Windows Defender downloaden

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Windows Defender downloaden"

Transcriptie

1 142 Windows XP onderhoud en beveiliging voor senioren Windows Defender downloaden Windows Defender is een programma waarmee u o.a. spyware kunt opsporen en verwijderen. Dit Engelstalige programma wordt door kenners als een van de betere programma s op dit gebied beschouwd. Om die reden wordt het in dit boek behandeld. Op bladzijde 169 vindt u een lijst met de vertaling van de Engelse termen die in het programma voorkomen. Handig voor als u even wilt nakijken wat een bepaald woord betekent. De bètaversie van Windows Defender voor thuisgebruikers wordt aangeboden in de vorm van freeware. Het programma Windows Defender kunt u dus gratis downloaden vanaf de website van Microsoft, de aanbieder van dit programma. Let op! De downloadprocedure en de installatieprocedure kunnen mogelijk op uw pc afwijken van wat u in de schermafbeeldingen van dit hoofdstuk ziet. Microsoft werkt de downloadpagina s en de bètaversie van Windows Defender namelijk regelmatig bij. Ook als u eerder een anti-spywareprogramma van Microsoft heeft gebruikt, is dit mogelijk van invloed op de vensters die verschijnen. Start Internet Explorer 4 en maak verbinding met het internet 5 Klik in het vakje achter Nu gaat u het webadres typen. Let er op dat u geen typefouten maakt! Typ: netherlands/ thuisgebruikers/ beveiliging/ antispyware/ antispywarebeta. aspx Druk op

2 Hoofdstuk 2 Bestrijding virussen en spyware 143 U ziet nu de pagina op de website van Microsoft waar u het programma kunt downloaden: Help! Venster ziet er anders uit! Webpagina s worden vaak gewijzigd. Mogelijk ziet deze pagina er nu anders uit. Zoek in dat geval op de pagina naar een hyperlink die verwijst naar Windows Defender. Kunt u niets vinden? Typ dan in het zoekvakje rechtsboven in het venster de zoekterm Windows Defender en klik daarna op : U kunt deze zoekterm ook typen in het zoekvakje op In de zoekresultaten kunt u vervolgens een pagina kiezen waar u Windows Defender kunt downloaden. Als u de juiste pagina van Windows Defender heeft gevonden:

3 144 Windows XP onderhoud en beveiliging voor senioren U ziet een Engelstalige webpagina. In de meeste gevallen wordt nu gevraagd om uw Windows-versie te laten valideren. Dat betekent dat gecontroleerd wordt of u beschikt over een legale Windows-versie. naast uw verbindingssnelheid Als uw Windows-versie nog niet is gevalideerd, wordt in een apart venstertje gevraagd om voor dit doel speciale software te installeren: De software heeft even tijd nodig voor de validatieprocedure.

4 Hoofdstuk 2 Bestrijding virussen en spyware 145 Na het valideren van uw Windows-versie, verschijnt deze webpagina: Nu kunt u Windows Defender downloaden: Selecteer uw verbindingssnelheid Na die keuze ziet u hoe lang het downloaden zal duren. Er verschijnt een waarschuwingsvenster: U kunt nu kiezen waar u Windows Defender wilt opslaan. U kiest voor opslaan op het Bureaublad: Het Bureaublad is geselecteerd:

5 146 Windows XP onderhoud en beveiliging voor senioren Windows Defender wordt nu gedownload. In dit venster kunt u de voortgang volgen: Als het downloaden is voltooid: Sluit Internet Explorer af 7 en verbreek (zo nodig) de verbinding 8 Windows Defender installeren Windows Defender is nu op het Bureaublad van uw computer opgeslagen. U ziet het pictogram van het downloadbestand ergens op uw Bureaublad staan. Om er mee te kunnen werken, moet u het programma eerst installeren: Dubbelklik op

6 Hoofdstuk 2 Bestrijding virussen en spyware 147 U ziet nu een waarschuwingsvenster: Het Engelstalige installatieprogramma voor Windows Defender verschijnt: Klik een rondje voor

7 148 Windows XP onderhoud en beveiliging voor senioren Klik een rondje voor De keuze om het volledige programma compleet te installeren, is al actief:

8 Hoofdstuk 2 Bestrijding virussen en spyware 149 Windows Defender wordt geïnstalleerd. U kunt de voortgang in dit venster volgen: Als de installatie is voltooid, verschijnt dit venster: Klik het vinkje weg voor De Engelstalige versie van Windows Defender is nu op uw computer geïnstalleerd. Het gedownloade bestand op het Bureaublad heeft u niet meer nodig. Dat kunt u verwijderen.

9 150 Windows XP onderhoud en beveiliging voor senioren Klik met de rechtermuisknop op Nu verschijnt een menu: Het downloadbestand zal nu verwijderd worden. Windows Defender starten U gaat Windows Defender starten: Wijs aan Ergens in uw programmalijst staat :

10 Hoofdstuk 2 Bestrijding virussen en spyware 151 Het startvenster van Windows Defender verschijnt: Daarin staat een waarschuwing dat de spywaredefinities al een aantal dagen niet zijn geüpdatet: Nu wordt er contact gemaakt met internet. Maak - indien nodig - verbinding met het internet 5 Rechts onderin het beeldscherm verschijnt een tekstballon waarin gemeld wordt dat Windows Defender verbinding maakt met internet: Als de nieuwste spywaredefinities zijn binnengehaald, wordt dat gemeld in dezelfde ballon:

11 152 Windows XP onderhoud en beveiliging voor senioren Daarna ziet u dit venster: Tip Woordenlijst Engels-Nederlands Het programma Windows Defender is Engelstalig. Op blz. 169 vindt u een woordenlijst Engels-Nederlands waarin de belangrijkste termen zijn opgenomen. Scannen van uw computer U gaat het programma laten controleren of er spyware aanwezig is op uw computer: U ziet dat er nog geen scan gemaakt is: U gaat een quick scan (snelle scan) laten doen. Dat betekent dat alleen de belangrijkste zaken worden gecontroleerd:

12 Hoofdstuk 2 Bestrijding virussen en spyware 153 De quick scan wordt direct gestart. Als u zou willen stoppen met scannen, kunt u klikken op de knop. U kunt de voortgang van het scannen in het venster volgen: U ziet de starttijd en de verstreken tijd: Het aantal objecten dat al is gescand en de naam van het object dat op dit moment gescand wordt: Scanresultaat bekijken Als de scan afgerond is, kunt u het resultaat bekijken: Als er niets wordt gevonden, ziet u dit venster: Aangegeven wordt dat er geen ongewenste of schadelijke programma s zijn gevonden: Als dit venster op uw pc verschijnt, hoeft u niets te doen. U kunt de volgende paragrafen niet uitvoeren maar wel gewoon doorlezen.

