De zeven geheimen. over sticker productie die niemand u vertelt.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De zeven geheimen. over sticker productie die niemand u vertelt."

Transcriptie

1 De zeven geheimen over sticker productie die niemand u vertelt.

2 1. Goed gereedschap is het halve werk Geheim 1: Er zijn tientallen productiemethodes voor etiketten. Veel drukkerijen improviseren om toch maar te kunnen drukken op eigen machines. Niet altijd de meest economische oplossing. Wij kiezen de beste methode voor u. Dus niet gecommandeerd door uitsluitend eigen productie faciliteiten. U bent zelf ook ondernemer. Het uiteindelijke doel van uw onderneming is geld verdienen. Daarvoor heeft u investeringen gedaan en daarmee moet u het gaan verdienen. U heeft de tools in huis en die wilt u optimaal gebruiken. Als u morgen uw buurman het gras ziet knippen met een schaar vindt u dat toch wat vreemd. Hij krijgt het gras hoogstwaarschijnlijk wel kort maar totaal ongelijk van lengte en de buurman heeft twee weken fysiotherapie nodig.. Het juiste gereedschap voor the job, daar draait het om. Niet om wat voorhanden is. Kennis van stickers en etiketten lijkt simpel door het ogenschijnlijke smalle assortiment echter door de variatie in de diepte is het een specialisme op zich. Jarenlange praktijk is de enige gespecialiseerde opleiding voor dit boeiende vak. Niet schrikken van de vele opties want de ware etikettenspecialist loodst u eenvoudig en snel door de talloze keuzes en adviseert uiteindelijk het beste produkt aan u. Er zijn een aantal eliminatie vragen die snel tot een short-list leiden. We beginnen met de belangrijkste vraag; zijn de stickers of etiketten voor binnen of buitengebruik? Dit levert al een aardige scheiding op. De man met hart voor zijn vak en luisterend oor voor de wensen van zijn klant gaat dan liever bijwijze van spreken even een grasmaaier bij de buurman lenen. dan met een schaartje aan de gang. Laat u niets wijs maken; er is niet één drukkerij die alle productiemethodes op etiketten en stickergebied zelf in huis heeft. Allemaal lenen en ruilen ze zo nu en dan onderling hun specalisme. Al vele tientallen jaren gaat dit zo. En het blijft nog lang in stand omdat klanten ook profijt hebben van dit systeem. De klant behoudt namelijk het comfort van één aanspreekpunt en betaalt uiteindelijk niéts meer. De drukkers profiteren op hun beurt van hun onderlinge inkoopvoordeel. En zo is iedereen tevreden.

3 2. Suikerbollen zonder suiker... Geheim 2: Er zijn tientallen belijmingen voor stickers en etiketten. Voor bijv. -40C of juist + 60 C, voor non-permanente belijming, super hectend ect. Als u er niet naar vraagt, en uw drukker ook niet bij u informeert, krijgt u uw etiketten of stickers met een standaard belijming geleverd. Suikerbollen zonder suiker klinkt net zo vreemd als stickers die niet plakken. Toch bestaan er stickers die niet plakken, Althans niet direct plakken. U moet deze stickers eerst nat maken als een ouderwetse postzegel, dit activeert de lijmlaag en dan plakt de sticker of etiket. Deze methode wordt veel gebruikt voor wijnfles etikettering. Belangrijk om te weten; Voor de herkenning van bijvoorbeeld gereedschap worden genummerde stickers geplakt. Er is echter ook een niet verwijderbaar sticker welke áltijd een herkenbare lijmlaag achterlaat als n onverlaat toch probeert uw gereedschap anoniem te maken, zal dit niet meer lukken. Met deze oplossing pakt u twee doelen inéén, herkenbaarheid én beveiliging. De goede sticker adviseur deelt deze kennis graag met u. Hij kan u ook vertellen dat beveilingsetiketten in diverse security levels kunnen worden gemaakt, tot aan state of the art foliebeveiliging zoals u deze kent van ons eurobiljet. Eetbare inkt en eetbare etiketten. Deze worden toegepast op bijvoorbeeld zoutblokken voor de vee-sector. Onschadelijk voor de koe en de voedselketen. Zo zijn er nog tientallen samenstellingen van belijmingen voor verschillende toepassingen. Voor het ontdekken van de mogelijkheden adviseer ik u de specialsten van stickersprinten.nl.

