DE KLACHTENADVIESCOMMISSIE

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DE KLACHTENADVIESCOMMISSIE"

Transcriptie

1 DE KLACHTENADVIESCOMMISSIE

2 U HEBT EEN KLACHT? We doen ons uiterste best om u als woningzoekende of huurder zo goed mogelijk te helpen. Toch kan het gebeuren dat u niet tevreden bent. In dat geval kunt u een klacht indienen. Verschillende soorten klachten Er zijn verschillende soorten klachten: 1) Een klacht over het onderhoud van uw woning 2) Een klacht over uw buren of uw leefomgeving (zie formulier overlast ) 3) Een klacht over de manier waarop u door Stichting Huisvesting Vredewold bent behandeld of over een besluit dat we hebben genomen (zie 1A van deze brochure) 4) Een klacht over de toewijzing van uw woning (zie 1B van deze brochure)

3 1A: Een klacht over de manier waarop u door Stichting Huisvesting Vredewold bent behandeld U mag van onze medewerkers verwachten dat zij zich houden aan de normale omgangsregels tussen mensen. Uiteraard verwachten we dat ook van u. Daarnaast hebben wij een gedragscode voor onze medewerkers opgesteld. Toch kan het gebeuren dat u zich niet juist behandeld voelt door een medewerker van Stichting Huisvesting Vredewold of over een besluit dat we hebben genomen. U kunt dan het volgende doen: Stap 1: Meld uw klacht bij Stichting Huisvesting Vredewold Als u het niet eens bent met de manier waarop u bent behandeld dan kunt u dit aangeven bij de medewerker die u helpt. De medewerker zal proberen om een oplossing te zoeken. We hopen dat we uw klacht zo kunnen verhelpen. Is dat niet het geval? Dan kunt u een schriftelijke klacht indienen. Stap 2: Dien een schriftelijke klacht in Vindt u dat uw klacht nog niet is verholpen of u bent het niet eens met onze beslissing? Dan kunt u uw klacht schriftelijk indienen bij de directie van Stichting Huisvesting Vredewold. U doet dat door een brief te sturen. Inhoud van de klachtenbrief In de brief omschrijft u zo duidelijk mogelijk wat uw klacht is en wat u van Stichting Huisvesting Vredewold verwacht. U kunt deze brief richten aan: Stichting Huisvesting Vredewold t.a.v. de directie Pulvertorenstraat BP LEEK Reactietermijn Uiterlijk binnen vier weken ontvangt u een schriftelijke reactie van Stichting Huisvesting Vredewold. Bent u het niet eens met deze reactie of heeft u na vier weken nog geen reactie ontvangen? Dan kunt u een klacht indienen bij de klachtencommissie BBSH (Besluit Beheer Sociale Huisvesting). Stap 3: De klachtencommissie BBSH De klachtencommissie BBSH is een onafhankelijke commissie die klachten behandelt namens Stichting Huisvesting Vredewold (en Wold & Waard). Dat gebeurt aan de hand van een reglement. De leden van de klachtencommissie BBSH zijn niet in dienst bij Stichting Huisvesting Vredewold en zijn daardoor onafhankelijk. Iedere klacht wordt volgens een vaste procedure in behandeling genomen:

4 Indienen klacht U dient uw klacht schriftelijk in bij de klachtencommissie BBSH. Dit moet uiterlijk na drie maanden nadat u de schriftelijk reactie van Stichting Huisvesting Vredewold heeft ontvangen. Inhoud van de klachtenbrief In de brief omschrijft u zo duidelijk mogelijk wat uw klacht is en waarom u het niet eens bent met de beslissing van de woningcorporatie. Ook kunt u belangrijke stukken (bewijsmateriaal) meesturen, zoals rekeningen, foto s of correspondentie. U kunt deze brief richten aan: Klachtencommissie BBSH t.a.v. de secretaris Postbus AC LEEK Ontvangstbevestiging Nadat u de brief heeft opgestuurd, ontvangt u van de klachtencommissie BBSH een ontvangstbevestiging. Uitnodiging voor mondelinge toelichting Binnen drie weken ontvangt u een uitnodiging om uw klacht mondeling toe te lichten. Ook Stichting Huisvesting Vredewold wordt bij deze bijeenkomst uitgenodigd en krijgt de gelegenheid om het verhaal toe te lichten. De bijeenkomst vindt plaats binnen drie weken nadat u de uitnodiging heeft ontvangen. Advies klachtencommissie BBSH Na afloop van de bijeenkomst brengt de klachtencommissie BBSH een schriftelijk advies uit aan Stichting Huisvesting Vredewold. Daarin staat wat er volgens de commissie met de klacht moet gebeuren. U krijgt een kopie van het advies thuisgestuurd. Reactie Stichting Huisvesting Vredewold Binnen vijf weken na de bijeenkomst ontvangt u een brief van Stichting Huisvesting Vredewold. Daarin staat wat er met uw klacht wordt gedaan. In principe is de uitspraak van de klachtencommissie BBSH bindend. Dat betekent dat de woningcorporatie het advies van de klachtencommissie moet opvolgen. Het kan echter zijn dat de klachtenadviescommissie uw klacht niet terecht vindt. U bent het niet eens met de uitspraak? Als u het niet eens bent met de uitspraak van de klachtencommissie, dan kunt u naar de kantonrechter stappen voor een juridische procedure. Meer informatie: Reglement Klachtencommissie BBSH

