Pagina 1/13. Besluit Openbaar. 1 Samenvatting. 2 Verloop van de procedure. Datum:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Pagina 1/13. Besluit Openbaar. 1 Samenvatting. 2 Verloop van de procedure. Datum:"

Transcriptie

1 Ons kenmerk: Zaaknummer: Datum: ACM/DC/2015/207679_OV december 2015 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt op grond van artikel 2.9 Wet handhaving consumentenbescherming tot het opleggen van een last onder dwangsom aan LifeCity Amersfoort B.V. wegens overtreding van de verplichtingen opgenomen in artikel 8.3 Wet handhaving consumentenbescherming. 1 Samenvatting 1 LifeCity Amersfoort B.V. (hierna: LifeCity) hanteert onredelijke voorwaarden in de zin van artikel 8.3 Wet handhaving consumentenbescherming voor het verlengen en opzeggen van de overeenkomsten met haar klanten. 2 Voor de geconstateerde overtredingen legt de Autoriteit Consument & Markt (hierna: ACM) aan LifeCity een last onder dwangsom op die uiterlijk maandag 21 december 2015 om uur moet zijn uitgevoerd. In het geval LifeCity op dat moment de overtredingen nog niet volledig heeft beëindigd, verbeurt zij een dwangsom van per dag, met een maximum van Verloop van de procedure 3 Toezichthouders van ACM hebben op 10 juli 2014 telefonisch contact gehad met [VERTROUWELIJK], algemeen directeur van LifeCity. In dit gesprek hebben zij uitleg gegeven over de regelgeving omtrent abonnementen, stilzwijgende verlenging en opzegging. Ook is uitgelegd dat de voorwaarden die LifeCity vermeldt op haar website ( voor het opzeggen van abonnementen niet aan deze regelgeving voldoet. Op de website van LifeCity stond dat opzeggen alleen kan via een aangetekende brief of bij de receptie van de sportschool. Terwijl consumenten zich wel via de website van LifeCity konden inschrijven. Pagina 1/13 T F info@acm.nl Muzenstraat WB Den Haag Postbus BH Den Haag 4 LifeCity heeft tijdens het telefoongesprek op 10 juli 2014 aangegeven dat zij de algemene voorwaarden van de FitVak! 1 hanteert. Ook heeft LifeCity toen aangegeven dat zij daarvan afwijkt wat betreft de wijze waarop klanten moeten opzeggen. 1 FitVak! is de brancheorganisatie van erkende sport- en bewegingscentra.

2 5 Op 14 juli 2014 zijn de inhoud van het telefoongesprek en een uitgebreidere toelichting op de regelgeving schriftelijk 2 bevestigd aan LifeCity. Een kopie van deze brief is al bijlage bij dit besluit gevoegd. 6 ACM heeft zowel tijdens het telefoongesprek op 10 juli 2014 als in de brief van 14 juli 2014 LifeCity een waarschuwing gegeven. Daarbij heeft ACM LifeCity opgedragen haar algemene voorwaarden uiterlijk 1 september 2014 aan te passen, zodat LifeCity voldoet aan de regelgeving omtrent verlengen en opzeggen van abonnementen. 7 Op 6 november 2014 hebben toezichthouders van ACM geconstateerd dat LifeCity haar website heeft aangepast. Op de website van LifeCity stond niet langer vermeld dat opzeggen enkel kan per aangetekende brief of bij de receptie van de sportschool. ACM constateerde derhalve dat LifeCity op dit punt niet langer in strijd handelde met de regelgeving. 2/13 8 Op 27 november 2015, 4 december 2015 en 7 december 2015 hebben toezichthouders van ACM de website van LifeCity weer gecontroleerd. Daarbij hebben zij geconstateerd en vastgelegd dat de algemene voorwaarden en informatie op de website van LifeCity ( niet (meer) voldoen aan de regels voor het verlengen en beëindigen van abonnementen. 3 Feiten 9 LifeCity Amersfoort is als besloten vennootschap op het adres Utrechtseweg 6, 3811 NB te Amersfoort ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer LifeCity heeft volgens informatie van de Kamer van Koophandel als bedrijfsactiviteit: exploitatie van een fitnessonderneming. 11 Consumenten kunnen zich via de elektronische weg, namelijk via de website van LifeCity ( online inschrijven bij LifeCity.3 In het online-inschrijfformulier staat een link naar de algemene voorwaarden van LifeCity.4 In artikel 2, lid a, van de algemene voorwaarden staat dat een consument lid kan worden door digitale inschrijving, of door een papieren inschrijfformulier.5 2 Brief d.d. 14 juli 2014 met kenmerk ACM/DC/2014/ In de bijlage zijn printscreens opgenomen van de website van LifeCity. 4 In de bijlage is een printscreen opgenomen van het online-inschrijfformulier op de website van LifeCity. 5 In de bijlage is een printscreen opgenomen van artikel 2 van de algemene voorwaarden van LifeCity.

3 12 In artikel 6 van de algemene voorwaarden staat dat de consument het abonnement kan opzeggen door een schriftelijke opzegging.6 13 Op de contactpagina op de website staat: Opzegging verloopt uitsluitend schriftelijk middels het versturen van een aangetekende brief of aan de receptie van LifeCity. [ ].7 4 Juridisch kader 4.1 Ten aanzien van de bevoegdheid van ACM 14 ACM is belast met de handhaving van deze bepalingen op grond van artikel 2.2 van de Wet handhaving consumentenbescherming (hierna: Whc), gelezen in samenhang met onderdeel a van de bijlage van de Whc. ACM wordt daarin aangewezen om toezicht te houden op de naleving van artikel 8.3 van de Whc. 3/13 15 Artikel 8.3 van Whc bepaalt dat het niet is toegestaan consumenten te binden aan bepalingen, opgenomen in algemene voorwaarden, die volgens artikel 6:236 van het Burgerlijk Wetboek (hierna: BW) onredelijk bezwarend zijn. Onredelijk bezwarend betekent daarbij dat de bepalingen de rechten van de consument op onaanvaardbare wijze beperken. 16 Artikel 6:236, onderdelen j, o, p, q, r en s, van het BW, bevat regels omtrent het verlengen en opzeggen van abonnementen. Deze regels komen voort uit de zogenoemde Wet van Dam. 17 Indien ACM van oordeel is dat er sprake is van een inbreuk op artikel 8.3 van Whc, kan ACM op grond van artikel 2.9 van de Whc een last onder dwangsom en/of een bestuurlijke boete opleggen. 4.2 Ten aanzien van de overtreding 18 Artikel 8.3 van de Whc bepaalt: Degene die algemene voorwaarden gebruikt in een overeenkomst met een consument, bindt die consument niet aan een beding indien dat beding vernietigbaar is volgens afdeling 3 van titel 5 van Boek 6 van het Burgerlijk Wetboek. 6 In de bijlage is een printscreen opgenomen van artikel 6 van de algemene voorwaarden van LifeCity. 7 In bijlage 6 is een printscreen opgenomen van de contactpagina van de website van LifeCity.

