WAARSCHUWING: Gooi dit product niet weg in het huishoudafval. Breng het naar een inzamelpunt voor de recycling van elektronische toestellen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WAARSCHUWING: Gooi dit product niet weg in het huishoudafval. Breng het naar een inzamelpunt voor de recycling van elektronische toestellen."

Transcriptie

1 Garantie & ondersteuning Dit product wordt geleverd met een eenjarige garantie voor problemen die zich voordoen bij normaal gebruik. Het verkeerd gebruik van de Tuff-Cam 2 of het openen van het apparaat zal de garantie doen vervallen. Alle gegevens op het apparaat en eventuele gevolgschade worden niet gedekt door deze garantie. De batterij kan niet door de gebruiker vervangen worden. Technische ondersteuning Ga voor de laatste productinformatie naar Stuur een naar feedback@tts-group.co.uk voor technische ondersteuning. TTS Group Ltd. Park Lane Business park Kirkby-in-Ashfield Nottinghamshire, NG17 9GU, VK. Gratis telefoon: Gratis fax: TTS is er trots op deel uit te maken van PLC Electricity Kit WAARSCHUWING: Gooi dit product niet weg in het huishoudafval. Breng het naar een inzamelpunt voor de recycling van elektronische toestellen. WAARSCHUWING! Niet geschikt voor kinderen onder 36 maanden wegens kleine onderdelen - verstikkingsgevaar. Gemaakt in China, ten behoeve van de TTS Group Ltd. TTS Productcode: xxxx N448

2 Electricity Kit Alles wat je nodig hebt in één doos GEBRUIKERS- HANDLEIDING

3 Een prachtige set voor zowel wetenschappelijk ontdekken op zowel de KS1- als KS2- manier. De bases van alle onderdelen zijn gemaakt van een transparante harssoort, zodat kinderen duidelijk de bedrading en alle aansluitingen kunnen zien, en hiermee het elektrische pad. Belangrijke informatie Lees alle instructies a.u.b. zorgvuldig door voor gebruik, en bewaar ze. Voorkom dat uw Electricity Kit in contact komt met water of andere vloeistoffen. Inhoud van de kit Uw Electricity Kit bevat het volgende: n 2 x 3V-lampen n 1x Rode krokodilklem n 1 x 3V Buzzer n 5 x Rode 20cm 4mm stekkertjes n 1 x Zwarte krokodilklem n Werkbriefje met opdrachten n 1 x LED n 1 x Drukknop om een schakelaar te maken n 1 x 3.6V Motor n 1 x Plastic opbergdoos n 5 x Zwarte 20cm 4mm stekkertjes Hoewel niet bij de Electricity Kit meegeleverd, zijn de TTS PowerPods hierop een perfecte aanvulling. Meerdere van de opdrachten op het werkbriefje gaan over het gebruik van deze PowerPods, hoewel deze naar wens vervangen kunnen worden door een alternatief batterypack met connectoren van 4mm.

4 Electricity Kit De Electricity Kit bevat alles wat nodig is om te ontdekken hoe elektrische circuits worden aangesloten. De onderdelen worden met een transparant deksel afgedekt, zodat leerlingen makkelijk kunnen zien hoe elk onderdeel werkt. Voor alle aansluitingen worden 4mm stekkertjes van hoge kwaliteit gebruikt. Alle onderdelen kunnen veilig worden bewaard in een robuuste opbergdoos. De Electricity Kit is een perfecte aanvulling op de TTS PowerPods (SC00550) Oplaadbare PowerPods zijn een veiliger alternatief voor het gebruik van normale 1.5V batterijen. Een normale "C" of "D"-batterij kan zeer grote stromen genereren als er per ongeluk kortsluiting optreedt. Dit kan ertoe leiden dat er veel warmte wordt gegenereerd, wat een mogelijk risico voor kinderen oplevert. PowerPods begrenzen de outputstroom automatisch op een veilige waarde. De PowerPods gaan automatisch aan wanneer er een 4mm stekker op de min-pool van de PowerPod wordt aangesloten. De resterende batterijduur wordt duidelijk weergegeven, en een overbelastingsindicator licht op als er een verkeerde connectie of kortsluiting heeft plaatsgevonden.

5 Onderdeelspecificaties Onderdeel Lamp Buzzer Motor LED Stekkertjes Stekkertjes - krokodilklem Specificatie 3V, 0.1A 3V gelijkstroom, 3V, 2300Hz, continu 3.6V gelijkstroom, 270mA (onbelast), 13000rpm (onbelast), rotatie tegen de klok in Enkelkleurige LED 4mm aansluitingen aan elk uiteinde (mannelijk), L20cm 4mm aansluiting aan één uiteinde (mannelijk), L20cm

6 Electricity Kit Controleblad Voordat je met je taken kunt beginnen moet je controleren of alle elektrische onderdelen op deze kaart in de doos van je Electrician's Kit zitten. Zeg het tegen je leraar als er iets ontbreekt. 12 draden 2 lampen en houders 1 motor 1 LED 1 schakelaar 4 PowerPods 1 buzzer Stop alle onderdelen terug in de kit als je klaar bent met je taken. Zeg het tegen je leraar als er iets ontbreekt.

7 Werkbriefje 2 Wat gebeurt er als er veel lampen in een circuit zitten? Gebruik deze om veel lampen tegelijkertijd op te doen lichten Draden 2 lampen Lamphouder PowerPod Ik weet wat er gebeurt als ik veel lampen in een circuit plaats, met slechts één PowerPod.

8 Werkbriefje 3 Motors laten werken Motor Draden PowerPod Ik kan een circuit maken met een werkende motor.

9 Werkbriefje 4 Buzzers Gebruik deze om een buzzer in een circuit te plaatsen. Buzzer Draden PowerPod Ik kan een circuit maken met een werkende buzzer.

10 Werkbriefje 5 Geleiders en isolatoren Er zit een gat in dit circuit. Materialen die elektriciteit geleiden noemt men geleiders Materialen die geen elektriciteit geleiden noemt men isolatoren Bekijk welke materialen in het gat gebruikt kunnen worden om de lamp te laten werken. Welke materialen zijn geleiders en welke materialen zijn isolatoren. Verdeel ze in twee groepen, en vertel iemand over deze twee groepen. Hout Plastic Wol Metaal Papier Kaart Snoer Kurk Krijt Ik weet welke materialen in het gat in het circuit kunnen worden gebruikt om een lamp te laten werken.

11 Werkbriefje 6 Je eigen schakelaar maken. Dit is een foto van een schakelaar. Gebruik deze in een circuit om een licht aan of uit te zetten. Ik kan mijn eigen schakelaar maken en deze op zo'n manier in een circuit gebruiken dat een lichtje werkt.

