LICHTERVELDE GAAT VOOR EEN NIEUW SPEELPLEIN OP HET SPORTCENTRUM!

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "LICHTERVELDE GAAT VOOR EEN NIEUW SPEELPLEIN OP HET SPORTCENTRUM!"

Transcriptie

1 infoblad periodieke uitgave mei - juni 14 - nr. 19 LICHTERVELDE GAAT VOOR EEN NIEUW SPEELPLEIN OP HET SPORTCENTRUM!

2 Inhoud Voorwoord Voorwoord 2 Beste inwoner, Buitenspeeldag 2014 Meer en meer worden we geconfronteerd met wijzigingen in de natuur als gevolg van de opwarming van ons klimaat. Vorige week was ik toch wel heel verwonderd toen een ooievaar op het veld stond waar we aan het werk waren. Met zijn witte en zwarte veren hoog op zijn stelten stond hij tussen de meeuwen op zoek naar voedsel. Dit was een positieve kant van het verhaal. De voorspellingen duiden ons echter ook op droogteperiodes en grotere kansen op overstromingen. 2 Bibliotheek 3 Cultuur & toerisme 4 Openbare werken & Mobiliteit 4 Milieu Jeugd & Opvang 8 Sport 9 Politie 10 OCMW 11 Kunstacademie 12 OC De Schouw 12 Lokale economie 13 Personeelslid in de kijker 13 Varia Activiteitenkalender 15 Info 16 Als plaatselijk bestuur zijn we daarom steeds op zoek naar bijkomende plaatsen om in geval van nood water te kunnen bufferen. We beschikken reeds over een noodbufferbekken in de Bellestraat en we onderzoeken de kansen om deze oefening ook op andere plaatsen te kunnen toepassen. In samenwerking met de dienst waterlopen van de provincie zijn er een aantal simulaties voorgelegd die ons verder op weg helpen om concrete plannen op te maken. Hiermee wordt de eigen buffercapaciteit verhoogd tot meer dan kubieke meter of 20 miljoen liter. Waterbeheersingswerken blijft één van onze grote zorgen en krijgt de nodige aandacht van onze gemeente. We hopen deze plannen in de komende jaren ook effectief te kunnen uitvoeren om nog beter gewapend te zijn tegen felle onweersbuien. Jos Goethals Schepen van Openbare werken, Parken & plantsoenen, Patrimonium, Begraafplaatsen, Landbouw & platteland, Feestelijkheden Buitenspeeldag 2014 BUITENSPEELDAG Op woensdag 2 april vond de Buitenspeeldag ook in Lichtervelde plaats. Deze namiddag geen televisie, maar buiten spelen in de Huwynsbossen. Een organisatie van de dienst jeugd en opvang en de sportdienst. Bijna 350 kindjes en vele ouders en grootouders mochten we op deze namiddag verwelkomen. Stripverhalenzoektocht, vogelkastjes bouwen, koken in de modderkeuken, speurtocht, blote voetentocht,... Alle foto s vind je terug op de website of facebookaccount van Lichtervelde.

3 Bibliotheek Luc Haeghebaert - Tel PETER TERRIN IN DE SCHOUW LEZINGEN VOOR DE JEUGD Op donderdag 13 mei komt Peter Terrin op uitnodiging van de bibliotheek naar OC De Schouw. Terrin is een West-Vlaamse auteur ( Tielt, 1968) die in 2012 de AKO-literatuurprijs won met zijn roman Post Mortem. Deze AKO-literatuurprijs is één van de meest prestigieuze prijzen in het Nederlandse taalgebied. Op 13 mei wordt hij geïnterviewd door Lichterveldenaar Benedict Wydooghe. In het kader van het twintigjarige bestaan van de bib zijn reeds twee lezingen achter de rug. Op 14 februari gaf An Melis een lezing voor het tweede leerjaar. Het was een leuke namiddag waarbij An zich verkleedde als heks, toneel speelde, liedjes zong, tekeningen maakte en spelletjes speelde met de kinderen. Iedereen ging heel tevreden terug naar de klas. Op 1 april was Patricia David te gast voor het derde leerjaar. Graag voor 6 mei inschrijven via lichtervelde.be. Het inkomgeld bedraagt 2,5 euro voor leden van de bib en 3 euro voor niet-leden. Aan de deur betaal je respectievelijk 5 of 6 euro. OPNIEUW CINEBIB-EVENT IN CINEMA DE KEIZER Na het grote succes van vorig jaar komt er opnieuw een cinébib-event in cinema De Keizer. Noteer alvast de datum: donderdag 28 augustus. De film die geprogrammeerd staat is The Lunchbox, een Indische feelgood-film. Hiermee toont regisseur Ritesh Batia dat de Indische film veel meer is dan Bollywood. Meer nieuws volgt in het volgende infoblad. Binnenkort komen nog aan bod: Luc Embrechts, Brigitte Minne, verteltheater Muzix, Luc Descamps, Dirk Bracke en Marjolein Pottie. SLOTFEEST KINDER- EN JEUGDJURY Op 4 april vond het jaarlijkse slotfeest van de Kinderen Jeugdjury plaats. Alle kleuters van de vijf derde kleuterklassen en twintig kinderen van de lagere en secundaire school namen deel. Iedereen kreeg een geschenk en ook de begeleiders werden in de bloemetjes gezet. De winnaars: Groep 1 (kleuters): Nog een keer (Emily Gravett) Groep 2 (2de l.): De fantastische vliegende boeken (William Joyce) Groep 3 (3de & 4de l.): Munkel Trog (Janet Foxley) Groep 4 (5de & 6de l.): Spinder (Simon van der Geest) Groep 5 (1ste & 2de sec.): Het wonderkabinet (Brian Selzniek) 3

4 Cultuur & Toerisme Luc Haeghebaert Bart Vereecke - Tel.- Tel Het jumelagecomité op bezoek op de lokale Cichoreifeesten van de CCRA WELKOM IN HET JUMELAGECOMITÉ TOERISTISCHE BROCHURES Reeds een 6-tal jaar is de gemeente Lichtervelde gejumeleerd met de CCRA (Communauté de Communes D Audruicq). Dit zijn 15 gemeenten gelegen tussen Gravelines, Calais en Epèrlecques in Noord-Frankrijk. Er zijn gratis nieuwe toeristische brochures te verkrijgen op de dienst toerisme (lokaal 0.13) van het gemeentehuis: Als comité verzorgen we de contacten met de lokale verantwoordelijken en verenigingen. Daarnaast helpen we Lichterveldse verenigingen die een activiteit met een organisatie uit onze partnergemeente willen organiseren. Indien u het voelt kriebelen om ons te vervoegen graag een seintje naar ZET LICHTERVELDE GRATIS IN DE KIJKER OP FOCUS-WTV Vanaf mei zendt Westtoer op Focus-WTV 20 weken lang tv-spotjes uit, gemaakt met foto s die door kijkers genomen zijn tijdens fiets- en wandeltochten in West-Vlaanderen. Met de gratis mobiele applicatie West-Vlinderen of via de website kan je fiets- en wandelroutes op maat maken. Nieuw aan deze gratis applicatie is dat je onderweg foto s kunt nemen die de app omzet in een echte tv-spot. Alle spotjes komen op de website en wekelijks kiest Westtoer de mooiste spot uit. Op donderdag en vrijdag wordt de winnaar uitgezonden op Focus-WTV, met vermelding van de inzender en de locatie. Ga op pad, neem onderweg leuke foto s en zet zo Lichtervelde gratis in de kijker op Focus-WTV! 4 Genieten in het Brugse Ommeland 2014 Westhoekjes 2014 Op weg In Vlaamse Velden Logeren In Vlaamse Velden Toeristische vaarkaart Flanders Fields Troevenkaart Kust 2014 De Groote Oorlog in de Westhoek De Grote Oorlog Herdacht Toeristische WO I kaart Westhoek 2014 Leiestreek Kunstzomer 2014 Leiestreek Toeristische kaart 2014 Openbare werken & mobiliteit Joost Vanderhaeghe - Tel INNAME OPENBAAR DOMEIN Onder inname openbaar domein verstaan we het plaatsen van een container, plaatsen van een stelling op het voetpad of het uitvoeren van werken op het openbaar domein (bv aannemers die aansluitingen uitvoeren). Ook plaatsen van terrassen of obstakels op voetgangerszones zijn onderworpen aan reglementeringen. Op de inname van het openbaar domein is een belastingsreglement van kracht en moet er tijdig een aanvraag gebeuren. Deze formulieren zijn verkrijgbaar bij het onthaal op het gemeentehuis, de wijkpolitie of via Voor containers dient de aanvraag te gebeuren 12 kalenderdagen voor aanvang van de activiteiten. Andere innames van het openbaar domein moeten minstens 3 weken vooraf aangevraagd worden.

5 eit elde.be Milieu Franky Vanhaste - Tel Franky Vanhaste - Tel LICHTERVELDE GAAT VOOR EEN NIEUW SPEELPLEIN OP HET SPORTCENTRUM! Als Lichtervelde het meest aantal kilogram (per inwoner) lege batterijen en zaklampen inzamelt in de maand mei, winnen wij een nieuwe speeltuin! Doe mee! Breng lege batterijen en zaklampen naar één van de verzamelpunten: gemeentehuis, containerpark, Duiventil, zwembad, bibliotheek, scholen, Spar, Delhaize, Lidl, Fiems Electro, Paperclip, Fotografie Delameilleure, fietsen Johan, Optiek Vanoverschelde Doe actief mee tijdens het grote inzamelmoment op zaterdag 17 mei! Afspraak om 9.00 uur op Site Vancoillie, Statiestr 181, om in groep in te zamelen. We sluiten om 11 uur af met een glaasje. Hou op 17 mei alvast je lege batterijen bij de hand. We halen ze bij je op. Niet thuis? Zet ze klaar voor de deur! Meer info:

6 Milieu Franky Vanhaste - Tel ENERGIEJACHT SLUIT AF MET EEN GOED GEVOEL Energiejacht editie sluit af met een goed gevoel. Niet minder dan 20 gezinnen schreven zich in en 18 bleven volhouden om tijdens de periode december 2013 tot maart 2014 wekelijks hun energiemeters in te brengen. Tussentijds krijgen zij allerhande tips die de energiefactuur in dalende lijn bracht. De lokale energiemeesters Roger en Kurt stonden paraat om hun vragen deskundig te beantwoorden. De toppers wisten ruim 40 % van hun verbruik te reduceren. Energiemeesters Roger en Kurt blikken terug op een geslaagde campagne. HAAL EEN KIP IN HUIS MET KORTING EN BESPAAR JAARLIJKS 50KG AFVAL! Na jarenlang pionierswerk te hebben verricht met de (afval)kippenactie, zijn we verheugd dat het initiatief werd overgenomen door de intercommunale MIROM. Ook onze gemeente sluit zich aan bij dit project. Wist je dat een kip jaarlijks 50kg keuken- en tuinafval verorbert? En dat je jaarlijks 200 verse eieren in de plaats krijgt? Kippen brengen leven in de tuin en zorgen ook voor minder afval. Met onderstaande kortingsbon geniet je bij één van de deelnemende handelaars van 15 mei tot en met 30 juni 1 euro korting op de aankoop van een kip. Met de bon kan je maximum 3 kippen kopen. Contacteer de handelaar op voorhand om je bestelling door te geven. Een gezin kan slechts één keer gebruik maken van de bon. Meer weten over kippen? Kom langs naar één van de gratis infosessies of surf naar en 6 ontdek hoeveel ruimte kippen nodig hebben, welk hok je best voorziet, hoe je kippen verzorgt etc mei om 19u in O.C. De Stekke, Sint-Maartensplein 12 in Moorsele - 21 mei om 19u in cc De Brouckere, Aartrijkestraat 6, Torhout - 12 juni om 19u in MIROM Roeselare, Oostnieuwkerksesteenweg 121, Roeselare. Inschrijven kan via of bel Deelnemende handelaars in de buurt van Lichtervelde: Spanhove Center, Bruggesteenweg 110, Hooglede, Maro, Kerkstraat 32, Hooglede, Dierenshop Schellens, Bruggesteenweg 2, Hooglede, Tuincentrum Vandamme (aveve), Bruggestraat 105, Torhout,

