Take a look at my life 51

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Take a look at my life 51"

Transcriptie

1 Take a look at my life 51 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van instagram en het dan later in een blog verwerkt. Dat doe ik dus ook elke week. En we zijn weer aangekomen in een nieuwe week. Dus kan je weer lezen wat ik de afgelopen week heb gedaan en mee heb gemaakt. Maandag 15 december 2014 Mijn dagen worden steeds leger en saaier. Ik weet af en toe gewoon niet wat ik moet doen. Zit steeds meer thuis, heb dan ook steeds minder afspraken. Aan de ene kant wel lekker, maar ook soms heel vervelend. Er zijn zelfs dagen bij dat ik liever niet me bed uit wil komen. Blijf dan ook lang in de ochtenden liggen.

2 Vanda ag maakte ik eens water met een smaakje. Ik deed er dus citroen in. Best lekker zo voor een keertje.

3 Werel dlichtjesdag was het vandaag. In Groningen deden ze hier ook aan. Waar ik ook al over schreef. Vond het zo mooi al die lichtjes te zien. Kon natuurlijk niet anders dan dat ik er foto,s van moest maken.

4 Deze leuke gekleurde ballen hingen er ook. Hier had ik al de hele tijd me oog op, deze paarse bal. Paars is echt de kleur van Daan* Dus ook even een kiekje van moeten maken. Dinsdag 16 december 2014

5 De hele dag leek het wel nacht in huis. Zo donkere dag was het, helemaal niks aan gewoon. Ondanks het zo slecht weer was, donker en best veel regen ben ik de stad in geweest. Dat thuis zitten ben ik zo zat Ging op cadeautjes jacht voor 2 post pakketten. Voor een jarige vriendin en eentje die het gewoon even verdiend.

6 Af en toe neem ik toch een gezonde keuze. En nu stond er een heerlijk fruithapje in de planning. Jammie ananas en banaan, ben er gek op. Woensdag 17 december 2014

7 zijn de 2 pakketten spulletjes erin. dus geworden, met allemaal Dit fijne

8 S,avo nds ontplofte mijn soacial media met het nieuws over Elara. De dappere dodo met de staartjes is overleden. Ik kon alleen maar huilen, het kwam zo dichtbij. Voor haar en haar ouders branden ik dit kaarsje. Ik denk aan jullie Donderdag 18 december 2014 Deze middag was het weer tijd om naar mijn psycholoog te gaan. Dit keer geen EMDR kwam ik achter. Ze vroeg me hoe het ging nu ik de therapie kreeg. Ik vertelde haar dat ik wel wat rustiger werd ervan. Ze vond ook dat ik dat uitstraalde. En dus wilde ze graag weten wat ik nog wilde behandelen met haar. Of ik daar over na had gedacht. Ehmm nee, dat moest ik dan maar even doen op het moment daar. Hmmm, ze wilde dat ik me ogen sloot

9 en ging nadenken. Nou dan ben je bij mij verkeerd. Dat is een stukje vertrouwen wat ik weg moet geven en dat vind ik lastig. Ze wilde het makkelijker voor me maken Neem een punt om naar te kijken, geen contact maken met mij en ze zal af en toe wat zeggen en soms stiltes laten vallen. Nou doen dacht ik dan kan ik beter wel me ogen dicht doen want dat werkt helemaal niet. Dus deed me ogen dicht, dat ging eigenlijk best goed. Daarna kon ik haar ook vertellen wat me nog erg bezig hield. In het nieuwe jaar is mijn volgende afspraak, duurt echt nog lang pas 22 januari. Want ik ben van de EMDR altijd paar dagen van slag. Dus geen goed idee vlak voor mijn vakantie nog te gaan. Wel als er iets is, kan ik haar gewoon vanaf 5 januari bereiken, of altijd nog een afspraak maken. Vrijdag 19 december 2014 Heb de moed verzameld om op tijd uit bed te komen, om naar me werk te gaan Heb dus even lekker weer 2 uurtjes gewerkt. Wel had ik onwijs veel last van me rug deze dag. In de middag heb ik een lang telefoon gesprek gehad met mijn mams. En moest ik nog even naar het centrum, de pakjes wegbrengen Rouwkaartje kopen, versturen En nog wat boodschapjes doen. Heb de avond dan ook doorgebracht in de slaapkamer met de tv aan. Was best moe. Zaterdag 20 december 2014

10 Heerl ijk ik ging croissants maken met knakworsten erin.

11 Lekke r eten, jammie Zondag 21 december 2014

12 Eigen lijk verveelde ik me deze dag Maar mijn man zei ga dan aan de slag met de kaarten van Daan* Daar ben ik dan maar even mee bezig geweest. Onder een genot van warme choco met marsmello,s die ik van me schatje kreeg.

13 Toen kreeg ik ook nog een zakje met smoeltjes, maar die kreeg ik niet allemaal op hoor

14 Er zitten weer wat kaarten in, maar echt opschieten doet het niet. Al die mooie teksten op de kaarten, lees ze steeds weer als ik er voor ga zitten. Maar uiteindelijk komt het wel af. Ik merk dat ik soms dagen gewoon geen foto,s maak, blijkbaar kost me dat soms veel moeite Maar dit was dus mijn week, hoe was jullie week?

15 Een kaarsje vlinderkindjes voor onze De grote vijver in het Noorderplantsoen in Groningen, vol met drijvende lichtjes. Een gelegenheid om kinderen die gemist worden, te herdenken. Wij waren er bij, ik en mijn man. Vrienden van ons waren er om ons te steunen zo lief. Er waren vele mensen op af gekomen. Wat een mooi gezicht al die bootjes in het water. Ik schreef wat moois op het bootje speciaal voor onze Daan. Maar heb ook aan alle andere kindjes die gemist worden gedacht. Om me heen hoorde ik mensen die het koud hadden. Ik had nergens last van, ja van pijn in me hart. Heel veel pijn in me hart, daar was de kou niets bij. Er werd gezongen, een liedje in het speciaal. Deze werd geschreven speciaal voor wereldlichtjesdag. Verder maakte ik nog foto,s van al die mooie lichtjes in de vijver. Dit was een bijzondere ervaring, heb zelfs nog een traantje weg gepinkt. Zo mooi en zo pijnlijk deze herdenking.

16

17 Take a look at my life 50 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van instagram en het dan later in een blog verwerkt. Dat doe ik dus ook elke week. En we zijn weer aangekomen in een nieuwe

18 week. Dus kan je weer lezen wat ik de afgelopen week heb gedaan en mee heb gemaakt. Maandag 08 december 2014 Weer vroeg op pad. Op controle bij de huisarts. Even babbelen hoe het nu gaat. Hij vond dat ik er beter uit zag, ook rustiger overkwam. Ja dat kan wel kloppen. Hoef niet meer terug te komen. Wel natuurlijk aan de bel trekken als er iets is.

19 Nog altijd donker nadat ik bij de huisarts was. Besloot nog niet naar huis te gaan.

20 Toch maar even het CJG in, zou weer mandala tekenen zijn, maar degene die het geeft was ziek. Dus we zijn maar gewoon wat gaan kleuren. Lekker de rust vinden, ondanks ik er zeker niet alleen was.

21 We waren van het weekend even bij Tuinland geweest. Kochten daar wat dingetjes voor de kerst. Dit voor ons thuis. Voor Daan een kerstboompje enz Dinsdag 09 december 2014 Weer vroeg me bed uit, dit keer voor fysiofit. Normaal ga ik op woensdag, maar deze week ging dat niet lukken.

22 Even paar boodschapjes doen. Ohhh zo slecht maar lekker. Brie Wanneer houden die vreetbuien nou eens op. Het lukt me echt nog niet.

23 Op de terug weg naar huis Woensdag 10 december 2014 Vandaag staat er een leuke dag op de planning, ga jullie nog niet veel vertellen. Er komt namelijk nog een blog hiervan online.

24 In de tram bijna op bestemming Artis Amsterdam.

25 Flami ngo,s. We stonden te wachten op wat komen zou.

26 Rondl eiding dierentuin Artis

27 Hapje s in overvloed.

28 All hail King Julien, verder laat ik nog niks los. Donderdag 11 december 2014 Donderdag is het therapie dag. EMDR bij de psycholoog. Weer zo heftig. Ben dan ook in de middag weer in bed beland. Gewoon even helemaal niks hoeven. Vrijdag 12 december 2014

29 Ik was al begonnen met de kerstkaarten, vandaag heb ik het afgemaakt. Ze zijn inmiddels ook al verstuurd. Ben benieuwd of er ook reacties komen op de tekst, aangezien we de naam Daan* erin hebben gezet. Voor ons voelt het goed, maar misschien vinden sommige het niet fijn. Dat is dan hun probleem, maar toch!!!

