Koen en vele ouders en familieleden gaven alle deelnemers het beste van zichzelf. Deze leerlingen deden mee en behaalde het volgende resultaat : Meisjes 1ste 20ste : Jansen Maud Meisjes 2de 22ste : Verhoosel Luna 27ste : Camacho Hailey Meisjes 3de 7de : Dujourie Lara 22ste Vandecruys Gitte Jongens 1ste 4de : Swinnen Robbe 19de : Simons Dries 35ste : Reyners Daan 36ste : Vreys Kobe Jongens 3de 7de : Swinnen Jarne 38ste : Jansen Kobe Jongens 4de 39ste : Jansen Arthur Jongens 6de 5de : Dujourie Jens De klassen die met 4 of meer deelnamen aan de veldloop, streden ook nog voor een klastrofee. De jongens van het 1ste leerjaar behaalde daar een knappe 3de plaats. Dankzij de grote inzet van al de leerlingen werd dit een prachtige namiddag. En met 4 top tien plaatsen werd er ook nog eens een schitterend resultaat behaald! Dank aan alle ouders voor de hulp en het vervoer en een dikke proficiat aan alle deelnemers!! Courgettenwedstrijd In samenwerking met de lagere school te Kleine Brogel organiseerde Tuin - hier Kleine- Brogel een wedstrijd om de zwaarste courgette te kweken. In het voorjaar kregen al de leerlingen een courgetteplantje dat ze zelf moesten planten. Vol spanning werd dan ook uitgekeken naar 11 oktober 2014 Niet minder dan 15 leerlingen kwamen opdagen met een heuse courgette. Tijdens het wegen mochten een aantal leerlingen courgettes klaarmaken voor de soep en de

17 andere kinderen mochten spelen onder professionele begeleiding van Els. Ook maakten ze fruitsatés. Om 12.30u was de soep klaar en mochten de leerlingen en ouders proeven van de heerlijke soep en de fruitsatés. De uitslag van de wedstrijd : 1 Robbe Vangeneugden 5 kg 4de leerjaar 2 Kobe Jansen 4,8 kg 3de leerjaar 3 Rik Weltjens 4,6 kg 5de leerjaar Bedankt aan alle kinderen die deelname aan deze wedstrijd. De nieuwe gemachtigde opzichters! Proficiat met jullie diploma en bedankt dat jullie deze opleiding volgden voor de kinderen van onze basisschool! Met jullie hulp kunnen onze kinderen weer veilig de Pieter Breugellaan oversteken. Sint in K2 Tijdens de gezellige maar ook wel spannende periode van Sinterklaas werd er in onze klas druk gewerkt rond dit thema. Op maandag stond er ineens een caravan op de kleuterspeelplaats. Na een grondige verkenning aan de buitenkant kwamen onze kleuters tot de conclusie dat het iets met Sint te maken had. (letters, brievenbus, vlaggetjes) Maar wat? Juf Kris-

18 tel bracht een begeleidende brief. Reispiet had bij ons een caravan gestationeerd omdat er enkele pieten waren die door hun gesnurk de nachtrust van de Sint verstoorden. Zo kon Sint bij ons rustig slapen om goed uitgerust te zijn in de toch voor hem wel erg drukke periode. En of we ook een kijkje wilden nemen in de caravan? Dat wilden onze kleuters wel. Iedere dag gingen we eens kijken en telkens was er wel iets anders te zien. Een opgeruimde caravan met allemaal spullen van de Sint, een niet-opgeruimde caravan met ontbijtspullen nog op de tafel, het bed onopgemaakt, de kamerjas nog op het bed. Piet was in plaats van op te ruimen op het dak gekropen om de ballen er af te halen, gelukkig net tegen de speeltijd dus plezier alom bij onze kleuters (en leerlingen) Piet haalde ook nog een leuke verrassing uit de caravan. Een zak mandarijntjes om aan alle kleuters uit te delen. De volgende dag lagen er allemaal pakjes, niet ingepakt speelgoed, inpakpapier, verlanglijstjes, zakken met speelgoed. Voor wie? Dat wisten we al snel want de volgende dag kwam de Sint in hoogsteigen persoon en in gezelschap van twee Zwarte Pieten op bezoek in de school en in onze klas. Het werd een aangenaam bezoek waarbij de Sint aandacht had voor ieder kind. En natuurlijk horen bij een Sintbezoek ook zakken met pakjes en zakjes met snoep. Dank U wel, lieve Sint. Leuk om uit te pakken en fijn om te spelen met het nieuwe speelgoed. Dan werd het voor Sint tijd om weer te vertrekken want er wachtte hem nog heel veel werk (er zijn wel heel veel kinderen)! Samen zongen we nog een een liedje en wuifden hem uit. Dag lieve Sinterklaas, tot volgend jaar!