5 1B: Een klacht over de toewijzing van uw woning? Duurt het naar uw idee te lang dat wij u een woning toewijzen? Bent u het niet eens met de woning die wij u hebben toegewezen? Of vindt u het onterecht dat wij u niet als woningzoekende inschrijven? Dan kunt u de volgende stappen ondernemen: Stap 1: Meld uw klacht bij Stichting Huisvesting Vredewold Als u het niet eens bent met de woning die wij u hebben toegewezen dan kunt u dit aangeven bij de medewerker van de afdeling Verhuur. De medewerker zal proberen om een oplossing te zoeken. We hopen dat we uw klacht zo kunnen verhelpen. Is dat niet het geval? Dan kunt u een schriftelijke klacht indienen. Stap 2: Dien een schriftelijke klacht in Als u vindt dat uw klacht nog niet is verholpen kunt u uw klacht schriftelijk indienen bij de directie van Stichting Huisvesting Vredewold Inhoud van de klachtenbrief In de brief omschrijft u zo duidelijk mogelijk wat uw klacht is en wat u van Stichting Huisvesting Vredewold verwacht. U kunt deze brief richten aan: Stichting Huisvesting Vredewold t.a.v. de directie Pulvertorenstraat BP LEEK Reactietermijn Uiterlijk binnen vier weken ontvangt u een schriftelijke reactie van Stichting Huisvesting Vredewold. Bent u het niet eens met deze reactie of heeft u na vier weken nog geen reactie ontvangen? Dan kunt u een klacht indienen bij de klachtencommissie Woningtoewijzing. Stap 3: De klachtencommissie Woningtoewijzing De klachtencommissie Woningtoewijzing is een onafhankelijke commissie die klachten behandelt namens Stichting Huisvesting Vredewold (en de vier gemeenten in het Westerkwartier en Wold & Waard). Dat gebeurt aan de hand van een reglement. De leden van de klachtenadviescommissie Woningtoewijzing zijn niet in dienst bij Stichting Huisvesting Vredewold en zijn daardoor onafhankelijk. Iedere klacht wordt volgens een vaste procedure in behandeling genomen: Indienen klacht U dient uw klacht schriftelijk in bij de klachtencommissie Woningtoewijzing via een speciaal formulier. Let op: dit moet binnen 4 weken nadat u het bericht van Stichting Huisvesting Vredewold heeft ontvangen.

6 In het formulier omschrijft u zo duidelijk mogelijk wat uw klacht is en waarom u het niet eens bent met de beslissing van de woningcorporatie. Ook kunt u belangrijke stukken (bewijsmateriaal) meesturen, zoals correspondentie. U kunt het formulier sturen naar: Klachtencommissie Woningtoewijzing t.a.v. de secretaris Postbus AC LEEK Ontvangstbevestiging Uiterlijk 14 dagen nadat u het formulier heeft opgestuurd, stuurt de klachtencommissie Woningtoewijzing u een ontvangstbevestiging. Uitnodiging voor mondelinge toelichting In eerste instantie vraagt de klachtencommissie Woningtoewijzing een schriftelijke reactie van Stichting Huisvesting Vredewold. Vervolgens ontvangt u een uitnodiging om uw klacht mondeling toe te lichten bij de klachtencommissie Woningtoewijzing. Ook Stichting Huisvesting Vredewold wordt bij deze bijeenkomst uitgenodigd en krijgt de gelegenheid om het verhaal toe te lichten. U hoort uiterlijk 7 dagen van tevoren op welke dag de bijeenkomst plaatsvindt. Advies klachtencommissie Woningtoewijzing Na afloop van de bijeenkomst brengt de klachtencommissie een schriftelijk advies uit aan Stichting Huisvesting Vredewold. Daarin staat wat er volgens de klachtencommissie Woningtoewijzing met de klacht moet gebeuren. U krijgt een kopie van het advies thuisgestuurd. Dat gebeurt uiterlijk 8 weken nadat u de klacht heeft ingediend. Reactie Stichting Huisvesting Vredewold Binnen vijf weken na de bijeenkomst ontvangt u een brief van Stichting huisvesting Vredewold. Daarin staat wat er met uw klacht wordt gedaan. De uitspraak van de klachtencommissie Woningtoewijzing is bindend. Dat betekent dat de woningcorporatie het advies van de klachtencommissie moet opvolgen. Het kan echter zijn dat ook de klachtencommissie uw klacht niet terecht vindt. U bent het niet eens met de uitspraak? Als u het niet eens bent met de uitspraak van de klachtencommissie Woningtoewijzing kunt u naar de kantonrechter stappen voor een juridische procedure. Meer informatie: Reglement klachtencommissie Woningtoewijzing Formulieren Formulier voor het indienen van een klacht

DE KLACHTENCOMMISSIE BBSH

DE KLACHTENCOMMISSIE BBSH DE KLACHTENCOMMISSIE BBSH PAGINA 1 DE KLACHTENCOMMISSIE BBSH Inleiding In het per 1 januari1993 ingevoerde Besluit Beheer Sociale Sector wordt aangegeven, dat iedere woningcorporatie een klachtenprocedure

Nadere informatie

Bent u niet tevreden? Laat het ons weten!

Bent u niet tevreden? Laat het ons weten! Bent u niet tevreden? Laat het ons weten! Klachtencommissie Woningcorporaties Regio Utrecht (KWRU) 2 Klachtencommissie Woningcorporaties Regio Utrecht Bent u niet tevreden? Laat het ons weten! Bent u als

Nadere informatie

Klachten? Samen lossen we het op!

Klachten? Samen lossen we het op! Klachten Klachten? Samen lossen we het op! Bij Stek zijn we pas tevreden als u tevreden bent. Helaas kan dat niet altijd. En dus kan het voorkomen dat u niet tevreden bent. Over een reparatie of over

Nadere informatie

Uw klacht, onze zorg!

Uw klacht, onze zorg! Uw klacht, onze zorg! Klachten en opmerkingen over onze organisatie en dienstverlening Wij vinden het belangrijk dat u tevreden bent over onze organisatie en dienstverlening. Helaas gaat er wel eens iets

Nadere informatie

Bent u niet tevreden? Naar de Klachtenadviescommissie, zo werkt het

Bent u niet tevreden? Naar de Klachtenadviescommissie, zo werkt het Bent u niet tevreden? Naar de Klachtenadviescommissie, zo werkt het 100% wonen Meld het ons! De Klachtenadviescommissie is er voor alle klanten van SallandWonen. Wonen 3 Klachten zijn welkom Heeft u een

Nadere informatie

Geschillen adviescommissie. Als het u niet lukt om uw klacht samen met uw woningcorporatie op te lossen Klachtenprocedure in 5 stappen

Geschillen adviescommissie. Als het u niet lukt om uw klacht samen met uw woningcorporatie op te lossen Klachtenprocedure in 5 stappen Geschillen adviescommissie Als het u niet lukt om uw klacht samen met uw woningcorporatie op te lossen Klachtenprocedure in 5 stappen Een goede woning bieden in een prettige buurt. Dat is waarvoor uw woningcorporatie

Nadere informatie

Klachten? > Wat is een klacht? > Wat moet u doen bij een klacht? > Wat doet Woonstichting St. Joseph bij een klacht? > De klachtencommissie

Klachten? > Wat is een klacht? > Wat moet u doen bij een klacht? > Wat doet Woonstichting St. Joseph bij een klacht? > De klachtencommissie Klachten? > Wat is een klacht? > Wat moet u doen bij een klacht? > Wat doet Woonstichting St. Joseph bij een klacht? > De klachtencommissie > Wat doet de klachtencommissie bij een klacht? > De uitspraak

Nadere informatie

U heeft een klacht?! In deze brochure leest u wat u kunt doen als u een klacht heeft over ons.

