Onze eerste opmerkingen hebben betrekking op landschappelijke inpassing. Een eerste belangrijk artikel is dan regel 3.6.2:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Onze eerste opmerkingen hebben betrekking op landschappelijke inpassing. Een eerste belangrijk artikel is dan regel 3.6.2:"

Transcriptie

1 Gemeente Heusden t.a.v. M. Kuper Postbus AA Vlijmen Betreft: Inspraakreactie m.b.t. Voorontwerp Bestemmingsplan Buitengebied Drunen,... september 2011 Geacht heer Kuper, De Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden (NMV) stelt het zeer op prijs dat zij alsnog in staat wordt gesteld om enkele opmerkingen te plaatsen bij het Voorontwerp Bestemmingsplan Buitengebied. De NMV staat voor natuur, landschap en milieu in onze gemeente. Wat betreft natuur en milieu zien we met belangstelling uit naar de in uitvoering zijnde PlanMER. Kunt u aangeven wanneer wij deze kunnen verwachten? Onze eerste opmerkingen hebben betrekking op landschappelijke inpassing. Een eerste belangrijk artikel is dan regel 3.6.2: Vergroting bouwvlak Burgemeester en wethouders zijn bevoegd het plan te wijzigen ten behoeve van de vergroting van het bouwvlak, waarbij moet worden voldaan aan de volgende voorwaarden: a. de totale oppervlakte van het bouwvlak mag na vergroting niet meer bedragen dan 1,5 ha, met dien verstande dat: 1. de wijzigingsbevoegdheid niet mag worden toegepast voor intensieve veehouderijbedrijven gelegen op de met 'reconstructiewetzone - extensiveringsgebied' aangegeven gronden; 2. minimaal 10% van het bouwvlak als groen moet worden ingericht. b. er dient aan de hand van een inrichtingsplan te worden aangetoond op welke wijze het vergrote bouwvlak wordt ingepast in het omringende landschap, waarbij wordt getoetst aan de ontwerprichtlijnen uit hoofdstuk 4 van de Ontwikkelingsvisie buitengebied, zoals vastgesteld door de gemeenteraad d.d. 20 juli 2010.

2 Opmerking A.1. In regel a.2. staat de term groen. Deze term wordt echter nergens in de regels gedefinieerd. Ook de toelichting geeft hierover geen duidelijkheid. De vastgestelde Ontwikkelingsvisie Buitengebied geeft wel summiere informatie over landschappelijke inpassing van bebouwing in het landschap, maar ook hier geen definitie van groen of duidelijke richtlijnen. Opmerking A.2. In regel b. staat dat bij een aanvraag voor een bouwblokvergroting aan de hand van een inrichtingsplan dient te worden aangetoond hoe het vergrote bouwblok wordt ingepast in het omringende landschap. Deze regeling is erg summier. Een concreet erfbeplantingsplan met onderhoudsplan dient deel uit te maken van het inrichtingsplan. Het is voorts van groot belang dat de verwezenlijking van zo n plan kan worden afgedwongen, tot in de verre toekomst. De hier onder A.1. en A.2. gesignaleerde manco s kunnen eenvoudig worden ondervangen door de tekst van regel a.2. als volgt aan te passen: minimaal 10 % van het bouwvlak moet blijvend worden ingericht als groen overeenkomstig het in lid b. bedoelde erfbeplantingsplan of een nader door burgemeester en wethouders goed te keuren erfbeplantingsplan; een onderhoudsplan dient deel uit te maken van het erfbeplantingsplan. [toelichting: hiermee is ook enige flexibiliteit ingebouwd] en de tekst van regel b. als volgt aan te passen: er dient aan de hand van een inrichtingsplan - waarvan een hoogwaardig erfbeplantingsplan met onderhoudsplan deel uit maakt- te worden aangetoond op welke wijze het vergrote bouwvlak wordt ingepast in het omringende landschap, waarbij wordt getoetst aan de ontwerprichtlijnen uit hoofdstuk 4 van de Ontwikkelingsvisie buitengebied, zoals vastgesteld door de gemeenteraad d.d. 20 juli 2010; de in het inrichtingsplan voorziene erfbeplanting of de nader door burgemeester en wethouders goed te keuren erfbeplanting. [toelichting: dit lid wordt gekoppeld aan lid a.2., zodat de landschappelijke inpassing is gewaarborgd voor de toekomst] Opmerking A.3 De criteria van artikel onder a.2. en onder b. dienen ook te worden opgenomen in: Artikel (overschrijding bouwvlak) Artikel (vormverandering bouwvlak) Voor zover hier de bestemming van 10 % groen niet mogelijk zou zijn, stellen wij voor dat in de regel van artikel a.2. minimaal 10% van het bouwvlak moet blijvend worden ingericht als groen wordt vervangen door een gedeelte van het bouwvlak moet blijvend worden ingericht als groen, waarna de koppeling volgt naar het erfbeplantingsplan dat de landschappelijke inpassing regelt.

3 Opmerking A.4. Het is niet voldoende dat de bouwer een beplantingsplan indient. Het is goed de erfbeplanting nader in het Bestemmingsplan buitengebied te definieren. De gemeente moet er voor zorgen dat er een hoogwaardig beplantingsplan komt dat voldoet aan de inpassings /camouflage- doelstelling die het landschap vereist. De beplanting dient te bestaan uit inheemse plantensoorten, die passen in het betreffende landschap (géén coniferen!). Ook de erfafscheidingen dienen te passen in het landschap (géén zichtbare heras-hekwerken of plastic paardenrasters). Hiervoor kunnen de aanzetten in de Ontwikkelingsvisie verder worden uitgewerkt, aangevuld met eisen omtrent breedte en hoogte van deze erfbeplanting, alsmede natuurwaarden hiervan. De ter realiseren flora is van wezenlijk belang voor de fauna. Een bij dat erfbeplantingsplan behorend onderhoudsplan is essentieel. De NMV wil graag meewerken aan deze nadere uitwerkingen. Ondersteuning hiervoor wordt ook aangeboden door het Brabants Landschap, dat gratis komt adviseren bij de bouwer. Verder zal de gemeente dan moeten toezien dat de plannen ook daadwerkelijk worden uitgevoerd en ook na aanleg intact blijven (dus herbeplantingsplicht als onderdelen dood gaan). Een voorbeeld van een goed beplantingsplan is die behorend bij De Oosters 1(in het hierna te noemen document ontwikkelingswensen. De erfbeplanting behorend bij de al eerder verleende bouwvergunning voor Tuinbouwweg 1 is een voorbeeld van een volstrekt onvoldoende en slecht beplantingsplan. In de Verordening Ruimte van de provincie, artikel 2.1 en 2.2, wordt gesproken over behoud en bevordering van de ruimtelijke kwaliteit Opmerking A. 5. Landschappelijke inpassing (erfbeplanting) kan alleen worden afgedwongen middels een regeling opgenomen in een bestemmingsplan(wijziging) of in n projectbesluit (vroeger art. 19 procedure). Omdat er bij nieuwe bebouwing binnen een bouwblok géén bestemmingsplanwijziging of projectbesluit nodig is, is het dus van belang dat de gemeente in het Bestemmingsplan Buitengebied de bouwblokken niet groter maakt dan de huidige bebouwde oppervlakte. Als de gemeente haar in de Ontwikkelingsvisie opgenomen beleid (en ook het provinciale beleid) goed wil uitvoeren is het derhalve noodzakelijk dat zij in haar bestemmingsplannen bouwblokken op maat (ter grootte van de huidige bebouwing) opneemt. Zo kan zij grip krijgen op de door haar gewenste landschappelijke inpassing. De toezegging van de gemeente om erfbeplanting in de bouwvergunning te regelen, is onvoldoende Een bouwvergunning is het sluitstuk van een procedure, die gebaseerd dient te zijn op een bestemmingsplan(wijziging) of projectbesluit.