19 we ook dit schooljaar iedere woensdag met z n allen fruit eten op school! de leerlingen van het 5de en 6de s middags de kans krijgen om te schaken ook middagsport op het jaarprogramma blijft staan het lager een startviering had op 8 september er op 16 september een fietsencontrole was door de wijkagent Jos de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar naar de American Games zijn geweest op 30 september de leerlingen een frisse neus gehaald hebben tijdens de herfstwandeling op 2 oktober op 3 oktober de leerlingen in hun klassen dierendag gehouden hebben de leerlingen van het 3de en 4de leerjaar op 10 oktober naar Resterheide zijn geweest voor een fikse natuurwandeling het project gezonde voeding van start is gegaan op maandag 13 oktober, er werden allerlei gezonde hapjes klaargemaakt in de klassen, gedanst, de grootouders van de kleuters een bezoekje gebracht hebben aan onze school tijdens grootouderdag op woensdag 15 oktober. Zo hebben zij samen met hun guitige kleinkinderen genoten van allerlei activiteiten en gezonde hapjes. op woensdagnamiddag 22 oktober de provinciale veldloop georganiseerd werd. Sommige kinderen zelfs een medaille behaalden. op maandag 3 november de 1ste fluo-actie van start is gegaan. De kinderen van onze basisschool hebben zich tijdens de laatste donkere maanden van het jaar goed laten zien in het verkeer! De kleuters behaalden een gemiddelde van 86%. De klas die won was K2! De kinderen van het lager behaalden een gemiddelde van 95,4%. In deze groep won het 4de leerjaar. De resultaten van al de klassen vind je op onze website bij Verkeer. de leerlingen van het 1ste leerjaar op 6 november op pad zijn gegaan met de jagers. we jullie van harte willen bedanken voor de opkomst tijdens de eetdag! Hopelijk heeft het jullie allen lekker gesmaakt?!

20 de leerlingen van het 6de leerjaar techniekolympiade hadden op woensdag 12 november. de kleuters op 12 november een uitstap hebben gemaakt naar het Pijnven. Paul Roeffaers samen met Mia op vrijdag 7 november info over ziekenzorg kwam geven. De kinderen nadien op bezoek gingen bij bejaarden en zieken. Op 18 november de leerlingen van het 2de leerjaar op bezoek zijn geweest in het rusthuis van Peer. de leerlingen van het 1ste leerjaar op dinsdag 25 november een bezoekje brachten aan het rusthuis van Peer de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar zijn op 20 november een bezoekje gaan brengen aan Sint-Oda. de 4 en 5 jarige kleuters een bezoek brachten aan het rusthuis te Overpelt op donderdag 27 november op 21 november de leerlingen van het 6de leerjaar naar de Doe-aan-sportbeurs zijn geweest in Neerpelt. Het 5de leerjaar naar het Filippijnenatelier is geweest op 27 november. Daar leerden ze zich inleven in het leven van de mensen die op Manilla wonen. Het was een leerrijke, leuke ervaring. er op maandag 1 december plots een caravan op de speelplaats stond dat deze caravan van de Sint was woensdag 3 december Zwarte Piet de ballen van het dak is komen halen en nadien elk kind een mandarijntje heeft gegeven. op vrijdag 5 december de Sint en zijn Pieten op bezoek zijn geweest in de klassen. de leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar hun kunstjes mochten tonen tijdens Meester op de fiets op maandag 8 december. de leerlingen van het 1ste, 2de en 3de leerjaar dit mochten doen op dinsdag 9 december. de vijfjarige kleuters op donderdag 11 december een sportnamiddag hadden in de sporthal te Peer. op 18 december de leerlingen van het 3de en 4de leerjaar naar het theaterstuk Dinska Bronska zijn geweest in Peer. Ook de leerlingen van het 1ste en 2de leerjaar die dag naar Peer zijn gegaan voor Kronkeldidoe. we op donderdag 18 december namiddag een sterrentocht hadden voor de kinderen van het lager onderwijs. de kleuters op vrijdag 19 december een sterrentocht hielden.

