Fluijtschip CH De Rijp Tel: Fax: GSM:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Fluijtschip CH De Rijp Tel: Fax: GSM:"

Transcriptie

1

2 Administratieve & Secretariële ondersteuning De oplossing: tussen schoenendoos en accountant Voor tijdelijke opvang bij ziekteverzuim van werknemers Bij onregelmatige werkzaamheden Bij projectmatige werkzaamheden PRETTIGE VAKANTIE. Tijdens de maanden Juli en Augustus is er GEEN PI4ZAZ Zaanse Zondagochtend ronde, De laatste voor de vakantie is op 25 juni. De eerste na de vakantie is op 3 september. Maar u bent altijd vrij om een alternatieve ronde te houden! En natuurlijk is er ook het Vakantienet! Fluijtschip CH De Rijp Tel: Fax: GSM: info@cijfersletters.nl

3 VERON afdeling Zaanstreek (A46). Opgericht 15 maart Zal in * verschijnen: CONVO MEI & JUNI Januari, Februari, Maart/April, Mei/Juni, Sept./Okt. en Nov./Dec. Redactie CONVO: Kees v/d Laak (PA3CYE) Binnenvenstraat 1, 1911 TK Uitgeest. ( Kees Koopmans (PA3HCA) Haremakers 20, 1531 LC Wormer. ( Samenstelling van het afdelingsbestuur:. Voorzitter Wim de Vries PA3DUP Vice-voorzitter Leo van Empel PA0LEZ Penningmeester Peter Koppes PA3FBZ / NL Secretaris Kees Koopmans PA3HCA / NL Lid Kees v/d Laak PA3CYE / NL Lid Willem v. Eijsden PD2RYP Lid Nico Heilijgers PA0NHZ Algemene informatie: Internet (Home Page) via VERON->afdelingen Verenigingsrepeater (70 cm) PI2ZAZ In: / Uit: (1750 Hz / CTCSS 88.5) Verenigingsrepeater (2 mtr.) PI3ZAZ In: 145,1125 / Uit 145,7125 (1750 Hz) / CTCSS 88.5) Verenigingszender PI4ZAZ pi4zaz@amsat.org Zaanse Ronde Zondagmorgen 11:30u via PI3ZAZ Rondeleiders PA3FBZ, PE1IHX, PD2RYP & PA3DUP Regionaal QSL-Manager Jan Numan, PA0VSS Tel Afd. Giro nr Penningmeester VERON Zaanstreek - Graft de Rijp CONVO - Belangrijke mededeling! Het bestuur heeft besloten om de Convo na de grote vakantie nog slechts in elektronische vorm (PDF formaat) te versturen aan de leden en andere afdelingen. De teruglopende inkomsten uit advertenties (minder advertenties, geen nieuwe adverteerders) en het teruglopende aantal convo bezorgers (geen nieuwe aanmeldingen) en de daardoor hogere netto kosten zijn de direkte aanleiding hiertoe. We vragen de leden die een adres hebben, deze vóór 1 september 2006 door te geven aan pi4zaz@amsat.org. Zij krijgen de Convo dan per verstuurd. Of ze kunnen doorgeven dat ze de Convo via de homepage van de afdeling zelf downloaden. De leden die geen internet en/of hebben, kunnen een verzoek (per post) indienen bij de secretaris om de Convo in papieren uitvoering te blijven ontvangen. Wel zal getracht worden deze papieren Convo uit te delen op de verenigingsavond. We willen op dit moment alvast de convobezorgers heel hartelijk bedanken voor hun inzet de afgelopen jaren. Zonder hun inzet zou het nooit gelukt zijn.

4 Dit jaar wordt het alweer het 19e Zaans Vakantienet. Wederom verwachten wij weer vele inmelders in dit net. Het vakantienet begint in mei en duurt tot eind augustus. Zendschema: (lokale tijd) 10:00u MHz 16:30u MHz 19:30u. tot 19.45u MHz 20:00u MHz (Voor alle frequenties geldt bij QRM +10 KHz) Wij hopen dit jaar weer op een actief vakantienet! Zaans Vakantienet 2006 en het Vakantie Award. Ook dit jaar hebben we weer het Zaans Vakantienet met een daarbij behorend mooi Vakantie Award. Hoe kunt U dit Award bemachtigen? Vrij eenvoudig: Probeer zo veel mogelijk deelnemers van het Zaans vakantienet te werken of voor de luisteramateurs te horen. Stuur aan het eind van de periode (dus na 31 augustus) uw log in aan de Awardmanager Peter Koppes, PA3FBZ en U krijgt het Award op de eerst volgende verenigingsavond. Zaterdag 27 mei e FRIESE RADIO MARKT De VERON afdeling Friese Wouden organiseert ieder jaar op de laatste zaterdag van de maand mei een grote radiomarkt onder de naam 'Friese Radio Markt'. Deze happening vindt plaats in en rondom dorpshuis 'De Buorskip' aan de vlaslaan 26 in Beetsterzwaag. Op deze markt zijn particulieren en handelaren met radio-apparatuur en onderdelen aanwezig (ter verkoop) en er zijn diverse stands voor promotie van de diverse takken binnen de radiohobby. Op dit evenement komen zo'n 2500 bezoekers van heinde en verre, om voor de zomervakantie nog wat inkopen te doen. De FRM wordt verder alom geroemd om haar uitstekende sfeer en gezelligheid! Tot zaterdag 27 mei 2006 van 9.00u. tot 15.30u. op de FRM. Uitzending vanuit FORT VELDHUIS Met ingang van 7 mei 2006 start PI4YRC met het in de lucht brengen van een 3030 set in Fort Veldhuis te Heemskerk. Het fort is geopend op zondag (mei t/m september) van uur tot uur. Gedurende deze openings tijden zal de 3030 set bemand zijn. De frequentie is MHz AM gemoduleerd, en de call is PI4YRC Het is de bedoeling om dit elke week te doen. Elke verbinding wordt met een speciale QSL kaart bevestigt.

5 Convo. KOPIJ voor de CONVO van september & oktober 2006 inleveren vóór maandag 28 augustus. Verenigingsavonden. De verenigingsavond is in "clubhois de HAM", Noordsterweg 4, 1521 JS in Wormerveer (tel ) tegenover de ingang van zwembad de Watering. Nieuwe leden. Binnen onze afdeling verwelkomen wij Ivo Klinkert (PA1IVO), Diana Asbeek Brusse (PD2HVJ) en J.Velthuis (PA0IRA). Leesmap 2006-ontvangststreefdata. Deze informatie is vanaf heden te vinden op onze homepage van de afdeling. Activiteiten. (Details over de activiteiten verderop in Convo). Elke dinsdagavond Knutselclub - Westzaan. 10 mei Verenigingsavond - Onderling QSO. 14 mei Spoetnikvossenjacht - Jagersplas 2/80 meter. 27 mei 28e Friese Radio Markt Buorskip te Beetsterzwaag 2 t/m 5 juni 41e VERON pinksterkamp - Odoorn (zie Electron). 9,10 & 11 juni Velddagen op terrein Jungle Pimpernel. 14 juni Verenigingsavond - Onderling QSO. 23, 24 & 25 juni HamRadio - Friedrichshafen (D) Bodensee. 19 & 20 aug. Lighthouse weekend. ( 26 augustus DNAT - Bentheim (D) - Amateurradiomarkt. 13 september Verenigingsavond - Invulling nog niet bekend. Mei, juni, Juli & Aug. Zaans Vakantienet. Vossenjachten. De VERON Zaanstreek (A46) organiseert vossenjachten op de navolgende data: 14 mei Spoetnikvossenjacht 2/80m, Recreatiegebied "De Jagersplas" te Zaandam ('t Kalf). Starttijd :00 uur. 1 oktober ARDF 2/80m, Schoorl/Groet, info volgt. 12 november ARDF 2/80m, Heemskerk, info volgt. Edwin PE5EDW Vossenjacht - Jagersplas 2/80 meter Spoetnikvossenjacht - 14 mei Plaats: "Café t Heerenhuis" te Wijdewormer. Door de VERON afdeling Zaanstreek (A46) wordt in het recreatiegebied "De Jagersplas" te Zaandam (nabij de wijk t Kalf) een 2/80 meter Spoetnikvossenjacht georganiseerd. De start zal zijn in het Café t Heerenhuis, Zuiderweg 74, 1456 NH Wijdewormer (dit ligt tegen de wijk t Kalf in Zaandam aan). Rechts van het gebouw kunt u parkeren op een lager gelegen parkeerplaats. Inschrijven vanaf ca u. Starttijd tussen: 13.30u u.

