Basisblok 2 - Haak drie basisblokken

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Basisblok 2 - Haak drie basisblokken"

Transcriptie

1 Basisblok 2 - Haak drie basisblokken Uitleg reliëfstokje achter: Reliëfstokjes maak je door een stokje te haken achter een andere steek van de vorige toer. Je steekt de haaknaald dus niet in de bovenkant van de steek (door het v-tje) maar om de steek van de vorige toer. Dit gaat het makkelijkste bij stokjes en dubbele stokjes. Je steekt je haaknaald van rechts naar links achter de steek langs en haakt dan je stokje zoals altijd. Uitleg NOP Een nop is een groepje van vijf stokjes die in dezelfde steek zijn gehaakt en aan de bovenkant gesloten. Bij het haken van contrasterende bolletjes gebruik je een aparte draad om elk bolletje te maken en neem je de hoofddraad achter de nop mee. Om de nop van vijf steken te maken, sla je de draad over de naald, haak de eerste steek, sla het laatste deel over zodat er twee lussen op de naald blijven. Haak de tweede, derde, vierde en vijfde op dezelfde manier. Je hebt nu zes lussen op de naald Sla de draad om de naald en trek deze door de zes lussen om deze vast te zetten en op de nop af te maken.

2 Start met kleur 665 (mintgroen) Toer 1 Haak 3 lossen (telt als stokje) en 11 stokjes in magische ring. Sluit met een hv in de derde losse. #Tip voor beginners: vind je een magische lus te lastig, haak dan 4 lossen, sluit deze met een hv tot een ring en volg verder het patroon)# Je hebt nu een cirkel van 12 stokjes. Toer 2 Haak 3 lossen (telt als stokje) en een stokje in dezelfde steek. Vervolgens 2 stokjes in elke steek, sluit met een hv in de derde losse. je hebt nu een cirkel van 24 stokjes. Toer 3 Haak 3 lossen (telt als stokje) en een stokje in dezelfde steek. Vervolgens 2 stokjes in elke steek, sluit met een hv in de derde losse. Je hebt nu een cirkel van 48stokjes. Toer 4 Haak 3 lossen (telt als stokje), en in de volgende 2 steken een stokje. 2 stokjes in de volgende. Haak steeds in elk 4de stokje: 2 stokjes. Sluit met een hv in de derde losse. je hebt nu een cirkel van 60 stokjes. Toer 5 haak de NOP met 719 (lichtroze) Haak 3 lossen,(telt als stokje) en in de volgende 2 steken een stokje, haal om het laatste stokje af te maken de lichtroze draad door, in de volgende steek een NOP, gebruik voor de laatste doorhaal van de NOP weer je hoofdkleur.haak dan 2 stokjes in een steek, vervolgens *3 stokjes, 1 NOP, 2stk in een steek* herhaal ** tot je rond bent. Sluit met een hv in de derde losse. (Je eindigt met 2 stokjes in een steek) TIP: direct na de NOP volgt dus steeds 2 stokjes in een steek. # vind je de NOP te lastig haak dan toer 5 met lichtroze: Haak 3 l, en in de volgende 3 steken een stokje. 2 stokjes in de volgende steek. Haak steeds in de 5de 2 stk. Sluit met een hv in de derde losse. # Je hebt nu een cirkel van 72 steken (1 NOP telt als 1 steek)

3 Toer 6 Haak 3 lossen (telt als stokje), en in de volgende 4 steken een stokje (vergeet de steek op de NOP niet). 2 stokjes in de volgende. Haak steeds in de 6de 2 stk. Sluit met een hv in de derde losse. Je hebt nu een cirkel van 84 steken. Toer 7 3 lossen (telt als stokje), en in de volgende steek 1 stokje. Haak in de volgende steek *2 dubbele stokjes. haak 2 lossen, en in de volgende steek weer 2 dubbele stokjes (dit is je eerste hoek. haak nu: 4 stokjes, 11 halve stokjes, 4 stokjes*. herhaal **, maar vergeet de laatste 4 stokjes, je eindigt met 2 stokjes. Sluit met een hv in de derde losse. Elke zijde telt nu 23 steken. Toer 8 3 lossen (telt als stokje), vervolgens in alle steken een stokje, haak om het 2- lossenboogje van de hoek 2 stokjes -2 lossen -2 stokjes. Sluit met een hv in de derde losse. Elke zijde telt nu 27 stokjes Toer 9 Als toer 8 Elke zijde telt nu 31 stokjes Toer 10 Als toer 8 Elke zijde telt nu 35 stokjes, sluit met een hv in de derde losse. knip de draad af en trek door. Toer 11 Hecht in een willekeur hoekboogje kleur 719 (lichtroze) aan. Haak 3 lossen (telt als stokje), 1 stk, 2l, 2 stk. Haak nu om elk stokje een reliefstokje achter; zie bovenstaande uitleg. In de hoekboogje haak je steeds je 2 stokjes -2 lossen- 2 stokjes om de lossen van het boogje. #Tip voor beginners: vind je een reliëfstokje te lastig, haak deze toer dan met halve stokjes.#

4 Basisblok 4 - Haak zes basisblokken In dit blok haak je oranje kraaltjes mee. Schuif voordat je begint 12 of meer kraaltjes op je draad. Als het tijd is om een kraal mee te haken schuif je deze naar je steek toe. Kijk de video voor tips hoe je precies een kraal mee haakt in je haakwerk. Achter de toernummers staat hoeveel kralen je in die toer mee zou kunnen in haken NB: dit aantal is een voorbeeld, je hebt genoeg kraaltjes om er meerdere mee te haken. In de video s worden er ook meer meegehaakt, iedereen kan dus kijken wat hij/zij zelf het mooist vindt.

5 Toer 1 - plaats 2 kralen gebruik eigeel: Maak een magische ring, haak 3 lossen (telt als stokje) en 11 stokjes in de ring. Sluit met een hv in de derde losse. #Tip voor beginners: vind je een magische lus te lastig, haak dan 4 lossen, sluit deze met een hv tot een ring en volg verder het patroon)# Je hebt nu een cirkel van 12 stokjes met een kraal.