4 In de Verordening Ruimte draagt de provincie de gemeente tevens op om in het bestemmingsplan / de wijziging ervan / het projectbesluit te regelen dat bij wijziging van de bestemming (niet alleen van onbebouwd naar bebouwd, maar ook bij functiewijziging) er óók moet worden geïnvesteerd in kwaliteitsverbetering van het landschap. Is deze kwaliteitsimpuls niet ter plaatse te realiseren (bv evenveel oppervlakte nieuwe natuur realiseren als de nieuw te bebouwen oppervlakte groot is), dan moet de ontwikkelaar/agrariër een substantieel deel van de waardevermeerdering die hij door de bestemmingsplanwijziging geniet in een op te richten groenfonds investeren. Opmerking A 6 In overeenstemming met de Verordening Ruimte en de Ontwikkelingsvisie buitengebied zijn alle hiervoor gemaakte opmerkingen ook van toepassing in geval de agrarische bestemming in het buitengebied wordt gewijzigd in een andere bestemming zoals: - wonen (art ), - recreatieve voorzieningen (art ), - opslag (art ) en - agrarisch technische hulpbedrijven en/of agrarisch verwante bedrijven. Ook daar kan niet worden volstaan met het indienen van een inrichtingsplan waarin landschappelijke inpassing wordt aangetoond. Planmatige bescherming zelf moet ook hier worden geregeld. Dat wil zeggen dat een gedeelte (zo mogelijk aan te duiden met : 10 %) van het bouwvlak blijvend moet worden ingericht als groen overeenkomstig goedgekeurd hoogwaardig erfbeplantingsplan, gebaseerd op de richtlijnen in de Ontwikkelingsvisie buitengebied (die zo mogelijk nog nader worden uitgewerkt, zoals hiervoor omschreven). Opmerking A 7 In overeenstemming met de Verordening Ruimte en de Ontwikkelingsvisie buitengebied zijn alle hiervoor gemaakte opmerkingen niet alleen van toepassing bij de bestemming agrarisch maar óók bij de bestemmingen: - Agrarisch- Glastuinbouw ( artikel 4), - Agrarisch- Paardenhouderij (artikel 5), - Agrarisch met waarden - Natuurwaarden (artikel 6) - Agrarisch met waarden - Openheid (artikel 7) - Bedrijf (artikel 8) - Bedrijf Nutsvoorziening (artikel 9) - Bedrijf Opslag (artikel 10) - Detailhandel Tuincentrum (artikel 12) - Gemengd (artikel 13) - Horeca (artikel 14) - Maatschappelijk (artikel 15) - Recreatie - Dagrecreatie (artikel 17) - Recreatie Recreatiewoning (artikel 18) - Recreatie Verblijfsrecreatie (artikel 19) - Sport (artikel 21)

5 - Sport Manege (artikel 22) - Wonen (artikel 28) Het vorenstaande kan forse bebouwingen in het buitengebied betreffen. Hiervoor dienen onverkort de in de Ontwikkelingvisie buitengebied geformuleerde regels voor landschappelijke inpassing te gelden. De in het bestemmingsplan opgenomen ontwikkelingswensen en de Ontwikkelingsvisie buitengebied / de provinciale verordening Ruimte. Opmerking B.1. Gesteld wordt dat het hier gaat om een conserverend bestemmingsplan. Er worden echter ook bouwblokvergrotingen in het voorliggende ontwerp gerealiseerd. Daarmee is het niet alleen conserverend meer. In geval van vergroting van het bouwvlak in dit plan is daarmee dus nu ook al -gezien het in de Ontwikkelingsvisie buitengebied voorgestelde beleid- regel van toepassing. De gehonoreerde ontwikkelingswensen ( oorontwerp%20bestemmingsplan%20buitengebied.pdf ) zijn wijzigingen volgens regel van het Voorontwerp, en moeten daarom voldoen aan regels a.2. en b. Wij stellen voor het vastgestelde gemeentelijke beleid hier onverkort uit te voeren en gemelde regels a.2. (10 % groen) en b. (landschappelijke inpassing/erfbeplanting) expliciet op te nemen in het hierboven genoemde bestand, en ook duidelijk kenbaar te maken aan de aanvragers. De ingediende erfbeplantingsplannen met onderhoudsplan zijn veelal bijzonder mager. Hier dienen betere plannen te worden ingediend. Opmerking B.2. De Omloop 10 is een intensieve veehouderij. Aan de ontwikkelingswensen hiervan wil de gemeente meewerken. Op grond van de provinciale verordening Ruimte geldt hier so wie so de eis om minimaal 10% van het bouwvlak als groen in te richten en aan de landschappelijke inpassingseisen te voldoen. Opmerking B.3. Wat betreft de manege aan de Dekkerseweg hebben wij geen problemen met de locatie. De landschappelijke inpassing in de parkzone gebied (naar onze mening ligt het gehele perceel in deze zone) is echter zwaar onvoldoende. De Ontwikkelingsvisie Buitengebied zegt hierover het volgende:

6 L a n d s c h a p p e l i j k e d o e l s t e l l i n g en - Verdere verdichting door bebouwing tegen gaan binnen deze groene bufferzone tussen de kernen Drunen en Nieuwkuijk. - Versterking van het halfopen mozaïeklandschap met landgoederenkarakter (bospercelen, lanen, waterpartijen etc.). - Herkenbaar maken van de bijzondere kavelstructuren. - Behoud en versterking van een ruime en hoogwaardige landschappelijke inrichting van het knooppunt van de A59 en de N267 als 'parkway' ter veiligstelling van de groene buffer tussen de kernen Elshout en Vlijmen / Haarsteeg. Een enkele bomenrij, waarbij er vrij zicht op het gebouw zal blijven kan moelijk als landschappelijk ingepast worden aangeduid. We stellen voor deze bomenrijen te vervangen door houtwallen met dezelfde breedte, hoogte en samenstelling als de al in de nabijheid aanwezige houtwallen. In het kader van landschapsverbetering is nu de mogelijkheid aanwezig om in dit deel van de parkzone,gelegen vlakbij de centrale landschapszone met recreatieve potentie, zodanig forse houtwallen te realiseren dat niet alleen het toekomstige manege-gebouw, maar ook de heel lelijke (vlakbij gelegen) industriële bedrijfswand van Kivits zodanig te camoufleren dat hij gezien vanuit de landschapszone- landschappelijk goed wordt ingepast. Van deze mogelijkheid moet nu gebruik worden gemaakt. Opmerking B 4 Aan de Duinweg, ongenummerd, te Drunen wordt op het kadastrale perceel D 3354 een nieuw agrarisch bouwvlak gecreëerd. Het perceel ligt in de groenblauwe mantel en extensiveringsgebied. Een nieuw bouwvlak is hier zeer ongewenst. Opmerking B 5 Het tuincentrum dat ligt aan de Duinweg 17 te Drunen wenst uitbreidingsmogelijkheden met eventueel 2 e bedrijfswoning). In het voorontwerp wil de gemeente die uitbreiding toestaan door het creëren van een nieuw bouwvlak aan de noordzijde van de Zwaluwmoersedreef. Het betreft een nu nog behoorlijk open gebied. Het toestaan van detailhandel met n mogelijke woning past hier niet. Het tast de ruimte van het landschap ter plaatse onherstelbaar aan en kan door haar ligging een precedentwerking hebben. Een bouwvlak is hier zeer ongewenst. C. Centrale landschapszone met recreatieve potentie.