13 154 Windows XP onderhoud en beveiliging voor senioren Als er wel iets gevonden wordt, ziet u dit venster: Aangegeven wordt dat er mogelijk ongewenste items gevonden zijn. Ook het risico wordt aangegeven. In dit voorbeeld is dat medium/low. Geen enorm gevaarlijk bestanden dus. U gaat bekijken om welke items het gaat: In dit voorbeeld zijn twee items gevonden: Van een geselecteerd item wordt uitgebreid informatie gegeven: In die informatie wordt een beschrijving (description) van het item gegeven en Microsoft geeft een advies over wat u hiermee het beste kunt doen. Daaronder wordt weergegeven waar het item gevonden is op de vaste schijf. Soms staat helemaal onderaan de beschrijving ook een hyperlink naar een webpagina van Microsoft waar meer informatie over dit item wordt gegeven.

14 Hoofdstuk 2 Bestrijding virussen en spyware 155 Gevonden items verwijderen, negeren of toestaan Als een item geselecteerd is, kunt u de gewenste actie kiezen: naast U ziet een lijstje met mogelijke acties voor dit item: Dit zijn de keuzes die u kunt maken: De actie Ignore (negeren) kiest u als u zeker weet dat u het item wilt behouden. Als u dit selecteert, wordt er niets gedaan met dit item. In Quarantaine plaatsen doet u als u twijfelt over dit item. Het item wordt apart gezet maar niet verwijderd. Mocht later blijken dat u dit bestand of programmaatje toch nodig heeft, dan kunt u het nog terugzetten. Met de keuze Remove (verwijderen) wordt het item verwijderd van de vaste schijf. De keuze Always allow (altijd toestaan) maakt u als u het item kent en zeker weet dat u dit altijd wilt toestaan. Bij een volgende scan zal dit item niet meer getoond worden. Als er op uw computer items gevonden zijn, kunt u nu kiezen wat u er mee wilt laten doen. Als u twijfelt, kunt u bij de informatie eronder kijken of er een hyperlink naar meer informatie op de Microsoft-website staat. Als daar geen hyperlink staat en u wilt toch meer weten over dit item, dan kunt u op internet meer informatie zoeken. Bijvoorbeeld via de Google-zoekmachine (

15 156 Windows XP onderhoud en beveiliging voor senioren In dit voorbeeld is voor het eerste item de actie gekozen: het volgende item Als een item is geselecteerd, kunt u een actie kiezen. In dit voorbeeld wordt voor in quarantaine plaatsen gekozen: naast U kunt op uw eigen pc natuurlijk andere keuzes maken. Bekijk de gevonden items op uw pc en selecteer de gewenste acties

16 Hoofdstuk 2 Bestrijding virussen en spyware 157 De geselecteerde acties laat u als volgt uitvoeren: Wilt u toch liever alle items in één keer verwijderen, dan klikt u op de knop. Windows Defender heeft uw opdracht uitgevoerd. Dat kunt u zien aan de melding onder het kopje Status U gaat nu terug naar het vorige venster: : In het venster Scan Results (scan resultaten) worden nu geen items meer getoond:

17 158 Windows XP onderhoud en beveiliging voor senioren Quarantaine-item terugzetten of verwijderen Een item dat u in quarantaine heeft geplaatst, kunt u nog terugzetten als u erachter komt dat u het toch nodig heeft. Dat gaat als volgt: In het venster History (geschiedenis) worden alle ooit gevonden items en de gekozen acties weergegeven: In het volgende venster ziet u het item dat in quarantaine is geplaatst. U gaat even bekijken wat u daarmee zou kunnen doen.

18 Hoofdstuk 2 Bestrijding virussen en spyware 159 Als u een item zou willen terugzetten, kunt u een vinkje ervoor klikken en daarna op de knop klikken. Wilt u het aangevinkte item verwijderen, dan klikt u op de knop. Wilt u alle items in dit venster verwijderen dan klikt u op. U kunt er ook voor kiezen om het item in quarantaine te laten staan zoals in dit voorbeeld. In dat geval hoeft u nu niets te doen. Het Tools-venster U kunt Windows Defender naar uw eigen wens instellen. Dat doet u in het Toolsvenster.

19 160 Windows XP onderhoud en beveiliging voor senioren U ziet het Tools-venster: Vanuit dit venster kunt u rechtstreeks naar het quarantaine-overzicht: Of naar het overzicht van items die u heeft toegestaan: U gaat de instellingen van Windows Defender bekijken: In het volgende venster kunt u zelf de gewenste scanopties instellen: Standaardinstelling is dat er dagelijks om 2.00 uur een snelle scan (quick scan) wordt gemaakt: Voorafgaand aan de scan wordt op updates gecontroleerd: Voor de gevonden items kan van laag tot hoog risico de gewenste actie worden aangegeven:

20 Hoofdstuk 2 Bestrijding virussen en spyware 161 Onderaan in dit venster worden meer instellingen getoond: Sleep de schuifbalk een stukje naar beneden U ziet nu de instellingen onder het kopje Real-time Protection options: Real-time protection betekent dat Windows Defender tijden het surfen over internet alle activiteiten constant in de gaten houdt. Pogingen om spyware op uw pc te zetten, zullen geblokkeerd worden. U krijgt daarvan een melding en u kunt vervolgens zelf beslissen of u dit wilt toestaan of niet. U kunt het beste alle standaardvinkjes bij Real-time protection zo laten staan. Sleep de schuifbalk helemaal naar beneden De onderste instellingen zijn van belang voor de Administrator (beheerder) van de computer: Ook daar hoeft u niets te wijzigen.

21 162 Windows XP onderhoud en beveiliging voor senioren U kunt natuurlijk zelf besluiten om enkele instellingen te wijzigen. Misschien wilt u een andere tijd instellen voor de dagelijkse quick scan (snelle scan). Dit is echter niet per se nodig. Als uw computer namelijk niet om 2.00 uur aan staat, zal de scan plaatsvinden op het moment dat u de pc aan zet. U kunt eventueel deze instelling aanpassen als u niet tevreden bent over de standaardinstellingen: Pas indien gewenst de instellingen op uw pc aan en leg de wijzigingen vast door te klikken op Afsluiten Windows Defender U heeft een aantal mogelijkheden van het programma leren kennen. U kunt het venster van Windows Defender als volgt sluiten: Het programma Windows Defender blijft op de achtergrond actief, ook als u het venster sluit. In de Tips hierna vindt u meer informatie over Windows Defender.

