HANDLEIDING SECTORWERKSTUK CHARLEMAGNE COLLEGE EIJKHAGEN / 4 VMBO-TL. Voor leerlingen en begeleiders van het sectorwerkstuk

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HANDLEIDING SECTORWERKSTUK CHARLEMAGNE COLLEGE EIJKHAGEN / 4 VMBO-TL. Voor leerlingen en begeleiders van het sectorwerkstuk"

Transcriptie

1 HANDLEIDING SECTORWERKSTUK CHARLEMAGNE COLLEGE EIJKHAGEN / 4 VMBO-TL Voor leerlingen en begeleiders van het sectorwerkstuk

2 INHOUDSOPGAVE INLEIDING pagina 1 TITEL pagina 2 SNUFFELSTAGE pagina 3 BEZOEK INFORMATIE AVOND MBO pagina 9 BEZOEK OPEN DAG(EN) MBO pagina10 BEZOEK MEELOOP DAG MBO pagina 11 SPEEDDATEN pagina 12

3 1. INLEIDING Goed dat je gaat beginnen met je sectorwerkstuk. Je sectorwerkstuk is een onderdeel van het eindexamen. Je dient voor het sectorwerkstuk een voldoende- of goed beoordeling te hebben. Zo niet, dan kun je niet deelnemen aan het eindexamen. Het sectorwerkstuk moet afgesloten zijn voor het begin van het eindexamen. Het is daarom belangrijk dat je de gestelde deadlines aanhoudt van ieder onderdeel. Het doel van het sectorwerkstuk is dat je een duidelijk beeld krijgt wat je na deze opleiding wilt gaan doen. Elke vmbo-4 leerling is verplicht zich in te schrijven op een mbo opleiding, ook indien je van plan bent je studie te vervolgen op havo-4. Van school krijg je een lijst van docenten waaruit je één begeleider van je sectorwerkstuk kunt kiezen. Het sectorwerkstuk bestaat uit de volgende zes onderdelen: 1. Titel 2. Het volgen van een snuffelstage 3. Het bezoeken van de informatieavond op het mbo 4. Het bezoeken van de open dag(en) op het mbo 5. Het bezoeken van de meeloopdag op het mbo 6. Speeddaten Het is natuurlijk belangrijk dat de zes onderdelen van het sectorwerkstuk aansluiten bij de door jou gekozen sector.

4 2. Op de volgende pagina s gaan we de zes onderdelen van het sectorwerkstuk beschrijven. Hierin vind je ook de opdrachten die je voor de betreffende onderdelen moet invullen. Als je de bovenstaande zes onderdelen van het sectorwerkstuk hebt uitgevoerd en alle daarbij behorende formulieren en vragen hebt ingevuld en ingeleverd, is je sectorwerkstuk klaar. 1. TITEL Bedenk een titel voor het sectorwerkstuk. De titel moet in de vraagvorm worden gesteld. De titel moet in verband staan met de snuffelstage of met de sector die je gaat kiezen of met een beroep dat je later wil uitoefenen. Bespreek de gekozen titel met je sectorwerkstukbegeleider. Vul vervolgens de titel van je sectorwerkstuk in. De titel van mijn sectorwerkstuk luidt:

5 3. 2. DE SNUFFELSTAGE De snuffelstage houdt in dat je 12 uur werkzaamheden moet verrichten bij een instelling, bedrijf of vereniging. De werkzaamheden moeten aansluiten bij je sectorkeuze. De deadline voor de snuffelstage is week 50 ( de week van 12 t/m 16 december 2016). Lever voor of in deze week de formulieren in die betrekking hebben op de snuffelstage. Dit doe je bij de begeleider van het sectorwerkstuk. Ga zelf op zoek naar een plek waar je de snuffelstage kunt uitvoeren. Zorg ervoor dat je bij de snuffelstage een begeleider hebt. Deze begeleider moet het bijgevoegde snuffelstage contract invullen (evenals jijzelf, je ouders/verzorgers en de sectorwerkstukbegeleider). CONTRACT SNUFFELSTAGE Naam begeleider snuffelstage: Functie begeleider snuffelstage: Mail adres begeleider snuffelstage: Naam bedrijf: Adres bedrijf: Postcode en woonplaats: Telefoonnummer: Naam leerling: Sector: Mail adres leerling: Adres: Postcode en Woonplaats: Telefoonnummer:

6 4. Naam begeleider sws school: Functie begeleider sws: Mail adres begeleider sws: Naam school: Adres school: Postcode en woonplaats: Telefoonnummer: De stagebegeleider van de school is aanspreekpunt voor zowel de leerling als de begeleider van de snuffelstage. De snuffelstage heeft een duur van 12 uur. Vul het onderstaande schema betreffende de snuffelstage in: Aantal stage dagen: Data stagedagen: Stagelocatie: Stagetijden: Aan het begin van de snuffelstage laat je het onderstaande formulier door de desbetreffende mensen ondertekenen. Op het einde geeft de snuffelstage begeleider aan hoe de stage is verlopen en omcirkelt de beoordeling onvoldoende, voldoende, of goed.

7 5. ONDERTEKENING: Begeleider van de snuffelstage: Plaats en datum: Handtekening: Leerling: Plaats en datum: Handtekening: Ouder/verzorger leerling: Plaats en datum: Handtekening: De ouders/verzorgers zijn op de hoogte van de eisen en spelregels zoals beschreven in deze handleiding. Begeleider van de school: Plaats en datum: Handtekening: DE LEERLING HEEFT DE STAGE MET ONVOLDOENDE/ VOLDOENDE/ GOED AFGESLOTEN. (Omcirkel het juiste antwoord) Na afloop van de snuffelstage moet je het stage-evaluatie werkstuk leerling maken. Neem de vragen over in een word-document en lever dit in bij je sectorwerkstuk begeleider.

8 6. STAGE-EVALUATIE WERKSTUK LEERLING: Naam leerling: Sector: Naam begeleider snuffelstage: De beantwoording van het totale aantal vragen dient uitgebreid te gebeuren en moet minimaal uit 400 woorden bestaan. 1. Hoe heb je jouw stageplaats gevonden? 2. Hoe heb je gesolliciteerd? Telefonisch / per / anders, nl 3. Hoe lang ben je bezig geweest met het zoeken naar een stage? 4. Wat vond je van de lengte van je stage? Prima / tekort / te lang (waarom?) 5. Sloot de stage aan bij je sector? Ja, omdat Nee, omdat 6. Heeft de stage je inzicht gegeven in je beroepsmogelijkheden? Ja, omdat Nee, omdat 7. Heb je veel mensen ontmoet tijdens je snuffelstage? 8. Was je op locatie aan het werk of was je mobiel? 9. Waren er regelmatige werktijden? 10. Welke persoonlijke eigenschappen zijn er nodig voor deze stage? 11. Welke opleiding moet je volgen?

