Duitse ondernemers barrièrevrij wonen en leven

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Duitse ondernemers barrièrevrij wonen en leven"

Transcriptie

1 11 Duitse ondernemers barrièrevrij wonen en leven 19 t/m 22 mei 2015 in Nederland Durchführer

2

3 Impressum Herausgeber Bundesministerium für Wirtschaft und Energie (BMWi) Öffentlichkeitsarbeit Berlin Text und Redaktion Deutsch-Niederländische Handelskammer Nassauplein EC Den Haag Gestaltung und Produktion Deutsch-Niederländische Handelskammer Nassauplein EC Den Haag Das Bundesministerium für Wirtschaft und Energie ist mit dem audit berufundfamilie für seine familienfreundliche Personalpolitik ausgezeichnet worden. Das Zertifikat wird von der berufundfamilie ggmbh, einer Initiative der Gemeinnützigen Hertie-Stiftung, verliehen. Stand April 2015 Druck TODOSmedia.com Bildnachweis BilderBox Betriebsbilder Diese Broschüre ist Teil der Öffentlichkeitsarbeit des Bundesministeriums für Wirtschaft und Energie. Sie wird kostenlos abgegeben und ist nicht zum Verkauf bestimmt. Nicht zulässig ist die Verteilung auf Wahlveranstaltungen und an Informationsständen der Parteien sowie das Einlegen, Aufdrucken oder Aufkleben von Informationen oder Werbemitteln.

4 Inhoud Inleiding... 3 De Duitse delegatieleden... 4 A1 Dietz Treppenlifte... 4 Casenio AG... 5 EasierLife GmbH... 6 Franz Schneider Brakel GmbH... 7 GIRA Giersiepen GmbH & Co. KG... 8 Glasmarkt Müller GmbH... 9 Leben ohne Barrieren Libify Technologies GmbH Locate Solutions GmbH Martin Elektrotechnik GmbH Mühle Müller Pflegebetten Antwoordformulier... 15

5 BARRIÈREVRIJ WONEN EN LEVEN 3 Inleiding Ouderen willen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. En mensen met een beperking willen zo zelfstandig mogelijk leven, kopte het Ministerie van Volksgezondheid in januari Probleem is echter dat er een groot tekort is aan seniorenwoningen en woningen die zijn aangepast aan mensen met een beperking. Dat komt naar voren uit een verschenen onderzoek van ouderorganisatie ANBO. Uit de enquête blijkt onder meer dat 90 procent van de senioren bereid is te verhuizen, zodat een partner die zorg nodig heeft daardoor thuis kan blijven wonen. In de helft van de gevallen is het eigen huis ongeschikt om de partner te verzorgen. Volgens de onderzoekers is het van belang dat er meer gelijkvloerse rollator- of rolstoeltoegankelijke woningen komen. Om dat voor elkaar te krijgen moeten seniorenorganisaties, zorgaanbieders, gemeenten en woningbouwcorporaties gaan samenwerken, aldus de ANBO. Naar aanleiding van deze berichtgeving is de Nederlands-Duitse Handelskamer een onderzoek gestart om te kijken hoe Duitsland inspeelt op de gevolgen van de vergrijzing en hoe ouderen in staat gesteld kunnen worden zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Een van de resultaten van het onderzoek is dat in Duitsland de vergrijzing al eerder heeft ingezet en dit vraagstuk al langer speelt. In de loop der jaren heeft Duitsland allerlei (bouw)methoden, producten en dienstverleningen ontwikkeld om een passend antwoord te bieden op de veranderde woonvraag en het toenemend aantal ouderen. Daarom ondersteunt het Duitse Ministerie van Economische Zaken het initiatief om een handelsmissie te organiseren naar Nederland voor Duitse bedrijven op het gebied van barrièrevrij wonen en bouwen. Een van de doelstellingen van de handelsmissie is om marktpartijen uit Nederland en Duitsland de kansen van deze ontwikkelingen in het barrièrevrij bouwen en wonen te laten inzien en van elkaars kennis en kunde te profiteren. Van 19 tot en met 22 mei 2015 brengt de Duitse handelsdelegatie uit de sector barrièrevrij wonen en bouwen een bezoek aan Nederland met het voornemen een indruk van de Nederlandse markt te verkrijgen en mogelijk zakenrelaties met handelspartners op te bouwen. Hieronder vindt u het overzicht van alle delegatieleden die in de komende hoofdstukken uitgebreid omschreven worden. Indien u interesse heeft in een kennismaking met één of meerdere bedrijven of als u meer informatie wenst, kunt u direct contact opnemen met de Nederlands-Duitse Handelskamer. U kunt ook gebruik maken van het antwoordformulier op pagina 15.

6 4 BARRIÈREVRIJ WONEN EN LEVEN A1 Dietz Treppenlifte Contactpersoon Trappen- en platformliften Matthias Dietz Directeur A1 Dietz Treppenlifte Frühlingstrasse Kraichtal - Menzingen T F M E. I. Bedrijf A1 Dietz Treppenlifte werd opgericht in 1996 en is gespecialiseerd op het gebied van trapliften. Het bedrijf staat al jaren bekend om de uitstekende service in trap- en platformliften. Het bedrijf is gespecialiseerd in individuele en op maat gemaakte producten. Vaste klanten waarderen bijzonder de grote expertise en de betrouwbaarheid van A1 Dietz Treppenlifte. en Trapliften zijn de ideale oplossing voor ouderen en mensen met een handicap die moeilijk trappen kunnen lopen. De aanschaf en plaatsing van een traplift maakt het vaak mogelijk in eigen huis te kunnen blijven wonen. Het bedrijf produceert diverse soorten trapliften, zoals liften voor trappen die recht omhoog gaan, liften die een bocht moeten maken, of liften met een platform. Eveneens maakt het bedrijf liften die buitenom geplaatst worden om zo bijv. naar een balkon/dakterras toe te kunnen. Met de (trap)liften kan de levenskwaliteit en zelfstandigheid van de bewoner gewaarborgd worden. A1 Dietz Treppenlifte verzorgt het hele traject vanaf het technisch advies, het uitmeten van trappen, het ontwerpproces, de productie, de installatie en de klantenservice. Doelgroep op de Nederlandse Markt In Nederland is A1 Dietz Treppenlifte nog niet actief en wil de markt in Nederland in eerste instantie verkennen om daarna de productlijn Senkrechtstar te introduceren. Het bedrijf zoekt contact met architecten, ingenieurs, planners/ ontwikkelaars, distributeurs, bouwbedrijven, handelsagenten, woningcorporaties, leveranciers, monteurs, brancheorganisaties, trapliftinstallateurs en trapliftfabrikanten.