12 n Haal een zaklamp uit elkaar Werkbriefje 7 Hoe werken zaklampen n Zoek uit hoe de zaklamp werkt n Waar zijn de verschillende onderdelen voor? n Maak een tekening of een foto van de verschillende onderdelen en maak er een label bij, waarop je schrijft wat de onderdelen doen. Ik weet wat de verschillende onderdelen van een zaklamp zijn en hoe een zaklamp werkt.

13 Werkbriefje 8 Zaklampen ontwerpen en maken. Ontwerp en maak je eigen zaklamp. Ik kan een werkende zaklamp ontwerpen en maken.

14 Werkbriefje 9 Gedimde en heldere lichten maken. n Maak een circuit met twee gedimde lampen die aan en uit kunnen worden gezet. n Maak een circuit met twee gedimde lampen die aan en uit kunnen worden gezet. Ik kan een circuit maken met twee gedimde lampen die aan en uit kunnen worden gezet. Ik kan een circuit maken met twee gedimde lampen die aan en uit kunnen worden gezet.

15 Werkbriefje 10 Hoe de lengte van de draad de helderheid van de lampen beïnvloedt. n Maak de schakelaar van de foto. n Zoek uit wat er gebeurt als je stukjes draad van verschillende lengte in het circuit gebruikt. Ik weet wat er gebeurt als je stukjes draad van verschillende lengte in het circuit gebruikt.

16 Werkbriefje 11 Waarom werken deze circuits niet? Maak elk van deze circuits. Vertel iemand waarom ze wel of niet werken. Ik kan iemand vertellen waarom een circuit niet werkt.

17 Werkbriefje 12 Veiligheidsschakelaar. Wanneer iemand een elektrische boor of grasmaaier gebruikt, kan het erg gevaarlijk zijn als ze niet goed worden gebruikt. Mensen moeten veiligheidsschakelaars gebruiken die ervoor zorgen dat het apparaat alleen werkt als iemand de knop vasthoudt of indrukt. Als ze de knop loslaten stopt het apparaat, zodat er minder kans is op een ongeluk. Gebruik de dingen op de foto om een veiligheidsschakelaar te maken. Lijm Knijper Folie Motor Schaar Draad PowerPod Ik kan mijn eigen veiligheidsschakelaar ontwerpen en maken, en deze in een circuit gebruiken, zodat de motor stopt wanneer ik de schakelaar loslaat.

18 Werkbriefje 13 Inbraakalarm. Meneer en mevrouw Webb hebben een inbraakalarm nodig. Ze zouden graag een alarm willen hebben dat ze onder hun voordeur kunnen plaatsen, zodat het alarm afgaat als iemand erop stapt! Maak een inbraakalarm voor meneer en mevrouw Webb. Als je iemand kan laten zien dat het werkt, krijg je het "Certificaat voor misdaadbestrijdende leerlingelektriciens". Buzzer Schaar Folie Lijm Draad PowerPod Spons Kaart Ik kan mijn eigen inbraakalarm ontwerpen en maken.

19 Werkbriefje 14 Symbolen in een circuitschema. Je moet deze symbolen van circuitschema's onthouden. Bedenk verschillende manieren om ze te onthouden. Als je denkt ze te kunnen tekenen en te weten wat ze betekenen, laat je je door iemand overhoren. Als je alle symbolen hebt onthouden kan je vriend jouw certificaat ondertekenen. Ik kan het circuitsymbool tekenen voor: Draad Schakelaar, gesloten Buzzer Motor Batterij Schakelaar, open Bel

20 Werkbriefje 15 Maak deze circuits en teken er een circuitschema voor. Circuit met twee lampen, power pod, draden Circuit met een lamp, power pod, schakelaar (gesloten, geeft aan dat de lamp aan staat) en draden. Circuit met een lamp, power pod, schakelaar (open, geeft aan dat de lamp uit staat) en draden. Circuit met motor, power pod, schakelaar - aan, draden. Ik weet wat er gebeurt als ik veel lampen in een circuit plaats, met slechts één PowerPod. Ik kan een stroomschema maken voor een: Circuit met twee lampen, power pod, draden Circuit met een lamp, power pod, schakelaar (gesloten, geeft aan dat de lamp aan staat) en draden. Circuit met een lamp, power pod, schakelaar (open, geeft aan dat de lamp uit staat) en draden. Circuit met motor, power pod, schakelaar - aan, draden.

21 Werkbriefje 16 Elektrische veiligheid. Maak een poster of folder om kinderen te leren veilig met elektriciteit om te gaan. Ik heb een poster of folder gemaakt om kinderen te leren veilig met elektriciteit om te gaan.

22 Werkbriefje 17 Anderen instructies geven. Maak een lijst met instructies om iemand uit te leggen hoe je een circuit maakt met een lamp, PowerPod, draden, en een schakelaar. Je kan schrijven, tekenen, of foto's gebruiken bij het maken van deze instructies. Ik heb een lijst met instructies gemaakt om iemand uit te leggen hoe je een circuit maakt met een lamp, PowerPod, draden, en een schakelaar.

23 Werkbriefje 18 Iets op laten lichten en dingen laten bewegen. Maak een foto waarbij je een circuit gebruikt om iets op te laten lichten en te laten bewegen. Ik heb een foto gemaakt waarbij ik een circuit heb gebruikt om iets op te laten lichten en te laten bewegen.

24 Werkbriefje 19 De waterput van de dorpelingen. Maak een alarm voor een waterput om de dorpelingen te laten weten wanneer de waterput aan het opdrogen is. Ik heb een alarm gemaakt voor een waterput om de dorpelingen te laten weten wanneer de waterput aan het opdrogen is.

25 Werkbriefje 20 Magneetschakelaars. Ontdek hoe een magneetschakelaar werkt. Gebruik de magneetschakelaar nu in een bestuurbaar autootje zodat de koplampen aan en uit gaan. Ik heb de magneetschakelaar in een bestuurbaar autootje gebruikt zodat de magneetschakelaar de koplampen van de auto aan en uit zet.

26 Certificaat voor leerlingelektricien Ik kan mijn eigen inbraakalarm ontwerpen en maken

27 Certificaat voor hoofdelektricien Ik kan Een circuit maken met een lamp, een PowerPod en draden. Een schakelaar in een circuit gebruiken. Een motor in een circuit gebruiken. Een circuitschema tekenen.

TTS is er trots op deel uit te maken van

TTS is er trots op deel uit te maken van Garantie & ondersteuning Dit product heeft een eenjarige garantie voor problemen die zich voordoen tijdens normaal gebruik. Het verkeerd gebruik van Power Pods of het openen van de eenheid zullen de garantie

Nadere informatie

TTS is er trots op deel uit te maken van

TTS is er trots op deel uit te maken van Garantie & ondersteuning Dit product heeft een eenjarige garantie voor problemen die zich voordoen tijdens normaal gebruik. Het verkeerd gebruik van Bee-Bot Docking Station of het openen van de eenheid

Nadere informatie

WAARSCHUWING: Gooi dit product niet weg in het huishoudafval. Breng het naar een inzamelpunt voor de recycling van elektronische toestellen.