9 Ben je tevreden over de begeleiding van zowel de begeleider van de snuffelstage als de begeleider van de school? 13. Dit is het belangrijkste dat ik heb geleerd tijdens de stage: 14. Dit wil ik nog kwijt over mijn stage: Na afloop van de snuffelstage laat je de snuffelstage begeleider onderstaand evaluatie formulier invullen. Hierin vermeldt de snuffelstage begeleider je werkzaamheden en zijn bevindingen over het verloop van je snuffelstage. STAGE-EVALUATIE FORMULIER BEGELEIDER SNUFFELSTAGE: Na de snuffelstage moet je de KIM4 invullen. KIM4 staat voor, Kiezen In het Mbo, en de 4 staat voor het vierde leerjaar vmbo. De KIM4 is een hulpmiddel bij het kiezen van een vervolgstudie. Invullen van de KIM4:

10 Zie de site: inloggen als leerling De ingevulde KIM4 moet je uitprinten en aan je snuffelstage toevoegen. 8. Nog een aantal opmerkingen met betrekking tot de snuffelstage: 1. Indien de begeleider van de snuffelstage meer informatie wil, kan dit via de site: 2. De begeleider van de snuffelstage zorgt ervoor dat de activiteiten voldoen aan de Arbowet. 3. De school zorgt ervoor dat de leerling tijdens de snuffelstage afdoende is verzekerd. De school heeft hiervoor een ongevallen en aansprakelijkheidsverzekering afgesloten. De begeleider van de snuffelstage heeft voor haar werknemers en vrijwilligers een Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven (AVB) afgesloten. De ouders/verzorgers hebben ook een verantwoordelijkheid en zorgen bijvoorbeeld voor een WA verzekering. 4. Spelregels: De leerling: - levert voordat de stage begint, een door ouders/verzorgers, leerling en begeleider snuffelstage ondertekend snuffelstage contract in bij de begeleider van de school. Bij inlevering van het snuffelstage contract tekent de begeleider van de school voor akkoord - draagt passende kleding voor de stagewerkzaamheden: je draagt geen shirts met aanstootgevende teksten en je kleedt je bedekt - houdt zich aan de regels en voorschriften die gelden binnen de stageorganisatie en de afspraken die zijn gemaakt. Tussentijds kunnen de partijen de overeenkomst per direct opzeggen als de stage niet verloopt zoals afgesproken - respecteert anderen en hun privacy - komt op tijd en meldt zich bij eventuele ziekte vroegtijdig af bij zowel de

11 8. - begeleider van de snuffelstage als de begeleider van school (indien mogelijk worden gemiste uren ingehaald) - indien mogelijk vindt de snuffelstage buiten de uren van school plaats - indien de snuffelstage binnen de regulier lessen valt, zal dit telefonisch besproken moeten worden met ouders/verzorgers en de afdelingsleider, de heer Scholten. Zowel ouders/verzorgers als de school moeten akkoord gaan met dit feit - de overeenkomst wordt beëindigd aan het einde van de snuffelstage. Tussentijds kunnen de partijen de overeenkomst per direct opzeggen als de stage niet verloopt zoals afgesproken. - als er tijdens de stage een probleem ontstaat probeert de begeleider van de snuffelstage dit in onderling overleg op te lossen. Komen zij er samen niet uit, dan zal de begeleider van de school contact opnemen met de begeleider van de snuffelstage en indien nodig bemiddelen of de noodzakelijke maatregelen treffen. - de begeleider van de school zal per mail de ouders/verzorgers op de hoogte stellen wanneer de deadline van een bepaald onderdeel wordt overschreden.

12 9. 3. BEZOEK INFORMATIE AVOND MBO Ook dit jaar wordt er weer een gezamenlijke voorlichtingsavond mbo georganiseerd. Deze avond zal plaatsvinden op dinsdag 22 november De avond wordt gehouden op de verschillende locaties van het Arcus College. Op deze avond zijn veel opleidingen aanwezig van: Arcuscollege, Leeuwenborgh, Citaverde en de Gildeopleidingen. De voorlichtingsavond wordt georganiseerd door de ROC s ( regionale opleidingscentra) in samenwerking met de decanen in Parkstad. Onze decaan, mevrouw Wieffer, zal ruimschoots op tijd per brief informatie verstrekken met betrekking tot aanmelding en het verloop van de avond. Wanneer je de voorlichtingsavond hebt bezocht moet je de verslaglegging mbo voorlichtingsavond invullen. Neem de vragen over in een word-document en lever dit in bij je sectorwerkstuk begeleider. VERSLAGLEGGING MBO VOORLICHTINGSAVOND: 1. Van welke opleiding(en) heb je een voorlichting bijgewoond? 2. Waarom heb je gekozen voor deze voorlichting(en)? 3. Geef een korte omschrijving van de opleiding 4. Voor welk beroep word je opgeleid? 5. Vertel in het kort iets over het beroep 6. Welke vooropleiding heb je nodig voor deze opleiding? 7. Gaat het om een BOL/BBL opleiding? 8. Wat is het verschil tussen BOL en BBL? 9. Hoe lang duurt de opleiding? 10. Hoe vaak en hoe lang moet je stage lopen? 11. Welke vakken krijg je tijdens de opleiding? 12. Op welk niveau verlaat je deze opleiding: 2, 3, of 4? 13. Welke vervolgopleidingen zijn na deze opleiding mogelijk? 14. Hoe vond je de voorlichting? 15. Wat heb je geleerd van de voorlichting?

13 De deadline voor het inleveren van de verslaglegging van de voorlichtingsavond mbo is maximaal een week na de betreffende avond BEZOEK OPEN DAG(EN) OP HET MBO Bezoek een of meerdere open dagen die je interessant vindt. Maak zelf een keuze welke open dag je toevoegt aan je sectorwerkstuk. Kijk op de site van het betreffende ROC (regionaal opleidingscentrum) wanneer, waar en hoe laat de Open Dag is. Het kan zijn dat je je voor een Open Dag van te voren moet aanmelden. ROC s zijn: Arcus, Leeuwenborgh, Citaverde, Gildeopleiding. Na het bezoek van de gekozen open dag vul je de verslaglegging open dag in. Neem de vragen over in een word-document en lever dit in bij je sectorwerkstukbegeleider. VERSLAGLEGGING OPEN DAG: 1. Waar en wanneer was de open dag? 2. Naar welke opleiding ben je speciaal gaan kijken? 3. Waarom wil je hier meer over weten? 4. Worden hier nog meer opleidingen verzorgd? Noem er een paar. 5. Ben je alleen naar de open dag gegaan? 6. Hoe was de inrichting van het gebouw en de lokalen van de school? 7. Hoe werd je op de open dag ontvangen? 8. Was er iemand die een rondleiding met je maakte? 9. Aan wie heb je vragen gesteld? (verplicht drie vragen stellen en antwoorden noteren) 10. Welke vooropleiding heb je nodig voor de opleiding die je hebt bezocht? 11. Gaat het om een BOL- of een BBL opleiding? 12. Hoe lang duurt de opleiding? 13. Welke vakken krijg je tijdens deze opleiding? 14. Op welk niveau verlaat je deze opleiding: 2, 3, of 4? 15. Wat zijn de mogelijkheden om verder te leren na deze opleiding? 16. Hoe vond je de open dag? 17. Wat heeft je op deze school het meest aangesproken?

