Duitse ondernemers barrièrevrij wonen en leven

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Duitse ondernemers barrièrevrij wonen en leven"

Transcriptie

1 11 Duitse ondernemers barrièrevrij wonen en leven 19 t/m 22 mei 2015 in Nederland Durchführer

2

3 Impressum Herausgeber Bundesministerium für Wirtschaft und Energie (BMWi) Öffentlichkeitsarbeit Berlin Text und Redaktion Deutsch-Niederländische Handelskammer Nassauplein EC Den Haag Gestaltung und Produktion Deutsch-Niederländische Handelskammer Nassauplein EC Den Haag Das Bundesministerium für Wirtschaft und Energie ist mit dem audit berufundfamilie für seine familienfreundliche Personalpolitik ausgezeichnet worden. Das Zertifikat wird von der berufundfamilie ggmbh, einer Initiative der Gemeinnützigen Hertie-Stiftung, verliehen. Stand April 2015 Druck TODOSmedia.com Bildnachweis BilderBox Betriebsbilder Diese Broschüre ist Teil der Öffentlichkeitsarbeit des Bundesministeriums für Wirtschaft und Energie. Sie wird kostenlos abgegeben und ist nicht zum Verkauf bestimmt. Nicht zulässig ist die Verteilung auf Wahlveranstaltungen und an Informationsständen der Parteien sowie das Einlegen, Aufdrucken oder Aufkleben von Informationen oder Werbemitteln.

4 Inhoud Inleiding... 3 De Duitse delegatieleden... 4 A1 Dietz Treppenlifte... 4 Casenio AG... 5 EasierLife GmbH... 6 Franz Schneider Brakel GmbH... 7 GIRA Giersiepen GmbH & Co. KG... 8 Glasmarkt Müller GmbH... 9 Leben ohne Barrieren Libify Technologies GmbH Locate Solutions GmbH Martin Elektrotechnik GmbH Mühle Müller Pflegebetten Antwoordformulier... 15

5 BARRIÈREVRIJ WONEN EN LEVEN 3 Inleiding Ouderen willen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. En mensen met een beperking willen zo zelfstandig mogelijk leven, kopte het Ministerie van Volksgezondheid in januari Probleem is echter dat er een groot tekort is aan seniorenwoningen en woningen die zijn aangepast aan mensen met een beperking. Dat komt naar voren uit een verschenen onderzoek van ouderorganisatie ANBO. Uit de enquête blijkt onder meer dat 90 procent van de senioren bereid is te verhuizen, zodat een partner die zorg nodig heeft daardoor thuis kan blijven wonen. In de helft van de gevallen is het eigen huis ongeschikt om de partner te verzorgen. Volgens de onderzoekers is het van belang dat er meer gelijkvloerse rollator- of rolstoeltoegankelijke woningen komen. Om dat voor elkaar te krijgen moeten seniorenorganisaties, zorgaanbieders, gemeenten en woningbouwcorporaties gaan samenwerken, aldus de ANBO. Naar aanleiding van deze berichtgeving is de Nederlands-Duitse Handelskamer een onderzoek gestart om te kijken hoe Duitsland inspeelt op de gevolgen van de vergrijzing en hoe ouderen in staat gesteld kunnen worden zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Een van de resultaten van het onderzoek is dat in Duitsland de vergrijzing al eerder heeft ingezet en dit vraagstuk al langer speelt. In de loop der jaren heeft Duitsland allerlei (bouw)methoden, producten en dienstverleningen ontwikkeld om een passend antwoord te bieden op de veranderde woonvraag en het toenemend aantal ouderen. Daarom ondersteunt het Duitse Ministerie van Economische Zaken het initiatief om een handelsmissie te organiseren naar Nederland voor Duitse bedrijven op het gebied van barrièrevrij wonen en bouwen. Een van de doelstellingen van de handelsmissie is om marktpartijen uit Nederland en Duitsland de kansen van deze ontwikkelingen in het barrièrevrij bouwen en wonen te laten inzien en van elkaars kennis en kunde te profiteren. Van 19 tot en met 22 mei 2015 brengt de Duitse handelsdelegatie uit de sector barrièrevrij wonen en bouwen een bezoek aan Nederland met het voornemen een indruk van de Nederlandse markt te verkrijgen en mogelijk zakenrelaties met handelspartners op te bouwen. Hieronder vindt u het overzicht van alle delegatieleden die in de komende hoofdstukken uitgebreid omschreven worden. Indien u interesse heeft in een kennismaking met één of meerdere bedrijven of als u meer informatie wenst, kunt u direct contact opnemen met de Nederlands-Duitse Handelskamer. U kunt ook gebruik maken van het antwoordformulier op pagina 15.

6 4 BARRIÈREVRIJ WONEN EN LEVEN A1 Dietz Treppenlifte Contactpersoon Trappen- en platformliften Matthias Dietz Directeur A1 Dietz Treppenlifte Frühlingstrasse Kraichtal - Menzingen T F M E. I. Bedrijf A1 Dietz Treppenlifte werd opgericht in 1996 en is gespecialiseerd op het gebied van trapliften. Het bedrijf staat al jaren bekend om de uitstekende service in trap- en platformliften. Het bedrijf is gespecialiseerd in individuele en op maat gemaakte producten. Vaste klanten waarderen bijzonder de grote expertise en de betrouwbaarheid van A1 Dietz Treppenlifte. en Trapliften zijn de ideale oplossing voor ouderen en mensen met een handicap die moeilijk trappen kunnen lopen. De aanschaf en plaatsing van een traplift maakt het vaak mogelijk in eigen huis te kunnen blijven wonen. Het bedrijf produceert diverse soorten trapliften, zoals liften voor trappen die recht omhoog gaan, liften die een bocht moeten maken, of liften met een platform. Eveneens maakt het bedrijf liften die buitenom geplaatst worden om zo bijv. naar een balkon/dakterras toe te kunnen. Met de (trap)liften kan de levenskwaliteit en zelfstandigheid van de bewoner gewaarborgd worden. A1 Dietz Treppenlifte verzorgt het hele traject vanaf het technisch advies, het uitmeten van trappen, het ontwerpproces, de productie, de installatie en de klantenservice. Doelgroep op de Nederlandse Markt In Nederland is A1 Dietz Treppenlifte nog niet actief en wil de markt in Nederland in eerste instantie verkennen om daarna de productlijn Senkrechtstar te introduceren. Het bedrijf zoekt contact met architecten, ingenieurs, planners/ ontwikkelaars, distributeurs, bouwbedrijven, handelsagenten, woningcorporaties, leveranciers, monteurs, brancheorganisaties, trapliftinstallateurs en trapliftfabrikanten.

7 BARRIÈREVRIJ WONEN EN LEVEN 5 Casenio AG Contactpersoon Domotica Daniel Lehmann Directeur casenio AG Kiefholzstraße Berlin T F E. I. De casenio AG De casenio AG heeft een innovatief Ambient-Assisted-Living-System (AAL) ontwikkeld voor senioren en mensen met een hulpvraag, die ver uitgaat boven de functies van een huis-noodoproep en met zijn omvangrijke herinnerings- en waarschuwingsfuncties nog niet op de markt te vinden is. Daarbij staat de gedachte centraal om senioren een zelfbeschikkend leven en een langer verblijf binnen de eigen vier muren mogelijk te maken. Bij de ontwikkeling van casenio werd teruggegrepen op al bestaande technologieën. Deze werden verder uitgebreid en verbonden met een zelfontwikkelde intelligente AAL-software. Unique Selling Points Casenio is het eerste platform georiënteerde AAL-systeem op de markt Fabrikantonafhankelijke aansluitingen voor gangbare industriesensoren De toepassing vereist geen internetaansluiting, maar slechts mobielnet Het kabelloze systeem kan zonder monteur door middel van Plug & Play geïnstalleerd worden Kan individueel geconfigureerd en intuïtief bediend worden Uitgebreide gegevensbescherming door een gesloten systeem Werkwijze Wanneer het casenio-systeem een kritieke situatie herkent, waarschuwt het eerst de bewoner via de huiscentrale met een akoestisch en visueel signaal. Als de bewoner reageert door het aanraken van het beeldscherm en daarmee verklaart dat alles in orde is, wordt geen melding verzonden. In het andere geval wordt de vooraf vastgelegde meldingsketen geactiveerd. Daarbij worden door de bewoner aangewezen personen zoals verwanten of verzorgend personeel', via SMS, of telefoon geïnformeerd over de ongewone situatie. Zij kunnen nu handelen door de persoon direct via de intercomfunctie van de huiscentrale op hun standplaats aan te spreken of indien nodig de situatie ter plekke controleren. Doelgroep Om een begin te maken met de eerste pilotprojecten in Nederland, zou Casenio graag in contact komen met groothandelaren, ontwerpers, architecten, brancheverenigingen en wooncorporaties.