30 Ja ik weet het, slecht slecht slecht. Ik moet het echt eens gaan aanpakken weer die slechte gewoontes. Zaterdag 13 december 2014

31 Ik schreef weer een heftig blogje over ons lieve mannetje. Merk dat dit soort dingen wel heel erg leeft. Veel aandacht wordt hieraan geschonken. Fijn om al jullie lieve reacties te lezen. Zo weet ik ook dat het geen probleem is dat ik hier best veel over schrijf. Des te meer reden om mijn droom werkelijkheid te laten worden. Mijn eigen boek, alleen de opstart valt nog niet mee.

32 Dan ook maar de kerst in huis halen. Alles gaat gewoon door, hoe moeilijk ik het ook vind. Toch gaan we er een gezellige kerst van maken. Met de juiste kerst versieringen.

33 Nog even de kerstboom van dichtbij. Hij is weer goed gelukt, al zeg ik het zelf. Zondag 14 december 2014

34 Natuu rlijk vergeten we Daan* hier ook niet. Zijn eigen mooie kerstbal hangt in de boom te pronken.

35 En nog een lieve baby kerst engel voor ons kleintje. Deze hangt ook bij hem in zijn boompje. Is jullie huis al in kers stemming? Obductie Op het moment dat we met Daan* met de ambulance in het

36 ziekenhuis aankwamen na het overlijden, kwamen we in een kamertje waar er gesproken werd over wat er was gebeurd. We kregen vele vragen. 1 ervan was of we obductie wilde laten verrichten op Daan* Mijn eerste reactie daarop was, nee. Ik kreeg gelijk het beeld in me hoofd dat ze hem open moesten maken. Dat kon ik niet aan. Toen ze uitlegde waarom het wel of niet fijn was om het te laten doen, begreep ik er meer van. Je leeft in een roes, dus niet alles krijg je goed mee. Maar we wilde wel graag weten wat de reden zou zijn van het overlijden van hem. Ze vertelde wel erbij dat het een kleine kans was dat er echt een oorzaak zou gevonden worden. Toch besloten we ervoor te gaan. Ineens wat het open maken van Daan* minder eng. Ik hield de gedachten voor dat hij als hij nog had geleefd ook nog op de operatie tafel zou belanden voor zijn hartje. Dus er was weinig verschil. Ook zouden we het niet te zien krijgen hoe het erna uit zou zien. Dat is dan wel weer zijn. Hij zou netjes aangekleed worden na obductie. Zo fijn er was niks van te zien. Het was gewoon mijn mooie mannetje die we weer terug thuis kregen. We hebben lang moeten wachten op de uitslag. Jullie nu dus zelfs langer, want kreeg het gewoon niet verwoord. Eindelijk hadden we het gesprek, waar we zo lang op hebben moeten wachten. Leuk kom je op de afdeling kindergeneeskunde. Hoor je allemaal kindjes, erg fijn als je zit te wachten. We werden gehaald, liepen naar een kamer die vrij was voor ons. Werd me daar toch zenuwachtig en huilerig. Ik hoorde steeds tegenover ons een kindje huilen. Goed over nagedacht mensen. Ze merkte het op, vertelde me dat ze met moeite een plekje hadden gevonden. Maar vond het wel rot dat het uitgerekend op deze plek was. Ze ging bellen of er niet ergens anders plek was. Gelukkig we konden naar een andere afdeling. Zo konden we gelukkig wat rustiger praten. Voelde mij beter op me gemak. Wij waren zo bang dat het toch zijn hartafwijking was. De kindercardioloog wilde er bij zijn. Achteraf kon hij niet, daar was al over gebeld. En toch zat dat ons niet lekker dat

37 hij erbij had willen zijn. Dus een reden te denken dat het zijn hartje was. Echter was daar geen sprake van. Wat een opluchting het had niks met zijn hartafwijking te maken. Want als dat het was geweest, was er iemand schuldig. Degene die de laatste keer op controle voor zijn hartje mijn opmerking afwimpelde voor de operatie. Ja ik wist heus wel dat hij te klein en te zwak was. Maar wat als het wel zijn hartje was, dan waren ze te laat. Dit was dus een hele geruststelling. Maar wat is het dan wel. Ze hebben ook uitgesloten dat het de medicatie is die hij een uur van te voren nog had gekregen voor de spruw. Want misschien was hij er wel in gestikt. Nee, er was niks meer van terug gevonden. Ook dat was voor mij een hele geruststelling. Onze angsten waren dus geen werkelijkheid geworden. Er werd verteld dat ze wel iets hadden gevonden. Maar konden niet met zekerheid zeggen dat het echt de oorzaak was. Ze hielden het op wiegendood, dus pure pech voor ons mooie mannetje. Wat ze hadden gezien was een te nauwe neus doorgang, dikke tong. Dat zijn kenmerken voor down En aangezien Daan* al vanaf geboorte af aan benauwd was, hebben ze het vermoedde dat hij daardoor zuurstof te kort heeft gehad en dus is gestikt. Dit klinkt heel erg naar, dus houden het maar op wiegendood. Alleen doordat ze dit hebben verteld, heb ik me weer van alles in me hoofd gehaald. Heeft hij misschien raar tegen me aangelegen, zodat hij neusje dicht kwam te zitten, heb ik iets over het hoofd gezien, is het mijn schuld. Als die vragen kwamen in me op. Inmiddels zijn deze gedachten rustiger geworden. Ik weet dat het niet mijn schuld is, maar een gevoel is iets heel anders. Die kan je niet zomaar uitzetten. Ik ben blij dat al die dingen waar wij aan dachten het niet waren, maar wiegendood is wel heel breed. Met andere woorden, er is geen reden. De kleine man heeft gewoon pech gehad. Nou lekker dan, hij had al zoveel pech, dan moest hij ook nog eens overlijden door een niet gevonden oorzaak. Vrede krijgen met de dood van mijn kleintje, nee nooit. Maar kan wel vrede

38 vinden de manier hoe, bij mij in mijn armen heel rustig in slaap gevallen te zijn. Maar hoe je het ook went of keert, het had nooit mogen gebeuren. International awereness baby loss Ik heb begrepen dat het deze week International baby loss awereness was, vandaag is de laatste dag. Zelf had ik hier nog nooit van gehoord, maar zag het op instagram. En ben even verder gaan klikken op de link en ik kwam uit op mylifeblogs.nl. Ik ben een onzichtbare mama een mama met een vlinderkindje. En dit moet meer bespreekbaar worden in de wereld. Want ik ben niet de enige mama die rondloopt zonder kindje. En je kan juist zoveel steun ontvangen/geven aan mede mama,s van vlinderkindjes. Omdat ik nu pas weet heb van deze week, en meerdere onder ons wil ik het toch even onder de aandacht brengen. En met de oproep om vanavond om een kaarsje te branden voor alle vlinderkindjes onder ons. Even aan hun denken, tegelijk even stil staan bij alle mama,s die hier doorheen gaan. Want nee ik ben niet alleen. Steek jij vanavond voor onze kindjes een kaarsje. Ik wel en sta dan even stil bij Daan en al jullie lieve, mooie,

39 bijzondere vlinderkindjes. Take a look at my life 38 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van instagram en het dan later in een blog verwerkt. Dat doe ik dus ook elke week. En we zijn weer aangekomen in een nieuwe week. Dus kan je weer lezen wat ik de afgelopen week heb gedaan en mee heb gemaakt.