6 Routebeschrijving: A7, afrit 2 - Zaandijk. Neem de N515 en ga de eerste stoplichten linksaf. Het Café t Heerenhuis ligt op ca. 150 meter aan uw linkerhand. Coördinaten: ,11 N en ,41 E Aanwezigheid van een inpraatstation is niet zeker. Via de relaisstations van de Zaanstreek (PI3ZAZ MHz) wordt vanaf uur de Zaanse Ronde door PI4ZAZ gehouden. Mogelijk dat op geluisterd wordt. Organisatie: Leo van Empel (PA0LEZ) en Edwin Verburg (PE5EDW) Velddagen VERON afdeling Zaanstreek. De velddagen van de VERON afdeling Zaanstreek zijn dit jaar van vrijdagavond 9 juni (na 19:00u) t/m zondagmiddag 11 juni op het terrein van scouting groep de Jungle Pimpernel aan de Kalverringdijk ten noorden van de Zaanse Schans en te bereiken via de Wijde Wormer of Wormer. Routebeschrijving: Het terrein ligt aan het eind (ten noorden) van de Zaanse Schans. Met de fiets te bereiken via de Zaanse Schans of via Wormer / Wijdewormer. Met de auto is het uitsluitend via Wormer / Wijdewormer bereikbaar. Vanuit A7 en/of Zaandam: (A7 afslag Zaandijk) Via de Leeghwaterweg gaat u bij de verkeerslichten (ter hoogte van het Kalf) de Noorderweg op (U rijdt dan langs de grote Amerikaanse watermolen). Na een bocht naar rechts, links de ophaalbrug over en meteen links de Engewormer Ringdijk op. Na een scherpe bocht naar rechts en een lang recht stuk weg gaat U links de Kalverringdijk op (net voor Claassen Jachtbouw). De weg volgen (een bocht naar rechts en een bocht naar links) en voor U ligt het clubhuis van de Jungle Pimpernel. De weg houdt hier op en wordt een fietspad. Parkeergelegenheid is aanwezig vóór het Jungle Pimpernel terrein aan U rechterhand (net voordat de weg ophoud) en er zijn een aantal parkeerplaatsen op het terrein zelf. Echter mag er niet over het gras worden gereden! Vanuit Wormer als U over de oude zaanbrug komt; bij de T-splitsing rechts af; rechtdoor bij de rotonde, uitrijden tot net voor waar de weg een bocht naar links gaat. U gaat echter rechts de Eendrachtstraat in. Aan het eind neemt u een zeer scherpe bocht naar links (bijna 180 graden), op een stukje weg langs het water waar maar 1 auto tegelijk in dezelfde richting kan rijden, daarna rechts het bartelsluisje over en meteen weer rechts. Aan het eind met de bocht mee naar links en de eerste weg rechts af. U rijdt dan na wat bochten recht op het clubhuis af. De mensen die willen blijven overnachten op het terrein zullen zelf voor eten en drinken moeten zorgen. Tijdens de velddagen zal er zo nu en dan koffie worden geserveerd. Het deelnemen aan de velddagen is geheel voor eigen risico. Zaterdag is er een vossenjacht / bakenpeiling vroeg in de middag geplant. Zaterdagavond is er weer de barbecue. Op zondagochtend is er gelegenheid om antennes te meten VHF/ UHF. Er is meetapparatuur aanwezig, dus neem u spullen mee en test het eens uit!! We hopen op mooi weer en veel deelnemers; gezelligheid en goede condities. Voor de diverse activiteiten hebben we nog hulp nodig! Vrijwilligers kunnen zich opgeven bij Kees, PA3HCA.

7 Barbecue De Barbecue wordt gehouden op zaterdag 10 juni. We starten om ± 18.30u. De kosten zijn ¼ per persoon. Opgeven vóór 1 juni mei bij Peter, PA3FBZ via of telefoon ( pa3fbz@quicknet.nl) Het totale bedrag graag storten vóór 1 juni op girorekening van de Penningmeester VERON afd. Zaanstreek te Graft. Speciale wensen met betrekking op het vlees kunt u aangeven bij Willem, PD2RYP. De afgelopen jaren werd de barbecue georganiseerd door Peter & Trudy Koppes. Deze was altijd uitstekend verzorgd! Onze dank hiervoor. Dit jaar zullen we het gezamenlijk moeten oppakken. We zijn nog op zoek naar anderen die de barbecue in de toekomst willen verzorgen. Wie meldt zich aan? Hobbyclub te Westzaan Hier weer eens een stukje van de hobbyclub. De laatste tijd is er nogal wat gebeurd in het gebouw waar de hobbyclub al weer een hele tijd is gevestigd. Ik weet niet of ik voor iedereen kan spreken, maar het is een leuke locatie met veel mogelijkheden. Onze dank gaat dan ook uit naar de eigenaren van het gebouw dat we van deze mooie ruimte gebruik mogen maken. Inmiddels zijn er diverse dingen gebeurd zoals het ophangen en in bedrijf stellen van de HF antenne. Een deel van het gereedschap is aangeschaft of aan ons geschonken. Waar wij erg dankbaar voor zijn. De radiatoren voor de verwarming zijn gemonteerd, zodat we in de koude periodes er nu warm bij kunnen zitten. Het elektra is verbeterd en uitgebreid. De computers zijn verzorgd door Kees Koopmans PA3HCA. Deze zaken zijn gerealiseerd door een aantal vrijwilligers. Zij hebben er erg veel tijd in gestoken en soms ook materiaal in geïnvesteerd. Wij kunnen ze uiteraard niet genoeg bedanken, bij deze Bedankt!!!!!! WE zijn er erg blij mee. Na deze investering moeten we natuurlijk ook zorgen dat er genoeg animo is en blijft komen. Daarvoor heb ik (Willem, PD2RYP) Frans Groepenhoff, PA3BKW benaderd en hem gevraagd of we het samen kunnen doen. En dan bedoel ik de dagelijkse zaken zoals gereedschap, materiaal en verder alle nodige aansturing. Zodat u altijd ten eerste een aanspreekpunt heeft waar u met vragen of klachten te recht kunt, en ten tweede weet bij wie u moet zijn om bepaalde zaken te regelen. Frans bedankt dat je me wilt helpen en ik hoop op een vruchtbare samenwerking. Misschien heeft u nog leuke ideeën voor een leuk project zodat we ook weer wat in groepverband kunnen doen. Geef het door aan Willem of Frans. Verder een aantal tips indien u nog nooit naar de club bent gekomen. Neem een zaklantaarn mee. Is het vochtig weer, trek gepast watervast schoeisel aan. Om de knutselclub te bereiken, dient u door een stukje weiland te lopen. Tevens een OPROEP aan iedereen. We zijn nog op zoek naar een aan aantal verlopen van bijvoorbeeld BNC- naar N-connector, BNC naar PL enz. Eigenlijk zijn alle verlopen welkom. We hebben nog een aantal zaken nodig maar we zullen eerst een inventarisatie lijst maken. Frans heeft ook al een lijst gemaakt met wat we nog nodig hebben. Nou dat was het weer. In de volgende Convo zullen we weer een stukje schrijven zodat u up to date gehouden wordt. Met vriendelijke groet, Willem, PD2RYP en Frans, PA3BKW.

8 Van de bestuurstafel. Op de afgelopen bestuursvergadering van 3 mei 2006 zijn na de behandeling van de ingekomen post de activiteiten besproken voor de komende periode. Als eerste de verenigingsavonden voor de komende periode. We hebben een aantal lezingen in de koker, maar nog steeds geen vaste afspraken of toezeggingen. Tevens wordt even gemeld dat op dit moment de Kerkstraat vanaf de Krommenie kant (provinciale weg Westzaan - West Graftdijk) afgesloten is. Men moet via andere kant naar het clubhois rijden. Via Zaanse Ronde even door geven aan de leden. Daarna waren de velddagen aan de beurt. De huurovereenkomst (incl. de kosten; aansprakelijkheid) en het huurreglement van de Jungle Pimpernel worden doorgenomen. De activiteiten zoals een vossenjacht / bakenpeiling en antenne meting worden besproken. De taken worden verdeeld. Peter maakt de awards. De afgelopen jaren verzorgde Peter en Trudy de barbecue, maar dit jaar werden anderen gezocht. Leo had een aantal mensen gevraagd, maar niemand wou of kon dit op zich nemen. Mocht er niemand bij de leden gevonden worden, dan moet het bestuur het oppakken. Willem en Kees K. hebben zich vanuit het bestuur als vrijwilligers aangemeld. De prijs van de barbecue wordt vastgesteld op 13 Euro. Vanuit de afdeling wordt een bijdrage geleverd. We moeten nog wel vrijwilligers vragen voor hulp op de velddag (Convo). Kees & Kees waren al weer met de convo begonnen. De Convo is deze maand iets dikker. Er wordt besloten de convo na de grote vakantie nog slechts in elektronische vorm te distribueren. Minder inkomsten, steeds meer Convo's separaat per post versturen drijven de kosten zo hoog op, dat het niet meer verantwoord is om op deze manier verder te gaan. Echter leden die geen internet of hebben kunnen de Convo nog op verzoek in papieren vorm krijgen. De vossenjacht commissie komt met 2 investeringsaanvragen. De eerste is voor onderhoud aan de 10 peildozen van de afdeling. Deze wordt goedgekeurd. De tweede is voor het maken van een ARDF set (bestaande uit 8 sets zenders). Deze investering is vrij hoog en kan alleen maar als de kosten over meerdere jaren kan worden verdeeld. Ook zouden we naar sponsors moeten uitkijken. Er moet nog het een en ander verder berekend worden. De aanschaf van een nieuwe antenne voor de repeater wordt even uitgesteld. De reserve antenne functioneert en mag nog even gebruikt worden. De vossenjachten en de knutselclub volgen ook nog de revue. Verder is er een enquête in de maak voor de leden van de afdeling. Wim heeft een verslag van de VR gemaakt. Deze komt in de Convo. Peter geeft aan te stoppen met het penningmeestersschap aan het eind van het jaar. Dat waren in het kort de besproken punten op de bestuursvergadering. Satelliet verbindingen. (door Nico, PA0NHZ) Na het lezen van een artikel op Internet ben ik geïnteresseerd geraakt in het maken van verbindingen met amateur satellieten. Het artikel op Internet betrof een verhaal over het maken van een transponder in de satelliet van India welke door Willian Leijenaar (PE1RAH) is gebouwd en in deze satelliet is gemonteerd. Het betreft hier de amateur satelliet HAMSAT VO-52 welke in november 2005 is geactiveerd. Dit is een LEO (low earth orbit, lage baan) satelliet welke met een noodgang over de polen rond de aarde vliegt in een lage baan