7 In de structuurvisie van de gemeente Heusden staat met grote pijlen een belangrijk geachte landschappelijke zone met recreatieve potentie ingetekend. Deze zone is veel te krap ingetekend (vooral aan de oostzijde). Landschap is veel méér dan bos. Planmatig is het een gebied A (agrarisch) + reconstructiezone extensiveringsgebied. De landschappelijke én de cultuurhistorische waarden van dit coulissenlandschap met bos en eeuwenoude houtwallen verdienen betere bescherming. Hoewel de gemeente in allerlei recente visies het belang van dit gebied onderstreept, is het gebied in werkelijkheid nu stukken minder beschermd dan voorheen. Deze zone dreigt zonder planmatige bescherming fors te worden aangetast. (zie de enorme in aanbouw zijnde kas aan de Tuinbouwweg 1, die ondanks visies totaal niet is ingepast in het landschap en de kracht van deze zone flink onder uit haalt.) Hoe gaat de gemeente deze zone planmatig beschermen, zodat aantastingen als hierboven genoemd worden voorkomen. D. Nadere ontwikkelingen. Opmerking D.1. In de Inforaad van 22 juni 2011 is sprake van een recreatiewoning aan De Klinkert op te nemen. Wij maken u er op attent dat hiertegen al in een eerder stadium door ons en door de Provincie bezwaar is aangetekend. E. Tenslotte nog een drietal opmerkingen over het plangebied. Opmerking E 1. Het watergebied rondom de Zeedijk met sluisje ten zuid-oosten van Doeveren verdient uit natuur- en cultuurhistorisch oogpunt te worden beschermd. Wij stellen voor hieraan de bestemming beschermingszone natte natuur aan toe te kennen. Opmerking E 2. Op de kaarten is het toekomstige Geerpark ingekleurd (dus onderdeel van het Voorontwerp) en is het toekomstige Grassen nog wit. Dit terwijl in het Geerpark al met het bouwrijp maken is gestart, en in de Grassen nog niet. Opmerking E 3. Verder is de Poort van Heusden ook geen onderdeel van dit Voorontwerp, terwijl het toch veel karaktertrekken van een Buitengebied heeft. Het gebied ten noorden hiervan, de Bosschen is weer

8 wel onderdeel van het Voorontwerp. Wij stellen daarom voor ook de Poort van Heusden op te nemen in het Bestemmingsplan Buitengebied. Met vriendelijke groeten, M. Verhagen Secretaris Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden

Onderwerp: Invulling gebied Poort van Heusden Heusden, 15 april 2012

Onderwerp: Invulling gebied Poort van Heusden Heusden, 15 april 2012 Gemeenteraad van de gemeente Heusden Postbus 41 5250AA Vlijmen Onderwerp: Invulling gebied Poort van Heusden Heusden, 15 april 2012 Geachte gemeenteraad, De Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden

Nadere informatie

Bestemmingsplan Buitengebied Zundert, vormverandering agrarisch bouwblok Hazeldonksestraat 2B, Rijsbergen. Toelichting/ ruimtelijke onderbouwing

Bestemmingsplan Buitengebied Zundert, vormverandering agrarisch bouwblok Hazeldonksestraat 2B, Rijsbergen. Toelichting/ ruimtelijke onderbouwing vormverandering agrarisch bouwblok Hazeldonksestraat 2B, Rijsbergen. Toelichting/ ruimtelijke onderbouwing Opgesteld door: Provincie Noord-Brabant 19-05-2016 S.M.Verhaart- Menken Versie: 3_19-05-2016 Inhoud

Nadere informatie

GEMEENTE OUDE IJSSELSTREEK Plan van wijziging Buitengebied 2000, herziening 2002 Locatie Marmelhorstweg 2a

GEMEENTE OUDE IJSSELSTREEK Plan van wijziging Buitengebied 2000, herziening 2002 Locatie Marmelhorstweg 2a Aldus vastgesteld door burgemeester en wethouders van de gemeente Oude IJsselstreek d.d. nr., G.H. Tamminga secretaris J.P.M. Alberse burgemeester GEMEENTE OUDE IJSSELSTREEK Plan van wijziging Buitengebied

Nadere informatie

Wijziging bestemmingsplan t.b.v. verandering bouwvlak Oosterseweg 1, Elshout

Wijziging bestemmingsplan t.b.v. verandering bouwvlak Oosterseweg 1, Elshout College Onderwerp: V200901133 Wijziging bestemmingsplan t.b.v. verandering bouwvlak Oosterseweg 1, Elshout Collegevoorstel Inleiding: De heer Knippels heeft een veehouderijbedrijf aan de Oosterseweg 1

Nadere informatie

Zienswijze ontwerp-bestemmingsplan Molenweg 5-5a Hoogeloon

Zienswijze ontwerp-bestemmingsplan Molenweg 5-5a Hoogeloon Van Provincie Noord-Brabant Aan Gemeente Bladel Onderwerp Zienswijze ontwerp-bestemmingsplan Molenweg 5-5a Hoogeloon Ter attentie van Zaak identificatie 07-11-2017

Nadere informatie

Akkoord. Bespreken. bhloi'

Akkoord. Bespreken. bhloi' GeméenteVianen ADVIES AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN VIANEN?. Datum vergadering - 1 MAARI 2011 volgnr : j j ^ Sector Datum Naam ambtenaar : Stadsontwikkeling 14-02-2011 : IVIarinke

Nadere informatie

Bijlage 1: kwaliteitsverbetering

Bijlage 1: kwaliteitsverbetering Bijlage 1: kwaliteitsverbetering Aanleiding De kwaliteit van het landelijk gebied is belangrijk voor een hoogwaardig leef- en vestigingsklimaat en draagt daardoor bij aan de economische ontwikkeling van

Nadere informatie

Als omwonende van de Turfweg waar het college een locatie voor Skaeve Huse wil aanwijzen, wil ik uw aandacht vragen voor het volgende.

Als omwonende van de Turfweg waar het college een locatie voor Skaeve Huse wil aanwijzen, wil ik uw aandacht vragen voor het volgende. College van B&W van Doetinchem Postbus 9020 7000 HA DOETINCHEM Vooraf per e-mail Geachte raad, geachte raadsleden, Als omwonende van de Turfweg waar het college een locatie voor Skaeve Huse wil aanwijzen,

Nadere informatie

College van Burgemeester en Wethouders Gemeente Leudal Postbus ZG Heythuysen. Geacht College,

College van Burgemeester en Wethouders Gemeente Leudal Postbus ZG Heythuysen. Geacht College, Bergs Advies B.V. Leveroyseweg 9a 6093 NE Heythuysen Telefoon (0475) 49 44 07 Fax (0475) 49 23 63 E-mail info@bergsadvies.nl Internet www.bergsadvies.nl BIC code: RABONL2U IBAN: NL76RABO0144217414 K.v.K.

Nadere informatie

Ontwikkelingen Ruimtelijke Ordening en paardenhouderij. Yvonne Verhagen Adviseur RO en Milieu Specialist Paarden

Ontwikkelingen Ruimtelijke Ordening en paardenhouderij. Yvonne Verhagen Adviseur RO en Milieu Specialist Paarden Ontwikkelingen Ruimtelijke Ordening en paardenhouderij Yvonne Verhagen Adviseur RO en Milieu Specialist Paarden Specialisten ROMB ZLTO Advies Complete begeleiding bij bedrijfsontwikkeling vanaf 1e idee,

Nadere informatie

Presentatie dorpsraad Lith Bestemmingsplan Buitengebied. Bestemmingsplan Buitengebied. Lith 2013

Presentatie dorpsraad Lith Bestemmingsplan Buitengebied. Bestemmingsplan Buitengebied. Lith 2013 Presentatie dorpsraad Lith Bestemmingsplan Buitengebied Lith 2013 26 januari 2012 Inhoud presentatie 1. Voortraject 2. Wat is een bestemmingsplan? 3. Inhoud van het voorontwerp Bestemmingsplan Buitengebied

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE CRANENDONCK

MEMORIE VAN TOELICHTING AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE CRANENDONCK MEMORIE VAN TOELICHTING AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE CRANENDONCK Registratienummer Datum raadsvergadering 2 april 2013 Datum B&W besluit 26 maart 2013 Portefeuillehouder P. Beerten Behandelend ambtenaar

Nadere informatie

Besluit artikel 3.6 lid 1 onderdeel a Wro Buitengebied Asten 2008, wijziging Kokmeeuwenweg 22

Besluit artikel 3.6 lid 1 onderdeel a Wro Buitengebied Asten 2008, wijziging Kokmeeuwenweg 22 Besluit artikel 3.6 lid 1 onderdeel a Wro Buitengebied Asten 2008, wijziging Kokmeeuwenweg 22 burgemeester en wethouders van A s t e n; gezien het verzoek om medewerking van A.J.M. van Hoof, Kokmeeuwenweg

Nadere informatie

Betreft: Waterland Bp. Buitengebied Waterland 2013, uw nummer 201304565/1/R1

Betreft: Waterland Bp. Buitengebied Waterland 2013, uw nummer 201304565/1/R1 C.G.M. Neppelenbroek Overlekergouw 3 1151 CX Broek in Waterland Aangetekend Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State Postbus 20019 2500 EA Den Haag Broek in Waterland, 25 juli 2013 Betreft: Waterland