40 Maandag 15 september Zoveel mogelijk bij mijn mannetje zijn. Dingen doen die ik graag nog wil doen met hem. Ja wel wat natuurlijk mogelijk is. Foto,s maken, door zijn haartje woelen. En daar is deze foto door ontstaan. Heb ook foto,s van hem helemaal gemaakt nog. Maar die ga ik zeker niet online zetten. Vind ik niet zo gepast. Wat een lief klein handje he Maar even makkelijk eten in de avond. Tomatensoep, stokbrood en rundvlees salade. En wat voelt het nutteloos om te eten. Weet dat ik goed voor mezelf moet blijven zorgen. Maar soms krijg ik haast geen hap door me keel. Dinsdag 16 september 2014

41 De eerste binnen. 30 kaarten op precies te zijn. kaartenstroom kwam Ik had een afspraak gemaakt met een pottenbakkerij die urnen maakt. Daar zijn we naar toe gegaan. Want Daan verdiend een bijzondere urn omdat hij dat zelf ook is. Als hij klaar is, zal ik daar mee over vertellen en laten zien. Woensdag 17 september 2014 Mijn eerste groene smoothie die ik zelf gemaakt heb. Spinazie, mango, meloen, banaan. Gezond en lekker. Overal waar banaan door heen gaat is geloof ik lekker

42 Naar de kapper, want wil er wel een beetje goed uitzien met het afscheid van Daan. Daarna even langs de bakker geweest, iets lekkers mee genomen. Lunchen, dit nam ik dus bij de bakker mee. En ook nog een ham/kaas croissant voor ons beide.

43 Dit zag ik liggen ook bij de bakker, en wilde dat proberen. Het is een kwarkbol. Was voor een keertje lekker. Nog even een mooi plaatje van ons uitzicht vanuit huis. Deze dag heb ik veel bij Daan gezeten. Alleen maar kijken kon ik. Beetje muziek luisteren. Beetje praten, en door zijn haartje gewoeld. Donderdag 18 september 2014 De dag van het echte afscheid. Daar hebben jullie al over kunnen lezen.

44 Vrijdag 19 september 2014 Mijn vader nam mijn vriendin donderdag mee voor het afscheid. Omdat ik haar even voor mezelf wilde zijn ze eerder gekomen dan de rest. Deze bloemen nam ze voor ons mee. Heb haar ook gelijk aan het werk gezet, want had die grote bos bloemen gekregen. En ze heeft ervaringen in de bloemen. Heeft ze dus afgesneden en netjes in de vaas gezet. Deze grote bos bloemen kreeg ik van D- mama,s een facebook pagina voor mama,s en papa,s met down kindjes.

45 Ook dit beertje kreeg ik van mijn vriendin, en mijn man kreeg dezelfde. Familie teigertje. De grote hadden we al en heeft Daan bewaakt op de dienst. De 2 andere hebben ze bij Daan neer gezet bij het afscheid.

46 Troost voer. Zoveel pijn en verdriet, ik weet dat het hier niet mee weg gaat. Maar was toch even een fijne troost op het moment. Zaterdag 20 september 2014 Het werd tijd om een mooi stuk op me blog te schrijven over het afscheid van ons draakje. En het was blijkbaar weer een tranen trekker. Zoveel reacties weer. Gewoon niet normaal meer hoeveel mensen met ons mee leven. Zo lief.

47 Ballonnen die over waren van de dienst gingen met ons mee, en maakte er natuurlijk nog even een foto van. Voordat het te laat is. Zo blij dat mijn moeder dit had geregeld. Was zo mooi toen ze allemaal de lucht in gingen. Zondag 21 september 2014 Ik dacht lekker lasagnette eten, maar op het moment van eten had ik geen trek meer. Had een brok in mijn keel, en hield het eten best wel tegen. Heb toch netjes me bord leeg gegeten.

48 In de avond nog even douchen, in de hoop alle ellende van je af te spoelen. Was wel even lekker, maar van korte duur. Je gedachtes stoppen gewoon niet en ook niet door een heerlijke douche. Het is stil zonder jou. Dag draakje De dag van het echte afscheid is aangebroken. Donderdag 18 september hebben we een super mooie dienst gehad. We zagen er zo erg tegenop. Die ochtend waren we hier thuis nog met z,n 3en. Daan lag nog altijd in zijn bedje. En we zouden hem samen in zijn kistje leggen. Zonder dat er verder iemand bij was. De dag ervoor heeft de uitvaartverzorgster de koeling uit gedaan en meegenomen. Daan kreeg een schoon bedje en een droge doek om zich heen. Wat was het fijn dat de koeling weg was. Zo zou hij de volgende dag wat minder koud zijn en minder stijf. Dus zou

49 het makkelijker voor ons zijn als we hem nog even wilde vasthouden. En dat wilde ik zeker nog even. Eerst in de ochtend ben ik gewoon nog bij hem gaan zitten. Samen wat muziek geluisterd. En kon alleen maar kijken naar hem. Mijn mooie stoere ventje. Toen ik Bert terug hoorde komen die zijn auto nog even door de wasstraat zou halen, heb ik hem gevraagd te helpen. Hij heeft hem uit zijn bed gehaald en ik heb hem over genomen. Met Daan in me armen ben ik op de bank gaan zitten. Zijn papa naast me. En maar kijken, beetje praten tegen hem. Gewoon nog even genieten van hem. Moeilijk had ik het ermee, als ik eraan dacht dat ik hem los moest laten. Toch werd het tijd hem los te gaan laten. Bert nam het van me over en legde hem netjes in zijn kistje die nu in zijn bed stond. In zijn arm zijn knuffel giraf, die is met hem mee gegaan. Toen was het eigenlijk alleen maar wachten op het moment dat er mensen kwamen, vreselijk. Rond kwam mijn vader met een hele lieve vriendin. Ik wilde haar wat langer bij me hebben, vandaar dat ze al zo vroeg er waren. We hebben een moment samen door gebracht buiten. Gewoon even wandelen, en praten. En veel geknuffeld hebben we die dag. Had haar zo erg nodig. Rond kwamen mijn broers en hun vrouwen, mijn mama en haar man. En als laatste kwamen mijn schoonouders en mijn zwager. Wachtend op de uitvaartverzorgster. Ondertussen waren er nog een paar die nog even hier afscheid wilde nemen van Daan. Het was nu echt tijd om thuis zijn kistje dicht te doen. Bert heeft hem naar beneden gedragen. En in zijn eigen auto hebben we hem vervoerd naar het crematorium. Ons afscheid van onze kleine draakje is echt verlopen hoe wij dit wilde. We hadden gezegd geen bloemen, en die zijn daar ook niet gekomen. Mensen konden nog een laatste keer kijken en er werden nog knuffels bij gezet. Daarna was het onze tijd om echt de kist dicht te gaan doen. Samen hebben we de deksel erop gedaan, en het schoot ineens in me hoofd dat ik een laatste keer vergeten ben door zijn haar te woelen. Maar het is prima zo, heb thuis zo

50 vaak nog door zijn haartje gewoeld. De knopjes die erop gingen zijn vlinders, en niet 1 dezelfde. Ze zijn met de hand gemaakt. Ik was alleen maar bang dat ik ze kapot zou draaien omdat ze zo kwetsbaar zijn. We gingen zitten, en toen kwamen de andere binnen. Het nummer He lives in you werd gedraaid. Welkoms woord door de uitvaartverzorgster, wat sprak ze mooi. En toen gaf ze mij het woord. Stond verbaasd dat ik het echt zelf ging doen. Mijn blog die ik hier eerder schreef heb ik voorgelezen. Wat was ik zenuwachtig, maar huilen deed ik niet. Ik las maar door, ja wel met wat haperingen erdoor. Wat was ik blij dat ik klaar was met lezen, het was ook zoveel. Ging weer zitten. En Woezel en pip werd gedraaid met het nummer ga je mee naar het land van je ogen dicht Toen brak ik, en hield ik het niet droog. Kreeg een zakdoekje van achteren aangereikt.

51 Een lieve vriendin had een mooi gedicht geschreven voor de rouwkaart, wat we haar hadden gevraagd. En ook heb ik gevraagd of ze het wilde voor lezen. Ook dat deed ze. Wat sprak ze mooi. Vlinders van Nick en Simon werd gedraaid. Daarna kwam het dankwoord. En we

52 wilde graag met een lach afscheid nemen van Daan, daarom kozen we voor een vrolijk nummer. Waar je gewoon van ging stuiteren. t aardige van teigertjes Dat werd een aantal keren afgespeeld. Zodat alle mensen nog een beertje konden pakken en bij het kistje konden zetten. Als laatste waren wij aan de beurt. En gaf Sharmayne onze fotografe voor de dag een beertje mee. Wat voelde dat goed dat ze hier aanwezig was. We liepen met een glimlach weg bij Daan, naar buiten. Iedereen had al een ballon of zelfs meerdere meegenomen. Ik met een hand vol paarse ballonnen. Mijn man en ik gingen in het midden staan. En er werd een heel mooi gedicht voor gelezen. En lieten we daarna de ballonnen los. dat was echt een wauw momentje.