8 6 BARRIÈREVRIJ WONEN EN LEVEN easierlife Contactpersoon Domotica Sebastian Chiriac Directeur easierlife GmbH Schönfeldstr Karlsruhe T F E. I. Een overzicht van de onderneming De easierlife GmbH ontwikkelt intelligente Smart-Home producten om mensen een onafhankelijk en zelfbeschikkend leven mogelijk te maken en het contact met naaste verwanten en vrienden te bevorderen. Met het product easierlife-sensorsystem kunnen senioren langer thuis blijven wonen. Ook voor naaste verwanten en verzorgers kan de technologie grotere zekerheid bieden. Dat gebeurt via nagenoeg onzichtbare sensoren, die op bepaalde plaatsen in de woning van de senioren zijn aangebracht en die beweging en levensgewoonten herkennen. Via de easierlife-app kunnen verwanten en verzorgers te allen tijde worden geïnformeerd over het welzijn van de bejaarden. Wanneer een kritieke situatie wordt herkend, kan men zich direct via notifications, SMS of per op de hoogte laten stellen. Wij koesteren daarom hoge verwachtingen van actuele web- en app-technologieën, die de nieuwste standaards voor de interactieve gebruiker volgen. Unique Selling Points Integratie van familieleden en verzorgers in het ontwikkelingsproces Samen met het FZI onderzoekscentrum Informatik te Karlsruhe werden meer dan 100 seniorenhuishoudens met sensoren uitgerust Ervaringen en resultaten van succesvolle lange-termijn studies doen dienst als basis voor de verdere ontwikkeling van easierlife Reacties van klanten, senioren, verwanten en verzorgers komen zodoende ten goede aan de ontwikkeling van easierlifie In samenwerking met vooraanstaande aanbieders van verzorgingsdiensten, zoals het Duitse Rode Kruis en de dienst voor Sociale Zaken voor Baden-Württemberg wordt het systeem voortdurend verder ontwikkeld om voor alle gebruikers de beste toepassing van easierlifie te waarborgen Doelgroep In Nederland zou easierlife vooral graag in contact komen met importeurs, handelsvertegenwoordigers, bouwondernemingen en wooncorporaties evenals met brancheverenigingen.

9 BARRIÈREVRIJ WONEN EN LEVEN 7 Franz Schneider Brakel GmbH Contactpersoon Barrièrevrije badkameroplossingen René Wolken Directeur Nederland Franz Schneider Brakel GbmH Nieheimer Str Brakel T. +31 (0) M. +31 (0) E. I. Made in Brakel: beslagen en systemen voor de architectuur van FSB De afkorting FSB staat wereldwijd synoniem voor esthetisch en functioneel hoogwaardige systeemoplossingen voor ramen en deuren. Architecten en bouwheren grijpen bij voorkeur naar producten uit Brakel, omdat ze merken dat FSB als geen ander weet wat de eisen zijn voor de moderne objectbouw. Of het nu gaat om een klassiek beslag, barrièrevrij ErgoSystem of elektronisch toegangsmanagement: alles wat in gebouwen verband houdt met grijpen en grepen, moet ook met één hand bediend kunnen worden. Ook bij het thema duurzaamheid behoort FSB tot de voortrekkers en kan het uitpakken met materiaal- en assortimentspecifieke milieuverklaringen volgens DIN ISO en EN geldig voor het volledige assortiment met meer dan artikelen. Allesomvattende systeemoplossingen voor de moderne objectbouw De ligging van ons bedrijf in Brakel liet ons al vroeg toe om over het muurtje te kijken, waardoor we o.a. de isis -systemen voor elektronisch toegangsmanagement konden ontwikkelen. Ook al zijn de individuele isis -beslagtypes gebaseerd op geavanceerde technische oplossingen, toch was het concept slechts door één aspect gedreven: streven naar eenvoud. isis -systemen staan voor eenvoud bij de installatie, administratie en bediening. Barrièrevrij comfortabel leven luidt het devies dat het ErgoSystem diagonaal-ovaal voor sanitair en wonen alle eer aan doet. Ongeacht de lichamelijke capaciteiten van de gebruiker zorgt het ErgoSystem ervoor dat alle handelingen in de badkamer aanzienlijk vergemakkelijkt worden. Een credo dat toonaangevend was voor de vormgeving van tal van producten die in de loop van de laatste 10 jaar ontstaan zijn. Architectuur begrijpen Met de keuze van FSB om in te zetten op harmonie bij de omzetting van architectuur- en vormprincipes binnen een gebouw, grijpt het terug naar zijn oorsprong. De greep wordt in deze context een cruciaal knooppunt tussen mens en architectuur. In nauwe samenwerking met de architecten vindt FSB zeer precies aangepaste en zowel design als materiaal technisch geoptimaliseerde beslagoplossingen. Architectuurtrends worden door FSB niet alleen waargenomen maar ook omgezet naar functionele producten. Doelgroep In Nederland wil het bedrijf FSB graag verdere contacten met plan- en adviespartners, zoals architecten en ingenieurs opbouwen. Bovendien zijn ook de technische groothandel en mogelijke eindgebruikers, zoals zorginstellingen, ziekenhuizen en woningbouwverenigingen ideale gesprekspartners.

10 8 BARRIÈREVRIJ WONEN EN LEVEN Gira Contactpersonen Domotica Sebastian Keup Fred van der Snel Projectmanager Marketing Export Accountmanager Nederland Giersiepen GmbH & Co. KG Dahlienstraße Radevormwald T. +49 (0) F. +49 (0) E. I. Het bedrijf Gira Giersiepen is een internationaal succesvolle onderneming op het gebied van automatisering van gebouwen. Het bedrijf ontwikkelt, levert en monteert complete systemen voor zowel privéhuishoudens alsook de utiliteitssector. en Gira enet is het bidirectionele draadloze systeem voor slimme koppeling en aansturing van de moderne elektrotechnische installatie. s als licht- en jaloeziebesturing kunnen eenvoudig achteraf worden toegepast en onderling worden gekoppeld. Voor de bediening van het systeem zijn, afhankelijk van de toepassing, wandzenders, handzenders en de enet-server als besturingscentrale beschikbaar. Er kunnen echter ook mobiele bedieningsapparaten worden gebruikt. Alle draadloze producten zijn probleemloos te installeren en te verwijderen. Omdat deze componenten bovendien kunnen worden geüpdate, is het systeem in alles op de toekomst voorbereid. voordelen Automatisch meer veiligheid en oriëntatie in het donker: de Gira Sensotec schakelt de verlichting in zodra een beweging wordt gedetecteerd. Door de sensortechnologie is een nauwkeurige detectie mogelijk, ook bij hogere temperaturen. De bewegingdetectie vindt plaats door middel van het Dopplereffect, waarbij het bewegende voorwerp een door het apparaat uitgezonden signaal reflecteert. Doelgroep Gira komt graag in contact met organisaties en instellingen voor langer zelfstandig wonen. Advies bureaus voor nieuwbouw en renovatie van zorgprojecten. Zorginstellingen en zorghotels. Totaal installateurs voor ziekenhuizen en verpleeginrichtingen.

11 BARRIÈREVRIJ WONEN EN LEVEN 9 Glasmarkt Müller Contactpersoon Barrièrevrije badkamers en douchen Nikolaus Müller Directeur Glasmarkt Müller GmbH In Dürrfeldslach 4a Rehlingen T. +49 (0) M. +49 (0) E. I. Het bedrijf: Sinds meer dan 16 jaar houdt Glasmarkt Müller GmbH zich bezig met de vervaardiging en montage van glazen douches. Daarbij wordt de directeur Nikolaus Müller daadkrachtig ondersteund door zijn 6-koppige team. Douches, deuren en leuningen van glas evenals voor senioren geschikte badkamers zijn de specialiteit van Glasmarkt Müller in Rehlingen. De firma werd door de branchevereniging bovendien onderscheiden als generatievriendelijk bedrijf en als gezinsvriendelijke onderneming. De voordelen in één oogopslag: Esthetische verschijningsvorm door uitvoering zonder raamwerk Ook geschikt voor kleine badkamers Kan 180 naar binnen en buiten worden bewogen 8 mm enkellaags veiligheidsfloatglas met druiprand Geen kunststof afdichtingen Hoge spatwater reductie Werpt geen barrières op voor senioren Gemakkelijk te onderhouden door nano-coating Duurzaam dankzij uitstekende kwaliteit Het GlaMaLux-concept Het eigen huismerk GlaMaLux is niet slechts een merk, maar veel meer een symbool voor individueel welzijn. In zijn totaliteit is het concept gebaseerd op vier pijlers: design, functionaliteit, individualiteit en bijzondere kwaliteit. Individueel met veel liefde voor detail worden GlaMaLux douchesystemen vervaardigd van enkellaags veiligheidsglas, aan de binnenzijde gecoat met nanogate en vakkundig gemonteerd. GlaMaLux-douches vormen de blikvangers in elke badkamer. Die filosofie van de Glasmarkt Müller GmbH wordt tegenwoordig door de vele klanten alsook door heel wat onderscheidingen bevestigd, zoals prijzen voor innovatie en design. Doelgroep Om de bekendheid van het merk te verhogen, zoekt Glasmarkt Müller GmbH in Nederland contact met groothandelaren, architecten, sanitairbedrijven en woningcorporaties.