U heeft een klacht?! In deze brochure leest u wat u kunt doen als u een klacht heeft over ons. U heeft een klacht?! In deze brochure leest u wat u kunt doen als u een klacht heeft over ons. Inhoud Klachten? Laat het ons weten pagina 3 Hoe behandelt de Geschillencommissie uw klacht? pagina 5 Bijlage

Nadere informatie

Een klacht indienen. (als u er samen niet meer uitkomt)

Een klacht indienen. (als u er samen niet meer uitkomt) Een klacht indienen (als u er samen niet meer uitkomt) De woningcorporaties Noordwijkse Woningstichting (Noordwijk), Sint Antonius van Padua (Noordwijkerhout), Stek (Hillegom, L isse en Voorhout), Vooruitgang

Nadere informatie

beleid: juli 2004, versie: 2014

beleid: juli 2004, versie: 2014 Geschillencommissie beleid: juli 2004, versie: 2014 Waterweg Wonen verhuurt circa 12.000 woningen in Vlaardingen. Een aanzienlijk deel van die woningen is bereikbaar voor huishoudens met lage inkomens

Nadere informatie

U kunt uw klacht of verzoek voor bemiddeling met medewerker/ leidinggevende sturen naar:

U kunt uw klacht of verzoek voor bemiddeling met medewerker/ leidinggevende sturen naar: Klachtbehandeling Klachtbehandeling Jeugdbescherming Regio Amsterdam wil het leven van kinderen die onveilig opgroeien en die met hun gezin bij ons aangemeld zijn, positief beïnvloeden. De begeleiding

Nadere informatie

Heeft u een klacht De stappen

Heeft u een klacht De stappen Heeft u een klacht De stappen Klachtenafhandeling bij De medewerkers van doen er alles aan om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Ondanks onze inspanningen kan het toch voorkomen dat u niet helemaal

Nadere informatie

Versie 9 04/09 - klachtenbrochure WAT TE DOEN ALS U NIET TEVREDEN BENT

Versie 9 04/09 - klachtenbrochure WAT TE DOEN ALS U NIET TEVREDEN BENT Versie 9 04/09 - klachtenbrochure WAT TE DOEN ALS U NIET TEVREDEN BENT Waarom deze brochure? De medewerkers van de Stichting Kinderopvang Den Helder - Texel streven ernaar hun werk zo goed mogelijk te

Nadere informatie

Bent u tevreden? Of juist niet?

Bent u tevreden? Of juist niet? Bent u tevreden? Of juist niet? Trivire zet zich in voor goede dienstverlening aan iedere klant. Wij horen graag wat u van ons vindt. Als we een compliment verdienen, maar óók als er iets misgaat. Want

Nadere informatie

Klachten? Wat is een klacht?

Klachten? Wat is een klacht? > Klachten? Klachten? Woonstichting St. Joseph ziet het liefst alleen tevreden huurders. Toch kan het gebeuren dat u vindt dat u niet juist bent behandeld. Als u een klacht heeft, bespreken we die graag

Nadere informatie

U heeft een klacht over ons!

U heeft een klacht over ons! De klachtenprocedure van de gemeente Helmond U heeft een klacht over ons! Als u ontevreden bent over ons.. De klachtenprocedure van de gemeente Helmond Als u ontevreden bent over ons... Wij helpen u graag

Nadere informatie

Reglement Geschillenadviescommissie

Reglement Geschillenadviescommissie Reglement Geschillenadviescommissie Meer informatie? Kijk op www.dudokwonen.nl of kom langs bij één van onze vestigingen. Vestiging Naarden-Bussum Slochterenlaan 37 in Bussum Telefoon (035) 695 42 70 Vestiging

Nadere informatie

REGLEMENT KLACHTENCOMMISSIE. Artikel 1: Begrippen In dit reglement wordt verstaan onder:

REGLEMENT KLACHTENCOMMISSIE. Artikel 1: Begrippen In dit reglement wordt verstaan onder: Klachtencommissie Wij proberen al onze klanten zo snel en correct mogelijk te helpen. Er gaat daarbij helaas wel eens wat mis. Indien er in uw ogen door ons fouten worden gemaakt, zullen we die zo snel

Nadere informatie

Klachtenregeling. een klacht of bezwaar indienen

Klachtenregeling. een klacht of bezwaar indienen een klacht of bezwaar indienen 1 Heeft u een klacht of bezwaar? Wij streven naar een hoge kwaliteit van onze zorg en dienstverlening. Er kunnen desalniettemin situaties ontstaan waar u niet tevreden over

Nadere informatie

Werkwijze Klachtenafhandeling. Wat is een klacht? Wat kunt u doen bij een klacht? Hoe werkt de klachtenadviescommissie?