21 Zaterdag 30 mei: schoolfeest!!! Kienavond Graag nodigen we jullie allen uit op onze jaarlijkse kienavond. Deze zal doorgaan op vrijdag 30 januari en start om 19u30 in het Ontmoetingscentrum van Kleine-Brogel. Willen jullie ook kans maken op 300 euro of op de andere mooie prijzen zet dan deze kienavond zeker in jullie agenda! We hopen jullie daar te mogen ontmoeten! Oproep! Beste ouders, Via deze weg willen we nogmaals een oproep doen om op al de eetdoosjes en drinkbekers de naam van je kind te noteren. Er worden nog steeds voorwerpen gevonden die geen baasje meer hebben! Ook krijgen we alsmaar meer kledingstukken zoals sjaals, mutsen, vestjes, fluovestjes, in ons bezit. Gelieve ook in deze kostbare bezittingen een label met een naam te voorzien. Alvast hartelijk dank! Het puzzelteam

22 Lach Ontspan Vergeef Vraag hulp Plezier iemand Vertrouw op anderen Praat over je gevoelens Breek met een gewoonte Maak een lange wandeling GA HARDLOPEN Lees een mooi boek. Kom je beloftes na. Maak jezelf mooi. Bekijk vakantiefoto s. Maak een schilderij. Glimlach naar je kind. Toon je tevredenheid. Schrijf in je dagboek. Help een hulpbehoevende. Zing onder de douche. VERVUL EEN VAN JE WENSEN Wees nog een keer kind. Luister naar de natuur. Trakteer jezelf als een vriend. Vergeef jezelf fouten. Luister naar een vriend. Accepteer een compliment. Maak een familie- album. Neem een uitgebreid bad. Maak je een dag geen zorgen. Laat iemand je helpen. Telefoneer met je vrienden. Verander iets kleins in je leven. Kijk met aandacht naar een bloem. Verspil zomaar wat tijd. LEER IETS WAT JE ALTIJD HEBT GEWILD Maak een lijst van de goede dingen in je leven. Heet iemand welkom. Zet de televisie uit en praat. Ga naar de bibliotheek en luister naar de stilte. Sluit je ogen en stel je voor dat je op het strand bent. Luister naar je favoriete muziek. VERTEL AAN JE VRIENDEN WAT JE AAN ZE WAARDEERT Kies een ster en geef hem een naam. Besef dat je niet alleen bent. Geef jezelf een cadeautje. Denk aan wat je hebt. Plan een reisje. Haal diep adem. HEB LIEF

t Is Pasen, de winter is voorbij

t Is Pasen, de winter is voorbij t Is Pasen, de winter is voorbij t Is Pasen, t is Pasen! Er zijn weer jonge katjes en de vogels zingen blij. De zon schijnt in mijn snoet. Het kriebelt in mijn benen en het tintelt in mijn bloed. t Is

Nadere informatie

Nieuwsbrief: september 2014!

Nieuwsbrief: september 2014! Nieuwsbrief: september 2014! www.vrijebasisschoollanden.be datum nieuwsbrief september 2014 Vrije basisschool Sint-Gertrudis + vestigingen Veiligheid aan de schoolpoorten! Denk eraan dat je steeds de veiligheidsvergrendeling

Nadere informatie

Een Zinnig Woord. L. Beheydt

Een Zinnig Woord. L. Beheydt Een Zinnig Woord L. Beheydt In... zomer is het hier erg warm. Ik ga naar... stad. Jan speelt met... jongens van zijn klas. Joep is een vriend... mijn broer. An houdt... lekker eten. Dat boek is... mij.