12 10 BARRIÈREVRIJ WONEN EN LEVEN Leben ohne Barrieren Contactpersoon Dienstverlening en Marketing Dieter Soth Oprichter Leben ohne Barrieren Carl-Sonnenschein-Straße Krefeld T. +49 (0) F. +49 (0) E. I. www. lebenohnebarrieren.de Bedrijf Leben ohne Barrieren is een traditioneel familiebedrijf dat inmiddels door de derde generatie wordt geleid. Door een jarenlange ervaring op het gebied van barrièrevrij bouwen en wonen is het bedrijf een van de eerste marktdeelnemers in Duitsland. De belangrijkste taken van Leben ohne Barrieren zijn bewustmakingscampagne s en de vertegenwoordiging van de meer dan 50 strategische partnerbedrijven die allemaal een specialist op een bepaald gebied van de uitgebreide markt voor barrièrevrije producten zijn. Door het samenbrengen van deze specialisten kan Leben ohne Barrieren een grote meerwaarde aan haar klanten meegeven. en Bijna geen ander bedrijf of organisatie heeft in de afgelopen jaren zo sterk bijgedragen om het thema "Barrièrevrij Bouwen en Wonen" op de agenda te zetten. Inmiddels wordt het steeds meer vanuit het standpunt van comfort en levenskwaliteit in de publieke perceptie gezien. Alleen door de combinatie van de vele geschikte producten kan barrièrevrij bouwen en wonen een betrouwbare hoge kwaliteit leveren. Leben ohne Barrieren werkt met meer dan 50 strategische partnerbedrijven samen. De partnerbedrijven worden door nieuwe opdrachten en deelname aan beurzen met potentiële klanten in contact gebracht. De klant staat bij dit bedrijf centraal. Met professionele lokale partners en coöpererende architecten is het steeds mogelijk om de optimale oplossing voor elk individueel geval te bedenken en te ontwikkelen. Doelgroep op de Nederlandse Markt In Nederland is Leben ohne Barrieren nog niet actief. Door de gunstige ligging vlakbij de Nederlandse grens kan een aanbod van de diensten van Leben ohne Barrieren in Nederland extra voordeel opleveren. Het bedrijf zoekt samenwerking met architecten, groothandelaars, planners, handelsagenten, leveranciers, monteurs en andere bedrijven uit de barrièrevrije-sector.

13 BARRIÈREVRIJ WONEN EN LEVEN 11 Libify Contactpersonen Domotica Tim-Julian Hartmann, Santiago de Erice Directeur, Exportmanager Libify Technologies GmbH Rüdesheimer Straße München T. +49 (0) M. +49 (0) E. I. Over de onderneming: Libify Technologies GmbH ontwikkelt en verkoopt alarm- en trackingsystemen voor afnemers en gebruikers. Het bedrijf is bovendien aanbieder van oplossingen voor ondernemingen en ontwikkelt op basis van de unieke Libify Technologie individuele oplossingen voor alle eisen op het gebied van lokalisatie en tracking. Daarbij geldt steeds de vooropgezette stelling "Technologies for libify your life". Dat betekent uiterst moderne technologieën voor ondersteuning, vergemakkelijking en voor meer veiligheid in het leven van alledag - zowel zakelijk als privé. De modulaire Libify Technologie is de unieke verkoopeigenschap en biedt individuele oplossingen voor individuele behoeften. Door jarenlange samenwerking met de arbeidersverplegingsdienst of met het Duitse Rode Kruis hebben de Libify-systemen hun betrouwbaarheid reeds bewezen. Overzicht van de productvoordelen Eenvoudige bediening: Noodsignaal met slechts één druk op de knop Actieve en passieve lokalisatie Eenvoudige verbinding door de mobiele telefoon Noodsignalen tot maximaal vijf nummers mogelijk Plaatsbepalingscontrole met druk op de knop of via SMS Automatische meldingen zodra een persoon een bepaalde plaats verlaat Geïntegreerd concept inclusief interactie met andere media zoals mobiele telefoons of tablets Het aantrekkelijke en eenvoudige design maakt de producten attractief Voordelen in vergelijking met telefoon-apps True GPS geen ondersteunende GPS verbeterde lokalisatie Geoptimaliseerde ontvangst- en zendantennes evenals de afloop van processen Verschillende automatische alarmstadia, die alle voor 100% gedocumenteerd kunnen worden Levensduur van accu tot 2 dagen Automatisch contact met meerdere personen met slechts één druk op de knop Volgorde van noodsituaties kan vrij worden vastgelegd Schok- en waterbestendig Doelgroep Om deze producten ook in Nederland aan te bieden, zou Libify graag kennis willen maken met importeurs, distributeurs, groothandelaren evenals afnemers zoals woningcorporaties of verzorgingshuizen.

14 12 BARRIÈREVRIJ WONEN EN LEVEN Locate Solution Contactpersonen Domotica Stephan Kreutzer Directeur Locate Solution GmbH Bonsiepen Essen T. +49 (0) M. +49 (0) E. I. Over de onderneming: Het bedrijf Locate Solution GmbH uit Essen realiseert sinds de oprichting van de firma in 1996 individuele en op maat gesneden oplossingen voor gebouwmanagement en voor de veiligheid van personen en objecten. Sinds meer dan 10 jaar staat de Home&Care-Markt in het brandpunt van de LOC ontwikkelingsteams, die zich tot doel heeft gesteld, het leven van oudere mensen of van mensen met een beperkte gezondheid veiliger en mobieler te maken en de zelfstandigheid van de gebruikers te behouden en erbij te betrekken. Er worden intelligente veiligheids-, sensor- en gebouwsystemen ontwikkeld, die hun toepassing op het privé gebied vinden en eveneens als innovatieve aanvulling voor ambulante en stationaire verzorgingsprocessen worden beschouwd. De Locate Solution GmbH richt momenteel in Essen een AAL - competentiecentrum op (Ambiant-Assisted-Living-Systems). Het zwaartepunt van het competentiecentrum ligt in het verstrekken van advies en het geven van scholing aan de breedgeschakeerde clièntele alsmede de koppeling van prestaties rondom de thema s wonen, veiligheid, gezondheid en comfort. en: my.sens Beschermingssysteem Onafhankelijk en veilig thuis wonen my.connect Patiëntenbeschermingssysteem Veiligheid tot stand brengen en mobiliteit behouden my.night.nurse Automatisch alarmeringssysteem Innovatieve, op behoefte gerichte verbinding van patiënt en verzorgend personeel my.cook.guard Controle van kookplaat & uitschakeling ervan Een plus aan veiligheid Salufon Intelligente alarmoproeptelefoon Mobiel alarmoproepsysteem en telefoon in één toestel voordelen: Gecombineerde intelligente sensoriek en draadloze technologie: passief, discreet, niet stigmatiserend systeem Hoge flexibiliteit, individuele aanpassing aan iedere gebruiker Kan modulair worden uitgebreid Gegevensbeveiliging en inachtneming van ethische aspecten Technologieën die de mens op de voorgrond plaatsen Doelgroep: Locate Solution zou graag kennis willen verwerven over de Nederlandse markt en contact willen leggen met multiplicators of mogelijke verkooppartners. Daartoe wil de firma graag in gesprek komen met ontwerpers, adviseurs, distributeurs, importeurs, bouwbedrijven, woningbouwcorporaties en welzijnsorganisaties.

15 BARRIÈREVRIJ WONEN EN LEVEN 13 Martin Elektrotechnik Contactpersoon Domotica David Martin Directeur Martin Elektrotechnik GmbH Dr.-Gartenhof-Str Bad Brückenau T. +49 (0) F. +49 (0) E. I. Het bedrijf: Martin Elektrotechnik GmbH werd in 1984 door de directeur Dieter Martin in Bad Brückenau opgericht als firma voor elektrische installaties. In 2004 vond in de firma een heroriëntatie plaats waarna de onderneming zich specialiseerde in techniek, die voornamelijk in de verzorgingssector wordt toegepast. Martin Elektrotechnik GmbH heeft momenteel twintig medewerkers in dienst. Martin Elektrotechnik ontwikkelt, vervaardigt en verkoopt RFID technische systemen voor toepassing in de zorg voor gedesoriënteerden op het gebied van alarmoproep- en managementsystemen en als toegangscontrole. De belangrijkste deskundigheid ligt in de ontwikkeling van oplossingen voor de speciale eisen in de dementiebranche. Voor de bescherming van dementerenden worden door Martin Elektrotechnik een combinatie van RFID en GPS sensoren gebruikt om de verblijfplaats van dementiepatiënten te controleren en indien nodig een alarm te activeren. Door deze methode wordt aan de patiënten de grootst mogelijke bewegingsradius verschaft. De klantenkring bestaat dus voornamelijk uit institutionele instellingen zoals verpleeghuizen, bejaardentehuizen en voor gehandicapten. Voor het overige behoren tot de klantenkring privéhuishoudingen evenals firma's, die tot taak hebben bedreigde personen en voorwerpen van waarde, zoals in spaarbanken of magazijnen, te beveiligen. Daarenboven produceert Martin Elektrotechnik al sinds meer dan 20 jaar milieubeschermingssystemen en brengt een jarenlange ervaring in de ontwikkeling en certificering van hardwareproducten mee. Daarnaast is Martin Elektrotechnik ook actief in onderzoeksprojecten (o.a. KMU Innovatieproject KoSTBar). Hieruit ontstaan gevestigde structuren en een uitgebreide kennis met betrekking tot het management van onderzoeksprojecten. Overzicht van de productvoordelen Automatisch gegenereerde alarmoproep bij langdurig uitblijvende beweging ook gewaarborgd zonder medewerking van de betrokken persoon Verbinding met een GPS-systeem mogelijk om senioren ook buiten de eigen woning meer veiligheid te kunnen bieden Doelgroep In Nederland zou Martin Elektrotechnik graag in contact willen komen met aanbieders van alarmoproepdiensten, inrichters van seniorenwoningen, wooncorporaties en ambulante verzorgingsondernemingen om de marktsituatie in te schatten en verkoopkanalen te verkennen.