WAARSCHUWING: Gooi dit product niet weg in het huishoudafval. Breng het naar een inzamelpunt voor de recycling van elektronische toestellen. Garantie & ondersteuning Dit product heeft een eenjarige garantie voor problemen die zich voordoen tijdens normaal gebruik. Het verkeerd gebruik van Sound Around of het openen van de eenheid zullen de

Nadere informatie

TTS is er trots op deel uit te maken van

TTS is er trots op deel uit te maken van Garantie & ondersteuning Dit product heeft een eenjarige garantie voor problemen die zich voordoen tijdens normaal gebruik. Het verkeerd gebruik van see n speak of het openen van de eenheid zullen de garantie

Nadere informatie

TTS is er trots op deel uit te maken van

TTS is er trots op deel uit te maken van Garantie & ondersteuning Dit product heeft een eenjarige garantie voor problemen die zich voordoen tijdens normaal gebruik. Het verkeerd gebruik van Speed Tracker of het openen van de eenheid zullen de

Nadere informatie

Interactive Wall Chart

Interactive Wall Chart Garantie & ondersteuning Dit product heeft een eenjarige garantie voor problemen die zich voordoen tijdens normaal gebruik. Het verkeerd gebruik van Interactive Wall Chart of het openen van de eenheid

Nadere informatie

TTS is er trots op deel uit te maken van

TTS is er trots op deel uit te maken van Garantie & ondersteuning Dit product heeft een eenjarige garantie voor problemen die zich voordoen tijdens normaal gebruik. Het verkeerd gebruik van Sound Shuffle of het openen van de eenheid zullen de

Nadere informatie

WAARSCHUWING: Gooi dit product niet weg in het huishoudafval. Breng het naar een inzamelpunt voor de recycling van elektronische toestellen.

WAARSCHUWING: Gooi dit product niet weg in het huishoudafval. Breng het naar een inzamelpunt voor de recycling van elektronische toestellen. Garantie & ondersteuning Dit product wordt geleverd met een eenjarige garantie voor problemen die zich voordoen bij normaal gebruik. Het verkeerd omgaan met de Easi-Headset of het openen van het apparaat

Nadere informatie

TTS is er trots op deel uit te maken van

TTS is er trots op deel uit te maken van Garantie & ondersteuning Dit product heeft een eenjarige garantie voor problemen die zich voordoen tijdens normaal gebruik. Het verkeerd gebruik van Easi-Speak docking station of het openen van de eenheid

Nadere informatie

WAARSCHUWING: Gooi dit product niet weg in het huishoudafval. Breng het naar een inzamelpunt voor de recycling van elektronische toestellen.

WAARSCHUWING: Gooi dit product niet weg in het huishoudafval. Breng het naar een inzamelpunt voor de recycling van elektronische toestellen. Garantie & ondersteuning Dit product heeft een eenjarige garantie voor problemen die zich voordoen tijdens normaal gebruik. Het verkeerd gebruik van Flexi-Scope of het openen van de eenheid zullen de garantie

Nadere informatie

Bee-Bot WAARSCHUWING: Gooi dit product niet weg in het huishoudafval. Breng het naar een inzamelpunt voor de recycling van elektronische toestellen.

Bee-Bot WAARSCHUWING: Gooi dit product niet weg in het huishoudafval. Breng het naar een inzamelpunt voor de recycling van elektronische toestellen. Garantie & ondersteuning Dit product heeft een eenjarige garantie voor problemen die zich voordoen tijdens normaal gebruik. Het verkeerd gebruik van Bee-Bot of het openen van de eenheid zullen de garantie

Nadere informatie

Flexi-Scope Maak foto's en video's tot 200 x vergroting

Flexi-Scope Maak foto's en video's tot 200 x vergroting Flexi-Scope Maak foto's en video's tot 200 x vergroting GEBRUIKERS- HANDLEIDING www.tts-shopping.com Belangrijke informatie n Houd deze instructies a.u.b. bij voor toekomstige raadpleging. n Voorkom dat

Nadere informatie

TTS is er trots op deel uit te maken van

TTS is er trots op deel uit te maken van Garantie & ondersteuning Dit product heeft een eenjarige garantie voor problemen die zich voordoen tijdens normaal gebruik. Het verkeerd gebruik van Easi-Cars of het openen van de eenheid zullen de garantie

Nadere informatie

Bee-Bot Oplaadbare, kindvriendelijk, programmeerbare vloerrobot

Bee-Bot Oplaadbare, kindvriendelijk, programmeerbare vloerrobot Bee-Bot Oplaadbare, kindvriendelijk, programmeerbare vloerrobot GEBRUIKERS- HANDLEIDING www.tts-shopping.com Bee-Bot is een bekroonde programmeerbare vloerrobot met een eenvoudige, kindvriendelijke lay-out,

Nadere informatie

TTS is er trots op deel uit te maken van

TTS is er trots op deel uit te maken van Garantie & ondersteuning Dit product heeft een eenjarige garantie voor problemen die zich voordoen tijdens normaal gebruik. Het verkeerd gebruik van Talking-Butterflies of het openen van de eenheid zullen

Nadere informatie

WAARSCHUWING: Gooi dit product niet weg in het huishoudafval. Breng het naar een inzamelpunt voor de recycling van elektronische toestellen.

WAARSCHUWING: Gooi dit product niet weg in het huishoudafval. Breng het naar een inzamelpunt voor de recycling van elektronische toestellen. Garantie & ondersteuning Dit product wordt geleverd met een eenjarige garantie voor problemen die zich voordoen bij normaal gebruik. Ongepast gebruik van de Mini Mobile Phones of het openen van het apparaat

Nadere informatie

TTS is er trots op deel uit te maken van

TTS is er trots op deel uit te maken van Garantie & ondersteuning Dit product heeft een eenjarige garantie voor problemen die zich voordoen tijdens normaal gebruik. Het verkeerd gebruik vanoutdoor Big Points of het openen van de eenheid zullen

Nadere informatie

WAARSCHUWING: Gooi dit product niet weg in het huishoudafval. Breng het naar een inzamelpunt voor de recycling van elektronische toestellen.

