CO2 PRESTATIELADDER ACTIEPLAN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CO2 PRESTATIELADDER ACTIEPLAN"

Transcriptie

1 CO2 PRESTATIELADDER ACTIEPLAN Versie 23/02/5 Victor Buyck heeft zich tot doel gesteld om het energievebruik en CO2-emissies jaarlijks te verminren. Victor Buyck stelt zich dit als taak binnen peiler milieu van maatschappelijk verantwoord onrnemen. Bovendien is rationeel energiegebruik rechtstreeks gekoppeld aan terugschroeving van productiekosten. Gezien complexiteit van haar opdrachten is dit geen sinecure. Enkele voorbeeln: Een groot el van het energievebruik gaat naar verwarming van productiehallen. Dat verbruik is sterk gerelateerd aan schommelingen van het weer. Victor Buyck is in diverse lann actief. Dat betekent dat transport van goeren (wegverkeer, scheepvaart) en personen (wagen, vliegtuig, trein) sterk gerelateerd is aan locatie van projecten. Nog een voorbeeld is intensiteit van uit te voeren werken op bouwplaats. Dit heeft zijn impact op het verbruik van gasolie (ro diesel). Om ze variabelen op het verbruik en gerelateer CO2-emissies te begrijpen heeft men tot doel gesteld een beter inzicht te verwerven in energiestromen. Dit doen we stap voor stap en op een structurele manier. Hiertoe heeft Victor Buyck zich voorgenomen om dit te realiseren volgens norm ISO rond energiemanagent. Het systeem werd voor het eerst extern geauditeerd gecertificeerd in cember 2. Het bijkomend inzicht willen we verwerven op een aantal gebien: - Aardgasverbruik voor verwarming - Elektriciteitsverbruik op een 20-tal strategische locaties - Opvolgen van dieselverbruik op werven in functie van personeelsbezetting en werfuitrusting - Opvolgen van dieselverbruik voor voertuigen in functie van afgeleg afstann Hiervoor zullen een aantal energieprestatieindicatoren en opgevolgd. Waar nodig wordt een tellers geplaatst. Op afzienbare termijn wordt dit aan een monitoringsoftware gekoppeld. Sert 2 alle leidinggevenn nog actiever betrokken bij domeinen zoals, kwaliteit, milieu en veiligheid. Voortaan werkt elke leidinggeven binnen Victor Buyck aan verbeterdoelstellingen op een van ze domeinen, zo ook rond energie. We willen hierbij een overzicht geven van acties die gerealiseerd zijn en die ook nog lopend zijn.

2 Overzicht MVO-doelstellingen 5 nr thema verantw. doel geplan KPI geslaagd als status /WB /WB Besparingspotentieel bepalen door motorefficientie van ventilatoren te verhogen. Verbeteren kwaliteit van verlichting in productiehallen (lichtniveau en kleurweergave) --> verbeteren kwaliteit, werkcomfort en minr arbeidsongevallen. Streefwaar 200 lux (grof werk) kleurweergave: 60 Daling van het verbruik met ca 25% daar waar E-block geïnstalleerd Onrzoek van haalbaarheid van energiezuinigere motoren voor bestaan ventilatie en stofafzuiging Met EN als maatstaf lichtniveus opgemeten. Waar nodig aanpassingen.. verminren van het vermogen door het verminren van elektrische spanning op lampen. vermogen offertes bekomen en kosten/baten berekening uitvoeren.vervan gen van motoren door efficiëntere motoren als pay back minr bedraagt dan 3 jaar. W/100 lux.m² Bepalen van gemidl lichtniveaus per hal. Opstellen onrhoudsplan voor verlichting Vervangen van verlichting waar nodig, startend met slechtste hallen. Minimaal 2 hallen/jaar vermogen of verbruik/branduur voor en na installatie stalleren van 'E-block' in hal 7 eeklo en Hal 1 Afgerond. De afzuigwann in hal 7 wern onrzocht om die meeste draaiuren/jaar hebben.pay back voor vervanging bedraagt 10 jaar. Voor vervanging bij fect is pay back 10 jaar. Conclusie: niet haalbaar Alle lichtniveaus voortaan jaarlijks opgemeten om te verzekeren dat er steeds voldoen licht is. Er werd een test opgezet met LED armaturen. De resultaten zijn matig. Voorlopig afgelopen en komen weken alle lampen waar nodig vervangen (obv eerre lichtmetingen) HOLD tot resultaat met LEDs gekend is. 5-4 Persluchtverliezen beheersen. Aantal lekken blijvend met 50% verminrd tov 4 Opstellen vast onrhoudsplan. Toepassen onrhoudsplan. Bewustzijn vergroten op vloer voor meln en herstellen van lekken in bvb flexibele leidingen aantal vastgestel lekken. Verhouding gedichte/vastgeste l lekken Onrhoudsplan wordt tijdig. Aantal lekken daalt na elke controle. FINAL Onrhoudsplan is en ingezet. Opvolging in 5 is nodig en aan te tonen.

3 5-5 DH diesel verbruik op werven verminren Afspraken maken en sensibiliseren van mewerkers op werf rond enkele eenvoudige energiebesparen acties l diesel/u montage -2% tov gemidl Er is een TBM gegeven in in februari hierover en er zijn instructiebordje s gemaakt EDB Bedrijfsvoertuigen zuiniger maken. De gemidl CO2 uitstoot/km verminren met 6% Mobiliteit: SS/SK/TL/FC Sensibiliseren duurzamer woonwerkverkeer 9 voertuigen met CO2 uitstoot van hoger dan 200g/km vervangen tot een uitstoot onr 170g/km Sensibiliseren met een car free day g CO2/km % WN'sdie een alternatieve vervoerswijze kiezen tov normaal 9 voertuigen vervangen tot uitstoot onr 170g/km reeds el van wagens zijn vervangen. 40% meer op te starten /GVP Verminren CO2 uitstoot door gebruik van alternatieve energieopwekking beheersen sluimerverbruik 25% groene stroom aankopen/jaar aankopen -20% tov 3 geregistreerd op zondag % groene stroom aankoop van gemidld 30% in perio kwh verbruik op zondagen/jaar Intificeren sluimerverbruik. Aanduin verantwoorlijk per hal voor een dagelijkse controle. Regelmatige opvolging door concierge Afgerond De overeenkomst is afgesloten met energieleveranci er. De intificatie van uitschakelbare sluimerverbruik en is en verantwoorlij ken gaan rond (in nog te starten) WB gasverbruik verminren verminren van warmteverliezen in schilrshallen van Eeklo en Reduceren van scope 3 emissies -3% jaarverbruik relatief verbruik (kwh) ifv aantal graaddagen 1. uitvoeren thermografisch onrzoek 2. kostenraming aanpassingswerken 3. kosten/batenanayse 4. intern of extern laten uitvoeren van verbeterwerkzaamhen 5. dien relevant thermografie laten heruitvoeren uitvoeren (voor en na) Bij aankoop van staal rekening houn met hoeveelheid CO2 die vrijkomt tijns transport naar Eeklo % van haalbare geachte. g CO2/ton.km Vervangen stookketel burelen en isoleren leidingen 50% van met beste potentieel indien kostenefficiënt tegen eind 4 verminring met 5% tov eerste semester 3 Offertes zijn ontvangen. Het verbruik zal eerst een jaar gemeten om een correcte besparing te bepalen. Het thermografisch onrzoek is. De volgen stappen zijn nog te onrnemen. Het resultaat van 4 is nog te berekenen Verminren van CO2 uitstoot Zie doelstellingen 1-13 ton CO2/jaar, rekeninghound met gepresteer uren jaarlijkse verminring met 2%jaar, rekeninghound met De evolutie is nog te berekenen.