6 Toer 2 - plaats 2 kralen Haak 3 lossen (telt als stokje) en een stokje in dezelfde steek. Vervolgens 2 stokjes in elke steek, sluit met een hv in de derde losse. Je hebt nu een cirkel van 24 stokjes. Toer 3 - plaats 3 kralen Haak 3 lossen (telt als stokje) en een stokje in dezelfde steek. Vervolgens 2 stokjes in elke steek, sluit met een hv in de derde losse. je hebt nu een cirkel van 48 stokjes. Toer 4 - plaats 5 kralen Haak 3 lossen (telt als stokje), en in de volgende 2 steken een stokje. 2 stokjes in de volgende. Haak steeds in elk 4de stokje: 2 stokjes. Als je bij je laatste stokje nog 2 lussen op je naald heb haal je door met de zalmkleur. Sluit met een hv in de derde losse. Knip de gele draad af. je hebt nu een cirkel van 60 stokjes. Toer 5 Haak verder met zalm: 1 losse, 1 vaste in dezelfde steek. Dan: 1 vaste in elke volgende steek. Sla de laatste hv over, hier haak je niet in. Haak dan een hv in de 1e vaste van de toer, maak deze steek met de nieuwe kleur: lichtroze. Knip de draad af.

7 Toer 6 Haak verder met roze: 1 losse, 1 vaste in dezelfde steek. Dan: *2 steken overslaan, 7 stokjes in de volgende steek, 2 steken overslaan, 1 vaste in de volgende steek* Herhaal 9 x maar vergeet de laatste vaste. Haak in plaats daarvan een hv in de 1e vaste van de toer. Knip de draad af

8 Je hebt 10 bloemblaadjes gehaakt. Toer 7 Hecht lichtgeel aan in een van de bloemblaadjes, in het middelste stokje. Haak 1 losse en 1 vaste in dezelfde steek. Dan: *7l, 1v in het volgende bloemblaadje (4e stokje)*. Herhaal tot het eind van de toer, maar haak in plaats van de laatste vaste 1 hv in de 1e vaste van de toer.

9 Toer 8 Let op: dit is een lastige toer. Lees de toer goed door, kijk de video en blijf tellen! Wat tussen haakjes ( ) staat haak je in 1 boogje van toer 6. 2 lossen ( telt als 1 half stokje), *(6 halve stokjes + 1 stokje) in volgende lossenboog, 1 stokje in de vaste van toer 6, (2stokjes, 2dstokjes, 2l, 2dstokjes, 4 stokjes) in volgende lossenboog, 1 halfstokje in de vaste van toer 6, (7 halve stokjes) in volgende lossenboog, 1 halfstokje in de vaste van toer 6, (2 halve stokjes, 4stokjes, 2dstokjes, 2l, 2dstokjes) in de volgende lossenboog, 1stokje in de vaste van toer 6, (3 stokjes, 4 halve stokjes) in de volgende lossenboog*, 1 half stokje in de vaste van toer 6. Nu ben je als het goed is op de helft van de toer. Herhaal van * tot * nog éénmaal. Sluit met een hv in de 2e losse van de toer. Alle zijdes tellen 23 steken. Toer 9 3l (telt als stokje), 1 stokje in elk stokje. In elk van de vier hoeken haak je om het 2- lossenboogje: (2 stokjes, 2 losse, 2 stokjes). Als je bij de laatste steek bent haak je een halve vaste in de 3e losse van het begin van de toer. Toer 10+11: Herhaal toer 9

10 Toer 12 Hecht zalmroze aan, doe dit door de halve vaste van de vorige toer te haken met de nieuwe kleur. Haak 2 l en vervolgens 1 hst in elke steek, behalve in de hoeken, daar haak je: (2hst, 2l, 2hst). Sluit weer met een halve vaste in de 2e losse.

11 Extra: Gepunnikte blaadjes applicatie Voor de finishing touch geven we het bloemblok nog blaadjes. Neem hiervoor kleur 665 (mintgroen) en een punnikklosje. Bekijk onze instructievideo voor een punnik-opfriscursus. Punnik een touw van ongeveer 10 cm lengte. Laat de draadeindjes lang. Vorm het touwtje tot een 8-vorm. Met het ene draadje naai je deze vorm vast. Het andere draadje gebruik je om de applicatie op het blok te naaien. Plaats ze op de hoeken van toer 8. Draadjes afhechten, en klaar!

12

Bloemblok 2 - Haak zes bloemblokken

Bloemblok 2 - Haak zes bloemblokken Bloemblok 2 - Haak zes bloemblokken Start met kleur 665 (mintgroen) Toer 1: Haak in een magische ring 2 lossen. (Deze telt als een half stokje) gevolgd door 8 halve stokjes, sluit met een hv in de tweede

Nadere informatie

Bloemblok 4 (gevorderden versie) - haak 6 bloemblokken

Bloemblok 4 (gevorderden versie) - haak 6 bloemblokken ! Bloemblok 4 (gevorderden versie) - haak 6 bloemblokken LET OP! Bovenstaande kleuren zijn juist, de juiste kleurnummers worden ook in de tekst vermeld. Op de foto s die hieronder volgen zijn echter andere

Nadere informatie

Basisblok 1 -Haak drie basisblokken

Basisblok 1 -Haak drie basisblokken Afkortingen V = vaste L = losse HV = halve vaste STK = stokje HSTK = half stokje RSTKA = reliëfstokje achterlangs Basisblok 1 -Haak drie basisblokken Benodigdheden: Cotton 8 kleur 714 (eigeel) Toer 1.

Nadere informatie

Basisblok 1 - Haak drie basisblokken

Basisblok 1 - Haak drie basisblokken Afkortingen V = vaste L = losse HV = halve vaste STK = stokje HSTK = half stokje RSTKA = reliëfstokje achterlangs Basisblok 1 - Haak drie basisblokken Benodigdheden: Cotton 8 kleur 714 (eigeel) Toer 1.