9 Mijn interesse was gewekt hoe ik deze satelliet zou kunnen ontvangen, en ook hoe ik eventueel een verbinding met deze satelliet zou kunnen maken. Voor de up en download gegevens ben ik op zoek gegaan op Internet en heb bij Amsat de nodige gegevens gevonden.( Klik op de "button" "Sat-Status". Hier zijn alle amateur satellieten vermeld. Om bovenstaande satelliet te kunnen werken moet men (zenden) op de 70 cm, en de doorlaatband gebruiken welke loopt van MHz t/m MHz in de mode LSB. Voor de ontvangst van de satelliet op de 2 meterband gebruikt men de doorlaatband van MHz t/m MHz in de mode USB. Om met de satelliet te kunnen werken had ik natuurlijk wel apparatuur nodig en uiteraard antennes voor de 2 meter en 70 cm. Als apparatuur heb ik tot beschikking een oude TS 700 allmode transceiver van Kenwood voor de ontvangst op de 2 meter band, welke ik in een grijs verleden al eens heb voorzien van een ontvangst voorversterker. De antenne is een 9 elements Tonna welke op het dak van het huis is gemonteerd en voorzien is van een rotor. De antenne is horizontaal gepolariseerd. Deze antenne is alleen in het horizontale vlak (azimuth) te draaien. Eerst maar eens luisteren of de satelliet wel te horen is, maar hoe weet je nu wanneer hij overkomt en waar hij vandaan komt? Maar weer gaan zoeken op Internet en zowaar er bestaan programma's voor het zichtbaar maken van de banen van de satellieten, zo is er bijvoorbeeld WX-TRACK een programma wat ik graag gebruik Ook het programma Orbitron is zeer goed en heeft vele mogelijkheden. Op de volgende site kunt u het programma WX-TRACK downloaden inclusief de manier van installeren op de computer ( Ga naar de rubriek technologie en open het onderdeel software hier vindt u WX-TRACK. Voor het downloaden van het programma Orbitron gaat u naar de site ( In het programma Orbitron zit een voorziening voor het automatisch downloaden van de laatste keppler gegevens. Voor het programma WX-TRACK moeten de keppler gegevens nog handmatig worden gedownload, Dit kan gebeuren vanaf de site ( hier moet men eerst een account aanmaken met username en password, men wordt dan eerst gecontroleerd en krijgt daarna toegang tot deze Amerikaanse site. Na het installeren van het volgprogramma is het verstandig om ook een programma te installeren voor het gelijk stellen van de klok in de computer, ik heb daar het programma atoomklok voor geïnstalleerd te vinden op ( Hiermee zorgt u er voor dat het volgprogramma op de computer gelijk loopt met de overkomst van de satelliet. Na al deze toestanden maar eens gaan kijken op de computer wanneer de HAMSAT V0-52 overkomt en op de aangegeven tijd gaan luisteren op de 2 meter band op MHz. Op de computer kijken wanneer hij in het zicht van de antenne komt (deze had ik uiteraard in de richting gezet vanwaar de satelliet zou opkomen), en ja daar hoor ik hem. Een station uit Italië komt binnen met een signaal van S7 goed

10 verstaanbaar R5, het dopplereffect is ook goed merkbaar; ik moet de ontvanger steeds bijdraaien om het station te blijven horen. Nog meer stations zijn er te horen en ik heb het erg druk met het afstemmen en ook het omdraaien van de antenne moet gebeuren want de satelliet is inmiddels al boven Nederland verschenen en op de achterkant van de antenne komt hij beduidend zachter binnen. Heel veel handen en voetenwerk, maar het gaat, ik heb de satelliet gehoord, nog een paar avonden geluisterd om ervaring op te doen, en ook overdag geluisterd, de satelliet is perfect, signalen van S9+10 db zijn geen uitzondering. Nu ook maar eens proberen om naar de satelliet te gaan zenden en proberen om een verbinding te maken met andere gebruikers van deze satelliet. Voor het zenden naar de satelliet heb ik tot mij beschikking een FT817 van YAESU, deze transceiver is een al mode transceiver voor alle banden HF en VHF en UHF met een zend vermogen van 5 watt. Voor de 70 cm band had ik geen antenne, dus moest er gezocht worden naar een antenne welke eenvoudig te maken viel en toch goed werkte. Na enkele artikelen op het Internet te hebben bekeken waar men met grote beam antennes aan de gang was, antennes welke in het horizontale en verticale vlak kunnen draaien en zelfs automatisch door middel van computer sturing de satelliet konden volgen, zakte bij mij bijna de moed in de schoenen, want zoveel techniek om een verbinding te maken met de satelliet daar had ik op dat moment niet zoveel trek in, dit nog buiten om wat het allemaal moest gaan kosten, want ook mijn apparatuur is eigelijk niet zo geschikt om satelliet verbindingen te maken, dit heeft te maken met het optreden van het dopplereffect wat aanwezig is bij het passeren van de satelliet over Nederland cq Europa. Het wordt al een stuk eenvoudiger als men de beschikking heeft over bijvoorbeeld een transceiver van Yeasu de FT 847 of een Kenwood transceiver de TS 2000, deze transceivers zijn voorzien van speciale mogelijkheden om de satellieten te locken waardoor het al een stuk eenvoudiger wordt om er mee te kunnen werken. De moed toch maar niet opgegeven en op zoek gegaan naar een eenvoudige antenne om te zenden naar de satelliet op de 70cm band en zowaar een artikel gevonden op Internet van de Amerikaanse amateur K5OE ( een z.g. ''Eggbeater'' antenne, een onmogelijk ding, maar na het lezen van het artikel in het engels was mijn interesse toch gewekt om deze antenne te gaan nabouwen. Nu heeft K5OE al heel veel geëxperimenteerd met deze antennes en zijn er diverse uitvoeringen door hem van deze antenne gemaakt. Ik heb dan ook de beschrijvingen van deze antenne van hem uitgeprint vanaf het Internet en van de diverse antennevoorbeelden cq beschrijvingen een compilatie gemaakt hoe ik het e.e.a. simpel kon gaan maken met Europese materialen en maatvoeringen. De omschrijving van de aanpassing voor rechtsom circulaire polarisatie van deze antenne staat in dit artikel omschreven, een tekening komt u te zien als u de desbetreffende link aanklikt, dit is de The phasing line sketch (view from bottom). De antenne voor de 70 cm band heb ik uitgevoerd in de rechthoekige uitvoering en ben van de maten uitgegaan zoals ze zijn vermeld in het artikel, voor de 2

11 rechthoekige ramen heb ik gebruik gemaakt van aardedraad zoals dat wordt gebruikt in de elektra wereld voor het aarden van waterleidingen etc. De mast bestaat uit een rioleringsbuis van 40 mm pvc van 1 meter lang de aanpassing voor de circulaire polarisatie is in de buis weggewerkt. Het is van belang dat als u deze antenne gaat na bouwen u zich goed aan de aangegeven maten houdt. Een moeilijkheid kan het verkrijgen van de coax zijn (type RG62 van 93 ohm). Op beursen is dit nog wel te vinden, en voor eventuele nabouwers heb ik ook nog wel een stukje beschikbaar. Voor de constructie van de antenne verwijs ik u echter naar het bovenstaande artikel en uw eigen fantasie cq bouwkwaliteiten van deze antenne. Na het bouwen van deze 70 cm eggbeater antenne de staande golf gemeten, deze was redelijk 1: 1,5 goed genoeg van deze antenne. De antenne heb ik voorzien van coax kabel aircell 7 en op het dak van het schuurtje gemonteerd; zo hoog mogelijk. Op het moment dat de satelliet weer boven de horizon uitkwam gelijk geprobeerd om deze aan te spreken maar het lukte niet, wat deed ik fout? Afstemmen met de ontvanger en luisteren of ik mijzelf terug kon horen op 2 meter, en ja hoor daar was het signaal maar oh wat was dat zwak. Ik kon mijzelf haast niet terug horen op de koptelefoon!! (een koptelefoon is hier wel noodzakelijk want praten en luisteren tegelijk dat gaat helaas niet). Ik heb meer vermogen nodig om de satelliet goed te kunnen aanspreken. Gelukkig had ik in het verleden een lineaire transistor eindtrap van het merk Mirage gekocht, het type BD 35, deze bleek echter niet geschikt te zijn voor SSB maar alleen goed te werken met FM; met SSB stonden de relais in de eindtrap te klapperen. Met behulp van Leo PA0LEZ hebben we de eindtrap doormiddel van het plaatsen van enkele elco's geschikt kunnen maken voor SSB gebruik. Opnieuw geprobeerd in de volgende overgang van de satelliet om deze aan te spreken doormiddel van fluiten in de microfoon, en jawel hoor ik kon mijzelf goed terug horen. Sterkte S9 en goede modulatie, er komt ook nog iemand voor mij terug die mij aanroept nou je weet niet zo gauw wat je moet doen want alles moet eigenlijk gelijk gebeuren, maar geen paniek gewoon terug geroepen en wat bleek een Nederlands station met een goed rapport R5-S9 het is de PD0HF Herman uit Kampen, van opwinding ben ik vergeten aan de rotor te draaien, de satelliet is inmiddels al weer weg. Mijn doel heb ik bereikt de eerste verbinding via een satelliet is gelukt! Inmiddels tijdens dit schrijven op 6 april 2006 heb ik +/- 2 maanden later al 18 landen in Europa gewerkt en 1 station in Rusland. Het werken met 2 stuks losse transceivers is in het begin wat lastig maar al doende leert men al snel hoe er mee gewerkt moet worden. Als eerste probeer je doormiddel van fluiten in de microfoon op 70cm je zelf terug te horen op ontvanger op 2 meter. Zodra je jezelf terug hoort weet je dat anderen je ook zullen horen, nu kun je gaan cq roepen maar dat kan lang duren voor er een station op jou signaal terug komt. Beter is het om over de banddoorlaat op 2 meter te draaien en zodra je een station hoort cq roepen hier dan met de zender op 70 cm af te gaan stemmen,