Nadere informatie

15003 RO VERPLAATSEN VLAAMSE SCHUUR LANGEREIT 14

15003 RO VERPLAATSEN VLAAMSE SCHUUR LANGEREIT 14 15003 RO VERPLAATSEN VLAAMSE SCHUUR LANGEREIT 14 Ordito b.v. Postbus 94 5126 ZH Gilze E info@ordito.nl T 0161 801 022 I www.ordito.nl KVK 54 811 554 1. Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Ligging en begrenzing

Nadere informatie

Toelichting. vastgesteld 23 februari Meeuwisdijk 9

Toelichting. vastgesteld 23 februari Meeuwisdijk 9 Toelichting vastgesteld 23 februari 2016 Meeuwisdijk 9 Hoofdstuk 1 Inleiding Het perceel Meeuwisdijk 9 in het noordelijk buitengebied van Etten-Leur heeft in het geldende bestemmingsplan Buitengebied (2013)

Nadere informatie

Buitengebied 2002 Wehl 22e wijziging (Broekstraat 1)

Buitengebied 2002 Wehl 22e wijziging (Broekstraat 1) Buitengebied 2002 Wehl 22e wijziging (Broekstraat 1) Inhoudsopgave Toelichting 3 Hoofdstuk 1 Aanleiding en doel 3 Hoofdstuk 2 Plangebied 4 Hoofdstuk 3 Ruimtelijke- en milieuaspecten 5 Hoofdstuk 4 Juridische

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing speelterrein Netersel

Ruimtelijke onderbouwing speelterrein Netersel Ruimtelijke onderbouwing speelterrein Netersel Inleiding en planbeschrijving In Netersel is in de huidige situatie een speelterrein gelegen (zie figuur 1). Dat speelterrein is deels binnen het plangebied

Nadere informatie

NOTITIE: Zienswijzen en ambtshalve aanpassingen. Inzake. Bestemmingsplan Bebouwde kom St. Willebrord, Irenestraat ongenummerd, tussen 63 en 69

NOTITIE: Zienswijzen en ambtshalve aanpassingen. Inzake. Bestemmingsplan Bebouwde kom St. Willebrord, Irenestraat ongenummerd, tussen 63 en 69 NOTITIE: Zienswijzen en ambtshalve aanpassingen Inzake Bestemmingsplan Bebouwde kom St. Willebrord, Irenestraat ongenummerd, tussen 63 en 69 Rucphen, 24 mei 2011 2 INHOUD: 1. Procedure 2. Ingediende zienswijze

Nadere informatie

Vaststellen bestemmingsplan Elshout herziening Kapelstraat 14

Vaststellen bestemmingsplan Elshout herziening Kapelstraat 14 Collegevoorstel Zaaknummer: OLOGMB02 Vaststellen bestemmingsplan Elshout herziening Kapelstraat 14 Inleiding De heer Douma uit Drunen heeft een aanvraag om bouwvergunning ingediend om zijn woning aan de

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 11 augustus 2015 Nummer voorstel: 2015/61

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 11 augustus 2015 Nummer voorstel: 2015/61 1 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 11 augustus 2015 Nummer voorstel: 2015/61 Voor raadsvergadering d.d.: 29-09-2015 Agendapunt:

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED PLANTLOON BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN

BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED PLANTLOON BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED PLANTLOON BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN Vastgesteld in de vergadering van de raad van de gemeente Loon op Zand van 5 juni 2014 1. INLEIDING Het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied:

Nadere informatie

WIJZIGINGSPLAN NATUURONTWIKKELING BOSRAND 25 EN OMGEVING, LIESHOUT GEMEENTE LAARBEEK. 30 augustus 2016 vastgesteld

WIJZIGINGSPLAN NATUURONTWIKKELING BOSRAND 25 EN OMGEVING, LIESHOUT GEMEENTE LAARBEEK. 30 augustus 2016 vastgesteld WIJZIGINGSPLAN NATUURONTWIKKELING BOSRAND 25 EN OMGEVING, LIESHOUT 30 augustus 2016 vastgesteld 52-027 GEMEENTE LAARBEEK 2 INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding... 5 1.1 Algemeen... 5 1.2 Aanleiding en doel... 5 1.3

Nadere informatie

16041 LANDSCHAP SCHOOTJESBAAN 2 RIEL 8 APRIL 2016

16041 LANDSCHAP SCHOOTJESBAAN 2 RIEL 8 APRIL 2016 16041 LANDSCHAP SCHOOTJESBAAN 2 RIEL 8 APRIL 2016 Ordito b.v. Postbus 94 5126 ZH Gilze E info@ordito.nl T 0161 801 022 I www.ordito.nl KVK 54 811 554 1 LANDSCHAPPELIJKE INPASSING SCHOOTJESBAAN 2 TE RIEL

Nadere informatie

Feitelijke informatie De Afdeling bestuursrechtspraak heeft samengevat - het beroep gegrond verklaard op de volgende overwegingen.

Feitelijke informatie De Afdeling bestuursrechtspraak heeft samengevat - het beroep gegrond verklaard op de volgende overwegingen. Onderwerp Uitspraak RvS inzake wijzigingsbesluit Duinweg 56 Collegevoorstel Zaaknummer: OLOGMM27 Inleiding Op 30 november 2010 heeft uw college besloten het wijzigingsbesluit Duinweg 56, Drunen vast te

Nadere informatie

Commissie van advies voor de bezwaarschriften

Commissie van advies voor de bezwaarschriften Commissie van advies voor de bezwaarschriften Advies van de Commissie van advies voor de bezwaarschriften aan het college van burgemeester en wethouders van Asten alsmede aan de gemeenteraad van de gemeente

Nadere informatie

Het uitbreiden van de camping op het perceel Provincialeweg 6 in Doeveren

Het uitbreiden van de camping op het perceel Provincialeweg 6 in Doeveren Raad Onderwerp: V20100394 Het uitbreiden van de camping op het perceel Provincialeweg 6 in Doeveren Raadsvoorstel Inleiding: Op 26 juni 2008 is een verzoek ingediend door de familie Boll uit Doeveren om

Nadere informatie

Wijziging bouwvlak aan de Groenstraat 16 te Herpt ten behoeve van de bouw van een ligboxenstal

Wijziging bouwvlak aan de Groenstraat 16 te Herpt ten behoeve van de bouw van een ligboxenstal College Onderwerp: V200900525 Wijziging bouwvlak aan de Groenstraat 16 te Herpt ten behoeve van de bouw van een ligboxenstal Samenvatting: Inleiding: Op 17 november 2008 heeft de heer Staak een bouwaanvraag

Nadere informatie

"Nota Paardenbakkenbeleid Woudrichem"

Nota Paardenbakkenbeleid Woudrichem "Nota Paardenbakkenbeleid Woudrichem" Woudrichem, juni 2007 Inleiding Door de afnemende agrarische functie komen er steeds meer boerderijen en weidegrond beschikbaar voor particulieren. Het aantal mensen

Nadere informatie

1. Eindhovenseweg 39 Boxtel

1. Eindhovenseweg 39 Boxtel 1. Eindhovenseweg 39 Boxtel Ontwikkeling Realisatie van een bed&breakfast of kleinschalig motel, alsmede het bestemmingsplan in overeenstemming brengen met de vergunde situatie op het gebied van de bestaande

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT WIJZIGING BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED ALPHEN-CHAAM, WIJZIGING DASSEMUSSESTRAAT 7

ONTWERPBESLUIT WIJZIGING BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED ALPHEN-CHAAM, WIJZIGING DASSEMUSSESTRAAT 7 ONTWERPBESLUIT WIJZIGING BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED ALPHEN-CHAAM, WIJZIGING DASSEMUSSESTRAAT 7 Burgemeester en wethouders van de gemeente Alphen-Chaam maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel

Nadere informatie

Eva Welten - van Gerwen Advies

Eva Welten - van Gerwen Advies Eva Welten - van Gerwen Advies Van: Mol, Raymond van Verzonden: dinsdag 2 september 2014 13:57 Aan: Niezen, Henk Onderwerp: RE: vooroverleg wijzigingsplan Dr. de Quayweg 76 in De