22 Hoofdstuk 2 Bestrijding virussen en spyware 163 Tips Windows Defender Tip Scanopties Voor een snelle, algemene controle van uw systeem, is een quick scan (snelle scan) zoals u in dit hoofdstuk heeft gemaakt, voldoende. U kunt echter ook kiezen voor een full scan (volledige scan) of een custom scan (aangepaste scan). Full scan Met de keuze Full scan (volledige scan) worden alle bestanden en mappen van de computer onderzocht. Afhankelijk van de grootte van de vaste schijf en het aantal bestanden, kan dit enige tijd duren. U start een volledige scan als volgt: naast U ziet een klein menu: Het scannen start direct: Na voltooiing zullen de scanresultaten verschijnen, net zoals bij de quick scan. Vervolgens kunt u zelf aangeven wat u wilt doen met de gevonden items. Als u het scannen wilt stoppen: - Lees verder op de volgende pagina -

23 164 Windows XP onderhoud en beveiliging voor senioren Custom scan Met de keuze Custom scan (aangepaste scan) kunt u zelf kiezen welke onderdelen van uw pc gescand moeten worden. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn als u bestanden op een cd of een USB-stick die u niet helemaal vertrouwd, wilt laten scannen. Of als u verschillende vaste schijven heeft en u wilt er slechts één laten scannen. Een custom scan starten doet u als volgt: naast U ziet een klein menu: Vanuit dit venster kunt u ook kiezen voor een quick scan (snelle scan) of full scan (volledige scan): De keuze actief: is U ziet nu de stations (vaste schijf/schijven, cd-romstations en/of dvd-stations, USBsticks etc.) die op uw pc aanwezig zijn. Dat kunnen op uw pc natuurlijk andere stations zijn dan in dit voorbeeld. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een bepaald onderdeel van de vaste schijf C te laten scannen: naast - Lees verder op de volgende pagina -

24 Hoofdstuk 2 Bestrijding virussen en spyware 165 U ziet nu de inhoud van de vaste schijf C: Klik bijvoorbeeld een vinkje voor Alleen de map op de vaste schijf C zal nu gescand worden. U ziet weer het venster met de scanopties: Nu kunt u de scan laten starten: De geselecteerde map zal nu gescand worden. Na voltooiing zullen de scanresultaten verschijnen, net zoals bij de quick scan. Vervolgens kunt u zelf aangeven wat u wilt doen met de gevonden items. Als u het scannen wilt stoppen: U kunt er ook voor kiezen om alleen de inhoud van een cd of dvd of USB-stick te laten scannen. U selecteert in dat geval de letter van het cd- of dvd-station of de USB-stick. Zo kunt u Windows Defender instellen om alleen datgene te scannen dat u op dat moment nodig vindt.

25 166 Windows XP onderhoud en beveiliging voor senioren Tip Software Explorer Windows Defender biedt de mogelijkheid om diverse software-instellingen op uw computer te controleren. U gaat dat even bekijken: U ziet het Tools-venster: In het volgende venster krijgt u informatie over de programma s die actief zijn op uw computer. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn als u het idee heeft dat er iets aan de hand is op uw pc. Zo kunt u nagaan of er ongewenste programma s zijn gestart. U gaat de programma s bekijken die automatisch gestart worden als u uw pc aanzet: naast U ziet nu een lijst met programma s: Van een geselecteerd programma wordt rechts in het venster informatie weergegeven: - Lees verder op de volgende pagina -

26 Hoofdstuk 2 Bestrijding virussen en spyware 167 U ziet hier een voorbeeld van de informatie die over Windows Defender zelf wordt gegeven U kunt per programma de informatie bekijken In de woordenlijst op blz. 169 vindt u een vertaling van de belangrijkste termen. Software die u niet vertrouwt, kunt u verwijderen uit de lijst programma s die automatisch worden gestart bij het aanzetten van de pc, of uitschakelen. U heeft daarvoor de volgende mogelijkheden: Voor verwijderen selecteert u het programma en vervolgens klikt u op de knop : Wilt u een programma alleen uitschakelen, dan klikt u op de knop : Wilt u dit programma later toch weer inschakelen, dan klikt u op de knop : Behalve de Startup Programs kunt u ook de Currently Running Programs bekijken. Dat zijn programma s die op dit moment actief zijn op uw pc. - Lees verder op de volgende pagina -

27 168 Windows XP onderhoud en beveiliging voor senioren U ziet de lijst met actieve programma s: Wilt u zo n programma beëindigen, dan klikt u op de knop : U ziet daarna het venster Taakbeheer dat elders in dit boek wordt besproken. In dit venster kunt u een programma beëindigen. Zie daarvoor blz Bekijken van de categorieën Network Connected Programs en Winsock Service Providers is alleen nuttig als u precies weet wat dergelijke programma s en toepassingen doen. Let op: Wijzig nooit iets aan instellingen of programma s als u niet precies weet waarvoor het dient. Vraag in dergelijke gevallen altijd assistentie van een meer ervaren computeraar of van uw hardwareleverancier.

28 Hoofdstuk 2 Bestrijding virussen en spyware 169 Tip Er is op het moment van schrijven van dit boek nog geen Nederlandstalige versie beschikbaar van Windows Defender. Hieronder staat de vertaling van termen die u tegenkomt in het programma. Engels acquire allowed always allow apply actions automatic scanning back cancel category check for updates choose classification connect Currently Running Programs custom scan default actions defender definition description detected items digitally signed by disable display name documents and settings enable install file name file path file type finish full scan general settings history home ignore last scan medium/low risk next no unwanted or harmful objects not available Nederlands verkrijgen toegestaan altijd toestaan acties uitvoeren automatisch scannen terug annuleren categorie controleer of er updates beschikbaar zijn kiezen classificatie verbinden programma s die op dit moment actief zijn aangepaste (zelf ingestelde) scan standaard acties verdediger definitie beschrijving gevonden items digitaal ondertekend door uitschakelen weergegeven naam documenten en instellingen inschakelen installeren bestandsnaam bestandslocatie (locatie op vaste schijf) bestandstype afsluiten / voltooien volledige scan algemene instellingen geschiedenis thuis / hier: startvenster negeren laatste scan middel/laag risico volgende geen ongewenste of schadelijke objecten niet beschikbaar

29 170 Windows XP onderhoud en beveiliging voor senioren object publisher quarantaine quarantained items quick scan real time protection remove (all) restore review items detected by scanning save scan scan frequency scan results scan selected drives and folders scanned select select an action software explorer start time statistics status stop scanning succeeded Task Manager time elapsed time of day tools type of scan unwanted items use recommended settings your computer is running normally object (hier: bestand) uitgever (producent) quarantaine (apart zetten) in quarantaine geplaatste items snelle scan (hier:) beveiliging tijdens het surfen verwijderen (alles) herstellen bekijk bij het scannen gevonden items bewaren / opslaan scannen scan frequentie scan resultaten scan geselecteerde stations en mappen gescand selecteren / kiezen een actie kiezen / selecteren programma verkenner starttijd statistieken status (stand van zaken) stop met scannen uitgevoerd Taakbeheer verstreken tijd tijd op de dag gereedschappen type (soort) scan ongewenste items gebruik aanbevolen instellingen uw computer werkt normaal