4 gepresteer uren 5-14 energie / Kwaliteit van leefomgeving: NL reduceren van scope 3 emissies Verminren van het verfverbruik door het verhogen van het spuitrenment Verhouding van het praktisch renment tov het theoretisch renment (l/m² rekening hound met laagdikte en geometrie) 1% beter tov 3 referentieprojecten van 2 De evolutie is nog te berekenen ADCl/DB/ Behalen charter duurzaam onrnemen Formuleren en realiseren van MVO doelstellingen, initiële en periodieke audit Charter al dan niet behaald Charter 4 behaald We hebben het charter behaald. Uitreiking op 17/ Kwaliteit van leefomgeving: tegratie van duurzaamhei d in het beleid: DH GVP WH//AV DV Verminren van risico's op incinten met diesel Voorkomen van klachten - bevorren biodiversiteit Verminren van ongesorteer afvalfractie 'restafval' milieuaspecteninvent aris LCiA resultaten meenemen. Projectmatig LCiA berekening uitvoeren terne periodieke controle werftanks Opstellen en opstarten groenbeheersplan voor terreinen in Eeklo en Samenstelling van het restafval en scheidingsopties onrzoeken. milieuaspecteninvent aris LCiA resultaten meenemen. Projectmatig LCiA berekning uitvoeren Aantal werftanks jaarlijks gecontroleerd Groenbeheersplan en wordt toegepast kg restafval/jaar % afgeron projecten van LCiA berekning beschikbaar 60% in 5. 90% in 1016 en verr Groenbeheerspla n en opgestart Potentieel onzocht en gepaste onrnomen Voor 80% van afgeron projecten. De veroure tanks die in omloop zijn binnenkort onrworpen aan een eerste controle. Tanks die niet in or zijn aangepast of vervangen. voorbereiding. De locaties waar regelmatig gemaaid/gespro eid moet zijn bepaald. Er wordt bijkomend een plan voor bijkomen beplantingen in Afgerond. Aan hal 2 in Eeklo kon een kleinere container geplaatst en kon een anre container verwijrd Voor afgeron projecten werd milieu impact en wern kosten aan maatschappij door negatieve milieu impact berekend. Dit wordt in toekomst verrgezet.

5 AVDV/ /werkgroe p MVO zicht krijgen in materiaalstromen en eventuele verbeteracties Vastleggen beleidsstandpunten en KPI s Mewerkers bewust maken van wat MVO inhoudt Materialenscan laten uitvoeren Samenkomen met managementteam om beleidsstandpunten en KPI's vast te leggen Regelmatig communiceren over MVO topics in stijl milieumail Materialenscan Voor alle thema's in MVO PL is het beleid geformuleerd. Maanlijks à tweemaanlijks communiceren over een duurzaamheidstop ic Materialenscan Voor alle thema's in MVO PL is het beleid geformuleerd. na 1 jaar zijn MVO basics verduilijkt Is opgestart met studiebureau Clusta Op te starten MVO FLASH is opgestart SK GVT KB Actualiseren rioleringsplan en opmaken waterbalans Vastleggen van igv situaties die bedrijfscontinuiteit in het gedrang brengen. Vb overstroming, stroomonrbreking, IT problemen, epimie,... Diverse acties uit het JAP realiseren Rioleringsplannen verzamelen en op één plan zetten Opstellen van een business (business continuity plan) De acties uit het JAP realiseren afgewerkt rioleringsplan Business Aantal acties uit het JAP gerealiseerd riooleringsplan afgewerkt op met een voldoen mate van juistheid Business zameling van plannen loopt Het business is 70% afgerond De acties lopen 5-26 Mensvrienli jk onrnemen: ADCl/DB Nieuwe mewerkers beter begelein voor het ontwikkelen van het competetenties en opvolgen van voortuitgang ervan Ontwikkelen competentietraject voor courante Mol competentietrajec t voor courante opgemaakt Mol competentietrajec t voor courante opgemaakt Op te starten Dialoog met stakeholrs: Maatschappel ijk engagement: PDM WH Jaarlijks een stakeholrgroep benaren en overleg plannen Jaarlijks een maatschappelijk georiënteer actie onrnemen Dialoog met omwonenn Actie met het managementteam Verslag van dialoog beschikbaar Jaarlijkse actie Jaarlijkse dialoog Jaarlijkse actie voorbereiding. De bevraging is voorbereid en dialoog moet nu opgestart. Op 3 februari heeft heeft management team een dag doorgebracht bij het orthoagogisch centrum Broer Ebergiste te Vurste.

CO2 PRESTATIELADDER ACTIEPLAN

CO2 PRESTATIELADDER ACTIEPLAN CO2 PRESTATIELADDER ACTIEPLAN Versie 31/08/5 Victor Buyck heeft zich tot doel gesteld om het energievebruik en de CO2-emissies jaarlijks te verminderen. Victor Buyck stelt zich dit als taak binnen de peiler

Nadere informatie

CO2 PRESTATIELADDER ACTIEPLAN

CO2 PRESTATIELADDER ACTIEPLAN CO2 PRESTATIELADDER ACTIEPLAN Versie 21/01/ Victor Buyck heeft zich tot doel gesteld om het vebruik en CO2emissies jaarlijks te verminren. Victor Buyck stelt zich dit als taak binnen peiler milieu van

Nadere informatie

CO2 PRESTATIELADDER ACTIEPLAN

CO2 PRESTATIELADDER ACTIEPLAN CO2 PRESTATIELADDER ACTIEPLAN Versie 31/12/2017 Victor Buyck heeft zich tot doel gesteld om het verbruik en CO2emissies jaarlijks te verminren. Victor Buyck stelt zich dit als taak binnen peiler milieu

Nadere informatie

Opgesteld door: L. Pira Datum: 19/07/2016. Energie management plan 2016

Opgesteld door: L. Pira Datum: 19/07/2016. Energie management plan 2016 Opgesteld door: L. Pira Datum: 19/07/2016 Energie management plan 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Reductiedoelstellingen... 2 3. Plan van aanpak... 3 3.1 Scope 1: reductiemaatregelen brandstofverbruik...

