Copyright WebsiteInEenMiddag.nl 2011 Disclaimer

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Copyright WebsiteInEenMiddag.nl 2011 Disclaimer"

Transcriptie

1 Copyright WebsiteInEenMiddag.nl 2011 Op de inhoud en vormgeving van dit document rust, ongeacht de drager of de vorm waarin het werd verspreid, auteursrecht. Dit document werd geproduceerd en verspreid als onderdeel van de workshop Website In Een Middag en is daar onlosmakelijk mee verbonden. De gids wordt alleen verspreid onder cq ter beschikking gesteld aan deelnemers van de workshop. U mag dit document NIET verspreiden of op welke manier dan ook ter beschikking stellen aan derden. Niet in zijn geheel en niet gedeeltelijk. Als u dit document in uw bezit heeft (opgeslagen op een elektronisch medium of in geprinte vorm) zonder dat u de workshop heeft gevolgd of zich formeel voor de workshop heeft aangemeld, dan beschikt u over een illegaal exemplaar. In dat geval verzoeken we u vriendelijk dit te melden aan Disclaimer De inhoud van deze gids is gebaseerd op de persoonlijke ervaringen van de auteur. Dat wil niet persé zeggen dat u dezelfde resultaten zult behalen. Deze gids bevat een aantal links naar pagina s op internet. Een aantal daarvan leidt naar websites of online bestanden cq applicaties die buiten de verantwoordelijkheid van de auteur vallen. Bovendien kan het zijn dat een aantal links niet (meer) werkt. Google.com, Google.nl en Google zijn handelsnamen van Google Inc. WebsiteInEenMiddag is op geen enkele wijze verbonden met Google Inc. of elke andere in deze gids genoemde merknaam.

2 NAVIGATIE & STRUCTUUR Doel van dit document is dat je een overzicht creëert van de te publiceren content en bepaalt in welke structuur en hiërarchie je die gaat gieten. Actiepunt(en): diversen Hoofdstukken: Inleiding Een klein beetje theorie Actiepunt 1: ContentOverzicht Actiepunt 2: Categorieën Actiepunt 3: Primaire Homepage content Actiepunt 4: Secundaire Homepage content Actiepunt 5: Koester je weeskinderen

3 INLEIDING Eén van de kritische succesfactoren van een website is het gemak waarmee bezoekers van webpage naar webpage kunnen navigeren. De belangrijkste content moet makkelijk vindbaar zijn, de opbouw moet logisch zijn en de kans op verdwalen minimaal. Dit ebook gaat je daarbij helpen. Voordat we verder gaan, eerst even dit: ik heb op dit moment uiteraard geen idee wat voor plannen je hebt en hoe omvangrijk de website wordt die je tijdens de workshop gaat bouwen. Als je het idee hebt dat je het met 5, 10 of 15 webpages wel redt (al is het maar voorlopig) dan lijkt deze gids misschien een beetje overdone. Lees m tóch door. Wellicht helpt het je aan nieuwe inzichten waardoor je missers voorkomt en een betere website bouwt. Mocht je website van meet af aan meer dan circa 20 pagina s hebben, ga er dan vooral even goed voor zitten Tussen ons gezegd en gezwegen: dit is niet het leukste of spannendste onderdeel van het bouwen van een website. Het is helaas wel onmisbaar. Dus zet je tanden even in deze licht zure appel en troost je met de gedachte dat het eenmalig is. Als je dit achter de rug hebt, ben je klaar voor het dynamische, meer sexy werk Okay, waar waren we gebleven In de vorige fase heb je bedacht welke lay-out het beste past bij je doelstellingen. Nu komt het er op aan die lay-out in te vullen. Daarbij zijn drie elementen van belang: 1. Navigatie(structuur) 2. Content 3. Vormgeving We concentreren ons in dit document op navigatie en content. Dat hangt namelijk nauw met elkaar samen. Vormgeving is een ebook apart. Omdat je navigatie- en contentstructuur bepalend is voor de manier waarop je website in elkaar steekt, is het van essentieel belang dat je een overzicht creëert VOORDAT je begint te bouwen. Met andere woorden: voordat je aan de workshop begint. Kortom: nu Maar eerst even dit: Vuistregel: In de praktijk kun je beter een minder goed ogende website hebben met een heldere navigatiestructuur, dan een oogverblindende website waar bezoekers na een paar klikken verdwalen (en afhaken) omdat je een potje hebt gemaakt van de navigatiestructuur.

4 De taak die je te wachten staat is niet moeilijk. Je bent er (afhankelijk van de omvang van je website) waarschijnlijk hooguit een uurtje zoet mee. In deze gids maak je kennis met een werkwijze die zich in de praktijk heeft bewezen. Het is een efficiënte, gestructureerde aanpak die er voor zorgt dat je niets over het hoofd ziet. Grofweg ziet die aanpak er als volgt uit: 1. maak een lijst met alle content (artikelen/teksten/video) die je wilt publiceren 2. Als je veel pagina s hebt (>20) overweeg dan clusters (categorieën) 3. Bepaal de primaire content op de homepage 4. Bepaal de secundaire content op de hompage 5. Koester je weeskinderen Huh? Secundaire content, clusters, weeskinderen waar gáát dit over? Rustig maar. Zen! Het wordt zo duidelijk. In de volgende hoofdstukken behandelen we ze stuk voor stuk. Voordat we daarmee aan de slag gaan, eerst even een (mogelijk) misverstand uit de wereld helpen of de kop indrukken. Wat is content? In een paar woorden: alles wat je publiceert om je boodschap over te brengen. Denk aan (met name) tekst maar ook aan foto s, video s, een PowerPoint of een pdf. Wél content: artikelen, productfoto s, een video van YouTube, ook al heb je die niet zelf gemaakt et cetera. Géén content: navigatielinks, teksten als Klik hier of Lees verder, een achtergrondfoto, een header die op meerdere webpages terugkomt et cetera. Maar ook de teksten van de privacy policy, voorwaarden en het contactformulier. Alle content panklaar of (nog) niet? Of je straks nou 5 of 500 webpages publiceert - in de ideale situatie heb je als de workshop begint de content compleet op je harde schijf staan: tekst, beeld, video, klaar voor publicatie. In de praktijk is vaak het tegenovergestelde het geval. Dat is op zich geen probleem. Om je website te kunnen bouwen heb je de content niet allemaal uitgeschreven en gecorrigeerd nodig. Maar wat je wel MOET weten is WELKE content je gaat publiceren! Je website bestaat uit webpages. Elke webpage heeft een titel. Het CMS gebruikt de titels om van de losse webpages een website te maken. Kortom, je hebt die titels nodig om een website te bouwen. Dat je die titels later aanvult met de daadwerkelijke tekst, het beeldmateriaal of de video, zal het CMS een zorg zijn. Het enige wat het CMS wil is titels. Dus geef t die titels. Zorg dat je de titels/kopregels van de webpages op een rijtje hebt. Dat laatste op een rijtje kun je letterlijk nemen. Daar kom ik zo op terug.