Nadere informatie

Doily s haken. Benodigdheden: Durable Katoen nr.8 - kleuren van beide versies op pagina 2 Haaknaald 4,0 Stopnaald of maasnaald Schaar

Doily s haken. Benodigdheden: Durable Katoen nr.8 - kleuren van beide versies op pagina 2 Haaknaald 4,0 Stopnaald of maasnaald Schaar Doily s haken Deze doily is in twee kleurenversies gehaakt. Door het gebruik van popcorns en reliëfstokjes krijgt de doily structuur. De doily s hebben een diameter van 22 centimeter. Benodigdheden: Durable

Nadere informatie

Folklore kussen. Heel veel plezier! Kristel

Folklore kussen. Heel veel plezier! Kristel Folklore kussen Door het prachtige garen van Scheepjes Stoned washed liet ik me inspireren voor een kussenhoes met een folklore tintje. Dit patroon is voor beginners goed te volgen door de foto's, maar

Nadere informatie

Patroon Warme Wanten

Patroon Warme Wanten Patroon Warme Wanten Ik heb deze wanten gemaakt met 3 bollen Merino Tweed van Katia. Ik haakte met haaknaald nr 5,5. Maak een magische ring met 4 vasten. Deze wanten worden in spiraal gehaakt, dus je sluit

Nadere informatie

Neem haaknaald nummer 4½ en haak met kleurnummer 1277/2010/1034/1820 een lossenlijn van 199 lossen.

Neem haaknaald nummer 4½ en haak met kleurnummer 1277/2010/1034/1820 een lossenlijn van 199 lossen. We gaan eindelijk van start! Vandaag beginnen we met de lossenlijn en de komende weken gaan we daar een prachtige deken op haken!! Op 7 maart krijg je het laatste deel van het patroon, dus rond half maart

Nadere informatie

Haakpatroon placemets / onderzetters

Haakpatroon placemets / onderzetters Haakpatroon placemets / onderzetters Dit gratis patroon is alleen voor persoonlijk gebruik. Zowel het patroon als de foto s mogen niet worden gedeeld, gekopieerd, gepubliceerd of vertaald zonder toestemming

Nadere informatie

Garen: Haaknaald: Binnenkussen:

Garen: Haaknaald: Binnenkussen: Garen: Rico, Creative Cotton Aran 4 bollen patina (grijsgroen) nr 43 ~ 1 bol mint groen nr 31 ~ 1 bol groen nr 41 ~ 1 bol geel nr 62 ~ 1 bol rood nr 65 ~ 1 bol roze nr 14 ~ 1 bol oranje nr 75 Haaknaald:

Nadere informatie

Zet een aantal steken op dat deelbaar is door 3 (+1steek extra)

Zet een aantal steken op dat deelbaar is door 3 (+1steek extra) Pannenlappenproject Steekje los in het kader van de Maand van de Geschiedenis Breien: Patroon 1 Voor het beste resultaat: Brei met dubbele draad. Naald 3,5 Afkortingen: kst = Kantsteek (afhalen en niet

Nadere informatie

Toer 2 Haak 3 lossen en in dezelfde steek nog en stokje. Haak nu in iedere volgende steek 2 stokjes. Je hebt nu 24 stokjes.

Toer 2 Haak 3 lossen en in dezelfde steek nog en stokje. Haak nu in iedere volgende steek 2 stokjes. Je hebt nu 24 stokjes. Patroon paasideetjes Eiernetje Toer 1 Maak een magische lus met hierin 12 vasten. Toer 2 Haak 3 lossen en in dezelfde steek nog en stokje. Haak nu in iedere volgende steek 2 stokjes. Je hebt nu 24 stokjes.

Nadere informatie

Trendy zomers lange cardigan

Trendy zomers lange cardigan Trendy zomers lange cardigan De modetrend van dit voorjaar en de zomer is een gehaakt vest, een cardigan. Je ziet ze overal in de etalages verschijnen. Dus hoe leuk is het om je eigen unieke trendy vest

Nadere informatie

Ontworpen door Happiness with Yarn & Frederika Creates &

Ontworpen door Happiness with Yarn & Frederika Creates   & Ontworpen door Happiness with Yarn & Frederika Creates www.happinesswithyarn.com & www.frederikacreates.com Benodigdheden: Durable Coral 2 x Ivory 326 1 x Forest Green 2150 (g) 1 x Blue VIntage 289 1 x

Nadere informatie

Je gaat aan de slag. Kristel Heijndijk. Lieve deelnemers,

Je gaat aan de slag. Kristel Heijndijk. Lieve deelnemers, Wind MAAND 6 Je gaat aan de slag Lieve deelnemers, De allerlaatste maand, er zijn 40 verschillende blokken gehaakt. Ik hoop dat jullie dit met plezier hebben gedaan. Het aan elkaar haken an de deken is

Nadere informatie

Patroon gepimpte Pringles-bus

Patroon gepimpte Pringles-bus Patroon gepimpte Pringles-bus Voor het pimpen van deze bus heb je vooral wat restjes garen nodig. Wil je net als ik werken met een hoofdkleur (grijs in dit geval) dan heb je van die kleur bijna bijna een

Nadere informatie

Boho Poncho. Benodigdheden: Notitie:

Boho Poncho. Benodigdheden: Notitie: Boho Poncho Benodigdheden: 3 bollen Saskia groen van de Wibra en 2 bollen gebroken wit. Je kunt hiervoor ook Royal gebruiken of elk ander garen voor naalddikte 4/5 Ik heb deze poncho gehaakt op naald 6.

Nadere informatie

Patroon dromenvanger Zeeuwse knoop. ZusjeKnus

Patroon dromenvanger Zeeuwse knoop. ZusjeKnus Benodigdheden: Ring voor de dromenvanger 15 cm Kraal met een doorsnede van 18 mm Bolletje Durable kleur wit (nmr 326) Bolletje Durable katoen garen, kleur wit Restje katoen garen, kleur taupe/ beige Haaknaald

Nadere informatie

Sophies Universe CAL, Dedri s Rose Garden, door Penny Davis

Sophies Universe CAL, Dedri s Rose Garden, door Penny Davis Sophies Universe CAL, Dedri s Rose Garden, door Penny Davis Speciale steken die we voor Dedri s Rose Garden nodig hebben: Cluster: is 3stk samenhaken. Zie ook deze instructie Bobbel steek: garen over de

Nadere informatie

Gehaakte muts met fantasiepatroon

Gehaakte muts met fantasiepatroon Gehaakte muts met fantasiepatroon Nodig # haaknaald 6 mm # 100 gram bijpassende wol in verschillende kleuren (ik gebruikte Phildar Partner 6) of haak met een dubbele draad dunnere wol voor naalddikte 3½

Nadere informatie

Mandje. Benodigdheden: Wit glanskatoen Haaknaald 1.75. Toer. Haak 52 kettingsteken + 3 voor het keren = 1e STK