4 19 Artikel 6:231, onder a, van het BW bevat de definitie van algemene voorwaarden in de zin van deze wet: algemene voorwaarden: een of meerdere bedingen die zijn opgesteld teneinde in een aantal overeenkomsten te worden opgenomen, met uitzondering van bedingen die de kern van de prestaties aangeven, voor zover deze laatstgenoemde bedingen duidelijk en begrijpelijk zijn geformuleerd. 20 Algemene voorwaarden die van toepassing zijn op een overeenkomst tussen een onderneming en een consument mogen geen bedingen bevatten die onredelijk bezwarend kunnen zijn voor de consument. De wettelijke regels omtrent de algemene voorwaarden bevatten een aantal bedingen die in alle gevallen onredelijk bezwarend zijn (zwarte lijst) en een aantal bedingen die worden vermoed onredelijk bezwarend te zijn (grijze lijst). Onredelijk bezwarende bedingen zijn vernietigbaar.8 4/13 21 Artikel 6:236 van het BW bevat de lijst met bedingen die in alle gevallen onredelijk bezwarend zijn voor de wederpartij. 22 Artikel 6:236 van het BW luidt, voor zover hier relevant, als volgt: Bij een overeenkomst tussen een gebruiker en een wederpartij, natuurlijk persoon, die niet handelt in de uitoefening van een beroep of bedrijf, wordt als onredelijk bezwarend aangemerkt een in de algemene voorwaarden voorkomend beding sub o. dat de bevoegdheid van de wederpartij om de overeenkomst, die mondeling, schriftelijk of langs elektronische weg tot stand is gekomen, op een overeenkomstige wijze op te zeggen, uitsluit of beperkt 23 Dit betekent dat wanneer LifeCity de mogelijkheid biedt aan consumenten om overeenkomsten via de elektronische weg aan te gaan, zij consumenten ook de mogelijkheid moet bieden om overeenkomsten via de elektronische weg, zoals per e- mail, op te zeggen. 5 Beoordeling 5.1 Bevoegdheid Autoriteit Consument en Markt 24 ACM kan optreden als sprake is van een handelen of nalaten dat schade toebrengt of kan toebrengen aan de collectieve belangen van consumenten. Consumenten kunnen via de website van LifeCity ( een abonnement afsluiten bij LifeCity om te sporten. De algemene voorwaarden van LifeCity die zijn opgenomen op de website zijn van toepassing op alle sportabonnementen bij LifeCity. De belangen 8 Artikel 6:233 lid a BW.

5 van alle consumenten die een abonnement bij LifeCity afsluiten zijn, of kunnen daarmee op eenzelfde manier worden geschaad, waardoor sprake is van een mogelijke schending van collectieve belangen van consumenten. Op grond hiervan concludeert ACM dat zij bevoegd is in deze handhavend op te treden. 5.2 Geconstateerde overtredingen 25 Op de website van LifeCity,( zijn algemene voorwaarden geplaatst die LifeCity van toepassing verklaart op overeenkomsten met consumenten. Er is dus sprake van algemene voorwaarden in de zin van artikel 6:231 van het BW. Dit betekent dat afdeling 3 van titel 5 van Boek 6 van het BW hierop van toepassing is. 26 In de algemene voorwaarden die op de website van LifeCity zijn te vinden en op de contactpagina van de website van LifeCity heeft ACM bepalingen aangetroffen die in strijd zijn met de regels omtrent opzeggen en verlengen van abonnementen. 5/13 27 Zoals uit randnummer 11 blijkt kunnen consumenten zich via de elektronische weg, namelijk via een inschrijfformulier op de website inschrijven bij LifeCity. Dit heeft LifeCity ook expliciet opgenomen in haar algemene voorwaarden. 28 LifeCity heeft in haar algemene voorwaarden eveneens opgenomen op welke manier de consument zijn abonnement moet opzeggen. Zoals uit randnummer 12 blijkt kan dit enkel schriftelijk. Deze informatie is ook te vinden op de contactpagina van de website (zie randnummer 13). 29 LifeCity schrijft consumenten voor dat zij een opzegging schriftelijk moeten doen. Daarmee sluit LifeCity voor consumenten de mogelijkheid uit om via elektronische weg op te zeggen. Zij moeten die mogelijkheid echter wel aanbieden, omdat zij consumenten wel in de gelegenheid stelt om zich via de elektronische weg in te schrijven bij LifeCity. 30 Op grond van bovenstaande concludeert ACM dat LifeCity handelt in strijd met artikel 6:236, sub o, van het BW. Daarmee overtreedt LifeCity artikel 8.3 van de Whc. 6 Overwegingen van ACM met betrekking tot de last 6.1 Last onder dwangsom 31 ACM legt deze last onder dwangsom op om de gevolgen van de geconstateerde overtredingen van artikel 8.3 Whc juncto artikel 6:236, sub o, van het BW te beëindigen en beëindigd te houden. Te meer daar LifeCity al eerder is gewaarschuwd door ACM en toen haar website heeft aangepast. Op enig moment daarna heeft LifeCity deze aanpassingen ongedaan gemaakt en daarmee de overtreding weer in het leven geroepen.

6 32 ACM gaat er vanuit dat de hoogte van de dwangsom voor LifeCity een voldoende prikkel zal zijn om aan deze lastgeving te voldoen. De dwangsom staat naar het oordeel van ACM in verhouding tot de geconstateerde overtredingen. 33 LifeCity dient uiterlijk maandag 21 december 2015 om 10:00 uur aan de verplichtingen opgenomen in dit besluit te hebben voldaan. Daarmee heeft LifeCity naar het oordeel van ACM voldoende tijd om de gevolgen van de overtreding ongedaan te maken. Zij kan dit doen door haar algemene voorwaarden en de informatie op haar website ( aan te passen. ACM wijst er in dit verband op dat zij LifeCity al op 10 juli 2014 heeft gewezen op de wettelijke regels omtrent verlengen en opzeggen van abonnementen. LifeCity is dus al ruimschoots in de gelegenheid geweest haar algemene voorwaarden aan te passen. Dit blijkt ook uit het feit dat LifeCity in eerste instantie haar website had aangepast (zie randnummer 7). 6/ Inhoud van de last 34 LifeCity dient haar algemene voorwaarden en de informatie op de website uiterlijk maandag 21 december 2015 om uur zodanig aan te passen, en aangepast te houden, dat: Consumenten hun overeenkomsten in ieder geval kunnen opzeggen op de wijze waarop zij deze zijn aangegaan. In het bijzonder mag zij de mogelijkheid voor consumenten om via de elektronische weg op te zeggen niet uitsluiten, zolang zij nog wel de mogelijkheid biedt overeenkomsten via de elektronische weg aan te gaan. 7 Besluit 35 ACM legt aan LifeCity Amersfoort B.V. een last onder dwangsom op met de volgende inhoud: LifeCity dient de relevante bepalingen van de algemene voorwaarden zoals beschreven onder 6.2 aan te passen, en aangepast te houden. 36 LifeCity dient deze last uiterlijk maandag 21 december 2015 om 10:00 uur te hebben uitgevoerd. Voor elke dag of gedeelte van een dag na verloop van deze termijn dat LifeCity geen uitvoering heeft gegeven aan deze last, zal LifeCity een dwangsom verbeuren van per dag met een maximum van De Autoriteit Consument en Markt namens deze, (w.g.) mr. A.C.M. Le Guellec Teammanager Directie Consumenten

7 Tegen dit besluit kan degene, wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, binnen zes weken na de dag van bekendmaking van dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het bestuur van de Autoriteit Consument en Markt, Juridische Zaken, Postbus 16326, 2500 BH Den Haag. In dit bezwaarschrift kan een belanghebbende op basis van artikel 7:1a, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht, het bestuur van de Autoriteit Consument en Markt verzoeken in te stemmen met rechtstreeks beroep bij de bestuursrechter. 7/13

8 Besluit Vertrouwelijk Bijlage: Printscreens website van LifeCity ( Pagina 1/13

9 Besluit Vertrouwelijk 2/13

10 Besluit Vertrouwelijk 3/13

11 Besluit Vertrouwelijk 4/13

12 Besluit Vertrouwelijk 5/13

13 Besluit Vertrouwelijk 6/13

Pagina 1/13. Besluit Openbaar. 1 Samenvatting. 2 Verloop van de procedure. Datum:

Pagina 1/13. Besluit Openbaar. 1 Samenvatting. 2 Verloop van de procedure. Datum: Ons kenmerk: Zaaknummer: Datum: ACM/DC/2015/207684_OV 15.1187.20 15 december 2015 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt op grond van artikel 2.9 Wet handhaving consumentenbescherming tot het opleggen

Nadere informatie

Pagina 1/7. Samenvatting

Pagina 1/7. Samenvatting Kenmerk: ACM/DC/2015/204831 Zaaknummer: 15.0707.29 Datum: 11 augustus 2015 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt op grond van artikel 2.9 van de Wet handhaving consumentenbescherming tot het opleggen

Nadere informatie

Vertrouwelijk. Besluit

Vertrouwelijk. Besluit Besluit Besluit van de Autoriteit Consument en Markt op grond van artikel 2.9 van de Wet handhaving consumentenbescherming tot het opleggen van een last onder dwangsom aan xxxxxxxxxxxxxx, h.o.d.n. Auto

Nadere informatie

Pagina 1/60. Besluit Openbaar. Samenvatting

Pagina 1/60. Besluit Openbaar. Samenvatting Ons kenmerk: ACM/DC/2015/204593 Zaaknummer: 15.0222.29 Datum: 29 juli 2015 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt op grond van artikel 2.9 Wet Handhaving Consumentenbescherming tot het opleggen van

Nadere informatie

Pagina 1/6. Besluit Openbaar. 1 Samenvatting. 2 Verloop van de procedure

Pagina 1/6. Besluit Openbaar. 1 Samenvatting. 2 Verloop van de procedure Ons kenmerk: ACM/DTVP/2016/203650_OV Zaaknummer: 16.0586.20 Datum: 24 juni 2016 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt op grond van artikel 12m, derde lid, jo. artikel 12m, eerste lid, van de Instellingswet

Nadere informatie

Openbaar ACM/UIT/ WB Den Haag ACM/UIT/ Ons kenmerk: Zaaknummer: 16/012014

Openbaar ACM/UIT/ WB Den Haag ACM/UIT/ Ons kenmerk: Zaaknummer: 16/012014 Ons kenmerk: Zaaknummer: ACM/UIT/314202 16/012014 BESLUIT van de Autoriteit Consument en Markt als bedoeld in artikel 70c, eerste lid, aanhef en onderdeel a, van de Mededingingswet Muzenstraat 41 www.

Nadere informatie

Pagina 1/7. Besluit «Openbare versie» 1 Samenvatting. 2 Verloop van de procedure

Pagina 1/7. Besluit «Openbare versie» 1 Samenvatting. 2 Verloop van de procedure Ons ACM/DTVP/2014/200507_OV kenmerk: Zaaknummer: 14.0136.20 Datum: 31 januari 2014 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt op grond van artikel 15.2, tweede lid, van de Telecommunicatiewet in samenhang

Nadere informatie

Pagina. Besluit Openbaar. Aanleiding

Pagina. Besluit Openbaar. Aanleiding Ons Kenmerk: ACM/DC/2016/200406 Zaaknummer: 15.0894.29 Datum: 22 januari 2016 Aanleiding 1. ACM is op 2 juni 2015 een consumentenvoorlichtingscampagne gestart over ongevraagde vervolgzendingen. ACM heeft

Nadere informatie

3. Op 6 maart 2015 heeft ACM de heer [VERTROUWELIJK] uitgenodigd voor de hoorzitting op 1 april 2015.

3. Op 6 maart 2015 heeft ACM de heer [VERTROUWELIJK] uitgenodigd voor de hoorzitting op 1 april 2015. Besluit OPENBAAR Ons kenmerk: ACM/DJZ/2015/203689 Contactpersoon: [VERTROUWELIJK] Onderwerp: 14.1291.52.1.01 Openbare versie Beslissing op bezwaar Besluit van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) op

Nadere informatie

Pagina. Besluit. Ons kenmerk: ACM/DE/2017/201005_OV Zaaknummer:

Pagina. Besluit. Ons kenmerk: ACM/DE/2017/201005_OV Zaaknummer: Ons kenmerk: ACM/DE/2017/201005_OV Zaaknummer: 16.0610.53 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt als bedoeld in artikel 15 van de Warmtewet inhoudende een afwijzing van het verzoek van Huurdersvereniging

Nadere informatie

3. Bij brief van 28 december 2016 heeft betrokkene op verzoek van ACM aanvullende financiële gegevens verstrekt. 5

3. Bij brief van 28 december 2016 heeft betrokkene op verzoek van ACM aanvullende financiële gegevens verstrekt. 5 Ons kenmerk: ACM/DJZ/2017/200174_OV Zaaknummer: 16.0135.32.1.01 Datum: 19 januari 2017 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt op het bezwaar van [VERTROUWELIJK], gericht tegen het boetebesluit van

Nadere informatie

Pagina. Besluit Openbaar. 1. De Autoriteit Consument en Markt (hierna: de ACM) heeft vastgesteld dat er kennelijk

Pagina. Besluit Openbaar. 1. De Autoriteit Consument en Markt (hierna: de ACM) heeft vastgesteld dat er kennelijk Ons kenmerk: ACM/DTVP/2017/200358 Zaaknummer: 16.1087.52 Datum: 31 maart 2017 van de Autoriteit Consument en Markt op grond van artikel 4.4 van de Telecommunicatiewet jo. artikel 3.6b van het universele

Nadere informatie

Besluit van de Autoriteit Consument en Markt als bedoeld in artikel 12h van de Instellingswet Autoriteit Consument en Markt.

Besluit van de Autoriteit Consument en Markt als bedoeld in artikel 12h van de Instellingswet Autoriteit Consument en Markt. Besluit Ons kenmerk : ACM/UIT/437588 Zaaknummer : ACM/16/001270 Datum : 22 januari 2018 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt als bedoeld in artikel 12h van de Instellingswet Autoriteit Consument

Nadere informatie

BESLUIT OPENBAAR. aanvraag voor een vergunning ingediend, als bedoeld in artikel 95d, eerste lid, van de Elektriciteitswet 1998 (hierna: aanvraag).

BESLUIT OPENBAAR. aanvraag voor een vergunning ingediend, als bedoeld in artikel 95d, eerste lid, van de Elektriciteitswet 1998 (hierna: aanvraag). BESLUIT OPENBAAR Ons kenmerk: ACM/DC/2015/206511 Betreft zaak 15.0597.53: Besluit tot het verlenen van een vergunning voor de levering van elektriciteit aan kleinverbruikers op grond van artikel 95d, eerste

Nadere informatie

5. RBN biedt een Voip-applicatie genaamd RingCredible aan. Met deze applicatie kunnen eindgebruikers bellen over het internet.

5. RBN biedt een Voip-applicatie genaamd RingCredible aan. Met deze applicatie kunnen eindgebruikers bellen over het internet. Ons kenmerk: ACM/DJZ/2015/201646_OV Zaaknummer: 14.0875.31.1.01 Datum: 7 april 2015 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt op het bezwaar van RBN B.V. gericht tegen zijn besluit van 18 december 2014,

Nadere informatie

Pagina BESLUIT. Besluit. Ons kenmerk: ACM/DE/2016/201473_OV Zaaknummer:

Pagina BESLUIT. Besluit. Ons kenmerk: ACM/DE/2016/201473_OV Zaaknummer: Ons kenmerk: ACM/DE/2016/201473_OV Zaaknummer: 15.0966.53 BESLUIT Pagina 1/8 van de Autoriteit Consument en Markt als bedoeld in artikel 10, eerste lid, van de Warmtewet. T 070 722 20 00 F 070 722 23 55

Nadere informatie

Pagina. Besluit Openbaar. 1 Inleiding. 2 Handhavingsverzoek. 3 Verloop van de procedure

Pagina. Besluit Openbaar. 1 Inleiding. 2 Handhavingsverzoek. 3 Verloop van de procedure Ons kenmerk: ACM/DTVP/2017/202665_OV Zaaknummer: 17.0199.53 Datum: 1 mei 2017 1 Inleiding 1. Een aantal bewoners van het buurtschap De Paauwen in Overschild te Groningen (hierna: de Bewonersgroep) heeft

Nadere informatie

BESLUIT OPENBAAR. 3. Op 8 juni 2015 heeft ACM de ontvangst van de aanvraag schriftelijk bevestigd aan Vrij Op Naam B.V..