7 BARRIÈREVRIJ WONEN EN LEVEN 5 Casenio AG Contactpersoon Domotica Daniel Lehmann Directeur casenio AG Kiefholzstraße Berlin T F E. I. De casenio AG De casenio AG heeft een innovatief Ambient-Assisted-Living-System (AAL) ontwikkeld voor senioren en mensen met een hulpvraag, die ver uitgaat boven de functies van een huis-noodoproep en met zijn omvangrijke herinnerings- en waarschuwingsfuncties nog niet op de markt te vinden is. Daarbij staat de gedachte centraal om senioren een zelfbeschikkend leven en een langer verblijf binnen de eigen vier muren mogelijk te maken. Bij de ontwikkeling van casenio werd teruggegrepen op al bestaande technologieën. Deze werden verder uitgebreid en verbonden met een zelfontwikkelde intelligente AAL-software. Unique Selling Points Casenio is het eerste platform georiënteerde AAL-systeem op de markt Fabrikantonafhankelijke aansluitingen voor gangbare industriesensoren De toepassing vereist geen internetaansluiting, maar slechts mobielnet Het kabelloze systeem kan zonder monteur door middel van Plug & Play geïnstalleerd worden Kan individueel geconfigureerd en intuïtief bediend worden Uitgebreide gegevensbescherming door een gesloten systeem Werkwijze Wanneer het casenio-systeem een kritieke situatie herkent, waarschuwt het eerst de bewoner via de huiscentrale met een akoestisch en visueel signaal. Als de bewoner reageert door het aanraken van het beeldscherm en daarmee verklaart dat alles in orde is, wordt geen melding verzonden. In het andere geval wordt de vooraf vastgelegde meldingsketen geactiveerd. Daarbij worden door de bewoner aangewezen personen zoals verwanten of verzorgend personeel', via SMS, of telefoon geïnformeerd over de ongewone situatie. Zij kunnen nu handelen door de persoon direct via de intercomfunctie van de huiscentrale op hun standplaats aan te spreken of indien nodig de situatie ter plekke controleren. Doelgroep Om een begin te maken met de eerste pilotprojecten in Nederland, zou Casenio graag in contact komen met groothandelaren, ontwerpers, architecten, brancheverenigingen en wooncorporaties.

8 6 BARRIÈREVRIJ WONEN EN LEVEN easierlife Contactpersoon Domotica Sebastian Chiriac Directeur easierlife GmbH Schönfeldstr Karlsruhe T F E. I. Een overzicht van de onderneming De easierlife GmbH ontwikkelt intelligente Smart-Home producten om mensen een onafhankelijk en zelfbeschikkend leven mogelijk te maken en het contact met naaste verwanten en vrienden te bevorderen. Met het product easierlife-sensorsystem kunnen senioren langer thuis blijven wonen. Ook voor naaste verwanten en verzorgers kan de technologie grotere zekerheid bieden. Dat gebeurt via nagenoeg onzichtbare sensoren, die op bepaalde plaatsen in de woning van de senioren zijn aangebracht en die beweging en levensgewoonten herkennen. Via de easierlife-app kunnen verwanten en verzorgers te allen tijde worden geïnformeerd over het welzijn van de bejaarden. Wanneer een kritieke situatie wordt herkend, kan men zich direct via notifications, SMS of per op de hoogte laten stellen. Wij koesteren daarom hoge verwachtingen van actuele web- en app-technologieën, die de nieuwste standaards voor de interactieve gebruiker volgen. Unique Selling Points Integratie van familieleden en verzorgers in het ontwikkelingsproces Samen met het FZI onderzoekscentrum Informatik te Karlsruhe werden meer dan 100 seniorenhuishoudens met sensoren uitgerust Ervaringen en resultaten van succesvolle lange-termijn studies doen dienst als basis voor de verdere ontwikkeling van easierlife Reacties van klanten, senioren, verwanten en verzorgers komen zodoende ten goede aan de ontwikkeling van easierlifie In samenwerking met vooraanstaande aanbieders van verzorgingsdiensten, zoals het Duitse Rode Kruis en de dienst voor Sociale Zaken voor Baden-Württemberg wordt het systeem voortdurend verder ontwikkeld om voor alle gebruikers de beste toepassing van easierlifie te waarborgen Doelgroep In Nederland zou easierlife vooral graag in contact komen met importeurs, handelsvertegenwoordigers, bouwondernemingen en wooncorporaties evenals met brancheverenigingen.