Nadere informatie

Opgesteld door: L. Pira Datum: 10/07/2015. Energie management plan 2015

Opgesteld door: L. Pira Datum: 10/07/2015. Energie management plan 2015 Opgesteld door: L. Pira Datum: 10/07/2015 Energie management plan 2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Reductiedoelstellingen... 2 3. Plan van aanpak... 3 3.1 Scope 1: reductiemaatregelen brandstofverbruik...

Nadere informatie

Opgesteld door: L. Pira Datum: 20/06/2017. Energie management plan 2017

Opgesteld door: L. Pira Datum: 20/06/2017. Energie management plan 2017 Opgesteld door: L. Pira Datum: 20/06/2017 Energie management plan 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Reductiedoelstellingen... 2 3. Plan van aanpak... 3 3.1 Scope 1: reductiemaatregelen brandstofverbruik...

Nadere informatie

Opgesteld door: L. Pira Datum: 11/01/2018. Energie management plan 2018

Opgesteld door: L. Pira Datum: 11/01/2018. Energie management plan 2018 Opgesteld door: L. Pira Datum: 11/01/2018 Energie management plan 2018 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Reductiedoelstellingen... 2 3. Plan van aanpak... 3 3.1 Scope 1: reductiemaatregelen brandstofverbruik...

Nadere informatie

Reductiebeleid en (kwantitatieve) doelstellingen (3.B.1)

Reductiebeleid en (kwantitatieve) doelstellingen (3.B.1) Reductiebeleid en (kwantitatieve) doelstellingen (3.B.1) Directie: K.J. de Jong Handtekening: KAM-Coördinator: D.T. de Jong Handtekening: Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Het CO 2 -reductiebeleid van

Nadere informatie

Scope 1 doelstelling Scope 2 doelstelling Scope 1 en 2 gecombineerd 5% CO 2- reductie. 30% CO 2- reductie in 2016 6% CO 2 -reductie in 2016 ten

Scope 1 doelstelling Scope 2 doelstelling Scope 1 en 2 gecombineerd 5% CO 2- reductie. 30% CO 2- reductie in 2016 6% CO 2 -reductie in 2016 ten B. Kwantitatieve doelstellingen & beleid 1 INLEIDING Verhoef wil concreet en aantoonbaar maken dat we ons inspannen om CO 2 te reduceren. Daarvoor hebben wij dit reductiebeleid opgesteld. 2 HET CO 2 REDUCTIE

Nadere informatie

3B1 Reductiebeleid en Doelstellingen. Datum : 3 jul. 2014 Door : Sandra Kleef Functie : KAM-manager Versie : 2014.1

3B1 Reductiebeleid en Doelstellingen. Datum : 3 jul. 2014 Door : Sandra Kleef Functie : KAM-manager Versie : 2014.1 3B1 Reductiebeleid en Doelstellingen Datum : 3 jul. 2014 Door : Sandra Kleef Functie : KAM-manager Versie : 2014.1 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE 2 INLEIDING 3 01. HET CO2-REDUCTIEBELEID VAN ONS BEDRIJF 3

Nadere informatie

Inventarisatie emissies en evaluatie doelstellingen

Inventarisatie emissies en evaluatie doelstellingen Inventarisatie emissies en evaluatie doelstellingen 2018-1 Inventarisatie emissies 2018-1 Inventarisatie 2018-1 Soort 2017-1 2018-1 Verschil Scope 1 emissie Leasewagenpark 119,26 109,94-7,8% Gasverbruik

Nadere informatie

Holstein BV. Energie(management) actieplan Conform NEN april Holstein BV. Verantwoordelijke voor dit verslag is Holstein BV

Holstein BV. Energie(management) actieplan Conform NEN april Holstein BV. Verantwoordelijke voor dit verslag is Holstein BV Energie actieplan Holstein BV - Energie(management) actieplan -1 Conform NEN 50001 Holstein BV 16 april Holstein BV Verantwoordelijke voor dit verslag is Holstein BV 5 Energie actieplan Holstein BV - Inhoudsopgave

Nadere informatie

CO2-reductieplan. Samen zorgen voor minder CO2. Rapportage M

CO2-reductieplan. Samen zorgen voor minder CO2. Rapportage M CO2-reductieplan Samen zorgen voor minder CO2 Rapportage 2016-6M 1 Inleiding Dit CO₂-reductieplan heeft, net zoals het volledige energiemanagementsysteem, zowel betrekking op de totale bedrijfsvoering

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform niveau 3 op de CO 2 -prestatieladder 3.0 Auteur: Mariëlle de Gans - Hekman Datum: 5 september 2017 Versie: 2.0 Status: Concept Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 2 Reductiedoelstellingen...

Nadere informatie

CO 2 -Voortgangsrapportage 2016 Prins Bouw B.V.

CO 2 -Voortgangsrapportage 2016 Prins Bouw B.V. CO 2 -Voortgangsrapportage 2016 Prins Bouw B.V. Datum: 9 mei 2017 Versie: 5 1. Inleiding Prins Bouw B.V. wil via dit rapport de voorgang op haar CO 2-reductiedoelstellingen beschrijven. Hierbij wordt ingegaan

Nadere informatie

Energie(management) actieplan

Energie(management) actieplan Energie(management) actieplan 2018-1 Conform NEN 50001 Mineralis B.V. 18 april 2017 Verantwoordelijke voor dit verslag is Mineralis 5 Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Reductiedoelstellingen...4 2.1 Kwalitatieve

Nadere informatie

CO2 PRESTATIELADDER ENERGIEVERBRUIKEN EN TRENDS

CO2 PRESTATIELADDER ENERGIEVERBRUIKEN EN TRENDS CO2 PRESTATIELADDER ENERGIEVERBRUIKEN EN TRENDS Voorafgaand: Als referentiejaar wordt 2009 aangenomen. De data zijn gebaseerd op gefactureerde energieleveringen. Onder de organizational boundary beschouwen

Nadere informatie

3.B.2. Energiemanagementprogramma. Gebr. Swinkels Grondwerken b.v. Speltdijk RJ Helmond Tel

3.B.2. Energiemanagementprogramma. Gebr. Swinkels Grondwerken b.v. Speltdijk RJ Helmond Tel 2017 Energiemanagementprogramma 3.B.2 Gebr. Swinkels Grondwerken b.v. Speltdijk 2 5704 RJ Helmond Tel. 0492-539798 Rapportdatum: 21 maart 2018 Begeleiding: Conformiso, Annette Willems 3.B.2 Energiemanagementprogramma

Nadere informatie

CO 2 Prestatieladder Voortgangsrapportage 2018

CO 2 Prestatieladder Voortgangsrapportage 2018 CO 2 Prestatieladder Voortgangsrapportage 2018 Periode: 1 januari t/m 31 december 2018 Datum: 24-06-2019 Versie: 3 Opgesteld door: Will2Sustain Will2Sustain: Adviesbureau in Duurzaam Ondernemen 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Energie meetplan 2013-2015

Energie meetplan 2013-2015 Energie meetplan 2013-2015 Conform niveau 3 op de CO2-prestatieladder 2.2 Organisatie Kenmerk Document Ploegmakers Groep B.V. CO2 PRESTATIELADDER 3.B.2_2 Energiemeetplan 2013-2015 Datum 2015-04-21 Versie

Nadere informatie

CO 2 Voortgangsrapportage 2016 Prins Bouw B.V.

