ELECTROSTATISCHE RANDSTROKEN-OPLADING OP VLAK FILM EXTRUSIE-MACHINE. Een oplaadelectrode aan weerzijden van de film aan de rand zorgt d.m.v.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ELECTROSTATISCHE RANDSTROKEN-OPLADING OP VLAK FILM EXTRUSIE-MACHINE. Een oplaadelectrode aan weerzijden van de film aan de rand zorgt d.m.v."

Transcriptie

1 KUNSTSTOF INDUSTRIE Ionisatieblower Oplaadelektrode Hoogspanningsvoeding Oplaadstaaf Hoogspanningsvoeding NEUTRALISATIE OP EEN EXTRUSIEMACHINE Een ionisatieblower direct boven de film blaast ionisatie naar de film. Statische electriciteit wordt geneutraliseerd tijdens het opwikkelen waardoor tevens voorkomen wordt dat stof aantrekt. Met als resultaat dat de film goed, schoon en vrij van statische lading gewikkeld is. Ook wordt voorkomen dat personeel een schok kan krijgen door statische ontlading. ELECTROSTATISCHE RANDSTROKEN-OPLADING OP VLAK FILM EXTRUSIE-MACHINE Een oplaadelectrode aan weerzijden van de film aan de rand zorgt d.m.v. een statische lading voor verkleving van de film met de koelwals. Dit verminderd het krimpen van de film (neck-in). ELEKTROSTATISCH IN MOLD LABELING (IML) Statische lading kan gebruikt worden om een bedrukt etiket in de matrijs te houden zonder gebruik van vacuüm. Deze methode verhoogt de kwaliteit van het product. Buiten de matrijs wordt het etiket door een robot gepresenteerd aan een oplaadelectrode die een statische lading aanbrengt. Vervolgens wordt het etiket in de matrijs geplaatst waar het aan de metalen wand van de matrijs blijft kleven. Het etiket blijft op z n plaats tijdens het spuitgietproces. 45

2 KUNSTSTOF INDUSTRIE Ionisatiestaven Manager IQ Easy Ionisatiestaaf Voedingsapparaat Ionisatiestaven Control Module ROLLEN SNIJDEN ZONDER STATISCHE LADING Ionisatiestaven worden direct na het snijden en voor het opwikkelen geplaatst en geïoniseerde lucht naar de film getransporteerd wordt. Statische electriciteit wordt geneutraliseerd tijdens het opwikkelen waardoor tevens voorkomen wordt dat snijstof aantrekt. Met als resultaat dat de film goed, schoon en vrij van statische lading gewikkeld is. Ook wordt voorkomen dat personeel een schok kan krijgen door statische ontlading. VELLEN SNIJDEN ZONDER STATISCHE L A D I N G Door het plaatsen van een ionisatiestaaf direct boven de film na het snijproces worden statische ladingen geneutraliseerd. Hierdoor kunnen vellen goed gesneden en gestapeld worden. BEHEERSEN VAN STATISCHE LADING TIJDENS ZAKKEN- PRODUCTIE (WICKETER) Door statische lading kunnen zakken moeilijk stapelen met als gevolg dat de productiesnelheid verminderd en er afkeur ontstaat. Een ionisatiestaaf met een groot bereik zorgt voor neutralisatie van de zakken waardoor er een goede stapel ontstaat.

3 KUNSTSTOF INDUSTRIE Baanreiniger Ionisatiestaaf Voedings- Stofzuiger apparaat Luchtmessen Ventilator Voedingsapparaat Ionisatieblower Ionisatiestaaf Voedingsapparaat BAANREINIGING OP EEN FLEXODRUKMACHINE Snijstof en verontreiniging uit de omgeving op de materiaalbaan kunnen het moeilijk maken om een goede drukkwaliteit te bereiken. Baanreinigings-systemen kunnen op een effectieve manier de materiaalbaan reinigen voor het drukproces. TYPHOON BLOWER AANGEDREVEN LUCHTMES BLAASVORMEN Ionisatieluchtmessen zijn ontworpen voor een uitstekende krachtige Een dunne streng plastische kunststof, genaamd een parison, komt uit de extrusiekop en hangt verticaal tussen de geopende matrijs. De parison heeft een hoge oppervlakte reiniging. Ze zijn net zo effectief als luchtmessen op perslucht met gebruiken lucht van een blower waardoor de energiekosten met 30 tot 70% statische lading waardoor deze naar de matrijs aangetrokken wordt. Dit resulteert gereduceerd worden. in foutief geblazen flessen. Als er gebruik wordt gemaakt van meerdere extrusies Een blower aangedreven luchtmes in combinatie met een ionisatiestaaf vormt naast elkaar kunnen de parisons elkaar ook afstoten door de gelijke statische lading. een zeer effectief systeem voor verwijderen van stof op gevormde delen zoals Hittebestendige ionisatiestaven zorgen voor een adequate neutralisatie van de autocarrosserieën en bumpers voor het lakken. statische elektriciteit en voor het goed verlopen van de productie zonder productie stops of foutief geblazen flessen. 47

4 VERPAKKINGSINDUSTRIE Ionisatiestaven Ionisatiesproeier Voedingsapparaat Ionisatiestaaf met luchtmessen Voedingssapparaat Ionisatiestaaf Baanreiniger Ionisatiestaaf Voedingsapparaat VERTICALE VORM, VUL & SLUIT MACHINE Bij verticale vorm, vul & sluit processen komt het vaak voor dat delen van het te verpakken materiaal (materiaalstof) blijft kleven aan het verpakkings-materiaal door statische lading. Voor de vormschouder is het laatste moment dat de binnenzijde van de folie ontladen kan worden. Hier dient zowel aan de boven en onderzijde een ionisatiestaaf geplaatst te worden. Tevens wordt hiermee voorkomen dat de folie aan de vormschouder blijft kleven. Ionisatie sproeiers net onder de vul buis zorgen ervoor dat de statische lading wordt geneutraliseerd, dit resulteert in een goede en mooie seal. ETIKETTEERMACHINE Statische lading op etiketten kan ervoor zorgen dat labels slecht getransporteerd worden. Samen met de statische lading op de flessen zullen de labels slecht gepositioneerd worden. Dit levert een vertraging van de productiesnelheid op en afgekeurde flessen. Het plaatsen van ionisatie staven op de juiste positie kan deze problemen voorkomen zodat het productieproces optimaal kan verlopen. THERMO / VACUÜM VORMMACHINE Bij de afwikkeling en thermoformproces van kunststof folie ontstaat statische lading op de folie en veroorzaakt schokken bij aanraking door personeel. Statische elektriciteit zal ook omringend stof aantrekken. Verkleving van de folie veroorzaakt door statische elektriciteit kan machinestilstand of vertraging tot gevolg hebben. Simco-Ion ionisatieblowers produceren een geïoniseerde luchtstroom en elimineren de statische lading bij de afwikkeling. Om de verontreiniging op de folie vlak voor het vacuüm vormen te verwijderen adviseert Simco-Ion een baanreinigingssysteem.