7 Milieu Franky Vanhaste - Tel ZONDER (PESTICIDEN) IS GEZONDER! MET BELGERINKEL NAAR DE WINKEL Ongewenste dieren of planten in jouw tuin bestrijden? Dat doe je beter niet met pesticiden. Gebruik hiervoor een andere bestrijdingsmethode, zonder chemische producten. Vermijd ook het gebruik van pesticiden op je terras of oprit. Met Belgerinkel naar de Winkel, dat is dit jaar elke dag winnen! Doe van zaterdag 26 april tot zaterdag 31 mei met de fiets of te voet boodschappen bij een Lichterveldse handelaar en maak elke dag kans op mooie prijzen. Inwoners die zich voor hun boodschappen te voet of met de fiets verplaatsen, dragen bij aan de leefbaarheid van Lichtervelde. Onze gemeente wordt hierdoor rustiger, veiliger en aangenamer om in te vertoeven. Vanaf 1 januari 2015 gebruikt de gemeente geen vervuilende pesticiden meer voor het beheer van parken, bermen, straten, kerkhoven, speelpleinen, enz. We schakelen dan volledig over op milieuvriendelijke bestrijdingsmethodes. Het nieuwe decreet Duurzaam pesticidengebruik bepaalt namelijk dat pesticidengebruik moet vermeden worden, om de volksgezondheid en het leefmilieu beter te beschermen. BIJ ZONDERE NAMIDDAG Op 15 juni vindt Bij zondere namiddag plaats op het binnenplein van de site Vancoillie. Tuinhier, Velt, Compostmeesters en de Minaraad slaan er vanaf uur hun tenten op. Deze namiddag staat volledig in het teken van de bijen. Op de binnenkoer worden er diverse workshops, infostanden en een bloemenverkoop opgezet. Er is ook een gelegenheidscafé in de honingpot. Tijdens de namiddag kan men op eigen tempo een fietsroute rijden met diverse interessante halteplaatsen. Deelname is gratis en we voorzien leuke prijzen. Wie van 26 april tot 31 mei bij een deelnemende handelaar winkelt, met de fiets of te voet, ontvangt dit jaar geen stempel op een spaarkaart maar een Belgerinkel-lot met een unieke code. U registreert dit lot op en maakt zo kans op één van de prijzen uitgereikt over heel Vlaanderen. Iedere rit naar een deelnemende handelaar is een nieuwe kans om een prijs te winnen! En heeft u tijdens de campagneperiode nog niet gewonnen? Niet getreurd, u maakt dan nog steeds kans op de unieke Achielle retro-fiets en andere mooie prijzen, exclusief voorbehouden voor Lichterveldse deelnemers. Hou de deuren van onze lokale handelzaken vanaf eind april goed in de gaten. Hangt hier een Belgerinkel-affiche, en bent u te voet of met de fiets? Aarzel dan niet om uw Belgerinkel-lot te vragen. In samenwerking met UNIZO en Gezinsbond. ZWERFVUILACTIE Op 5 april was er de jaarlijkse zwerfvuilactie. 107 deelnemers van 11 Lichterveldse organisaties staken hun schouders onder dit initiatief en haalden samen 675 kilo afval op. Dit is minder dan de voorbije jaren, maar elke kilo zwerfvuil is er ééntje te veel! Dank aan alle deelnemers! 7

8 Jeugd & Opvang Griet Serroels - Tel / Elien Cappon - Tel IBO DE DUIVENTIL DE SPEELPLEINWERKING ZOMERT Annelies Verstraete loopt stage in het IBO. Ze deed een tevredenheidsmeting bij de ouders die gebruik maken van de opvang. De resultaten zijn verwerkt en er zijn reeds acties aan gekoppeld. Speelpleinwerking De (B)engels opent tijdens de zomervakantie opnieuw haar deuren. Alle kinderen van 6 tot 14 jaar zijn elke dag welkom van 8.15 tot uur. Telkens wordt er gespeeld en geravot rond een bepaald thema. Op woensdag gaan we steeds aan het werk met keuzeactiviteiten. Daarnaast werd er ook een project uitgewerkt om kinderen meer ontdekmogelijkheden te geven in de tuin. Twee grote haspels met boomstronken zijn de ideale tafel en stoelen! Een hindernispadje stelt het evenwicht van de kinderen op de proef. Er zijn ook werkzaamheden in de tuin gebeurd: een pad rond de zandbak, een fietsparcours en valmatten onder het klimrek. Tenslotte is een beveiliging op de toegangsdeur geplaatst. Dank aan de technische dienst voor de vlotte uitvoering. Om de dienstverlening verder te optimaliseren is de coördinator, Griet Serroels, iedere 2de donderdag van de maand aanwezig in De Duiventil tot sluitingsuur, in het schooljaar is dit van tot uur, in de vakantie is dit telkens van tot uur. Uiteraard is De Duiventil ook tijdens de zomervakantie open. Inschrijven is nodig en kan vanaf maandag 2 juni via mail be of door de inschrijffiches binnen te brengen in De Duiventil of op het gemeentehuis. Tijdens de zomervakantie zijn we gesloten van maandag 21 juli tot en met vrijdag 25 juli, alsook op vrijdag 15 augustus. We zijn ook nog steeds op zoek naar animatoren voor de zomervakantie. Word je dit jaar 16 of ben je al wat ouder? Dan is animator op het speelplein iets voor jou! Inschrijven: mail naar WEEK VAN DE OPVOEDING: MOEILIJKE ETERS donderdag 15 mei, uur, De Ploeg, 2 euro Elk jaar, van 16 tot 23 mei, is er een Week van de Opvoeding. Dit jaar is het thema opvoeden in beweging waarbij opvoeden met een gezonde levensstijl centraal staat. Op donderdag 15 mei zal Heidi Deboosere het hebben over moeilijke eters. In veel gezinnen is de maaltijd een belangrijk sociaal moment. Als kinderen problemen hebben met eten, kan dat samengaan met heel wat emotie, ongemak of conflict. Ouders maken zich zorgen. Eten ontaardt soms in een strijd. Hoe ga je daar best mee om? Kan je eetproblemen voorkomen? En hoe kan je eten stimuleren zonder te forceren? Op deze vragen krijg je die avond een antwoord. Inschrijven: , of De Ploeg. Org: De Gezinsbond, Opvoedpunt Lichtervelde en De Ploeg 8

9 Sport Koen Vanhoutte - Tel RECREATIEF VOLLEYTORNOOI LADY S NIGHT Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de sportraad op 3 mei een volleytornooi. Heb je zin in een leuke, sportieve dag samen met je vrienden of familie? Schrijf jullie dan zeker in. Om uur start de eerste wedstrijd. Alle dames zijn op vrijdag 13 juni van harte welkom om in een leuke, ontspannen sfeer te komen genieten van een 3-tal hippe sporten, een lekkere maaltijd met drankje en enkele danspasjes achteraf. Er is keuze uit 9 sporten (Piloxing, BBB new style, aquafitness, buikdans, ). De folder verschijnt binnenkort op Kostprijs (all-in): 18 euro. Deelnameprijs: 20 euro per ploeg, vooraf te betalen. Bij deelname wordt 10 euro teruggegeven. SPORTKAMP Van 30 juni tot 4 juli is er een omnisportkamp van 9.00 tot uur en van tot uur. Er is opvang over de middag. Het is bedoeld voor jongeren vanaf het vierde leerjaar (ook zij die in september het vierde leerjaar starten) tot en met het tweede middelbaar. Op dinsdag 1 juli bezoeken we met onze sportkampers een kriebelsporthappening in Brugge, waar naar hartenlust een veertigtal sporten kunnen geproefd worden. Prijs sportkamp all-in: 23 euro voor inwoners, 28 euro voor niet-inwoners. Indien er plaatsen vrij zijn op de bus, kunnen nietingeschrevenen, mits betaling van 7 euro, mee naar de Kriebeldag. We vertrekken op het sportcentrum om 8.00 uur. De thuiskomst is voorzien rond uur. SPORTWEEK VOOR SENIOREN Van 2 tot en met 6 juni kunnen de ouderen hun sporthart luchten. Alle 50-plussers zijn van harte welkom om te proeven van allerlei sporten. Deelnemen kan op elk niveau. Verdere info volgt later via de verschillende seniorenorganisaties. START TO SWIM Zwemmen is leuk en gezond op elke leeftijd maar hoe begin je eraan? En nog belangrijker, hoe hou je het vol? De actie Start To Swim geeft je alvast een duwtje in de rug. De redder helpt je graag op weg. Meer info: SLUITINGSDAGEN ZWEMBAD Het zwembad is gesloten op: 1 en 29 mei, 8 en 9 juni, 11 juli en van 20 tot en met 27 juli. NIEUWSBRIEF Wie de nieuwsbrief sport wenst te ontvangen of zelf een (sportgerelateerd) artikeltje erin geplaatst wil zien, kan een mailtje sturen naar be met vermelding nieuwsbrief. 9