16 14 BARRIÈREVRIJ WONEN EN LEVEN Mühle Müller Pflegebetten (M2 handels- und vertriebs GmbH) Contactpersoon Verzorgingsbedden en -meubels Werner Mühle, Sarah Böhne Directeur, Exportmanager Mühle Müller Pflegebetten (M2 handels- und vertriebs GmbH) Boschstraße Merenberg T. +49 (0) F. +49 (0) E. I. Het bedrijf: De sinds decennialang bekende onderneming "Müller Betten" werd in 2003 onder nieuwe leiding gereorganiseerd en wordt thans in de huidige onderneming M2 handels- und vertriebs GmbH succesvol verder gevoerd. Oudere en zieke mensen dienen duurzaam en maatschappelijk geholpen te worden. Daartoe wordt voortdurend gezocht naar oplossingen en innovatieve ideeën om de mobiliteit van de alleenstaande te behouden en maatschappelijke verlichtingen en hulpmiddelen te verschaffen. De producten: De "Mühle Müller Pflegebetten" worden geproduceerd op de productielokaties in Merenberg en Engelskirchen-Runderoth volgens de daarop betrekking hebbende voorschriften zoals de Wet op Medische en en de vereiste DIN-normen, die onderworpen zijn aan constante kwaliteitscontroles en dus voor een hoge bewerkingsstandaard zorgen. De verzorgingsbedden en -meubels, ziekenhuismeubilair en meubels voor de huishoudelijke verzorging munten daarom uit door een buitengewone duurzaamheid. Het productassortiment is uiterst veelsoortig en op de Duitse markt welhaast uniek. De eigen vervaardiging van de verzorgingsbedden betekent voor alle klanten duurzame zekerheid van reserveonderdelen, gefundeerd advies en actuele hulp. voordelen: De belangrijkste deskundigheid van de Mühle Müller Pflegebetten is de klantenoriëntatie en het onderhouden van een faire samenwerking als partners. Met de klanten ontwikkelt de onderneming gemeenschappelijk juist die oplossing, die aan zijn eisen voldoet om een meerwaarde voor onderneming, verzorgend personeel, patiënten en naaste verwanten te verschaffen, die er toe bijdraagt de privé, huishoudelijke en publieke patiëntenzorg rendabeler te maken en te zorgen voor een hoge kwaliteit in de verzorging. In de productgroepen verzorgingsbedden, toebehoren zoals meubels, patiëntenliften enz., levert de firma een groot aantal gestandaardiseerde verzorgingsbedden, die ook individueel op de behoeften van de alleenstaande kunnen worden afgestemd. Het komt overeen met de bedrijfsfilosofie de verandering als kans te zien, eigen ideeën en de ideeën van de klanten op te pakken en deze in nieuwe innovatieve producten te bundelen, die beantwoorden aan de actuele eisen van de markt. Doelgroep: In Nederland zou Mühle Müller de bekendheid van zijn producten graag willen verhogen en zou hiertoe in contact willen komen met ontwerpers en architecten, groothandelaren en verkooppartners evenals woningcorporaties en brancheverenigingen.

17 BARRIÈREVRIJ WONEN EN LEVEN 15 Antwoordformulier Retourneert u dit formulier per fax aan of per aan dhr. Felix Kramer: A1 Dietz Treppenlifte Casenio AG EasierLife GmbH Franz Schneider Brakel GmbH GIRA Giersiepen GmbH & Co. KG Glasmarkt Müller GmbH Leben ohne Barrieren Libify Technologies GmbH Locate Solutions GmbH Martin Elektrotechnik GmbH Mühle Müller Pflegebetten op donderdag 21 mei 2015, bij mij op kantoor Individueel gesprek met de Duitse leverancier(s): firma s invullen op vrijdag 22 mei 2015, bij mij op kantoor Individueel gesprek met de Duitse leverancier(s): firma s invullen Bedrijf: Naam: Adres: Postcode/plaats: Telefoon/

18 16 BARRIÈREVRIJ WONEN EN LEVEN

Bedrijfsprofielen. Barrièrevrij wonen en leven 16 t/m 19 mei Uitvoerder:

Bedrijfsprofielen. Barrièrevrij wonen en leven 16 t/m 19 mei Uitvoerder: Bedrijfsprofielen Barrièrevrij wonen en leven 16 t/m 19 mei 2017 11 Uitvoerder: Impressum Herausgeber Bundesministerium für Wirtschaft und Energie (BMWi) Öffentlichkeitsarbeit 11019 Berlin www.bmwi.de

Nadere informatie

Gira huisstation video opbouw Compact met video

Gira huisstation video opbouw Compact met video Gira huisstation video opbouw Huisstation met TFT-kleurendisplay voor opbouwinstallatie, compact voor de tweevoudige afdekramen uit Gira Systeem 55, bediening met capacitieve sensortechnologie Gira huisstation

Nadere informatie

Smatrix. Het intelligente regelsysteem voor oppervlakteverwarming en -koeling Meer comfort met minder energie

Smatrix. Het intelligente regelsysteem voor oppervlakteverwarming en -koeling Meer comfort met minder energie Smatrix Het intelligente regelsysteem voor oppervlakteverwarming en -koeling Meer comfort met minder energie 02 l Uponor Smatrix Uponor Smatrix: optimaliseert binnenklimaat, energiemanagement en kosten

Nadere informatie

Ons nieuwe laboratoriuminrichtingssysteem

Ons nieuwe laboratoriuminrichtingssysteem Ons nieuwe laboratoriuminrichtingssysteem Als een ideale werking en een goed design elkaar innovatief aanvullen, hebben wij alles goed gedaan. Esthetische eisen vertalen in een goed design is één ding

Nadere informatie

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen...

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen... Duurzame kwaliteit Laten we maar meteen met de deur in huis vallen... Duurzame kwaliteit Ploeg kunststof kozijnen b.v. Tel. (0800) 999 999 0 www.ploegkozijnen.nl info@ploegkozijnen.nl Alles onder één naam

Nadere informatie

Samenbouwnunits van Fischer- Dat is een slimme keuze!

Samenbouwnunits van Fischer- Dat is een slimme keuze! Samenbouwnunits van Fischer- Dat is een slimme keuze! Met Fischer realiseert u in 3 eenvoudige stappen complete, gebruiksklare koelsystemen voor uw klanten. Succes, door een warme samenwerking binnen de

Nadere informatie

Modulair montagesysteem THE SUN ON YOUR SIDE

Modulair montagesysteem THE SUN ON YOUR SIDE Modulair montagesysteem THE SUN ON YOUR SIDE SNELLE, EENVOUDIGE EN VEILIGE MONTAGE 2 Overtuigend Montagesysteem voor Zonnepanelen Bij geen ander bevestigingssysteem voor zonnepanelen zijn de ervaringen

Nadere informatie

Voor onze partners. TeleAlarm personenalarmering Meer vrijheid, meer veiligheid

Voor onze partners. TeleAlarm personenalarmering Meer vrijheid, meer veiligheid Voor onze partners TeleAlarm personenalarmering Meer vrijheid, meer veiligheid TeleAlarm personenalarmeringssysteem Veilig en flexibel Iedere gebruiker heeft zijn eigen wensen. Daarom hebben onze personenalarmeringsoplossingen

Nadere informatie

Brochure. Oplossingen die werken!

Brochure. Oplossingen die werken! Brochure Kersten RTD maken méér mogelijk Iedereen wil graag zo gewoon mogelijk bewegen, wonen, werken en communiceren. Voor mensen met een (lichamelijke) beperking, chronisch zieken en ouderen is dat

Nadere informatie

heroal niet-geïsoleerde profielsystemen

heroal niet-geïsoleerde profielsystemen heroal niet-geïsoleerde profielsystemen Niet-geïsoleerde profielsystemen Eersteklas materialen, technisch tot in detail op elkaar afgestemde oplossingen en een ruime keuze aan vormgevingsmogelijkheden

Nadere informatie

close to you De beste oplossingen zijn close to you Kwaliteitsregelaars voor Verwarming Ventilatie Luchtbehandeling Stadsverwarming

close to you De beste oplossingen zijn close to you Kwaliteitsregelaars voor Verwarming Ventilatie Luchtbehandeling Stadsverwarming close to you De beste oplossingen zijn close to you Kwaliteitsregelaars voor Verwarming Ventilatie Luchtbehandeling Stadsverwarming Voldoen aan verwachtingen Als eigenaar, investeerder, architect, adviseur

Nadere informatie

Urinoirsturing COMPACT LC. Van SCHELL. Geïntegreerde sensor voor perfecte hygiëne.

Urinoirsturing COMPACT LC. Van SCHELL. Geïntegreerde sensor voor perfecte hygiëne. Urinoirsturing COMPACT LC. Van SCHELL. Geïntegreerde sensor voor perfecte hygiëne. ARMATURENTECHNOLOGIE. VAN SCHELL. SCHELL. De onderneming. Voor de sanitaire ruimte van openbare gebouwen en bedrijfsgebouwen.