BESLUIT OPENBAAR. 3. Op 8 juni 2015 heeft ACM de ontvangst van de aanvraag schriftelijk bevestigd aan Vrij Op Naam B.V.. BESLUIT OPENBAAR Ons kenmerk: ACM/DC/2015/206510 Betreft zaak 15.0597.53: Besluit tot het verlenen van een vergunning voor de levering van gas aan kleinverbruikers op grond van artikel 45, eerste lid,

Nadere informatie

Pagina 1/6. Openbaar Besluit. 1 Samenvatting. 2 Verloop van de procedure en het bestreden besluit

Pagina 1/6. Openbaar Besluit. 1 Samenvatting. 2 Verloop van de procedure en het bestreden besluit Ons kenmerk ACM/DC/2014/205672-OV Zaaknummer: 14.0780.20.1.01 Datum: 10 november 2014 Beslissing op bezwaar van de Autoriteit Consument en Markt inzake het bezwaarschrift van KPN B.V., gericht tegen het

Nadere informatie

Pagina 1/9 BESLUIT. Ons kenmerk: ACM/DE/2016/ Zaaknummer:

Pagina 1/9 BESLUIT. Ons kenmerk: ACM/DE/2016/ Zaaknummer: Ons kenmerk: ACM/DE/2016/201257 Zaaknummer: 15.1182.53 BESLUIT Pagina 1/9 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt als bedoeld in artikel 10, eerste lid, van de Warmtewet. T 070 722 20 00 F 070 722

Nadere informatie

Pagina BESLUIT. Besluit. Ons. ACM/DE/2016/406128_OV kenmerk: Zaaknummer:

Pagina BESLUIT. Besluit. Ons. ACM/DE/2016/406128_OV kenmerk: Zaaknummer: Pagina 1/8 Muzenstraat 41 2511 WB Den Haag Postbus 16326 2500 BH Den Haag T 070 722 20 00 F 070 722 23 55 info @acm.nl www.acm.nl www.consuwijzer.nl Besluit Ons ACM/DE/2016/406128_OV kenmerk: Zaaknummer:

Nadere informatie

deze, alsmede de door Windunie reeds beëindigde overtredingen, beëindigd te houden. De ervaring

deze, alsmede de door Windunie reeds beëindigde overtredingen, beëindigd te houden. De ervaring Ons kenmerk: ACM/DC/2015/204030 Zaaknummer: 15.0227.29 Datum: 9 juli 2015 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt op grond van artikel 2.9 van de Wet handhaving consumentenbescherming tot het opleggen

Nadere informatie

Pagina 1/9 BESLUIT. Ons kenmerk: ACM/DE/2016/ Zaaknummer:

Pagina 1/9 BESLUIT. Ons kenmerk: ACM/DE/2016/ Zaaknummer: Ons kenmerk: ACM/DE/2016/201295 Zaaknummer: 15.0746.53 BESLUIT Besluit van de Autoriteit Consument en Markt als bedoeld in artikel 10, eerste lid, van de Warmtewet. Pagina 1/9 Muzenstraat 41 2511 WB Den

Nadere informatie

Besluit ACM/UIT/ Kenmerk Zaaknummer ACM/17/022714

Besluit ACM/UIT/ Kenmerk Zaaknummer ACM/17/022714 Besluit Kenmerk Zaaknummer ACM/UIT/360809 ACM/17/022714 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt inhoudende een afwijzing van het verzoek van Heijmans Vastgoed B.V. om handhavend op te treden tegen

Nadere informatie

Pagina 1/8 BESLUIT. Ons kenmerk: ACM/DE/2016/ Zaaknummer:

Pagina 1/8 BESLUIT. Ons kenmerk: ACM/DE/2016/ Zaaknummer: Ons kenmerk: ACM/DE/2016/201264 Zaaknummer: 15.1227.53 BESLUIT Pagina 1/8 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt als bedoeld in artikel 10, eerste lid, van de Warmtewet. T 070 722 20 00 F 070 722

Nadere informatie

Besluit van de Raad van Bestuur van de Kansspelautoriteit als bedoeld in artikel 35 van de Wet op de kansspelen. Besluit

Besluit van de Raad van Bestuur van de Kansspelautoriteit als bedoeld in artikel 35 van de Wet op de kansspelen. Besluit Besluit van de Raad van Bestuur van de als bedoeld in artikel 35 van de Wet op de kansspelen. Kenmerk: Besluit Samenvatting 1. De heeft vastgesteld dat de heer xxx speelautomaten exploiteert zonder daarvoor

Nadere informatie

Pagina. Besluit BESLUIT. Ons kenmerk: ACM/DE/2016/ Zaaknummer:

Pagina. Besluit BESLUIT. Ons kenmerk: ACM/DE/2016/ Zaaknummer: Ons kenmerk: ACM/DE/2016/206674 Zaaknummer: 15.1273.53 BESLUIT Besluit van de Autoriteit Consument en Markt als bedoeld in artikel 10, eerste lid, van de Warmtewet. Pagina 1/9 Muzenstraat 41 2511 WB Den

Nadere informatie

Pagina BESLUIT. Besluit. Ons kenmerk: ACM/DE/2016/ Zaaknummer:

Pagina BESLUIT. Besluit. Ons kenmerk: ACM/DE/2016/ Zaaknummer: Pagina 1/9 Muzenstraat 41 2511 WB Den Haag Postbus 16326 2500 BH Den Haag T 070 722 20 00 F 070 722 23 55 info @acm.nl www.acm.nl www.consuwijzer.nl Besluit Ons kenmerk: ACM/DE/2016/206560 Zaaknummer:

Nadere informatie

Openbaar. Besluit. 1 Samenvatting. 2 Aanleiding en verloop van het onderzoek

Openbaar. Besluit. 1 Samenvatting. 2 Aanleiding en verloop van het onderzoek Besluit Besluit van de Autoriteit Consument en Markt op grond van artikel 2.9 van de Wet handhaving consumentenbescherming tot het opleggen van een last onder dwangsom aan IHO B.V. wegens overtreding van

Nadere informatie

2. Aanleiding voor deze aanvraag is het voornemen van NGE om elektriciteit te leveren aan kleinverbruikers 2.

2. Aanleiding voor deze aanvraag is het voornemen van NGE om elektriciteit te leveren aan kleinverbruikers 2. Besluit Besluit leveringsvergunning elektriciteit Ons kenmerk : ACM/UIT/508792 Zaaknummer : ACM/19/035024 Datum : 13 maart 2019 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt op grond van artikel 95d, eerste

Nadere informatie

Besluit van de Autoriteit Consument en Markt als bedoeld in artikel 12h van de Instellingswet Autoriteit Consument en Markt

Besluit van de Autoriteit Consument en Markt als bedoeld in artikel 12h van de Instellingswet Autoriteit Consument en Markt van de Autoriteit Consument en Markt als bedoeld in artikel 12h van de Instellingswet Autoriteit Consument en Markt Ons kenmerk: ACM/DC/2015/206965 Zaaknummer: 15.0017.29 Datum: 1. Aanleiding 1. Op 7 januari

Nadere informatie

Pagina 1/9 BESLUIT. Ons kenmerk: ACM/DE/2015/ Zaaknummer:

Pagina 1/9 BESLUIT. Ons kenmerk: ACM/DE/2015/ Zaaknummer: Ons kenmerk: ACM/DE/2015/208004 Zaaknummer: 15.1223.53 BESLUIT Pagina 1/9 van de Autoriteit Consument en Markt als bedoeld in artikel 10, eerste lid, van de Warmtewet. T 070 722 20 00 F 070 722 23 55 info

Nadere informatie

Openbaar. Besluit. 1 Samenvatting. 2 Verloop van de procedure. Beslissing op bezwaar. Ons kenmerk : ACM/UIT/ Zaaknummer : ACM/18/ Datum :

Openbaar. Besluit. 1 Samenvatting. 2 Verloop van de procedure. Beslissing op bezwaar. Ons kenmerk : ACM/UIT/ Zaaknummer : ACM/18/ Datum : Besluit Beslissing op bezwaar Ons kenmerk : ACM/UIT/503958 Zaaknummer : ACM/18/034372 Datum : 1 Samenvatting 1. [VERTROUWELIJK] (hierna: verzoeker) heeft een handhavingsverzoek ingediend bij de Autoriteit

Nadere informatie

Autoriteit Consument e. Markt

Autoriteit Consument e. Markt Consument e. Markt Ons kenmerk: ACM/DC/2016/200281 Zaaknummer: 15.0833.53 Datum: 11 januari 2016 tot het verlenen van een vergunning voor de levering van elektriciteit aan kleinverbruikers op grond van

Nadere informatie

Ik heb besloten uw verzoek te honoreren en de informatie waarom u verzocht, voor zover dat niet al reeds is gebeurd, openbaar te maken.

Ik heb besloten uw verzoek te honoreren en de informatie waarom u verzocht, voor zover dat niet al reeds is gebeurd, openbaar te maken. Bits of Freedom [vertrouwelijk] Postbus 10746 1001ES AMSTERDAM Den Haag, Aantal bijlage(n): 2 Uw kenmerk: 0000277 Ons kenmerk: ACM/DTVP/2014/204789Contactpersoon: [vertrouwelijk] Onderwerp: 14.0781.51:

Nadere informatie

Pagina 1/66. Besluit Openbaar. Ons kenmerk: ACM/DC/2015/ Zaaknummer: Datum: 14 september 2015

Pagina 1/66. Besluit Openbaar. Ons kenmerk: ACM/DC/2015/ Zaaknummer: Datum: 14 september 2015 Ons kenmerk: ACM/DC/2015/204709 Zaaknummer: 15.0182.29 Datum: 14 september 2015 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt op grond van artikel 2.9 van de Wet handhaving consumentenbescherming tot het

Nadere informatie

Pagina 1/10 BESLUIT. Ons kenmerk: ACM/DE/2016/ Zaaknummer:

Pagina 1/10 BESLUIT. Ons kenmerk: ACM/DE/2016/ Zaaknummer: Ons kenmerk: ACM/DE/2016/201240 Zaaknummer: 15.0907.53 BESLUIT van de Autoriteit Consument en Markt als bedoeld in artikel 10, eerste lid, van de Warmtewet. Pagina 1/10 T 070 722 20 00 F 070 722 23 55

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2005 2006 30 411 Regels omtrent instanties die verantwoordelijk zijn voor handhaving van de wetgeving inzake consumentenbescherming (Wet handhaving consumentenbescherming)

Nadere informatie

4. Op 23 september 2014 heeft u schriftelijk en per laten weten af te willen zien van de hoorzitting.

4. Op 23 september 2014 heeft u schriftelijk en per  laten weten af te willen zien van de hoorzitting. Ons kenmerk: ACM/DJZ/2014/205722_OV Zaaknummer: 14.0492.51.1.01 Datum: Beslissing op bezwaar van de Autoriteit Consument en Markt inzake het bezwaarschrift van de heer [VERTROUWELIJK] van 22 juli 2014,

Nadere informatie

Pagina 1/8. Besluit Openbaar. Datum:

Pagina 1/8. Besluit Openbaar. Datum: Ons kenmerk: Zaaknummer: Datum: ACM/DC/2015/205880 15.0124.29 23 september 2015 Besluit tot wijziging van de vergunning van Innova Energie B.V. voor levering van elektriciteit (kenmerk: 102557_1/6) en

Nadere informatie

Pagina. Besluit «Openbaar» 1 Samenvatting. 2 Feiten en verloop van de procedure

Pagina. Besluit «Openbaar» 1 Samenvatting. 2 Feiten en verloop van de procedure Ons kenmerk: Zaaknummer: 13.0623.52 ACM/DTVP/2013/205058 van de Autoriteit Consument en Markt op grond van artikel 4.4 van de Telecommunicatiewet juncto artikel 3.6b van het universele dienstverlening

Nadere informatie

BESLUIT. Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse Mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 79, eerste lid, van de Mededingingswet.

BESLUIT. Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse Mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 79, eerste lid, van de Mededingingswet. Nederlandse Mededingingsautoriteit BESLUIT Nummer 3698-22 Betreft zaak: natuurlijke persoon Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse Mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 79, eerste

Nadere informatie

2.1 Voor het feitencomplex wordt verwezen naar het bestreden dwangsombesluit van 22 oktober 2009.

2.1 Voor het feitencomplex wordt verwezen naar het bestreden dwangsombesluit van 22 oktober 2009. Ons kenmerk: OPTA/ACNB/2010/201149 Zaaknummer: 09.0181.34.01 Datum: 1 april 2010 van het college van de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit op het bezwaar van Telfort B.V. gericht tegen

Nadere informatie

Besluit van de Raad van Bestuur van de Kansspelautoriteit als bedoeld in artikel 35 van de Wet op de kansspelen. Besluit

Besluit van de Raad van Bestuur van de Kansspelautoriteit als bedoeld in artikel 35 van de Wet op de kansspelen. Besluit Besluit van de Raad van Bestuur van de als bedoeld in artikel 35 van de Wet op de kansspelen. Kenmerk: 10699 / 01.004.376 making onder kenmerk: 01.004.381 Besluit Samenvatting 1. De heeft vastgesteld dat

Nadere informatie

Besluit van de Autoriteit Consument en Markt als bedoeld in artikel 56, aanhef en onder a, en artikel 89 van de Mededingingswet. 1 Inleiding...

Besluit van de Autoriteit Consument en Markt als bedoeld in artikel 56, aanhef en onder a, en artikel 89 van de Mededingingswet. 1 Inleiding... Ons kenmerk: ACM/DJZ/2015/203329_OV Zaaknummer: 14.0705.27 Datum: Besluit van de Autoriteit Consument en Markt als bedoeld in artikel 56, aanhef en onder a, en artikel 89 van de Mededingingswet. Inhoudsopgave

Nadere informatie

Pagina BESLUIT. Besluit. Ons kenmerk: Zaaknummer: ACM/DE/2016/201522_OV

Pagina BESLUIT. Besluit. Ons kenmerk: Zaaknummer: ACM/DE/2016/201522_OV Besluit Ons kenmerk: Zaaknummer: 15.1257.53 ACM/DE/2016/201522_OV Pagina 1/10 BESLUIT Besluit van de Autoriteit Consument en Markt als bedoeld in artikel 10, eerste lid, van de Warmtewet. T 070 722 20

Nadere informatie

Pagina. 1 Verloop van de procedure. Besluit Openbaar. Ons kenmerk: ACM/DJZ/2016/203182_OV Zaaknummer: Datum: 9 juni 2016