Werkwijze Klachtenafhandeling. Wat is een klacht? Wat kunt u doen bij een klacht? Hoe werkt de klachtenadviescommissie? Werkwijze Klachtenafhandeling Wat is een klacht? Wat kunt u doen bij een klacht? Hoe werkt de klachtenadviescommissie? 2 Wovesto ziet het liefst alleen tevreden huurders. Toch kan het gebeuren dat u vindt

Nadere informatie

regionaal & betrokken Klacht indienen

regionaal & betrokken Klacht indienen regionaal & betrokken Klacht indienen Bent u niet tevreden over het functioneren van R&B Wonen? Laat het ons weten! Een tevreden klant is het belangrijkste doel van R&B Wonen. Daar richten wij onze dienstverlening

Nadere informatie

Een klacht? Daar komen we samen vast wel

Een klacht? Daar komen we samen vast wel Een klacht? Daar komen we samen vast wel uit. De medewerkers van Groninger Huis doen hun uiterste best om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Gelukkig ervaren de meeste huurders dat ook zo en krijgen

Nadere informatie

Een klacht indienen. Opnieuw tevreden worden over uw thuis. Thuis is een huis van Servatius. servatius.nl

Een klacht indienen. Opnieuw tevreden worden over uw thuis. Thuis is een huis van Servatius. servatius.nl Een klacht indienen Opnieuw tevreden worden over uw thuis Thuis is een huis van Servatius servatius.nl Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen? Wilt u meer weten? We helpen u graag! Stel uw vragen

Nadere informatie

Werkwijze klachtencommissie voor de woningcorporaties aangesloten bij Woning in Zicht

Werkwijze klachtencommissie voor de woningcorporaties aangesloten bij Woning in Zicht Werkwijze klachtencommissie voor de woningcorporaties aangesloten bij Woning in Zicht Woning in Zicht en de aangesloten woningcorporaties hebben de kwaliteit van onze dienstverlening hoog in het vaandel

Nadere informatie

I N F O R M A INFORMA T I E TIE

I N F O R M A INFORMA T I E TIE HEEFT HEEFT U U EEN EEN KLACHT? INFORMATIE Ook als u niet tevreden bent horen wij dat graag Een tevreden klant is het belangrijkste doel van Vallei Wonen. Daar richten wij onze dienstverlening op in en

Nadere informatie

Klacht indienen. Klacht indienen. medewerkers. Vaak is de oplossing eenvoudig of is er sprake van een misverstand.

Klacht indienen. Klacht indienen. medewerkers. Vaak is de oplossing eenvoudig of is er sprake van een misverstand. Klacht indienen Bent u niet tevreden over het functioneren van R&B Wonen? Laat het ons weten! Een tevreden klant is het belangrijkste doel van R&B Wonen. Daar richten wij onze dienstverlening op in en

Nadere informatie

Heeft u een klacht, compliment of suggestie? uw mening is onze sterkste schakel

Heeft u een klacht, compliment of suggestie? uw mening is onze sterkste schakel Heeft u een klacht, compliment of suggestie? uw mening is onze sterkste schakel Alles naar wens? Bij Parnassia staat kwaliteit van zorg voorop. Al onze programma s zijn gecertificeerd. Dat betekent dat

Nadere informatie

14 Juli 20 U zoekt een woning

14 Juli 20 U zoekt een woning U zoekt een woning U zoekt een huurwoning in Noordoost-Groningen? Dan kunt u terecht bij Acantus. Wij verhuren zo n 13.000 sociale huurwoningen. Van eengezinswoningen tot seniorenappartementen, in verschillende

Nadere informatie

Zo doen we dat als we een geschil hebben

Zo doen we dat als we een geschil hebben Zo doen we dat als we een geschil hebben Voel je thuis 1 Lokale Geschillencommissie SLS Wonen, de Sleutels van Zijl en Vliet, Ons Doel en Portaal Leiden beheren samen ongeveer 23.500 verhuureenheden.

Nadere informatie

Omdat u het niet altijd eens bent met uw verhuurder. Informatie over de regionale geschillencommissie van

Omdat u het niet altijd eens bent met uw verhuurder. Informatie over de regionale geschillencommissie van 101210658 Wonen Limbug - Folder Geschillencommissie 15-12-2010 07:57 Pagina 1 Omdat u het niet altijd eens bent met uw verhuurder Informatie over de regionale geschillencommissie van woningcorporaties

Nadere informatie

17 i 20 Januar U zoekt een woning

17 i 20 Januar U zoekt een woning U zoekt een woning U zoekt een huurwoning in Noordoost-Groningen? Dan kunt u terecht bij Acantus. Wij verhuren zo n 13.000 sociale huurwoningen. Van eengezinswoningen tot seniorenappartementen, in verschillende

Nadere informatie

Klachtenopvang in het MCL Uw klacht is voor ons een gratis advies!

Klachtenopvang in het MCL Uw klacht is voor ons een gratis advies! Het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) vindt het belangrijk dat haar patiënten en andere gebruikers tevreden zijn. Daarom proberen we u zo goed mogelijk te behandelen, te verzorgen en te begeleiden. Maar

Nadere informatie

Hebt u een klacht? Waar kunt u terecht als u niet tevreden bent?

Hebt u een klacht? Waar kunt u terecht als u niet tevreden bent? Hebt u een klacht? Waar kunt u terecht als u niet tevreden bent? In het Havenziekenhuis doen wij er alles aan om u tijdens uw verblijf in het ziekenhuis zo goed mogelijk te behandelen, te verzorgen en

Nadere informatie

Een klacht? Daar komen we samen wel uit

Een klacht? Daar komen we samen wel uit Een klacht? Daar komen we samen wel uit December 2013 2 De medewerkers van Groninger Huis doen hun uiterste best om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Gelukkig ervaren de meeste huurders dat ook zo

Nadere informatie

een klacht indienen wonen met karakter

een klacht indienen wonen met karakter een klacht indienen wonen met karakter wonen met karakter Een klacht over onze dienstverlening proberen wij zo snel en zo goed mogelijk op te lossen. Als u toch ontevreden blijft kunt u een beroep doen

Nadere informatie

zo klachten Indienen klacht Wij nodigen u uit om uw ontevredenheid kenbaar te maken door

zo klachten Indienen klacht Wij nodigen u uit om uw ontevredenheid kenbaar te maken door zo klachten Wij zijn ontevreden als u dat bent, want klanttevredenheid en servicegerichtheid zijn belangrijke drijfveren voor ZOwonen. Toch kan het, ondanks al onze inspanningen, voorkomen dat u niet helemaal

Nadere informatie

informeert Een klacht? Samen komen we er wel uit

informeert Een klacht? Samen komen we er wel uit informeert Een klacht? Samen komen we er wel uit Een klacht? Samen komen we er wel uit De medewerkers van Ymere doen er alles aan om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch kan het gebeuren dat u niet

Nadere informatie

geschillenadviescommissie

geschillenadviescommissie de Woningstichting - Rhenense Woningstichting - Patrimonium woonservice Veenendaalse Woningstichting - Stichting Woningcorporatie Plicht Getrouw - Woonstede Inhoud 3 1. De commissie 5 2. Uw klacht 5 3.