14 De deadline voor het inleveren van de verslaglegging open dag is maximaal 1 week na het bezoeken van de open dag BEZOEK VAN DE MEELOOPDAG OP HET MBO Sommige opleidingen hebben een aantal dagen vastgesteld waarop je als scholier een dag (of dagdeel) kunt meelopen. Kijk voor de mogelijkheden voor een meeloop dag, of een variant hierop, op de website van de opleiding. (Arcus, Leeuwenborgh, Citaverde, Gilde opleiding) De meeloopdag moet maximaal in week 17 (2017) zijn afgerond. Schrijf je in voor een of meerdere meeloopdagen die voor jou geschikt zijn. Maak zelf een keuze welke meeloopdag je toevoegt aan je sectorwerkstuk. Maak na het volgen van de meeloop dag de opdrachten van de verslaglegging meeloopdag. Neem de vragen over in een word-document en lever dit in bij je sectorwerkstuk begeleider. VERSLAGLEGGING MEELOOP DAG 1. Wanneer was de meeloop dag? 2. Op welke opleiding heb je een dag meegelopen? 3. Waarom heb je juist voor deze opleiding gekozen? 4. Wat kun je gaan doen als je deze opleiding hebt afgerond? 5. Vertel in het kort wat je die dag(deel) hebt gedaan. 6. Welke vooropleiding heb je nodig voor deze opleiding? 7. Gaat het om een BOL- of een BBL opleiding? 8. Hoe lang duurt de opleiding? 9. Welke vakken krijg je tijdens die opleiding? 10. Op welk niveau verlaat je deze opleiding: 2, 3, of 4? 11. Wat zijn de mogelijkheden om verder te leren na deze opleiding? 12. Hoe vond je de meeloop dag? 13. Is deze opleiding iets voor jou? (motiveer je antwoord) De deadline voor het inleveren van de verslaglegging van de meeloop dag is maximaal een week na het bezoeken van de meeloop dag.

15 SPEEDDATEN Op dinsdag 11 oktober 2016 vindt de speeddate avond plaats. Alle informatie betreffende deze avond heb je per mail ontvangen van de decaan mw. Wieffer. In de klas ga je de speeddate avond voorbereiden met de band uur begeleider aan de hand van het vragenblad speeddaten. Voeg dit vragenblad speeddaten toe aan je sectorwerkstuk. De deadline voor het inleveren van de verslaglegging van het speeddaten is maximaal een week na het bezoeken van de speeddaten avond.

PROFIELWERKSTUK CHARLEMAGNE COLLEGE EIJKHAGEN HANDLEIDING / 4 VMBO-TL NAAM LEERLING:. NAAM BEGELEIDER:... BEOORDELING: VOLDOENDE / GOED

PROFIELWERKSTUK CHARLEMAGNE COLLEGE EIJKHAGEN HANDLEIDING / 4 VMBO-TL NAAM LEERLING:. NAAM BEGELEIDER:... BEOORDELING: VOLDOENDE / GOED PROFIELWERKSTUK CHARLEMAGNE COLLEGE EIJKHAGEN HANDLEIDING 2017 2018 / 4 VMBO-TL TITEL: NAAM LEERLING:. NAAM BEGELEIDER:... BEOORDELING: VOLDOENDE / GOED DEADLINE INLEVEREN PROFIELWERKSTUK 23 MAART 2018

Nadere informatie

Maatschappelijke Stage

Maatschappelijke Stage Maatschappelijke Stage Stappenplan Zoek een leuke stageplek. Ga zelf op zoek in je omgeving, kom naar de MAS markt (4 oktober 2018) op school of ga naar de MAS-vacaturebank: https://vacaturebanksvv.adsysco.nl.

Nadere informatie

STAGE LOGBOEK 3MAVO Naam: Klas:

STAGE LOGBOEK 3MAVO Naam: Klas: STAGE LOGBOEK 3MAVO Naam: Klas: Waarom een stageperiode Het vmbo-onderwijs bereidt leerlingen voor op een vervolgopleiding in het MBO. In dat kader wordt er voor de leerlingen van 3 mavo in maart 2016

Nadere informatie

Maatschappelijke Stage

Maatschappelijke Stage Maatschappelijke Stage 2 Inhoud 3 1. Wat is MAS? 4 1.1 MAS algemeen. 4 1.2 De goede plek 4 2. MAS op het Groen van Prinstererlyceum 5 2.1 Overgangsnormen 5 2.2 Doel 5 2.3 MAS-coördinatoren 5 3. Stage zoeken

Nadere informatie

1. Portfolio van de leerling

1. Portfolio van de leerling 1 Handleiding voor de leerling Dit is het doorstroomportfolio van de leerling. Om je in te schrijven voor een mbo-opleiding moet je dit portfolio zo volledig mogelijk invullen. Vraag je decaan / mentor

Nadere informatie

Maatschappelijke Stage Me4You (MAS) Baudartius College Zutphen

Maatschappelijke Stage Me4You (MAS) Baudartius College Zutphen Maatschappelijke Stage Me4You (MAS) Baudartius College Zutphen schooljaar 2014-2015 Me4You Maatschappelijke Stage op het Baudartius College in Zutphen in samenwerking met Stichting Perspectief. Bij de

Nadere informatie

1. Portfolio van de leerling 1

1. Portfolio van de leerling 1 1. Portfolio van de leerling 1 Handleiding voor de leerling Dit is het doorstroomportfolio van de leerling. Om je in te schrijven voor een mbo-opleiding moet je dit portfolio zo volledig mogelijk invullen.

Nadere informatie

FORMULIEREN MAATSCHAPPELIJKE STAGE

FORMULIEREN MAATSCHAPPELIJKE STAGE FORMULIEREN MAATSCHAPPELIJKE STAGE Deze formulieren zijn een onderdeel van de leerlingengids, en bestaat uit de volgende onderdelen: Eigen vacatureformulier/ handleiding keiindemaatschappij Stage overeenkomst

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKE STAGE, WAT IS DAT?

MAATSCHAPPELIJKE STAGE, WAT IS DAT? MAATSCHAPPELIJKE STAGE, WAT IS DAT? JE KUNT VEEL MEER DAN JE DENKT Formulieren Maatschappelijke Stage Schooljaar 2012-2013 Naam leerling : School: klas 1 EIGEN VACATURE-FORMULIER Stel dat je al voetbaltrainer

Nadere informatie

Wat is een sectorwerkstuk?

Wat is een sectorwerkstuk? Het sectorwerkstuk Wat is een sectorwerkstuk? Bij het sectorwerkstuk gaat het om een vakoverstijgende thematiek die past binnen de sector. Het onderwerp moet gaan over een maatschappelijk relevant thema

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKE STAGE

MAATSCHAPPELIJKE STAGE 1. zoek een stageplek a. via de stagemarkt begin oktober in de aula. b. Eigen stage Stageboek 2. maak een afspraak met je stagebegeleider. Denk aan je stage contract MAATSCHAPPELIJKE STAGE Havo-4 van:

Nadere informatie

Snuffelstage leerjaar 2

Snuffelstage leerjaar 2 Snuffelstage leerjaar 2 Naam Klas STAGEOVEREENKOMST Jouw gegevens Naam Klas Op deze datum ga ik stage lopen: Van uur tot uur. Gegevens van de stageplek Naam bedrijf Straat Postcode Plaats Contactpersoon

Nadere informatie

Sectorwerkstuk. Theoretische Leerweg. Klas 4 TL/M 2015-2016

Sectorwerkstuk. Theoretische Leerweg. Klas 4 TL/M 2015-2016 Sectorwerkstuk Theoretische Leerweg Klas 4 TL/M 2015-2016 Naam leerling Naam mentor/begeleider Inleiding Met het maken van dit sectorwerkstuk oefen je vaardigheden die je als leerling van het VMBO nodig

Nadere informatie

STAGECONTRACT MAATSCHAPPELIJKE STAGE 2015-2016. Onderstaande leerling van het Pius X-College uit Bladel gaat een Maatschappelijke Stage lopen.