WAARSCHUWING: Gooi dit product niet weg in het huishoudafval. Breng het naar een inzamelpunt voor de recycling van elektronische toestellen. Garantie & ondersteuning Dit product heeft een eenjarige garantie voor problemen die zich voordoen tijdens normaal gebruik. Het verkeerd gebruik van Attention Tracker of het openen van de eenheid zullen

Nadere informatie

Easi-View Deel het werk met de hele klas, geef 3D-objecten weer en maak foto's en video's

Easi-View Deel het werk met de hele klas, geef 3D-objecten weer en maak foto's en video's Easi-View Deel het werk met de hele klas, geef 3D-objecten weer en maak foto's en video's GEBRUIKERS-HANDLEIDING www.tts-shopping.com Belangrijke informatie n Omdat zij belangrijke informatie bevatten,

Nadere informatie

Talking Turtles. Garantie & ondersteuning. Technische ondersteuning

Talking Turtles. Garantie & ondersteuning. Technische ondersteuning Garantie & ondersteuning Dit product heeft een eenjarige garantie voor problemen die zich voordoen tijdens normaal gebruik. Het verkeerd gebruik van Talking Turtles of het openen van de eenheid zullen

Nadere informatie

Easi-View. Garantie & ondersteuning. Technische ondersteuning

Easi-View. Garantie & ondersteuning. Technische ondersteuning Garantie & ondersteuning Dit product wordt geleverd met een eenjarige garantie voor problemen die bij normaal gebruik worden ondervonden. Verkeerd omgaan met de Easi-View of het openen van de unit maakt

Nadere informatie

Easi-Speak Stemmen, geluiden of muziek opnemen onderweg

Easi-Speak Stemmen, geluiden of muziek opnemen onderweg Easi-Speak Stemmen, geluiden of muziek opnemen onderweg GEBRUIKERS- HANDLEIDING www.tts-shopping.com Belangrijke informatie n Houd deze instructies a.u.b. bij voor raadpleging in de toekomst, aangezien

Nadere informatie

WAARSCHUWING: Gooi dit product niet weg in het huishoudafval. Breng het naar een inzamelpunt voor de recycling van elektronische toestellen.

WAARSCHUWING: Gooi dit product niet weg in het huishoudafval. Breng het naar een inzamelpunt voor de recycling van elektronische toestellen. Garantie & ondersteuning Dit product wordt geleverd met een eenjarige garantie voor problemen die zich voordoen bij normaal gebruik. Het verkeerd omgaan met de Easi-Speak of het openen van het apparaat

Nadere informatie

WAARSCHUWING: STIKGEVAAR: kleine onderdelen. Niet geschikt voor kinderen tot 3 jaar. Waarschuwingen

WAARSCHUWING: STIKGEVAAR: kleine onderdelen. Niet geschikt voor kinderen tot 3 jaar. Waarschuwingen WAARSCHUWING: STIKGEVAAR: kleine onderdelen. Niet geschikt voor kinderen tot 3 jaar. Waarschuwingen Bewaar deze gebruiksaanwijzing voor toekomstig gebruik. Easi-Scope 2 bevat een ingebouwde oplaadbare

Nadere informatie

TTS is er trots op deel uit te maken van

TTS is er trots op deel uit te maken van Garantie & ondersteuning Dit product heeft een eenjarige garantie voor problemen die zich voordoen tijdens normaal gebruik. Het verkeerd gebruik van Easi-Listener of het openen van de eenheid zullen de

Nadere informatie

Ondersteuning en garantie www.tts-group.co.uk feedback@tts-group.co.uk

Ondersteuning en garantie www.tts-group.co.uk feedback@tts-group.co.uk Bewaar deze gebruiksaanwijzing voor toekomstig gebruik. Vermijd dat de Easi-View in contact komt met water of andere vloeistoffen. Elektrostatische ontlading kan de werking van de Easi-View nadelig beïnvloeden.

Nadere informatie

Tuff-Cam 2 Opneembare vergroter, ideaal voor het vastleggen van waarnemingen

Tuff-Cam 2 Opneembare vergroter, ideaal voor het vastleggen van waarnemingen Tuff-Cam 2 Opneembare vergroter, ideaal voor het vastleggen van waarnemingen GEBRUIKERS-HANDLEIDING www.tts-shopping.com Informatie Houd deze instructies a.u.b. bij voor toekomstige raadpleging. n Oplaadbare

Nadere informatie

HoverRing. Garantie & ondersteuning. Technische ondersteuning

HoverRing. Garantie & ondersteuning. Technische ondersteuning Garantie & ondersteuning Dit product heeft een eenjarige garantie voor problemen die zich voordoen tijdens normaal gebruik. Het verkeerd gebruik van HoverRing of het openen van de eenheid zullen de garantie

Nadere informatie

WAARSCHUWING: Gooi dit product niet weg in het huishoudafval. Breng het naar een inzamelpunt voor de recycling van elektronische toestellen.

WAARSCHUWING: Gooi dit product niet weg in het huishoudafval. Breng het naar een inzamelpunt voor de recycling van elektronische toestellen. Garantie & ondersteuning Dit product heeft een eenjarige garantie voor problemen die zich voordoen tijdens normaal gebruik. Het verkeerd gebruik van Easi-Speak Pro of het openen van de eenheid zullen de

Nadere informatie

TTS is er trots op deel uit te maken van

TTS is er trots op deel uit te maken van Garantie & ondersteuning Dit product heeft een eenjarige garantie voor problemen die zich voordoen tijdens normaal gebruik. Het verkeerd gebruik van Talk Tracker of het openen van de eenheid zullen de

Nadere informatie

De leerlingen die al vertrouwd zijn met het bouwen van een elektrische stroomkring. die het verschil tussen een geleider en een isolator kennen.

De leerlingen die al vertrouwd zijn met het bouwen van een elektrische stroomkring. die het verschil tussen een geleider en een isolator kennen. Doelgroep De leerlingen die al vertrouwd zijn met het bouwen van een elektrische stroomkring. die het verschil tussen een geleider en een isolator kennen. Lesdoelen De leerlingen kunnen geleiders en isolatoren

Nadere informatie

Betrouwbaar en veilig overal in huis energie beschikbaar. Uw vision groepenverdeler van Hager

Betrouwbaar en veilig overal in huis energie beschikbaar. Uw vision groepenverdeler van Hager Betrouwbaar en veilig overal in huis energie beschikbaar Uw vision groepenverdeler van Hager De groepenverdeler in uw meterkast Beste bewoner, Uw Hager-groepenverdeler zorgt dat u op veilige wijze stroom

Nadere informatie

Betrouwbaar en veilig overal in huis energie beschikbaar

Betrouwbaar en veilig overal in huis energie beschikbaar Betrouwbaar en veilig overal in huis energie beschikbaar Uw vision groepenverdeler van Hager installatieautomaat ( groep ) testknop aardlekschakelaar hoofdschakelaar coderingsstreep (zwart of grijs) De

Nadere informatie

Talk-Tracker Neemt kinderen op in hun natuurlijke omgeving

Talk-Tracker Neemt kinderen op in hun natuurlijke omgeving Talk-Tracker Neemt kinderen op in hun natuurlijke omgeving GEBRUIKERS- HANDLEIDING www.tts-shopping.com Belangrijke informatie n Houd deze instructies a.u.b. bij voor toekomstige raadpleging. n De Talk-Tracker

Nadere informatie

Groep 7 - Les 1 Stroom in huis

Groep 7 - Les 1 Stroom in huis Leerkrachtinformatie Groep 7 - Les Stroom in huis Lesduur: 45 minuten (zelfstandig) DOEL De leerlingen ontdekken en beschrijven de werking van een stekker en stopcontact. De leerlingen kunnen het gebruik

Nadere informatie

Stroomkringen. opdracht 2

Stroomkringen. opdracht 2 Stroomkringen opdracht 8 Wat ga je doen? Je gaat een aantal stroomkringen maken. HIermee kun je bijvoorbeeld een lamp laten branden of een bel laten rinkelen. Lees eerst goed de opdracht en bekijk de illustratie

Nadere informatie

BELANGRIJKE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES (A.U.B. BEWAREN).