Nadere informatie

Een klacht of bezwaar indienen.

Een klacht of bezwaar indienen. Een klacht of bezwaar indienen. Hoe doet u dat? Een klacht is geen bezwaar, een bezwaar is geen klacht Klacht Een klacht maakt u telefonisch aan het CIZ kenbaar of schriftelijk (per post). U richt uw klacht

Nadere informatie

KLACHTEN OVER WONEN BOMMELERWAARD?

KLACHTEN OVER WONEN BOMMELERWAARD? KLACHTEN OVER WONEN BOMMELERWAARD? De drie woningcorporaties in de Bommelerwaard verdelen gezamenlijk hun huurwoningen onder de naam Wonen Bommelerwaard. Het kan voorkomen dat een ingeschreven woningzoekende

Nadere informatie

Klachtenreglement CZ Zorgkantoren

Klachtenreglement CZ Zorgkantoren Klachtenreglement CZ Zorgkantoren Klachtenreglement CZ zorgkantoren Pagina 1 van 5 1 Inhoud 2 Algemene bepalingen... 3 2.1 Inleiding... 3 2.2 Begripsomschrijving... 3 3 Het indienen van klachten... 3 4

Nadere informatie

Klachtencommissie NBA. Informatie voor de indiener van een klacht

Klachtencommissie NBA. Informatie voor de indiener van een klacht Informatie voor de indiener van een klacht 2014 NBA Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze,

Nadere informatie

Klachten? De regionale klachtencommissie woningcorporaties Rivierenland staat voor u klaar.

Klachten? De regionale klachtencommissie woningcorporaties Rivierenland staat voor u klaar. Klachten? De regionale klachtencommissie woningcorporaties Rivierenland staat voor u klaar. U woont in een woning die eigendom is van een woningcorporatie. Meestal zal het contact tussen u en de corporatie

Nadere informatie

Klachten en geschillen. waar je thuis bent...

Klachten en geschillen. waar je thuis bent... Klachten en geschillen waar je thuis bent... Gericht op tevreden klanten Onze dienstverlening is er op gericht om onze klanten zo goed mogelijk te helpen. Meestal slagen we daar ook in. Toch kan het voorkomen

Nadere informatie

Beschrijving van de regeling. Openbaar Klachtenverslag Kinderopvang Keet in de Kerk

Beschrijving van de regeling. Openbaar Klachtenverslag Kinderopvang Keet in de Kerk Openbaar Klachtenverslag 2015 Kinderopvang Keet in de Kerk Conform de wet- en regelgeving is Kinderopvang Keet in de Kerk verplicht over ieder kalenderjaar een openbaar jaarverslag uit te brengen over

Nadere informatie

KLACHTEN JAARVERSLAG OUDERCOMMISSIE 2015 KINDEROPVANG DE BLIJE BIJ 2015

KLACHTEN JAARVERSLAG OUDERCOMMISSIE 2015 KINDEROPVANG DE BLIJE BIJ 2015 1 KLACHTEN JAARVERSLAG OUDERCOMMISSIE 2015 KINDEROPVANG DE BLIJE BIJ 2015 Inleiding Kinderopvang de Blije Bij is gevestigd in Amsterdam op Burgemeester Roëllstraat 25 en heeft 1 KDV-locatie met twee horizontale

Nadere informatie

Oneens met uw registratie bij BKR?

Oneens met uw registratie bij BKR? Oneens met uw registratie bij BKR? bkr.nl Heeft u uw gegevens bij BKR opgevraagd, maar bent u het niet eens met uw registratie? In deze brochure leest u welke stappen u in dit geval kunt ondernemen. Stap

Nadere informatie

Reglement Geschillen adviescommissie Portaal Utrecht

Reglement Geschillen adviescommissie Portaal Utrecht Reglement Geschillen adviescommissie Portaal Utrecht Een klacht wat nu? Een klacht wilt u het liefst oplossen met mensen die er direct mee te maken hebben. En dat wil Portaal ook. Maar wat als u een klacht

Nadere informatie

UW KLACHT, ONZE ZORG. Aandacht!

UW KLACHT, ONZE ZORG. Aandacht! UW KLACHT, ONZE ZORG Aandacht! U bepaalt of wij het goed doen is een organisatie in ontwikkeling. Dat betekent dat wij voortdurend bezig zijn de kwaliteit van onze zorg- en dienstverlening te verbeteren.

Nadere informatie

Klacht De klacht (1) heeft betrekking op het niet toewijzen van een woning aan Westhoek. zou ten onrechte gepasseerd zijn bij een woningtoewijzing.

Klacht De klacht (1) heeft betrekking op het niet toewijzen van een woning aan Westhoek. zou ten onrechte gepasseerd zijn bij een woningtoewijzing. in de zaak van, wonende te Willemstad tegen Woningstichting Brabants Westhoek, gevestigd te Klundert Partijen worden hierna aangeduid als en Brabants Westhoek Verloop van de procedure heeft op 30 juni

Nadere informatie

Informatie voor cliënten. Privacy en klachten

Informatie voor cliënten. Privacy en klachten Informatie voor cliënten Privacy en klachten Het is goed om te weten dat Rijnstad strikte regels heeft hoe om te gaan met uw privégegevens. Deze liggen vast in een privacyreglement. Als u ontevreden bent

Nadere informatie

> Melden van klachten. Niet tevreden? Laat het ons weten!