Mandje. Benodigdheden: Wit glanskatoen Haaknaald 1.75. Toer. Haak 52 kettingsteken + 3 voor het keren = 1e STK Mand vol bloemen Mandje Benodigdheden: Wit glanskatoen Haaknaald 1.75 Toer Haak 52 kettingsteken + 3 voor het keren = 1e STK 1 Haak 1STK naast het 1e STK Nu onder steeds 1 L over springen. Je haakt deze

Nadere informatie

Patroon Onderzetters Sterre

Patroon Onderzetters Sterre Patroon Onderzetters Sterre Ik heb deze onderzetters gehaakt van 2 garens van Scheepjes. De Catona en de Lizzy. Per setje gebruikte ik 2 bolletjes Catona en 1 bolletje Lizzy. Voor de onderzetters uit dit

Nadere informatie

Patroon Sjaal met een twist

Patroon Sjaal met een twist Patroon Sjaal met een twist Ik heb deze vest-sjaal gemaakt van 2 verschillende garens van Adriafil. De Knitcol (046) en de EtaBeta (94). Van de Knitcol had ik 8 bollen nodig, van de EtaBeta 5 bollen. Ik

Nadere informatie

WERKBESCHRIJVING - Bruidssjaal 1

WERKBESCHRIJVING - Bruidssjaal 1 WERKBESCHRIJVING - Bruidssjaal 1 Marianne: Eén van de contactpersonen voor ons bloggers binnen de CraftKitchen-organisatie heeft naast deze baan nog een heel ander vak. Zij is trouwambtenaar (hoe leuk!),

Nadere informatie

5 kleuren sjaal met schitterende rand

5 kleuren sjaal met schitterende rand 5 kleuren sjaal met schitterende rand Een mooie eenvoudige sjaal die opvalt door het kleurverloop en het ritmisch herhalende effect van de steken. Een mooie sjaal die je draagt voor de sier en passend

Nadere informatie

Dutch Version. Lily Bud. Lily Pond Blanket Vierkant 3

Dutch Version. Lily Bud. Lily Pond Blanket Vierkant 3 Dutch Version Lily Bud Lily Pond Blanket Vierkant 3 Vierkant 3 Lily Bud Welkom bij vierkant drie van de Stylecraft Lily Pond Blanket Crochet Along ontworpen door Jane Crowfoot. Het derde vierkant dat we

Nadere informatie

Chunky wandhanger. * Dit patroon van Studio Dromenvanger is mede mogelijk gemaakt door een samenwerkingsverband met

Chunky wandhanger. * Dit patroon van Studio Dromenvanger is mede mogelijk gemaakt door een samenwerkingsverband met Chunky wandhanger Deze wandhanger is echt een eyecatcher voor aan je muur. Door gebruik van het toffe chunky coton garen en de verschillende structuren en steken is het een stoere blikvanger in je kamer.

Nadere informatie

Tropical Delight. Ontworpen door Susan Stevens uit Eastlake, Ohio. met photo s van Laurel s Place. Materiaal

Tropical Delight. Ontworpen door Susan Stevens uit Eastlake, Ohio. met photo s van Laurel s Place. Materiaal Tropical Delight Dit kleurrijke granny vierkant, versierd met een unieke popcorn steek, verwarmt je hart en je huis. Lekker op de bank met je deken op een koude winterdag en even wegdromen over een heerlijke

Nadere informatie

Patroon Deken Jannette

Patroon Deken Jannette Patroon Deken Jannette Ik heb deze deken gehaakt van de Colour Crafter van Scheepjes. Ik gebruikte hiervoor de kleurnummers 1005 (5x), 1218 (3x), 1064 (2x), 2010 (2x), 1054 (3x) en 1820 (2x). De kleurnummers

Nadere informatie

Spiro Star Nederlandse vertaling versie 1 25cm vierkant

Spiro Star Nederlandse vertaling versie 1 25cm vierkant Spiro Star Nederlandse vertaling versie 1 25cm vierkant Copyright 2015. Helen Shrimpton van crystalsandcrochet.com Alle rechten voorbehouden. Gebruik garen dat geschikt is voor een 5.5mm haaknaald. Je

Nadere informatie

Materialen. Origineel Ontwerp door Lucilla Alfano Copyright 2017 Alle rechten voorbehouden. Pagina 1

Materialen. Origineel Ontwerp door Lucilla Alfano Copyright 2017 Alle rechten voorbehouden. Pagina 1 Jeans Flower Sjaal Deel 1: Driehoeken en het hart van de sjaal Copyright: Lucilla Alfano, 2017. Alle rechten voorbehouden. Door: Lucilla op https://www.facebook.com/luluamigurumi/ Materialen Garen: o Garen

Nadere informatie

Benodigdheden. Onderaan de werkbeschrijving vind je een haakschema.

Benodigdheden. Onderaan de werkbeschrijving vind je een haakschema. Benodigdheden - 13 bollen ByClaire Softmix in een paar kleuren naar keuze. Ik gebruikte de volgende 5 kleuren: 1 bol ocher nr. 034 2 bollen salmon nr. 035 2 bollen powder pink nr. 003 1 bol vintage mint

Nadere informatie

Ibiza haltertop Hobiek.

Ibiza haltertop Hobiek. Ibiza haltertop Hobiek. Benodigdheden: Ik heb het volgende materiaal en kleur gebruikt: 3 bolletjes Rio katoen van Lammy Yarns, 50 gr, 125 meter looplengte. Kleur: crème, geel en bruin. (De kleur katoen

Nadere informatie

De Comfy Sjaal. Happiness with yarn

De Comfy Sjaal. Happiness with yarn De Comfy Sjaal Happiness with yarn www.happinesswithyarn.com Benodigdheden Durable Cosy Gebruik 5 bollen voor een sjaal van ongeveer 165-175 cm (punt tot punt), hierbij is hij lang genoeg om hem één keer

Nadere informatie

Patroon sjaal en mofjes met klaproos

Patroon sjaal en mofjes met klaproos Patroon sjaal en mofjes met klaproos Om dit patroon te haken heb ik 4 bolletjes Asia van Lang Yarns kleurnummer 0070 gebruikt en 1 bolletje kleurnummer 0065. Ik haakte op naald nr 4 Begin met een lossenlijn