53 We gingen de koffie kamer in. Iedereen ging zitten en ik ben degene die daar maar stond. Wilde met iedereen even praten. En nam niet echt de tijd om bij te komen. Alle lieve mensen bedankt dat jullie er voor ons waren, en in deze moeilijke tijd er nog voor ons zullen zijn.

54 *Ik voel me leeg en verdoofd. Wetend dat ons zo drukke leventje in 1 keer veranderd is naar een lege agenda. Waar eerder nog bijna elke dag wel een afspraak stond. Hoe ik nu mijn dagen ga vullen weet ik nog niet. Zeker weet ik dat ik weer dingen moet gaan ondernemen. Maar zie er zo tegen op. En wil ook graag me verdriet laten gaan, maar dat lukt nog niet echt.* Alle foto,s zijn gemaakt door Sharmayne Venema

55 Take a look at my life 37 Klein beetje later dan normaal, best raar om nu mijn weekoverzicht toch online te zetten. Maar des te meer ik ga beseffen dat het leven door moet gaan. Zo had Daan het gewild. Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van instagram en het dan later in een blog verwerkt. Dat doe ik dus ook elke week. En we zijn weer aangekomen in een nieuwe week. Dus kan je weer lezen wat ik de afgelopen week heb gedaan en mee heb gemaakt. Maandag 08 september Vandaag moest ik voor mezelf naar het ziekenhuis toe. Zou opgenomen worden voor mijn operatie aan mijn hernia. Mocht later komen vanwege de zorg op mijn mannetje. Kreeg daar iets lekkers te eten.

56 Ik nam de kleine mee, want wilde niet zo lang zonder hem. Na wat gesprekjes mocht ik naar huis. Maar ben even langs de winkel Musjes gegaan met Daan. Even showen. Daar heb ik hem ook even kunnen verschonen.

57 Terug naar huis met de kleine man. In de avond moest ik terug komen, zodat ik de nacht er al zou zijn. Moeilijk hoor zonder me kleine en grote man.

58 Dan is het de tijd doden. Ik kreeg een bandje om, ja stel je voor dat ik weg loop. Kreeg er zelfs 2 om. Dinsdag 09 september Wachten wachten wachten. De dag van de operatie. Om werd ik verwacht op de OK.

59 Lang moest ik wachten tot ik eindelijk echt iets mocht eten. Eigenlijk hunkerde ik naar iets warms. Maar helaas. Moest ook na de operatie 4 uur plat blijven liggen. Woensdag 10 september Ontbijten in het ziekenhuis, heerlijk hoor. Gewoon genieten. Je kan uit zoveel heerlijks kiezen.

60 Nog maar net thuis vanuit het ziekenhuis, en lekker genieten van mijn kleine draakje. Wat hou ik toch van jouw. Donderdag 11 september Afspraak in het Mariniziekenhuis voor Daan. Werd gezien door de kinderarts. Hier is hij heel vredig en rustig. Maar hij was al dagen erg huilerig. We dachten aan spruw. En dat werd bevestigd. Verder was alles in orde. Ze vertelde dat wij het goed deden als ouders. En Daan het ook goed deed.

61 Heel veel troosten dat kleintje. En is hij stil genieten. Vrijdag 12 september Een dag als zovele dachten beginnen met een heerlijke smoothie. In een nieuw glas tijdje eerder kocht. Daan was nog altijd huilerig. En verder is gebeurd hebben jullie kunnen lezen in mijn blog. we. Te die ik wat er vorige Zaterdag 13 september Alles lijkt om je heen onbelangrijks, alles lijkt nutteloos. Eten doe je maar je krijgt geen hap door je keel. Dagen vol verdriet die gaan volgen. Mijn mama en haar man zijn deze

62 ochtend terug gekomen om ons op weg te helpen. Want waar begin je. We waren echt verdoofd. Gewacht op de uitvaartondernemer, en daar mee gesproken. Die neemt alles over van ons. Wij hoeven alleen na te denken over de dingen die we willen voor het afscheid van Daan. In de avond is Daan thuis gebracht. Zondag 14 september Ik kan nog uren naar Daan kijken als ik wil. Ga er ook vaak heen. Elke ochtend en avond is standaard om hem even welterusten te wensen. En in de ochtend hem wakker te maken (hoop je) Dan helaas beseffen dat hij zijn ogen echt niet meer open gaat doen. Thuis leven echt in een roes. Mensen lopen hier binnen. Heel fijn dat het een drukke dag was met mensen. Rust in huis is, chaos in het hoofd. Mijn grootste verdriet Mijn hart schreeuwt van pijn en verdriet het uit. Zo klein zo mooi en zo jong. Het mocht er niet zijn. Nog geen 4 maanden ben je bij ons geweest, en wat hebben we al veel met je mee gemaakt. Ons lieve kleine draakje is Vrijdag 12 september in de avond in mijn armen voorgoed in slaap gevallen. De dag ervoor waren we nog op controle bij de kinderarts en spraken onze onrust uit over dat we dachten dat hij spruw had. En ja dat klopte, maar zoveel kindjes krijgen dit. Er werd medicijn voorgeschreven en ze zei nog over een paar dagen moet het zeker over zijn. Verder was alles in orde. En mochten nadat we bij de diëtiste waren geweest naar huis.

63 Hij was al dagen huilerig, maar niet zo gek vanwege de spruw. Ik lag maandag nog in het ziekenhuis, en toen dachten we dat hij mij miste. Maar die woensdag dat ik thuis kwam bleek anders. 2 nachten hebben we wakker gelegen voor hem. En ons mannetje was helemaal niet zo. Die vrijdag heb ik hem bijna de hele dag in me armen gehad. Had ik hem niet in me armen dan had zijn vader hem in de armen. Of lag hij bij me op de bank of in bed. Het moment van overlijden lag ik op bed met hem. Hij op zijn buikje tegen mij aan. Hij snikte, niet meer echt huilen. Ik dacht hij is nu zo moe dat lukt hem niet meer. En valt zo wel in slaap. Mijn vriendin belde, waar ik alleen maar heel blij van werd. Dat heeft ongeveer 10 minuten geduurd. Ik hang op en merk dat kleine Daan niet meer beweegt. Ik twijfel of je kan voelen dat hij slaapt. Maar ik voelde helemaal niks. Mijn man komt binnen vanuit het ziekenhuis om medicijnen te halen voor de kleine. En gelijk roep ik hem dat hij niks meer doet. Hij komt aan en voelt. Ook hij voelt niks, en zegt me 112 te bellen. Dat heb ik gelijk gedaan, die heeft me begeleid wat mijn man moest doen. Hij heeft hem geprobeerd te reanimeren. Maar helemaal niks. Voor we het wisten stond ons huis vol met politie, ambulance personeel enz Ze hebben hun uiterste best gedaan om onze kleine draakje terug te halen. Maar het was te laat. Zijn hartje was in een keer gestopt. Hij was er gewoon echt niet meer. Ik kreeg hem in me armen en zat zo een hele tijd met hem op de bank. Steeds kouder en steeds zwaarder werd hij. Je leeft in een roes, je beseft niet wat er gebeurd. Na zo,n tijd daar te hebben gezeten en telefoontjes te plegen naar familie en vrienden zijn we met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hij in zijn reiswieg, en wij elk aan een kant van hem. In het ziekenhuis kwamen we in een onderzoek kamer, en werd hij op de onderzoek tafel gezet met wieg en al. Er werd van alles gevraagd en over gesproken. En hij werd onderzocht. Uiteindelijk hebben we er voor gekozen om hem helemaal te

64 laten onderzoeken. Hoe moeilijk het ook is te weten dat hij daarvoor open gemaakt zal worden. Maar we willen graag weten wat er is gebeurd. En zo hopen we er achter te komen. Mijn moeder en haar man zijn in het ziekenhuis gekomen. Toen was het even heel moeilijk, na een tijd moesten we hem daar achter laten. Helemaal alleen in het ziekenhuis. Wat was dat moeilijk. Alles gaat een beetje voor me voorbij ik probeer sterk te blijven en iedereen te bellen die het moet weten. De uitvaartverzorgster is geweest, alleen maar omdat mijn moeder ons op weg geholpen heeft. En dan wordt er gesproken over begraven of cremeren, en kleertjes die hij aan moet. Daarna was het wachten tot Daan naar huis kwam. We willen hier afscheid van hem nemen. Mensen die we willen afscheid laten nemen in huis komen af en toe binnen. Hij ligt er zo mooi bij. Het is een fijne gedachten dat als ik even hem wil zien ik zo zijn kamer kan inlopen en hem even kan aanraken. Hij ligt in zijn eigen bed, waar hij hoort bij ons thuis. Er zijn nog zoveel mensen die hem nog niet eens hebben gezien, en die nu afscheid van hem gaan nemen. Dat klopt niet. We hebben ook zo kort van hem mogen genieten. Maar weet wel dat ik elk moment van hem genoten heb. Zelfs de laatste dagen dat hij zo aan het huilen was, dat ik hem weer in me armen nam om te troosten. Daan was ons geschenk uit de hemel, maar was net niet sterk genoeg om bij ons te blijven. Klein lief draakje, papa en mama houden van je en zullen je nooit vergeten. Jij bent en blijft onze prachtige zoon. Je hebt al vele harten gestolen.