5 Flexibiliteit Het systeem waarmee je tijdens de workshop aan de slag gaat is flexibel, ook wat betreft het opzetten van je navigatie(structuur). Je kunt later dus altijd besluiten de navigatie anders in te richten, bijvoorbeeld als je website groeit of als je een nieuwe doelgroep aanboort, een nieuwe serie producten/diensten introduceert et cetera. Dat neemt niet weg dat je voordat de workshop begint een helder idee moet hebben van wat je tijdens de workshop wilt bereiken. Exit pages Onder exit pages vallen webpages die onmisbaar zijn maar (eigenlijk) niet tot je echte content behoren. Denk aan het privacy statement, sitemap, voorwaarden en disclaimer maar ook aan de contactpagina, een routebeschrijving en dergelijke. Het zijn webpages die idealiter bereikbaar moeten zijn vanaf ELKE pagina op je website. In de meeste gevallen zijn de links naar de exit pages weggewerkt in de footer van je website. Daar zitten ze qua vormgeving het minst in de weg. Bovendien komt je footer normaal gesproken voor op elke pagina van je website. Om het je makkelijk te maken, heeft de website die je bouwt tijdens de workshop, in de footer standaard links naar de meest gebruikte exit pages. Daar hoef je je dus geen zorgen om te maken. Hebben wij al gedaan Voor de goede orde: als we het hebben over 20 pagina s content of als we je vragen een overzicht te maken van alle content, dan kun je de exit pages buiten beschouwing laten. Die rekenen we niet tot de normale content. Vormgeving Voordat we daadwerkelijk aan de slag gaan, een paar woorden over de vormgeving van je website. Hou je daar in dit stadium NIET mee bezig. Dat is voor veel mensen lastig, ik weet het, omdat veel mensen al snel denken in beelden. Maar probeer het in elk geval Het is een kwestie van volgorde. Je kunt de vormgeving van je website altijd aanpassen op de structuur. Maar als je op een gegeven moment de structuur moet aanpassen aan je vormgeving, kom je vroeg of laat in de problemen. De logische manier van werken is dat je het behang aanpast op waar de ramen zitten. Werk je andersom, dan bepaal je in feite waar de ramen komen nadat je hebt behangen.

6 EEN KLEIN BEETJE THEORIE VOORAF In een ideale wereld zijn alle webpages van je website via directe één-op-één links met elkaar verbonden. Kortom, elke willekeurige webpage is met één muisklik vanaf elke andere willekeurige webpage bereikbaar. Dat lukt tot websites met pak m beet 10 á 15 webpages. Wordt een website groter, dan is er domweg geen plek om alle links kwijt te kunnen. Als je website meer dan die 10 á 15 webpages bevat heb je twee mogelijkheden om je content en navigatiestructuur overzichtelijk te houden. 1) Breng meerdere lagen aan 2) Creëer clusters/categorieën In de praktijk is het meestal geen keuze tussen oplossing 1 of oplossing 2, maar worden beide opties naast elkaar ingezet. Maar laten we de twee opties eerst even één voor één bekijken. 1) Breng meerdere lagen aan Met lagen bedoel ik dat webpage A bereikbaar is via een link op de homepage en webpage B bereikbaar is via een link op pagina A (en dus niet rechtstreeks vanaf de homepage). In dit geval is je homepage laag 1, webpage A laag 2 en webpage B laag 3 (zie afbeelding hieronder) Op deze manier kun je in principe een oneindig aantal lagen creëren. Laag 4 creëer je met webpage C die gelinkt is aan webpage B. laag 5 creëer je met webpage D die gelinkt is aan webpage C. Ben je er nog Best Practise Veel lagen is NIET goed. Beperk het aantal tot een minimum. Hoe dieper een artikel is weggemoffeld des te lastiger wordt het. Ten eerste voor bezoekers. De kans dat ze verdwalen en afhaken neemt evenredig toe met het aantal lagen. Ten tweede voor zoekmachines. Dieper gelegen webpages worden minder snel (of nooit) door Google gevonden en zijn dus ook minder snel (of nooit) vindbaar via de zoekmachines. Kortom, het creëren van lagen lost het probleem niet altijd adequaat op. Daarom is er gelukkig oplossing nummer 2:

7 2) Maak clusters/categorieën Door webpages te clusteren in categorieën, beperk je ten eerste de diepte (het aantal lagen) van je website en ten tweede maak je de navigatie voor zowel bezoekers als zoekmachines helder en overzichtelijk. In het voorbeeld hierboven hebben we maar twee links nodig om zes webpages aan de homepage te linken. De software waarmee je tijdens de workshop aan de slag gaat, is voorbereid op het werken met categorieën en subcategorieën. Eenmaal ingesteld, worden pagina s waarvan jij dat wilt, automatisch in de categoriestructuur opgenomen. In een volgend hoofdstuk gaan we iets dieper in op categorieën, hoe je ze kunt gebruiken en wat de consequenties zijn. Het wordt namelijk hoog tijd dat we eens iets gaan dóen in plaats van alleen maar lezen

8 ACTIEPUNT 1) MAAK EEN LIJST MET ALLE CONTENT DIE JE WILT PUBLICEREN Dit is met afstand de simpelste huiswerkopdracht: maak een domme opsomming van alle content op titelniveau. Dus zet de titels van alle webpages die je wilt publiceren op een rijtje. Hou dit even in je achterhoofd: op een webpage kan van alles staan. Er kan een artikel op staan (tekst, eventueel aangevuld met een foto). Maar ook een video of een aantal foto s. Wát er ook op de betreffende webpage staat: elke webpage heeft een unieke titel. In de praktijk is dat vaak de kopregel van het artikel of de titel van de video. Kortom, open Word of Excel en zet de titels van alle webpages onder elkaar. Bekommer je (nu nog) niet om de volgorde. Als je nog niet weet wat je wilt gaan publiceren, dan is dit hét moment daar goed over na te gaan denken en knopen door te hakken. Bezoek een aantal collega s cq concurrenten voor inspiratie. Kijk daarbij aan de hand van en ook over de grenzen. Daar zijn ze ons als het gaat om internetmarketing soms net een stapje voor. De titellijst die je in deze fase produceert is de basis voor je link- en contentstructuur. ACTIE: Creëer een contentoverzicht op titelniveau. Gebruik Word of Excel en sla dit op.