4 3. Films, messen en belichtingsramen? Geheim 3: Dat u soms film- en stansmes-kosten betaalt terwijl deze initiële kosten helemaal niet meer van toepassing zijn, bijvoorbeeld bij digitaal drukken. In de afgelopen decennia maken sticker en etiketten drukkers wereldwijd een verandering door. Van het tijdperk van conventioneel drukken naar een nieuw tijdperk van digitaal etiketten en stickers printen. Nog niet álles kan al digitaal worden geprint maar alle research en development is gericht op de verdere ontwikkeling van deze digitale print techniek. De ontwikkeling gaat nu echt razensnel en elke dag zijn er nieuwe updates aan machines en software te melden. Digitaal printen kent een aantal voordelen zoals; - Korte prepress (digitale voorbereiding, drukproef maken) - Geen initiële kosten voor films (2) of stansmes (3) - Korte insteltijd print-machine. - Geschikt voor extreem lage oplages. - Kostprijs bij kleine oplages én grote oplages aantrekkelijk. - Snel leverbaar. Er zijn ook een paar beperkingen cq tekortkomingen bij de huidige generatie digitale stickerprinters. deze zullen echter in de nabije toekomst ook tot het verleden behoren. - Wit op transparante ondergrond is nog niet 100% - Hele kleine corps / lettergrootte vaak korrelig. - Restmateriaal nog niet 100% recylbaar. - Kapitaal intensieve investering voor drukkerijen. - Noodzaak tot korte terug verdientijd. Na 1 a 2 jaar is een machine al beperkt in zijn mogelijkheden t.o.v. nieuwere machines.

5 4. Nee, u spreekt niet met de tovenaar... Geheim 4: Als drukkers zich druk maken kunnen ze vaak ook binnen één uur leveren. Eind vorige eeuw vond iedereen het heel normaal dat drukwerk rustig een week of drie-vier levertijd vereiste. Prepress was veelal handwerk met een beetje hulp van Apple. Films, cliches of stansmessen vergde enkele dagen tot soms zelfs weken levertijd. Spoedklussen waren in die tijd echte party-killers voor de planning, organisatie en productie. Voor een spoedklus moest een lopende order van de pers worden gehaald en koste een hoop extra werk en dus geld voor de drukker. Uit die periode erven we de term spoedtoeslag in de drukkerswereld. Veel drukkerijen hanteren dit verouderde principe nog steeds. De moderne drukkerijen zien hier echter niets in. Digitale machines kunnen namelijk binnen een paar minuten* switchen van de ene produktie naar de andere, bijna Harry Potter. zit nu dus wel in het dagelijkse assortiment. Welke etikettendrukker droomt er nu niet van om een klant te kunnen helpen met een super snelle levering als de klant het zelf al een beetje heeft opgegeven.

6 5. Aflopend? Veelal doodlopend.. Geheim 5: Kaderranden lastig zijn om te drukken en worden daarom het liefst afgeraden door verkopers, prepress medewerkers of drukkers. Drukkers weten er alles van. Aflopende kaderranden vereisen precisie en oplettendheid. Dus even geen tijd voor koffie of een praatje tussendoor als de machine draait. Als het kader namelijk iets verloopt (1) heb je zomaar links een halve milimeter meer kader en daardoor automatisch rechts een halve milimeter minder. Totaal 1 millimeter verschil. Stop de persen! Hier start de ergenis bij de man achter de machine. Alleerst moet hij opzoeken waar de eerste misdrukken starten, vervolgens deze ertussen uithalen en dan tellen. Machine uiteraard iets bijstellen, Kort laten draaien en weer uit zetten. Dan weer eerst controleren en mits het een goede vakman is kan de machine weer door waar hij was gebleven. Zelfs deze vakman kost dit bijna tien minuten. Als de klant er 2500 stuks luxe naametiketten heeft besteld en de machine treft twee keer een scheef kader dan blijft er weing rendement over. Op een machine die etiketten per uur drukt gaat de gecaluleerde minuten naar minuten. Het behoeft niet veel uitleg dat de afdeling sales dus niet zo zit te springen om etiketten met aflopend kader te verkopen. Kaders kunnen echter zeer fraai zijn voor uw etiket. De goede drukker die werkt met enthousiaste mensen maakt met plezier een etiket met een aflopend kader. Liefde voor het vak heet dat. Als hij zich concentreert maakt hij ze binnen de 25 minuten. Alle 2500 naametiketten stuk voor stuk perfect. Kwestie van een goede balans in combinatie met juiste mensen en de juiste machines.