9 BARRIÈREVRIJ WONEN EN LEVEN 7 Franz Schneider Brakel GmbH Contactpersoon Barrièrevrije badkameroplossingen René Wolken Directeur Nederland Franz Schneider Brakel GbmH Nieheimer Str Brakel T. +31 (0) M. +31 (0) E. I. Made in Brakel: beslagen en systemen voor de architectuur van FSB De afkorting FSB staat wereldwijd synoniem voor esthetisch en functioneel hoogwaardige systeemoplossingen voor ramen en deuren. Architecten en bouwheren grijpen bij voorkeur naar producten uit Brakel, omdat ze merken dat FSB als geen ander weet wat de eisen zijn voor de moderne objectbouw. Of het nu gaat om een klassiek beslag, barrièrevrij ErgoSystem of elektronisch toegangsmanagement: alles wat in gebouwen verband houdt met grijpen en grepen, moet ook met één hand bediend kunnen worden. Ook bij het thema duurzaamheid behoort FSB tot de voortrekkers en kan het uitpakken met materiaal- en assortimentspecifieke milieuverklaringen volgens DIN ISO en EN geldig voor het volledige assortiment met meer dan artikelen. Allesomvattende systeemoplossingen voor de moderne objectbouw De ligging van ons bedrijf in Brakel liet ons al vroeg toe om over het muurtje te kijken, waardoor we o.a. de isis -systemen voor elektronisch toegangsmanagement konden ontwikkelen. Ook al zijn de individuele isis -beslagtypes gebaseerd op geavanceerde technische oplossingen, toch was het concept slechts door één aspect gedreven: streven naar eenvoud. isis -systemen staan voor eenvoud bij de installatie, administratie en bediening. Barrièrevrij comfortabel leven luidt het devies dat het ErgoSystem diagonaal-ovaal voor sanitair en wonen alle eer aan doet. Ongeacht de lichamelijke capaciteiten van de gebruiker zorgt het ErgoSystem ervoor dat alle handelingen in de badkamer aanzienlijk vergemakkelijkt worden. Een credo dat toonaangevend was voor de vormgeving van tal van producten die in de loop van de laatste 10 jaar ontstaan zijn. Architectuur begrijpen Met de keuze van FSB om in te zetten op harmonie bij de omzetting van architectuur- en vormprincipes binnen een gebouw, grijpt het terug naar zijn oorsprong. De greep wordt in deze context een cruciaal knooppunt tussen mens en architectuur. In nauwe samenwerking met de architecten vindt FSB zeer precies aangepaste en zowel design als materiaal technisch geoptimaliseerde beslagoplossingen. Architectuurtrends worden door FSB niet alleen waargenomen maar ook omgezet naar functionele producten. Doelgroep In Nederland wil het bedrijf FSB graag verdere contacten met plan- en adviespartners, zoals architecten en ingenieurs opbouwen. Bovendien zijn ook de technische groothandel en mogelijke eindgebruikers, zoals zorginstellingen, ziekenhuizen en woningbouwverenigingen ideale gesprekspartners.

10 8 BARRIÈREVRIJ WONEN EN LEVEN Gira Contactpersonen Domotica Sebastian Keup Fred van der Snel Projectmanager Marketing Export Accountmanager Nederland Giersiepen GmbH & Co. KG Dahlienstraße Radevormwald T. +49 (0) F. +49 (0) E. I. Het bedrijf Gira Giersiepen is een internationaal succesvolle onderneming op het gebied van automatisering van gebouwen. Het bedrijf ontwikkelt, levert en monteert complete systemen voor zowel privéhuishoudens alsook de utiliteitssector. en Gira enet is het bidirectionele draadloze systeem voor slimme koppeling en aansturing van de moderne elektrotechnische installatie. s als licht- en jaloeziebesturing kunnen eenvoudig achteraf worden toegepast en onderling worden gekoppeld. Voor de bediening van het systeem zijn, afhankelijk van de toepassing, wandzenders, handzenders en de enet-server als besturingscentrale beschikbaar. Er kunnen echter ook mobiele bedieningsapparaten worden gebruikt. Alle draadloze producten zijn probleemloos te installeren en te verwijderen. Omdat deze componenten bovendien kunnen worden geüpdate, is het systeem in alles op de toekomst voorbereid. voordelen Automatisch meer veiligheid en oriëntatie in het donker: de Gira Sensotec schakelt de verlichting in zodra een beweging wordt gedetecteerd. Door de sensortechnologie is een nauwkeurige detectie mogelijk, ook bij hogere temperaturen. De bewegingdetectie vindt plaats door middel van het Dopplereffect, waarbij het bewegende voorwerp een door het apparaat uitgezonden signaal reflecteert. Doelgroep Gira komt graag in contact met organisaties en instellingen voor langer zelfstandig wonen. Advies bureaus voor nieuwbouw en renovatie van zorgprojecten. Zorginstellingen en zorghotels. Totaal installateurs voor ziekenhuizen en verpleeginrichtingen.

11 BARRIÈREVRIJ WONEN EN LEVEN 9 Glasmarkt Müller Contactpersoon Barrièrevrije badkamers en douchen Nikolaus Müller Directeur Glasmarkt Müller GmbH In Dürrfeldslach 4a Rehlingen T. +49 (0) M. +49 (0) E. I. Het bedrijf: Sinds meer dan 16 jaar houdt Glasmarkt Müller GmbH zich bezig met de vervaardiging en montage van glazen douches. Daarbij wordt de directeur Nikolaus Müller daadkrachtig ondersteund door zijn 6-koppige team. Douches, deuren en leuningen van glas evenals voor senioren geschikte badkamers zijn de specialiteit van Glasmarkt Müller in Rehlingen. De firma werd door de branchevereniging bovendien onderscheiden als generatievriendelijk bedrijf en als gezinsvriendelijke onderneming. De voordelen in één oogopslag: Esthetische verschijningsvorm door uitvoering zonder raamwerk Ook geschikt voor kleine badkamers Kan 180 naar binnen en buiten worden bewogen 8 mm enkellaags veiligheidsfloatglas met druiprand Geen kunststof afdichtingen Hoge spatwater reductie Werpt geen barrières op voor senioren Gemakkelijk te onderhouden door nano-coating Duurzaam dankzij uitstekende kwaliteit Het GlaMaLux-concept Het eigen huismerk GlaMaLux is niet slechts een merk, maar veel meer een symbool voor individueel welzijn. In zijn totaliteit is het concept gebaseerd op vier pijlers: design, functionaliteit, individualiteit en bijzondere kwaliteit. Individueel met veel liefde voor detail worden GlaMaLux douchesystemen vervaardigd van enkellaags veiligheidsglas, aan de binnenzijde gecoat met nanogate en vakkundig gemonteerd. GlaMaLux-douches vormen de blikvangers in elke badkamer. Die filosofie van de Glasmarkt Müller GmbH wordt tegenwoordig door de vele klanten alsook door heel wat onderscheidingen bevestigd, zoals prijzen voor innovatie en design. Doelgroep Om de bekendheid van het merk te verhogen, zoekt Glasmarkt Müller GmbH in Nederland contact met groothandelaren, architecten, sanitairbedrijven en woningcorporaties.