Nadere informatie

Het uitbreiden van de camping op het perceel Provincialeweg 6 in Doeveren

Het uitbreiden van de camping op het perceel Provincialeweg 6 in Doeveren Raad Onderwerp: V20100394 Het uitbreiden van de camping op het perceel Provincialeweg 6 in Doeveren Raadsvoorstel Inleiding: Op 26 juni 2008 is een verzoek ingediend door de familie Boll uit Doeveren om

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing verzoek tot bouwen loods Rijksstraatweg 3 te Bruinisse

Ruimtelijke onderbouwing verzoek tot bouwen loods Rijksstraatweg 3 te Bruinisse Bijlage 2: Ruimtelijke onderbouwing Rijksstraatweg 3 Ruimtelijke onderbouwing verzoek tot bouwen loods Rijksstraatweg 3 te Bruinisse Verzoek tot herziening van het bestemmingsplan Eigenaar van het perceel

Nadere informatie

College van Heusden Postbus AA Vlijmen. Betreft: ZIENSWIJZE Bestemmingsplan Heusden buitengebied, zaaknummer

College van Heusden Postbus AA Vlijmen. Betreft: ZIENSWIJZE Bestemmingsplan Heusden buitengebied, zaaknummer College van Heusden Postbus 41 5250 AA Vlijmen Betreft: ZIENSWIJZE Bestemmingsplan Heusden buitengebied, zaaknummer 248635 Van: Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden (NMVH), gevestigd in de gemeente

Nadere informatie

Projectbesluit Watermolendijk 3 Eelde

Projectbesluit Watermolendijk 3 Eelde Projectbesluit Watermolendijk 3 Eelde Gemeente Tynaarlo Oktober 2011 NL.IMRO.1730.PBWatermolendijk3-0401 Projectgebied Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 2. Huidige en beoogde situatie... 5 2.1 Beschrijving

Nadere informatie

Toelichting. 1 e WIJZIGINGSPLAN Buitengebied Noord (Vagevuur 11c Lepelstraat)

Toelichting. 1 e WIJZIGINGSPLAN Buitengebied Noord (Vagevuur 11c Lepelstraat) Toelichting 1 e WIJZIGINGSPLAN Buitengebied Noord (Vagevuur 11c Lepelstraat) 1 e wijzigingsplan Buitengebied noord (Vagevuur 11c Lepelstraat) INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding 3 2 Uitwerking 3 2.1 Geldend bestemmingsplan

Nadere informatie

Buitengebied e wijziging (Broekstraat 23 Wehl)

Buitengebied e wijziging (Broekstraat 23 Wehl) Buitengebied 2002 23e wijziging (Broekstraat 23 Wehl) Inhoudsopgave Toelichting 3 Hoofdstuk 1 Aanleiding en doel 3 Hoofdstuk 2 Plangebied 4 Hoofdstuk 3 Ruimtelijke - en milieuaspecten 5 Hoofdstuk 4 Landschappelijke

Nadere informatie

2014-0030225. Burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmermeer gelezen de op 13 november 2014 ontvangen aanvraag van

2014-0030225. Burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmermeer gelezen de op 13 november 2014 ontvangen aanvraag van Burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmermeer gelezen de op 13 november 2014 ontvangen aanvraag van J. Verkuyl Kaagweg 35 2157 LH Abbenes Omgevingsvergunning voor het handelen in strijd met

Nadere informatie

Compensatieverordening gemeente Midden-Drenthe

Compensatieverordening gemeente Midden-Drenthe Compensatieverordening gemeente Midden-Drenthe Verordening vastgesteld: 26-06-2003 In werking getreden: 15-09-2003 COMPENSATIEVERPLICHTING Artikel 1 Voor de toepassing van deze verordening wordt verstaan

Nadere informatie

Bijlage 1. Onderbouwing Zuidrand De Mortel, fase 1 volgens de Verordening Ruimte

Bijlage 1. Onderbouwing Zuidrand De Mortel, fase 1 volgens de Verordening Ruimte Bijlage 1 Onderbouwing Zuidrand De Mortel, fase 1 volgens de Verordening Ruimte Onderbouwing Zuidrand De Mortel, fase 1 volgens Verordening Ruimte, fase 2 In onderstaande tabel geeft de gemeente Gemert-Bakel

Nadere informatie

Dienst/afdeling SROL bebouwingsconcentraties Buitengebied Oss gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 18 mei 2010;

Dienst/afdeling SROL bebouwingsconcentraties Buitengebied Oss gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 18 mei 2010; Gemeenteraad Onderwerp: Volgnummer 2010-47 Vaststelling structuurvisie Dienst/afdeling SROL bebouwingsconcentraties Buitengebied Oss-2010 De raad van de gemeente Oss; gezien het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

2013/7644 Raadscommissie AZ

2013/7644 Raadscommissie AZ RAADSVOORSTEL Beleidsnotitie uitwerking landschapsinvesteringsregeling 2013/7644 Raadscommissie AZ Auteur: Gea van den berg E-mail: Gea.van.den.Berg@uden.nl Raadscommissie PZ Raadscommissie REO Afdeling:

Nadere informatie

Collegevoorstel. Advies: Wij stellen u voor bijgaand besluit vast te stellen

Collegevoorstel. Advies: Wij stellen u voor bijgaand besluit vast te stellen College Onderwerp: V200700988 aanvraag van verklaring van geen bezwaar bij Gedeputeerde Staten met betrekking tot de vrijstellingsprocedure ten behoeve van de uitbreiding van de woning aan de Inlaagdijk

Nadere informatie

Naam en telefoon. E. Broeksteeg, 9445 Afdeling. Portefeuillehouder

Naam en telefoon. E. Broeksteeg, 9445 Afdeling. Portefeuillehouder Onderwerp Voorontwerpbestemmingsplan Buitengebied Oss - 2017 Datum 20 april 2016 Naam en telefoon E. Broeksteeg, 9445 Afdeling SRO Portefeuillehouder J. van der Schoot Wij vragen uw mening over: Afwijkingen

Nadere informatie

(ontwerp) ruimtelijke onderbouwing afwijking BP Akenveenweg 1 Tynaarlo

(ontwerp) ruimtelijke onderbouwing afwijking BP Akenveenweg 1 Tynaarlo (ontwerp) ruimtelijke onderbouwing afwijking BP Akenveenweg 1 Tynaarlo Gemeente Tynaarlo Maart 2011 Projectgebied Inhoudsopgave 1. Inleiding... 5 2. Huidige en beoogde situatie... 6 2.1 Beschrijving van

Nadere informatie

Voor het verlenen van medewerking is een vrijstelling op grond van artikel 19, lid 1, WRO vereist (ZPP).

Voor het verlenen van medewerking is een vrijstelling op grond van artikel 19, lid 1, WRO vereist (ZPP). RAADSVOORSTEL Onderwerp : Vrijstelling op grond van artikel 19, lid 1, WRO voor de bouw van een dienstwoning aan de Venbroekstraat te Nieuwkuijk door Van der Heijden Vastgoed B.V., Venbroekstraat 3 Nieuwkuijk.