> Melden van klachten. Niet tevreden? Laat het ons weten! > Melden van klachten Niet tevreden? Laat het ons weten! > Inhoudsopgave > Wat te doen bij klachten? 1 Wat te doen bij klachten? 2 Waar kunt u met uw klacht terecht? 4 Voor welke klachten kan ik terecht

Nadere informatie

kno specialisten in keel-, neus- & oorheelkunde Klachten

kno specialisten in keel-, neus- & oorheelkunde Klachten kno haarlemmermeer specialisten in keel-, neus- & oorheelkunde Klachten Alle medewerkers van KNO Praktijk Aalsmeer/Zandvoort doen hun uiterste best om u goede zorg en hulp te bieden. Toch kan het zijn

Nadere informatie

KLACHTENROUTE VOOR STUDENTEN VAN ROC LEIDEN 2015-2016

KLACHTENROUTE VOOR STUDENTEN VAN ROC LEIDEN 2015-2016 KLACHTENROUTE VOOR STUDENTEN VAN ROC LEIDEN 2015-2016 Versie: definitief, 1.0 Datum: 15 september 2015 Documentnummer: Intern/2015/9508 Klachtenroute voor studenten 2015-2016 (vastgesteld College van Bestuur

Nadere informatie

Onafhankelijke klachtencommissie. Wet BOPZ en Wkkgz

Onafhankelijke klachtencommissie. Wet BOPZ en Wkkgz Onafhankelijke klachtencommissie Wet BOPZ en Wkkgz Inhoud 1. Inleiding 4 2. Klachtenregeling 4 3. De Klachtencommissie 4 4. Twee soorten klachten 4 5. Wie kan een klacht indienen? 5 6. Advies en ondersteuning

Nadere informatie

NIET TEVREDEN? KLACHTENPROCEDURE PATRIMONIUM BARENDRECHT

NIET TEVREDEN? KLACHTENPROCEDURE PATRIMONIUM BARENDRECHT NIET TEVREDEN? KLACHTENPROCEDURE PATRIMONIUM BARENDRECHT Niet tevreden? Patrimonium Barendrecht heeft goede dienstverlening hoog in het vaandel staan. De medewerkers proberen u altijd correct te woord

Nadere informatie

Klachten en geschillen { )

Klachten en geschillen { ) Klachten en geschillen { ) Klachten en geschillen We vinden het belangrijk dat onze huurders tevreden zijn over onze dienstverlening. Onze medewerkers proberen u altijd correct te woord te staan, uw vragen

Nadere informatie

Informatie voor cliënten. Privacy en klachten

Informatie voor cliënten. Privacy en klachten Informatie voor cliënten Privacy en klachten Het is goed om te weten dat Rijnstad strikte regels heeft hoe om te gaan met uw privégegevens. Deze liggen vast in een privacyreglement. Als u ontevreden bent

Nadere informatie

Als u klachten heeft...

Als u klachten heeft... Als u klachten heeft... Bent u niet tevreden? Wij, directie, medewerkers en revalidatieartsen van Tolbrug willen graag dat u tevreden bent over uw (para)medische behandeling. Ook willen we dat u zich welkom

Nadere informatie

Klachtencommissie NBA. Informatie voor de accountant

Klachtencommissie NBA. Informatie voor de accountant Informatie voor de accountant 2014 NBA Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij door

Nadere informatie

GESCHILLENCOMMISSIE WONINGSTICHTING GOEDESTEDE

GESCHILLENCOMMISSIE WONINGSTICHTING GOEDESTEDE Als u een klacht hebt, meldt u die natuurlijk bij GoedeStede. Maar als we onverhoopt samen geen oplossing vinden, kunt u daarna terecht bij de onafhankelijke geschillencommissie. Welke klachten? Bij de

Nadere informatie

Heeft u een klacht? Klachtafhandeling en geschillenprocedure

Heeft u een klacht? Klachtafhandeling en geschillenprocedure Heeft u een klacht? Klachtafhandeling en geschillenprocedure Alle medewerkers van Actium doen hun best ervoor te zorgen dat u plezierig kunt wonen. Helaas gaat er ook wel eens iets mis. Wanneer u ontevreden

Nadere informatie

Klachtencommissie NBA. Informatie voor de accountant

Klachtencommissie NBA. Informatie voor de accountant Klachtencommissie NBA Informatie voor de accountant 2017 NBA Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt in enige vorm of op

Nadere informatie

Serieus werk maken van klachten en suggesties

Serieus werk maken van klachten en suggesties Serieus werk maken van klachten en suggesties Kwink is een organisatie in beweging. Kinderdagopvang, peuterspeelzalen, voorschoolse, tussenschoolse en naschoolse opvang en vakantieopvang maken onderdeel

Nadere informatie

Als u klachten heeft...

Als u klachten heeft... Als u klachten heeft... Bent u niet tevreden? Wij, Raad van Bestuur, medewerkers en artsen van het willen graag dat u tevreden bent over uw medische behandeling. Ook willen we dat u zich welkom voelt bij

Nadere informatie

wanneer kunt u de huurcommissie inschakelen?

wanneer kunt u de huurcommissie inschakelen? Bent u het niet eens met uw verhuurder of huurder over de huurprijs, het onderhoud, servicekosten of kosten van nutsvoorzieningen van de woning? En komt u er samen niet uit? Dan kunt u mogelijk de Huurcommissie

Nadere informatie

Een klacht. Samen komen we er wel uit. verhuurt

Een klacht. Samen komen we er wel uit. verhuurt Een klacht Samen komen we er wel uit verhuurt Een klacht Samen komen we er wel uit De medewerkers van Ymere doen er alles aan om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch kan het gebeuren dat u niet

Nadere informatie

Reglement Klachtencommissie

Reglement Klachtencommissie Reglement Klachtencommissie Artikel 1: Begrippen In dit reglement wordt verstaan onder: Corporatie Woonstichting VechtHorst, werkzaam als toegelaten instelling in de zin van artikel 70 van de Woningwet;

Nadere informatie

Huurdersinformatie. Ontevreden? Vertel het ons

Huurdersinformatie. Ontevreden? Vertel het ons 1 Huurdersinformatie Ontevreden? Vertel het ons Klacht of compliment? Bent u ontevreden over onze dienstverlening? Of heeft u een suggestie ter verbetering van onze dienstverlening? Wij horen het graag

Nadere informatie

Een klacht of bezwaar indienen. Hoe doet u dat?