65 Take a look at my life 36 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van instagram en het dan later in een blog verwerkt. Dat doe ik dus ook elke week. En we zijn weer aangekomen in een nieuwe week. Dus kan je weer lezen wat ik de afgelopen week heb gedaan en mee heb gemaakt. Maandag 01 september 2014

66 Ik moest naar de tandarts, maar daarvoor ging ik even de vuilniszak weg brengen. Dan loop ik langs deze mooie bloemen en dus maakte ik weer eens een foto ervan. Veelte vroeg bij de tandarts, omdat ik ervoor nog even boodschappen moest doen. Dus niet echt goed de tijd ingeschat. Zelfs ben ik er voor nog bij het cjg geweest. Even gekletst met degene die het spreekuur van het consultatiebureau doet. En ja lang wachten bij de tandarts. Helaas 2 kleine gaatjes die volgende maand gevuld moeten worden.

67 Lekker pizza eten, met hete pepers. Sinds dat Daan uit is zijn we begonnen met in de avond pyjama aan hij leren dat het in de avond bedtijd is voor grote stap vind ik. Maar ook heel leuk zo,n hem. Dinsdag 02 september 2014 het ziekenhuis te doen. Zo kan hem. Ineens een pyjama aan bij

68 Werd getagged op instagram om het geboorte kaartje te laten zien van Daan. En daar ben ik heel trots op. Goedemorgen op deze vroege ochtend. Daan werd vroeg in middag opgehaald door opa en oma. Ik had een afspraak in het Martini ziekenhuis voor mezelf. Bij de maatschappelijk werkster. Wat was het fijn om met haar te praten. Heb echt dit keer de juiste persoon gevonden. Ze gaat me helpen met sociale contacten in de buurt. Daar heb ik gewoon behoefde aan, maar het lijkt maar steeds niet te lukken. En vooral dingen van me af te praten. Ben echt heel erg kapot lichamelijk maar ook emotioneel. Woensdag 03 september 2014

69 Om stond er al iemand voor de deur met een pakje. Medicijn voor Daan. Hij kreeg deze dag een prik voor het RS virus. Daar heeft hij recht op omdat hij te vroeg geboren is en vanwege zijn hartafwijking. Deze krijgt hij elke maand waar de letter R in zit. Dus tot de maand april. Snel even naar de apotheek. Nou ja snel, duurde wel even daar. Maar onderweg weer dit paatje geschoten. Nadat de verpleegster was geweest voor de prik heeft Daan eerst een fles gehad, en wat rust. daarna nog even naar buiten in de doek. Het was zo heerlijk weer. Dus even boodschapjes gedaan. En ja weer naar de apotheek. Zucht. Daan had last van zijn stoelgang en daar

70 kreeg hij iets voor. Donderdag 04 september 2014 De logopedist is in de ochtend geweest. En daar heb ik weer wat geleerd. Als hij niet drinkt moet het door de sonde pomp. Maar moet hij wel op zijn zij blijven liggen en aan zijn speen sabbelen. Daar schijnen ze van te groeien. Valt alleen niet mee die speen erin te houden. Zo trots op mijn 2 mooie mannen. Ze waren lekker samen aan het chillen op de bank. Geweldig gewoon. Vrijdag 05 september 2014

71 Mijn mams was in de buurt en wilde even langs komen. Nou dat vond ik niet erg. Ze wilde haar kleinzoon even zien. En dit was de eerste keer dat ze hem zo wakker zag. Lekker zijn mooie ogen open. Want voor zijn ziekenhuis opname deed hij dat nog amper. Dus dit vond ze wel heel erg leuk. Na het bezoek was hij uitgeput. Normaal slaapt hij tussen 2 voedingen. En nu kreeg hij de voeding maar door de sonde pomp omdat hij toen lag te slapen. Een avondje uit, en daar komt nog een verslag van. We gingen een serie kijken die nog niet uit is. Maar helaas bijna iedereen haakte af. Ik wilde wel kijken maar gezelliger vond ik met de groep samen te zijn. We kregen allemaal lekkere hapjes.

72 En meer vertel ik nog even niet. Dat houden jullie te goed. Zaterdag 06 september 2014 Dit was eigenlijk het toetje van de gezellige avond die ik had, maar als ontbijt was het ook erg lekker. Hangop met een notenmix. En ook nog een reep met noten enz Eens wat anders, erg lekker. Dit kleine mannetje had wat over me heen gespuugd, dus we lagen samen te plakken. Kon alleen geen kant op want hij lag aan de sonde pomp. En was hem ook aan het troosten, heeft niet helemaal zijn dag geloof ik. Zodra het kon ben ik mezelf gaan wassen en hem beetje opgefrist en een schone romper aan.

73 Even genieten van de rust in huis met een kop thee. Er zijn maar weinig rustige dagen, er valt altijd wel wat te regelen. Of er staat weer een afspraak. Ja mama zijn is best zwaar zeker als er zoveel omheen gebeurd. Dus een kopje thee en een momentje rust is top. Bedankt schat voor dit heerlijke kopje thee. Zondag 07 september 2014 aardbeien yoghurt Eerst maar eens even ontbijten. Met banaan en muesli.

74 In de avond was er even rust. Dus tijd voor tv en een heerlijke muffin. Hebben jullie nog iets leuks gedaan? Fijne nieuwe week

Take a look at my life 51

Take a look at my life 51 Take a look at my life 51 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Take a look at my life 48

Take a look at my life 48 Take a look at my life 48 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Take a look at my life 43

Take a look at my life 43 Take a look at my life 43 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Take a look at my life 50

Take a look at my life 50 Take a look at my life 50 Vorige week kwam er geen weekverslag online omdat het me niet lukte om hem te maken. Nu kan je dus van twee weken mee lezen. Al zal er vrij weinig extra foto,s zijn omdat ik een

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

Take a look at my life 9

Take a look at my life 9 Take a look at my life 9 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Take a look at my life 42

Take a look at my life 42 Take a look at my life 42 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Take a look at my life 35

Take a look at my life 35 Take a look at my life 35 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Take a look at my life week 13

Take a look at my life week 13 Take a look at my life week 13 Dit was me wel een weekje zeg een nogal saai weekje. Met heel veel op bed liggen omdat ik ziek ben. Hoest de longen uit me lijf, ben onwijs verkouden, totaal geen energie

Nadere informatie

Take a look at my life 30

Take a look at my life 30 Take a look at my life 30 Er is weer een week om gevlogen, en jullie moeten er echt aan gaan geloven maar het is voornamelijk Daan spam op me blog hihi. Ik kan het niet laten om dat heerlijke snoetje op

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Take a look at my life week 23

Take a look at my life week 23 Take a look at my life week 23 De dagen blijven voorlopig nog even in het teken staan van Daan, het is nog allemaal zo nieuw. Inmiddels heeft hij 3 weken in het ziekenhuis gelegen. En nu eindelijk lekker

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

Take a look at my life week 11

Take a look at my life week 11 Take a look at my life week 11 Ik weet steeds niet zo goed wat ik nou wil, elke week een diary online of elke 2 weken. Heb het zelfs al een keer elke maand gedaan, maar dat was niet te doen. Toch weer