Nadere informatie

GBS-GAZET. Voorwoord. GBS Nazareth Drapstraat 78 09/ 385 48 28 GBS Eke Steenweg 132 09/ 385 59 08. In dit nummer: Interessante informatie: Voorwoord

GBS-GAZET. Voorwoord. GBS Nazareth Drapstraat 78 09/ 385 48 28 GBS Eke Steenweg 132 09/ 385 59 08. In dit nummer: Interessante informatie: Voorwoord Schoolkrant GBS Nazareth/Eke Jaargang 3 nr. 1 Verschijnt 4 keer per jaar Voorwoord Beste ouders, Hier is de nieuwste, maar tegelijkertijd ook weer de laatste GBS gazet van 2010. Een nieuw jaar staat alweer

Nadere informatie

2013-2014 HAVERKLAP. Vrije School Haverlo januari - juni

2013-2014 HAVERKLAP. Vrije School Haverlo januari - juni 1 2013-2014 HAVERKLAP Vrije School Haverlo januari - juni 2 Inhoud Voorwoord... 3 Log 3 B en gkm 2 bezoeken de woensdagmarkt... 4 Op werkbezoek in de kinderboerderij en de OCMW keuken Rudderstove.. 5 De

Nadere informatie

Schooltrommel. Beste kinderen, ouders, leerkrachten en andere lezers. Het tweede trimester van ons schooljaar is voorbij gevlogen.

Schooltrommel. Beste kinderen, ouders, leerkrachten en andere lezers. Het tweede trimester van ons schooljaar is voorbij gevlogen. Schooltrommel Beste kinderen, ouders, leerkrachten en andere lezers Het tweede trimester van ons schooljaar is voorbij gevlogen. Paasvakantie April 2015 Na een zeer zonnig en geslaagd schoolfeest in maart,

Nadere informatie

t steltje Fluovestjes Mogen we nog eens met aandrang

t steltje Fluovestjes Mogen we nog eens met aandrang t steltje freinetschool dilsen-stokkem jaargang 3 nummer 8 januari 2011 Fluovestjes Mogen we nog eens met aandrang vragen dat ELK KIND zijn gekregen fluovestje aandoet voor en na school aub! Elk kind moet

Nadere informatie

Juni 2014. Vzw Katholieke Scholen Regio Deinze Schooljaar2013-2014 www.wongrago.be

Juni 2014. Vzw Katholieke Scholen Regio Deinze Schooljaar2013-2014 www.wongrago.be Juni 2014 Vzw Katholieke Scholen Regio Deinze Schooljaar2013-2014 www.wongrago.be Beste ouders, Om het schooljaar af te sluiten, laten we jullie nog eens mee achterom kijken in deze schoolkrant. Vanaf

Nadere informatie

Den Babbelaar. De avonturen van Sam en Fee. Wat kan ik lezen in deze babbelaar? Hallo iedereen!

Den Babbelaar. De avonturen van Sam en Fee. Wat kan ik lezen in deze babbelaar? Hallo iedereen! Den Babbelaar jaargang 8 nummer 2 Wintereditie 2013 Bubao Het Laar Zuidlaan 34, 9200 Dendermonde De avonturen van Sam en Fee Hallo iedereen! Weten jullie nog dat in de maand november het thema speelgoed

Nadere informatie

www.detandem.net (*)

www.detandem.net (*) Schoolkrant van Vrije Basisschool De Tandem Sint-Benedictusstraat 14a 2640 Mortsel telefoon: 03 440 51 19 fax: 03 449 78 89 e-mail: directie@detandem.net website: www.detandem.net Verschijnt 5 maal per

Nadere informatie

99 TIPS Voor het lopen van :

99 TIPS Voor het lopen van : 99 TIPS Voor het lopen van : Een Marathon Eelco de Boer 2007 Eelco de boer. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, openbaar gemaakt of doorgestuurd/doorverkocht zonder toestemming van de schrijver.

Nadere informatie

KDV Slinge. Dat gun je ieder kind..

KDV Slinge. Dat gun je ieder kind.. KDV Slinge Dat gun je ieder kind.. Vierde editie 2012 Agenda Verjaardagen Voorwoord Column locatiemanager Watt s gebeurt../ Interviewtje met Wist u dat? Onze kinderen aan het woord VVE Ben ik in beeld

Nadere informatie

Inzicht INCEST. Hélène Havinga. Incestinzicht.nl

Inzicht INCEST. Hélène Havinga. Incestinzicht.nl Inzicht IN INCEST Hélène Havinga Incestinzicht.nl 2 Waarom dit blad? Van mijn vijfde tot mijn twaalfde ben ik misbruikt door mijn oudste broer. Na 30 jaar durfde ik daarover te praten. Op heel veel vragen