7 6. Mag het iets meer zijn? Geheim 6: Grafische levering voorwaarden staan toe 10% extra te leveren. Veel stappentellers van drukmachines worden hierop standaard ingesteld. Offertes kunnen op deze wijze straffeloos met 10% worden overschreden. Stel: U heeft zojuist fraaie bloembakken verkocht aan een inkoop organisatie en deze worden verspreid over diverse winkelformules. Voor iedere winkelformule stellen zij als voorwaarde dat u de bloembakken voorziet van een andere naamsticker en barcode etiket afgestemd op de formule. U heeft 2780 etiketten nodig voor de eerste levering. U houdt rekening met wat verspilling dus u bestelt 3000 stuks naametiketten en 3000 stuks barcode etiketten. Menig drukker levert u dan ongeveer 3300 etiketten van ieder. Als het plakken een beetje voorspoedig verloopt houdt u dus bijna 500 etiketten van ieder over. Verspilling van geld, tijd en milieu. Digitaal drukken is dan een ideale oplossing. Zelfs als het plakken helemaal tegenzit en u komt nog 50 naametiketten en 85 barcode etiketten tekort. Voor digitaal drukken is dat geen enkel punt, binnen no time staat de machine de ontbrekende etiketten te printen. En kunt u op tijd leveren.

8 7. Van zware naar schone industrie Geheim 7: Drukkers zich ook druk zouden kunnen maken om maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bio inkten op waterbasis, Co2 neutraal printen en drukken, machine park laten draaien op groene stroom etc. Van oorsprong zijn drukkerijen altijd gedwongen geweest om met inkten te werken die werden ontwikkeld door de inkt-fabrikanten in samenspraak met de machine bouwers. Deze inkten bevatte veel schadelijke stoffen. Ook de reinigingsmiddelen die nodig zijn om de machines schoon te maken voor de volgende klus zijn geen pretje voor ons mileu. De verandering moest worden geïnitieerd door de fabrikanten. Deze hebben hun verantwoordelijkheid genomen en drukkers hebben nu een keuze tussen Bio-inkten op waterbasis of de traditionele inkten. Nieuwe inkten vraagt nieuwe methodes en dus een gewenning proces waarin de drukker leert met vallen en opstaan. Veel drukkerijen wachten daarom nog met omschakelen. Niet nodig. Eens komt er toch een moment dat ze óm moeten. Beter nu dan later. Binnen drukkerijen zijn diverse maatregelen te nemen en veranderingen door te voeren die ons mileu kunnen ontlasten. - Digitale order verwerking. - Digitaal printen, minder stroomverbruik. - Draaien op groene stroom. - Bio-inkten gebruiken. - Bio- smeer middelen gebruiken voor drukpersen. - Recyelbare of navulbare solvent houders en print cartridge. - Gerecyceld papier gebruiken. - Afval scheiden / papier-kunststof. - Emballage materiaal opnieuw gebruiken. - Bijscholing personeel.