Windows Defender downloaden

Windows Defender downloaden 142 Windows XP onderhoud en beveiliging voor senioren Windows Defender downloaden Windows Defender is een programma waarmee u o.a. spyware kunt opsporen en verwijderen. Dit programma wordt door kenners

Nadere informatie

Windows Defender. In dit hoofdstuk leert u:

Windows Defender. In dit hoofdstuk leert u: 7 Windows Defender Veel internetgebruikers downloaden wel eens een gratis programma van internet. Vaak realiseren zij zich niet dat sommige programma s onderdelen bevatten die informatie over de gebruikers

Nadere informatie

Norman Ad-Aware SE Plus versie 1.06 Snelle gebruikersgids

Norman Ad-Aware SE Plus versie 1.06 Snelle gebruikersgids Norman Ad-Aware SE Plus versie 1.06 Snelle gebruikersgids Snelle gebruikersgids Norman Ad-Aware 1 2 augustus 2005 Inhoudsopgave: Gebruikersgids Norman Ad-Aware SE Plus... 3 Introductie... 3 Installeren

Nadere informatie

Macrium Reflect Free. Mirror Back-up:

Macrium Reflect Free. Mirror Back-up: Macrium Reflect Free. Mirror Back-up: Een ideaal programma voor een reserve kopie van uw werkende computer is Macrium Reflect Free. Op dit moment nog versie 6 maar op korte termijn verschijnt hiervan de

Nadere informatie

Onderstaand stappenplan hebben wij voor u opgezet om SnelStart eenvoudig te kunnen gebruiken op uw Apple.

Onderstaand stappenplan hebben wij voor u opgezet om SnelStart eenvoudig te kunnen gebruiken op uw Apple. Stappenplan SnelStart op OSX (Apple): Pagina 1 van 23 Onderstaand stappenplan hebben wij voor u opgezet om SnelStart eenvoudig te kunnen gebruiken op uw Apple. Als u de stappen volgt zoals hier aangegeven

Nadere informatie

Handleiding Ad-Aware 2007

Handleiding Ad-Aware 2007 Handleiding Ad-Aware 2007 Dubbelklik het opgeslagen aaw2007exe Website Stap-voor-stap Installatie Het Welkomstvenster opent > klik Next Licentieovereenkomst : vink aan "I accept the licence agreement"

Nadere informatie

1. Beveiligen. In dit hoofdstuk leert u:

1. Beveiligen. In dit hoofdstuk leert u: 15 1. Beveiligen Beveiliging is essentieel voor computers die verbinding maken met internet. Een goed beveiligingssysteem verkleint het risico op virussen of andere schadelijke software op uw computer.

Nadere informatie

Adaware, voor het verwijderen van spyware

Adaware, voor het verwijderen van spyware Adaware, voor het verwijderen van spyware Handleiding van Auteur: CorVerm September 2007 handleiding: Adaware, voor het verwijderen van spyware Ad-Aware 2007 Free is de geheel nieuwe gratis versie van

Nadere informatie

1.15 Eerder opgeslagen bestanden rechtstreeks openen vanuit het menu Start

1.15 Eerder opgeslagen bestanden rechtstreeks openen vanuit het menu Start 1.15 Eerder opgeslagen bestanden rechtstreeks openen vanuit het menu Start Als u een eerder opgeslagen bestand wilt openen, kunt u dat ook direct vanuit het menu Start openen met de Jump Lists. Dit werkt

Nadere informatie

Virusscanner MS Security Essentials (gratis, en in het Nederlands!)

Virusscanner MS Security Essentials (gratis, en in het Nederlands!) Virusscanner MS Security Essentials (gratis, en in het Nederlands!) Installatie en adviezen Download de juiste versie van MS Security Essentials. (Er zijn 3 soorten, t.w. Windows XP 32-bit en Windows Vista/Windows

Nadere informatie

Windows Live OneCare downloaden en installeren

Windows Live OneCare downloaden en installeren 1 Windows Live OneCare downloaden en installeren Als u geen antivirusprogramma op uw computer heeft geïnstalleerd, is uw computer in gevaar. Ook als de licentie van uw huidige antivirusprogramma verlopen

Nadere informatie

U gaat naar de site van Dropbox. Klik nu op de grote knop Download Dropbox.

U gaat naar de site van Dropbox. Klik nu op de grote knop Download Dropbox. Dropbox Weg met USB-sticks, leve Dropbox! Met het programma wisselt u eenvoudig bestanden (foto's, documenten, muziek) uit tussen verschillende gebruikers en apparaten. Stap 1: Downloaden Klik hierboven

Nadere informatie

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave Handleiding Telewerken met Windows Inhoudsopgave Inleiding Systeemvereisten Software installatie Inloggen op de portal Problemen voorkomen Probleemoplossingen Inleiding Voor medewerkers van de GGD is het

Nadere informatie

HANDLEIDING INLOGGEN OP HDN.NL VERSIE 1.4

HANDLEIDING INLOGGEN OP HDN.NL VERSIE 1.4 HANDLEIDING INLOGGEN OP HDN.NL VERSIE 1.4 1 INLEIDING Om toegang tot de beveiligde persoonlijke omgeving van de HDN website te krijgen (www.hdn.nl), moet uw Internet browser voorzien zijn van een HDN certificaat.

Nadere informatie

Priva Blue ID Network scanner / Syslog Tool

Priva Blue ID Network scanner / Syslog Tool Priva Blue ID Network scanner / Syslog Tool Versie 1.3.15.0 Bladzijde 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie:... 3 Systeemeisen:... 4 Installeren op een SX100:... 5 De Werking:... 6 Scannen van

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Handleiding voor het downloaden en installeren van

Handleiding voor het downloaden en installeren van Handleiding voor het downloaden en installeren van i-link Software Handleiding software i-link ver-1.0 Inhoudsopgave: Hoofdstuk 1 Downloaden van i-link Software met Windows XP of Windows Vista pagina 3

Nadere informatie

Installatiehandleiding bij overzetten op nieuwe computer

Installatiehandleiding bij overzetten op nieuwe computer Installatiehandleiding bij overzetten op nieuwe computer Dit stappenplan kunt u gebruiken als u een nieuwe computer heeft aangeschaft om een oude computer te vervangen. Er is een ander document voor de

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Windows. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Windows. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Systeemeisen 4 2.2 Downloaden van software 4 2.3 Installeren van de software