BELANGRIJKE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES (A.U.B. BEWAREN). Batterijoplader BELANGRIJKE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES (A.U.B. BEWAREN). LEES AANDACHTIG DE VOLGENDE INSTRUCTIES DOOR OM HET RISICO VAN BRAND OF ELEKTRISCHE SCHOKKEN TE VERMINDEREN. Handleiding Art. -Nr:201604

Nadere informatie

Easi-Speak gebruiksaanwijzing

Easi-Speak gebruiksaanwijzing Bewaar deze gebruiksaanwijzing voor toekomstig gebruik. Easi-Speak bevat een ingebouwde oplaadbare batterij die niet kan worden vervangen. Probeer de batterij niet te verwijderen. Vermijd dat de Easi-Speak

Nadere informatie

Professional Supplies EIERKOOKAPPARAAT. Modelnr.: *688.107

Professional Supplies EIERKOOKAPPARAAT. Modelnr.: *688.107 Professional Supplies EIERKOOKAPPARAAT Modelnr.: *688.107 GEBRUIKSAANWIJZING Om volledig gebruik te maken van de mogelijkheden en storingen tot het minimum te beperken raden wij u aan om de gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

Nokia Charging Plate DT-600. Uitgave 1.2

Nokia Charging Plate DT-600. Uitgave 1.2 Nokia Charging Plate DT-600 6 1 2 2 5 4 3 7 Uitgave 1.2 8 9 10 11 2010 Nokia. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Met de Nokia Charging Plate DT-600 kunt u de batterijen van vijf compatibele apparaten

Nadere informatie

Doelgroep. Lesdoelen. Materialen. Mogelijke evaluatie. Elektriciteit / Kwis t / Het ontdekdoosje OBSERVATIE VAN DE LERAAR

Doelgroep. Lesdoelen. Materialen. Mogelijke evaluatie. Elektriciteit / Kwis t / Het ontdekdoosje OBSERVATIE VAN DE LERAAR Doelgroep Elektriciteit / Kwis t / Het ontdekdoosje Leerlingen die al vertrouwd zijn met het bouwen van een elektrische stroomkring. Leerlingen die het verschil tussen een geleider en een isolator kennen.

Nadere informatie

Groep 7 - Les 2 Achter de schermen

Groep 7 - Les 2 Achter de schermen Leerkrachtinformatie Groep 7 - Les 2 Achter de schermen Lesduur: 45 minuten (zelfstandig) DOEL De leerlingen kennen de functie en toepassing van de kleuren van stroomdraden. De leerlingen kunnen eenvoudige

Nadere informatie

Staafmixer. Gebruikershandleiding HBS6702W NL 01M

Staafmixer. Gebruikershandleiding HBS6702W NL 01M Staafmixer Gebruikershandleiding HBS6702W NL 01M-8834363200-1617-01 Lees eerst deze gebruikershandleiding! Beste klanten, Wij danken u dat u een product van Beko heeft gekozen. We hopen dat u de beste

Nadere informatie

TTS is er trots op deel uit te maken van

TTS is er trots op deel uit te maken van Garantie & ondersteuning Dit product wordt geleverd met een garantie van één jaar voor problemen die optreden bij normaal gebruik. Verkeerd gebruik van de ddigital Camera of het openen ervan zal de garantie

Nadere informatie

WICO CAMPUS TIO OVERPELT

WICO CAMPUS TIO OVERPELT WICO CAMPUS TIO OVERPELT Het technologisch proces. Om een technisch probleem op te lossen gaan we altijd werken volgens een bepaalde methode FASE 1: We hebben een probleem. We willen s avonds voor een

Nadere informatie

Innovation Protection Conseil

Innovation Protection Conseil Pagina 1 van 7 PULVERISATEUR DORSAL AUTONOME Elektrische autonome rugsproeier met continue druk KENMERKEN : o Het reservoir is uitgerust met een membraanpomp met Viton-afdichting die wordt bediend met

Nadere informatie

1 Elektriciteit Oriëntatie 1.1 Elektrische begrippen Elektrische stroomkring

1 Elektriciteit Oriëntatie 1.1 Elektrische begrippen Elektrische stroomkring 1 Elektriciteit Oriëntatie Om met je auto of een tractor te kunnen rijden heb je elektriciteit nodig. Ook voor verlichting en je computer is veel elektriciteit nodig. Ook als je de mobiele telefoon aan

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AFR-060 FITTING-ONTVANGER

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AFR-060 FITTING-ONTVANGER GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AFR-060 FITTING-ONTVANGER A B C * Verlichting: Aan / Uit * Afbeelding van de YCT-102 (niet inbegrepen) A: Fitting voor gloeilamp B: Zoekmode-knop C: Indicator 1 [1] Uitschakelen

Nadere informatie

Installatie handleiding Emergency Battery System.