12 microfoon inknijpen, fluiten en naar de desbetreffende frequentie draaien, je hoort jezelf terug en meestal komt het tegen station dan ook onmiddellijk voor je retour. De HAMSAT VO-52 satelliet is met de eenvoudige middelen zoals ik ze hier gebruik prima te werken overdag en 's avonds gemiddeld 3 keer, dat is 6 keer per datum. E.e.a. is afhankelijk hoever de satelliet vanaf Nederland gezien overkomt. Er is gemiddeld per overgang ongeveer 10 à 12 minuten de tijd om via de satelliet te werken. De QSO's zijn daarom meestal maar beperkt van omvang, men beperkt zich in eerste instantie tot het doorgeven van de call, het R en S rapport, de locator en de voornaam van de operator en het vermelden van het zenden van een QSL kaart. Als men het station weer eens een keer hoort in een volgende overgang dan kan men wat meer gegevens uitwisselen, maar hou het altijd kort want er zijn meer stations die graag een verbinding met jou of je tegenstation wllen maken. Als er vragen zijn over dit onderwerp, of men komt er niet uit hoe men een antenne moet maken voor de 70cm band ben ik bereid om nadere uitleg te geven. Ik ben meestal standby op de praatpaal cq hangpaal van de Zaanstreek op 2 meter ,5MHz (PI3ZAZ) Ik hoop dat ik met dit artikel een bijdrage heb kunnen leveren aan onze boeiende hobby en met name het werken over de satelliet. Mogelijk heb ik u ook nieuwsgierig gemaakt en aangezet tot het actief deelnemen aan het zendamateurisme. Hierbij enkele interessante links voor het satelliet gebeuren. Voor een satelliet volg programma kan je kijken bij cweb, voor het programma SPACE-TRACK incl. gebruiksaanwijzing. Voor het Satelliet volg programma ORBITRON ga je naar software.web-log.nl URL's: Met vr. groet, of tot werkens via de Hamsat vo-52, Nico. Heilijgers, PA0NHZ (PA0NHZ@AMSAT.ORG) Zelfbouw. Op 1 April (geen grap) was de themadag zelfbouw in Kootwijkerbroek. Deze werd georganiseerd door de: BTTF-projectgroep: Benelux QRP-club: Surplus Radio Society club:. Ikzelf was hier aanwezig met mijn afstemsystemen en een nieuw project. Verder was de afdeling Zaanstreek vertegenwoordigd door Tjakko, PE1IHX geassisteerd door Leo, PD2JLK, zij hadden een kristal ontvanger met 401 spoel (nog authentieker dan de 402 spoel ) en een 80 meter AM zender mee genomen, die veel belangstelling oogstten. Op deze dag zijn elk jaar veel zelfbouwers aanwezig uit het gehele land, die informatie uitwisselen en discussiëren over technische vraagstukken. In het BTTF-project houdt een groep amateurs zich al enige jaren bezig met ontwerpen van moderne kristalontvangers. De Surplus Radio Society richt zich op oude legerapparatuur.

13 De QRP club houdt zich naast het werken met QRP vermogen, ook zeer intensief bezig met zelfbouw. De club geeft 4 maal per jaar het blad de NIEUWSBRIEF uit met QRP nieuws en vooral zeer veel artikelen van zelfbouwers. Dit blad is een geweldig bewaar object voor de zelfbouwer en ik kan dan ook een ieder die zich hiermee bezig houd aanraden lid te worden van de Benelux QRPclub. Ingestuurde artikelen worden altijd in de eerst volgende nieuwsbrief gepubliceerd. 73, Ton Blokker, PA0KLT Hoe wordt onze verenigingsavond bezocht? Jan Hoek (PA0JNH) heeft vanuit de presentielijsten die door de bezoekers van de verenigingsavond getekend worden, berekend welk percentage van de leden een bezoek brengt. Meestal zijn er 10 verenigingsavonden per jaar (vroeger 12), maar door omstandigheden was de presentielijst ook wel eens niet aanwezig. Toch krijgt men een aardig inzicht in het bezoekerspercentage. Jaar Leden Bezoekers (%) Jaar Leden Bezoekers (%) Jaar Leden Bezoekers (%) Verslag van de 67e VERON Verenigingsraad van 22 april Door privé omstandigheden was Frans (PA3BKW), verhinderd om samen met Wim (PA3DUP) naar Het Dorp in Arnhem te gaan. Dus er maar alleen op af, wat ondanks de wegwerkzaamheden goed ging. Wat mij opviel is dat er in onze afdeling over de voorstellen net gedacht werd als in de meeste andere regio's. Voorstel 1 en 2 van het HB over eventuele wijzigingen Statuten, Huishoudelijk Reglementen zijn ingetrokken. Na de gebruikelijke discussies, zijn de voorstellen 5, 6 en 14 ingetrokken en 22, 23, 25 en 26 vervallen. Dit kwam praktisch geheel overeen met onze stemlijst. Nog wat aanvullende mededelingen van het HB. PI4AA is niet opgeheven maar moest de huidige locatie verlaten, dus uitzendingen opgeschort. Er is en wordt nog steeds naar een vervangende locatie gezocht. Het liefst zou het HB een zogenaamde HQ (Head Quarter) of anders gezegd een eigen locatie hebben waar ook andere activiteiten zoals Bibliotheek enz. ondergebracht kunnen worden. Maar daar zit een toch wel te hoog prijs kaartje aan vast. Dus maar zo spoedig mogelijk een nieuwe plek voor PI4AA, liefst in de buurt van Amersfoort, vinden dan kan de oude Crew de draad weer oppakken. De bezorging van de Electron gaat weer via TPG, maar men gaat nog praten met de nieuwe bezorger of het beter kan daar het een besparing van 6000 Euro

14 oplevert, en dat is niet mis. Men probeert verdere bezuinigingen door te voeren. Samen werking met de VRZA gaat moeizaam, maar is toch wel een doel, om in de toekomst met wat ons nog te wachten staat, sterker te staan. De instapvergunning zit in de ijskast. Nu wordt gekeken naar ruimere mogelijkheden voor de N machtiging. Een werkgroep wordt opgericht om te onderzoeken of examens bij eventuele geschikte verenigingen af zijn te leggen. Daar Agentschap Telecom van plan is het uit te besteden aan een stichting is het goed om daar op in te spelen. Want de kans is groot als het aan een stichting wordt uitbesteed het examengeld fors omhoog gaat. Dus het in eigen beheer te houden wordt nader bekeken (met alle haken en ogen van dien). Nog even wat over DARES (noodverkeer). De verantwoordelijkheden zijn daarin te groot om mee te doen voor het HB bestuur. Hopende met deze opsomming een verslagje gedaan te hebben, kun me altijd nog even aanspreken. Wim, PA3DUP. De voorstellen: Stemming op verenigingsavond 12 april 2006 voor de VR. 17 aanwezig (11 leden + 6 bestuur) Na de pauze (voorstel 14) 2 leden minder. Deze moeten omgerekend worden naar de totale stemmen in VR (= 6) Nr. A46 A46 A46 Uitslag op VR Voor Tegen Onthouding (ONDER VOORBEHOUD!) Ingetrokken Ingetrokken Verworpen Aangenomen Ingetrokken Ingetrokken Aangenomen Verworpen Onthouding Aangenomen Verworpen Verworpen Verworpen Ingetrokken Verworpen Verworpen Verworpen Verworpen Verworpen Aangenomen Verworpen Vervallen Vervallen Verworpen Vervallen Vervallen

15

16

VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945.

VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. CONVO FEBRUARI 2009 Speciale editie Huishoudelijke Jaarvergadering Verschijnt 6 keer per jaar: Januari, Maart, April, Mei/Juni, Sept./Okt. en Nov./Dec.

Nadere informatie

CONVO. VERON afdeling Zaanstreek. September & Oktober 2017 A46. Verfmolen De Kat Zaanse Schans

CONVO. VERON afdeling Zaanstreek. September & Oktober 2017 A46. Verfmolen De Kat Zaanse Schans CONVO September & Oktober 2017 VERON afdeling Zaanstreek A46 Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland Verfmolen De Kat Zaanse Schans VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart

Nadere informatie

VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945.

VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. CONVO APRIL 2014 Verschijnt 6 keer per jaar: Jan./Feb., Maart, April, Mei/Juni, Sept./Okt. en Nov./Dec. Redactie CONVO: Kees v/d Laak Tel. 0251-313975

Nadere informatie

VERON afdeling Zaanstreek (A46)

VERON afdeling Zaanstreek (A46) VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. CONVO SEPTEMBER & OKTOBER 2015 Verschijnt 6 keer per jaar: Jan./Feb., Maart, April, Mei/Juni, Sept./Okt. en Nov./Dec. Redactie CONVO: Kees v/d Laak

Nadere informatie

VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945.

VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. CONVO MEI & JUNI 2011 Verschijnt 6 keer per jaar: Jan./Feb., Maart, April, Mei/Juni, Sept./Okt. en Nov./Dec. Redactie CONVO: Kees v/d Laak Tel.