STAGECONTRACT MAATSCHAPPELIJKE STAGE 2015-2016. Onderstaande leerling van het Pius X-College uit Bladel gaat een Maatschappelijke Stage lopen. STAGECONTRACT MAATSCHAPPELIJKE STAGE 2015-2016 Onderstaande leerling van het Pius X-College uit Bladel gaat een Maatschappelijke Stage lopen. Voor iedere stage is een nieuw stagecontract vereist! Naam

Nadere informatie

DOORSTROOMFORMULIER van VMBO naar MBO Van: VMBO

DOORSTROOMFORMULIER van VMBO naar MBO Van: VMBO DOORSTROOMFORMULIER van VMBO naar MBO Van: VMBO Naam leerling: Sofinr.leerling: Naam school: Adres school: Postcode en plaats: Telefoonnummer: Contactpersoon: Naar: MBO Naam school: Adres school: Postcode

Nadere informatie

STAGEVERSLAG VMBO LEERLING INSTRUCTIE

STAGEVERSLAG VMBO LEERLING INSTRUCTIE STAGEVERSLAG VMBO LEERLING INSTRUCTIE Naam: Klas: Bedrijf: Stageperiode: Maak een inhoudsopgave zoals hieronder is afgebeeld. Indien nodig je eigen onderdelen tussen voegen en uiteindelijk de inhoudsopgave

Nadere informatie

LoopbaanOntwikkeling - en Begeleiding. Leerjaar 4

LoopbaanOntwikkeling - en Begeleiding. Leerjaar 4 LoopbaanOntwikkeling - en Begeleiding Leerjaar 4 Karin Mulders loopbaanexpert Hulp bij de beroepskeuze De loopbaanbegeleider: Wat kun je van de loopbaanbegeleider verwachten in leerjaar 4? Geeft informatie

Nadere informatie

PORTFOLIO OVER JE MAATSCHAPPELIJKE STAGE

PORTFOLIO OVER JE MAATSCHAPPELIJKE STAGE PORTFOLIO OVER JE MAATSCHAPPELIJKE STAGE Dit is een portfolio over je maatschappelijke stage. Hieronder kun je lezen wat een maatschappelijke stage precies inhoud. Maar eerst even over je portfolio. Misschien

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN!

MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! Naam: Klas: Handboek Maatschappelijke Stage (MaS) Heerbeeck College Best Schooljaar 2018-2019 MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! Sociaal MaS Extra Handen Samenwerken Vrijwillig Inzet Bijdrage Maatschappij

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKE STAGEBOEKJE NAAM: KLAS: ZWIN COLLEGE OOSTBURG. Schooljaar: Stagedocent: Telefoonnummer school:

MAATSCHAPPELIJKE STAGEBOEKJE NAAM: KLAS: ZWIN COLLEGE OOSTBURG. Schooljaar: Stagedocent: Telefoonnummer school: Wat doe jij voor een ander? ZWIN COLLEGE OOSTBURG MAATSCHAPPELIJKE STAGEBOEKJE NAAM: KLAS: Schooljaar: Stagedocent: Telefoonnummer school: 0117-454555 Wat doe jij voor een ander? Je bent een geweldige

Nadere informatie

Beroeps oriënterende stage. Informatieboekje 3 VMBO Naam leerling:. School: Stella Maris College. Stage bedrijf/instelling:.

Beroeps oriënterende stage. Informatieboekje 3 VMBO Naam leerling:. School: Stella Maris College. Stage bedrijf/instelling:. Beroeps oriënterende stage Informatieboekje 3 VMBO 2018-2019 Naam leerling:. School: Stella Maris College Stage bedrijf/instelling:. Stageperiode: 13 mei t/m 17 mei 2 Inhoud Tijdpad/stappenplan VMBO klas

Nadere informatie

Maatschappelijke Stage

Maatschappelijke Stage Maatschappelijke Stage Klas: Mentor: Stageboek Naam: 2 Welkom bij de Maatschappelijke Stage! In dit informatieboekje staat (bijna) alles wat je moet weten over de maatschappelijke stage. Bewaar het goed,

Nadere informatie

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING...

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... 1 Gegevens leerling Naam Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Telefoon Afdeling/leerweg Gegevens school Naam Schoolbegeleider Adres Plaats Telefoon

Nadere informatie

Nieuwsbrief decanaat 10 mavo 2015-2016 nr. 1, sept. 2015

Nieuwsbrief decanaat 10 mavo 2015-2016 nr. 1, sept. 2015 Nieuwsbrief decanaat 10 mavo 2015-2016 nr. 1, sept. 2015 Inhoud: voorlichting over de keuzetrajecten in 10 mavo A Keuzetraject MBO opleiding 1. Het vak LOB 2. Het keuzetraject in data 3. Portfolio LOB

Nadere informatie

Beroeps oriënterende stage. Informatieboekje 3 VMBO Naam leerling:. School: Stella Maris College. Stage bedrijf/instelling:.

Beroeps oriënterende stage. Informatieboekje 3 VMBO Naam leerling:. School: Stella Maris College. Stage bedrijf/instelling:. Beroeps oriënterende stage Informatieboekje 3 VMBO 2016-2017 Naam leerling:. School: Stella Maris College Stage bedrijf/instelling:. Stageperiode: 15 mei t/m 19 mei Inhoud Tijdpad/stappenplan VMBO klas

Nadere informatie

Maatschappelijke Stages Hoogezand-Sappemeer

Maatschappelijke Stages Hoogezand-Sappemeer Maatschappelijke Stages Hoogezand-Sappemeer Informatie voor leerlingen van dr. Aletta Jacobs College. Schooljaar 2012-2013 1 Welkom bij de Maatschappelijke Stage! Dit schooljaar ga jij mee doen aan de

Nadere informatie

Maatschappelijke Stage

Maatschappelijke Stage Maatschappelijke Stage Informatie voor leerlingen van het dr. Aletta Jacobs College 0 Maatschappelijke Stage! Sinds 2011 nemen alle leerlingen in het voortgezet onderwijs deel aan de Maatschappelijke Stage

Nadere informatie

STAGEBOEK 2014 VAN AFDELING..