Nadere informatie

zie in de bijlage het document behorende bij de door u gedane aanmelding inzake ruimtelijke plannen.

zie in de bijlage het document behorende bij de door u gedane aanmelding inzake ruimtelijke plannen. Van Aan Onderwerp Ter attentie van Zaak identificatie 27-05-2016 13:20:44 Provincie Noord-Brabant Gemeente Son en Breugel Vooroverlegreactie voorontwerp-bestemmingsplan

Nadere informatie

Doorkiesnummer: 088-888 66 66 Datum: 21 december 2012 Referentie: NH/ML/MvD/12.084 Faxnummer: 088-888 66 36

Doorkiesnummer: 088-888 66 66 Datum: 21 december 2012 Referentie: NH/ML/MvD/12.084 Faxnummer: 088-888 66 36 Vestiging Haarlem Het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hollands Kroon Postbus 8 1760 AA ANNA PAULOWNA Doorkiesnummer: 088-888 66 66 Datum: 21 december 2012 Referentie: Faxnummer:

Nadere informatie

Beleidsregels landschappelijke inpassing gemeente Etten-Leur; vastgesteld op 26 januari 2016

Beleidsregels landschappelijke inpassing gemeente Etten-Leur; vastgesteld op 26 januari 2016 1 Ontwikkeling/activiteit (indien van toepassing: artikel uit bestemmingsplan Buitengebied) Indien meerdere ontwikkelingen/activiteiten aan de orde zijn, dan kunnen meerdere verplichtingen aan de orde

Nadere informatie

afdeling ruimtelijke en economische ontwikkeling, I. Feenstra, telefoonnummer (0521) ;

afdeling ruimtelijke en economische ontwikkeling, I. Feenstra, telefoonnummer (0521) ; Raadsvoorstel nr. : 2002/180 Aan de gemeenteraad. Raadsvergadering : 17 december 2002 Agendapunt : 19 Steenwijk, 3 december 2002. Onderwerp: Rijstelling bestemmingsplan Giethoorn 1994 Voorstel besluit

Nadere informatie

Toelichting Wijzigingsplan Buitengebied, Lage Klappenberg 55. vastgesteld: 20 januari 2016

Toelichting Wijzigingsplan Buitengebied, Lage Klappenberg 55. vastgesteld: 20 januari 2016 Toelichting Wijzigingsplan Buitengebied, Lage Klappenberg 55 vastgesteld: 20 januari 2016 Hoofdstuk 1 Inleiding Meneer Pertijs, Lage Klappenberg 55 te Etten-Leur is eigenaar van een agrarisch bedrijf in

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing kleinschalige uitbreiding olfantenstal Heiderschoor 24 te Mierlo Luchtfoto perceel Heiderschoor 24

Ruimtelijke onderbouwing kleinschalige uitbreiding olfantenstal Heiderschoor 24 te Mierlo Luchtfoto perceel Heiderschoor 24 Pagina 1 van 5 Ruimtelijke onderbouwing kleinschalige uitbreiding olfantenstal Heiderschoor 24 te Mierlo Luchtfoto perceel Heiderschoor 24 Pagina 2 van 5 Inleiding Op donderdag 3 april 2014 is door Dierenrijk

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing. Wijziging gebruik van loods voor opslag op het perceel Rinkesfort 13 te Maasbree

Ruimtelijke onderbouwing. Wijziging gebruik van loods voor opslag op het perceel Rinkesfort 13 te Maasbree Ruimtelijke onderbouwing Wijziging gebruik van loods voor opslag op het perceel Rinkesfort 13 te Maasbree 16-08-2011 1. Inleiding Algemeen De heer Wijnen heeft het verzoek gedaan om een loods op het perceel

Nadere informatie

ONTWERP Besluit artikel 3.6 lid 1 onderdeel a Wro Buitengebied Asten 2008, wijziging Behelp 1

ONTWERP Besluit artikel 3.6 lid 1 onderdeel a Wro Buitengebied Asten 2008, wijziging Behelp 1 ONTWERP Besluit artikel 3.6 lid 1 onderdeel a Wro Buitengebied Asten 2008, wijziging Behelp 1 burgemeester en wethouders van A s t e n; gezien het verzoek om medewerking van Archimil B.V. namens de heer

Nadere informatie

Hoevensestraat 14 Vught. Regels. Wijzigingsplan. Opdrachtgever: Datum vrijgave. Opstellers: Rapportnummer: Dhr. en mevr. H.J.G. Hendriks.

Hoevensestraat 14 Vught. Regels. Wijzigingsplan. Opdrachtgever: Datum vrijgave. Opstellers: Rapportnummer: Dhr. en mevr. H.J.G. Hendriks. Hoevensestraat 14 Vught Wijzigingsplan Regels Opdrachtgever: Dhr. en mevr. H.J.G. Hendriks Rapportnummer: 14.124_R_01 Datum vrijgave juli 2014 Opstellers: mr. Q.W.J. de Ruijter T.van Kuijk, MSc. Hoevensestraat

Nadere informatie

Inventarisatie WOB verzoek. Documenten

Inventarisatie WOB verzoek. Documenten Inventarisatie WOB verzoek Documenten 1. Inhoudelijke beoordeling van het plan door de provincie; 2. Diverse mails van gemeente gericht aan provincie. bedrijfskavel Beste Op 7 februari hebben wij jouw

Nadere informatie

Onderwerp Uitwerking vastgestelde amendementen Bestemmingsplan Buitengebied 2010

Onderwerp Uitwerking vastgestelde amendementen Bestemmingsplan Buitengebied 2010 Raadsinformatiebrief Onderwerp Uitwerking vastgestelde amendementen Bestemmingsplan Buitengebied 2010 Inleiding/aanleiding Op 29 september 2010 heeft uw raad het bestemmingsplan Buitengebied gewijzigd

Nadere informatie

Skuniadyk 14 te Bakhuizen

Skuniadyk 14 te Bakhuizen 28 e Ontwerp-wijzigingsplan ex artikel 3.6 lid 1 onder a Wro van het Bestemmingsplan Buitengebied van de gemeente Gaasterlân-Sleat Skuniadyk 14 te Bakhuizen G E M E E N T E G A A S T E R L Â N - S L E

Nadere informatie

Bijlage 2 Uitwerking uitbreidingsmogelijkheden Rooye Hoefsedijk 38 in Gemert

Bijlage 2 Uitwerking uitbreidingsmogelijkheden Rooye Hoefsedijk 38 in Gemert Bijlage 2 Uitwerking uitbreidingsmogelijkheden Rooye Hoefsedijk 38 in Gemert Bestemmingsplan: Oud bestemmingsplan: Gemert-Bakel Buitengebied 2006 Bouwblok: Agrarisch bedrijf, met de aanduiding Intensieve

Nadere informatie

Proactieve aanwijzing recreatieve zone De Heihorsten, Someren

Proactieve aanwijzing recreatieve zone De Heihorsten, Someren Proactieve aanwijzing recreatieve zone De Heihorsten, Someren Proactieve aanwijzing recreatieve zone De Heihorsten, Someren ONTWERP Inhoudsopgave Regels 3 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 4 Artikel 1 Begripsbepalingen

Nadere informatie

MAA? HORST A/D. gemeente Bestemmingsplan Tienrayseweg Horst raadsvoorstel. onderwerp vaststellen bestemmingsplan Tienrayseweg Horst

MAA? HORST A/D. gemeente Bestemmingsplan Tienrayseweg Horst raadsvoorstel. onderwerp vaststellen bestemmingsplan Tienrayseweg Horst gemeente HORST A/D MAA? 17-0039188......ii III iiiii iiiii iiii im Bestemmingsplan Tienrayseweg Horst raadsvoorstel onderwerp vaststellen bestemmingsplan Tienrayseweg Horst datum B&W-besluit 28 maart 2017

Nadere informatie

NOTA ZIENSWIJZE BESTEMMINGSPLAN Molenweg 5-5a Hoogeloon.

NOTA ZIENSWIJZE BESTEMMINGSPLAN Molenweg 5-5a Hoogeloon. NOTA ZIENSWIJZE BESTEMMINGSPLAN Molenweg 5-5a Hoogeloon. *17it.02805* Inleiding Het ontwerpbestemmingsplan Molenweg 5-5a Hoogeloon heeft van 5 oktober tot en met 15 november 2017 ter inzage gelegen. Gedurende

Nadere informatie

Samenvatting: Inleiding: Afweging: Advies:

Samenvatting: Inleiding: Afweging: Advies: Raad Onderwerp: V20100394 Het uitbreiden van de camping op het perceel Provincialeweg 6 in Doeveren Samenvatting: Inleiding: Op 26 juni 2008 is een verzoek ingediend door de familie Boll uit Doeveren om

Nadere informatie

Gemeente Achtkarspelen Projectbesluit Veranderen erf bij de woning Skieppedrifte 5 te Drogeham Ruimtelijke onderbouwing

Gemeente Achtkarspelen Projectbesluit Veranderen erf bij de woning Skieppedrifte 5 te Drogeham Ruimtelijke onderbouwing Gemeente Achtkarspelen Projectbesluit Veranderen erf bij de woning Skieppedrifte 5 te Drogeham Ruimtelijke onderbouwing 1. INLEIDING 1.1 Aanleiding voor het projectbesluit Op 15 januari 2010 is er een