10 Politie Tel VERLIES VAN DOCUMENTEN: WAT MOET IK DOEN? Verlies identiteitskaart: Wanneer u de Belgische nationaliteit heeft en het gaat enkel om het verlies van uw elektronische identiteitskaart, kunt u eenvoudig terecht bij de bevolkingsdienst van uw woonplaats. Het is niet nodig om hiervan aangifte te doen bij de politie. Bij diefstal dient u wel steeds aangifte te doen bij de politie. Indien u niet onmiddellijk aangifte kunt doen bij de politie, bel naar Docstop op Verlies of diefstal van uw rijbewijs: Doe steeds aangifte bij de politie. U krijgt een attest van verlies of diefstal waarmee u zich best zo snel mogelijk naar de dienst rijbewijzen van uw woonplaats begeeft. Het attest dat afgeleverd wordt door de politie vervangt het rijbewijs niet! Verlies of diefstal van uw bankkaart: Doe zo snel mogelijk aangifte bij de politie. U zult de nodige attesten verkrijgen. U kunt niet onmiddellijk aangifte doen bij de politie? Bel dan naar CARDSTOP op Uw kaart wordt onmiddellijk definitief geblokkeerd zodat er geen misbruik kan worden van gemaakt. Verlies of diefstal van uw inschrijvingsbewijs: De eigenaar dient altijd aangifte te doen bij de politie. Het voertuig waarvoor het inschrijvingsbewijs werd afgeleverd, moet steeds door de politie gecontroleerd worden op de juistheid van het chassisnummer. Pas wanneer het voertuig werd gecontroleerd, kunt u een attest bekomen. Met dit attest kunt u vervolgens via de Dienst Inschrijving Voertuigen een nieuw inschrijvingsbewijs aanvragen. Belangrijk: Een inschrijvingsbewijs is eigendom van de persoon op wiens naam dit werd afgeleverd. Bij de particuliere verkoop van een voertuig is de verkoper verplicht u de nodige boorddocumenten mee te geven (gelijkvormigheidsattest - inschrijvingsbewijs - voertuig gekeurd voor verkoop met toevoeging van een carpass). Als de verkoper dit niet wil of kan, raden wij dan ook af dit voertuig te kopen: u bent dan immers niet zeker van de herkomst van het voertuig. De keuring van een voertuig voor verkoop moet gebeuren door (en op kosten van) de verkoper. Hierdoor bent u meer verzekerd wat betreft de kilometerstand en de technische staat van het voertuig (carpass). Verlies of diefstal van uw nummerplaat: U dient steeds aangifte te doen bij de politie. Dit voorkomt immers dat er verder misbruik wordt gemaakt van uw nummerplaat. Met het attest dat u verkrijgt van de politie, kunt u vervolgens via de Dienst Inschrijving Voertuigen een nieuwe nummerplaat aanvragen. Opgelet: Bij aangifte van verlies of diefstal van een nummerplaat, wordt deze onmiddellijk geseind. Dit betekent dus dat u deze nummerplaat niet meer mag gebruiken op het voertuig. U moet afwachten tot u uw nieuwe nummerplaat heeft vooraleer u zich terug met het voertuig kunt verplaatsen. Meer info kunt u terugvinden via: VOLG DE POLITIEZONE REGIO TIELT NU OOK OP TWITTER Om de externe communicatie beter uit te bouwen wil de politiezone Regio Tielt naast de website (www.pzregiotielt. be) ook via sociale media bereikbaar zijn. Wenst u op de hoogte te blijven van het nieuws in de politiezone Regio Tielt, wilt u als eerste weten waar snelheidscontroles plaatsvinden, wilt u graag snel de resultaten kennen van alcoholcontroles,... volg de politiezone dan Naast deze info zal twitter ook gebruikt worden om preventietips over te maken.

11 OCMW Kris Vandenbussche - Tel Bezoek aan Diksmuide ZOMERACTIVITEITEN IN DE PLOEG maandag 5 mei: bezoek gezond huis in Oostende woensdag 7 en 21 mei, 4 en 18 juni: breiclub vrijdag 9 mei: optreden Ludo Ghielens (gratis activiteit n.a.v. 2-jarig bestaan De Ploeg) donderdag 15 mei: voordracht Moeilijke eters i.s.m. Opvoedpunt en Gezinsbond vrijdag 16 mei: uitstap Hoeve ter Kerst (uitstap vrouwen) woensdag 21 mei en 18 juni: tea room namiddag donderdag 22 mei: voordracht Georges Deroo: Afghanistan dinsdag 27 mei: geheugentraining i.s.m. Okra woensdag 28 mei en 25 juni: groepsgesprek mantelzorgers woensdag 11 juni: uitstap OPCD (uitstap mannen) vrijdag 13 juni: zomerbingo vrijdag 20 juni: DJ Rita donderdag 26 juni: voordracht Georges Deroo: Brazilië Verder kan je ook de 1ste donderdag van de maand lijndansen. De 3de dinsdag van de maand spelen we koersbal. Ook onze vertrouwde activiteiten zoals koken, patchwork-, kalligrafie- en crea-atelier blijven op post. Voor meer info of voorstellen: Els Denolf, Statiestraat 80, , TAAL OP REIS ERGO AAN HUIS De zomer komt eraan Voor je op vakantie vertrekt, kan je terecht in De Ploeg voor een kortlopende cursus Spaans en/of Engels voor op reis. Dit gebeurt i.s.m. CVO Roeselare. Spaans: maandag van 9.00 tot uur (5/5, 12/5, 19/5, 26/5 & 2/6) Engels: vrijdag van 9.00 tot uur (9/5,16/5, 23/5, 6/6 & 13/6) Wil je weten of dit iets is voor jou? Kom dan naar de gratis proefles op 28/4 (Spaans) en 2/5 (Engels). Meer info: Els Denolf of Ergo aan huis wil helpen om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen. Indien je kleine of grote problemen ervaart tijdens dagelijkse activiteiten kan de ergo gratis bij je langskomen om ergotherapeutisch advies te geven: Hulpmiddelen (verhoogde toiletbril, ) Aanpassingen (drempelbruggen, traplift, ) Praktische tips (losliggende tapijten verwijderen, ) Het huisbezoek en advies kosten u niets. Indien er aanpassingen of hulpmiddelen worden aangekocht, betaal je de aankoopprijs van het materiaal. Meer info: Veerle Cools of 11

12 Kunstacademie Lichtervelde INFOSCHOOLJAAR KUNSTACADEMIE Algemeen Beeldende Vormingschooljaar Lichtervelde In deze lessen bouwen we verder op de natuurlijke EINDEJAARSEXPOSITIE creativiteit en fantasie die ieder kind in zich heeft. In de lessen Algemeen Beeldende Vorming bouwen Elk schooljaar wordt afgesloten met een tentoonstelling we verder op de natuurlijkebegeleiding creativiteit en fantasie die professionele met een selectie van werkjes van het afgelopen schooljaar. Onder van leerkrachten kan ieder kind in zich heeft. Onder begeleiding van profesdeze expositie kan gratis bezocht worden. sionele leerkrachten kan elk kind op zijn niveau een eenkom gerust eens langs. elk kind op zijn niveau artistieke kunstzinnigheid en artistieke kunstzinnigheid en vaardigheid ontwikkelen. Verschillende materialen zoals klei, verf, papier-maché, Locatie : In de lokalen van de SASK vaardigheid ontwikkelen met verschillende materialen kleurpotloden, enz... worden gebruikt. Statiestraat 105, Lichtervelde Open : zaterdag 21 juni van 10u tot 16u zoals klei, verf, papier-maché, kleurpotloden, enz.... LESUREN (per geboortejaar) ALGEMEEN BEELDENDE VORMING Lichtervelde, Statiestraat 105 Wilt u de expo met uw klas bezoeken? Dit kan op donderdag 19 of vrijdag 20 juni 2014, maak hiervoor een afspraak: SASK - Leenstraat 14 - Roeselare Lesuren (per geboortejaar) - Statiestraat u u u woensdag u u u u 16.20u u woensdag u. Er is ook eindejaarsexpo in Roeselare van alle opties voor 13.20u u jongeren en volwassenen, zie info op onze webstek woensdag u. INSCHRIJVINGEN woensdag u. Vanaf maandag 16 juni 14 om 18u kan er ingeschreven woensdag u. worden via de website Wie geen internet heeft, kan telefonisch contact opnemen. Gegevens en uren zijn onder voorbehoud woensdag woensdag woensdag woensdag woensdag De nieuwe inschrijvingstarieven zijn vanaf eind mei te raadplegen op Inschrijvingsgeld is fiscaal aftrekbaar tot 12 jaar. Eindejaarsexpositie - lokalen SASK, Statiestraat 105 Wij aanvaarden ook cultuurcheques Edenred & Sodexo Elk schooljaar wordt afgesloten met een tentoonstelling met een selectie van werkjes. Deze expositie kan gratis bezocht worden. Open: zaterdag 21 juni van tot uur De expo met uw klas bezoeken? Dit kan op 19 of 20 juni, maak hiervoor een afspraak: SASK, Leenstraat 14, Roeselare, , Er is ook eindejaarsexpo in Roeselare, info op onze website. * alle gegevens en uren zijn onder voorbehoud van wijzigingen Inschrijvingen: Vanaf 16 juni om uur kan er ingeschreven worden via Wie geen internet heeft, kan telefonisch contact opnemen. De nieuwe inschrijvingstarieven zijn vanaf eind mei te raadplegen op Inschrijvingsgeld is fiscaal aftrekbaar tot 12 jaar. Wij aanvaarden cultuurcheques Edenred & Sodexo. VACATURE 12 Toezichter muziekschool filiaal Lichtervelde 3u/week (vrijdag van tot u.) Aanvang 09/2014. Als toezichter staat u oa in voor de opvang van de leerlingen en het begeleiden van diverse activiteiten. U werkt samen met 2 collega s. De volledige functiebeschrijving en verloning kan u opvragen bij de dienst personeel van de gemeente. Indien interesse antwoorden voor 31 mei OC De Schouw WAAR STAAT DE SCHOUW Je bent nu in de Schouw En je komt voor de show Een luisterrijk gebouw Een creatieve know-how! Kom straks beleven wat hier is te zien Muziek en theater, zang en poëzie Vrienden als spiegelbeelden Je zit stil en beweegt je lacht zo helder Het centrum ben jezelf Wat hier vroeger is geschied dat is fenomenaal Bieren Magriet limonade Greta aqua speciaal Joseph Debaillie werd een genie in Lichtervelde Construeerde alles dicht, maakte alles te gelde De Wasserij en strijkerij deden het Wonderklaar Napolitaanse Appartementen in stijl een exotisch gebaar Een sensueel stortbad kon jongeren vertederen Ze gluurden naar t ander geslacht om hun kennis te verbeteren De Schouw wordt het centrum tussen de Platse en de Statie Den Accordeon, de Schouw, t Hof, de site en den tunnel derbie Wordt de Statiestraat met fraaie appartementen Statielaan En zo gezien kan het ons niet ontgaan Lichtervelde wordt Vlaanderens mooiste dorp!!! Lichtervelde 18 januari 2014 Samengesteld en gezongen, bij de opening van Ontmoetingscentrum De Schouw, Frans Vanzieleghem en Stefaan De Pouvre (Academie Ieper diatonisch accordeon). Lichterveldenaar Frans Vanzieleghem maakte ook bij de opening van andere gebouwen, zoals het huis Vancoillie, een gelegenheidslied.

13 Lokale economie Elsie Labens - Tel Varia HERDENKING TERECHTSTELLING Herdenking terechtstelling Lichterveldse politieke gevangenen in Wolfenbüttel in 1944 Programma zondag 15 juni: u.: bijeenkomst aan gemeentehuis en optocht naar de kerk met de vlaggendragers u.: plechtige herdenkingsdienst, aangepaste liederen met Te Velde en het Vaderlands lied u.: hulde aan het monument voor de kerk met bloemenneerlegging, Last Post, Vaderlands lied en hymne Vlaamse gemeenschap u.: ontvangst in het gemeentehuis en receptie voor de genodigden 125 ONDERNEMERS OP 5 de LOT Op 20 maart vond het 5 de Lichtervelds Ondernemerstreffen plaats, een organisatie van het Gemeentebestuur en het Lichtervelds Economisch Forum. Dit jaar was All Drinks Bevernagie gastheer. Tussen het verhaal van marketeer Kurt Ostyn en lokale info en cijfers door zorgde Henk Boucquez voor een gesmaakt humoristisch intermezzo. Aansluitend volgde een netwerkmoment waar verder kon nagepraat worden. Op de foto herkent u van links naar rechts Sandrina Dos Santos Gomes (Humanizer BVBA), Jan Tytgat (Tygat Kleding), Guido Vanwalleghem (gemeenteraadslid), Brecht Muylle (Manus Interieur) en Luc Degandt (LEF). Personeelslid in de kijker OLIVIER VAN DER HEYDEN Olivier is sinds maart 2012 tewerk gesteld in het Sociaal Huis van Lichtervelde op de algemene sociale dienst. Hij werkt als maatschappelijk assistent sedert 1996 en vindt grote voldoening in bieden van begeleiding en ondersteuning aan mensen op diverse levensdomeinen. De combinatie, veel sociale contacten afgewisseld met administratieve taken, maakt het voor hem een uitdagende job. Olivier is gehuwd met Ann Gunst en heeft twee zoontjes Seppe (6) en Lowie (4). Zijn hobby s zijn fietsen en reizen. WIL JE STOPPEN MET ROKEN? Op 31 mei is het Werelddag zonder Tabak en dus de ideale stopdatum om de sigaretten vaarwel te zeggen. Als je een stoppoging plant, moet je je goed voorbereiden. Hier kan je terecht voor hulp: Gebruik telefonische begeleiding via Tabakstop ( of Zoek online hulp op Nu ook beschikbaar als een gratis mobiele versie in de Appstore en op Google Play Store. Maak gebruik van de gedeeltelijke terugbetaalde hulp bij een tabakoloog of huisarts. Het aanbod vind je op Veel succes bij het stoppen met roken! JUBILEA Diamant Roger Geerlandt en Alice Packet , Wulleputstraat 21, gehuwd op Goud Michiel Verhaeghe en Rosa Pattyn , Hoogwielkestraat 29, gehuwd op Guido Depla en Godelieve Ramboer , Torhoutstraat 83, gehuwd op Gabriel Deblaere en Mariette De Meulenaere , Potteriestraat 17, gehuwd op Antoon Haelewyn en Ivette Boussauw , Torhoutstraat 109, gehuwd op Walter Vanderhaeghen en Rosa Denoo , Duifhoekstraat 15, gehuwd op Joris Vereecke en Maria Vanderper , Kernemelkputstraat 1, gehuwd op Romain Seynaeve en Jeanette Van Colen , Oude Bruggeweg 44, gehuwd op Raphaël Debeuf en Rosa Godderis , Koolskampstraat 31, gehuwd op