Nadere informatie

crochet rainbowtales Dit patroon is voor persoonlijk gebruik en mag niet gekopieerd of gepubliceerd worden. Het gemaakte artikel mag niet

crochet rainbowtales Dit patroon is voor persoonlijk gebruik en mag niet gekopieerd of gepubliceerd worden. Het gemaakte artikel mag niet Flower power kussen Materiaal: Haaknaald 8 mm, 7 mm, 5 mm en 4 mm Stopnaald ByClaire chunky cotton: 10 x 002 vintage pink, 1x 003 raspberry ByClaire softmix : 1x 007 Fuchsia, 1x 023 sea green, 1x 025 emerald,

Nadere informatie

basistechnieken haken

basistechnieken haken basistechnieken haken Lossen Sla de draad om de naald en haal deze door de lus (1 en 2) Dit is de eerste losse (3) Voor elke nieuwe losse weer de draad om de naald door de lus halen (4) Halve vasten Halve

Nadere informatie

Aantal steken: 12 lossenbogen van 4 lossen, 52 lossenbogen van 2 lossen, 16 clusters van 3 dstk, 16 hstk, 16 DRstkv en 80 Rstkv

Aantal steken: 12 lossenbogen van 4 lossen, 52 lossenbogen van 2 lossen, 16 clusters van 3 dstk, 16 hstk, 16 DRstkv en 80 Rstkv 23 WEEK 8 Toer 29, kleur 2 Deze toer wordt gehaakt in de steken van toer 27, behalve voor 16 steken. Wanneer onder de lossenbogen van toer 27 haakt, haak je voor de lbg langs en niet achter de lbg langs!.

Nadere informatie

Overzicht gebruikte steken en afkortingen (* wordt verder uitgelegd)

Overzicht gebruikte steken en afkortingen (* wordt verder uitgelegd) Overzicht gebruikte steken en afkortingen (* wordt verder uitgelegd) mc - magische cirkel l - losse st - steek stn - steken oversl - overslaan l-b - lossenboog (duidelijkheidshalve worden nummers vermeld

Nadere informatie

MEXICAN MANDALA Week 3

MEXICAN MANDALA Week 3 ~ 1 ~ MEXICAN MANDALA Week 3 ~ 2 ~ Hallo weer, Deze week haken we een cirkel rondom de blaadjes en maken we veel popcornsteken in allerlei kleuren. Deze week kan uitdagend zijn maar ik heb veel voorbeeldfoto

Nadere informatie

Patroon gehaakt boodschappennetje

Patroon gehaakt boodschappennetje Patroon gehaakt boodschappennetje Om dit patroontje te maken heb je 2 bolletjes katoen nodig. Voor het randje en de lus een restje katoen in een andere kleur en een grote knoop om je hoesje te sluiten.

Nadere informatie

HAAKPATROON MINNIE MOUSE TASJE

HAAKPATROON MINNIE MOUSE TASJE HAAKPATROON MINNIE MOUSE TASJE 2 Materialen: Garen Tasje Een half bolletje (ca. 25 gram) haakkatoen. Ik gebruikte Nova glanskatoen, van de Wibra, geschikt voor haaknaald 2 ½ - 3, kleur fuchsia, maar rood

Nadere informatie

Dutch Version. Large Lily Flower. Lily Pond Blanket Vierkant Acht

Dutch Version. Large Lily Flower. Lily Pond Blanket Vierkant Acht Dutch Version Large Lily Flower Lily Pond Blanket Vierkant Acht 1 Vierkant Acht Large Lily Flower Welkom bij Vierkant Acht van de Stylecraft Lily Pond Blanket Crochet Along ontworpen door Jane Crowfoot.

Nadere informatie

MEXICAN MANDALA week 4

MEXICAN MANDALA week 4 ~ 1 ~ MEXICAN MANDALA week 4 ~ 2 ~ Hallo, Deze week maken we de grote bladeren rond de cirkel. We werken aan zowel de goede als de verkeerde kant van het werk. Er zijn weer vele foto s om het allemaal

Nadere informatie

Structuur Colsjaal. Ontworpen door Mabel Gaiser

Structuur Colsjaal. Ontworpen door Mabel Gaiser Structuur Colsjaal Ontworpen door Mabel Gaiser Het patroon en de foto s zijn eigendom van Happiness with yarn en zijn enkel bedoeld voor privégebruik. Deze mogen niet gekopieerd/gebruikt worden voor commerciële

Nadere informatie

The Garden State Afghan

The Garden State Afghan The Garden State Afghan Door Julie Yeager Designs, vertaling door Iris van Meer Blije Bloem 1 De Blije Bloem is een groot vierkant van 30 bij 30 centimeter, die je in 14 toeren met drie kleuren en de hoofdkleur

Nadere informatie

Patroon gehaakt Herfst-Kussen

Patroon gehaakt Herfst-Kussen Patroon gehaakt Herfst-Kussen Voor dit patroon heb je in totaal 400 gram aan katoen nodig. Gewoon van die bolletjes die je in allerlei merken kunt kopen in bolletjes van 50 gram. Zelf heb ik allemaal restjes

Nadere informatie

Butterfly Kisses Square

Butterfly Kisses Square Butterfly Kisses Square Door Silvana Tabacchi Gebruikte materialen: Herrschners garen geschikt voor haaknaald 5 mm: Aran (Kleur A) Lavender (Kleur B) China Blue (Kleur C) Herrschners 8 Baby Garen geschikt

Nadere informatie

Haakdingen.nl eiermandje / onderzetter voor Pasen

Haakdingen.nl eiermandje / onderzetter voor Pasen Haakdingen.nl eiermandje / onderzetter voor Pasen TIPS & TRICKS TIPS tijdens het haken zijn schuin gezet en paars. Een toer wordt begonnen met 3 lossen, die tellen als het eerste stokje, en wordt gesloten

Nadere informatie

Sweet Caroline. Deel 2. Copyright: Helen Shrimpton, All rights reserved. By: Helen at

Sweet Caroline. Deel 2. Copyright: Helen Shrimpton, All rights reserved. By: Helen at Sweet Caroline Copyright: Helen Shrimpton, 2017. All rights reserved. By: Helen at www.crystalsandcrochet.com Deel 2 Afkortingenlijst st steek l losse(n) hv halve vaste v vaste(n) hst half stokje stk stokje

Nadere informatie

Deken van achthoeken met vierkantjes ertussen kleur 1 is mintgroen, kleur 2 is kobaltblauw en kleur 3 is lichtblauw