Pagina. 1 Verloop van de procedure. Besluit Openbaar. Ons kenmerk: ACM/DJZ/2016/203182_OV Zaaknummer: Datum: 9 juni 2016 Pagina 1/5 Muzenstraat 41 2511 WB Den Haag Postbus 16326 2500 BH Den Haag T 070 722 20 00 F 070 722 23 55 info @acm.nl www.acm.nl www.consuwijzer.nl Ons kenmerk: ACM/DJZ/2016/203182_OV Zaaknummer: 15.0327.31.1.07

Nadere informatie

Pagina. Besluit «openbaar» 1 Samenvatting. 2 Feiten en verloop van de procedure

Pagina. Besluit «openbaar» 1 Samenvatting. 2 Feiten en verloop van de procedure Ons kenmerk: ACM/DTVP/2017/204830_OV Zaaknummer: 17.0570.53 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt waarbij op grond van artikel 4.2, vijfde lid van de Telecommunicatiewet jo artikel 4.7, vierde lid

Nadere informatie

Openbaar. Besluit. 1 Samenvatting. 2 Feiten en verloop van de procedure. 2.1 Aanvraag en toekenning informatienummer

Openbaar. Besluit. 1 Samenvatting. 2 Feiten en verloop van de procedure. 2.1 Aanvraag en toekenning informatienummer Besluit Besluit tot intrekking informatienummer A.D.E.O. Ons kenmerk : ACM/UIT/494729 Zaaknummer : ACM/18/032394 Datum : 15 mei 2018 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt tot intrekking van de toekenning

Nadere informatie

Hierbij neemt ACM een nieuw besluit op het verzoek van Sandd van 6 oktober 2014.

Hierbij neemt ACM een nieuw besluit op het verzoek van Sandd van 6 oktober 2014. Pagina 1/10 Muzenstraat 41 2511 WB Den Haag Postbus 16326 2500 BH Den Haag T 070 722 20 00 F 070 722 23 55 info @acm.nl www.acm.nl www.consuwijzer.nl Verwijderde vertrouwelijke passages zijn gemarkeerd

Nadere informatie

Autoriteit Consument & Markt

Autoriteit Consument & Markt Ons kenmerk: ACM/DC/2016/200282 Zaaknummer: 15.0833.53 Datum: 11 januari 2016 tot het verlenen van een vergunning voor de levering van gas aan kleinverbruikers op grond van artikel 45, eerste lid, van

Nadere informatie

Pagina 1/5. Den Haag, 8 november 2013

Pagina 1/5. Den Haag, 8 november 2013 Den Haag, 8 november 2013 Aantal bijlage(n): Uw kenmerk: Ons kenmerk: ACM/DC/2013/205714 Contactpersoon: drs. M.E. Remijnse signalendc@acm.nl Onderwerp: Glasvezel in vraagbundelingsgebieden Geachte heer/mevrouw,

Nadere informatie

Pagina 1/6. Ons kenmerk: CA/IB/878/27 Zaaknummer: 878 Datum: 24 oktober 2013

Pagina 1/6. Ons kenmerk: CA/IB/878/27 Zaaknummer: 878 Datum: 24 oktober 2013 Ons kenmerk: CA/IB/878/27 Zaaknummer: 878 Datum: 24 oktober 2013 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt op de bezwaren van Ryanair Ltd. tegen het besluit van de Consumentenautoriteit van 26 februari

Nadere informatie

Autoriteit Consument & Markt

Autoriteit Consument & Markt BESLUIT Ons kenmerk: ACM/DC/2015/200450 Betreft 14.1262.53: Besluit tot het verlenen van een vergunning voor de levering van elektriciteit aan kleinverbruikers op grond van artikel 95d, eerste lid, van

Nadere informatie

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ november 2016

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ november 2016 AANTEKENEN Handelsonderneming Bepo B.V. T.a.v. de directie Ceintuurbaan 124 3051 KD ROTTERDAM Parallelweg 1 Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl Ons

Nadere informatie

Pagina. 1 Verloop van de procedure. Besluit Openbaar. Ons kenmerk: ACM/DJZ/2016/203181_OV Zaaknummer: / /

Pagina. 1 Verloop van de procedure. Besluit Openbaar. Ons kenmerk: ACM/DJZ/2016/203181_OV Zaaknummer: / / Pagina 1/5 Muzenstraat 41 2511 WB Den Haag Postbus 16326 2500 BH Den Haag T 070 722 20 00 F 070 722 23 55 info @acm.nl www.acm.nl www.consuwijzer.nl Ons kenmerk: ACM/DJZ/2016/203181_OV Zaaknummer: 13.0698.31.1.01/15.0327.31.1.05/15.0327.31.1.06

Nadere informatie

2 De aanvraag van Belcentrale van 26 maart 2018

2 De aanvraag van Belcentrale van 26 maart 2018 Besluit Ons kenmerk : ACM/UIT/500275 Zaaknummer : ACM/18/032976 Datum : 27 september 2018 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt op het verzoek tot handhaving van Belcentrale.nl B.V. van 26 maart

Nadere informatie

Pagina. Besluit. Ons kenmerk: Zaaknummer: ACM/DJZ/2014/206976

Pagina. Besluit. Ons kenmerk: Zaaknummer: ACM/DJZ/2014/206976 Ons kenmerk: Zaaknummer: 14.0759.12 ACM/DJZ/2014/206976 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt als bedoeld in artikel 19, tweede lid, van de Gaswet inhoudende de beslissing op de geschilaanvraag

Nadere informatie

Pagina BESLUIT. Besluit. Ons kenmerk: ACM/DE/2014/ Zaaknummer:

Pagina BESLUIT. Besluit. Ons kenmerk: ACM/DE/2014/ Zaaknummer: Ons kenmerk: ACM/DE/2014/203910 Zaaknummer: 14.0708.52 BESLUIT Pagina 1/11 van de Autoriteit Consument en Markt op grond van artikel 12f, eerste lid, van de Gaswet en artikel 36, eerste lid, van de Elektriciteitswet

Nadere informatie

Pagina. Besluit Openbaar

Pagina. Besluit Openbaar Ons kenmerk: ACM/DTVP/2013/201126 Zaaknummer: 12.0186.28 Datum: 26 april 2013 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt op grond van artikel 3, vijfde lid, van de Wet openbaarheid van bestuur inhoudende

Nadere informatie

ti) I. Aanvraag en procedure

ti) I. Aanvraag en procedure 0 BESLUIT Ons kenmerk: ACM/DC/2013/ 206825 Betreft zaaknummer 13.0507.53: Besluit tot het verlenen van een vergunning voor de levering van elektriciteit aan kleinverbruikers op grond van artikel 95d, eerste

Nadere informatie

Besluit. Ons kenmerk Zaaknummer ACM/UIT/ ACM/18/033495

Besluit. Ons kenmerk Zaaknummer ACM/UIT/ ACM/18/033495 Besluit Ons kenmerk Zaaknummer ACM/UIT/498797 ACM/18/033495 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt als bedoeld in artikel 10, eerste lid, van de Warmtewet. ACM/UIT/498797 Inhoudsopgave 1 Aanvraag

Nadere informatie

Pagina BESLUIT. Ons kenmerk: ACM/DE/2015/ Zaaknummer:

Pagina BESLUIT. Ons kenmerk: ACM/DE/2015/ Zaaknummer: Ons kenmerk: ACM/DE/2015/405554 Zaaknummer: 15.0731.52 BESLUIT Besluit van de Autoriteit Consument en Markt op grond van artikel 36 van de Elektriciteitswet 1998, betreffende de verkorting van de sluitingstijd

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres Kenmerk 76519-HHSc/132.09. Aanwijzing publicatie sterftecijfers 9 mei 2014

Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres Kenmerk 76519-HHSc/132.09. Aanwijzing publicatie sterftecijfers 9 mei 2014 Aangetekend Amphia Ziekenhuis Raad van Bestuur [ ] Postbus 90158 4800 RK BREDA Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 E info@nza.nl I www.nza.nl Behandeld