CO 2 Voortgangsrapportage 2016 Prins Bouw B.V. CO 2 Voortgangsrapportage 2016 Prins Bouw B.V. Datum: 31 maart 2017 Versie: 2 1. Inleiding Prins Bouw B.V. wil via dit rapport de voorgang op haar CO 2-reductiedoelstellingen beschrijven. Hierbij wordt

Nadere informatie

CO2-reductieplan 2015

CO2-reductieplan 2015 CO2-reductieplan 2015 Samen zorgen voor minder CO2 Rapportage 2015 1 Inleiding Dit CO₂-reductieplan heeft, net zoals het volledige energiemanagementsysteem, zowel betrekking op de totale bedrijfsvoering

Nadere informatie

Document: Energiemanagementplan

Document: Energiemanagementplan Energiemanagementplan Certificering op CO2-prestatieladder CO 2 -prestatieladder Niveau 3 Auteur(s): De heer W. de Vries De heer H. Kosse 26 juni 2014 Definitief rapport Inhoudsopgave: blz. 1. Inleiding

Nadere informatie

De voortgangsrapportage van CO 2 -reductie Visscher Oldebroek Eerste half jaar 2016

De voortgangsrapportage van CO 2 -reductie Visscher Oldebroek Eerste half jaar 2016 Datum: 02-12-2016 Versie: 1 De voortgangsrapportage van CO 2 -reductie Visscher Oldebroek Eerste half jaar 2016 1. Inleiding Halfjaarlijks communiceert Visscher Oldebroek (Visscher) over de voortgang van

Nadere informatie

De voortgangsrapportage van CO 2 reductie Visscher Oldebroek Jaar 2015

De voortgangsrapportage van CO 2 reductie Visscher Oldebroek Jaar 2015 Datum: 15-01-2016 Versie: 1 De voortgangsrapportage van CO 2 reductie Visscher Oldebroek Jaar 2015 1. Inleiding Halfjaarlijks communiceert Visscher Oldebroek (Visscher) over de voortgang van haar energiebeleid

Nadere informatie

Reductiebeleid en (kwantitatieve) doelstellingen (3.B.1)

Reductiebeleid en (kwantitatieve) doelstellingen (3.B.1) Reductiebeleid en (kwantitatieve) doelstellingen (3..1) Directie: K.J. de Jong Handtekening: KAM-Coördinator: D.T. de Jong Handtekening: Versienummer: 1 Autorisatiedatum: 01-04-2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding...

Nadere informatie

Half jaarverslag 2017

Half jaarverslag 2017 Half jaarverslag 2017 Criteria Conform niveau 3 op de CO2-prestatieladder 3.0 en ISO 14064-1 norm Opgesteld door Ingrid Haasnoot en Paul Verbaken Opgesteld op 08-12-2017 Paraaf PV Autorisatiedatum 14-12-2017

Nadere informatie

CO 2 - en energiereductiedoelstellingen 2012-2013. Alfen B.V. Auteur: H. van der Vlugt Versie: 1.0 Datum: 20-feb-2013 Doc.

CO 2 - en energiereductiedoelstellingen 2012-2013. Alfen B.V. Auteur: H. van der Vlugt Versie: 1.0 Datum: 20-feb-2013 Doc. CO 2 - en energiereductiedoelstellingen 2012-2013 Alfen B.V. Auteur: H. van der Vlugt Versie: 1.0 Datum: Doc.nr: Red1213 CO 2-reductierapport 2012-2013 Distributielijst Naam B.Bor (Alf) M. Roeleveld (ALF)

Nadere informatie

Energie meetplan Conform niveau 5 op de CO2-prestatieladder 2.2

Energie meetplan Conform niveau 5 op de CO2-prestatieladder 2.2 Energie meetplan 2012-2017 Conform niveau 5 op de CO2-prestatieladder 2.2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Doelstellingen 4 3 Planning meetmomenten 5 3.1. Kantoor Rijssen 5 Scope 1 emissies 5 Scope 2 emissies

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform niveau 3 op de CO 2 -prestatieladder 3.0 Auteur: Mariëlle de Gans - Hekman Datum: 30 september 2015 Versie: 1.0 Status: Concept Inhoudsopgave 1 Inleiding...2 2 Reductiedoelstellingen...3

Nadere informatie

CO2 PRESTATIELADDER ENERGIEVERBRUIKEN EN TRENDS

CO2 PRESTATIELADDER ENERGIEVERBRUIKEN EN TRENDS CO2 PRESTATIELADDER ENERGIEVERBRUIKEN EN TRENDS Voorafgaand: Als referentiejaar wordt 2009 aangenomen. De data zijn gebaseerd op gefactureerde energieleveringen. Onder de organizational boundary beschouwen

Nadere informatie

Energie meetplan 2013-2015. Conform niveau 3 op de CO 2 -prestatieladder 2.1

Energie meetplan 2013-2015. Conform niveau 3 op de CO 2 -prestatieladder 2.1 Energie meetplan 2013-2015 Conform niveau 3 op de -prestatieladder 2.1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Doelstellingen... 4 3 Planning meetmomenten... 5 3.1. Vestiging Koudekerk aan de Rijn... 5 Scope

Nadere informatie

Voortgangsrapportage

Voortgangsrapportage Voortgangsrapportage 2016-1 UItstoot [ton CO2] CO 2 -Prestatieladder 2016-1 Inventarisatie 2016-1 200 180 186 160 140 149 144 138 148 120 100 80 60 40 20 0 2014-1 2014-2 2015-1 2015-2 2016-1 UItstoot [ton

Nadere informatie

CO2 prestatieladder Reductiebeleid en reductiedoelstellingen

CO2 prestatieladder Reductiebeleid en reductiedoelstellingen CO2 prestatieladder Reductiebeleid en doelstellingen Versie: Definitief Datum: februari 2015 Eis: 2.C.3 Westgaag 42b - 3155 DG Maasland Postbus 285-3140 AG Maassluis Telefoon: 010-5922888 Fax: 010-5918621

Nadere informatie

Voortgangsrapportage. Voortgang van CO 2 reductieplan van Genap B.V (tm juni) Copyright 2017 Genap B.V.

Voortgangsrapportage. Voortgang van CO 2 reductieplan van Genap B.V (tm juni) Copyright 2017 Genap B.V. Voortgangsrapportage Voortgang van CO 2 reductieplan van Genap B.V. 2017 (tm juni) Copyright 2017 Genap B.V. Inhoud Inleiding... 2 1 Energiebeleid... 3 2 Huidig energieverbruik en trendanalyse... 3 3 Voortgang

Nadere informatie

CO 2 - en energiereductiedoelstellingen 2013-2014 Alfen B.V. Auteur: H. van der Vlugt Versie: 1.1 Datum: 26-mei-2014 Doc.nr: Red1314 Alfen B.V. CO 2-reductierapport 2013-2014 Doc. nr. Red1314 26-mei-2014

Nadere informatie

2015 [Energiemeetplan CO2- reductiesyteem 2017-2020]

2015 [Energiemeetplan CO2- reductiesyteem 2017-2020] 2015 [Energiemeetplan CO2- reductiesyteem 2017-2020] Transportbedrijf R.Vels & Zn. B.V. Co2-prestatieladder 3.0 2015 Inhoud Inleiding... 2 1.1. Doelstellingen... 3 1.2. Planning meetmomenten... 3 1.3.