9 ACTIEPUNT 2) MAAK CATEGORIEËN (als je veel content hebt of als je verwacht in de nabije toekomst veel content te hebben) Als je begint met circa 20 webpages of meer, dan wordt het lastig om alle webpages één op één aan elkaar te linken. Het creëren van één of twee categorieën kan je dan snel en effectief uit de brand helpen. NB Als je géén categorieën gaat gebruiken, sla dan dit hoofdstuk over en ga verder met Actiepunt 3. Categorieën kunnen vele vormen aannemen. Voordat we daar dieper op ingaan, eerst even dit: Als je met categorieën gaat werken, betekent dat NIET dat je perse alle webpages aan een categorie hoeft toe te wijzen. Sterker nog: in de praktijk is er bijna altijd sprake van een mengvorm: als het noodzakelijk is (of handig) worden webpages ondergebracht in categorieën terwijl andere webpages stand alone gepubliceerd worden. Hieronder zie je eea schematisch weergegeven. Je kunt met categorieën behoorlijk creatief worden. Je kunt producten en diensten in categorieën opdelen. Maar ook doelgroepen of prijscategorieën. Op de volgende pagina vind je twee willekeurige voorbeelden. In het tweede voorbeeld is ter illustratie ook een rijtje subcategorieën opgenomen.

10 Website: Administratiekantoor o o Categorie (link): Voor ZZP ers Webpage: BTW aangiftes Webpage: Winst en verliesrekening Webpage: VAR aanvragen Categorie (link): Voor MKB Webpage: Voor de DGA Webpage: Loonadministratie Webpage: Jaarcijfers Website: Klussenbedrijf o o Categorie (link): Behang- en schilderwerk Webpage: Behangen Webpage: Schilderwerk binnen Webpage: Schilderwerk buiten Categorie (link): Meubelmakerij Subcategorie (link): Kasten Webpage: U ontwerpt, wij bouwen Webpage: Garderobekasten op maat Webpage: Unieke ontwerpen Subcategorie (link): Tafels Webpage: Familietafels Webpage: Vergadertafels op maat Webpage: Tuintafels Er is in theorie geen grens aan het aantal (sub)categorieën dat je kunt creëren. Creëer er zoveel als je denkt nodig te hebben, maar wees kritisch. Ook hier geldt dat overzichtelijkheid belangrijk is. Een eenmaal gecreëerde categoriestructuur is simpel te wijzigen. Dus als je website groeit, kun je eenvoudig en snel extra categorieën aanmaken of bestaande categorieën uitbreiden, verwijderen of wijzigen. Hou dat in je achterhoofd, maar zorg dat je helder hebt wat je tijdens de workshop wilt bereiken. ACTIE: Als je die nodig hebt, bedenk dan in welke categorieën je webpages kunt clusteren. Gebruik daarvoor het titeloverzicht dat je creëerde.

11 ACTIEPUNT 3) BEPAAL DE PRIMAIRE HOMEPAGE CONTENT Open je titeloverzicht en bepaal wat de belangrijkste CONTENT is die je op de homepage wilt publiceren. Kortom, welke content (beeld, txt, video of een combinatie) bevat de boodschap waarvan jij wilt dat die door bezoekers van je website als eerste wordt gezien. Dit is het punt waarop dit ebook en het vorige ebook (Lay-out) samenkomen. In de vorige fase heb je (als het goed is tenminste) een lay-out gekozen. Je hebt er voor gekozen een compleet artikel op de homepage te publiceren of je primaire boodschap te comprimeren tot een kort en krachtig statement. Koos je in de vorige fase voor het eerste, geef dan in je titellijst aan welk artikel op de homepage komt. Koos je voor het tweede, dus grofweg voor een lay-out zoals in de afbeelding, controleer dan of dat statement in je titellijst staat en markeer het als primaire homepage content. In de afbeelding hiernaast zie je wat we bedoelen met de primaire content. NB Op de begrippen Secundaire content en weeskinderen komen we straks uitvoerig terug. Behalve je lay-out keuze speelt hier nog een andere dimensie een rol en dat is Google. Dat gezegd hebbende, moet je het volgende weten over zoekmachines en zoekmachinemarketing. In jouw ogen is de homepage de fraai opgetuigde en strak in de lak staande voordeur naar wat je je klanten te bieden hebt. Google denkt daar heel anders over. In de ogen van Google (lees: de zoekmachines) is je homepage namelijk een doodgewone webpage. Eigenlijk niets meer of minder dan elke andere webpage op je website. De zoekmachines indexeren geen websites, maar webpages. Kortom, elke webpage van je website wordt door Google bekeken, gewogen en krijgt een plekje in de zoekresultaten. In de praktijk betekent dat, dat een groot deel van de bezoekers die door Google naar je website worden gestuurd, NIET via de homepage op je website

12 terecht komen. Ze komen binnen via een achterliggende pagina. Als ze daar geïnteresseerd raken, browsen ze verder binnen je website en komen ze zeer waarschijnlijk een keer op je homepage terecht. Wat ik met dit alles wil zeggen, is dat je homepage minder belangrijk is dan je waarschijnlijk denkt. Of beter nog: je achterliggende pagina s zijn MINSTENS ZO BELANGRIJK als je homepage. ACTIE: Bepaal welke content je primair op je homepage wilt publiceren (tekst en eventueel beeld)

13 ACTIEPUNT 4) BEPAAL DE SECUNDAIRE CONTENT OP DE HOMEPAGE Een homepage heeft naast primaire content (meestal) ook secundaire content. Hier komen de ankeilers (weet je nog?) weer om de hoek kijken dat is een sprekend voorbeeld van typische secundaire content. De kunst is de (hoeveelheid) secundaire content zo uit te balanceren dat je de belangrijkste achterliggende content goed onder de aandacht brengt, maar er tegelijkertijd voor zorgt dat je homepage niet dichtslibt. Beperking is the name of the game. Kies 2, 3 maximaal 4 webpages als secundaire content. Dat is lastig, ik weet het, maar als je er meer kiest, heb je domweg niet de ruimte om die nadrukkelijk op je homepage te kunnen publiceren. Beter twee goede, stevige ankeilers dan vijf ankeilers die wegvallen in plaats van opvallen. Zie ook de afbeelding in het vorige hoofdstuk. ACTIE: Bepaal je secundaire content. Open het titeloverzicht en selecteer de webpages waarvan je wilt dat die op de homepage extra onder de aandacht gebracht worden.