Installatie handleiding Emergency Battery System. Installatie handleiding Emergency Battery System. 391796 EBS Compact 1000/3 (3 phase) 1 391800.00 Dit is een beknopte installatiehandleiding, voor een complete handleiding zie www.famostar.nl INSTALLATIE

Nadere informatie

Quality Heating elektrische vloerverwarmingsfolie

Quality Heating elektrische vloerverwarmingsfolie 1 Quality Heating elektrische vloerverwarmingsfolie Wij willen u feliciteren met uw aankoop van één van de producten van Quality Heating. Elk product van Quality Heating is gemaakt op kwalitatief hoogstaande

Nadere informatie

CPM-200 HANDLEIDING. Het is verboden om een stuk of de gehele handleiding te copiëren zonder onze toestemming

CPM-200 HANDLEIDING. Het is verboden om een stuk of de gehele handleiding te copiëren zonder onze toestemming Pagina 1 van 15 MAX CPM-200 HANDLEIDING Lees deze handleiding voor gebruik Bewaar deze handleiding op een veilige plek Het is verboden om een stuk of de gehele handleiding te copiëren zonder onze toestemming

Nadere informatie

Handleiding voor de 16 watt Sterrenhemel artikel 1160

Handleiding voor de 16 watt Sterrenhemel artikel 1160 Handleiding voor de 16 watt Sterrenhemel artikel 1160 1. Algemene informatie: Deze sterrenhemel is een LED lichtbron van 16 watt die zijn lichtenergie afgeeft aan een bundel fiber draden. Deze fiber draden

Nadere informatie

Easi-Speak Pro Deel opnames. Neem uw eigen verhalen of liedjes op

Easi-Speak Pro Deel opnames. Neem uw eigen verhalen of liedjes op Easi-Speak Pro Deel opnames. Neem uw eigen verhalen of liedjes op GEBRUIKERS- HANDLEIDING www.tts-shopping.com Nuttige informatie n Houd deze instructies a.u.b. bij voor raadpleging in de toekomst, aangezien

Nadere informatie

Afstandsbediening Telis 16 RTS

Afstandsbediening Telis 16 RTS Afstandsbediening Telis 16 RTS Bedieningshandleiding Telis 16 RTS Pure Art.nr. 1811020 Telis 16 RTS Silver Art.nr. 1811021 Afstandsbediening Telis 16 RTS 16 Kanaals zender met display Telis 16 RTS Pure

Nadere informatie

Nokia Extra Power DC-11/DC-11K /2

Nokia Extra Power DC-11/DC-11K /2 Nokia Extra Power DC-11/DC-11K 5 2 4 3 9212420/2 2008-2010 Nokia. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Met de Nokia Extra Power DC-11/ DC-11K (hierna DC-11 genoemd) kunt u de batterijen van twee compatibele

Nadere informatie

Elektriciteit en stroom, wat is het? Proefjes met stroom en electriciteit

Elektriciteit en stroom, wat is het? Proefjes met stroom en electriciteit Energie 5 en 6 2 Elektriciteit en stroom, wat is het? Proefjes met stroom en electriciteit Doelen Begrippen Materialen De leerlingen: begrijpen hoe elektriciteit en stroom ontstaan, als een brandstof wordt

Nadere informatie

Pinniemaat. Zo werkt de leukste spaarpot van Nederland

Pinniemaat. Zo werkt de leukste spaarpot van Nederland Pinniemaat Zo werkt de leukste spaarpot van Nederland 302097_0913.indd 1 27-08-13 14:48 Pinniemaat Gefeliciteerd! Je hebt nu de leukste spaarpot van Nederland: de Pinniemaat. Met jouw Pinniemaat kun je

Nadere informatie

Hier brandt de lamp. Klas:.. Hier brandt de lamp Blz 1 / 13 Cremers François, Boutsen Ingrid, Kenens Hilde

Hier brandt de lamp. Klas:.. Hier brandt de lamp Blz 1 / 13 Cremers François, Boutsen Ingrid, Kenens Hilde Hier brandt de lamp. Naam: Klas:.. Hier brandt de lamp Blz 1 / 13 Opdracht 1. Wat werkt met elektriciteit. 1. Welk toestel heeft elektriciteit nodig om de kunnen werken? Zet een kruisje onder JA of NEEN.

Nadere informatie

ICR-200. www.ices-electronics.com

ICR-200. www.ices-electronics.com ICR-200 www.ices-electronics.com FM WEKKERRADIO MET BATTERIJ BACK-UP 1. SNOOZE/SLEEP OFF-KNOP 2. ALARM INSTELLEN-KNOP 3. TIJD INSTELLEN-KNOP 4. SLAAP INSTELLEN-KNOP 5. UREN INSTELLEN-KNOP 6. MINUTEN INSTELLEN-KNOP

Nadere informatie

1. BESCHRIJVING. "-" aansluiting. power LED. ventilator "+" aansluiting zekering. ON/OFF schakelaar. AC uitgangsstopcontact 2.

1. BESCHRIJVING. - aansluiting. power LED. ventilator + aansluiting zekering. ON/OFF schakelaar. AC uitgangsstopcontact 2. 1. BESCHRIJVING power LED "-" aansluiting ON/OFF schakelaar AC uitgangsstopcontact ventilator "+" aansluiting zekering 2. AANSLUITINGEN Verbind de inverter met de batterij (krokodillenklemmen meegeleverd)

Nadere informatie

4 functies in 1, te gebruiken als oplader voor diverse apparaten, om de auto of motorfiets te starten als starthulp en als lamp.

4 functies in 1, te gebruiken als oplader voor diverse apparaten, om de auto of motorfiets te starten als starthulp en als lamp. GEBRUIKSAANWIJZING Gefeliciteerd met de aanschaf van uw mini jumpstarter/lader. Dit product wordt geleverd met 1 jaar garantie. Let op de garantie vervalt in volgende gevallen doch kan worden hersteld

Nadere informatie

Handleiding voor de 20 watt Sterrenhemel artikel 2754

Handleiding voor de 20 watt Sterrenhemel artikel 2754 Handleiding voor de 20 watt Sterrenhemel artikel 2754 1. Algemene informatie: Deze sterrenhemel is een LED lichtbron van 20 watt die zijn lichtenergie afgeeft aan een dubbele bundel fiber draden. De lichtbron

Nadere informatie

Snelle Installatiegids

Snelle Installatiegids Snelle Installatiegids Life is a journey Welkom bij Tunstall Thuis, uw garantie dat hulp dichtbij is, 24 uur per dag. Als de Lifeline Vi unit geïnstalleerd is, kunt u met een simpele druk op de knop van

Nadere informatie

Energie : elektriciteit : stroomkringen

Energie : elektriciteit : stroomkringen Energie : elektriciteit : stroomkringen De netspanning is uitgevallen! Pas dan merk je wat elektriciteit voor ons betekent. Geen licht, geen computer, geen playstation, het eten op het elektrisch fornuis

Nadere informatie

Register your product and get support at SBA3010/00. Gebruiksaanwijzing

Register your product and get support at   SBA3010/00. Gebruiksaanwijzing Register your product and get support at www.philips.com/welcome SBA3010/00 Gebruiksaanwijzing 1 Belangrijk Veiligheid Belangrijke veiligheidsinstructies Let op waarschuwingen. Volg alle instructies.

Nadere informatie

Welkom in ons clubhuis. Hier kan je allerlei interessante dingen te weten komen over elektriciteit, kan je leuke proefjes uitproberen en zie je

Welkom in ons clubhuis. Hier kan je allerlei interessante dingen te weten komen over elektriciteit, kan je leuke proefjes uitproberen en zie je Welkom in ons clubhuis. Hier kan je allerlei interessante dingen te weten komen over elektriciteit, kan je leuke proefjes uitproberen en zie je enkele van de laatste snufjes uit de wereld van de elektricien.