5 VERPAKKINGSINDUSTRIE Oplaadelectrode Ionisatiestaven Voedings- Hoogspanningsapparaat voeding Ionisatiestaven Voedingsapparaat Ionisatiestaaf Ionisatiestaaf met luchtmes Voedingsapparaat HORIZONTALE FLOW WRAP MACHINE Verpakkingsfolie word afgerold en tot een buisfolie gevormd. Het te verpakken product wordt door een transportband in de gevormde buisfolie getransporteerd. De folie overlapt zich aan de onder- of bovenzijde. Deze overlapping is nodig om de uiteinden van de folie te fixeren. Een warmtelas of elektrostatische lading wordt aangebracht om te voorkomen dat de folie opentrekt in de krimptunnel. De folie zal bij afwikkeling opgeladen worden wat tot gevolg kan hebben dat de folie blijft plakken aan de metalen walsen of dat het product slecht de buisfolie ingeschoven kan worden. Door vooraf de folie te ontladen middels ionisatiestaven zal dit probleem voorkomen worden. SLEEVE MACHINE Bedrukte wikkels om flessen bieden een uitstekend platform voor reclame en bieden tevens extra bescherming voor de fles. Een vlakke folie wordt over een mal getrokken en daarbij gevormd tot een buisfolie. Daarna wordt de buisfolie gesneden en over de fles geschoven. In een oven wordt de folie om de fles gekrompen. Door statische lading kan de film aan de mal blijven kleven waardoor de wikkel slecht gepositioneerd wordt. Het plaatsen van ionisatiestaven kan dit probleem oplossen. FOLIE OMSLAGMACHINE Bij afwikkeling van verpakkingsfolie ontstaat statische lading op de film. Dit resulteert in het kleven en omslaan van de folie om de machinewalsen. Het installeren van een ionisatiestaaf zal de statische lading neutraliseren. De gesneden folie wordt getransporteerd naar de wikkelpositie door een vacuüm transportband. Door een wolk geïoniseerde lucht over de folie te blazen net nadat de folie gesneden is, zal de statische lading op de folie geneutraliseerd worden. Een long range ionisatiestaaf die gepositioneerd wordt over de wikkelstangen zal voorkomen dat het folie einde blijft kleven. 49

6 GRAFISCHE INDUSTRIE Oplaadstaaf Hoogspanningsvoeding Oplaadstaven Hoogspanningsvoeding Ionisatiestaven Ionisatiestaaf Ionisatiesproeier Voedingsapparaat ETIKETTEN POSITIONEREN MET BEHULP VAN EEN STATISCHE LADING Op een kaart positioneermachine kan het gebeuren dat de etiket over het pakket heen schiet, dit komt doordat de lijnsnelheden niet exact synchroon lopen. Ook kan het zijn dat het etiket terugslipt waardoor de positie op het pakket niet goed is. Door een statische lading aan te brengen op het etiket waar het etiket het pakket raakt zal deze op de juiste positie blijven kleven op het pakket. ELEKTROSTATISCH VERBLOKKEN Voor het verpakken of palleteren worden de tijdschriften, boeken of catalogi gestapeld. Zodra de bundel via de uitleg van de stapelaar verder getransporteerd wordt valt of verschuift de stapel door de beweging van de transportband. Het is mogelijk om de stapel elektrostatisch te verblokken, de stapel wordt dan aan de bovenkant en zijkanten van een statische lading voorzien en kan niet meer verschuiven of omvallen tijdens verder transport. VOUWMACHINE Op de inleg ontstaat een statische lading waardoor vellen aan elkaar blijven kleven. Het resultaat is vaak dat het papier vastloopt en de machine stopt. Door blazen van geïoniseerde lucht worden de vellen gesepareerd en geneutraliseerd zodat vellen separaat ingevoerd kunnen worden. Een ionisatiestaaf net na de inlegstapel zorgt ervoor de het vel probleemloos getransporteerd kan worden. Wrijving tijdens het vouwen genereert opnieuw statische lading dat registerproblemen kan veroorzaken. Een ionisatiestaaf op de tas elimineert dat probleem. Tot slot neutraliseert een ionisatie staaf de statische lading voor het stapelen zodat er nette stapels ontstaat.

7 GRAFISCHE INDUSTRIE Ionisatiestaaf Ionisatiestaaf Ionisatiestaven met luchtmes Voedings - apparaat Ionisatiestaaf Ionisatiestaven met ATEX toelating Voedingsapparaat Ionisatiestaven Voedingsapparaat (24 V) OFFSET DRUKMACHINE Statische lading kan een probleem vormen bij vellendruk bij hoge snelheden. Op de inleg kunnen vellen blijven hangen waardoor de registratie verloopt en de machine kan stoppen. Ionisatieluchtmessen zorgen ervoor dat de vellen gesepareerd worden en het bovenste vel goed in de machine ingevoerd wordt. Tijdens transport wordt het vel nog een keer ontladen door een ionisatiestaaf. Enkel of dubbelzijdige ionisatiestaven op de uitleg zorgen voor een nette stapel. ROTO-GRAVURE In een Roto-gravure drukpers wordt een elektrostatische lading op het materiaal veroorzaakt door het afwikkelen en transport over diverse walsen. Onder invloed van de baansnelheid kunnen zeer hoge elektrostatische ladingen ontstaan die in de druksectie waar met solventen gewerkt wordt tot een gevaarlijke situatie kunnen leiden. Brandbare dampen kunnen door een Elektrostatische ontlading brand veroorzaken. De Ionisatiestaaf P-Sh-N van Simco-Ion met ATEX goedkeuring kan deze elektrostatische ladingen neutraliseren voor en na de druksecties en zorgen voor een ladingsvrij en veilig drukproces. ZEEFDRUKMACHINE De vellen stapel van de zeefdrukmachine kan een statische lading bevatten waardoor het bovenste vel aan de stapel blijft kleven. Als de rakel de drukgang gemaakt heeft en de zeef omhoog gaat kan het vel aan de zeef blijven hangen waardoor de inkt versmeerd wordt. Het vel kan ook aan het inlegbed blijven steken waardoor het niet juist gepositioneerd wordt. Verschuiven of blijven kleven van de vellen tijden transport door de droogtunnel en tijden het stapelen kan ook tot problemen leiden. Al deze problemen kunnen opgelost worden door toepassing van diverse Simco- Ion ionisatie systemen. 51

8 GRAFISCHE INDUSTRIE Baanreiniger Stofzuiger Voedingsapparaat Ionisatiestaaf met luchtmes Ionisatiestaaf Voedingsapparaat Ionisatiestaaf Voedingsapparaat DIGITALE DRUKPERSEN Digitale druk technologie is zeer ver ontwikkeld, Printing On Demand (POD) is weid verbreid en wordt overal toegepast. Digitale druk bied een grote mate van flexibiliteit voor het drukken van gepersonaliseerde financiële en veiligheidsdocumenten. Hiervoor zijn substraten nodig met zeer weinig vervuiling. Simco-Ion heeft een Plug and Run reinigingssysteem ontwikkeld voor smalle banen. Het systeem wordt geïnstalleerd vlak voor het substraat de drukunit ingaat. Verontreiniging wordt verwijderd en de drukkwaliteit wordt verhoogd waardoor misprints voorkomen worden. Bovendien worden de reinigingsintervallen verkort omdat het papierstof wordt opgevangen. TAMPON DRUKMACHINE Er kunnen twee veelvoorkomende problemen optreden. De siliconen tampon drukt op het cliché en het product. Door de vervorming van de tampon en de wrijving met het oppervlak ontstaat een statische lading. Hierdoor kunnen inktspetters ontstaan. Een ionisatiestaaf kan de tampon neutraliseren en deze problemen voorkomen. Stofdeeltjes op het product kunnen het drukresultaat beïnvloeden. Een door perslucht ondersteunde ionisatiestaaf kan de stofdeeltjes verwijderen voordat het product bedrukt wordt. Het resultaat; een betere drukkwaliteit en minder uitval. NEUTRALISEREN VAN STATISCHE LADINGEN OP RFID MARKERINGEN Een RFID markering bevat een antenne om te communiceren met RFID ontvangers d.m.v. radiofrequenties. De microchip in een RFID markering kan door statische elektriciteit worden beschadigd. De statische ladingen worden opgebouwd in het print/produceringsproces van de markering, dwz ergens tussen de af- en opwikkeling. De basis van de RFID markering, het foliemateriaal bouwt een statische lading op door wrijving met de afwikkelingsrol en transport over diverse rollen en machinesecties. De uiterst kleine circuits van RFID markeringen zijn niet bestand tegen statische ladingen.