STAGEBOEK 2014 VAN AFDELING.. STAGEBOEK 2014 VAN AFDELING.. Stageboek 2014 1 Gegevens Leerling Naam -------------------------------------------------------------------------------------- Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Telefoon

Nadere informatie

Doorstroomdossier 2018 Beroepsopleidingen ROC Nijmegen

Doorstroomdossier 2018 Beroepsopleidingen ROC Nijmegen Doorstroomdossier 2018 Beroepsopleidingen ROC Nijmegen Locatie Boxmeer Nijmegen (svp aankruisen) Gegevens student Achternaam: Voornaam: Geboortedatum: Geslacht: man vrouw Adres: Postcode en Plaats: Telefoon

Nadere informatie

de Maatschappelijke Stage (MaS)

de Maatschappelijke Stage (MaS) de Maatschappelijke Stage (MaS) Pagina 1 van 9 Overeenkomst maatschappelijke stage School School: Elzendaalcollege locatie Gennep Adres: Stiemensweg 40, 6591 MD Gennep Naam begeleider: Mevr. J. van Orsouw

Nadere informatie

Stichtse Vrije School Voortgezet onderwijs Socrateslaan 24 3703 GL Zeist Telefoon: 030-692 3054 mail: post@svszeist.nl

Stichtse Vrije School Voortgezet onderwijs Socrateslaan 24 3703 GL Zeist Telefoon: 030-692 3054 mail: post@svszeist.nl STAGE-INFORMATIEBOEK Klas 10 2014/2015 Stageboekje van : Klas : Stagebegeleider : Stageplaats bij Naam instelling : Straat : Plaats : Telefoonnummer : Stagebegeleider : Stichtse Vrije School Voortgezet

Nadere informatie

Verslag Blokstage 2019

Verslag Blokstage 2019 Verslag Blokstage 2019 Naam:... Klas:.. Profiel:...... Stagebedrijf / organisatie / instelling:.... Het Westeraam 1 / 19 Inhoudsopgave Handboek bij je blokstage... 3 Verslag van je kennismakingsgesprek...

Nadere informatie

Welkom! LOB op Mavo. Koffie/thee bij balie/keuken

Welkom! LOB op Mavo. Koffie/thee bij balie/keuken Welkom! LOB op Mavo Koffie/thee bij balie/keuken Programma van vanavond Welkom LOB (Loopbaan Ontwikkeling en Begeleiding) Profielkeuze Profielwerkstuk M4 Snuffelstage RIASOC LOB : samen tot een goede keuze

Nadere informatie

instructie- en opdrachten boekje voor VMBO en MBO Samenwerkende scholen VMBO en MBO regio Nijmegen

instructie- en opdrachten boekje voor VMBO en MBO Samenwerkende scholen VMBO en MBO regio Nijmegen Instructie- 2018 en 2019 Kiezen op Maat opdrachten instructie- en opdrachten boekje voor VMBO en MBO Samenwerkende scholen VMBO en MBO regio Nijmegen Waarom zou jij mee willen doen aan Kiezen op Maat?

Nadere informatie

LINT STAGEBOEK VAN ZORG EN WELZIJN

LINT STAGEBOEK VAN ZORG EN WELZIJN LINT STAGEBOEK 2013-2014 VAN ZORG EN WELZIJN Gegevens Leerling Naam -------------------- Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Telefoon Afdeling / leerweg School Naam schoolbegeleider E. Venema adres

Nadere informatie

maandag 11 mei inleveren!

maandag 11 mei inleveren! maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... Stageboek 2015 1 Gegevens Leerling Naam -------------------------------------------------------------------------------------- Adres Postcode Woonplaats

Nadere informatie

Beroeps oriënterende stage. Informatieboekje 3 VMBO Naam leerling:. School: Stella Maris College. Stage bedrijf/instelling:.

Beroeps oriënterende stage. Informatieboekje 3 VMBO Naam leerling:. School: Stella Maris College. Stage bedrijf/instelling:. Beroeps oriënterende stage Informatieboekje 3 VMBO 2017-2018 Naam leerling:. School: Stella Maris College Stage bedrijf/instelling:. Stageperiode: 14 mei t/m 18 mei Inhoud Tijdpad/stappenplan VMBO klas

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKESTAGE

MAATSCHAPPELIJKESTAGE MAATSCHAPPELIJKESTAGE schooljaar 015-016 voor leerlingen uit het derde leerjaar. Contactpersoon Maatschappelijke stage: dhr./mevr... Telefoonnummer: Contactpersoon Zwin College, mevr. H. Roodbeen 0117-454555,

Nadere informatie

Maatschappelijke stage op het Trias 1. Verschil tussen maatschappelijke stage en beroepsoriënterende stage 2. Tips voor ouders 3

Maatschappelijke stage op het Trias 1. Verschil tussen maatschappelijke stage en beroepsoriënterende stage 2. Tips voor ouders 3 Inhoudsopgave Maatschappelijke stage op het Trias 1 Verschil tussen maatschappelijke stage en beroepsoriënterende stage 2 Tips voor ouders 3 Stageboekje (deze gebruiken de leerlingen) 4 Maatschappelijke

Nadere informatie

STAGEBOEKJE VIJFDAAGSE SNUFFELSTAGE

STAGEBOEKJE VIJFDAAGSE SNUFFELSTAGE STAGEBOEKJE VIJFDAAGSE SNUFFELSTAGE In de periode van: 8 11 OKTOBER 2018 Willem van Oranje College Wijk en Aalburg Tel: 0416-691722 INLEIDING Van 8 tot en met 11 oktober 2018 ga jij 5 dagen stage lopen.

Nadere informatie

INSTROOMDOSSIER. rijnijssel.nl. Achternaam. Voornaam. Geboortedatum. Gewenste opleiding. Gewenst instroommoment Februari Augustus 20..

INSTROOMDOSSIER. rijnijssel.nl. Achternaam. Voornaam. Geboortedatum. Gewenste opleiding. Gewenst instroommoment Februari Augustus 20.. INSTROOMDOSSIER een goede start voor jouw opleiding Achternaam Voornaam Geboortedatum Gewenste opleiding Gewenst instroommoment Februari Augustus 20.. rijnijssel.nl Toelichting Dit instroomdossier is een

Nadere informatie

Handboek maatschappelijke stage MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN!

Handboek maatschappelijke stage MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! Naam: Klas: Handboek maatschappelijke stage Heerbeeck college Best Schooljaar 2018-2019 MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! Sociaal MaS Samenwerken Extra Handen Vrijwillig Inzet Competenties Bijdrage

Nadere informatie

Stichtse Vrije School Voortgezet onderwijs Socrateslaan 24 3703 GL Zeist Telefoon: 030-692 3054 mail: post@svszeist.nl

Stichtse Vrije School Voortgezet onderwijs Socrateslaan 24 3703 GL Zeist Telefoon: 030-692 3054 mail: post@svszeist.nl STAGE-INOFRMATIEBOEK Klas 11 2013/2014 Stageboekje van : Klas : Stagebegeleider : Stageplaats bij Naam instelling : Straat : Plaats : Telefoonnummer : Stagebegeleider : Stichtse Vrije School Voortgezet

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 1 Inhoud Inleiding 3 Schoolexamen 4 1. SE PTA. Wat betekenen deze afkortingen? 2. Herkansingen 3. Tijdens het Schoolexamen Rekenexamen 6 Info van de decaan 7 Maatschappelijke

Nadere informatie

STAGEBOEKJE NEGENDAAGSE SNUFFELSTAGE

STAGEBOEKJE NEGENDAAGSE SNUFFELSTAGE STAGEBOEKJE NEGENDAAGSE SNUFFELSTAGE In de periode van: 11 21 april 2016 Willem van Oranje College Wijk en Aalburg Tel: 0416-691722 INLEIDING Van 11 tot en met 21 april 2016 ga jij 9 dagen stage lopen.