14 ACTIEPUNT 5) KOESTER JE WEESKINDEREN Als het goed is, heb je inmiddels vastgelegd: welke content je gaat publiceren of (en zo ja welke) je content clustert in (sub)categorieën wat je primaire homepage content is wat je secundaire homepage content is Als je nu je titeloverzicht opent, kan het zijn dat alle webpages inmiddels een bestemming hebben: primaire content, secundaire content of ondergebracht in een categorie. Het kan echter ook zijn dat er webpages in je titeloverzicht staan die je nog niet hebt ingedeeld. Dat zijn je weeskinderen. Als je nu je website zou bouwen aan de hand van het huidige titeloverzicht, zijn je webpages niet gelinkt op je homepage en niet ondergebracht in een categorie. Ze zijn dan ook min of meer onvindbaar voor zowel je bezoekers als de zoekmachines. Dat is niet goed. Gaan we wat aan doen Afhankelijk van de omvang van je website zijn er twee mogelijkheden om je weeskinderen bereik- en vindbaar te maken: 1) Het aantal weeskinderen is beperkt. Je kunt dan voor elke pagina een link op de homepage plaatsen. Twee hoofdstukken terug trof je een afbeelding aan met daarin als voorbeeld een rij weeskinderen (rechts naast de ankeilers). 2) Het aantal weeskinderen is aanzienlijk waardoor het niet lukt ze allemaal rechtstreeks (en overzichtelijk) op de hompage te linken. Als 1) van toepassing is, zit je werk er wat betreft de structurering van je website wel zo n beetje op. Lees voor de zekerheid de vuistregels hieronder door. Als 2) van toepassing, is zul je keuzes moeten maken. Hoeveel weeskinderen je rechtstreeks op de website kunt linken en hoeveel je er vervolgens overhoudt, hangt af van de hoeveelheid ruimte je beschikbaar hebt als de primaire en secundaire content is geplaatst. Vuistregel 1: als je met categorieën werkt en in dit stadium van de structurering meer dan 10 weeskinderen hebt, loop dan eerdere stappen nog eens door en kijk kritisch of je niet meer pagina s in een bestaande (sub)categorie kunt onderbrengen. Overweg desnoods een categorie Diversen of iets dergelijks te creëren waarin je al of een aantal van je weeskinderen kunt onderbrengen. Overweeg ook een FAQ. Vuistregel 2: als je niet met categorieën werkt en in dit stadium van de structurering meer dan 15 weeskinderen hebt, overweeg dan alsnog om categorieën te creëren. Als er niets anders op zit, breng dan een scheiding aan in je weeskinderen. Bepaal welke weeskinderen een link op de homepage krijgen en welke niet. De wezen die niet op de homepage gelinkt worden, zakken vervolgens een laag in de hiërarchie en worden laag 3 pagina s. Bepaal aan welke laag 2 pagina je ze logisch kunt linken.

15 ACTIE: Identificeer je weeskinderen en geef aan hoe en waar ze (alsnog) in de navigatiestructuur worden opgenomen. Vervolg: Als je deze fase hebt afgerond, ga dan verder met het document Vormgeving, ebook 4.

Copyright WebsiteInEenMiddag.nl 2011 Disclaimer

Copyright WebsiteInEenMiddag.nl 2011 Disclaimer Copyright WebsiteInEenMiddag.nl 2011 Op de inhoud en vormgeving van dit document rust, ongeacht de drager of de vorm waarin het werd verspreid, auteursrecht. Dit document werd geproduceerd en verspreid

Nadere informatie

De Kortste SEO Gids Ooit

De Kortste SEO Gids Ooit De Kortste SEO Gids Ooit Door Carl Weenink carl@hogerranken.nl www.hogerranken.nl Copyright HogerRanken.nl 2009 Op de inhoud en vormgeving van De Kortste SEO Gids Ooit, ongeacht de drager, rust auteursrecht.

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

Handleiding teksteditor

Handleiding teksteditor In deze handleiding leggen we de werking van de teksteditor uit. De teksteditor wordt gebruikt voor het bewerken van tekst. Uw tekstpagina s bewerkt u met deze editor, maar u vindt m op vele plekken terug.

Nadere informatie

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn.

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Aan de slag met de Bezoek je domein om de in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Volg de url 'administratie paneel' om in te loggen en de vervolgens in te stellen. Als eerst krijg je de

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

CasualCMS heeft de volgende structuur: De website: pagina s beheren en algemene instellingen. De gebruiker: bezoekers, bezoekers met toegang tot bev-

CasualCMS heeft de volgende structuur: De website: pagina s beheren en algemene instellingen. De gebruiker: bezoekers, bezoekers met toegang tot bev- CasualCMS Inhoud CasualCMS Website Een nieuwe pagina maken Een pagina later wijzigen Een pagina verwijderen De volgorde van pagina s in het menu wijzigen Website instellingen Gebruikers Inhoud Modules

Nadere informatie

Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer

Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer Wat gaan we doen. Online trends Website ontwikkeling Online boeken Zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL

CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL 1. INLOGGEN IN CMS... 2 2. DASHBOARD... 2 3. SITE STRUCTUUR... 2 4. HOMEPAGE... 2 5. EEN POST TOEVOEGEN... 3 6. EEN PAGINA TOEVOEGEN... 4 7. ALGEMENE UITLEG WORDPRESS

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Oktober 2015

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Oktober 2015 Handleiding opmaken Wageningen UR Blog Oktober 2015 Voorwoord In deze handleiding is voor beheerders van het Wageningen UR blog template stap voor stap beschreven hoe zij hun blog kunnen inrichten. Bij

Nadere informatie

Homepagina - Logo en favicon plaatsen

Homepagina - Logo en favicon plaatsen Homepagina - Logo en favicon plaatsen Wat leer je in dit hoofdstuk: - Hoe je een logo kunt plaatsen - Hoe je een favicon kunt plaatsen - Hoe je tekst kunt aanpassen in de tabbladen van je browser Inleiding

Nadere informatie

Handleiding Winkelwidget

Handleiding Winkelwidget Handleiding Winkelwidget Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoe kan ik de winkelwidget het beste inzetten?... 3 Hoe de winkelwidget te gebruiken?... 4 Stap 1: Menu-items maken en artikelen toevoegen... 4 Stap

Nadere informatie

Opstart document 8 FEBRUARI v1.24

Opstart document 8 FEBRUARI v1.24 Opstart document 8 FEBRUARI v1.24 pagina 1 Welkom In dit document vind je stap voor stap instructie hoe je jouw eigen site kunt indelen, wat je moet verzamelen en natuurlijk hoe je uiteindelijk zelf jouw

Nadere informatie

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen 11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen Iedereen met een website komt er vroeg of laat mee in aanraking. Hoe verander ik meer bezoekers in klanten? Met conversie dus. Conversie optimalisatie

Nadere informatie

KICK op meer klanten

KICK op meer klanten KICK op meer klanten Word gevonden met de KICK-methode Daisy Goddijn ebookpoint COLOFON KICK op meer klanten oktober 2011- Daisy Goddijn, ebookpoint Versie 1.1 Daisy Goddijn ebookpoint www.ebookpoint.nl

Nadere informatie

Copyright WebsiteInEenMiddag.nl 2011 Disclaimer

Copyright WebsiteInEenMiddag.nl 2011 Disclaimer Copyright WebsiteInEenMiddag.nl 2011 Op de inhoud en vormgeving van dit document rust, ongeacht de drager of de vorm waarin het werd verspreid, auteursrecht. Dit document werd geproduceerd en verspreid

Nadere informatie

- Plan Zo kun je een. website bouwen!