12 10 BARRIÈREVRIJ WONEN EN LEVEN Leben ohne Barrieren Contactpersoon Dienstverlening en Marketing Dieter Soth Oprichter Leben ohne Barrieren Carl-Sonnenschein-Straße Krefeld T. +49 (0) F. +49 (0) E. I. www. lebenohnebarrieren.de Bedrijf Leben ohne Barrieren is een traditioneel familiebedrijf dat inmiddels door de derde generatie wordt geleid. Door een jarenlange ervaring op het gebied van barrièrevrij bouwen en wonen is het bedrijf een van de eerste marktdeelnemers in Duitsland. De belangrijkste taken van Leben ohne Barrieren zijn bewustmakingscampagne s en de vertegenwoordiging van de meer dan 50 strategische partnerbedrijven die allemaal een specialist op een bepaald gebied van de uitgebreide markt voor barrièrevrije producten zijn. Door het samenbrengen van deze specialisten kan Leben ohne Barrieren een grote meerwaarde aan haar klanten meegeven. en Bijna geen ander bedrijf of organisatie heeft in de afgelopen jaren zo sterk bijgedragen om het thema "Barrièrevrij Bouwen en Wonen" op de agenda te zetten. Inmiddels wordt het steeds meer vanuit het standpunt van comfort en levenskwaliteit in de publieke perceptie gezien. Alleen door de combinatie van de vele geschikte producten kan barrièrevrij bouwen en wonen een betrouwbare hoge kwaliteit leveren. Leben ohne Barrieren werkt met meer dan 50 strategische partnerbedrijven samen. De partnerbedrijven worden door nieuwe opdrachten en deelname aan beurzen met potentiële klanten in contact gebracht. De klant staat bij dit bedrijf centraal. Met professionele lokale partners en coöpererende architecten is het steeds mogelijk om de optimale oplossing voor elk individueel geval te bedenken en te ontwikkelen. Doelgroep op de Nederlandse Markt In Nederland is Leben ohne Barrieren nog niet actief. Door de gunstige ligging vlakbij de Nederlandse grens kan een aanbod van de diensten van Leben ohne Barrieren in Nederland extra voordeel opleveren. Het bedrijf zoekt samenwerking met architecten, groothandelaars, planners, handelsagenten, leveranciers, monteurs en andere bedrijven uit de barrièrevrije-sector.

13 BARRIÈREVRIJ WONEN EN LEVEN 11 Libify Contactpersonen Domotica Tim-Julian Hartmann, Santiago de Erice Directeur, Exportmanager Libify Technologies GmbH Rüdesheimer Straße München T. +49 (0) M. +49 (0) E. I. Over de onderneming: Libify Technologies GmbH ontwikkelt en verkoopt alarm- en trackingsystemen voor afnemers en gebruikers. Het bedrijf is bovendien aanbieder van oplossingen voor ondernemingen en ontwikkelt op basis van de unieke Libify Technologie individuele oplossingen voor alle eisen op het gebied van lokalisatie en tracking. Daarbij geldt steeds de vooropgezette stelling "Technologies for libify your life". Dat betekent uiterst moderne technologieën voor ondersteuning, vergemakkelijking en voor meer veiligheid in het leven van alledag - zowel zakelijk als privé. De modulaire Libify Technologie is de unieke verkoopeigenschap en biedt individuele oplossingen voor individuele behoeften. Door jarenlange samenwerking met de arbeidersverplegingsdienst of met het Duitse Rode Kruis hebben de Libify-systemen hun betrouwbaarheid reeds bewezen. Overzicht van de productvoordelen Eenvoudige bediening: Noodsignaal met slechts één druk op de knop Actieve en passieve lokalisatie Eenvoudige verbinding door de mobiele telefoon Noodsignalen tot maximaal vijf nummers mogelijk Plaatsbepalingscontrole met druk op de knop of via SMS Automatische meldingen zodra een persoon een bepaalde plaats verlaat Geïntegreerd concept inclusief interactie met andere media zoals mobiele telefoons of tablets Het aantrekkelijke en eenvoudige design maakt de producten attractief Voordelen in vergelijking met telefoon-apps True GPS geen ondersteunende GPS verbeterde lokalisatie Geoptimaliseerde ontvangst- en zendantennes evenals de afloop van processen Verschillende automatische alarmstadia, die alle voor 100% gedocumenteerd kunnen worden Levensduur van accu tot 2 dagen Automatisch contact met meerdere personen met slechts één druk op de knop Volgorde van noodsituaties kan vrij worden vastgelegd Schok- en waterbestendig Doelgroep Om deze producten ook in Nederland aan te bieden, zou Libify graag kennis willen maken met importeurs, distributeurs, groothandelaren evenals afnemers zoals woningcorporaties of verzorgingshuizen.