Nadere informatie

3.B.1_1 De Wilde Infra- & Cultuurtechniek B.V. CO 2 reductiedoelstellingen 2015. Conform niveau 3 op de CO 2 -prestatieladder 2.1

3.B.1_1 De Wilde Infra- & Cultuurtechniek B.V. CO 2 reductiedoelstellingen 2015. Conform niveau 3 op de CO 2 -prestatieladder 2.1 3.B.1_1 De Wilde Infra- & Cultuurtechniek B.V. CO 2 reductiedoelstellingen 2015 Conform niveau 3 op de CO 2 -prestatieladder 2.1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1. Doelstellingen 3 2 Subdoelstellingen 4

Nadere informatie

Energie Audit verslag 2014 Energie Management Actieplan 2015

Energie Audit verslag 2014 Energie Management Actieplan 2015 Energie Audit verslag 2014 Energie Management Actieplan 2015 Energie Audit Verslag 2014/Energie Management Actieplan 2015 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Bedrijf 4 3. Energieverbruik en energiegebruikers

Nadere informatie

Energie Audit verslag 2017 Energie Management Actieplan 2016 t/m 2021

Energie Audit verslag 2017 Energie Management Actieplan 2016 t/m 2021 Energie Audit verslag 2017 Energie Management Actieplan 2016 t/m 2021 15-08-2017 Parafen van alle MT-leden: Onnafhankelijke interne controle door KAM: 1 Energie Audit Verslag 2017/Energie Management Actieplan

Nadere informatie

Voortgangsrapportage. Voortgang van CO 2 reductieplan van Genap B.V (tm juni) Copyright 2016 Genap B.V.

Voortgangsrapportage. Voortgang van CO 2 reductieplan van Genap B.V (tm juni) Copyright 2016 Genap B.V. Voortgangsrapportage Voortgang van CO 2 reductieplan van Genap B.V. 2016 (tm juni) Copyright 2016 Genap B.V. Inhoud Inleiding... 2 1 Energiebeleid... 3 2 Huidig energieverbruik en trendanalyse... 3 3 Voortgang

Nadere informatie

14 april 2013 (JF) Energie Management Actieplan 2013 1

14 april 2013 (JF) Energie Management Actieplan 2013 1 Energie Management Actieplan 2013 14 april 2013 (JF) Energie Management Actieplan 2013 1 Inhoudsopgave 6.1 Reductiedoelstellingen 3 6.2 Plan van aanpak 3 6.3 Samenvatting 6 Energie Management Actieplan

Nadere informatie

CO2 prestatieladder Reductiebeleid en reductiedoelstellingen

CO2 prestatieladder Reductiebeleid en reductiedoelstellingen CO2 prestatieladder Reductiebeleid en doelstellingen Versie: Definitief Datum: februari 2015 Eis: 2.C.3 Westgaag 42b - 3155 DG Maasland Postbus 285-3140 AG Maassluis Telefoon: 010-5922888 Fax: 010-5918621

Nadere informatie

CO 2 -Voortgangsrapportage 2017 H1

CO 2 -Voortgangsrapportage 2017 H1 CO 2 -Voortgangsrapportage 2017 H1 Datum: 20 december 2017 Versie: 1 In samenwerking met: Will2Sustain: Adviesbureau in Duurzaam Ondernemen 1. Inleiding Prins Bouw B.V. wil via dit rapport de voorgang

Nadere informatie

Inhoud. Pagina 2 van 7

Inhoud. Pagina 2 van 7 Energie Audit 2014 Inhoud 1. Introductie... 3 2. Doelstelling... 3 3. Energie-aspecten... 3 Uitstoot door procesemissies... 3 Uitstoot door fabriek installaties... 3 Uitstoot vanuit de kantoorpanden...

Nadere informatie

Energie meetplan CO2 reductiesysteem 2017-2020

Energie meetplan CO2 reductiesysteem 2017-2020 Transportbedrijf R.Vels & Zn. B.V. Energie meetplan CO2 reductiesysteem 2017-2020 Conform niveau op de CO2 prestatieladder 2.2 Inhoudsopgave 1 1 Inleiding... 3 2 Doelstellingen... 4 3 Planning meetmomenten...

Nadere informatie

Inventarisatie

Inventarisatie Inventarisatie 2017-1 Aanleiding Halfjaarlijkse inventarisatie CO2 emissie: 2017-1 uitgevoerd Evaluatie CO2 reductiedoelstellingen o.b.v. deze inventarisatie Vragen aan MT: Kennisname van inventarisatie

Nadere informatie

CO 2 Voortgangsrapportage 2016

CO 2 Voortgangsrapportage 2016 CO 2 Voortgangsrapportage 2016 Datum: 30-8-2017 Versie: 1 1. Inleiding Dit is de voortgangsrapportage van Boeve Afbouw B.V. (Boeve Afbouw). Ieder half jaar communiceert Boeve Afbouw over haar energiebeleid,

Nadere informatie

Voortgangsrapportage Voortgang van CO2 reductieplan van Genap B.V (tm juni)

Voortgangsrapportage Voortgang van CO2 reductieplan van Genap B.V (tm juni) Voortgangsrapportage Voortgang van CO reductieplan van Genap B.V. 06 (tm juni) Copyright 06 Genap B.V. Inhoud Inleiding... Energiebeleid... 3 Huidig energieverbruik en trendanalyse... 3 3 Voortgang reductiedoelstellingen

Nadere informatie

Carbon Footprint Rapportage 2014

Carbon Footprint Rapportage 2014 Carbon Footprint Rapportage 2014 Versiedatum: 19 februari 2015 4.B.2&5.B.1+2 Rapportage Carbon Footprint 2014 1 van 11 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Scope 1... 4 2.1 Gasverbruik... 5 2.2 Zakelijk verkeer in

Nadere informatie

Voortgangsrapportage

Voortgangsrapportage Voortgangsrapportage Voortgang van CO 2 reductieplan van Genap B.V. over 2015 t.o.v. basisjaar 2014 Dit document is tot stand gekomen in samenwerking met Will2Sustain Copyright 2016 Genap B.V. Inhoud Inleiding...