Een klacht of bezwaar indienen. Hoe doet u dat? Een klacht of bezwaar indienen Hoe doet u dat? Een klacht is geen bezwaar, een bezwaar is geen klacht Klacht Een klacht maakt u telefonisch aan het CIZ kenbaar of schriftelijk (per post). U richt uw klacht

Nadere informatie

Reglement KlachtenCommissie WOONINC.

Reglement KlachtenCommissie WOONINC. Reglement KlachtenCommissie WOONINC. Artikel 1 Definities a. Commissie: de klachtencommissie als bedoeld in artikel 16 van het Besluit beheer sociale huursector (Bbsh). b. Wooninc.: Stichting Wooninc.

Nadere informatie

Landelijke Klachtencommissie VPTZ Klachtenprocedure vrijwilligers of coördinatoren

Landelijke Klachtencommissie VPTZ Klachtenprocedure vrijwilligers of coördinatoren Landelijke Klachtencommissie VPTZ Klachtenprocedure vrijwilligers of coördinatoren Deze procedure betreft elk door een medewerker officieel kenbaar gemaakt ongenoegen met betrekking tot het handelen van

Nadere informatie

Wat te doen bij een klacht?

Wat te doen bij een klacht? Wat te doen bij een klacht? Wat te doen bij een klacht? Alle medewerkers van ProWonen doen dagelijks hun best om ervoor te zorgen dat u plezierig kunt wonen. Meestal lukt dat prima, maar helaas gaat er

Nadere informatie

Een onpartijdig oordeel. klachten

Een onpartijdig oordeel. klachten Een onpartijdig oordeel klachten Inhoud Brochure Een onpartijdig oordeel Versie september 2013 02.13.001 03 Klachtenregeling Voor wie werkt de commissie? 04 Wat is een geschil? Hoe werkt de Klachten Advies

Nadere informatie

Informatie over onze klachtenregeling

Informatie over onze klachtenregeling Informatie over onze klachtenregeling Cliënteninformatie Inleiding De medewerkers van de Haaglanden Kliniek streven ernaar om u tijdens het verblijf in de kliniek zo goed mogelijk te behandelen, verzorgen

Nadere informatie

Op zoek naar een woning? Zo werkt het bij Woonservice

Op zoek naar een woning? Zo werkt het bij Woonservice Op zoek naar een woning? Zo werkt het bij Woonservice Bij Woonservice hebben we het vinden van een woning opgedeeld in 6 stappen. In deze brochure leest u er alles over. Op zoek naar een woning? Zo werkt

Nadere informatie

Mogelijkheden van klachtafhandeling 5

Mogelijkheden van klachtafhandeling 5 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Mogelijkheden van klachtafhandeling 5 1 Bespreken op de afdeling 5 2 Indienen bij de afdeling klachtenbemiddeling 5 Melden ter kennisgeving 5 Bemiddeling 6 3 Klachtencommissie

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Klachtencommissie Kid@home

Jaarverslag 2014. Klachtencommissie Kid@home Jaarverslag 2014 Klachtencommissie Kid@home Inleiding Voor u ligt het jaarverslag 2014. Dit betreft een openbaar verslag afkomstig van Gastouderbureau Kid@home. Het jaarverslag bevat de volgende onderdelen:

Nadere informatie

Klachten? De regionale klachtencommissie woningcorporaties Rivierenland staat voor u klaar. Wat doet een klachtencommissie?

Klachten? De regionale klachtencommissie woningcorporaties Rivierenland staat voor u klaar. Wat doet een klachtencommissie? Klachten? De regionale klachtencommissie woningcorporaties Rivierenland staat voor u klaar. U woont in een woning die eigendom is van een woningcorporatie. Meestal zal het contact tussen u en de corporatie

Nadere informatie

HOOFDSTUK Algemeen 1.2. Wanneer een klacht indienen?

HOOFDSTUK Algemeen 1.2. Wanneer een klacht indienen? KLACHTENREGELING HOOFDSTUK 1 1.1. Algemeen Bij Gastouderbureau Excellent staan kinderen, ouders en gastouders centraal. Wij staan dan ook altijd open voor uw opmerkingen of suggesties. U kunt van ons altijd

Nadere informatie

In formatiebroch u re. Wat te doen bij een klacht?

In formatiebroch u re. Wat te doen bij een klacht? 18.1000.01.2011 In formatiebroch u re Wat te doen bij een klacht? Deze brochure informeert u over het indienen van een klacht bij Woonpartners Midden-Holland, de afhandeling hiervan en de werkwijze van

Nadere informatie

BEZWAREN TEGEN BESLUITEN VAN DE GEMEENTE

BEZWAREN TEGEN BESLUITEN VAN DE GEMEENTE BEZWAREN TEGEN BESLUITEN VAN DE GEMEENTE BEZWAREN TEGEN BESLUITEN VAN DE GEMEENTE De gemeente neemt veel besluiten. Of liever gezegd, de bestuursorganen van de gemeente nemen besluiten. De bestuursorganen

Nadere informatie

Bij het melden van een klacht kunt u gebruik maken van een klachtenformulier. U kunt het hier downloaden of wij sturen u het op verzoek toe.

Bij het melden van een klacht kunt u gebruik maken van een klachtenformulier. U kunt het hier downloaden of wij sturen u het op verzoek toe. Een klacht en dan? We horen natuurlijk graag dat u tevreden bent over Zeeuwland. Maar wanneer dit niet het geval is, weten we dat ook graag. Alleen zo kunnen we u goed -en in de toekomst nog beter- van

Nadere informatie

Klachtencommissie Informatie voor de klager. Ziekenhuis Gelderse Vallei

Klachtencommissie Informatie voor de klager. Ziekenhuis Gelderse Vallei Klachtencommissie Informatie voor de klager Ziekenhuis Gelderse Vallei U heeft een klacht ingediend bij de klachtencommissie of overweegt dit te doen. U vindt hier informatie over de werkwijze van de klachtencommissie,