Herontwerpen van werkprocessen voor MKB- ers en MKB- adviseurs

Herontwerpen van werkprocessen voor MKB- ers en MKB- adviseurs Herontwerpen van werkprocessen voor MKB- ers en MKB- adviseurs Piet van Elswijk Juni 2011 Voorwoord Met dit boekje beoogt het Kenniscentrum Sociale Innovatie u als ondernemer van een MKB-bedrijf in Noord-Nederland

Nadere informatie

DE 45 SECONDEN PRESENTATIE DIE UW LEVEN ZAL VERANDEREN

DE 45 SECONDEN PRESENTATIE DIE UW LEVEN ZAL VERANDEREN DE 45 SECONDEN PRESENTATIE DIE UW LEVEN ZAL VERANDEREN Don Failla 1 VOORWOORD De '45 Seconden" Presentatie is alles wat men hoeft te weten om een grote organisatie op te bouwen. En als iemand deze presentatie

Nadere informatie

1. Bestel éénmalig de 4 rapporten volgens de lijst bij het hoofdstuk Bestellen.

1. Bestel éénmalig de 4 rapporten volgens de lijst bij het hoofdstuk Bestellen. Instructies U zult het geld verdienen met het versturen van e-mail. Deze e-mail bestaat uit 4 verschillende rapporten. Deze rapporten geven kennis omtrent het lucratief maken van het internet verkeer.

Nadere informatie

HOE CAPPA ZIJN KLANTEN BETER IS GAAN ADVISEREN

HOE CAPPA ZIJN KLANTEN BETER IS GAAN ADVISEREN Exact Online CASE STUDY HOE CAPPA ZIJN KLANTEN BETER IS GAAN ADVISEREN www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY ONDERSCHEIDENDE KWALITEITEN LEIDEN TOT SUCCES VOOR ZOWEL ONDERNEMER ALS ZIJN

Nadere informatie

Wij richten ons uitsluitend op het MKB

Wij richten ons uitsluitend op het MKB Backup Protector in dagelijkse praktijk Vergeet u wel eens een backup te draaien? Als u een backup heeft is het risico nog niet voorbij want de meeste dragers zijn gevoelig voor beschadiging, diefstal

Nadere informatie

Inhoud in vogelvlucht

Inhoud in vogelvlucht Inhoud in vogelvlucht Over de auteur... xiii Inleiding... 1 Deel I: Waarom boekhouden? De basis... 5 Hoofdstuk 1: Boekhouden moet je doen... 7 Hoofdstuk 2: Een duik in de basisbegrippen... 17 Hoofdstuk

Nadere informatie

Inhoud in vogelvlucht

Inhoud in vogelvlucht Inhoud in vogelvlucht Over de auteurs... xix Inleiding... 1 Deel I: Ontdek je financiële dromen en start met plannen... 7 Hoofdstuk 1: Hoe financiële planning je helpt bij het realiseren van je doelen...9

Nadere informatie

Gratis uitgave van PensioenDividend.nl. Elke Maand Dividend. Geniet van een extra maandinkomen zonder de kosten van een dure verzekeraar

Gratis uitgave van PensioenDividend.nl. Elke Maand Dividend. Geniet van een extra maandinkomen zonder de kosten van een dure verzekeraar Gratis uitgave van PensioenDividend.nl Elke Maand Dividend Geniet van een extra maandinkomen zonder de kosten van een dure verzekeraar Droomt u ook wel eens van een extra maandinkomen en dat zonder daar

Nadere informatie

november 2009 INNOVATIEVE PRODUCTEN VOOR DE GRAFISCHE MARKT PREPRESS & SUPPLIES

november 2009 INNOVATIEVE PRODUCTEN VOOR DE GRAFISCHE MARKT PREPRESS & SUPPLIES november 2009 INNOVATIEVE PRODUCTEN VOOR DE GRAFISCHE MARKT PREPRESS & SUPPLIES HEADLINES Oris proofing software voor gestandaardiseerde kleuren Graféno uit Rotterdam werkt binnen de ISO-normen Boom &

Nadere informatie

De Basis voor Succes. Kees van Dijk WebwinkelSucces.nl - De Basis voor Succes 2.0

De Basis voor Succes. Kees van Dijk WebwinkelSucces.nl - De Basis voor Succes 2.0 500,- Cadeau! Omdat je geïnvesteerd hebt in "De Basis voor Succes" wil je waarschijnlijk een webwinkel beginnen of je huidige webwinkel verbeteren. WebwinkelSucces kan je hier extra bij helpen! Wij bouwen