Nadere informatie

Laura Lynn. Dana Winner Salim Seghers, Juulke, SIEMKENSHEUVEL FEESTEN zondag 2 juni. Margriet Hermans

Laura Lynn. Dana Winner Salim Seghers, Juulke, SIEMKENSHEUVEL FEESTEN zondag 2 juni. Margriet Hermans BRICHTN UIT GROP TR NGLN Groep Ter ngelen Dienstencentrum Ter ngelen vzw: De Kade Open Kans Siemkensheuvel Het Roer Onderwijs: Buitengewoon Kleuteronderwijs Buitengewoon Lager Onderwijs Buitengewoon Secundair

Nadere informatie

Armoede: wat is dat?

Armoede: wat is dat? Armoede: wat is dat? Deze powerpointpresentatie met bijhorende tekst laat kinderen op een interactieve manier kennismaken met het begrip armoede, aan de hand van situaties die voor kinderen heel herkenbaar

Nadere informatie

CIRCUS KABOEM. Feestbrochure. Feest Vrijzinnige jeugd Lentefeest 2011. Leerlingen van Basisschool De Toekomst Avelgem Avelgem, 22 mei 2011

CIRCUS KABOEM. Feestbrochure. Feest Vrijzinnige jeugd Lentefeest 2011. Leerlingen van Basisschool De Toekomst Avelgem Avelgem, 22 mei 2011 CIRCUS KABOEM Feest Vrijzinnige jeugd Lentefeest 2011 Leerlingen van Basisschool De Toekomst Avelgem Avelgem, 22 mei 2011 Feestbrochure 1 Inhoud Voorwoord 3 Vandaag 4 Lentefeest Gevierde leerlingen van

Nadere informatie

de Goede Week 2013 op de lagere school onderwijs bisdom Brugge

de Goede Week 2013 op de lagere school onderwijs bisdom Brugge de Goede Week 2013 op de lagere school onderwijs bisdom Brugge 1 GOEDE WEEK 2013 inleiding Het gebeurt niet ieder jaar dat we de Goede Week op school kunnen beleven. Dit schooljaar echter krijgen we die

Nadere informatie

Diabetes in ons gezin Een boek met ervaringsverhalen door en voor gezinnen met pubers met diabetes mellitus type 1

Diabetes in ons gezin Een boek met ervaringsverhalen door en voor gezinnen met pubers met diabetes mellitus type 1 Diabetes in ons gezin Een boek met ervaringsverhalen door en voor gezinnen met pubers met diabetes mellitus type 1 1 2 Diabetes in ons gezin Een boek met ervaringsverhalen door en voor gezinnen met pubers

Nadere informatie

Toen wij in België waren, konden we bij vrienden logeren, _ we erg op prijs stelden. ... = hetgeen; wat

Toen wij in België waren, konden we bij vrienden logeren, _ we erg op prijs stelden. ... = hetgeen; wat Woorden in Context deel 1, Dieltjens L., Vanparys J., Baten L., Claes MT., Alkema P., Lodewick J, 2009, Bruxelles, De Boeck 1712 items Wic 12.1 Algemene woordenschat Ik kies zelf _ met wie ik samenwerk,

Nadere informatie

»bijlage: menu voor de maand januari...(p. 31) Schoolkrant Stedelijke Basisschool Beveren-Leie

»bijlage: menu voor de maand januari...(p. 31) Schoolkrant Stedelijke Basisschool Beveren-Leie In dit nummer:»1. woord van de directeur...(p. 2)»2. activiteitenkalender januari/februari 2013...(p. 3)»3. personalia en mededelingen...(p. 4)»4. de slag om de Treffer...(p. 6)»5. samen met de spelers

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers, DERDE EDITIE 2014 Interessante informatie: Studiedag vrijdag 24 oktober J&J gesloten Schoolfotograaf 14,15 en 16 oktober Dag van de leidster 18 september Jarige medewerkers: Shirley 6 september Kubra 12

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gastouderbureau. De Kinderbrug OOK IN 2015 STAAN WE WEER VOOR U KLAAR

Nieuwsbrief Gastouderbureau. De Kinderbrug OOK IN 2015 STAAN WE WEER VOOR U KLAAR Nieuwsbrief Gastouderbureau De Kinderbrug OOK IN 2015 STAAN WE WEER VOOR U KLAAR December 2014 Medewerkers van De Kinderbrug Margriet Mathilde Gerda Mieneke José Gastouderbureau De Kinderbrug Beijerinckstraat