9 GRAFISCHE INDUSTRIE Ionisatiestaven Ionisatiesproeier Ionisatiestaaf met ATEX toelating Voedingsapparaat Oplaadstaven Hoogspanningsvoeding Oplaadstaven Hoogspanningsvoeding COATEN EN LAMINEREN Statische lading op materiaalbanen zijn veel voorkomend bij coat en lamineerprocessen van niet geleiden materialen bij hoge snelheden. De statische lading veroorzaakt een groot aantal problemen zoals; personeel dat een schok krijgt, aantrekken van stofdeeltjes, coating kwaliteitsreductie, en vonken die in een explosiegevaarlijke omgeving met brandbare dampen en brand kunnen veroorzaken. Atex goedgekeurde Ionisatiesystemen kunnen de statische lading neutraliseren en alle voorgenoemde problemen voorkomen. Buiten de explosiegevaarlijke zone kunnen standaard ionisatiesystemen gebruikt worden bij het opwikkelen van de foliebaan. RIBBON TACKING Rotatiedrukmachines draaien met een zeer hoge snelheid en een zeer grote precisie m.b.t. registratie, vouwen en snijden. Door plaatsen van oplaad-staven aan beide zijden van de materiaalbaan die voorzien worden van hoogspanning met verschillende polariteit worden de lagen aan elkaar gekleefd waardoor luchtinsluiting voorkomen wordt. Ook tijdens snijden en vouwen zorgt de oplading voor een goede registratie en vouwen zonder ezelsoren. CHILL TACK SYSTEEM Het chill tack systeem is ontworpen voor Web Offset drukmachines. Oplaadstaven brengen een statische lading aan op de baan op het punt van het eerste contact met de koelwals. Door de statische lading wordt de baan vlakker op de koelwals getrokken waardoor de koelefficiency verbeterd wordt. Verder voorkomt het slippen van de baan en condensatiestrepen. 53

10 TEXTIEL EN HOUT INDUSTRIE Ionisatiestaaf Voedingsapparaat Ionisatiestaven Voedingsapparaat (24 V) Oplaadstaven Hoogspanningsvoeding CREEL Garen draden van synthetisch materiaal worden afgewikkeld van spoelen. Door de ceramische geleidingen ontstaat een statische lading. Hierdoor kunnen de draden elkaar onderling afstoten omdat ze een gelijke lading hebben. Dat kan problemen veroorzaken op de opboommachine. Door ionisatiestaven vlak voor de kam te plaatsen kunnen deze problemen opgelost worden. STENTER Tijdens de productie van textielbanen ontstaan statische ladingen die ervoor zorgen dat de textielbaan aan machinedelen blijft kleven en de machine langzamer kan produceren. Bedieningspersoneel kan schokken krijgen. Op de uitleg van de machine kan de statische lading het netjes stapelen van de textiel door de zwenk arm verstoren. HOUTPANELEN PERSMACHINE Houten panelen worden voorzien van een decoratielaag. De panelen worden meestal aan beide zijden voorzien van een decoratielaag. De samenstelling van de panelen met decoratielagen wordt getransporteerd naar de pers. Om tijden dit transport te voorkomen dat de decoratielagen verschuiven worden oplaadstaven gemonteerd. De oplaadstaven worden voorzien van hoogspanning met tegengestelde polariteit er zorgen voor een elektrostatische lading waardoor de lagen niet verschuiven.

Applicatiemethoden voor Avery zelfklevende films uitgebracht: 20/09/2001

Applicatiemethoden voor Avery zelfklevende films uitgebracht: 20/09/2001 Applicatiemethoden voor Avery zelfklevende films uitgebracht: 20/09/2001 Avery zelfklevende films zijn verkrijgbaar in een groot aantal verschillende kwaliteiten voor even zovele verschillende toepassingen.

Nadere informatie

static control made Easy! Simco-Ion catalogus

static control made Easy! Simco-Ion catalogus static control made Easy! Simco-Ion catalogus Inhoudsopgave Platform voor beheersen van statische elektriciteit / IQ platform Statische eliminatie Ionisatiestaven Ionisatieblowers Ionisatieblowers/Luchtmessen

Nadere informatie

De specialist in antistatische materialen en oppervlaktespanning

De specialist in antistatische materialen en oppervlaktespanning duurzame Antistatische additieven I Oppervlaktebehandeling I AntistatischE Apparatuur I oppervlaktespanning De specialist in antistatische materialen en oppervlaktespanning Antistatische Additieven Dit

Nadere informatie

Functie LPS. Alternatieven. Configuratie voorbeelden

Functie LPS. Alternatieven. Configuratie voorbeelden LPS 1007 ID Functie LPS De standaard robot pakt de labels voor In-Mould Labelling (IML) op, plaatst de labels in de matrijs en neemt tegelijkertijd de gereed gekomen producten uit de matrijs. Vervolgens

Nadere informatie

FUJI-HUNT GAMMA Een uitgebreid programma vochtwateradditieven en hulpmiddelen voor offsetdruk.

FUJI-HUNT GAMMA Een uitgebreid programma vochtwateradditieven en hulpmiddelen voor offsetdruk. FUJI-HUNT GAMMA Een uitgebreid programma vochtwateradditieven en hulpmiddelen voor offsetdruk. Revival Wash - Revival Wash DG 2104. Rubberregenerator voor verglaasde rubberdoeken en inktrollen. Herstelt

Nadere informatie

FUJI-HUNT GAMMA Een uitgebreid programma vochtwateradditieven en hulpmiddelen voor offsetdruk.

FUJI-HUNT GAMMA Een uitgebreid programma vochtwateradditieven en hulpmiddelen voor offsetdruk. FUJI-HUNT GAMMA Een uitgebreid programma vochtwateradditieven en hulpmiddelen voor offsetdruk. Revival Wash - Revival Wash DG 2104. Rubberregenerator voor verglaasde rubberdoeken en inktrollen. Herstelt

Nadere informatie

EFTA-BENELUX FLEXO AWARDS 2015

EFTA-BENELUX FLEXO AWARDS 2015 EFTA-BENELUX FLEXO AWARDS 2015 - RICHTLIJNEN VOOR DE JURY - INLEIDING EFTA-Benelux (EFTA) heeft deze richtlijnen voor u samengesteld om door te nemen vóór het jureren zodat ze een hulpmiddel kunnen zijn

Nadere informatie

Elektrostatische ontladingen. verstoringen & oplossingen

Elektrostatische ontladingen. verstoringen & oplossingen Elektrostatische ontladingen verstoringen & oplossingen Een statische ontlading met hoog piekvermogen. Zaken die aan de orde komen Elektrostatische lading opbouw Spanningsverhoging door transformatie Elektrostatische

Nadere informatie

Fire Stop Solutions Isolatie Fire Sleeves

Fire Stop Solutions Isolatie Fire Sleeves Fire Stop Solutions Isolatie Fire Sleeves Installatie Instructie Fire Stop Solutions Isolatie sleeves bied tot 2 uur brandweerstand in vloeren en wanden voor afdichtingen van metalen en PVC buizen tot