Nadere informatie

Zakelijke. Telefonie. De ontwikkelingen in de telefonie op een rij. Juni 2015

Zakelijke. Telefonie. De ontwikkelingen in de telefonie op een rij. Juni 2015 Zakelijke telefonie De ontwikkelingen in de telefonie op een rij. Juni 2015 zetacom.nl 02 Zakelijke telefonie De ontwikkelingen in de telefonie op een rijtje. Welke keuze heb ik? Bij zakelijke telefonie

Nadere informatie

Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk

Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk 2014 Rose Jansen Create Beste ambitieuze therapeut, Hoe zorg je als therapeut voor een succesvolle, welvarende praktijk? Ik kan je 1 ding vertellen: gewoon

Nadere informatie

o Gericht op verleden o Focus op oordelen o Eenrichtingsverkeer o Passieve bijdrage van de medewerker o Gericht op formele consequenties

o Gericht op verleden o Focus op oordelen o Eenrichtingsverkeer o Passieve bijdrage van de medewerker o Gericht op formele consequenties Het zorgen voor een goede basis. Elk bedrijf wil een goed resultaat halen. Dat lukt beter als u regelmatig met uw medewerkers bespreekt hoe het gaat, hoe dingen beter zouden kunnen en wat daarvoor nodig

Nadere informatie

Wat elke ondernemer minimaal MOET weten over investeren en winst omdat niemand zijn geld door het toilet spoelt of in de vuilnisbak gooit. Toch?

Wat elke ondernemer minimaal MOET weten over investeren en winst omdat niemand zijn geld door het toilet spoelt of in de vuilnisbak gooit. Toch? Wat elke ondernemer minimaal MOET weten over investeren en winst omdat niemand zijn geld door het toilet spoelt of in de vuilnisbak gooit. Toch? Snap binnen 2 uur de belangrijkste financiële begrippen:

Nadere informatie

Rapport Biebpanel. 2014 Tabellenbijlage. Meting 1 tarieven en leenvoorwaarden. Westfriese Bibliotheken

Rapport Biebpanel. 2014 Tabellenbijlage. Meting 1 tarieven en leenvoorwaarden. Westfriese Bibliotheken Rapport Biebpanel 204 Tabellenbijlage Meting tarieven en leenvoorwaarden Westfriese Bibliotheken April 204 Welk type abonnement heeft u? Anders, namelijk... Comfort had ik; inmiddels opgezegd geen Geen

Nadere informatie

Zoekmachine optimalisatie Een overzicht SEOcenter.nl 2011

Zoekmachine optimalisatie Een overzicht SEOcenter.nl 2011 Zoekmachine optimalisatie Een overzicht SEOcenter.nl 2011 Beste lezer, In dit E-book vindt u een aantal van de gepubliceerde artikelen van SEOcenter.nl uit het jaar 2010. Deze artikelen zijn op logische

Nadere informatie

De Klant. HRD: verandermanagers bij klantgerichtheid of buiten spel? Hoe vind je de verborgen klantvraag? De (interne) klant centraal

De Klant. HRD: verandermanagers bij klantgerichtheid of buiten spel? Hoe vind je de verborgen klantvraag? De (interne) klant centraal Thema de klant Thema Hoe vind je de verborgen klantvraag? De Klant HRD: verandermanagers bij klantgerichtheid of buiten spel? De (interne) klant centraal Intro Feike Cats Beginnen in de top van de organisatie

Nadere informatie

3. uitleg geven en helpen 4. toezenden van informatie via post, fax en e-mail. 5. verkoop van verlengde garantie 6. reparaties na de garantieperiode

3. uitleg geven en helpen 4. toezenden van informatie via post, fax en e-mail. 5. verkoop van verlengde garantie 6. reparaties na de garantieperiode Klantenservice Inleiding Klantenservice is een zeer brede omschrijving van alles wat je voor de klant doet naast de directe levering of de dienst zelf. Vooral op de commerciële binnendienst zul je een

Nadere informatie

Presenteren met Plezier

Presenteren met Plezier E-book Presenteren met Plezier ~ www.j-dl.nl ~ janssen@j-dl.nl Andalusië/Nijmegen juli 2011 Presenteren met Plezier het e- book met de 14 gouden tips! Rob Janssen Inleiding Ken je dat? Je bereidt een presentatie

Nadere informatie

Bob Bron, Algemeen directeur Xtandit. Vertrouwen in elkaar moet gekoesterd worden. Daarom zitten wij er bovenop.