Nadere informatie

Take a look at my life week 26

Take a look at my life week 26 Take a look at my life week 26 Zo weer een week voorbij, wat vliegen ze ineens om. Voorheen gingen mijn dagen nooit zo snel maar nu met een kleine in huis kom ik gewoon tijd te kort. Daan is inmiddels

Nadere informatie

~~Weekly Diary 21~~ [social_share]

~~Weekly Diary 21~~ [social_share] ~~Weekly Diary 21~~ [social_share] Eind mei alweer, nog een week en dan zitten we in Juni de maand waarin mijn mannetje jarig is en mijn beste vriendin ook. Maar zover is het nog niet. Helaas nog steeds

Nadere informatie

~~Weekly Diary 21~~ [social_share]

~~Weekly Diary 21~~ [social_share] ~~Weekly Diary 21~~ [social_share] Eind mei alweer, nog een week en dan zitten we in Juni de maand waarin mijn mannetje jarig is en mijn beste vriendin ook. Maar zover is het nog niet. Helaas nog steeds

Nadere informatie

Glimlachmomentjes #1 China Light Vuurwerk Feestdagen vrij

Glimlachmomentjes #1 China Light Vuurwerk Feestdagen vrij Glimlachmomentjes #1 In het nieuwe jaar horen er ook weer mooie geluk-momentjes, het wordt nu even weer in een nieuw jasje gestoken. Het blijft fijn om te kijken naar de mooie dingen in het leven. Juist

Nadere informatie

veeg de tranen van me weg. Ik kijk nog eens rond en er valt een hoop spanning van me af. Er komt zelfs een kleine glimlach op me gezicht terug.

veeg de tranen van me weg. Ik kijk nog eens rond en er valt een hoop spanning van me af. Er komt zelfs een kleine glimlach op me gezicht terug. Het DOC Ik kruip in één van de buikpijn terwijl ik in bed lig. Mijn gedachten gaan uit naar de volgende dag. Ik weet wat er die dag staat te gebeuren, maar nog niet hoe dit zal uitpakken. Als ik hieraan

Nadere informatie

Elke miskraam is anders (deel 2)

Elke miskraam is anders (deel 2) Elke miskraam is anders (deel 2) Eindelijk zijn we twee weken verder en heb ik inmiddels de ingreep gehad waar ik op zat te wachten. In de tussen tijd dacht ik eerst dat ik nu wel schoon zou zijn, maar

Nadere informatie

Maatschappelijk werk (alweer)

Maatschappelijk werk (alweer) Maatschappelijk werk (alweer) Na mijn tweede miskraam heb ik toch weer besloten om het er op te wagen naar maatschappelijk werk te gaan. Ik vond de stap echt wel heel zwaar, want ik hou er niet zo van.

Nadere informatie

Woordeloze Woensdag 18. Glimlachmomentjes #22

Woordeloze Woensdag 18. Glimlachmomentjes #22 Woordeloze Woensdag 18 Ik heb weer een blok Stralend de wereld in gehad en zo bijzonder is het soms hoe alles bij elkaar gaat passen. Ook dit keer weer werd er geëindigd met een heel mooie passend nummer

Nadere informatie

~~Weekly Diary 35~~ [social_share]

~~Weekly Diary 35~~ [social_share] ~~Weekly Diary 35~~ [social_share] De maand augustus is alweer voorbij, en voor iedereen zit de vakantie er geloof nu wel weer op. Iedereen weer aan het werk of school, en nog even en de zomer is ook echt

Nadere informatie

Het leven van Max en z,n mama *week 11*

Het leven van Max en z,n mama *week 11* Het leven van Max en z,n mama *week 11* Op naar de drie maanden toe, want Max is nu 11 weken oud. Daarna nog een maand van aftellen, dan zitten de vier maanden erop die Daan heeft geleefd. Hopelijk wordt

Nadere informatie

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02 Papahoorjeme_bw.indd 2 05-05-11 15:02 Papahoorjeme_bw.indd 3 05-05-11 15:02 Voor Indigo en Nhimo Tamara Bos Papa, hoor je me? met tekeningen van Annemarie van Haeringen Leopold / Amsterdam De liefste

Nadere informatie

Gedachten stroom 4 (angsten)

Gedachten stroom 4 (angsten) Gedachten stroom 4 (angsten) Sinds Daan er niet meer is heb ik vele angsten. En dat stoort me regelmatig wel. Mijn angsten: * Het Martini ziekenhuis * De kinderafdeling in het Martini ziekenhuis * Sirenes

Nadere informatie

In de middag gingen we naar het Martiniziekenhuis, dit is mijn terrein. Omdat Daan op de kinderafdeling heeft gelegen ken ik daar mensen.

In de middag gingen we naar het Martiniziekenhuis, dit is mijn terrein. Omdat Daan op de kinderafdeling heeft gelegen ken ik daar mensen. Folders uitdelen Ik begin aan mijzelf te twijfelen, ben ik echt wel goed bezig. Ben ik echt wel toe aan andere ouders helpen. Zo overtuigd dat ik het aankon, zo erg is dat naar beneden gehaald omdat ik

Nadere informatie

~~Weekly Diary~~ Week 2

~~Weekly Diary~~ Week 2 ~~Weekly Diary~~ Week 2 [social_share] Zondag 06-01-2013 Een heerlijk rustig dagje, dus eigenlijk niks bijzonders gedaan. Maandag 07-01-2013 Aan het werk geweest, er was weer genoeg te doen op de kinderboerderij.

Nadere informatie

Take a look at my life 36

Take a look at my life 36 Take a look at my life 36 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013

~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013 ~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013 Eerste paasdag, en we gingen s,avonds heerlijk gourmetten. Helaas heb ik er aardig last van gehad, ondanks ik niet super veel gegeten heb Kan er gewoon

Nadere informatie

Beste Lezer. Voor u ligt de bundel met als thema afscheid, de dood, rouwverwerking. Het heeft mij jaren gekost om deze bundel vorm te geven.

Beste Lezer. Voor u ligt de bundel met als thema afscheid, de dood, rouwverwerking. Het heeft mij jaren gekost om deze bundel vorm te geven. Beste Lezer Voor u ligt de bundel met als thema afscheid, de dood, rouwverwerking Het heeft mij jaren gekost om deze bundel vorm te geven. De flarden waren er al heel lang, maar ik kreeg het niet voor

Nadere informatie

Emotionele rollercoaster, de geboorte Ziekenhuis opname

Emotionele rollercoaster, de geboorte Ziekenhuis opname Emotionele rollercoaster, de geboorte Ziekenhuis opname En toen werd ik weer opgenomen in het ziekenhuis, nooit verwacht dat het allemaal zo anders zou gaan als gehoopt. Niet wetend hoelang ik in het ziekenhuis

Nadere informatie

Wat kun je doen als je baby huilt? Kijk mee hoe de vader en moeder van Sam dat doen...

Wat kun je doen als je baby huilt? Kijk mee hoe de vader en moeder van Sam dat doen... Wat kun je doen als je baby huilt? Kijk mee hoe de vader en moeder van Sam dat doen... Gefeliciteerd met jullie baby! Gefeliciteerd! Jullie hebben net een baby gekregen. Jim en Nora hebben ook een baby

Nadere informatie

Take a look at my life week 3&4 Maandag 13 januari 2014

Take a look at my life week 3&4 Maandag 13 januari 2014 Take a look at my life week 3&4 Maandag 13 januari 2014 Eerst maar eens een heerlijk warm ontbijtje gemaakt, het ziet er misschien wat vies uit maar het is zo lekker. Daarna met tegenzin op de fiets gestapt

Nadere informatie

~~Weekly Diary~~ Week 2

~~Weekly Diary~~ Week 2 ~~Weekly Diary~~ Week 2 [social_share] Zondag 06-01-2013 Een heerlijk rustig dagje, dus eigenlijk niks bijzonders gedaan. Maandag 07-01-2013 Aan het werk geweest, er was weer genoeg te doen op de kinderboerderij.