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Drukken. Offsetdrukken 2 Printmaster. Papier stapelen DR-05-02-01

OPDRACHTKAART. Thema: Drukken. Offsetdrukken 2 Printmaster. Papier stapelen DR-05-02-01 OPDRACHTKAART DR-05-02-01 Papier stapelen Voorkennis: Je kent globaal de werking van een drukpers. Je weet waar bij de drukpers de inleg zit. Je weet dat de papierstapel voor het drukken op het inlegstapelbord

Nadere informatie

Inhoud! Taak 1.3.8 Plannetje Door Paul van der Linden en Bas de Cort. Taak 1.3.8 Plannetje

Inhoud! Taak 1.3.8 Plannetje Door Paul van der Linden en Bas de Cort. Taak 1.3.8 Plannetje Inhoud! Taak 1.3.8 Plannetje Inhoud!... 1 Voorwoord... 2 Het bedrukken van het T-shirt in zeefdruk... 3 Het gaas lichtgevoelig maken met emulsie... 3 Het inwikkelen van de drukvorm... 4 Inrichten van een

Nadere informatie

Ioniseer apparatuur. Er is altijd een oplossing! met prijzen 2015

Ioniseer apparatuur. Er is altijd een oplossing! met prijzen 2015 met prijzen 2015 Ioniseer apparatuur Óók voor: Werktafels OP MAAT Hoogte verstelbare werktafels Schuifladekasten en indelingen Stoelen Trolleys Er is altijd een oplossing! Wij doen nog aan ouderwetse service!

Nadere informatie

RHIMA FX Bandmachines

RHIMA FX Bandmachines RHIMA FX Bandmachines De RHIMA FX bandvaatwasmachines zijn geheel vervaardigd van roestvrijstaal, d.w.z. frame, tanks, waspijpen, wasarmen, filters, etc. De wastanks zijn zelfs vervaardigd van het hoogwaardige

Nadere informatie

Materiaalbehandeling G3 S3 digitale snijmachines

Materiaalbehandeling G3 S3 digitale snijmachines Materiaalbehandeling digitale snijmachines Your first choice in digital cutting. Handmatige plaattoevoer Automatische toevoer Tandemgebruik Plaattoevoer Bij de verwerkingsmethode Tandemgebruik gebeuren

Nadere informatie

Packard Bell Easy Repair

Packard Bell Easy Repair Packard Bell Easy Repair EasyNote MB Series Instructies voor het vervangen van het dvd-station 7440910005 7440910005 Documentversie: 1.0 - Februari 2008 www.packardbell.com Veiligheidsinstructies Lees

Nadere informatie

Worldwide Leaders in static control PRODUCT CATALOGUS

Worldwide Leaders in static control PRODUCT CATALOGUS Worldwide Leaders in static control NL PRODUCT CATALOGUS MISSIE SIMCO (Nederland) B.V. produceert en levert complete oplossingen voor het beheersen van statische elektriciteit, elektrostatisch opladen

Nadere informatie

Leerlingexperimenten ELEKTROSTATICA. Handleiding.

Leerlingexperimenten ELEKTROSTATICA. Handleiding. & Leerlingexperimenten Handleiding ELEKTROSTATICA www.ntl.at INDEX ELEKTROSTATICA 1. CONTACTELEKTRICITEIT ES 1.1 ES 1.2 ES 1.3 ES 1.4 Plastic staaf en acrylglasstaaf: statisch door wrijving Ontlading

Nadere informatie

3 Instructie Bulletin 5.41

3 Instructie Bulletin 5.41 3 Instructie Bulletin 5.41 versie B, Oktober 2007 wijzigingen worden aangegeven met een verticale balk naast de tekst Controltac Plus Folie IJ 380 Verwerking en montage van IJ 380 Omschrijving 3M Controltac

Nadere informatie

Verpakkingstips. Zaken om op te letten bij het versturen van je pakketten, pallets en documenten.

Verpakkingstips. Zaken om op te letten bij het versturen van je pakketten, pallets en documenten. Verpakkingstips Zaken om op te letten bij het versturen van je pakketten, pallets en documenten. 1 Het belang van de juiste verpakking Producten ongeschonden en op tijd bij je klanten krijgen? Een goede

Nadere informatie

Montage- en bedieningsinstructie voor Luxaflex Rolgordijn

Montage- en bedieningsinstructie voor Luxaflex Rolgordijn voor www.luxaflex.com NL Algemene informatie Het is van belang dat u onderstaande montage- en bedienings-instructies nauwgezet uitvoert. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid voor het niet of verkeerd

Nadere informatie

Het hele jaar door klimaatbeheersing

Het hele jaar door klimaatbeheersing Het hele jaar door klimaatbeheersing Wij begrijpen persoonlijk comfort Iemands persoonlijk comfort wordt beïnvloed door omgevingsfactoren zoals luchttemperatuur en luchtvochtigheid. Dit kan de ontspanning,

Nadere informatie

HOEKSEALERS & KRIMPTUNNELS

HOEKSEALERS & KRIMPTUNNELS HOEKSEALERS & KRIMPTUNNELS ZULLEN WE SAMEN UW PRODUCTEN SEALEN? HS-600 A AVC Sealing Solutions is een dynamisch bedrijf met jarenlange ervaring en een heldere ambitie: wij willen de beste zijn in onze

Nadere informatie

Veiligheid. Degel. aan de Heidelberg Degel

Veiligheid. Degel. aan de Heidelberg Degel Veiligheid aan de Heidelberg Daar de grijpers bij het inschakelen van de degelbeweging een ronddraaiende beweging maken is het opletten geblazen bij de bediening van de Heidelberg pers. Bij de werking

Nadere informatie

ClimateBooster Handleiding

ClimateBooster Handleiding ClimateBooster Handleiding Meer comfort met minder energie. Inleiding Energie besparen Met de ClimateBooster kunt u de aanvoertemperatuur van uw verwarmingsinstallatie verlagen en bespaart u ca. 10% energie

Nadere informatie

RADIATORENDISCOUNTER. ClimateBooster. Handleiding. Meer comfort met minder energie.

RADIATORENDISCOUNTER. ClimateBooster. Handleiding. Meer comfort met minder energie. RADIATORENDISCOUNTER ClimateBooster Handleiding Meer comfort met minder energie. Inleiding Energie besparen Met de ClimateBooster kunt u de aanvoertemperatuur van uw verwarmingsinstallatie verlagen en

Nadere informatie

Ontstoffingstechniek & Productieoptimalisatie. Montage- & Gebruiksinstructies LD Luchtmessen

Ontstoffingstechniek & Productieoptimalisatie. Montage- & Gebruiksinstructies LD Luchtmessen Montage- & Gebruiksinstructies LD Luchtmessen Inleiding Deze handleiding is bedoeld voor installatie en gebruik van de LD (Lage Druk) luchtmessen van Fiktech B.V. Deze handleiding dient beschikbaar en

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Nestbare vaten

Gebruiksaanwijzing Nestbare vaten Gebruiksaanwijzing Nestbare vaten Oktober 2014 Wassen Onderstaand wasvoorschrift is van toepassing op het reinigen van alle CurTec verpakkingen die zijn vervaardigd uit polyethyleen en polypropyleen. De

Nadere informatie

KRUPS F380. Gebruiksaanwijzing

KRUPS F380. Gebruiksaanwijzing KRUPS F380 Gebruiksaanwijzing 1 2 3 4 5 6 max. 30 cm 7 8 9 max. 3 /4 10 11 12 13 14 15 Nederland Veiligheidsvoorschriften Dit apparaat dient aangesloten te worden op een geaard stopcontact. Het voltage

Nadere informatie

Machine Vision, wat levert het op?