Nadere informatie

Handleiding voor de 27 watt Sterrenhemel artikel 1905

Handleiding voor de 27 watt Sterrenhemel artikel 1905 Handleiding voor de 27 watt Sterrenhemel artikel 1905 1. Algemene informatie: Deze sterrenhemel is een LED lichtbron van 27 watt die zijn lichtenergie afgeeft aan een bundel fiber draden. De lichtbron

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AFR-100 FITTING DIMMER/SCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AFR-100 FITTING DIMMER/SCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AFR-100 FITTING DIMMER/SCHAKELAAR A B C * * Afbeelding van de YCT-102 (niet inbegrepen) A: Fitting voor gloeilamp B: Zoekmodus-knop C: Indicator 1 [1] Draai de fitting-ontvanger

Nadere informatie

Module RPM A-451. (NL) Gebruikaanwijzing 01+

Module RPM A-451. (NL) Gebruikaanwijzing 01+ Module RPM A-451 (NL) Gebruikaanwijzing 01+ 2 De oplossing voor het opvangen van de RPM op bijna alle soorten van benzinemotoren Het betreft een elektronische versterker met een microprocessor die de RPM

Nadere informatie

Handleiding voor de 18 watt Sterrenhemel artikel 1792

Handleiding voor de 18 watt Sterrenhemel artikel 1792 Handleiding voor de 18 watt Sterrenhemel artikel 1792 1. Algemene informatie: Deze sterrenhemel is een LED lichtbron van 18 watt die zijn lichtenergie afgeeft aan een bundel fiber draden. De lichtbron

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing elektrische sfeerhaard

Gebruiksaanwijzing elektrische sfeerhaard Gebruiksaanwijzing elektrische sfeerhaard Vega Gefeliciteerd met uw aankoop van deze elektrische inzethaard. Om vele jaren plezier te hebben van deze aanschaf, adviseren wij u deze gebruiksinstructie zorgvuldig

Nadere informatie

Project: Wagen op afstandsbediening

Project: Wagen op afstandsbediening Project: Wagen op afstandsbediening Naam: Klas: Project: Wagen op afstandsbediening Wat heb je allemaal nodig? Materiaal Aantal Afm. (mm) Omschrijving Nr. Multiplex 1 200 X 100 X 5 Ombouw besturing 1 Multiplex

Nadere informatie

Voorwoord: Cool 150/250 Basis set. Cool 150/250 DeLuxe set. Lees eerst de hele handleiding door alvorens met de installatie te beginnen.

Voorwoord: Cool 150/250 Basis set. Cool 150/250 DeLuxe set. Lees eerst de hele handleiding door alvorens met de installatie te beginnen. Voorwoord: Lees eerst de hele handleiding door alvorens met de installatie te beginnen. De installatie is zeer eenvoudig en voor iedereen goed te doen. Cool 150/250 Basis set Maar voorzichtigheid is geboden.

Nadere informatie

Friedland Draadloze libra zender + 200m ontvanger/bel

Friedland Draadloze libra zender + 200m ontvanger/bel G E B R U I K S A A N W I J Z I N G Bestnr.: 62 02 08 Friedland Draadloze libra zender + 200m ontvanger/bel Omwille van het milieu 100% recyclingpapier Impressum Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden.

Nadere informatie

AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR. 2x 3x

AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR. 2x 3x 2x 3x [5] De stekkerdoos schakelt ter bevestiging 2x in en uit. De code van de zender is in het geheugen van de stekkerdoos opgeslagen en het product is klaar voor gebruik. Er kunnen maximaal 6 verschillende

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING. 9. Balpunt pen. Alvorens gebruik, laad uw nieuwe camera pen alstublieft gedurende 4 uur op voor optimale prestatie.

GEBRUIKSAANWIJZING. 9. Balpunt pen. Alvorens gebruik, laad uw nieuwe camera pen alstublieft gedurende 4 uur op voor optimale prestatie. EP535/MP948 CAMERA PEN GEBRUIKSAANWIJZING LEES DEZE GEBRUIKSAANWIJZING ALSTUBLIEFT VOOR HET EERSTE GEBRUIK, BEWAAR DEZE GEBRUIKSAANWIJZING OP EEN VEILIGE PLEK VOOR TOEKOMSTIGE REFERENTIE! PRODUCT OMSCHRIJVING

Nadere informatie

Introductie. De kit bestaat uit verschillende materialen en een DVD. Op de DVD staan de volgende bestanden: Handboek over Gebouwen, met animaties;

Introductie. De kit bestaat uit verschillende materialen en een DVD. Op de DVD staan de volgende bestanden: Handboek over Gebouwen, met animaties; IUSES Toolkit Introductie Met deze experimentele toolkit kunnen experimenten uitgevoerd worden op het gebied van energie efficiency, energiebesparing en duurzame energie. Hij is ontwikkeld voor docenten

Nadere informatie

HOT AIR HAIRSTYLER HS 5522 NEDERLANDS

HOT AIR HAIRSTYLER HS 5522 NEDERLANDS HOT AIR HAIRSTYLER HS 5522 NEDERLANDS G F E A B C D 1 2 3 3 NEDERLANDS 29-32 4 VEILIGHEID Veiligheid Houd rekening met de volgende informatie bij gebruik van het apparaat: 7 Het apparaat is alleen ontworpen

Nadere informatie

OC-27143.1 Het onderhouden van mechanische onderdelen 2012

OC-27143.1 Het onderhouden van mechanische onderdelen 2012 Krachtstroom antwoorden Doel Je kunt een stekker of een contrastekker aan een krachtstroomsnoer monteren. Oriëntatie Bij het werken met elektriciteit speelt de veiligheid een zeer grote rol. Een onveilige

Nadere informatie

Stroomkring XL handleiding voor leerkrachten

Stroomkring XL handleiding voor leerkrachten Stroomkring XL Inleiding Dagelijks verbruiken we elektriciteit. Maar toch is elektriciteit een heel abstract begrip. Waar komt elektriciteit vandaan? En wat gebeurt er precies wanneer we thuis de schakelaar

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 TUIN STEKKERDOOS SCHAKELAAR ZWAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 TUIN STEKKERDOOS SCHAKELAAR ZWAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 TUIN STEKKERDOOS SCHAKELAAR ZWAAR D C B A * * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator (spannings- en

Nadere informatie

Hoe werkt uw elektrische installatie en rookmeldsysteem?