Nadere informatie

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows DUO 137/Versie 1.7 26 juni 2014 Inhoud 1. INLEIDING 3 2. VOORBEREIDING 4 3. DOWNLOADEN VAN HET BEVEILIGINGSCERTIFICAAT 5 3.1 DOWNLOADEN MET INTERNET

Nadere informatie

Overzicht van opties voor service en ondersteuning

Overzicht van opties voor service en ondersteuning Overzicht van opties voor service en ondersteuning QuickRestore Met Compaq QuickRestore kunt u uw systeem op elk gewenst moment terugzetten. QuickRestore biedt vijf typen opties voor terugzetten, die in

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 9 Nieuwsbrief 9 Introductie Visual Steps 10 Wat heeft u nodig 11 De website bij het boek 11 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 9 Nieuwsbrief 9 Introductie Visual Steps 10 Wat heeft u nodig 11 De website bij het boek 11 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 9 Nieuwsbrief... 9 Introductie Visual Steps... 10 Wat heeft u nodig... 11 De website bij het boek... 11 Hoe werkt u met dit boek?... 12 Uw voorkennis... 13 Toets uw kennis...

Nadere informatie

Handleiding FileZilla

Handleiding FileZilla Handleiding FileZilla Deze handleiding beschrijft de installatie en configuratie van FileZilla. Met dit programma is het mogelijk om bestanden van uw computer te verplaatsen naar een zogeheten (web)server.

Nadere informatie

DuboCalc 4.0. Installatie instructie

DuboCalc 4.0. Installatie instructie DuboCalc 4.0 Installatie instructie Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 2 Verwijderen bestaande installaties... 3 3 Installatie DuboCalc Project... 4 4 Foutmeldingen... 8 1 DuboCalc Project 2.2 Installatie

Nadere informatie

1. Installatie nieuwe plug-in

1. Installatie nieuwe plug-in stappenplan irekeningen iregistratie - iboekhouding: Spoon opstartproblemen oplossen g e b r u i k e r s aug. 2015 De modules irekeningen, iregistratie en iboekhouding maken gebruik van een plug-in om

Nadere informatie

Installeren van het programma Shop Pro

Installeren van het programma Shop Pro Installeren van het programma Shop Pro HET PROGRAMMA WERKT MOMENTEEL NOG NIET ONDER MS VISTA. GEBRUIK BINNEN EEN VIRTUELE MACHINE OP EEN VISTA-COMPUTER WORDT NOG UITGETEST. Deze handleiding met eventuele

Nadere informatie

Veiligheid en privacy met Microsoft AntiSpyware

Veiligheid en privacy met Microsoft AntiSpyware Veiligheid en privacy met Microsoft AntiSpyware Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2006 Visual Steps B.V. Opmaak/redactie: Marleen Vermeij Eindredactie: Ria Beentjes Tweede druk:

Nadere informatie

Let op! Bij u kan een ander update-versienummer staan. Er komen voortdurend nieuwe updates uit die worden doorgenummerd.

Let op! Bij u kan een ander update-versienummer staan. Er komen voortdurend nieuwe updates uit die worden doorgenummerd. Hoofdstuk 1 Installeren van Pinnacle Studio Omdat u zich al heeft geregistreerd, wordt nu automatisch gemeld dat er een update beschikbaar is: Aanbevolen wordt om deze update direct na te installeren.

Nadere informatie

Installatiehandleiding Albupad

Installatiehandleiding Albupad Installatiehandleiding Albupad Door de steeds zwaardere beveiliging van internetbrowsers en Windows kan het installeren van Albupad helaas soms een ware uitdaging zijn. In dit artikel wordt stap voor stap

Nadere informatie

Handleiding afdrukken rotariaat CAMPUS NOORD 01-10-2012. Informaticadienst Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. Kevin Baert Loes Casteleyn Michiel Seys

Handleiding afdrukken rotariaat CAMPUS NOORD 01-10-2012. Informaticadienst Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. Kevin Baert Loes Casteleyn Michiel Seys Handleiding afdrukken rotariaat CAMPUS NOORD 01-10-2012 Informaticadienst Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. Kevin Baert Loes Casteleyn Michiel Seys 0. Inhoudsopgave 0. Inhoudsopgave... 3 1. Installatie

Nadere informatie

3. Zoeken naar informatie ... 4. Surfen op internet met de app Internet Explorer 99... 5. Werken met e-mail 109 ...

3. Zoeken naar informatie ... 4. Surfen op internet met de app Internet Explorer 99... 5. Werken met e-mail 109 ... Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Uw voorkennis... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

2. Back-uppen. In dit hoofdstuk leert u het volgende:

2. Back-uppen. In dit hoofdstuk leert u het volgende: 45 2. Back-uppen Wie werkt op de computer, zal vroeg of laat ook belangrijke gegevens op de vaste schijf opslaan. U kunt dan denken aan financiële gegevens of belangrijke documenten, maar ook aan video

Nadere informatie

Deze procedure beschrijft de handelingen die verricht moeten worden voor het verbinden van uw laptop met het wireless netwerk van de HU

Deze procedure beschrijft de handelingen die verricht moeten worden voor het verbinden van uw laptop met het wireless netwerk van de HU Inleiding Deze procedure beschrijft de handelingen die verricht moeten worden voor het verbinden van uw laptop met het wireless netwerk van de HU Doel Het doel van deze instructie is inzicht te geven in

Nadere informatie

Installatiehandleiding KIK-Lokaal

Installatiehandleiding KIK-Lokaal Installatiehandleiding KIK-Lokaal Vragen over KIK? KIK@KADASTER.NL (088) 183 55 00 WWW.KADASTER.NL/KIK In deze handleiding wordt beschreven aan welke systeemeisen uw PC dient te voldoen en welke handelingen

Nadere informatie

Installatie van sqlserver

Installatie van sqlserver Installatie van sqlserver Download SQLserver 2005 Express basis van de website van 2work: www.2work.nl, tabblad downloads; beveiligde zone. De inlog gegevens kunnen via de helpdesk aangevraagd worden.

Nadere informatie

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen Introductie QSIT Owncloud is de hollandse en 100% privacy-veilige variant van Dropbox of Google Drive. Het stelt u in staat om vanaf elk apparaat aan dezelfde bestanden te werken. Omdat wij onze servers

Nadere informatie

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows Vista)

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows Vista) Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows Vista) Werk je met Windows Vista? Je kunt eenvoudig een upgrade naar Windows 7 uitvoeren. Bij een upgrade blijven de bestaande gegevens en programma

Nadere informatie

Startersgids. Nero BackItUp. Ahead Software AG

Startersgids. Nero BackItUp. Ahead Software AG Startersgids Nero BackItUp Ahead Software AG Informatie over copyright en handelsmerken De gebruikershandleiding bij Nero BackItUp en de inhoud hiervan zijn beschermd door midddel van copyright en zijn

Nadere informatie

Handleiding Opslag Online Client voor Windows. Versie maart 2015

Handleiding Opslag Online Client voor Windows. Versie maart 2015 Handleiding Opslag Online Client voor Windows Versie maart 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Systeemeisen 4 2.2 Downloaden van de software 4 2.3 Installeren van

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 12 Uw voorkennis... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 De website bij het boek... 15 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Handleiding Sportlink Club

Handleiding Sportlink Club Handleiding Sportlink Club Dit document is automatisch gegenereerd. We raden u aan de handleiding online te raadplegen via www.sportlinkclub.nl/support. 1. Installatiehandleiding.........................................................................................