Machine Vision, wat levert het op? Ik stel me graag aan u voor: Naam: Marco de Jong Funktie: Sales & Account Manager Werkzaam voor: Vierpool B.V. - Maarssen Leverancier van oplossingen en producten voor Industriële Automatisering en Auto

Nadere informatie

Mercatel industrial marketing & consultancy

Mercatel industrial marketing & consultancy Ontwikkelingen in In-Mould-Labelling. verfraaien en decoreren van kunststofproducten Presentatie Stichting Mikrocentrum Nederland April 2001 John Düring Mercatel Groep BV Enschede -Definitie -Redenen -Processen

Nadere informatie

Installatiehandleiding Easy Roof Evolution. Formaat L-1 (1676 x 1001 portrait)

Installatiehandleiding Easy Roof Evolution. Formaat L-1 (1676 x 1001 portrait) Installatiehandleiding Easy Roof Evolution Formaat L-1 (1676 x 1001 portrait) 1. Voorbereiding Stel de bovenkant van de schroeven van de eindklem in op dezelfde hoogte als de bovenkant van de pv module.

Nadere informatie

GEBRUIKERS HANDLEIDING INBOUWSTAPELAARS

GEBRUIKERS HANDLEIDING INBOUWSTAPELAARS 1 GEBRUIKERS HANDLEIDING INBOUWSTAPELAARS 2 INHOUD 1. REGISTRATIE SERIENUMMERS 2. INLEIDING 3. BESCHRIJVING VAN DE STAPELAAR 4. WERKING VAN DE STAPELAAR 5. INSTALLEREN VAN DE STAPELAAR 6. GEBRUIKEN VAN

Nadere informatie

Packard Bell Easy Repair

Packard Bell Easy Repair Packard Bell Easy Repair EasyNote MB Series Instructies voor het vervangen van een draadloos LAN-netwerkkaart 7440900005 7440900005 Documentversie: 1.0 - Februari 2008 www.packardbell.com Veiligheidsinstructies

Nadere informatie

AT Multifunctioneel luchtbehandelingsapparaat

AT Multifunctioneel luchtbehandelingsapparaat AT-5461 Multifunctioneel luchtbehandelingsapparaat Veiligheid Lees en bewaar deze instructies. Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen vanaf 8 jaar oud en door personen met verminderde lichamelijke,

Nadere informatie

QUARK_5-Thema-01-elektrische kracht Blz. 1

QUARK_5-Thema-01-elektrische kracht Blz. 1 QUARK_5-Thema-01-elektrische kracht Blz. 1 THEMA 1: elektrische kracht Elektriciteit Elektrische lading Lading van een voorwerp Fenomeen: Sommige voorwerpen krijgen een lading door wrijving. Je kan aan

Nadere informatie

Statisch verbinden Statische eliminatie Oppervlakte reiniging PRODUCT CATALOGUS

Statisch verbinden Statische eliminatie Oppervlakte reiniging PRODUCT CATALOGUS NL Statisch verbinden Statische eliminatie Oppervlakte reiniging PRODUCT CATALOGUS MISSIE Simco-Ion Nederland produceert en levert complete oplossingen voor het beheersen van statische elektriciteit, elektrostatisch

Nadere informatie

Een muur behangen. Materialen Gereedschap. Afplaktape. Emmer. Lijm. Schaar. Rolmaat. stanleymes. Potlood. paslood. trap. Afdekfolie.

Een muur behangen. Materialen Gereedschap. Afplaktape. Emmer. Lijm. Schaar. Rolmaat. stanleymes. Potlood. paslood. trap. Afdekfolie. Een muur behangen Een muur behangen Materialen Gereedschap Afplaktape Lijm Rolmaat Potlood Afdekfolie behangspatel behang aandrukrol nadenroller Emmer Schaar stanleymes paslood trap lijmkwast Liniaal behangtafel

Nadere informatie

GrooVi. Viltmachines. Gebruikershandleiding

GrooVi. Viltmachines. Gebruikershandleiding GrooVi Viltmachines Gebruikershandleiding Inhoud 1. Inleiding Pagina 3 2. Stappenplan Pagina 4 3. Tips & trucs Pagina 6 2 Inleiding Bedankt dat u heeft gekozen voor een GrooVi Viltmachine! Wij wijzen u

Nadere informatie

Verpakken van te steriliseren medische hulpmiddelen in instellingen en sterilisatiebedrijven

Verpakken van te steriliseren medische hulpmiddelen in instellingen en sterilisatiebedrijven Status = definitief Verpakken van te steriliseren medische hulpmiddelen in instellingen en R3210-1 Verpakken van te steriliseren medische hulpmiddelen in instellingen en Toelichting Voor het verpakken

Nadere informatie

Onderdelen lijst SPEELHUIS EEKHOORN

Onderdelen lijst SPEELHUIS EEKHOORN SPEELHUIS EEKHOORN Onderdelen lijst SPEELHUIS EEKHOORN Omschrijving Nummer Onderdeel Maat in mm hoeveelheid PLATFORM Voorgemonteerd paneel Staanders 1 68x68x1450 10 Ligger 2 26x52x2325 2 Middenligger

Nadere informatie

Vellenremmen. Service informatie. De beste onderdelen voor uw Heidelberg offsetpers. Voordelen van originele Heidelberg vellenremmen

Vellenremmen. Service informatie. De beste onderdelen voor uw Heidelberg offsetpers. Voordelen van originele Heidelberg vellenremmen Service informatie Vellenremmen De beste onderdelen uw Heidelberg offsetpers De beste kwaliteit en advies van specialisten. Originele Heidelberg onderdelen verzekeren optimale en efficiënte productie.

Nadere informatie

Harsh & Hazardous. Dé richtlijnen voor extreme omstandigheden EXPLOSIES

Harsh & Hazardous. Dé richtlijnen voor extreme omstandigheden EXPLOSIES Harsh & Hazardous Dé richtlijnen voor extreme omstandigheden EXPLOSIES Explosies Een explosie is het plotseling vergroten van het volume van een hoeveelheid materie waarna de energie op een heftige manier

Nadere informatie

In-de-matrijs decoreren Gunstige prijs, goede kwaliteit John Düring

In-de-matrijs decoreren Gunstige prijs, goede kwaliteit John Düring In-de-matrijs decoreren Gunstige prijs, goede kwaliteit John Düring Uit de omvangrijke octrooiliteratuur blijkt dat men al decennia geleden op het idee was gekomen om het decoreren van kunststofproducten

Nadere informatie

EXPLOSIEVEILIGHEIDSDOCUMENT Beoordeling van explosiegevaren door stof van installaties en arbeidsplaatsen

EXPLOSIEVEILIGHEIDSDOCUMENT Beoordeling van explosiegevaren door stof van installaties en arbeidsplaatsen Installatie: Arbeidsplaats: Beschrijving van de installatie en arbeidsplaats Verantwoordelijke: (1) Brandbare Stoffen (2) Gegevens van de meest kritische stof Ontstekingstemperatuur: Ontstekingsenergie:

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Cleanfix TW 600 tapijtreiniger

GEBRUIKSAANWIJZING Cleanfix TW 600 tapijtreiniger GEBRUIKSAANWIJZING Cleanfix TW 600 tapijtreiniger Cleanfix Benelux B.V. De Scheper 255 5688 HP OIRSCHOT Telefoon: 0499 55 00 33 Internet: www.cleanfix.nl Telefax: 0499 55 00 60 E-mail: info@cleanfix.nl

Nadere informatie

Packard Bell Easy Repair. Packard Bell Easy Repair

Packard Bell Easy Repair. Packard Bell Easy Repair Geheugen (RAM) Belangrijke instructies om de veiligheid te controleren U moet alle instructies zorgvuldig lezen voor u aan het werk gaat en u moet voldoen aan de instructies die u hieronder aantreft. Als

Nadere informatie

Hoe kan je het beste behangen?