Nadere informatie

STAGEBOEKJE ZEVENDAAGSE SNUFFELSTAGE In de periode van:

STAGEBOEKJE ZEVENDAAGSE SNUFFELSTAGE In de periode van: STAGEBOEKJE ZEVENDAAGSE SNUFFELSTAGE In de periode van: 14 24 april 2014 Willem van Oranje College Wijk en Aalburg Tel: 0416-691722 Inleiding Van 14 tot en met 24 april 2014 ga jij 7 dagen stage lopen.

Nadere informatie

Stappenplan om een stageplaats te vinden

Stappenplan om een stageplaats te vinden Stappenplan om een stageplaats te vinden Versie september 2013 12 stappen die je helpen om zelf een geschikte stageplaats te vinden Stap 1: Stages op niveau 3 en stages op niveau 4 Je bent aan het begin

Nadere informatie

Maatschappelijke Stages

Maatschappelijke Stages Maatschappelijke Stages Gerrit van der Veen College Inhoudsopgave Inleiding 3 Wat is een Maatschappelijke Stage? 4 De stage 4 Overzicht belangrijke data 6 Hulp bij het zoeken naar stageplekken 7 De eindopdracht

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKE STAGE (MaS) STAGEBOEKJE. Van

MAATSCHAPPELIJKE STAGE (MaS) STAGEBOEKJE. Van MAATSCHAPPELIJKE STAGE (MaS) STAGEBOEKJE Van -------------------------------------------------------------------------- Klas -------------------------------------------------------------------------- School

Nadere informatie

Inleiding maatschappelijke stage

Inleiding maatschappelijke stage Inleiding maatschappelijke stage Algemeen Met maatschappelijke stage doe je iets voor iemand anders zonder daar geld voor te krijgen. Nederland kan niet zonder vrijwilligers, zoals trainers bij sportclubs.

Nadere informatie

Stappenplan om een stageplaats te vinden

Stappenplan om een stageplaats te vinden Stappenplan om een stageplaats te vinden Versie 24 september 2015 12 stappen die je helpen om zelf een geschikte stageplaats te vinden Stap 1: Stages op niveau 3 en stages op niveau 4 Je bent aan het begin

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKE STAGE, WAT IS DAT?

MAATSCHAPPELIJKE STAGE, WAT IS DAT? MAATSCHAPPELIJKE STAGE, WAT IS DAT? JE KUNT VEEL MEER DAN JE DENKT Leerlinggids Maatschappelijke Stage Deze gids is van: School: klas WAAR STAAT WAT? pagina 1 Maatschappelijke Stage, wat is dat? 3 1.1

Nadere informatie

Zwartewaterland Informatieboekje Maatschappelijke Stage

Zwartewaterland Informatieboekje Maatschappelijke Stage Zwartewaterland Informatieboekje Maatschappelijke Stage 2012-2013 Inhoudsopgave Voorwoord...3 Voorwaarden voor erkenning stageplaats...4 Gang van zaken en regelgeving...4 Veelgestelde vragen...6 Belangrijke

Nadere informatie

www.keiinde maatschappij.nl

www.keiinde maatschappij.nl LOGBOEK MAATSCHAPPELIJKE STAGE www.keiinde maatschappij.nl Inleiding Wat is het verschil tussen stagelopen en maatschappelijke stage? Een gewone stage bereidt je voor op een beroep of beroepskeuze. Maatschappelijke

Nadere informatie

Maak nu de opdrachten in deze lesbrief en kom erachter of jij je keuze al kunt maken!

Maak nu de opdrachten in deze lesbrief en kom erachter of jij je keuze al kunt maken! Beste leerling, Kiezen is best lastig, zeker als het om een vervolgopleiding gaat. Om je hierbij te helpen is er LOB, Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding. Iedere vo-school geeft hier op zijn eigen manier

Nadere informatie

Maatschappelijke Stages Hoogezand-Sappemeer

Maatschappelijke Stages Hoogezand-Sappemeer Maatschappelijke Stages Hoogezand-Sappemeer Informatie voor leerlingen van het CSG Rehoboth. Schooljaar 2011-2012 Welkom bij de maatschappelijke stage! Dit schooljaar ga jij mee doen aan de maatschappelijke

Nadere informatie

Maak nu de opdrachten in deze lesbrief en kom erachter of jij je keuze al kunt maken!

Maak nu de opdrachten in deze lesbrief en kom erachter of jij je keuze al kunt maken! Beste leerling, Kiezen is best lastig, zeker als het om een vervolgopleiding gaat. Om je hierbij te helpen is er LOB, Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding. Iedere vo-school geeft hier op zijn eigen manier

Nadere informatie

ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM!

ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM! ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM! TOM JANSEN KLAS 4 Tom Jansen Docent wiskunde Leerlingcoördinator klas 3 en 4 Samen: 1 Doel Slagen in 2018 is nog 5 maanden 3 weken en 2 lesdagen Samen Vakdocenten Mentor

Nadere informatie

STAGEBOEK BEROEPSGERICHT D&P LEERJAAR 3 SAENREDAM COLLEGE

STAGEBOEK BEROEPSGERICHT D&P LEERJAAR 3 SAENREDAM COLLEGE STAGEBOEK BEROEPSGERICHT D&P LEERJAAR 3 SAENREDAM COLLEGE Adressen & contactpersonen Gegevens stagiair Naam: Klas: Adres: Telefoonnummer: Mobiel: Email: Gegevens school School: Saenredam College Adres:

Nadere informatie

4 HAVO, 4 VWO EN 5 VWO

4 HAVO, 4 VWO EN 5 VWO STELLA MARIS COLLEGE 4 HAVO, 4 VWO EN 5 VWO 2013-2014 BEROEPSSTAGE NAAM: KLAS: MENTOR SCHOOL: EXTERN BEGELEIDER: Dit stage rapport wordt digitaal bewerkt en aangeleverd. Algemene informatie voor de leerlingen

Nadere informatie

STAGEBOEKJE DRIEDAAGSE SNUFFELSTAGE

STAGEBOEKJE DRIEDAAGSE SNUFFELSTAGE STAGEBOEKJE DRIEDAAGSE SNUFFELSTAGE In de periode van: 15 17 april 2019 Willem van Oranje College Wijk en Aalburg Tel: 0416-691722 INLEIDING Van 15 tot en met 17 april 2019 ga jij 3 dagen stage lopen.

Nadere informatie

Mochten er problemen zijn, neem dan altijd contact op met de docent die jou begeleidt bij het maken van je profielwerkstuk.

Mochten er problemen zijn, neem dan altijd contact op met de docent die jou begeleidt bij het maken van je profielwerkstuk. VOORWOORD Voor je ligt de handleiding voor het maken van jouw profielwerkstuk. Zoals je weet is het maken van een profielwerkstuk één van de onderdelen van het schoolexamen in de vierde klas vmbo-tgl.

Nadere informatie

STAGEBOEKJE VIERDAAGSE SNUFFELSTAGE

STAGEBOEKJE VIERDAAGSE SNUFFELSTAGE STAGEBOEKJE VIERDAAGSE SNUFFELSTAGE In de periode van: 16 19 april 2018 Willem van Oranje College Wijk en Aalburg Tel: 0416-691722 INLEIDING Van 16 tot en met 19 april 2018 ga jij 4 dagen stage lopen.