Nadere informatie

BEANTWOORDING INGEKOMEN ZIENSWIJZEN SAMENVATTING ZIENSWIJZE. Wijzigingsplan Zijderveldselaan te Zijderveld

BEANTWOORDING INGEKOMEN ZIENSWIJZEN SAMENVATTING ZIENSWIJZE. Wijzigingsplan Zijderveldselaan te Zijderveld Wijzigingsplan Zijderveldselaan 76-78 te Zijderveld INLEIDING Het wijzigingsplan voorziet in het veranderen van de agrarische bestemming op het perceel Zijderveldselaan 76 78 te Zijderveld in Wonen en

Nadere informatie

Parc Spelderholt - geldend bestemmingsplan Stuwwalrand Parkzone Zuid

Parc Spelderholt - geldend bestemmingsplan Stuwwalrand Parkzone Zuid Parc Spelderholt - geldend bestemmingsplan Stuwwalrand Parkzone Zuid Aan de digitale bestemmingsplannen kunnen geen rechten worden ontleend. Getracht is de digitale versie zoveel mogelijk een kopie van

Nadere informatie

4.10. Landschappelijke inpassing, ruimtelijke kwaliteitsverbetering

4.10. Landschappelijke inpassing, ruimtelijke kwaliteitsverbetering 4.10. Landschappelijke inpassing, ruimtelijke kwaliteitsverbetering De kwaliteitskaart geeft de te behouden, versterken en benutten karakteristieken en kwaliteiten van het gebied aan. Ruimtelijke kwaliteit

Nadere informatie

Middelburg Loods Muidenweg. Wijzigingsplan

Middelburg Loods Muidenweg. Wijzigingsplan Middelburg Loods Muidenweg Wijzigingsplan Wijzigingsplan Loods Muidenweg Middelburg identificatie planstatus identificatiecode: datum: status: NL.IMRO.0687.BPWBGMMUI ON01 23 02 2015 ontwerp projectnummer:

Nadere informatie

Toelichting 'Wijzigingsplan Eerste Weg 4' te Nieuw- en Sint Joosland

Toelichting 'Wijzigingsplan Eerste Weg 4' te Nieuw- en Sint Joosland Toelichting 'Wijzigingsplan Eerste Weg 4' te Nieuw- en Sint Joosland Identificatie Planstatus identificatiecode datum: status: NL.IMRO.0687.BPWBGMEERST-VG98 19 augustus 2011 vastgesteld HOOFDSTUK 1 Doel

Nadere informatie

Op onderstaande luchtfoto is de locatie aangeduid met een rode omcirkeling.

Op onderstaande luchtfoto is de locatie aangeduid met een rode omcirkeling. Raadsvoorstel no. R2015.0011 Agendapunt no. 13 Onderwerp Verklaring van geen bedenkingen Stierop 3 Uitgeest, 14 april 2015 Aan de gemeenteraad Aanleiding Op 2 juli 2014 is er een aanvraag omgevingsvergunning

Nadere informatie

IIII III III III III II II II II

IIII III III III III II II II II Provincie Noord-Brabant Brabantlaan 1 Gemeenteraad van Loon op Zand Postbus 7 5170 AA KAATSHEUVEL INGEKOMEN / 0 JULI 2013 GEMEENTE LOON OP ZAND IIII III III III III II II II II 2013.10660 Afdeling: Cfü4l

Nadere informatie

Omgevingsvergunning locatie Harterinkdijk 19 Sinderen

Omgevingsvergunning locatie Harterinkdijk 19 Sinderen Omgevingsvergunning locatie Harterinkdijk 19 Sinderen Ruimtelijke onderbouwing Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Aanleiding voor het plan Op 8 december 2009 is het bestemmingsplan Landgoederen Meursstede vastgesteld,

Nadere informatie

Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het. bestemmingsplan ex. Artikel 3.6 Wro. Weverwijk 7 rood te Meerkerk

Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het. bestemmingsplan ex. Artikel 3.6 Wro. Weverwijk 7 rood te Meerkerk Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het bestemmingsplan ex. Artikel 3.6 Wro Weverwijk 7 rood te Meerkerk Planstatus: Identificatienr: ontwerp NL.IMRO.0707.WPMKKWeverwijk7RD-ON01 Datum:

Nadere informatie

Wijzigingsplan ex artikel 3.6 Wro. 'Buitengebied Prinsenbeek, wijzigingsplan Brielsedreef 64'

Wijzigingsplan ex artikel 3.6 Wro. 'Buitengebied Prinsenbeek, wijzigingsplan Brielsedreef 64' Wijzigingsplan ex artikel 3.6 Wro 'Buitengebied Prinsenbeek, wijzigingsplan Brielsedreef 64' december 2010 Wijzigingsplan ex artikel 3.6 Wro 'Buitengebied Prinsenbeek, wijzigingsplan Brielsedreef 64' ontwerp

Nadere informatie

bestemmingsplan Ammerzoden herziening 2013, Hoge Heiligenweg 12 datum: 5 september 2013 projectnummer: R.2011 gemeente Maasdriel

bestemmingsplan Ammerzoden herziening 2013, Hoge Heiligenweg 12 datum: 5 september 2013 projectnummer: R.2011 gemeente Maasdriel bestemmingsplan Ammerzoden herziening 2013, Hoge Heiligenweg 12 status: vastgesteld datum: 5 september 2013 projectnummer: 202360R.2011 adviseurs: Jke / Wle gemeente Maasdriel Inhoudsopgave Hoofdstuk

Nadere informatie

gemeente Steenbergen De Heen Dinteloord Kruisland Nieuw-Vossemeer Steenbergen Welberg

gemeente Steenbergen De Heen Dinteloord Kruisland Nieuw-Vossemeer Steenbergen Welberg gemeente Steenbergen De Heen Dinteloord Kruisland Nieuw-Vossemeer Steenbergen Welberg ons kenmerk zaaknummer uw kenmerk uw brief van afdeling contactpersoon telefoonnr. bijlage(n) UM1605444 ZK16002355

Nadere informatie

Aanvulling op de Nota van Wijzigingen bestemmingsplan Westrand Zuid. 3 februari 2014

Aanvulling op de Nota van Wijzigingen bestemmingsplan Westrand Zuid. 3 februari 2014 Aanvulling op de Nota van Wijzigingen bestemmingsplan Westrand Zuid 3 februari 2014 Algemeen: Niet zelfstandig benoemd zijn verbetering type, spellingsfouten en zinsconstructies. Verbeeldingen: wijzigingen

Nadere informatie

GEMEENTE OUDE IJSSELSTREEK Plan van wijziging Buitengebied 2000, herziening 2002 Locatie Jonkerstraat 16

GEMEENTE OUDE IJSSELSTREEK Plan van wijziging Buitengebied 2000, herziening 2002 Locatie Jonkerstraat 16 Aldus vastgesteld door burgemeester en wethouders van de gemeente Oude IJsselstreek d.d. nr. G.H. Tamminga secretaris J.P.M. Alberse burgemeester GEMEENTE OUDE IJSSELSTREEK Plan van wijziging Buitengebied

Nadere informatie

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 19 september 2006

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 19 september 2006 Nr.: 37 Besluitenlijst voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 19 september 2006 Aanwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouders: de secretaris: B.M. Groen ing. A.A.G. van Mierlo

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing Vijf onderkomens voor recreatieve overnachtingen bij camping aan Drachtster Heawei 38 De Veenhoop 1 2 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING VIJF RECREATIEVE ONDERKOMENS DRACHTSTER HEAWEI 38

Nadere informatie

Planregels. wijzigingsplan Buitengebied Midden 1 ste wijziging. Oktober 2016

Planregels. wijzigingsplan Buitengebied Midden 1 ste wijziging. Oktober 2016 Planregels wijzigingsplan Buitengebied Midden 1 ste wijziging Oktober 2016 HOOFDSTUK 1 INLEIDENDE BEPALINGEN ARTIKEL 1 Begripsbepalingen plan (digitaal) het wijzigingsplan Buitengebied Midden 1 ste wijziging