Hoe kan je het beste behangen? Hoe kan je het beste behangen? Hoe kan je het beste behangen? Materialen Gereedschap Behanglijm Behang Potlood Stanleymes Schaar Rolmaat Spons Emmer Liniaal Behangspatel Behangtafel Lijmkwast Huishoudtrap

Nadere informatie

Packard Bell Easy Repair

Packard Bell Easy Repair Packard Bell Easy Repair Belangrijke instructies om de veiligheid te controleren U moet alle instructies zorgvuldig lezen voor u aan het werk gaat en u moet voldoen aan de instructies die u hieronder aantreft.

Nadere informatie

Labeling en accessoires

Labeling en accessoires Labeling en accessoires added value in healthcare logistics Algemene informatie Labelhouders en accessoires t.b.v. modules Gebruiksmogelijkheden De labelhouders kunnen zowel op de zijkant van al onze modules

Nadere informatie

Handleiding. Deep pile stacker

Handleiding. Deep pile stacker Handleiding Deep pile stacker INHAUD Technische gegevens...1 Inleiding...3 Bediening van de stapelaar...7 Problemen oplossen...17 Onderhoud...19 Handleiding - Deep pile stacker - Nederlands Versie 1, februari

Nadere informatie

VA821, Spinzuiger voor 1000 kg, met 10 nappen.

VA821, Spinzuiger voor 1000 kg, met 10 nappen. VA821, Spinzuiger voor 1000 kg, met 10 nappen. Dit apparaat behoort tot de serie VA800 waarbij u met 1 basis accuunit meerdere zuignappen kunt wisselen. Dit is dus het nieuwste model in deze serie. Het

Nadere informatie

WHIRLPOOL AKR643GY. Gebruiksaanwijzing

WHIRLPOOL AKR643GY. Gebruiksaanwijzing WHIRLPOOL AKR643GY Gebruiksaanwijzing 3Nl33014.fm5 Page 16 Monday, August 27, 2001 4:45 PM GEBRUIKSAANWIJZING VOOR DE INGEBRUIKNEMING MILIEUTIPS ALGEMENE VOORZORGSMAATREGELEN EN ADVIEZEN BEDIENING ONDERHOUD

Nadere informatie

Etiketteerapparaat Selenia

Etiketteerapparaat Selenia Etiketteerapparaat Selenia Laden met etiketten (zie ook tekening III): - Verwijder de etikettenplaat (17) van de machine. - Neem een pakje etiketten en klem deze tussen de 2 met rubber beklede zijsteunen

Nadere informatie

Static system checker

Static system checker MEETINSTRUMENTEN Het voorkomen van problemen met statische elektriciteit verbetert de kwaliteit van het product en de effectiviteit van het productieproces. Veldsterktemeters kunnen aan statische elektriciteit

Nadere informatie

Nederlands. Geheugen. AppleCare. Instructies voor vervanging

Nederlands. Geheugen. AppleCare. Instructies voor vervanging Nederlands Instructies voor vervanging Geheugen AppleCare Volg de instructies in dit document nauwgezet. Als u dit niet doet, kan uw apparatuur beschadigd raken en de garantie komen te vervallen. Opmerking

Nadere informatie

Packard Bell Easy Repair

Packard Bell Easy Repair Packard Bell Easy Repair EasyNote MB Series Instructies voor het vervangen van het vasteschijfstation 7440930005 7440930005 Documentversie: 1.0 - Februari 2008 www.packardbell.com Veiligheidsinstructies

Nadere informatie

Onderdelen lijst SPEELHUIS PANDA

Onderdelen lijst SPEELHUIS PANDA SPEELHUIS PANDA Onderdelen lijst SPEELHUIS PANDA Omschrijving Nummer Onderdeel Maat in mm hoeveelheid Voorwand 1 Voorgemonteerd paneel 119X1-1.114 1 Zijwand 2 Voorgemonteerd paneel 173xh.114 1 Achterwand

Nadere informatie

De assemblage-instructie van Vinyl en Vinyl Premium fotobehangen

De assemblage-instructie van Vinyl en Vinyl Premium fotobehangen De assemblage-instructie van Vinyl en Vinyl Premium fotobehangen Voor het begin van het installeren, zorg ervoor dat jou wand droog en schoon is. Vull alle schaden aan en maak de wand glad, dan spijl hem

Nadere informatie

AANLEVERCONDITIES INSERTS, SACHETS en FLOWPACKS

AANLEVERCONDITIES INSERTS, SACHETS en FLOWPACKS 1 (5) AANLEVERCONDITIES INSERTS, SACHETS en FLOWPACKS Administratieve begeleiding LET OP, BELANGRIJK!!! >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Aangeleverde goederen/europallets moeten zijn voorzien van palletlabels

Nadere informatie

TECHNISCHE HANDLEIDING

TECHNISCHE HANDLEIDING Pagina 1 van 6 Pagina 2 van 6 INHOUDSOPGAVE 1. OMSCHRIJVING... 3 2. ALGEMENE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES... 3 3. TECHNISCHE GEGEVENS... 3 4. INSTALLATIE EN BEDIENING... 3 5. ONDERHOUD... 5 6. ALGEMENE VOORWAARDEN...

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Drukken. Offsetdrukken 3 Printmaster. Papier in-, door- en uitvoer DR-05-03-01

OPDRACHTKAART. Thema: Drukken. Offsetdrukken 3 Printmaster. Papier in-, door- en uitvoer DR-05-03-01 OPDRACHTKAART DR-05-03-01 Papier in-, door- en uitvoer De Printmaster moet eerst op het papier worden afgesteld. Pas dan kun je gaan drukken. Om de vellen papier goed in te kunnen voeren moet je de inleg

Nadere informatie

Bediening van de Memory Stick-speler

Bediening van de Memory Stick-speler Bediening Bediening van de Memory Stick-speler Over Memory Sticks Stel Memory Sticks niet bloot aan statische elektriciteit en elektrische bronnen. Dit om te voorkomen dat gegevens op de stick verloren

Nadere informatie

Afdrukmateriaal plaatsen in de standaardlade voor 250 vel

Afdrukmateriaal plaatsen in de standaardlade voor 250 vel Naslagkaart Papier en speciaal afdrukmateriaal plaatsen In dit gedeelte wordt beschreven hoe u papier plaatst in de laden voor 250 en 550 vel en de handmatige invoer. Het bevat tevens informatie over het

Nadere informatie

Basis handleiding 3D printen

Basis handleiding 3D printen 1 Basis handleiding 3D printen Snelstart Uitpakken van de printer 3D printen 2 Haal de printer en de losse onderdelen uit de doos. Draai het plateau omhoog. Verwijder de verpakking van de controller. Hang

Nadere informatie

CONDOS: doseerinstallatie voor

CONDOS: doseerinstallatie voor CONDOS: doseerinstallatie voor 1. Inleiding De Condos is een doseerinstallatie voor het doseren van Concrix, constructieve kunststofvezels, in beton. Het systeem is universeel inzetbaar bij aanvoersystemen

Nadere informatie

Bediening van de CD-speler

Bediening van de CD-speler Bediening van de CD-speler Over compact discs De cd wordt door een laserstraaltje gelezen; het CD-oppervlak komt dus met niets in aanraking. Krassen op de cd of een kromme cd veroorzaken een slechte geluidskwaliteit

Nadere informatie

Papier. Richtlijnen voor media 1. Lettertypelijst. Werken met kleuren. Papierverwerking. Onderhoud. Problemen oplossen. Beheer.