- Plan Zo kun je een. website bouwen! - Plan Zo kun je een website bouwen! BoekjeHoeKanJeEenWebsiteBouwen.i1 1 8-7-2008 17:23:14 BoekjeHoeKanJeEenWebsiteBouwen.i2 2 8-7-2008 17:23:15 In dit boekje staat de uitgebreide versie van hoe je een

Nadere informatie

Gevorderd Geld Verdienen Met Internet

Gevorderd Geld Verdienen Met Internet Gevorderd Geld Verdienen Met Internet Zonder enige kosten/moeilijkheden Copyright 2009: "Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd/aangepast zonder toestemming van de auteur. 1 Hee! Bedankt dat je mijn

Nadere informatie

15 GRATIS tips. om een geschikte domeinnnaam voor je website te kiezen

15 GRATIS tips. om een geschikte domeinnnaam voor je website te kiezen 15 GRATIS tips om een geschikte domeinnnaam voor je website te kiezen Om een website te maken heb je in ieder geval een domeinnaam nodig. Je domeinnaam is het internetadres van je website, de URL (Uniform

Nadere informatie

Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen Mijn missie... 3 Wie ben ik? Help ik moet een blog!... 5

Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen Mijn missie... 3 Wie ben ik? Help ik moet een blog!... 5 Inhoud Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen... 3 Mijn missie... 3 Wie ben ik?... 4 Help ik moet een blog!... 5 Waarom is bloggen goed voor je onderneming?... 5 Waarom is bloggen goed voor je klanten?...

Nadere informatie

Stap 1: Mindmap design. Wat is design volgens Marktplaats. Wat is design volgens Judith. Informatie Architectuur Design op marktplaats

Stap 1: Mindmap design. Wat is design volgens Marktplaats. Wat is design volgens Judith. Informatie Architectuur Design op marktplaats Stap 1: Mindmap design Informatie Architectuur Wat is design volgens Marktplaats Wat is design volgens Judith Stap 2: Onze bevindingen. Informatie Architectuur Analyse van www.marktplaats.nl Design heeft

Nadere informatie

Zo werkt conversie optimalisatie!

Zo werkt conversie optimalisatie! Zo werkt conversie optimalisatie! Haal jij al optimaal resultaat uit je bezoekers? Veel ondernemers laten kansen liggen. Dat is niet vreemd maar wel jammer. Als je met dit werkblad en de checklist aan

Nadere informatie

Hoe zet ik een beeldbank op?

Hoe zet ik een beeldbank op? Hoe zet ik een beeldbank op? ijn naam is Shanna Hillebrand, Visual Storyteller en Beeldstrateeg. Ik help gedreven ondernemers hun bedrijfsverhaal te vertellen en hun ideale klant te bereiken met het slim

Nadere informatie

NSMA Whitepaper. 10 tips voor een goed verzorgd en vindbaar LinkedIn profiel

NSMA Whitepaper. 10 tips voor een goed verzorgd en vindbaar LinkedIn profiel NSMA Whitepaper 10 tips voor een goed verzorgd en vindbaar LinkedIn profiel Voorwoord Beste lezer, Met deze gratis whitepaper bieden we een aantal handige tips voor het opbouwen van een goed verzorgd en

Nadere informatie

www.implementatieacademy.nl

www.implementatieacademy.nl Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

Trek meer bezoekers naar je shop

Trek meer bezoekers naar je shop Trek meer bezoekers naar je shop Je weet nu hoeveel bestellingen je maandelijks nodig hebt om genoeg te verdienen om je ideale leven te leiden (zie dag 1 van deze challenge). Als je de opdracht van gisteren

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

Hallo, wij willen je graag voorstellen. aan je nieuwe website:

Hallo, wij willen je graag voorstellen. aan je nieuwe website: Hallo, wij willen je graag voorstellen aan je nieuwe website: Vanwege de op handen zijnde veranderingen in de geestelijke gezondheidszorg, willen wij je een handje helpen met je bereikbaarheid, uitstraling

Nadere informatie

Gratis e-book Checklist Webteksten Door René Greve, Webteksten en SEO, (www.renegreve.nl)

Gratis e-book Checklist Webteksten Door René Greve, Webteksten en SEO, (www.renegreve.nl) Dit is versie 2.1 (april 2009) Kijk voor de nieuwste versie op: www.renegreve.nl/e-books/ Copyright: Niets uit deze uitgave mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van René Greve verveelvoudigd

Nadere informatie

HANDLEIDING CMS. Blackbrick.nl. Datum Oktober Versie Online-Marketingmachine, Marco Bouman en Maico de Jong

HANDLEIDING CMS. Blackbrick.nl. Datum Oktober Versie Online-Marketingmachine, Marco Bouman en Maico de Jong HANDLEIDING CMS Blackbrick.nl Datum Oktober 2013 Versie 3.24 Auteurs Online-Marketingmachine, Marco Bouman en Maico de Jong INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 2. AAN DE SLAG 3. TE BEHEREN ELEMENTEN IN DE SITE

Nadere informatie

MS PowerPoint Les 2. Wanneer we niet te veel tijd willen steken in de opmaak van onze presentatie, kunnen we gebruik maken van sjablonen.