14 12 BARRIÈREVRIJ WONEN EN LEVEN Locate Solution Contactpersonen Domotica Stephan Kreutzer Directeur Locate Solution GmbH Bonsiepen Essen T. +49 (0) M. +49 (0) E. I. Over de onderneming: Het bedrijf Locate Solution GmbH uit Essen realiseert sinds de oprichting van de firma in 1996 individuele en op maat gesneden oplossingen voor gebouwmanagement en voor de veiligheid van personen en objecten. Sinds meer dan 10 jaar staat de Home&Care-Markt in het brandpunt van de LOC ontwikkelingsteams, die zich tot doel heeft gesteld, het leven van oudere mensen of van mensen met een beperkte gezondheid veiliger en mobieler te maken en de zelfstandigheid van de gebruikers te behouden en erbij te betrekken. Er worden intelligente veiligheids-, sensor- en gebouwsystemen ontwikkeld, die hun toepassing op het privé gebied vinden en eveneens als innovatieve aanvulling voor ambulante en stationaire verzorgingsprocessen worden beschouwd. De Locate Solution GmbH richt momenteel in Essen een AAL - competentiecentrum op (Ambiant-Assisted-Living-Systems). Het zwaartepunt van het competentiecentrum ligt in het verstrekken van advies en het geven van scholing aan de breedgeschakeerde clièntele alsmede de koppeling van prestaties rondom de thema s wonen, veiligheid, gezondheid en comfort. en: my.sens Beschermingssysteem Onafhankelijk en veilig thuis wonen my.connect Patiëntenbeschermingssysteem Veiligheid tot stand brengen en mobiliteit behouden my.night.nurse Automatisch alarmeringssysteem Innovatieve, op behoefte gerichte verbinding van patiënt en verzorgend personeel my.cook.guard Controle van kookplaat & uitschakeling ervan Een plus aan veiligheid Salufon Intelligente alarmoproeptelefoon Mobiel alarmoproepsysteem en telefoon in één toestel voordelen: Gecombineerde intelligente sensoriek en draadloze technologie: passief, discreet, niet stigmatiserend systeem Hoge flexibiliteit, individuele aanpassing aan iedere gebruiker Kan modulair worden uitgebreid Gegevensbeveiliging en inachtneming van ethische aspecten Technologieën die de mens op de voorgrond plaatsen Doelgroep: Locate Solution zou graag kennis willen verwerven over de Nederlandse markt en contact willen leggen met multiplicators of mogelijke verkooppartners. Daartoe wil de firma graag in gesprek komen met ontwerpers, adviseurs, distributeurs, importeurs, bouwbedrijven, woningbouwcorporaties en welzijnsorganisaties.

15 BARRIÈREVRIJ WONEN EN LEVEN 13 Martin Elektrotechnik Contactpersoon Domotica David Martin Directeur Martin Elektrotechnik GmbH Dr.-Gartenhof-Str Bad Brückenau T. +49 (0) F. +49 (0) E. I. Het bedrijf: Martin Elektrotechnik GmbH werd in 1984 door de directeur Dieter Martin in Bad Brückenau opgericht als firma voor elektrische installaties. In 2004 vond in de firma een heroriëntatie plaats waarna de onderneming zich specialiseerde in techniek, die voornamelijk in de verzorgingssector wordt toegepast. Martin Elektrotechnik GmbH heeft momenteel twintig medewerkers in dienst. Martin Elektrotechnik ontwikkelt, vervaardigt en verkoopt RFID technische systemen voor toepassing in de zorg voor gedesoriënteerden op het gebied van alarmoproep- en managementsystemen en als toegangscontrole. De belangrijkste deskundigheid ligt in de ontwikkeling van oplossingen voor de speciale eisen in de dementiebranche. Voor de bescherming van dementerenden worden door Martin Elektrotechnik een combinatie van RFID en GPS sensoren gebruikt om de verblijfplaats van dementiepatiënten te controleren en indien nodig een alarm te activeren. Door deze methode wordt aan de patiënten de grootst mogelijke bewegingsradius verschaft. De klantenkring bestaat dus voornamelijk uit institutionele instellingen zoals verpleeghuizen, bejaardentehuizen en voor gehandicapten. Voor het overige behoren tot de klantenkring privéhuishoudingen evenals firma's, die tot taak hebben bedreigde personen en voorwerpen van waarde, zoals in spaarbanken of magazijnen, te beveiligen. Daarenboven produceert Martin Elektrotechnik al sinds meer dan 20 jaar milieubeschermingssystemen en brengt een jarenlange ervaring in de ontwikkeling en certificering van hardwareproducten mee. Daarnaast is Martin Elektrotechnik ook actief in onderzoeksprojecten (o.a. KMU Innovatieproject KoSTBar). Hieruit ontstaan gevestigde structuren en een uitgebreide kennis met betrekking tot het management van onderzoeksprojecten. Overzicht van de productvoordelen Automatisch gegenereerde alarmoproep bij langdurig uitblijvende beweging ook gewaarborgd zonder medewerking van de betrokken persoon Verbinding met een GPS-systeem mogelijk om senioren ook buiten de eigen woning meer veiligheid te kunnen bieden Doelgroep In Nederland zou Martin Elektrotechnik graag in contact willen komen met aanbieders van alarmoproepdiensten, inrichters van seniorenwoningen, wooncorporaties en ambulante verzorgingsondernemingen om de marktsituatie in te schatten en verkoopkanalen te verkennen.