Papier. Richtlijnen voor media 1. Lettertypelijst. Werken met kleuren. Papierverwerking. Onderhoud. Problemen oplossen. Beheer. Richtlijnen voor media 1 U voorkomt afdrukproblemen door aanbevolen media (papier, transparanten, enveloppen, karton en etiketten) te gebruiken. Raadpleeg de Card Stock & Label Guide op de cd met stuurprogramma's

Nadere informatie

Droogijsstraaltechniek

Droogijsstraaltechniek Eco Trust Droogijsstraaltechniek INFOBUNDEL WAT IS DROOGIJSSTRALEN? Het betreft een reinigingsproces waarbij kleine korrels koolzuurijs CO 2 -deeltjes-, bij een temperatuur van 79,8 C, aan hoge snelheid

Nadere informatie

Montage Handleiding van SignWorld

Montage Handleiding van SignWorld Montage Handleiding van SignWorld 1. De ondergrond reinigen Ook al lijkt de ondergrond schoon, u moet de ondergrond altijd reinigen op de hierna beschreven wijze: Maak de ondergrond schoon met zeepwater

Nadere informatie

FICHE 12: GRAFISCHE DOCUMENTEN INPAKKEN

FICHE 12: GRAFISCHE DOCUMENTEN INPAKKEN FICHE 12: GRAFISCHE DOCUMENTEN INPAKKEN Welke verpakkingsmethode u kiest, hangt af van de aard en het formaat van het werk, van het budget, enz. De materialen die u gebruikt, moeten chemisch inert zijn.

Nadere informatie

Geurbestrijding. voor niets: We love making water work for you

Geurbestrijding. voor niets: We love making water work for you Industrie Catalogus Inhoudsopgave Aquaco B.V. 4 Stofbestrijding 5 Geurbestrijding 5 Fijnstofbestrijding 6 Luchtbevochtiging 7 Koelsystemen 7 Nevelkanonnen 8-10 Vaste nevelsystemen 11 2 3 Aquaco B.V. Stofbestrijding

Nadere informatie

P R O F I L E R E N N A A R S P E C I F I C A T I E A A N B R E N G E N V A N P R O F I E L E N

P R O F I L E R E N N A A R S P E C I F I C A T I E A A N B R E N G E N V A N P R O F I E L E N P R O F I L E R E N N A A R S P E C I F I C A T I E A A N B R E N G E N V A N P R O F I E L E N P R O F I L E R E N Uw bandmateriaal naar specificatie geprofileerd Ook gesneden stukken of gedeelte van

Nadere informatie

De afdekklep en glasplaat reinigen

De afdekklep en glasplaat reinigen 11_chap11.fm Page 293 Thursday, March 3, 2005 12:50 PM De afdekklep en glasplaat reinigen Het is belangrijk om de afdekklep en de glasplaat regelmatig schoon te maken, om te zorgen voor de beste afdrukkwaliteit

Nadere informatie

DRAAIBOEK MOBIELE EXPO WO I

DRAAIBOEK MOBIELE EXPO WO I DRAAIBOEK MOBIELE EXPO WO I 1. ALTIJD nodig voor transport, opstellen en afbouwen (zie eveneens checklist) 12 verhuisdekens 1 grote rol wikkelfolie noppenfolie zwarte spanbandjes gloeilampen een tweetal

Nadere informatie

Ondersteund papier. Richtlijnen voor het gebruik van papier. Phaser 7750-kleurenlaserprinter

Ondersteund papier. Richtlijnen voor het gebruik van papier. Phaser 7750-kleurenlaserprinter Ondersteund papier In dit onderwerp wordt het volgende besproken: 'Richtlijnen voor het gebruik van papier' op pagina 2-5 'Richtlijnen voor papieropslag' op pagina 2-10 'Papier dat de printer kan beschadigen'

Nadere informatie

ESD. Salespresentatie Colorex

ESD. Salespresentatie Colorex ESD Wat is statische ontlading Colorex ESD is de overdracht van een elektrostatisch lading tussen twee objecten met verschillende polariteit. Dit staat bekend als een tribo-elektrische lading. Wat is statische

Nadere informatie

PROTECT EXCELLENCE. Specificaties en onderhoudsadvies E N T R A N C E F L O O R I N G

PROTECT EXCELLENCE. Specificaties en onderhoudsadvies E N T R A N C E F L O O R I N G Specificaties en onderhoudsadvies 2013 E N T R A N C E F L O O R I N G 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 Protect Excellence De garens van deze frisse modieuze collectie bestaan voor 33% uit gerecyclede

Nadere informatie

Packard Bell Easy Repair. Packard Bell Easy Repair

Packard Bell Easy Repair. Packard Bell Easy Repair PCI Kaart Belangrijke instructies om de veiligheid te controleren U moet alle instructies zorgvuldig lezen voor u aan het werk gaat en u moet voldoen aan de instructies die u hieronder aantreft. Als u

Nadere informatie

1. Voorwoord. Chemicar Europe Westpoort 11-13 B-2070 Zwijndrecht België Tel. +32 3 234 87 80 Fax. +32 3 234 87 89

1. Voorwoord. Chemicar Europe Westpoort 11-13 B-2070 Zwijndrecht België Tel. +32 3 234 87 80 Fax. +32 3 234 87 89 1. Voorwoord Het Qad systeem is ontwikkeld in samenwerking met diverse lakproducenten, en is in eerste instantie geschikt voor het drogen van waterverdunbare lakken. Door aanpassingen in de wetgeving,

Nadere informatie

EXACTA EFO SERIE EN (TYPE 90 - TYPE 30) GECERTIFICEERDE VEILIGHEIDSKASTEN VOOR DE OPSLAG VAN BRANDBARE STOFFEN

EXACTA EFO SERIE EN (TYPE 90 - TYPE 30) GECERTIFICEERDE VEILIGHEIDSKASTEN VOOR DE OPSLAG VAN BRANDBARE STOFFEN GECERTIFICEERDE VEILIGHEIDSKASTEN VOOR DE OPSLAG VAN BRANDBARE STOFFEN VEILIGHEIDSKASTEN VOOR DE OPSLAG VAN BRANDBARE STOFFEN, GECERTIFICEERDE BRANDVERTRAGING VAN 90 MINUTEN IN OVEREENSTEMMING MET DE RECENT

Nadere informatie

Multiparts Bocht. Transporten. Member of the

Multiparts Bocht. Transporten. Member of the Multiparts Bocht Transporten Member of the Multiparts een introductie Multiparts is het aanspreekpunt binnen de Kaak-Groep als het gaat om snelle levering van hoogwaardige transportsystemen die direct

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Gaasbakken

Gebruiksaanwijzing Gaasbakken Gebruiksaanwijzing Gaasbakken Augustus 2013 001_NL Gebruiksvoorschrift F1 F2 F3 Er bestaan drie uitvoeringen gaasbakken. De 4983 heeft een verhoogde bodem. De 4980 en de 4984 hebben een verstevigde bodem

Nadere informatie

Betrouwbaar, Technisch, Vriendelijk

Betrouwbaar, Technisch, Vriendelijk Betrouwbaar, Technisch, Vriendelijk Stofexplosiegevaar Thema avond PREBES Aquafin Harelbeke 08/06/2017 G. Cailliau, sectormanager BTV West Vlaanderen Inhoud Wanneer is er explosiegevaar? Wettelijk kader.