14 Varia RECHT OP EEN VRIJETIJDSKORTING? STRATENKUBBTORNOOI Sociaal Huis Lichtervelde wil iedereen de kans geven om deel te nemen aan activiteiten van jeugd- en sportverenigingen, de tekenacademie en stedelijke academie voor muziek en woord. Als je voldoet aan bepaalde voorwaarden wordt 50% van het lidgeld, kampgeld, terugbetaald. Voor meer info neem contact op met Nele Sinnaeve, Sociaal Huis, Statiestraat 80, Zin in een partijtje KUBB met buren en vrienden, neem dan deel aan het eerste Lichtervelds stratenkubbtornooi, een organisatie in het kader van Lichtervelde, Fair Trade Gemeente. Het tornooi vindt plaats op zondag 22 juni op het gemeentelijk sportplein. Start om uur. Inschrijven kan met 3 à 6 spelers via of invulformulier aan het mobiel stratenplanbord. Deelnameprijs per ploeg bedraagt 10 euro. (gratis drankje voor ieder teamlid inbegrepen). Er kan ingeschreven worden met meerdere teams per straat. Kinderen zijn meer dan welkom en spelen hun eigen wedstrijdjes. Honger of dorst hoef je niet te lijden want er is een drank- en pastabar aanwezig. De hoofdprijs is een fair trade receptie voor de straat van het winnend team. ZITDAGEN BELASTINGSAANGIFTE De federale overheidsdienst Financiën laat weten dat de hulp bij het invullen van aangiftes personenbelasting dit jaar niet meer in Lichtervelde plaats vindt. Er wordt een uitgebreidere dienstverlening voorzien in het kantoor van de belastingen te Torhout, Burg 28. Zij voorzien in de maand juni langere vrije openingsmomenten ( u.). Er kan ook een afspraak gemaakt worden voor of na de kantooruren. BEBLOEMINGSWEDSTRIJD 2014 Het gemeentebestuur richt een tuinprijskamp in voor alle inwoners van de gemeente, Tuinhier (vroeger Volkstuin) staat in voor de organisatie. Er zijn verschillende categorieën voorzien: kleine of grote voortuin, gevel- en bedrijfsverfraaiing. Het gemeentebestuur wil streven naar een fraaiere, bloemrijke gemeente en wil hiervoor zijn inwoners bekronen. Wenst u deel te nemen, gelieve dan onderstaand strookje in te vullen en binnen te brengen in het gemeentehuis of in de brievenbus te deponeren bij de voorzitter van Tuinhier, Freddy Van Iseghem, Stegelstraat 71 voor zaterdag 5 juli. Ondergetekende wenst deel te nemen aan de gemeentelijke bebloemingswedstrijd Naam: Straat: Handtekening, 14 NIEUWS VANUIT DE WOONDIENST De Vlaamse dakisolatienorm treedt in werking op 1 januari Als minimumnorm wordt een R-waarde dakisolatie van 0,75m² K/W genomen. Dit stemt overeen met een laag isolerend materiaal van 3 à 4cm (maar dit verschilt naargelang het isolatiemateriaal). Er wordt best niet gewacht met isoleren want nu kan nog maximaal beroep gedaan worden op de premie van Eandis, de belastingvermindering en het sociaal dakisolatieproject voor huurwoningen. De Vlaamse regering heeft beslist om investeringen in isolatie extra aan te moedigen met een combipremie. Dat is een energiepremie voor wie tegelijk zijn muren isoleert en de ramen vervangt. Door muren en ramen tegelijk aan te pakken, daalt niet alleen de CO2-uitstoot maar ook de energiefactuur van je woning. Vergeet ook de andere premies niet! Informeer zeker of u recht hebt op de verbeteringspremie of de renovatiepremie van Wonen Vlaanderen. Alsook kunt u een goedkope lening (max. 2%) voor energiebesparende maatregelen aanvragen via de woondienst. Meer info: Woondienst regio Roeselare - Annelies Hommez Zitdag: elke dinsdag van tot uur in het Sociaal Huis, Statiestraat 80 te Lichtervelde

15 Activiteitenkalender De volgende editie verschijnt in de week van 23 juni De gegevens voor de activiteitenkalender moeten binnen zijn tegen 28 mei MEI Do 1 - Jin Kubb n Sportplein - Org. Jins, t.v.v. hun buitenlands kamp Inschrijven: (15 euro/ploeg) Info: Za Camp Crowder, treffen militaire voertuigen en tentenkamp Org. The smoking devils Info: - Vr 9 - Infoavond middenschool Sint-Rembert Voor alle leerlingen uit het 6 de leerjaar met hun ouders Margarethazaal, en u. Org. Middenschool Sint-Rembert, afdeling Lichtervelde Info: limisr.weebly.com Za 10 - Zomerfeest met barbecue en optreden Loodsen Walter Boret, Kasteelstraat vanaf 19u Org: Open VLD Lichtervelde Info: Zo 11 - Moederdagconcert Org. K.H. de Burgersgilde en JEL u. - OC De Schouw Info: - Zo 11 - Moederdagontbijt Margarethazaal (Marktstraat, ingang Vlot ) vanaf 8.00 u. Kaarten (-12j: 6 euro - vw: 8) enkel voorverkoop in de Wereldwinkel - bij de owwjongeren of via 0477/ Org. Oxfam Wereldwinkeljongeren Di 13 - Interview Peter Terrin Meer info: zie pg 3 Vr 16 - Volkstuin - Minder gekende groenten en hun belang in de voeding Voordracht door Brigitte Druwé Refter gemeentelijke basisschool Het Beverbos Info: F. Van Iseghem, Stegelstraat Za 17 - De Margrietestappers - Houtwaltocht - Wisselbekertocht OC De Schouw tot u. Deelname leden: 1, niet-leden: 1,50 Info: Zo 18 - Voorjaarsuitstap Kon. Fanfare Sint-Cecilia De Zwaan door het centrum van de gemeente vanaf u. Info: - Vr 30 - The Delta De Schouw OC De Schouw, u. - Tickets: vvk 18 - add 22 Org. Delrockfest JUNI Za 1- rommelmarkt Essestraat/E. Claeslaan met gratis standplaatsen Org.: bewoners Essestraat/E. Claeslaan Info: Marian of Stefanie of A. Bruynooghe Wo 4 - De Margrietestappers - 13 Midweektocht rondom Zwevezele Start: De Oude Wissel Zwevezele 8.00 tot u. Deelname leden: 1, niet-leden: 1,50 Vr 6-19 de Veldkermesse Feesttent, in de Oude Bruggeweg aan de Breeden Steeger u. - Levend voetbalspel per ploeg - inkom gratis Org. Feestcomité Veldkermesse - Info: Kaarten zijn te koop bij MC Avanti, De Veldknappers, G. Deproost R. Decock R. Priem Za 7-19 de Veldkermesse 9.00 u.: Vinkenzetting grote prijs Gabriël Kindt & Els Kindt 300 prijzen, trofeeën, gratis tombola vanaf u.: grote prijs vloerwerken H. Bogaert Tavernier/vloerservice.be: wielerwedstrijd voor recreanten/ wielertoeristen (org. LFT) Zo 8-19 de Veldkermesse 9.00 u.: schieting op de liggende wip vanaf u.: grote vedettenparade met optredens van: Danny Brendo, De Alpenzusjes, David van Dyck, Christoff & Lindsay, Herbert, Laura Lynn, Willy Sommers, De Romeo s vvk: 17 (+ 1 verzendingskosten) add: 20 (kinderen -12 gratis) Ma 9-19 de Veldkermesse vanaf u.: feestnamiddag voor de derde leeftijd met gratis optreden van Cindy & Jimmy Davis en Dave Davis - gratis toegang en gratis pannenkoek met koffie Vr 13 - Volkstuin - Alle aspecten vetplanten en hosta s Voordracht door Michel Deseure Info: F. Van Iseghem, Stegelstraat Vr 13 - Lady s Night - Meer info: zie pg 9 Za 14 - World Knit in Public Day breien op openbare plaats - Site Vancoillie u. Org. Curieus-L Za 14 - Hesp aan het spit Papes Pitten, Weststraat 56 vanaf 19 u Bijdrage: volwassenen 18 - kinderen tot 12 jaar 10 Org. Fario Flyfishing Club Zo 15 - Herdenking terechtstelling - Meer info: zie pg 13 Za 17 - Een speelplein voor Lichtervelde Meer info: zie pg 5 Zo 22 - Stratenkubbtornooi - Meer info: zie pg 14 Za 28 - Wielerwedstrijd 2 grote prijs feestzaal Turfhauwe voor nieuwelingen Org.: Koninklijke wielrijdersbond FLANDRIA Start: Ketelbuiserstraat t.h.v. Kasteelstraat om u. Aankomst: Kasteelstraat t.h.v. feestzaal Turfhauwe Zo 29 - Smultoer Culinaire fietstocht Cultuurvereniging De Burgersgilde vzw Vertrek: u. OC De Schouw - Kaarten enkel VVK à (< 12j) bij Café De Burgersgilde, Decuypere Tankstation, Keurslager Vanderper, Crelan Vanderper Info:

16 Info gemeente Lichtervelde Politiezone Regio Tielt, wijkdienst Lichtervelde, Burg. Callewaertlaan 1 T Maandag: 8.00 tot u. - Dinsdag: 8.00 tot u. - Woensdag: tot u. Donderdag: 8.00 tot u. - Vrijdag: 8.00 tot u. - Zaterdag: 8.00 tot u. - Buiten de bureeluren en voor dringende gevallen 101 Administratieve diensten, Marktplaats 2 T F Maandag: 8.30 tot u. - Dinsdag: 8.30 tot u. - Woensdag: 8.30 tot u tot u. Donderdag: 8.30 tot u. - Vrijdag: 8.30 tot u. - Zaterdag: 9.00 tot u. (enkel Bevolking en Burgerlijke Stand) Sociaal huis - OCMW, Statiestraat 80 T Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag: 8.00 tot u. In de namiddag op afspraak Woonwinkel (alles over (ver)bouwen en huren): elke dinsdagnamiddag: tot u. Lokaal Dienstencentrum De Ploeg, Statiestraat 80 T Iedere dag (ook tijdens weekend): tot u. Containerpark, Koolskampstraat 84 T F Maandag: 9.00 tot u. (KMO) tot u tot u. Dinsdag: - - Woensdag: 9.00 tot u tot u. Donderdag: - - Vrijdag: 9.00 tot u tot u. Zaterdag: 8.00 tot 9.00 u. (KMO) 9.00 tot u. Gesloten op zon- en feestdagen. Aanmelden tot een kwartier voor sluitingstijd. PWA - D.O.L./S.O.L., Statiestraat 1 T Openingsuren Strijkatelier Kantoor Maandag: 7.30 tot u tot u. & tot u. Dinsdag: 7.30 tot u tot u. & tot u. Woensdag: 7.30 tot u tot u. & tot u. Donderdag: 8.00 tot u tot u. & tot u. Vrijdag: 7.30 tot u tot u. Nuttige telefoonnummers Bibliotheek: Tel Sportcentrum: Tel De (B)engels sportcentrum: Tel IBO De Duiventil: Tel Brandweer: 100 via gsm 112 Post: B-Post: Tel Defecte straatlampen: Tel Gasreuk: Tel ZITDAGEN IN HET GEMEENTEHUIS Burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn Zitdagen: maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.30 tot 12 uur of op afspraak Algemeen beleid Politie Cultuur Brandweer Burgerlijke Stand Erediensten Senioren 1 ste Schepen Els Kindt Zitdag: maandag van 9 tot 11 uur of op afspraak (Schepenlokaal 0.15) Ruimtelijke ordening Sport & Vrije tijd Jeugd Gezin & Opvang Communicatie & ICT 2 de Schepen Wouter Marchand Zitdag: eerste zaterdag van de maand van 10 tot 12 uur of op afspraak Personeel Financieel beheer Bedrijventerreinen Lokale economie 3 de Schepen Hans Delameilleure Zitdag: zaterdag van 9 tot 11 uur of op afspraak Onderwijs Milieu Verkeersveiligheid & Mobiliteit Toerisme Tewerkstelling Woonbeleid Europa 4 de Schepen Jos Goethals Zitdag: donderdag van 10 tot 12 uur of op afspraak Openbare werken Parken & plantsoenen Patrimonium Begraafplaatsen Landbouw & platteland Feestelijkheden 5 de Schepen Roos Vanwalleghem Voorzitter OCMW Zitdag: vrijdag van 8.30 tot 12 uur in het Sociaal Huis, Statiestraat 80 Welzijn & andersvaliden Ontwikkelingssamenwerking Sociale zaken Colofon Redactieraad: Elsie Labens, Caroline Valcke, Els Kindt, Kris Vandenbussche, Dennis De Jonckere, Lien Messiaen Redactieadres: Marktplaats 2, 8810 Lichtervelde Tel Fax Lay-out: Druk: Drukkerij Coussement, Lichtervelde Verantwoordelijke uitgever: Gemeentebestuur, Marktplaats 2, 8810 Lichtervelde

ZOMERVAKANTIE 2015 ACTIVITEITEN JEUGD & SPORT

ZOMERVAKANTIE 2015 ACTIVITEITEN JEUGD & SPORT ZOMERVAKANTIE 2015 ACTIVITEITEN JEUGD & SPORT 1 Dries BOSMANS jeugddienst Dirk SMITS schepen van jeugd Ann SCHRIJVERS schepen van sport Gudrun NIJS sportdienst Wim GORISSEN jeugd- en sportdienst Zet je

Nadere informatie

INHOUDSTAFEL ALGEMENE INFORMATIE KROKUSVAKANTIE SPEELPLEINWERKING DE (B)ENGELS IBO DE DUIVENTIL BUITENSPEELDAG PAASVAKANTIE

INHOUDSTAFEL ALGEMENE INFORMATIE KROKUSVAKANTIE SPEELPLEINWERKING DE (B)ENGELS IBO DE DUIVENTIL BUITENSPEELDAG PAASVAKANTIE Speelkrant INHOUDSTAFEL ALGEMENE INFORMATIE KROKUSVAKANTIE SPEELPLEINWERKING DE (B)ENGELS IBO DE DUIVENTIL BUITENSPEELDAG PAASVAKANTIE SPEELPLEINWERKING DE (B)ENGELS IBO DE DUIVENTIL SPORT ALGEMENE INFORMATIE

Nadere informatie

Vakantie-aanbod Zomer 2016

Vakantie-aanbod Zomer 2016 Vakantie-aanbod Zomer 2016 Voor kinderen VANAF 4 jaar! (uitgezonderd kleutersportkamp) TEENS @ Kluisbergen (voor tieners van 10 15 jaar) Beste mama s en papa s, zonen en dochters! Zijn jullie op zoek naar

Nadere informatie

http://kampenhout.ticketgang.eu/

http://kampenhout.ticketgang.eu/ Beste ouders, De zomerperiode komt dichterbij. U bent waarschijnlijk volop aan het denken welke zinvolle invulling u kan aanbieden aan uw kinderen. Met deze brochure wil uw gemeente Kampenhout heel graag

Nadere informatie

inschrijvingen kunstonderwijs

inschrijvingen kunstonderwijs inschrijvingen kunstonderwijs schooljaar 2015-2016 verantwoordelijk uitgever College van burgemeester en schepenen Stadionstraat 2 / 9190 Stekene stekene van nature actief foto: Martine Goossens Schone

Nadere informatie

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk Buurtkrantje Elegast - Den Dam buurtwerking in de Damwijk Editie juli 2013 1 Inhoud Voorwoord 3 Vrijwilligers 4 Kamp 6 Spektakeldagen 7 Damcomité 8 Vooruitblik 9 Fotopagina 10 Programma spelnamiddag 12

Nadere informatie

Vakantiefolder Krokusvakantie 2016

Vakantiefolder Krokusvakantie 2016 Vakantiefolder Krokusvakantie 2016 De Kikker Buitenschoolse Kinderopvang WIE? De Kikker is er voor kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs. In De Kikker worden deze kinderen opgevangen door professionele

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Juli, augustus, september 2017

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Juli, augustus, september 2017 ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST Juli, augustus, september 2017 LDC Far West, Duchéhof 104 A, 1800 Vilvoorde Kleurplaat en Binaire puzzel op de laatste bladzijde Lokaal dienstencentrum Far-West De ontmoetingsruimte

Nadere informatie

Buitenschoolse Kinderopvang Roefels

Buitenschoolse Kinderopvang Roefels 4BKO Roefels Buitenschoolse Kinderopvang Roefels Opvanglocatie : Berlaar Centrum Domein Kinderland Ballaarweg 1 (ingang via Dr. Van der Borghtstraat) 2590 BERLAAR 03 482 08 08 Wat bieden we aan? We knutselen,

Nadere informatie

VAKANTIEGIDS. 2,5 18 jaar 2015. Alle activiteiten voor kinderen en jongeren in Kampenhout!

VAKANTIEGIDS. 2,5 18 jaar 2015. Alle activiteiten voor kinderen en jongeren in Kampenhout! VAKANTIEGIDS VAKANTIEGIDS 2,5 18 jaar 2015 Alle activiteiten voor kinderen en jongeren in Kampenhout! V.U.: College van Burgemeester en Schepenen, Gemeentehuisstraat 16, 1910 Kampenhout 1/8 Gelieve mij

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER OKTOBER 2012

ACTIVITEITENKALENDER OKTOBER 2012 ACTIVITEITENKALENDER OKTOBER 2012 DATUM ACTIVITEITEN TER WEZEL ACTIVITEITEN WIJKHUIS Maandag 1 oktober 13u00: Vrij kaartmoment Dinsdag 2 oktober Woensdag 3 oktober Donderdag 4 oktober Vrijdag 5 oktober

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF WOONWINKEL REGIO TIELT

NIEUWSBRIEF WOONWINKEL REGIO TIELT Van 4 tot 22 mei 2015 opent de demonstratiewoning gezond thuis haar deuren in de Deken Darraslaan 50 in Tielt. Volgende thema s komen aan bod in de woning: Gezond en kwaliteitsvol wonen Valpreventie Energievriendelijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2013

Nieuwsbrief juni 2013 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief juni 2013 INHOUD GEEN Zwemmen P 1 Inleveren boeken bib P 2 Fietsexamen P 2 Oudercomité

Nadere informatie

Haacht. Gemeente met toekomst

Haacht. Gemeente met toekomst Haacht Gemeente met toekomst Vakantiegids Krokus 2016 Onze activiteiten in vogelvlucht Omnisportweek 8 tot 12 februari 3 tot 8 jaar p. 3 Hip hip Elvis Zondag 7 februari 3 tot 11 jaar p. 4 Nellie & Cezar

Nadere informatie

GRABBELPAS & SPORTKAMPEN HERFSTVAKANTIE 2015

GRABBELPAS & SPORTKAMPEN HERFSTVAKANTIE 2015 GRABBELPAS & SPORTKAMPEN HERFSTVAKANTIE 2015 GRABBELPAS Hutselknutselstraat Grabbelpas kan je vergelijken met een uitgebreide menukaart. Met een grabbelpasje kan je kiezen uit verschillende gerechtjes:

Nadere informatie

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014 @ KureghemNet is een project van MAKS vzw Computerles Programmaboekje sep dec 2014 2 Iedereen mee met de PC Heb je nog nooit een computer gebruikt en wil je de basis leren? Zoek je werk of wil je beter

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM. Oktober november december 2015 OKTOBER

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM. Oktober november december 2015 OKTOBER ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM Oktober 2015 OKTOBER Gezondheidsconsult Een verpleegkundige is elke laatste donderdag van de maand van 11 uur tot 12 uur in het dienstencentrum aanwezig. Het gezondheidsconsult

Nadere informatie

wekelijkse activiteiten en lessenreeksen

wekelijkse activiteiten en lessenreeksen 2016 wekelijkse activiteiten en lessenreeksen i.s.m. het lokaal dienstencentrum www.middelkerke.be/sportkaart Vragen over Sport@Middelkerke? Sport@Middelkerke geeft een overzicht van alle sportactiviteiten

Nadere informatie

KNUFFELPAS Voor kinderen van 3 tot en met 5 jaar

KNUFFELPAS Voor kinderen van 3 tot en met 5 jaar KNUFFELPAS Voor kinderen van 3 tot en met 5 jaar Zomervakantie 2013 Een organisatie van gemeentebestuur Sint-Gillis-Waas TIJDELIJKE VERHUIS JEUGDDIENST Deze zomer verhuist de jeugddienst tijdelijk naar

Nadere informatie

UiT MET VLIEG ZOMERVAKANTIE 2017 SPEELPLEINWERKING DEUGNIET BIBLIOTHEEK SPORT

UiT MET VLIEG ZOMERVAKANTIE 2017 SPEELPLEINWERKING DEUGNIET BIBLIOTHEEK SPORT UiT MET VLIEG ZOMERVAKANTIE 2017 SPEELPLEINWERKING DEUGNIET BIBLIOTHEEK SPORT Zomerkalender Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 3 juli 4 juli 5 juli 6 juli 7 juli 10 juli 11 juli 12 juli 13 juli

Nadere informatie

BoeBoekskamp & sportkampen PAASVAKANTIE

BoeBoekskamp & sportkampen PAASVAKANTIE BoeBoekskamp & sportkampen PAASVAKANTIE 1 BOEBOEKSKAMP Tijdens de 1e week van de paasvakantie komen de BoeBoeks opnieuw op bezoek! De BoeBoeks zijn keutelleuke kleine bolronde wezentjes die uit de boeken

Nadere informatie

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten!