Deken van achthoeken met vierkantjes ertussen kleur 1 is mintgroen, kleur 2 is kobaltblauw en kleur 3 is lichtblauw Deken van achthoeken met vierkantjes ertussen kleur 1 is mintgroen, kleur 2 is kobaltblauw en kleur 3 is lichtblauw Achthoek 1. Kleur 1: Zet 8 vasten op in een magische ring en sluit met halve vaste in

Nadere informatie

ATALIA S STAR door Kogi Naidoo

ATALIA S STAR door Kogi Naidoo ATALIA S STAR door Kogi Naidoo Niveau: Beginner Materialen: Elk wat dikker garen van je keuze in zoveel of zo weinig kleuren als je wilt. 5mm haaknaald. Stopnaald om de draadeindjes weg te werken. Opmerkingen:

Nadere informatie

Touch of Tulips. Gehaakt kleedje. vertaald door Wendy de Vries

Touch of Tulips. Gehaakt kleedje. vertaald door Wendy de Vries Touch of Tulips Gehaakt kleedje vertaald door Wendy de Vries Garen: Hobbii Rainbow merceriseert (50 g=170 m), kleur 47 Haaknaald: 3,0 (3,5 indien je erg strak haakt) Afmeting: ca 53 cm van punt naar punt

Nadere informatie

Truitje. Met een kort mouwtje. Patroon Truitje 1

Truitje. Met een kort mouwtje. Patroon Truitje  1 Truitje Met een kort mouwtje Patroon Truitje www.byclaire.eu 1 Een hip en luchtig truitje. Erg leuk om te maken en nog leuker om te dragen! Het model van dit truitje heeft een klein mouwtje, een brede,

Nadere informatie

Peperkoekhuisje. Stap 1

Peperkoekhuisje. Stap 1 Stap 1 Ik ga een peperkoek huisje haken voor de kerst. Ik heb geen patroon maar zal jullie op de hoogte houden wat ik doe. Als je het leuk vindt, kun je mee haken. Gisteren heb ik de voorkant van het huisje

Nadere informatie

BIJTJE LIVIA EEN PATROON VAN DANIËLLE EVELEENS. Benodigdheden. Afkortingen. Lijf

BIJTJE LIVIA EEN PATROON VAN DANIËLLE EVELEENS. Benodigdheden. Afkortingen. Lijf BIJTJE LIVIA EEN PATROON VAN DANIËLLE EVELEENS Benodigdheden Scheepjes Catona Jet Black 110 Scheepjes Catona Yellow Gold 208 Scheepjes Catona Nude 255 Scheepjes Catona Snow White 106 Scheepjes Catona Kiwi

Nadere informatie

De 2de toer: haak 3 lossen en keer het werk (deze 3 lossen zijn het 1ste stokje van de 2de toer), haak op het laatste stokje van de 1ste toer nog een

De 2de toer: haak 3 lossen en keer het werk (deze 3 lossen zijn het 1ste stokje van de 2de toer), haak op het laatste stokje van de 1ste toer nog een Patroon ripple tas gemaakt om de jute shopper van de Spar, Nodig: een jute shopper van de Spar 13 bolletjes cotton mix 130 van Lana Grossa in verschillende kleuren. een haaknaald nm 4 een stopnaald en

Nadere informatie

Tekst gekleurd in roze = opmerkingen/bedenkingen van de vertaler (niet uit het originele patroon)

Tekst gekleurd in roze = opmerkingen/bedenkingen van de vertaler (niet uit het originele patroon) 1/8 MAGNOLIA DEKEN Lion Brand Yarn Company Vertaling Charami.com VRIJWARINGSCLAUSULE PATROON Dit patroon behoort toe aan de Lion Brand Yarn Company (http://www.lionbrand.com). Charami.com maakte enkel

Nadere informatie

Patroon Robuuste Deken

Patroon Robuuste Deken Patroon Robuuste Deken Ik heb deze deken gemaakt van de Weekender van Stylecraft. Van de Cream (3677) gebruikte ik 9 bollen, van de Brick (3685) 6 bollen en van de Clay (3678) 3 bollen. Ik haakte met haaknaald

Nadere informatie

Kijk ook eens op de blog van Dedri voor het originele patroon en heel veel inspiratie

Kijk ook eens op de blog van Dedri voor het originele patroon en heel veel inspiratie 16 Kijk ook eens op de blog van Dedri voor het originele patroon en heel veel inspiratie deel 3, origineel patroon Gebruikte afkortingen: l = losse hv = halve vaste v = vaste hstk = half stokje stk = stokje

Nadere informatie

Dutch Version. Lily Pond Flower. Lily Pond Blanket Vierkant 5

Dutch Version. Lily Pond Flower. Lily Pond Blanket Vierkant 5 Dutch Version Lily Pond Flower Lily Pond Blanket Vierkant 5 Blok 5 Lily Pond Flower Welkom bij vierkant vijf van de Stylecraft Lily Pond Blanket Crochet Along ontworpen door Jane Crowfoot. Het vijfde vierkant

Nadere informatie

We gaan de week in met 198 steken in de toer.

We gaan de week in met 198 steken in de toer. We gaan de week in met 198 steken in de toer. Toer 18 Deze toer gaan we de Parelsteek weer haken. Hecht in de 1 ste steek aan de andere kant van de toer dan je net geëindigd bent kleurnummer 1822/1080/2018/1083

Nadere informatie

Patroon Omslagdoek met Bloemenfranje Fleur

Patroon Omslagdoek met Bloemenfranje Fleur Patroon Omslagdoek met Bloemenfranje Fleur Voor het haken van deze omslagdoek gebruikte ik de garencake Whirl van Scheepjes. Aan 1 cake heb je ruim voldoende. Ik haakte haar twee keer, één keer met kleurnummer

Nadere informatie

WEEK 9. Aantal steken: 4 lbg van 2 losse, 36 hv, 196 V, 72 lbg van 3 lossen in de zigzag heuvels.