MS PowerPoint Les 2. Wanneer we niet te veel tijd willen steken in de opmaak van onze presentatie, kunnen we gebruik maken van sjablonen. MS PowerPoint Les 2 Sjablonen (Templates) Wanneer we niet te veel tijd willen steken in de opmaak van onze presentatie, kunnen we gebruik maken van sjablonen. In PowerPoint beschikken we over honderden

Nadere informatie

WHITEPAPER. Wat is een. Responsive website? Voordelen van een. Responsive website? Hoe start je met een. Responsive website? RESPONSIVE WEBSITES

WHITEPAPER. Wat is een. Responsive website? Voordelen van een. Responsive website? Hoe start je met een. Responsive website? RESPONSIVE WEBSITES WHITEPAPER RESPONSIVE WEBSITES Wat is een Responsive website? Voordelen van een Responsive website? Hoe start je met een Responsive website? INTRODUCTIE Met het downloaden van deze whitepaper kunnen we

Nadere informatie

7. Je bericht in Nieuws & acties aanpassen

7. Je bericht in Nieuws & acties aanpassen 7. Je bericht in Nieuws & acties aanpassen Deze instructie is geschreven om een bericht aan te passen in de categorie Nieuws & acties. Het plaatsen en wijzigen van berichten op deze pagina gaat op een

Nadere informatie

Handleiding adviescommissies gemeente Oegstgeest

Handleiding adviescommissies gemeente Oegstgeest Handleiding adviescommissies gemeente Oegstgeest Pagina thema s Op deze pagina is het mogelijk om thema s toe te voegen. Wanneer je een nieuw thema wil toevoegen kan dit via deze knop: Vervolgens kom je

Nadere informatie

301 redirect. 2xCeed BV Brede Englaan 14 1272 GS Huizen 020-7570800

301 redirect. 2xCeed BV Brede Englaan 14 1272 GS Huizen 020-7570800 301 redirect 301 redirect voor behoud SEO ranking Indien je regelmatig aan websites werkt of je website actueel houdt dan kan het voorkomen dat je content van locatie veranderd. Bijvoorbeeld bij het aanmaken

Nadere informatie

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding De WordPress 3.5 Beginners Handleiding Internetbureau Elephant april 13 Inhoud Introductie... 2 Inloggen... 3 Het dashboard... 5 Berichten en pagina's... 6 Nieuw Bericht... 6 Nieuwe Pagina... 8 Afbeeldingen,

Nadere informatie

Inhoudsopgave Disclaimer... 3 Voorwoord... 4 Inleiding... 5 Het downloaden van XAMPP... 7 Het installeren van XAMPP... 8 Joomla installeren op

Inhoudsopgave Disclaimer... 3 Voorwoord... 4 Inleiding... 5 Het downloaden van XAMPP... 7 Het installeren van XAMPP... 8 Joomla installeren op 1 Inhoudsopgave Disclaimer... 3 Voorwoord... 4 Inleiding... 5 Het downloaden van XAMPP... 7 Het installeren van XAMPP.... 8 Joomla installeren op XAMPP... 15 Handige links... 16 2 Disclaimer Bij de samenstelling

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Gastenboek creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur

Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur Inhoud Ik heb geen tijd om een ebook te schrijven!... 3 Waarom heb ik het recht om je dit te vertellen?... 4 Template voor schrijven

Nadere informatie

Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Pagina s

Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Pagina s Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Bij het maken van een blog is het belangrijk dat je er inhoud op plaatst. Dit noemen we content. Alles wat je openbaar op je blog

Nadere informatie

WordPress Handleiding

WordPress Handleiding Algemene Informatie Disclaimer: Bij het samenstellen van dit boek is de grootst mogelijke zorg besteed aan de juistheid van de opgenomen informatie. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk gesteld worden

Nadere informatie

Bedrijfspagina op Facebook. Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook?

Bedrijfspagina op Facebook. Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook? Bedrijfspagina op Facebook Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook? Inleiding In deze whitepaper lees je hoe je een bedrijfspagina aanmaakt op Facebook. Stap voor stap laten we je zien wat je moet doen.

Nadere informatie

EEN WEBSITE MAKEN MET WEEBLY

EEN WEBSITE MAKEN MET WEEBLY EEN WEBSITE MAKEN MET WEEBLY Dit is de handleiding om op Weebly.com een website te leren maken. De handleiding is verdeeld in 5 hoofdstukken; 1. Aanmelden 2.Weebly werkblad 3. Draggen en Droppen 4.Pagina

Nadere informatie

Uitleg registratie voor: Pakket Large

Uitleg registratie voor: Pakket Large Uitleg registratie voor: Pakket Large Ter ondersteuning treft u hierbij een uitleg aan van de registratie. Het proces wordt stap voor stap uitgelegd met ter verduidelijking veel afbeeldingen van de betreffende

Nadere informatie

De eerste stappen van je webshop. Leon Bothof

De eerste stappen van je webshop. Leon Bothof De eerste stappen van je webshop Leon Bothof 1. INTRODUCTIE: EERST IETS OVER GRATISWEBSHOPBEGINNEN Gefeliciteerd met je nieuwe webshop, we zijn erg blij dat je gekozen hebt voor Gratis Webshop Beginnen!

Nadere informatie

checklist voor het opzetten van je webshop

checklist voor het opzetten van je webshop checklist voor het opzetten van je webshop 1. introductie: EERST IETS OVER SEOSHOP Gefeliciteerd met je nieuwe webshop; we zijn blij dat je voor SEOshop hebt gekozen! Laten we ons eerst even voorstellen.

Nadere informatie

Toelichting release notes. 22 mei 2014

Toelichting release notes. 22 mei 2014 Toelichting release notes 22 mei 2014 1 2 Toelichting release notes Error! Unknown document property name. 22 mei 2014 Inleiding release notes Dit document beschrijft de belangrijkste en meest zichtbare

Nadere informatie

Inloggen: Opbouw site: Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR.

Inloggen: Opbouw site: Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR. Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR. Inloggen: Als je de site opent dan zie je o.a. bovenstaande afbeelding met het logo van de club en het menu. Om in te loggen klik je helemaal

Nadere informatie

Je webshop inrichten

Je webshop inrichten Je webshop inrichten Copyright Starteenwinkel.nl Lees in deze handleiding over: Je webshop inrichten 1. Producten, categorieën en pagina s aanmaken 2. Webshop vormgeven 3. Verzendkosten, betaaloplossingen

Nadere informatie

6. Een nieuw bericht in Nieuws & acties plaatsen

6. Een nieuw bericht in Nieuws & acties plaatsen 6. Een nieuw bericht in Nieuws & acties plaatsen Deze instructie is geschreven om een bericht te maken in de categorie Nieuws & acties. Het plaatsen van berichten op deze pagina gaat op een andere wijze

Nadere informatie

Handleiding Op Maat Wizard.