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Datum: 17-10-2010 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 2 Het programma downloaden.... 3 Het programma downloaden... 4 De installatie van het programma... 6 Het

Nadere informatie

3. Video, DVD en radio

3. Video, DVD en radio 77 3. Video, DVD en radio Windows Media Player 11 kan voor meer gebruikt worden dan het beluisteren van muziek. Ook voor het bekijken van videofilmpjes is het programma zeer geschikt. Met Windows Media

Nadere informatie

Installatie SQL Server 2014

Installatie SQL Server 2014 Installatie SQL Server 2014 Download de SQL Server Express net advanced Services van de website: https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=42299 klik op Download. Als u een 64 bit variant

Nadere informatie

Macrium Reflect V4.2 Handleiding

Macrium Reflect V4.2 Handleiding Macrium Reflect V4.2 Handleiding Met Macrium Reflect kunt u een Image (kopie) maken van de C: schijf, waarmee, u na computerproblemen binnen tien minuten weer een goed werkende PC kunt hebben. Ga naar:

Nadere informatie

Mappen en bestanden. In dit hoofdstuk leert u het volgende:

Mappen en bestanden. In dit hoofdstuk leert u het volgende: Mappen en bestanden 1 Mappen en bestanden Een bestand is een verzamelnaam voor teksten, tekeningen of programma s. Alles wat op de vaste schijf van uw computer staat, is een bestand. Op een vaste schijf

Nadere informatie

2.8 Achtergrondinformatie... 67 2.9 Tips... 68

2.8 Achtergrondinformatie... 67 2.9 Tips... 68 Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 Uw voorkennis... 16 Hoe werkt u met dit boek?... 17 De volgorde van lezen... 18 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 HANDLEIDING VIEW DESKTOP Document: Auteur: Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 Handleiding VIEW Desktop M. Huibers P. de Gooijer Inleiding Het Hoornbeeck College en Van Lodenstein maakt gebruik van VMware View.

Nadere informatie

1. Installatie DCElektro Studentversie 2008.05

1. Installatie DCElektro Studentversie 2008.05 1. Installatie DCElektro Studentversie 2008.05 DesignCAD versie 18 en Studentversie DCElektro downloaden. ------------------------------------------------------------------------------------- Volgende

Nadere informatie

3.12 Zoeken op een pagina door Internet Explorer

3.12 Zoeken op een pagina door Internet Explorer 108 Basisboek Internet en e-mail met Windows XP 3.12 Zoeken op een pagina door Internet Explorer Soms heeft een webpagina zoveel tekst dat u uw trefwoord niet terugvindt. Dan kunt u een handig trucje gebruiken.

Nadere informatie

Hoe download en installeer ik de software 15.2? Lees voordat u begint dit document volledig door en sluit alle programma s af.

Hoe download en installeer ik de software 15.2? Lees voordat u begint dit document volledig door en sluit alle programma s af. Hoe download en installeer ik de software 15.2? Lees voordat u begint dit document volledig door en sluit alle programma s af. Let op! Als u nog offertes hebt opgeslagen in CBS 14.2, kunt u deze alleen

Nadere informatie

Handleiding voor het installeren van en werken met Skype

Handleiding voor het installeren van en werken met Skype Handleiding voor het installeren van en werken met Skype 1 Inhoudsopgave: Wat is Skype?... 3 Systeem-eisen Skype... 3 Skype installeren... 4 Skype account aanmaken... 7 Werken met Skype... 10 Skype verwijderen...

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1220726

Uw gebruiksaanwijzing. NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1220726 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 in de gebruikershandleiding

Nadere informatie

LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY GEBRUIKSAANWIJZING

LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY GEBRUIKSAANWIJZING LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY DOWNLOADER Versie 1.1 GEBRUIKSAANWIJZING Inleiding Deze software Kan controleren of er nieuwe versies zijn van de gebruikte software. Indien er een nieuwe versie is,

Nadere informatie

Windows Update. PC'S ONDERHOUDEN & UPGRADEN Windows bijwerken

Windows Update. PC'S ONDERHOUDEN & UPGRADEN Windows bijwerken 2 Windows bijwerken Windows Update Microsoft heeft voor haar Windows-klanten een uitstekende service op internet staan: de website Windows Update. Op deze website kunt u eenvoudig aan de meest recente

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 12 Uw voorkennis... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 De website bij het boek... 15 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Bestanden die veel geheugenruimte innemen kun je verkleinen door ze te comprimeren (zippen). Gezipte bestanden zijn een stuk kleiner.

Bestanden die veel geheugenruimte innemen kun je verkleinen door ze te comprimeren (zippen). Gezipte bestanden zijn een stuk kleiner. SAMENVATTING HOOFDSTUK 8 Zippen Bestanden die veel geheugenruimte innemen kun je verkleinen door ze te comprimeren (zippen). Gezipte bestanden zijn een stuk kleiner. Geselecteerde bestanden of mappen kun

Nadere informatie

2. Albelli Fotoboeken gebruiken

2. Albelli Fotoboeken gebruiken 19 2. Albelli Fotoboeken gebruiken Albelli Fotoboeken is een gebruiksvriendelijk programma waarmee u gemakkelijk foto s en tekst aan uw boek kunt toevoegen. In dit hoofdstuk leert u de basishandelingen

Nadere informatie

Installatie Mplus Touch Screen Kassa

Installatie Mplus Touch Screen Kassa Installatie Mplus Touch Screen Kassa Deze handleiding beschrijft de installatie van Mplus Touch Screen Kassa en de installatie van Mplus Touch Screen Kassa Update. Index Hoofdstuk 1 - Downloaden van de

Nadere informatie

Handleiding harde schijf wissen:

Handleiding harde schijf wissen: Tim de Hoog www.timdehoog.nl v1 Handleiding harde schijf wissen: Tijdens het gebruik van een pc worden er veel gegevens opgeslagen op de harde schijf. Te denken valt aan foto s, documenten, e-mails, films

Nadere informatie

Installatie King Task Centre

Installatie King Task Centre Installatie King Task Centre In deze handleiding wordt beschreven hoe u het King Task Centre moet installeren. Deze handleiding geldt voor zowel een nieuwe installatie, als voor een upgrade van een bestaande

Nadere informatie

7. Muziek-cd s branden met Windows Media Player 10

7. Muziek-cd s branden met Windows Media Player 10 205 7. Muziek-cd s branden met Windows Media Player 10 De laatste jaren wordt de computer steeds vaker gebruikt voor het verzamelen van geluidsbestanden. Ook het downloaden van muziekbestanden vanaf internet

Nadere informatie

Dit aanvullende PDF-bestand is geschikt voor Mac-gebruikers die aan de slag gaan met Picasa.