Nadere informatie

wapploxx Doordachte toegangscontrole

wapploxx Doordachte toegangscontrole wapploxx Doordachte toegangscontrole Web gebaseerd toegangsmanagement, Alarmkoppeling en App bediening Slimme toegangscontrole voor kleine t/m middelgrote objecten wapploxx Intelligente toegangscontrole

Nadere informatie

De tijd dat de aannemer alleen stenen kon stapelen is voorbij

De tijd dat de aannemer alleen stenen kon stapelen is voorbij De tijd dat de aannemer alleen stenen kon stapelen is voorbij De verantwoordelijkheid voor logistieke processen, kwaliteits-beheersing en planning komt steeds meer bij de aannemer te liggen. Wij, als coördinerend

Nadere informatie

De intelligente elektrische radiator Zehnder Fare LCD. Verwarming Koeling Ventilatie

De intelligente elektrische radiator Zehnder Fare LCD. Verwarming Koeling Ventilatie De intelligente elektrische radiator Zehnder Fare LCD Verwarming Koeling Ventilatie Luchtzuivering Als u esthetiek op prijs stelt. En intelligentie verlangt. U leeft graag gezond en comfortabel en u wenst

Nadere informatie

Barrièrevrij en comfortabel wonen Nieuwe Hörmann-binnendeuraandrijving PortaMatic

Barrièrevrij en comfortabel wonen Nieuwe Hörmann-binnendeuraandrijving PortaMatic Foto 1: Deuraandrijvingen vormen een belangrijk onderdeel wanneer de woning is aangepast aan de behoeften van ouderen. De nieuwe PortaMatic van Hörmann verbruikt weinig stroom en is tot wel 25 procent

Nadere informatie

Veiligheid en comfort binnen handbereik

Veiligheid en comfort binnen handbereik TOUCH SCREEN BEDIENDEEL Veiligheid en comfort binnen handbereik INT TSG De perfecte match voor zowel een traditioneel als modern interieur, dankzij het kleine formaat en het strakke design. touch screen

Nadere informatie

BlueCompact. Uw Smart Home begint bij uw deur

BlueCompact. Uw Smart Home begint bij uw deur BlueCompact Uw Smart Home begint bij uw deur - Eenvoud: Bediening en beheer via een app - Snel: Verloren sleutel per omgaande laten blokkeren - Controle: Alle sluitgebeurtenissen exact bewaken - Flexibel:

Nadere informatie

15. 17. 03. 2011 - de Duitse veiligheidssector op bezoek in Nederland Overzicht van deelnemende bedrijven gesorteerd naar subsectoren

15. 17. 03. 2011 - de Duitse veiligheidssector op bezoek in Nederland Overzicht van deelnemende bedrijven gesorteerd naar subsectoren 15. 17. 03. 2011 - de Duitse veiligheidssector op bezoek in Nederland Overzicht van deelnemende bedrijven gesorteerd naar subsectoren Bedrijven uit de Brandpreventie Beschrijving Doelstelling / Op zoek

Nadere informatie

Robuust, compact en servicevriendelijk. Zeer laag elektriciteitsverbruik. Aluminium HR-ketels. Logano plus GB312.

Robuust, compact en servicevriendelijk. Zeer laag elektriciteitsverbruik. Aluminium HR-ketels. Logano plus GB312. Robuust, compact en servicevriendelijk. Zeer laag elektriciteitsverbruik Aluminium HR-ketels Logano plus GB312 Logano plus GB402 De nieuwe norm in aluminium HR-ketels: Logano plus GB312 en Logano plus

Nadere informatie

Gira huisstation video opbouw Compact met video

Gira huisstation video opbouw Compact met video Gira huisstation video opbouw Huisstation met TFT-kleurendisplay voor opbouwinstallatie, compact voor de tweevoudige afdekramen uit Gira Systeem 55, bediening met capacitieve sensortechnologie Gira huisstation

Nadere informatie

Schaalbaarheid is de beste oplossing Het nieuwe Managementsysteem voor Sociale Alarmering 7 Professional

Schaalbaarheid is de beste oplossing Het nieuwe Managementsysteem voor Sociale Alarmering 7 Professional Schaalbaarheid is de beste oplossing Het nieuwe Professional 2 Efficiency door aanpassing Ideale oplossingen voor uw succes Om onmiddellijke reacties op noodoproepen, snelle service en naadloze communicatie

Nadere informatie

Hygiëne in de praktijk

Hygiëne in de praktijk Hygiëne in de praktijk Specifieke documentatie voor bedrijfs- en persoonlijke hygiëne Ecoline hygiënesluizen Uw partner voor de gehele vlees-, bakkerij-, levensmiddelenindustrie & farmacie Project georiënteerde

Nadere informatie

Eycasa draadloos deur & huis-videosysteem

Eycasa draadloos deur & huis-videosysteem Eycasa draadloos deur & huis-videosysteem Communiceren, bewaken en openen. MF 1 Eycasa: Veel meer dan een deurintercom Deur openen plus videobewaking Met Eycasa opent u niet alleen de deur, u herkent ook

Nadere informatie

De Gira Home Server Intelligente techniek eenvoudig aansturen thuis en onderweg

De Gira Home Server Intelligente techniek eenvoudig aansturen thuis en onderweg De Gira Home Server Intelligente techniek eenvoudig aansturen thuis en onderweg Gira Home Server De boordcomputer voor de intelligente woning Ruimten slechts verwarmen wanneer er iemand thuis is, met

Nadere informatie

Kwaliteit betekent tevreden klanten. Daar gaat het om

Kwaliteit betekent tevreden klanten. Daar gaat het om Alles in één hand Kwaliteit betekent tevreden klanten. Daar gaat het om Eric Bruggink Allround familiebedrijf met uitgebreid dienstenpakket Kwaliteit en klanttevredenheid gaan hand in hand bij Bruggink.

Nadere informatie

heroal zonweringsystemen

heroal zonweringsystemen Persdossier R+T 2015 Persbericht: heroal uitbreiding van het portfolio heroal zonweringsystemen heroal introduceert zonweringcollectie op R+T 2015 Stuttgart / Verl, februari 2015 Op de R+T 2015 presenteert

Nadere informatie

FUNCTIONELE BADKAMERS

FUNCTIONELE BADKAMERS PRODUCTINNOVATIE BANO S GESCHIEDENIS Bano ontwikkelt en produceert de meeste producten in de eigen fabrieken in Sandane (Noorwegen). Op het fabrieksterrein van 4000m 2 van Bano is onder andere een centraal

Nadere informatie

Slimme elektronica retailer speelt in op veranderende vraag

Slimme elektronica retailer speelt in op veranderende vraag De digitale revolutie vindt nu ook zijn weg in huis Slimme elektronica retailer speelt in op veranderende vraag De laatste paar jaar volgen de technologische ontwikkelingen zich in een snel tempo op. Wat

Nadere informatie

Silent Gliss rolgordijnsystemen

Silent Gliss rolgordijnsystemen Silent Gliss rolgordijnsysteem 4830 Silent Gliss rolgordijnsystemen Het voordeel van Silent Gliss De heldere belijning van de rolgordijnen sluit perfect aan op moderne architectuur- en interieurontwerp.

Nadere informatie

Ontwikkeling door beweging

Ontwikkeling door beweging nothing compares to a smile! Ontwikkeling door beweging Zitten Staan Lopen Vervoer Toilet en douche Accessoires R82 produceert hulpmiddelen voor kinderen en jongeren met een handicap over de gehele wereld.

Nadere informatie

Totaal overzicht met een alarm webgebaseerde servicecentrale.

Totaal overzicht met een alarm webgebaseerde servicecentrale. ALARM COMMUNICATIEDIENSTEN EagleEye Totaal overzicht met een alarm webgebaseerde servicecentrale. EagleEye is een cloud-gebaseerde dienst met een centrale, moderne en krachtige functie voor toezicht en

Nadere informatie

Functioneren infrarood panelen ES systems

Functioneren infrarood panelen ES systems INFRAROOD VERWARMINGSSYSTEEM Productie- en verkoopmaatschappij ES systems, opgericht in 2010, is een jong en dynamisch bedrijf dat zich snel ontwikkelt. Bij het opstarten van dit bedrijf is gebruik gemaakt

Nadere informatie

hertalan welkom in de wereld van EPDM

hertalan welkom in de wereld van EPDM hertalan welkom in de wereld van EPDM hertalan the waterproof solution Hertalan levert wereldwijd unieke EPDM producten voor duurzame en watervaste oplossingen. Als eerste Europese producent van EPDM folies

Nadere informatie

Bosch NurseCall met dwaalfunctie Grotere efficiëntie voor verpleegtehuizen

Bosch NurseCall met dwaalfunctie Grotere efficiëntie voor verpleegtehuizen Bosch NurseCall met dwaalfunctie Grotere efficiëntie voor verpleegtehuizen 2 Veiligheid in verpleegtehuizen: een grote uitdaging Bij het runnen van een verzorgings- en verpleegtehuis staat u voor de uitdaging

Nadere informatie

PROALPHA IP. Smarthome Zwarte Goorderweg 1 E. Profort bv PD Stoutenburg-Noord (A foort)

PROALPHA IP. Smarthome Zwarte Goorderweg 1 E. Profort bv PD Stoutenburg-Noord (A foort) PROALPHA IP Smarthome 2 PROALPHA HOMEMATIC IP De NIEUWE GENERATIE SMARTHOME Blz. 3 PROALPHA IP : UW VOORDEEL Blz. 4 VERWARMING EN KLIMAAT Blz. 5 LICHT EN SCHAKELAARS Blz. 6 VEILIGHEID EN BEWAKING Blz.