Nadere informatie

Beleidsregels buitenrijbanen Westelijk Buitengebied gemeente Putten

Beleidsregels buitenrijbanen Westelijk Buitengebied gemeente Putten *316569* Bijlage 4 Beleidsregels buitenrijbanen Westelijk Buitengebied gemeente Putten Regeling in het bestemmingsplan Westelijk Buitengebied Omdat een buitenrijbaan een niet direct passend, opvallend

Nadere informatie

In reactie op uw verzoek van 10 november 2011 namens uw cliënt de heer De Beer, waarin u

In reactie op uw verzoek van 10 november 2011 namens uw cliënt de heer De Beer, waarin u BIJLAGE 2 ABAB Vastgoedadvies B.V. Onze referentie: AZ09/000481-UA12/09987 T.a.v, De lieer 3. Lauwerijssen Postbus 10085 uw referentie: 5000 JB TILBURG Behandelaar: S.W. Vergeer-de Smit Telefoonnummer:

Nadere informatie

Bijlage 1: Overzicht belangrijkste wijzigingen

Bijlage 1: Overzicht belangrijkste wijzigingen Bijlage 1: Overzicht belangrijkste wijzigingen Bestemmingsplan Wergea Voorontwerp Bestemmingsplan Wergea Voorontwerp Overzicht belangrijkste wijzigingen* In dit overzicht zijn de belangrijkste wijzigingen

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad. Raad. Onderwerp : Vervangende nieuwbouw van een vrijstaande woning op het perceel Boelenswei 76 te Boelenslaan.

Aan de Gemeenteraad. Raad. Onderwerp : Vervangende nieuwbouw van een vrijstaande woning op het perceel Boelenswei 76 te Boelenslaan. Aan de Gemeenteraad Raad Status 14 mei 2009 Besluitvormend Onderwerp Vervangende nieuwbouw van een vrijstaande woning op het perceel Boelenswei 76 te Boelenslaan Punt no. 10 Te besluiten om 1. de voorbereiding/procedure

Nadere informatie

HEKKELMAN St ADVOCATEN NOTARISSEN

HEKKELMAN St ADVOCATEN NOTARISSEN St ADVOCATEN NOTARISSEN HEKKELMAN ADVOCATEN N.V. VERTROUWELIJK Burgemeester en wethouders van Grave Postbus 7 5360 AA GRAVE PRINS BERNHARDSTRAAT 1 (HOEK ORANJESINGEL 51) POSTBUS 1094 6501 BB NIJMEGEN WWW.HEKKELMAN.NL

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief Nr. :

Raadsinformatiebrief Nr. : Raadsinformatiebrief Nr. : Reg.nr. : 4106385 B&W verg. : 9 december 2014 Onderwerp: Ontwerp bestemmingsplan '3 woningen Maliskampsestraat 61 1) Status Het voorliggende bestemmingsplan betreft een ontwerp

Nadere informatie

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. PÖ/JLolS/ \OU& 1 8 DEC 2013. Routing

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. PÖ/JLolS/ \OU& 1 8 DEC 2013. Routing Provinciale Staten van Overijsse PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. PÖ/JLolS/ \OU& Dat. 1 8 DEC 2013 ontv.: Routing a.d. Bijl.: Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88

Nadere informatie

Wijzigingsplan Landgoed De Horst

Wijzigingsplan Landgoed De Horst Gemeente Leusden Wijzigingsplan Landgoed De Horst Nota zienswijzen Maart 2016 Kenmerk 0327-06-N03 Projectnummer 0327-06 Nota zienswijzen Inhoudsopgave 1. Inleiding 1 2. Ingediende zienswijzen 2 3. Aanpassingen

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Ruimtelijke onderbouwing Duifhuizerweg perceel Uden, P, 983 te Uden. concept

Omgevingsvergunning Ruimtelijke onderbouwing Duifhuizerweg perceel Uden, P, 983 te Uden. concept Omgevingsvergunning Ruimtelijke onderbouwing Duifhuizerweg perceel Uden, P, 983 te Uden concept Ruimtelijke onderbouwing Duifhuizerweg perceel Uden, P, 983 te Uden DLV Dier Groep B.V. Adviseur / projectleider

Nadere informatie

Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer

Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer Omgevingsvergunning (artikel 2.1, 2.2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer 2011.00165 Gezien het verzoek ingediend door: N.V. Nederlandse

Nadere informatie

In het kader van het wettelijk vooroverleg heeft u ons om een reactie gevraagd op de voorontwerp-omgevingsvergunning Oirschotsedijk 52, Wintelre.

In het kader van het wettelijk vooroverleg heeft u ons om een reactie gevraagd op de voorontwerp-omgevingsvergunning Oirschotsedijk 52, Wintelre. Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614 11 15 Gemeente Eersel Postbus 12 5520 AA EERSEL info@brabant.nl www.brabant.nl IBAN NL86INGB0674560043 3825558

Nadere informatie

Conclusie De zienswijze is ongegrond en leidt niet tot aanpassing van het bestemmingsplan.

Conclusie De zienswijze is ongegrond en leidt niet tot aanpassing van het bestemmingsplan. BIJLAGE I NOTA VAN ZIENSWIJZEN Het ontwerpbestemmingsplan Gemert-Bakel Buitengebied herziening oktober 2011 heeft met ingang van 3 oktober 2011 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Tot en met 14 november

Nadere informatie

Het College van Burgemeester en Wethouders van Heusden Team Ondersteuning Leefomgeving T.a.v. de heer Ing. M.R. Molijn Postbus AA Vlijmen

Het College van Burgemeester en Wethouders van Heusden Team Ondersteuning Leefomgeving T.a.v. de heer Ing. M.R. Molijn Postbus AA Vlijmen Conceptbrief voor een tweede beoordeling volgens afspraak met de heer Marco Molijn. (d.d. 9 mei 2011) Op 17 mei 2011 telefonisch contact gehad met de heer Marino Kuper. Oesgevraagd Bijlage 11,de aangepaste

Nadere informatie

Nota van zienswijzen Ontwerp bestemmingsplan Buitengebied: Loswal Schellevis Beton

Nota van zienswijzen Ontwerp bestemmingsplan Buitengebied: Loswal Schellevis Beton Nota van zienswijzen Ontwerp bestemmingsplan Buitengebied: Loswal Schellevis Beton 1 2 1. Inleiding Toelichting Vanaf 7 december 2012 heeft het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Schellevis Beton gedurende

Nadere informatie

Gemeenteraad. Onderwerp: Volgnummer Vaststellen bestemmingsplan 'partiële herziening 1 Buitengebied Lith '. Dienst/afdeling SRO

Gemeenteraad. Onderwerp: Volgnummer Vaststellen bestemmingsplan 'partiële herziening 1 Buitengebied Lith '. Dienst/afdeling SRO Gemeenteraad Onderwerp: Volgnummer 2015-53 Vaststellen bestemmingsplan 'partiële herziening 1 Buitengebied Lith - 2013'. Dienst/afdeling SRO De raad van de gemeente Oss; gezien het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Planregels. Wijzigingsplan Buitengebied Noord 1e wijziging. augustus 2016

Planregels. Wijzigingsplan Buitengebied Noord 1e wijziging. augustus 2016 Planregels Wijzigingsplan Buitengebied Noord 1e wijziging augustus 2016 HOOFDSTUK 1 INLEIDENDE BEPALINGEN ARTIKEL 1 Begripsbepalingen plan: (digitaal) het wijzigingsplan 'Buitengebied Noord 1e wijziging'

Nadere informatie

2010/ Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk,

2010/ Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk, Collegebesluit Registratienummer Afdeling Onderwerp 2010/65824 Stadszaken Projectbesluit en reguliere bouwvergunning *2010/65824* 2010/65824 Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk, gezien

Nadere informatie

TOEGANGSPOORT BAARSCHOT 6, ESCH

TOEGANGSPOORT BAARSCHOT 6, ESCH ruimtelijke onderbouwing TOEGANGSPOORT BAARSCHOT 6, ESCH datum 21 april 2015 projectnummer 14013039B Inleiding Het perceel Baarschot 6 te Esch betreft een ruim woonperceel met een woonboerderij en twee

Nadere informatie