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

M i j n o u d e r s g a a n s c h e i d e n

M i j n o u d e r s g a a n s c h e i d e n M i j n o u d e r s g a a n s c h e i d e n W E R K B O E K E C H T S C H E I D I N G, S T E U N J E K I N D M I J N W E R K B O E K Dit werkboek is speciaal voor kinderen met gescheiden ouders. Er zijn

Nadere informatie

Gezond thema: DE HUISARTS

Gezond thema: DE HUISARTS Gezond thema: DE HUISARTS 1. Wat gaan we doen? Praten over de huisarts en wat de huisarts doet. Nieuwe woorden leren over de huisarts. Het gesprek met de huisarts oefenen. 2. Wat vind ik van? Als je een-op-een

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

Moeders voor Moeders

Moeders voor Moeders Moeders voor Moeders Nu jullie weten dat ik zwanger ben, wil ik hier zeker vaker op terug gaan komen. Jullie hebben mijn verhaal kunnen lezen over de moeite die ik heb moeten doen om zwanger te worden.

Nadere informatie

Paaswake voor kinderen 31 maart 2018

Paaswake voor kinderen 31 maart 2018 We luisteren: - Veldhuis & Kemper is het mooi Is het constant een zooi Er is lief Er is leed Er is zuinig of breed Er is kort Er is lang Vrolijk en bang Er is hoop Er is stil Er is zang Er is langzaam

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 4 vers Zit je in de put? Praat es met Jezus!

Bijbellezing: Johannes 4 vers Zit je in de put? Praat es met Jezus! Bijbellezing: Johannes 4 vers 7-27 Zit je in de put? Praat es met Jezus! Wij hadden vroeger een waterput Vroeger is meer dan 55 jaar geleden Naast ons huis aan de Kerkstraat in Harkema Ik weet nog hij

Nadere informatie

"Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5"

Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5 "Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5" Voor het eerst alleen Ik werd wakker in een kamer. Een witte kamer. Ik wist niet waar ik was, het was in ieder geval niet de Isolatieruimte. Ik keek om me

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: (Nep)ziek

Hoofdstuk 1: (Nep)ziek Hoofdstuk 1: (Nep)ziek Zo, zo, ben je weer nepziek?, zegt Sophie tegen Elise. Terwijl mama een warme kop thee brengt, geeft Elise antwoord: Ik ben niet nepziek, dat ben je zelf. Papa komt ook naar boven

Nadere informatie

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang.

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang. Vanavond ga ik mijn man vertellen dat ik bij hem wegga. Na het eten vertel ik het hem. Ik heb veel tijd besteed aan het maken van deze laatste maaltijd. Met vlaflip toe. Ik hoop dat de klap niet te hard

Nadere informatie

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik.

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. juni 2014 Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie Eerste nummer Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. INHOUD juni 2014 Eten als een kind Op kamers

Nadere informatie

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december 2016 Kerstverhaal Heel lang geleden was er een jonge vrouw, Maria. Zij woonde in het dorpje Nazareth. Maria was een heel gewone vrouw, net zo gewoon

Nadere informatie

Zondag favorieten, Let,s Gro, Sinterklaas, Film

Zondag favorieten, Let,s Gro, Sinterklaas, Film Zondag favorieten, Let,s Gro, Sinterklaas, Film Dankbaar voor kleine of misschien wel grote momentjes in het leven en wat is het toch mooi om ze af en toe te delen met jullie. Maar het is mezelf ook bewust

Nadere informatie

1 Kussen over mijn hoofd

1 Kussen over mijn hoofd 1 Kussen over mijn hoofd De woonkamerdeur valt met een klap achter mij dicht. Ik ren de trap op, sla hier en daar een tree over. Niet vallen, denk ik nog, of misschien wel vallen. Mijn been breken en dan

Nadere informatie

We hebben verleden week nog gewinkeld. Toen wisten we het nog niet. De kinderbijslag was binnen en ik mocht voor honderd euro kleren uitkiezen.

We hebben verleden week nog gewinkeld. Toen wisten we het nog niet. De kinderbijslag was binnen en ik mocht voor honderd euro kleren uitkiezen. Woensdag Ik denk dat ik gek word! Dat moet wel, want ik heb net gehoord dat mijn moeder kanker heeft. Niet zomaar een kankertje dat met een chemo of bestraling overgaat. Nee. Het zit door haar hele lijf.

Nadere informatie

Je mag stralen je mag huilen je mag dwalen je mag schuilen je mag vragen je mag dromen je mag klagen je mag komen Hij wacht op jou

Je mag stralen je mag huilen je mag dwalen je mag schuilen je mag vragen je mag dromen je mag klagen je mag komen Hij wacht op jou Je mag stralen je mag huilen je mag dwalen je mag schuilen je mag vragen je mag dromen je mag klagen je mag komen Hij wacht op jou Heb je naar aanleiding van dit dagboek vragen of opmerkingen? Mail me

Nadere informatie

Take a look at my life 14

Take a look at my life 14 Take a look at my life 14 Een week van een hoop geregel en stress omdat ik graag een behandeling wil gaan volgen. Hoop gedoe met geld en vergoedingen. Maar ik ben er gelukkig uit. Toch ben ik er nog niet

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Het leven van Max en z,n mama *week 12*

Het leven van Max en z,n mama *week 12* Het leven van Max en z,n mama *week 12* Ik leer Max steeds beter kennen, hij mij natuurlijk ook. En niet te vergeten zijn papa hem en hij zijn papa. Hij is dan ook al 12 weken oud (drie maanden) officieel

Nadere informatie

Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst. Voorganger: ds. Bert de Wit

Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst. Voorganger: ds. Bert de Wit Preek Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst Thema: @Home Voorganger: ds. Bert de Wit Schriftlezing: Lucas 15:11-32 Een vader had twee zonen zo begint het verhaal. Met de beschrijving van een gezin.

Nadere informatie

Diary December. Ik maakte voor het eerst warme oatmeal met melk appel kaneel en wat honing om het zoeter te maken.

Diary December. Ik maakte voor het eerst warme oatmeal met melk appel kaneel en wat honing om het zoeter te maken. Diary December December, de laatste maand van het jaar met de kerstdagen en oudejaarsavond. Het is officieel winter nu, maar eigenlijk is er niks van te merken. De kou is nog vrij mild, en het regent in

Nadere informatie

2

2 2 Het kerstverhaal Kijk ook op: www.ploegsma.nl www.viviandenhollander.nl www.miesvanhout.nl ISBN 978 90 216 7085 0 / NUR 227 Tekst: Vivian den Hollander 2012 Illustraties: Mies van Hout 2012 Vormgeving:

Nadere informatie

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De afgelopen weken was het niet zo leuk bij Pim thuis. Zijn moeder lag de hele dag in bed. Ze stond niet meer op, deed geen boodschappen

Nadere informatie

De meester is een Vampier

De meester is een Vampier De meester is een Vampier Door Wout Terpstra Het is maandag en Tom werd wakker. Hij vindt het altijd heel leuk op school. Maar vandaag weet hij het niet. Want ze krijgen een nieuwe meester. Tom!Tom! Ben

Nadere informatie

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters.

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Over dit boek De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Dit boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over een man die vlucht naar Europa.

Nadere informatie

Maatschappelijk werk (alweer)

Maatschappelijk werk (alweer) Maatschappelijk werk (alweer) Na mijn tweede miskraam heb ik toch weer besloten om het er op te wagen naar maatschappelijk werk te gaan. Ik vond de stap echt wel heel zwaar, want ik hou er niet zo van.