Nadere informatie

Bipark. Bipark 26 is een compacte tweepersoons autolift die de auto soepel en snel in positie heft.

Bipark. Bipark 26 is een compacte tweepersoons autolift die de auto soepel en snel in positie heft. Bipark De Bipark 26 valt onder de categorie dubbele stapelaars en is een eenvoudig product dat tevens zeer gebruiksvriendelijk is. Een groot voordeel van de Bipark 26 is dat er geen put nodig is voor dit

Nadere informatie

TRIBOS PRODUCTHANDLEIDING

TRIBOS PRODUCTHANDLEIDING TRIBOS PRODUCTHANDLEIDING AUTOMOTIVE 1 Uw Tribos behandeling uitbesteden? Vraag een vrijblijvende offerte aan via info@tribosbeneluxbv.com of bel ons op nummer 0318 529347 Materiaal wat nodig is om TRIBOS

Nadere informatie

Packard Bell Easy Repair. Packard Bell Easy Repair

Packard Bell Easy Repair. Packard Bell Easy Repair Modem Belangrijke instructies om de veiligheid te controleren U moet alle instructies zorgvuldig lezen voor u aan het werk gaat en u moet voldoen aan de instructies die u hieronder aantreft. Als u deze

Nadere informatie

HANDLEIDING ZONNESCHERM 4X3M MONTAGEINSTRUCTIES

HANDLEIDING ZONNESCHERM 4X3M MONTAGEINSTRUCTIES HANDLEIDING ZONNESCHERM 4X3M MONTAGEINSTRUCTIES Artikelnummer: OD 210070 Modelnummer: 328.370 LEES DE ONDERSTAANDE INSTRUCTIES VOOR ASSEMBLAGE EN BEWAAR ZE. 1. SCHEID EN IDENTIFICEER ALLE ONDERDELEN EN

Nadere informatie

FabricAir Verdeelsystemen

FabricAir Verdeelsystemen FabricAir Verdeelsystemen Lichtgewicht Geen condensatie Aantrekkelijke prijzen geluidsloze ventilatie snelle en eenvoudige installatie tochtvrij binnenklimaat wasbaar en hygiënisch brede kleurselecties

Nadere informatie

KENWOOD TT290. Gebruiksaanwijzing

KENWOOD TT290. Gebruiksaanwijzing KENWOOD TT290 Gebruiksaanwijzing TT280 series TT290 series TT880 series TT890 series Nederlands Vouw de voorpagina a.u.b. uit voordat u begint te lezen. Op deze manier zijn de afbeeldingen zichtbaar veiligheid

Nadere informatie

Multifunctionele detector Metaal- en stroomdetector

Multifunctionele detector Metaal- en stroomdetector De verpakking bevat volgende stukken: Omschrijving: Multifunctionele detector Metaal- en stroomdetector 1) Kantelbare metaaldetector 6) Metalen plaat voor gelijkstroomtest 2) Batterijvak 7) Controlelampje

Nadere informatie

Veilige vloeren voor de industrie EX, ATEX, ESD

Veilige vloeren voor de industrie EX, ATEX, ESD Veilige vloeren voor de industrie EX, ATEX, ESD René Mijling Kunststofvloeren deskundige van Bartels Eigenaar van MIJtech kunststof vloeradvies Lid van de Normcommissie NEC 101 (Elektrostatica ESD-ATEX)

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Mini-Airbug

Gebruiksaanwijzing Mini-Airbug Gebruiksaanwijzing Mini-Airbug De Mini-Airbug handverblazer verspreidt roofmijten en andere bestrijders snel en gelijkmatig en is speciaal ontwikkeld om sierteelt- en groentegewassen snel en doeltreffend

Nadere informatie

Windmolenpark Houten. Project nask & techniek Leerjaar 2 havo/atheneum College de Heemlanden, Houten. Namen: Klas:

Windmolenpark Houten. Project nask & techniek Leerjaar 2 havo/atheneum College de Heemlanden, Houten. Namen: Klas: Namen: Klas: Windmolenpark Houten Project nask & techniek Leerjaar 2 havo/atheneum College de Heemlanden, Houten Ontwikkeld door: Geert Veenstra Gerard Visker Inhoud Probleem en hoofdopdracht Blz 3 Samenwerking

Nadere informatie

Handleiding Hogedrukpan Field Koch

Handleiding Hogedrukpan Field Koch Handleiding Hogedrukpan Field Koch 118014 Belangrijke voorzorgsmaatregelen Gebruik alleen GAS als warmtebron Wees extra voorzichtig in het leslokaal Plaats de pan niet in een warme oven Zet de pan voorzichtig

Nadere informatie

ZULLEN WE SAMEN UW PRODUCTEN BUNDELEN?

ZULLEN WE SAMEN UW PRODUCTEN BUNDELEN? BUNDELPAKKERS ZULLEN WE SAMEN UW PRODUCTEN BUNDELEN? BP-700-CVS (+KT-1200) AVC Sealing Solutions is een dynamisch bedrijf met jarenlange ervaring en een heldere ambitie: wij willen de beste zijn in onze

Nadere informatie

Maalmolens van hoge kwaliteit,

Maalmolens van hoge kwaliteit, De betere maalmolen! Maalmolens van hoge kwaliteit, op maat gesneden voor elk budget Wanner B 06.08 De maalmolen voor kleine aanspuitingen Wanner C 13.20s De bijzetmolen met veel voordelen Wanner Xtra2

Nadere informatie

Werkbladen Grafische Techniek Grafische theorie: Project 1

Werkbladen Grafische Techniek Grafische theorie: Project 1 Werkbladen Grafische Techniek Grafische theorie: Project 1 Beste GV2R-studenten Voor je ligt het eerste deel van het werkboek grafische theorie. Totaal krijg je 2 van deze werkboekjes, namelijk bij project

Nadere informatie

Products & Solutions for professionals like you

Products & Solutions for professionals like you Products & Solutions for professionals like you FLEXOCLEAN Flexoclean is marktleider op het gebied van professionele reiniging voor de flexografie. Wereldwijd doen we waar we goed in zijn: reinigen, in

Nadere informatie

AUTOMATISCHE KOFFIEMACHINE 1. BELANGRIJK

AUTOMATISCHE KOFFIEMACHINE 1. BELANGRIJK AUTOMATISCHE KOFFIEMACHINE 1. BELANGRIJK Let erop dat de schakelaar op 0 (uit) staat voordat u het snoer op de wandcontactdoos aansluit. Laat de stekker niet in het stopcontact wanneer de koffiemachine

Nadere informatie

Onderhoud Easy, Italfuoco en Milano

Onderhoud Easy, Italfuoco en Milano Onderhoud Easy, Italfuoco en Milano RR Trading Tolbert 1 of 13 Rev. 02 Inhoud opgave 1. Benodigdheden... 3 2. Inleiding... 3 3. Het Onderhoud... 3 3.1 Linker zij paneel... 4 3.2 Interne kanalen reinigen

Nadere informatie