Nadere informatie

Informatieavond 4 VMBO-t & EXAMENVOORLICHTING. 11 september 2014

Informatieavond 4 VMBO-t & EXAMENVOORLICHTING. 11 september 2014 Informatieavond 4 VMBO-t & EXAMENVOORLICHTING 11 september 2014 Algemeen schoolexamen week, 3x (herfst/kerst/maart) combinatietoetsen oa voor vak Engels herkansingen, 3x per jaar, na SE week -let op: herkansen

Nadere informatie

Informatie- en opdrachtenboekje Voor vierdejaars VMBO- en HAVO-leerlingen. Waarom zou jij mee willen doen aan Kiezen op Maat?

Informatie- en opdrachtenboekje Voor vierdejaars VMBO- en HAVO-leerlingen. Waarom zou jij mee willen doen aan Kiezen op Maat? Informatie- en opdrachtenboekje Voor vierdejaars VMBO- en HAVO-leerlingen Waarom zou jij mee willen doen aan Kiezen op Maat? Kiezen voor een vervolgopleiding aan het mbo (middelbaar beroepsonderwijs) kan

Nadere informatie

Beroeps oriënterende stage. Informatieboekje 3 VMBO Naam leerling:. School: Stella Maris College. Stage bedrijf/instelling:.

Beroeps oriënterende stage. Informatieboekje 3 VMBO Naam leerling:. School: Stella Maris College. Stage bedrijf/instelling:. Beroeps oriënterende stage Informatieboekje 3 VMBO 2016-2017 Naam leerling:. School: Stella Maris College Stage bedrijf/instelling:. Stageperiode: 15 mei t/m 19 mei Inhoud Tijdpad/stappenplan VMBO klas

Nadere informatie

Maatschappelijke Stage Boekje voor leerlingen en organisaties

Maatschappelijke Stage Boekje voor leerlingen en organisaties DE NIEUWE VESTE, LOCATIE HARDENBERG Maatschappelijke Stage Boekje voor leerlingen en organisaties 2011 D E N I E U W E V E S T E, P I E T H E I N S T R A A T 1, 7772 ZJ H A R D E N B E R G. T EL. 0523-262170

Nadere informatie

Maatschappelijke Stages

Maatschappelijke Stages Maatschappelijke Stages Inhoudsopgave 3 4 4 6 7 8 11 12 13 15 Inleiding Wat is een Maatschappelijke Stage? De stage Overzicht belangrijke data Hulp bij het zoeken naar stageplekken De eindopdracht en de

Nadere informatie

STAGE Werkboek. Leerjaar 3. Beroepsoriënterende stage Van Maerlantlyceum. Maart 2015

STAGE Werkboek. Leerjaar 3. Beroepsoriënterende stage Van Maerlantlyceum. Maart 2015 STAGE Werkboek Beroepsoriënterende stage Van Maerlantlyceum Maart 2015 Leerjaar 3 Inleiding Nu je stageadres bekend is, willen wij in dit stagewerkboek graag even stilstaan bij de doelstelling van deze

Nadere informatie

Loopbaanpaspoort Rivierenland. Naam: vo-school

Loopbaanpaspoort Rivierenland. Naam: vo-school Loopbaanpaspoort Rivierenland Naam: vo-school Doel van het loopbaanpaspoort Rivierenland Het loopbaanpaspoort Rivierenland is een samenvatting van je vmbo-portfolio. Het paspoort geeft weer welke persoonlijke

Nadere informatie

Maatschappelijke Stages

Maatschappelijke Stages Maatschappelijke Stages Inhoudsopgave 3 4 4 6 7 8 11 12 13 15 Inleiding Wat is een Maatschappelijke Stage? De stage Overzicht belangrijke data Hulp bij het zoeken naar stageplekken De eindopdracht en de

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Stages. Het zoeken van een stageplaats Stappenplan

Inhoudsopgave. Stages. Het zoeken van een stageplaats Stappenplan Stageverslag klas 9 Parcival College 2013 Inhoudsopgave Stages Het zoeken van een stageplaats Stappenplan Tijdens je stage Doel van de stage Stageprogramma Voorbereiding en afsluiting Waar moet je op letten

Nadere informatie

Maatschappelijke Stages

Maatschappelijke Stages Maatschappelijke Stages Inhoudsopgave Inleiding 3 Wat is een Maatschappelijke Stage? 4 De stage 4 Overzicht belangrijke data 6 Hulp bij het zoeken naar stageplekken 7 De eindopdracht en de presentatiemiddag

Nadere informatie

Inkijkexemplaar. Dit deel gaat over de opdrachten tijdens de stage.

Inkijkexemplaar. Dit deel gaat over de opdrachten tijdens de stage. Dit deel gaat over de opdrachten tijdens de stage. Je kunt een woordenlijst aanleggen. Je kunt een evaluatie invullen. Je weet wat formeel en informeel betekent. Je kunt een interview op je stageplaats

Nadere informatie

Jouw toekomst. Havo 5

Jouw toekomst. Havo 5 Jouw toekomst. Havo 5 2011-2012 LOB havo 5 Havo 5 Fase 4 = Beslissen: Deze fase ga je in als je in Havo 5 zit. Je stelt nu je definitieve top 2 vast. Je gaat nog een keer naar de beroepenavond, je organiseert

Nadere informatie

MaS Instructie Stagerage

MaS Instructie Stagerage Hieronder vind je een uitgebreide instructie voor de website Stagerage. Stap 1: Inloggen en aanmelden: 1. Ga naar de website van MaS Gennep: www.masgennep.nl. Op deze site vind je een link naar Stagerage:

Nadere informatie

Stagewijzer. Stagiairs

Stagewijzer. Stagiairs Stagewijzer Stagiairs Stagewijzer voor stagiairs De gemeente Emmen vindt het belangrijk om te investeren in toekomstige jonge professionals. We besteden daarom veel zorg aan de werving en begeleiding van

Nadere informatie

HET GAAT OM DE INHOUD BIJ KIES!

HET GAAT OM DE INHOUD BIJ KIES! HET GAAT OM DE INHOUD BIJ KIES! Schooljaar 2012-2013 Lesbrief bij Kies! mbo-gids 2013-2014 voor Twente BL/KL versie Naam:.... Klas: Mentor:.... Onderwerp: LOB Lesbrief bij KIES - Pagina 1 van 13 Beste

Nadere informatie

Beroepspraktijkvorming

Beroepspraktijkvorming Beroepspraktijkvorming schooljaar 2010 / 2011 Dit is een uitgave van Adres: Stationsstraat 25 8161 CP Epe Postbus 312 8160 AH Epe T 0578 676767 E info@koppelepe.nl Augustus 2010 2 Inhoud pagina: 1. Procedure

Nadere informatie

Snuffelstage voor klas 3

Snuffelstage voor klas 3 Informatiebrochure Snuffelstage voor klas 3 sj 2017-2018 Naam:.. Klas:.... Informatiebrochure Snuffelstage klas 3 In de activiteitenweek ga je op Snuffelstage. Gedurende één dag(deel) ga je meelopen met