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten! 1 september 2016 In dit bundeltje kan u volgende invulblaadjes vinden die terug in ons bezit moeten komen: 1. Voorwoord + aanpassingstabel gegevens van het kind 2. In te vullen :Ontvangstbewijs schoolreglement

Nadere informatie

periodieke uitgave april-mei 2013 - nr. 13

periodieke uitgave april-mei 2013 - nr. 13 periodieke uitgave april-mei 2013 - nr. 13 Voorwoord 2 De slimste gemeente van Vlaanderen 2 Cultuur & Toerisme 3 Politie 3 Bibliotheek 4 Sport 4-5 Milieu 6-7 Jeugd & Opvang 7-8 - 9 OCMW 10 Openbare werken

Nadere informatie

Beste inwoner, Alvast bedankt! Namens het gemeentebestuur, H. Verschave G. Liefooghe

Beste inwoner, Alvast bedankt! Namens het gemeentebestuur, H. Verschave G. Liefooghe Bevraging aan de inwoners van Alveringem Beste inwoner, Het meerjarenplan moet worden opgemaakt voor de periode 2014-2020. In zo n meerjarenplan staat wat het bestuur allemaal zou willen en moeten kunnen

Nadere informatie

VAKANTIEWERKING GEETBETS 2012

VAKANTIEWERKING GEETBETS 2012 VAKANTIEWERKING GEETBETS 2012 SPEELPLEIN WORKSHOPS UITSTAPPEN SPORTWEKEN Het gemeentebestuur van Geetbets stelt voor: Vakantiewerking 2012 Maandag 2 juli t/m vrijdag 13 juli Maandag 6 augustus t/m vrijdag

Nadere informatie

Activiteitenkalender LDC Kassei juli-augustus-september 2014

Activiteitenkalender LDC Kassei juli-augustus-september 2014 Activiteitenkalender LDC Kassei juli-augustus-september 2014 Het zomert in het dienstencentrum! Het werkjaar loopt stilletjes aan ten einde, de zomermaanden staan voor de deur, dus eventjes tijd voor een

Nadere informatie

Van maandag 8 februari 2016 t.e.m. 12 februari 2016 KROKUSVAKANTIE

Van maandag 8 februari 2016 t.e.m. 12 februari 2016 KROKUSVAKANTIE Van maandag 8 februari 2016 t.e.m. 12 februari 2016 KROKUSVAKANTIE OPGEPAST! Enkele wijzigingen ALGEMENE INFO PETOETER & GRABBELPAS NIEUW! Het grabbelpasje wordt vervangen door de UiTPAS. Om deel te nemen

Nadere informatie

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk Buurtkrantje Elegast - Den Dam buurtwerking in de Damwijk Editie augustus 2013 1 Inhoud Voorwoord 3 Vrijwilligers 4 Kinderfestival 6 Spektakeldagen 7 Damcomité 8 Vooruitblik 9 Fotopagina 10 Sorteerstraatjes

Nadere informatie

De Kar wil ook beleidsbeïnvloedend werken vanuit de noden en signalen die zij bij mensen opvangt.

De Kar wil ook beleidsbeïnvloedend werken vanuit de noden en signalen die zij bij mensen opvangt. De Kar Folder Wat is De Kar? Soms kan je leven plotseling veranderen door een tegenslag (ziekte, werkloosheid, scheiding, een overlijden binnen je gezin...) en word je verplicht om met weinig geld rond

Nadere informatie

30ste jaargang. nr 08. korte inhoud

30ste jaargang. nr 08. korte inhoud April 2014 30/08 30ste jaargang. nr 08 korte inhoud Wat voorbij is... Inbraakpreventie Wat komt... KWB in vuur en vlam... Let s barbecue... Samenaankoop stookolie... Workshop keramiek... Lommel zonder

Nadere informatie

L O K A A L DIENSTENCENTRUM

L O K A A L DIENSTENCENTRUM KAARTCLUB DE VRIJE MANILLERS RESTERENDE DATA 2013: Dinsdag 21 mei Dinsdag 18 juni Dinsdag 16 juli Dinsdag 20 augustus Dinsdag 17 september Dinsdag 15 oktober Dinsdag 5 november Maandag 18 november (klaaskoekenkaarting)

Nadere informatie

SPORTEL- BROCHURE. Sportaanbod voor ouderen

SPORTEL- BROCHURE. Sportaanbod voor ouderen SPORTEL- BROCHURE Sportaanbod voor ouderen 2014-2015 Beste sportelaar Deze sportfolder wordt je aangeboden door de gemeente Brecht en is samengesteld door de Brechtse dienstencentra, de sportdienst en

Nadere informatie

Stratenplan Openingsuren Nieuwsbrief Meldingskaart AZ-gids FAQ. Verklein het lettertype Vergroot het lettertype Print Print naar pdf

Stratenplan Openingsuren Nieuwsbrief Meldingskaart AZ-gids FAQ. Verklein het lettertype Vergroot het lettertype Print Print naar pdf Stratenplan Openingsuren Nieuwsbrief Meldingskaart AZ-gids FAQ Verklein het lettertype Vergroot het lettertype Print Print naar pdf Typ hier uw zoekterm Typ hier uw zoekterm zoeken Wonen en leven Energieschaarste

Nadere informatie

HERFST 2016 VRIJETIJDSBROCHURE

HERFST 2016 VRIJETIJDSBROCHURE HERFST 2016 VRIJETIJDSBROCHURE Sportkampen Grabbelpopups Kinderopvang 2016 1 OVERZICHT SCHOOLVAKANTIES 2016-2017 HERFSTVAKANTIE maandag 31 november tot vrijdag 4 november 2016 DAGEN SPORTDIENST JEUGDDIENST

Nadere informatie

VAKANTIE FOLDER KERSTVAKANTIE 2017

VAKANTIE FOLDER KERSTVAKANTIE 2017 VAKANTIE FOLDER KERSTVAKANTIE 2017 Creatief tijdens de CREAdagen In de kerstvakantie worden er opnieuw creadagen georganiseerd. Oudenburgse kinderen (of kinderen die schoollopen in Oudenburg) van het 3e,

Nadere informatie

VAKANTIEKAMPEN. Stad Deinze. Krokus- en Paasvakantie 2015. Sportweek aan zee juli 2015. r o. c e. p st S. J eu

VAKANTIEKAMPEN. Stad Deinze. Krokus- en Paasvakantie 2015. Sportweek aan zee juli 2015. r o. c e. p st S. J eu VAKANTIEKAMPEN Stad Deinze Krokus- en Paasvakantie 2015 NIEU W! Sportweek aan zee juli 2015 eatie r c e t&r r o p st S Dien J eu gd die n st INSCHRIJVINGSFORMULIER GEZINSHOOFD Naam: Voornaam: Straat: Nr.:Bus.:

Nadere informatie

Vrijetijdsaanbod tijdens de krokusvakantie

Vrijetijdsaanbod tijdens de krokusvakantie Vrijetijdsaanbod tijdens de krokusvakantie 2 0 1 2 Narrenparade op het ijs Doe eens zot! Het Middeleeuwse avontuur Kleutercarnaval Vliegen en duikelen Allemaal beestjes Run & fun Circuskunsten Waag je

Nadere informatie

Nieuwsbrief De SLOEP juni 2015

Nieuwsbrief De SLOEP juni 2015 Nieuwsbrief De SLOEP juni 2015 De lucht kleurt blauw, de vogels fluiten uit volle borst, de warme lentebries streelt onze gezichten Het is bijna zover, de zomer is in aantocht! Jammer genoeg betekent dit

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Juli-augustus-september 2015. LDC Far West, Duchéhof 104, 1800 Vilvoorde

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Juli-augustus-september 2015. LDC Far West, Duchéhof 104, 1800 Vilvoorde ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST Juli-augustus-september 2015 LDC Far West, Duchéhof 104, 1800 Vilvoorde Het zomert in het dienstencentrum! Het werkjaar loopt stilletjes aan ten einde, de zomermaanden

Nadere informatie

SENIORENWEEK. 16 > 20 november 2015

SENIORENWEEK. 16 > 20 november 2015 SENIORENWEEK 16 > 20 november 2015 VOORWOORD Beste senioren We organiseren de seniorenweek reeds voor de 9 de maal! Volgend jaar dus een feesteditie, maar ook dit jaar wordt het weer fantastisch! Wij hopen

Nadere informatie

OCMW Vilvoorde Activiteitenkalender LDC Far-West April-mei-juni 2015

OCMW Vilvoorde Activiteitenkalender LDC Far-West April-mei-juni 2015 OCMW Vilvoorde Activiteitenkalender LDC Far-West April-mei-juni 2015 Openingsuren De ontmoetingsruimte is elke weekdag open van 13.00u tot 17.00u. Gesloten op zaterdag, zondag en feestdagen Gezondheidsconsult

Nadere informatie

Hooglede Gits Nieuwsbrief SPORT

Hooglede Gits Nieuwsbrief SPORT Hooglede Gits Nieuwsbrief SPORT Jaargang 2008 Editie 1 (januari) De eerste nieuwsbrief SPORT van 2008 De eerste nieuwsbrief SPORT van 2008 is een feit. Daarom eerst en vooral de beste wensen, een goede

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. April, mei, juni 2016. LDC Far West, Duchéhof 104, 1800 Vilvoorde

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. April, mei, juni 2016. LDC Far West, Duchéhof 104, 1800 Vilvoorde ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST April, mei, juni 2016 LDC Far West, Duchéhof 104, 1800 Vilvoorde Centrumleider Far West Buurtbewoners, Ik ben Lore Tilley en vanaf februari heb ik de taak van Marijke

Nadere informatie

Uitvliegerskrant. april 2015

Uitvliegerskrant. april 2015 De Uitvliegerskrant april 2015 Maandelijks tijdschrift - jaargang 16, nr. 4 Verschijnt niet in juli en augustus Verantwoordelijke uitgever: Kathleen Bevernage P708031 Afgiftekantoor: Ieper 1 Colofon De

Nadere informatie

Jaarprogramma 2015. Tarief : 10 per periode Minimum aantal deelnemers : 12 per groep

Jaarprogramma 2015. Tarief : 10 per periode Minimum aantal deelnemers : 12 per groep Jaarprogramma 2015 1. DE SPORTACADEMIE : Sportdienst Naschoolse sport voor lagere schoolkinderen. Het doel is het aanleren van diverse sporten, verhogen van de algemene conditie bij de jeugd en doorstroming

Nadere informatie

Wist je dat. V.U. Burgemeester Ronald Parys Gemeentehuisstraat 21 1740 TERNAT

Wist je dat. V.U. Burgemeester Ronald Parys Gemeentehuisstraat 21 1740 TERNAT V.U. Burgemeester Ronald Parys Gemeentehuisstraat 21 1740 TERNAT Wist je dat het gemeentebestuur jaarlijks een kerstdiner organiseert voor alleenstaande 65-plussers. INFO info@ternat.be - 02 451 45 44

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Oktober, November, December LDC Far West, Duchéhof 104 A, 1800 Vilvoorde

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Oktober, November, December LDC Far West, Duchéhof 104 A, 1800 Vilvoorde ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST Oktober, November, December 2017 LDC Far West, Duchéhof 104 A, 1800 Vilvoorde Lokaal dienstencentrum Far-West De ontmoetingsruimte is elke weekdag open van 08.00u tot

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Juli, augustus, september LDC Far West, Duchéhof 104 A, 1800 Vilvoorde

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Juli, augustus, september LDC Far West, Duchéhof 104 A, 1800 Vilvoorde ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST Juli, augustus, september 2016 LDC Far West, Duchéhof 104 A, 1800 Vilvoorde Lokaal dienstencentrum Far-West Buurtbewoners, Ik nodig iedereen in de buurt uit om eens langs

Nadere informatie

Zomervakantie 2013. DIKO en Basisscholen Mariakerke

Zomervakantie 2013. DIKO en Basisscholen Mariakerke Zomervakantie 2013 DIKO en Basisscholen Mariakerke De basisscholen van de deelgemeente Mariakerke organiseren in samenwerking met de Dienst Kinderopvang van de Stad Gent een netoverschrijdende vakantieopvang.