WEEK 9. Aantal steken: 4 lbg van 2 losse, 36 hv, 196 V, 72 lbg van 3 lossen in de zigzag heuvels. 28 WEEK 9 Toer 33, kleur 1 Deze toer gaan we een zigzag heuvels van lossen maken Deze ronde is een beetje A-symetrisch. Je hebt 20 vasten voor de zigzag en maar 19 vasten na de zigzag (dit is inclusief

Nadere informatie

WERKBESCHRIJVING - Babydeken 1

WERKBESCHRIJVING - Babydeken 1 WERKBESCHRIJVING - Babydeken 1 Janneke: Het heerlijk zachte Durable Cosy fine nodigde uit voor het haken van een babydekentje. Eerder had ik al dekens in toeren gehaakt, met vierkanten en met wiebers,

Nadere informatie

Mozaïek omslagdoek. 1

Mozaïek omslagdoek.   1 Mozaïek omslagdoek www.byclaire.eu 1 Wat heb je nodig byclaire Softmix Gebruikte kleuren: 3 x 046 Black, 3 x 002 Ivory Iedere kleur 1 bol: 032 Lime, 030 Grassgreen, 023 Seagreen, 020 Royal, 011 Lila, 005

Nadere informatie

Alisa de Spaanse Flamenco

Alisa de Spaanse Flamenco Alisa de Spaanse Flamenco Benodigdheden - haaknaald 2,5 mm - 5 kleuren garens - vulling - veiligheidsoogjes 7 mm Alisa wordt met het genoemde garen (katoen) staand ongeveer 16 cm hoog. Garens Ik heb de

Nadere informatie

Patroon Een bijzonder mooie tas

Patroon Een bijzonder mooie tas Patroon Een bijzonder mooie tas Ik heb deze tas gemaakt met een combinatie van Kimara van Adriafil en Catania. Van de Kimara had ik 5 bollen nodig, van de Catania 4 bollen. Verder gebruikte ik 4 ringen

Nadere informatie

5 MM 6 UK H-8 US

5 MM 6 UK H-8 US AlpaWAK Alpaca: / ăl-păk ə / n. A domesticated South American ruminant mammal (Vicugna pacos or Lama pacos), related to the llama and having fine, long wool. 5 MM 6 UK H-8 US X1 X @ms.eni Je hebt nodig

Nadere informatie

Budget Winterset. Ontworpen door Mabel Gaiser

Budget Winterset. Ontworpen door Mabel Gaiser Budget Winterset Ontworpen door Mabel Gaiser Het patroon en de foto s zijn eigendom van Happiness with yarn en zijn enkel bedoeld voor privégebruik. Deze mogen niet gekopieerd/gebruikt worden voor commerciële

Nadere informatie

Patroon Zomerse Vlaggenlijn Iris

Patroon Zomerse Vlaggenlijn Iris Patroon Zomerse Vlaggenlijn Iris Ik heb deze vlaggenlijn gehaakt van de 50 grams bollen Catona van Scheepjes. Ik gebruikte zelf de kleurnummers 386, 205, 403en 253 voor de grote vlaggetjes. Voor de kleine

Nadere informatie

Secret Paths shawl NL

Secret Paths shawl NL Secret Paths shawl NL Origineel patroon van Mijo Crochet (voor meer informatie zie voettekst) Diagrammen door Elke theolinchen412 op Ravelry, Deze staan op de laatste pagina Nederlandse vertaling door

Nadere informatie

DEEL 12. Lees altijd de Tips & Tricks aan het begin van Deel 1 opnieuw door en ook de speciale steken die gebruikt zijn staan hier!

DEEL 12. Lees altijd de Tips & Tricks aan het begin van Deel 1 opnieuw door en ook de speciale steken die gebruikt zijn staan hier! DEEL 12 Lees altijd de Tips & Tricks aan het begin van Deel 1 opnieuw door en ook de speciale steken die gebruikt zijn staan hier! Toer 16: K6 In deze toer worden alle vasten in de achterste lus gehaakt.

Nadere informatie

DEEL 15. Lees altijd de Tips & Tricks aan het begin van Deel 1 opnieuw door en ook de speciale steken die gebruikt zijn staan hier!

DEEL 15. Lees altijd de Tips & Tricks aan het begin van Deel 1 opnieuw door en ook de speciale steken die gebruikt zijn staan hier! DEEL 15 Lees altijd de Tips & Tricks aan het begin van Deel 1 opnieuw door en ook de speciale steken die gebruikt zijn staan hier! Opvulvierkanten voor de hoeken (haak 4 stuks): Nu gaan we de ontstane

Nadere informatie

Mandala Madness deel 1

Mandala Madness deel 1 Mandala Madness deel 1 Welkom, bij de geweldige reis die we samen gaan afleggen. Ben je klaar? Dan gaan we beginnen. De start van onze reis samen gaat beginnen als een bloem die langzaam uitvouwt zoals

Nadere informatie

Patroon kussen van granny s

Patroon kussen van granny s Patroon kussen van granny s Voor dit patroon heb je 8 bolletjes katoen van 50 gram nodig in de hoofdkleur. Voor het aan elkaar haken van de lapjes heb je nog 1 bolletje nodig in een andere kleur. Ik haakte

Nadere informatie

Kerstballen. materialen: ik heb katoen gebruikt.

Kerstballen. materialen: ik heb katoen gebruikt. Kerstballen materialen: ik heb katoen gebruikt. huidkleur voor de hoofdjes ( bijna 1 bol van 50 gram) geel voor de ster en haren van de engel en kronen ( kan ik verschillende kleuren) bruin voor de os

Nadere informatie

st steek, steken hstk half stokje v.l. alleen in voorste lus t toer stk stokje a.l. alleen in achterste lus

st steek, steken hstk half stokje v.l. alleen in voorste lus t toer stk stokje a.l. alleen in achterste lus Copyright: Helen Shrimpton, 2015. Alle rechten voorbehouden By: Helen at www.crystalsandcrochet.com In het originele patroon wordt gebruik gemaakt van US-haaktermen. Deel 10 Afkortingen st steek, steken

Nadere informatie

Tip: Kijk voor uitleg over haaksteken, opspannen enz. bij HAAKTIPS op onze website:

Tip: Kijk voor uitleg over haaksteken, opspannen enz. bij HAAKTIPS op onze website: Nr. 95 HAAKPATROON KUSSEN ZOMER Afmeting: 40 x 40 cm. Kussen Zomer kan in veel kleurencombinaties gemaakt worden. Hieronder laten we er een paar zien. Benodigdheden: Haakkatoen Catona: ZOMER (VOORBEELD)

Nadere informatie

Festivaltasje

Festivaltasje http://www.haakworkshops.nl http://www.hakeninibizastyle.nl http://www.yolandevandenboom.nl Festivaltasje Uit het boek Haken in Ibiza style zomer 2017 Ontwerp: Yolande van den Boom Zomer 2017 In dit patroon

Nadere informatie

Week 12 Home Sweet Home Lossen & Vasten Dit patroon valt onder de Creative Commons BY-NC-SA licentie.