Nadere informatie

Deel 1 Bedrijfsbeleid en organisatie Versie:1 Status: definitief Hoofdstuk F MVO en CO2 prestatieladder Pagina 1 van 5 Datum: 30 januari 2015

Deel 1 Bedrijfsbeleid en organisatie Versie:1 Status: definitief Hoofdstuk F MVO en CO2 prestatieladder Pagina 1 van 5 Datum: 30 januari 2015 Hoofdstuk F MVO en prestatieladder Pagina 1 van 5 Datum: 30 januari 2015 F.2. Energie auditverslag Aan de hand van identificatie van relevante s is vastgesteld wat bij ESC op dit moment de is en welke

Nadere informatie

Voortgangsrapportage CO 2 -Prestatieladder 2016

Voortgangsrapportage CO 2 -Prestatieladder 2016 Voortgangsrapportage CO 2 -Prestatieladder 2016 Datum: 21-03-2017 Versie: 2 In samenwerking met: Will2Sustain: Adviesbureau in Duurzaam Ondernemen 1. Inleiding Dit document omvat de voortgangsrapportage

Nadere informatie

Energie beoordelingsverslag 2015 20 januari 2016 (definitief)

Energie beoordelingsverslag 2015 20 januari 2016 (definitief) Energie beoordelingsverslag 2015 20 januari 2016 (definitief) Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Bedrijf 4 2.1 Activiteiten 4 2.2 Bedrijfsonderdelen 4 2.3 Factoren die het energieverbruik beïnvloeden 4 3.

Nadere informatie

Energie beoordelingsverslag 2015 20 januari 2016 (definitief)

Energie beoordelingsverslag 2015 20 januari 2016 (definitief) Energie beoordelingsverslag 2015 20 januari 2016 (definitief) Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Bedrijf 4 2.1 Activiteiten 4 2.2 Bedrijfsonderdelen 4 2.3 Factoren die het energieverbruik beïnvloeden 4 3.

Nadere informatie

CO2-reductieplan Kuurman

CO2-reductieplan Kuurman CO2-reductieplan Kuurman Auteur: MRO, RVD Januari 2017 Inhoud CO2-reductieplan Kuurman... 1 Inhoud... 2 1 Inleiding... 3 1.1 Leeswijzer... 3 2 Energiebeoordeling... 4 2.1 Identificatie verbruikers... 4

Nadere informatie

Inhoudsopgave: 1. Inleiding 3. 2. Reductiedoelstellingen 4 2.1 Algemeen 2.2 Per scope

Inhoudsopgave: 1. Inleiding 3. 2. Reductiedoelstellingen 4 2.1 Algemeen 2.2 Per scope Energie management actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 CO 2 -prestatieladder Niveau 3 Auteur(s): F. Reijm () A.T. Zweers (A.T.

Nadere informatie

CO2-reductieplan 2015

CO2-reductieplan 2015 CO2-reductieplan 2015 Samen zorgen voor minder CO2 Tussentijdse rapportage januari juni 2015 1 Inleiding Dit CO₂-reductieplan heeft, net zoals het volledige energiemanagementsysteem, zowel betrekking op

Nadere informatie

CO2-reductiedoelstellingen + voortgang

CO2-reductiedoelstellingen + voortgang CO2-reductiedoelstellingen + voortgang Samen zorgen voor minder CO2 Boskoop 18-08-2017 P. van t Wout Akkoord directie: Datum: Handtekening: 1 Inleiding Dit CO 2 -reductieplan heeft, net zoals het volledige

Nadere informatie

CO2 prestatieladder Reductiebeleid en reductiedoelstellingen

CO2 prestatieladder Reductiebeleid en reductiedoelstellingen CO2 prestatieladder Reductiebeleid en doelstellingen Versie: Definitief Datum: februari 2015 Eis: 2.C.3 Westgaag 42b - 3155 DG Maasland Postbus 285-3140 AG Maassluis Telefoon: 010-5922888 Fax: 010-5918621

Nadere informatie

Voortgangsrapportage CO2-emissiereductie.

Voortgangsrapportage CO2-emissiereductie. Augustus 2018 Voortgangsrapportage CO2-emissiereductie. Graag informeren wij jullie weer over de voortgang van onze CO 2-emissies. Met de CO 2-Prestatieladder en de CO 2-Footprint zijn de hoeveelheden

Nadere informatie

[3.B.1.3- CO2 reductiedoelstellingen]

[3.B.1.3- CO2 reductiedoelstellingen] 2017 [3.B.1.3- CO2 reductiedoelstellingen] Co2 prestatieladder 3.0 Conform niveau 3 Transportbedrijf R.Vels & Zn. BV 1 Inhoud Inleiding... 3 1 Mogelijkheid en reductie CO2 uitstoot... 4 1.1. Input... 4

Nadere informatie

Energie Beoordeling Co2 reductie

Energie Beoordeling Co2 reductie Energie Beoordeling Co2 reductie Opgesteld door: Cheryl de Vette VGMK coördinator 2.A.3 Energie Beoordeling 2016 Van Beek Infra Groep B.V. Conform Co2 Prestatieladder 3.0 Datum: 13-5-2016 Inhoud 1. Inleiding...

Nadere informatie

Energie meetplan Conform niveau 5 op de CO2-prestatieladder 3.0

Energie meetplan Conform niveau 5 op de CO2-prestatieladder 3.0 Energie meetplan 2012-2018 Conform niveau 5 op de CO2-prestatieladder 3.0 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Doelstellingen 4 3 Planning meetmomenten 5 3.1. Kantoren 5 Scope 1 emissies 5 Scope 2 emissies 5

Nadere informatie

Energie Audit verslag 2019 Energie Management Actieplan 2016 t/m 2021

Energie Audit verslag 2019 Energie Management Actieplan 2016 t/m 2021 Energie Audit verslag 2019 Energie Management Actieplan 2016 t/m 2021 08-02-2019 Parafen van alle MT-leden: Onafhankelijke interne controle door KAM: 1 Energie Audit Verslag 2019/Energie Management Actieplan

Nadere informatie

2.B.2 Energie meetplan 2018

2.B.2 Energie meetplan 2018 2.B.2 Energie meetplan 2018 Conform niveau 3 op de CO 2-prestatieladder 3.0 Versie: april 2018 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Doelstellingen 4 3 Planning meetmomenten 5 Scope 1 emissies 5 Scope 2 emissies

Nadere informatie

Energie meetplan 2012-2017. Conform niveau 5 op de CO2-prestatieladder 2.1

Energie meetplan 2012-2017. Conform niveau 5 op de CO2-prestatieladder 2.1 Energie meetplan 2012-2017 Conform niveau 5 op de CO2-prestatieladder 2.1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Doelstellingen 4 3 Planning meetmomenten 5 3.1. Vestiging A 5 Scope 1 emissies 5 Scope 2 emissies

Nadere informatie

Halfjaarlijkse inventarisatie CO2 emissie: uitgevoerd Evaluatie CO2 reductiedoelstellingen o.b.v. deze inventarisatie

Halfjaarlijkse inventarisatie CO2 emissie: uitgevoerd Evaluatie CO2 reductiedoelstellingen o.b.v. deze inventarisatie Inventarisatie 2016 Aanleiding Halfjaarlijkse inventarisatie CO2 emissie: 2016-2 uitgevoerd Evaluatie CO2 reductiedoelstellingen o.b.v. deze inventarisatie Vragen aan MT: Kennisname van inventarisatie