Dit aanvullende PDF-bestand is geschikt voor Mac-gebruikers die aan de slag gaan met Picasa. 1 Picasa op de Mac Dit aanvullende PDF-bestand is geschikt voor Mac-gebruikers die aan de slag gaan met Picasa. In het boek Digitale fotobewerking met Picasa voor senioren wordt het programma Picasa voor

Nadere informatie

Les 3 De basis (deel 2)

Les 3 De basis (deel 2) Les 3 De basis (deel 2) 3.1 Een Backup maken Uw computer kost je honderden, misschien wel duizenden Euro's, maar toch is dit niet het belangrijkste onderdeel. Je gegevens op je harde schijf zijn dat wel.

Nadere informatie

Virus en malware check handleiding

Virus en malware check handleiding Virus en malware check handleiding Eenmaal per week uitvoeren, of als er een vermoeden van een besmetting is. NB. Het starten van deze software kan wat tijd kosten, daar het uitgebreide programma s zijn.

Nadere informatie

Handleiding. Anti-virus scan met Housecall van TrendMicro

Handleiding. Anti-virus scan met Housecall van TrendMicro VOIP - SOFTWARE - HARDWARE - INTERNET - CONSULTANCY Handleiding Soft Solutions Ruijslaan 49 7003 BD Doetinchem Nederland Telefoon : 0314 36 04 47 Gsm : 06 55 806 940 Handelsreg. Arnhem nr. : 09051259 BTW

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor Mac

Gebruikershandleiding voor Mac Gebruikershandleiding voor Mac Inhoud Aan de slag... 1 Het Mac-hulpprogramma voor opnieuw formatteren gebruiken... 1 De software installeren... 4 Harde schijven veilig uitwerpen... 9 Uw stations beheren...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 11

Nadere informatie

Gratis virusscanner AVG installeren en afstellen

Gratis virusscanner AVG installeren en afstellen Gratis virusscanner AVG installeren en afstellen AVG Anti-Virus Free Edition (inmiddels is ook een Nederlandstalige versie beschikbaar) is een voor thuisgebruik gratis virusscanner en anti-spyware tool,

Nadere informatie

USB 2.0 Deelschakelaar

USB 2.0 Deelschakelaar USB 2.0 Deelschakelaar Gebruikershandleiding Model: DA-70135-1 en DA-70136-1 Aan de slag met de USB 2.0 deelschakelaar Hartelijk dank voor het kiezen van de USB 2.0 deelschakelaar. Vandaag de dag, bevinden

Nadere informatie

Installatie SQL Server 2012

Installatie SQL Server 2012 Installatie SQL Server 2012 Download de SQL Server express net Advanced Services van de website: https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=29062 klik op Download. Als u een 64 bit variant

Nadere informatie

Installatie uitleg van de update van DK7

Installatie uitleg van de update van DK7 Installatie uitleg van de update van DK7 U kunt uw versie van DesignaKnit updaten via http://www.designaknit.nl. Figuur 1 1. Als u de muis aanwijzer boven DK7 update plaatst, kun u zien wat de laatste

Nadere informatie

Voorwoord. Het is niet toegestaan dit document in welke vorm dan ook te delen, door te sturen of aan te passen. Arjan

Voorwoord. Het is niet toegestaan dit document in welke vorm dan ook te delen, door te sturen of aan te passen. Arjan Voorwoord Mensen klagen vaak over de snelheid van hun computer. Dit is het gevolg van het niet systematisch onderhouden ervan. Foto s, video s en programma s worden gedownload, geïnstalleerd en na een

Nadere informatie

Urenregistratie MKB. Installatiehandleiding

Urenregistratie MKB. Installatiehandleiding Urenregistratie MKB Installatiehandleiding Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Easy

Nadere informatie

werken met picasa kort overzicht van de mogelijkheden

werken met picasa kort overzicht van de mogelijkheden werken met picasa kort overzicht van de mogelijkheden Installatie Ga naar http://picasa.google.com (zonder www!) Bekijk even de informatie die hier wordt aangeboden door er op te klikken. Klik daarna op:

Nadere informatie

Ewido Security Suite

Ewido Security Suite Ewido Security Suite 1. Wat Ewido SS is een goede gratis Malware Scanner, Cleaner en Remover voor Trojans, Worms, Dialers, Hijackers, Spyware en Keyloggers. Een goede aanvulling dus op de traditionele

Nadere informatie

Introductie. Norman Ad-Aware Systeem vereisten. Volgorde van te ondernemen stappen

Introductie. Norman Ad-Aware Systeem vereisten. Volgorde van te ondernemen stappen Inhoudsopgave Introductie... 3 Norman Ad-Aware Systeem vereisten... 3 Volgorde van te ondernemen stappen... 3 Norman Ad-Aware Plus Downloaden... 4 Norman Ad-Aware Plus Installeren... 4 Instellingen Norman

Nadere informatie

Backup maken. Backup terugzetten. H O O F D S T U K 4 Backup

Backup maken. Backup terugzetten. H O O F D S T U K 4 Backup H O O F D S T U K 4 Backup Om een goede ondersteuning te leveren is het van cruciaal belang dat de gebruiker regelmatig een backup maakt. Volgens de gebruikersvoorwaarden van de software moet de gebruiker

Nadere informatie

TI 84-plus Software. TI Connect. Downloaden, installeren en gebruiken. Wouter Bailleul

TI 84-plus Software. TI Connect. Downloaden, installeren en gebruiken. Wouter Bailleul TI 84-plus Software TI Connect Downloaden, installeren en gebruiken Wouter Bailleul Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 TI Connect downloaden... 3 TI Connect installeren... 4 TI Connect gebruiken... 5 Verbinding

Nadere informatie

Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows & Mac Versie april 2014

Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows & Mac Versie april 2014 Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows & Mac Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Bestellen van het Internet Veiligheidspakket 4 Hoofdstuk 3. Installatie 9 3.1

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord... 7 Wat doet SeniorWeb?... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek? De schermafbeeldingen...