Nadere informatie

Administratieve & Secretariële ondersteuning

Administratieve & Secretariële ondersteuning Administratieve & Secretariële ondersteuning De oplossing: tussen schoenendoos en accountant Voor tijdelijke opvang bij ziekteverzuim van werknemers Bij onregelmatige werkzaamheden Bij projectmatige werkzaamheden

Nadere informatie

VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945.

VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. CONVO NOVEMBER & DECEMBER 2009 Verschijnt 6 keer per jaar: Jan./Feb., Maart, April, Mei/Juni, Sept./Okt. en Nov./Dec. Redactie CONVO: Kees v/d Laak

Nadere informatie

A d m in istra tieve & S ecreta riële o n d ersteu n in g. De oplossing:

A d m in istra tieve & S ecreta riële o n d ersteu n in g. De oplossing: A d m in istra tieve & S ecreta riële o n d ersteu n in g De oplossing: tussen schoenendoos en accountant Voor tijdelijke opvang bij ziekteverzuim van werknemers Bij onregelmatige werkzaamheden Bij projectmatige

Nadere informatie

A d m in istra tieve & S ecreta riële o n d ersteu n in g. De oplossing:

A d m in istra tieve & S ecreta riële o n d ersteu n in g. De oplossing: A d m in istra tieve & S ecreta riële o n d ersteu n in g De oplossing: tussen schoenendoos en accountant Voor tijdelijke opvang bij ziekteverzuim van werknemers Bij onregelmatige werkzaamheden Bij projectmatige

Nadere informatie

On-Line Shop

On-Line Shop Alle merken CV ketels en alle merken klokthermostaten leverbaar met aantrekkelijke kortingen. Aanbieding!!! HOOG RENDEMENT CV KOMBIKETEL: Merk: INTERGAS Type: Kombi Kompact. ¼LQFOXVLHI%7: en kamerthermostaat

Nadere informatie

VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945.

VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. CONVO MAART 2013 Verschijnt 6 keer per jaar: Jan./Feb., Maart, April, Mei/Juni, Sept./Okt. en Nov./Dec. Redactie CONVO: Kees v/d Laak Tel. 0251-313975

Nadere informatie

VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945.

VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. CONVO MAART 2015 Verschijnt 6 keer per jaar: Jan./Feb., Maart, April, Mei/Juni, Sept./Okt. en Nov./Dec. Redactie CONVO: Kees v/d Laak Tel. 0251-313975

Nadere informatie

VERGEET NIET KOPIJ AAN TE LEVEREN VOOR DE CONVO VAN APRIL!!!

VERGEET NIET KOPIJ AAN TE LEVEREN VOOR DE CONVO VAN APRIL!!! Wij verwelkomen als nieuw lid: H.A. van Heijningen PD0HV te Zaandam Activiteiten in 2009 Op deze pagina vindt u de activiteiten voor de komende periode datum activiteiten het hele jaar door Denk u aan

Nadere informatie

VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945.

VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. CONVO MAART 2010 Notulen Huishoudelijke Jaarvergadering Verschijnt 6 keer per jaar: Jan./Feb., Maart, April, Mei/Juni, Sept./Okt. en Nov./Dec. Redactie

Nadere informatie

CONVO. VERON afdeling Zaanstreek. Januari & Februari 2018 A46. Verfmolen De Kat Zaanse Schans

CONVO. VERON afdeling Zaanstreek. Januari & Februari 2018 A46. Verfmolen De Kat Zaanse Schans CONVO Januari & Februari 2018 VERON afdeling Zaanstreek A46 Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland Verfmolen De Kat Zaanse Schans VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart

Nadere informatie

VERON afdeling Zaanstreek (A46)

VERON afdeling Zaanstreek (A46) VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. CONVO MAART 2011 Verschijnt 6 keer per jaar: Jan./Feb., Maart, April, Mei/Juni, Sept./Okt. en Nov./Dec. Redactie CONVO: Kees v/d Laak Tel. 0251-313975

Nadere informatie

VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945.

VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. CONVO MAART 2016 Verschijnt 6 keer per jaar: Jan./Feb., Maart, April, Mei/Juni, Sept./Okt. en Nov./Dec. Redactie CONVO: Edwin Verburg Tel. 075-6285459

Nadere informatie

Aangeboden. Activiteiten in 2010 VERGEET NIET KOPIJ AAN TE LEVEREN VOOR DE CONVO VAN APRIL 2010!!! datum activiteiten

Aangeboden. Activiteiten in 2010 VERGEET NIET KOPIJ AAN TE LEVEREN VOOR DE CONVO VAN APRIL 2010!!! datum activiteiten Aangeboden Een steigerpijp van 6 meter lang (antennemast) met bovenin een katrol en 2 stuks zeer zware muurbeugels, gratis op te halen vanaf mijn QTH. Nico Heilijgers. PA0NHZ pa0nhz@amsat.org Activiteiten

Nadere informatie

VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945.

VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. CONVO JANUARI 2009 Verschijnt 6 keer per jaar: Januari, Maart, April, Mei/Juni, Sept./Okt. en Nov./Dec. Redactie CONVO: Kees v/d Laak Tel. 0251-313975

Nadere informatie

CONVO. VERON afdeling Zaanstreek. November & December 2017 A46. Verfmolen De Kat Zaanse Schans

CONVO. VERON afdeling Zaanstreek. November & December 2017 A46. Verfmolen De Kat Zaanse Schans CONVO November & December 2017 VERON afdeling Zaanstreek A46 Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland Verfmolen De Kat Zaanse Schans VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart

Nadere informatie

A d m in istra tieve & S ecreta riële o n d ersteu n in g

A d m in istra tieve & S ecreta riële o n d ersteu n in g A d m in istra tieve & S ecreta riële o n d ersteu n in g De oplossing: tussen schoenendoos en accountant Voor tijdelijke opvang bij ziekteverzuim van werknemers Bij onregelmatige werkzaamheden Bij projectmatige

Nadere informatie

VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945.

VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. CONVO MAART 2009 Verschijnt 6 keer per jaar: Januari, Maart, April, Mei/Juni, Sept./Okt. en Nov./Dec. Redactie CONVO: Kees v/d Laak Tel. 0251-313975

Nadere informatie

VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945.

VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. CONVO APRIL 2013 Verschijnt 6 keer per jaar: Jan./Feb., Maart, April, Mei/Juni, Sept./Okt. en Nov./Dec. Redactie CONVO: Kees v/d Laak Tel. 0251-313975

Nadere informatie

VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945.

VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. CONVO MAART 2012 Verschijnt 6 keer per jaar: Jan./Feb., Maart, April, Mei/Juni, Sept./Okt. en Nov./Dec. Redactie CONVO: Kees v/d Laak Tel. 0251-313975

Nadere informatie

VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart KNUTSELCLUB SPECIAL

VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart KNUTSELCLUB SPECIAL VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. CONVO NOVEMBER 2013 KNUTSELCLUB SPECIAL Verschijnt 6 keer per jaar: Jan./Feb., Maart, April, Mei/Juni, Sept./Okt. en Nov./Dec. Redactie CONVO: Kees

Nadere informatie

VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945.

VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. CONVO SEPTEMBER & OKTOBER 2008 Verschijnt 6 keer per jaar: Januari, Maart, April, Mei/Juni, Sept./Okt. en Nov./Dec. Redactie CONVO: Kees v/d Laak

Nadere informatie

VERON afdeling Zaanstreek (A46)

VERON afdeling Zaanstreek (A46) VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. CONVO NOVEMBER & DECEMBER 2015 Verschijnt 6 keer per jaar: Jan./Feb., Maart, April, Mei/Juni, Sept./Okt. en Nov./Dec. Redactie CONVO: Kees v/d Laak

Nadere informatie

CONVO. VERON afdeling Zaanstreek. Mei & Juni A46 Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland. Verfmolen De Kat Zaanse Schans

CONVO. VERON afdeling Zaanstreek. Mei & Juni A46 Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland. Verfmolen De Kat Zaanse Schans CONVO Mei & Juni 2019 VERON afdeling Zaanstreek A46 Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland Verfmolen De Kat Zaanse Schans VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. CONVO

Nadere informatie

VERON afdeling Zaanstreek (A46)

VERON afdeling Zaanstreek (A46) VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. CONVO NOVEMBER & DECEMBER 2014 Verschijnt 6 keer per jaar: Jan./Feb., Maart, April, Mei/Juni, Sept./Okt. en Nov./Dec. Redactie CONVO: Kees v/d Laak

Nadere informatie

Amateursatellieten Wat en hoe? Wouter Weggelaar, PA3WEG FUNcube Team

Amateursatellieten Wat en hoe? Wouter Weggelaar, PA3WEG FUNcube Team Amateursatellieten Wat en hoe? Wouter Weggelaar, PA3WEG FUNcube Team 1 Allereerst... Deze presentatie is (met overleg) voor een groot deel geroofd van: Ivo Klinkert PA1IVO Henk Hamoen PA3GUO Waarvoor enorm

Nadere informatie

CONVO. VERON afdeling Zaanstreek. Mei & Juni A46 Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland. Verfmolen De Kat Zaanse Schans

CONVO. VERON afdeling Zaanstreek. Mei & Juni A46 Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland. Verfmolen De Kat Zaanse Schans CONVO Mei & Juni 2018 VERON afdeling Zaanstreek A46 Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland Verfmolen De Kat Zaanse Schans VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. CONVO

Nadere informatie

Jaarlijks, in oktober, houdt de Scouting-beweging een weekend waarin draadloze kontakten tussen diverse scouting- groepen over de hele wereld worden

Jaarlijks, in oktober, houdt de Scouting-beweging een weekend waarin draadloze kontakten tussen diverse scouting- groepen over de hele wereld worden JOTA-JOTI en CAMRAS Jaarlijks, in oktober, houdt de Scouting-beweging een weekend waarin draadloze kontakten tussen diverse scouting- groepen over de hele wereld worden gemaakt. Hierbij wordt hulp ingeroepen

Nadere informatie

VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945.

VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. CONVO SEPTEMBER & OKTOBER 2009 Verschijnt 6 keer per jaar: Januari, Maart, April, Mei/Juni, Sept./Okt. en Nov./Dec. Redactie CONVO: Kees v/d Laak

Nadere informatie

LET OP!! Naar alle waarschijnlijkheid is de weg tussen Castricum en Egmond vanaf de rotonde in Bakkum afgesloten. De alternatieve route is als volgt:

LET OP!! Naar alle waarschijnlijkheid is de weg tussen Castricum en Egmond vanaf de rotonde in Bakkum afgesloten. De alternatieve route is als volgt: doorgang vanaf het parkeerterrein naar het bos staat een automaat waar u per persoon een bosdagkaart dient te kopen (Euro 1,50 p.p.). Denk dus aan gepast geld!! Verder is het vrij parkeren. Inschrijven

Nadere informatie

VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945.

VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. CONVO MAART 2008 Verschijnt 6 keer per jaar: Januari, Maart, April, Mei/Juni, Sept./Okt. en Nov./Dec. Redactie CONVO: Kees v/d Laak Tel. 0251-313975

Nadere informatie

Activiteiten in 2009 VERGEET NIET KOPIJ AAN TE LEVEREN VOOR DE CONVO VAN NOVEMBER/DECEMBER!!! 12

Activiteiten in 2009 VERGEET NIET KOPIJ AAN TE LEVEREN VOOR DE CONVO VAN NOVEMBER/DECEMBER!!! 12 Activiteiten in 2009 Op deze pagina vindt u de activiteiten voor de komende periode datum activiteiten het hele jaar door Denk u aan het op tijd doorgeven van de leesmap!! elke zondag 11:30 Zaanse Zondagochtend

Nadere informatie

VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945.

VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. CONVO MAART 2016 EXTRA editie Verschijnt 6 keer per jaar: Jan./Feb., Maart, April, Mei/Juni, Sept./Okt. en Nov./Dec. Redactie CONVO: Edwin Verburg

Nadere informatie

Jaarvergadering Het bestuur van de afdeling Helmond mail: pi4hmd. nl

Jaarvergadering Het bestuur van de afdeling Helmond mail: pi4hmd. nl De Helmondse VARICON 34 e Jaargang nummer 127 Juli 2018 De Varicon is de spreekbuis van de Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek Nederland afdeling Helmond en wordt per e-mail gezonden aan de leden

Nadere informatie

VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945.

VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. 1 VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. CONVO MAART 2014 Verschijnt 6 keer per jaar: Jan./Feb., Maart, April, Mei/Juni, Sept./Okt. en Nov./Dec. Redactie CONVO: Kees v/d Laak Tel. 0251-313975

Nadere informatie

Radio Nieuws Flits. First Edition 2012. Zomer 2012. Redactie-adres: Wil Stilma PE1JRA Wilhelminastraat 27 8561 AA Balk. E-mail: pe1jra@gmail.

Radio Nieuws Flits. First Edition 2012. Zomer 2012. Redactie-adres: Wil Stilma PE1JRA Wilhelminastraat 27 8561 AA Balk. E-mail: pe1jra@gmail. Radio Nieuws Flits First Edition 2012 Zomer 2012 Redactie-adres: Wil Stilma PE1JRA Wilhelminastraat 27 8561 AA Balk E-mail: pe1jra@gmail.com Van de redactie Het eerste nummer (The First) van Radio Nieuws

Nadere informatie

CONVO. VERON afdeling Zaanstreek. Maart & April A46 Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland. Verfmolen De Kat Zaanse Schans

CONVO. VERON afdeling Zaanstreek. Maart & April A46 Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland. Verfmolen De Kat Zaanse Schans VERON afdeling Zaanstreek CONVO Maart & April 2018 A46 Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland Verfmolen De Kat Zaanse Schans VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945.

Nadere informatie

CONVO. VERON afdeling Zaanstreek. September & Oktober A46 Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland

CONVO. VERON afdeling Zaanstreek. September & Oktober A46 Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland VERON afdeling Zaanstreek CONVO September & Oktober 2018 A46 Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland Verfmolen De Kat Zaanse Schans VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart

Nadere informatie

JOTA-JOTI 2011 en CAMRAS

JOTA-JOTI 2011 en CAMRAS JOTA-JOTI 2011 en CAMRAS Jaarlijks, in oktober, houdt de Scouting-beweging een weekend waarin kontakten tussen diverse scouting- groepen over de hele wereld worden gemaakt. Hierbij wordt hulp ingeroepen

Nadere informatie

Een hobbyist die wereldwijd vrienden heeft met dezelfde veelzijdige hobby: communiceren via radiogolven

Een hobbyist die wereldwijd vrienden heeft met dezelfde veelzijdige hobby: communiceren via radiogolven Een zendamateur: wat is dat? Een hobbyist die wereldwijd vrienden heeft met dezelfde veelzijdige hobby: communiceren via radiogolven Dat kan via de microfoon, maar ook via Morse signalen, amateurtelevisie,

Nadere informatie

Administratieve & Secretariële ondersteuning. De oplossing:

Administratieve & Secretariële ondersteuning. De oplossing: Administratieve & Secretariële ondersteuning De oplossing: tussen schoenendoos en accountant Voor tijdelijke opvang bij ziekteverzuim van werknemers Bij onregelmatige werkzaamheden Bij projectmatige werkzaamheden

Nadere informatie

CONVO. VERON afdeling Zaanstreek. Mei & Juni 2017 A46. Verfmolen De Kat Zaanse Schans. Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland

CONVO. VERON afdeling Zaanstreek. Mei & Juni 2017 A46. Verfmolen De Kat Zaanse Schans. Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland CONVO Mei & Juni 2017 VERON afdeling Zaanstreek A46 Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland Verfmolen De Kat Zaanse Schans VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. CONVO

Nadere informatie

De oplossing: Fluijtschip CH De Rijp Tel: Fax: GSM:

De oplossing: Fluijtschip CH De Rijp Tel: Fax: GSM: (advertentie) 12 RYS Electronics Europe BV, Molenwerf 21A, 1911 DB Uitgeest Tel. 0251-311.934 / Fax: 0251-314.032 Email: info@rys.nl Onze openingstijden zijn: Dinsdag t/m vrijdag 10-17 uur Op zaterdag

Nadere informatie

Een draagbaar multi-functioneel satellietstation

Een draagbaar multi-functioneel satellietstation Een draagbaar multi-functioneel satellietstation Ervaringen met draagbare apparatuur voor LEO satellieten Interessedag Amateursatellieten - 28 september 2013 Ivo Klinkert PA1IVO Een draagbaar multi-functioneel

Nadere informatie

VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945.

VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. CONVO APRIL 2009 Verschijnt 6 keer per jaar: Januari, Maart, April, Mei/Juni, Sept./Okt. en Nov./Dec. Redactie CONVO: Kees v/d Laak Tel. 0251-313975

Nadere informatie

VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945.

VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. CONVO NOVEMBER & DECEMBER 2012 Verschijnt 6 keer per jaar: Jan./Feb., Maart, April, Mei/Juni, Sept./Okt. en Nov./Dec. Redactie CONVO: Kees v/d Laak

Nadere informatie

Kijk voor het laatste nieuws op internet!!

Kijk voor het laatste nieuws op internet!! Jaargang 40 nummer 05 mei 2013 Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch Convocatie De VERON afdeling s-hertogenbosch nodigt alle leden hierbij uit tot het bijwonen van de maandelijkse bijeenkomst

Nadere informatie

Isotron (vogelhuisje) voor 40/80/160 meterband.

Isotron (vogelhuisje) voor 40/80/160 meterband. Isotron (vogelhuisje) voor 40/80/160 meterband. Inleiding: Deze antenne werkt electro/magnetisch als een loop-yagi, heeft een stralings diagram van een groundplane en de korte opstralingshoek van een richtbeam.

Nadere informatie

Het informatiebulletin van de VERON afdeling Friese Meren A62. Editie mei HAMECC2018 hoofdkantoor in Leeuwarden.

Het informatiebulletin van de VERON afdeling Friese Meren A62. Editie mei HAMECC2018 hoofdkantoor in Leeuwarden. Het informatiebulletin van de VERON afdeling Friese Meren A62 Editie mei 2018 HAMECC2018 hoofdkantoor in Leeuwarden. Afdelingsbijeenkomst mei 2018 op: vrijdag 11 mei 2018, aanvang 20.00 uur LT WiFi door

Nadere informatie

VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945.

VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. CONVO FEBRUARI & MAART 2016 EXTRA editie Verschijnt 6 keer per jaar: Jan./Feb., Maart, April, Mei/Juni, Sept./Okt. en Nov./Dec. Redactie CONVO:

Nadere informatie

Amateursatellieten stap-voor-stap

Amateursatellieten stap-voor-stap Amateursatellieten stap-voor-stap Een poging om alles in drie kwartier uit te leggen Interessedag Amateursatellieten - 28 september 2013 Henk Hamoen PA3GUO & Ivo Klinkert PA1IVO Amateursatellieten stap-voor-stap

Nadere informatie

DARES Oefening AIM 2 maart 2019

DARES Oefening AIM 2 maart 2019 Nieuwsbrief DARES GR15 22e nummer, 17 maart 2019 DARES Oefening AIM 2 maart 2019 Op 14 maart 2015 heeft R15/16 in een oefening getest met veldposten dicht bij elkaar en de effecten van intermodulatie onderzocht.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DARES R09-UTRECHT SPECIALE DDW UITGAVE

NIEUWSBRIEF DARES R09-UTRECHT SPECIALE DDW UITGAVE NIEUWSBRIEF DARES R09-UTRECHT SPECIALE DDW UITGAVE Inhoud Voorwoord Uitgebreid verslag met veel foto s van het DARES Deelnemers Weekend Voorwoord Deze extra nieuwsbrief is een uitgave van DARES R09-Utrecht

Nadere informatie

HAM - FLYER tussendoortje van het HAM-Nieuws. Mededelingen van de VERON afd. Alkmaar A01

HAM - FLYER tussendoortje van het HAM-Nieuws. Mededelingen van de VERON afd. Alkmaar A01 1 HAM - FLYER 04-16 tussendoortje van het HAM-Nieuws Mededelingen van de VERON afd. Alkmaar A01 Vier enthousiaste mensen, bouwers, programmeurs, software en hardware specialisten, presenteren op de verenigingsavond

Nadere informatie

Editie september 2017

Editie september 2017 Editie september 2017 De Flevo Rondstraler Het blad voor en door leden van de VERON-afdeling Flevoland COLOFON VERON-afdeling A41 Flevoland Voorzitter Dick van Vulpen PA0DVV pa0dvv@veron.nl Vicevoorzitter

Nadere informatie

Sporthal Wormer Spatterstraat DB Wormer

Sporthal Wormer Spatterstraat DB Wormer Sporthal Wormer Spatterstraat 21 1531 DB Wormer 075-6421892 Route vanuit Amsterdam Route: vanaf Amsterdam de A8 Coentunnel richting Zaanstad/Wormerveer einde T-splitsingrechts, N246 richting Wormerveer

Nadere informatie

9e jaargang nummer 7 september 1985 verschijnt 10 maal per jaar. Oplage 400 stuks. Redaktieadres: Trekvogelweg 179, 3815 LE Amersfoort.

9e jaargang nummer 7 september 1985 verschijnt 10 maal per jaar. Oplage 400 stuks. Redaktieadres: Trekvogelweg 179, 3815 LE Amersfoort. 9e jaargang nummer 7 september 1985 verschijnt 10 maal per jaar. Oplage 400 stuks. REDAKTIE: Boy de Leeuw PA0BL Jan van Dalum PE1JHU Redaktieadres: Trekvogelweg 179, 3815 LE Amersfoort. DRUK: Arthur Dekkers

Nadere informatie

VERGEET NIET KOPIJ AAN TE LEVEREN VOOR DE CONVO VAN MEI/JUNI!!!

VERGEET NIET KOPIJ AAN TE LEVEREN VOOR DE CONVO VAN MEI/JUNI!!! Activiteiten in 2009 Op deze pagina vindt u de activiteiten voor de komende periode datum activiteiten het hele jaar door Denk u aan het op tijd doorgeven van de leesmap!! elke zondag 11:30 uur Zaanse

Nadere informatie

Het Z Oo D tje, nieuwsbrief van de afdeling Zuidoost Drenthe (A11) van de VERON

Het Z Oo D tje, nieuwsbrief van de afdeling Zuidoost Drenthe (A11) van de VERON Het Z Oo D tje, nieuwsbrief van de afdeling Zuidoost Drenthe (A11) van de VERON Afd. A 11 Zuidoost Drenthe mei 2018 Opgericht in mei 1956. Correspondentie en info: secretariaat Wilma Meijering e mailadres:

Nadere informatie

VERON afdeling Amsterdam

VERON afdeling Amsterdam Afz: VERON afd. Amsterdam P/A Tolkamerstraat 105 1107 PC Amsterdam Zuidoost. 1 Voorwoord voorzitter Beste Amsterdamse radioamateurs, Na een onderbreking van enkele jaren hebben wij op 7 en 8 september

Nadere informatie

Programma. Aanleg installatie - overzicht installatie. Verwachtingen? Aanleg installatie

Programma. Aanleg installatie - overzicht installatie. Verwachtingen? Aanleg installatie -email van FAX,Navtex,RTTY 4 / 34 - overzicht installatie Verwachtingen? Heb apparatuur maar moet nog aansluiten Heb apparatuur maar wat kan ermee Opleiding zend-amateur in 1 uur Wil kopen 2 / 34 5 / 34

Nadere informatie

Mededelingen namens het bestuur van A63

Mededelingen namens het bestuur van A63 www.a63.veron.nl redactie.a63@veron.nl Jaargang 31 nr. 7. April 2018 Inhoudsopgave Mededelingen namens het bestuur van A63... 1 Lidmaatschappen.... 4 Agenda... 4 Bestuur... 5 Medewerkers... 5 Mededelingen

Nadere informatie

de verzending van Elektron; deze adressen zijn dan ook verloren geraakt. Krijgt U hierover opmerkingen, maak dan gewoon een nieuwe aanmelding,

de verzending van Elektron; deze adressen zijn dan ook verloren geraakt. Krijgt U hierover opmerkingen, maak dan gewoon een nieuwe aanmelding, ========================================================== = OFFICIEEL MEDEDELINGENBLAD VAN DE AFDELING AMERSFOORT = = VAN DE V.E.R.O.N. 1 e JAARGANG NR. 4 = = = = APRIL 1977 = = = = Redaktie en administratie:

Nadere informatie

Programma. Aanleg installatie - overzicht installatie. Verwachtingen? Aanleg installatie

Programma. Aanleg installatie - overzicht installatie. Verwachtingen? Aanleg installatie -email van FAX,Navtex,RTTY 4 / 34 - overzicht installatie Verwachtingen? Heb apparatuur maar moet nog aansluiten Heb apparatuur maar wat kan ermee Opleiding zend-amateur in 1 uur Wil kopen 2 / 34 5 / 34

Nadere informatie

RYS Electronics Europe BV, Molenwerf 21A, 1911 DB Uitgeest Tel. 0251-311.934 / Fax: 0251-314.032 Email: info@rys.nl Onze openingstijden zijn: Dinsdag

RYS Electronics Europe BV, Molenwerf 21A, 1911 DB Uitgeest Tel. 0251-311.934 / Fax: 0251-314.032 Email: info@rys.nl Onze openingstijden zijn: Dinsdag RYS Electronics Europe BV, Molenwerf 21A, 1911 DB Uitgeest Tel. 0251-311.934 / Fax: 0251-314.032 Email: info@rys.nl Onze openingstijden zijn: Dinsdag t/m vrijdag 10-17 uur Op zaterdag na telefonische afspraak.

Nadere informatie

VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945.

VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. CONVO NOVEMBER & DECEMBER 2010 Verschijnt 6 keer per jaar: Jan./Feb., Maart, April, Mei/Juni, Sept./Okt. en Nov./Dec. Redactie CONVO: Kees v/d Laak

Nadere informatie

Presentatie betreffende de ervaringen met WSPR door PA3EDR een vervolg op de presentatie van Dick PA4VHF

Presentatie betreffende de ervaringen met WSPR door PA3EDR een vervolg op de presentatie van Dick PA4VHF Presentatie betreffende de ervaringen met WSPR door PA3EDR een vervolg op de presentatie van Dick PA4VHF Welke punten komen er aan de orde? Wat is WSPR? Wat kunnen we ermee? Hoe werkt het? Waar is het

Nadere informatie

Convo 2015. Afz: VERON afd. Amsterdam P/A Tolkamerstraat 105 1107 PC Amsterdam Zuidoost.

Convo 2015. Afz: VERON afd. Amsterdam P/A Tolkamerstraat 105 1107 PC Amsterdam Zuidoost. Afz: VERON afd. Amsterdam P/A Tolkamerstraat 105 1107 PC Amsterdam Zuidoost. 1 Voorwoord voorzitter Beste mede amateurs van de afdeling Amsterdam, Er ligt weer een vol nieuw radio jaar voor ons. Het afgelopen

Nadere informatie

Januari 2009. Verenigingsblad van de Veron afd. Schagen. Zo huist de knutselende Radio-amateur

Januari 2009. Verenigingsblad van de Veron afd. Schagen. Zo huist de knutselende Radio-amateur Januari 2009 SRA Bulletin Verenigingsblad van de Veron afd. Schagen. Zo huist de knutselende Radio-amateur Redactieteam: Jan Spoelstra Klaas Jan Kaan Gerrit Dekker Inleveren copy bij Gerrrit PA3DS pi4sra@amsat.org

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 03 september 2012

Nieuwsbrief nr. 03 september 2012 Nieuwsbrief nr. 03 september 2012 Als u deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen via e-mail, stuur dan een e-mail naar verondenhaag@gmail.com met als mededeling: nieuwsbrief, afmelden. Als u deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Het Bestuur van de VERON Afdeling Zaanstreek wenst U en uw familie Prettige Feestdagen en een gezond 2008!

Het Bestuur van de VERON Afdeling Zaanstreek wenst U en uw familie Prettige Feestdagen en een gezond 2008! Het Bestuur van de VERON Afdeling Zaanstreek wenst U en uw familie Prettige Feestdagen en een gezond 2008! 2 VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. CONVO JANUARI 2008 Verschijnt 6 keer

Nadere informatie

VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945.

VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. CONVO JANUARI-FEBRUARI 2014 Verschijnt 6 keer per jaar: Jan./Feb., Maart, April, Mei/Juni, Sept./Okt. en Nov./Dec. Redactie CONVO: Kees v/d Laak

Nadere informatie

Verwachtingen? Programma. Aanleg installatie. Aanleg installatie - overzicht installatie

Verwachtingen? Programma. Aanleg installatie. Aanleg installatie - overzicht installatie Verwachtingen? Heb apparatuur maar moet nog aansluiten Heb apparatuur maar wat kan ermee Opleiding zend-amateur in 1 uur Wil kopen 2 / 38 4 / 38 - overzicht installatie - antenne langdraad > 12,5 meter

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Dit is de nieuwsbrief van Praktijk de Regenboog. Via regelmatige nieuwsbrieven willen wij u als ouder, collega of andere geïnteresseerde op de hoogte houden van het laatste nieuws.

Nadere informatie

De oplossing: Fluijtschip CH De Rijp Tel: Fax: GSM:

De oplossing: Fluijtschip CH De Rijp Tel: Fax: GSM: 16 1 Administratieve & Secretariële ondersteuning De oplossing: tussen schoenendoos en accountant Voor tijdelijke opvang bij ziekteverzuim van werknemers Bij onregelmatige werkzaamheden Bij projectmatige

Nadere informatie

Administratieve & Secretariële ondersteuning. De oplossing:

Administratieve & Secretariële ondersteuning. De oplossing: Administratieve & Secretariële ondersteuning De oplossing: tussen schoenendoos en accountant Voor tijdelijke opvang bij ziekteverzuim van werknemers Bij onregelmatige werkzaamheden Bij projectmatige werkzaamheden

Nadere informatie

VERON afd. 56 Waterland Elektronische Nieuwsbrief.

VERON afd. 56 Waterland Elektronische Nieuwsbrief. VERON afd. 56 Waterland Elektronische Nieuwsbrief. Mei 2011 NIEUWSBRIEF Redactie: PA1XA pi4wld@veron.nl of pa1xa@amsat.org Naam Call Telefoon E-mail adres Voorzitter Nico van der PA0MIR 434954 pa0mir@veron.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 08 april 2014

Nieuwsbrief nr. 08 april 2014 Nieuwsbrief nr. 08 april 2014 Als u deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen via e-mail, stuur dan een e-mail naar verondenhaag@gmail.com met als mededeling: nieuwsbrief, afmelden. Als u deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Reglement VERON VHF/UHF/SHF Contesten

Reglement VERON VHF/UHF/SHF Contesten 1 Doel Het hoofddoel is het maken van zoveel mogelijk verbindingen en daar plezier in hebben. Andere doelen zijn het verbeteren van eigen vaardigheden, testen van (nieuwe) apparatuur en technieken, ervaring

Nadere informatie

Zendamateurs en Cubesat s. Henk Hamoen PA3GUO

Zendamateurs en Cubesat s. Henk Hamoen PA3GUO Zendamateurs en Cubesat s Agenda Amateur satellieten Wat is een Cubesat? Satellietbanen Doppler Software & Apparatuur Demonstratie Zendamateurs en cubesat s Vragen Amateur satellieten Eerste: OSCAR-1-1961

Nadere informatie

Reglement van de IARU CW HF-velddag 2015 Reglement van de nationale SSB HF-velddag 2015

Reglement van de IARU CW HF-velddag 2015 Reglement van de nationale SSB HF-velddag 2015 Reglement van de IARU CW HF-velddag 2015 Reglement van de nationale SSB HF-velddag 2015 België wordt uitgeroepen tot rampgebied. Vaste communicatiemiddelen zijn uitgevallen en er is een stroomonderbreking

Nadere informatie

November 2008 JAARGANG 14 NR. 10

November 2008 JAARGANG 14 NR. 10 November 2008 JAARGANG 14 NR. 10 VAN DE REDACTIE Hierbij ontvangt u de november editie van de Deltaloep. In deze editie onder meer een verslag van de plaatsing van de DARES antennes op het gebouw van de

Nadere informatie

Notulen Regio Bijeenkomst VERON

Notulen Regio Bijeenkomst VERON 1 Notulen Regio Bijeenkomst VERON Datum:!! 11 november 2013 Plaats:!! Ko Hartog. Heiloo Betreft:!! Regio-bijeenkomst Veron-2013 Aanwezig:!! zie Presentielijst Niet aanwezig:! A20 Kennemerland (met af-bericht)!!!

Nadere informatie

ABV Noorderhaghe. Nieuwsbrief Noorderhaghe. 1. Het bestuur

ABV Noorderhaghe. Nieuwsbrief Noorderhaghe. 1. Het bestuur Datum nieuwsbrief december 2015 ABV Noorderhaghe 1. Het bestuur In dit nummer: Het bestuur (ABV) 1 Bingo 2 Bloembakken 3 Barbecue 4 Thema-avond veiligheid in de wijk 5 Verslag radiatorkranen 6 Bestuur

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Data om te onthouden: Week van 30 okt. t/m 3 nov.: evt. oudergesprekken vanuit ZIEN! Maandag 13 november: 8.30 uur - 9.30 uur inloopuur Jeugd- en gezinscoach Dinsdag 14 november:

Nadere informatie

Het satelliet project 2017

Het satelliet project 2017 Het satelliet project 2017 Antennes Het belangrijkste van elk radiostation is natuurlijk de antenne, of in mijn geval de antennes. Ik heb gekozen voor de grootst mogelijke antennes die op het dak van mijn

Nadere informatie

KoliBrief Nummer 18, Nov 2016

KoliBrief Nummer 18, Nov 2016 Nummer 18, Nov 2016 Beste VKZ leden, In deze speciale kolibrief vinden jullie de uitnodiging voor de jaarvergadering van 2016. We hopen jullie allemaal te zien op zondag 27 november. Namens het bestuur,

Nadere informatie

VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945.

VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. VERON afdeling Zaanstreek (A46) Opgericht 15 maart 1945. CONVO SEPTEMBER & OKTOBER 2013 Verschijnt 6 keer per jaar: Jan./Feb., Maart, April, Mei/Juni, Sept./Okt. en Nov./Dec. Redactie CONVO: Kees v/d Laak

Nadere informatie

3 De afwijking van de tijd. Het is van groot

3 De afwijking van de tijd. Het is van groot Sinds kort ben ik QRV met de digitale mode FT-8. Een openbaring. Lekker snel het ene na het andere QSO maken zonder langdradig gedoe zoals je met PSK-31 etc. vaak aantreft. Het voornaamste is echter dat

Nadere informatie

Informatie. over. Fotoclub Rapenland

Informatie. over. Fotoclub Rapenland Informatie over Fotoclub Rapenland 1 Inhoudsopgave Pagina 3 : algemeen : geschiedenis : waarom een fotoclub Pagina 4 : het bestuur : verloop van een clubavond : forumavonden : forumavond met afdrukken

Nadere informatie

Het inbouwen van het FX335 printje met CTCSS decoder en subtoon encoder in de CONDOR 16. PDF-versie. Rev:

Het inbouwen van het FX335 printje met CTCSS decoder en subtoon encoder in de CONDOR 16. PDF-versie. Rev: Het inbouwen van het FX335 printje met CTCSS decoder en subtoon encoder in de CONDOR 16. PDF-versie. Rev: 2003 06 25 www.qsl.net/pa0nhc Met dank aan PA3CYS voor de gegevens en materialen, en aan pa3gvq

Nadere informatie

Starten met Amateur Satellieten

Starten met Amateur Satellieten Starten met Amateur Satellieten Ivo Klinkert PA1IVO Henk Hamoen PA3GUO Satellietdag Apeldoorn 25 April, 2015 Agenda Amateur satellieten Geschiedenis Wat zijn Cubesats? Satellietbanen Kepler sets & Tracking

Nadere informatie

MWV - nieuwsbrief nr 8

MWV - nieuwsbrief nr 8 MWV nieuwsbrief Nr 8 pagina 1 / 6 MWV - nieuwsbrief nr 8 September 2008 sectie Midden West Vlaanderen http://www.on6ub.be Dag Beste MWV leden en sympathisanten, Hier zijn we terug met onze MWV nieuwsbrief,

Nadere informatie

Ervaringen met de T2FD antenne.

Ervaringen met de T2FD antenne. Ervaringen met de T2FD antenne. Enkele jaren geleden viel mijn oog op een T2FD antenne die werd beschreven in het Rothammel boek. In die beschrijving kwamen enkele interessante punten naar voren t.w. -

Nadere informatie

Jaaruitje 2015. Het is het bestuur van de VOOA een genoegen u op zondag 20 september 2015 uit te nodigen voor ons jaarlijkse uitje.

Jaaruitje 2015. Het is het bestuur van de VOOA een genoegen u op zondag 20 september 2015 uit te nodigen voor ons jaarlijkse uitje. Artillerie Jaaruitje 2015 Het is het bestuur van de VOOA een genoegen u op zondag 20 september 2015 uit te nodigen voor ons jaarlijkse uitje. Dit jaar is er voor gekozen om het Nationaal Militair Museum

Nadere informatie

Elementaire facetten van het Radio(zend)amateurisme

Elementaire facetten van het Radio(zend)amateurisme Elementaire facetten van het Radio(zend)amateurisme Bevrediging van nieuwsgierigheid Gewoon lekker bezig zijn Sociaal bezig zijn Uitdagingen Verzamelen De organisatie Spelregels Historie OHP_00 Bevrediging

Nadere informatie