Nadere informatie

CO 2 Nieuwsbrief Eerste voortgangsrapportage scope 3 doelstellingen

CO 2 Nieuwsbrief Eerste voortgangsrapportage scope 3 doelstellingen Eerste voortgangsrapportage scope 3 doelstellingen September 2017 Eerste voortgangsrapportage CO 2 -emissiereductie. Graag informeren wij u over de voortgang van onze scope 3 doelstellingen. Recent hebben

Nadere informatie

CO2-reductiedoelstellingen + voortgang

CO2-reductiedoelstellingen + voortgang CO2-reductiedoelstellingen + voortgang Samen zorgen voor minder CO2 Boskoop 22-08-2018 P. van t Wout Akkoord directie: Datum: Handtekening: 1 Inleiding Dit CO 2 -reductieplan heeft, net zoals het volledige

Nadere informatie

Carbon Footprint Rapportage 2012

Carbon Footprint Rapportage 2012 Carbon Footprint Rapportage 2012 Versiedatum: 10 april 2013 4.B.2&5.B.1+2 Rapportage Carbon Footprint 2012 1 van 13 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Scope 1... 4 2.1 Aardgas... 5 2.2 Zakelijk verkeer in personenauto

Nadere informatie

3.B.2_2 Energie Meetplan 2014-2020

3.B.2_2 Energie Meetplan 2014-2020 3.B.2_2 Energie Meetplan 2014-2020 Maastricht, 25-03-2016 Auteur: Kirsten Kuypers-Janssen KVGM-Coördinator Geaccordeerd door: Joshua Janssen Directeur Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 3 2 DOELSTELLINGEN...

Nadere informatie

CO2-reductiedoelstellingen

CO2-reductiedoelstellingen CO2-reductiedoelstellingen Samen zorgen voor minder CO2 Boskoop 20-02-2017 P. van t Wout Akkoord directie: Datum: Handtekening: 1 Inleiding Dit CO 2 -reductieplan heeft, net zoals het volledige energiemanagementsysteem,

Nadere informatie

Halfjaarlijkse CO 2 rapportage 2015

Halfjaarlijkse CO 2 rapportage 2015 Halfjaarlijkse CO 2 rapportage 2015 Status: Definitief Datum van uitgifte: 16-08-2015 Datum van ingang: 07-09-2015 Versienummer: 1.0 Inhoud 1. INLEIDING... 3 2. CO 2 EMISSIES 1E HALFJAAR 2015... 4 2.1

Nadere informatie

Half jaarverslag 2018

Half jaarverslag 2018 Half jaarverslag 218 Criteria Conform niveau 3 op de CO2-prestatieladder 3. en ISO 1464-1 norm Opgesteld door Ingrid Haasnoot en Paul Verbaken Opgesteld op 9-11-218 Paraaf PV Autorisatiedatum 16-11-218

Nadere informatie

Scope 1 & 2 doelstellingen Pilkes. Pilkes wil in 2015 ten opzichte van % minder CO2 uitstoten

Scope 1 & 2 doelstellingen Pilkes. Pilkes wil in 2015 ten opzichte van % minder CO2 uitstoten Juli 216 Extern Vanaf januari is Pilkes gecertificeerd voor niveau 5 van de -Prestatieladder. Dit is het hoogste niveau op de ladder. Inmiddels is er een nieuwe versie van de norm, de -Prestatieladder

Nadere informatie

Reductie doelstellingen (B: Reductie)

Reductie doelstellingen (B: Reductie) Reductie doelstellingen (B: Reductie) Eis 3.B.1. Barendrecht, 28 oktober 2014 Auteur: E. Oudshoorn Geaccordeerd door: L.A. Droog Directeur E. Oudshoorn Bedrijfsleider/ MVO Verantwoordelijk CO 2 prestatieladder

Nadere informatie

V.o.f. transportbedrijf G.L. De Haan

V.o.f. transportbedrijf G.L. De Haan Datum: april 2015 versie 3 Pagina 1 van 6 3.B.2_2 Energie meetplan 2013-2017 V.o.f. transportbedrijf G.L. De Haan te Nijkerk Datum: april 2015 versie 3 Pagina 2 van 6 Inhoud 1 Inleiding energie meetplan

Nadere informatie

Voortgangsrapportage Carbon Footprint 1 e helft 2018

Voortgangsrapportage Carbon Footprint 1 e helft 2018 1 e helft 2018 Orona the Netherlands B.V. Pagina 2/7 Voortgangsrapportage Carbon footprint 1 e helft 2018 l versie 1.0 Verantwoording Titel : 1 e helft 2018 Revisie : 1.0 Datum : 15 februari 2019 Auteur(s)

Nadere informatie

Energie meetplan. Project GOLVO Noord-Nederland 2013-2014 Conform niveau 5 op de CO2-prestatieladder 2.2

Energie meetplan. Project GOLVO Noord-Nederland 2013-2014 Conform niveau 5 op de CO2-prestatieladder 2.2 Energie meetplan Project GOLVO Noord-Nederland 2013-2014 Conform niveau 5 op de CO2-prestatieladder 2.2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Doelstellingen 4 3 Planning meetmomenten 5 3.1. Gegevens t.b.v. CO

Nadere informatie

BESIX blijft zich inspannen in het verlagen van zijn CO 2 footprint

BESIX blijft zich inspannen in het verlagen van zijn CO 2 footprint BESIX blijft zich inspannen in het verlagen van zijn CO 2 footprint Net als voorgaande jaren heeft BESIX Nederland zijn CO 2 footprint berekend voor de BESIX Nederland boundary 1 en dit conform de eisen

Nadere informatie

Energie meetplan Inrichting Buffer-Noord Zwartemeer

Energie meetplan Inrichting Buffer-Noord Zwartemeer Energie meetplan Inrichting Buffer-Noord Zwartemeer Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Doelstellingen 4 3 Planning meetmomenten 5 Scope 1 emissies 5 Scope 2 emissies 5 4 Beheersing doelstellingen 6 4.1. Scope

Nadere informatie

CO 2 -Voortgangsrapportage 2017-H1

CO 2 -Voortgangsrapportage 2017-H1 CO 2 -Voortgangsrapportage 2017-H1 Datum: 19-12-2017 Versie: 2 In samenwerking met: Will2Sustain: Adviesbureau in Duurzaam Ondernemen 1. Inleiding Dit document omvat de voortgangsrapportage van Bagger-

Nadere informatie

Footprint Totaal scope 1 en 2. Scope 1 en 2 emissies Pilkes 2016 (totaal = 518,44 ton CO 2 )

Footprint Totaal scope 1 en 2. Scope 1 en 2 emissies Pilkes 2016 (totaal = 518,44 ton CO 2 ) Juli 2017 Extern Sinds november 2013 beschikt Pilkes over een CO2-bewust certificaat. In eerste instantie op niveau 3 van de ladder en vanaf januari 2015 is Pilkes gecertificeerd voor niveau 5 van de CO2-Prestatieladder.