Bob Bron, Algemeen directeur Xtandit. Vertrouwen in elkaar moet gekoesterd worden. Daarom zitten wij er bovenop. Inhoudsopgave: Pagina 9 Pagina 11 Pagina 13 Pagina 14 Pagina 15 Pagina 17 Pagina 20 Pagina 21 Pagina 23 Pagina 25 Pagina 27 Pagina 29 Pagina 31 Pagina 33 Pagina 34 Pagina 35 Xtandit. We zitten er bovenop

Nadere informatie

Leuk dat je dit e-book wilt gaan lezen!

Leuk dat je dit e-book wilt gaan lezen! 2013 Stephan van der Toom www.cashflowclub.nl Inleiding Leuk dat je dit e-book wilt gaan lezen! Veel mensen zijn super geïnspireerd door de boeken en presentaties van Robert Kiyosaki. Toch lopen veel mensen

Nadere informatie

VERKOPEN ZONDER TE VERKOPEN

VERKOPEN ZONDER TE VERKOPEN INTRODUCTIE... 5 MINDSET ALS BASIS VOOR SUCCES... 6 DE MEEST VOORKOMENDE ANDERE WERKZAAMHEDEN VAN ONDERNEMERS:... 6 UITSTELGEDRAG... 7 STARTEN MAAR SNEL WEER AFHAKEN... 8 HET GEVAAR VAN UITSTELGEDRAG...

Nadere informatie

Beginpagina. Sparen. Spaarvormen

Beginpagina. Sparen. Spaarvormen Beginpagina Sparen is niets nieuws. Mensen sparen al eeuwen lang voor verschillende doeleinden. Toch is een leidraad binnen de wereld van het sparen ongetwijfeld welkom. Op spaarkennis.nl geven we graag

Nadere informatie

Project-based Selling (PBS)

Project-based Selling (PBS) Verkopers weten voortaan precies wat ze moeten doen in het gehele verkoopproces. Project-based Selling (PBS) Voordelen van projectmatig verkopen. Whitepaper: Projectmatig verkopen verhoogt de conversie

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Pagina 9 Pagina 11 Pagina 13 Pagina 14 Pagina 15 Pagina 17 Pagina 20 Pagina 21 Pagina 23 Pagina 25 Pagina 27 Pagina 29 Pagina 31 Pagina 33 Pagina 34 Pagina 35 Xtandit. We zitten er bovenop

Nadere informatie

http://www.edusom.nl Sterlessen Les 6. Een hypotheek aanvragen

http://www.edusom.nl Sterlessen Les 6. Een hypotheek aanvragen http://www.edusom.nl Sterlessen Les 6. Een hypotheek aanvragen Pedro wil een huis kopen. Hij heeft drie offertes voor een hypotheek. Hij praat met zijn taalmaatje over hoe hij de offertes het beste kan

Nadere informatie

Miljonair VorBeginers

Miljonair VorBeginers Miljonair VorBeginers Door:Tom DingjanenEduardKelderhuis Dit is een uitgave van Avantix SARL. Copyright Avantix SARL 2011 Grand Rue 60 L 1660 Luxembourg Company Register B-90.853 Auteurs: Tom Dingjan &

Nadere informatie

lage rente geld lenen

lage rente geld lenen lage rente geld lenen Aan een lage rente geld lenen, is dat niet wat we allemaal willen? U zou maar gek zijn om voor een hoge rente te kiezen en u blauw te betalen als het ook met een lage rente kan. Toch

Nadere informatie

het blijft je vader of moeder opgroeien met een ouder getroffen door een beroerte

het blijft je vader of moeder opgroeien met een ouder getroffen door een beroerte het blijft je vader of moeder opgroeien met een ouder getroffen door een beroerte CVA Cerebro Vasculair Accident (CVA) is de medische term voor een ongeluk in de vaten van de hersenen. In het dagelijks

Nadere informatie