Nadere informatie

Speelfijne zomer. Wereld. Met superhelden en een romantisch sprookjesliefde, het Vliegend Varken zet de wereld op zijn kop!

Speelfijne zomer. Wereld. Met superhelden en een romantisch sprookjesliefde, het Vliegend Varken zet de wereld op zijn kop! Speelfijne zomer Hey hallo! het centrale thema van het speelplein. Als ruimteschip maakt het verschillende tijdreizen, maar ook als cruiseschip ter land ter zee en in de lucht beleeft het zotte avonturen.

Nadere informatie

Jaarprogramma 2012. Tarief : 8 per periode.

Jaarprogramma 2012. Tarief : 8 per periode. Jaarprogramma 2012 1. DE SPORTACADEMIE : Sportdienst Naschoolse sport voor lagere schoolkinderen. Het doel is het aanleren van diverse sporten, verhogen van de algemene conditie bij de jeugd en doorstroming

Nadere informatie

Najaars brochure. Seniorenraad Anzegem

Najaars brochure. Seniorenraad Anzegem Najaars brochure Seniorenraad Anzegem 2013 Activiteiten Kalender SENIORENUITSTAP 9 september Blankenberge ZOT VAN GEZOND 30 september Ansold KAARTING 7 oktober De Stringe DANSCAFE 4 november 9 december

Nadere informatie

Hooglede Gits Nieuwsbrief SPORT

Hooglede Gits Nieuwsbrief SPORT Hooglede Gits Nieuwsbrief SPORT Jaargang 2007 Editie 9 (november) De negende nieuwsbrief SPORT van 2007 Op 1 maart 2006 heeft de eerste gemeentelijke nieuwsbrief SPORT zijn intrede gedaan. Vele positieve

Nadere informatie

De gemeente/stad met het hoogst aantal gemiddelde stappen per dag wint. Ook de gemeenten op de tweede en derde plaats ontvangen een mooie prijs.

De gemeente/stad met het hoogst aantal gemiddelde stappen per dag wint. Ook de gemeenten op de tweede en derde plaats ontvangen een mooie prijs. Lichtervelde clasht! Het staat zwart op wit: we bewegen veel te weinig! Lichtervelde wil hier als Gezonde Gemeente iets aan doen. Ze gaat de strijd aan tegen Kortemark, Ledegem, Lendelede, Ieper, Poperinge

Nadere informatie

KINDEROPVANG IN HERSELT

KINDEROPVANG IN HERSELT INFOBROCHURE Versie juni 2013 KINDEROPVANG IN HERSELT WOORD VOORAF Beste ouder, De zoektocht naar geschikte opvang voor kinderen is soms niet makkelijk. Vanuit het Lokaal Overleg Kinderopvang of LOK (gemeentelijke

Nadere informatie

pottendraaien januari - maart grabbelpas krokus sportkampen krokus

pottendraaien januari - maart grabbelpas krokus sportkampen krokus pottendraaien januari - maart grabbelpas krokus sportkampen krokus INITIATIELESSEN POTTENDRAAIEN Wil je leren pottendraaien met klei op een echte draaischijf? In 5 lessen maken we tasjes, schaaltjes of

Nadere informatie

v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders,

v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders, v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders, De eerste twee maanden van het nieuwe jaar zitten er terug op de lente doet verwoede pogingen om, om de hoek te piepen en ook bij ons op school bruist het

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Voorwoord. Activiteitenkalender voorjaar 2016

Nieuwsbrief. Voorwoord. Activiteitenkalender voorjaar 2016 S P O R T D I E N S T L I C H T E R V E L D E Nieuwsbrief Voorwoord Jaargang 8/2016 - Editie 29/maart 2016 is alweer 3 maanden verder. Hopelijk is iedereen nog aan die goede voornemens bezig. Wij helpen

Nadere informatie

De Wilg. Programmaboekje Activiteiten. Lokaal Dienstencentrum. De Wilg

De Wilg. Programmaboekje Activiteiten. Lokaal Dienstencentrum. De Wilg Lokaal Dienstencentrum De Wilg J A A R G A N G 1, N R. 4 J U L I A U G U S T U S 2 0 1 6 Programmaboekje Activiteiten De Wilg Witvrouwenveldstraat 1 2550 Kontich 03 450 82 82 OF 03 450 82 80 (onthaal)

Nadere informatie

leeft Jaargang 37 nr.10 juni 2012 http://www.kwbheusden.be zat 23 juni 2012 vanaf 17 uur Speelplaats Basisschool De Brug Brugstraat 1

leeft Jaargang 37 nr.10 juni 2012 http://www.kwbheusden.be zat 23 juni 2012 vanaf 17 uur Speelplaats Basisschool De Brug Brugstraat 1 maandblad kwb heusdencentrum leeft Jaargang 37 nr.10 juni 2012 http://www.kwbheusden.be organiseert haar kermisbarbecue IEDEREEN IS WELKOM zat 23 juni 2012 vanaf 17 uur Speelplaats Basisschool De Brug

Nadere informatie

Vakantiewerking Geetbets Maandag 3 14 juli. Maandag 31 juli 25 augustus

Vakantiewerking Geetbets Maandag 3 14 juli. Maandag 31 juli 25 augustus Vakantiewerking Geetbets 2017 Maandag 3 14 juli Maandag 31 juli 25 augustus HET SPEELPLEIN De Poel Voor kinderen van 4 tot 14 jaar. 5 hele dag, 3 halve dag In de Poel, Vijverstraat 37 te Grazen van 9u

Nadere informatie

agenda belangrijk kleutergroepen lunchpakket mee tijdens schoolreis (pt. 1)

agenda belangrijk kleutergroepen lunchpakket mee tijdens schoolreis (pt. 1) agenda do. 2 juni schoolreis kleuters (pt. 1) ma. 13 juni spreekavond groep 1 en 7 (pt. 4) ma. 13 juni en do. 16 juni spreekavond groep 7 (pt. 5) ma. 27 juni t/m vr. 1 juli schoolkamp groep 8 (pt. 7) ma.

Nadere informatie

PEERDSBOS KIDS & TIENERS ZOMER 2016

PEERDSBOS KIDS & TIENERS ZOMER 2016 PEERDSBOS KIDS & TIENERS ZOMER 2016 Peerdsbos? Peerdsbos is een groot speelplein gelegen in het groen in Brasschaat. Speelplein Peerdsbos heeft drie werkingen: kleuters (4-5 jaar), kids ( 6-12 jaar) en

Nadere informatie

Lokaal dienstencentrum De Symfonie

Lokaal dienstencentrum De Symfonie Lokaal dienstencentrum De Symfonie VZW Curando O.L.V. van 7 weeën Ruiselede Curando Zuid Gauwelstraat 24, 8551 Heestert Lokaal dienstencentrum De Symfonie Januari 2016 Tel: (056)64 44 01 Fax: (056)64 86

Nadere informatie

Deze account maak je nu best al aan, zodat je meteen kan inschrijven op 1 juni.

Deze account maak je nu best al aan, zodat je meteen kan inschrijven op 1 juni. Beste leerling, Beste ouder, Vorig schooljaar zijn we gestart met het online (her)inschrijven. Om dit ook nu weer vlot te laten verlopen vragen we nu reeds je aandacht voor de procedure. De online inschrijvingen

Nadere informatie

Basiscursus voor monitoren

Basiscursus voor monitoren Basiscursus voor monitoren 2015 V.U. Vakantiewerking Scherpenheuvel-Zichem, August Nihoulstraat 13-15, 3270 Scherpenheuvel Voor wie? Ben je minimum 16 jaar of word je nog 16 in de loop van 2015? Kan je

Nadere informatie

Goed gevoel activiteit

Goed gevoel activiteit OCMW Vilvoorde ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM januari februari maart 2015 Vergeven en vergeten de last van vorig jaar, geen voornemen is beter dan vrede met elkaar We wensen alle bewoners een

Nadere informatie

- 2 - REDACTIONEEL Denk erom, de 28ste Vredewijkfeesten - 15 en 16 september komen eraan! De voorbereidingen zijn al volop aan de gang.

- 2 - REDACTIONEEL Denk erom, de 28ste Vredewijkfeesten - 15 en 16 september komen eraan! De voorbereidingen zijn al volop aan de gang. Jaargang 28 nr. 4 mei 2006 - 2 - REDACTIONEEL Denk erom, de 28ste Vredewijkfeesten - 15 en 16 september komen eraan! De voorbereidingen zijn al volop aan de gang. En wees gerust: Had je op vorige editie

Nadere informatie

2015/08. Roland Outtier Gerard Vandoolaeghe Yves Lagage. voorzitter joggen voor Beginners logistiek evenementen

2015/08. Roland Outtier Gerard Vandoolaeghe Yves Lagage. voorzitter joggen voor Beginners logistiek evenementen Ieper 08/08/2015 Ook midden de zomervakantie stak het LOKO-team de koppen bij elkaar. Het najaar kondigt zich immers als zeer druk aan! In september bundelen we immers deelnames aan Dwars door Ieper, De

Nadere informatie

UiT MET VLIEG VAKANTIEACTIVITEITEN VOOR KINDEREN & JONGEREN PAASVAKANTIE 2017 SPORTKAMPEN TIENERACTIVITEITEN SPEELPLEINWERKING DEUGNIET

UiT MET VLIEG VAKANTIEACTIVITEITEN VOOR KINDEREN & JONGEREN PAASVAKANTIE 2017 SPORTKAMPEN TIENERACTIVITEITEN SPEELPLEINWERKING DEUGNIET UiT MET VLIEG VAKANTIEACTIVITEITEN VOOR KINDEREN & JONGEREN PAASVAKANTIE 2017 SPORTKAMPEN TIENERACTIVITEITEN SPEELPLEINWERKING DEUGNIET Sport Kleutersportkamp met de paashaas do 13/04/2017 & vr 14/04/2017

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders,

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders, Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2013 zit er al weer op. Aan onze agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

H UURDERSKRANT NIEUWSBRIEF IN DIT NUMMER. Mei 2013. Beste huurder(s),

H UURDERSKRANT NIEUWSBRIEF IN DIT NUMMER. Mei 2013. Beste huurder(s), Mei 2013 NIEUWSBRIEF H UURDERSKRANT IN DIT NUMMER Beste huurder(s), Tevredenheidsenquête: De resultaten van het onderzoek bij de huurders van SVK Regio Roeselare VZW (p. 2-6) Een onthaalbrochure voor nieuwe