Handleiding Op Maat Wizard. Handleiding Op Maat Wizard. Met de Op Maat Wizard kun je zelf vullingen maken voor de verschillende werkvormen in het Op Maat programma. Wanneer je de software (Speler en Wizard) niet in je bezit hebt,

Nadere informatie

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Maart 2016

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Maart 2016 Handleiding opmaken Wageningen UR Blog Maart 2016 Voorwoord In deze handleiding is voor beheerders van het Wageningen UR blogs stap voor stap beschreven hoe zij hun blog kunnen inrichten. Bij de oplevering

Nadere informatie

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker De Basiscursus Websitemaker iedereen een website Deel 3: Promotie en SEO, 7 mei 2012 Inhoudsopgave 12: Je website promoten 3 Een abonnee toevoegen 3 Een abonnee verwijderen 4 De wizard abonnees 4 13: Distributie

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Pagina 1 Inhoud 1 Opbouw van

Nadere informatie

Meer Winst Met Je Website MEER WINST MET JE WEBSITE!

Meer Winst Met Je Website MEER WINST MET JE WEBSITE! MEER WINST MET JE WEBSITE! Wat is het doel van jouw website? Wat wil je dat de bezoekers doen? En doen ze dat nu ook? Of kijken ze doelloos rond om daarna weer te verdwijnen. Vandaag gaan we kritisch naar

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS

PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS Versie 2.0 Amsterdam, 16 maart 2009 2 Inhoudsopgave 1. Beginnen 5 1.1 Het CMS opstarten en afsluiten 5 1.2 De preview website bekijken 5 1.3

Nadere informatie

5. Een nieuw grijs blok onderaan plaatsen

5. Een nieuw grijs blok onderaan plaatsen 5. Een nieuw grijs blok onderaan plaatsen Onderstaande instructie is geschreven om een nieuwe grijze footer onder aan je site te maken. Deze footers kun je makkelijk gebruiken om mensen naar een bepaald

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

2. 3 & 4. Categorisatie. Onderdeel:

2. 3 & 4. Categorisatie. Onderdeel: Categorisatie Hiërarchie website Is de website opgebouwd in duidelijke en overzichtelijke primaire categorieën en subcategorieën Gebruik duidelijke primaire categorieën met mid-tail keywords en is deze

Nadere informatie

ZÉLF JE WORDPRESS WEBSITE MAKEN?

ZÉLF JE WORDPRESS WEBSITE MAKEN? WordPress blog ZÉLF JE WORDPRESS WEBSITE MAKEN? WordPress Academy Nederland helpt je op weg met onze Basiscursus INHOUD P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9 P 10 P 11 P 12 P 13 P 14 P 15 P 16 P 17 P 18 P 19 P 20

Nadere informatie

SELECTEER EEN PAGINA TEMPLATE EN HOOFD VOOR DE PAGINA: Selecteer, in de PAGINA ATTRIBUTEN module rechts naast

SELECTEER EEN PAGINA TEMPLATE EN HOOFD VOOR DE PAGINA: Selecteer, in de PAGINA ATTRIBUTEN module rechts naast OPMAKEN VAN BERICHTEN EN PAGINA S ONE PAGER Berichten en pagina s worden op dezelfde wijze opgemaakt. Voor het opmaken van een bericht ga je in het navigatiemenu (afbeelding rechts) naar BERICHTEN > NIEUW

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Contactformulier creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

Handleiding voor ondernemers

Handleiding voor ondernemers Handleiding voor ondernemers De directe invoer van content in de database van visitbrabant.nl Pagina 1 van 13 Inhoud Aanmaken of bewerken van een locatie...3 Details...3 Adresgegevens...4 Contactgegevens...4

Nadere informatie

HOE KIES JE DE JUISTE

HOE KIES JE DE JUISTE HOE KIES JE DE JUISTE TYPE WEBSITE White Paper over de keuze van een bij je activiteiten passende website In dit White Paper reiken we je enkele handvatten aan om te bepalen welke type website het beste

Nadere informatie

Handleiding Blogger. Het aanmaken van een weblog. In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht:

Handleiding Blogger. Het aanmaken van een weblog. In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht: Handleiding Blogger In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht: Het aanmaken van een weblog Het typen van een blogbericht De privacy van jouw weblog Het instellen van RSS Het aanmaken

Nadere informatie

Websites aanpassen. Voor iedereen.

Websites aanpassen. Voor iedereen. Websites aanpassen. Voor iedereen. Teksten aanpassen en afbeeldingen toevoegen. Links naar andere pagina s of documenten. Pagina s toevoegen, kopiëren en verplaatsen. Ondersteuning voor meerdere talen.

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2017 1 Inhouds opgave 1. Hoe log ik in? Inloggen in het CMS systeem is heel simpel! Hoe log ik in? Een pagina toevoegen. Een pagina vullen/aanpassen.

Nadere informatie

ActiveBuilder Handleiding

ActiveBuilder Handleiding ActiveBuilder Handleiding Auteur: TalkActive I/S Datum: Juli 2004 Versie: R. 1.01 Taal: Nederlands Copyright 2004 - Talk Active alle rechten voorbehouden. Inhoud: 1. INTRODUCTIE...2 2. SNEL STARTEN...3

Nadere informatie

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk!

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk! 1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips Haal direct meer uit je netwerk! Inleiding Allereerst wil ik u bedanken voor het downloaden van dit e-book. Na weken van voorbereiding kunnen we dan nu eindelijk dit e-book

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

handleiding stip website

handleiding stip website handleiding stip website Ontwerp en realisatie website Ontwerpgroep Lale www.lale.n Inhoud - Inloggen CMS - Overzicht Dashbord en toegang tot andere Stip websites - Overzicht Homepage 4- Plaatsen en bewerken

Nadere informatie

Publiceren met WordPress

Publiceren met WordPress Publiceren met WordPress Peter Osterop Tweede herziene editie 1. Installatie van WordPress 2. Configuratie van WordPress 3. Het uiterlijk van WordPress 4. Pagina s en berichten maken in WordPress 1 Installatie

Nadere informatie

5 TIPS VOOR HET OPBOUWEN VAN EEN GOEDE VACATURETEKST DENK ALS EEN MARKETEER EN SCHRIJF ALS EEN ECHTE COPYWRITER!

5 TIPS VOOR HET OPBOUWEN VAN EEN GOEDE VACATURETEKST DENK ALS EEN MARKETEER EN SCHRIJF ALS EEN ECHTE COPYWRITER! 5 TIPS VOOR HET OPBOUWEN VAN EEN GOEDE VACATURETEKST DENK ALS EEN MARKETEER EN SCHRIJF ALS EEN ECHTE COPYWRITER! INTRODUCTIE Natuurlijk is het plaatsen van een vacature meer dan alleen het selecteren van

Nadere informatie

30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet!