Nadere informatie

VOORTGEZET ONDERWIJS MBO

VOORTGEZET ONDERWIJS MBO DOORSTROOMDOSSIER VOORTGEZET ONDERWIJS MBO 2007-2008 Achternaam: Adres: Woonplaats: Mobiel nummer: Voornaam: Postcode: Tel. nummer: E-mail: Gewenste opleiding: Crebonummer: Naam college: Instroom leerjaar:

Nadere informatie

Verslag snuffelstage week St. Aloysiuscollege. 12 t/m 16 oktober 2015. Naam: Klas 3:

Verslag snuffelstage week St. Aloysiuscollege. 12 t/m 16 oktober 2015. Naam: Klas 3: Verslag snuffelstage week St. Aloysiuscollege 12 t/m 16 oktober 2015 Naam: Klas 3: DIT STAGEVERSLAG IS VAN Naam Emailadres Telefoon Klas MIJN STAGE DOE IK BIJ Naam organisatie Soort bedrijf Adres Plaats

Nadere informatie

LINT STAGEBOEK VAN Techniek. Neem dan op een leuke manier afscheid van je stage plaats en bedank je collega s en stagebegeleider (s )

LINT STAGEBOEK VAN Techniek. Neem dan op een leuke manier afscheid van je stage plaats en bedank je collega s en stagebegeleider (s ) LINT STAGEBOEK VAN Techniek Deel 2 inleveren op maandag 24 maart! Je laatste stage dag is vrijdag 28 maart! Neem dan op een leuke manier afscheid van je stage plaats en bedank je collega s en stagebegeleider

Nadere informatie

De Beroepsgerichte Stage.

De Beroepsgerichte Stage. Informatie over de Beroepsgerichte Stage 3 bbl en kbl De Beroepsgerichte Stage. Aan het eind van het derde schooljaar ga je voor het eerst op stage. Voor de meesten zal dit een spannende, bijzondere en

Nadere informatie

Handboek maatschappelijke stage MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN!

Handboek maatschappelijke stage MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! Naam: Heerbeeck college Best Schooljaar 2014-2015 MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! -handen ineen -elkaar helpen -samenwerken -iets voor een ander doen -sociaal Stage coördinator: mevr. A. Luteyn

Nadere informatie

Welkom informatieavond vervolgonderwijs 14 oktober 2014

Welkom informatieavond vervolgonderwijs 14 oktober 2014 Welkom informatieavond vervolgonderwijs 14 oktober 2014 Programma: 19.15 19.30 uur : inloop met koffie/thee 19.30 19.45 uur : informatie met betrekking tot de examens door Hans 19.45-20.00 uur : decanaat;

Nadere informatie

Profielwerkstuk INHOUD

Profielwerkstuk INHOUD INHOUD Tijdpad naar het mbo... 3 Het profielwerkstuk... 5 Deel 1: Voorbereiden... 5 Deel 2: Onderzoeken... 5 Deel 3: Presenteren... 6 Het verslag... 7 1. Voorpagina... 7 2. Inhoudsopgave... 7 3. Inleiding...

Nadere informatie

Beroepenwerkstuk 3 MAVO

Beroepenwerkstuk 3 MAVO Beroepenwerkstuk 3 MAVO 2015 2016 1 INLEIDING Het beroepenwerkstuk: Een van de onderdelen van het programma beroepenoriëntatie in 3 mavo is het maken van een beroepenwerkstuk en het presenteren hiervan

Nadere informatie

Stageboek GL

Stageboek GL Stageboek GL 2016-2017 Lever dit stageboek uiterlijk dinsdag 9 mei in bij jouw afdeling Met de handtekening van de stagebegeleider! Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Stageboek van:

Nadere informatie

Stappenplan om een stageplaats te vinden

Stappenplan om een stageplaats te vinden Stappenplan om een stageplaats te vinden Versie okt 2012 12 stappen die je helpen om zelf een geschikte stageplaats te vinden Stap 1: Stages op niveau 3 en stages op niveau 4 Je bent aan het begin van

Nadere informatie

EHBA. Eerste hulp bij aanmelden (op het MBO)

EHBA. Eerste hulp bij aanmelden (op het MBO) EHBA Eerste hulp bij aanmelden (op het MBO) Houd bij de aanmelding altijd de volgende gegevens bij de hand: - Burgerservicenummer - Identiteitsbewijs en gegevens van de vooropleiding - Je e-mailadres -

Nadere informatie

STAGEBOEKJE 2016 / 2017

STAGEBOEKJE 2016 / 2017 STAGEBOEKJE 2016 / 2017 Naam: Klas: Bedrijf / Instelling: 1 Dit stageboekje is voor jou gemaakt. Aan de hand van een logboek en een aantal opdrachten hopen we dat je zoveel mogelijk van je stage kunt leren.

Nadere informatie

Stap 2 D Check Jouw droom

Stap 2 D Check Jouw droom D-Check van: Stap 1 D Check Waar sta jij nu? Misschien weet jij al wat je na het VMBO wilt gaan doen, maar misschien heb je nog geen enkel idee. Dan is het best een lastige keuze, er zijn namelijk veel

Nadere informatie

Wanneer je goed voorbereid bent, zul je merken dat je tijdens het gesprek minder gespannen bent.

Wanneer je goed voorbereid bent, zul je merken dat je tijdens het gesprek minder gespannen bent. Handleiding motivatieformulier Inleiding Het is zo ver, je mag beginnen met je stageperiode. Je hebt een motivatiebrief met CV verstuurd naar een kinderopvangorganisatie en bent uitgenodigd voor een motivatiegesprek.

Nadere informatie

Werkboek LINTSTAGE NAAM: KLAS:

Werkboek LINTSTAGE NAAM: KLAS: Werkboek LINTSTAGE NAAM: KLAS: Inhoudsopgave Gegevens van het talent, de school en het leerbedrijf... 1 Belangrijke regels... 3 Wat wordt er van je verwacht als je stageloopt?... 4 Verslagonderdeel A...

Nadere informatie

Contact leggen. Wanneer en met wie heb je contact gehad met de organisatie? Vul de datum in en de naam/namen van de persoon/personen:

Contact leggen. Wanneer en met wie heb je contact gehad met de organisatie? Vul de datum in en de naam/namen van de persoon/personen: Contact leggen Voordat je begint, heb je contact gelegd met de stageorganisatie waar je gaat stagelopen. Op het onderstaande formulier vul je daarover de vragen in: Wanneer en met wie heb je contact gehad

Nadere informatie

Leerweg: Basis. Het magazine voor jongeren die iets willen bereiken. Lesbrief. Naam: Klas: Mentor:

Leerweg: Basis. Het magazine voor jongeren die iets willen bereiken. Lesbrief. Naam: Klas: Mentor: Leerweg: Basis Het magazine voor jongeren die iets willen bereiken Lesbrief Naam: Klas: Mentor: Beste leerling, Kiezen is best lastig, zeker als het om een vervolgopleiding gaat. Om je hierbij te helpen

Nadere informatie

Op 12 maart is er een informatieavond over de profiel- en vakkenpakketkeuze.

Op 12 maart is er een informatieavond over de profiel- en vakkenpakketkeuze. MAVO 2 Profielkeuze Klas 2 is een belangrijk jaar wat betreft de oriëntatie op de verschillende profielen. Op maandag 9 april moeten de leerlingen hun definitieve profiel- en vakkenpakket keuze maken.

Nadere informatie