Nadere informatie

Infokrant Dienstencentrum De Varens

Infokrant Dienstencentrum De Varens 01/11/ 10 MA 01/12/ 10 WO schaken 02/11/ 10 DI 02/12/ 10 DO zoetedag 03/11/ 10 WO schaken 03/12/ 10 VR Trage vorming 04/11/ 10 DO pedicure 04/12/ 10 ZA 05/11/ 10 VR pannenkoeken 05/12/ 10 ZO 06/11/ 10

Nadere informatie

Sportsessies vanaf 2014

Sportsessies vanaf 2014 Voorwoord Beste sportvriend We laten stilaan de feestdagen van 2013 achter ons en we blikken voluit naar wat 2014 ons brengt. Wij willen u en uw familie dan ook een goede gezondheid wensen en veel succes

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Het zomersportkamp. ENKEL INSCHRIJVEN VIA DE SPORTDIENST (telefoon, mail, ter plaatse, we behandelen alle inschrijvingen chronologisch)

Het zomersportkamp. ENKEL INSCHRIJVEN VIA DE SPORTDIENST (telefoon, mail, ter plaatse, we behandelen alle inschrijvingen chronologisch) DE SPORTDIENST EN SPORTRAAD VAN PITTEM ORGANISEREN: Het zomersportkamp Voor het 4de tem 6de leerjaar maandag 6 juli tot en met vrijdag 10 juli Inschrijven kan vanaf dsdag 28 april 2015. 60 50 plaatsen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 oktober 2014

Nieuwsbrief 9 oktober 2014 Nieuwsbrief 9 oktober 2014 Belangrijke data - Oud papier: 11 oktober: Fam. Wilbrink (Jonathan) en Fam. Leegwater (Daan) - Oud papier: 25 oktober: Fam. Wijdenes (Luuk) en Fam. Neeteson Lemkes (Anna) - Vrijdag

Nadere informatie

Jeugd & Vrede organiseert ook dit jaar weer verschillende spetterende zomerkampen. Ga jij ook mee?

Jeugd & Vrede organiseert ook dit jaar weer verschillende spetterende zomerkampen. Ga jij ook mee? Jeugd & Vrede organiseert ook dit jaar weer verschillende spetterende zomerkampen Voor het vierde jaar op rij organiseert Jeugd & Vrede vzw weer kampen voor talloze lieve kindjes Jeugd & Vrede is misschien

Nadere informatie

In ons Sloeberinfoblaadje van de maand juni willen we u info geven over het reilen en zeilen in het Initiatief Buitenschoolse Opvang (IBO) Sloeber.

In ons Sloeberinfoblaadje van de maand juni willen we u info geven over het reilen en zeilen in het Initiatief Buitenschoolse Opvang (IBO) Sloeber. Beste ouder(s), In ons Sloeberinfoblaadje van de maand juni willen we u info geven over het reilen en zeilen in het Initiatief Buitenschoolse Opvang (IBO) Sloeber. Enkele mededelingen In Sloeber Geluwe

Nadere informatie

DEZE SCHOOLKRANT EXTRA VERSCHIJNT ENKEL DIGITAAL

DEZE SCHOOLKRANT EXTRA VERSCHIJNT ENKEL DIGITAAL INFO EXTRA 12.06.2016 Beste ouders, Beste sympathisanten, SUCCES MET DE EXAMENS Omwille van de drukke maand juni verschijnt er vandaag een EXTRA-INFO. Mogen we vragen om de belangrijke rubrieken ZEKER

Nadere informatie

Dagboek Nederland onder water?! Komt Nederland onder water te staan? En wat kunnen jij en de politiek doen om dit te voorkomen?

Dagboek Nederland onder water?! Komt Nederland onder water te staan? En wat kunnen jij en de politiek doen om dit te voorkomen? Dagboek Dagboek Nederland onder water?! Komt Nederland onder water te staan? En wat kunnen jij en de politiek doen om dit te voorkomen? Dat het klimaat verandert is een feit. Je hoort het overal om je

Nadere informatie

ZWALM. vrije tijds. pas

ZWALM. vrije tijds. pas ZWALM vrije tijds pas Beste gebruiker van de vrijetijdspas, We proberen vanuit de gemeente onze prijzen voor culturele, sportieve en jeugdactiviteiten zo laag mogelijk te houden zodat deze voor zoveel

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Tienerwerking

Huishoudelijk Reglement Tienerwerking Gemeentebestuur Pittem Markt 1-8740 Pittem 051/46.03.50 Gemeentelijke tienerwerking Huishoudelijk Reglement Tienerwerking V. U.: Gemeentebestuur Pittem, Markt 1, 8740 Pittem 1. Algemeen 1.1. Vestigingsplaats

Nadere informatie

wekelijkse activiteiten en lessenreeksen

wekelijkse activiteiten en lessenreeksen 2016 wekelijkse activiteiten en lessenreeksen i.s.m. het lokaal dienstencentrum www.middelkerke.be/sportkaart Vragen over Sport@Middelkerke? Sport@Middelkerke geeft een overzicht van alle sportactiviteiten

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC Pallieter. Juli augustus september 2015

ACTIVITEITENKALENDER LDC Pallieter. Juli augustus september 2015 ACTIVITEITENKALENDER LDC Pallieter Juli 2015 Openingsuren LDC Pallieter De ontmoetingsruimte is elke dag open van 9.00u. tot 17.30u De cafetaria is elke weekdag open van 12.00u tot 17.30u Dienstverlening

Nadere informatie

Vrijetijdsaanbod krokus- en paasvakantie 2014

Vrijetijdsaanbod krokus- en paasvakantie 2014 VAKANTIEOPVANG BIJ KINDEROPVANG PINKELTJE Vrijetijdsaanbod krokus- en paasvakantie 2014 - Kinderopvang op vakantiedagen doorlopend van 07.00 uur tot 18.30 uur. - Voor- en naopvang op vakantiedagen voor

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM Juli, augustus en 2017 Karel Trekelsstraat 46a- 1800 Houtem Kleurplaat en Binaire puzzel op de laatste bladzijde Dienstencentrum Den Dries De ontmoetingsruimte

Nadere informatie

NOVEMBER Maandplanning. Zo 12 nov. Vr 3 nov Za 4 nov Zo 5 nov Ma 6 nov Instapmoment Nieuwe kleuters Di 7 nov

NOVEMBER Maandplanning. Zo 12 nov. Vr 3 nov Za 4 nov Zo 5 nov Ma 6 nov Instapmoment Nieuwe kleuters Di 7 nov 1. Maandplanning NOVEMBER 2017 Wo 1 nov Herfstvakantie Do 2 nov Vr 3 nov Za 4 nov Zo 5 nov Ma 6 nov Instapmoment Nieuwe kleuters Di 7 nov PROJECTDAG MIGRATIE 9u voormiddag 10u 11u overdag voorstelling

Nadere informatie

Vakantiewerking Geetbets 2015

Vakantiewerking Geetbets 2015 En wat gaan we doen op het speelplein? Week 1: 6-10 juli: kleuterweek: Op wereldreis Iedere dag op tocht door een ander connent. Tipi s bouwen met de indianen, eten met stokjes bij de chinezen,... Week

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2015

Nieuwsbrief februari 2015 Nieuwsbrief februari 2015 Beste ouders, In de eerste nieuwsbrief van 2015 bezorgen wij jullie de nodige informatie i.v.m. de geplande activiteiten van de komende weken. Het schoolteam Agenda Vrijdag 30

Nadere informatie

P A A S - E N Z O M E R V A K A N T I E

P A A S - E N Z O M E R V A K A N T I E 1ste t.em. 6de leerjaar THE MAKAMPE N P A A S - E N Z O M E R V A K A N T I E Wat? Studio organiseert originele themakampen voor kinderen vanaf het 1ste leerjaar t.e.m. het 6de leerjaar. Elke kampweek

Nadere informatie

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2015

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2015 WEGELPRAATJE EIND JUNI 2015 Dit is het laatste Wegelpraatje van dit schooljaar. Graag wensen wij alle kinderen, ouders en leerkrachten een deugddoende vakantie toe. Bedankt voor het vertrouwen tijdens

Nadere informatie

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8 WEEKBRIEF Cursusjaar 2015-2016 d.d. 16 oktober 2015 Ons internetadres is: http://www.cbsdeacker.nl cbsdeacker 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november

Nadere informatie

Buurtkrantje. Elegast - Den Dam. Editie november 201 4. Buurtwerking in de Damwijk

Buurtkrantje. Elegast - Den Dam. Editie november 201 4. Buurtwerking in de Damwijk Buurtkrantje Elegast - Den Dam Buurtwerking in de Damwijk Editie november 201 4 Inhoud Voorwoord 2 Vrijwilligers 3 Quiz 4 Sinterklaasfeest 5 Feesten 6 Sorteerstraatjes 7 Spelnamiddag 8 Programma spelnamiddag

Nadere informatie

VAKANTIEWERKING GEETBETS. Speelplein Uitstappen Sportweken

VAKANTIEWERKING GEETBETS. Speelplein Uitstappen Sportweken De Openbare Bibliotheek Geetbets is open tijdens de vakantieperiode! Kom langs met je bibkaart! Leen gratis boeken! VAKANTIEWERKING GEETBETS 2013 Openingsuren dinsdag: 18-20u woensdag: 14-16u donderdag:

Nadere informatie

Fit in joen ooft voor kansarmen. Een project van de Logo s West-Vlaanderen

Fit in joen ooft voor kansarmen. Een project van de Logo s West-Vlaanderen Fit in joen ooft voor kansarmen Een project van de Logo s West-Vlaanderen Vzw Logo Vzw Lokaal Gezondheidsoverleg Doelstelling: de gezondheidsdoelstellingen van de Vlaamse Overheid realiseren Thema s: tabak,

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Oktober, November, December LDC Far West, Duchéhof 104 A, 1800 Vilvoorde

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Oktober, November, December LDC Far West, Duchéhof 104 A, 1800 Vilvoorde ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST Oktober, November, December 2016 LDC Far West, Duchéhof 104 A, 1800 Vilvoorde Lokaal dienstencentrum Far-West Buurtbewoners, Ik nodig iedereen in de buurt uit om eens

Nadere informatie

PAASVAKANTIE 2016 IN LANGEMARK-POELKAPELLE CONGÉ VOOR KADEES WWW.LANGEMARK-POELKAPELLE.BE

PAASVAKANTIE 2016 IN LANGEMARK-POELKAPELLE CONGÉ VOOR KADEES WWW.LANGEMARK-POELKAPELLE.BE vrijetijdsaanbod voor kinderen aangeboden door team ontspannen en BKO t Buitenbeentje gemeente Langemark-Poelkapelle Kasteelstraat 1 8920 Langemark-Poelkapelle www.langemark-poelkapelle.be PAASVAKANTIE

Nadere informatie

Wat Doelgroep Waar en wanneer Kostprijs Speelse kerstboomversiering - 3-6 jaar Sporthal van 9 tot 12 uur 6 euro

Wat Doelgroep Waar en wanneer Kostprijs Speelse kerstboomversiering - 3-6 jaar Sporthal van 9 tot 12 uur 6 euro Heuvelland Grabbelpas - de Kersteditie Maandag 21/12. Speelse kerstboomversiering - 3-6 jaar Sporthal van 9 tot 12 uur knutselactiviteit Sneeuwballengevecht - 6-12 jaar Sporthal van 9 tot 12 uur We gaan

Nadere informatie