Week 12 Home Sweet Home Lossen & Vasten Dit patroon valt onder de Creative Commons BY-NC-SA licentie. Wat gaat de tijd toch hard! Nog 2 weken, dan is de lengte van de deken klaar en daarna haken we er nog een rand omheen. Voorlopig genieten we nog maar even!! We starten week 12 met 198 steken in de toer.

Nadere informatie

Instructie s. Wee Baby Elements CAL Week 3. Toer 23 met Wit Begin in het reliefstokje van een hoek met *1 vaste, 1 losse, 1 vaste

Instructie s. Wee Baby Elements CAL Week 3. Toer 23 met Wit Begin in het reliefstokje van een hoek met *1 vaste, 1 losse, 1 vaste Instructie s Wee Baby Elements CAL Week 3 Toer 23 met Wit Begin in het reliefstokje van een hoek met *1 vaste, 1 losse, 1 vaste 1 losse, sla de vaste van de hoek over, 1 vaste om de volgende losse van

Nadere informatie

Kijk ook eens op de blog van Dedri voor het orginele patroon en heel veel inspiratie

Kijk ook eens op de blog van Dedri voor het orginele patroon en heel veel inspiratie Sophies Universe CAL Kijk ook eens op de blog van Dedri voor het orginele patroon en heel veel inspiratie deel 9, orgineel patroon Gebruikte afkortingen: l = losse hv = halve vaste v = vaste hstk = half

Nadere informatie

st steek, steken hstk half stokje v.l. alleen in voorste lus t toer stk stokje a.l. alleen in achterste lus

st steek, steken hstk half stokje v.l. alleen in voorste lus t toer stk stokje a.l. alleen in achterste lus Copyright: Helen Shrimpton, 2015. Alle rechten voorbehouden. By: Helen at www.crystalsandcrochet.com In het originele patroon wordt gebruik gemaakt van US-haaktermen. Deel 15 Afkortingen st steek, steken

Nadere informatie

- 6 bollen wol (ik gebruikte TWEED breigaren van Zeeman, 100 gr - 163m) - 3 houten sluitingen (houtje touwtje) - haaknaald 4,5. Gehaakte gilet.

- 6 bollen wol (ik gebruikte TWEED breigaren van Zeeman, 100 gr - 163m) - 3 houten sluitingen (houtje touwtje) - haaknaald 4,5. Gehaakte gilet. Gehaakte gilet Nodig: - 6 bollen wol (ik gebruikte TWEED breigaren van Zeeman, 100 gr - 163m) - 3 houten sluitingen (houtje touwtje) - haaknaald 4,5 Mijn jas is aan middenrug 66 cm lang en van zijnaad

Nadere informatie

Karin Åshammar/Virklust 2018 Vertaald door Wendy de Vries. My Fair Lady

Karin Åshammar/Virklust 2018 Vertaald door Wendy de Vries. My Fair Lady My Fair Lady Garen: Scheepjes Catona, kleur 402 Silver green Haaknaald: 3,0 (3,5 indien je weet dat je erg strak haakt) Afmeting: ca 45 x 45 cm Verbruik van garen: ca 125 g 1 Steken en afkortingen s steek

Nadere informatie

In het originele patroon wordt gebruik gemaakt van US-haaktermen. st steek, steken hstk half stokje v.l. alleen in voorste lus

In het originele patroon wordt gebruik gemaakt van US-haaktermen. st steek, steken hstk half stokje v.l. alleen in voorste lus Mandala Madness Copyright: Helen Shrimpton, 2015. Alle rechten voorbehouden By: Helen at www.crystalsandcrochet.com In het originele patroon wordt gebruik gemaakt van US-haaktermen. Deel 6 Afkortingen

Nadere informatie

Happy Crochet Patterns. Haakpatroon Paashaas

Happy Crochet Patterns.   Haakpatroon Paashaas Happy Crochet Patterns www.happycrochetpatterns.com Haakpatroon Paashaas Garen: Rico Creative Cotton Aran Haaknaald: nummer 4 3 bollen nature nr 60 ~ 1 bol parelgrijs nr 52 ~ stukje wit ~ stukje zwart

Nadere informatie

Patroon Beanie met pompon

Patroon Beanie met pompon Patroon Beanie met pompon Om deze Beanie te maken heb ik 2 bollen Cocktailgaren van Scheepjeswol gebruikt. 1 bol = 125 meter. Ik haakte met naald nr 3,5. De pompon heb ik gemaakt van restjes. Toer 1 Begin

Nadere informatie

Basistechnieken haken

Basistechnieken haken Basistechnieken haken Door Anja Toonen - Haakpret Gebruikte afkortingen: l = losse(n) hv = halve vaste(n) v = vaste(n) dv = dubbele vaste(n) = (een vaste meerderen) vm = vaste minderen st = stokje(s) hst

Nadere informatie

Patroon nostalgisch, gehaakt babydekentje

Patroon nostalgisch, gehaakt babydekentje Patroon nostalgisch, gehaakt babydekentje Ik heb deze deken gemaakt met Katia Capri. Van de blauwe (82103) had ik 3 bollen nodig, van de zalmkleurige (82148) 3 bollen, van de groene (82153) 6 bollen en

Nadere informatie

Boho strepen mandje!!!!

Boho strepen mandje!!!! Boho strepen mandje Benodigdheden Garen en kleuren byclaire Cotton 2 x Vintage green 028 1 x Light pink 004, 1 x Flamingo pink 006, 1 x Iceblue 019, 1 x Ocher 041, Haaknaald: 3,5 mm Tunische haaknaald:

Nadere informatie

Patroon Telefoon-Hoesje Belle

Patroon Telefoon-Hoesje Belle Patroon Telefoon-Hoesje Belle Ik heb dit Telefoon-Hoesje gehaakt van de Catona van Scheepjes. Ik gebruikte de kleurnummers 399 (lila) en 105 (crème). Van iedere kleur had ik 1 bolletje nodig van 25 gram.

Nadere informatie