16 14 BARRIÈREVRIJ WONEN EN LEVEN Mühle Müller Pflegebetten (M2 handels- und vertriebs GmbH) Contactpersoon Verzorgingsbedden en -meubels Werner Mühle, Sarah Böhne Directeur, Exportmanager Mühle Müller Pflegebetten (M2 handels- und vertriebs GmbH) Boschstraße Merenberg T. +49 (0) F. +49 (0) E. I. Het bedrijf: De sinds decennialang bekende onderneming "Müller Betten" werd in 2003 onder nieuwe leiding gereorganiseerd en wordt thans in de huidige onderneming M2 handels- und vertriebs GmbH succesvol verder gevoerd. Oudere en zieke mensen dienen duurzaam en maatschappelijk geholpen te worden. Daartoe wordt voortdurend gezocht naar oplossingen en innovatieve ideeën om de mobiliteit van de alleenstaande te behouden en maatschappelijke verlichtingen en hulpmiddelen te verschaffen. De producten: De "Mühle Müller Pflegebetten" worden geproduceerd op de productielokaties in Merenberg en Engelskirchen-Runderoth volgens de daarop betrekking hebbende voorschriften zoals de Wet op Medische en en de vereiste DIN-normen, die onderworpen zijn aan constante kwaliteitscontroles en dus voor een hoge bewerkingsstandaard zorgen. De verzorgingsbedden en -meubels, ziekenhuismeubilair en meubels voor de huishoudelijke verzorging munten daarom uit door een buitengewone duurzaamheid. Het productassortiment is uiterst veelsoortig en op de Duitse markt welhaast uniek. De eigen vervaardiging van de verzorgingsbedden betekent voor alle klanten duurzame zekerheid van reserveonderdelen, gefundeerd advies en actuele hulp. voordelen: De belangrijkste deskundigheid van de Mühle Müller Pflegebetten is de klantenoriëntatie en het onderhouden van een faire samenwerking als partners. Met de klanten ontwikkelt de onderneming gemeenschappelijk juist die oplossing, die aan zijn eisen voldoet om een meerwaarde voor onderneming, verzorgend personeel, patiënten en naaste verwanten te verschaffen, die er toe bijdraagt de privé, huishoudelijke en publieke patiëntenzorg rendabeler te maken en te zorgen voor een hoge kwaliteit in de verzorging. In de productgroepen verzorgingsbedden, toebehoren zoals meubels, patiëntenliften enz., levert de firma een groot aantal gestandaardiseerde verzorgingsbedden, die ook individueel op de behoeften van de alleenstaande kunnen worden afgestemd. Het komt overeen met de bedrijfsfilosofie de verandering als kans te zien, eigen ideeën en de ideeën van de klanten op te pakken en deze in nieuwe innovatieve producten te bundelen, die beantwoorden aan de actuele eisen van de markt. Doelgroep: In Nederland zou Mühle Müller de bekendheid van zijn producten graag willen verhogen en zou hiertoe in contact willen komen met ontwerpers en architecten, groothandelaren en verkooppartners evenals woningcorporaties en brancheverenigingen.

17 BARRIÈREVRIJ WONEN EN LEVEN 15 Antwoordformulier Retourneert u dit formulier per fax aan of per aan dhr. Felix Kramer: A1 Dietz Treppenlifte Casenio AG EasierLife GmbH Franz Schneider Brakel GmbH GIRA Giersiepen GmbH & Co. KG Glasmarkt Müller GmbH Leben ohne Barrieren Libify Technologies GmbH Locate Solutions GmbH Martin Elektrotechnik GmbH Mühle Müller Pflegebetten op donderdag 21 mei 2015, bij mij op kantoor Individueel gesprek met de Duitse leverancier(s): firma s invullen op vrijdag 22 mei 2015, bij mij op kantoor Individueel gesprek met de Duitse leverancier(s): firma s invullen Bedrijf: Naam: Adres: Postcode/plaats: Telefoon/

18 16 BARRIÈREVRIJ WONEN EN LEVEN

DUITSE BEDRIJVEN UIT DE MEDISCHE SECTOR Duitse handelsdelegatie, 10-13 juni 2014. Bereich für Bild. BMWi-Markterschließungsprogramm für KMU (A)

DUITSE BEDRIJVEN UIT DE MEDISCHE SECTOR Duitse handelsdelegatie, 10-13 juni 2014. Bereich für Bild. BMWi-Markterschließungsprogramm für KMU (A) BMWi-Markterschließungsprogramm für KMU (A) Bereich für Bild DUITSE BEDRIJVEN UIT DE MEDISCHE SECTOR Duitse handelsdelegatie, 10-13 juni 2014 BMWi-Markterschließungsprogramm für KMU Impressum Uitgever

Nadere informatie

ILLUSTRATIE VOORZIJDE

ILLUSTRATIE VOORZIJDE uitgave 3 juni 2014 ILLUSTRATIE VOORZIJDE Open for Support, afgekort O4S, is een leverancier van datacenter diensten. O4S levert geen individuele diensten of producten. Wij leveren een uniek totaalconcept

Nadere informatie

Zelfstandig blijven met domotica In eigen omgeving oud worden praktijkwenken. energie-innovatie

Zelfstandig blijven met domotica In eigen omgeving oud worden praktijkwenken. energie-innovatie Zelfstandig blijven met domotica In eigen omgeving oud worden praktijkwenken energie-innovatie Zelfstandig blijven met domotica In eigen omgeving oud worden praktijkwenken Voorwoord Domotica is de verzamelnaam

Nadere informatie

Uw partner in Seniorenhuisvesting

Uw partner in Seniorenhuisvesting Uw partner in Seniorenhuisvesting Inhoud 3 Voorwoord 4 Advies, onderzoek, herontwikkeling en revitalisering 7 Beleid en ontwikkeling 9 Bestuurszaken 11 Bouwtechnische diensten 13 Administratieve diensten

Nadere informatie

Installateurs en ICT- en domotica-toepassingen

Installateurs en ICT- en domotica-toepassingen Installateurs en ICT- en domotica-toepassingen voor levensloopbestendig wonen en woninggebonden zorg Nederland vergrijst en ontgroent. Dat leidt uiteindelijk tot een toenemende vraag naar zorg. Uitgaande