Nadere informatie

Ons kenmerk: Zaaknummer: Documentnummer: ACM/DJZ/2015/200633_OV / Datum: 5 februari 2015

Ons kenmerk: Zaaknummer: Documentnummer: ACM/DJZ/2015/200633_OV / Datum: 5 februari 2015 Ons kenmerk: Zaaknummer: Documentnummer: ACM/DJZ/2015/200633_OV 14.0781.51.1.01 2015/200633 Datum: 5 februari 2015 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt op het bezwaar van Stichting Bits of Freedom

Nadere informatie

C) tu. Autoriteit Con merit & rkt. Besluit. I. Aanvraag en procedure. Ons kenmerk: ACM/DC/2013/ Zaaknummer:

C) tu. Autoriteit Con merit & rkt. Besluit. I. Aanvraag en procedure. Ons kenmerk: ACM/DC/2013/ Zaaknummer: Autoriteit Con merit & rkt Besluit Ons kenmerk: ACM/DC/2013/203760 Zaaknummer: 13.0221.53 Betreft: Besluit tot het verlenen van een vergunning voor de levering van elektriciteit aan kleinverbruikers op

Nadere informatie

Pagina. Besluit Openbaar. 1 Samenvatting. 2 Feiten en verloop van de procedure

Pagina. Besluit Openbaar. 1 Samenvatting. 2 Feiten en verloop van de procedure Pagina 1/9 Muzenstraat 41 2511 WB Den Haag Postbus 16326 2500 BH Den Haag T 070 722 20 00 F 070 722 23 55 info @acm.nl www.acm.nl www.consuwijzer.nl Ons kenmerk: Zaaknummer: Datum: ACM/DTVP/2013/200684

Nadere informatie

: esluit. Autoriteit Consument t Markt. / m46at Lo,~.

: esluit. Autoriteit Consument t Markt. / m46at Lo,~. : esluit Ons kenmerk: ACM/DM/2017/201292 Zaaknummer: 16.1098.51 Bijlagen: Juridisch kader, inventarislijsten en bijlagen getoetst op grond van artikel 10 Wob Onderwerp: op uw verzoek om openbaarmaking

Nadere informatie

Autoriteit Consument & Markt

Autoriteit Consument & Markt BESLUIT Ons kenmerk: ACM/DC/2015/200448 Betreft 14.1262.53: Besluit tot het verlenen van een vergunning voor de levering van gas aan kleinverbruikers op grond van artikel 45, eerste lid, van de Gaswet

Nadere informatie

01 5 H. Autoriteit Co - -Went Mari -,t. I. Aanvraag en procedure BESLUIT

01 5 H. Autoriteit Co - -Went Mari -,t. I. Aanvraag en procedure BESLUIT Co - -Went Mari -,t BESLUIT Ons kenmerk: ACM/DC/2014/401533 Betreft zaak 13.1228.53: Besluit tot het verlenen van een vergunning voor de levering van elektriciteit aan kleinverbruikers op grond van artikel

Nadere informatie

Pagina 1/5. Besluit. 1 Procedure

Pagina 1/5. Besluit. 1 Procedure Ons kenmerk: ACM/DE/2013/206077 Zaaknummer: 13.0906.53 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt bedoeld in artikel 12f, eerste lid van de Gaswet inhoudende de vaststelling van de tariefstructuren bedoeld

Nadere informatie

Pagina 1/9. Besluit «Openbare versie» 1 Samenvatting. 2 Verloop van de procedure

Pagina 1/9. Besluit «Openbare versie» 1 Samenvatting. 2 Verloop van de procedure Ons ACM/DTVP/2014/200498_OV kenmerk: Zaaknummer: 14.0130.20 Datum: 31 januari 2014 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt op grond van artikel 15.2, tweede lid, van de Telecommunicatiewet in samenhang

Nadere informatie

Besluit van de Autoriteit Consument en Markt (hierna: ACM) als bedoeld in artikel 40a van de Elektriciteitswet 1998.

Besluit van de Autoriteit Consument en Markt (hierna: ACM) als bedoeld in artikel 40a van de Elektriciteitswet 1998. Ons kenmerk: ACM/DE/2015/207110 Zaaknummer: 15.0655.52 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt (hierna: ACM) als bedoeld in artikel 40a van de Elektriciteitswet 1998. 1 Inleiding 1. Met dit besluit

Nadere informatie

Besluit tot openbaarmaking

Besluit tot openbaarmaking Besluit als bedoeld in artikel 8 van de Wet openbaarheid van bestuur Zaak: OB/001 Kenmerk: 00.061.063 Openbaarmaking onder kenmerk: Besluit tot openbaarmaking Besluit tot openbaarmaking van de besluiten

Nadere informatie

Nederlandse Mededingingsautoriteit

Nederlandse Mededingingsautoriteit Nederlandse Mededingingsautoriteit BESLUIT Nummer 3801-75 Betreft zaak: Waldeck (VLOD) Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse Mededingingsautoriteit tot nietontvankelijk verklaring van het

Nadere informatie

Pagina 1/5. Geachte, Den Haag, 8 augustus 2016

Pagina 1/5. Geachte, Den Haag, 8 augustus 2016 Den Haag, 8 augustus 2016 Aantal bijlage(n): Uw kenmerk: Ons kenmerk: ACM/DC/2016/204759 Contactpersoon: Kettenis Wim.Kettenis@acm.nl (070) 722 25 50 Onderwerp: 16.0001.29 brief in verband met aanpassing

Nadere informatie

Strikt vertrouwelijk Statutaire naam t.a.v. de directie Correspondentieadres / Postbus Correspondetie postcode / Plaats.

Strikt vertrouwelijk Statutaire naam t.a.v. de directie Correspondentieadres / Postbus Correspondetie postcode / Plaats. Strikt vertrouwelijk Statutaire naam t.a.v. de directie Correspondentieadres / Postbus Correspondetie postcode / Plaats Datum 28 maart 2008 Ons kenmerk TT1A-YKe-08021449 Pagina 1 van 4 Betreft Last onder

Nadere informatie

Besluit van de Autoriteit Consument en Markt (hierna: ACM) als bedoeld in artikel 81e, tweede lid van de Gaswet.

Besluit van de Autoriteit Consument en Markt (hierna: ACM) als bedoeld in artikel 81e, tweede lid van de Gaswet. Ons kenmerk: ACM/DE/2015/207112 Zaaknummer: 15.0656.52 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt (hierna: ACM) als bedoeld in artikel 81e, tweede lid van de Gaswet. 1 Inleiding 1. Met dit besluit geeft

Nadere informatie

I. Aanvraag en procedure

I. Aanvraag en procedure utoriteit Donsument t Mar t Ons kenmerk: ACM/DC/2013/203954 Zaaknummer: 13.0207.53 tot het verlenen van een vergunning voor de levering van gas aan kleinverbruikers op grond van artikel 45, eerste lid,

Nadere informatie

kan een gebruiker van een dergelijk systeem ook bij stroomuitval zijn dienstverlening voortzetten.

kan een gebruiker van een dergelijk systeem ook bij stroomuitval zijn dienstverlening voortzetten. Ons ACM/DM/2014/206276_OV kenmerk: Zaaknummer: 14.0487.53 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt naar aanleiding van een aanvraag tot een beschikking in de zin van artikel 56, lid 1, van de Mededingingswet.