Hoe werkt uw elektrische installatie en rookmeldsysteem? Hoe werkt uw elektrische installatie en rookmeldsysteem? hèt installatieteam Inhoudsopgave Hoofdstuk Pagina 1. Uw elektrische installatie in het kort 3 2. Werkzaamheden die niet onder de garantie vallen

Nadere informatie

3 Slim met stroom. Inleiding

3 Slim met stroom. Inleiding 3 Slim met stroom Inleiding Hierboven zie je allerlei elektrische apparaten. Voor de een heb je batterijen nodig. De ander steek je met een stekker in het stopcontact. Al deze toestellen gebruiken stroom.

Nadere informatie

ALCT 6/24-2 GEBRUIKSAANWIJZING

ALCT 6/24-2 GEBRUIKSAANWIJZING ALCT 6/24-2 GEBRUIKSAANWIJZING [1] b c g d f e a [2] 0,5 1 2 NL Gebruiksaanwijzing ALCT 6/24-2 VOORWOORD Geachte klant, Dank u voor de aanschaf van de ANSM ANN lader ALC T 6-24/2. Deze gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

Handleiding Otter POD motor

Handleiding Otter POD motor Handleiding Otter POD motor Inhoud Veiligheidsvoorschriften... 2 Inleiding;... 2 POD motor... 3 Installatie en aansluiten;... 3 Varen met de OTTER... 4 Onderhoud... 5 Garantie... 5 Specificaties... 5 Waarschuwing;...

Nadere informatie

Mixer Gebruikershandleiding

Mixer Gebruikershandleiding Mixer Gebruikershandleiding HMM6420W NL 01M-8832853200-1617-01 Lees eerst deze gebruikershandleiding! Beste klanten, Wij danken u dat u een product van Beko heeft gekozen. We hopen dat u de beste resultaten

Nadere informatie

J u n i o r Electriciteitset

J u n i o r Electriciteitset 9 9 1. 0 9 9 J u n i o r Electriciteitset Groep 7/8 1. Inleiding 2. Inhoud electriciteitset 3. Aanwijzingen 4. Leerlingkaarten (antwoorden) N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs.

Nadere informatie

MOTOPLAT VC-09ST. Handleiding Versie

MOTOPLAT VC-09ST. Handleiding Versie MOTOPLAT VC-09ST Handleiding 2015 Versie De Motoplat VC-09ST wordt gebruikt voor het testen en kalibreren van de Valeo ST-serie alternators. Dit zijn omkeerbare start/stop alternators, welke de accu opladen

Nadere informatie

Tuincontactdoos met piket

Tuincontactdoos met piket NL Handleiding GS 2 DE GS 4 DE Belangrijk! Lees deze handleiding en bewaar ze. Neem de veiligheidsaanwijzingen in acht. Inhoudsopgave pagina 1 Inleiding... 29 2 Leveringsomvang... 29 3 Conform gebruik...

Nadere informatie

Handleiding. DBMK103 Simon Says. Versie 1.0 (Augustus 2014) Digibytez Website:

Handleiding. DBMK103 Simon Says. Versie 1.0 (Augustus 2014) Digibytez Website: Handleiding DBMK103 Simon Says Versie 1.0 (Augustus 2014) Website: http://www.digibytez.nl E-mail: info@digibytez.nl Inleiding Geachte klant, Hartelijk dank voor het kopen van dit product. Wij raden u

Nadere informatie

COMPACTE DRAADLOZE SCHAKELAAR

COMPACTE DRAADLOZE SCHAKELAAR START-LINE ACC-2300 GEBRUIKERSHANDLEIDING Item 70181 Versie 5.0 Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen COMPACTE DRAADLOZE SCHAKELAAR Lees deze eenvoudige instructies.

Nadere informatie

Wind, Sun & Rain Sensor Instructions

Wind, Sun & Rain Sensor Instructions Awning Instructions Wind, Sun & Rain Sensor Instructions B C D Nederlands Wind, Zon & Regen Sensor Instructies Inhoud Garantie Voordat u de sensor aansluit raden wij u aan de instructies zorgvuldig door

Nadere informatie

Om een lampje te laten branden moet je er een elektrische stroom door laten lopen. Dat lukt alleen, als je een gesloten stroomkring maakt.

Om een lampje te laten branden moet je er een elektrische stroom door laten lopen. Dat lukt alleen, als je een gesloten stroomkring maakt. Samenvatting door een scholier 983 woorden 8 april 2011 6,8 988 keer beoordeeld Vak Methode NaSk Nova Natuurkunde H5 par 1 t/m 5 samenvatting Par. 1 Een stroomkring maken Om een lampje te laten branden

Nadere informatie

STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT

STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08 1 2 3 4 5 2 6 K 7 J G H J I 8 9 S R T Q 10 11 C D E, F A F J B K 3 NEDERLANDS NL 1 ALGEMEEN Dit symbool geeft een WAARSCHU- WING

Nadere informatie

Zo kunt u zelf inbouwspots monteren

Zo kunt u zelf inbouwspots monteren verlichting Zo kunt u zelf inbouwspots monteren Algemene informatie Stappenplan inbouwspots monteren Stappenplan inbouw dimmer monteren Waarom kiezen voor inbouwspots? Inbouwspots kunnen in vrijwel ieder

Nadere informatie

Maakopdracht: Een tol met een motortje

Maakopdracht: Een tol met een motortje Informatie leerkracht Thema: spelen met motortjes aakopdracht: Een tol met een motortje Groep: 6, 7 In een batterij zit energie Deze energie kun je gebruiken om een motortje te laten draaien otortjes gebruiken

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR D C B A * * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator (spannings- en

Nadere informatie

Citruspers. Gebruikershandleiding CJB6040W NL 01M

Citruspers. Gebruikershandleiding CJB6040W NL 01M Citruspers Gebruikershandleiding CJB6040W NL 01M-8834373200-1617-01 Lees eerst deze gebruikershandleiding! Beste klanten, Wij danken u dat u een product van Beko heeft gekozen. We hopen dat u de beste

Nadere informatie

Facilitair BV. Pulpmatic Vermaler. Installatie handleiding. QRS Facilitair Randmeer 12 5347 JW Oss. T: 0412-690461 E: info@qrsfacility.

Facilitair BV. Pulpmatic Vermaler. Installatie handleiding. QRS Facilitair Randmeer 12 5347 JW Oss. T: 0412-690461 E: info@qrsfacility. Facilitair BV QRS Facilitair Randmeer 12 5347 JW Oss T: 0412-690461 E: info@qrsfacility.nl Pulpmatic Vermaler Installatie handleiding Pulpmatic Vermaler Installatie Handleiding Roterend mes onder in vermaalkamer

Nadere informatie

Zo kunt u zelf inbouwspots monteren

Zo kunt u zelf inbouwspots monteren verlichting Zo kunt u zelf inbouwspots monteren Algemene informatie Stappenplan inbouwspots monteren Stappenplan inbouw dimmer monteren Waarom kiezen voor inbouwspots? Inbouwspots kunnen in vrijwel ieder

Nadere informatie