Inhoudsopgave. Voorwoord... 7 Wat doet SeniorWeb?... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek? De schermafbeeldingen... Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Wat doet SeniorWeb?... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 11 De schermafbeeldingen... 12 1. Starten met Windows 7 13 1.1 Desktopcomputer of laptopcomputer...

Nadere informatie

Eenvoudig een backup van je bestanden maken. G.v.Eijndhoven (7-11-2013) www.gerritentiny.nl

Eenvoudig een backup van je bestanden maken. G.v.Eijndhoven (7-11-2013) www.gerritentiny.nl Eenvoudig een backup van je bestanden maken. G.v.Eijndhoven (7-11-2013) www.gerritentiny.nl Voorwoord... 2 Allway Sync... 2 FreeFileSync... 2 Uitleg Allway Sync.... 3 Wat heb je nodig?... 3 De extra harde

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Toets uw kennis... 8 Voor docenten... 8 Website...

Nadere informatie

Installatie en gebruik muziekprogramma NoteWorthy Composer

Installatie en gebruik muziekprogramma NoteWorthy Composer Installatie en gebruik muziekprogramma NoteWorthy Composer Installatie Onder de link NWC downloaden staat een programma nwcsetup.exe. Dit programma moet geinstalleerd worden op de eigen computer. Ga hiervoor

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Ook daarna is er nog een aantal kleine updates verschenen. Deze updates

Nadere informatie

Installeren van het programma:

Installeren van het programma: Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp.net Datum: 20-2-2011 Inhoudsopgave Installeren van het programma:...3 Configureren van het programma:...7 Mappen aanmaken:...9 Groepen

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 De website bij het boek

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 De website bij het boek Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Hoe werkt u met dit boek?... 7 De website bij het boek... 8 Voor docenten... 8 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Internet Veiligheidspakket van KPN Handleiding Windows XP, Vista, 7,8 Versie 13.04.19

Internet Veiligheidspakket van KPN Handleiding Windows XP, Vista, 7,8 Versie 13.04.19 Internet Veiligheidspakket van KPN Handleiding Windows XP, Vista, 7,8 Versie 13.04.19 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Systeemeisen... 4 3 Installatie... 5 4 Gebruik en instellingen... 12 4.1 Algemeen...

Nadere informatie

VEILIG INTERNET 5 HET PERSPECTIEF PCVO

VEILIG INTERNET 5 HET PERSPECTIEF PCVO VEILIG INTERNET 5 HET PERSPECTIEF PCVO Veilig internet 5 Pagina 1 van 16 INHOUD 5 COMPUTERBEVEILIGING... 2 5.1 Installeer een beveiligingssoftware... 2 5.2 Schakel een firewall in... 3 5.3 Updaten van

Nadere informatie

NB. Indien het een laptop betreft sluit deze dan aan op het stroomnet voor deze vier acties.

NB. Indien het een laptop betreft sluit deze dan aan op het stroomnet voor deze vier acties. Wekelijks onderhoud van Windows. Het is goed gebruik om eens per week wat aan onderhoud te doen, om te voorkomen dat Windows wat trager wordt en om te kijken of er soms ongerechtigheden in de PC geslopen

Nadere informatie

Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0

Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0 Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0 Inhoudsopgave. Over deze handleiding.... 3 Inleiding... 4 1. Installatie Windows XP/Vista/7/2000/2003 of 2008... 5 2. Backupset maken... 11 3. Extra Backupset

Nadere informatie

Installatiehandleiding HDN Certificaat

Installatiehandleiding HDN Certificaat Installatiehandleiding HDN Certificaat HDN Helpdesk T: 0182 750 585 F: 0182 750 599 M: helpdesk@hdn.nl 1 Inhoudsopgave Installatiehandleiding Inleiding - Het HDN certificaat, uw digitale paspoort...3 Hoofdstuk

Nadere informatie

USB NAAR SERIËLE CONVERTER

USB NAAR SERIËLE CONVERTER USB NAAR SERIËLE CONVERTER Snel installatiegids Windows 2000/XP DA-70159 Stap 1: Stap 2: Stap 3: Plaats het CD-stuurprogramma van dit product in de CD-ROM. Sluit het apparaat aan op een vrije USB-poort

Nadere informatie

Nederlands Italiano Español

Nederlands Italiano Español Nederlands Italiano Español Installatie Download Manager Aansluiten op uw PC Opmerking: u moet over de rechten van systeembeheerder beschikken om het programma onder Windows 2000 en XP te installeren.

Nadere informatie

Uw TOSHIBA Windows -pc of tablet upgraden naar Windows 10

Uw TOSHIBA Windows -pc of tablet upgraden naar Windows 10 Uw TOSHIBA Windows -pc of tablet upgraden naar Windows 10 Geachte klant, In dit document wordt uitgelegd hoe u bepaalde TOSHIBA Windows-pc's of tablets waarop Windows 7 of 8.1 vooraf is geïnstalleerd kunt

Nadere informatie

Admin handleiding. Essentius Dropbox handleiding. Pagina 1

Admin handleiding. Essentius Dropbox handleiding. Pagina 1 Admin handleiding Dropbox kun je vanaf elke computer met een internetverbinding gebruiken. Met behulp van een e- mailadres maak je je eigen dropbox aan. Dropbox stelt gratis 2 gb opslagruimte ter beschikking,

Nadere informatie

Installatie Handleiding Alimentatie Rekendisk. 2011 Sdu Uitgeverij / A. Koppenaal

Installatie Handleiding Alimentatie Rekendisk. 2011 Sdu Uitgeverij / A. Koppenaal Installatie Handleiding Alimentatie Rekendisk / A. Koppenaal I Installatie Handleiding Alimentatie Rekendisk Inhoudsopgave A Inleiding 1 B Installatie 2 C Troubleshoot 4 1 Melding:... Kan database niet

Nadere informatie

U krijgt de melding dat uw browser geen cookies aanvaardt? Volg dan onderstaande weg om ze wel te accepteren.

U krijgt de melding dat uw browser geen cookies aanvaardt? Volg dan onderstaande weg om ze wel te accepteren. HELP BIJ HET RAADPLEGEN VAN HET PORTAAL HDP Hoe internet-cookies aanvaarden? U krijgt de melding dat uw browser geen cookies aanvaardt? Volg dan onderstaande weg om ze wel te accepteren. Internet Explorer

Nadere informatie

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 8 en Windows 8.1 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 8 en Windows 8.1 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Nieuw toegevoegd:

Nadere informatie

Handleiding Reborn Laptop -1-

Handleiding Reborn Laptop -1- 1. Wat u moet doen voor u Reborn Laptop installeert 2 2. Systeemvereisten 2 3. Installeren 3 4. Menu opties 4 4.1 Instellingen 4 4.2 Recovery mode 5 4.3 Wachtwoord 6 4.4 CMOS instellingen 6 4.5 Uitgebreide

Nadere informatie