Nadere informatie

BESLUIT. N.) O a) _..,. vergunning ingediend, als bedoeld in artikel 95d, eerste lid, van de Elektriciteitswet _ O --

BESLUIT. N.) O a) _..,. vergunning ingediend, als bedoeld in artikel 95d, eerste lid, van de Elektriciteitswet _ O -- Zcnsument & Markt BESLUIT Ons kenmerk: ACM/DC/2014/200729 Betreft zaaknummer 13.0866.53 Besluit tot het verlenen van een vergunning voor de levering van elektriciteit aan kleinverbruikers op grond van

Nadere informatie

Nederlandse Mededingingsautoriteit

Nederlandse Mededingingsautoriteit Nederlandse Mededingingsautoriteit BESLUIT Nummer 3802-59 Betreft zaak: Waldeck (verzoek intrekking VLOD) Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse Mededingingsautoriteit tot niet ontvankelijk

Nadere informatie

2 De aanvraag van Belcentrale van 26 maart 2018

2 De aanvraag van Belcentrale van 26 maart 2018 Besluit Ons kenmerk : ACM/UIT/500277 Zaaknummer : ACM/18/032974 Datum : 27 september 2018 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt op het verzoek tot handhaving van Belcentrale.nl B.V. van 26 maart

Nadere informatie

Besluit van de raad van bestuur van de Kansspelautoriteit als bedoeld in artikel 35 van de Wet op de kansspelen. Besluit

Besluit van de raad van bestuur van de Kansspelautoriteit als bedoeld in artikel 35 van de Wet op de kansspelen. Besluit Besluit van de raad van bestuur van de Kansspelautoriteit als bedoeld in artikel 35 van de Wet op de kansspelen. Kenmerk: 01.022.487 Besluit Samenvatting 1. De Kansspelautoriteit heeft vastgesteld dat

Nadere informatie

BESLUIT. 4. Op 9 april 2015 heeft ACM, onder vermelding van de ontbrekende gegevens en bescheiden,

BESLUIT. 4. Op 9 april 2015 heeft ACM, onder vermelding van de ontbrekende gegevens en bescheiden, BESLUIT Ons kenmerk: ACM/DC/2015/203297 Betreft zaak 15.0404.53: Besluit tot het verlenen van een vergunning voor de levering van elektriciteit aan kleinverbruikers op grond van artikel 95d, eerste lid,

Nadere informatie

Nederlandse Zorgautoriteit

Nederlandse Zorgautoriteit Nederlandse Zorgautoriteit Aangetekend Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Maxima Medisch Centrum t.a.v. [...] Postbus 7777 5500 MB VELDHOVEN Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96 e

Nadere informatie

Besluit tot openbaarmaking

Besluit tot openbaarmaking Besluit als bedoeld in artikel 8 van de Wet openbaarheid van bestuur Kenmerk: Besluit tot openbaarmaking Besluit tot openbaarmaking van het besluit tot het opleggen van de last onder dwangsom aan BankGiro

Nadere informatie

Besluit <<Openbaar >>

Besluit <<Openbaar >> Besluit van het college van de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit op grond van artikel 15.2, tweede lid, van de Telecommunicatiewet jo. artikel 5:32, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht

Nadere informatie

Besluit tot openbaarmaking

Besluit tot openbaarmaking Besluit als bedoeld in artikel 8 van de Wet openbaarheid van bestuur Kenmerk: Besluit tot openbaarmaking Besluit tot openbaarmaking van het besluit tot het opleggen van de lasten onder dwangsom aan de

Nadere informatie

3. Op 9 januari 2017 heeft ten kantore van ACM een hoorzitting plaatsgevonden, waarvan het verslag op 19 januari 2017 aan betrokkene is verzonden.

3. Op 9 januari 2017 heeft ten kantore van ACM een hoorzitting plaatsgevonden, waarvan het verslag op 19 januari 2017 aan betrokkene is verzonden. Ons kenmerk: ACM/DJZ/2017/200172_OV Zaaknummer: 16.0134.32.1.01 Datum: 19 januari 2017 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt op het bezwaar van [VERTROUWELIJK], gericht tegen het boetebesluit van

Nadere informatie

3. Shoebaloo heeft geen gebruik gemaakt van het recht om te worden gehoord.

3. Shoebaloo heeft geen gebruik gemaakt van het recht om te worden gehoord. Ons kenmerk: ACM/DJZ/2017/200716_OV Zaaknummer: 16.0136.32.1.01 Datum: 9 februari 2017 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt op het bezwaar van Shoebaloo B.V., gericht tegen het boetebesluit van

Nadere informatie

Pagina 1/11 BESLUIT. Besluit. Ons ACM/DE/2014/ kenmerk: Zaaknummer:

Pagina 1/11 BESLUIT. Besluit. Ons ACM/DE/2014/ kenmerk: Zaaknummer: Besluit Ons ACM/DE/2014/202228 kenmerk: Zaaknummer: 09.0298.29 BESLUIT Besluit van de Autoriteit Consument en Markt als bedoeld in artikel 60ac, eerste en tweede lid, van de Gaswet. Pagina 1/11 Muzenstraat

Nadere informatie

Besluit tot openbaarmaking

Besluit tot openbaarmaking Besluit als bedoeld in artikel 8 van de Wet openbaarheid van bestuur Kenmerk: Besluit tot openbaarmaking Besluit tot openbaarmaking van het besluit tot het opleggen van de last onder dwangsom aan Lotto

Nadere informatie

Besluit van de Autoriteit Consument en Markt als bedoeld in artikel 56, aanhef en onder a, en artikel 89 van de Mededingingswet. 1 Inleiding...

Besluit van de Autoriteit Consument en Markt als bedoeld in artikel 56, aanhef en onder a, en artikel 89 van de Mededingingswet. 1 Inleiding... Ons kenmerk: Zaaknummer: 14.0705.27 Datum: ACM/DJZ/2015/203323_OV Besluit van de Autoriteit Consument en Markt als bedoeld in artikel 56, aanhef en onder a, en artikel 89 van de Mededingingswet. Inhoudsopgave

Nadere informatie

Pagina. Besluit ONTWERPBESLUIT. Ons kenmerk: ACM/DE/2016/207521_OV Zaaknummer:

Pagina. Besluit ONTWERPBESLUIT. Ons kenmerk: ACM/DE/2016/207521_OV Zaaknummer: Ons kenmerk: ACM/DE/2016/207521_OV Zaaknummer: 15.1209.30 ONTWERPBESLUIT Ontwerpbesluit van de Autoriteit Consument en Markt tot wijziging van het besluit met kenmerk ACM/DE/2015/203102 van 17 juni 2015

Nadere informatie

Besluit van de Autoriteit Consument en Markt op het bezwaar van De Graaf Logistics B.V. tegen het besluit van 22 april 2011.

Besluit van de Autoriteit Consument en Markt op het bezwaar van De Graaf Logistics B.V. tegen het besluit van 22 april 2011. Ons 103666/41 kenmerk: Onderwerp: 103666 Datum: 26 juli 2013 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt op het bezwaar van De Graaf Logistics B.V. tegen het van 22 april 2011. I. Verloop van de procedure

Nadere informatie

Autoriteit Consument & Markt

Autoriteit Consument & Markt - Autoriteit BESLUIT Ons kenmerk: ACM/DC/2015/ 203302 Betreft zaak 15.0404.53: Besluit tot het verlenen van een vergunning voor de levering van gas aan kleinverbruikers op grond van artikel 45, eerste

Nadere informatie

1. voor het sluiten van de overeenkomst van toepassing worden verklaard; 2. uiterlijk bij het sluiten van de overeenkomst ter hand worden gesteld.

1. voor het sluiten van de overeenkomst van toepassing worden verklaard; 2. uiterlijk bij het sluiten van de overeenkomst ter hand worden gesteld. Algemene voorwaarden De algemene voorwaarden zijn voorwaarden die een bedrijf hanteert bij de levering, inkoop, verkoop en betalingen van producten en diensten. Vaak worden deze algemene voorwaarden de

Nadere informatie