Nadere informatie

CO2 Reductiebeleid en -doelstellingen KLEIN WIERINGEN

CO2 Reductiebeleid en -doelstellingen KLEIN WIERINGEN CO2 Reductiebeleid en -doelstellingen KLEIN WIERINGEN Opsteller : A. Kuut-Luiijt Functie : Datum : Versie : 1 Inhoudsopgave 1 Het CO 2 reductie beleid van ons bedrijf 3 2 Energiestromen 3 2.1 Doelstellingen

Nadere informatie

[3.B.1.3- CO2 reductiedoelstellingen]

[3.B.1.3- CO2 reductiedoelstellingen] 2017 [3.B.1.3- CO2 reductiedoelstellingen] Co2 prestatieladder 3.0 Conform niveau 3 Transportbedrijf R.Vels & Zn. BV 1 Inhoud Inleiding... 3 1 Mogelijkheid en reductie CO2 uitstoot... 4 1.1. Input... 4

Nadere informatie

Eis 3.B.1 CO2 Reductiebeleid

Eis 3.B.1 CO2 Reductiebeleid CO2 Reductiebeleid 1 INLEIDING Ons bedrijf wil concreet en aantoonbaar maken dat we ons inspannen om CO 2 te reduceren. Daarvoor hebben wij dit reductiebeleid opgesteld. 2 HET CO 2 REDUCTIE BELEID VAN

Nadere informatie

Voortgangsrapportage. Voortgang van CO 2 reductieplan van Genap B.V (jan tm jun) Copyright 2018 Genap B.V.

Voortgangsrapportage. Voortgang van CO 2 reductieplan van Genap B.V (jan tm jun) Copyright 2018 Genap B.V. Voortgangsrapportage Voortgang van CO 2 reductieplan van Genap B.V. 2018 (jan tm jun) Copyright 2018 Genap B.V. Inhoud Inleiding... 2 1 Energiebeleid... 3 2 Huidig energieverbruik en trendanalyse... 3

Nadere informatie

CO 2 -Prestatieladder

CO 2 -Prestatieladder CO 2 -Prestatieladder Energiemanagement actieplan Schilderwerken De Boer Obdam B.V. 2015 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Auteur(s): R. de Boer (Schilderwerken

Nadere informatie

Rapportage 2014 Swietelsky Rail Benelux B.V.

Rapportage 2014 Swietelsky Rail Benelux B.V. Rapportage 2014 Swietelsky Rail Benelux B.V. Energieverbruik en CO 2 emissies juni 2015 Opgesteld door: M. Kelger Rapportage 2014 Energieverbruik en CO2 emissies Inhoud 1 Inleiding... 2 2 Energieverbruik

Nadere informatie

Energie meetplan 2013-2015. Conform niveau 3 op de CO2-prestatieladder 2.1

Energie meetplan 2013-2015. Conform niveau 3 op de CO2-prestatieladder 2.1 Energie meetplan 2013-2015 Conform niveau 3 op de CO2-prestatieladder 2.1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Doelstellingen 4 3 Planning meetmomenten 5 3.1. Kantoor 5 Scope 1 emissies 5 Scope 2 emissies 5 3.2.

Nadere informatie

REVIEW CO2 REDUCTIEDOELSTELLINGEN 3.B.1_2 VERSIE:

REVIEW CO2 REDUCTIEDOELSTELLINGEN 3.B.1_2 VERSIE: 2161 AB Lisse 0252-417788 Heereweg 1a REVIEW CO2 REDUCTIEDOELSTELLINGEN 3.B.1_2 VERSIE: 24-4-2017 Conform niveau 3 op de CO 2-prestatieladder 3.0 Status Versie/ Datum Opgesteld Geautoriseerd (administratief

Nadere informatie

Energie(management) actieplan

Energie(management) actieplan Energie(management) actieplan -2 Conform NEN 50001 Mineralis B.V. 30 november Verantwoordelijke voor dit verslag is Mineralis 5 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Reductiedoelstellingen... 4 2.1 Kwalitatieve

Nadere informatie

Gubbels Beheer Postbus 18 5268 ZG HELVOIRT tel: 0411-641980 fax: 0411-643072 www.gubbels.nl

Gubbels Beheer Postbus 18 5268 ZG HELVOIRT tel: 0411-641980 fax: 0411-643072 www.gubbels.nl A. B. Emissie CO2-reductie Inventaris Versie 2.0 Auteur Gubbels Gubbels Beheer Postbus 18 5268 ZG HELVOIRT tel: 0411-641980 fax: 0411-643072 www.gubbels.nl 1/12 Inhoudsopgave Invalshoek B. CO2-reductie...

Nadere informatie

Kwantitatieve reductiedoelstelling

Kwantitatieve reductiedoelstelling CO 2 Prestatieladder Kwantitatieve reductiedoelstelling Auteur: Dhr. A.J. van Doornmalen Aspect(en): 3.B.1, 3.B.2, 4.B.1, 1.D.1 Vrijgegeven: Dhr. A.J. van der Heul Datum: 18 april 2014 Inhoudsopgave 1.0

Nadere informatie

Energie beoordelingsverslag februari 2017

Energie beoordelingsverslag februari 2017 Energie beoordelingsverslag 2016 15 februari 2017 Datum:... Paraaf directie:... Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Bedrijf 4 2.1 Activiteiten 4 2.2 Bedrijfsonderdelen 4 2.3 Factoren die het energieverbruik

Nadere informatie

Roy Verstegen. Managementenergie Actieplan

Roy Verstegen. Managementenergie Actieplan Roy Verstegen Managementenergie Actieplan 1. Inleiding In dit document worden de concrete CO2-reductiemaatregelen en reductiedoelstellingen van het Roy Verstegen B.V. beschreven. De voortgang met betrekking

Nadere informatie

Energie meetplan

Energie meetplan Energie meetplan 2016-2018 Conform niveau 5 op de -prestatieladder 3.0 3.B.2_2 Energie meetplan 2016-2018.2016-10 1/6 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Doelstellingen 3 3 Planning meetmomenten 4 3.1. Vestiging

Nadere informatie

Energiemanagement actieplan Klaver Giant Groep B.V. Op basis van de internationale norm ISO , 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, en 4.6.

Energiemanagement actieplan Klaver Giant Groep B.V. Op basis van de internationale norm ISO , 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, en 4.6. CO2-Prestatieladder Energiemanagement actieplan Klaver Giant Groep B.V. Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Auteur(s): A.C.A. Ham (Klaver Giant Groep

Nadere informatie

3.B.1 CO2-Reductiedoelstellingen 2020

3.B.1 CO2-Reductiedoelstellingen 2020 3.B.1 CO2-Reductiedoelstellingen 2020 Maastricht, 01-04-2016 Auteur: Kirsten Kuypers-Janssen KVGM-Coördinator Geaccordeerd door: Joshua Janssen Directeur Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 3 1.1 OVER DIT RAPPORT...

Nadere informatie