Nadere informatie

Een CLIQ-sluitsysteem beheert u voortaan van overal!

Een CLIQ-sluitsysteem beheert u voortaan van overal! CLIQ goes mobile! Een CLIQ-sluitsysteem beheert u voortaan van overal! IKON de specialist in sluitsystemen sinds 1926! ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions CLIQ gaat ze nu mobiel en

Nadere informatie

bluechip Het elektronisch sluitsysteem. Componenten en oplossingen voor deuren

bluechip Het elektronisch sluitsysteem. Componenten en oplossingen voor deuren Het elektronisch sluitsysteem. voor deuren Componenten en oplossingen 02 Winkhaus Toegangsbeheer bluechip bluechip altijd een passende oplossing. Het elektronisch sluitsysteem bluechip is het ideale instrument

Nadere informatie

knkpublishing Microsoft Dynamics De flexibele, innovatieve uitgeverijsoftware Nieuwe kansen in een veranderende media wereld

knkpublishing Microsoft Dynamics De flexibele, innovatieve uitgeverijsoftware Nieuwe kansen in een veranderende media wereld De flexibele, innovatieve uitgeverijsoftware INTEGRATIE CONTINUE INNOVATIE WORKFLOW ONDERSTEUNING ABECON-CONSULTANCY OVER ABECON Microsoft Dynamics Nieuwe kansen in een veranderende media wereld Standaard

Nadere informatie

PUSH Doucheplezier met een druk op de knop NIEUW

PUSH Doucheplezier met een druk op de knop NIEUW PUSH Doucheplezier met een druk op de knop NIEUW 388110538 Doucheplezier met een druk op de knop Een net zo simpel als geniaal bedienings concept voor douche en bad: De ergonomische knoppen starten en

Nadere informatie

GROHE thermostaatkranen. GROHtherm 1000 100% GROHE COOLTOUCH BODY. Masters of Technology

GROHE thermostaatkranen. GROHtherm 1000 100% GROHE COOLTOUCH BODY. Masters of Technology GROHE thermostaatkranen NIEUW GROHtherm 1000 100% GROHE COOLTOUCH BODY. OPTIMALE VEILIGHEID. Masters of Technology Martin Weiss Master of Technology, test het thermo-element van de GROHE TurboStat -patronen

Nadere informatie

HR-ketels. Het rendement van betrouwbaarheid

HR-ketels. Het rendement van betrouwbaarheid HR-ketels Het rendement van betrouwbaarheid 01.04.2012 Rendement van betrouwbaarheid Zoekt u een oerdegelijke en zuinige hr-ketel waarvan u jarenlang kunt genieten? Dan is Vaillant een uitstekende keuze:

Nadere informatie

Kaedra verdelersysteem

Kaedra verdelersysteem Kaedra IP65 De oplossing voor het universeel en multifunctioneel toepassen van Schneider Electric componenten met als resultaat een uiterst veilige, overzichtelijke en functionele verdeler. Het meest complete

Nadere informatie

BRINE/WATER WARMTEPOMPEN PROFESSIONAL. alterra pro. De professionele manier, om energie uit de bodem te benutten! www.alpha-innotec.

BRINE/WATER WARMTEPOMPEN PROFESSIONAL. alterra pro. De professionele manier, om energie uit de bodem te benutten! www.alpha-innotec. BRINE/WATER WARMTEPOMPEN PROFESSIONAL alterra pro www.alpha-innotec.com De professionele manier, om energie uit de bodem te benutten! the better way to heat De warmtepomp als uiterst efficiënte warmteopwekker

Nadere informatie

DORMA foquin N.V./S.A. Lieven Bauwensstraat 21a B-8200 Brugge Tel. +32 50 451570 Fax +32 50 319505 info-be@dorma.com www.dorma.be

DORMA foquin N.V./S.A. Lieven Bauwensstraat 21a B-8200 Brugge Tel. +32 50 451570 Fax +32 50 319505 info-be@dorma.com www.dorma.be Deurtechniek Automatische deuren Glasbeslagtechniek DORMA van Duin Nederland B.V. Dalwagen 45 NL-6669 CB Dodewaard Postbus 15 NL-6669 ZG Dodewaard Tel. +31 488 418-100 Fax +31 488 418-190 info@dorma.nl

Nadere informatie

Praktisch met systemen.

Praktisch met systemen. Praktisch met systemen. Openbare gebouwen kunnen niet meer zonder interne bereikbaarheids- en/of alarmeringssystemen. Op elke plek met veiligheids- of gezondheidsrisico s zijn deze systemen letterlijk

Nadere informatie

PLANON APPS. Voor Facility - en Service Management op uw smartphone

PLANON APPS. Voor Facility - en Service Management op uw smartphone PLANON APPS Voor Facility - en Service Management op uw smartphone Een innovatieve specialist met dertig jaar ervaring in het IWMS-domein Een partner die door Gartner wordt erkend als marktleider Integraal

Nadere informatie

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen...

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen... Duurzame kwaliteit Laten we maar meteen met de deur in huis vallen... Alles onder één dak PLOEG kozijnen is al zo n 30 jaar het adres voor kunststof kozijnen. Bij PLOEG vindt u alles onder één dak: de

Nadere informatie

Uitgave: januari 2015. Miele@home Ontdek het intelligente wonen

Uitgave: januari 2015. Miele@home Ontdek het intelligente wonen Uitgave: januari 2015 Miele@home Ontdek het intelligente wonen Miele@home Inhoud De apparaten van Miele nemen u graag zoveel mogelijk huishoudelijke taken uit handen, zodat u thuis uw tijd kunt besteden

Nadere informatie

gamma Wave / KNX bussystemen

gamma Wave / KNX bussystemen gamma Wave / KNX bussystemen Draadloze domotica, nu een feit. Dankzij GAMMA KNX wave, het draadloze radiocommunicatiesysteem van Siemens, is het mogelijk te genieten van alle comfort en voordelen van de

Nadere informatie

De stroming maakt het verschil...

De stroming maakt het verschil... De stroming maakt het verschil... zwemge... het natuurlijke zwemge voel LIVE ERVAREN! Er zijn veel tegenstroom-zweminstallaties, maar HydroStar is uniek: de hoogwaardige, onderhoudsvrije en waterdichte

Nadere informatie

Uitblinker. Geberit Monolith

Uitblinker. Geberit Monolith Uitblinker. Monolith Voor mensen met karakter. Die houden van mooie dingen. Wilt u uw nieuwe badkamer een degelijke maar originele toets geven? Bij de sanitaire modules Monolith hoeft u geen compromissen

Nadere informatie

o Center SAUTER Vision Center altijd het overzicht bewaren.

o Center SAUTER Vision Center altijd het overzicht bewaren. AUT AU UTE E ER Visio Vision sio io o Center Vision Center altijd het overzicht bewaren. Moderne gebouwautomatisering wordt steeds complexer: met Vision Center is de bewaking van uw installatie echter

Nadere informatie

meer dan sfeer lumigrip mood

meer dan sfeer lumigrip mood grip op licht De mogelijkheden binnen het RVS concept van Lumigrip leveren het bewijs dat LED technologie een toegevoegde waarde heeft als het gaat om stijlvol, duurzaam én veilig wonen en werken. Nu er

Nadere informatie

Aritech Comfort security systemen CS375 CS575 CS875. g GE Interlogix

Aritech Comfort security systemen CS375 CS575 CS875. g GE Interlogix Aritech Comfort security systemen CS375 CS575 CS875 g GE Interlogix Een gerustgevoel, comfortabele beveiliging De comfort security systemen van GE Interlogix zijn meer dan eenvoudige alarmsystemen, zij

Nadere informatie

Slimme zet! Vindingrijk in vastgoedopgaven!

Slimme zet! Vindingrijk in vastgoedopgaven! Slimme zet! Vindingrijk in vastgoedopgaven! Postbus 711 3900 AS Veenendaal Kerkewijk 26 3901 EG Veendaal (T) 0318-55 19 60 (F) 0318-55 19 61 (M) info@ingeniousvastgoed.nl (I) www.ingeniousvastgoed.nl Haar

Nadere informatie

Roto AluVision T600 Het topmodel voor grote aluminium ramen

Roto AluVision T600 Het topmodel voor grote aluminium ramen Roto AluVision T600 Het topmodel voor grote aluminium ramen Durch bearbeitete Vorlage ersetzen Raam- en deurtechnologie 2 AluVision T600 Uiterst functioneel. Perfecte look Roto: toonaangevend in de aluminiumsector.