Nadere informatie

nummer 1, leerjaar 09/ 10 Schoolmagazine van Montessorischool Valkenbos

nummer 1, leerjaar 09/ 10 Schoolmagazine van Montessorischool Valkenbos nummer 1, leerjaar 09/ 10 Schoolmagazine van Montessorischool Valkenbos Van de redactie De Valkskrant is alweer een jaar oud. Maar de redactie is helemaal nieuw! Niet alleen nieuwe gezichten, we doen het

Nadere informatie

W i e b e n i k? S t e r k e v e r h a l e n o v e r m i g r a t i e

W i e b e n i k? S t e r k e v e r h a l e n o v e r m i g r a t i e W i e b e n i k? S t e r k e v e r h a l e n o v e r m i g r a t i e Inhoud Voorwoord 2 Verhalen niveau A2 5 Mijn levensverhaal 6 Van waar ik kom en over mijn leven 7 Ik ben R. Habibullah 8 Ik ben blij!

Nadere informatie

Recht of echt? Leesteksten waarin kinderrechten een rol spelen, voor kinderen van 10 tot 12 jaar (derde graad lager onderwijs)

Recht of echt? Leesteksten waarin kinderrechten een rol spelen, voor kinderen van 10 tot 12 jaar (derde graad lager onderwijs) Recht of echt? Leesteksten waarin kinderrechten een rol spelen, voor kinderen van 10 tot 12 jaar (derde graad lager onderwijs) COLOFON Auteurs Titel Het is beter zo... Ren voor je leven Als kippen zonder

Nadere informatie

N i e u w s b r i e f S i n t B e r n a r d u s s c h o o l Tweewekelijks nieuwsbulletin - tweeëntwintigste jaargang nr. 6

N i e u w s b r i e f S i n t B e r n a r d u s s c h o o l Tweewekelijks nieuwsbulletin - tweeëntwintigste jaargang nr. 6 N i e u w s b r i e f S i n t B e r n a r d u s s c h o o l Tweewekelijks nieuwsbulletin - tweeëntwintigste jaargang nr. 6 Data 03 december 2013 05 dec Sinterklaas op school 06 dec ADV groep 1 t/m 8 09

Nadere informatie

Hartelijk welkom! Namens het team van Kbs Kievitsloop willen wij graag de volgende leerlingen hartelijk welkom heten in onze school:

Hartelijk welkom! Namens het team van Kbs Kievitsloop willen wij graag de volgende leerlingen hartelijk welkom heten in onze school: Hartelijk welkom! Namens het team van Kbs Kievitsloop willen wij graag de volgende leerlingen hartelijk welkom heten in onze school: Groep 1/2b: Lendo Martina Jimenez Groep 6: Kevin den Braber 1 Wat gebeurt

Nadere informatie

PASEN, feest van de verwondering

PASEN, feest van de verwondering PASEN, feest van de verwondering DE SCHOOL Ze hoort thuis in dat rijtje van een wereld die onze verwondering waard is. Omdat er, in het dagelijks leven, wonderen gebeuren. Wonderen zijn ook de schoolwereld

Nadere informatie

Openingslied en verwelkoming : Op de melodie van Keer je weerom reuze, Zeg me je naam, duizend keren. Zeg me je naam, zeg je naam

Openingslied en verwelkoming : Op de melodie van Keer je weerom reuze, Zeg me je naam, duizend keren. Zeg me je naam, zeg je naam 1 mei 2002 Sint-Pietersschool Mazenzele Thema: Laat zien wat je kan en maak er wat van! Kinderen hebben tijdens een knutselnamiddag in de paasvakantie een portret geschilderd van een klasgenootje. Deze

Nadere informatie

De meester is net zo trots als wij. Ouders, kinderen en leerkrachten werken samen

De meester is net zo trots als wij. Ouders, kinderen en leerkrachten werken samen De meester is net zo trots als wij Ouders, kinderen en leerkrachten werken samen Inhoudsopgave 1. Leerkrachten, kinderen en ouders samen 4 Inleiding 2. Over echte ouders en clichéouders 5 Oordelen en

Nadere informatie