Nadere informatie

onderzoek PEDCA wil Europese datacenter-kennis beter benutten datacenterontwerp Storage gaat het datacenter ingrijpend veranderen

onderzoek PEDCA wil Europese datacenter-kennis beter benutten datacenterontwerp Storage gaat het datacenter ingrijpend veranderen onderzoek PEDCA wil Europese datacenter-kennis beter benutten datacenterontwerp Storage gaat het datacenter ingrijpend veranderen melanie zevenbergen: CommScope lanceert developer community voor itracs'

Nadere informatie

High availability. van onze ICT is cruciaal. Special retail & logistiek. Coverstory

High availability. van onze ICT is cruciaal. Special retail & logistiek. Coverstory November 2012 Jaargang 25 #8 Special retail & logistiek Elke kans om ons proces te automatiseren, grijpen we aan. Serge Turel, Euro-Events Hoogvliet kiest voor QlikView voor inzicht in onze winkelresultaten.

Nadere informatie

Duurzaam ondernemen in een dynamische markt

Duurzaam ondernemen in een dynamische markt Duurzaam ondernemen in een dynamische markt Maatschappelijk jaarverslag 2012 www.bamtechniek.nl Colofon Redactie: BAM Techniek Marketing & Communicatie Tekstuele bijdrage: Tekstbureau Opus 1, Utrecht Business

Nadere informatie

ZORG OVERHEID FINANCE

ZORG OVERHEID FINANCE ZORG OVERHEID FINANCE Vertical Market Software 1 2 Total Specific Solutions Total Specific Solutions is het enige bedrijf in Europa dat specifieke software maakt voor meerdere specifieke markten. Door

Nadere informatie

Vitaal Thuis. Samenwerken aan langer thuis wonen. Ondersteund door

Vitaal Thuis. Samenwerken aan langer thuis wonen. Ondersteund door Vitaal Thuis Samenwerken aan langer thuis wonen Ondersteund door 2 Vitaal Thuis Voorwoord Deze publicatie is een leidraad voor VVT instellingen (ver pleeg huiszorg, verzorgingshuiszorg, thuiszorg) die

Nadere informatie

ZORG OVERHEID FINANCE

ZORG OVERHEID FINANCE ZORG OVERHEID FINANCE 1 Total Specific Solutions is het enige bedrijf in Europa dat specifieke software maakt voor meerdere specifieke markten. Door meer markten onder één vlag te bedienen vindt een optimale

Nadere informatie

Installateurs drijvende kracht achter innovatie. Gezondheidszorg moet ICT beter benutten Verkerk Groep: trendsetter op zorggebied

Installateurs drijvende kracht achter innovatie. Gezondheidszorg moet ICT beter benutten Verkerk Groep: trendsetter op zorggebied Installateurs drijvende kracht achter innovatie Gezondheidszorg moet ICT beter benutten Verkerk Groep: trendsetter op zorggebied Inhoudsopgave 3 Uneto-VNI en VEBON gaan dialoog aan met zorgsector Installateurs

Nadere informatie

YOUMOTICA. Business Plan. The YOU in domotica. Oprichters: Jens Bruggemans Jimmy Cleuren Nick Michiels Wim Leers. Strikt vertrouwelijke informatie

YOUMOTICA. Business Plan. The YOU in domotica. Oprichters: Jens Bruggemans Jimmy Cleuren Nick Michiels Wim Leers. Strikt vertrouwelijke informatie Business Plan YOUMOTICA The YOU in domotica Oprichters: Jens Bruggemans Jimmy Cleuren Nick Michiels Wim Leers Contact: Jimmy Cleuren Dorpstraat 100, Wellen, België tel: +32 11 22 33 44 mail: info@youmotica.be

Nadere informatie

Met name mensen die zorgbehoevend zijn, hebben recht op respect en aandacht voor hun waardigheid. Daarvoor denken, ontwikkelen en produceren wij.

Met name mensen die zorgbehoevend zijn, hebben recht op respect en aandacht voor hun waardigheid. Daarvoor denken, ontwikkelen en produceren wij. Met name mensen die zorgbehoevend zijn, hebben recht op respect en aandacht voor hun waardigheid. Daarvoor denken, ontwikkelen en produceren wij. Völker Care Concept Meer tijd voor menswaardige verpleging

Nadere informatie

HollandWerkt. 08 TCHAI: krachtige instore communicatie. 10 Tieleman Keukens: overtuigd van Printing on Demand. 11 Team in beeld: AD & C

HollandWerkt. 08 TCHAI: krachtige instore communicatie. 10 Tieleman Keukens: overtuigd van Printing on Demand. 11 Team in beeld: AD & C Het relatiemagazine van hollandridderkerk 2013 #5 08 TCHAI: krachtige instore communicatie 10 Tieleman Keukens: overtuigd van Printing on Demand 11 Team in beeld: AD & C HollandWerkt Tijd voor crossmediale

Nadere informatie

elke woning een potentiële zorgwoning

elke woning een potentiële zorgwoning KISS HomeCare elke woning een potentiële zorgwoning F L E X I B I L I T E I T Z O R G K I S S brengt Z O R G in elk huis! C O M F O R T V E I L I G H E I D V O O R W O O R D Deze bro c h u re is bestemd

Nadere informatie

SSA 2011 editie. Hacousto. Protec. Protec Brandbeveiliging B.V. Communicatie - Video - Security Solutions

SSA 2011 editie. Hacousto. Protec. Protec Brandbeveiliging B.V. Communicatie - Video - Security Solutions SSA 2011 editie Hacousto Communicatie - Video - Security Solutions Hacousto Communicatie - Video - Security Solutions Protec Protec Brandbeveiliging B.V. Protec Protec Brandbeveiliging B.V. VIDEOTECHNIEK