Nadere informatie

IMAGEBROCHURE BE PERFORMANCE FOR SIMPLICITY

IMAGEBROCHURE BE PERFORMANCE FOR SIMPLICITY IMAGEBROCHURE BE PERFORMANCE FOR SIMPLICITY 2 BEDRIJFSVOERING PERFORMANCE FOR SIMPLICITY Dr. Sven Bär Managing Director ESYLUX GmbH Peter Kremser Managing Director ESYLUX GmbH Mareks Peters Managing Director

Nadere informatie

Click-Stop. Wij bij heroal werken enthousiast, competent en betrouwbaar voor het succes van onze partners!

Click-Stop. Wij bij heroal werken enthousiast, competent en betrouwbaar voor het succes van onze partners! Vo o r b o u w ro l l u i k e n Click-Stop Het Click-Stop-systeem zorgt voor een betere bevei- Vestiging in Verl Vestiging I in Hövelhof liging tegen inbraak, omdat het rolluik automatisch in de kast blokkeert

Nadere informatie

Mechanisch aangedreven motoren. Wij bieden het volledige programma!

Mechanisch aangedreven motoren. Wij bieden het volledige programma! Mechanisch aangedreven motoren. Wij bieden het volledige programma! Mechanisch aangedreven motoren voor rolluiken en zonweringen: Alles, wat de professional nodig heeft. Mechanisch aangedreven motoren.

Nadere informatie

Bosch Care Solutions Beveiliging en veiligheid voor een beter leven

Bosch Care Solutions Beveiliging en veiligheid voor een beter leven Bosch Care Solutions Beveiliging en veiligheid voor een beter leven 2 Een lange geschiedenis in de zorg Wat de Bosch Group bovenal uniek maakt, is dat we om u geven. We hebben ons toegelegd op het leveren

Nadere informatie

Comfortabel. Binnen de persoonlijke leefomgeving neemt de woning veelal een. centrale plaats in. Het is een van de weinige plekken die u geheel

Comfortabel. Binnen de persoonlijke leefomgeving neemt de woning veelal een. centrale plaats in. Het is een van de weinige plekken die u geheel Comfortabel Binnen de persoonlijke leefomgeving neemt de woning veelal een centrale plaats in. Het is een van de weinige plekken die u geheel kunt inrichten naar eigen voorkeur, wens en inzicht. Het is

Nadere informatie

EXPERT OP HET GEBIED VAN PROFESSIONELE AUDIO-, VIDEO- EN LICHTAPPARATUUR.

EXPERT OP HET GEBIED VAN PROFESSIONELE AUDIO-, VIDEO- EN LICHTAPPARATUUR. EXPERT OP HET GEBIED VAN PROFESSIONELE AUDIO-, VIDEO- EN LICHTAPPARATUUR. WWW.AVLPRO.NL EXPERT OP HET GEBIED VAN PROFESSIONELE AUDIO-, VIDEO- EN LICHTAPPARATUUR. AUDIO, VIDEO EN LICHT DIVISIE: AVL-PRO

Nadere informatie

Easy Series voor woningbouwprojecten Beveiligingsoplossingen voor luxe woningen en appartementcomplexen

Easy Series voor woningbouwprojecten Beveiligingsoplossingen voor luxe woningen en appartementcomplexen Easy Series voor woningbouwprojecten Beveiligingsoplossingen voor luxe woningen en appartementcomplexen 2 Easy Series inbraakcentrale Betrouwbare beveiliging vereenvoudigd Toegevoegde waarde voor uw innovatieve

Nadere informatie

Niedersächsisches Ministerium für Wirtschaft, Arbeit und Verkehr. Fragen und Antworten zum Einheitlichen Ansprechpartner

Niedersächsisches Ministerium für Wirtschaft, Arbeit und Verkehr. Fragen und Antworten zum Einheitlichen Ansprechpartner Niedersächsisches Ministerium für Wirtschaft, Arbeit und Verkehr Fragen und Antworten zum Einheitlichen Ansprechpartner Auf den folgenden Seiten finden Sie antworten zu diesen Fragen: Welke doelen streeft

Nadere informatie

Elektronische bedieningspanelen

Elektronische bedieningspanelen Elektronische bedieningspanelen WISA Tronic Hygiënische non-touch spoeltechniek Een streling voor het oog Met de Eos panelen van WISA haalt u state of the art bedieningspanelen in huis. Een sieraad voor

Nadere informatie

ALBRECHT JUNG GMBH & CO. KG

ALBRECHT JUNG GMBH & CO. KG De elegante techniek FLAT DESIGN INNOVATIE IN VORMGEVING Door de extreem vlakke vormgeving lijkt dit innovatieve ontwerp samen te smelten met de omgeving. Op subtiele wijze ontstaat zo een fraai aanzicht:

Nadere informatie

Voorwand douchepaneel LINUS. Van SCHELL. Elegant, sterk en montagevriendelijk.

Voorwand douchepaneel LINUS. Van SCHELL. Elegant, sterk en montagevriendelijk. Voorwand douchepaneel LINUS. Van SCHELL. Elegant, sterk en montagevriendelijk. ARMATURENTECHNOLOGIE. VAN SCHELL. SCHELL. De onderneming. Voor de sanitaire ruimte van openbare gebouwen en bedrijfsgebouwen.

Nadere informatie

De toekomst luidt. Siedle Scope.

De toekomst luidt. Siedle Scope. De toekomst luidt. Siedle Scope. Siedle Scope: draadloze videofoon 2 3 Siedle Scope: draadloze videofoon Ik ben in de woonkamer. Het draadloze alternatief: Waar u ook bent, Siedle Scope toont u wie er

Nadere informatie

Klantcontact is mensenwerk. Optimale bereikbaarheid met de contactcenters van NEC

Klantcontact is mensenwerk. Optimale bereikbaarheid met de contactcenters van NEC Klantcontact is mensenwerk Optimale bereikbaarheid met de contactcenters van NEC Contact Center Solutions Mensen verbinden is onze passie Klanten waarderen een bedrijf positief als hun beleving over het

Nadere informatie

stroming maakt het verschil...

stroming maakt het verschil... De stroming maakt het verschil... ... het natuurlijke zwemgevoel LIVE ERVAREN! Er zijn veel tegenstroom-zweminstallaties, maar HydroStar is uniek: de hoogwaardige, onderhoudsvrije en waterdichte turbinetechnologie

Nadere informatie

Galaxy Flex BEVEILIGING DIE PAST BIJ UW BEDRIJF EN LEVENSSTIJL. Bescherm uw bezittingen

Galaxy Flex BEVEILIGING DIE PAST BIJ UW BEDRIJF EN LEVENSSTIJL. Bescherm uw bezittingen Galaxy Flex BEVEILIGING DIE PAST BIJ UW BEDRIJF EN LEVENSSTIJL Bescherm uw bezittingen Beveiliging die staat als een huis Bent u op zoek naar een beveiligingssysteem dat... Uiterst effectief en toch goed

Nadere informatie

Hygiëne in de praktijk

Hygiëne in de praktijk Hygiëne in de praktijk Specifieke documentatie voor inrichtingen, bedrijfs- en persoonshygiëne Complete oplossing Uw partner voor de gehele vlees-, bakkerij-, levensmiddelenindustrie & farmacie Project

Nadere informatie

WIŚNIOWSKI. Een bekroning van uw investering.

WIŚNIOWSKI. Een bekroning van uw investering. De WIŚNIOWSKI deuren zijn een universele oplossing voor elke woning. Afhankelijk van de te vervullen functie binnendeur, technische deur, glazen deur worden ze gekenmerkt door geschikte parameters die

Nadere informatie

GRUNDFOS pump audit HOE EFFICIËNT EN DUURZAAM ZIJN UW POMPEN?

GRUNDFOS pump audit HOE EFFICIËNT EN DUURZAAM ZIJN UW POMPEN? GRUNDFOS pump audit HOE EFFICIËNT EN DUURZAAM ZIJN UW POMPEN? Een Grundfos pump audit creëert duidelijkheid Is duurzaamheid één van de doelstellingen in uw organisatie? Steeds meer bedrijven en (semi-)

Nadere informatie

Jaarprogramma 2011. Laat zien dat uw bedrijf een competente bouwpartner is als het gaat om innovatieve duurzame oplossingen!

Jaarprogramma 2011. Laat zien dat uw bedrijf een competente bouwpartner is als het gaat om innovatieve duurzame oplossingen! Jaarprogramma 2011 Laat zien dat uw bedrijf een competente bouwpartner is als het gaat om innovatieve duurzame oplossingen! Meer dan wordt u aangeboden door het Centrum voor Innovatie van de Bouwkolom

Nadere informatie

Een traditie van kwaliteit en innovatie

Een traditie van kwaliteit en innovatie Een traditie van kwaliteit en innovatie Al meer dan 100 jaar staat de naam Bosch voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Bosch Security Systems is er trots op u een breed pakket van systemen en componenten

Nadere informatie

"Wij zijn creatieve denkers met kennis van industriële automatisering" JB Systems Westlandseweg 190 3131 HX Vlaardingen Postbus 108 3130 AC Vlaardingen T +31 10 460 80 60 F +31 10 460 80 00 info@jbsystems.nl

Nadere informatie

Intelligente gebouwentechniek van Gira. www.gira.nl

Intelligente gebouwentechniek van Gira. www.gira.nl Intelligente gebouwentechniek van Gira www.gira.nl Inhoud Gira het bedrijf 4 5 Gira schakelaarprogramma s 6 31 Gira Standaard 55 6 Gira E2 8 Gira Event 10 Gira Event Opaque 12 Gira Event Clear 14 Gira

Nadere informatie

Productoverzicht 2012/2013 Intelligente tijdschakeltechniek voor tijd, temperatuur en licht.