Nadere informatie

China Light Sprookjeshof

China Light Sprookjeshof China Light Sprookjeshof Afgelopen week zijn jullie al wel iets voorbij zien komen over het China Light waar we naar toe zijn geweest in het Sprookjeshof Zuidlaren. Ik heb alle foto,s nu online gezet en

Nadere informatie

Take a look at my life 7

Take a look at my life 7 Take a look at my life 7 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Interview met Pam M Jones

Interview met Pam M Jones Interview met Pam M Jones Door Timen van Ark, Radio presentator bij www.countryland.nl Programma Countryland Café Uitzending 10-09-2016 We hebben vandaag hier een artiest die ook een beetje bekendheid

Nadere informatie

LES 6. De Tempel opbouwen

LES 6. De Tempel opbouwen LES De Tempel opbouwen Sabbat Doe Lees Ezra 4- goed door. Heeft iemand jou ooit afgeremd toen je enthousiast was over een project? Hoe ging je met die persoon om? Hoe zou jij je voelen als je bij de Tempel

Nadere informatie

Logeren bij mijn vriendin

Logeren bij mijn vriendin Logeren bij mijn vriendin [social_share] Zaterdag ochtend ging ik al heel vroeg uit bed om 07:00 om precies te zijn. Ik had afgesproken met mijn beste vriendin in Rotterdam, voor de eerste keer zijn we

Nadere informatie

De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het

De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het Maar het duurt maar heel even dat op de kop staan De wereld

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 Beertje Anders Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 H. Vos Beertje Anders Wat zonlicht is voor bloemen, is een glimlach voor een beer. Beertje Anders en Beertje Bruin gaan bij oma spelen. Het was maar even

Nadere informatie

Vivian den Hollander. Kaarsjes. blazen. met illustraties van Alex de Wolf. Uitgeverij Ploegsma Amsterdam

Vivian den Hollander. Kaarsjes. blazen. met illustraties van Alex de Wolf. Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Vivian den Hollander Kaarsjes blazen met illustraties van Alex de Wolf Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Inhoud Bijna Kerst 7 Knutselen: Engeltjes 14 Een heel bijzondere engel 16 Liedje: Er is een kindeke

Nadere informatie

Veilig Thuis. Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod

Veilig Thuis. Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod Veilig Thuis Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod Een stukje uitleg Dat je samen met papa/mama, of een andere persoon in dit boekje gaat werken is niet zo maar. Dat komt omdat

Nadere informatie

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij?

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Wat een mooie luchtballonnen! Geel, oranje, groen en blauw. Kies maar uit Daan,

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

~~Weekly Diary 23~~ [social_share]

~~Weekly Diary 23~~ [social_share] ~~Weekly Diary 23~~ [social_share] Er is alweer een week voorbij, normaal zet ik deze blogitem op zondag online dus deze ene keer een dagje later. Het was een fijne week, met veel zon, een verjaardag bezoekje,

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Veilig Thuis. Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod

Veilig Thuis. Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod Veilig Thuis Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod 2 Een stukje uitleg Dat je samen met papa/mama, of een andere persoon in dit boekje gaat werken is niet zo maar. Dat komt omdat

Nadere informatie

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S 2 Ik en autisme In het vorige hoofdstuk is verteld over sterke kanten die mensen met autisme vaak hebben. In dit hoofdstuk vertellen we over autisme in het algemeen. We beginnen met een stelling. In de

Nadere informatie

Inleiding WIST JE DAT JE GEVOEL VAAK BEPAALT WAT VOOR HUMEUR JE HEBT?

Inleiding WIST JE DAT JE GEVOEL VAAK BEPAALT WAT VOOR HUMEUR JE HEBT? Inleiding Gevoelens: we hebben ze allemaal. Maar soms is het lastig te weten hoe je je nu écht voelt. Je bent blij, maar ook zenuwachtig. Of je weet niet of je boos of verdrietig bent. Of je snapt niet

Nadere informatie

Jij krijgt een operatie van de KNO-arts. Hieronder lees je het verhaal van Jaap, hij krijgt ongeveer dezelfde operatie.

Jij krijgt een operatie van de KNO-arts. Hieronder lees je het verhaal van Jaap, hij krijgt ongeveer dezelfde operatie. Jij krijgt een operatie van de KNO-arts. Hieronder lees je het verhaal van Jaap, hij krijgt ongeveer dezelfde operatie. Het verhaal begint thuis, en op de foto zie je Jaap. Vandaag gaat Jaap met zijn moeder

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

5.6. Boekverslag door een scholier 2834 woorden 2 maart keer beoordeeld. Virginia Andrews Thriller & Detective Eerste uitgave 1998

5.6. Boekverslag door een scholier 2834 woorden 2 maart keer beoordeeld. Virginia Andrews Thriller & Detective Eerste uitgave 1998 Boekverslag door een scholier 2834 woorden 2 maart 2007 5.6 12 keer beoordeeld Auteur Genre Virginia Andrews Thriller & Detective Eerste uitgave 1998 Vak Engels Mening, Onderwerp: Het onderwerp van het

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1 Zwanger Ik was voor het eerst zwanger. Ik voelde het meteen. Het kon gewoon niet anders. Het waren nog maar een paar cellen in mijn buik. Toch voelde ik het. Deel 1 0-3 maanden zwanger Veel te vroeg kocht

Nadere informatie

INHOUD. 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN

INHOUD. 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN INHOUD 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN 7 Verdriet uit je hart en verdriet om je zorgen 11 De belangrijkste relatie is die met jezelf 14 In dankbaarheid ligt geluk

Nadere informatie

Lucas 2:15-20 Hij is het echt!

Lucas 2:15-20 Hij is het echt! Lucas 2:15-20 Hij is het echt! Kerst: Gods Zoon komt op aarde. Maar Gods Zoon blijkt een heel gewone baby. Is hij het wel echt? Door de herders geeft God een bevestiging: ja, hij is het! Aanbid hem met

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Milan en Timo, voor altijd samen

Milan en Timo, voor altijd samen Milan en Timo, voor altijd samen Petra en Arthur wonen al ruim zes jaar samen wanneer zij in 1994 besluiten om te gaan trouwen. Tot dan vormen zij en hun hond, parkieten en vissen een 'gezin'. In februari

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Wanneer vertel je het de kinderen? Kies een moment uit waarop je zelf en de kinderen niet gestoord kunnen worden.

Wanneer vertel je het de kinderen? Kies een moment uit waarop je zelf en de kinderen niet gestoord kunnen worden. Hoe vertel je het de kinderen? Op een gegeven moment moet je de kinderen vertellen dat jullie gaan scheiden. Belangrijk is hoe en wat je hen vertelt. Houd rekening daarbij rekening met de leeftijd van

Nadere informatie

In de bijlage vind je de verhalen van Floris (16), Hiltje (13), Joshua (16) en Wietske (46). Ze komen uit het boekje Ik ben geliefd!

In de bijlage vind je de verhalen van Floris (16), Hiltje (13), Joshua (16) en Wietske (46). Ze komen uit het boekje Ik ben geliefd! Het kwaad Verdieping: Persoonlijke verhalen Leeftijd: 13-16 Thema: Tijdsduur: 20+ min. In de verdiepingsfase ga je met de jongeren in op hun persoonlijke verhalen Duur: 30 minuten Nodig: twee verhalen

Nadere informatie

Johannes 12:1-8 Dichtbij Jezus

Johannes 12:1-8 Dichtbij Jezus Johannes 12:1-8 Dichtbij Jezus Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende powerpoint toe.

Nadere informatie

Weer loop ik door de draaideur van het Lucasziekenhuis.

Weer loop ik door de draaideur van het Lucasziekenhuis. 1 Weer loop ik door de draaideur van het Lucasziekenhuis. Dat is nu al de derde keer in een paar dagen. We moeten vandaag op de eerste verdieping zijn, kamer 105. Mevrouw dr. W.H.F. Scheltema, internist,

Nadere informatie

Ria Massy. De film van Abel

Ria Massy. De film van Abel DE FILM VAN ABEL Ria Massy De film van Abel De film van Abel 2018 Ria Massy & Uitgeverij Vrijdag Jodenstraat 16, 2000 Antwerpen www.uitgeverijvrijdag.be In samenwerking met Wablieft Frederik de Merodestraat

Nadere informatie

De eekhoorn kon niet slapen. Hij liep van zijn deur om zijn tafel heen naar zijn kast, bleef daar even staan, aarzelde of hij de kast zou opendoen,

De eekhoorn kon niet slapen. Hij liep van zijn deur om zijn tafel heen naar zijn kast, bleef daar even staan, aarzelde of hij de kast zou opendoen, De eekhoorn kon niet slapen. Hij liep van zijn deur om zijn tafel heen naar zijn kast, bleef daar even staan, aarzelde of hij de kast zou opendoen, deed hem niet open, liep langs de andere kant van de

Nadere informatie

LES 4. Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116

LES 4. Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116 LES 4 Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116 De boodschap God hoort en verhoort onze gebeden voor elkaar. Leertekst: Terwijl Petrus onder zware bewaking zat

Nadere informatie

Haarlem, 11 oktober lieve moeder van me,

Haarlem, 11 oktober lieve moeder van me, Haarlem, 11 oktober 2009 lieve moeder van me, speciaal vroeg opgestaan ben ik, omdat ik 's morgens vroeg makkelijker verhalen vertel. Want ik wilde u graag dit verhaal geven voor uw verjaardag, maar hoe

Nadere informatie