Nadere informatie

E-BOOK DE ROL VAN E-HEALTH IN DE CARE. Prodware creëert, integreert en beheert IT oplossingen

E-BOOK DE ROL VAN E-HEALTH IN DE CARE. Prodware creëert, integreert en beheert IT oplossingen E-BOOK DE ROL VAN E-HEALTH IN DE CARE Prodware creëert, integreert en beheert IT oplossingen INTRODUCTIE E-health is het gebruik van nieuwe informatie- en communicatietechnologie om gezondheid en gezondheidszorg

Nadere informatie

Dankzij QlikView. kunnen we op basis van actuele data snel anticiperen... ZORG SPECIAL

Dankzij QlikView. kunnen we op basis van actuele data snel anticiperen... ZORG SPECIAL Maart 2013 Jaargang 26 #1 ZORG SPECIAL Van zorghuis naar zorg thuis Informatie overal en altijd binnen handbereik, zowel voor de medewerker als cliënt De visie van VCD op medicatieveiligheid is geborgd

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding... 06

Inhoudsopgave. Inleiding... 06 . 2 Voorwoord Voor u ligt de bachelor thesis, ICT tools als nieuwe mantelzorg ondersteuning. Dit afstudeeronderzoek is geschreven in het kader van de opleiding Toegepaste Gerontologie van de Christelijke

Nadere informatie

Slimme en innovatieve oplossingen

Slimme en innovatieve oplossingen RegelVisie juni 2008, jaargang 28 Slimme en innovatieve oplossingen colofon Inhoudsopgave voorwoord Kansen genoeg Nu Nederland weer oranje is gekleurd, lijkt de prioriteit van ons werk even naar een tweede

Nadere informatie

Slimmer Leven 2020 Innovation network for Active and Healthy Ageing

Slimmer Leven 2020 Innovation network for Active and Healthy Ageing Slimmer Leven 2020 Innovation network for Active and Healthy Ageing Business plan 22 maart 2012 Business plan Slimmer Leven 2020 Inhoudsopgave pagina Introductie 4 0.1 Aanleiding 0.2 Totstandkoming business

Nadere informatie

Verslag van de N.V. Nederlandsche Apparatenfabriek Nedap over het negenenzeventigste boekjaar 2008. Opgericht 27 september 1929. Sinds 1947 genoteerd

Verslag van de N.V. Nederlandsche Apparatenfabriek Nedap over het negenenzeventigste boekjaar 2008. Opgericht 27 september 1929. Sinds 1947 genoteerd Verslag van de N.V. Nederlandsche Apparatenfabriek Nedap over het negenenzeventigste boekjaar 2008. Opgericht 27 september 1929. Sinds 1947 genoteerd aan Nyse Euronext. Inhoud 5 Endless Energy Endless

Nadere informatie

fwg trendrapport 2009 zicht op zorg en functies

fwg trendrapport 2009 zicht op zorg en functies fwg trendrapport 2009 zicht op zorg en functies FWG trendrapport 2009 Zicht op zorg en functies Utrecht, september 2009 Het FWG trendrapport is een uitgave van FWG Tekst Peter Andriessen, Astrid Westerbeek

Nadere informatie

BMA Ergonomics DUURZAAMHEIDSVERSLAG 2013

BMA Ergonomics DUURZAAMHEIDSVERSLAG 2013 BMA Ergonomics DUURZAAMHEIDSVERSLAG 2013 Inhoud Voorwoord 5 Over dit verslag 6 De kringloop sluiten 8 Onze stakeholders 10 Ons bedrijf 12 Productie 18 Ontwikkeling 18 Leveranciers 20 Medewerkers 22 Gebruik

Nadere informatie

Thema: Upgraden. Ruurd Wuestman, bestuurslid Dynamics NAV User Group Van mediator tot partner

Thema: Upgraden. Ruurd Wuestman, bestuurslid Dynamics NAV User Group Van mediator tot partner November 2009 Nummer 3 Thema: Upgraden Ruurd Wuestman, bestuurslid Dynamics NAV User Group Van mediator tot partner Verder Groep: standaardiseren voor een betere marktpositie Bart de Boer (ICT-manager

Nadere informatie

itannova In deze editie: Open BIM discussie MdR advies en BIMspecialist BIM bevordert transparantie bij Cofely Geberit is trots op BIM participatie

itannova In deze editie: Open BIM discussie MdR advies en BIMspecialist BIM bevordert transparantie bij Cofely Geberit is trots op BIM participatie jaargang 6 nummer 1 januari 2014 itannova In deze editie: Open BIM discussie MdR advies en BIMspecialist BIM bevordert transparantie bij Cofely Geberit is trots op BIM participatie www.itannex.com Wie

Nadere informatie

Dienstverleningsconcept Woudenberg

Dienstverleningsconcept Woudenberg Dienstverleningsconcept Woudenberg augustus 2010 Dienstverleningsconcept Woudenberg Marije Eillebrecht-van der Kam Besproken in MT: 31 augustus 2010 Besproken in College: 5 oktober 2010 Augustus 2010 2

Nadere informatie

levert je mooie streken

levert je mooie streken Gelderland Speciale uitgave van 2014 Gelderland levert je mooie streken Veldhuis Media groeit door specialisatie Modulaire leidingbanen besparen tijd op de bouwplaats Klaar voor de toekomst met Ja! HRM

Nadere informatie

OBGB na tien jaar nog vol ambitie

OBGB na tien jaar nog vol ambitie van de kempen OBGB na tien jaar nog vol ambitie Grensoverschrijdend ondernemen betekent cultuurverschillen respecteren De accountant als matchmaker EDITIE 04 2013 De Wiek 8 5527 GN Hapert t: +31 (0)497

Nadere informatie