Productoverzicht 2012/2013 Intelligente tijdschakeltechniek voor tijd, temperatuur en licht. Productoverzicht 2012/2013 Intelligente tijdschakeltechniek voor tijd, temperatuur en licht. Dutch Tijdschakeltechniek van Grässlin efficiënt en bedieningsvriendelijk. Altijd om de juiste tijd op de juiste

Nadere informatie

Aansturing van de Gira KNX installatie

Aansturing van de Gira KNX installatie Aansturing van de meest uiteenlopende busfuncties van het Gira KNX-systeem, zoals b.v. lichtscènebeheer, jaloezieen rolluikbesturing, paniek- of Centraal-UIT-programmering of een temperatuurregeling per

Nadere informatie

intelligent software for monitoring centres

intelligent software for monitoring centres intelligent software for monitoring centres Waarom UMO? Binnen Europa en daarbuiten hebben landen te maken met de vergrijzing. Daardoor stijgt de zorgvraag in het komende decennium sterk. Hoe wordt die

Nadere informatie

Alarm is Uitgeschakeld. Easy Series inbraakcentrale Beveiliging vereenvoudigd met RADION draadloze randapparatuur

Alarm is Uitgeschakeld. Easy Series inbraakcentrale Beveiliging vereenvoudigd met RADION draadloze randapparatuur Alarm is Uitgeschakeld Easy Series inbraakcentrale Beveiliging vereenvoudigd met RADION draadloze randapparatuur 2 Veiligheid komt op de eerste plaats Vanzelfsprekend wilt u de best mogelijke beveiliging

Nadere informatie

LICHT & KRACHT DATA & TELECOM SERVICE & ONDERHOUD

LICHT & KRACHT DATA & TELECOM SERVICE & ONDERHOUD Focus op perfectie! LICHT & KRACHT DATA & TELECOM SERVICE & ONDERHOUD Focus op perfectie! Iedere dag scherp Elektropartners. Kennis. Kunde. Kwaliteit. Elektropartners is een elektrotechnisch installatiebedrijf

Nadere informatie

Conventionele Brandmeldcentrale 500 Serie Zo eenvoudig als tellen tot drie

Conventionele Brandmeldcentrale 500 Serie Zo eenvoudig als tellen tot drie Conventionele Brandmeldcentrale 500 Serie Zo eenvoudig als tellen tot drie 2 Een brandmeldcentrale die eenvoudig is te installeren, configureren, te onderhouden en te gebruiken. LCD-scherm met statusindicatie

Nadere informatie

HARTING PROSHOP. Nieuwe generatie diefstalremmende verkoopsystemen voor rookwaren en andere kwaliteitsvolle consumptiegoederen

HARTING PROSHOP. Nieuwe generatie diefstalremmende verkoopsystemen voor rookwaren en andere kwaliteitsvolle consumptiegoederen HARTING PROSHOP Nieuwe generatie diefstalremmende verkoopsystemen voor rookwaren en andere kwaliteitsvolle consumptiegoederen Diefstalverminderende en eenvoudig te gebruiken beveiligings- en verkoopsystemen

Nadere informatie

BETTE natuurlijk in de badkamer

BETTE natuurlijk in de badkamer Dankzij een ervaring van meerdere decennia in de staalvorming en emailveredeling ziet Bette zich tegenwoordig als een van de gespecialiseerde producenten van producten van staal/email. Met gebruikmaking

Nadere informatie

detection b VeiLigHeid is niet optioneel!

detection b VeiLigHeid is niet optioneel! detection bag VEILIGHEID IS NIET OPTIONEEL! VEILIGHEID IS NIET OPTIONEEL! De bouwindustrie, het onderhoud van vliegtuigen, kerncentrales, voedingsmiddelenindustrie,... stuk voor stuk toonaangevende sectoren

Nadere informatie

5000 Serie Modulaire brandmeldcentrale Net zo flexibel als uw ideeën

5000 Serie Modulaire brandmeldcentrale Net zo flexibel als uw ideeën 5000 Serie Modulaire brandmeldcentrale Net zo flexibel als uw ideeën 2 U hoeft zich geen zorgen meer te maken met de 5000 Serie Modulaire brandmeldcentrale Het systeem wordt gedefinieerd door uw wensen

Nadere informatie

enet SMArt home app QuIcK StArt GuIde AndroId

enet SMArt home app QuIcK StArt GuIde AndroId enet SMArt home app QuIcK StArt GuIde AndroId Inhoud Overzicht Pagina 3 Daar gaan we Pagina 4 Mijn huis Pagina 5 Ruimtes Pagina 6 Automatisering Pagina 8 - Scènes maken Pagina 10 - Tijdsturingen maken

Nadere informatie

Light + Building 2014 wereldwijd de toonaangevende vakbeurs voor architectuur en techniek

Light + Building 2014 wereldwijd de toonaangevende vakbeurs voor architectuur en techniek Light + Building 2014 wereldwijd de toonaangevende vakbeurs voor architectuur en techniek Presentatie door Maria Hasselman Director Brand Management Brussel, 12 November 2013 De economische en technologische

Nadere informatie

SAMEN DE IDEALE TOEGANGSOPLOSSING VOOR WONING- EN UTILITEITSBOUW

SAMEN DE IDEALE TOEGANGSOPLOSSING VOOR WONING- EN UTILITEITSBOUW AXA PARTNER PROGRAMMA Timmer- en deurfabrieken SAMEN DE IDEALE TOEGANGSOPLOSSING VOOR WONING- EN UTILITEITSBOUW HET AXA PARTNER PROGRAMMA IS ER VOOR U U produceert al jaren kozijnen en deuren maar uw klant

Nadere informatie

GROHE thermostaatkranen. GROHtherm 1000 100% GROHE COOLTOUCH BODY. Masters of Technology

GROHE thermostaatkranen. GROHtherm 1000 100% GROHE COOLTOUCH BODY. Masters of Technology GROHE thermostaatkranen NIEUW GROHtherm 1000 100% GROHE COOLTOUCH BODY. OPTIMALE VEILIGHEID. Masters of Technology Martin Weiss Master of Technology, test het thermo-element van de GROHE TurboStat -patronen

Nadere informatie

we work for your success

we work for your success we work for your success Hebels Staalservice Hebels Staalservice concentreert zich op de verkoop van staal, aluminium en rvs. Wij beschikken over een modern Staal Service Center waardoor wij klantspecifieke

Nadere informatie

Draadloze automatisering voor de controle van uw huis Aandrijvingen voor garagedeuren en inrithekken met de io-homecontrol -technologie

Draadloze automatisering voor de controle van uw huis Aandrijvingen voor garagedeuren en inrithekken met de io-homecontrol -technologie // io-homecontrol : comfort, veiligheid en energiebesparing Draadloze automatisering voor de controle van uw huis Aandrijvingen voor garagedeuren en inrithekken met de io-homecontrol -technologie Comfort

Nadere informatie

BOPLA enclosures. content matters

BOPLA enclosures. content matters BEHUIZINGEN DIE ELEKTRONICA EEN THUIS BIEDEN. Behuizingen van onderscheiden zich door een hoogwaardige kwaliteit in uitvoering en design. In combinatie met de elektronica van onze klanten ontstaat daaruit

Nadere informatie

CS 80 MAGNEO. De nieuwe automatische schuifdeur voor ieder interieur.

CS 80 MAGNEO. De nieuwe automatische schuifdeur voor ieder interieur. CS 80 MAGNEO De nieuwe automatische schuifdeur voor ieder interieur. Een absolute vernieuwing in de realisatie van ieder interieur: de compacte CS 80 MAGNEO schuifdeuraandrijving - revolutionaire, magnetische

Nadere informatie

SAMEN DE IDEALE TOEGANGSOPLOSSING VOOR WONING- EN UTILITEITSBOUW

SAMEN DE IDEALE TOEGANGSOPLOSSING VOOR WONING- EN UTILITEITSBOUW AXA PARTNER PROGRAMMA Timmer- en deurfabrieken SAMEN DE IDEALE TOEGANGSOPLOSSING VOOR WONING- EN UTILITEITSBOUW HET AXA PARTNER PROGRAMMA IS ER VOOR U U produceert al jaren kozijnen en deuren maar uw klant

Nadere informatie

Is dit iets voor jou? Traineeship Hemmink GROEIT

Is dit iets voor jou? Traineeship Hemmink GROEIT Is dit iets voor jou? Traineeship Hemmink GROEIT Traineeship Hemmink B.V. Pagina 2 Is dit iets voor jou? Dit traineeship biedt je een unieke kans om het werkveld, jezelf en Hemmink te ontdekken. Je doet

Nadere informatie

Schone afvoeren. Oplossingen voor douchevloeren.

Schone afvoeren. Oplossingen voor douchevloeren. Schone afvoeren. Oplossingen voor douchevloeren. Minder hindernissen meer verkoop De nieuwste trend zijn douchevloeren, die heel wat nieuwe mogelijkheden bieden voor ontwerpers en installateurs. Geberit

Nadere informatie