30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet! 30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet! Auteur: Copyright 2011, Alle rechten voorbehouden www.tomdehaan.nl 1 Voordat je de tips gaat lezen Dit ebook is een verzameling van tips voor je Facebook

Nadere informatie

Zicht - Content Management Systeem een algemene beschrijving

Zicht - Content Management Systeem een algemene beschrijving Zicht - Content Management Systeem een algemene beschrijving Versie april/2008 Zicht nieuwe media ontwerpers 2008 1 Inleiding Een Content Management Systeem (CMS) is een webapplicatie waarmee je zonder

Nadere informatie

DE BESTE SCORE

DE BESTE SCORE 1 Voorwoord Voordat je straks dit rapport leest met de tactiek die hierin verwerkt is willen we je graag bedanken voor het downloaden van dit rapport. Dit betekent dat jij actie onderneemt en er echt voor

Nadere informatie

Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo

Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo Handleiding voor een goede inrichting van jouw YouTube kanaal. Door Theo de Kleijn Helpt zelfstandig ondernemers met videomarketing Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

Handleiding Joomla 3.x

Handleiding Joomla 3.x Handleiding Joomla 3.x Hoe maak ik een categorie aan? Geschreven: Sandra van der Heijden (2015) AdviesMies Waarom categorieën aanmaken? Categorieën zijn van belang binnen een website. Met het aanmaken

Nadere informatie

Vaardigheden - Internet HV 1. CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie. http://maken.wikiwijs.nl/52517

Vaardigheden - Internet HV 1. CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie. http://maken.wikiwijs.nl/52517 Vaardigheden - Internet HV 1 Auteur VO-content Laatst gewijzigd Licentie Webadres 21 July 2015 CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie http://maken.wikiwijs.nl/52517 Dit lesmateriaal is gemaakt

Nadere informatie

Verdien model. Affiliate marketing

Verdien model. Affiliate marketing Verdien model Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met je site. Als je slim bent gebruik je alle manieren zo kan je op zo veel mogelijk manieren geld uit je site halen. Al deze manieren

Nadere informatie

Zo ondersteun je jouw business met Facebook

Zo ondersteun je jouw business met Facebook Zo ondersteun je jouw business met Facebook Een goed begin is het halve resultaat! Graag willen wij je laten profiteren van enkele eenvoudige stappen die je kunt zetten, zodat jouw activiteiten op Facebook

Nadere informatie

Checklist voor het opzetten van je webshop

Checklist voor het opzetten van je webshop Checklist voor het opzetten van je webshop 1. INTRODUCTIE: EERST IETS OVER SEOSHOP Gefeliciteerd met je nieuwe webshop; we zijn blij dat je voor SEOshop hebt gekozen! Laten we ons eerst even voorstellen.

Nadere informatie

WORDPRESS. op de FourBottles manier. Pagina 1

WORDPRESS. op de FourBottles manier. Pagina 1 WORDPRESS op de FourBottles manier Pagina 1 Fijn dat je voor FourBottles hebt gekozen voor het realiseren van je website. Bij een website hoort natuurlijk een Content Management Systeem (CMS). Ik maak

Nadere informatie

SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN

SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN STAPPENPLAN WEBSITE BOUWEN Online ondernemers behalen drie procent meer omzet dan hun offline collega's, zo blijkt uit onderzoek. Een goede reden om als mkb er online aanwezig

Nadere informatie

I. Algemeen deel: blog vs. Privacy

I. Algemeen deel: blog vs. Privacy Werken met een blog maandag 29 september 2014 Werken met een blog I. Algemeen deel: blog vs. Privacy We willen eerst enkele aandachtspunten bespreken i.v.m. privacy. Alle ouders gaven tot nu toe toestemming

Nadere informatie

E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional

E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional Als therapeut of coach werk je graag met mensen. Ook wil je graag voldoende verdienen om van te kunnen leven. Daarom is het belangrijk voor

Nadere informatie

Handleiding vacaturebank Het plaatsen van een vacature

Handleiding vacaturebank Het plaatsen van een vacature Handleiding vacaturebank Het plaatsen van een vacature Inhoudsopgave Stap 1: Ga naar de website: www.vrijwilligerspunteindhoven.nl...3 Stap 2: Klik op Ik ben een vrijwilligersorganisatie...3 Stap 3: Klik

Nadere informatie

Goed gevonden worden met Google

Goed gevonden worden met Google Dit is het tweede deel van een reeks tips en trucs om uw website beter vindbaar te maken in zoekmachines zoals Google. Ondanks dat we ons vooral zullen richten op Google, zijn vrijwel alle tips in de komende

Nadere informatie

WORDPRESS HANDLEIDING CUDOK CONCEPTS & CONSULTANCY

WORDPRESS HANDLEIDING CUDOK CONCEPTS & CONSULTANCY WORDPRESS HANDLEIDING CUDOK CONCEPTS & CONSULTANCY 4 APRIL 2015 INTRODUCTIE Een WordPress website bestaat onder anderen uit de volgende onderdelen: Berichten Pagina s Producten Categorieën Menu s Al deze

Nadere informatie

Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Zoekmachine Optimalisatie (SEO) Zoekmachine Optimalisatie (SEO) Dit ebook wordt u geheel gratis aangeboden door Usense - Dé Online Marketing Specialist. Zoekmachine Optimalisatie Zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO, gaat over het

Nadere informatie

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten 2015 Annie Massop Hart en Ziel Marketing - Alle rechten voorbehouden - 1 Inleiding Dit stappenplan sluit aan op de workshop Hoe je intuïtief

Nadere informatie

EEN BRIEFING SCHRIJVEN DIE OOK ECHT CREATIVITEIT OPLEVERT?

EEN BRIEFING SCHRIJVEN DIE OOK ECHT CREATIVITEIT OPLEVERT? EEN BRIEFING SCHRIJVEN DIE OOK ECHT CREATIVITEIT OPLEVERT? Strategie Concept Creatie 10 handige stappen waar je elke conceptklus mee kunt starten! Hoe goed, scherp en speels een creatief van je afdeling

Nadere informatie

Handleiding online Factsheetmodule

Handleiding online Factsheetmodule Handleiding online Factsheetmodule Sportvissers hebben eigenlijk maar twee dingen nodig: goed viswater en een goede visstand. De zorg voor goed viswater met een goede visstand is dan ook de belangrijkste

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld. HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding Versie 2.2 - juni 2014 Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.2 Pagina 1 Inhoud Inhoud

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

(VIDEO) Review ZEEF Wat is ZEEF en wat kan je hiermee?

(VIDEO) Review ZEEF Wat is ZEEF en wat kan je hiermee? Inhoud Inleiding Voor Wie is ZEEF? Wat kan ik op ZEEF vinden? Hoe werkt ZEEF voor een bezoeker? Hoe werkt ZEEF voor een expert? Voordelen ZEEF Nadelen ZEEF Conclusie ZEEF Eigen ervaringen met ZEEF Bronnen

Nadere informatie