Nadere informatie

Formulier voor het indienen van een tuchtklacht over een jeugdprofessional

Formulier voor het indienen van een tuchtklacht over een jeugdprofessional Formulier voor het indienen van een tuchtklacht over een jeugdprofessional In de procedure noemen we dit het klaagschrift. Met dit formulier kunt u een tuchtklacht indienen over een jeugdprofessional,

Nadere informatie

Klachten en klachtenregeling Informatie voor ouders

Klachten en klachtenregeling Informatie voor ouders Klachten en klachtenregeling Informatie voor ouders Welkom De tekst in deze brochure is een samenvatting van de officiële klachtenregeling van GGZ Kinderen en Jeugd Rivierduinen. U kunt de volledige tekst

Nadere informatie

REGLEMENT KLACHTENCOMMISSIE de KOMBINATIE

REGLEMENT KLACHTENCOMMISSIE de KOMBINATIE REGLEMENT KLACHTENCOMMISSIE de KOMBINATIE Artikel 1: Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder Woningcorporatie: Bestuur: Raad van Toezicht: Woningbouwvereniging de Kombinatie te Zeist de

Nadere informatie

Een klacht of bezwaar indienen, hoe doet u dat?

Een klacht of bezwaar indienen, hoe doet u dat? Een klacht of bezwaar indienen, hoe doet u dat? Een klacht is iets anders dan een bezwaar We leggen in deze folder eerst uit hoe u een klacht kunt indienen en daarna hoe u een bezwaarschrift kunt indienen.

Nadere informatie

Openbaar klachtenverslag BSO de HartenTroef 2014

Openbaar klachtenverslag BSO de HartenTroef 2014 Openbaar klachtenverslag BSO de HartenTroef 2014 Inleiding Voor u ligt het Openbaar Klachtenverslag 2014 van BSO de HartenTroef te Deil. Het gaat om een gecombineerd openbaar verslag van de klachten van

Nadere informatie

KLACHTENBROCHURE. Allerliefst Kraamzorg

KLACHTENBROCHURE. Allerliefst Kraamzorg Versie 1/261107 KLACHTENBROCHURE Brochure voor cliënten In deze brochure leest u waar u terecht kunt met uw klachten en wat u vervolgens kunt verwachten. Het klachtenformulier vindt u in deze brochure

Nadere informatie

Reglement Klachtenmanagement. U heeft een klacht: wij helpen u graag

Reglement Klachtenmanagement. U heeft een klacht: wij helpen u graag Reglement Klachtenmanagement. U heeft een klacht: wij helpen u graag U heeft een klacht: wij helpen u graag U wilt weten wat u kunt doen als u een klacht heeft. Daarom vertellen wij u graag hoe en waar

Nadere informatie

Peuterspeelzaal Pinkeltje Appingedam

Peuterspeelzaal Pinkeltje Appingedam Peuterspeelzaal Pinkeltje Appingedam Jaarverslag klachten 2013 Peuterspeelzaal Pinkeltje Appingedam Inleiding Dit is het openbare klachten jaarverslag van het jaar 2013 van de peuterspeelzaal Pinkeltje.

Nadere informatie

Woningzoekende: degene die zich heeft aangemeld voor een beschikbare woning van de SOR in de vrije sector.

Woningzoekende: degene die zich heeft aangemeld voor een beschikbare woning van de SOR in de vrije sector. REGLEMENT KLACHTEN- EN GESCHILLENCOMMISSIE SOR 1. Definities Huurder: een huurder van een woning of woonruimte van de SOR. Voor de toepassing van dit reglement wordt onder huurder eveneens verstaan de

Nadere informatie

V&VN Regeling klachtenbehandeling zelfstandigen

V&VN Regeling klachtenbehandeling zelfstandigen V&VN Regeling klachtenbehandeling zelfstandigen Inleiding Verpleegkundigen en verzorgenden proberen u zo goed mogelijk van dienst te zijn en goede zorg te verlenen. Toch gaat er soms wel eens iets mis.

Nadere informatie

Klachtenregeling Vereniging Spierziekten Nederland (VSN)

Klachtenregeling Vereniging Spierziekten Nederland (VSN) Klachtenregeling Vereniging Spierziekten Nederland (VSN) De VSN doet haar uiterste best om haar leden zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch is het mogelijk dat er zaken fout gaan of niet zoals afgesproken.

Nadere informatie

Klachtenbehandeling Vrijwaard

Klachtenbehandeling Vrijwaard 2015 Klachtenbehandeling Vrijwaard MOGELIJKHEDEN VOOR HET INDIENEN VAN EEN KLACHT Inleiding klachtenprocedure Vrijwaard is een organisatie die constant op zoek is naar verbetering. In dit document staat

Nadere informatie

Er gaat wel eens iets mis. Met deze folder geven wij antwoord op vragen zoals wat een

Er gaat wel eens iets mis. Met deze folder geven wij antwoord op vragen zoals wat een Ik heb een klacht Ik heb een klacht Er gaat wel eens iets mis. Met deze folder geven wij antwoord op vragen zoals wat een klacht is, wat u met een klacht kunt doen en hoe ProWonen met uw klacht omgaat.

Nadere informatie

Ik zoek een woning. Hoe kom ik in aanmerking voor een woning van Actium?

Ik zoek een woning. Hoe kom ik in aanmerking voor een woning van Actium? Ik zoek een woning Hoe kom ik in aanmerking voor een woning van Actium? Actium verhuurt rond de 16.000 woningen in Drenthe en Zuidoost Friesland. Ons werkgebied omvat de gemeenten Assen, De Wolden, Hoogeveen,

Nadere informatie

Reglement Geschillencommissie WOONINC.

Reglement Geschillencommissie WOONINC. Reglement Geschillencommissie WOONINC. Artikel 1 Definities a. Commissie of Geschillencommissie: de klachtencommissie als bedoeld in artikel 16 van het Besluit beheer sociale huursector (Bbsh). b. Wooninc.:

Nadere informatie

KLACHTENREGELING IVT. 1. Algemene inleiding

KLACHTENREGELING IVT. 1. Algemene inleiding KLACHTENREGELING 1. Algemene inleiding hecht grote waarde aan het bieden van de juiste dienstverlening aan haar klanten. Wanneer klanten het niet eens zijn met de manier waarop zij door zijn behandeld

Nadere informatie